Broschyr ILVA kollektion

Page 1

P E R S O N L I G T A N PA S S A D S Ä N G


5 Wonderlands unika egenskaper 6 Miljö och hållbarhet 8 Material 12 KONTINENTALSÄNG 14 EXCELLENCE Kontinental 16 WINDSOR Kontinental 18 HARMONY Kontinental 20 RAMSÄNG 22 WINDSOR Ramsäng High 24 HARMONY Ramsäng High 26 NOTE Ramsäng High 28 STÄLLBAR SÄNG 30 523 Ställbar 32 412 Ställbar 34 342 Ställbar 36 612 WINDSOR Ställbar 38 Svanenmärkta bäddmadrasser 40 Designa din säng 42 Huvudgavel 44 Ben, socklar och textiler 46 Fakta kontinentalsäng 47 Fakta ramsäng 48 Fakta ställbar säng 49 Fakta vändbar madrass 50 Trygghet och garantier


BEDS OF NORWAY I det fantastiska landskapet av norska fjäll och fjordar började en dröm att ta form 1969. Drömmen om sängen som ger den bästa sömnen. Sedan dess har Wonderland stått bakom ett flertal banbrytande innovationer inom säng, sömn och restitution. Vi skapade den allra första kontinentalsängen i Skandinavien och står bakom innovationer såsom skulderzon, justerbar fasthet och textil som kan tvättas vid 60°C.


DU ÄR UNIK OCH DET BÖR DIN SÄNG OCKSÅ VARA Wonderland erbjuder personligt anpassade sängar. Du kan designa din egen personliga säng med olika ben, eleganta huvudgavlar och hållbar textil i moderiktiga färger. Dessutom kan du anpassa sängen ytterligare genom att välja mellan många olika storlekar, fastheter och komfortnivåer. Det bästa av allt är att huvuddelen av Wonderlands sängar har en unik justerbar höftzon. Genom att justera fastheten under höften kan du anpassa hur djupt höften sjunker ner i förhållande till skuldran. Sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov, och fastheten kan efterjusteras med tiden när kroppen förändrar sig, till exempel vid graviditet, ryggproblem eller liknande. Med andra ord är din Wonderland-säng lika unik som du!

|

SIDAN 4


WONDERLANDS UNIKA EGENSKAPER

SIDAN 5

|

JUSTERBAR HÖFTZON

MJUK SKULDERZON

För att du ska sova så bra som möjligt genom hela natten och vakna fräsch och utvilad, är det viktigt att hitta en sovställning där ryggraden är så rak som möjligt. Genom att justera fastheten under höften kan du reglera hur djupt höften sjunker ner i förhållande till skuldran. På så sätt anpassar du sängen efter just din kropp och dina individuella behov.

De flesta av oss föredrar att sova på sidan. Skuldran utsätts då för tryck och ryggraden blir lätt böjd. För att få den bästa sömnen är det viktigt att ryggraden ligger så rakt som möjligt. Därför har alla sängar från Wonderland en extra mjuk skulderzon. Skuldran kan sjunka ner i sängen och du får den bästa avlastningen för nacke, skuldra och rygg.

VÄ N D B A R

T VÄT T B A R T E X T I L

Om du regelbundet vänder på madrassen förlänger du sängens livslängd och garanterar att den behåller komforten år efter år. Du kan vända den andra sidan upp eller rotera huvud- och fotänden. Genom att göra detta ett par gånger om året får du en madrass som ger dig samma goda komfort under väldigt lång tid. Kardborreband och dragkedja på textilerna gör det enkelt att vända på madrassen.

En ren säng ger bättre sovkomfort. Damm och kvalster förekommer naturligt i vår miljö och måste avlägsnas med rengöring och tvätt. Textilerna i en Wonderland-säng är avtagbara och kan tvättas vid 60°C. Dragkedja och kardborreband gör rengöringen enkel.

WONDERLANDS UNIKA EGENSKAPER


MILJÖ OCH HÅLLBARHET FJ Ä D R I N G

L AT E X

Fjädrarna i madrassen är utvecklade i Norge och producerade i Danmark. Fabriken startade 1969 och är i dag en toppmodern produktionsanläggning med flera miljö- och kvalitetscertifikat.

Latexmaterialet i sängens stoppning och i bäddmadrasserna är miljöcertifierat, och jämfört med många latexvarianter har Pulse® Latex en mer miljövänlig produktionsprocess, där energiförbrukningen är begränsad till ett minimum. Pulse® Latex använder enbart en tredjedels energi i produktionen jämfört med andra traditionella latextyper. Pulse® Latex är Svanenmärkt.

TRÄ Alla sängramar är FSC-märkta, vilket innebär att det inte fälls mer träd än skogen kan reproducera och är samtidigt en garanti för att varken djur eller människor lider skada och är tillräckligt skyddade.

TEXTIL Våra textiler är miljöcertifierade och dessutom är huvuddelen av dem återanvändbara, producerade uteslutande av överskottsmaterial och utan användning av vatten i produktionen.

SKUM Hyperflex och Welun som används i madrasser och bäddmadrasser är certifierat av CertiPUR®, vilket säkrar produktion utan användning av tungmetaller, mjukgörande kemikalier och allergiframkallande färgämnen som beskrivs i EU:s lagstiftning.

F Ö R PA C K N I N G S M AT E R I A L Wonderland är medlem av Grønt Punkt Norge, vilket betyder att vi tar miljöansvar för retur och återvinning av förpackningsmaterial.

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

|

SIDAN 6


MILJÖCERTIFIERAD VERKSAMHET Vår fabrik ligger i Åndalsnes på den norska västkusten – mitt i en vild och vacker natur som ger oss massor av inspiration. Vi vill bidra till en hållbar utveckling genom att välja material och produktionsmetoder som begränsar vårt miljöavtryck. Våra sängar ska hålla länge och ge de bästa förutsättningarna för god sömn och en hälsosam sovmiljö. Vi ställer stora krav på att materialen vi väljer ska ha de rätta egenskaperna. Materialens miljöcertifieringar ska vara erkända miljöstandarder som testas och utförs av en oberoende tredje part. Detta säkerställer att våra material uppfyller stränga miljökrav. En säng som produceras i moduler är ett bra val för både dig och miljön. De enskilda delarna kan bytas vid behov, vilket ger bättre källsortering och återanvändning. Wonderland är Miljøfyrtårn-certifierat. Att ha en Miljøfyrtårn-certifiering innebär ett systematiskt arbete med miljöhänsyn i vardagen och satsning på en mer miljövänlig drift och arbetsmiljö.

SIDAN 7

|

MILJÖCERTIFIERAD VERKSAMHET


NATURLIG VENTILATION En Wonderland-säng ventilerar helt naturligt. Madrasser med fjädring ventilerar upp till 28 % bättre än madrasser utan fjädring med solid/kompakt kärna* Fjädermadrassen ger en helt naturlig ventilation, då luften inuti och mellan fjädrarna, samt textilpåsarna som låter huden andas, förhindrar ansamling av värme och fukt jämfört med madrasser utan fjädrar och med solida kompakta material. Fjädrarna gör att luften kan strömma genom madrassen, kyler ner ytan snabbare och förångar fukt, vilket innebär att värme och fukt som kommer ner i madrassen snabbt kommer ut igen. En Wonderland bäddmadrass kombinerad med unika Pulse latex säkrar en optimal ventilation i hela sängen. Läs mer om Pulse Latex på sidan 39. De flesta av Wonderlands sängar har avtagbar textil som kan tvättas vid 60oC, vilket säkrar en ren, behaglig och hygienisk säng. * Forskning utförd av Kansas State University och Institute of Environmental Research Kikde Leggett & Platt, producent av fjädring, Tistrup, Danmark

INNEHÅLL OCH MATERIAL Pocket-fjädring Wonderlands tre fjädringssystem är särskilt utvecklade av oss för att ge våra sängar optimalt stöd, avlastning och komfort i kombination med alla andra material i hela sängen. De tre fjädringssystemen har olika egenskaper, som säkrar stöd och komfort för alla. Alla fjädrar produceras i Danmark och i samarbete med en av marknadens största och mest erfarna fabriker.

88

66

55

Stoppning Vår madrasser har stoppning i latex eller Welun-skum för att ge maximal följsamhet och tryckavlastning samt den bästa sovställningen. Bäddmadrasser Läs mer på sidorna 38–39.

I N N E H Å L L O C H M AT E R I A L

|

SIDAN 8


PULSE LATEX Svanenmärkta Pulse Latex är en av världens bästa latexkvaliteter. Wonderlands strävar efter att skapa produkter som ger den allra bästa sömnen. Med Pulse Latex i bäddmadrassen får du det senaste inom latextekniken som ger en överlägsen sovkomfort och en perfekt sovställning. Pulse Latex är en enastående produkt med unika egenskaper. Den är ventilerande och fuktreglerande samt erbjuder perfekt följsamhet, optimal tryckavlastning och lång hållbarhet. Pulse Latex har en unik cellstruktur med miljontals små luftbubblor, som ger madrassen en unik följsamhet och utmärkt ventilation. En nyutvecklad teknik som ger den mjukaste, mest miljövänliga och hållbara latexen som hittills har producerats. Pulse Latex produceras i en miljövänlig och bärkraftig produktionsprocess, där energiförbrukningen har reducerats till ett minimum. • • • • • • • • •

Unik ventilation Optimal fuktreglering Perfekt följsamhet Minskar tryckpunkter till ett minimum Enastående hållbarhet Naturligt antibakteriell Naturligt resistent mot kvalster Bärkraftig Miljövänlig

MÄR NENÆ VANEM RKEK VA

TT

SS

Wonderland bäddmadrasser är producerade i enlighet med Svanenmärkets stränga krav på material, energiförbrukning och kemikalieanvändning samt trygghet och kvalitet vid användning

Miljömärkt 2031 0120 1234 5678

SIDAN 9

|

P U L S E L AT E X


TIPS FÖR ATT VÄLJA RÄTT SÄNG Över 50 års erfarenhet förpliktar! Vi vet hur en säng ska byggas när det gäller kombinationen av rätt material och bra råvaror. Det finns många olika önskemål och krav på hur sängen ska användas. Man köper inte en ny säng så ofta och därför ska man hitta en säng som uppfyller de viktigaste behoven för den period i livet man befinner sig i. Med åldern ändras kraven på sängens egenskaper. Kroppen åldras och skavankerna blir allt mer märkbara i förhållande till när man var yngre, då alla kroppens muskler och leder användes och tränades regelbundet. Krav och önskemål på en säng går inte alltid hand i hand. En ställbar säng kan till exempel vara perfekt när spädbarnet ska ammas eller man vill höja ryggen för att läsa, arbeta eller se en film, men den är inte lika praktisk om man normalt sover i mitten av dubbelsängen. En dubbelsäng med tvådelad pocketkassett eller två madrasser är på ett sätt en ”egoistsäng”, där man kan mötas en kort stund i mitten av dubbelsängen för att sedan lägga sig att sova på varsin sida av sängen. Sängar med tvådelad pocketkassett eller två separata madrasser rekommenderas för de personer vars behov av maximal och individuell anpassning av fasthet, stöd och avlastning är av högsta prioritet. Sängar med en hel pocketkassett är helt klart en fördel för de personer som ligger tätt ihop eller som vill använda dubbelsängens mitt mer än normalt. I sängar med en hel pocketkassett från en bredd på 160 cm kan man fortfarande välja den fasthet man önskar i varsin sida av madrassen. Det kommer naturligtvis att vara en övergång i mitten av sängen när man väljer olika fasthet. Vi rekommenderar samma fasthet på hela madrassen.

Tips när du ska välja säng Sover du på sidan? För att sova så bra som möjligt ska du ha en sovställning där ryggraden är så rak som möjligt. Sängens skulderzon ska vara så mjuk som möjligt så att skuldran kan sjunka ner i sängen. Höftzonen ska vara fastare för att ge stöd åt det tunga höftpartiet så att ryggraden är rak.

VÄ L J R ÄT T S Ä N G

|

SIDAN 10


VÄLJ RÄTT TYP AV SÄNG Kontinentalsäng Kontinentalsängar har tre till fyra lager fjädring som ger mer djup och ännu mer avlastning. • Välj bland Wonderlands kontinentalsängar med olika fjädringssystem och hitta den kontinentalsäng som passar just dina behov, i kombination med en av Wonderland tre olika latexbäddmadrasser. Ramsäng Ramsängar har två lager fjädring, vilket ger mindre djup och fastare sovkomfort än en kontinentalsäng. • Välj bland Wonderlands ramsängar med olika fjädringssystem och hitta den ramsäng som passar just dina behov, i kombination med en av Wonderlands tre olika latexbäddmadrasser. • Wonderland ramsängar har samma konstruktion och sovkomfort som den ställbara sängen 342/412. På en ramsäng går det dock inte att höja och sänka huvud- och fotände. Ställbar säng Modell 342/412 består av två lager fjädring, vilket ger den ställbara sängen samma sovkomfort som en ramsäng, med mindre djup och fastare känsla än en kontinentalsäng. Modell 532 består av två lager fjädring i full höjd som ger den ställbara sängen samma sovkomfort som en kontinentalsäng, mer djup och ännu mer avlastning. Höj ryggänden för att andas bättre och snarka mindre. Höj fotänden för att avlasta muskler kring höft och rygg. Höj rygg- och fotände för snabb återhämtning efter en aktiv dag, bättre blodcirkulation och långsammare puls så att du kan somna snabbare. • Välj bland Wonderlands ställbara sängar med olika fjädringssystem och bottenramar och hitta den ställbara säng som passar just dina behov, i kombination med en av Wonderlands tre olika latexbäddmadrasser.

SIDAN 11

|

VÄ L J R ÄT T T Y P AV S Ä N GVISSTE DU … Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta! Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar din säng till ett reducerat pris. Bra för både dig och miljön. Läs mer på sidan 50

WONDERLAND KONTINENTALSÄNG I över 30 år har Wonderlands kontinentalsängar bidragit till god sömn i hela Skandinavien. 1988 lanserade Wonderland sin första kontinentalsäng, den första kontinentalsängen i Norge och därefter till resten av Skandinavien, och sedan dess det har blivit tiotusentals kontinentalsängar. Idén bakom kontinentalsängen är att den ska ge ännu mer avlastning genom att de olika fjädringssystemen tillsammans avlastar trycket från kroppen. Det finns olika komfortnivåer som alla har en bottenram med fjädrande lameller och justerbar fasthet under höften samt avtagbar textil, som kan tvättas vid 60°C. Wonderlands kontinentalsängar är en kombination av en designmöbel, skön komfort och vår unika individuella anpassning. DESIGNA DIN EGEN KONTINENTALSÄNG, se sidorna 40–41.

SIDAN 13

|

K O N T I N E N TA L S Ä N G


Gavel* Horizon, textil Air, ben Cone Oak 13 cm *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

E XC E L L E N C E K O N T I N E N TA L S Ä N G Wonderland Excellence kontinentalsäng är vår toppmodell och totalt överlägsen allt annat. Sängen har hela fyra lager fjädring – vår Exclusive Pocket-fjädring i både huvud- och undermadrass – som ger dig maximal tryckfördelning och komfort. Exclusive Pocket är en progressiv spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas. Denna säng ger den allra bästa tryckavlastningen och det bästa stödet för kroppens tyngre delar. Bottenramen har även ett lager med Low Pocket-fjädring som ger ett extra lyft, fjädrande trälameller i bottenramen samt justerbar fasthet under höften, så att sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov. Tillsammans med latexstoppning i huvudmadrassen och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i. E X C E L L E N C E K O N T I N E N TA L S Ä N G

|

SIDAN 14


PRODUKTFÖRDELAR JUSTERBAR HÖFTZON Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning MJUK SKULDERZON Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke VÄNDBAR Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år TVÄTTBAR TEXTIL Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i Exclusive Pocket i huvud- och undermadrass • 8 + 8-varvs spiralfjädring +5 +5 +5 • 3 fastheter: medium, fast, x-fast

8 +8

8

6

8

5LOW

6

5

Low Pocket i bottenramen

Sängens uppbyggnad 1

2 3 4

1 Huvudmadrass Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning. Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva). Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna. 2 Undermadrass Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring är ett exklusivt fjädersystem som ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning. Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva). Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna. 3 Bottenram med Low Pocket Low Pocket-fjädringssystemet ger extra lyft och avlastning. 4 Bottenram Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 46 SIDAN 15

|

E X C E L L E N C E K O N T I N E N TA L S Ä N G


W I N D S O R K O N T I N E N TA L S Ä N G Wonderland Windsor kontinentalsäng – perfekt harmoni mellan avlastning och följsamhet Sängen har tre lager fjädring – vår mest exklusiva Pocket-fjädring i huvudmadrassen och vår Standard Pocket-fjädring i undermadrassen – som förenar avlastning med följsamhet. Exclusive Pocket är en progressiv spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas. Sängen har även ett lager fjädrande trälameller i bottenramen och justerbar fasthet under höften så att sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov. Tillsammans med latexstoppning i huvudmadrassen och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 600C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

Gavel* Pique, textil Soil, ben Cone Black 16 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

W I N D S O R K O N T I N E N TA L S Ä N G

|

SIDAN 16


PRODUKTFÖRDELAR JUSTERBAR HÖFTZON Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning MJUK SKULDERZON Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke VÄNDBAR Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år TVÄTTBAR TEXTIL Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

8 +8

Exclusive Pocket i huvudmadrass Standard Pocket i undermadrass +5 +5 • 8 + 5-varvs spiralfjädring • 3 fastheter: medium, fast, x-fast

8 +5

6

5

Sängens uppbyggnad 1

2

3

1 Huvudmadrass Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning. Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva). Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna. 2 Undermadrass Standard Pocket med 5-varvs spiralfjädring är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup. Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning. Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna. 3 Bottenram Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 46

SIDAN 17

|

W I N D S O R K O N T I N E N TA L S Ä N G


Gavel* Harlequin, textil Harlequin River, ben Triago Brass 13 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

Gavel Pique, ben Cone Whitewashed med stödben 13 cm, textil Blush

H A R M O N Y K O N T I N E N TA L S Ä N G

Wonderland Harmony kontinentalsäng – förenar stabilitet med fasthet och följsamhet Sängen har tre lager fjädring – vår Comfort Pocket i huvudmadrassen och vår Standard Pocket i undermadrassen – som tillsammans ger omedelbar fasthet och samtidigt väl balanserad följsamhet. Comfort Pocket är en förfinad fjädring, som är extra följsam och samtidigt har extremt god anpassningsförmåga, med en bekväm kompakthet utan att kompromissa med stödet och komforten. Sängen har även ett lager fjädrande trälameller i bottenramen och justerbar fasthet under höften så att sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov. Tillsammans med latexstoppning i huvudmadrassen och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

H A R M O N Y K O N T I N E N TA L S Ä N G

|

SIDAN 18


PRODUKTFÖRDELAR JUSTERBAR HÖFTZON Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning MJUK SKULDERZON Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke VÄNDBAR Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år TVÄTTBAR TEXTIL Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

8 +8

8 +5

Comfort Pocket i huvudmadrass Standard Pocket i undermadrass +5 • 6 + 5-varvs spiralfjädring • 3 fastheter: medium, fast, x-fast

6 +5

5

Sängens uppbyggnad 1

2

3

1 Huvudmadrass Comfort Pocket med 6-varvs spiralfjädring är ett förfinat fjädersystem som ger omedelbar fasthet utan att kompromissa med stöd, komfort och kvalitet. Fjädringen är utformad så att den ger maximal anpassningsförmåga och stabilitet, jämfört med traditionell pocketfjädring. Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna. 2 Undermadrass Standard Pocket med 5-varvs spiralfjädring är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup. Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning. Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna. 3 Bottenram Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 46

SIDAN 19

|

H A R M O N Y K O N T I N E N TA L S Ä N GVISSTE DU … Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta! Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar din säng till ett reducerat pris. Bra för både dig och miljön. Läs mer på sidan 50

WONDERLAND RAMSÄNG Wonderlands ramsängar representerar den typiska nordiska stilen med rena linjer och höga ben. Uttrycket är enkelt och elegant. Komforten är fantastisk och stöder kroppen riktigt bra. Ramsängar är det perfekta alternativet om sängen inte ska ha samma djup som en kontinentalsäng, men ändå inte kompromissar med kvaliteten och stödet. Den vändbara madrassen förlänger sängens komfort och livslängd. Alla våra modeller har en fjädrande bottenram med justerbar fasthet så att du kan anpassa din Wonderland-säng på ett unikt och personligt sätt. DESIGNA DIN RAMSÄNG se mer på sidorna 40–41.

SIDAN 21

|

RAMMADRASSER


WINDSOR RAMSÄNG HIGH Wonderland WINDSOR ramsäng - tillhör eliten av ramsängar Sängen har två lager fjädring. Exclusive Pocket, vårt mest exklusiva fjädringssystem, och fjädrande trälameller. Exclusive Pocket är en progressiv 8-varvs spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas. Exclusive Pocket ger en mjuk och behaglig sovkomfort, samtidigt som den ger stöd åt kroppens tyngre delar. Latexstoppningen gör madrassen följsam samt säkrar god följsamhet och en lång livslängd. Fjädrande trälameller med justerbar höftzon gör att du kan anpassa fastheten kring den nedre delen av ryggen efter dina behov, samtidigt som Exclusive Pocket-fjädringssystem erbjuder en extra mjuk skulderzon. Kombinationen av Exclusive Pocketfjädringssystemet och de fjädrande lamellerna ger en perfekt balanserad fasthet med fint djup, extra avlastning och bra stöd för kroppens tyngre delar. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38-39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

Gavel* Horizon, textil Blush, ben Cone Black 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

WINDSOR RAMSÄNG HIGH

|

SIDAN 22


PRODUKTFÖRDELAR JUSTERBAR HÖFTZON Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning MJUK SKULDERZON Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke VÄNDBAR Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år TVÄTTBAR TEXTIL Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i Exclusive Pocket i huvudmadrass • 8-varvs spiralfjädring • 3 fastheter: medium, fast, x-fast

8

6

5

Sängens uppbyggnad

1

2

1 Huvudmadrass Exclusive Pocket med 8-varvs spiralfjädring är ett förfinat fjädersystem som ger omedelbar fasthet utan att kompromissa med stöd, komfort och kvalitet. Fjädringen är utformad så att den ger maximal anpassningsförmåga och stabilitet, jämfört med traditionell pocketfjädring. Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna. 2 Bottenram Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 47

SIDAN 23

|

WINDSOR RAMSÄNG HIGH


Gavel* Quilt, textil Haze, ben Cone Black 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

HARMONY RAMSÄNG HIGH Wonderland Harmony ramsäng – behaglig komfort med fasthet och stöd Ramsängen har två lager fjädring. Comfort Pocket-fjädringssystem med Wonderlands extra mjuka skulderzon och lameller med justerbar fasthet vid höftpartiet. Detta ger en säng som har en riktigt god förmåga att anpassa sig efter kroppens former och som ger stöd och tryckavlastning där det behövs. Tillsammans med latexstoppningen och Wonderlands unika skulderzon säkrar detta en sovställning som ger extra bra avlastning för nacke och skuldra, samt en mer fast och stöttande komfort till den nedersta delen av ryggen. Comfort Pocket – vårt mer stöttande och fasta fjädringssystem – har 6-varvs spiralfjädring och latexstoppning. Comfort Pocket har en fantastisk förmåga att stöda kroppens tyngre delar, vilket ger en lite fastare och lugnare sovkomfort. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

HARMONY RAMSÄNG HIGH

|

SIDAN 24


PRODUKTFÖRDELAR JUSTERBAR HÖFTZON Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning MJUK SKULDERZON Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke VÄNDBAR Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år TVÄTTBAR TEXTIL Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

8

Comfort Pocket i huvudmadrass • 6-varvs spiralfjädring • 3 fastheter: medium, fast, x-fast

6

5

Sängens uppbyggnad

Alla ramsängar finns med HEL POCKETKASSETT! Läs mer på sidan 10.

1

2

1 Huvudmadrass Comfort Pocket med 6-varvs spiralfjädring är ett förfinat fjädersystem som ger omedelbar fasthet utan att kompromissa med stöd, komfort och kvalitet. Fjädringen är utformad så att den ger maximal anpassningsförmåga och stabilitet, jämfört med traditionell pocketfjädring. Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna. 2 Bottenram Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet. Mått och fler specifikationer, se sidan 47

SIDAN 25

|

HARMONY RAMSÄNG HIGH


PRODUKTFÖRDELAR JUSTERBAR HÖFTZON Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning MJUK SKULDERZON Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke VÄNDBAR Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år TVÄTTBAR TEXTIL Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

6

Standard Pocket i huvudmadrass • 5-varvs spiralfjädring • 3 fastheter: medium, fast, x-fast

5

Sängens uppbyggnad

1

2

1 Huvudmadrass Standard Pocket med 5-varvs spiralfjädring är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup. Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning. Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna. 2 Bottenram Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 47

NOTE RAMSÄNG HIGH

|

SIDAN 26


Gavel* W200, textil Forest, ben Time 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

NOTE RAMSÄNG HIGH Wonderland Note ramsäng – mer än bara standard Ramsängen har två lager fjädring. Standard Pocket-fjädringssystem med Wonderlands unika skulderzon och lameller med justerbar fasthet vid höftpartiet säkrar en madrass med extra god avlastning för skuldra och nacke. Tillsammans ger detta en säng som har en betydligt bättre komfort och livslängd än andra ramsängar i samma prisklass. Standard Pocket – vårt följsamma och djupa fjädringssystem – har 5-varvs spiralfjädring och stoppning av Hyperflex-skum. Standard Pocket ger en riktigt bra följsamhet i madrassen, vilket är perfekt om du vill ha extra mjukhet i kombination med utmärkt stöd. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

SIDAN 27

|

NOTE RAMSÄNG HIGH


WONDERLAND STÄLLBAR SÄNG Wonderlands ställbara sängar kombinerar det bästa av Wonderlands komfort med funktioner som ger dig nya möjligheter. Med hjälp av en fjärrkontroll kan du höja och sänka rygg- och fotänden på din ställbara säng efter behov. Perfekt om du behöver höja benen lite efter en hektisk dag, eller om du vill läsa, se en film eller kanske behöver höja huvudet något för att andas bättre. Den ställbara sängen är långt mer funktionell än en vanlig säng. Det är en kombination av en ställbar bottenram och en vändbar madrass. I Wonderlands kollektion finns flera varianter av ställbara bottenramar och vändbara madrasser med olika komfortnivåer som du kan kombinera efter ditt personliga behov.

Mått och specifikationer, se sidan 48 DESIGNA DIN STÄLLBARA SÄNG, se mer sidorna 40–41

S TÄ L L B A R S Ä N G

|

SIDAN 28


VISSTE DU … Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta! Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar din säng till ett reducerat pris. Bra för både dig och miljön. Läs mer på sidan 50

WONDERLAND VÄNDBARA MADRASSER 1. WINDSOR Exclusive med 8-varvs spiralfjädring En särskilt exklusiv, vändbar madrass med en överlägsen sovkomfort. Progressiv 8-varvs spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas. Madrassen känns mjuk och behaglig, samtidigt som den ger stöd åt kroppens tyngre delar. Dessutom har den Wonderlands helt unika, extra känsliga skulderzon. Tillsammans med latexstoppningen i madrassen och den mjuka skulderzonen säkrar detta en sovställning som ger extra bra avlastning för nacke, skuldra och rygg. Fasthet: medium, fast och x-fast Sovkomfort: balanserad fasthet med lätt djup samt extra stöd och tryckavlastning 2. HARMONY Comfort med 6-varvs spiralfjädring Den vändbara madrassen har en fantastiskt bra förmåga att anpassa sig efter kroppens former och ge stöd där det behövs. Dessutom har den Wonderlands helt unika, extra känsliga skulderzon. Tillsammans med latexstoppningen i madrassen och den mjuka skulderzonen säkrar detta en sovställning som ger extra bra avlastning för nacke, skuldra och rygg. Fasthet: medium, fast och x-fast Sovkomfort: fast och mycket stöttande 3. NOTE Standard med 5-varvs spiralfjädring En riktigt bra vändbar madrass med Standard Pocket-fjädring, som ger bra stöd och behaglig komfort. Dessutom har den Wonderlands helt unika, extra känsliga skulderzon. Tillsammans med mjuk, kvalitativ skumstoppning i madrassen och den mjuka skulderzonen säkras en sovställning som ger bra avlastning för nacke, skuldra och rygg. Fasthet: medium, fast och x-fast Sovkomfort: följsam, djup och bra stöd

SIDAN 29

|

S TÄ L L B A R A M A D R A S S E R


Gavel* Horizon, textil River, ben Cone Black 13 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

5 3 2 S TÄ L L B A R S Ä N G Den ställbara bottenramen har en överlägsen komfort samtidigt som den höga zonfjädringen med mjuk skulderzon och fast höftzon ger dig optimalt stöd och avlastning oavsett om du sover eller är vaken. Den kraftiga LINAK-motorn har flera tekniska möjligheter, till exempel minnesfunktioner där du kan ställa in och spara dina favoritinställningar. Den ställbara sängens design är modern och utstrålar kvalitet. Komforten och stödet kan jämföras med Wonderlands kontinentalsängar. Kombinera med en av Wonderlands tre vändbara madrasser och bäddmadrasser. Gavel Pique, ben Square Oak 13 cm, textil Nature 5 3 2 S TÄ L L B A R S Ä N G

|

SIDAN 30


PRODUKTFÖRDELAR S TÄ L L B A R B O T T E N R A M • • • • • • • • • •

2 motorer, rygg- och fotände Bottenram med high Pocket-fjädring Mjuk skulderzon Barnsäkringslås Klämskydd med skumkant runt sängramen Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott Möjlighet till appstyrning Möjlighet att spara favoritinställningar Möjlighet att ställa in larm/timer Möjlighet att använda synkroniseringskabel

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

VÄ L J MA D R A S S 1. WINDSOR Exclusive med 8-varvs spiralfjädring Exklusiv vändbar madrass med progressiv fjädring och extra unik och känslig skulderzon 2. HARMONY Comfort med 6-varvs spiralfjädring Fantastisk god anpassning till kroppens former och extra unik och känslig skulderzon 3. NOTE Standard med 5-varvs spiralfjädring Bra stöd och behaglig komfort med extra unik och känslig skulderzon Mått och fler specifikationer, se sidan 49

Skulderzon

Vändbar

Tvättbar

VÄ L J B Ä D D MA D R A S S 1. Superior PULSE latex 2. Premium PULSE latex 3. Classic PULSE latex

SIDAN 31

|

5 3 2 S TÄ L L B A R S Ä N G


Gavel* Pique, textil Navy, ben Triago Brass 13 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

4 1 2 S TÄ L L B A R S Ä N G Modell 412 kombinerar den ställbara sängens funktioner med alla Wonderlands unika egenskaper. Bottenramen har extra hög ram för ett exklusivt uttryck och dess fjädrande trälameller ger en balanserad fjädring tillsammans med madrassen, så att du får en säng som varken är för hård eller för mjuk! Dessutom har bottenramen en mjuk skulderzon och möjlighet att justera fastheten vid höftpartiet, vilket erbjuder optimala förhållanden för bättre anpassning och en bättre sovställning med god avlastning för nacke, skuldra, rygg och ländrygg. Den kraftiga LINAK-motorn har flera tekniska möjligheter, till exempel minnesfunktioner där du kan ställa in och spara dina favoritinställningar. Komforten och stödet kan jämföras med Wonderland ramsängar. Alla textiler i sängen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i. Kombinera med en av Wonderlands tre vändbara madrasser och bäddmadrasser. 4 1 2 S TÄ L L B A R S Ä N G

|

SIDAN 32


PRODUKTFÖRDELAR S TÄ L L B A R B O T T E N R A M • 2 motorer, rygg- och fotände • Extra hög bottenram av massiv furu med fjädrande lameller • Mjuk skulderzon • Justerbar fasthet vid höftzonen • Avtagbar, tvättbar textil • Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott • Barnsäkringslås • Möjlighet till appstyrning • Möjlighet att spara favoritinställningar • Möjlighet att ställa in larm/timer • Möjlighet att använda synkroniseringskabel Mått och fler specifikationer, se sidan 48

VÄ L J MA D R A S S 1. WINDSOR Exclusive med 8-varvs spiralfjädring Exklusiv vändbar madrass med progressiv fjädring och extra unik och känslig skulderzon 2. Harmony Comfort med 6-varvs spiralfjädring Fantastisk god anpassning till kroppens former och extra unik och känslig skulderzon 3. Note Standard med 5-varvs spiralfjädring Bra stöd och behaglig komfort med extra unik och känslig skulderzon Mått och fler specifikationer, se sidan 49

Skulderzon

Vändbar

Tvättbar

VÄ L J B Ä D D MA D R A S S 1. Superior PULSE latex 2. Premium PULSE latex 3. Classic PULSE latex

SIDAN 33

|

4 1 2 S TÄ L L B A R S Ä N G


Gavel* W400, textil Rain, ben Cone Oak 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

3 4 2 S TÄ L L B A R S Ä N G Modell 342 kombinerar den ställbara sängens funktioner med alla Wonderlands unika egenskaper. Bottenramen har ett mer minimalistiskt uttryck och ger möjlighet att använda utrymmet under sängen, samtidigt som dess fjädrande trälameller ger en balanserad fjädring tillsammans med madrassen, så att du får en säng som varken är för hård eller för mjuk! Dessutom har bottenramen en mjuk skulderzon och möjlighet att justera fastheten vid höftpartiet, vilket erbjuder optimala förhållanden för bättre anpassning och en bättre sovställning med god avlastning för nacke, skuldra, rygg och ländrygg. Den kraftiga LINAK-motorn kan styras via app. Komforten och stödet kan jämföras med Wonderland ramsängar. Alla textiler i sängen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i. Kombinera med en av Wonderlands tre vändbara madrasser och bäddmadrasser. 3 4 2 S TÄ L L B A R S Ä N G

|

SIDAN 34


PRODUKTFÖRDELAR S TÄ L L B A R B O T T E N R A M • • • • • • •

2 motorer, rygg- och fotände Bottenram av massiv furu med fjädrande lameller Mjuk skulderzon Justerbar fasthet vid höftzonen Avtagbar, tvättbar textil Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott Möjlighet till appstyrning

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

VÄ L J VÄ N D B A R MA D R A S S 1. WINDSOR Exclusive med 8-varvs spiralfjädring Exklusiv vändbar madrass med progressiv fjädring och extra unik och känslig skulderzon 2. HARMONY Comfort med 6-varvs spiralfjädring Fantastisk god anpassning till kroppens former och extra unik och känslig skulderzon 3. NOTE Standard med 5-varvs spiralfjädring Bra stöd och behaglig komfort med extra unik och känslig skulderzon Mått och fler specifikationer, se sidan 49

Skulderzon

Vändbar

Tvättbar

VÄ L J B Ä D D MA D R A S S 1. Superior PULSE latex 2. Premium PULSE latex 3. Classic PULSE latex

SIDAN 35

|

3 4 2 S TÄ L L B A R S Ä N G


6 1 2 W I N D S O R S TÄ L L B A R S Ä N G Wonderland 612 WINDSOR ställbar säng – en fusion av tradition och innovation Modell 612 är Wonderlands fusion mellan den traditionella ställbara sängen och nyutveckling utan att kompromissa med komforten. Sängen är därför uppbyggd med två lager fjädring – vår mest exklusiva Pocket-fjädring överst och Low Pocket nederst – och förenar avlastning med följsamhet. Exclusive Pocket har progressiv spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas., samtidigt som den ger det bästa stödet för kroppens tyngre delar. Tillsammans med latex i huvudmadrassens stoppning och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg. Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39.

Gavel* Harlequin, textil Leaf, ben Cone Oak 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

6 1 2 W I N D S O R S TÄ L L B A R S Ä N G

|

SIDAN 36


PRODUKTFÖRDELAR S TÄ L L B A R B O T T E N R A M • • • • • • • •

2 motorer, rygg- och fotände Bottenram med Low Pocket-fjädring Barnsäkringslås Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott Möjlighet till appstyrning Möjlighet att spara favoritinställningar Möjlighet att ställa in larm/timer Möjlighet att använda synkroniseringskabel

Sängens uppbyggnad

1

2

1 Huvudmadrass Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning. Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva). Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna. 2 Bottenram Bottenram av massiv furu med Low Pocketfjädring, vilket är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup. Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning.

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

8 Skulderzon

Vändbar

86 Exclusive Pocketfjädring

VÄ L J B Ä D D MA D R A S S 1. Superior PULSE latex 2. Premium PULSE latex 3. Classic PULSE latex

SIDAN 37

|

6 1 2 W I N D S O R S TÄ L L B A R S Ä N G

65LOW 5 Low Pocketfjädring


LÄS MER OM WONDERLANDS U N I K A L AT E X PÅ S I D A N 9

Gavel W200, textil Soil BÄDDMADRASSER

|

SIDAN 38


S

EN M ÄR

K T

N VA

Miljömärkt 1234 5678

SVANENMÄRKTA BÄDDMADRASSER WONDERLAND BÄDDMADRASS Wonderlands bäddmadrasser är supersköna, mjuka och med olika egenskaper beroende på kombinationen av skum och textil. Bäddmadrassens viktigaste funktion är att ge god tryckavlastning och bra sovkomfort. Det är också viktigt att hålla din säng ren och därför kan alla Wonderlands bäddmadrasser tvättas vid 60°C.

S U P E R I O R P U L S E L AT E X

I N N O VAT I VA T E X T I L E R

37

o

Tekniken bakom textil 37o är en specialutvecklad fiber med små inbyggda mikrokapslar som gör att textilen anpassar sig efter kroppstemperaturen

P R E M I U M P U L S E L AT E X

och håller den på en optimal nivå.

Cirka 7 cm hög med 4 cm Pulse latex-kärna. En mellantjock bäddmadrass gör att sängen känns mer balanserad i fasthet jämfört med bäddmadrasserna Superior och Classic Latex. Textil RapidDry.

Tekniken är OEKO-TEX®-miljöcertifierad. Textilen kan tvättas vid 60oC.

Rapid

DRY

Cirka 8 cm hög med 5 cm Pulse latex-kärna. En tjock bäddmadrass gör att sängen känns mjukare och mer avlastande än med bäddmadrasserna Premium och Classic Latex. Textil 37o.

En specialutvecklad hålfiber är tekniken bakom textilen RapidDry. Med en större luftmängd inuti fibern transporteras fukten snabbt bort och ventilationen blir mer effektiv. Textilen ger en torr och behaglig sovkomfort. Den är OEKO-TEX®-miljöcertifierad och kan tvättas vid 60oC.

C L A S S I C P U L S E L AT E X Cirka 6 cm hög med 3 cm Pulse latex-kärna. En tunnare bäddmadrass gör att sängen känns fastare än med bäddmadrasserna Premium och Superior latex. Textil RapidDry.

PREMIUM HYPERFLEX Förstklassig bäddmadrass med Hyperflex, vilket är ett mjukt miljöskum (polyuretan) med hög elasticitet och god ventilation. Bäddmadrassen är med Rapid Dry-textil, som ger extra god fukttransport och håller dig varm och torr när du sover. Textil RapidDry.

SIDAN 39

|

BÄDDMADRASSER


DESIGNA DIN SÄNG P R O VA W O N D E R L A N D S D E S I G N V E R K T YG Designa din personliga säng. Hitta din favoritsäng – huvudgavel, sängben, färg – och lek med färger på golv, väggar och hållbara textiler. Hitta den stil som passar dig och din nya säng bäst. Du hittar designverktyget på www.wonderlandbeds.com (välj ”Designa din säng”)

Skanna QR-koden och använd vårt designverktyg för att designa din helt unika säng. Superenkelt – PROVA SJÄLV! PERSONLIGT ANPASSAD SÄNG DESIGNA DIN SÄNG

|

SIDAN 40


D E S I G N A D I N N YA K O N T I N E N TA L S Ä N G Nu kan du själv designa din kontinentalsäng så att den matchar din personliga stil.

HELTÄCKANDE TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

2-DELAD TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

Enkel och modern stil med ett heltäckande textil över de två nedersta madrasserna

Elegant, klassisk stil och stor flexibilitet med varsitt textilöverdrag för de två nedersta madrasserna

D E S I G N A D I N N YA S TÄ L L B A R A S Ä N G Du kan själv designa din ställbara säng av modell 342 och 412 och få just den stilen som passar dig. Välj design, komfort, textil, gavel och ben. Så får du en helt personlig, anpassad Wonderland-säng.

SIDAN 41

HELTÄCKANDE TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

2-DELAD TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

Enkel och modern stil med ett heltäckande textil över den ställbara bottenramen

Elegant, klassisk stil och stor flexibilitet med varsitt textilöverdrag för de två ställbara bottenramarna

|

DESIGNA DIN SÄNG


DESIGNA DIN SÄNG WONDERLAND HUVUDGAVEL

H U V U D G AV E L H A R L E Q U I N En modern gavel med en klassisk tvist. Textil kan tvättas vid 60°C. H: 105 cm (utan ben) x D: 6 cm Monteras med medföljande ben i justerbar höjd: 13/17/19/23 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

H U V U D G AV E L H O R I ZO N Lyxig, hög och elegant huvudgavel med ”vingar”. H: 140 cm x D: 20 cm, 15 cm bredare än sängen. Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

DESIGNA DIN SÄNG

|

SIDAN 42


H U V U D G AV E L P I Q U E

H U V U D G AV E L Q U I LT

En exklusiv huvudgavel med quiltade rektanglar ger sängen ett lyxigt och inbjudande utseende. H: 130 cm (utan ben) D: 20 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

En elegant huvudgavel med quiltade rektanglar ger sängen en exklusiv stil. H: 130 cm (utan ben) D: 8 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

H U V U D G AV E L W400

H U V U D G AV E L W200

En klassisk huvudgavel med avtagbar textil som kan tvättas vid 60°C. H: 105 cm (utan ben) x D: 8 cm Monteras med medföljande ben i justerbar höjd: 13/17/19/23 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

En modern och elegant huvudgavel med avtagbar textil som kan tvättas vid 60°C. H: 105 cm (utan ben) x D: 4 cm Monteras med medföljande ben i justerbar höjd: 13/17/19/23 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

SIDAN 43

|

DESIGNA DIN SÄNG


DESIGNA DIN SÄNG WONDERLAND BEN OCH SOCKLAR

Cone Oak – Black – Whitewashed – H: 13/16/19/23 cm

Sockel Oak – Black – Whitewashed – H: 13 cm OBS! Endast till ram- och kontinentalsängar

Square Oak – Black – Whitewashed – H: 13/19/23 cm

Aluminiumben Swing

Aluminiumben Time

H: 13/19/23 cm

H: 13/19/23 cm

Stödben H: 13/16/19/23 cm

Triago Black – Brass – H: 13 cm

Edge Black – Brass – H: 13/19 cm

TILLBEHÖR

|

SIDAN 44


WONDERLAND TEXTIL

• Produceras av restprodukter • Tillverkas utan vatten • Återvinningsbar • Kan tvättas vid 60°C • 100 % Harmolan • PFC-fri • Miljöcertifierad

Wonderland erbjuder ett brett urval av exklusiva och miljöcertifierade textiler. Textilerna är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

ÅT E R V I N N I N G S B A R T E X T I L Wonderland Recycable är en exklusiv och miljöcertifierad textil med mycket lång hållbarhet. Textilen kan tvättas vid 60°C. Det används inget vatten under tillverkningen och låga produktionstemperaturer reducerar energiförbrukningen. Textilen kan återanvändas till nya produkter.

Soil 1

Dim 2

Leaf 3

Navy 61*

Blush 77*

Air 81

Rain 82

Forest 84

* ej återvinningsbar textil

River 86

Rock 87

Haze 88

K O M P L E T T E R A N D E T E X T I L E R T I L L K O N T I N E N TA L S Ä N G

Harlequin Forest 84

SIDAN 45

|

TILLBEHÖR

Harlequin Rain 82

Harlequin River 86

Harlequin Rock 87


FAKTA

K O N T I N E N TA L S Ä N G Wonderlands kontinentalsängar har en mängd egenskaper och fördelar som garanterar en enastående bra sovkomfort i många år. I tabellen nedan kan du se innehåll och tekniska fakta för de olika modellerna.

PRODUKTNAMN

EXCELLENCE

WINDSOR

HARMONY

JUSTERBAR FASTHET UNDER HÖFTEN

SKULDER-/HÖFTZON HUVUDMADRASS

SKULDER-/HÖFTZON UNDERMADRASS

VÄNDBAR MADRASS

TVÄTTBAR TEXTIL

HUVUDMADRASS

Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Comfort Pocket, 6-varvs fjädring

STOPPNING

Latex

UNDERMADRASS

Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Standard Pocket, 5-varvs fjädring Standard Pocket, 5-varvs fjädring

STOPPNING

Welun

Welun

Welun

BOTTENRAM MED FJÄDRANDE TRÄLAMELLER

MADRASSENS FASTHET

M, F, XF

M, F, XF

M, F, XF

MADRASSENS HÖJD (CM)

51

48

46

120 x 200 cm

140 x 200 cm

Latex

Latex

160 x 200 cm*

180 x 200 cm*

180 x 210 cm*

210 x 210 cm*

* Välj mellan heltäckande eller tvådelad fjäderinlägg i huvudmadrassen

25 års garanti mot brott på fjädring och bottenram

5 års garanti

FA K TA K O N T I N E N TA L S Ä N G

|

SIDAN 46


FAKTA

RAMSÄNG

Wonderlands ramsängar har en mängd egenskaper och fördelar som garanterar en enastående bra sovkomfort i många år. I tabellen nedan kan du se innehåll och tekniska fakta för de olika modellerna.

PRODUKTNAMN

WINDSOR

HARMONY

NOTE

JUSTERBAR FASTHET UNDER HÖFTEN

SKULDER-/HÖFTZON

VÄNDBAR MADRASS

TVÄTTBAR TEXTIL

STOPPNING

Latex

Latex

Welun

MADRASS

Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring

Comfort Pocket, 6-varvs fjädring

Standard Pocket, 5-varvs fjädring

BOTTENRAM MED FJÄDRANDE TRÄLAMELLER

MADRASSENS FASTHET

M, F, XF

M, F, XF

M, F, XF

MADRASSENS HÖJD (CM)

36

34

34

80 x 200 cm

90 x 200 cm

90 x 210 cm

105 x 210 cm

120 x 200 cm

140 x 200 cm

160 x 200 cm*

180 x 200 cm*

180 x 210 cm*

210 x 210 cm*

25 års garanti mot brott på fjädring och bottenram

5 års garanti

* Levereras med helt fjäderinlägg och heltäckande överdrag

SIDAN 47

|

FA K TA R A M S Ä N G


FAKTA

S TÄ L L B A R S Ä N G

Modell 342/412 har fjädrande lameller som ger samma sovkomfort som en ramsäng, med mindre djup och fastare känsla än en kontinentalsäng. Modell 532 har High Pocket-fjädring, som ger samma sovkomfort som en kontinentalsäng, med mer djup och ännu mer avlastning. Modell 612 har Low Pocket-fjädring och till skillnad mot andra ställbara sängar är madrassen inbyggd i sängen och levereras enbart med Exclusive Pocket.

412

342

BOTTENRAM MED FJÄDRANDE TRÄLAMELLER

JUSTERBAR FASTHET UNDER HÖFTEN

SKULDERZON

PRODUKTNAMN

POCKET-FJÄDRING I BOTTENRAMEN

612

Low

532

High

TVÄTTBAR TEXTIL TRÅDLÖS FJÄRRKONTROLL MED BLUETOOTH

APPSTYRNING MED SMARTTELEFON/SURFPLATTA

2 (rygg, ben)

2 (rygg, ben)

2 (rygg, ben)

2 (rygg, ben)

MÖJLIGHET ATT STÄLLA IN LARM/TIMER

MÖJLIGHET TILL BARNSÄKRING

MÖJLIGHET ATT ANVÄNDA SYNKRONISERINGSKABEL

NÖDSÄNKNINGSFUNKTION VID STRÖMAVBROTT

HÖJD (CM)

39

30

24

17

80 x 200 cm

90 x 200 cm

90 x 210 cm

105 x 210 cm

ANTAL MOTORER

120 x 200 cm

140 x 200 cm 5 års motorgaranti

FA K TA S TÄ L L B A R S Ä N G

|

SIDAN 48


FAKTA

VÄ N D B A R A MADRASSER

Wonderlands vändbara madrasser har en mängd egenskaper och fördelar som garanterar en särskilt bra sovkomfort i många år. I tabellen nedan kan du se innehåll och tekniska fakta för de olika modellerna.

WINDSOR Består av Exclusive Pocket-fjädring med extra mjuk skulderzon och latexstoppning. Sovkomfort: Balanserad fasthet med lätt djup samt extra stöd och tryckavlastning. HARMONY Består av Comfort Pocketfjädring med extra mjuk skulderzon och latexstoppning. Sovkomfort: Fast och mycket stöttande. NOTE Består av Standard Pocketfjädring med extra mjuk skulderzon och Welun-stoppning. Sovkomfort: Följsam, djup och bra stöd.

PRODUKTNAMN

WINDSOR

HARMONY

NOTE

SKULDER-/HÖFTZON

VÄNDBAR MADRASS

TVÄTTBAR TEXTIL

STOPPNING

Latex

Latex

Welun

MADRASS

Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring

Comfort Pocket, 6-varvs fjädring

Standard Pocket, 5-varvs fjädring

MADRASSENS FASTHET

M, F, XF

M, F, XF

M, F, XF

MADRASSENS HÖJD (CM)

20

18

18

80 x 200 cm

90 x 200 cm

90 x 210 cm

120 x 200 cm

140 x 200 cm

160 x 200 cm*

180 x 200 cm*

180 x 210 cm*

25 års garanti mot brott på fjädring och bottenram

5 års garanti

* Levereras med helt fjäderinlägg och heltäckande överdrag

SIDAN 49

|

FA K TA VÄ N D B A R A M A D R A S S E R


TRYGGHETSGARANTI 15 ÅRS TRYGGHET Kroppen förändras hela tiden och behovet av rätt stöd och komfort är därför viktigt. Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta! Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar in i överdraget på din säng reducerat pris. Även bra för miljön Med andra ord gör vi upp med ”köp-och-släng-kulturen”. Sängen kan bli som ny igen, även efter 10 års användning. Allt överdrag på sängen kan tas av och tvättas vid 60°C. Madrassinlägget och bäddmadrassen kan bytas ut så att sängen framstår som ny och anpassas efter dina behov. Vi är alla unika och det bör din säng också vara!

U P P T I L L 9 0 D A G A R S B Y T E S R ÄT T Flera Wonderland-återförsäljare erbjuder möjligheten att byta fastheten på den köpta madrassmodellen, förutsatt att madrassen finns i annan fasthet – och endast ett byte per beställning. Det kan förekomma begränsningar på vilka mått tjänsten omfattar samt en avgift för hantering av denna tjänst.

90 DAYS* *to a charge

TRYGGHETSGARANTI

|

SIDAN 50


WONDERLANDS GARANTIER 5 ÅRS GARANTI 5 års garanti på material-, motor- och produktionsfel. Garantin täcker inte normalt slitage. 5 + 1 0 Å R S S ÄT T N I N G S G A R A N T I 5 års garanti mot fysisk sättning utan belastning på mer än 2 cm på den vändbara madrassens fjäderinlägg. Garantin täcker inte madrassens skumkanter. Garantin täcker inte naturlig sättning. Garantin kan utökas med ytterligare 10 år vid registrering online senast 30 dagar efter att sängen har levererats. 25 ÅRS GARANTI MOT BROTT 25 års garanti mot brott på madrassens fjädring och sängram.

Se alla garantivillkor på www.wonderlandbeds.com

SIDAN 51

|

WONDERLANDS GARANTIER


DESIGNBUREAUET.COM

www.wonderlandbeds.com

Vår historia började 1969. Då byggde vi fabriken i Åndalsnes på den norska västkusten. I dag är Wonderland en av de ledande sängproducenterna i Skandinavien. Vi har duktiga medarbetare som ser till att alla våra sängar är byggda för god sömn och vila. Material av hög kvalitet har alltid prioriterats i vår produktutveckling av personligt anpassade sängar. Väljer du en Wonderland-säng får du den sömn och vila som kroppen behöver för att fungera i en hektisk vardag.

Wonderland AS, Strandgata 88, 6300 Åndalsnes, Norway Tfn: +47 712 278 00 info@wonderlandbeds.com www.wonderlandbeds.com

IL


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

Trygghet och garantier

1min
pages 50-52

Designa din säng

1min
pages 40-41

Huvudgavel

1min
pages 42-43

Svanenmärkta bäddmadrasser

1min
pages 38-39

612 WINDSOR Ställbar

1min
pages 36-37

HARMONY Ramsäng High

1min
pages 24-25

523 Ställbar

1min
pages 30-31

STÄLLBAR SÄNG

2min
pages 28-29

342 Ställbar

1min
pages 34-35

412 Ställbar

1min
pages 32-33

NOTE Ramsäng High

1min
pages 26-27

WINDSOR Ramsäng High

1min
pages 22-23

EXCELLENCE Kontinental

2min
pages 14-15

Wonderlands unika egenskaper

1min
page 5

Miljö och hållbarhet

1min
pages 6-7

KONTINENTALSÄNG

1min
pages 12-13

RAMSÄNG

1min
pages 20-21

WINDSOR Kontinental

1min
pages 16-17

Material

5min
pages 8-11

HARMONY Kontinental

2min
pages 18-19
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.