Page 1

Μ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΠΡΟΠΑΙ∆ΙΚΟ

Πρωταθλητής ο Αίολος Πύργου! Σελίδα 22

Μαθαίνοντας τα µυστικά… Σελίδα 19

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 37662

ΤΙΜΗ: 0,80€

ΤΙΜΗ ΑΘΗΝΑΣ: 1,00

www.patrisnews.gr

Το αυτοκίνητό του «αγκάλιασε» κολώνα της ∆ΕΗ στην Ε.Ο. Πύργου –Κυπαρισσίας

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Χαροπαλεύει 30χρονος... *Τραυµατίστηκε και µια 29χρονη Σελίδα 8

Είχε αποκτήσει το µοιραίο Ι.Χ. πριν λίγο καιρό Ενα ακόµη άδικο «κτύπηµα» στην οικογένειά του…

ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

Ο πολιτισµός στις ρίζες του…

Συµβολική κατάληψη του LM VILLAGE στη Μυρσίνη

«Ο αγώνας µόλις ξεκίνησε…» Σελίδα 9

Σελίδα 14

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

11 προτάσεις ανατροπής

Συνέντευξη σελίδα 11

Νεκρός είναι ο Αλκιβιάδης Φιλιππόπουλος από το Καλλίκωµο

Σελίδα 6


2

Δευτέρα 22 Ιουνίου

2009

Δευτέρα 15 Ιουνίου

ο τοσέλιδ Tο πρω ομάδας της εβδ

Γ

ια άλλη μια φορά φέτος τα παιδιά μας έβγαλαν «ασπροπρόσωπους» σηκώνοντας για άλλη μια φορά τον πήχη ψηλά! Ο λόγος φυσικά για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων που απέδειξαν το υψηλό επίπεδο των μαθητών του νομού μας που ακόμα και… χωρίς σχολεία (!) την χρονιά που μας πέρασε, δεν το έβαλαν στιγμή κάτω και δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τους νέους φοιτητές πια, όπως επίσης καλή επιτυχία και στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν να εξασφαλίσουν φέτος μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση και άγχος, η θέση είναι εκεί και περιμένει… Μπράβο σε όλους… Σ.Π.

Όταν μιλούν οι αριθμοί Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, επισκόπου Σαμοσάτων (†380) και των αποστόλων (Ο’) Τερτίου, Μάρκου, Ιούστου και Αρτεμά. Μαρτύρων Ζήνωνος, Ζηνά († 304) και Πομπηιανού. Αναστασίου, Γαλακτίωνος. Ιουλιανής και Σατορνίνου του υιού αυτής. Οσίον Βασιλείου, επισκόπου Πατελαρίας.

Ο άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία συγκλονιζόταν από τις κακοδοξίες του Αρειανισμού. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μ. Κωνσταντίνου Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του. Ο άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων. Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. Όμως ο άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος. Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών. Ο άγιος για μία ακόμη φορά ,κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης τον απομάκρυνε από τον επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο άγιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς. Κάποια ημέρα πού περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».

Το 2004 241 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό. Οι 174 ήταν άνδρες, 65 γυναίκες και 2 παιδιά.

Το 2005 σημειώθηκαν 215 πνιγμοί στις ελληνικές παραλίες. Από αυτούς οι 154 ήταν αλλοδαποί, οι 38 Έλληνες και 23, αγνώστων στοιχείων.

Το 2006 οι πνιγμοί ανήλθαν στους 290. Από αυτούς οι 216 ήταν άνδρες, οι 72 γυναίκες και 2 παιδιά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πνιγμοί και ατυχήματα στις παραλίες Το 2005 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 4 τραυματίστηκαν σε ατυχήματα με ταχύπλοα και άλλα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Το 2006 σε ατυχήματα με ταχύπλοα και άλλα θαλάσσια μέσα αναψυχής έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 6.

Στην Ελλάδα

Σποραδικές καταιγίδες και μικρή πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Στην Αττική τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι 2 με 4 μποφόρ, από το βράδυ δυτικοί, η θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ηλεία

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολή ηλίου: 05:03 Δύση ηλίου 19:51 Νέα Σελήνη

ΔΡΟΥΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΠΙΜΠΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2621022549 2621032563 2621034855 FAX

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ 2621026620

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ 2621027502 2621026620 2621026860 2621024059

2621026683 FAX ΑΘΛΗΤΙΚΟ 2621026203 2621026860

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2621035338

ΠΙΕΣΤΗΡΙΑ 2621039992


∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

3

ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Μας άλλαξε σίγουρα τα δεδοµένα...

Μ

Από τον ΧΡΙΣΤΟ ΠΛΕΥΡΙΑ xr-plevrias@ yahoo.gr

* Oι απόψεις του συντάκτη της στήλης δεν εκφραζουν απαραίτητα τις θέσεις της εφηµερίδας

πορεί να έµοιαζε ως ψεύτικο, ήταν ωστόσο πραγµατικό γεγονός: ο Πύργος έδωσε τα πρώτα πτυχία Πληροφορικής και ΜΜΕ στέλνοντας στην υπόλοιπη Ελλάδα, τους αντίστοιχα πρώτους αποφοιτήσαντες σπουδαστές του. Στιγµή ιστορική και ιδιαιτέρως συγκινητική όχι µόνο για τους εµπλεκόµενους µε την τελετή αλλά και για εκείνους που επί δεκαετίες ολόκληρες προσπαθούσαν και πίεζαν την Εκπαιδευτική Κοινότητα και την Πολιτεία για να αποκτήσει η Ηλεία το δικό της Πανεπιστηµιακό Ίδρυµα... Σήµερα φαίνεται ξεκάθαρα, πόσο δίκιο είχαν. Το ΤΕΙ άλλαξε πολλά από τα δεδοµένα της πόλης. Όσο κι αν οι δύσπιστοι στο καινούργιο, εξακολουθούν να µην κατανοούν ή αδυνατούν να ενταχθούν στις εξελίξεις, τα δύο τµήµατα της ηλειακής πρωτεύουσας έδωσαν αρκετά και σίγουρα αν ενισχυθούν µπορούν να δώσουν ακόµη περισσότερα. Το ΤΕΙ Πύργου, σε αναντιστοιχία προόδου µε την υποβαθµισµένη και χωρίς κόσµο πλέον ΣΕΤΤΗΛ ήρθε σε κατάλληλο χρονικό σηµείο, για να... «σώσει την παρτίδα». Έτσι, η πλειάδα των εκπαιδευόµενων στρατιωτών αναπληρώθηκε από τους συνεχώς αυξανόµενους σπουδαστές και τους συγγενείς αυτών. Μόνο που οι δεύτεροι έχουν την ευχέρεια και τη... συνήθεια να δίνουν ζωή στον τόπο, όχι µόνο την ηµέρα αλλά και τη νύχτα! Η πόλη, αναµφιβόλως, απέκτησε διαφορετικό «χρώµα» µε την έλευση των σπουδαστών. Νεανικά πρόσωπα µε πολυσύνθετα χαρακτηριστικά, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου έκαναν από την πρώτη στιγµή έντονη την παρουσία τους στην περιοχή µας. Προσαρµόστηκαν (όπως

κι εµείς) στις νέες συνθήκες που προσδιόρισαν τη σχέση τους µε την Ηλεία και εντάχθηκαν σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο στην αρχή µπορεί να τους ήταν αδιάφορο, αλλά στη συνέχεια υπήρξε οικείο και αληθινό µαζί τους. Σύντοµα εξάλλου, έγιναν οι άν-

«Προσαρµόστηκαν στις νέες συνθήκες που προσδιόρισαν τη σχέση τους µε την Ηλεία και σύντοµα έγιναν οι άνθρωποι της διπλανής µας πόρτας. Πολλοί επέλεξαν να εργασθούν στον Πύργο και το Νοµό. Αρκετοί στο µεταξύ αποφάσισαν να µείνουν στην Ηλεία. ∆εν είναι κέρδος αυτό;...»

θρωποι της διπλανής µας πόρτας!... Πολλοί επέλεξαν να εργασθούν στον Πύργο και το Νοµό µας. Στην εφηµερίδα µας είχαµε και έχουµε τη χαρά να συνεργαζόµαστε µε αυτά τα παιδιά, που λόγω αντικειµένου σπουδαστικού, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις µας. Εδώ µαζί µας... Είτε για να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση, είτε για να στηριχθούν σε µια εκδοτική τους πρωτοβουλία, είτε για να βιώσουν κάτι που σπουδάζουν και θέλουν αργότερα

να σταδιοδροµίσουν από κοντά... Αρκετοί στο µεταξύ αποφάσισαν µετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους να µείνουν στην Ηλεία! Λόγοι επαγγελµατικοί αλλά κυρίως προσωπικοί (οι ανθρώπινες σχέσεις ακλόνητο και σοβαρό στοιχείο αιτιολογίας) τους φέρνουν πολύ πιο κοντά µας. Κάποιοι ελάχιστοι θα δηµιουργήσουν οικογένεια εδώ στα µέρη µας και ίσως να θελήσουν να παραµείνουν για πολλά πολλά χρόνια στον τόπο. Αυτό µπορεί τελικά να είναι και το µεγαλύτερο κέρδος µας. Τι κάνουµε ωστόσο εµείς γι’αυτούς τους ανθρώπους που έχουν δίκιο ορισµένες φορές να φωνάζουν και να οργίζονται µε τη συµπεριφορά µας; Τους αφήνουµε από την αρχή της λειτουργίας του ΤΕΙ µέχρι και σήµερα, χωρίς δική τους επαρκή και αυτόνοµη στέγη, εκείνο δηλαδή που θα έπρεπε να είχαµε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. Και τους απογοητεύουµε κάθε φορά που µας βλέπουν να διαφωνούµε και να γκρινιάζουµε για τη χωροθέτηση και περαιτέρω εξέλιξή του. Έτσι ίσως αισθανόµαστε το... κέρδος που µας αφήνει το ΤΕΙ για να του το ανταποδώσουµε!...

editorial


Πώς γίνεται από τη µία τα παραρτήµατα των ΤΕΙ της Ηλείας να πραγµατοποιούν εκδηλώσεις ορκωµοσίας και να δίνουν πτυχία στους αποφοίτους και από την άλλη από σήµερα να ξεµένουν από γραµµατειακή υποστήριξη;

απάντηση

?

!

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ερώτηση

4

Μάλλον επειδή το Ελληνικό γραφειοκρατικό σύµπλεγµα είναι τόσο µπερδεµένο και ριζωµένο στους κοινωνικούς θεσµούς που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για επίλυση καίριων προβληµάτων που θα έπρεπε αυτά να είχαν ήδη λυθεί…

Αναβαθµίζεται Αναβαθµισµένος φαίνεται ότι θα είναι ο Αρκάδας Υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στο «νέο σχέδιο» Καραµανλή που ετοιµάζει για κυβέρνηση και Ν.∆. Στις ενδεχόµενες αλλαγές, ο επιτυχηµένος µέχρι τώρα πολιτικός είναι επικρατέστερος για Γραµµατέας, θέση ιδιαιτέρως δύσκολη αλλά και νευραλγική, ειδικά σε εκλογικές περιόδους για το φιλελεύθερο κόµµα. Άλλα σενάρια τον... ήθελαν µέχρι και κυβ. εκπρόσωπο αν δεν δεχθεί τη θέση ο Άρης... Χ.Π.

Μεταναστευτικό Το πρόβληµα της µετανάστευσης αρχίζει να αγγίζει και την Ηλεία. Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφηµερίδας «Πατρίς» βρήκαµε τον µίνι καταυλισµό των µεταναστών στο Βαρθολοµιό. Μήπως ήρθε η στιγµή να µελετήσει καλύτερα η νοµαρχία το θέµα των µεταναστών του νοµού για να µην βρεθούµε όλοι προ εκπλήξεως καθώς θα πρέπει κάποιος να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και να µην πέσει το βάρος στους απλούς πολίτες όπως συµβαίνει συνήθως… Χ.Χ.

Στα ΕΛΤΑ Ο δήµαρχος Ιάρδανου Λάµπης Αριστειδόπουλος για τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετώπισε το θέµα της παράνοµης εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου του Αλποχωρίου.

Ένας νέος άνθρωπος που το 2004 βρέθηκε στην προεδρία του Οργανισµού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισµού, έχει αναλάβει εδώ και λίγες ηµέρες την τύχη των ΕΛΤΑ ως νέος ∆νων Σύµβουλος. Πρόκειται για τον Σταµάτη Μαύρο ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις µε την Ηλεία έχοντας κάνει πολλούς γνωστούς και φίλους ως κοµµατικό στέλεχος της Ν.∆. αλλά και ως πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆. Με την τελευταία πολιτική ιδιότητα µάλιστα είχε επισκεφθεί το Νοµό µας αρκετές φορές...

Σε ένα πολιτιστικό διήµερο αντάξιο της πολιτιστικής κληρονοµιάς του Κάµπου και ιδιαίτερα της Ανδραβίδας προσκάλεσε το Σαββατοκύριακο τους κατοίκους όλου του νοµού ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πολιτισµού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ» κ. ∆ιονύσιος Μαράκας. Ένα πολιτιστικό διήµερο που όσοι το παρακολούθησαν, έφυγαν µε µια ευχή στην σκέψη, να ακολουθήσει και δεύτερη γιορτή από το Σύλλογο µέσα στο Καλοκαίρι… Σ.Π.

Αφισοκολλήσεις Οι εκλογές τελείωσαν αλλά οι αφίσες και τα πανό των κοµµάτων παραµένουν στη θέση τους. ∆εν είναι όµως µόνο οι αφίσες των κοµµάτων αλλά και κάποιες άλλες νυκτερινών µαγαζιών και αθλητικών δραστηριοτήτων κτλ, που στις περισσότερες έχει περάσει η διεξαγωγή της εκδήλωσης αλλά παραµένουν στη θέση τους. Η αφισορύπανση δηµιουργεί πρόβληµα καλαισθησίας στον νοµό καθώς δεν υπάρχει µέρος το οποίο να µην έχουν κολληθεί. Χ.Χ.

Ακούει κανείς;

Χ.Π.

Εν Εστία…

Ο δήµαρχος Αρχαίας Ολυµπίας Γεώργιος Αηδόνης γιατί δεν ανέβηκε στο όµορφο και εντυπωσιακό αερόστατο την Ολυµπιακή Ηµέρα καθώς σε πρόταση που του έγινε απάντησε πως φοβόταν το ύψος...

Αξιέπαινη η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Τµήµα Περιβάλλοντος του ∆ήµου Πύργου µε την τοποθέτηση µπλε κάδων ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά της πόλης, στο πλαίσιο του προγράµµατος ανακύκλωσης που υλοποιεί. Ωστόσο, για να υπάρχουν αποτελέσµατα και να επιτευχθεί ο στόχος της προστασίας του περιβάλλοντος, δεν αρκεί µόνο η προσπάθεια του δήµου αλλά χρειάζεται και η συµµετοχή των δηµοτών… *** Τόσο οι δηµότες όµως, όσο και το σύνολο των οδηγών που κινούνται στην πόλη του Πύργου, θα πρέπει να κάνουν µια προσπάθεια παραπάνω για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήµατος που παρατηρείται στην πόλη τις ηµέρες και ώρες αιχµής. Να συµµορφώνονται µε τον ΚΟΚ ,

να µην διπλοπαρκάρουν σε δρόµους δυο ρευµάτων κυκλοφορίας στους οποίους µάλιστα κινείται ο µεγαλύτερος όγκος οχηµάτων και κυρίως να σέβονται τις λιγοστές θέσεις που έχει προβλεφθεί για την στάθµευση οχηµάτων ΑΜεΑ και τις ράµπες πρόσβασης στα πεζοδρόµια. **** Με την έλευση των ετεροδηµοτών όµως και επισκεπτών στην Ηλεία, αυξάνονται – δυστυχώς – και οι ανάγκες σε αίµα, τόσο για την αντιµετώπιση έκτακτων περιστατικών όσο και παθολογικών. Για το λόγο αυτό, ο καθένας από εµάς, µπορεί να βρει λίγο χρόνο – µόλις 10 λεπτά – για να δώσει λίγο αίµα και να σώσει µια ζωή. Ν.Σ

Χωρίς υποστήριξη Πάλι χωρίς γραµµατεία έµειναν τα ΤΕΙ Πύργου-Αµαλιάδας καθώς έληξαν οι συµβάσεις των υπαλλήλων. Στον Πύργο έµειναν πίσω οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι ήρθαν ύστερα από την παρέµβαση του νοµάρχη Ηλείας Χαράλαµπου Καφύρα. Πάντως για του λόγου το αληθές δύο άτοµα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξηµένες ανάγκες του Παραρτήµατος ενώ και στην Αµαλιάδα ακόµα δεν έχει δοθεί λύση. Χ.Χ


5

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΗΤΑ

Α

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚ

Καλή επιτυχία… Ο Άρης και ο Μένιος είν αι δύο παιδιά ΑΜΕΑ που µε την καθοδή γηση του Μέµνονα Κωνσταντίνου θα µας εκπροσωπήσουν στο Παγκόσµιο Τουρνουά Τένις του Νότιγχαµ. Θα βρίσκ ονται στην Αγγλία στις αρχές Ιουλίου καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώ σουν τον κύκλο των προπονήσεων τους. Τους ευχόµαστε καλή επιτυχία. Χ.Χ

paideia-gr.blogspot.com

Τον εµπιστεύθηκαν και πάλι!... Για άλλη µια φορά και σε πολύ σύντοµο χρονικό διάστηµα, η Νέα ∆ηµοκρατία και η ηγεσία της εµπιστεύεται µια πολύ σοβαρή και εξαιρετικώς δύσκολη θέση στον Ηλείο βουλευτή Κώστα Τζαβάρα. Ο δικός µας κοινοβουλευτικός, συµµετέχει στην Επιτροπή ∆ιαφάνειας και Θεσµών της Βουλής που θα συνεδριάσει µεθαύριο το πρωί µε το σηµαντικό θέµα της τροποποίησης του Νόµου περί ποινικής ευθύνης Υπουργών. Η επιτυχηµένη παρουσία του Ηλείου πολιτικού σε... αποστολές «υψηλού πολιτικού κινδύνου» δεν άφησε περιθώρια για άλλες επιλογές αφού σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτηµα θεσµικής σηµασίας κρίθηκαν κυρίως στοιχεία όπως οι ικανότητές του, η γνώση του και η επιστηµονική του πείρα. Τα ονόµατα εξάλλου και µόνο, των συµµετεχόντων στην Επιτροπή, δείχνουν και τη σοβαρότητα του θέµατος. Ειδικότερα από το ΠΑΣΟΚ παίρνουν µέρος οι: Απόστολος Κακλαµάνης και Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη, από τον ΣΥΝ ο Φώτης Κουβέλης, ενώ από τη Ν.∆. οι υπόλοιποι είναι οι: Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γ. Τραγάκης. Π.Α.

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις... Κε ∆ιευθυντά Αρης Σπηλιωτόπουλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και Γ. Μπαµπινιώτης Υπουργός Παιδείας λέει το σενάριο… ∆εν είναι και άσχηµα… Ο ∆ιογένης

ΚΑΘΕ ∆ΕΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΑΝΕΚ∆ΟΤΟ

Η πολιτική και η ιστορία ως σάτιρα … Με τον Πάνο Ν. Αβραµόπουλο

Ε

πιβλητική και µεγαλοπρεπής ήταν η παρουσία του καρδινάλιου Ρισελιέ στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. Με εφαλτήριο την λαµπρή του παιδεία, κατόρθωσε να συµµετάσχει στο υπουργικό συµβούλιο και να γίνει και πρωθυπουργός. Ο Ρισελιέ χαρακτηριζόταν για την ευφυΐα, αλλά και για το παροιµιώδες φλεγµατικό του χιούµορ. Καίτοι παντρεύτηκε στα 15 το 1781, δεν αγαπούσε τη γυναίκα του, που ενωρίς

κατάλαβε ότι τους χώριζαν πολλά. Κάποτε λοιπόν ο Ρισελιέ έπιασε επ’αυτοφώρω τη γυναίκα του µε τον εραστή της. «Πρέπει να είσαι πιο προσεκτική της είπε», «Τι θα γινόταν αν αντί για εµένα σε έπιανε στα πράσα κάποιος άλλος;» !!! Ο σπουδαίος γάλλος πολιτικός και ιερωµένος είδε το φως της ζωής το 1766 και απεβίωσε το 1822. www.pavramopoulos.gr

Τους... έδειραν!... Θύµατα ξυλοδαρµού έπεσαν τρία µοντέλα και ένας δηµοσιογράφος στη Ζάκυνθο. Σύµφωνα µε πληροφορίες του zougla.gr, τα µοντέλα Γιώργος Μανίκας, Στέλιος Νιάκαρης, η πρώην σταρ Ελλάς Βάλια Κακούτη και ο δηµοσιογράφος Γιάννης Πλεµµένος διασκέδαζαν σε µπαρ του νησιού την περασµένη νύχτα, όταν άρχισαν να λογοµαχούν µε τρεις άλλους θαµώνες του µαγαζιού. ς δράστες του ξυλοδαρµού αναζητούνται τρία άτοµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, πρόκειται για τον γιό του διοικητή της Ασφάλειας Ζακύνθου και δύο αδέλφια, φίλους του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως και οι τρεις τους ελέγχονται για έντονα παραβατική συµπεριφορά, ενώ ο ίδιος ο διοικητής έχει πολλές φορές ενηµερωθεί για τη δράση του γιού του. Π.Α.

Εσπεριδοπαραγωγοί Ιάρδανου Πραγµατοποιήθηκαν χθες οι εκλογές του Αγροτικού συνδέσµου εσπεριδοπαραγωγών του δήµου Ιάρδανου για την εκλογή του νέου ∆Σ. Στις εκλογές ψήφισαν 112 παραγωγοί µε 109 έγκυρα ψηφοδέλτια και 3 άκυρα. Για την διεκδίκηση των 7 θέσεων που απαρτίζεται το ∆Σ του αγροτικού συνδέσµου υπέβαλαν συµµετοχή εννέα υποψήφιοι οι οποίοι µε την σειρά των αποτελεσµάτων είναι, οι Συρογιάννης Παναγιώτης µε 91 ψήφους, Γιαννόπουλος Βασίλειος µε 53, Γιαννόπουλος Ζώης µε 48, Γιαννόπουλος Γεώργιος µε 45, Μπαµπάλης Νικόλαος µε 43, Συλλαϊδόπουλος Θεµιστοκλής µε 40, Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος 35, ∆ηµητρόπουλος ∆ηµήτριος 18 και ο Μπαµπάλης Χρήστος µε 9. Το πρώτο ∆Σ για την σύσταση σε σώµα θα πραγµατοποιηθεί εντός ολίγων ηµερών. Χ.Χ.

Η απάντηση του ΛΑΟΣ *Η Μητροπολιτική Επιτροπή του ΛΑΟΣ στην Ηλεία έστειλε χθες απάντηση στο άρθρο της Άβας Βαγγελάτου την περ. εβδοµάδα. Λόγω πληθώρας ύλης, η απάντηση θα δηµοσιευθεί ολόκληρη στο αυριανό µας φύλλο.

Ανακύκλωση τώρα… Κάδους ανακύκλωσης πέντε υλικών (πλαστικό, αλουµίνιο, σίδερο, χαρτί και γυαλί) αλλά και µικρών ηλεκτρικών συσκευών τοποθέτησε και στο χώρο της έκθεσης «ΑΓΡΟΤΕΚ» το Τµήµα Περιβάλλοντος του ∆ήµου Πύργου, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας ενηµέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση. Πέρα από αυτό όµως, όπως εξήγησε και ο αρµόδιος αντιδήµαρχος Νίκος Φάµελος, τις τελευταίες ηµέρες έχουν τοποθετηθεί σε γειτονιές της πόλης περισσότεροι από 20 επιπλέον µπλε κάδοι. Σηµαντική προσπάθεια που πρέπει όµως να βρει και ανταπόκριση από τον κόσµο που θα συµµετάσχει στο πρόγραµµα ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Ν.Σ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

6

Νεκρός 22χρονος

“ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ» ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ∆ΕΗ

«Αγκάλιασε» την κολώνα… Το δυστύχηµα σηµειώθηκε περίπου πέντε λεπτά µετά τις δύο το µεσηµέρι στο 15ο χλµ της Εθνικής Οδού Πύργου- Κυπαρισσίας, όπου ο 22χρονος κατευθυνόταν µε το αυτοκίνητό του προς τον Πύργο. Κάτω όµως από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήµατος το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύµα και καρφώθηκε σε κολώνα φωτισµού «αγκαλιάζοντάς» την στην κυριολεξία! Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και το µπλε Peugeot µετατράπηκε σε µία άµορφη µάζα σιδερικών.

Το µπλε Peugeot «αγκάλιασε» στην κυριολεξία την κολώνα στην άκρη του δρόµου.

έυ του βρ υτοκινήτο όπουλος α υ το µια ιππ συντρίµ ης ∆. Φιλ ∆ίπλα στα ρονος Αλκιβιάδ . ο µ χ ω 2 αλλίκ θηκε ο 2 από το Κ

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο Αλκιβιάδης ∆. Φιλιππόπουλος ίπλα από τα συντρίµµια του αυτοκινήτου του, το αντικείµενο του «πόθου» που σύµφωνα µε πληροφορίες είχε αποκτήσει πριν λίγες µέρες, άφησε χθες το µεσηµέρι την τελευταία του πνοή ο 22χρονος Αλκιβιάδης ∆. Φιλιππόπουλος από το Καλλίκωµο του ∆ήµου Σκιλλούντος. Η είδηση του δυστυχήµατος, ενός δυστυχήµατος τόσο τροµερού που ακόµα και οι πιο ψύχραιµοι «πάγωσαν» όταν βρέθηκαν µπροστά στα συντρίµµια του αυτοκινήτου, δεν άργησε να διαδοθεί βυθίζοντας στο πένθος την ευρύτερη περιοχή.

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Το σώµα του άτυχου νεαρού εκτινάχθηκε και βρέθηκε σε απόσταση δύο µέτρων από το όχηµα, θραύσµατα του οποίου, βρέθηκαν αρκετά µέτρα πιο µακριά. Στο σηµείο σταµάτησαν αµέσως διερχόµενοι οδηγοί που κατάλαβαν τι είχε συµβεί δευτερόλεπτα πριν, προκειµένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 22χρονο. Κά-

“ Ο πατέρας του είχε

ηλικία. Ένα ακόµα άδικο «χτύπηµα» της µοίρας για τον ίδιο και την οικογένειά του. Κανένας δεν µπορούσε να πιστέψει για αρκετή ώρα ότι η τραγική είδηση είναι αληθινή, ότι δεν είναι απλά µια κακή φάρσα. Ανάµεσα σε αυτούς που δεν µπορούσαν να το πιστέψουν η µητέρα του και τα αδέλφια του. Η τελευταία πράξη του δράµατος θα παιχτεί σήµερα το µεσηµέρι, στις 5:30, στον Ιερό Ναό

πεθάνει µερικά χρόνια πριν,σε µικρή ηλικία κι αυτός

ποιοι από αυτούς ειδοποίησαν αµέσως την Αστυνοµία και κάλεσαν ασθενοφόρο προκειµένου να παραλάβει τον νεαρό. Ελάχιστα λεπτά µετά, αστυνοµικοί του Τµήµατος Τροχαίας Πύργου και του Αστυνοµικού Τµήµατος Κρεστένων καθώς και όχηµα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων βρίσκονταν στο σηµείο προκειµένου να ρυθµίσουν την

Αρκετά µέτρα µακριά εκσφενδονίστηκαν θραύσµατα και ολόκληρα κοµµάτια του αυτοκινήτου.

κυκλοφορία αλλά και να κάνουν πλύση στο οδόστρωµα για την αποφυγή άλλου τροχαίου, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόµισε τον 22χρονο στο Νοσοκοµείο των Κρεστένων. Εκεί όµως, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του 22χρονου.

Στο πένθος το Καλλίκωµο

Άµεση η επέµβαση Αστυνοµίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ στο σηµείο του δυστυχήµατος.

Η είδηση του τραγικού και τόσο πρόωρου χαµού του 22χρονου Αλκιβιάδη δεν άργησε να φτάσει στο Καλλίκωµο βυθίζοντας στο πένθος όλη την περιοχή. Όλοι γνώριζαν και αγαπούσαν το 22χρονο παιδί που είχε µείνει ορφανό από πατέρα, ο οποίος πέθανε σε πολύ µικρή

Φέρεται να είχε αποκτήσει το αυτοκίνητο πριν µερικές µέρες

του Αγίου Κωνσταντίνου στο Άνω Σαµικό όπου οι συγγενείς και οι φίλοι, θα απευθύνουν το στερνό αντίο στον 22χρονο συνοδεύοντάς τον µέχρι την τελευταία του κατοικία… Οι δηµοσιογράφοι και οι εργαζόµενοι στην εφ. «Πατρίς» εκφράζουν τα θερµά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)


8

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙ

Σοβαρά στην Πάτρα νοσηλεύεται 30χρονος

Σ

ε κρίσιµη κατάσταση νοσηλευόταν µέχρι αργά χθες το βράδυ σε νοσοκοµείο της Πάτρας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε βλαστώδες ρείθρο και ανετράπη στο οδόστρωµα. Ελαφρύτερα τραυµατίστηκε η 29χρονη συνεπιβάτΙς του οχήµατος, ενώ υλικές ζηµιές προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε και οδηγούσε ο 23χρονος ξάδερφός του. Το περιστατικό σηµειώθηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, είκοσι λεπτά µετά τις πέντε χθες τα ξηµερώµατα στο 2ο χλµ της επαρχιακής οδού Λαστέικα- Σκουροχώρι. Από τα µέχρι στιγµής στοιχεία προκύπτει ότι το όχηµα που οδηγούσε ο 30χρονος προπορευόταν του οχήµατος που οδηγούσε ο 23χρονος οµοεθνής του, όταν εξετράπη αρχικά δεξιά της πορείας του και αφού προσέκρουσε σε βλαστώδες ρείθρο, ανετράπη επί της οδού όπου και βρέθηκε. Τα πλήρη αίτια του τροχαίου παραµένουν ωστόσο αδιευκρίνιστα µε τις αρχές να εξετάζουν την εµπλοκή του οχήµατος που ακολουθούσε και οδηγούσε 23χρονος οµοεθνής και ξάδερφός

Το σηµείο που σηµειώθηκε το τροχαίο ατύχηµα χθες τα ξηµερώµατα.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκοµείο της Πάτρας.

του. Στο σηµείο έσπευσαν αµέσως διερχόµενοι οδηγοί, άνδρες του Τµήµατος Τροχαίας Πύργου αλλά και ασθενοφόρο που µετέφερε τους τραυµατίες στο Γενικό Νοσοκοµείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Εκεί, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι γιατροί αφού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 30χρονο, έκριναν

αναγκαία τη µεταφορά του σε Νοσοκοµείο της Πάτρας. Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com) Οι αρχές ερευνούν την εµπλοκή και του δεύτερου αυτοκινήτου στο τροχαίο στο οποίο επέβαινε ο ξάδερφος του 30χρονου τραυµατία.

«∆εν φταίµε εµείς...» Μια σειρά προβληµάτων αναδεικνύει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ «ΕΡΜΗΣ»

Μ

ια σειρά από επιχειρήµατα που εξηγούν τους λόγους για τη µη παρουσία ταξί, για κάποιες ώρες και ηµέρες, από το κέντρο της πόλης του Πύργου, περιλαµβάνει η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί «Ερµής» Ν. Ηλείας, µε αφορµή πρόσφατο δηµοσίευµα τοπικής εφηµερίδας. Με αφορµή µάλιστα το θέµα αυτό, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μπούκλης, δεν παραλείπει να αναφερθεί σε πολλά, καθηµερινά και χρόνια προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι αυτοκινητιστές της περιοχής, για τα οποία αν και έχουν λάβει υποσχέσεις κατά καιρούς, δεν επιλύονται. Κάνει λόγο για µη σωστή αστυνόµευση στις πιάτσες των ταξί οι οποίες καταλαµβάνονται από οδηγούς Ι.Χ που σταθµεύουν τα αυτοκίνητά τους εκεί, για το κυκλοφοριακό – ειδικά τις ηµέρες διεξαγωγής της «λαϊκής αγοράς» και το οποίο δεν µπορεί να λυθεί – όπως επισηµαίνει ο κ.Μπούκλης –

εξυπηρέτησης στα ταξί, η οποία δεν µπορεί να επιτευχθεί µε την επιβολή αλλά µε συνεργασία και στήριξη της τοπικής κοινωνίας την οποία και ζητούν. Η συνεργασία και η επίλυση των προβληµάτων από κοινού, όπως συµπληρώνει τέλος ο «∆ιορθώνοντας τα προβλήµατα θα πα- κ.Μπούκλης, θα συµρέχουµε καλύτερες συνθήκες εργαβάλλουν στην προσίας στους οδηγούς ταξί και θα τους σπάθεια για πρόοδο δώσουµε κίνητρα να κάνουν πιο αιαλλά και διαφήµιση σθητή την παρουσία τους τις ώρες της Ηλειακής γης στα αιχµής», σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί «Ερµής» Ν. πέρατα του κόσµου… Ηλείας Γιάννης Μπούκλης.

µε νέα κυκλοφοριακή µελέτη αλλά µε βούληση και έργα. ∆εν παραλείπει µάλιστα να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η επιβίβαση των τουριστών στο λιµάνι του Κατακόλου, σηµειώνοντας ότι δεν έχει γίνει η χωροθέτηση για όλους τους επαγγελµατίες που δραστηριοποιούνται, αν και ο σύλλογος έχει καταθέσει σχετικό έγγραφο στο

Λιµενικό Ταµείο Κατακόλου. Καλούν επίσης τον ∆ήµο Πύργου σε συνάντηση συνεργασίας ώστε από κοινού να βρουν τη λύση του προβλήµατος και να πάψει να «αδειάζει» από ταξί η πόλη τις ηµέρες και ώρες αιχµής. Μέσω της επιστολής, αναγνωρίζεται η προσπάθεια που γίνεται από τη Ν.Α ενώ µεταφέρεται και το µήνυµα ότι οι αυτοκινητιστές αγωνίζονται για καλύτερη ποιότητα

Ένας 44χρονος από τη Γαστούνη, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Καβασίλων, όταν σε έλεγχο ανδρών της ΟΠΚΕ, βρέθηκε στην κατοχή του ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι. Το χρηµατικό ποσό των 25,00 ευρώ αφαίρεσε ένας 25χρονος από την ταµειακή µηχανή πρατηρίου άρτου στα Λεχαινά, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν µόνος του ο 13χρονος γιος της ιδιοκτήτριας…


9

Ρεπορτάζ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

«Οι ίδιοι που τώρα µας έδιωξαν, πέρυσι µας ζήτησαν να τους βοηθήσουµε για να µας βοηθήσουν» λέει ο ∆ιονύσιος Περγάρης.

«Κάποιος µας έδιωξε, χωρίς να µας εξηγήσει το γιατί» λέει ο Αθανάσιος Περγάρης.

«Όλοι µας έχουµε δώσει τον καλύτερό µας εαυτό για την επιχείρηση» λέει η Κωνσταντίνα Τζαµίχα.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο ΤΟΥ LM VILLAGE ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ

«Ο αγώνας µας µόλις ξεκίνησε…» Το ιστορικό

Από τους 13 απολυµένους, το Εργατικό Κέντρο Αµαλιάδας και φορείς του δήµου Λεχαινών

Σ

ε συµβολική κατάληψη µιας ώρας προχώρησαν χθες το πρωί, στην είσοδο του παραθεριστικού κέντρου του δήµου Άνω Λιοσίων, LM Village, στην παραλία της Μυρσίνης, τα 13 άτοµα που φέτος δεν επαναπροσλήφθηκαν ως εποχιακοί εργάτες, το Εργατικό Κέντρο της Αµαλιάδας καθώς και φορείς του δήµου Λεχαινών.

Η απόφαση της διεύθυνσης του παραθεριστικού κέντρου να µην συνεχίσει τη συνεργασία µε τα 13 άτοµα που από την πρώτη µέρα κιόλας εργάζονταν στην επιχείρηση κοινοποιήθηκε στους εργαζόµενους πριν µια εβδοµάδα και µάλιστα ύστερα από µεγάλη περίοδο αναµονής, δηµιουργώντας µεγάλο πρόβληµα στην τοπική κοινωνία της Μυρσίνης καθώς 40 περίπου άτοµα, οι 13 εργαζόµενοι δηλαδή µαζί µε τα µέλη των οικογενειών τους, µένουν… στο δρόµο!

«∆εν εγκαταλείπουµε τον αγώνα…»

Νωρίς χθες το πρωί οι εργαζόµενοι, µαζί µε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου της Αµαλιάδας, µέλη της δηµοτικής αρχής Λεχαινών και της αντιπολίτευσης του δηµοτικού συµβουλίου, έφτασαν στην κεντρική πύλη του LM Village, προκειµένου να δείξουν στη διεύθυνση της επιχείρησης το λάθος που έκαναν και σε καµία περίπτωση για να ταλαιπωρήσουν τα παιδιά που έφτασαν την ίδια ώρα από την Αθήνα για να κάνουν τις διακοπές τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αµαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα: «Για τη µικρή σηµερινή ταλαιπωρία που υπέστησαν τα παιδιά εµείς ως εργατικό κέντρο και οι φορείς της περιοχής, έχουµε προγραµµατίσει και µια εκδήλωση που θα απευθύνεται στα παιδιά και θα πραγµατοποιηθεί την τελευταία µέρα των διακοπών τους.

Συµβολική κατάληψη στην είσοδο του LM Village, στην παραλία της Μυρσίνης, πραγµατοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόµενοι, το Εργατικό Κέντρο Αµαλιάδας και φορείς του δήµου Λεχαινών.

«Εάν δεν αλλάξει η απόφαση θα υπάρξει εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων» είπε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αµαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα.

«Είµαστε στο δρόµο» λέει η Αικατερίνη Βεσκούκη

Βέβαια, εάν δεν αλλάξει η απόφαση και αυτοί οι απολυµένοι άνθρωποι δεν επιστρέψουν στις δουλειές τους θα υπάρξει εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων. Και τότε δεν ξέρω τι µπορεί να συµβεί». «Είµαστε στο δρόµο» λέει η κα. Αικατερίνη Βεσκούκη και συνεχίζει: «Χωρίς δουλειά και χωρίς κανείς να µας πει γιατί δεν προσληφθήκαµε. ∆εν πρόκειται να εγκαταλείψουµε τους αγώνες µας µέχρι να ικανοποιηθούµε». Από την πλευρά του ο κ Αθανάσιος Περγάρης αναφέρει: «από την πρώτη µέρα είµαστε εδώ και δουλεύουµε. Κάποιος µας έδιωξε, χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Πέταξε στο δρόµο 13 άτοµα µε τις οικογένειές τους. ∆εν πρόκειται

λοιπόν να µείνουµε µε σταυρωµένα χέρια. Θα αγωνιστούµε για το δίκιο µας». Ο κ. ∆ιονύσιος Περγάρης λέει: «Πέρσι, οι ίδιοι που τώρα µας έδιωξαν, µας ζήτησαν να τους βοηθήσουµε για να µας βοηθήσουν. Βάλαµε πλάτη και βγάλαµε τη σεζόν. Φέτος µας έδειξαν την πόρτα της εξόδου». Τέλος η κα. Κωνσταντίνα Τζαµίχα λέει: «δουλεύω 5 χρόνια εδώ. Όλοι µας έχουµε δώσει τον καλύτερό µας εαυτό για την επιχείρηση. ∆ουλεύαµε για το καλό της και φέτος κάποιοι επέλεξαν να µας πετάξουν. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν πως ο αγώνας µόλις ξεκίνησε και θα σταµατήσει µόνο εάν δικαιωθούµε».

Ο χώρος που λειτουργεί το LM Village παραχωρήθηκε, για κάποια χρόνια, από την κοινότητα Μυρσίνης, πριν το 1998 στο δήµο Άνω Λιοσίων, µε σκοπό να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες. Μεταξύ των δεσµεύσεων που είχε αναλάβει η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήµου Άνω Λιοσίων, ήταν οι εργαζόµενοι στο συγκρότηµα να είναι από την ευρύτερη περιοχή της Μυρσίνης και των Λεχαινών, κάτι που συνέβαινε από το 1998 µέχρι και πέρσι. Η επιχείρηση είχε µόνιµο προσωπικό από την περιοχή, το οποίο ανανέωνε τις συµβάσεις του κάθε χρόνο. Η αλλαγή που επήλθε όµως µε τη διάλυση των Αναπτυξιακών επιχειρήσεων, όλων των δήµων της χώρας, όριζε πως οι εργαζόµενοι θα έπρεπε να καταθέτουν αιτήσεις για πρόσληψή τους. Κάτι που στην περίπτωση των 13 ατόµων έγινε, σύµφωνα και µε τον πρόεδρο της Επιχείρησης του δήµου Άνω Λιοσίων ο οποίος φέρεται να έχει πάρει την απόφαση για τη µη συνέχιση της συνεργασίας, Χαρίλαο Μπαφατάκη. Οι αιτήσεις των εργαζοµένων υποβλήθηκαν στην επιχείρηση πριν καιρό και από τότε τα 13 αυτά άτοµα βρίσκονταν σε συνεχή επαφή µε τη διεύθυνση ώστε να τους ενηµερώσει για την ηµέρα που θα ξεκινούσαν τη δουλειά. Η απάντηση καθυστερούσε µέχρι την ηµέρα που ανακοινώθηκε στα 13 άτοµα η «απόλυσή» τους, ύστερα από 10 χρόνια συνεχούς εργασίας στο LM Village. Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)

ρεπορτάζ


10

Δευτέρα 22 Ιουνίου

2009

σ ε ρ φά ρ ο ν τ α ς www...στα Blogs.

olympia.blogspot.gr Επιτέλους μια σοβαρή πολιτική ενέργεια «Ο δανεισμός των μαρμάρων θα ήταν νομιμοποίηση της υφαρπαγής» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς με αφορμή σχετική πρόταση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Βρετανικού Μουσείου, Χάνα Μπόλτον. Αντιπροτείνει οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών με το Βρετανικό Μουσείο.

Το Συμβούλιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία πρότεινε την επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 11 χρόνια, προσθέτοντας δυο τάξεις για τα νήπια και τα προνήπια. Ο πιτσιρίκος προτείνει η εκπαίδευση των παιδιών να ξεκινάει από την κοιλιά της μάνας τους γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένο αυτό το διάστημα των εννιά μηνών– να βάλει το υπουργείο Παιδείας μέσα στις κοιλιές των γυναικών που εγκυμονούν ηχεία και να μεταδίδονται μαθήματα. Μέχρι να βγουν τα μωρά από την κοιλιά της μάνας τους, θα μιλάνε δυο τρεις γλώσσες άπταιστα και θα λύνουν εξισώσεις τρίτου βαθμού. Θα βγαίνουν τα παιδιά από την κοιλιά της μάνας τους και αντί να κλαίνε- θα βγάζουν λόγο.

maurofidii.blogspot.com Μεγάλη συναυλία στο ΤΕΙ Πραγματοποιήθηκε και φέτος στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ η καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία, με 3 συγκροτήματα. Αρκετές μπίρες, δροσερή η νύχτα και ικανοποιητική προσέλευση των φοιτητών, είναι μερικά από τα λίγα χαρακτηριστικά της βραδιάς. Είναι μόνο λίγες ώρες πριν αρχίσει η εξεταστική για τους σπουδαστές και το blog Μαύρο Φίδι, τους εύχεται καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους και καλό καλοκαίρι !!!

apneagr.blogspot.com Το χοντρό δούλεμα Το «κόλπο» είναι γνωστό, βαρετό και ιδίως παλαιομοδίτικο και «τέχνασμα» της παλαιοκομματικής νοοτροπίας. Το υπουργείο Εθνικής Οικ ο ν ο μ ί α ς (παλαιότερα τότε που ξεκίνησε το «κόλπο»το υπουργείο Συντονισμού) διαρρέει από τους «δικούς» του το είδος και το δήθεν ύψος των νέων φόρων. Το ποσοστό του νέου φόρου είναι κατά κανόνα εκτός πραγματικότητας.

Αναμένοντας το καλύτερο δώρο...

trelokouneli.blogspot.com

pitsirikos.blogspot.com

Από μωρά…

Επιμέλεια : Χρ.Χατζησπύρου

Παραλίγο να ξεχάσουμε τα γενέθλια του Γιωργάκη... Άντε και με ένα καλό δώρο!!

livinginpyrgos.wordpress.com Της διπλοσειράς το κάγκελο στη Μανωλοπούλου

Η «ΠΑΤΡΙΣ της Δευτέρας»δημοσιεύει διάφορα σχόλια και πληροφορίες από τα ιστολόγια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υιοθετεί...

Καλά, υπάρχουν νόμοι σε τούτον το τόπο ; Υπάρχει τάξη; Υπάρχει Δημοτική Αστυνομία; Σε κάνα κατσικοχώρι ζούμε; Στις 12 το μεσημέρι , να θες να διασχίσεις την Μανωλοπούλου, ένα δρόμο 800 μέτρων και να χρειάζεσαι 15 λεπτά αντί για 3!!! Επειδή η Δημοτική Αστυνομία δεν κόβει κλήσεις ή ανέχεται παρκαρίσματα όπως αυτά παρακάτω! Σας τσούζει όταν σας τα γράφουμε, κάνετε κάτι για να τα αλλάξετε; Γράφουμε ψέματα στα blogs; Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους …


Συνέντευξη

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

11

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

11 προτάσεις «ανατροπής» «Ο

νοµός Ηλείας έφτασε κι επίσηµα στην 51η θέση του πίνακα ανάπτυξης. Στο απόλυτο µηδέν. ∆εν έχουµε το δικαίωµα να κλείνουµε τα µάτια µπροστά σ’ αυτή την κατάσταση. Η Ηλεία που ήταν έτοιµη για το µεγάλο άλµα το 2006, κινδυνεύει να µπει στη νέα εποχή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως ο «προβληµατικός συγγενής»… Γιώργος Παναγιωτόπουλος Νοµαρχιακός Σύµβουλος

Τα παραπάνω επεσήµανε στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο νοµαρχιακός σύµβουλος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος ο οποίος άσκησε δριµεία κριτική στη νοµαρχιακή εξουσία και στο νοµάρχη Ηλείας Χαράλαµπο Καφύρα. Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι: «Ο ακραίος ερασιτεχνικός τρόπος µε τον οποίο αντιµετώπισε η Νοµαρχία την καταστροφή των πυρκαγιών και η αποτυχία του Νοµάρχη να µετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία αποτελούν το κεντρικό σηµείο αναφοράς του προβλήµατος». Την ώρα που η Ηλεία ζει ένα πραγµατικό ολοκαύτωµα, ο Νοµάρχης εξακολουθεί να χαρίζει πολιτικό χρόνο στο κράτος και να ακολουθεί µία πορεία αντίθετη µε τα πραγµατικά συµφέροντα του νοµού. Την πιο κρίσιµη στιγµή κυριάρχησε στο επίπεδο της νοµαρχιακής ηγεσίας η κουλτούρα του «πολιτικού υπαλληλισµού».

θνών πολιτιστικών θεσµών. Το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Ολυµπίας – Ήλιδας, το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Μουσικής και Θεάτρου, ο µήνας Ιππικού Πολιτισµού, το πρόγραµµα συνάντησης των ευρωπαϊκών λαϊκών πολιτισµών «όλη η Ευρώπη µία πόλη», θα ενωθούν µε το Ολυµπιακό Φεστιβάλ Κινηµατογράφου για παιδιά και νέους και θα δώσουν νέα πνοή, αναγνωρισιµότητα και εισόδηµα στο νοµό. . Η ανατροπή στη διαφάνεια περιλαµβάνει τοµές όπως η ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, η πολι-

6

1

2

9

τή ία ανοικ τι µ ι α ίν ε ιό ή» Ανατροπ είο που πιστεύε . – ία ε λ ση «Η θε Ηλ ύτερο Η πρότα µµετοχής σε κά τα προς το καλ αι ση συ ράγµα ων είν πρόσκλη α αλλάξουν τα π τάθεσης απόψε ν κα µπορούν νική διεύθυνση tenet.gr ο ρ 1@o Η ηλεκτ gpanagi

Οι άξονες

Οι προτάσεις για την ανατροπή αφορούν 11 άξονες και συγκεκριµένα έχουν να κάνουν µε τη σχέση της Νοµαρχίας-∆ήµων, στη γεωργία, στο περιβάλλον, στον τουρισµό, στον πολιτισµό, στη διαφάνεια, στο µεταναστευτικό, στη παραγωγή του πλούτου του νοµού, στο Νοµαρχιακό Συµβούλιο, στην Παιδεία και της συµµετοχής της κοινωνίας στο Νοµαρχιακό Συµβούλιο. . Η ανατροπή στη σχέση Νοµαρχίας – ∆ήµων µέσα από την ενοποίηση της λειτουργίας Νοµαρχίας – ∆ήµων σε όλα τα επίπεδα. Νοµαρχιακό και δηµοτικά συµβούλια προχωρούν µέσα από κοινές συνεδριάσεις και συγκρότηση κοινών διαχειριστικών οργάνων στην ουσιαστική ενοποίηση και στην αποτελεσµατική διοίκηση του νοµού. . Η ανατροπή στον αγροτικό χώρο θα έρθει µέσα από το, µοναδικής για τα ελληνικά δεδοµένα, σχέδιο µετάβασης του συνόλου της ηλειακής γεωργίας σε βιοκαλλιεργη-

προς το περιβάλλον τουριστικές επενδύσεις και πολλές ακόµη τοµές. . Η ανατροπή στο Νοµαρχιακό Συµβούλιο θα έρθει µε αναβάθµιση της συµµετοχής όλων των κοινωνικών εταίρων στις συνεδριάσεις του Νοµαρχιακού Συµβουλίου. Με υποχρεωτική εµφάνιση των αναδόχων έργων, µελετών και υπηρεσιών άνω των 30.000 ευρώ στο Νοµαρχιακό Συµβούλιο για την πραγµατοποίηση απολογισµού.

τικό περιβάλλον µέσα στα επόµενα δέκα χρόνια. Μέσα από την ισχυροποίηση των αγροτών µε την ίδρυση πέντε µεγάλων συνεταιρισµών γης που θα υποχρεώσουν το κράτος σε ένα καινοτόµο νοµοθετικό πλαίσιο. . Η ανατροπή στο περιβάλλον θα έρθει µέσα από µια νέα πολιτική διαχείρισής του. Με την υπογραφή δεσµευτικής συµφωνίας των παραγωγικών και κοινωνικών εταίρων για την κατοχύρωση της Ηλείας ως περιοχής µηδενικού χηµικού φορτίου σε ορίζοντα δέκα χρόνων. Με την µετατροπή όλων των δηµοσίων κτιρίων σε «πράσινα» και µε τη συγκρότηση

3

σε κάθε δήµο Μη Κυβερνητικού Οργανισµού Περιβάλλοντος. . Η ανατροπή στον τουρισµό θα έρθει µέσα από διευρυµένα όργανα λήψης και υλοποίησης αποφάσεων. Μέσα από την ίδρυση Νοµαρχιακής Τουριστικής Βιβλιοθήκης σε πέντε γλώσσες. Με την ίδρυση Νοµαρχιακού Ταµείου Τουριστικής Προβολής. . Η ανατροπή στον πολιτισµό θα έρθει µέσα από την ίδρυση ενός ενιαίου Νοµαρχιακού Πολιτιστικού Οργανισµού µε τη συµµετοχή των δήµων, τη δηµιουργία υποδοµών και τη θεσµοθέτηση πέντε µεγάλων διε-

4

5

τική απόφαση για αυξηµένη πλειοψηφία 2/3 στις αποφάσεις που αφορούν πολιτισµό, τουρισµό και µελέτες, η δηµοσιοποίηση των καταστατικών των εταιριών αναδόχων έργων άνω των 20.000 ευρώ και πολλές ακόµη τοµές. . Η ανατροπή στο µεταναστευτικό µε τη δηµιουργία Νοµαρχιακής Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ίδρυση µεταναστευτικών σχολείων που θα λειτουργούν το Σαββατοκύριακο, την ίδρυση Νοµαρχιακού Γραφείου κατά της Ξενοφοβίας και του Ρατσισµού και πολλά ακόµα άλλα έργα. . Η ανατροπή στην παραγωγή πλούτου για το νοµό θα έρθει µε την υλοποίηση των παραγωγικών ανατροπών στην γεωργία και τον τουρισµό. Με τη διεκδίκηση νοµοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης πολεοδοµικών παρεµβάσεων σε βάθος έως 1.500 µέτρα από την ακτή για φιλικές

7

8

10

. Η ανατροπή στην Παιδεία θα έρθει µε την ανάδειξη της Ηλείας σε πρότυπο εκπαιδευτικό χώρο µε µηδενικό δείκτη ανισότητας πρόσβασης στα προϊόντα της γνώσης. Τα πρώτα βήµατα – ανατροπές θα είναι η πλήρης κατάργηση µονοθέσιων και ολιγοθέσιων σχολείων έως το 2012 και η διασφάλιση πρόσβασης των µαθητών σε µεγαλύτερα σχολεία. . Η ανατροπή για την επόµενη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα έρθει φέρνοντας στο προσκήνιο συµπολίτες µε ιδέες, ικανότητες και δυνατά βιογραφικά, οι οποίοι µαζί µε ό,τι καλύτερο µας κληροδοτεί η σηµερινή σύνθεση του πολιτικού προσωπικού θα κάνουν τη µεγάλη ανατροπή. Η Νοµαρχία πρέπει να αντιπροσωπεύει την κοινωνία και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται σε κάθε κίνηση.

11

Χρήστος Χατζησπύρου xatzispirou@yahoo.gr


12

ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

Το βιβλίο παρουσίασαν

Ο ποιητής και πανεπιστηµιακός Σωκράτης Σκαρτσής, παρουσιάζει το µυθιστόρηµα της Ζωής Σπυροπούλου

Η συγγραφέας κ. Μαρί Μανούσου στο βήµα

Ο ιστορικός Γαβριήλ Λαµπάτος παρουσιάζει το νέο µυθιστόρηµα της Ζωής Θ. Σπυροπούλου.

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η συντονίστρια, ποιήτρια και φιλόλογος, γεν. γραµµατέας του Συνδέσµου Πυργίων Αθήνας κ. Καλλιόπη Η. Παπαλεωνίδα.

Ο Έφορος της Ε.Ε.Λ. συγγραφέας Πέτρος Μπίκος στο βήµα καλοδέχεται τη Ζωή Σπυροπούλου.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ 43Ο ΒΙΒΛΙΟ (!!)

Με άγνωστα ιστορικά ντοκου Περιπλάνηση γνώσης και αυτογνωσίας ∆ύο παιδικοί φίλοι που µοιράστηκαν τον ίδιο σκοπό και την ίδια µοίρα, την αγάπη τους για τα πάτρια και τον Άνθρωπο, ο Μιχάλης κι ο Γαβρίλης, -οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι εκλεκτοί του Θεού- στη δύση του βίου τους, ξαναγυρίζουν στο γενέθλιο τόπο. Μας παίρνουν από το χέρι και µας οδηγούν παντού, σ’αθέατα µέρη, σ’άγνωστους ανθρώπους που µόνο εκείνοι γνωρίσανε κι αγαπήσανε ή µισήσανε, διατρέχοντας τις ταραγµένες µακρινές δεκαετίες από την απαρχή του ελληνικού έθνους: Απ’τον Κεφαλλονίτη Μαρίνο Αντύπα – στον πολιτισµό της σταφίδας, από τα σταφιδικά συλλαλητήρια- στους σοσιαλιστές της Πελοποννήσου, από το ∆ρακούλη που έβαλε ένα τάλιρο το µεροδούλι- στο ∆ιεθνές Επαναστατικό Συνέδριο του Παρισιού και στο κύκνειο άσµα των αγώνων κατά της εκµετάλλευσης του µόχθου των µικροκαλλιεργητών από την ταπεινωµένη Ελλάδα των συνόρων της Μελούνας –στην Ελλάδα του ∆ώδεκα, από τον αποκλεισµό του 18- στο ηµερολόγιο της µικρασιατικής εκστρατείας- από το γιορτασµό του Πάσχα του 1920 στην Πέργαµο, από τους επίστρατους –στην ευψυχία των στρατιωτών, από τα χρόνια του µεσοπολέµου- στο Σαράντα, στην Κατοχή και στην πείνα. Μετατρέποντας την πόλη που γεννήθηκαν σε µικρόκοσµο της Ελλάδας, µας παίρνουν από το χέρι για µια περιπλάνηση γνώσης και αυτογνωσίας.

Μ

ε µεγάλη προσέλευση φίλων και φαν α τ ι κ ώ ν αναγνωστών της συµπατριώτισσας Πυργιώτισσας πεζογράφου και θεατρικής συγγραφέως Ζωής Θ. Σπυροπούλου παρουσιάστηκε το 43ο βιβλίο της,ιστορικό µυθιστόρηµα,στην κατάµεστη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, µπροστά στις προτοµές των ιδρυτών της ΕΕΛ και θεµελιωτών της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Νίκου Καζαντζάκη και Αγγελου Σικελιανού. Πρώτος καλωσόρισε τη συγγραφέα ο έφορος της ΕΕΛ κ. Πέτρος Μπίκος γνωστός συγγραφέας, µε πολύ θερµά λόγια για το σηµαντικότατο και πολυσχιδές λογοτεχνικό της έργο αναγνωρισµένο από την ΕΕΛ και έγκυρους κριτικούς. Στη συνέχεια την εκδήλωση συντόνισε η ποιήτρια και φιλόλογος Καλλιόπη Η. Παπα-

Ο πιανίστας Βασίλης Σταυριανός, επένδυσε µουσικά την εκδήλωση ερµηνεύοντας κοµµάτια κλασικής µουσικής. Μαρί Μανούσου, Καλλιόπη Η. Παπαλεωνίδα και Ζωή Θ. Σπυροπούλου στο πάνελ.

… Γιατί το θέµα δεν είναι µόνο η ανάµνηση, αλλά και η µνήµη που γίνεται συνείδηση των γεγονότων… λεωνίδα, Γεν. Γραµµατέας του Συνδέσµου των εν Αθήναις Πυργίων, δίνοντας το λόγο στον ποιητή, και Πανεπιστηµιακό Σωκράτη Σκαρτσή, ο οποίος σκιαγράφησε το συγγραφικό έργο της Ζ.Σ. και µίλησε θετικά για το νέο της µυθιστόρηµα που είναι βγαλµένο µέσα από βιώµατα και αναµνήσεις από τη γενετειρά της. Αµέσως µετά το λόγο πήρε η συγγραφέας και θεατρολό-

Στην 1η σειρά ο γεν. γραµµατέας της ΕΕΛ κ. Παύλος Ναθαναήλ, τα µέλη της ΕΕΛ Άννα Μπουρατζή και Γ. Σακάτος, η γιατρός κ. Γαλανοπούλου – Καρβέλη µε την κόρη της κ. Λήδα Καρβέλη – Παπαδηµητρίου, ο Λάκης Μυλωνάς, γειτονόπουλο και φίλος της Ζωής, οι στενές της φίλες Πόπη Παλιατσάρα – Μπούσµπουρα, Μαρία Χρυσανθοπούλου Σαουνάτσου, Μίνα Παπαθανασοπούλου και Άννα Λαµπαούνα.

γος κ. Μαρί Μανούσου που κατάγεται από τον Πύργο , µε την ευαίσθητη και γλαφυρή γραφίδα της παρουσίασε το µυθιστόρηµα. «Το «Εµείς περάσαµε νύχτα» είναι µια αφήγηση που ανα-

Η παρουσίαση του βιβλίου θα επαναληφθεί και πάλι στην Αθήνα, στον Πύργο, το Βόλο, στη Βέροια και σε άλλες πόλεις.

φέρεται στον άνθρωπο. Το µυθιστόρηµα απευθύνεται σε όλους, αλλά περισσότερο σ’ ευαίσθητους Ηλείους – Πυργίους, αλλά και σ’όλους εκείνους που µπορούν να αφουγκράζονται τον ήχο της αυγής, ακούν τη φωνή της ανεµώνας,συλλαµβάνουν το µήνυµα του νερού ακόµα κι όταν το έχουν αποξηράνει. Η «Νύχτα» της συγγραφέως έχει µια αµεσότητα που µαγεύεις µια απλότητα που συγκινεί, προβληµατισµούς που σε κρατάνε αιχµάλωτο. «Εµείς θα περάσουµε ηµέρα!» εαν θέλει ο Θεός κατέληξε η κυρία Μανούσου…Επακολούθησαν διαδοχικές αναγνώσεις αποσπασµάτων από το µυθιστόρηµα και τον λόγο πήρε ο ιστορικός Γαβριήλ Λαµπάτος που µίλησε για το πολυδιάστατο και πολύµορφο έργο της Ζωής Σπυροπούλου. Στο τελευταίο της ιστορικό µυθιστόρηµα η πεζογράφος καταγράφει τους οικονοµικούς και κοινωνικούς µετασχηµατισµούς των 80 τελευταίων ετών της ευρύτερης περιοχής του Πύργου. Η συγγραφέας αξιοποιεί µυθοπλαστικά αφηγήσεις και σπάνια άγνω-


ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η συγγραφέας Ζωή Σπυροπούλου που εντυπωσίασε για µία φορά ακόµη µε ένα νέο µυθιστόρηµα, ενώ µιλά στο βήµα γι’αυτό.

ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΥ ΖΩΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

µέντα… στα ιστορικά ντοκουµέντα και αφηγήσεις ευαίσθητων συµπατριωτών που έζησαν τα γεγονότα. Κλείνοντας στο βήµα της ΕΕΛ ανέβηκε η συγγραφέας που αναφέρθηκε στο µυθιστόρηµά της που είναι αφιερωµένο στην πόλη που πρωτοείδε το φως της ηµέρας στον τόπο της και κυρίως στις νέες γενιές του, σ’ αυτόν τον τόπο το µικρό, το µέγα… Μιλώντας για το µυθιστόρηµά της που για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε επτάχρονη επίπονη προσπάθεια είπε πως είναι συγκερασµός Λογοτεχνίας, Η πεζογράφος κ. Ζωή Θ. Σπυροπούλου έρχεται διαρκώς από τον Πύργο της... ιστοριογραφίας και ζωντανής πολύτιµης όµως,αυτού του ιστορικού µυθιµαρτυρίας - πηγής. «Συνέλεξα το υλικό σαν πολύτιµα στορήµατος είναι ότι όλα τα στοιπετράδια, από αρχεία δηµόσια, χεία και τα γεγονότα συνδέονται ιδιωτικά και οικογενειακά αρχεία άρρηκτα µε τις ακρογωνιαίες καθηµερινές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το θέµα όµως δεν είναι µονάχα η Μετά την εκδήλωση ανάµνηση αλλά η µνήµη που γίνεται συνείδηση των γεγονότων. Η επακολούθησε µια µνήµη που ανεβαίνει σκαλοπάτι – σκαλοπάτι κάνει συγκρίσεις κι όµορφη βραδιά στο ανακαλύπτει ανθρώπινες συµπε«Αθηναϊκό» καφενείο ριφορές που διαφεντεύουνε ακόµη το σήµερα. µε φίλους και φίλες Σε τούτο το µυθιστόρηµα τοιχογραφείται η άλλη Ελλάδα. Ο Ελτης συγγραφέως, που ληνας που εξερχόταν λαβωµένος εκείνη τη βραδιά γιόρ- από την τραγωδία της Αντίστασης. Περσόνες του είναι άτοµα ταζε τα γενέθλιά της. που έχουν πια χαθεί βασανισµένα µα όχι ηττηµένα.Η Ελλάδα της εφηµερίδων, αλλά κυρίως από το Ελένης των Μεταξάδων, του Μηστόµα του λαού µας, µελετώντας τροπολίτη Αντωνίου, του χαµενου την προφορική µας παράδοση, ποιητή Θοδωράκη Ζώρα, του Πεµιλώντας µε ανθρώπους που έζη- τρίτη, του ∆ηµητρίου Χατζή, του σαν από κοντά τα γεγονότα, Ναπολέοντα Σουγκατζίδη των διχρόνο µε το χρόνο, µέρα µε τη βαράδων και των ρεµερσέριδων µέρα.Το µεγαλύτερο ενδιαφέρον ξεδιπλώνεται µέσα από τις σελίδες του…

13

Τα χορευτικά τµήµατα του Συλλόγου «Η ΕΣΤΙΑ» ποζάρουν για τον φακό της εφ. «Πατρίς».

∆ΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆Α

«1η γιορτή… Εν Εστία»!

Τ

α βλέµµατα των κατοίκων όλου του Κάµπου συγκέντρωσαν οι διήµερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισµού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία». Επίκεντρο των εκδηλώσεων, το προαύλιο του ∆ηµοτικού Σχολείου Ανδραβίδας όπου και τις δύο µέρες, εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που πέρασαν, για να διασκεδάσουν µε τα τµήµατα του συλλόγου αλλά και όλα τα τµήµατα που φιλοξένησε η «Εστία» στην… εστία της!

Χαιρετισµός από τον πρόεδρο του Συλλόγου ∆ιονύσιο Μαράκα.

Παιδιά από το µουσικό τµήµα του Συλλόγου «Η ΕΣΤΙΑ».

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν το βράδυ του Σαββάτου µε τον πρόεδρο του Συλλόγου ∆ιονύσιο Μαράκα να απευθύνει χαιρετισµό σε όλους τους παρευρισκοµένους, ενώ στο βήµα ανέβηκε στη συνέχεια για χαιρετισµό η γραµµατέας του Συλλόγου Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα και η Νοµαρχιακή Σύµβουλος ∆ιατσέντα Φανού – Φουσκαρίνη, εκπροσωπώντας τη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση που ήταν ο συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων. Ανάµεσα στον κόσµο, το βράδυ του Σαββάτου, στα εγκαίνια του πολιτιστικού διηµέρου, ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ο πολιτευτής Θοδωρής Βλαγκούλης, ο δήµαρχος Ανδραβίδας Ιωάννης Παπανδρέου, δηµοτικοί σύµβουλοι, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή του Κάµπου κ.α. Το Σάββατο, το πρόγραµµα των εκδηλώσεων περιελάµβανε σύγχρονους χορούς από τα τµήµατα µοντέρνου χορού, έργα από το τµήµα ζωγραφικής, µουσικά κοµµάτια από τα τµήµατα µουσικής και πα-

Η Νοµαρχιακή Σύµβουλος ∆ιατσέντα Φανού Φουσκαρίνη στο βήµα µαζί µε την Γραµµατέα του Συλλόγου Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα.

Μοντέρνοι χοροί από το τµήµα του Συλλόγου.

ρευτικά τµήµατα παραδοσιακού χορού. Χθες, το πολιτιστικό διήµερο έκλεισε µε την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τµήµατα παραστάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου Πατρών, του Πνευµατικού Κέντρου ∆ήµου ΖαχάΤα µικρότερα παιδιά του συλλόγου… επί τω έργω! ρως, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδος Καλαµάτας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνος, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρουσίου «Ο Περικλής» και τέλος, του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισµού Ανδραβίδας και ΠεδιΠολλές οι παρουσίες των επισήµων στην «πρενής Ηλείας «Η µιέρα» της πρώτης γιορτής του Συλλόγου «Η ΕΣΤΙΑ». Εστία». Στάθης Πουλιάσης ραδοσιακούς χορούς από όλα τα χο(Stathispatris@Yahoo.com)


14

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εκδήλωση του Πνευµατικού Κέντρου Βαρθολοµιού

Tο πρόβληµα των µεταναστών Η Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στα ανατολικά όρια της Ευρώπης, αντιµετωπίζει ειδικότερα το πρόβληµα της , µετανάστευσης γιατί αποτελεί µία από τις κυριότερες εισόδους µεταναστών. H δηµόσια τάξη, η εγκληµατικότητα και η µετανάστευση µάς απασχολούν όλους µας. Με µία µεγάλη διαφορά. Υπάρχουν εκείΒΑΣΙΛΗΣ νοι που πιστεύουν ότι τα προ∆.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βλήµατα αυτά θα λυθούν µε αυστηρούς νόµους, την εφαρµογή των οποίων θα εµπιστευθούµε στον χωροφύλακα και στον δικαστή, δηλαδή στη βιαία καταστολή, και εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι πολύ πιο περίπλοκα και προέχουν τα πολιτικά µέσα και η κοινωνική µέριµνα. Μόνη της η καταστολή δεν απέδωσε ποτέ και πουθενά. Η διατάραξη της δηµόσιας τάξης είναι στην ουσία διατάραξη της κοινωνικής πειθαρχίας και του σεβασµού των δικαιωµάτων του άλλου. Κεντρικές πηγές παραβατικότητας είναι η χρήση ναρκωτικών και η µετανάστευση. Ο χρήστης ναρκωτικών για να οικονοµήσει τη «δόση» του και ο µετανάστης που πεινάει, ωθούνται σε βαριές παραβάσεις του νόµου και σε πράξεις εγκληµατικές. Οι πολιορκούµενες περιοχές και χώρες αισθάνονται την ανάγκη να αµυνθούν. Να υπερασπίσουν αγαθά που τα θεωρούν δικά τους. Την τροφή, την εργασία, τον χώρο, τον τρόπο ζωής, τον πολιτισµό. Αλήθειες και ψέµατα, µύθοι και πραγµατικότητες διεγείρουν ένστικτα άµυνας, συλλογικές φοβίες, δηµιουργούν προκαταλήψεις: οι µετανάστες θα µας πάρουν τις δουλειές προσφέροντας φθηνότερη και «κατώτερη» εργασία. Ειδικά για τους µετανάστες: το ερώτηµα είναι αν µας χρειάζονται µέτρα κατασταλτικά ή µεταναστευτική πολιτική. Πολλοί ρωτούν τι, τέλος πάντων, είναι αυτή η µεταναστευτική πολιτική. Είναι πρώτα να απαντήσουµε στο ερώτηµα αν χρειαζόµαστε µετανάστες. Σχεδόν όλοι µας διαπιστώνουµε καθηµερινά αν τους χρειαζόµαστε και πόσο άγρια επωφελούµαστε. Χρειάζεται όµως να το πει και η κυβέρνηση. ∆εύτερον, πόσους µετανάστες χρειαζόµαστε, υπάρχει τρόπος να το διασφαλίσουµε; Και όταν απαντήσουµε σ’ αυτά τα ερωτήµατα να ορίσουµε µε ακρίβεια µε ποια δικαιώµατα και ποιες υποχρεώσεις και ποιες διευκολύνσεις θα ζήσουν και θα δουλέψουν στην Ελλάδα και ενδεχοµένως θα αφοµοιωθούν στο νέο περιβάλλον.

Ο πολιτισµός ξεκινάει από τη βάση

Τ

ο τµήµα παραδοσιακών χορών σε συνεργασία µε το τµήµα παιδικής ζωγραφικής του Πνευµατικού Κέντρου Βαρθολοµιού διοργάνωσαν µε επιτυχία την εκδήλωση µε θέµα «Ο Πολιτισµός στις Ρίζες του είναι Πηγαίος και Αστείρευτος».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο 1ο ∆ηµοτικό σχολείο Βαρθολοµιού είναι η τελευταία των χειµερινών δραστηριοτήτων και η πρώτη των θερινών σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Πνευµατικού Κέντρου Βαρθολοµιού Χρήστο Αντωνόπουλο. Ο δήΚατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης µαρχος Βαρθολοµιού Χρήστος Βρυώνης τόνισε ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι η συγκοµιδή των προσπαθειών όλης της προηγούµενης χρονιάς και παράλληλα αποτελούν την ε π έ ν δ υ σ η Μικροί και µεγάλοι θαύµασαν τα έργα των µικρών ζωγράφων Πολύς ήταν ο κόσµος που πήγε να παρακολουθήσει τα οποία ήταν τοποθετηµένα στην είσοδο του σχολείου στο µέλλον από κοντά την χθεσινή εκδήλωση των τµηµάτων Χορού καθώς τα και παιδικής ζωγραφικής του Πνευµατικού Κέντρου λαϊκής παράδοσης που έµαΒαρθολοµιού δύο τµήµατα αποτελούνται από παιδιά. θαν από τους δασκάλους Τα δύο τµήµατα παρουσίασαν τη δηµικαι φαντασίας καταχειροκροτήθηκαν από τους στο πνευµατικό κέντρο Βαρθολοµιού ουργική δραστηριότητά τους αντλώντας τον κόσµο που τους είδε. και σε συνδυασµό µε την αέναη σχέση και εκπέµποντας την πολύτιµη λάµψη του Χρήστος Χατζησπύρου φωτός και χρωµάτων της παιδικής ψυχής πολιτισµού και της πλούσιας ελληνικής xatzispirou@yahoo.gr

Τ

Λαθροµετανάστες, λύση και λαϊκισµός

ο σοβαρό θέµα της φιλοξενίας των λαθροµεταναστών και των τρόπων αντιµετώπισής του από την Ελληνική Πολιτεία που το τελευταίο διάστηµα αποτελεί κεντρικό ζήτηµα αντιπαράθεσης µεταξύ των κοµµάτων και όχι µόνο, έχει αναδειχθεί σε πεδίο άκρατου λαϊκισµού. Μάλιστα οι διαστάσεις του προβλήµατος µεταλλάσσονται ανάλογα µε τους σκοπούς αυτού που κάθε φορά το πραγµατεύεται… Και στο παιχνίδι…αυτό της προβολής της µισής αλήθειας σε σχέση µε ό,τι συµβαίνει γύρω από την παρουσία των οικονοµικών µεταναστών στη χώρα µας και στην περιοχή µας, κυρίαρχο ρόλο έχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης. Ένα δείγµα του ότι ένα τόσο σοβαρό θέµα το χρησιµοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς, αποτελεί η άποψη που κάνει λόγο για την ενσωµάτωση των χιλιάδων λαθροµεταναστών στην κοινωνία µας και την οποία ενστερνίζονται αρκετοί. Μόνο που κανείς δεν µπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς θα γίνει αυτό και µε τι πόρους που είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήµατος. ∆ηλαδή στην πρότασή τους που δεν είναι συγκεκριµένη αγνοούν µία πολύ βασική παράµετρο, µάλλον κατά λάθος... Η µετάλλαξη αυτή της πρότασης είναι να γίνει καταγραφή όλων των υπαρχόντων στην Ελλάδα και η δηµιουργία καταυλισµών για την παραµονή τους σε στέγη κάτω από ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Είναι όµως µία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και όσον αφορά τους αλλοδαπούς που µένουν µόνιµα στην Ελλάδα και στην περιοχή µας έχουν σχεδόν κατα-

γραφεί όλοι. Όµως όσον αφορά αυτούς που έρχονται τη θερινή περίοδο για δουλειά, παίρνοντας µεροκάµατο της πείνας, αυτό δεν έχει γίνει, αφού η συνεχής εναλλαγή περιοχών διαµονής τους κάνει ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισµό τους από τις αρχές και την καταγραφή τους. Επίσης µία παράµετρος που συνεχώς περνάει στα ψιλά είναι πως η συνεχή αύξηση των µεταναστών και η παρουσία τους στη χώρα µας εγκυµονεί σοβαρό κίνδυνο αλλοίωσης της σύνθεσης του πληθυσµού µε την δηµιουργία µειονοτήτων που σε βάθος χρόνου υπάρχει το ενδεχόµενο να αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο της χώρας µε απρόβλεπτες συνέπειες…σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης της σηµερινής ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό δεν αποτελεί ρατσιστική άποψη αλλά καταγραφή των τάσεων που αναπτύσσονται σε σχέση µε τη θέση της χώρας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη καθώς επίσης αυτών που ανά τακτά χρονικά διαστήµατα ανακινούνται από τις γειτονικές χώρες (βλέπε Τσάµηδες, Μακεδονικό, µειονότητα Μουσουλµανική κ.α.) Η παρουσίαση από τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης της άποψης πως πρέπει να δηµιουργήσουµε εγκαταστάσεις και σπίτια για την υποδοχή τους και χαρακτηρίζοντας «κέντρα συγκεντρώσεως» τα ερειπωµένα στρατόπεδα τα οποία η πολιτεία προτίθεται να χρησιµοποιήσει για το σκοπό αυτό, αναδεικνύει τουλάχιστον την τάση φτηνής κριτικής απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβληµα. Γιατί για να γίνουν όλα αυτά που ενστερνίζονται ως απόδειξη της «πολιτισµικής» ανθρωπιάς

µας…. θα πρέπει να πληρώσει το κράτος δηλαδή οι Έλληνες πολίτες που φορολογούνται…σε µία περίοδο παγκόσµιας κρίσης. Ένα παγκόσµιο πρόβληµα δεν µπορεί από την µία στιγµή στην άλλη να το λύσει ένα οργανωµένο κοινωνικό σύνολο µε διοικητική δοµή χωρίς την συµπαράσταση ή την συµβολή της παγκόσµιας κοινωνίας. Όµως έχουν την ευθύνη οι κυβερνήσεις του κόσµου που ενώ το είχαν προβλέψει ως πρόβληµα, δεν φρόντισαν έγκαιρα για να υπάρξει η διαδικασία που θα το αντιµετώπιζε οµαλά και χωρίς να δηµιουργήσει αναταράξεις στην οµαλή ζωή των κοινωνιών. Έχουν ευθύνη γιατί δηµιούργησαν φτωχούς και πλούσιους και αναγκάζουν τον κόσµο να εγκαταλείπει την πατρίδα του για να µπορέσει να ζήσει ανθρώπινα σε άλλο µέρος. Η οµαλοποίηση των συνθηκών ζωής στα κράτη όλου του πλανήτη είναι ένα µέτρο που θα συµβάλλει στην µείωση του µεταναστευτικού κύµατος. Αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο για αυτό και θα πρέπει συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση µέσα από την χρηµατοδότηση µε κονδύλια των κρατών που δέχονται το µεγαλύτερο όγκο των λαθροµεταναστών να συµβάλει στην δηµιουργία ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης των οικονοµικών µεταναστών και θέσεων εργασίας για την απορρόφησή τους έτσι ώστε ο αριθµός αυτών που θα στραφούν στην εγκληµατικότητα να είναι ιδιαίτερα µικρός και εποµένως η αναταραχή που θα φέρουν στην καθηµερινότητα του απλού πολίτη, είτε Έλληνα, είτε Γερµανού, είτε γενικότερα του Ευρωπαίου. Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr


15

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

S.M.S.

Μονολογώ… Ποιο είναι και πού εντοπίζεται το πρόβλημα της πολιτικής μας ζωής; Ποιο είναι το πρόβλημα που κρατά δέσμιο το πολιτικό σύστημα; Ποιο είναι το πρόβλημα που δεν αφήνει την πολιτική και τις δυνάμείς της να αναπνεύσουν; Μία είναι η απάντηση: Κομματισμός. Ερώτηση: Μπορεί να υπάρξει διέξοδος; Απάντηση: Με τα υπάρχοντα δεδοΝΙΚΟΣ μένα, όχι. Με αλλαγή των δεδομένων, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ναι. Ερώτηση: Γιατί στο υφιστάμενο σύστημα βάσει των υφιστάμενων δεδομένων δεν υπάρχει διέξοδος; Απάντηση απλή: Η δομή του υφιστάμενου κατεστημένου, διότι ως τέτοιο καλλιεργείται και αποτυπώνεται, δεν βασίζεται στην παραγωγή πολιτικής και στην ανάδειξη ανθρώπων που μπορούν να παράγουν πολιτική, αλλά στο «καλό»… του κόμματος και σε σημαντικό βαθμό στην ανάδειξη ως πολιτικού… δυναμικού ατόμων με χαρακτηριστικά κομματισμού, μιας κομματικοποίησης των πάντων. Συμπέρασμα: …Το κουμάντο κατά βάση θα μένει στους … ανύπαρκτους.

Ποια θεωρείται στις μέρες μας καλή σύζυγος; Αυτή που βοηθάει τον άνδρα της στο πλύσιμο των πιάτων και γενικά στις δουλειές του σπιτιού.

Το δεύτερο βιβλίο της Ελ. Μπερτσάτου «Λήδα –Λευκές σελίδες» παρουσιάζεται στον Πύργο Το δεύτερο βιβλίο της ηλειακής καταγωγής συγγραφέως Ελένης Μπερτσάτου παρουσιάζεται το ερχόμενο Σάββατο σε σχετική εκδηλωση στον Πύργο. Πρόκειται για τη νουβέλα «Λήδα –Λευκές σελίδες» που εκδόθηκε προ ολίγων μηνών από τις εκδόσεις «Υφος» και είναι το δεύτερο συγγραφικό βήμα της Ελ. Μπερτσάτου ύστερα από το μυθιστόρημα «Είσαι καλά γλυκιά μου;» Την εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύργου, το περιοδικό «Υφος»και ο Σύλλογος Γυναικών Σκουροχωρίου το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 8.30μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Γιώτα Σπηλιοπούλου –Μπερτσάτου, φιλόλογος καθως και η ίδια η συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η δικηγόρος κ. Χαρά Σκουλαρίκου, ενώ συντονίζει και παρουσιάζει ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κουρκούτας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

ΣΕΛΙνούς *Ενδιαφέρον το 1ο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας, που πρόσφατα κυκλοφόρησε

Στη λάκα του Χρέππα

Λίγο πριν την εκπνοή της σχολικής χρονιάς 20082009 μια νέα μαθητική εφημερίδα με τίτλο «ΣΕΛΙνούς» ήρθε στα χέρια μας. Μια δουλειά που έχει γίνει με όρεξη και πολύ μεράκι από την δραστήρια συντακτική ομάδα που ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνει υλικό για το επόμενο τεύχος, έστω κι αν αυτό κυκλοφορήσει με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Η εφημερίδα περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που έχουν την υπογραφή των μαθητών της συντακτικής ομάδας. Δέκα έξι σελίδες γεμάτες ενημερωτικά θέματα, ψυχαγωγικά και αθλητικά, νέα και παιχνίδια, σταυρόλεξα, σχολικά νέα, άρθρα για την εφηβεία, σκέψεις και προβληματισμούς των μαθητών… «Πρώτο θέμα» της εφημερίδας είναι το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε φέτος στο σχολείο ενώ στο εσωτερικό της γίνεται εκτενής αναφορά στις δράσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο αυτού. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει μια αναφορά στο Φεστιβάλ Μαθητικής Έκφρασης και Δημιουργίας που και φέτος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όπως και μια αναφορά στο ιστορικό Γυμνάσιο Κρεστένων που χτίστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1928. Νάνσυ Σπυροπούλου (n_spyropoulou@yahoo.gr)

Τη μνήμη των έξι νέων που εκτελέστηκαν στις 21 Ιουνίου του 1943 με την κατηγορία της διάδοσης αντιναζιστικών μηνυμάτων τίμησε χθες ο δήμος Γαστούνης στο σημείο της εκτέλεσης, στην τοποθεσία λάκα Χρέππα. Οι έξι νέοι από την περιοχή της Γαστούνης και των Λεχαινών που έδωσαν τη ζωή τους για να διαδώσουν στους σκλαβωμένους συμπατριώτες τους τον ελεύθερο λόγο, ήταν οι αείμνηστοι Άγγελος Ανδρουτσόπουλος, Νίκος Βούλγαρης, Θανάσης Γενοβέζος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Ζώης Σουρανής και Βασίλης Τσαγκαράκης. Οι ηλικίες τους, δεν ξεπερνούσαν τα 20 έτη. Νωρίς το πρωί στο σημείο της εκτέλεσης όπου ο δήμος Γαστούνης έχει ανεγείρει μνημείο τελέστηκε τρισάγιο από τους ιερείς της περιοχής υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των αθώων θυμάτων. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από το δήμαρχο Γαστούνης Αλέξη Καστρινό, τον αντινομάρχη Ευγένιο Μπαλκάμο, την Εθνική Αντίσταση, τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ Σωτήρη Φανό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεχαινών Νίκο Παπανικολάου, καθώς φυσικά και από εκπρόσωπο των οικογενειών των θυμάτων. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Θεοδόσης, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Διαμαντοπούλου – Κουλούρη και Σπύρος Βασιλείου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» Ιάκωβος Βαρούχας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας Ηλίας Παπαχατζής και πολλοί ακόμα φορείς του δήμου. Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)

“ΜEΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚHΣ“ ΣΤΑ ΠΛΑIΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟY ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚHΣ ΗΜEΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚHΣ

Ατμόσφαιρα πάρτι γιορτάζοντας τη μουσική

Ή

χος, φώτα, τραγούδι, και ένα νεανικό κοινό που συμμετείχε χορεύοντας και τραγουδώντας... Αυτό ήταν το σκηνικό το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου (σ.σ. και πιο συγκεκριμένα στο χώρο μπροστά από τον φοίνικα), εκεί όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με νεανικό σχήμα στα πλαίσια των 3ήμερων εκδηλώσεων “Μέρες Μουσικής“ που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαικής Ημέρας Μουσικής. Ηλεκτρικές κιθάρες, ντράμς, συνθεσάιζερ και φωνές από νεαρά σε ηλικία Πυργιοτόπουλα

που αποτελούσαν το σχήμα, σχημάτισαν εικόνα “πάρτι“ προχθές το βράδυ στην κεντρική πλατεία, κάτι που ήταν άλλωστε και το ζητούμενο αφού αυτές τις ημέρες γιορτάζει η μουσική και όλοι όσοι την αγαπούν και ασχολούνται μαζί της, δηλαδή όλοι μας... Δειλά-δειλά στην αρχή και πιο εκδηλωτικά, όσο περνούσε η ώρα το (νεανικό κυρίως) κοινό που συγκεντρώθηκε στο χώρο, συμμετείχε επιδοκιμάζοντας τους συνομήλικούς του μουσικούς που μ` ένα ευρύ ρεπερτόριο φρόντισε να τους διασκεδάσει έως αργά το βράδυ... Γ.Γ.

Συναυλία νεανικού σχήματος στην κεντρ. πλατεία Πύργου

Το νεανικό μουσικό σχήμα... εν δράσει το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Η μουσική γιορτάζει και ο ντράμερ... εντυπωσιάζει!!!


Επικαιρότητα

16

>>

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ…FACEBOOK;

Δ

εν είναι site, ούτε chat αλλά ούτε και e- mail…Το Facebook είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένας χώρος που μπορεί να σε ταξιδέψει από τη μια στιγμή στην άλλη, στην άκρη του κόσμου, σε φίλους και γνωστούς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα προσπαθούσες να επικοινωνήσεις τόσο συχνά και τόσο…ζωντανά. Όταν το κινητό τηλέφωνο μπήκε στη ζωή μας, άρχισαν να εκφράζονται φόβοι ότι θα Κάθε μέρα απομακρύνει τους ανεγγράφονται θρώπους μεταξύ 150.000 μέλη τους και σε όλο τον κόσμο. αντί να επιζηΑνάμεσά τους, τούν τη κι εμείς, οι συνάντηση για να Έλληνες κάθε τα πουν, θα ηλικίας επέλεγαν το sms. Οι φήμες, έχουν σχεδόν επιβεβαιωθεί, αλλά οι ρυθμοί της ζωής στη σημερινή εποχή, ουσιαστικά επιβάλλουν αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας. Μέχρι που κάποιες φορές μπορείτε να ακούσετε τον εαυτό σας να μονολογεί «ευτυχώς που υπάρχει και το κινητό». Λοιπόν, νομίζω ότι πολλές φορές έχετε πει πια, «ευτυχώς που υπάρχει και το facebook».

Τι είναι το facebook

Το facebook είναι μια μικρή προσωπική «ιστοσελίδα» και με πολλές δυνατότητες χρήσης που δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από κάθε

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μια μεγάλη Μιχάλης Κατρίνης – Βουλευτής Ηλείας

«Ένα σύγχρονο, άμεσο, νεανικό μέσο επικοινωνίας. Φροντίζω να ενημερώνομαι αρκετά συχνά γιατί ενημερώνομαι μόνος μου. Το facebook, αν και πολλές φορές υποκαθιστά τη ζωντανή επικοινωνία βοηθάει στο να βρεις παλιούς φίλους και συμμαθητές, που λόγω συνθηκών έχεις χρόνια να επικοινωνήσεις ή και αγνοείς τελείως την πορεία τους. Πάντως, φροντίζω να μην επικοινωνώ με τους φίλους μου μέσω του facebook, αλλά με προσωπική επικοινωνία, όσο και αν αυτό απαιτεί αρκετό ελεύθερο χρόνο που δυστυχώς δεν υπάρχει».

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος «Αποτελεί το πλέον ευφυές μέχρι στιγμής, δυναμικά εξελισσόμενο κανάλι επικοινωνίας του ιντερνετικού κόσμου. Η μαζικότητα και η διεισδυτικότητά του προκαλούν ένα εύθραυστο ισοζύγιο αξίας και απαξίας. Η παρουσία και η δράση μου στο facebook είναι κυρίως παθητική, λόγω έλλειψης χρόνου. Ωστόσο, χαίρομαι κάθε φορά που κάποιος ξεχασμένος φίλος με βρίσκει, αιφνιδιάζοντάς με ευχάριστα, και μπαίνει πλέον στη λίστα των επαφών μου».

γωνιά του πλανήτη να επικοινωνούν μ’ ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο…Τουλάχιστον αυτό ήταν στην αρχή…Πια, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τα μέλη του, αρχίζουν να αξιοποιούν πιο έντονα τις εφαρμογές και τα άλλα χαρακτηριστικά του, όχι μόνο για λόγους ψυχαγωγίας, αλλά και για επαγγελματικούς… Κάθε μέλος μπορεί να ενημερώσει το «προφίλ» του – όπως ονομάζεται, με δεκάδες στοιχεία που αφορούν την ταυτότητά του. Κάτι που είναι προαιρετικό, όπως και όλες οι λειτουργίες του. Μπορεί να επισυνάψει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, τα οποία επίσης είναι προσωπική του επιλογή αν θα μπορούν να τα δουν όλοι…Είναι τρόπος επικοινωνίας με φίλους, όχι μόνο με αποστολή μηνυμάτων αλλά και με on line ανταλλαγή απόψεων και…νέων. Είναι ένας διαδικτυακός τόπος συνάντησης με φίλους και γνωστούς που για κάποιους λόγους είχατε «χάσει». Αλήθεια, εσείς δεν έχετε βρει κανένα παλιό συμμαθητή, φίλο από το στρατό ή από το πανεπιστήμιο;;; Είναι ένας χώρος που σου δίνει «βήμα» να εκφράσεις την άποψή σου για διάφορα θέματα – πολιτική, περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία, πολιτισμός, υγεία – μέσα από τα group που δημιουργούνται από τους πιο «ψαγμένους» του είδους, στα οποία επίσης η συμμετοχή είναι επιλογή του χρήστη… Είναι ένας μικρός «μαγικός κόσμος» που για όλους τους παραπάνω και πολλούς – πολλούς ακόμα λόγους, είναι μια από τις βασικές διαδικτυακές ασχολίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, εθνικότητα ή θρήσκευμα…

Facebook με…χρώμα από Ηλεία

Δυστυχώς τα δημόσια πρόσωπα της Ηλείας, δεν έχουν τιμήσει το Facebook και μάλλον το


Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ «ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ»

Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής

Μ

ε μεγάλη συμμετοχή, έγινε χθες στο αλσύλλιο της Σπιάτζας, ο πρώτος αγώνας MOUNTAIN BIKE στο αγώνισμα CROSS COUNTRY με σιρκουί μικρού μήκους, που διοργάνωσε ο Π.Τ.Σ. Πύργου «Ποδηλατοδρόμος». Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή κυρίως μικρών αθλητών, που έφτασε τις 40, στον αγώνα MOUNTAIN που έγινε με την υποστήριξη του δήμου Πύργου και του υπεύθυνου αντιδημάρχου κ. Νίκου Φάμελου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π/K

Αργυρό από την Κουκούμη στο Ναύπλιο Η αθλήτρια του Αλφειού Επιταλίου και του Σάκη Καίσαρη, με άλμα 11.74 μ. στο τριπλούν, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο οποίος στην κυριολεξία κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

ΣΕΛ. 37

Σελ. 36 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΒΟΛΕΪ

Ανανέωσε ο Διονύσης Λυκούρεσης Ο διεθνής Ηλείος κεντρικός θα συνεχίσει και του χρόνου να αγωνίζεται στον Κόροιβο, γεγονός το οποίο ευχαριστεί τους πάντες στο στρατόπεδο της Αμαλιάδας.

ΣΕΛ. 22, 33


18

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΡΕΤΡΟ

Κερκίδες

Πριν 10 χρόνια

Του Κ.Αργυρακόπουλου

*Καλή επιτυχία Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Πανηλειακού ενισχύθηκε και με νέα πρόσωπα καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά και με διάθεση να προσφέρουν το καλύτερο. Είναι γνωστό ότι πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Λάμπρος Μπίκος που γνωρίζει την κατηγορία και τα προβλήματά της. Η στήλη θα σταθεί στο πλευρό της νέας διοίκησης για το συμφέρον της ερυθρόλευκης ομάδας. Καλή επιτυχία.

Ιούνιος 1999

Ο Γεωργίου κράτησε τη νίκη Πανηλειακός – Εθνικός Αστέρας 1-0 Αγωνία τέλος για τον Πανηλειακό καθώς το τελευταίο τρίποντο επί του Εθνικού Αστέρα (1-0) επιτρέπει στην ομάδα του Πύργου να βλέπει αφ’υψηλού τη συνέχεια μιας και η συγκομιδή των 35 πόντων δίνει τη δυνατότητα για ανάλογη αντιμετώπιση των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών. Μια νίκη που ήρθε με πολύ άγχος για τον Πανηλειακό και μάλιστα χρειάστηκε η καταλυτική παρουσία

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Παππάς (46’ Κόλτζος), Μοσχογιάννης, Τόγιας, Τασιόπουλος, Τάτσης, Ροζάλες, Νεμπεγλέρας, Παπανδρέου (55’ Σίλα), Φερεκίδης (87’ Γιαννακίδης) ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Χοσάδας, Τσακίρ, Παύλοβιτς, Τσαλίκης, Παναγιωτάρας (63’ Γιοβάνοβιτς), Μπασινάς, Ναλιτζής (40’ Ζαχαρόπουλος), Κοντόπουλος, Λαγος, Σαμαράς, Δημόπουλος (77’ Κόγιογλου).

Δηλώσεις

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

του Άγγελου Γεωργίου εκεί κοντά στη λήξη της αναμέτρησης όταν με δύο εντυπωσιακές και συνάμα σωτήριες επεμβάσεις στο 90’ και 94’ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το γκολ

Στο 65’ ο Ζιάκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού Αστέρα και γύρισε την μπάλα προς την περιοχή του Χοσάδα ο οποίος δεν κατάφερε να τη συγκρατήσει. Αυτή κατέληξε στο Ροζάλες που δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να γράψει το 1-0. Με λάθη η διαιτησία του Κουτσογιάννη από το Αγρίνιο.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΝΕΣ: «Πρέπει ν’αλλάξουν πολλά πράγματα στη νέα σεζόν με τη συνδρομή του κ. Σταυρόπουλου. Ήταν άλλη μία νίκη με άγχος και ταχυπαλμίες. Τελικά το μόνο καλό ήταν η νίκη, γιατί η απόδοσή μας δεν ήταν καλή». ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ: «Ομάδες σαν τον Πανηλειακό, τον ΟΦΗ, την Ξάνθη και τον Ιωνικό θα πρέπει να διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη και όχι όπως συνέβη τώρα με τον Πανηλειακό να παίζει για την παραμονή του».

Βαθμολογίες

Πρώτος ο Ολυμπιακός με 75 β. και 2η η

ΑΕΚ με 65. Ο Πανηλειακός στη 12η θέση με 35 β. Στην ουρά Πανελευσινιακός 26, Βέροια 20, Εθνικός Π. 8 β.

ΕΥΓΕΡΟΣ – ΑΕΚ ΠΥΡΓΟΥ 1-1 Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς Εύγερου και ΑΕΚ Πύργου για το πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής. Σκόρερς οι Παπαδογιώργος (46’) και Λιάπης (70’). ΑΕΚ: Τρυφωνόπουλος, Ασημακόπουλος, Τσάμης (60’ Βολβαρας), Παρασκευόπουλος, Σπυριδάκης, Κοντοπάνος (46’ Λιάπης), Δημητρακόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Καραθανάσης (75’ Δεμέκας), Προκόπης, Τομαρόπουλος.

ΕΠΣ Ηλείας Τελείωσε το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Ηλείας με πρωταθλητή τον Ηλειακό Λεχαινών που ανέβηκε στη Δ’ Εθνική. Αναλυτικά η βαθμολογία: Λεχαινά 78, Αίας 67, Βαρθολομιό 63, Ζαχάρω 55, Βάρδα 52, Αστέας Αμ. 52, Προοδ. Μαν. 51, Καβάσιλα 50, Αρχ. Ολυμπία 50, Λευκοχώρι 49, Εθν. Αμαλιάδας 48, Ανδραβίδα 48, Κρέστενα 44, Μυρτιά 43, Αλφειός 35, Μαλαπάσι 22, Θύελλα Π. 16, Αλποχώρι 15.

22/06/2009 novasports1

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Κανελλόπουλος Χρήστος Μουρούτης Γιάννης Μπαρούνη Δόμνα Παπαφωτόπουλος Γιώργος

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κώστας Παπαδόπουλος Κώστας Αργυρακόπουλος Άκης Λαγκαδινός Θέμης Μαντάς

07:00 Memphis - Missouri (26/03/09) Μπάσκετ 11:00 SUPERLEAGUE: ΠΑΟΚ ΟΦΗ (04/01/09) Ποδόσφαιρο 13:00 Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός (25/02/09) novasports2 06:00 33η Αγω.: Tirana - Vllaznia (23/05/09) Ποδόσφαιρο 22:00 Ατλέτικο Παραναένσε -

TV

Παλμέιρας (Μ) Ποδόσφαιρο 00:00 Ρόμα - Μίλαν (11/01/09) Ποδόσφαιρο

BIE MADISON Αφιέρωμα

novasports3

12:30 14η αγ: Gamba Osaka Albirex Niigata Ποδόσφαιρο, Στιγμιότυπα 15:00 Γκραν Πρι, Πράγα Αγώνες Μοτοσικλέτας

14:00 ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Παγκόσμιο Κύπελλο, Μόναχο 00:30 ΣΤΙΒΟΣ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων MOTORS TV 14:30 ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ROB-

EUROSPORT 2

ALTER 02:00 AUTO ALTER Αθλητική Εκπομπή

*Τόγιας; ΗΔΗ, η νέα διοίκηση έχει ξεκινήσει τις επαφές και βολιδοσκοπήσεις με διάφορους τεχνικούς. Αξιολογεί όπως μαθαίνω κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αλλά εκείνο που καίει είναι το οικονομικό σκέλος. Όπως μαθαίνω οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει με το Γιώργο Τόγια. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις με τον εν λόγω τεχνικό βρίσκονται σε καλό στάδιο και το ενδεχόμενο συμφωνίας είναι πολύ πιθανό.

*Στο Επαρχείο Πρωί πρωί Κυριακής, ο πρόεδρος Λάμπρος Μπίκος με το Διευθυντή Αλέξη Κόρδα και το Δημήτρη Κωσταριά τα έλεγαν... Είναι θετικό ότι οι άνθρωποι του Δ. Συμβουλίου του Πανηλειακού τα λένε καθημερινά. Αυτό είναι προς όφελος της ομάδας.

*Έμπειροι παίκτες Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ πάντα ξεκινά με στόχο τον πρωταθλητισμό, όμως για να πετύχει αυτό το στόχο υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Στην κατάκτηση του τίτλου, πέρα από την επιλογή του προπονητή, είναι το έμψυχο υλικό, εδώ δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί ο Πανηλειακός. Πάντως, η στήλη πιστεύει πως θέλει δυο – τρεις έμπειρους να παίξουν με «κλειστά τα μάτια», να πάρουν δηλαδή την ομάδα επάνω τους. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

*Περαστικά ΕΝΑΣ φίλος πήγε σε γιατρό γιατί ένιωθε ζαλάδες ανά πυκνά διαστήματα και με διάρκεια. Η διάγνωση του γιατρού ήταν ότι οι ζαλάδες με τέτοια πυκνότητα είναι προϊόν ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ που έχει φάει και του συνέστησε φαρμακευτική αγωγή και ηρεμία. Περαστικά!


19

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

∆ΑΦΝΗ ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆ΑΣ

Συζητήσεις µε Ράπτη Σηµαντικές εξελίξεις αναµένεται να έχουµε την εβδοµάδα που διανύουµε στην οµάδα της ∆άφνης. Πρώτο θέµα που θέλουν, άπαντες από το ∆.Σ, είναι να ξεκαθαρίσει το θέµα του προπονητή. Όλα δείχνουν ότι ο Θοδωρής Βαγγόπουλος, δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία και ήδη ακούγεται έντονα το όνοµα του Ντίνου Ράπτη, ο οποίος µάλιστα φαίνεται ότι έχει κάνει και τις πρώτες επαφές µε την οµάδα της Ανδραβίδας. Ο έµπειρος τεχνικός, γνωστός για την πετυχηµένη παρουσία του, σε αρκετές οµάδες του Νοµού, από την στιγµή, που δεν θα υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας µε τον Θ.Βαγγόπουλο, φαντάζει ως µία, από τις πιο αξιόπιστες λύσεις, για την θέση του προπονητή στους «κιτρινόµαυρους». Παράλληλα γίνονται συζητήσεις και για τον καταρτισµό του έµψυχου υλικού και στην παρούσα φάση, εκείνο που θεωρείται πιθανό, είναι η αποχώρηση 3-4 τουλάχιστον παικτών από τον περσινό κορµό και ανάµεσα σε αυτούς, ο Αντρέας Τρυφωνόπουλος, ο Σπύρος Μαργαρώνης και οι αδερφοί Τσουκαλά. Πάντως έχουν γίνει και προχωρηµένες επαφές µε µεταγραφικούς στόχους και υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ότι θα έχουµε ενίσχυση σε όλες τις θέσεις και όσοι παίκτες φύγουν, θα αναπληρωθούν στο έπακρο. Μάλιστα αρκετοί που θα προστεθούν, έχουν φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα της ∆άφνης. Γ.Μ

∆ΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑ∆ΑΣ Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Χαµουζάς Αρκετά δυνατό είναι το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ∆όξας Ν. Μανωλάδας, µετά από τις σχετικές διεργασίες που έγιναν το Σαββατοκύριακο. Αυτό δίνει ενθαρρυντικά µηνύµατα για την παρουσία των «αετών» στο προσεχές πρωτάθληµα της Α’ κατηγορίας. Επικεφαλής του νέου σχήµατος θα είναι ο Ανδρέας Χαµουζάς που πέρσι κατείχε το πόστο του γενικού αρχηγού, ενώ όσον αφορά τον µέχρι πρότινος πρόεδρο Αντώνη Λάζαρη, η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει στη θέση του αντιπροέδρου. Το ∆.Σ της οµάδας της Βουπρασίας θα παρουσιαστεί αναλυτικά µέσα στην εβδοµάδα, µε την ικανοποίηση πάντως να είναι διάχυτη στις τάξεις της και το κλίµα να είναι αρκετά καλό, για τον σχεδιασµό που θα ακολουθήσει. Το πρώτο θέµα που θα απασχολήσει το ∆.Σ, είναι η λύση στην θέση του προπονητή, µε όλα τα ενδεχόµενα να φαντάζουν πιθανά. ∆ηλαδή, εξετάζεται ακόµη και το ενδεχόµενο να παραµείνει ο Άγγελος Κωνσταντινόπουλος, αν και έχουν ακουστεί και άλλα ονόµατα για την θέση του προπονητή, στους «αετούς» της Νέας Μανωλάδας. Γ.Μ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ

Τέλος Ιουνίου η 1η Γ.Σ. Σε διακοπές φαίνεται πως βρίσκονται ακόµα στον Ατρόµητο Καβασίλων, αφού αυτή την ώρα δεν κινείται «φύλλο» στην οµάδα του δήµου Γαστούνης. Απεναντίας κάποια µέλη του υπάρχοντος ∆.Σ. όπως είναι οι: Παν. Παναγιωτόπουλος (βραβεύεται στα Καβασίλεια για την προσφορά του στον αθλητισµό) και Παν. Στεφανόπουλος, έχουν εκφράσει την επιθυµία να φύγουν... Όµως αντίθετα ο νυν πρόεδρος κ. Χρ. Κωστόπουλος θα παραµείνει στο ∆.Σ. µε την πεποίθηση ότι αυτό θα ενισχυθεί όταν έρθει η ώρα! Και αυτή η ώρα αναµένεται να είναι περί τα τέλη Ιουνίου, όταν και όπως φαίνεται θα γίνει και η 1η Γ.Σ. της οµάδας. Κατόπιν θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες διεργασίες (προπονητής – παίκτες). Πάντως, για την ώρα ο µόνος που έχει εκφράσει την επιθυµία να σταµατήσει για επαγγελµατικούς λόγους είναι ο πρώτος σκόρερ της περσινής Α2, ∆.Π. Παναγιωτόπουλος. Τέλος, το ∆.Σ. του Ατροµήτου Καβασίλων εκφράζει τα θερµά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος ∆ηµ. Μανιάτη, ενός προπονητή που ξεχώριζε για την εργατικότητά του και το ήθος του.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ξεκίνησε χθες στο ∆ηµοτικό Στάδιο Πύργου

Ξ

εκίνησε χθες στο δηµοτικό στάδιο του Πύργου, το πρότυπο σχολείο ποδοσφαίρου, από τον µεγάλο Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίµη Παπαϊωάννου, µε την υποστήριξη του ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος και του οργανισµού άθλησης του δήµου Πύργου. Του Γιάννη Μουρούτη Στο σχολείο ποδοσφαίρου, συµµετέχουν περίπου 120 παιδιά, 55 από την Αθήνα(Μαρούσι, Τροιζηνία, Νέα Πέραµος, Μάνδρα, Ασπρόπουργο, Άνω Λιόσια)) και τα υπόλοιπα από τον Πύργο, τα οποία θα συσφίγουν τις σχέσεις τους, µέσα από µια σειρά εκδηλώσεων, αθλητικών και µη. Κατά την χθεσινή µέρα, το πρωί έγιναν ασκήσεις τακτικής και το απόγευµα τα παιδιά έπαιξαν οικογενειακό δίτερµα, χωρισµένα σε οµάδες των 8 και 9 ατόµων. Σήµερα, το σχολείο ποδοσφαίρου συνεχίζεται µε ώρα έναρξης προγράµµατος στις 8.30 το πρωί, στο οποίο θα έχουµε, εκτός από ασκήσεις τακτικής(τα παιδιά θα χωριστούν σε 4 σταθµούς) και προβολές βίντεο. Το

Από τη χθεσινή µέρα στο Στάδιο του Πύργου, διακρίνονται από αριστερά ο Στέλιος Σεραφείδης(παλαίµαχος τερµατοφύλακας της ΑΕΚ και της Εθνικής Οµάδας) και τέταρτος κατά σειρά ο Μίµης Παπαϊωάννου

απόγευµα (στις 5.30 µ.µ η έναρξη του προγράµµατος) και πάλι τα παιδιά θα χωριστούν σε οµάδες και θα παίξουν οικογενειακό δίτερµα, στο µισό γήπεδο.

Αύριο πιθανότατα θα πραγµατοποιηθεί και εκπαιδευτική εκδροµή στην Αρχαία Ολυµπία, ενώ το σχολείο θα ολοκληρωθεί την Πέµπτη.

∆ΗΛΩΣΕΙΣ Μίµης Παπαϊωάννου

:

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από µένα, για να είµαι κοντά στα παιδιά, αφού δυστυχώς λείπει ο προγραµµατισµός για να βρεθούν κάποια πρότυπα κοντά στα παιδιά, και έτσι µε αυτό το σκεπτικό, το ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία µου, αυτή την περιοδεία µου σε 16 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τα τουρνουά που γίνονται σε διάφορες πόλεις. Αισθάνοµαι πολύ ωραία να προσφέρω στα παιδιά, την πείρα που έχω πάνω στον αθλητισµό. Είµαι γενικά πολύ χαρούµενος που µπορώ να πραγµατοποιώ αυτά τα προγράµµατα, να έρχοµαι σε επαφή µε τα παιδιά.»

Γιάννης Αργυρόπουλος : «Είναι µεγάλη µου τιµή η σηµερινή επίσκεψη του κ. Παπαϊωάννου, του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα, ενός θρύλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα παιδιά µας πρέπει να έχουν πρότυπο αθλητές όπως ο Μίµης Παπαϊωάννου που εκτός από άριστος και διακεκριµένος ποδοσφαιριστής, υπήρξε υπόδειγµα ΗΘΟΥΣ γι’ αυτό και αναδείχτηκε ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα. Είµαι βέβαιος ότι θα πετύχει η διοργάνωση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάζονται γι’ αυτή τη µεγάλη προσπάθεια και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το ίδρυµα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ που µε την ευγενή υποστήριξή του µεταφέρει το µήνυµα του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άµιλλας».

Συλλυπητήρια Σύσσωµη η αθλητική οικογένεια του Ολυµπιακού Μυρτιάς εύχεται από καρδιάς, θερµά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου ∆ηµόπουλου, για τον θάνατο του πατέρα του, Νίκου ∆ηµόπουλου. Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Ολυµπιακού Μυρτιάς

Τα παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα για τη συµµετοχή τους στο σχολείο ποδοσφαίρου

Περίπου 100 παιδιά συµµετέχουν στην πολύ σηµαντική αθλητική εκδήλωση που ξεκίνησε από χθες στο ∆ηµοτικό Στάδιο Πύργου


20

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Κλείνει άµεσα ο νέος προπονητής

Σ

ε λίγες ηµέρες θα ξέρουµε το όνοµα του νέου προπονητή του Πανηλειακού.

Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com

Οι φίλαθλοι της οµάδας περιµένουν τις µεταγραφές και το νέο τεχνικό.

που έως χθες, ήταν πολύ δύσκολο. Οι περιπτώσεις των Αµπαδιωτάκη και Κάτσικα έχουν υποχωρήσει πολύ, αλλά έως τις οριστικές ανακοινώσεις δεν µπορούµε να γράφουµε περισσότερα!

Αµέσως µετά την ανακοίνωση του προπονητή, θα ακολουθήσουν και οι µεταγραφές της οµάδας, οι οποίες θα είναι από το υψηλό ράφι. ∆ηλαδή παίκτες αξίας, που θα ενισχύσουν την οµάδα του Πύργου, στο νέο πρωτάθληµα της ∆’ Εθνικής. Ονόµατα έχουν ακουστεί πολλά και αρκετά από αυτά αφορούν Ηλείους παίκτες, αλλά και παίκτες από άλλους νοµούς, ιδίως

“Πρώτο φαβορί ο Γιώργος Τόγιας

Αστέρα ο Κολόκας;

την Αθήνα, όπου ίσως κινηθεί πιο δυναµικά αυτή την περίοδο ο Πανηλειακός. Εν τω µεταξύ ο Γιάννης Κολόκας είναι πιθανόν να καταλήξει στον

Εθνικό Αστέρα Καισαριανής, που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του δυναµικού αµυντικού. Τώρα όσον αφορά τους άλλους παίκτες της οµάδας, ακόµη δεν έχει υπάρξει πρόταση γι’ αυτούς από κάποια οµάδα, ενώ απόφαση της διοίκησης είναι να δοθεί παίκτης, µόνο αν τα οικονοµικά ανταλλάγµατα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - ΑΡΗΣ

∆ιπλό «χτύπηµα» µε µέλλον!

Μ

ε αµείωτη ένταση συνεχίζει τη µεταγραφική ενίσχυση η ΠΑΕ Αρης, που ανακοίνωσε δύο ακόµη προσθήκες µε εµφανή στόχο το προσεχές µέλλον. Ο λόγος για τον 21χρονο διεθνή (µε την

Από τους πιο ακούραστους «εργάτες» του Πανηλειακού είναι ο ∆ηµήτρης Τσαντίλης, που είναι και φέτος στη νέα διοίκηση της «ερυθρόλευκης» οµάδας και θα αναλάβει ένα σηµαντικό πόστο. Ο ∆ηµήτρης Τσαντίλης είναι γνωστός για την µεγάλη αγάπη που τρέφει για τον Πανηλειακό και προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Πανηλειακός θέλει και παίκτες από την Ηλεία. Ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόµατα και ίσως να ακουστούν και άλλα τις επόµενες ηµέρες. Παρότι το µεγάλο βάρος έχει πέσει στο θέµα του προπονητή, στον Πανηλειακό έχουν κάνει ήδη τις πρώτες επαφές µε παίκτες, έτσι ώστε σύντοµα να είναι σε θέση να ανακοινώσουν κάποιους από αυτούς.

Όπως έχει γραφεί, το µεγάλο φαβορί για να αναλάβει την ηγεσία του «ερυθρόλευκου» πάγκου είναι ο Γιώργος Τόγιας, ένας πολύ καλός τεχνικός, που µπορεί να βοηθήσει την οµάδα του Πύργου, να υλοποιήσει τον µεγάλο στόχο της, που είναι φυσικά η άνοδος στην Γ’ Εθνική. Η συµφωνία µε τον Τόγια αναµένεται να ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη και η µόνη πιθανότητα να «χαλάσει», είναι να πει το «ναι» ο Γιώργος Βλαστός, κάτι

“ Στον Εθνικό

Ερυθρόλευκα

UNDER19 της Εθνικής Ισπανίας) στόπερ, Οµάρ Ερνάντεζ Γκαρσία (φωτο) και τον 19χρονο διεθνή (µε την UNDER19 της Ιρλανδίας) µεσοεπιθετικό Ιαν Ντέιλι. «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την

απόκτηση του διεθνή µε την UNDER19 της Εθνικής Ισπανίας Omar Hernandez Garcia και του διεθνή µε την UNDER19 της Ιρλανδίας Ian Daly. Αµφότεροι οι ποδοσφαιριστές υπέγραψαν συµβόλαια συνεργασίας για τα επόµενα δύο χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση των «κίτρινων» για τους δύο παίκτες.

Το βιογραφικό O Omar Hernandez Garcia έχει γεννηθεί στις 2 Ιουνίου του 1988, έχει ύψος 1.80 και είναι 74 κιλά. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίζονταν στην Real Sporting De Gijon ως κεντρικός αµυντικός (νούµερο 30). Ο Ian Daly έχει γεννηθεί στις 20

Μαρτίου του 1990 έχει ύψος 1.79 και είναι 73 κιλά. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα τµήµατα υποδοµής της Manchester City ( µε ανάλογη παρουσία σε όλες τις εθνικές οµάδες της Ιρλανδίας) και την τελευταία χρονιά συµµετείχε σε όλες τις δραστηριότητες της πρώτης οµάδας. Αγωνίζεται ως µεσοεπιθετικός, αλλά και σέντερ φορ. Στην πρώτη οµάδα της Manchester City είχε το νούµερο 54, ενώ στην εθνική οµάδα της χώρας του τόσο µε την οµάδα UNDER17, όσο και µε την UNDER19 αγωνιζόταν µε το 9 στην πλάτη. Αυτή ήταν η 6η µεταγραφή των «κίτρινων» κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς προηγήθηκαν οι Γκρατσιάν, Αµπρέου, Ναφτί, και Αράνο.

Ο Πανηλειακός θα δώσει µεγάλο βάρος και στην Ακαδηµία του. Στόχος της διοίκησης είναι να βγαίνουν κάθε χρόνο από την Ακαδηµία παίκτες για την πρώτη οµάδα, έτσι ώστε και να αξιοποιούνται τα παιδιά της περιοχής, αλλά και να µην αιµορραγεί η διοίκηση οικονοµικά. Να µην πληρώνουν δηλαδή δεκάδες χιλιάδες ευρω για παίκτες, που δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσουν… Ακόµη η διοίκηση της οµάδας επιθυµεί να βάλει ένα σηµαντικό ποσό στο ταµείο της από τα διαρκείας και τις διαφηµίσεις στο στάδιο του Πύργου. Αν οι φίλαθλοι του Πύργου και της Ηλείας δείξουν ενδιαφέρον και αγοράσουν τα διαρκείας της οµάδας, είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουν σε τεράστιο βαθµό στον οικονοµικό τοµέα. Και ο Πανηλειακός χρειάζεται την οικονοµική στήριξη των φιλάθλων του. Ελεύθερος είναι ο Νίκος ∆αβουρλής και δεν αποκλείεται ο Πανηλειακός να µιλήσει µαζί του τις επόµενες ηµέρες. Ο Νίκος ∆αβουρλής είναι ένας παίκτης που µπορεί να βοηθήσει την οµάδα του Πύργου στο επερχόµενο πρωτάθληµα, αρκεί φυσικά να είναι στα σχέδια της διοίκησης και του νέου τεχνικού.


21

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Επιµέλεια σελίδας: Γ. Παπαφωτόπουλος

ΠΕΛΟΠΑΣ ΠΕΛΟΠΙΟΥ

Με Κ. Παλαιολόγο θα επιδιώξει την άνοδο

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Πολύ κοντά σε συµφωνία µε Στ. Ζαπάντη – Γιαννακόπουλο και Ζωγόπουλο

Η

είσοδος στο νυν ∆.Σ. 4 νέων µελών, ήταν το θέµα που απασχόλησε αργά χθες το βράδυ τη συνεδρίαση του παρόντος ∆.Σ., το οποίο πλέον γίνεται πανίσχυρο. Έτσι, µε διευρυµένο ∆.Σ. ο ιστορικός Ξενοφών Κρεστένων θα προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή του ενίσχυση, µε στόχο µία αξιοπρεπή παρουσία στην πρώτη του εµφάνιση στη ∆’ Εθνική. Βέβαια, βασικό µέληµα είναι πρώτα η ολοκλήρωση των ανανεώσεων και κατόπιν η ενίσχυση της οµάδας. Έτσι, λοιπόν, σήµερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το βράδυ, αναµένεται να υπάρξει συνάντηση µε

τους Βασ. Γιαννακόπουλο και Χαρ. Ζωγόπουλο, αφού µε τον Στ. Ζαπάντη ήδη έγινε. Αξίζει να τονίσουµε ότι σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας «Πατρίς» µε τον Στ. Ζαπάντη έχει επέλθει σχεδόν... οριστική συµφωνία, χωρίς όµως να υπάρχει ανακοίνωση, ενώ σε πολύ καλό δρόµο βρίσκεται και η ανανέωση της συνεργασίας µε τους Γιαννακόπουλο και Ζωγόπουλο(φωτο). Από κει και πέρα θα αρχίσει η υλοποίηση των µεταγραφών, µε πρώτο στόχο δύο «µικρούς», µε τους οποίους το ∆.Σ. έχει µιλήσει και απλά περιµένει να βγουν οι «ελευθέρας» τους από τις οµάδες τους.

ΠΑΟ ΒΑΡ∆ΑΣ

Ο Ηλ. Φωτόπουλος νέος τεχνικός

Ο νέος τεχνικός του Πέλοπα Πελοπίου, Κύριλλος Παλαιολόγος.

Όπως άλλωστε είχαµε γράψει και στο φύλλο της Παρασκευής, ο Πέλοπας Πελοπίου προχώρησε σε οριστική συµφωνία µε τον καταξιωµένο γυµναστή – προπονητή Κύριλλο Παλαιολόγο, καλύπτοντας έτσι µε τον καλύτερο τρόπο το πόστο του προπονητή. Ως γνωστόν, ο νεαρός τεχνικός τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκε µε επιτυχία στον Κεραυνό Χειµαδιού, οδηγώντας µάλιστα την πρώτη χρονιά την οµάδα του στα πλέι οφ ανόδου. Με την πρόσληψη του Κ. Παλαιολόγου, πλέον τα σχέδια του ∆.Σ. για τη νέα περίοδο στο πρωτάθληµα της Α2 µεγαλώνουν και στόχος είναι πλέον η επιστροφή στην Α’ Κατηγορία. Έτσι, από σήµερα ξεκινά ο µεταγραφικός σχεδιασµός, που θα περιλαµβάνει τουλάχιστον 10 παίκτες, µε τους οποίους θα µπορέσει ο Πέλοπας να πρωταγωνιστήσει! Έτσι τις επόµενες µέρες αναµένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Τ

ηρώντας την αρχική του δέσµευση, το νέο ∆.Σ. του ΠΑΟΒ προχώρησε χθες το µεσηµέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, σε οριστική συµφωνία µε τον Βαρδαίο τεχνικό Ηλία Φωτόπουλο. Η δέσµευση βέβαια του προέδρου κ. Νίκου Βραχνή και των συνεργατών του είναι η έµφαση στο ντόπιο υλικό και η αρχή έγινε µε τον προπονητή. Βέβαια συστάσεις για την αξία του Ηλ. Φωτόπουλου δεν χρειάζονται,

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΒ Ηλ. Φωτόπουλος που αναµφισβήτητα αναλαµβάνει δύσκολο έργο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ

Γκουρακούκι-Χατζηαράπης στην Τρίπολη

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ Νέος πρόεδρος ο Περ. Παπαβραµόπουλος Συγκροτήθηκε σε σώµα το νέο ∆.Σ. του ΑΠΟ Κουρτεσίου, έτσι όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές και έχει ως εξής: Πρόεδρος: Παπαβραµόπουλος Περικλής Α’ αντιπρόεδρος: Σταθόπουλος ∆ιονύσιος Β’ αντιπρόεδρος: Κοµπορόζος Σπύρος Γεν. γραµµατέας: Καπώνης Σπύρος Ταµίας: Καπώνης Αναστάσιος Γεν. αρχηγός: Σωτηρόπουλος Νίκος Εφ. υλικού: Κόσκορης Κων/νος του ∆ιονυσίου Υπ. δηµ. σχέσεων: Λυκουριώτης Αντώνιος Υπ. παιδικής οµάδας: ∆ρακιάς Περικλής Μέλη: Μπακογιάννης Ευάγγελος και Σταθόπουλος Κων/νος. Το ∆.Σ. του ΑΠΟΚ ευχαριστεί τον επιχειρηµατία κ. Κατσανιώτη Αναστάσιο του Αθανασίου για την προσφορά λιπάσµατος, προκειµένου να συντηρηθεί το γήπεδό µας.

καθώς είναι ένας «εργάτης» του ποδοσφαίρου, αφού αφιερώνει πολλές ώρες στο γήπεδο. Αξίζει να τονίσουµε πως τα δύο τελευταία περίπου... χρόνια, ήταν στον Αχιλλέα Νεοχωρίου, τον οποίο ανέβασε στην Α’ Κατηγορία, ενώ είχε σηµαντική προσφορά ως «νεοφώτιστος» πέρυσι, στην παραµονή του. Έτσι, ο Βαρδαίος τεχνικός καλείται να δηµιουργήσει οµάδα εκ του «µηδενός» και να «αναστήσει» ουσιαστικά τη θρυλική «Μπάρτσα»! Μάλιστα από σήµερα πιάνει δουλειά και σε συνεργασία µε το ∆.Σ. θα αρχίσουν σιγά – σιγά να «χτίζουν» το νέο ρόστερ της οµάδας, µε έµφαση και εδώ στα ντόπια παιδιά.

Ο Θεολόγος (ΤΕΟ) Χατζηαράπης είναι ένα ταλέντο µε πολλές υποσχέσεις για το µέλλον.

Π

ολύ λαµπρό φαίνεται πως θα είναι το µέλλον δύο ταλαντούχων παικτών του Ολυµπιακού Σαβαλίων. Πρόκειταιο για τον 16χρονο Θεολόγο Χατζηαράπη και τον 17χρονο Εσµίρ Γκουρακούκι. Μετά λοιπόν τον Πανιώνιο, οι δύο «µικροί» στις 10 Ιουλίου

θα βρεθούν στην Τρίπολη όπου και θα δοκιµαστούν από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ταλαντούχος 16χρονος αριστεροπόδαρος µεσοεπιθετικός Θεολόγος Χατζηαράπης βρίσκεται στο στόχαστρο των µεγάλων οµάδων της «Σουπερ Λίγκα», λόγω των εκπληκτικών εµφανίσεων του µε τη Μικτή Παίδων όπου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ µε 7 γκολ ενώ ήταν βασικός στον Ολυµπιακό Σαβαλίων σχεδόν σε ολόκληρο το πρωτάθληµα της Α2 και µε την ταχύτητά του και τη µπαλιά ακριβείας που διαθέτει, ξεχώρισε στο πρωτάθληµα. Οσο για το 17χρονο Εσµίρ Γκουρακούκι αγωνίζεται από δεξιά και στο πρωτάθληµα της Α2 µε τα χρώµατα των Σαβαλίων πέτυχε έξι γκολ σε µόλις 12 αγώνες. Ο Γκουρακούκι έδειξε πολύ καλά στοιχεία και διακρίνεται ιδιαίτερα για την

Ο Εσµίρ (Μίρης) Γκουρακούκι είναι ένας µικρός «εργάτης» του ποδοσφαίρου µε µεγάλο ταλέντο

ταχύτητά του και το δυνατό σουτ. Πάντως για το Θεολόγο Χατζηαράπη αξίζει να τονίσουµε πως παραµένει ανοιχτό το ενδιαφέρον του Πανιωνίου αφού ο «µικρός» άρεσε στο τουρνουά που συµµετείχε. Τέλος όσο για το ∆.Σ. του Ολυµπιακού Σαβαλίων σ’ αυτό αναµενόταν χθες αργά το βράδυ στην 3η Γ.Σ. να µπουν ακόµα 2-3 καινούρια µέλη ώστε να γίνει πολύ δυνατό.


22

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΠΑΙ∆ΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ο Αίολος Πύργου κατέκτησε δίκαια τον τίτλου του Προπαιδικού Πρωταθλήµατος

Πρωταθλητής ο Αίολος Πύργου Α Η ώρα της επιβράβευσης των κόπων, για τους παίκτες του Αίολου,µε την απονοµή του κυπέλλου

ρκετά καλό θέαµα πρόσφεραν προχθές, ο Αίολος Πύργου και ο Αστέρας Αµαλιάδας, στον τελικό του Προπαιδικού Πρωταθλήµατος της Ε.Π.Σ.Η, που πραγµατοποιήθηκε στο ∆ηµοτικό Στάδιο Πύργου. Οι «πράσινοι» των Κώστα ΣκαρτσιάρηΑντώνη Χρυσανθακόπουλου, νίκησαν τους «βυσσινί» του Λύσανδρου Τζαβάρα µε 1-0, χάρις σε ένα γκολ του Αγγελόπουλου στο 18’. Ο αγώνας είχε πολλές συγκινήσεις και αρκετές χαµένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά σηµασία έχει, ότι µέσα από αυτή την διοργάνωση που ολοκληρώθηκε προχθές, νίκησε το ποδόσφαιρο Του Γιάννη Μουρούτη της Ηλείας. Αυτά τα παιδιά, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν το µέλλον του αθλήµατος στο Νοµό µας και απέδειξαν, ότι έχουν διδαχθεί, σωστά το ποδόσφαιρο. Αµέσως µετά την λήξη του τελικού, τον οποίο παρακολούθησαν ελάχιστοι φίλαθλοι και κυρίως γονείς των παικτών, παρουσία και του προέδρου της Ε.Π.Σ.Η Άρη Κουλούρη και αρκετών µελών της, έγινε απονοµή κυπέλλων και µεταλλίων στις δυο οµάδες.

Ο Αστέρας Αµαλιάδας αποδεικνύει συνεχώς, την καλή δουλειά …που γίνεται στα τµήµατα υποδοµής

Νίκησε δύσκολα, αλλά δίκαια 1-0 τον άξιο φιναλίστ Αστέρα Αµαλιάδας

Αστέρας Αµαλιάδας: Κοτσώνης, Κορνέλος, Μαργαρώνης, Παναγιωτάρας,Γεωργίου,Βασιλικόπουλος(50’Τραπουζάνης), Κοντόπουλος, Ζέζας, Καράµπελας, Σταυρούλιας, Κανελλόπουλος Η οµάδα του Αστέρα πήρε και αυτή το κύπελλο του φιναλίστ, στον τελικό του προπαιδικού πρωταθλήµατος

Αρκετές δυνατές µονοµαχίες είχε ο αγώνας και τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο

Αίολος Πύργου : Μουστάκης, Μποβολέτης, Γεωργίου, Βασιλακόπουλος, Φιλάι, Αρβανιτόπουλος(48’Σκουρής), Αγελόπουλος, Στρίγκας(54’Νανόπουλος), Τριανταφύλης, Μπηλιώνης(57’ Παναγόπουλος), Λεωνιδόπουλος * Χθες το βράδυ, η νικήτρια οµάδα Προπαίδων του Αίολου Πύργου, συµµετείχε στον τελικό του άτυπου περιφερειακού πρωταθλήµατος που γίνεται στην Πάτρα και η οµάδα του Αργοναύτη Κατακόλου, στον τελικό του αντίστοιχου Παιδικού Πρωταθλήµατος

Άλα Τσάµπιονς Λιγκ… και πάνω στην κερκίδα των επισήµων, έγιναν οι απονοµές και στις δύο οµάδες

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Η Χρίστος Πλευριάς, βράβευσε το διαιτητή Ορέστη ∆ρακούλη, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση

Περίπου 80 φίλαθλοι…παρακολούθησαν τον τελικό του Σαββάτου

Τέλος καλό, όλα καλά…για τους Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, Κώστα Σκαρτσιάρη και τον Κώστα Μπηλιώνη, που αγωνιούσαν από τον πάγκο του Αίολου Πύργου

Αναµνηστική φωτό, για τους διαιτητές του προχθεσινού τελικού. ∆ιακρίνονται οι ∆ρακούλης, Σιδέρης


23

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Επιµέλεια σελίδας: Γ. Παπαφωτόπουλος

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ

Ήρθε για να µείνει στην Α’... ύστερα από 13 χρόνια!

Έ

πρεπε να αναλάβει τον ιστορικό Ήφαιστο Βουνάργου ο γνωστός επιχειρηµατίας κ. Νίκος Πετρόπουλος για να µπορέσει η οµάδα της έδρας του δήµου Ιάρδανου να ξεφύγει τα τελευταία χρόνια από τη «µιζέρια» της Γ’ και Β’ Κατηγορίας που «βολόδερνε» για 13 ολόκληρα χρόνια και να βρεθεί πλέον στην Α’ Κατηγορία, στην οποία, όπως λέει και ο βασικός χρηµατοδότης της οµάδας, ήρθε για να µείνει... γιατί σίγουρα αυτή είναι η φυσική του θέση! Οµάδα µε πολύ µεγάλη ιστορία ο Ήφαιστος, έχει αναδείξει στο παρελθόν σπουδαίους παίκτες, µε κορυφαίους βέβαια τους Χρ. και Θαν. ∆ηµόπουλο, που τίµησαν την περιοχή τους φθάνοντας στην Α’ Εθνική, αλλά

και στην Εθνική Ελλάδας. Μπορεί τη σεζόν που πέρασε στην Α2 Κατηγορία η οµάδα να µην κέρδισε κανένα ντέρµπι... πήρε όµως δίκαια την άνοδο ως 3η της βαθµολογίας, κάνοντας 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, που ήταν: (Κουρτέσι εκτός 1-2, Αλφειό εκτός 1-5, Κένταυρο Μαγούλας εντός 0-2, Λευκό Αστέρα εκτός 1-2, Σαβάλια εντός 2-4 και Καβάσιλα εκτός 1-2). Πέτυχε 68 γκολ (δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήµατος) και δέχτηκε 27, συγκεντρώνοντας 60 βαθµούς. Ύστερα από απουσία... 13 χρόνων, ο ιστορικός Ήφαιστος Βουνάργου επέστρεψε στη φυσική του θέση της Α’ Κατηγορίας

Νίκος Πετρόπουλος

Το δυναµικό που χρησιµοποίησε ο Ήφαιστος

(Πρόεδρος Ήφαιστου Βουνάργου) «Για µας ήταν µία ιδιαίτερη χρονιά η φετινή, καθώς η οµάδα πιστεύω δίκαια επιστρέφει ύστερα από 13 χρόνια στην Α’ Κατηγορία! Ευχαριστώ τόσο τους συνεργάτες µου, τους παίκτες καθώς και όλους τους προπονητές µας, το Νίκο Αντωνόπουλο που ήταν στην αρχή και τους Ζώη Ανδριόλα και Γιάννη Κουτσουνά στη συνέχεια. Όπως επίσης και αυτούς τους φιλάθλους που στάθηκαν δίπλα µας όλη τη χρονιά. Στόχος µας τη νέα περίοδο είναι η εδραίωση στην Α’ Κατηγορία, που θα είναι Ο «αναµορφωτής» της οµάπολύ δύσκολη όπως δεί- δας του Ήφαιστου Βουνάρχνουν τα πράγµατα µε τις γου κ. Νίκος Πετρόπουλος παραδοσιακές οµάδες που την απαρτίζουν και ύστερα βλέπουµε για το µέλλον... Όµως θα απαιτηθεί απ’όλους µας µεγάλη προσπάθεια. Ο Ήφαιστος έχει παράδοση στο ηλειακό ποδόσφαιρο και η θέση του είναι στην Α’ Κατηγορία. Αυτό θα πρέπει να γίνει βίωµα σε όλους µας στο Βούναργο».

Οι σκόρερ της οµάδας

Ο

έµπειρος µεσοεπιθετικός Ζαχαρίας Χριστοδουλόπουλος µε 21 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ήφαιστου Βουνάργου πετυχαίνοντας καθοριστικά γκολ. Τον ακολούθησαν όµως πολύ πίσω... τρεις παίκτες που πέτυχαν από 9 γκολ έκαστος. Πρόκειται για τους Κ. Παρρά, Βασ. Χριστοδουλόπουλο και Μ. Νικολακόπουλο. 6 γκολ πέτυχε ο Μ. Ράις και 3 γκολ ο Γ. Πανταζόπουλος. Από 2 γκολ έκαστος πέτυχαν οι Χρ. Μπλούφας, Π. Θεοδωρόπουλος και ∆ιον. Καζαζόπουλος. Από 1 γκολ πέτυχαν και οι Αλ. Τοµαρόπουλος, Ζεµατούρας, Χατζηιωάννου και Ζέρβας. Τέλος, ένα γκολ ήταν αυτογκόλ και το πέτυχε σε βάρος της οµάδας του ο Κραστάνας του Ηλειακού Βαρθολοµιού.

Π

ερισσότερο στην εµπειρία κάποιων πρωτοκλασάτων παικτών του και λιγότερο στο νέο «αίµα» στηρίχτηκε ο ιστορικός Ήφαιστος Βουνάργου για να φτάσει στην πολυπόθητη άνοδο. Συνολικά χρησιµοποίησε 25 παίκτες µε τον έµπειρο µεσο-αµυντικό Χρ. Μπλούφα να έχει το απόλυτο των συµµετοχών (δηλ. 30), όµως ο έµπειρος φορ Κώστας Παρράς ήταν πρώτος σε χρόνο συµµετοχής, αφού σε 27 µατς έπαιξε 2353 λεπτά. Τον ακολούθησαν µε 27 µατς και 2345 λεπτά οι Λούντζης και Π. Αλεξόπουλος, ενώ ο Χρ. Μπλούφας είχε 2322 λεπτά σε 30 µατς που έπαιξε. 2257 λεπτά και 27 συµµετοχές είχε ο πρώτος σκόρερ της οµάδας Ζαχ. Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο νεαρός Ζέρβας έπαιξε σε 24 µατς µε χρόνο συµµετοχής 2013 λεπτά. Ακολούθησαν οι Μ. Νικολακόπουλος (26 µατς και 1855 λεπτά), ο Γ. Πανταζόπουλος (28 µατς και 1851 λεπτά), ο Χατζηιωάννου (µε 25 µατς και 1730 λεπτά), ο Βασ. Χρι-

Με αυτό τον τρόπο πανηγύρισαν την άνοδό τους οι παίκτες του Ήφαιστου Βουνάργου

στοδουλόπουλος (20 µατς και 1702 λεπτά), ο Μ. Ράις (23 µατς και 1539 λεπτά), ο Βασ. Βισβάρδης (17 µατς και 1530 λεπτά), ο ∆ιον. Καζαζόπουλος «σηµαία» της οµάδας (20 µατς και 1305 λεπτά), ο Κρέµης (13 µατς και 1170 λεπτά), ο ∆. Αλεξόπουλος (19 µατς και 884 λεπτά) και ο Π. Θεοδωρόπουλος (15 µατς και 775 λεπτά). Αυτοί οι 16 παίκτες ήταν ουσιαστικά και ο «κορµός» της οµάδας.

Όµως τη δική τους προσφορά είχαν και οι Στεργίου (6 µατς και 540 λεπτά), Γ. Τσεκούρας (8 µατς και 403 λεπτά), Αλ. Τοµαρόπουλος (5 µατς και 269 λεπτά), Ζεµατούρας (6 µατς και 261 λεπτά), Αβραµόπουλος (7 µατς και 176 λεπτά), Μπακόπουλος (3 µατς και 70 λεπτά), Κούνας (1 µατς και 15 λεπτά), Λυκουργιώτης (1 µατς και 5 λεπτά) και Κοτταράς (1 µατς και 4 λεπτά).

Όλα τα αποτελέσµατα Ήφαιστος Βουνάργου – ΑΠΟ Κουρτεσίου 1-1 και 1-2 Αργοναύτης Κατακόλου - Ήφαιστος Βουνάργου 0-3 και 1-3 Ήφαιστος Βουνάργου – Αλφειός Επιταλίου 1-1 και 1-5 ΠΑΟ Κακοβάτου - Ήφαιστος Βουνάργου 1-5 και 0-3 Ήφαιστος Βουνάργου – Κένταυρος Μαγούλας 0-2 και 1-1 Λευκός Αστέρας Σκ/ρίου - Ήφαιστος Βουνάργου 2-1 και 1-2 Α.Ο. Χάβαρι - Ήφαιστος Βουνάργου 0-2 και 0-4 Ήφαιστος Βουνάργου – Α.Ο. Ξηροχωρίου 3-2 και 4-2 Αλφειονίδα - Ήφαιστος Βουνάργου 2-2 και 0-3 Ήφαιστος Βουνάργου – Ν. Απόλλων ∆ουν. 2-1 και 4-2 Ολυµπιακός Σαβαλίων - Ήφαιστος Βουνάργου 1-1 και 4-2 Ήφαιστος Βουνάργου – Ηλειακός Βαρθολοµιού 2-1 και 2-1 Ατρόµητος Καβασίλων - Ήφαιστος Βουνάργου 2-1 και 0-5 Ήφαιστος Βουνάργου – Νίκη Τραγανού 2-0 και 2-2 Ήφαιστος Βουνάργου – Άτλας Ανεµοχωρίου 3-0 και 2-0

Ο πρώτος σκόρερ της οµάδας Ζαχ. Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), έχοντας δίπλα του τη «σηµαία» της οµάδας ∆ιον. Καζαζόπουλο.


24

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 Επιµέλεια σελίδας Γ.Παπαφωτόπουλος

ΗΡΑΚΛΗΣ Π/Β

Επέστρεψε στη Β’ Κατηγορία... όπου θέλει να εδραιωθεί!

Μ

πορεί όλα τα χρόνια της ύπαρξής του να «βολοδέρνει» µεταξύ Γ’ και Β’ Κατηγορίας, όµως ο Ηρακλής Π/Β είναι ένα ιστορικό σωµατείο της δύναµης της ΕΠΣΗ, που κάνει περισσότερο αθλητισµό, χωρίς ποτέ να έχει δώσει δικαιώµατα. Έχοντας ένα άξιο ∆.Σ. µε επικεφαλής τον ακούραστο πρόεδρο κ. Θανάση Γκέτσιο και το γεν. γραµµατέα κ. Γιώργο Τσαγδή, παρότι την περίοδο 200708 υποβιβάστηκε στη Γ’ Κατηγορία δεν το έβαλε κάτω... όπως γίνεται σχεδόν µε τους περισσότερους. Ανασυντάχτηκε και µε έδρα το «χαλί» της «γειτονικής» Βαρβάσαινας, το συγκρότηµα του ∆.∆. Παλαιοβαρβάσαινας, κάνοντας µία εντυπωσιακή πορεία τη σεζόν που έληξε, χωρίς αντίπαλο... σχεδόν από την αρχή, κατάφερε να

«κόψει» πρώτη το «νήµα» στον 1ο όµιλο της Γ’ Κατηγορίας συγκεντρώνοντας σε 26 αγώνες, 63 βαθµούς µε συντελεστή τερµάτων 79-35. Η οµάδα του δήµου Πύργου πέτυχε συνολικά 20 νίκες, έφερε 3 ισοπαλίες και γνώρισε την ήττα 3 φορές! (Ωλενιακό εντός 3-4 και εκτός 1-4 και Κεραυνό Καλλικώµου 1-2 εντός). Η οµάδα του Γρ. Μιχαλόπουλου είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός έδρας τα πήγε καλύτερα, µε 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, έχοντας 33-15 τέρµατα. Αντίθετα, εντός έδρας είχε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, έχοντας 46-20 τέρµατα. Έτσι επέστρεψε στη Β’ Κατηγορία όπου θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο, µε µοναδικό στόχο την εδραίωσή της και ύστερα... βλέπουµε.

Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (Προπονητής Ηρακλή Π/Β) «Ήµασταν οι καλύτεροι του 1ου οµίλου) «Πιστεύω πως η επιστροφή της οµάδας στη Β’ Κατηγορία είναι δίκαιη. Από την αρχή (παρά την ήττα της πρεµιέρας στην έδρα µας από τον Ωλενιακό), δείξαµε τη δύναµή µας παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο εντός – εκτός και έχοντας µία σταθερή πορεία κόψαµε, πιστεύω, δίκαια πρώτοι το «νήµα»! Ένα µεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, στους φιλάθλους µας, καθώς και στο Ο «πρωτοµάστορας» της ανόδου Γρηγόρης ∆.Σ. για την άψογη συνεργαΜιχαλόπουλος σία που είχαµε, ώστε να έρθει αυτή η άνοδος. Η οµάδα πλέον έχει βάσεις ώστε να εδραιωθεί στη Β’ Κατηγορία και να µην είναι το «ασανσέρ» των προηγούµενων ετών! Θεωρώ πως µε τις κατάλληλες κινήσεις από το ∆.Σ. και τον ακούραστο πρόεδρο κ. Θαν. Γκέτσιο να πετύχουµε το στόχο µας.»

Οι σκόρερ της οµάδας Την κορυφαία επίθεση του 1ου Οµίλου της Γ’ κατηγορίας είχε ο Ηρακλής Π/Β µε 79 γκολ συνολικά. Ετσι αρκετοί ήταν οι παίκτες που σκόραραν. Οµως πρώτοι σκόρερ µε «διαφορά» από τους υπόλοιπους, ήταν ο «γερόλυκος» αρχηγός Ηλίας Φελερής που παρά τα σαράντα του… εξακολουθεί να σκοράρει και ο 29χρονος µεσοεπιθετικός Κώστας Γιάνναρος. Και οι δύο πέτυχαν από 24 γκολ έκαστος και βοήθησαν σηµαντικά στην επιστροφή της οµάδα στην Β’ κατηγορία. 5 γκολ πέτυχε ο Ε. Νικολούτσος και από 3 γκολ έκαστος οι: Αθ. Αναγνωστόπουλος, ∆ηµ. Λαϊνάς, Παν. Νικολούτσος, Γεωργ. Πολιτικός και Φ. Σταθόπουλος, 2 γκολ πέτυχαν οι: Παν. Παπαδόπουλος, Γεωργ. Σταθόπουλος, Αλ. Βλαχόπουλος και Γρ. Μιχαλόπουλος. Τέλος από ένα γκολ πέτυχαν οι Ζαφειρόπουλος ∆ηµ., Καριώρης ∆ηµ. και Κλωνάρης Βασ.

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Π/Β κ. Θαν. Γκέτσιος κρατώντας το Κύπελλο της ανόδου, πανηγυρίζει µαζί µε τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της οµάδας

Το δυναµικό που χρησιµοποίησε ο Ηρακλής Π/Β

Έ

να «κράµα» έµπειρων παικτών καθώς και νέου «αίµατος» ήταν το δυναµικό του πρωταθλητή του 1ου οµίλου της Γ’ Κατηγορίας, που συνολικά στη διάρκεια του πρωταθλήµατος χρησιµοποίησε 23 παίκτες. Ξεκινώντας από τον 40χρονο «αρχηγό» Ηλία Φελερή, τον 48χρονο παίκτη - προπονητή Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (έµπαινε µόνο όταν χρειαζόταν) και τον 39χρονο γκολκήπερ ∆ηµήτρη Ζαφειρόπουλο. Για να πάµε στους έµπειρους Θαν. Αναγνωστόπουλο, Κωστ. Γιάνναρο, Μ. Γιακουµή, Θεοδ. ∆ηµητρόπουλο, ∆ιον. Μάρκο, Παν. Παπαδόπουλο, Γεωργ. και Φώτη Σταθόπουλο. Ερχόµενοι στο νέο «αίµα» που είναι οι Ε. Νικολούτσος, Νεκτ. Σταµόπουλος, Βασ. Τσάκαλης, Μ. Λικοβάρι, ∆ηµ. Λαϊνάς, Κων. Καριώρης, ∆ηµ. Καριώρης, Αλ. Βλαχόπουλος, Βασ. Κλωνάρης, Παν. Ζαριφόπουλος, Παν. Νικολούτσος, Γεωργ. Πολιτικός.

Αυτός ήταν ο βασικός «κορµός» της οµάδας του Ηρακλή Π/Β, όπως παρατάχθηκε στο µπαράζ πρωταθλητή µε τον Αστέρα Βάρδας (1-2)

Ολα τα αποτελέσµατα Ηρακλής Π/Β –Ωλενιακός 3-4 και 1-4 ΑΟ Νεοχωρίου –Ηρακλής Π/Β 1-2 και 0-1 Ηρακλής Π/Β –Ν. Κόροιβος Κατσαρού 5-2 και 2-0 Αρης Λάνθι –Ηρακλής Π/Β 1-1 και 2-4 ΑΟ Ανδρίτσαινας –Ηρακλής Π/Β 3-6 και 0-2 Ηρακλής Π/Β – Κένταυρος Λάλα 3-0 ά.α. και 1-0 Ατρόµητος Σόπι –Ηρακλής Π/Β 1-2 και 3-3 Ηρακλής Π/Β- ΑΟ Κουτσοχέρας 7-0 και 3-0 α.α. Αγ. ∆ηµήτριος Πουρναρίου –Ηρακλής Π/Β 0-1 και 1-5 Ηρακλής Π/Β –Κόκκινη Θύελλα Ζαχ. 6-1 και 5-1 Ηρακλής Π/Β – Απόλλων Ν. Φιγαλείας 3-2 και 4-2 Κεραυνός Καλλικώµου –Ηρακλής Π/Β 1-2 και 2-1 Ηρακλής Π/Β- ΑΟ Αγ. Γεωργίου 3-3 και 3-1

Μαζί µε τον Κ. Γιάνναρο , ο «γερόλυκος» αρχηγός του Ηρακλή Π/Β, Ηλ. Φελερής πέτυχαν 48 γκολ (24 έκαστος).


25

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΤΥΧIΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΙΚOΣ ΑΓΩΝΑΣ MOTOCROSS ΤΗΣ ΑΟΛΜΟ

Πήρε άριστα στην πρώτη της προσπάθεια Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com

Μ

ε επίσηµο προσκεκληµένο τον πρωταθλητή Ελλάδας Λευτέρη Καρέτσο, έγινε το απόγευµα του Σαββάτου, στην πίστα Πλατάνου Ολυµπίας, ο πρώτος φιλικός αγώνας MOTOCROSS της ΑΟΛΜΟ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ). Ο αγώνας της ΑΟΛΜΟ είχε πολύ µεγάλη επιτυχία, αφού συµµετείχαν σε αυτόν πολλοί πρωταθλητές, στις κατηγορίες ΜΧ1, ΜΧ2, ΜΧ3, ΤΖΟΥΝΙΟΡ και ΜΙΝΙ. Η «µάχη» που έγινε για την κατάληψη της πρώτης θέσης, αλλά και για µια θέση στην πρώτη τριάδα, ήταν πολύ µεγάλη, από την έναρξη των αγώνων, έως και το τέλος.

Ο δήµαρχος Ολυµπίας κ. Αηδόνης, βραβεύει το Λευτέρη Καρέτσο.

Φτάνοντας στον ουρανό και … αγγίζοντας τα σύννεφα. Τρόπος του λέγειν…

Στο χώρο της πίστας βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι, οι οποίοι απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό θέαµα, εφάµιλλο αγώνων πανελλήνιου πρωταθλήµατος. Μετά δε τη λήξη των αγώνων, σε όλες τις κατηγορίες, έγιναν οι απονοµές, ενώ ο Λευτέρης Καρέτσος βραβεύτηκε από το δήµαρχο Ολυµπίας κ. Γιώργο Αηδόνη.

Τα αποτελέσµατα

Καλό θέαµα πρόσφεραν και οι µικροί αναβάτες στις κατηγορίες τζούνιορ και µινι.

Εντυπωσιακή φιγούρα στην πίστα του Πλατάνου.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1, την πρώτη θέση πήρε ο Βαγγελάκος ∆ηµήτρης µε ΥΖΦ 450 και χρόνο 20.07.867. Πίσω του βρέθηκαν οι Αυγέρης Αθανάσιος µε ΚΤΜ 450 και χρόνο 20.40.254 και Ντουµάνης ∆ηµήτρης µε ΚΧΦ 450 και χρόνο 21.02.513. Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1, την πρώτη θέση πήρε πάλι ο Βαγγελάκος ∆ηµήτρης µε ΥΖΦ 450 και χρόνο 20.29.688, ενώ τον ακολούθησαν εκ νέου οι Αυγέρης Αθανάσιος µε ΚΤΜ 450 και χρόνο 20.49.100 και Ντουµάνης ∆ηµήτρης µε ΚΧΦ 450 και χρόνο 21.36.028. Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2, την πρώτη θέση πήρε ο Κοντολέτας ∆ηµήτρης (που ήταν πολύ καλός και στο δεύτερο σκέλος) µε YZF 250 και χρόνο 19.33.134, ενώ τον ακολούθησαν οι Ηλιόπουλος Γιώργος µε ΚΤΜ 250 και χρόνο 20.01. 054 και Παναγιωτόπουλος Μιχάλης µε YZF 250 και χρόνο 20.23.751. Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ3, την πρώτη θέση πήρε ο Μπαντούνας Ανδρέας µε CRF450 και χρόνο 20.12.770, ενώ δεύτερος ήταν ο Καρανάσης Αλέκος µε CRF450 και χρόνο 20.23.371 και τρίτος ο Σωτηρόπουλος Νίκος µε ΥΖF και χρόνο 20.31.083. Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ3, την πρώτη θέση πήρε πάλι ο Μπαντούνας Ανδρέας µε χρόνο 20.24.515, δεύτερος ήταν ο Καρανάσης Αλέκος µε χρόνο 20.37.278 και τρίτος ο Κριµπούνης Νίκος µε ΚΤΜ 250 ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ 20.49.397. Τέλος στην κατηγορία ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ο Μπιρίτης Ιωάννης µε ΚΧ 85 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στα δυο σκέλη, ενώ στα ΜΙΝΙ και στα δυο σκέλη πρώτευσε η Λαµπρούση Κλαίρη µε ΚΤΜ85 (στο πρώτο σκέλος 2ος ήταν ο Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης και τρίτος ο Βαρβάκης ∆ηµήτρης, ενώ στο δεύτερο σκέλος δεύτερος ήταν ο Βαρβάκης ∆ηµήτρης και τρίτος ο Μπαξίσογλου Ηλίας).

Ο ∆ηµήτρης Κοντολέτας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στην ΜΧ2.

Ορισµένοι από τους κορυφαίους αναβάτες βρέθηκαν στον αγώνα της ΑΟΛΜΟ.


26

MEDIANEWS

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

novasports

Επιµέλεια σελ. Χρ. Κανελλόπουλος xrkanl.1@gmail.com

Από σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου µέχρι τις 5 Ιουλίου, τα novasports1, 2 και 3 θα µεταδίδουν αγώνες του σπουδαίου τουρνουά τένις, Wimbledon. Μεταξύ άλλων θα δούµε τους Ραφαέλ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Μάρκο Παγδατή.

Το πρωτοσέλιδο της εβδοµάδας Ο κόσµος του Παναθηναϊκού … βράζει από τις τελευταίες εξελίξεις στην οµάδα του, αφού βλέπει τον έναν παίκτη, πίσω από τον άλλο να χάνονται. Γι’ αυτό και ανησυχεί. Ανησυχία υπάρχει και στον «πράσινο» Τύπο, όπου χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης», που αναφέρει σχετικά : «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ. Κατάφεραν να χάσουν και τον κλεισµένο Ένχελααρ, που καταλήγει στην Αιντχόφεν».

Το αξιοπερίεργο της εβδοµάδας Που χάθηκε αυτή η ψυχή; O Tρεζόρ Λοµανά Λούα Λούα ετοιµάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και την Αγγλία µετά το πέρασµα του από το Κατάρ και η Σάντερλαντ προβάλει ως πιθανός προορισµός του. Ο πρώην παίκτης του Ολυµπιακού είναι στο στόχαστρο του νέου προπονητή της οµάδας, Στιβ Μπρους που θαυµάζει τον Κονγκολέζο φορ από το προηγούµενο πέρασµα του από την Αγγλία στη Νιούκαστλ και την Πόρτσµουθ.

Το αξίζεις I… ∆εν ξέρουµε για σας, αλλά εµείς τον «συµπονούµε» τον Νίκο Πατέρα. Ο άνθρωπος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να φέρει µεγάλα ονόµατα στον Παναθηναϊκό και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει. Αλλιώς το «µοναστήρι, να είναι καλά…»

H δήλωση της εβδοµάδας Αυτή του Νάτσο Σκόκο που θέλει να επιστρέψει και να αγωνιστεί µε την φανέλα της “Ένωσης”, αδιαφορώντας για το φηµολογούµενο ενδιαφέρον του Ολυµπιακού. Ο 24χρονος µέσος, σε δηλώσεις του ανάφερε : «Εγώ είµαι παίκτης της ΑΕΚ και οφείλω πολλά σε αυτή. Να µην ανησυχούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. ∆εν θα πάρω µεταγραφή που δεν θα συναινεί και η ΑΕΚ».

Το αξίζεις II… Το ότι δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Κρούζ δεν λέει πολλά πράγµατα. Είναι κοινό µυστικό ότι οι µεγάλοι (και σε αξία και σε ηλικία) παίκτες πολύ δύσκολα έρχονται να παίξουν στο Ελληνικό πρωτάθληµα. Και αν έρθουν, το κάνουν για να πάρουν τα τελευταία ένσηµα! Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο παίκτης της εβδοµάδας Ο Γιάννης Μπουρούσης -µετά από βδοµάδες διαπραγµατεύσεων- συµφώνησε µε την ΚΑΕ Ολυµπιακός για την επέκταση της συνεργασίας τους για 3 επιπλέον χρόνια, έναντι 1,6 εκατοµµυρίων το χρόνο… Είχε δεν είχε ο «Μπουρούσαρος», τους έκανε τους Αγγελόπουλους να … ξηλωθούν. Όχι θα τους άφηνε να του δίνουν ψίχουλα!

ALPHA

Σύµφωνα µε το ∆.Τ του σταθµού, «Από την Τρίτη 30 Σεπτεµβρίου 2008 έως και την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 οι εκποµπές του Λάκη Λαζόπουλου σηµείωσαν στα δυναµικά κοινά 15-44 ποσοστό τηλεθέασης 52,3% ενώ η συνολική τηλεθέαση που κατέγραψαν ήταν 49,6% που αντιστοιχεί σε 2.250.792 τηλεθεατές. Αξίζει να σηµειωθεί ότι 4.866.790 τηλεθεατές παρακολούθησαν το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ», έστω και για ένα λεπτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς». Στο τέλος αναφέρεται πως ο Λάκης Λαζόπουλος εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι και δίνει ραντεβού για τη νέα τηλεοπτική χρονιά. Εµείς ελπίζουµε µε κάτι διαφορετικό.

Τα κανάλια ετοιµάζονται για άφιξη Μέλµπεργκ...

Η άφιξη του Ούλοφ Μέλµπεργκ στην Ελλάδα (πιθανότατα σήµερα ∆ευτέρα) είναι ένα θέµα µε το οποίο θα ασχοληθούν τα κανάλια που θα στείλουν κάµερες στο “Ελ. Βενιζέλος”... Στην άφιξη του Μέλµπεργκ εικάζεται πως θα βρίσκονται και αρκετοί οπαδοί του Ολυµπιακού προκειµένου να αποθεώσουν το µεγάλο µεταγραφικό απόκτηµα της οµάδας τους. Οι εικόνες που θα διαδραµατιστούν και οι πρώτες δηλώσεις που θα κάνει ο Σουηδός άσος, αποτελούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό “πακέτο” για τους τηλεοπτικούς σταθµούς και τα δελτία ειδήσεων τους. ∆εδοµένη είναι η παρουσία των δηµοσιογράφων των αθλητικών και πολιτικών εφηµερίδων και των φωτορεπόρτερ. Τα ρεπορτάζ αεροδροµίου είναι πάντα πιασάρικα. Και στην ηλεκτρονική τους και στην γραπτή τους εκδοχή.

Ίσως κλείσει...

Την ερχόµενη εβδοµάδα δεν αποκλείεται να κλείσουν τα τηλεοπτικά δικαιώµατα του εντός έδρας αγώνα του Ολυµπιακού στην γ’ προκριµατική φάση του Τσάµπιονς Λιγκ. Σε κάποιο εκ των ΕΡΤ, Nova, Conn-X TV sport, ΣΚΑΙ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

“Ψήνεται” και άλλη αθλητική εφηµερίδα; Πληροφορίες αναφέρουν πως επιχειρηµατίας σκέφτεται να προχωρήσει στην έκδοση νέας αθλητικής εφηµερίδας. Καθηµερινής έκδοσης που όλα δείχνουν ότι θα είναι συγκεκριµένης στόχευσης. “Πράσινης”... Α, και δεν αναφερόµαστε στον Γιώργο Τράγκα...


27

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

PHOTOSTORY

Επιμέλεια Δόμνα Μπαρούνη

νίων

των αιω » α μ ε δ ρ έ π μ « Το

Έχω να ανακοινώσω την μεγάλη «χαλασμένη» μεταγραφή του Παναθηναϊκού, του αμυντικού Μέλμπεργκ

Μήπως να επιστρέφατε και οι δύο στην ΠΑΕ διότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Μας πήραν τον Μέλμπεργκ και τώρα ανησυχώ για τον Ένχελααρ

Εγώ ήρθα με τα παιδιά μου στην υπέροχη Ελλάδα. Τώρα το σε ποια ομάδα θα αγωνιστώ, δεν με ενδιαφέρει και πολύ, αρκεί να έχω σπίτι κοντά σε θάλασσα

Εγώ πού να πάω τώρα; Έχουν μπερδευτεί πολύ τα πράγματα. Μήπως να την κάνω και εγώ για τον Πειραιά

Μήπως τώρα που χάλασε η μεταγραφή του Μέλμπεργκ να φωνάξω πίσω τον Γκούμα; Γιαννάκη σε έδιωξαν απ’ το «τριφύλλι»; Τι θα κάνεις τώρα; Εγώ σου έλεγα να φεύγαμε τότε παρέα και εσύ δεν ήθελες. Καλά να πάθεις τώρα

Επιτυχημένος και νέος Ο έφορος του τμήματος μπάσκετ του Υπερίωνα Αμαλιάδας, Σάκης Πυλαρινός, είναι ένα απ’ τα νέα και επιτυχημένα άτομα που ασχολούνται με το μπάσκετ και ο οποίος έχει όραμα για τη συνέχεια… Ο Πυλαρινός (φωτό) παρά το νεαρό της ηλικίας του, εξελίσσεται σ’ έναν ταλαντούχο και φιλόδοξο παράγοντα. Δ. Μ.

Ο εκτελεστής Ο Άρης Αποστολόπουλος είναι ο μεγάλος εκτελεστής του Υπερίωνα. Το συγκρότημα της Αμαλιάδας στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, έπρεπε να κερδίσει τον Τρίτωνα ή να ηττηθεί με λιγότερο από 4 πόντους. Ενώ το σκορ ήταν 49-44 υπέρ των Πατρινών, ο Αποστολόπουλος στα 5 δευτερόλεπτα που απέμεναν με ψύχραιμο και εύστοχο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ 4946 και έτσι ο νεοσύστατος Υπερίων στέφθηκε πρωταθλητής της Γ’ ΕΣΚΑΗ. Δ. Μ.

Μπασκετική οικογένεια Ο Δημήτρης Φωτόπουλος και οι δύο γιοι του, Νίκος και Θανάσης διακρίνονται στη φωτογραφία με την κούπα του πρωταθλητή της Γ’ ΕΣΚΑΗ. Οι δύο μικροί μπασκετμπολίστες πήραν πολλά χαρακτηριστικά απ’ τον πατέρα τους, αφού έχουν πολύ ταλέντο ενώ και οι δύο αγωνίζονται ως γκαρντ. Βέβαια ο Δημήτρης κατέγραψε μια «λαμπρή» πορεία στο Ηλειακό μπάσκετ ως πλέιμεϊκερ, αλλά αν κρίνουμε απ’ το πάθος των μικρών για την «πορτοκαλί θεά» τότε στο μέλλον αναμένεται να σηκώσουν και άλλες κούπες. Δ. Μ.


28

Σχόλια

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Είμαστε εδώ για τα Σωματεία και όχι για τους διαιτητές!...

Αλλάζει στέγη… ο «Λιμενικός»

«Δεν πειράζει...» Εντύπωση μας έκανε ο μικρός Γιάννης Τραπουζάνης, μόλις τελείωσε ο τελικός του προπαιδικού πρωταθλήματος. Ο παίκτης του Αστέρα, σαν να ήταν έμπειρος και «δάσκαλος» του αθλήματος, παρηγορούσε τους συμπαίκτες του, που είχαν στεναχωρηθεί για την ήττα από τον Αίολο. «Δεν πειράζει, θα το πάρουμε του χρόνου. Συμβαίνουν αυτά στην μπάλα. Δεν θα σκάσουμε…» τους ανέφερε χαρακτηριστικά, ο μικρός. Και όμως, ακούγονται αυτές οι λέξεις, ακόμη και από παιδιά τέτοιας ηλικίας. Συγχαρητήρια στο μικρό!!! Γ.Μ

Με Μαγκαφίνη η Ζάκυνθος Οριστικά παρελθόν αποτελεί από την Ζάκυνθο ο Τζο Παλατσίδης. Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός, μετά από μια πετυχημένη θητεία στην ομάδα των Ιονίων Νήσων(άνοδος από την Δ’Εθνική, στην Γ’Εθνική και 6η θέση στο Βόρειο Όμιλο της ίδιας κατηγορίας), είναι «μήλο της έριδος» για πολλές ομάδες και βρίσκεται μάλιστα πολύ κοντά με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Την ομάδα δηλαδή, που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Η Ζάκυνθος ήδη ανακοίνωσε το νέο τεχνικό, ο οποίος είναι ο Δημήτρης Μαγκαφίνης. Έναν τεχνικό, ο οποίος έχει εμπειρία στην Γ’Εθνική και μπορεί να προσφέρει στο συγκρότημα του Ζάντε. Γ.Μ

Αυτοπροτείνονται... Το ωραίο…στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, είναι ότι αρκετοί αυτοπροτείνονται! Είτε παίκτες, είτε προπονητές. Αρκετές φορές αυτό πιάνει, όχι όμως και όλες. Όπως μπορεί κανένας… Γ.Μ

Μ

ε αφορμή την επιλογή του Αρχιδιαιτητή έγινε λόγος πολύς στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΣΗ περί της συνεργασίας Ένωσης και Συνδέσμου Διαιτητών. Εντύπωση προκάλεσε δε το γεγονός ότι τόσο ο προηγούμενος Γραμματέας Π. Τσάμης όσο και ο Πάνος Κατσώλης άφησαν να εννοηθεί ότι η ΕΠΣΗ κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ότι λίγο – πολύ είναι υποχρεωμένη να ακούει τις

προτάσεις και τις θέσεις των διαιτητών. «Πληρωμένη» ωστόσο ήταν η απάντηση του σημερινού προέδρου που ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ότι: «Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία μαζί τους αν κινηθεί και ο Σύνδεσμος στην ορθή κατεύθυνση. Αλλά εδώ κύριοι είμαστε, πάνω απ’όλα όχι για να ρωτάμε τους διαιτητές, αλλά, για να προστατεύουμε τα Σωματεία μας!...» Γ.Π.

Ο Πατρίκ Ενγεμά είναι το μεγάλο φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Εράνης Φιλιατρών. Ο Καμερουνέζος προπονητής, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο Καταστάρι, τα δυο τελευταία χρόνια και αυτό αναγνωρίστηκε από τους Μεσσήνιους. Ήδη προχθές, έγινε συνάντηση στην Κυλλήνη, μεταξύ των δυο πλευρών και όλα δείχνουν, ότι θα υπάρξει «γάμος» του Ενγεμά με την Εράνη. Γ.,Μ

Κάτω των 21 ετών…

Είναι βαριά η διαιτητική… Η διαιτησία απαιτεί θυσίες... Μπορεί τα περισσότερα εν ενεργεία μέλη του Σ.Δ.Π.Η. να απολαμβάνουν αυτή την εποχή τις παραλίες και τα μπάνια του λαού... όμως ο διαιτητής της «Σούπερ Λίγκα» Μάριος Λαμπρόπουλος εξακολουθεί να «καταπίνει» σχεδόν σε καθημερινή βάση πολλά χιλιόμετρα! Έτσι, λοιπόν, συνεχίζει την προετοιμασία του στο δημοτ. στάδιο Πύργου υπό την επίβλεψη του γνωστού γυμναστή Παν. Παυλόπουλου. Άλλωστε οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου συνεχώς αυξάνουν και οι διαιτητές της «Σούπερ Λίγκα» πρέπει όταν ξεκινήσει η σεζόν με το Κύπελλο Ελλάδας, να είναι καλά προετοιμασμένοι. Ενώ για το Μάριο, υπάρχει ακόμα ανοιχτή... και η πόρτα της Ευρώπης. Στο χέρι του είναι να μπει μέσα!

Πρώτο δείγμα θετικό Μπορεί ακόμα να μην έχουμε πλήρη συγκρότηση της Ε.Δ./ΕΠΣΗ, όμως ο νέος αρχιδιαιτητής Σάκης Γιαννόπουλος σε συνεργασία με τον γεν. γραμματέα της ΕΠΣΗ Κώστα Φωτόπουλο, σπεύδει να καλύπτει με τριπλέτες, πέρα από τα παιδικά πρωταθλήματα, ακόμα και τα τουρνουά, απ’όσους διαιτητές επιθυμούν φυσικά, αφού οι περισσότεροι είναι σε διακοπές. Όσο δε, για τη συγκρότηση της Ε.Δ., αυτή πολύ σύντομα θα συμπληρωθεί από τον πίνακα των μη εν ενεργεία. Βέβαια εξακολουθεί να παίζει το όνομα του Σπύρου Βασιλείου, ενώ τελευταία ακούγεται «πολύ» και το όνομα του Γρ. Ηλιόπουλου, καθώς και πολλών άλλων... χωρίς όμως οι ίδιοι να ανοίγουν τα «χαρτιά» τους. Πάντως ο Άρης Κουλούρης που επιθυμεί συνεργασία με τον Σ.Δ.Π.Η. δεν βιάζεται και ιδιαίτερα.

Στις σκέψεις της Ε.Π.Σ.Η είναι να αλλάξει το όριο ηλικίας στους «μικρούς» και στις τέσσερις κατηγορίες. Την περσινή περίοδο όλες οι ομάδες, έπρεπε να ξεκινούν και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι, με δύο παίκτες κάτω των 20 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό μπορεί να αλλάξει και κάτι τέτοιο να γίνει στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Η. Εκεί θα συζητηθεί αυτό το θέμα και κυρίως, οι παίκτες να έχουν όριο ηλικίας 21 ετών. Δηλαδή να μπορούν να αγωνίζονται και αυτοί που έχουν γεννηθεί μέχρι το 1987 ή και οι μικρότεροι). Γ.Μ

Χωρίς προγνωστικά

Γ.Π.

Γ.Π.

Κοντά στην Εράνη

Πολύ δύσκολη είναι και νέα συνεργασία του Αντρέα Τρυφωνόπουλου, με τη Δάφνη Ανδραβίδας. Ο «Λιμενικός» κλείνει τον κύκλο του, στην ομάδα της Ανδραβίδας και αλλάζει στέγη…Κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν κάτι τέτοιο. Πού θα συνεχίσει δεν είναι ακόμη σίγουρο, όμως το πιθανότερο είναι ότι ο Τρυφωνόπουλος, τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα φορέσει τη φανέλα, ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στην Α’Κατηγορία. Γ.Μ

Θα αναζητήσει αλλού την τύχη του

Π

αρελθόν αποτελεί από την ομάδα του Α.Ο. Αμπελώνα ο Επιταλιώτης Πέτρος Κόλβερης, μετά τον υποβιβασμό της στην Α2 Κατηγορία. Έχοντας κάνει δύο πολύ καλές χρονιές στην Α’ Κατηγορία, θα αναζητήσει τη νέα περίοδο αλλού την τύχη του... Μάλιστα οι πληροφορίες της στήλης λένε πως ήδη «βολιδοσκοπείται» από

κάποιες ομάδες. Ο Πέτρος που είναι γιος του παλιού γκολκήπερ του Αλφειού Γιάννη Κόλβερη, έχει αγωνιστεί στον Αλφειό Επιταλίου, την Αλφειονίδα και τον Άτλαντα Ανεμοχωρίου και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει μεγάλη εμπειρία. Αργά ή γρήγορα θα κλείσει κάπου... Γ.Π.

Δεν είναι μόνο η Α’ Κατηγορία που αναμένεται δυνατή φέτος. Στην Α2 Κατηγορία, το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Οι ομάδες αναμένεται να είναι πολύ δυνατές και ήδη, πάνω από πέντε ομάδες, έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και οι σχετικές κινήσεις έχουν γίνει. Αναμένεται και πάλι μεγάλη μάχη, αλλά καλό είναι να μην «πετάνε μερικοί στα σύννεφα…». Τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Γ.Μ


29

Σχόλια

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Κινείται αθόρυβα ο Λ. Αστήρ Μπορεί ακόμα να μην έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές μεταγραφές, όμως η νέα διοίκηση υπό τον Θανάση Τσαμπρινό στην προεδρία του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου, κινείται αθόρυβα για την ενίσχυσή του! Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης έχει συμφωνήσει με δύο έμπειρους παίκτες ομάδας από τις καλές πέρυσι της Α’ Κατηγορίας, καθώς και έναν τρίτο από ομάδα της Α2 κατηγορίας που ανέβηκε στην Α’. Με βάση λοιπόν αυτές τις κινήσεις... όλα δείχνουν πως ο Λευκός Αστέρας της νέας περιόδου θα είναι πολύ αλλαγμένος, έχοντας μάλιστα και ένα γήπεδο «στολίδι», αφού τα αποδυτήρια είναι έτοιμα, ενώ σε λίγο αρχίζει και ο αγωνιστικός χώρος. Γ.Π.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚOΣ

Θέλει το Σάκη Τσουκαλά

Το ναυάγιο δεν έχει τέλος…

Ο μεγάλος στόχος του Πανηλειακού για τη θέση του αμυντικού χαφ, είναι ο Σάκης Τσουκαλάς. Ο πολύ καλός παίκτης της Δάφνης «αρέσει» στους «ερυθρόλευκους», που θέλουν να τον εντάξουν στην αγωνιστική δύναμη τους. Το αν θα … προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή, θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα. Πάντως ο Πανηλειακός θα το παλέψει και ελπίζει πως θα τα καταφέρει… Χ.Κ.

Πρέπει να είσαι οπαδός και μάλιστα από τους πλέον τυφλούς για να μη μπορείς να διακρίνεις ότι Παναθηναϊκός βαδίζει από ναυάγιο σε ναυάγιο. Τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και τα παιχνίδια των μεγαλομετόχων οδηγούν το σκάφος στο βυθό. Μόνο....τα σκοτεινά αυτά παιχνίδια των ισορροπιών και των υπόγειων «κτυπημάτων» μπορεί να προκαλέσουν τέτοια δραματική έλλειψη βούλησης στις μεταγραφές, τέτοια καταστροφική κωλυσιεργία, τέτοια τραγική εικόνα. Ο Αντωνίου και ο προπονητής ευθύνονται, όχι τόσο γιατί πελαγοδρομούν οι ίδιοι και στριφογυρίζουν ανάμεσα σε όνειρα και φαντασιώσεις, αλλά γιατί είναι μαριονέτες και γρανάζια αυτών των παιχνιδιών. Έτσι η ανικανότητά τους γίνεται ακόμα πιο κραυγαλέα. Στο τέλος θα πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα… Το ψάρι βρωμάει από την κορυφή. Και μόνο τα πρωτοσέλιδα των δύο οπαδικών εφημερίδων να διαβάσεις αντιλαμβάνεσαι τον πόλεμο των παρασκηνίων και το παιχνίδι που παίζεται από τους «νονούς» της ομάδας και στα μεταγραφικά. Βεβαίως αυτό αποκαλύπτεται και από την αγωνιώδη προσπάθεια του Τεν Κάτε να δικαιολογήσει την απώλεια του Σουηδού κεντρικού αμυντικού. (πηγή troktiko.gr)

Είναι πολύ καλός τεχνικός Ο Γιώργος Τόγιας είναι πολύ καλός τεχνικός. Και αν τελικά είναι ο νέος προπονητής του Πανηλειακού, πιστεύω πως θα βοηθήσει την ομάδα του Πύργου. Έχει και τις απαραίτητες ικανότητες και την σχετική εμπειρία για να κάνει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι τεχνικοί, που δούλεψαν στον Πανηλειακό. Δηλαδή να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη Γ’ Εθνική. Αρκεί να έχει την απαραίτητη βοήθεια από τη διοίκηση, που πρέπει να ενισχύσει τον Πανηλειακό με 2-3 πολύ καλούς παίκτες, για τα δεδομένα της κατηγορίας. Χ.Κ.

Μεγαλύτερο όνομα, αλλά … Σαν όνομα βέβαια, αυτό του Γιώργου Βλαστού, είναι «μεγαλύτερο». Ο τεχνικός που οδήγησε τον Παναιγιάλειο στην Γ’ Εθνική, ίσως να είναι η καλύτερη λύση, για τον «πρωταθλητισμό» που θέλει να κάνει η ομάδα του Πύργου. Όμως η περίπτωσή του είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτή του Τόγια και γι’ αυτό φαίνεται πως ο πρώην τεχνικός του Παπυργιακού, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη του «ερυθρόλευκου» πάγκου. Χ.Κ.

Ασκώντας Κριτική Οι απόψεις του φίλαθλου κόσμου για τον Πανηλειακό είναι σεβαστές όλες ανεξαιρέτως. Ο καθένας ανάλογα με τις γνώσεις, την εμπειρία και το χαρακτήρα του εκφράζεται όπως αυτός θέλει και καλά κάνει. Όμως γιατί ο κάθε ένας απ’ αυτούς που σχολιάζει δεν ήταν παρών στις Γ.Σ. της ομάδας; Γιατί ο καθένας θέλει να έχει γνώμη και την άποψή του να μην την καταθέτει δημόσια και όχι στα μικροπηγαδάκια, εκεί που περνάει απαρατήρητη και ασχολίαστη; Εξήντα εφτά περίπου άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν για την ομάδα. Όσοι δηλαδή πήγαν να καταθέσουν 50 ευρώ προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες. Άλλοι πήγαν δεν κατέθεσαν το πενηντάρι γιατί αλλά δεν είχαν ή δεν ήθελαν αλλά ήταν εκεί. Έχουμε κουράσει να γράφουμε κάθε φορά, στη στήλη, ότι αν δεν κατανοήσουμε τη λέξη συλλογικότητα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο αλλά και σε όποιο επιλέξουμε για να προοδεύσει μία δράση. Ο Πανηλειακός χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων και όχι μόνο οικονομική. Ο καλός λόγος είναι η πρώτη καλή κίνηση που μπορεί ο καθένας- που αγαπάει την ομάδα- να κάνει. Ας δουν οι φίλαθλοι θετικά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών. Ας κατανοήσουν ότι και οι τελευταίοι εθελοντές θα εκλείψουν στο τέλος. Ο Πανηλειακός φέτος μπορεί να κάνει το άλμα στην Γ’ Εθνική κατηγορία, να ανέβει ένα επίπεδο και σιγά-σιγά να διατηρηθεί με δικά του παιδιά μέχρις ότου ωριμάσει για ένα μεγαλύτερο άλμα. Άνετα η ομάδα μπορεί να πατήσει στα πόδια της μέχρι και τη Β’ Εθνική, η πόλη αντέχει αρκεί ο κόσμος να κατέβει στο γήπεδο όταν η ομάδα αγωνίζεται και να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα. Μυστικά στην μπάλα δεν υπάρχουν πλέον. Η παρουσία των φιλάθλων δημιουργεί τις προϋποθέσεις. Με κόσμο στο γήπεδο και η διαιτησία …δεν κάνει λάθη και οι ποδοσφαιριστές παίζουν καλύτερα και η διοίκηση τρέχει περισσότερο και τα οικονομικά βελτιώνονται και νέα παιδιά ενδιαφέρονται. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν τα διαρκείας. Οι τιμές θα είναι περίπου ίδιες. Με 100 ευρώ κατ’ ελάχιστο ο καθένας από εμάς θα μπορέσει να παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Ταυτόχρονα θα έχει κάνει το χρέος του στην ομάδα της πόλης. Η διοίκηση της ομάδας πρέπει να κάνει την προσπάθειά της μαζί με τον κόσμο και να τον φέρει κοντά στην ομάδα. Κοντά στην ομάδα ο κόσμος δεν έρχεται μόνο με τα αποτελέσματα αλλά και με τις εκδηλώσεις, αρκεί αυτές να είναι σχεδιασμένες σωστά και στο πνεύμα της εποχής. Η αρχή ήδη έχει γίνει αλλά τώρα είναι η ώρα που η ομάδα θα χτίσει αυτό που επιθυμεί για το Χειμώνα και δεν αναφερόμαστε στα αγωνιστικά αλλά στο να κάνει μόδα την ομάδα. Χρόνος υπάρχει, από ότι βλέπουμε όρεξη υπάρχει, βούληση χρειάζεται και προγραμματισμός. Θέμης Μαντάς

Μοιάζουν, δεν το βλέπετε; Αριστερά το καινούργιο παιχνιδάκι της Μαντόνα το καταγωγής Βραζιλίας μοντέλο Jesus Luz και δεξιά ο γνωστός σε όλους μας Cristiano Ronaldo κατά τη διάρκεια των διακοπών του στις ΗΠΑ. Δεν μοιάζουν πολύ;


30

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Μ

εγάλο βάρος θέλει να ρίξει το διοικητικό συμβούλιο του Πανηλειακού στις Ακαδημίες. Ο Κώστας Μπακάλης έκανε σωστή δουλειά αλλά μόνος του είναι

Για τις Ακαδημίες

αδύνατο να σηκώσει το βάρος ενός εγχειρήματος με όραμα. Φυσικά ο κ. Μπακάλης θα είναι στις ακαδημίες με το ρόλο του αλλά και πολλοί άλλοι με ιδιαίτερη γνώση σε γνωστικά αντικείμενα που χρειάζονται στην ακαδημία. Τεχνικός δι-

Το στέγαστρο Είναι πλέον απαραίτητο να γίνει το στέγαστρο στο Στάδιο Πύργου. Βεβαίως δεν υπάρχουν στο δρόμο τα χρήματα και κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι …το στέγαστρο μας μάρανε…Συμφωνούμε απόλυτα αλλά και ο αθλητισμός έχει τις απαιτήσεις του. Στους προγραμματισμούς ας ληφθεί υπόψη και αυτό. Ο φίλαθλος για να πάει στο γήπεδο θέλει μια σχετική άνεση και το στέγαστρο είναι απαραίτητο πλέον για να μπορέσει ο κόσμος να συμπαρασταθεί στον Πανηλειακό. Ακόμη ένα στέγαστρο, όπως έχουν όλα τα γήπεδα θα βοηθήσει να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις. ΘΕ.ΜΑ.

Πρόταση στο Τζανέτο Πρόταση στο Δημήτρη Τζανέτο έκανε ημιεπίσημα η διοίκηση του Πανηλειακού, προκειμένου να αναλάβει τον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο Τζανέτος για όσους δεν γνωρίζουν υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στα 400, στα 800 και 1500 μέτρα με τη φανέλα του Αλφειού Επιταλίου, πετυχαίνοντας επιδόσεις που και σήμερα μετράνε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο γυμναστής με καταγωγή από το Κατσαρού, ήταν στο παρελθόν στο ίδιο πόστο, έπαιξε ποδόσφαιρο στον Κόροιβο και σήμερα είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. ΘΕ.ΜΑ.

Θα είναι από τους πρωταγωνιστές Μπορεί να είναι και οι δύο νεοφώτιστοι στην Α2 κατηγορία, όμως οι πρώτες τους κινήσεις δείχνουν πως θα είναι πρωταγωνιστές και τη νέα περίοδο. Ο λόγος; Για τον πρωταθλητή της Β’ Κατηγορίας Π.Φ.Ο. Πανόπουλο και τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό Πύργου, έχοντας ισχυρά Δ.Σ., όπου δεσπόζουν οι πρόεδροι Πανόπουλος και Ντάβαρης αντίστοιχα, οι πρώτες τους κινήσεις δείχνουν μεγάλα πράγματα! Φυσικά βέβαια να τους «κάτσουν» όλες τους οι μεταγραφές. Γιατί χωρίς σημαντική ενίσχυση, δεν θα έχουν τύχη, καθώς το καινούργιο πρωτάθλημα της Α2 θα είναι πολύ δύσκολο και με παραδοσιακές ομάδες του ηλειακού ποδοσφαίρου. Γ.Π.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Αρκετοί θα φύγουν Αρκετοί παίκτες θα φύγουν από τον Πανηλειακό. Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει όσους παίκτες επιθυμούν να μείνουν στην ομάδα με στόχο να την ανεβάσουν στη Γ’ Εθνική. Φυσικά με τους όρους της διοίκησης. Όσοι δεν επιθυμούν θα δοκιμάσουν tην τύχη τους αλλού. ΘΕ.ΜΑ.

Υπόγραψε Ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος κατά την προσωπική μας εκτίμηση είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Δ’ Εθνικής. Ο Λιμενικός περίμενε να δεχτεί μία πρόταση από την ομάδα που αγαπάει χρόνια τώρα με σκοπό να δώσει τα ρέστα του για αυτήν. Όμως επειδή είχε δώσει το λόγο του σε ομάδα που τον ήθελε καιρό τώρα και μπορούσε να τον αγνοήσει. Έτσι την Πέμπτη το βράδυ υπόγραψε. Σεβόμαστε την πολιτική του σωματείου που θέλει να παρουσιάσει όλες τις μεταγραφές μαζί και δεν αναφερόμαστε στο σωματείο. Άλλωστε η κοινωνία μας είναι μικρή και στα στέκια κυκλοφορεί το όνομα της ομάδας που υπόγραψε. ΘΕ.ΜΑ.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς “ Είμαστε οικογένεια” Ήταν ένα από τα βράδια της περασμένης εβδομάδας, στο «Αίθριον» ο Πρέντραγκ με την Έλενα και τα παιδιά τους και απολάμβανε το ποτό του, μέσα στην ηρεμία του τοπίου απολαμβάνοντας τη χαλαρή μουσική. Συναντηθήκαμε τυχαία και θυμηθήκαμε μόνο τα παλιά. Όταν ξεκίνησε τη νέα του ζωή στη χώρα εκείνου του αλησμόνητου Δεκέμβρη στις 12, που πρωτοπάτησε το πόδι του στον Πύργο. Η δημοσιότητα δεν τον επηρέασε καθόλου ήρθε αθόρυβα, άλλοι δημιούργησαν το θόρυβο γι’ αυτόνφυσικά λόγω της ποιότητάς του στο ποδόσφαιρο αλλά και λόγω χαρακτήρα. Ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τη χώρα είχε γερές βάσεις

και έτσι παρέμεινε. “Είμαστε οικογένεια στον Πανηλειακό” και μου ξανάλεγε. “ Όλοι είμαστε αδέλφια, αυτό δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ και αυτό το συστατικό μας έκανε μεγάλη ομάδα…Ακόμη και η παρουσία των δημοσιογράφων τότε, μας ενέπνεε εμπιστοσύνη. Κάθε μέρα εμείς για προπόνηση, κάθε μέρα και εσείς στη δουλειά στο ρεπορτάζ στο γήπεδο. Μέσα έξω στους αγώνες…Δεν είναι τυχαίο που οι φιλίες διατηρούνται τόσα χρόνια…” ΘΕ.ΜΑ.

ευθυντής στο κομμάτι αυτό θα είναι ο Θοδωρής Βαγγόπουλος και ακόμη δάσκαλοι, καθηγητές ξενόγλωσσοι, ψυχολόγοι-συμβουλευτές…Ο Πύργος έχει δυναμική και η δυνατότητα υπάρχει. Σύνθημα στην Ακαδημία θα είναι πρώτα να ευχαριστιούνται οι μικροί το παιχνίδι και μετά η εξειδίκευση. Πρώτα παίζουμε κα μετά κερδίζουμε. Άλλωστε οι μικρές ηλικίες θέλουν χρόνο και ευαισθησία. ΘΕ.ΜΑ.

Στο «στόχαστρο» του Πανηλειακού είναι και ο νεαρός Σαραμαντάς, που πέρσι έπαιξε στο Κάστρο. Ο παίκτης που είναι «μικρός» απασχολεί την ομάδα του Πύργου, που ίσως να μην αργήσει να κινηθεί για την απόκτηση του, ως μια επένδυση για το μέλλον. Άλλωστε η διοίκηση της ομάδας θέλει να δώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες και ήδη έχει στο μυαλό της, ένα αρκετά καλό σχέδιο. Χ.Κ.

Το ότι βγήκε διοίκηση στον Πανηλειακό και μάλιστα μια ιδιαίτερα σοβαρή διοίκηση, είναι στα υπέρ της ομάδας του Πύργου. Μπορεί η νέα διοίκηση να μην τάζει «λαγούς και πετραχήλια», αλλά θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει και θα ενισχύσει την ομάδα, σε μεγάλο βαθμό. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα! Χ.Κ.

Ωραία ήταν η πρωτοβουλία του ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Πύργου, να διεξάγει αγώνα ποδηλάτου για όλες τις ηλικίες στο αλσύλλιο της Σπιάτζας. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, παιδιά μικρής και πολύ μικρής ηλικίας, είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, αλλά και να δουν από κοντά τις ομορφιές του αλσυλλίου, που πρέπει να το προστατεύουμε όλοι, ως κόρη οφθαλμού. Άλλωστε δεν έχουν απομείνει πολλές οάσεις πρασίνου, στο νομό μας. Χ.Κ.

Ρώτησα έναν 32χρονο ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται με επιτυχία σε ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου πού θα παίξει τη νέα χρονιά και πόσα χρήματα θα πάρει. Μου απάντησε 3 χιλιάρικα. Όταν του είπα γιατί παίρνει χρήματα, μου είπε καθαρά και ξάστερα ότι τόσα χρόνια που παίζει στις ομάδες δεν τον σεβάστηκαν. Τώρα που ζήτησα χρήματα όλοι με σέβονται μου είπε και ο φίλος αυτός πέραν του ήθους και της καλοσύνης που έχει, όπως λένε όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η άποψή του λέει πάρα πολλά, μα πάρα πολλά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με αρχαιοελληνικό όνομα που όσοι τον γνωρίζουν κάθονται προσοχή. Αυτό ας το καταλάβουν οι παράγοντες και ας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλο τον κόσμο και λένε ότι πληρώνουν και πληρώνουν… ΘΕ.ΜΑ.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

31

Αρτέµ Κουζιάνικ Ρώσος µπασκετµπολίστας της Unics

Ο

Ρώσος µπασκετµπολίστας Αρτέµ Κουζιάνικ της οµάδας Unics, βρέθηκε την περασµένη εβδοµάδα στην Ελλάδα και συγκεκριµένα στην Ηλεία, για διακοπές µαζί µε την οικογένεια του. Ο Κουζιάνικ είναι 28 ετών, έχει αγωνιστεί ως συµπαίκτης µε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο στη Ντιναµό Μόσχας, µε τον οποίο είναι πολύ καλοί φίλοι και διατηρούν ακόµα επαφές. Ο Κουζιάνικ αγωνίζεται ως φόργουορντ, είναι δεινός σκόρερ και λατρεύει το µπάσκετ. Με αφορµή την επίσκεψη του στην Ηλεία παραχώρησε συνέντευξη στην εφηµερίδα «Πατρίς», µιλώντας για το µπάσκετ στη Ρωσία, την Ελλάδα, το νοµό Ηλείας, τον πολύ καλό του φίλο, Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον µελλοντικό του στόχο να γίνει µάνατζερ σε οµάδα µπάσκετ. Ο Κουζιάνικ τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί στη Ντιναµό Μόσχας, στην Λοκοµοτίβ Ροστόβ και τώρα είναι στην Unics, ενώ έχει αφήσει το µπασκετικό του στίγµα και σε άλλες αξιόλογες οµάδες. Συνέντευξη στη ∆όµνα Μπαρούνη domnab@gmail.com

«Μου αρέσει να σκοράρω…» * Ποιοι ήταν οι λόγοι που ήρθατε στην Ελλάδα; «Στην Ελλάδα ήρθαµε για διακοπές. Έχετε πολύ όµορφες παραλίες και αποφασίσαµε φέτος να έρθουµε εδώ, µε την οικογένεια µου, για να ξεκουραστούµε. Εξάλλου έχουµε και φίλους εδώ που µας συνέστησαν να έρθουµε, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Παίζαµε µαζί στην Ντιναµό Μόσχας».

* Πείτε µας δύο λόγια για το µπάσκετ στην Ρωσία και τι σας αρέσει πιο πολύ; «Στην Ρωσία µου αρέσει πολύ το γεγονός ότι αξιοποιούν πολύ τα νέα παιδιά που ασχολούνται µε το µπάσκετ. Πιστεύω ότι τα παιδιά της Ρωσίας είναι οι καλύτεροι µπασκετµπολίστες στην Ελλάδα, διότι τους δίνονται οι ευκαιρίες να αποδείξουν το ταλέντο τους και να χρησιµοποιηθούν σε αγώνες».

* Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στην Ελλάδα και στην Ηλεία; «Στην Ελλάδα όχι. Έχω έρθει άλλες δύο φορές. Πρώτη φορά για ένα τουρνουά στην Θεσσαλονίκη και την δεύτερη φορά που παίξαµε µε τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Στην Ηλεία έρχοµαι για πρώτη φορά».

* Ποια είναι η γνώµη σας για το ελληνικό µπάσκετ; «Πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μου αρέσει πολύ η εθνική οµάδα της Ελλάδας, η οποία αποτελείται από πολλούς δυνατούς παίκτες µε έφεση στο σκοράρισµα. Η Ελλάδα είναι µια απ’ τις καλύτερες οµάδες της Ευρώπης, ενώ θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθληµα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

* Ποιο είναι το πλεονέκτηµά σας, στον τρόπο παιχνιδιού σας; «Μου αρέσει να πραγµατοποιώ πολλά σουτ. Μου αρέσει να σκοράρω πολλούς πόντους και ιδιαίτερα απ’ τα τρίποντα, που είναι το καλύτερο µου».

* Θα θέλατε ποτέ να παίξετε σε ελληνική οµάδα; «Γιατί όχι»; * Φέτος ανανεώσατε για δεύτερη χρονιά στην Unics; «Ναι. Τη νέα σεζόν θα αγωνιστώ για δεύτερη σερί χρονιά στην Unics. Η οµάδα µου είναι στην 4αδα του ρωσικού πρωταθλήµατος». * Αν θα θέλατε να αλλάξετε κάτι στο ευρωπαϊκό µπάσκετ, ποιο θα ήταν αυτό; «Είναι δύσκολη και καλή ερώ-

Η συνέντευξη πραγµατοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Aldemar Olympic Village

τηση. Μπορώ να την σκεφτώ λίγο; (γέλια) Θα ήθελα να παίζουν λιγότεροι ξένοι παίκτες και περισσότεροι διεθνείς και νέοι παίκτες, αφού σε αυτούς στηρίζεται το µπάσκετ, στα νέα και ταλαντούχα παιδιά». * Στο µέλλον θα θέλατε να είστε προπονητής σε κάποια οµάδα ή κάτι άλλο; «Όχι δεν θα επιθυµούσα να γίνω προπονητής. Λόγω του ότι έχω σπουδάσει οικονοµικά, θα προτιµούσα να ασχοληθώ µε το µάνατζµεντ».

πληκτικά. Επισκεφθήκαµε την Αρχαία Ολυµπία, το Κατάκολο, τον Πύργο και την Σκαφιδιά». * Κλείνοντας τη συνέντευξη τι θα θέλατε να προσθέσετε; «Να επιστρέψω στην Ελλάδα, είτε για διακοπές, είτε ως παίκτης».

* Πώς περάσατε στο νοµό µας και ποιες τοποθεσίες σας άρεσαν πιο πολύ; «Μας αρέσει πάρα πολύ εδώ. Είναι καταΤο πανέµορφο ζεύγος Κουζιάνικ, µε τα παιδιά τους: Μαργαρίτα και Ραµασόν και µε τον οικογενειακό φίλο, Χρήστο Μπαλάσκα

Ο Κουζιάνκ µε την φανέλα της Λοκοµοτίβ Ρόστοβ

Στιγµιότυπο απ’ την φετινή χρονιά του στους Unics της Ρωσίας


Μπάσκετ-Βόλει Ειδήσεις

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

32

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ ΒΟΛΕΪ

Ανανέωσε ο ∆ιονύσης Λυκούρεσης Ο

Κόροιβος εξέδωσε χθες ανακοίνωση κατά την οποία επισηµοποιήθηκε η ανανέωση συνεργασίας του ∆ιονύση Λυκούρεση µε την οµάδα της Αµαλιάδας. Ο διεθνής Ηλείος κεντρικός Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

θα συνεχίσει και του χρόνου να αγωνίζεται στον Κόροιβο, γεγονός το οποίο ευχαριστεί τους πάντες στο στρατόπεδο της Αµαλιάδας. Αρχικά ο Λυκούρεσης λόγω σπουδών σκέφτηκε να µην αγωνιστεί τη νέα σεζόν στον Κόροιβο, όµως λόγω της ποιότητας και της αποδοτικότητας του παίκτη, οι

Ο Νίκος Λούντζης δεσµεύθηκε ότι θα συνεχίσει στον Κόροιβο και τη νέα σεζόν

Ο διεθνής ηλείος κεντρικός θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Κόροιβο – «Μπλοκ» σε Κιτσαντά – ∆εσµεύθηκε να συνεχίσει ο Λούντζης δύο πλευρές συµφώνησαν να παραµείνει στην οµάδα ο παίκτης, αφού συµπεριλαµβάνεται στα βασικά σχέδια του προπονητή Ανδρέα Γκρουµούσα. Ο Λυκούρεσης είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, απ’ τον οποίο οι «µπλε» φέτος περιµένουν πολλά. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κοροίβου: «Το τµήµα πετοσφαίρισης του ΑΣΑ Κόροιβος, ανακοινώνει την συνέχεια της συνεργασίας του, µε τον παίκτη ∆ιονύση Λυκούρεση». Τώρα όσον αφορά το θέµα του κεντρικού, έπειτα απ’ την ανανέωση του Λυκούρεση, ο Κόροιβος θα κλείσει την συγκεκριµένη θέση µε µια µετα-

γραφή, η οποία µπορεί να µην είναι αυτή του Γιώργου Κιτσαντά, καθώς το «µπλοκ» που υπάρχει απ’ την ΕΑΠ, πρέπει να ξεπεραστεί. Το θέµα είναι ότι η έλευση του Κιτσαντά στην Ηλεία, δυσκολεύει όσο περνούν οι µέρες, αλλά δεν είναι ακατόρθωτη. Στην περίπτωση του Νίκου Λούντζη, τα πράγµατα κυλούν όπως τα ήθελαν και οι δύο πλευρές. Το λίµπερο των «µπλε» της Αµαλιάδας συζήτησε µε την ∆ιοίκηση του συλλόγου και δεσµεύθηκε πως θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στον Κόροιβο. Πλέον όλοι περιµένουν την επίσηµη ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο διεθνής κεντρικός, ∆ιονύσης Λυκούρεσης, ανανέωσε συµβόλαιο συνεργασίας µε τον Κόροιβο

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΓΑΣ

Ανακοίνωσε 4 µεταγραφές Βασιλικιώτης, Μπεκρής, ∆αρβίρας και Ντεβενέζος τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στο σύλλογο του Πύργου Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

ΠΥΡΓΟΣ ‘99

Η ∆ιοίκηση του Πανηλειακού ΓΑΣ ανακοίνωσε χθες 4 παίκτες, δύο ως µεταγραφές και άλλοι δύο ως δανεικοί για έναν χρόνο. Πιο συγκεκριµένα ο 23χρονος πλέιµεϊκερ Βλάσης Βασιλικιώτης, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Πρέβεζα (ενώ

Ο Ανδρέας ∆αρβίρας

είχε δοθεί δανεικός απ’ τον Κόροιβο) συµφώνησε σε όλα µε τον σύλλογο του Πύργου και έτσι θα συµµετέχει στην προσπάθεια του ΓΑΣ τη νέα σεζόν. Επίσης ο πολυσυζητηµένος παίκτης Γιώργος Μπεκρής, είναι ένα απ’ τα αποκτήµατα του ΓΑΣ για την ερχόµενη αγωνιστική περίοδο. Ακόµα ο Ανδρέας ∆αρβί-

Ο Γιώργος Μπεκρής

ρας, που πέρυσι είχε δοθεί ως δανεικός απ’ τον Κόροιβο στον Μυρσιναϊκό, φέτος θα παίξει στον ΓΑΣ µε υποσχετική ενός χρόνου. Ο 28χρονος Πάρης Ντεβενέζος που αγωνίστηκε πέρυσι ως γκαρντ στον Ολυµπιονίκη πήρε µεταγραφή για την οµάδα του Πύργου, όπου θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως έκανε και πέρυσι.

Ο Πάρης Ντεβενέζος

Συνεχίζει ο Κριτσέλης Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com Ο Ηρακλής Κριτσέλης θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική σεζόν να προσφέρει τα µέγιστα στην οµάδα της Αρχαίας Ολυµπίας. Ο ψηλόσωµος µπασκετµπολίστας συµφώνησε µε την ∆ιοίκηση του Ολυµπιονίκη, ενώ µαζί µε Ο Κριτσέλης θα τον Άλκη Σπηλιό- συνεχίσει στον Ολυµπιονίκη πουλο συνθέτουν ένα δυνατό πάζλ ψηλών παικτών, οι οποίοι θα είναι δύναµη στον χώρο της ρακέτας, για το συγκρότηµα των: Γιάννη Ελευθεριάδη και Νίκου Αποστολόπουλου. Ο Κριτσέλης είναι 24 ετών, έχει ύψος 1.85 και αγωνίζεται ως φόργουορντ και σέντερ. Στα υπόλοιπα νέα της, οι ιθύνοντες του Ολυµπιονίκη, σε συνδυασµό µε τον σχεδιασµό του οµοσπονδιακού κόουτς, Γιάννη Ελευθεριάδη, θα πραγµατοποιήσουν ακόµα 3 µε 4 µεταγραφές, δύο ψηλούς και δύο περιφερειακούς παίκτες.

Γιορτάζει τα «10» χρόνια ίδρυσής του Το συγκρότηµα του Πύργου έκλεισε φέτος 10 χρόνια «ζωής» γεγονός για το οποίο όλοι οι παράγοντες αισθάνονται πανευτυχείς – Ιδρύεται γυναικείο τµήµα

Ο

Πύργος ’99 γιορτάζει φέτος τα «10» χρόνια απ’ την ίδρυση του και γι’ αυτό το λόγο, παράγοντες, προπονητικό τιµ και παίκτες, αισθάνονται πανευτυχείς. Το ∆ιοικητικό ΣυµβούΤης ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

λιο της οµάδας του Πύργου ευχαριστεί θερµά όλους όσους συνέβαλαν για την αξιοπρεπή εµφάνιση της οµάδας, στα τοπικά πρωταθλήµατα. Στόχος του Πύργου ’99 όταν ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια, ήταν ο σύλλογος να σταθεί επάξια στο Ηλειακό µπάσκετ, µε µοναδικό

στόχο την ανάδειξη του αθλητισµού και συγκεκριµένα του µπάσκετ, που κάτι τέτοιο έγινε κιόλας. Στα υπόλοιπα νέα της οµάδας φέτος θα ιδρυθεί γυναικείο τµήµα µπάσκετ του Πύργου ’99, το οποίο θα αναλάβει ως προπονητής, ο Παναγιώτης Παναγούτσος.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ

Θέλει 3 µε 4 παίκτες ακόµα… Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com Ο Κόροιβος συνεχίζει σταθερά και οργανωµένα να διανύει την φετινή µεταγραφική περίοδο. Βάσει του σχεδιασµού που έχει πραγµατοποιήσει ο έµπειρος κόουτς της οµάδας, Βασίλης Νιπεργιάλης, το ερχόµενο χρονικό διάστηµα αναµένεται να ανακοινωθούν και άλλοι παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο των «κυανόλευκων». Η ∆ιοίκηση του συλλόγου της Αµαλιάδας, έπειτα απ’ την απόκτηση του Στράτου Τσαµπή, προσωράει συντονισµένα και µε διακριτικότητα στην επόµενη µεταγραφή. Συνολικά ο Κόροιβος θα πραγµατοποιήσει ακόµα 3 µε 4 µεταγραφές, οι οποίες θα προκαλέσουν αίσθηση στα µπασκετικά στέκια, όπως αυτή του Τσαµπή.

ΑΕΛ

∆εύτερη µεταγραφή ο Μάρκου

* Τις ερχόµενες µέρες υπογράφει ο Τερζής – Αποχώρησαν οι: Παπαδόπουλος, Μαρκάκης και Μυλωνάκης Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com Από χθες και τυπικά ο Θοδωρής Μάρκου αποτέλεσε την δεύτερη µεταγραφή για την Α.Ε. Λεχαινών. Ο 26χρονος ψηλόσωµος µπασκετµπολίστας τα τελευταία 10 χρόνια αγωνίστηκε στην ΣΕΦΑ µε µεγάλη επιτυχία, ενώ τη νέα σεζόν αναµένεται να βοηθήσει κατά πολύ την ΑΕΛ, οµάδα η οποία είναι ο δεύτερος «σταθµός» του Θοδωρή στην καριέρα του. Στα υπόλοιπα νέα της οµάδας, τις ερχόµενες Ο Θοδωρής Μάρκου µέρες αναµένεται να υπογράψει ο είναι το 2ο απόκτηµα Χρήστος Τερζής, παίκτης – κλειδί για της ΑΕΛ το συγκρότηµα του Κώστα Ρακιτζή. Επίσης απ’ την ΑΕΛ αποχώρησαν οι εξής παίκτες: Θοδωρής Παπαδόπουλος, Λευτέρης Μαρκάκης και ο Κώστας Μυλωνάκης.


ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙ∆ΕΙΞΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

33

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εντυπωσίασαν οι αθλητές του Κοροίβου Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

Χ

θες το απόγευµα διεξήχθησαν στο κλειστό γυµναστήριο της Αµαλιάδας, οι φετινοί αγώνες επίδειξης ενόργανης γυµναστικής, υπό την παρουσία 300 ατόµων, οι οποίοι θαύµασαν τους µικρούς αθλητές του Κοροίβου, που εντυπωσίασαν µε τις ικανότητες τους. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 7µ.µ. και ολοκληρώθηκαν στις 9:30µ.µ. µε απονοµές αναµνηστικών διπλωµάτων σε όλους τους συµµετέχοντες. Το παρών στους χθεσινούς αγώνες, έδωσε ο ταµίας της γυµναστικής οµοσπονδίας κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο οποίος πραγµατοποίησε τις απονοµές στα παιδιά, µαζί µε τον έφορο του τµήµατος κ. Χρήστο Ουλή.

Θέαµα στο τραµπολίνο

Περίπου 300 άτοµα έδωσαν το παρών χθες στο κλειστό γυµναστήριο της Αµαλιάδας

Το αγώνισµα κατά το οποίο οι αθλητές του Κοροίβου πρόσφεραν πλούσιο θέαµα, ήταν το τραµπολίνο. Στη συνέχεια τα παιδιά πραγµατοποίησαν ασκήσεις στον ίππο, στο έδαφος, στο µονόζυγο κλπ. Όλοι οι αθλητές µε εντυπωσιακά άλµατα, έκαναν ό,τι καλύτερο για να διασκεδάσει ο κόσµος.

Στιγµιότυπο απ’ τους χθεσινούς αγώνες επίδειξης µε ασκήσεις εδάφους

Σήµερα στις 7:30µ.µ. η ρυθµική γυµναστική Σήµερα στις 7:30µ.µ. στο κλειστό γυµναστήριο της Αµαλιάδας, θα πραγµατοποιηθούν οι αγώνες επίδειξης ρυθµικής γυµναστικής. Οι

Ένα πολύ όµορφο στιγµιότυπο απ’ τους χθεσινούς αγώνες

Η αθλήτρια του Κοροίβου εντυπωσίασε στον ίππο

αθλήτριες του Κοροίβου µε τον ρυθµό της µουσικής θα εκτελέσουν τις χορογραφίες τους, µε σκοπό να ικανοποιήσουν τους παρευρισκοµένους.

Περίπου 300 άτοµα έδωσαν το παρών στο κλειστό της Αµαλιάδας

Ο νεαρός αθλητής του Κοροίβου διέπρεψε στο µονόζυγο

Σήµερα στις 7:30µ.µ. οι αγώνες επίδειξης ρυθµικής γυµναστικής

Ο ταµίας της γυµναστικής οµοσπονδίας κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος µε τους αθλητές του συλλόγου


34

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

To ποδόσφαιρο κατά της κρίσης…

Οι νέες βελτιωµένες συµφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώµατα που πέτυχε η αγγλική Premier League ενίσχυσαν τη θέση της ως το πρωτάθληµα µε τα υψηλότερα έσοδα στον παγκόσµιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι αγγλικοί σύλλογοι σηµείωσαν έσοδα της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ την περίοδο 2007/08, διευρύνοντας τη ψαλίδα µε τους άµεσους ανταγωνιστές τους σε περισσότερο από 1 δισ. ευρώ, παρά την υποτίµηση της βρετανικής στερλίνας κατά 15% έναντι του ευρώ. Η συνεχιζόµενη αύξηση των εσόδων της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, της πρώτης και της τρίτης οµάδας µε τα υψηλότερα έσοδα στο παγκόσµιο ποδόσφαιρο αντίστοιχα, βοήθησε το ισπανικό πρωτάθληµα να πιάσει στη δεύτερη θέση τη γερµανική Bundesliga µε έσοδα 1,438 εκατ. ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση µε πολύ µικρή διαφορά βρίσκεται η ιταλική Serie A µε 1,421 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω της κατάκτησης του φετινού UEFA Champions League από την Μπαρτσελόνα, είναι πολύ πιθανό να δούµε το ισπανικό πρωτάθληµα να καταλαµβάνει µόνο του τη δεύτερη θέση την επόµενη περίοδο. Τα έσοδα των ευρωπαϊκών οµάδων ποδοσφαίρου αναµένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατά τις περιόδους 2008/09 και 2009/10, έστω και µε πιο αργούς ρυθµούς, φανερώνοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι αρκετά ανθεκτικό απέναντι στην οικονοµική κρίση. Η ικανότητα των Big 5 ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων να διαχειριστούν το δυσχερές οικονοµικό περιβάλλον θα δοκιµαστεί την περίοδο 2009/10, όταν οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας και οι ανανεώσεις των χορηγών θα κληθούν να στηρίξουν τα έσοδα. Ωστόσο, το γεγονός ότι την περίοδο 2008/09 υπήρξε αύξηση 2% στην προσέλευση φιλάθλων στα ευρωπαϊκά γήπεδα αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο. Παράλληλα, οι γερµανικές, οι γαλλικές και οι αγγλικές οµάδες, καθώς και οι µεγάλες οµάδες της Ισπανίας έχουν υπογράψει µακροπρόθεσµες συµφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώµατα των παιχνιδιών τους που

Η βιοµηχανία του ποδοσφαίρου στέκεται στα πόδια της Παρά την οικονοµική κρίση, τα έσοδα των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών οµάδων αυξήθηκαν πέρυσι κατά 1 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 14 δισ. Οι αµοιβές των ποδοσφαιριστών αυξήθηκαν 14% και ανήλθαν στα 4,8 δισ. Οµως, µαζί µε τα έσοδα αυξήθηκαν και τα χρέη σε επίπεδο ρεκόρ. Μόνο τα χρέη των αγγλικών οµάδων αυξήθηκαν τα 5 δισ. δολάρια.

“ Παρά την οικονοµική

δυσχέρεια τα έσοδα των κορυφαίων Ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων συνέχισαν να αυξάνονται

Η

αγορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναπτύχθηκε κατά 1 δισ. ευρώ την περίοδο 2007/08, φτάνοντας τα 14,6 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων κατά 0,7 δισ. ευρώ που σηµείωσαν τα πέντε µεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα και της διοργάνωσης του Euro 2008 στην Αυστρία - Ελβετία, σύµφωνα µε την ετήσια επισκόπηση «Football Finance 2009» της Deloitte. Το µόνο ανησυχητικό σύννεφο φαίνεται ότι βρίσκεται στο συνολικό καθαρό χρέος των αγγλικών οµάδων, το οποίο ανήλθε στα 5 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα των ευρωπαϊκών οµάδων ποδοσφαίρου αναµένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατά τις περιόδους 2008-2009 και 2009-2010 έστω και µε πιο αργούς ρυθµούς, φανερώνοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι αρκετά ανθεκτικό απέναντι στην οικονοµική κρίση. Η ικανότητα των Βig 5 ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων να διαχειριστούν

το δυσχερές οικονοµικό περιβάλλον θα δοκιµαστεί την περίοδο 20092010 όταν οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας και οι ανανεώσεις των χορηγών θα κληθούν να στηρίξουν τα έσοδα. τους εξασφαλίζουν σηµαντικά έσοδα, καθώς αποτελούν ένα µεγάλο ποσοστό των συνολικών εσόδων τους. Οι µικρότεροι ρυθµοί ανάπτυξης των εσόδων στις ερχόµενες περιόδους σηµαίνει ότι οι οµάδες πρέπει να δώσουν έµφαση στον έλεγχο τους κόστους -τόσο των µισθών όσο και άλλων λειτουργικών εξόδων- και να διασφαλίσουν πως η

βάση του κόστους είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να µπορέσει να αντεπεξέλθει σε πιθανή µείωση των εσόδων. Οι εξελίξεις αυτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανεβάζουν την πίεση που θα πρέπει να αρχίζουν να αισθάνονται οι κορυφαίες τουλάχιστον ελληνικές οµάδες της Super League. Σύµφωνα µε τον κ. Κωνσταντίνου, Partner της Deloitte στην Ελλάδα και υπεύθυνο του Συµβουλευτικού Τµήµατος της εταιρείας στη χώρα µας, «οι ελληνικές οµάδες πρέπει να προχωρήσουν σε δραστικά µέτρα βελτίωσης της λειτουργίας τους σε επαγγελµατικά επίπεδα και να εκµεταλλευτούν τα αυξηµένα έσοδα που αναµένεται να έχουν ως αποτέλεσµα των νέων τηλεοπτικών συµβολαίων και της χορηγίας του ΟΠΑΠ, στην ορθολογική ανάπτυξη των υποδοµών τους. Παρά την οικονοµική κρίση οι Big 5 ευρωπαϊκές λίγκες προχωρούν µε γοργούς ρυθµούς και αν οι ελληνικές οµάδες δεν θέλουν να συνεχίσουν να χάνουν έδαφος πρέπει να επενδύσουν. Οι αγγλικές οµάδες επένδυσαν για 11η συνεχόµενη χρονιά 187 εκατ. στερλίνες για την περίοδο 2007/08 σε έργα βελτίωσης των υποδοµών τους».


35

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Τ Ρ Ι ΠΛΟΣ ΘΡΙΑΜ Β Ο Σ Γ Ι Α Τ Η Μ Π Α Ρ Τ Σ Α Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στον… έβδοµο ουρανό , µε τη βοήθεια των παικτών του. ∆εξιά, η πόλη της Βαρκελόνης γιορτάζει την κατάκτηση του Τσάµπιονς Λιγκ από την οµάδα της.

«Είµαι περήφανος που έχω αυτούς τους παίκτες. Χωρίς αυτούς δεν θα πετύχαινα τίποτα. Χωρίς εµένα θα τα κατάφερναν και πάλι»… Πεπ Γκουαρντιόλα Προπονητής Μπαρτσελόνα

Υπόκλιση στην «Pep Τeam» Οταν ο Κρόιφ στην αρχή της σεζόν, εισηγήθηκε την πρόσληψη του Γκουαρντιόλα, πολλοί απόρησαν Σχεδόν ένα χρόνο µετά, ο νεαρός προπονητής τα πήρε όλα

Π

ίσω από κάθε επιτυχηµένο άνδρα βρίσκεται µία γυναίκα. Πίσω από κάθε επιτυχία της Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Γιόχαν Κρόιφ! Ο άνθρωπος που την οδήγησε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής στο απόγειο της δόξας της είναι ο κατά το ήµισυ υπεύθυνος για την κατάκτηση του φετινού τρεµπλ από τους «µπλαουγκράνα». Εξηγούµαστε για να µην παρεξηγούµαστε. Η αποχώρηση του Ράικαρντ το περασµένο καλοκαίρι, αν και ήταν επιβεβληµένη, άφηνε ένα κενό στη Βαρκελόνη όσον αφορά την επόµενη µέρα. Ακούστηκαν τότε ως επικρατέστεροι για να αναλάβουν την Μπάρτσα οι Μουρίνιο, Χίντινκ, Λίπι και όχι µόνο. Προπονητές µε όνοµα βαρύ σαν ιστορία.

Ετοιµη λύση Εν µέσω διαφόρων τοποθετήσεων, παρουσιάστηκε ο Γιόχαν Κρόιφ. Είχε έτοιµη τη λύση. Και µάλιστα προερχόταν από τα σπλάχνα του συλλόγου. Στο άκουσµα του ονόµατος του Γκουαρντιόλα, όλοι πάγωσαν. Μπορεί να υπηρέτησε την Μπαρτσελόνα για 17 χρόνια ως παίκτης, µπορεί να είχε κάνει θαύµατα στη δεύτερη οµάδα ως τεχνικός, αλλά µόλις στα 37 του και χωρίς ουσιαστική προπονητική εµπειρία, η επιλογή του φάνταζε αποτυχηµένη πριν καν δοκιµαστεί. Ο νόµος του Κρόιφ, όµως, τηρήθηκε για ακόµη µία φορά και ο Πεπ ανέλαβε. Λένε ότι η αρχή είναι το ήµισυ του παντός. Στην περίπτωση του Γκουαρντιόλα δεν επαληθεύτηκε ποτέ! Είχε άλλωστε και κόντρα την παράδοση. Οταν πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο του «Λος Παχαρίτος» στην

Ετό. Την εποχή των σωµατοφυλάκων υπήρχε η ατάκα: «Ενας για όλους και όλοι για έναν». Στους «µπλαουγκράνα» τηρείται µε ευλάβεια. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν «φατρίες» στα αποδυτήρια, όπως συνέβαινε την εποχή του Ρόνι.

πρεµιέρα της Πριµέρα στις 31 Αυγούστου του 2008 µε αντίπαλο τη Νουµάνθια, σκοτείνιασε. Το µυαλό του γύρισε 12 χρόνια πίσω (σεζόν 1995-96). Τότε, επισκεπτόταν ως παίκτης της Μπαρτσελόνα τη Σορία για να αντιµετωπίσει τη Νουµάνθια στο θεσµό του Κυπέλλου. Εφυγε µε την ισοπαλία (2-2). Ακολούθησαν άλλες τρεις σε ισάριθµες αναµετρήσεις. Τώρα είχε φορέσει τα πολιτικά του και είχε καθίσει στον πάγκο των «µπλαουγκράνα» για να τους οδηγήσει στη νίκη. Ο Μάριο, όµως, είχε διαφορετική άποψη. Εκµεταλλεύτηκε το λάθος του Πουγιόλ, πλάσαρε εύστοχα τον Βαλντές και έγραψε το τελικό 1-0.

Τριπλέτα από χρυσάφι

Ασπρα µαντίλια Το ντεµπούτο του στον πάγκο των Καταλανών ήταν αποτυχηµένο. Οι πρώτες µουρµούρες άρχισαν καθώς είχε προηγηθεί η ήττα, χωρίς κόστος, από τη Βίσλα για τα προκριµατικά του Τσάµπιονς Λιγκ. Την επόµενη αγωνιστική τα πράγµατα έγιναν ακόµη χειρότερα. Μέσα στο «Καµπ Νόου» οι Καταλανοί υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 µε τη Σανταντέρ. Ηταν το χειρότερο ξεκίνηµά τους µετά το 1973. Τα άσπρα µαντίλια έκαναν την εµφάνισή τους στο «Καµπ Νόου» και άρχισαν να… πνίγουν τον Πεπ. «Ξέρω ότι ο προπονητής είναι ξεκάθαρος και γνωρίζει τι πήγε λάθος για να προσπαθήσει να το φτιάξει», δηλώνει λίγο αργότερα ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζουάν Λαπόρτα, στέλνοντας το πρώτο µήνυµα. Ασπίδα γύρω από τον προπονητή τους υψώνουν οι παίκτες του, µε πρωτοστάτες τούς Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι. Ακολουθεί το 6-1 µέσα στη Χιχόν επί της Σπόρτινγκ και το νερό µπαίνει

στο αυλάκι. Η Μπαρτσελόνα αρχίζει να γράφει Ιστορία. Αυτοί που στο τέλος του 2008 ζητούσαν την αποποµπή του στις αρχές του 2009 του έβγαζαν το καπέλο. Σήµερα, απλώς τον θαυµάζουν. Τι άλλαξε όµως ο Γκουαρντιόλα, από τη στιγµή που εκτός των Κεϊτά και Αλβες δεν ήρθε κανένας παίκτης, ενώ παράλληλα αποχώρησαν και οι Ντέκο, Ροναλντίνιο; Το µυστικό σαφώς και δεν είναι στην αλλαγή διατροφής του Μέσι (από κρέας σε ψάρι) που προκάλεσε την αναγέννησή του. Αλλωστε, ένας Μέσι δεν φέρνει την άνοιξη. Οποιος παρακολούθησε την Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ και τώρα βλέπει αυτή του Πεπ, καταλαβαίνει. Σήµερα όλοι οι παίκτες έχουν ενεργό ρόλο στο παιχνίδι. Από τον Βαλντές µέχρι τον

Πυρήνας στη φετινή Μπάρτσα είναι ασφαλώς οι Τσάβι, Ινιέστα. Η αγγλική εφηµερίδα «Guardian» θέλοντας να βρει τους κορυφαίους µέσους όλων των εποχών κατέληξε στην τριπλέτα Τσάβι, Ινιέστα και... οποιοσδήποτε άλλος. Στην περίπτωσή µας ο Μέσι. Μπορεί να είναι -για πολλούςο καλύτερος παίκτης του κόσµου, αλλά χωρίς έστω και έναν εκ των δύο προαναφερθέντων, χάνει µεγάλο µέρος της δύναµής του, καθώς σε αυτή την περίπτωση αναγκάζεται να διανύει περισσότερα χιλιόµετρα για να πάρει την µπάλα. Αυτή τη στιγµή κανείς δεν µπορεί να µιλήσει (όπως πολλοί έχουν ξεκινήσει) για σύγκριση της «Dream Team» του Κρόιφ µε την «Pep Team» του Γκουαρντιόλα. ∆εν γίνεται όµως να µην υποκλιθεί στο ταλέντο αυτής της Μπαρτσελόνα και στον άνθρωπο που εξακολουθεί να την υπηρετεί πιστά, αυτή τη φορά από την άκρη του πάγκου. Εναν άνθρωπο που έχει ένα από τα σηµαντικότερα χαρίσµατα στο χαρακτήρα του. Τη σεµνότητα. «Είµαι περήφανος που έχω αυτούς τους παίκτες. Χωρίς αυτούς δεν θα πετύχαινα τίποτα. Χωρίς εµένα θα τα κατάφερναν και πάλι»…


36

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ «ΠΟ∆ΗΛΑΤΟ∆ΡΟΜΟΣ»

Μεγάλη συµµετοχή στον αγώνα MOUNTAIN BIKE στο αγώνισµα CROSS COUNTRY

Ο Γιώργος Ματσούκας αρχηγός των Σαµαρειτών Αµαλιάδας, βραβευει την κατηγορία µίνι µικρά κοριτσιών. Από αριστερα Καρανάση ∆έσποινα, Ματσούκα Θεώνη και Μαντά Αιµιλία.

Μ

Ο πρόεδρος του «Ποδηλατοδρόµου» κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος, βραβεύει µερικούς αθλητές από την κατηγορία µίνι µεγάλα στα αγόρια.

Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com

ε µεγάλη συµµετοχή, έγινε χθες στο αλσύλλιο της Σπιάτζας, ο πρώτος αγώνας MOUNTAIN BIKE στο αγώνισµα CROSS COUNTRY µε σιρκουί µικρού µήκους, που διοργάνωσε ο Π.Τ.Σ. Πύργου «Ποδηλατοδρόµος». Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η συµµετοχή κυρίως µικρών αθλητών, που έφτασε τις 40, στον αγώνα MOUNTAIN που έγινε µε την υποστήριξη του δήµου Πύργου και του υπεύθυνου αντιδηµάρχου κ. Νίκου Φάµελου, στην προσπάθεια του να αναβαθµίσει τον χώρο του αλσυλλίου Σπιάτζας, ο οποίος είναι ένα πραγµατικό «διαµάντι» για την περιοχή και από πλευράς περιβαλλοντολογικής και αθλητικής δραστηριότητας. Την γενική ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Π.Τ.Σ. Πύργου «Ποδηλατοδρόµος», ο οποίος τον τελευταίο καιρό µε την δραστηριότητα του έχει καταπλήξει τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον αθλητισµό. Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι µε γρήγορο ρυθµό αναπτύσσει ένα άγνωστο έως τώρα άθληµα στην Ηλεία, την ποδηλασία, και την αναπτύσσει στην αγωνιστική βάση της, αλλά και στις υπόλοιπες µορφές της µε σωστό τρόπο.

Και αυτό είναι αξιέπαινο. Σε ότι αφορά τον αγώνα, οι αθλητές και οι θεατές δήλωσαν πάρα πολύ ικανοποιηµένοι και από την οργάνωση, αλλά κυρίως επειδή τους δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, κάτι που επιθυµεί και ο σύλλογος µε την διοργάνωση τέτοιων αγώνων στην προσπάθεια του, για ανεύρεση ταλέντων στην ποδηλασία. Το τµήµα Σαµαρειτών Αµαλιάδας στήριξε τον αγώνα µε τρία µέλη του, ενώ την τεχνική κάλυψη του αγώνα είχε ο Παναγιώτης ∆ιαµαντόπουλος, έµπορος ποδηλάτων από τον πύργο. Στην κατηγορία ΟΠΕΝ συµµετείχαν 10 αθλητές και πρώτος τερµάτισε ο Γιώργος Σαίνης, ενώ έτρεξαν και µερικοί αθλητές που είναι ενεργοί στον σύλλογο, εκτός όµως συναγωνισµού, µε πρώτο τον Θωµά Παναγόπουλο και στην κατηγορία γυναικών νικήτρια ήταν η Αλκµήνη Σταύρου, ενώ αγωνίστηκε εκτός συναγωνισµού η Νίκη Κανέτση.

Ο Κουτσόπουλος Νικόλαος νικητης στην κατηγορία παµπαίδων.

Ο νικητής της ΟΠΕΝ κατηγορίας Σαίνης Γιώργος.

Ο αντιδήµαρχος Πύργου κ. Φάµελος ήταν ένας από τους συντελεστές της πραγµατοποίησης του αγώνα.

Τα αποτελέσµατα MOUNTAIN BIKE Μίνι µικρά αγόρια 1ος Παλµαντούρας Γεώργιος 2ος Αναστασόπουλος Ανδρεας 3ος Σαργέντης Κωνσταντίνος Μίνι µικρά κορίτσια 1η Καρανάση ∆έσποινα 2η Ματσούκα Θεώνη 3η Μαντά Αιµιλία Κατηγορία παµπαίδων 1ος Κουτσόπουλος Κων/νος 2ος Κάλλης Κων/νος 3ος Αναστασόπουλος ∆ιονύσης Μινι µεγάλα αγόρια 1ος Παλµαντούρας Κων/νος 2οςΜπεβούδας Αποστόλης 3οςΜέµής Παναγιώτης Μίνι µεγάλα κορίτσια 1η Πέππα Βασιλική 2η Νικολοπούλου Θεοδώρα Παίδων 1ος Καρανάσης Κων/νος (εκτός συναγωνισµού) 2ος Νικολόπουλος Κωνσταντίνος Κατηγορία Εφήβων 1ος Αρέστης Κων/νος


37

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΕΛΛHΝΙΟ ΠΡΩΤAΘΛΗΜΑ Π/K

Αργυρό από την Κουκούµη στο Ναύπλιο Του Γιάννη Μουρούτη

Π

ολύ καλή παρουσία είχε η ∆έσποινα Κουκούµη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Παµπαίδων-Παγκορασίδων, που διεξήχθη χθες στο ∆ηµοτικό Στάδιο του Ναυπλίου. Η αθλήτρια του Αλφειού Επιταλίου και του Σάκη Καίσαρη, µε άλµα 11.74 µ. στο τριπλούν, τερµάτισε στην δεύτερη θέση, κατακτώντας το αργυρό µετάλλιο, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο οποίος στην κυριολεξία κρίθηκε στις λεπτοµέρειες. Η επιτυχία αυτή είναι πολύ σηµαντική για την νεαρή αθλήτρια, η οποία βρέθηκε σε καλή µέρα και για δέκα µόλις εκατοστά…έχασε την πρώτη θέση. Αναλυτικά τα αποτελέσµατα στο τριπλούν: 1. Ευρ Παπαδοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) 2.∆εσπ Κουκουµή (Αλφειός Επιτ) 3.Αντ ∆αφνή (Κερκυραϊκός) 4.Σοφ Γαρδικιώτη (Τρίτων Χαλκίδας) 5.Κων Προβατίδη (ΑΓΕ Ζακύνθου) 6.Γραµ Ψαρράκου (ΓΣ Αλµυρού)

11.84 11.74 11.63 11.52 11.51 11.24

7.Ανατ Καλπακίδου (ΓΣ Καλλιθέας) 11.14 8.Παρ Μακρή (Ενιππεύς 11.10 Στους ίδιους αγώνες η Ελισάβετ Πεσιρίδου του Αρχέλαου Κατερίνης στα 100µ εµπόδια µε επίδοση 13.91 (+0,4) το πρωί στα προκριµατικά του αγωνίσµατος, άνοιξε την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος παίδων και κορασίδων στο ∆ηµοτικό Στάδιο του Ναυπλίου, πραγµατοποιώντας νέο ρεκόρ.. Το προηγούµενο ήταν της ∆ήµητρας Εµµανουήλ µε 14.12 από τις 26/7/2000. Η αθλήτρια του Αρχέλαου µε το ρεκόρ της «έπιασε» φυσικά και το όριο (14.10) για το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα της κατηγορίας της που θα γίνει στο Μπρεσανόνε της Ιταλίας από 8-12 Ιουλίου και γίνεται έτσι η 17η αθλήτρια που συνολικά έχουν τα όρια. Το απόγευµα στον τελικό η Πεσιρίδου κέρδισε στο αγώνισµά της µε 14.28 µε αντίθετο άνεµο (-1.70). Η ∆έσποινα Κουκούµη πήρε χθες τη δεύτερη θέση στο Ναύπλιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚOΣ

Έρχεται ο "βράχος" Μέλµπεργκ!

Η

αποστολή του Ολυµπιακού αναχωρεί σήµερα το πρωΐ για το Ζέεφελντ και το µεσηµέρι πατάει ελληνικό έδαφος ο Όλοφ Μέλµπεργκ προκειµένου να ολοκληρωθεί η τεράστια µεταγραφή. Ο Σωκράτης Κόκκαλης εγγυήθηκε πως ο Ολυµπιακός θα ενισχυθεί ακόµα περισσότερο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η επικείµενη απόκτηση, δηλαδή, του Όλοφ Μέλµπεργκ (έναντι 2,5 εκατοµµυρίων ευρώ), όπως και η παραµονή του Ματ Ντάρµπισιρ (έναντι 3,35 εκατοµµυρίων ευρώ) είναι µόνο η αρχή. Ο νταµπλούχος Ελλάδας καλύπτει µε τον καλύτερο τρόπο τα αγωνιστικά κενά του, αλλά θα ισχυροποιηθεί κι άλλο προκειµένου να δηµιουργήσει ένα έµψυχο δυναµικό ανάλογο των προσδοκιών του συλλόγου και των φιλάθλων της πειραϊκής οµάδας. Ο "βράχος" Όλοφ Μέλµπεργκ αναµένεται στη χώρα µας το µεσηµέρι 13:30 προκειµένου να ολοκληρωθεί η σπουδαία µεταγραφή. Ο Σουηδός κεντρικός αµυντικός θα υπογράψει το πλουσιοπάροχο τριετές συµβόλαιο που του πρότεινε ο Ολυµπιακός και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αυστρία για να ενσωµατωθεί στην ερυθρόλευκη προετοιµασία. Ο διεθνής άσος, παρά τις επίµονες προσπάθειες του Παναθηναϊκού να τον αποκτήσει, διάλεξε Ολυµπιακό, που πρόσθεσε στο έµψυχο δυναµικό του έναν παίκτη τεράστιας κλάσης και έπληξε το πράσινο γόητρο. Ο πρόεδρος του Ολυµπιακού έκανε για µία ακόµα φορά επίδειξη δύναµης και έστειλε εκ νέου σαφές µήνυµα πως όποιον ποδοσφαιριστή θέλει, τον αποκτά µε συνοπτικές διαδικασίες.

Περί Μποµπό

O παράγοντας της Μπεσίκτας, Κενάν Ονέρ, αποκάλυψε στην τουρκική εφηµερίδα "Χουριέτ" πως ο Ολυµπιακός έχει κάνει την καλύτερη πρόταση για την απόκτηση του Μποµπό, δίνοντας διορία στον πειραϊκό σύλλογο δύο ηµερών προκειµένου να καταθέσει καλύτερη οικονοµική προσφορά. Οι ερυθρόλευκοι, όµως, έχουν "παγώσει" το θέµα, καθώς µε τα επτά εκατοµµύρια ευρώ που ζητάει η νταµπλούχος Τουρκίας για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου επιθετικού δεν πρόκειται να γίνει η µεταγραφή, καθώς ο Ολυµπιακός δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι των Τούρκων. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έβαλε φρένο στην υπόθεση και ο Ολυµπιακός θα επανέλθει µόνο σε περίπτωση που η Μπεσίκτας δεχθεί να συζητήσει σε χαµηλότερη οικονοµική βάση. Η πειραϊκή οµάδα ψάχνει κάτι δυνατό και καλό στην επίθεση, έναν επιθετικό περιοχής µε έφεση στο σκοράρισµα, αλλά δεν βιάζεται. Η παραµονή του Ματ Ντάρµπισιρ δίνει τη δυνατότητα σε διοικητικό και προπονητικό επιτελείο προκειµένου να γίνει η σωστότερη επιλογή για την ενίσχυση της γραµµής κρούσης.

ΕΝΩΣΗ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Συλλυπητήρια

Η ΕΠΣ Ηλείας εκφράζει τα θερµά συλλυπητήριά της στον πρώην αντιπρόεδρό της Χρήστο ∆ηµόπουλο, στα αδέλφια του και στα υπόλοιπα µέλη της οικογένειάς του για το θάνατο του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ∆ΗΜΟΠΟΥΛΟΥ. Ο εκλιπών υπήρξε αγαπητός στην τοπική κοινωνία, εξαιρετικός οικογενειάρχης που ευτύχησε να δει τα παιδιά του να προοδεύουν και να επιτυγχάνουν στις επιδιώξεις της ζωής τους και ένας πολύ καλός παράγοντας για το χωριό του και για το Νοµό µας. Αιωνία του η Μνήµη. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ


∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

38

Κορυφαίες επιδόσεις στον ∆ηµήτρη από την Κορυφή

Οι εντυπώσεις από µία ειδική διαδροµή µε το νικητή του Ράλι Ακρόπολις

Ο Σακελλαρίου µε τον Χίρβονεν στη διάρκεια της «ειδικής»

Χίρβονεν - Σακελλαρίου µαζί Μία απίστευτη εµπειρία είχε την περασµένη ∆ευτέρα µε τον νικητή του Ράλι Ακρόπολις Μίκο Χίρβονεν ο ∆ηµήτρης Σακελλαρίου από την Κορυφή που ασχολείται από το 2004 µε το µηχανοκίνητο αθλητισµό. Του Θέµη Μαντά Ο Ηλείος επιχειρηµατίας επιλέχτηκε µέσα από πολλούς ανθρώπους που ήθελαν µία αγωνιστική βόλτα µε τον νικητή του Ακρόπολις και αυτή πραγµατοποιήθηκε σε χωµάτινη διαδροµή στη Φτέρη Αιγίου. Το ραντεβού ήταν 10 η ώρα το πρωί ο Χίρβονεν εκεί µε το τέρας της FORD WRC FOCUS 09 και ανάµεσα σε Πορτογάλους, Ιταλούς, Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους και ένας από τους Έλληνες ο δικός µας Ηλείος µέλος της ΑΟΛΑΠ ο κ. Σακελλαρίου. “Κουνήθηκε το µυαλό µου” ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σακελλαρίου, ενός ανθρώπου που γνωρίζει από αγωνιστική οδήγηση αφού πέρσι είχε κερδίσει στο Ολυµπιακό ράλι στην κατηγορία Α5 µε τέσσερις διακρίσεις. Ο Ηλείος οδηγός αφηγείται: “Υπογράψαµε κατ’ αρχήν ότι δεν υπάρχει ευθύνη για τυχόν ατύχηµα εκ µέρους της εταιρείας και αφού φορέσαµε την φόρµα και τα κράνη, περάσαµε την ενδοσυνεννόση. Του είπα να µε πάει όπως σε

αγώνα και µου απάντησε καταφατικά.Φωτογραφηθήκαµε από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Άναψε η µηχανή, φορέσαµε τις ζώνες και µας είπαν ότι ο ρυθµός θα είναι 100%. Η διαδροµή ήταν 5 χιλιόµετρα, κλειστή µε άδεια από όλες τις πλευρές και µαζέψαµε ό,τι κουράγιο είχαµε για την πρωτόγνωρη εµπειρία. O Χίρβονεν ξεκίνησε σιγά σιγά και έφτασε στο σηµείο εκκίνησης όπου σταµάτησε και µου

Ο ∆ηµήτρης Σακελλαρίου είπε να µην ανησυχώ και ότι θα οδηγήσει όπως σ’ έναν αγώνα. ∆εν πρόλαβα να ανοιγοκλείσω τα µάτια µου και χωµένος µέσα στο µπάκετ ένιωσα να καρφώνοµαι στην πλάτη του καθίσµατος από την απίστευτη δύναµη της επιτάχυνσης. Μόνο το Θεό έβλεπα ούτε δέντρα ούτε βουνά ούτε δρόµο. Ο άνθρωπος απογείωσε το εδάφους-εδάφους focous που άλλοτε ήταν στη γη και άλλοτε στον αέρα.” O κ. Σακελλαρίου συνεχίζει.

Από παλιότερο αγώνα του Σακελλαρίου στο Ολυµπιακό Ράλι

“Το αυτοκίνητο άρπαξε στο κοντέρ τα 196 χιλιόµετρα στα πρώτα 150 µέτρα και το πήγαινε ο 29χρονος Φινλανδός των 66 κιλών και του 1µ 70 εκ. πότε πλάγια, πότε πηδώντας µε 140 χιλιόµετρα σε διαδοχικό “S”, δηλαδή σε διαδοχικές στροφές κλειστού τύπου. Καλά καλά δεν έβλεπα, γιατί το κάθισµα ήταν χαµηλά για να υπάρχει καλύτερη στάση του αυτοκινήτου λόγω κέντρου βάρους. Ο ήχος του κινητήρα ήταν λες από άλλη διάσταση. Νόµιζες ότι η µηχανή προσπαθούσε να βρει διέξοδο για να έρθει µέσα στην καµπίνα και µετά από 1 και κάτι δευτερόλεπτα, που νόµιζα ότι ήταν αιώνας, φτάσαµε στο τέλος κάνοντας ένα τρελό ντριφτ 810 στροφών.Σταµατήσαµε περιµένοντας να καθίσει η σκόνηκαι αφού δεν είχα πάρει καλά-καλά δύο ανάσες γυρίσαµε πίσω µε τον ίδιο καταιγιστικό ρυθµό µε ανάµεικτα συναισθήµατα αφού και ήθελα να σταµατήσει επιτέλους αλλά και δεν ήθελα. Ήταν κάτι νοµίζω πρωτόγνωρο που µου έβγαλε συναισθήµατα που δεν µπορώ να περιγράψω.” Είχατε κάποιο διάλογο µετά; “Ναι, είχα ένα µεγάλο χαµόγελο, φυσικά του είχα αναφέρει ότι και εγώ ασχολούµαι µε το άθληµα και φωτογραφηθήκαµε αφού του ευχήθηκα πάντα καλές επιτυχίες δίνοντάς του το mail µου. Περιττό να σας πω ότι µετά την εµπειρία για ένα 15λεπτο δεν µπορούσα να αρθρώσω λέξη από το θαυµασµό για την απίστευτη οδήγηση του Φινλανδού. Είχε πίστη σ’ αυτό που έκανε, αυτοπεποίθηση, ήθελε να µε ευχαριστήσει, µε έφτανε στα όρια, είχε δηλαδή προσδοκία, ήταν 100% επαγγελµατίας χωρίς ίχνος κοµπασµού και υπεροψίας. Αποφασιστικός. Συγκεντρωµένος. Γενναίος. Πετυχαίνει αυτό που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσµο µπορούν να κάνουν αλλά είναι και προικισµένος.”


39

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

GRAND PRIX ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Άνετο 1-2 για Red Bull με Φέτελ στην κορυφή! Εμεινε 6ος ο Μπάτον

πορεί να μην πανηγύρισε πριν από 15 μέρες στην Τουρκία, μένοντας στην τρίτη θέση, ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πέτυχε μια πολύ εύκολη νίκη στο Grand Prix της Βρετανίας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά για φέτος που ανεβαίνει στην κορυφή του βάθρου ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, σε σχέση με τον Τζένσον Μπάτον που έχει έξι νίκες και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Αν και η σημερινή εμφάνιση του Βρετανού απογοήτευσε τους συμπατριώτες του, αφού δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση. Από εκεί και πέρα, ο Φέτελ κατάφερε μαζί με τον team mate του Μαρκ Γουέμπερ να κάνουν το 1-2 για τους «Ταύρους», αφού ο Αυστραλός πιλότος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο. Εξαιρετική στρατηγική ακολούθησε η Ferrari για τον Φελίπε Μάσα, καθώς ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τέταρτη θέση (από 11ος), χαρίζοντας στη Scuderia πέντε πολύτιμους βαθμούς. Ακόμη μία άσχημη εμφάνιση για τη McLaren, με τον Λούις Χάμιλτον να μένει 16ος, ενώ ο Χέικι Κοβαλάινεν εγκατέλειψε...

Μ

Τα αποτελέσματα: 1. Σεμπάστιαν Φέτελ - Red Bull 60 1h22:49.328 2. Μαρκ Γουέμπερ - Red Bull 60 +15.188 3. Ρούμπενς Μπαρικέλο - Brawn GP 60 +41.175 4. Φελίπε Μάσα - Ferrari 60 +45.043 5. Νίκο Ρόζμπεργκ - Williams 60 +45.0434 6. Τζένσον Μπάτον - Brawn GP 60 +46.285 7. Γιάρνο Τρούλι - Toyota 60 +1:08.307 8. Κίμι Ράικονεν - Ferrari 60 +1:09.622 9. Τίμο Γκλοκ - Toyota 60 +1:09.8230 10. Τζιανκάρλο Φιζικέλα - Force India 60 +1:11.522 11. Καζούκι Νακατζίμα - Williams 60 +1:14.023 12. Νελσίνιο Πικέ - Renault 60 +1 γύρος 13. Ρόμπερτ Κούμπιτσα - BMW Sauber 60 +1 γύρος 14. Φερνάντο Αλόνσο - Renault 60 +1 γύρος 15. Νικ Χάιντφελντ - BMW Sauber 60 +1 γύρος 16. Λιούις Χάμιλτον - McLaren 60 +1 γύρος 17. Αντριαν Σούτιλ - Force India 60 +1 γύρος

18. Σεμπαστιάν Μπουεμί - Toro Rosso 60 +1 γύρος

Εγκατέλειψαν: Σεμπαστιάν Μπουρντέ - Toro Rosso 24 Χέικι Κοβαλάινεν - McLaren 23

Βαθμολογία Οδηγών: 1. Τζένσον Μπάτον (Brawn GP) 64 2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Brawn GP) 41 3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) 39 4. Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) 35,5 5. Γιάρνο Τρούλι (Toyota) 21,5 6. Φελίπε Μάσα (Ferrari) 16 7. Νίκο Ρόζμπεργκ (Williams) 15,5 8. Τίμο Γκλοκ (Toyota) 13 9. Φερνάντο Αλόνσο (Renault) 11 10. Κίμι Ράικονεν (Ferrari) 10 11. Λιούις Χάμιλτον (McLaren) 9 12. Νικ Χάιντφελντ (BMW Sauber) 6

13. Χέικι Κοβαλάινεν (McLaren) 4 14. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Toro Rosso) 3 15. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (BMW Sauber) 2 16. Σεμπαστιάν Μπουρντέ (Toro Rosso) 2 17. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Force India) 0 18. Αντριαν Σούτιλ (Force India) 0 19. Νελσίνιο Πικέ (Renault) 0 20. Καζούκι Νακατζίμα (Williams) 0

Βαθμολογία Κατασκευαστών: 1. Brawn GP 105 2. Red Bull 74,5 3. Toyota 34,5 4. Ferrari 26 5. Williams 15,5 6. McLaren 13 7. Renault 11 8 BMW Sauber 8 9. Toro Rosso 5 10. Force India 0

O Ιακωβάκης γλίτωσε την Ελλάδα απο τον υποβιβασμό Ένατη η χώρα μας στη Λεϊρία!

ετά από ένα συγκλονιστικό τετρακοσάρι που έκανε ο Περικλής Ιακωβάκης στην σκυταλοδρομία 4Χ400 στο φινάλε του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων στη Λεϊρία, η Ελλάδα κέρδισε την παραμονή της στην σούπερ κατηγορία του θεσμού. Η εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες καταλαμβάνοντας την 9η

Μ

θέση στην τελική κατάταξη με 216.5 βαθμούς, έναντι 213.5 της Τσεχίας, 200 της Πορτογαλίας και 138 της Σουηδίας που υποβιβάστηκαν στην 1η κατηγορία. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Γερμανία με 326.5 βαθμούς, δεύτερη η Ρωσία (320) και τρίτη η Μεγάλη Βρετανία (303).

Στη Νιόν χτυπάει η καρδιά της ΑΕΛ!

Τον αντίπαλό της στην β’ προκριματική φάση του νεοσύστατου Γιουρόπα Λιγκ, θα μάθει σήμερα το μεσημέρι η Λάρισα, από την κλήρωση που θα γίνει στην Νιόν της Ελβετίας (14:30). Στην διαδικασία μετέχουν συνολικά 80 ομάδες χωρισμένες σε δύο γκρουπ (οι «βυσσινί» βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών») χωρίς γεωγραφικά κριτήρια. Η Λάρισα θα παίξει στις 16 και 23 Ιουλίου, με πιθανούς αντιπάλους της μία από τις παρακάτω ομάδες:

Λάχτι (Φινλανδία) * Σούντουβα (Λιθουανία) FBK Κάουνας (Λιθουανία) Βέτρα Βίλνιους (Λιθουανία) * Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία) * Μέταλουργκς Λιεπάγια (Λετονία) Σκόντο Ρίγα (Λετονία) Ντίναμπουργκ (Λετονία) * Ρούνταρ Βέλενιε (Σλοβενία) * Νάφταν (Λευκορωσία) Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) * MTZ-Ρίπο Μινσκ (Λευκορωσία) * Σλομπόντα Τούζλα (Βοσνία) Σλάβιγια Σαράγεβο (Βοσνία) FK Σαράγεβο (Βοσνία) * Ουϊπεστ (Ουγγαρία) Σομπατέλι Χάλαντας (Ουγγαρία)* Ολίμπι Ρουστάβι (Γεωργία) * Ζεσταφόνι (Γεωργία) * Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) Ισκρα Ριμπνίτα (Μολδαβία) Ζίμπρου Κισινάου (Μολβαδία) * KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία) Κεφλάβικ (Ισλανδία) * Φραμ (Ισλανδία) * Βαντούζ (Λιχτενστάιν) Μιλάνο Κουμάνοβο (ΠΓΔΜ) Γκαραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) Φλαμουρτάρι (Αλβανία) Τομπόλ Κουστανάι (Καζακστάν) Γκαντζασάρ Κάπαν (Αρμενία) Μπανγκόρ Σίτι (Ουαλία) Κρουσ. Μπέλφαστ (Β.Ιρλανδία) Τόρσαβν (Ν.Φερόε) Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) OFK Πέτροβατς (Μαυροβούνιο) Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα) Γιούβενες Ντογκάνα (Σαν Μαρίνο)

* Οι ομάδες με αστερίσκο μετέχουν στον α’ προκριματικό και συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν.


41

Επικαιρότητα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Αριστείδης Γιαννόπουλος

“Μου δίνει την αίσθηση ότι είμαι μαζί τους...” «Δεν πρέπει να μας εκπλήσει το facebook σαν ιδέα, καθώς στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές αντίστοιχες υλοποιήσεις. Η μαζικότητα την οποία απέκτησε, όμως, χωρίς κανένας να μπορεί να εξηγήσει την αιτία, το καθιστά για μένα ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας. Δεν αφιερώνω πολύ ώρα στο facebook, αφού δεν ασχολούμαι με τα διάφορα application που υπάρχουν. Συνήθως αρκούμαι στο να επικοινωνώ με φίλους και να συμμετέχω σε διάφορα group. Το facebook είναι εξαιρετικό, ειδικά στο νέο μου ξεκίνημα στο Λονδίνο. Το γεγονός ότι βρίσκομαι μακριά από τον τόπο της κα-

ταγωγής μου, τον Πύργο, μου δίνει τη δυνατότητα να κρατάω εύκολα επαφή με τους φίλους. Έτσι μου δίνεται η αίσθηση ότι είμαι μαζί τους. Μαθαίνω τα νέα τους και βλέπω τις φωτογραφίες τους. Ελέγχοντας τα status τους μπορώ να μάθω κάτι εξαιρετικό που τους συνέβη κατά τη διάρκεια της μέρας τους, σαν να είχα επικοινωνήσει μαζί τους. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που βρήκα παλιούς συμμαθητές ή φίλους μου που είχαμε χαθεί και ξανά αποκτήσαμε επαφές. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις βρήκα κάποιους συγγενείς που δεν είχα δει ποτέ μου και ούτε καν θα γνώριζα αν τους έβλεπα από κοντά».

Τζίμης Σταματόπουλος «Για μένα προσωπικά το Facebook, είναι ένας τρόπος άμεσης επικοινωνίας με τους φίλους μου σε όλη τη γη. Μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και πολλά άλλα. Είμαι σχεδόν 24 ώρες on line, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρίσκομαι στον υπολογιστή όλες αυτές τις ώρες. Συμμετέχω σε διάφορα group, αλλάζουμε

απόψεις, λέμε τη γνώμη μας σε θέματα που μας απασχολούν και το κυριότερο διασκεδάζουμε με την ψυχή μας. Γνωστούς έχω βρει αρκετούς, ακόμα και φιλαράκια που είχαμε να τα πούμε αρκετό καιρό.....»

διαδικτυακή παρέα Ακριβή Κανελλοπούλου

«Το facebook για μένα είναι ένας τρόπος να βρίσκω και να επικοινωνώ με φίλους που έχουμε χαθεί για αρκετό καιρό. Μαθαίνω τα νέα τους, βλέπω φωτογραφίες τους κλπ. Έχω βρει αρκετούς γνωστούς μέσα από το fcbk και εκτός του ότι είμαι μέλος σε αρκετά group έχω δημιουργήσει και εγώ δυο. Το ένα μάλιστα είναι για το χωριό μου, («lasdika village»). Τέλος μπαίνω σχεδόν καθημερινά και είμαι on line κατά μέσο όρο 1 ώρα». βλέπουν με κάποια…καχυποψία. Ο μόνος που συναντήσαμε στην διαδικτυακή αναζήτηση, είναι ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος μάλιστα ενημερώνεται μόνος και απαντά ο ίδιος στα μηνύματα που παίρνει – και πιστέψτε μας είναι πολλά. Έτσι, απάντησε και στο ρεπορτάζ της εφημ. «Πατρίς της Δευτέρας», όπως θα διαπιστώσετε…Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί το μεγάλο ποσοστό των μελών της Βουλής των Ελλήνων, έχει το δικό τους facebook που όμως διαχειρίζονται τα γραφεία Τύπου τους… Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε να εισέρχονται στο facebook τόσο ο επίσης Ηλείος βουλευτής Κώστας Τζαβάρας όσο και ο πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος που επικοινωνούν και ανταλλάσσουν μηνύματα με αρκετά πρόσωπα του νομού και της χώρας μας. Με χρώμα…Ηλειακό όμως θα βρείτε και πολλά group, όπως είναι το «Patris News – Πατρίς Πύργου», «Θεατρική Ομάδα ΔΠΚ Πύργου», «Pyrgos Ilias», «The birthplace of the Olympic Games» και πολλά- πολλά άλλα. Αξί-

ζει δε να σημειώσουμε ότι στο Facebook θα βρείτε και τα «προφίλ» πολλών καφετεριών και μπαρ της πόλης, τα οποία σας ενημερώνουν για τις «θεματικές βραδιές - πάρτι» που διοργανώνουν…

Τα προσωπικά δεδομένα… στον αέρα

Επειδή το θέμα της διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων του καθενός μας, είναι αυστηρά δική του υπόθεση, αυτό το κομμάτι θα το αφήσουμε ασχολίαστο. Κι αυτό γιατί όποιος είναι στο Facebook, έχει επιλέξει να συμμετάσχει σ’ αυτή τη διαδικασία και έχει ενημερωθεί για τους όρους χρήσης του κατά την διαδικασία της εγγραφής του, αλλά και τους «κινδύνους». Αν λοιπόν δεν τα γνωρίζετε, ενημερωθείτε πριν ασχοληθείτε. Σε αντίθετη περίπτωση, πληκτρολογήστε www.facebook.com και απολαύστε το…ταξίδι στον κόσμο. Νάνσυ Σπυροπούλου (n_spyropoulou@yahoo.gr)

Χρήστος Κούλης

«Ένας τρόπος επικοινωνίας με άτομα από όλο τον κόσμο, χωρίς να κρύβεσαι από τίποτα και από κανέναν. Μιλάς ανοιχτά και διασκεδάζεις. Ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου και καμιά φορά «κολλάω» και φτάνει αργά το βράδυ για να σταματήσω… Μέσα στο Chat έχω συναντήσει πολλούς φίλους και συμμαθητές που είχαμε χαθεί από το σχολείο. Το facebook μας έφερε πιο κοντά μετά από τόσα χρόνια».

Γιάννης Γαλανόπουλος «Για μένα είναι μια ευρυζωνική καφετέρια, για άλλους είναι ένα μπαράκι, σαν όλα τα μπαράκια του κόσμου. Μέσα θα βρεις τους φίλους σου, τους φίλους των φίλων σου που απλά λες ένα «γεια», αλλά και πολλούς άγνωστους που αν θέλεις μιλάς, κι αν δεν θέλεις δεν μιλάς. Ανταλλάσσεις μηνύματα, κανονίζεις πράγματα, ακόμα και επαγγελματικά, και γενικότερα επικοινωνείς σε ώρες που δεν θα το έκανες «πραγματικά». Στις 9:00 το πρωί,

στο γραφείο, ή στις 2:00 τη νύχτα στο σπίτι. «Μπαίνω» καθημερινά και περνάω 20 - 30 λεπτά.»


42

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ικανοποίησε μικρούς και μεγάλους “Η Χιονάτη και οι 7... ψηλοί νάνοι” της Κ. Ρουγγέρη Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του θεάτρου στην 1η - ουσιαστικά εκδήλωση του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας για το φετινό καλοκαίρι.

Α Οι περιπέτειες της Χιονάτης και των 7... ψηλών νάνων ενθουσίασαν μικρούς αλλά και μεγάλους που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο “Ολύμπια” στο Φλόκα.

πό παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε, το βράδυ του Σαββάτου, το θέατρο “Ολύμπια” στο Φλόκα... “Αιτία” γι` αυτό δεν ήταν άλλη από την εξαιρετική παιδική θεατρική παράσταση “Η Χιονάτη και οι 7... ψηλοί νάνοι” που παρουσιάστηκε εκεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά του γνωστού παραμυθιού που έχει κάνει με ξεχωριστό τρόπο η - αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη, που άφησε ικανοποιημένους τους μικρούς φίλους (και όχι μόνο) του Φεστιβάλ για όλα όσα είδαν και απόλαυσαν επί σκηνής. Γιώργος Γουβιάς gougio@hotmail.com

Την παράσταση παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης που διακρίνεται αριστερά στη φωτο μαζί με τη Βάσω Γρηγοροπούλου και το σύζυγό της Νίκο καθώς και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Αποστόλη Χριστόπουλο.

Εντυπωσιακά ήταν τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεατρική μεταφορά - δια χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη - του γνωστού παραμυθιού.

Αν και... κακιά γοήτευσε στο ρόλο της η γνωστή ηθοποιός Νατάσσα Μανίσαλη.

Στο πρόσωπο της μικρής Ισπανίδας διαγράφεται με τον καλύτερο τρόπο η ικανοποίηση που πήραν οι μικροί θεατές παρακολουθώντας την παράσταση το βράδυ του Σαββάτου...

Και μπορεί η γνωστή ηθοποιός να μην έπαιζε στο έργο (σ.σ. το παρακολούθησε από τις κερκίδες του θεάτρου μαζί με τους μικρούς θεατές), όμως αυτό έφερε τη δική της “σφραγίδα” (σ.σ. στο κείμενο και τη σκηνοθεσία), με πολλές εκπλήξεις, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, με υπέροχες χορογραφίες και ταυτόχρονα με την πλοκή του να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών αλλά και... μεγάλων (ήταν αρκετοί και αυτοί και έδειχναν να το ευχαριστιούνται) Και πως να μην το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι, αφού όλοι τους από-

λαυσαν επί σκηνής 12 ηθοποιούς που φορούσαν πολύχρωμα κοστούμια που έμοιαζαν... παραμυθένια, εντυπωσιακά σκηνικά (σ.σ. με τους κατάλληλους φωτισμούς) και μουσική βασισμένη πάνω σε υπέροχες μελωδίες του Φραντς Σούμπερτ... Στη διάρκεια της παράστασης είδαμε την Βάγια της Χιονάτης (την οποία υποδυόταν η Μαριαλένα Ροζάκη) να διηγείται το παραμύθι ξεκινώντας από τα χρόνια που υπηρετούσε τον βασιλιά Καλό και τη βασίλισσα Κακή (την οποία υποδυόταν η γνωστή ηθοποιός Νατάσσα Μανίσαλη). Κι όταν η διήγηση σταματούσε η δράση μεταφερόταν στη σκηνή όπου παρακολούθουσαμε την ιστορία της Χιονάτης από τη στιγμή που γεννήθηκε έως ότου η ίδια βρήκε και πάλι μπροστά της τους 7 αγαπημένους φίλους της, αρκετά ψηλότερους όμως τούτη τη φορά, και με την βοήθεια τους αντιμετώπισε την κακιά βασίλισσα... Ήταν μια παράσταση με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη (σ.σ. που μας δήλωσε την μεγάλη της χαρά που βρέθηκε και πάλι στην Ηλεία, την οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα) και των συνεργατών της, γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά. Τα παιδιά που στο τέλος της παράστασης δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι το παραμύθι τελείωσε...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Μ

Αργεντίνικο τάνγκο με τους «Café De Los Maestros»

ια εξαιρετική παράσταση με σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθητους ζωντανούς θρύλους νών, που παρουσιάστηκε αποκλειτου tango, την αναγνωρι- στικά χθες στο Ηρώδειο και αύριο σμένη διεθνώς ορχήστρα του Café στην Αρχαία Ολυμπία. Μια συναυLos Maestros, εξασφάλισε φέτος λία για την οποία νοιώθουν πολύ πετο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμ- ρήφανοι οι διοργανωτές του πίας, δύο μόλις μέρες μετά την εμ- Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και στην οποία αναμένουν φίλους όχι μόνο φάνισή τους στο Ηρώδειο. του tango αλλά γενικόΣτην ουσία, το Φεστιβάλ, τερα της τέχνης, από με αυτήν την διεθνούς Στην Αρχαία Ολυμόλη την Ηλεία αλλά φήμης παράσταση, ανοίγει επισήμως πία αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου, και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, την την αυλαία του για μια παράσταση διεθνούς Πάτρα, την Καλατη φετινή καλοκαιεμβέλειας μάτα, την Τρίπολη και ρινή σεζόν. Πρόκειται όχι μόνο… για μια μεγάλη παραγωγή

Οι «Café De Los Maestros» είναι μια ορχήστρα βετεράνων που μεταφέρουν το αυθεντικό τάνγκο και ζωντανεύουν όλα όσα το μεταμόρφωσαν σε ισχυρή γλώσσα του παγκόσμιου συναισθήματος, γεννώντας βαθιά συναισθήματα όπως τη συγκίνηση, τη μελαγχολία, Το ρόλο του Ράι Κούντερ, του αμερικανού το πάθος, τον αισθησιασμό, μουσικού που είχε συλτη λύτρωση μέσα από τη λάβει την ιδέα του πρότζεκτ των Buena μελωδία και το ρυθμό. Η ορχήστρα βετεράνων «Café De Los Maestros» έρχεται αύριο Vista, κρατάει ο ίδιος ο συνθέτης Γκουστάβο Σανταολάγια.

στην Ολυμπία, σε μια μοναδική μουσική παράσταση αργεντίνικου τάνγκο.


43

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΗ∆ΕΙΕΣ Τον αγαπηµένο µας γιο, αδελφό, ανιψιό και θείο

ΑΛΚΙΒΙΑ∆Η ∆ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟ

ΕΤΩΝ 22 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 5.30 µ.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου Ανω Σαµικού και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εκφορά του. Ανω Σαµικό 22-6-2009 Η ΜΗΤΕΡΑ: Αγγελική Τ’ Α∆ΕΛΦΙΑ: Κωνσταντίνα, Αγγελική και Παναγιώτης, Γιώργος Τ΄ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΤΑ ΕΞΑ∆ΕΛΦΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΡΑΦ. ΤΕΛΕΤΩΝ: ΓΚΟΤΣΗΣ ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ Καλλίκωµο Ηλείας Τηλ. 2625022737 (όλο το 24ωρο), 6976906302 6947583542 Τον πολυαγαπηµένο µας σύζυγο, πατέρα, παππού και αδελφό

ΝΙΚΟΛΑΟ ΙΩΑΝΝΗ ∆ΗΜΟΠΟΥΛΟ

ΕΤΩΝ 75 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 17.30 µ.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Ξυλοκέρας και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εκφορά του. Ξυλοκέρα 22-6-2009 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Νικολία ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ : Γιάννης ∆ηµόπουλος, Χρήστος και Μαρία ∆ηµοπούλου, Φανή και Ιωάννης Ζαχιώτης, Αθανάσιος και Παρθένα ∆ηµοπούλου, Παναγιώτης και Βενέτα ∆ηµοπούλου, Σταυρούλα και Χρήστος Φιλιππόπουλος, Σπύρος και ∆ήµητρα ∆ηµοπούλου, Ειρήνη και Αποστόλης Χρυσανθακόπουλος Η Α∆ΕΛΦΗ: Αµαλία ∆ηµοπούλου ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ * Παράκληση στέφανα να µην κατατεθούν και τα χρήµατα να δοθούν στον ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου Ξυλοκέρας. Γραφ.Tελετών: ∆POΓΓITH Mανωλοπούλου 58 Tηλ. όλο το 24ωρο 26210/34017-30730-34217 -27158 ΠYPΓOΣ Kινητό 6944/342471 Τον αγαπηµένο µας πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι∆ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ν.Μ.Ι ΙΚΑ –ΕΤΑΜ ΠΥΡΓΟΥ Ταχ. ∆νση:Τ. Πετροπούλου 8 Αρ. Τηλ. 36443-29947 Αριθ. Πρωτ. 932

Ανακοίνωση Υπενθυµίζουµε και πάλι ότι η ∆ιοίκηση ΙΚΑ –ΕΤΑΜ έχει προσλάβει για τις ανάγκες των ασφαλισµένων του τ. ΤΑΞΥ δύο παθολόγους γιατρούς οι οποίοι δέχονται στα ιατρεία τους : α. ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, οδός Μανωλοπούλου 55Α, β. ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ οδός Ερυθρού Σταυρού 3. Εκ της ∆νσεως

ΠΥΡΓΟΣ:Τερζή Μαριέττα (Εθν. Αντιστάσεως 6) ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Κοροντζή Βασιλική ΟΛΥΜΠΙΑ: Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη ΓΑΣΤΟΥΝΗ: Κυπριώτη ΛΕΧΑΙΝΑ: Παπαδόπουλος Νεόφυτος

ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΑ Ντάβαρης Στ. (Αγ. Γεωργίου) Μπάστας (Πατρών 66) Πετρόπουλος (τέρµα Αλφειού)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια του προσφιλούς µας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝ∆ΡΕΑ ΠΑΖΑΡΑΚΟΥ

ΕΤΩΝ 57 Θερµότατα ευχαριστούµε. Μίνθη 22-6-2009 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Ελένη ΤΑ ΤΕΚΝΑ: Ιωάννης –Ανδρέας Ο ΠΑΤΕΡΑΣ: Ανδρέας Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: ΣΠEP∆OYΛHΣ AΛΦEIOY 7 Eναντι KTEΛ ΠYPΓOY -XAΛIKIATIKA ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/34900 Oικίας 26210/28818 Tηλ. Aνθοπωλείου 26210/23211 Kινητό 693/2587827 ΠYPΓOΣ -ΖΑΧΑΡΩ

ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΛΤ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ

ΕΤΩΝ 84 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 6.00 µ.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. ∆ηµητρίου Κατσαρού και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά του. Κατσαρού 22-6-2009 ΤΑ ΤΕΚΝΑ: Μιλτιάδης και Αννα Ζαφειροπούλου, Κωνσταντίνος και Αννα Ζαφειροπούλου, Νικόλαος Ζαφειρόπουλος Τ’ Α∆ΕΛΦΙΑ: Σπυριδούλα χα Ηλία Μαρινοπούλου, Φώτω χα Γεωργίου Βισβάρδη ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών & Mνηµοσύνων: ΘEO∆ΩPOΣ & ∆HMHTPIOΣ TΣAΠEKHΣ Aναπαύσεως (έναντι I.N. Aγ. Πάντων A’ Kοιµ. Πύργου) Tηλ. 26210- 25563 όλο το 24ωρο. Kινητό 6974-320794 ΠYPΓOΣ Τον αγαπηµένο µας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΝ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟ

ΕΤΩΝ 82 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 11.30 π.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου Πελοπίου και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά του. Πελόπιο 22-6-2009 ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΤΟΥ: Ευθυµία και Χριστόφορος Κουκουνιάς, Πολυξένη και ∆ιονύσιος Μπεβούδας, ∆ηµοσθένης Πολυζωγόπουλος Τ’ Α∆ΕΛΦΙΑ Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: A. AΣHMAKOΠOYΛOY ή ZEYKA Kολοκοτρώνη 11 ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/33119 -28361 Oικίας ∆ιαν. 22283 Kινητό: 6944/296706 και 6932/234896 Τον αγαπηµένο µας

ΝΙΚΟΛΑΟ ∆ΙΟΝ. ΜΠΑΛΑ∆ΗΜΑ

ΕΤΩΝ 82 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 10.00 π.µ. εκ του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Νεοχωρίου και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά του. Νεοχώρι 22-6-2009 Τ’ Α∆ΕΛΦΙΑ Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Τελετών: ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ Τηλ. 2625031555 Κιν. 6972557102-697713.99.94 Τον αγαπηµένο µας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΡΛΙΓΚΑ

ΕΤΩΝ 83 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 6.00 µ.µ. από την οικία µας και εκ του Ιερού Ναού Αγ. Γερασίµου Λεχαινών και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά του. Λεχαινά 22-6-2009 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Αναστασία Τ’ Α∆ΕΛΦΙΑ Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΟΙΚΟΣ Tελετών IΩANNH ΣΠ. AN∆PIKAKH ΓAΣTOYNH - ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ Tηλ. 26230 23.925 - 32.289 - 6944507734

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΗΛΕΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑ∆ΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ∆ΕΞΙΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ Ζητείται δεξιός ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Πύργου. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής. Προϋπηρεσία δεκτή. Αιτήσεις θα γίνουν µέχρι την 1η Ιουλίου 2009. Οι ενδιαφερόµενοι να απευθύνονται καθηµερινά στον Ιερό Ναό τις πρωινές ώρες από 9.00π.µ. έως 12.00 π.µ. και απογευµατινές ώρες 6.00µ.µ. -9.00µ.µ. Τηλ. επικοινωνίας: 2621036515-2621770111 και 6936763901.

Απόσπασµα

Της µε αριθµ. 1509/2009 Γ’ επαναληπτικής περίληψης κατασχετήριας έκθεσης ακινήτου της ∆ικαστικής Επιµελήτριας στο Πρωτοδικείο Αµαλιάδας Βασιλικής Σαββοπούλου. Στις οκτώ (8) του µηνός Ιουλίου 2009 ηµέρα Τετάρτη και ώρα 16µ-17µ.µ. το απόγευµα στη Βάρδα και στο Κατάστηµα του Ειρηνοδικείου Βάρδας Ηλείας και παρουσία της Συµ/φου Βάρδας κας Παρασκευής Αναγνωστοπούλου (τηλ. 2623073313) εκτίθεται µε επίσπευση της ανώνυµης τραπεζικής εταιρείας µε την επωνυµία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, νόµιµα εκπροσωπούµενης, σε δηµόσιο αναγκαστικό πλειστηριασµό το κάτωθι ακίνητο της οφειλέτιδας Ευθυµίας συζ. Κων/νου Κατζογια το γένος Αναστασίου και Πανα-

γιώτας Νικολάου, κατοίκου Καπελέτου Ηλείας, ήτοι: Αγρός εκτάσεως 4 στρεµµάτων µε 80 ελαιόδενδρα και µετά της εντός αυτού ισόγειας υπερυψωµένης οικίας εµβαδού 120τ.µ. που βρίσκεται στη θέση «ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΓΡΑΠΙ∆ΙΑ» της κτηµατικής περιφέρειας του ∆.∆. Καπελέτου του ∆ήµου Βουπρασίας Ηλείας. Η οικία που υπάρχει εντός του ακινήτου είναι πλήρως αποπερατωµένη. Τιµή πρώτης προσφοράς το ποσό των 100.000,00 Επί του εκπλειστηριαζοµένου ακινήτου έχουν εγγραφεί δύο υποθήκες. Καλούνται οι ενδιαφερόµενοι να προσέλθουν στον ανωτέρω πλειστηριασµό και να πλειοδοτήσουν. Αµαλιάδα 20-6-2009 Η ∆ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ (Τ.Σ.) Βασιλική Σαββοπούλου Τηλ. 26220-21370 Κινητό 6977809782

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ Η ιατρός Νευρολόγος Λαµπροπούλου Μαρία θ’ απουσιάσει σε συνέδριο του εξωτερικού από 20/6/2009 µέχρι και το πρωί της Πέµπτης 25/6/2009.

Την αγαπηµένη µας

ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΩΝ 81 Θανούσα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 11.30π.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. Πάντων (Α’ Κοιµ. ) Πύργου και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εκφορά της. Πύργος 22-6-2009 Ο ΣΥΖΥΓΟΣ:Βασίλειος ΤΟ ΤΕΚΝΟ: Νίκος Παρασκευόπουλος ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ: Βασίλης, Ελένη Ο Α∆ΕΛΦΟΣ: Νικόλαος Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: ΣΠEP∆OYΛHΣ AΛΦEIOY 7 Eναντι KTEΛ ΠYPΓOY -XAΛIKIATIKA ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/34900 Oικίας 26210/28818 Tηλ. Aνθοπωλείου 26210/23211 Kινητό 693/2587827 ΠYPΓOΣ -ΖΑΧΑΡΩ Τον αγαπηµένο µας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΪΝΑ

ΕΤΩΝ 61 Θανόντα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 11.00π.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. Γερασίµου Λεχαινών και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εκφορά του. Λεχαινά 22-6-2009 Τ’ Α∆ΕΛΦΙΑ Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: ΓEΩPΓIOY MAPAZIΩTH ΛEXAINA - TPAΓANO Tηλ. 26230/61346-61888 Kινητό: 6974074194

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ (Τ.Ο.Ε.Β.) ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ Ταχ. ∆/νση: Λεχαινά Ηλείας Πληροφορίες: κ. Πρόεδρο ∆.Σ. Αριθ. Πρωτ. 548

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ Έχοντας υπ’όψιν: Τις διατάξεις του Ν.∆. 3881/1958 «περί έργων εγγείων βελτιώσεων», Τον Κανονισµό εσωτερικής Υπηρεσίας του Οργανισµού Την υπ’αριθ. 13/2009 Απόφαση του ∆.Σ. Τις ανάγκες σε εποχιακό προσωπικό του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Την πλήρωση µίας (1) θέσεως εργάτη µε σύµβαση εργασίας Ορισµένου χρόνου διάρκειας µέχρι 5 µηνών, προς εξυπηρέτηση έκτακτων και πρόσκαιρων αναγκών του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 35 ετών και να µην έχουν τα κωλύµατα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. Όσοι επιθυµούν να λάβουν µέρος για την πλήρωση της θέσης αυτής, θα πρέπει εντός προθεσµίας 3 ηµερών από τη δηµοσίευση της παρούσης σε τοπική εφηµερίδα, να προσκοµίσουν στον Οργανισµό τα παρακάτω δικαιολογητικά: 1) Αίτηση συµµετοχής 2) Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνοµικής τους ταυτότητας 3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνουν ότι δεν έχουν κώλυµα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. Οι αποδοχές του προσληφθέντος θα είναι βάσει των ισχυουσών ΣΣΕ και η πρόσληψη θα γίνει µε επιλογή από το ∆.Σ. στην πρώτη συνεδρίαση µετά τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των δικαιολογητικών. Λεχαινά 19-6-2009 Με εντολή ∆.Σ. Ο πρόεδρος ∆ηµήτριος Παππάς


44

Kάθε Δευτέρα ψάξε και θα βρεις αυτό που θέλεις

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ανεξαρτήτως ηλικίας για ηµιαπασχόληση ή πλήρης απασχόληση για εργασία από το χώρο τους µε ελεύθερο ωράριο. Πληρ. τηλ. 6977476127. ΜΑΣ461 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ µε γνώση Η/Υ για εργασία σε εµπορικό κατάστηµα. Πληρ. τηλ. 26210/29711. ΜΑΣ2066 -------------------. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ παντός τύπου και µερεµέτια. Πληρ. τηλ. 6987352971.ΜΑ6057. ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟ∆ΟΜΙΚΗ ξυλεία, προς ενοικίαση. Πληρ. τηλ. 6958411507, κος Παναγιώτης, ώρες 5.00 µ.µ. – 9.00 µ.µ. ΜΑ6409 ---------. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων µε έδρα τον Πύργο έµπειροι τεχνικοί – συνεργάτες για τη στελέχωση του συνεργείου. Πληρ. τηλ. 6955762009.ΜΑ6507 ---------. ΖΕΥΓΑΡΙ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ φύλαξης ηλικιωµένων και κατάκοιτων, περιοχή Πύργου. Πληρ. τηλ. 6996439874. ΜΑ6564 ---------. ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στον Πύργο ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ µε δίπλωµα Γ’ Κατηγορίας. Θα εκτιµηθούν ιδιαίτερα γνώσεις ηλεκτρολογικές ή ψυκτικού. Τηλ. επικοινωνίας 26210-61000, 26210/29685, fax 62444.ΜΑ6915 ----------

∆ευτέρα 22 Ioυνίου 2009

650 Καθηµερινά από ∆ΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από 8.30 π.µ. έως 11.00 µ.µ., ΣΑΒΒΑΤΟ από 8.30 π.µ. έως 8.00 µ.µ. και ΚΥΡΙΑΚΗ από 9.00 π.µ. έως 10.00 µ.µ. µπορείτε να παραδίδετε τις αγγελίες σας στα γραφεία της «Π» οδός Θεµιστοκλέους 13 για να δηµοσιευθούν από την επόµενη ηµέρα

. ΠΙΤΣΑ∆ΟΡΟΣ πεπειραµένος, µε εργασιακή συνέπεια ΖΗΤΕΙ ανάλογη εργασία. Πληρ. τηλ. 6978925660. ΜΑ6860 ---------. Η ΝΤΟΝΑ από τη Βουλγαρία σας βοηθά να βρείτε γυναίκες και άνδρες για δουλειά. Με απόλυτη εµπιστοσύνη θα σας βοηθήσει στη φύλαξη γερόντων και άλλων δουλειών που χρειάζεσθε. Πληρ. τηλ. 6936529012. ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ για απογευµατινή εργασία για καφετέρια. Πληρ. τηλ. 6986876014. ΜΑ6532 ---------. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ το βάψιµο του σπιτιού σας – κάγκελα, κ.λ.π., τιµές πολύ καλές. Πληρ. τηλ. 6984278513. ΜΑ6530 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΑΝΤΡΑΣ µόνος ή γυναίκα µόνη για εργασία σε εστιατόριο στη Γερµανία, κο Κώστα. Πληρ. τηλ. 6938531768. ΜΑ6954 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ (παραλήπτης αποθηκάριος) για εργασία σε χώρο συσκευασίας αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Βάρδας. Τηλέφωνο για πληροφορίες στο τηλ. 6972289677, 2623073630. ΜΑ89 ---------. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 4 ΑΤΟΜΑ, απόφοιτοι Λυκείου, ηλικίας 23-40 ετών για πλήρη απασχόληση, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να τηλεφωνήσουν στο 26220/26044, 26220/29861.ΜΑ90 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ή ΝΕΑ από 19 έως 25 ετών για απογευµατινή εργασία σε fast food – Κρεπερί στον

.

Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/23518. ΜΑ207 ---------ΖΗΤΕΙΤΑΙ διανοµέας, µέχρι 25 ετών, χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις. Πληροφορίες ΚΑΒΑ ∆ΟΥΡΟΥ, Μανωλοπούλου 57, τηλ.: 26210-22507. Ώρες 8.30-14.00 και 19.00-21.30.- ΜΑ209 ---------. ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΡΙΑ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ φύλαξης παιδιού στην περιοχή Πύργου. Πληρ. τηλ. 6979949611. ΜΑ270 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ για κουζίνα για ταβέρνα περιοχή Αµαλιάδας, βραδινές ώρες. Πληρ. τηλ. 6979758083. ΜΑ297 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ για βιβλιοχαρτοπωλείο µε µικρό κεφάλαιο. Πληρ. τηλ. 6934009334. ΜΑ314 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ 50-60 ετών για φύλαξη ηλικιωµένου στο Κατσαρού εσωτερική, όλο το 24ωρο. Πληρ. τηλ. 26210/33505, 26210/51021, 6937464942. ΜΑ316 ---------. ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ για φύλαξη ηλικιωµένων. Πληρ. τηλ. 6970402487. ΜΑ283 ---------. ΑΠΟ ΤΟ CAMPING Kourouta Bungalows ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ-ΕΣ, ΨΗΣΤΗΣ, ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑ. Κώστας Ανδριόπουλος. Πληρ. τηλ. 26220/22901, 23478. ΜΑ285 ---------. ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ LASER LINE CLINICS ZHTEITAI ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για το τµήµα PROMOTION. Προσφέρονται µισθός

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΙΕΣΤΗΣ για άµεση πρόσληψη.

Πληροφ. τηλ. 6976444940 ή αποστείλατε βιογραφικό στην εφηµ. ΠΑΤΡΙΣ (Θεµιστοκλέους 13). Πληρ. τηλ. 26210/22549, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100.

ικανοποιητικός, bonus, προοπτικές εξέλιξης. Πληρ. στο τηλ. 26210/27193. ΜΑ317 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑΡΟΣ για την πιτσαρία MILANO. Πληρ. τηλ. 6937424778, 26210 23291 ΜΑ345 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ µε την ειδική κάρτα ΤΑΧΙ για εργασία σε ΤΑΧΙ στη Γαστούνη. Πληρ. στο τηλ. 6944637821 ΜΑ351 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ για το κατάστηµα Σιδηροαλουµινοκατασκευών στον Πύργο. Πληρ. κ. Γ. Μποζινάκη, τηλ. 6977500788. ΜΑ373 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΗΣΤΗΣ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ. Πληρ. τηλ. 6972793651. ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ∆ΕΣΠΟΙΝΙ∆Α ή ΚΥΡΙΑ εµφανίσιµη για καφέ – µπαρ στην Αµαλιάδα. Μισθός 1200 έως 1500 ευρώ το µήνα. Ώρες εργασίας 8-2 µ.µ. Πληρ. τηλ. 6975725253 ---------. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και µόρφωσης ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ για εργασία από το χώρο τους. Μερική απασχόληση 900-2000 ευρώ, πλήρης 2000-3900 ευρώ. ΙΝΤΕΡΝΕΤ (προαιρετικό). Τηλ. κέντρο 210-5068311-313, www.beontop.gr, κος Γιαννουδακος ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ για εστιατόριο στο Κατάκολο. Πληρ. τηλ. 6977703984. ΜΑ421 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΗΣΤΗΣ, ΤΥΛΙΧΤΗΣ & DELIVERY για καινούργια ψησταριά στην Αµαλιάδα. Τηλ. 6972793651 ΜΑ513 ---------. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΠΕΛΕΣ BARWOMEN σε καφετέρια στην περιοχή Αµαλιάδας για βραδινή εργασία. Τηλ. 6984721440 ΜΑ467 ---------. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ & ΒΟΗΘΟΙ Υ∆ΡΑΥΛΙΚΟΥ. Τηλ. 6977223373 ΜΑ534 ---------. ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ υγρών καυσίµων ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: υπάλληλος πλατφόρµας – αίθουσας έως 30 ετών. Απαραίτητη γνώση Η/Υ

και κατοχή διπλώµατος. Προσφέρεται βασικός µισθός, ασφάλιση ΙΚΑ και bonus επί των πωλήσεων. Πληροφορίες τηλ. 6979466991 και 6937107986. ΜΑ505 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟ∆ΟΧΗΣ & ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ για ξενοδοχείο περιοχής Πύργου. Πληρ. τηλ. 26210/28828, 31574. ΜΑ544 ---------. ΚΥΡΙΑ ΣΟΒΑΡΗ από Λευκορωσία, οµιλούσα ελληνικά, ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για φύλαξη ηλικιωµένων και άλλες οικιακές εργασίες, όλο το 24ωρο στον Πύργο και γύρω περιοχή. Πληρ. τηλ. 6995639271.ΜΑ353. ---------. ΚΑΦΕ ΟΥΖΕΡΙ ΖΗΤΑ ΚΟΠΕΛΑ για εργασία, βραδινές ώρες, κ. Νίκος. Πληρ. τηλ. 26210/22422, 697/4877161. ΜΑ557 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ, απόφοιτη Λυκείου για απασχόληση σε γραφείο (χρήσιµη η αποστολή βιογραφικών). Πληρ. τηλ. 26210/24055 (και fax) 6977654060. ΜΑ726 ---------. ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ µε δίπλωµα Γ’ Κατηγορίας και βοηθός οδηγού. Πληρ. τηλ. 6974791791.ΜΑ615 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ για σερβίρισµα σε καφέ – ψητοπωλείο, περιοχής Πύργου, απογ. ώρες. Πληρ. τηλ. 6977500444. ΜΑ605 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΡΩΣΙΚΩΝ να παραδόσει ιδιαίτερα µαθήµατα. Πληρ. τηλ. 6936170689. ΜΑ606 ----------

. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ελαιοχρωµατισµούς, παντός τύπου. Πληρ. τηλ. 6986841969. ΜΑ602 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ για ταβέρνα, περιοχή Καλύβια Ήλιδος. Πληρ. τηλ. 6937177385. ΜΑ702 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ για πρωινή απασχόληση εκτός Σαββάτου και Κυριακής ως οικιακή βοηθός. Πληρ. τηλ. 6942424153.ΜΑ714 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΤΟΜΟ για DELIVERY για καφέ στον Πύργο, πρωινό ωράριο 7.00 - 3.00 για FAST FOOD - KAFE. Πληρ. τηλ. 26210/35161. ΜΑ745 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ για καφέ ουζερί µε δικό της µεταφορικό µέσον για εργασία, περιοχή Πύργου, ώρες (14-22). Πληρ. τηλ. 6984571513, 6977803273. ΜΑ734 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΙΤΑ∆ΟΡΟΣ για την ψησταριά του Γιώργη. Πληρ. τηλ. 26210/29070. ΜΑ733 ---------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ να εργαστεί σε Ρεσεψιόν ξενοδοχείου. Απαραίτητες γνώσεις: Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τουλάχιστον µια γλώσσα (Αγγλικά). Πληροφορίες τηλ. 6936119095. ΜΑ746 ---------.ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ να εργαστεί σε πλυντήριο αυτ/των. Πληροφορίες 6936119095. ΜΑ747

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΟΣ

ξυλουργού από εταιρία περιοχής Πύργου. Πληρ. τηλ. 6976780078. ΜΑ609

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ή ΝΕΑ από τη διαφηµιστική εταιρία

MULTI production

για να εργασθεί στο τµήµα µάρκετινγκ. Πληρ. τηλ. 6976444940


45

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες . ΚΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙ∆Α ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

φύλαξη ηλικιωµένων, ηµέρα ή νύχτα. Πληρ. τηλ. 2621054754. ΜΑ708

Στην

. ZHTOYNTAI TEXNITEΣ & BOHΘΟΙ ΚΑΛΟΥΠΙΤΖΗ∆ΕΣ.

Τηλ. 6972280627.ΜΑ706

.JORDAN

ΑΝ∆ΡΙΚΑ ΕΝ∆ΥΜΑΤΑ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

ΠΩΛΗΤΡΙΕΣ έως 28 ετών

για µόνιµη απασχόληση. Αριστες συνθήκες εργασίας, προοπτικές εξέλιξης, µισθός ικανοποιητικός. Πληρ. τηλ. 26210/23737, από 10.00 έως 14.00 ΜΑΣ562

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

για µάντρα οικοδοµικών υλικών µε δίπλωµα Γ’ Κατηγορίας. Πληρ. τηλ. 6974014399. ΜΑ622

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

για πλυντήριο αυτοκινήτων µε προϋπηρεσία στο Βαρθολοµιό. Πληρ. τηλ. 26230/41059. ΜΑ623

. ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ εξοχικών κατοικιών.

Βάψε τώρα το σπίτι σου φθηνά και οικονοµικά. Πληρ. κος Γιάννης, 2 6 2 1 0 / 6 9 2 2 8 , 6945125693. ΜΑ6580.

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

από τουριστικό συγκρότηµα στην Κυλλήνη, λαντζέρες – σερβιτόροι – σερβιτόρες µπάρµαν ή µπαργούµαν. Πληρ. τηλ. 6947828100. ΜΑ6988

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ

για κατάστηµα τουριστικών ειδών, γνωρίζουσα ξένη γλώσσα. Πληρ. τηλ. 6934129393

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΕΣ

για εστιατόριο ξενοδοχείου στην Αρχ. Ολυµπία. Πληροφορίες κα Κολοτούρου, τηλ. 6974798088. ΜΑΣ4032

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ

µε δίπλωµα Γ’ κατηγορίας έως 35 ετών για εργασία σε επιχείρηση στον Πύργο. Τηλ. 26210 30900-1

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

. ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΑΜΕΣΑ ΚΕΡ∆ΙΣΤΕ ΕΞΤΡΑ

55 έως 175 ευρώ την ώρα στο σπίτι ή το γραφείο. Μερική ή πλήρη απασχόληση µε καριέρα και υψηλούς στόχους. Πληρωµένες διακοπές. ∆εκτές µόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6942549227. ΜΑ732

. ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

1 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χηµικός και 1 Μαθηµατικός. Πληρ. τηλ. 6942953322, ΜΑ705

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ

µε δίπλωµα Γ’ Κατηγορίας για εµπορική εταιρία µε έδρα τον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6945415879, 26210/23816. ΜΑ704

. ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

στη Μαραθιά Αµαλιάδας, αναζητά νέο –α για συνεργάτη διαχειριστή. Απαραίτητα προσόντα η γνώση Η/Υ, απόφοιτος τουλάχιστον Λυκείου, προηγούµενη εµπειρία και ηλικία έως 35 ετών. Αποστείλατε βιογραφικό στο email:ektor158@hotmail.co m ή τηλεφωνήστε στο 6948582063. ΜΑ636

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ & ΒΟΗΘΟΣ

για κατάστηµα κουφωµάτων , αλουµινίου και σιδήρου στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6986570658. ΜΑ707

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ

για το καφέ – πρατήριο υγρών καυσίµων στην περιοχή Αρετής Λεχαινών. Πληρ. κος Γιώργος, τηλ. 6949592220, 6937047220.ΜΑ703

ΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλητής για ανττιπροσωπεία αυτοκινήτων µε πτυχίο γνώσεων Η/Υ και καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας. Προσκοµίσατε βιογραφικό και φωτογραφία. Πληρ. τηλ. 2621024062 -3 ΜΑΣ444

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

για καλοκαιρινή εργασία. Πληρ. τηλ. 6976802842.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΜΑ∆ΑΡΧΕΣ – ΟΜΑ∆ΑΡΧΙΣΣΕΣ

για παιδική κατασκήνωση. Πληρ. τηλ. 6976802842

. ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

µεγάλου χρηµατοοικονοµικού οργανισµού,

ZHTEITAI AIΣΘΗΤΙΚΟΣ

για το κατάστηµα της Αµαλιάδας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2622020011010. ΜΑΣ2081

ΜΑΣ6543

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΙΤΑΣ ή ΠΙΤΟΥ

για ψησταριά στον Πύργο, µόνιµη εργασία, µισθός ικανοποιητικός. Πληρ. τηλ. 6947940699. ΜΑ370

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΠΕΛΕΣ

για καφετέρια στην Αµαλιάδα. Τηλ. 6988925670 ΜΑ541

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

4ετούς φοίτησης για καλοκαιρινή εργασία. Πληρ. τηλ. 6976802842.ΜΑΣ140

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ

για εργασία σε κατάστηµα σιδηροαλουµινοκατασκευών στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6944244846. ΜΑ726

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

σε εµπορικό κατάστηµα στο Κατάκολο, γνώση ξένων γλωσσών απαραίτητη. Τηλ. 6944937790 ΜΑ361

COMFUZIO

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ

για εργασία εως 30 ετών από τον Πύργο και να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις µε δίπλωµα οδήγησης αυτοκινήτου για το κατάστηµα στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/81378. ΜΑ389

Το πολυτελές ξενοδοχείο Olympia Golden Beach Resort & Spa αναζητάει προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για τη σεζόν 2009. Παρακαλούµε να αποστείλετε το πλήρες βιογραφικό σας στο φαξ: 26230/95003 ή στο e-mail:info@ogb.gr ή να συµπληρώσετε τη φόρµα βιογραφικού που θα βρείτε στο site µας www.ogb.gr. Τηλέφωνο ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ς 26230/95999.ΜΑΣ100

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SECURITY)

α) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, προϊστάµενος του τµήµατος πωλήσεων β) ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΠΩΛΗΤΕΣ για τη στελέχωση του τµήµατος πωλήσεων. Αποστολή βιογραφικών, fax 26210/32901. ΜΑΣ4518

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΝΕΟΣ – Α ΖΗΤΕΙΤΑΙ

να αναλάβει έργα ιδιώτη. α) Κατασκευή χώρου για εµπορική επιχείρηση β) Επισκευή παλιάς διώροφης οικίας (πιθανή χρηµατοδότηση ΤΑΣ). Τρόπος πληρωµής µε την παράδοση κάθε εργασίας, σχέδια – µελέτη άµεσα, ανάλογη αµοιβή. Πληρ. τηλ. 6930999297. Πληρ. κ. Γρηγόρης, µετά τις 19.00 το απόγευµα. ΜΑ6419

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 5 ΑΤΟΜΑ

για στελέχωση γραφείου πωλήσεων. Προσόντα: - Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ οικονοµικής κατεύθυνσης, επιθυµητό. - Άριστη επικοινωνιακή ικανότητα. - Άτοµο οργανωτικό, ευέλικτο. - Επαγγελµατική εµφάνιση και συµπεριφορά. - Ηλικία 25 έως 35 ετών. Παρέχονται: - Μισθός - Bonus - Ασφάλιση - Σταθερή συνεργασία - Ευχάριστο και σοβαρό περιβάλλον εργασίας. Οι ενδιαφερόµενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα βιογραφικά τους µέσω e-mail:amoneyamal@yahoo.gr ή fax 26220/29642. ΜΑ115

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

Γερµανικών για φροντιστήριο από τη νέα σεζόν. Πληρ. τηλ. 6937529967. ΜΑΣ566

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΗΣΤΗΣ

στην Παλαιά Μανωλάδα του δήµου Βουπρασίας. Πληρ. τηλ. 6949309540, 26230/72590. ΜΑ522

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΝΟΜΕΑΣ

για ψησταριά στον Πύργο (ώρες απογευµατινές). Τηλ. 26210 31733, 6947901316 ΜΑ362


46

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

. ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ηµιτελές (άνευ τοιχοποιίας) 2ου ορόφου 86µ², µεσηµβρινό σε κεντρική θέση (Λ. Κατσώνη). Πληρ. τηλ. ιδιοκτήτη2106149207, 6972149270. ΜΑ260 ----------------. ΑΜΑΛΙΑ∆Α: 1) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1ου ορόφου, γωνιακό, διαµπερές µε αυτόνοµη κεντρική θέρµανση και επιπλέον κλιµατισµό 100 τ.µ., 2 κρεβατοκάµαρες, µεγάλο σαλόνι, χωλ, WC, κουζίνα. 2) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 50 τ.µ., µε άνετο πάρκινγκ, κεντρικό. Πληρ. τηλ. 6974161612. ΜΑ6618 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΙΡΙ παλιά ακατοίκητη οικία µε κήπο και δέντρα σε καλή τοποθεσία. Τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 26210/30417. ΜΑ6987 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ στον Πύργο 112 τ.µ., πολυτελούς κατασκευής 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 33363, 6946933952. ΜΑ144 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 85 τ.µ. στο κέντρο του Πύργου, κατάλληλο και για επαγγελµατική χρήση. Τιµή πολύ καλή. Τηλ. 6936532143 ΜΑ535 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 130 τ.µ., 3ου ορόφου µε εξαιρετική θέα. Τιµή 135.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6989145834. ΜΑ501 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ δίπλα στον Αγ. Γεράσιµο Καβουρίου. Πληρ. τηλ. 26210/33855. ΜΑ718 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 61 τ.µ., 2ος όροφος, αυτόνοµη θέρµανση, Αρχιµήδους 11 Πύργος. Πληρ. τηλ. 26210/28050, 6945391440. ΜΑ717 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ µεζονέτα ηµιτελής 160 τ.µ. µε υποδοµή για δύο ορόφους ακόµη. Πληρ .τηλ. 6947327100. ΜΑ715 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 3ΑΡΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 70 τ.µ. διαµπερές µε αυτόνοµη θέρµανση µε πάρκινγκ στο κέντρο του Πύργου. Πληρ. τηλ. 6979433670, 25672 ΜΑ754

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 75 τ.µ. (400 τ.µ. οικόπεδο) στη Σπιάντζα Πύργου Ηλείας. Γκαράζ, κήποι, ευήλιο, ευάερο. Τιµή ευκαιρίας. Τηλ. 6972561513, 210 5759860 ΜΑ365

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 38 τ.µ.

σε οικόπεδο 600 τ.µ. στην περιοχή Λέτρινα 16, Σπιάντζα. Τηλ. 6976789106, 26210 27727 ΜΑ510

∆ευτέρα 22 Ioυνίου

Στην

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣ: ΝΕΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Πωλούνται στην Αµαλιάδα καινούργια διαµερίσµατα από 1200€/τµ 1ου ορόφου

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

στην πόλη του Πύργου, διαµπερής µε τζάκι, εντοιχισµένη κουζίνα, µεγάλες βεράντες, µπάρµπεκιου και γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6939691897 & 6934229748.ΜΑ102.

ΑΜΑΛΙΑ∆Α . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΙΛΑ

επιπλωµένη 163 τ.µ. τρεις κρεβατοκάµαρες µε ντουλάπες, τρία µπάνια, δύο σαλόνια µε τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, µε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές εντοιχισµένες, αποθήκη µεγάλη, καλοριφέρ, αιρκοντίσιον, συναγερµός, έκταση οικοπέδου 2.450, φανταστικός κήπος µε πολλά οπωροφόρα δένδρα και λουλούδια, γεώτρηση έξι ίντζες, στεγασµένο µπάρµπεκιου και ένα ξενώνα µε το µπάνιο του. Επίσης οικοδοµούνται άλλα 1050 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6932461864. ΜΑ104

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Χ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Στεφανοπούλου 9, Πύργος. Τηλ. 26210 23000 και 28028, κιν. 6972860928. ΜΑΣ469

.ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

150 τ.µ., ισόγειο, 100 µ. από την πλατεία του Πύργου, κατάλληλο για φούρνο, γυµναστήριο και για οποιαδήποτε άλλη επαγγελµατική χρήση. Πληρ. τηλ. 6949126268. ΜΑ6022

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

100 µ. από τη Νοµαρχία επί της πλατείας Μιχ. Ξυστρή, 1ο ∆ηµ. Σχολείο, φωτεινά, µεγάλες βεράντες (καθαρά) χωρίς το άγχος των κλειστών ηµιυπαίθριων χώρων, από οικοπεδούχο. ∆ΑΝΕΙΑ ∆ΕΚΤΑ. Τηλ. 6974960226.ΜΑΣ800.

. ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ή ΤΣΙΜΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 1) ∆ιαµερίσµατα (Γκαρσονιέρες, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια), οικόπεδα, καταστήµατα, εντός της πόλης του Πύργου. 2) Οικόπεδα σε οικισµούς του Πύργου (Κατάκολο, Σκαφιδιά, Λαστέικα, Ανθόπυργο) 3) 82 στρέµµατα στα Καλακέικα 4) Μονοκατοικία στον Ανθόπυργο 5) Χωράφια και οικοπεδοχώραφα ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 1) ∆ιαµερίσµατα (35 έως 120 τ.µ.) σε κεντρικά σηµεία του Πύργου 2) Κατάστηµα 85 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6977316838 2621033183 6972402213

ΜΑΣ669

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΡΟΜ ΤΡΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

επί τριωρόφου πολυκατοικίας επί της Ρήγας Φεραίου και Κατακόλου. Τα δύο επί του 3ου ορόφου και το ένα επί του δεύτερου. Πληροφορίες κ. Αντώνιο Ζαπάντη. ΜΑ737

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗ

120 τ.µ. ισόγειο και 120 τ.µ. υπόγειο σε 600 τ.µ. οικόπεδο στο κέντρο της Ξυλοκέρας, τιµή 57.000. Ρουµπάνης Μεσιτικό Τηλ. 26210/23996. ΜΑ711

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ

προνοµιούχο διαµέρισµα στο κέντρο της αγοράς 145 τ.µ. στο 2ο όροφο, ευάερο και ηλιόλουστο µε δυνατότητα µετατροπής του σε δύο διαµερίσµατα των 2 δωµατίων το καθένα. Τιµή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2 3 1 0 3 4 1 0 5 8 , 6974334849.ΜΑ740.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ

στο Καβούρι Κατακόλου. Πληρ. τηλ. 6937103140. ΜΑ218

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 10 Ά ΟΡΟΦΟΣ Αγορές-πωλήσεις-αντιπαροχές-ενοικιάσεις ΑΜΑΛΙΑ∆Α Τ.Κ. 27200 εκτιµήσεις-διεκπεραιώσεις δικαιολογητικώνhttp://www.sakisvasilopoulos.com info@sakisvasilopoulos.com ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIKTYO REAL ESTATE www.diktyo-realestate.gr ΑΝΑΘΕΣΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ∆ΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙ∆ΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET. ΧΙΛΙΑ∆ΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑ∆ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙ∆ΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΧΝΗ (ΚΑΘΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ) ΑΝΑΝΕΩΣΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ∆ΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Α – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλούνται ΟΙΚΟΠΕ∆Α 1000 τ.µ. εντος σχεδίου άρτια και οικοδοµήσιµα µε ύδρευση από το δίκτυο και όλες τις παροχές και υποδοµές. Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - [B-43] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4000τ.µ. 2,5 χλµ από την παραλία, άρτιο και οικοδοµήσιµο µε βάνα άρδευσης όµορο µε οικισµό, ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιµή 60.000 euro<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - [Β-42] ΜΑΡΑΘΙΑ(ΑΜΑΛΙΑ∆Α): Πωλούνται δυο ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 6.500τ.µ. το καθένα άρτια και οικοδοµήσιµα σε ήσυχο δρόµο . Τιµή 15.000euro/στρεµ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-502] ΜΑΡΑΘΙΑ(ΑΜΑΛΙΑ∆Α): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 13500τ.µ. περίπου άρτιο και οικοδοµήσιµο 2.000µ από την παραλία. Τιµή 15.000euro/στρεµ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-502] ΑΜΑΛΙΑ∆Α(ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ): Πωλείται ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ µε 8 ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ-STUDIOS και µια ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 200τµ σε οικόπεδο 60 στρεµµάτων µε 1500 οπωροφόρα δένδρα εισοδήµατος - περισσότερες πληροφορίες εντος του γραφείου µας - ΚΩ∆:[Β-496] ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ(ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 5580τ.µ. µε πρόσοψη στον κεντρικό δρόµο Τιµή 350.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-488] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται επί του δρόµου για Κουρούτα ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 6000τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο µε πρόσοψη σε 3 δρόµους περιφραγµένο και µε δικές του αντλιτικές εγκαταστάσεις Τιµή 200.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-478] ΓΑΥΡΑΣ(ΚΟΥΡΟΥΤΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 18000τ.µ. κοντά στην παραλία Μαραθιάς µε πρόσοψη σε δύο δρόµους. Περικλείεται από οικισµό µε βίλες και εξοχικά σπίτια ∆υνατότητα τεµααχισµού. τιµή 10.000 euro ανά στρέµµα <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-378] ΑΜΑΛΙΑ∆Α(ΜΑΡΑΘΙΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8200τ.µ. επί του δρόµου για παραλία Τιµή 80.000euro - ΚΩ∆:[Β-475] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5200τ.µ. επι του δρόµου 800 µέτρα από την χρυσή άµµο του Ιονίου κατάλληλο κ για επαγγελµατική στέγη. Τιµή 180.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-451] ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 17000τ.µ. κοντά στον Αγ. Ιωάννη Τιµή 3.000euro/στρεµ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-504] ΤΡΑΓΑΝΙ, ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4000τ.µ. στο δρόµο για Μαραθιά µε µεγάλη πρόσοψη. τιµή 85.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆: [Β - 226] ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ(ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 5580τ.µ. µε πρόσοψη στον κεντρικό δρόµο Τιµή 350.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-488] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στον δρόµο για ρουπάκι κοντά στην Αγ . Άννα 4500τ.µ.αρτιο και οικοδοµήσιµο συνδεδεµένο µε την ∆ΕΗ Τιµή 23.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-463] ΚΑΡ∆ΑΜΑΣ: Πωλείται κοντά στην εθνική οδό πίσω από την τουβλοποιια <ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ> ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 11500τ.µ. άρτιο & οικοδοµήσιµο Τιµή 33.500 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-418] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8000τ.µ. στην περιοχή Λιβαδάκια Αµαλιάδας µε πρόσοψη σε άσφαλτο Τιµή 95,000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>. - ΚΩ∆:[Β-375] ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.µ. σε οικόπεδο 4,5 στρεµµάτων άρτιο και οικοδοµήσιµο µε 80 οπορωφόρα δέντρα καινούργιας κατασκευής(2006) ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 200000 . [B-10] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 130τ.µ. Ισ-1-2ος όροφος, διαµπερές µε ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, αποθήκη Νέα Χαµηλότερη Τιµή 100.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-3] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 85τ.µ.σε 170τ.µ. οικόπεδο πλήρως ανακαινισµένη ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ Τιµή 75.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-462] ΑΜΑΛΙΑ∆Α,ΤΡΑΓΑΝΙ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 100 τ.µ. 2∆.Σ.Κ.Λ. σε οικόπεδο 4 στρεµµάτων µε σύγχρονες προδιαγραφές µε δέντρα µεγάλα όλων των εποχών οπωροφόρα κλπ. µε τζάκι συναγερµό και αποθήκη. ΝΕΑ χαµηλότερη Τιµή 150.000euro

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

160 τ.µ., 1ος όροφος, κοντά στην πλατεία της Ζαχάρως. Πληρ. τηλ. 27610/23819.ΜΑ6370

<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-297] ΡΟΒΙΑΤΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 65τ.µ. σε οικόπεδο 760τµ. Τιµή 70.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-498 Ν.ΗΛΕΙΑΣ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 80τ.µ. στο Σούλι Πηνειας εντος οικισµού σε οικόπεδο 1500τµ µε µεγάλη θέα στην λίµνη και στο πράσινο µε πολλά δένδρα µε τζάκι σύγχρονο περιφραγµένο κ.λ. <<ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝ/ΚΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ Κ ΕΝΑΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ 4.300ΤΜ ΜΕ 57 ΕΛΑΙΟ∆ΕΝ∆ΡΑ 20 ΕΤΩΝ>> Τιµή 62.000 euro<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-494]

ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (γιαπί) 88τ.µ. σε οικόπεδο 650τµ. περίπου Τιµή 160.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-434] ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 81τ.µ. 1ου ορόφου µε αυτονοµία ,κατασκευής 2007 Τιµή 130.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-512] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ∆ΥΑΡΙ 70τ.µ. 1∆.Σ.Κ.Λ. 1ος όροφος µε αυτονοµία. ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 90.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-268] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 102τ.µ. - 1ος όροφος µε ασανσέρ κεντρικό, πλήρως ανακαινισµένο. ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιµή 105.000euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-411] ΑΜΑΛΙΑ∆Α:Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 86 τ.µ. πρώτου ορόφου µε θέρµανση και ασανσέρ επί της πλατείας ανεµοµύλου στην οδό Ναυαρίνου και Αρχαίας Ήλιδος . Τιµή 85.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> . [B-36] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 90τ.µ. 2∆.Σ.Κ.Λ.WC 2ος όροφος µε αυτονοµία, ασανσέρ, αποθήκη ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 1450 euro/τµ <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-386] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ κοντά στο κέντρο 80τ.µ. ρετιρέ 3ου ορόφου πλήρως ανακαινισµένο Τιµή 110.000euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-486] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλoυνται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (γιαπί) των 100τ.µ. 3ου ορόφου σε καινούργια πολυκατοικία µε πυλωτή Τιµή 70.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-469] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (γιαπί) 200τ.µ. κοντά στον σιδηροδροµικό σταθµό 3ου ορόφου σε καινούργια πολυκατοικία µε πυλωτή Τιµή 140.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-469] OΙΚΟΠΕ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο – ΕΛΑΙΩΝΑΣ 7500τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο κοντά στον προφ. Ηλία Αµαλιάδας µε 180 ρίζες ελιές Τιµή 35.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-513] ΑΜΑΛΙΑ∆Α : Πωλείται στον δρόµο για Σαβάλια ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 11500τ.µ. άρτιο & οικοδοµήσιµο κατάλληλο για κάθε επαγγελµατία ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιµη: 160.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-454] ΣΑΒΑΛΙΑ: Πωλείται κοντά στον δρόµο για Σαβαλια Αµαλιάδας ΕΛΑΙΩΝΑΣ 5000τ.µ.µε 100 ρίζες ελιές Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-510] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ-ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5800τ.µ. κοντά στον δρόµο προς ρουπάκι άρτιο και οικοδοµήσιµο περιφραγµένο µε άρδευση και σε µεγάλο δρόµο Τιµή 40.000 euro<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-492] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 677τ.µ. δίπλα στο δηµοτικό στάδιο άρτιο και οικοδοµήσιµο Τιµή 60.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-468] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλουνται ΟΙΚΟΠΕ∆Α κοντά στον δρόµο για ρουπάκι κατάλληλα για κατοικία κ για αγροτική χρήση. -Τιµή 3.000 /στρ <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β456] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 18770τ.µ. στον δρόµο προς ρουπάκι κατάλληλο κ για επαγγελµατική στέγη κ για κατοικία. Τιµή 80.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β455] ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α- Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται στη Ερµού µεγάλη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – Περισσότερες πληροφορίες εντος του γραφείου ΚΩ∆:[Β-509] ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ(ΑΜΑΛΙΑ∆Α) : Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 40τ.µ. καινούργιας κατασκευής - Τιµή 155.000 - ΚΩ∆:[Β-501] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ δίπλα στο κτελ 52τ.µ.µε πρόσοψη σε δυο δρόµους - Τιµή 7000euro/τ.µ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-500] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 3000τ.µ.επι του δρόµου προς Χαβαρι άρτιο & οικοδοµήσιµο κατάλληλο για κάθε επαγγελµατία κ για κατοικία. - Τιµή 60.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-452] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5200τ.µ. 800 µέτρα από την χρυσή άµµο του Ιονίου κατάλληλο κ για επαγγελµατική στέγη. - Τιµή 180.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-451] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ : Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – CLUB 75τ.µ. full εξοπλισµένο γωνιακό - Τιµή 45.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-507] ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ : Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 70τ.µ. - Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-506] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στην οδό Καραϊσκάκη Τιµή 10.000 - ΚΩ∆:[Β-499] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται κεντρικό ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(είδη δώρου) µε πολλά χρόνια λειτουργίας και µε εξασφαλισµένη πελατεία λόγο συνταξιοδότησης Τιµή 60.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-480] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται εντος του εµπορικού κέντρου ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ(καφέαναψυκτήριο)µε πολλά χρόνια λειτουργίας, µε εξασφαλισµένη πελατεία και άµεση κερδοφορία ΚΩ∆Β-457 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ προς ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α-ΠΥΡΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (πρώην ιατρείο ) 60τ.µ.µε όλους τους απαιτούµενους χώρους στην πλατεία Ελευθερίας ΚΩ∆:[Β-503] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται εντος του εµπορικού – ιστορικού κέντρου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ γωνιακός 142τ.µ.µε υπόγειο και πατάρι - ΚΩ∆:[Β-508] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζονται 3 ΓΡΑΦΕΙΑ εντος του εµπορικού κέντρου κοντά στα δικαστήρια των 40τ.µ. Ά Ορόφου - ΚΩ∆:[Β-485]

. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ – ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

στο Κάστρο (στο κέντρο του χωριού). Πληρ. τηλ. κινητό 6944733227.ΜΑ725

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

στον Πύργο Γρηγορίου Ε10 50 τ.µ. µε πατάρι 40 τ.µ. Πληρ. τηλ. 26210/34944, κιν. 6937668218. ΜΑ137


47

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες από 150 ευρώ, δυάρια από 170 ευρώ, τριάρια από 220 ευρώ τεσσάρια και 5άρια από 220 ευρώ σε όλες τις περιοχές του Πύργου και σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΥΜΠΑΝΗ Γ. Πατρόκλου 2 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 2621023996 και 6932623342 ΜΑ23 -------------------.. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ & ∆ΥΑΡΙΑ στο Κατάκολο πλήρως εξοπλισµένα µε πολλές παροχές Τηλ. 6974960226 ΜΑΣ602 -----------------. ENOIKIAZETAI ΤΡΙΑΡΙ, α’ ορόφου, διαµπερές, ανακαινισµένο, χωρίς κοινόχρηστα στην Τ. Καζάζη 22 (πρ. Αχιλλέως) στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/26858.ΜΑΣ3373. -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ α’ ορόφου, 90 µ² στον Πύργο, Τρικούπη και Ναυσικάς. Πληρ. τηλ. 26210/22159, 33296. ΜΑΣ6197 -------------.. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ενιαίος χώρος 110µ², για επαγγελµατική χρήση στον πρώτο όροφο επί της οδού Πατρών 48, άνωθεν παιδικού BENETTON. Πληροφορίες τηλ. 26210/34484 & 6945393136.ΜΑ6695 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ & 2ΑΡΙΑ επιπλωµένα µε αυτόνοµη θέρµανση από 200 ευρώ, κοντά στην Αµαλιάδα µε θέα το Ιόνιο πέλαγος. Πληρ. τηλ. 26220/24550, κιν. 6945310041. ΜΑ6864 -------------. ENOIKIAZETAI ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3άρι στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6957210255. ΜΑ6853 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 2ΑΡΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ σε µονοκατοικία, µε αυτόνοµη θέρµανση και µε parking. ∆ίπλα στο Νοσοκοµείο Αµαλιάδας. Πληρ. τηλ. 6937442536. ΜΑ221 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 100 τ.µ. διαµπερές, καινούριο, µε ηλιακό θερµ., µε σίτες, αυτόνοµη θέρµανση, χωρίς κοινόχρηστα, 2 κρεβατοκάµαρες, µπάνιο, προσωπικό WC, λογική τιµή, όχι από το τηλέφωνο. Πληρ. τηλ. 6908244222. ΜΑ236 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ στον Πύργο καινούρια – επιπλωµένη, Μαγνησίας 6. ∆ιαθέσιµη από 1/7/09. Πληρ. τηλ. 6978184760, 6978184817. ΜΑ3 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ, Ναυσικάς 17, µε αυτόνοµη θέρµανση, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ. 6976444087 ΜΑ693 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 40 τ.µ. πλήρες επιπλωµένη (TV, A.C., πλυντήριο κ.λ.π.) επί της Αντ. Πετραλιά κεντρικά στην Αµαλιάδα. Πληρ. τηλ. 6932360437. ΜΑ493 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ, α’ όροφος, Πατρόκλου 19 στον Πύργο χωρίς χρέωση νερού και λίγα κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6937616119, 26210/33866. ΜΑ384 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 40 τ.µ. σε νεόκτιστη πολυκατοικία, κοντά στο ΤΕΙ, πίσω από το 4ο δηµοτικό σχολείο στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6974830288. ΜΑ433 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ επιπλωµένες και ένα τεσ-

∆ευτέρα22 Iουνίου 2009

Στην

σάρι 120 τ.µ., καινούριας κατασκευής στην οδό Υψηλάντου. Πληρ. τηλ. 6972772532, 26210/34690.ΜΑ439 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ στην οδό ΣΠΑΠ 5. Πληρ. τηλ. 26210/34465, 33652. ΜΑ424 ------------. ENOIKIAZETAI KAINOYΡIO STUDIO – ΜΕΖΟΝΕΤΑ, πλήρως εξοπλισµένο, χωρίς κοινόχρηστα µε αυτόνοµη θέρµανση. Πληρ. τηλ. 6908244222. ΜΑ523 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ µε αυτόνοµη θέρµανση χωρίς κοινόχρηστα στην κεντρική πλατεία Πύργου. Πληρ. τηλ. 26210/24055, 6977654060.ΜΑ554 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ αποτελούµενο από ένα υπνοδωµάτιο 4Χ4, µια κουζινοτραπεζαρία 4Χ4, µπάνιο και βεράντες γύρω γύρω, στην οδό Καταραχίου 9, στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/27751, 6946393953. ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ στον 3ο όροφο µε µεγάλες βεράντες επί της Αγ. Σπυρίδωνος. Πληρ. τηλ. 26210/22802, 6945042136. ΜΑ600 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΙΑ επιπλωµένη στη θέση Σπιάντζα, 50 µ. από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 26210/27262, 6970068426. ΜΑ601 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ στην παραλία Κουρούτας Αµαλιάδας (25 µέτρα από τη θάλασσα), πλησίον εστιατορίου Αχίλλειον τους καλοκαιρινούς µήνες (όλη τη σεζόν ή ανά µήνα) ή για 20 ηµέρες. Πληρ. τηλ. 6934507271, 26220/21759, 26220/26958. ΜΑ603 ------------. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ επιπλωµένη για ένα άτοµο µε αυτονοµία θέρµανσης, aircondition. Ενοίκιο 200 ευρώ και λίγα κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6939786212.ΜΑ604 -------------. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3άρι 73µ², θέρµανση αυτόνοµη , διαµπερές επί της Ρήγα Φεραίου 35, Β’ ορόφου. Πληρ. τηλ. 6936297100, 26220/22380. ΜΑ722 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ στη Σπιάντζα. Πληρ. τηλ. 6955304945. ΜΑ736 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, Λέτρινα 22. Πληρ. τηλ. 6934342199.ΜΑ231. -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ καινούρια 32 τ.µ. σε κεντρικό σηµείο της πόλης. Πληροφ. στο τηλ. 6947097592. ΜΑ742 -------------.ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στο Κατάκολο (Συκιά) για Ιούλιο – Αύγουστο. Τηλ. 6973033422 ΜΑ752

-------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 55 τ.µ. 2ου ορόφου, διαµπερές, µε τέντες, επιπλωµένο και µε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, κλιµατιστικό, αυτόνοµη θέρµανση και µπόιλερ, Θεµιστοκλέους 28. Τηλ. 26210 36555, 6971654437 ΜΑ753

. ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 64 τ.µ.

2ου ορόφου και µε κεντρική θέρµανση στην πλατεία Κύπρου γωνιακό µε απεριόριστη θέα, πλήρως ανακαινισµένο µε A/C και τέντες. Κατά προτίµηση ανδρόγυνο ή εκπαιδευτικοί. Πληρ. τηλ. 6973779282. ΜΑΣ3127

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία . ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

στον Πύργο στην Ερµού επιπλωµένο και µε κλιµατισµό. Πληρ. εντός του καταστήµατος, τηλ. 6943435834.ΜΑ3202

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (65 τ.µ.)

πολυτελούς κατασκευής, επιπλωµένη, µε τζάκι, A/C, αυτόνοµη θέρµανση, µε βεράντα 30 τ.µ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον Άγιο Γεώργιο Πύργου. Πληρ. τηλ. 6939194333 (απογευµατινές ή βραδινές ώρες) ΜΑ759

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 4ΑΡΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

περιφραγµένη µε µεγάλο κήπο και γκαράζ στην περιοχή συνοικισµός Κοκκιλώνι Πύργου. Πληρ. τηλ. 2 6 2 1 0 / 3 6 8 1 5 , 6930241894. ΜΑ261

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ ∆ΥΑΡΙ

κεντρικό. Τηλ. 26210 31892, 6936914084

. ΣΚΑΦΙ∆ΙΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΤΗΡΙΟ

επιπλωµένες, φάτσα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6972224044.ΜΑ287

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΑΡΙΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

Πληρ. τηλ. 6938425859

140 τ.µ. επιπλωµένη ή µη µε 3 κρεβατοκάµαρες, 2 µπάνια, κεντρική θέρµανση και τζάκι, µεγάλες βεράντες, µπάρµπεκιου, γκαράζ, αποθήκη και διαµορφωµένο εξωτερικό χώρο στο Γρανιτσέικα, Πύργος. Τιµή 600 ευρώ. Πληρ. τηλ. 26210/96072, 6937103165.ΜΑ288

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 50 τ.µ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

. ΕΝΟΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 76 τ.µ.

. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤRANS ΜΑ395

επί των οδών Αιόλου 2 µε πρόσοψη και στην Γερµανού µε πατάρι και WC. Πληρ. τηλ. 6 9 7 2 3 6 7 9 3 1 , 6946866562. ΜΑ84

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΡΙΑΡΙ

1ου ορόφου, σε νέα τριώροφη οικοδοµή πολυτελούς κατασκευής, µε αυτόνοµη θέρµανση, κοντά στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας και σε λύκειο και γυµνάσιο, επί της οδού Αγίου Ανδρέου 16 στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6972586111 ΜΑ540

3ου ορόφου σε καινούρια οικοδοµή, Γερµανού 3. Πληρ. τηλ. 26210/21903, βραδινές ώρες, κινητό 6939082978. ΜΑ612

35 τ.µ., ισόγειο, καινούρια νεόκτιστη στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6970870676.ΜΑ391

για επαγγελµατική χρήση 140 τ.µ. Τηλ. 6936728070, 6932323606 ΜΑ360

καινούριο 420 τ.µ., ολόκληρο ή τµηµατικά, δίπλα από σχολές ΟΑΕ∆, πλησίον SEAT. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. Πληρ. τηλ. 6932911387. ΜΑ2041

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Μανωλοπούλου 80, έναντι παλαιού Νοσοκοµείου. Πληρ. 26210 33100, 6974739890, 6976145566 ΜΑ511

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΤΙΡΙΟ 425 τ.µ.

µε 5 µ. ύψος, 2 ράµπες φόρτωµα – ξεφόρτωµα και ένα γραφείο. Όλο από µπετό σε απόσταση 15 χλµ. από Πύργο Ηλείας, και σε πολύ κατασκευή στις Ράχες Ολυµπίας. Πληρ. τηλ. 6937298220. ΜΑ6946

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ καταστήµατα Ερµού 120,75 Πύργος. Πληρ. τηλ. 2621033652 ΜΑΣ 719 -------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 58µ² µε πατάρι και αποθηκευτικό χώρο, Ερµού 25 στον Πύργο. Πληροφ. δίπλα στα παιδ. παπούτσια. Πληρ. τηλ. 26210/22734, ώρες καταστηµάτων.ΜΑ6829 -------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΣΟΓΕΙΟ 150 τ.µ. στην οδό Πατρών – Πύργου στο 5ο χλµ., για κάθε επαγγελµατική χρήση. Τηλ. 26210 27194, 6944982876 ------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 120 τ.µ. + 100 τ.µ. ΥΠΟΓΕΙΟ. Πληρ. 6977916414, κατάλληλο για εστιατόριο, ταβέρνα και καφετέρια. ΜΑ530 -----------------. ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πλήρως εξοπλισµένο ξυλουργείο 300 µ², πολλά µηχανήµατα, αποθήκη, Αµαλιάδα. Πληρ. τηλ. 6936144091, 6936922101. ΜΑ558 -----------------. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ 425 τ.µ., ύψος 5 µέτρα από µπετό 15 ετών, καλή κατάσταση, µε δύο ράµπες και γραφείο, πρώην εργοστάσιο στις Ράχες, 15 χιλ. από Πύργο προς Κυπαρισσία. Πληρ. τηλ. 6937298220. ΜΑ743 ------------------

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 130 τ.µ. περίπου επί της εθνικής οδού Πύργου – Αρχ. Ολυµπίας, κόµβος Αγ. Γεωργίου, έναντι αντιπροσωπείας ∆ανίδη. Τηλ. 6948047163, οικοδοµικό συγκρότηµα Π. Μυλωνά

. ΑΘΗΝΑ

ΝΕΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ 22 & ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ

1. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 69 τ.µ., 3ος όροφος, έτος κατασκευής 1969, διαµπερές, αρίστη κατάσταση κτηρίου. Αποκλείονται µεσίτες, τιµή 140.000. 2. ΑΠΟΘΗΚΗ, 41 τ.µ., ηµιυπόγειο, έτος κατασκευής 1969, γωνιακό, φωτεινό, αρίστη κατάσταση κτηρίου. Αποκλείονται µεσίτες, τιµή 50.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6947187137. ΜΑ6246

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 45 τ.µ.

στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, έτος κατασκευής 2007, στη γωνία των οδών Γιαννιτσών και Μπεβούδα, πλησίον ΤΕΙ και ΙΚΑ, πληροφ. τηλ. 6944343788, 210 6856830

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ LUX τεσσάρι 95 µ²

στην 28ης Οκτωβρίου 82 στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/29559, 5-7 απόγευµα. ΜΑ710

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

4ΑΡΙ- ΡΕΤΙΡΕ 100 τ.µ. διαµπερές 4ου ορόφου, Ζαΐµη 50 (όπισθεν 2ου Γυµνασίου Πύργου). Πληρ. τηλ. 26210/35350, κιν. 6972848006.ΜΑ330.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

2ου ορόφου, 90 τ.µ. σε αρίστη κατάσταση, µε θέα στην οδό Καραϊσκάκη. Πληρ. τηλ. 2 6 2 1 0 / 2 2 3 2 7 , 6 9 7 2 9 2 6 6 6 3 2625024158. ΜΑ438

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

στο κέντρο του Πύργου, οδός Ερµού 5, ισόγειο 35 τ.µ., µε πατάρι 19 τ.µ. και υπόγειο 14 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6944418741.ΜΑ6824

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

στην Αρχαία Ολυµπία ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ΑΡΙ 1ος όροφος, επάνω από το ΙΚΑ µε αυτόνοµη θέρµανση και aircontition. Πληρ. τηλ. 26210/25959, κινητό 6932702370. ΜΑ275

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ και ΟΧΙ, ενός και δύο δωµατίων. Άνετες – ευάερες των 53, 72 και 78 τ.µ., µε αυτόνοµη θέρµανση και ασανσέρ στο ψηλότερο µέρος του Πύργου, Ιπποδαµείας 6 (πλατεία ΚΥΠΡΟΥ). Τηλ. 26210 34132, 26210 25835 ΜΑ6851

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 110 τ.µ. επί της οδού Κανάρη µε 3 υπνοδωµάτια. Πληρ. τηλ. 210/7240712, κιν. 6945380778. ΜΑ427

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ σε νεόδµητη πολυκατοικία πλησίον εφορίας Πύργου, πολυτελούς κατασκευής µε τζάκι και γκαράζ 103 µ² και 120 µ². Πληροφορίες κ. Χάρδας τηλ. 26210/34792, 26210/27414. ΜΑΣ3205


48

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙ πιτµπουλ 3 µηνών, καθαρόαιµο, εµβολιασµένο. Πληρ. τηλ. 6979649476, 300 ευρώ. ΜΑ6353 ---------------. ΛΑΓΟΣΚΥΛΟ ΜΑΘΗΜΕΝΟ ΖΗΤΑΩ να αγοράσω πολύ έµπειρο. Πληρ. κο Χρήστο τηλ. 6977085246. ΜΑ6444 ---------------. ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ από τις πιστωτικές σας κάρτες. Ακόµα και αν είναι χρεωµένες όλο το πιστωτικο τους όριο. Ρωτήστε µας!!! ΚΥΡΙΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ. Τηλ. 6955648163. ΜΑ6481 ----------------. ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ, ηµίαιµα κουτάβια στην Αµαλιάδα. Πληρ. τηλ. 6974156309.ΜΑ147 ----------------. ∆ΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ έως 30.000 ανεξάρτητα από υπερδανεισµό και ΤΕΙΡΕΣΙΑ σε ιδιώτες, δ. υπαλλήλους, συνταξιούχους και επαγγελµατίες εντός 4 ηµερών, συνεργασία µε 6 τράπεζες σε όλη την Ελλάδα. Εκταµίευση στην πόλη σας. Πληρ. τηλ. 2310/554514, fax 2310554517, κιν. 6972886998. ΜΑ276 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΑΡΚΑ µήκος 430 µηχανή Μέρκιουρι, 25 ίππους, µε τρέιλερ, βυθόµετρο. Πληρ. τηλ. 6984750735. ΜΑ265 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ στο κέντρο του Πύργου. Πληρ. τηλ. 6974071752. ΜΑ296 ----------------.. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΑΝΟΣ, βρώµη και χορτάρι λειβαδίσιο. Πληρ. τηλ. 6974120546. ΜΑ294 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ σκεπαστή για γουρονόπουλα ανοξείδωτη, σχεδόν καινούρια. Πληρ. τηλ. 6979758083. ΜΑ312 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ εξαιρετικής ποιότητας και φρέσκα αυγά σε µεγάλες ποσότητες. Γίνεται και διανοµή κατ’ οίκον. Τηλ. επικ. 6936404619, 6971679569, 26220/61701. ΜΑ286 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 10 ΜΑΡΤΙΝΕΣ και 1 κριάρι και ΠΩΛΕΙΤΑΙ ντόπια βρώµη. Πληρ. τηλ. 6978558844. ΜΑ341 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ. Πάγκος εργασίας, φούσκα – µοτέρ- φριτέζα υγραερίου – πλατό, ψησταριά – ποτηριέρα, λάντζα 50Χ50Χ30 – ψυγείο – πάσο - ψυγείο κρέατος- φούρνος – θερµοθάλαµος – aircondition – ντουλάπα – bel mari. Πληρ. τηλ. 6948004643. ΜΑ440 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΡΝΑ∆ΕΣ 8 µηνών, διασταύρωση Γερµανικές – Γαλλικές και αρνιά για γάµους και βαφτίσεις. Πληρ. τηλ. 6974314091. ΜΑ448 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ 6,75 µέτρα µε διπλό κρεβάτι και σαλόνι 4 ατόµων, τουαλέτα συρταρωτή µε µπάνιο και δεξαµενή νερού. Πληρ. τηλ. 6939358693, 26230/96203. ΜΑ426 ----------------. ΚΟΥΝΕΛΙΑ, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, ΖΩΝΤΑΝΑ 1,5 kg κρέας καθαρό, 10 ευρώ έκαστο και 1 τροχόσπιτο, 1100 ευρώ. Τηλ.

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Στην

26220 94690 ΜΑ542 ---------------.. ΠΑΓΩΝΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε χαµηλή τιµή, των 4 ετών και των 1½ ετών θηλυκά και αρσενικά. Πληρ. κιν. 6936728150.ΜΑ390. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΨΥΓΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ PANEL µε ανοξείδωτα τσιγκέλια και πάτωµα, µε µοτέρ 3 HP COPELANT, διαστάσεων 2,40Χ2,40Χ2,80. Πληρ. τηλ. 6949204403. ΜΑ526 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 30 ΠΡΟΒΑΤΑ, τα 20 διαλεχτά, στη Μέλισσα Λεχαινών. Πληρ. τηλ. 26230/22335. ΜΑ565 ---------------. ∆ΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ έως 30.000 ανεξάρτητα από υπερδανεισµό και Τειρεσία σε ιδιώτες – ∆. υπαλλήλους, συνταξιούχους και επαγγελµατίες εντός 4 ηµερών, συνεργασία µε 6 τράπεζες σε όλη την Ελλάδα, εκταµίευση στην πόλη σας. Τηλ. 2310554514, fax: 2310554517, κιν. 6972886998, email:www.moneyCASH GRAM.gr. ΜΑ635 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για πρατήριο άρτου. Πληρ. τηλ. 26210/27811. ΜΑ614 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ελευθ. βοσκής. Πληρ. τηλ. 26210/29828. ΜΑ736 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΘΕΤΕΣ ΠΛΑΚΙ∆ΙΩΝ (stan). Πληρ. τηλ. 26210 31877 ΜΑ756 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ FAST FOOD. Ψυγείο τοστ, θερµοθάλαµος βιτρίνα, τοστιέρα, griliera, κρεπιέρα – φούσκα, ψυγείο µίνι γλυκού, λάντζα διπλή, πάγκος 60Χ2,00Χ86, φριτέζα γκαζ µονή, καταψύκτης, aircondition ντουλάπα 45.000 MTG, αεροκουρτίνα, καρέκλες, τραπέζια, σκαµπό. Πληρ. τηλ. 6948004643

. CARE M

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡ. Α∆ΕΙΑΣ 15742/288/4-3-08 Παρέχουµε για την καλοκαιρινή σεζόν ξενοδοχειακό προσωπικό, καµαριέρες – λαντζέρες – βοηθητικούς κ.λπ. Κυρίως αλλοδαπούς που γνωρίζουν Ελληνικά. Πληρ. Μ. Υφαντή, Αγ. Σοφίας 17-19, 2ος, Πάτρα. Τηλ. 2610 420185, 6937933955, 2610 420185 ΜΑ6190

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ

4Χ2,20 µ. µάρκας DETHLEFFS σε άριστη κατάσταση, µε κουζίνα, θερµοσίφωνα, τουαλέτα, καλοριφέρ, φυλασσόµενο σε υπόστεγο από ιδιώτη. Τιµή 2.000 ευρώ. Τηλ. 6978468615 από 5.00 έως 9.00 µ.µ.

. ΜΕΤΡΗΤΑ

αµέσως σε 10 λεπτά από τις πιστωτικές σας κάρτες χωρίς δεσµεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε πολλές άτοκες τραπεζικές δόσεις. Εξυπηρέτηση καθηµερινά. Τηλ. 6988888820 – 6976699988.ΜΑ709

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 12 ΣΤΡΕΜ. ή (από 4-4-4) στη θέση «ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ»

Αγ. Ιωάννου και επί της οδού Πύργου - Κατακόλου µε 175 ρίζες ελιές και µιας αποθήκης δ. προϊόντων ηλεκτροδοτηµένη. Είναι συνεχόµενα και έχουν φάτσα επί του δρόµου Κατακόλου 170 µ. Κατάλληλο για κάθε χρήση. Πληρ. τηλ. 6937774465 και 6932364378. ΜΑ543

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α

πλησίον Παιδότοπου Καταραχίου. Πληρ. τηλ. 6972053294, 6995186374.ΜΑ263

. ΕΝΕΧΥΡΟ∆ΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ!!! Ενεχυρο- αγορά σε οτιδήποτε χρυσό, λίρες – χρυσά δόντια, κ.α. ΠΑΤΡΑ: Πατρέως 63-65, 2610/621814. Τηλ. κιν. ραντεβού 6977044576, κο Αναστάσιο. ΜΑ6224.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΑΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

4,5 ευρώ τη µπάλα. Πληρ. 6978385663, 6979047236 ΜΑ507

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 45 ΠΡΟΒΑΤΑ

βελτιωµένα, διασταυρωµένα, γερµανικά. Τηλ. 26210 62143 ΜΑ528

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΡΕΖΑ

100άρα υπερβαρέου τύπου Κωνσταντινίδη µε γρανάζια, µοντέλο 2006. Πληρ. τηλ. 6977459209. ΜΑ289

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΛΟΓΟ

θηλυκό 2 ετών ντόπιο, από την περιοχή Νέας Μανωλάδας. Τηλ. 6977413105. ΜΑ621

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ράφια ξύλου, BODY ΒΙΤΡΙΝΩΝ, γραφείο, STAND, φώτα, καλόγεροι, κ.α. όλα καινούρια σε πολύ χαµηλή τιµή. Μεγάλη ευκαιρία. Ακόµα πωλείται καλοκαιρινό και χειµωνιάτικο εµπόρευµα εσωρούχων αξίας 57.000 ευρώ στη µισή τιµή, λόγω αναχώρησης. Προλάβετε. Πληρ. τηλ. 6974891415.

600µ² δίπλα στο ΣΤ’ δηµ. σχολείου Πύργου µε συντελεστή δόµησης 2. ∆ίνεται και αντιπαροχή. Πληρ. τηλ. 6937115091. ΜΑΣ5015

. Α∆ΕΣΜΕΥΤΕΣ ∆ΕΣΠΟΙΝΙ∆ΕΣ – ΚΥΡΙΕΣ κάθε ηλικίας πολύ εµφανίσιµες θέλουν να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους. Αν ψάχνετε το ίδιο µπορούµε να σας εξυπηρετήσουµε άµεσα. Πληρ. τηλ. 210/5239191, 210/ 5239427, 6975 764343.ΜΑ2870. ----------------. ΚΥΡΙΟΣ αρκετά ευκατάστατος, άκληρος µε αρκετά ακίνητα στην Αθήνα και στην Ηλεία καλόκαρδος ΖΗΤΑ αξιόλογη κυρία για γνωριµία και το γάµο. Μόνο σοβαρές προτάσεις γίνονται δεκτές. Πληρ. τηλ. 6945561845. ΜΑ6943 ----------------. FACE: ΚΟΠΕΛΑ 30 ετών νοσηλεύτρια από Ηλεία ζητά κύριο για γνωριµία γάµου ΚΟΠΕΛΑ 37 ετών από Ηλεία ζητά κύριο για γνωριµία γάµου ΚΥΡΙΑ 43 ετών χωρισµένη ζητά κύριο για σοβαρή γνωριµία ΚΥΡΙΑ 51 ετών µόνη ζητά κύριο για γνωριµία - συµβίωση. ΚΥΡΙΟΣ 39 ετών από Πύργο επιχειρηµατίας ζητά κοπέλα για γάµο ΚΥΡΙΟΣ 45 ετών από Ηλεία, ελεύθερος επαγ. ζητά κοπέλα για γάµο. ΚΥΡΙΟΣ 50 ετών από Πύργο ευκατάστατος ζητά κυρία για σοβαρή σχέση ΚΥΡΙΟΣ 59 ετών από Ηλεία ζητά κυρία για γνωριµία γάµου. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ FACE ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ & ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ Παντανάσσης 29- ΠΑΤΡΑ Τηλ. 2610/270892 – 6947307024. ΜΑ6866 ----------------. ΝΕΟΣ σοβαρός 33 ετών ΖΗΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ µε κυρίες 30-45 ετών και ό,τι καλό προκύψει. Πληρ. τηλ. 6995213364. ----------------. ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟ, ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ µε χιούµορ – καλή εµφάνιση και ΖΗΤΩ τη γυναίκα της ζωής µου. Τηλ. 6975742845. ----------------. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ χρόνου και η ρουτίνα της καθηµερινότητας µε οδήγησαν στην αναζήτηση µέσω αγγελίας. Είµαι νέα – πολύ εµφανίσιµη και πολύ µόνη. Πληρ. τηλ. 6973540250. ----------------. 30ΧΡΟΝΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ εµφανίσιµη, µε πλούσια θηλυκά στοιχεία ΖΗΤΑ ΕΧΕΜΥΘΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ κυρίου. Τηλ. 6982691923 ----------------. ΝΕΟΣ ΩΡΑΙΟΣ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΖΗΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ µε γυναίκα από 20 έως 40 χρονών µε σκοπό µια σοβαρή σχέση. Τηλ. 6970132699

. ΚΥΡΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΣ ΖΗΤΑ ΚΥΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ 35-40 ετών για σοβαρό σκοπό. Πληρ. τηλ. 6977735240. ΜΑ564

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο στο Κολίρι 4.300 στρ. στη θέση Γεράµπελα. Πληρ. τηλ. 6944456509. ΜΑ6822 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α, 1 στρεµ. έκαστο, άρτια και οικοδοµήσιµα, µε συντελεστή δόµησης 0,8 εντός οικισµού Αγ. Ιωάννη, αµφιθεατρικά µε φανταστική θέα το Ιόνιο. Πληροφ. τηλ. 6937454934, ιδιώτης. ΜΑ6985 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2650 εντός οικισµού στο Βούναργο. Πληρ. τηλ. 6978801418, 210/7663516. ΜΑ311 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2,150 στρ. οικοδοµήσιµο στον Ανθόπυργο απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Πληρ. τηλ. 6971635129. ΜΑ322 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 305 τ.µ. στα Άνω Λιόσια (Αθήνα) εντός σχεδίου πλησίον ΙΚΑ σε πεζόδροµο, παροχή ρεύµατος, νερού (ιδιώτης). Πληρ. τηλ. 6937718675, 6936708058. ΜΑ298 ----------------. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α (Βύρωνος 74) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο χώρος του Ελαιοτριβείου του Ελαιουργικού Συν/σµού Αµαλιάδας οικόπεδο 1280 τ.µ., κτίριο 620 τ.µ. Με το σχέδιο πόλης, οι τρεις πλευρές είναι µε δρόµο. Πληρ. τηλ. 26220/28952 και 6979413360. ΜΑ436 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΑΣ 4.380 τ.µ., αυτόνοµος, οικοδοµήσιµος, προς την παραλία της Ροβιάτας, µε φως και τηλέφωνο. Τιµή 40.000 ευρώ, συζητήσιµη. Τηλ. 6976524021 ΜΑ539 ----------------. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α (Βύρωνος 74) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο χώρος του ελαιοτριβείου του Ελαιουργικού Συν/σµού Αµαλιάδας. Οικόπεδο 1.280 τ.µ., κτίριο 620 τ.µ. Με το σχέδιο πόλης, οι τρεις πλευρές είναι µε δρόµο. Τηλ. 26220 28952 και 6979413360 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΙΑ 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ επί του δρόµου προς παραλία, µονοκόµµατα ή και σε κοµµάτια. Τηλ. 6936407389 ΜΑ514 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ΞΗΡΙΚΟΣ 50 στρεµ. ενιαίος, στη θέση Καρακάτι περιοχή Σιµόπουλου, ιδιοκτησίας Χρήστου Μπούρου. Πληρ. τηλ. 6976925100.ΜΑ716 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο στο Επιτάλιο 2 στρ. µε φως – νερό στον εθν. δρόµο. Πληρ. τηλ. 6975504296, 6977186817. ΜΑ738 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ 1 στρέµµα στην περιοχή της Συντριάδας. Πληρ. κα ∆ώρα, τηλ. 6976022948. ΜΑ744

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ

22 στρέµµατα, στο Γεράκι Αµαλιάδας. Πληρ. τηλ. 6939069057. ΜΑ6488

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο

7,8 στρεµµάτων, εντός οικισµού στη Μυρτιά. Πληρ. τηλ. 6979165421, 210/7221606. ΜΑ291

. ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α

άρτια και οικοδοµήσιµα εντός της κοινότητας. Πληρ. τηλ. 26210/51808, 6976555286. ΜΑΣ6605

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

8 στρέµµατα ελιές στη θέση Ροφιά, 80Χ100 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6986817801. ΜΑ398

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α άρτια και οικοδοµήσιµα στο 10ο χλµ. Πύργου – Κατακόλου. ∆εκτές µόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6976555283.

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 8 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

ελιές στη θέση Ροφιά, 80Χ100 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6986817801. ΜΑ398

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α

άρτια και οικοδοµήσιµα 150 µ. από το κέντρο του χωριού Λαστέικα. Πληρ. τηλ. 6932911387 ΜΑ305

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

16 στρεµ. στη θέση Νησιά Γαστούνης. Πληρ. τηλ. 6948545554. ΜΑ555

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 70 στρ.

µονοκόµµατη µε φως και νερό στην περιοχή ΒΑΡ∆ΑΣ ΗΛΕΙΑΣ, 250 µ. από εθνική οδό. Πληρ. τηλ. 2610/421409, 2610/420353. ΜΑ749


49

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

από PET SHOP λόγω αλλαγής επαγγέλµατος. Πληρ. τηλ. 6947024122.

Στην

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΑ & ΞΕΚΙΝΗΜΕΝΑ ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ & ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

το ξεκίνηµα σκύλων σε λαγό από 6 έως 12 µηνών. Πληρ. τηλ. 6979204780.

. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΗΤΑ

Από όλες τις πιστωτικές κάρτες σας µε ή χωρίς διαθέσιµα. Αποκτήστε σήµερα µετρητά από 1000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και εξοφλήστε σε πολλές άτοκες δόσεις. Εξυπηρέτηση καθηµερινά, τηλ. 6947466606. ΜΑ274

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΚΕ ∆ΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αναλαµβάνω τοποθετήσεις πατωµάτων παντός τύπου καρφωτά – κολλητά, τρίψιµο µε απορροφητικά µηχανήµατα, βερνίκια Γερµανίας. Επισκευές παλαιών πατωµάτων (γυαλίσµατα).

Εργασία αρίστη Ξύστρας ∆ιονύσιος Τηλ. 26210/29854 Πύργος Κιν. 6932928046. ΜΑΣ179.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

1) Ψησταριά µονή , 400 ευρώ 2) Φούσκα 4 µ. 300 ευρώ 3) Φούσκα 2 µ. µε το µοτέρ 350 ευρώ 4) Θερµοθάλαµο 120Χ80Χ80 για 5 λαµαρίνες 250 ευρώ 5) Φούρνο µε πυρότουβλα 120Χ80Χ30 ηλεκτρικό 200 ευρώ 6) Πλυντήριο πιάτων πενηντάρι 500 ευρώ 7) Γούρνα διπλή βαθιά 100 ευρώ 8) Ντουλάπα ΙΝΟΞ 200 ευρώ 9) Γούρνα διπλή 120 ΙΝΟΞ 150 ευρώ 10) Μπελ µαρι βιτρίνα 200 ευρώ 11) Καρέκλες ξύλινες µε ψαθί 8 ευρώ 12) Τράπεζα ξύλινα 80Χ80-120Χ80 40 ευρώ Τηλ. 6995122477.ΜΑ563

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ φωτοτυπικό µηχάνηµα

CONICA 3035 σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6989145834. ΜΑ500

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕΤΤΕΡ GORDON

2 χρονων θηλυκό µε χαρτιά, καλή στο Ορτύκι, λίγες εξόδους σε µπεκάτσα. Πληρ. τηλ. 6978851149. ΜΑ608

. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Όλα τα τραπεζικά δάνεια ανεξαρτήτως λευκής ή µαύρης λίστας στον Τειρεσία. Όλα τα δάνεια µε συνεργαζόµενο δικηγόρο, καινούριες δανειοδοτήσεις, πάγωµα δόσεων, πάγωµα καταγγελιών – πλειστηριασµών, διεκπαιρεώσεις Τειρεσία και συνεργασία µε το σύλλογο δανειοληπτών Αθήνας. ∆εκτά και τα ήδη ενυπόθηκα ακίνητα ή όχι, ιδιώτες, δηµόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι. Έλεγχος και µελέτη φακέλου για το δικηγόρο, 100 ευρώ. Εχεµύθεια στον πελάτη. Πληρ. τηλ. 6982259050, 6985956006.ΜΑ6904.

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ 105Χ65 εκατοστά.

Πληρ. τηλ. 6977127393. ΜΑ552

. ΧΑΘΗΚΕ

στο χώρο του δεύτερου δηµοτικού σχολείου Πύργου µία φωτογραφική µηχανή NICON ροζ µε τη θήκη της. Για να λειτουργήσει χρειάζεται φορτιστή, όποιος γνωρίζει να τηλεφωνήσει. Πληρ. τηλ. 26210/34263. ∆Ι∆ΕΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗ. ΜΑ713

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΡΑΝΤΙΣΤΙΚΟ

ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΜΕ ΒΥΤΙΟ 800 kg νερό, µηχανή Bertolini, εισαγωγής Ιταλίας. Πλαίσιο γαλβανιζέ και το χωνί επίσης, µε 7 σύνολο 10 εκ. τα 3 πυραυλάκια. Τηλ. 6946240041, κ. Γιώργο ΜΑ366

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΗΡΙΟ

600 τ.µ. µε ύψος 6 µέτρων καθαρό, σε οικόπεδο 4.600 τ.µ. επί της Ε.Ο. Πύργου – Πάτρας στο 1ο χλµ. µε δύο εισόδους στην Ε.Ο. Πληρ. τηλ. 6977204686, 2621022323. ΜΑΣ68

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

υπό ανέγερση ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 110 τ.µ. και πατάρι µε 60 τ.µ. γωνία, Κονδύλη και Υψηλάντου., µαζί µε υπόγειο 110 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6970870676.ΜΑ201

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑΒΕΡΝΑ σε κεντρικό σηµείο του Πύργου, πλήρως εξοπλισµένη, ώρες επικοινωνίας 12-15.00 και 19.00 – 22.00. Πληρ. τηλ. 6936727889. ΜΑΣ2020

. ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑ

περιοχή (Φτερνούλα) δύο αρσενικά σκυλιά ράτσας «Γκέκας» µε ανοιχτή κόκκινη µούρη. Το δε ένα έχει ελάχιστο µαύρο στην πλάτη. Τηλ. 6937534447. ΜΑ724

. ΕΠΙ∆ΙΟΡΘΩΝΩ

έπιπλα – κουφώµατα – πόρτες – κουζινικά και κάθε είδους ξύλινες κατασκευές. Πληρ. τηλ. 6937879671.ΜΑ6308

. ∆Α∆ΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

αγοράζω προς 1000 ευρώ τη µία. Πληρ. τηλ. 6986182490. ΜΑ6241

. ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ

«Ο ΓΙΑΝΝΗΣ» ΜΕ ΑΛΛΟ∆ΑΠΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙ∆ΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ

Η εγγύηση του Γραφείου µας είναι η πολυετής πείρα µας και ο σεβασµός µας στον πελάτη. Πλήρης εχεµύθεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Τηλεφωνήστε για περαιτέρω πληροφορίες στο fax 26210/36475, 26210/25170, κιν. 6932154703, 6932424029. ΜΑ777

«DOGKAS GROUP FAST LINE» ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡ. ∆ΟΓΚΑΣ

∆ΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ∆ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

(∆ΑΝΕΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 14-16 ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ 26210-20750-20751-20752 ΦΑΞ 26210-20755 e-mail:dogkask@ hotmail.com www.dogkasgroup.gr ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΓΡΑΦΕΙΟ-ΚΑΤΑΣΤHMA ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ∆ΑΝΕΙΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗ∆ΕΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ∆ΗΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ

ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ – ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΡΕΤΙΡΕ, Γ’ ΌΡΟΦΟΣ 130 Τ.Μ. ΚΑΙ ΜΕ 130 Τ.Μ. ΒΕΡΑΝΤΕΣ, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 200.000 ΕΥΡΩ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΥΡΓΟΥ 54, 71, 76, 108, 118 Τ.Μ. ΜΕ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΟΥ∆Ι ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ 34, 69, 83, 86, 139 Τ.Μ. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 55 Τ.Μ., Α’ ΟΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΠΑΤΟ. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Γ’ ΟΡΟΦΟΣ 105 Τ.Μ., ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΠΑΤΟ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ∆’ ΌΡΟΦΟΣ 106 Τ.Μ., ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΠΑΤΟ. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ Β’ ΟΡΟΦΟΣ, 42 Τ.Μ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΛΑΣΤΕΙΚΑ, 4 ∆ΩΜΑΤΙΑ, ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥ 1963 ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 518 Τ.Μ., 52.000 ΕΥΡΩ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΕΤΟΣ ΚΑΤ. 1970, 75 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 470 Τ.Μ., ΤΙΜΗ 160.000€. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΕΤΟΣ ΚΑΤ. 1985 ΣΤΟΝ ΑΓ. ΗΛΙΑ 80 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 170 Τ.Μ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 500 ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙΜΗ 60.000€. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2564 Τ.Μ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΛΦΕΙΟΥ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΤΙΜΗ 250.000€. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 Τ.Μ. ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 2 ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤ’ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4000 Τ.Μ. ΘΕΣΗ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟ 4105 Τ.Μ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 700 Τ.Μ. ΑΛΦΕΙΟΥΣΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 22 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ 150 ΡΙΖΕΣ ΕΛΙΕΣ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΟ ΛΑΝΤΖΟΙ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ 6.236 Τ.Μ. ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΑΝΑ 700 Τ.Μ., 8 ΑΡΤΙΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Α. ΟΙΚΟΠΕ∆Ο – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ 11.000 ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ ΕΠΑΦΗ ΠΑΛΙΑ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ. ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ 8000 ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΚΙΝΑΡΑ 700 Τ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΕΙΟΥ ΜΕ ∆ΡΟΜΟ ΦΑΡ∆Υ. ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 840 Τ.Μ. ΣΥΝΤ. 1.6, ΜΙΛΤ. ΙΑΤΡΙ∆Η, ΠΥΡΓΟΣ. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ∆ΙΠΛΑ ΣΤΗΝ PEUGEOT OIKOΠΕ∆Ο 2741 Τ.Μ. ΜΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΛΙΑ 96 Τ.Μ., 2 ∆.Σ.Κ ΚΑΙ ΜΕ ΚΤΙΡΙΟ 430 Τ.Μ. ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠI ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ∆ΙΠΛΑ ΣΤΗΝ PEUGEOT 4560 Τ.Μ., ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕ ΑΙΘΟΥΣΑ 200 Τ.Μ. ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ 185 Τ.Μ. ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΟ, ΑΝΟΙΚΤΌ ΧΩΡΟ 130 Τ.Μ. ΚΑΙ ΦΑΡ∆Υ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 110 Τ.Μ. ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ 3 ∆.Σ.Κ.Μ., ΟΛΑ ΜΑΖΙ 750.000 ΕΥΡΏ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ∆ΡΟΜΟ ∆ΙΩΡΟΦΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΤΙΣΜΑ 500 Τ.Μ. ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 Τ.Μ., ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΟ Κ.Α., ΤΙΜΗ 1.000.000 ΕΥΡΩ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟ 52 Τ.Μ., ΥΠΟΓΕΙΟ 28 Τ.Μ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 52 Τ.Μ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 70 Τ.Μ. ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚOΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚAΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧIΟΥ ΠYΡΓΟΥ 4.000 Τ.Μ., ΟΙΚΟ∆ΟΜHΣΙΜΟ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚOΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚAΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧIΟΥ ΠYΡΓΟΥ 9.680 Τ.Μ. ΟΙΚΟ∆ΟΜHΣΙΜΟ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚOΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚAΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧIΟΥ ΠYΡΓΟΥ 10.500 Τ.Μ., ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒIΛΑ – ΜΕΖΟΝEΤΑ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚH ΣΤEΓΗ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 215 Τ.Μ. ΚEΝΤΡΟ – ΑΠOΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠYΡΓΟΥ, ΤΙΜH 90.000 ΕΥΡΩ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4000 Τ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΑ∆Α, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 50.000€. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2760 Τ.Μ. ΜΕ ΚΤΊΣΜΑ ∆ΙΩΡΟΦΟ 738 Τ.Μ. ∆ΙΩΡΟΦΟ, Α’ ΟΡΟΦΟΣ 246 Τ.Μ., ΙΣΟΓΕΙΟ 246 Τ.Μ., ΥΠΟΓΕΙΟ 246 Τ.Μ. Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 10.000 Τ.Μ. ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ ΙΣΟΓΕΙΟ 800 Τ.Μ., ΥΠΟΓΕΙΟ 800 Τ.Μ. ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ -ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5580 Τ.Μ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ, ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4800 Τ.Μ., ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΕΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 4.000 Τ.Μ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Κ.Λ.Π. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 9.500 Τ.Μ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Κ.Λ.Π. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ 2850 Τ.Μ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 1600 Τ.Μ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 179 Τ.Μ. ΜΕ ΟΙΚΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΗ. ∆ΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ∆ΑΝΕΙΟ, ΧΑΛΙΚΙΑΤΙΚΑ. ΤΙΜΗ 140.000€ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 13.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 14.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 50.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 550 Τ.Μ., ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΕΤΙ ΠΥΡΓΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1.100 Τ.Μ. ΕΝΤΌΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΕΤΙ ΠΥΡΓΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ 1023 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 110.000€ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ 500 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 60.000€ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο 500 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 50.000€ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ Ο∆ΟΣ ΑΒΕΡΩΦ 123 Τ.Μ. ΚΤΙΖΕΙ 100 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 55.000€ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 9240 ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ 90 Τ.Μ. ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ 6ον ΧΙΛ. ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΕΣΤΟΡΑΝ Κ.Λ.Π. ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 3750 Τ.Μ. 4 ΧΙΛ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ. ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ 3100 Τ.Μ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 1876 Τ.Μ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Α∆ΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ. ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΤΙΣ Ε.Ο. ΟΛΥΜΠΙΩΝ 3546 Τ.Μ. ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 2200 Τ.Μ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ. ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 2.200 Τ.Μ. ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ 200 Τ.Μ., ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΩΡΟΦΗ 180 Τ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ Ή ΜΗ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑ Ή ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΤΙΜΗ 450 ΕΥΡΏ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 55 Τ.Μ., ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΞΩ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΙΜΗ 600 ΕΥΡΩ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 3.600 Τ.Μ. ΣΤΗΝ ΕΞΟ∆Ο ΑΛΦΕΙΟΥ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ.Λ.Π. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 42 Τ.Μ., ΚΕΝΤΡΙΚΗ, 2ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.000 ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ 125, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΣ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΜΑΝ∆ΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΥΛΙΚΑ ΟΙΚΟ∆ΟΜΩΝ. ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡ∆ΑΜΥΛΗ ΜΑΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΙΣΟΓΕΙΟ 45 Τ.Μ., ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ 45 Τ.Μ., ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ 56 Τ.Μ., ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΕ ΠΕΤΡΑ. ΤΙΜΗ 300.000 ΕΥΡΩ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 50 ΜΈΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΙΚΙΑ 3∆.Σ.Κ. 90 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1400 Τ.Μ., ΤΙΜΗ 80.000 ΕΥΡΩ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ∆.Χ. – ΤΑΧΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑΧΙ, ΜΟΝΤΕΛΟ 2002 ΜΕ Ε∆ΡΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α - ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΖΩΗΣ-ΠΥΡΟΣ ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓ. ∆ΟΓΚΑΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 14-16 ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ 26210 -20750-20751


50

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

∆ευτέρα 22 Ιουνίου

Στην

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 24ΩΡΟ VIDEO CLUB

µε έτοιµο πελατολόγιο στον Πύργο. Τηλ. 6979110748

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ απόφοιτος του τµήµατος Φιλολογία του Α.Π.Θ. αναλαµβάνει την προετοιµασία υποψηφίων θεωρητικής κατεύθυνσης, καθώς και µαθητές όλων των τάξεων Γυµνασίου – Λυκείου. Πληρ. τηλ. 26210/54752, 6976206431. ΜΑ146 ----------------. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ παραδίδει µαθήµατα στο χώρο σας ή στο χώρο της στο µάθηµα Ανάπτυξης Εφαρµογών Περιβάλλοντος. Επίσης αναλαµβάνει και προετοιµασία E.C.D.L. Πληρ. τηλ. 6946255651. ΜΑ450

. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ & ΠΑΡΑ∆Ι∆ΕΙ σε προσιτές τιµές µαθήµατα (ιδιαίτερα ή µικρών οµάδων). Πληρ. τηλ. 6979294096. ΜΑ281

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

οδός Παπαφλέσσα 21 (δίπλα στην Speedex) ισόγειο 66 τ.µ. υπόγειο 60 τ.µ. πατάρι 33 τ.µ. Είναι ενοικιασµένο (ανθοπωλείο κ. Τσαπέκη). Πληρ. τηλ. 6937467506, 6909022440. ΜΑΣ5020

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

αυτοκινήτων στον Πύργο, µόνο σοβαρές προτάσεις. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 6974993182.ΜΑΣ83

400 τ.µ. κάλυψη σε οικόπεδο 4 στρεµµάτων περιφραγµένο στην περιοχή ΒΑΡ∆Α ΗΛΕΙΑΣ πλησίον εθνικής οδού, για όλες τις µορφές επιχειρήσεων κατάλληλο. Πληρ. τηλ. 6938320940. ΜΑ748

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ

στα Λεχαινά σε προσιτή τιµή, λόγω αλλαγής επαγγέλµατος. ∆εκτές µόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6942401644. ΜΑ620

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 52µ², Πατρόκλου 6 (απέναντι από τη Στοά Φιτσίου) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 52 µ² Πατρόκλου 6. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 72 τ.µ. ΓΡΑΦΕΙΟ 42 τ.µ. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 42 τ.µ. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 31 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6944720997. ΜΑΣ912.

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

2 ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 80 τ.µ. ΕΚΑΣΤΟ σε κεντρικό σηµείο του Πύργου, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 47 (έναντι Νοµαρχίας) ιδανικά για οποιαδήποτε επαγγελµατική χρήση ή επένδυση. Μεγάλης γυάλινης και γωνιακής προσόψεως, σε αντισεισµικό κτήριο χρονολογίας 1978, αποτελούνται απο 32 τ.µ. ισόγειο, 32 τ.µ. υπόγειο και 16 τ.µ. πατάρι έκαστο (δυνατότητα ενοποίησης). ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, τηλ. 6944181097. ΜΑ619

. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΣΤΟΥΜΠΑΝΟΥ» ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ κεντρικό 65 τ.µ., µισθωµένο στη Γαστούνη ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, κεντρικό 70 τ.µ. µε υπόγειο και πατάρι στην Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 128 τ.µ., σε οικόπεδο 756 τ.µ. κοντά στον Πύργο µε θέα το Ιόνιο πέλαγος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 78 τ.µ. σε οικόπεδο 150 τ.µ. στην Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 83 τ.µ. σε οικόπεδο 350 τ.µ. φάτσα στον κεντρικό δρόµο Αγ. Ιωάννης Πύργου ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 72 τ.µ. σε οικόπεδο 2120 τ.µ. στο Παλούκι ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 115 τ.µ., 2ου ορόφου στο κέντρο του Βαρθολοµιού ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ καινούρια, κεντρικά στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 104 τ.µ. σε οικόπεδο 300 τ.µ. στο κέντρο της Αµαλιάδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 76 τ.µ. σε οικόπεδο 150 τ.µ. εντός οικισµού στην Κεραµιδιά Αµαλιάδας, τιµή ευκαιρίας. Προλάβετε ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 75 τ.µ. σε οικόπεδο 150 τ.µ. κεντρική στην Αµαλιάδα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α εντός οικισµού στη Μαραθιά Αµαλιάδας µε θέα το Ιόνιο πέλαγος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 10.150 τ.µ. µεγάλη φάτσα στον κεντρικό δρόµο από Βρανά προς Αρκούδι µε θέα το Ιόνιο πέλαγος κατάλληλο για ξενοδοχειακή µονάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ λόγω αναχώρησης, οικόπεδο 6.252 τ.µ. περιφραγµένο µε θέα το Ιόνιο πέλαγος στο Αρκούδι ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 500 τ.µ. διαµπερές σε δύο δρόµους, κεντρικό στο Βαρθολοµιό. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.000 τ.µ. στα Σκουπέικα Αµαλιάδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 6.800 τ.µ. στη Φραγκαβίλα Αµαλιάδας. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α στην Αµαλιάδα 180 τ.µ., 204 τ.µ., 450 τ.µ., 520 τ.µ., 769 τ.µ., 1350 τ.µ., κεντρικά. Προλάβετε ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 120 τ.µ. σε οικόπεδο 4.000 τ.µ. κοντά στην Αµαλιάδα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α των 4.000 τ.µ., 5.600 τ.µ., 5.800 τ.µ., στην Κουρούτα Αµαλιάδας ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α εντός οικισµού στα ∆ουνέικα Αµαλιάδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.300 τ.µ., διπλα στον εθνικό δρόµο µε θέα τη θάλασσα, στα Καµίνια Πατρών. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.000 τ.µ. στην παραλία Μαραθιάς ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 20.000 τ.µ. , φάτσα θάλασσα στην παραλία Μαραθιάς ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2.574 τ.µ. εντός οικισµού στο Καρδιακαύτι ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 290 τ.µ. κεντρικό στη Γαστούνη ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ καινούρια 78 τ.µ. & 50 τ.µ. µε αποθήκη και γκαράζ στην Αθήνα, στο Ν. Κόσµο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2540 τ.µ. εντός οικισµού στην Ξυλοκέρα Πύργου σε τιµή Ευκαιρίας. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΣΤΟΥΜΠΑΝΟΥ» Τηλ. 26220/24550 – 6973055992 www.stoubanou.gr ΜΑ6462 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ στο κέντρο του Πύργου. Πληρ. τηλ. 6937127212ΜΑ296. ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΜΕ ΠΑΤΑΡΙ, δίδεται και για άλλη χρήση, Ερµού 30 Πύργος. Πληρ. τηλ. 6979453568 ΜΑ529 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙ∆ΙΚΩΝ ΥΠΟ∆ΗΜΑΤΩΝ «SCARPINO», Ερµού και Σισίνη γωνία στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210 22734, ώρες καταστηµάτων ΜΑ538 -----------------

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕ – ΟΥΖΕΡΙ – ΜΕΖΕ∆ΟΠΩΛΕΙΟ πλήρως εξοπλισµένο, σε καλή περιοχή του Πύργου, λόγω προβλήµατος υγείας. Τηλ. 6988803415 ΜΑ537 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΚΕΡ∆ΗΣ επί της οδού Πατρών, λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6978122889 ΜΑ755 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΦΕ στον πεζόδροµο Νοµαρχίας. Τηλ. 6982301227, µόνο σοβαρές προτάσεις

ΠΩΛΟΥΝΤΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ αντισεισµικής θωράκισης σε Πύργο - Πάτρα και Αθήνα µε µεγάλες βεράντες, τζάκια, κλειστούς χώρους στάθµευσης, αυτονοµία στη θέρµανση, χωρίς Φ.Π.Α. Πληρ. τηλ. 26210 27100, 6936862614-16 ΜΑΣ309

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝ ΗΤΩΝ

ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

Ο ΛΑΜΠΗΣ Αρχ. Ηλιδος 4 Αµαλιάδα Τηλ. 26220/25243 Κιν. 6974482081 www.lampisg.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 2όροφη κατοικία στο Παλούκι Αµαλιάδας σε 7 στρέµµατα αγροτεµάχιο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία στην Κυλλήνη µε 1000 τ.µ. οικόπεδο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 2οροφη κατοικία στο Τραγανό, 100 τ.µ., πάνω, 100 τ.µ. κάτω και κήπο. Τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεµάχιο µε φως – νερό – τηλέφωνο στο δρόµο Αµαλιάδας – Σαβάλια – Τεχνικές σχολές. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 2όροφη κατοικία στο κέντρο στο Σώστι. Το ισόγειο για επαγγελµατική στέγη – καφετέρια – ψησταριά – καφενείο 150 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 75 τ.µ., 100 µέτρα από το θέατρο Φλόκα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία σε οικόπεδο 500 τ.µ. στην Κρέστενα σε υψόµετρο µε θέα τη θάλασσα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δυάρια, πολυτελέστατα διαµερίσµατα µε πάρκινγκ και αποθήκη καινούρια, κεντρικά, Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 68 τ.µ. σε άριστη κατάσταση στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 105 τ.µ. στο κέντρο της Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 150 τ.µ. µε µαγαζιά στο κέντρο της Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 150 τµ. στη ∆άφνη Αµαλιάδος ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 100 τ.µ. σε κεντρικό µέρος στην Αµαλιάδα σε καλή τιµή. ΠΩΛΕΙΤΑΙ λιοστάσι 3 στρέµµατα άρτιο και οικοδοµήσιµο στην Ξυλοκέρα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 230 τ.µ. σε κεντρικό µέρος της Αµαλιάδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα ηµιτελές 100 τ.µ. στην περιοχή του νοσοκοµείου Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 80 τ.µ. στον Πύργο στην περιοχή Χαλικιάτικα σε καλή τιµή ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 στρέµµατα στην περιοχή Κουρούτας οικοδοµήσιµα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 στρέµµατα στο δρόµο Αµαλιάδας - Σαβαλίων µε 50 µ2 σπίτι, καινούργιο επί του δρόµου. ΜΑΣ766

ΘΛΙΒΕΡΗΣ

∆ΑΝΕΙΑ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ∆ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ 15ετής εµπειρία e-mail: chthiv@otenet.gr ΤΗΛ. 6977802546

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ καταστήµατα διαµερίσµατα σε υπό κατασκευή πολυκατοικίες στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ φάτσα στην θάλασσα από Παλούκι έως Αγία Μαρίνα Αµαλιάδας τουριστικών εκµεταλεύσεων. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ οικόπεδα µε οικίες και χωρίς εντός σχεδίου ∆ουνεϊκων - Αµαλιάδας και εκτός σχεδίου. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ διαµερίσµατα και καταστήµατα, γραφεία, studios στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο ελαιοστάσιο, ύψωµα θέα το Ιόνιο και Ιόνια οδό περιοχή Χανακίων. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Αγ. Μαρίνα ∆ουνείκων Αµαλιάδας 4 στρ.10 στρ, 27 στρ. 6,5 στρ. 3 στρ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 8 στρ. µ 6,5 στρ. 12,στρ. σύνορα σχεδίου οικισµού ∆ουνείκων Αµαλιάδας. ** ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ στην Αµαλιάδα 1500 τ.µ. γωνία – 300 τ.µ. γωνία – 450 τ.µ. σε κεντρικούς δρόµους µε συντελεστή δόµησης 2. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ επιπλωµένα διαµερίσµατα σε Παλούκι και Κουρούτα Αµαλιδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 120 τ.µ. στη Μαραθιά εντός 4 στρεµ. µε οπωροφόρα δέντρα, ελιές 160.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ στο Παλούκι Αµαλιάδας σε οικόπεδο µε ρεύµα εντός 1 στρεµ. 25.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΑ στο Παλούκι Αµαλιάδας σε οικόπεδο 3 στρεµ. µε θέα θάλασσα σε απόσταση 250 µ. από το κύµα. 90.000 ευρώ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 5 στ. στη Ροβιάτα και 10 στρ. στον Αµπελόκαµπο Αµαλιάδας και 5 στρ. στην περιοχή Χαβαρίου µε ελαιοστάσιο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί Εθν. οδού Πύργου - Πατρών, 12 στρέµ., ύψος Μεσολογγάκι ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί Εθν. οδού Πύργου - Πατρών, 7 στρέµ. µε οικία, ύψος TOYOTA

2009

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Καπογιάννη και Κρεστενίτου Πύργος Τηλ. 2621037406 . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 4680 τ.µ. του αναδασµού στο Σκουροχώρι Ηλείας. β) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ βιολογικής καλλιέργειας 15 στρεµµάτων στο Μάγειρα Ηλείας.επι επ. επ. δρόµου Λάλα ∆ίβρης. γ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ 7 στρεµµάτων βιολογικής καλλιέργειας, µε ρεύµα, νερό, Πλάτανος Αρχ. Ολυµπίας επί επαρχιακού δρόµου. δ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 10 στρεµµάτων εντός οικισµού Αγ. Γεωργίου Πλατάνου Αρχ. Ολυµπίας επί της εθν. οδού Τριπόλεως, τριφασικό ρεύµα, νερό 3) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 85 τ.µ. 3άρι τρίτου ορόφου στην πλατεία Κύπρου, Πύργος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΟΙΚΙΑΣ σε καλή κατάσταση 120τ.µ. εντός οικοπέδου 1507 τ.µ. Κορακοχώρι Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 440τ.µ. στο Κατσαρού Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ µεζονέτα 135τ.µ. εντός οικοπέδου 750τ.µ. Κολίρι Ηλείας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ (8) στρ. στο Κολίρι Ηλείας σε τιµή ευκαιρίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 171 τ.µ. εντός της πόλης του Πύργου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 56 τ.µ. µε υπόγειο 20,30 τ.µ. στα Μακρίσια Ηλείας. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ 90 τ.µ., στην οδό Ρήγα Φεραίου Πύργος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΕΝ∆ΡΟΠΕΡΙΒΟΛΟ 10400 τ.µ. στο Βούναργο Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο εντός οικισµού Σµίλα Αρχ. Ολυµπίας, 6.800 τ.µ. επι επαρχιακού δρόµου Πελοπίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΟΙΚΙΑ 80 τ.µ. µε υπόγειο 40 τ.µ. εντός οικοπέδου, 8500 τ.µ. στο Λεόντιο Πατρών. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 14000τ.µ. στον Πλάτανο Ηλείας εκτός οικισµού. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 6000 τ.µ. στη θέση Ροφιά Πύργου Ηλείας µε νερό, ρεύµα αρδευτικό και 90 ρίζες ελιές ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 207 τ.µ. Αρχιµήδους 23 Πύργος. ΑΓΡΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 9481 τ.µ. στο Καταράχι Ηλείας (εντός αναδασµού) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ποτιστικός 3396 τ.µ. στη θέση Συντριάδα του ∆.∆. Αγ. Γεωργίου δήµου Πύργου. . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: α) Ισόγειος οικία 94,35 τ.µ., β) ισόγειος αποθήκη 23,46 τ.µ., γ) 1ος όροφος οικία 62 τ.µ. γιαπί, δ) ισόγειο κατάστηµα 160,43 τ.µ. εντός οικοπέδου 352 τ.µ. στη Σκιλλουντία Ηλείας. ΜΑΣ1059


51

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

∆ευτέρα 22 Ιουνίου

Στην

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΗΟΒΒΥ

∆ΥΑΡΙΑ – ΤΡΙΑΡΙΑ – ΤΕΣΣΑΡΙΑ – ΓΚΑΡΑΖ – ΑΠΟΘΗΚΕΣ. ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ∆. ΚΟΡΚΟΛΗΣ,

Γερµανικό µε ψυγείο, κουζίνα, θέρµανση, φούρνο µικροκυµάτων, δορυφορική κεραία, τουαλέτα, τελευταίο µοντέλο σε καλή τιµή, ιδανικό και για οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 2610/430554, 6945144705.ΜΑ267.

τηλ. 26210/26800, 6947800302. ΜΑΣΑ965

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ πολυτελούς κατασκευής

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑΞΙ

στο δήµο Βουπρασίας µε έδρα την Παλαιά Μανωλάδα. Πληρ. τηλ. 6979392100. ΜΑΣ6584

Αυτονοµία στη θέρµανση σε νεοανεγειρόµενη οικοδοµή.

ΑΦΟΙ Α. ∆ΑΡΖΕΝΤΑ ΦΩΚΙΩΝΟΣ 37 ΠΥΡΓΟΣ

Πληρ. τηλ. 26210/37234, 694 4592953.ΜΑΣ718.

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Σε νεοανεγειρόµενη οικοδοµή και σε πανταχόθεν ελεύθερο σύστηµα

σε καλή κατάσταση για PEUGEOT σε µοντέλα 106 και 206. Πληρ. τηλ. 6977264970. ΜΑ268

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ∆ΙΑΓΡΑΦΩΝ - ΑΠΑΝΤΑ ∆ΙΑΜΠΕΡΗ

ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ «ΛΥΜΟΥΡΑ» ΠΑΤΡΩΝ 46 - Τηλ. 26210-33310 Κιν. 6974312372, 6979054470 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 116µ² στην Αγία Βαρβάρα, 2ος όροφος ή ανταλλάσσεται µε µονοκατοικία. . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ α) ισόγειο 200 τ.µ. και α’ όροφος 150 µ² στο 2ο χιλιόµετρο Πύργου – Κυπαρισσίας. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΑ 120µ² ηµιτελής µε οικόπεδο 2900 µ² στον Αγ. Γεώργιο. Τιµή πολύ καλή . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σκουροχώρι 8 στρεµ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 824 µ² επί της Αγ. Μαρίνης ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΗΜΑ 23½ στην περιοχή Βυτινέικα µε 200 ρίζες ελιές, 80.000 ευρώ. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 51µ² επί της Μιαούλη ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α για επαγγελµατική και ιδιωτική χρήση σε περιοχή Πύργου και οικισµούς Λαστέικα - Σκαφιδιά - Αγιο Γεώργιο - Κατσικάρι - Αγ. Κυπριανό. ΕΝΟΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΑΡΙΑ, ΤΡΙΑΡΙΑ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ σε όλες τις περιοχές του Πύργου. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ΟΙΚΟΠΕ∆Α στο δρόµο Λαστεΐκων Αγ. Γεωργίου, 3.050, 3,5 και 6,5 στρεµµάτων έκαστο οικοδοµήσιµα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α 5,5 στρεµµάτων, 3,5, 4,5 και 13 στρεµµάτων σε περιοχές ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ΕΛΑΙΩΝΑ & ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 200 τ.µ. µε ένα στρέµµα οικόπεδο, περιοχή ΑΝΘΟΠΥΡΓΟΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Λεβεντοχώρι οικοπεδική έκταση τεσσάρων στρεµµάτων µέσα στην κοινότητα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο επί της Καταραχίου 370 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο 4ος όροφος εµβαδού 120 τ.µ. κατάλληλος για γραφεία επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 68 τ.µ. µε 30 τ.µ. πατάρι επί της 28ης Οκτωβρίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον ΆΓιο Γεώργιο οροφοδιαµέρισµα 96 τ.µ., παλιά οικία 70 τ.µ. σε οικόπεδο 168 τ.µ. και οικόπεδο 4015 µε 70 ρίζες ελιές οικοδοµήσιµο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙ 9.800 στρεµ. στην περιοχή ΑΓΓΙΝΑΡΑ (κεραία). ΠΩΛΕΙΤΑΙ στα Χανάκια οικόπεδο 6.100 τ.µ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 50 τ.µ. κάθε µία (µε κεντρική θέρµανση, αιρκοντίσιον, ηλιακό, ατοµική αποθήκη σε οικόπεδο 4 στρεµ. στο δρόµο Σκουροχωρίου - Λεβεντοχωρίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 140 τ.µ., οδός Πολυτεχνείου, 10ετίας, πολυτελούς κατασκευής, 2ος όροφος ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί της Ρήγα Φεραίου µονοκατοικία 70 µ² σε οικόπεδο 215 µ². ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1416µ² κτίζεται 400 µ² στον Αη Γιάννη. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην ΑΓΓΙΝΑΡΑ χωράφι 15 στρεµ. περιφραγµένο ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΑ 60µ² σε οικόπεδο 4700 στρεµ., 700 µ. όπισθεν εθνικής οδού Πύργου Πατρών. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 80µ² µε 20µ² αποθήκη επί της Εθν. Αντιστάσεως 220.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση Μεζεδοπωλείο – Εστιατόριο στο κέντρο του Πύργου σε τιµή ευκαιρίας, λόγω αναχώρησης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Μυρτιά λιοστάσι 3640 στρεµ. µε 42 ρίζες ελιές. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙ οικόπεδο 4 στρεµµάτων. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 55µ² επί της Καπετάν Γιώργη ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΙΚΙΑΤΙΚΑ 3οροφη οικοδοµή αποτελούµενη από κατάστηµα 120µ² , α’ όροφος διαµέρισµα 120µ², β’ όροφος διαµέρισµα 100µ² ολόκληρη ή τµηµατικά. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στη Βαρβάσαινα χωράφια 1620 µ² και 13.550 µ² ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5.500 µ² στις Κολιρέικες παράγκες ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στον Πύργο 210 µ² . ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Κάστα Κορακοχωρίου αγροτεµάχιο 10 στρεµ. 500 µ. από τη θάλασσα µε δυνατότητα τεµαχισµού ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω αγροτεµάχιο 6 στρεµµάτων 500 µ. από τη θάλασσα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 61 µ², 3ος όροφος ΠΩΛΕΙΤΑΙ µεζονέτα 2ος και 3ος όροφος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 100 µ² επί της Παπαφλέσσα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 111 µ² επί της εθνικής Πύργου – Πατρών. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση ουζερί ΜΑΣ900

(Αντισεισµική θωράκιση, σύγχρονο ντιζάιν, µονώσεις, θωρακισµένες πόρτες DORAL, θυροτηλεόραση, διπλά µπάνια (διπλά τζάµια, σίτες), πολυτελή αξεσουάρ, βεράντες µε ηµιυπαίθριους χώρους, αυτόνοµη θέρµανση, γκαράζ ...) υπό κατασκευή: 125,14- 117,74 - 59,06 – 100,40 m², 56,75 m², 135,01 – 121, 92, οδός Αγ. Αρτεµίου & Φωκίωνος (4ο ∆ηµ. Σχολείο) Εξωτερικά κουφώµατα DORAL

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αρχιτέκτων – Μηχανικός

Πληροφορίες γραφείο: οδός ∆ραγατσανίου 24 Πύργος (πεζόδροµος ∆ιοικητηρίου) Τηλ. 26210/26596 και 6972080304.ΜΑΣ253.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ Μάσεϊ Φέργκιουσον 165, σε άριστη κατάσταση µαζί µε φρέζα 60άρα Κωνσταντινίδη. Πληρ. τηλ. 6936921969.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ JEEP CHEROKEE

2800 c.c., τούρµπο ντίζελ, µοντ. 5ος/2006 µε 20.000 χλµ., φουλ εξοπλισµός, φυλασσόµενο σε κλειστή αποθήκη, εντελώς καινούριο, δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος. Επίσης ανταλλάσσεται µε τζιπ µικρότερου κυβισµού αναλόγου κατάστασης και τιµής. Πληρ. τηλ. 6977736994.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES SPRIDER

(κλούβα) 313, µοντ. 8ος του 2002. Τιµή λογική. Πληρ. τηλ. 6972038607.ΜΑ258

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

FORD SIERA COSWARTH 4X4 µε 400 ίππους, και σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6979530052. ΜΑ730

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ DAEWOO ESPERO

1500 cc, από ιδιώτη σε άριστη κατάσταση. Έτος κυκλοφορίας 1996 µε πραγµατικά χλµ. 155.000, ατρακάριστο, ζάντες αλουµινίου, A/C, R/CD, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κεντρικό κλείδωµα και immobiliser, σε προσιτή τιµή. Τηλ. 6974927658, 26210 30731

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES E 200 COMPRESSOR

µοντ. 6ος 2003, A.B.C. – RADIO CD – E.S.P. – αυτοµ. πιλότος, δερµάτινα καθίσµατα – επένδυση ξύλου – ηλεκτρ. καθίσµατα – παράθυρα – αναδιπλ. ηλ. καθρέπτες – τιµόνι πολλαπλών χρήσεων, αυτόµατο σειριακό, αισθητήρες φώτων – βροχής – προβολείς οµίχλης – πανοραµική οροφή. Τιµή 22.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6977703990. ΜΑ521

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑΧΙ

στο Κάστρο Κυλλήνης – ευκαιρία. Πληρ. τηλ. 6973338130. ΜΑ712

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ RENAULT CLIO

µοντέλο ’03, 1400c.c. 16V 100HP 3θυρο, full extra, ατρακάριστο – σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6937111437. ΜΑ551

2009

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Σταυρόπουλος Φώτης ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ζώντου Ειρήνη

Πατρών 105 (Ίππαρχος), Πύργος Τηλ. 26210 34250, Fax: 26210 34301 Κιν.: 6937 437473 e-mail:fstavropoulos@in.gr ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 400 στρεµµατα παραθαλασσια Πληροφοριες µονο στο γραφειο ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α

-Πύργος 400τ.µ. µε σ.δ. 2,4 -Πύργος 600 τ.µ. µε σ.δ. 1,8 -Αγ.Γεωργιος 225 τ.µ. -Συκια Κατακολου 400 τ.µ. -Λεβεντοχωρι 3.500 τ.µ. εντος οικισµου -Σκαφιδια 8.500 τ.µ. εντος οικισµου µε θεα τη θαλασσα -Συκια Κατακολου 600 τ.µ. -Σκουροχωρι 1003 τ.µ.,201 τ.µ.,415 τ.µ. ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

-Κατακολο 5.700 τ.µ. περιφραγµενο -Κατακολο βουνο 4 στρ. -Σκουροχωρι 11,5 στρ,14,5 στρ,14 στρ,22,5 στρ -Χανακια 9.600 τ.µ. 50 µ. από Ε.Ο. -Χανακια 5 στρ. µε 2 στρ θερµοκηπια -Κολυρεικες παραγκες 8,5 στρ -Πυργος,Συντριαδα 10 στρ. -Σαλµωνη 5.600 +2.400 τ.µ. µε αγροτικη κατοικια ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

-Βυτινεικα ηµιτελης 1ου οροφου 100 τ.µ. 55.000 -Γρανιτσεικα ηµιτελης διωροφη 220 τ.µ. σε 7 στρ -Σκουροχωρι 90 τ.µ. σε 4.850 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

-Πατρα τριαρι 2ου οροφου 76 τ.µ.67.000 -Πατρα δυαρι 48 τ.µ. 2ου οροφου 47.000 -Πατρα γκαρσονιερα 30 τ.µ. 30.000 -Πυργος τεσσαρι 2ου οροφου διωροφης οικοδοµης 115.000 -Πυργος,οδος Γορτυνιας 140 τ.µ.2ου οροφου -ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ στο ΤΑΣ,Αγιου Γεωργιου και άλλες περιοχες του Πυργου -Γαστουνη 1ου οροφου 92 τ.µ. -Ανδραβιδα 1ου οροφου 114 τ.µ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

-Πυργος,οδος Λετρινων 25 τ.µ. ηµιοροφου.πολύ καλη τιµη -Ανδραβιδα καταστηµα 115 τ.µ. -Γαστουνη καταστηµα 45 τ.µ.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ VOLKSWAGEN

GOLF 5, TSI 140 PS 2007 µοντέλο, full extra. Πληρ. τηλ. 6955466036 ΜΑ349

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MITSUBISHI L200,

2003 µοντέλο σε αρίστη κατάσταση. ∆εκτός κάθε έλεγχος , σέρβις αντιπροσωπείας, τετράπορτο µε clima. Πληρ. τηλ. 6979109080. ΜΑ729


52

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ SAME ΝΙΚΗΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΦΕΙΟΥ 69 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 2621034728 -6979677766 AUDI Α4 1600 cc, λευκό, ’96, α/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα – κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου, 1ο χέρι. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.000 ευρώ SUZUKI VITARA 4Χ4 (κλειστό), 2 αυτ/τα, µοντ. ’93, a/c, υδρ. τιµόνι, ηλ. παράθυρα, κοτσαδόρο κ.ά. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.200 ευρώ TOYOTA COROLLA 1300 cc, 4πορτα, (2 αυτ/τα), µοντ. ’96, full extra, από 3.500 ευρώ TOYOTA COROLLA 2001, 6ταχυτες, 1400 cc, µαύρες (2 αυτ/τα) και full extra TOYOTA COROLLA 2001 1400 cc, a/c, υδρ. τιµόνι, full extra, 6000 ευρώ PEUGEOT 106 1400 cc, µοντ. ’99, Χ5 ηλεκτρ. παράθυρα, ηλιοροφή, ηλεκτρικά παράθυρα, ζάντες αλουµινίου κ.ά., 3.900 ευρώ CITROEN SAXO 1100 cc, µοντ. 2000, aircondition, ηλεκτρ. παράθυρα κ.ά., 2.500 ευρώ ALFA ROMEO 75 κόκκινο, 1600 cc, ’91, a/c, υδρ. τιµόνι, ζάντες αλουµινίου, όλα ηλεκτρικά, 1.000 ευρώ PEUGEOT 106 RALLYE µαύρο, 1600 cc, 8V, µοντ. ’94, ζάντες αλουµινίου, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδαριές, ηχοσύστηµα κ.ά., 2.000 ευρώ OPEL VECTRA 1600, ’01 EDITION, clima, ABS, ασηµί, αερόσακους, ζάντες αλουµινίου, συναγερµό, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδ., χειριστήρια στο τιµόνι, υπολογιστή ταξιδίου, full extra, 6.900 ευρώ TOYOTA COROLLA 1400 cc, 2002 G6, 6τάχυτη, µαύρη, σπόιλερ, ζάντες αλουµινίου, a/c, υδρ. τιµόνι κ.ά. 6.900 ευρώ FIAT PUNTO GT3 250 HP κίτρινο, ABARTH 6.200 ευρώ. ΤΟΥΟΤΑ CARINA ’96, αυτόµατο full extra 4.000 ευρώ ALFA ROMEO 156 ασηµί, µοντ. 2002, 1600c.c. 120HP 70.000KM book servis, clima, ABS, ESP, ζαντ/χα, αεροτοµή, ηχοσύστηµα JVC, όλα ηλεκτρικά, 16άρια ζαντολάστιχα κ.α. full extra, 9.000 ευρώ SEAT IBIZA GTi 101 ΗΡ, 1400 cc, µοντ. ’98, ζάντες αλουµινίου, υδρ. τιµόνι κ.ά. 3.900 ευρώ ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRΙΣ 1300c.c., µοντ. 2002 ασηµί, υδρ. τιµόνι, aircondition, όλα ηλεκτρικά 6.500. FIAT PUNTO sporting µπλε 1250 c.c., 16v, µοντέλο 2001, 2 πορτο, υδραυλικό τιµόνι A/C, όλα ηλεκτρικά, φιµέ τζάµια, κ.α. 5.000 ευρώ. SUZUKI VITARA CABRIO µοντ. 2002, 4Χ4, 8.000 ευρώ VW GOLF 3, 1400 c.c., µοντ. ’94, εξάτµιση, ζαντ/χα 16”, ανάρτηση BILSTEIN κίτρινη, CD MP3, ηλεκτρ. παράθυρα ολοκαίνουρια λάστιχα ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.900. FORD FOCUS ST 2000c.c., 170 ΗΡ, µοντ. 2003, µπλε, 18άρες ΟΖ FULL EXTRA 14.500 ευρώ. FREELANDER 4X4, 1800 c.c., 2000 µοντ., ABS, Y/T, Α/C, αερόσακους, ηλεκτρική γυάλινη οροφή, όλα ηλεκτρικά, αρίστη κατάσταση. VW POLO Gti 101HP, ’99, µαύρο, 2πορτο, υδραυλικό τιµόνι, a/c, ζάντες αλουµινίου, όλα ηλεκτρικά, ηχοσύστηµα, κ.α. 4.500 ευρώ. AUDI A3, ασηµί, µοντ. ’98, 1600c.c., 2πορτο, σαλόνι alcantara, clima, ABS, ζάντες αλουµινίου, ηλεκτρικά παράθυρα – κλειδαριές, αερόσακοι, συναγερ-

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Στην

µός, κ.α. 8.000 ευρώ. kκαι ζλαντες 17άρες. .VW POLO 1400c.c., ’99, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακο, ζάντες αλουµινίου όλα ηλεκτρικά, 3.500 ευρώ. ΤΟΥΟΤΑ KΑΡΙΝΑ Ε 1600c.c., ασηµί, µοντ. ’96, CD, a/c, υδρ. τιµόνι, σε αρίστη κατάσταση 5.500 ευρώ OPEL TIGRA 1400 c.c., ’98, χαµηλωµένο, ζαντ/χα, καινούρια λάστιχα, a/c, υδρ. τιµόνι, κ.α. αγραντζούνιστο. FIAT BRAVO 2πορτο, ’97, 1600c.c., a/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ζάντες αλουµινίου, όλα ηλεκτρικά , cd, αερόσακο, κ.α. 2.900 ευρώ. BMW 316 E 30, 2.500c.c., 2πορτο µαύρο, οροφή, SCHNITTER, µπάρες θόλων, ζάντες αλουµινίου, καινούρια λάστιχα, αεροτοµή, δερµάτινο σαλόνι, προβολείς οµίχλης, 4.000 ευρώ. SEAT IBIZA GTi, 2πορτο, 130 ΗΡ, 17”άρες, ’96, ζάντες KOSEI, υδρ. τιµόνι, a/c, εξάτµιση, όλα ηλεκτρικά BUCKET, καθρέπτες Μ3, ανάρτηση BILSTEIN κίτρινη, BODY KIT, full extra, 4.500 ευρώ. PEUGEOT 106 RALLYE ’98, λευκό, 140 ΗΡ, πρόγραµµα, εξάτµιση, φίλτρο, υδρ. τιµόνι, ζαντ/χα καινούρια, κ.α. 5.000 ευρώ. BMW 318, Ε46, µοντ. 2003, ελληνικό, ασηµί, 4 ηλεκτρ. παραθ. κλειδαριές, ABS, ASC, κλιµατισµό, ζάντες αλουµινίου, κ.α. 14.500 ευρώ. ALFA ROMEO 145, 1400 c.c., µοντ. ’96, 2πορτη, ζαντ/χα 15” καινούρια, υδρ. τιµόνι, αγρατζούνιστο, ηλεκτρ. παράθυρα και κλειδαριές, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.900 ευρώ. ALFA ROMEO 145 1700c.c., 140 ΗΡ, µοντ. ’96, a/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα – κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου, 2πορτο µαύρο, αερόσακο, full extra 3.800 ευρώ. OPEL ASTRA SPORT 2πορτο ασηµί, 2001, full extra, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.500 ευρώ. AUDI A4, µοντ. ’99, 1600c.c., clima, ABS, αερόσακους, 17” αρια ζαντ/χα, ηλεκτρικά όλα, αγρατζούνιστο (2 αυτ/τα).7.000E FIAT GRANDE PUNTO ’07, γαλάζιο, 4πορτο, full extra σε αρίστη κατάσταση σαν καινούριο, full extra 7.700 ευρώ. FIAT PUNTO SPORTING 2005, ασηµί, 2πορτο, full extra άριστο (2 αυτ/τα) από 6.500 ευρώ. TOYOTA CARINA ασηµί, µαύρο A/C, υδρ. τιµόνι, full extra, 1600c.c. και 2000 c.c., από 4.000 ευρώ. TOYOTA AVENSIS 1600c.c., µοντ. 2000, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, ηχοσύστηµα κ.α. SUBARU IMPREZA, µοντ. 2005, 2000 c.c.,turbo PRODRIVE, OZΙ, 300 HP, 25.000km, book service, full extra, 26.000 ευρώ. RENAULT CLIO 1200c.c., µοντ. 2001, a/c, υδραυλικό τιµόνι, κοτσαδόρο, προβ. οµίχλης, ζάντες αλουµινίου, κ.α. 4.200 ευρώ. MERCEDES C 180 SPORTCOUPE, µοντ. 2003, 1800 c.c., ελληνικό, πανοραµική οροφή, full extra. FIAT DUCATO κίτρινο 2002, ελληνικό, 2000c.c., υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κ.α. 7.000 ευρώ. ALFA ROMEO 147 ’02, 1600c.c., 120 ΗΡ, ασηµί, ABS, ASR, ζάντες αλουµιν. clima, αερόσακους, cd, κ.α. 6.500 ευρώ. FIAT SEICENTO SPORTING, 2003 κίτρινο, ζάντες αλουµινίου, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδ., cd, κ.α. SEAT IBIZA GTi 116HP ’05, clima, ABS, υδρ., τιµόνι, αερόσακκους, ζάντες αλουµινίου, κ.α. full extra. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.900 ευρώ TOYOTA RAV 4, µοντ. ’96, 3πορτο a/c, υδρ. τιµόνι, 4Χ4, ζάντες αλουµινίου. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7.000 ευρώ. DAIHATSU TERIOS 4X4 1300 c.c., µοντέλο ’98, a/c,υδρ. τιµόνι, αερόσακους, δερµάτινο σαλόνι, ηλιοροφή, κ.α. 7.000 ευρώ. VW GOLF 4 1600c.c., ’99 full extra, a/c, υδρ. τιµόνι, 4 αερόσα-

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία κους, 4 ηλεκτ. παράθ., καινούρια ζαντολάστιχα, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.500 ευρώ FIAT COUPE 1800c.c., µοντ. ’97, ασηµί, υδρ. τιµόνι, δερµάτινο σαλόνι, ζαντ/χα, κ.α. FIAT PUNTO SPORTING ’03, 6ταχυτο, ασηµί, ζαντ/χα, spoiler, full extra SUBARU IMPREZA 1600, turbo 200 HP 4X4, 2002, full extra 14.500 ευρώ. SEAT IBIZA Gti 101 HP, µοντ. 2001 clima, ABS, αερόσακους, ζάντες αλουµ., υδρ. τιµόνι, όλα ηλεκτρικά full extra, 4.900 ευρώ (3 αυτ/τα). PEUGEOT 106 ’94, 1100c.c., φιµέ τζάµια. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1000 ευρώ ΤΟΥΟΤΑ STARLET 90, 1000c.c., ζάντες αλουµινίου 1.200 ευρώ OPEL ASTRA, µοντ. 2000, 1400 c.c., ΑΒS, αερόσακους, ζάντες αλουµινίου, a/c, υδρ., κ.α., 5000 ευρώ TOYOTA COROLLA 1400 c.c., µοντ. 2001 6τάχυτο, µαύρο 3πορτο, full extra 6.500 ευρώ MERCENDES A160, full extra, µοντ. 2000, 7.200 ευρώ OPEL ASTRA, cabrio 1600 c.c., µοντ. 2004, full extra. ΜΑΣ987 -------------------------------------ΣΠΕΡ∆ΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αλφειού 7- Πύργος Τηλ. 6977249923 VORLKSVAGEN PASSAT µοντέλο ‘99, 1600 κυβικά, στέισον βάγκον, full extra, κλιµα, µπλε σκούρο χρώµα. Τιµή 11.000 ευρώ (χλµ. 120.000) 1) MERCEDES VITO 112 CDI, 2003 µοντέλο, κλούβα, full extra, clima, ηλεκτρικά παράθυρα, λάστιχα καινούρια, χρώµα λευκό, servis book. Τιµή 15.500 ευρώ. Άριστη κατάσταση. 2) VW TAPO φορτηγάκι 4Χ2, ανοικτό 2700 c.c., πετρέλαιο, ’97 µοντέλο, χρώµα λευκό υπεράριστο, ατρακάριστο. Τιµή 8.300 ευρώ. 3) VW CADDY SDI, ’99 µοντέλο κλουβάκι, χρώµα µαύρο, ασηµί, full extra, τιµή 6.300 ευρώ. 4) MITSUBISHI L200, τετράπορτο 2007 µοντέλο, χρώµα λευκό, 4 πόρτες, full extra ζαντολάχιστα, HARDTOP. Τιµή 16.500 ευρώ. 5) ΤΟΥΟΤΑ DONA φορτηγό πετρέλαιο, ’81 µοντέλο, 2500 c.c., άδεια επαγγελµατική. Αριστο, τιµή 7.500 ευρώ. 6) NISSAN PRIMERA 1800c.c., ’99 µοντέλο, χρώµα ασηµί, full extra, ζαντολάχιστα, τιµή 8.500 ευρώ. 7) OPEL ASTRA ’95 µοντέλο τετράπορτο, χρώµα µαύρο, 1400 c.c., αλλαγή κινητήρα, ηλεκτρικά παράθυρα, άριστο, τιµή 2200 ευρώ. ΜΑΣ240 ------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ PEUGEOT 205 1400 c.c., καταλυτικό, injection, δίπορτο, περασµένο ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, ηλεκτρικά παράθυρα, αρίστη κατάσταση. Τιµή 1500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6998762366. ΜΑ6013 --------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟPEL, πετρέλαιο. Πληρ. τηλ. 6976444940. ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τ4 , 2400 VW κλούβα για αγροτική ή επαγγελµατική χρήση, σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976989805. ΜΑ163 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW KANTI 1600c.c., ’90 µοντέλο, σε αρίστη κατάσταση µε καπάκι πολυεστερικό ή χωρίς. Πληρ. τηλ. 6976989805. ΜΑ166 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCODA OCTAVIA, πετρελαιοκίνητο, µοντέλο 2003, δερµάτινα, a/c, σε καλή κατάσταση (για ΤΑΧΙ). Τιµή 5.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973821994.ΜΑ282 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΟΡΤΩΤΗΣ JODIER 644d, κινητήρα Dodge, καινούρια λάστιχα, σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6932911741. ----------------------------------

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW 318ci, µοντέλο 11ος/2003. 2000 c.c. Πληρ. τηλ. 6971660214. ΜΑ430 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΟΡΤΗΓΟ, RENAULT TRAFFIC, µοντέλο ’93, µε µικτό βάρος 2800 kgr, βενζίνη, καλή κατάσταση, Αµαλιάδα, 2000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6936144091, 6936922101. ΜΑ553 ---------------------------------.. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ DAVID BROWN 885 standard, στην Αµαλιάδα, 3.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6983509223. ΜΑ617 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ FIAT 80-90 µπροστινό διαφορικό, καµπίνα 5.000 ώρες λειτουργίας, τιµή 15.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6974601914. ΜΑ618 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ SKODA OKTAVIA 5, µοντ. 2005 µε 25.000 χιλ. σε αρίστη κατάσταση. Τιµή ευκαιρίας λόγω ανάγκης. Πληρ. τηλ. 6940006440, 6940405668. ΜΑ719 ---------------------------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 CROSS (καθαρά) καινούρια 125c.c. και 150 c.c., 700 ευρώ και 900 ευρώ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 6957891424. ΜΑ720 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ CITROEN κλούβα, µοντέλο 2000, 4.500 ευρώ + τελωνείο (1000 ευρώ). Πληρ. τηλ. 6957891424. ΜΑ721 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ HONDA 100c.c., τύπος ΚΡΑΝ ΑΣΤΡΑ. Πληρ. τηλ. 6939791143. ΜΑ723 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ GOLF 2 1600 c.c., µοντ. 1991 για ανταλλακτικά, χωρίς να είναι τρακαρισµένο. Πληρ. τηλ. 6978090811. ΜΑ739 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΟΡΤΗΓΟ 2435 INTERTARTER µε εµπορική σπαστή καρότσα – µουσαµά – αποχαρακτηρισµένο. Πληρ. τηλ. 6944330940. ΜΑ741 ---------------------------------.ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 1400 cc, µοντ. 2001, 16V, µε 2 airbag, ABC, EPS, υδρ. τιµόνι, A/C, συναγερµό, R/CD, καινούργια λάστιχα κ.ά. Τηλ. 6908487129 ΜΑ751 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES 1117, µοντέλο 1999, µε γερανό µη ανατρεπόµενο. Τηλ. 6973690925

ΤΟΥΟΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 5ο χλµ. Ε.Ο. Πύργου - Πατρών - 27100 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 26210-20910 Internet address:http://www.toyotapatras.gr ΤΟΥΟΤΑ STARLET 1.3, µοντέλο 1997, πεντάθυρο, ράδιο cd, χρώµα κόκκινο. ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS 1.8 µοντέλο 2006, ABS, κλιµατισµός, ζάντες αλουµινίου, προβολείς, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλ. κλειδαριές, ηλ. καθρέπτες, 9 airbags, ράδιοcd, χρωµα µαύρο FIAT SEICENTO 1.1 µοντέλο 2003, A/C, ηλ. κλειδαριές, ηλ. παράθυρα, χρώµα µπλε ΜΑΣ107

. ΠΩΛΕΙΤΑI MERCEDES C180

ελεγκάνς, full extra. Τηλ. 6944342163 ΜΑ367

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

FORD FIESTA 1400 c.c., µοντ. 2005, 4θ, σε αρίστη κατάσταση, κάθε έλεγχος δεκτός. Πληρ. τηλ. 6977276754. ΜΑ607

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗ

YAMAHA F2600 (96HP), full extra, φυλασσόµενη σε γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6944606255.

ΜΑ6325

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI

µεταλλική οροφή. Αρίστη κατάσταση. ∆ιαθέτει 4 ζαντολάστιχα χωµάτινα και 4 ζαντολάστιχα ασφάλτινα, pull bar, σχάρα ατσάλινη οροφής, προβολείς οµίχλης. Πληρ. τηλ. 6938739702, 6 9 7 8 7 3 9 7 0 2 , 26210/27227. ΜΑ259

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES E220,

µοντέλο 2004, µε έδρα τον Πύργο, µισό ή ολόκληρο λόγω συνταξιοδοτήσεως. Πληρ. τηλ. 6934619352. ΜΑ240

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΤΑΞΙ

στην Ανδραβίδα από έναν ιδιοκτήτη. Ευκαιρία λόγω αναχωρήσεως. Τιµή συζητήσιµη. ΟΧΙ από τηλέφωνο. Πληρ. τηλ. 6981176855, Αρχ. Ολυµπία. ΜΑ244

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ από ιδιώτη STILO FIAT

1600c.c., 16V, τρίπορτο, µαύρο 2004, ABS ASR αυτόµατος διζωνικός κλιµατισµός, αερόσακοι τύπου κουρτίνας, ηχοσύστηµα µε cd player, ζάντες αλουµινίου 16’’, δισκόφρενα µπρος πίσω, συναγερµός, κουκούλα, πρώτο χέρι σε αρίστη κατάσταση, ατρακάριστο. Πληρ. τηλ. 6943277004. ΜΑ290

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΟΡΤΗΓΟ

MERCEDES ΑΤΕCO κόφα 815, µοντ. ’99, µακρί σασί, υδραυλική πόρτα, 420.000 χιλιοµ. Πληρ. τηλ. 26210/35691, κιν. 6932740963. ΜΑ728

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT PUNTO

1242, µοντ. ’98, τιµή 2.700 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6995122477. ΜΑ550

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT DUCATO 2800c.c.

κλούβα – µοντ. 2002, πετρέλαιο σε αρίστη κατάσταση. Τιµή 7.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6976879860. ΜΑ731

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ JAGUAR X.TYPE

2500 κυβικά, µοντέλο 2004 σε αρίστη κατάσταση και πολύ καλή τιµή από 1ο ιδιοκτήτη. Πληρ. τηλ. 6988702671. ΜΑ437


53

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

Στην

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΙΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑ ∆. ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ Τηλ. 6934229748, 26220-29083 Καλαβρύτων 14 Αµαλιάδα

ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται οικόπεδο 320 τ.µ. µε συν. δοµ. 0,8 στην περιοχή Αγ. Τρύφωνα ΛΑΛΑ: Πωλείται αγροτεµάχιο 4 στρ. επί του κεντρικού δρόµου Λάλα – ∆ούκα. Τιµή πολύ καλή. ΠΥΡΓΟΣ: Πωλείται οικόπεδο 2 στρ. άρτιο και οικοδοµήσιµο εντός του οικισµού Λαστεΐκων. ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΠΥΡΓΟΥ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4 στρ. άρτιο και οικοδοµήσιµο µε θέα. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΠΥΡΓΟΣ: Πωλείται οικόπεδο 1 στρ. άρτιο και οικοδοµήσιµο στα Χανάκια. Τιµή λουξ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στην π. Παλούκι 5,5 στρ. άρτιο και οικοδοµήσιµο, 600 µ. από τη θάλασσα. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10.500 στρεµ. µε θέα το Ιόνιο Πέλαγος και 100 µέτρα από τη θάλασσα στην περιοχή Λεβεντοχώρι – Κορακοχώρι. Τιµή λουξ!!! ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο εντός της πόλης Αµαλιάδας 205 τ.µ. µε συντελεστή δόµησης 0,8 τα 150 τ.µ., έχουν συντελεστή 1,2. Τιµή ευκαιρίας!!! ΠΩΛΕΙΤΑΙ επι του κεντρικού δρόµου Ροβιάτας Σαβαλίων 4 οικόπεδα άρτια και οικοδοµήσιµα. Τιµή λουξ. Περιοχή Αµαλιάδας: Αγροτεµάχιο 10,5 στρ. µε πορτοκαλιές, καρυδιές και άλλα δέντρα. Περιφραγµένο, 150 µ. απ’ την εθνική και σε προνοµιακή θέση. Τιµή λουξ!! ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροτεµάχιο 26 στρ. 300 µ. από την Εθνική Πύργου – Πατρών στο ύψος της Γαστούνης κατάλληλο για κάθε επαγγελµατική χρήση, κοντά σε µονάδες ανάπτυξης!! Τιµή λουξ!!!. ΑΓ. ΗΛΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ λιοστάσι 20 στρ. µε 650 ρίζες ελιές κορωνέικες. Τιµή πολύ καλή. ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 600 τ.µ. άρτιο στο Κατάκολο στην περιοχή «Συκιά» σε κεντρικό σηµείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕ∆Α 1 στρεµ. έκαστο εντός οικισµού Μαραθιάς σε πολύ καλή τιµή άρτια και οικοδοµήσιµα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7,5 στρεµ. στην Κάστα Κατακόλου, 100 µέτρα από τον κεντρικό δρόµο και τµηµατικά. ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ εντός της πόλης της Αµαλιάδας στην περιοχή Υδραγωγείου οικόπεδο 330 τ.µ. µε συντελεστή δόµησης 0,8. Σε πολύ καλή τιµή. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ 25 στρ. µε 20 χρόνων ελιές στην Αλφειούσα σε πολύ καλή τιµή. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α στην παραλία Μυρσίνης 2 στρ. και 4 στρ. απόσταση από τη θάλασσα 100 µ. στον κεντρικό δρόµο. Μονο σοβαρές προτάσεις. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 36 στρ. πλησίον της παραλίας Μυρσίνης κατάλληλα για κάθε επαγγελµατική χρήση και σε απόσταση από τη θάλασσα 100 µ. σε φανταστική τιµή!!! ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 9 στρ. µε φανταστική θέα του Ιονίου στην περιοχή Βυτινέικα Κυλλήνης µε δυνατότητα τεµαχισµού σε οικόπεδα, πλήρως περιφραγµένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 6 .400 στρ. άρτιο και οικοδοµήσιµο και 700 µ. από την παραλία της Κουρούτας. Πολύ καλή τιµή! ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 14.700 στρ. στη θέση «Μεσολογγάκι» µε πρόσοψη 152 µ. στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών και έχει παράλληλο αγροτικό βοηθητικό δρόµο. Τιµή πολύ καλή! Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πωλείται αγροτεµάχιο 7 στρεµ. και 200 µ. από την Ε.Ο. Πύργου – Πατρών στο ύψος της Μα-

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία ραθιάς κατάλληλο για επαγγελµατική χρήση και δίπλα σε µονάδες ανάπτυξης. Τιµή λουξ. ΟΛΥΜΠΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεµάχιο 7 στρεµ. µε πρόσοψη 105 µ. επί του εθν. δρόµου Αρχαίας Ολυµπίας – Τρίπολης στο ύψος της Αρχαίας Ολυµπίας. Κατάλληλο για κάθε επαγγελµατική χρήση. Τιµή πολύ καλή. Πωλούνται 4 στρ. στα Λαστέικα Πύργου κατάλληλα για κάθε χρήση. Τιµή ευκαιρίας.

ΟΙΚΙΕΣ ΠΥΡΓΟΣ: Πωλείται µονοκατοικία 165 τ.µ. και 165 τ.µ. διαµορφωµένου ισογείου σε κατοικία εντός 1 στρ. στα Λαστέικα. Λουξ κατασκευή, ενός έτους. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΠΥΡΓΟΣ: Πωλείται ισόγεια µονοκατοικία εντός της πόλης 100 τ.µ. και µε αύλειο χώρο. Τιµή πολύ καλή. ΠΥΡΓΟΣ: Πωλείται εντός της πόλης διώροφη οικοδοµή 30 χρονών. Τιµή ευκαιρίας. ΠΥΡΓΟΣ: Πωλείται επί της εθνικής Πύργου – Πατρών κτίριο 650 τ.µ. και µε κόµβο σε οικόπεδο 3 στρ. Κατάλληλο για επαγγελµατική χρήση. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 40 τ.µ. δίχωρες, λουξ κατασκευή και πλήρως επιπλωµένες σε µικρή πολυκατοικία δίπλα στα ΤΕΙ Πύργου ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ λουξ και επιπλωµένες (καινούριες) επί της Μανωλοπούλου Πύργου! Μόνο σοβαρές προτάσεις. Αµαλιάδα: Οροφοδιαµερίσµατα σε µικρή νεόκτιστη πολυκατοικία µε γκαράζ. Πολυτελούς κατασκευής και µε θέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Κουρούτα 2 χλµ. από τη θάλασσα µονοκατοικία 130 τ.µ. πολυτελούς κατασκευής σε οικόπεδο 4 στρ. ΠΥΡΓΟΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 101 τ.µ. 2 χρονων, λουξ κατασκευή σε µικρή οικοδοµή. Έχει γκαράζ κλειστό και αποθήκη. ΠΥΡΓΟΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ δίχωρη γκαρσονιέρα 40 τ.µ. λουξ κατασκευής – κοντά στα ΤΕΙ Πύργου. ΠΥΡΓΟΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΡΕΤΙΡΕ 72 τ.µ., 3 χρονών σε µικρή πολυκατοικία λουξ κατασκευής. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 30 τ.µ. και 40 τ.µ. καινούριες στο κέντρο της πόλης Πύργου, πολυτελούς κατασκευής. ΠΥΡΓΟΣ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ διαµέρισµα 70 τ.µ., 1ου ορόφου κοντά σε δηµοτικό. Τιµή πολύ καλή λόγω ανάγκης. ΠΥΡΓΟΣ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ καινούριο διαµέρισµα 85 τ.µ. 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής. Τιµή πολύ καλή λόγω ανάγκης ΠΥΡΓΟΣ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 125 τ.µ. καινούριο λουξ κατασκευής 2ου ορόφου σε τιµή πολύ καλή λόγω ανάγκης ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 81 τ.µ. 25 χρόνων, περιοχή Μοσχάτου Αττικής, διώροφης οικοδοµής και µε πάρκινγκ. Τιµή λουξ Πωλείται διαµέρισµα 105 τ.µ. καινούρια κατασκευή, 2ου ορόφου, µε τζάκι και λουξ κατασκευή στην περιοχή Πύργου.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Ευκαιρία Πωλείται παλιά οικία 60 τ.µ. (κατοικήσιµη) και έχει 20 τ.µ. αποθήκη, εντός του χωριού ∆ουνέικα σε οικόπεδο 406 τ.µ. Τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 120 τ.µ. µε 120 τ.µ. υπόγειο διαµορφωµένο σε χρήση καταστήµατος και 120 µ. πατάρι. Λουξ κατασκευής. Βρίσκεται σε κεντρικό δρόµο της πόλης Πύργου. Μόνο σο-

MAZDA AΦΟΙ Π. ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΙ

MAZDA RX8 192 HP, µοντέλο 2006, full extra TOYOTA RAV4 2000 cc, µοντέλο 2005, full extra MAZDA DOUBLE 4πορτο, µοντέλο 2005, full extra CITROEN SAXO 1100 cc, µοντέλο 1999 RENAULT LAGUNA 1600 cc, µοντέλο 2002, full extra ALFA ROMEO 166 2000 cc, µοντέλο 2003, full extra HYUNDAI ACCENT 1400 cc, µοντέλο 1995 MAZDA B2500 4X2, µοντέλο 1999 CITROEN XSARA 1400 cc, µοντέλο 1999, full extra OPEL VECTRA 1600 cc, µοντέλο 1999, full extra PEUGEOT 206 XS 1600 cc, µοντέλο 2003, full extra MG ROVER 165 HP, 1800 cc, µοντέλο 2004, full extra NISSAN 4X2 µοντέλο 1996 OPEL COMBO 1400 cc, µοντέλο 1998 3ο χλµ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210/32717 – FAX: 32718 MAΣ424

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ Ολοκληρωµένο Συγκρότηµα Εκθεση Ανταλλακτικά - SERVICE και 0% Προκαταβολή

SUZUKI ALTO 1.0c.c. µε RCD-MP3 από 8.670 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.0 c.c. µε RCD-MP3 από 9.100 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.0 c.c. µε MULTIMEDIA από 10.100 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.2 c.c. µε RCD-MP3 από 10.375 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.2 c.c. µε MULTIMEDIA από 11.375 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 3θυρο µε RCD-MP3 από 10.190 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 3θυρο µε MULTIMEDIA από 11.190 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 10.560 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 11.560 ευρώ SUZUKI SWIFT 4Χ4 1.3c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 14.360 ευρώ SUZUKI SWIFT 4Χ4 1.3c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA 15.360 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.6 c.c. 3θυρο µε RCD-MP3 από 14.465 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.6c.c. 3θυρο µε MULTIMEDIA από 15.465 ευρώ SUZUKI SX4 1.6c.c. µε RCD-MP3 από 12.980 ευρώ SUZUKI SX4 1.6c.c. µε MULTIMEDIA από 13.980 ευρώ SUZUKI SX4 4Χ4 1.6c.c. µε RCD-MP3 από 15.765 ευρώ SUZUKI SX4 4Χ4 1.6c.c. µε MULTIMEDIA από 16.765 ευρώ SUZUKI JIMNY 1.3c.c. µε RCD-MP3 από 13.390 ευρώ SUZUKI JIMNY 1.3c.c. µε MULTIMEDIA από 14.390 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 1.6 c.c. 3θυρο µε RCD-MP3 από 17.700 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 1.6 c.c. 3θυρο µε MULTIMEDIA από 18.700 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.0 c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 21.295 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.0 c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 22.295 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.4 c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 24.990 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.4 c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 26.990 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 3.2 c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 33.990 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 3.2 c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 35.990 ευρώ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ SUZUKI SPLASH 1.2 c.c., µοντ. 2008 SUZUKI JIMNY 1.3 c.c. µοντ. 2008 SUZUKI IGNIS 1.3 c.c., µοντ. 2003 NISSAN ALMERA 1.5c.c., µοντ. 2003 VW GOLF 1.4 c.c., µοντ. 2001 ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS 1.0c.c., µοντ. 2000 CITROEN SAXO 1.4c.c., µοντ. 2000 SUZUKI VITARA 1.6 c.c., µοντ. 1998 ALFA ROMEO 146, 1.4cc., ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1800 ευρώ VW POLO 1.4c.c., ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1600 ευρώ. Με 0% Προκαταβολή εως 100 µήνες σε όλα τα αυτοκίνητα καινούρια ή µεταχειρισµένα και εισαγωγής ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 1ο χλµ. Ε.Ο ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ 26210-36810 fax: 26210-8168.ΜΑΣ251.

βαρές προτάσεις. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 60 τ.µ. στην πόλη του Πύργου σε δρόµο κάθετο της οδού Πατρών! Τιµή πολύ καλή! ΠΑΤΡΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 118 τ.µ. µε υπόγειο 65 τ.µ. στην οδό Αγ. Νικολάου. Μόνο σοβαρές προτάσεις! ΠΑΤΡΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Καφέ – Wine Bar σε κεντρικό σηµείο: Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πωλούνται 2 καταστήµατα 52 τ.µ. και 70 τ.µ. καινούρια στην πόλη του Πύργου και σε κεντρικό σηµείο. Τιµή ευκαιρίας! Πωλείται κλειστό γκαράζ 20 τ.µ. καινούριας κατασκευής στην περιοχή ∆εξαµενής Πύργου. Τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην πόλη Πύργου επώνυµη επιχείρηση γυναικείων ενδυµάτων. Βρίσκεται σε κεντρικό σηµείο της αγοράς µε εξασφαλισµένη πελατεία και µεγάλο τζίρο. Λόγος πώλησης υγεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ καφέ µε εξασφαλισµένη στάνταρ πελατεία και & ωράριο super market ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ µε ανδρικά ενδύµατα Και τα δύο στεγάζονται στο εµπορικό κέντρο του SUPER MARKET Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Πύργο, σε πολύ καλή τιµή λόγω µετοίκησης του ιδιοκτήτη. ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΠΩΛΕΙΤΑΙ επικερδής επιχείρηση «Ανθοπωλείο» σε κεντρικό δρόµο της πόλης. Τιµή πολύ καλή, λόγω µετοίκησης του ιδιοκτήτη ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στην πόλη Πύργου επώνυµη επιχείρηση παιδικών ενδυµάτων. Βρίσκεται σε κεντρικό σηµείο της αγοράς µε εξασφαλισµένη πελατεία! Λόγος πώλησης αναχώρηση στο εξωτερικό. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ ισόγειο χωρίς κοινόχρηστα στην πόλη της Αµαλιάδας. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ καινούργιας κατασκευής στην πόλη της Αµαλιάδας ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΤΙΡΙΟ 400 τ.µ. κατάλληλο για επαγγελµατική χρήση επί της εθνικής Πύργου – Πατρών Πύργος, καταστήµατα 100 και 150 τ.µ. σε κεντρικούς δρόµους Πύργος και Αµαλιάδα: Γκαρσονιέρες, δυάρια και τριάρια. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ! 1) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ επιπλωµένη κοντά στα ΤΕΙ χωρίς κοινόχρηστα ΠΥΡΓΟΣ: ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1ου ορόφου 125 τ.µ. µε τρία υπνοδωµάτια, 2 µπάνια, µεγάλες βεράντες, καινούριας κατασκευής και κοντά σε δηµοτικό σχολείο ΠΥΡΓΟΣ: ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κτίριο διώροφο 400 τ.µ. στο κέντρο της πόλης. Κατάλληλο για κάθε επαγγελµατική χρήση. Μόνο σοβαρές προτάσεις. 2) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 130 τ.µ. λουξ κατασκευής, 3ου ορόφου. Έχει µεγάλες βεράντες και κλειστό γκαράζ. Βρίσκεται κοντά στην Αγ. Βαρβάρα. 3) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στον Αγ. Ηλία, για µήνα Ιούνιο – Ιούλιο. Είναι 90 τ.µ. λουξ κατασκευής και µε πρόσοψη στην παραλία του Αγ. Ηλία.

∆ΙΑΦΟΡΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ έπιπλα καινούρια από ιδιώτη λόγω ανάγκης! Τιµές κόστους! ΜΑΣ 471

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΑ ΜΕ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΟΚΑ

1) DAEWOO LANOS 3DR, µοντέλο 12/2001, 1600 c.c., υδραυλικό τιµόνι, A/C, ηλ. παράθυρα, R/CD, πρ. οµίχλης, ζάντες αλουµινίου, αεροτοµή. 2) DAEWOO LANOS 4DR, µοντέλο 11/2000, 1.349 c.c., υδραυλικό τιµόνι, a/c, ηλ. παράθυρα εµπρός – r/κασετόφωνο, κεντρικό κλείδωµα. 3) HYUNDAI ACCENT 5DR, µοντέλο 11/2001 1.341c.c., υδραυλικό τιµόνι, a/c, αερόσακος οδηγού, ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέπτες, κεντρικό κλείδωµα, πρ. οµίχλης, R/cd. 4) RENAULT MEGANE 5DR, µοντέλο 04/2000 1.390 c.c., υδραυλικό τιµόνι, A/C, ηλ. παράθυρα εµπρός – ηλ. καθρέπτες, πρ. οµίχλης, κεντρικό κλείδωµα κοτσαδόρος, R/CD. 5) ROVER 414 SEDAN, µοντέλο 02/1992, 1400c.c., υδραυλικό τιµόνι, ηλ. παράθυρα εµπρός – ηλ. καθρέπτες 6) OPEL ASTRA 5DR, µοντέλο 09/2003, 1600c.c., υδραυλικό τιµόνι, αερόσακοι οδηγού – συνοδηγού, πρ. οµίχλης, ηλιοροφή. 7) SKODA FELICIA 5DR, µοντέλο 10/1997, 1289c.c. 8) PEUGEOT 206 3 DR, µοντέλο 03/2000, 1360 c.c., υδραυλικό τιµόνι, A/C, αερόσακος οδηγού, πρ. οµίχλης, R/CD, ζάντες αλουµινίου. 9) HYUNDAI COUPE 3DR, µοντέλο 08/2006, 1600 c.c., υδραυλικό τιµόνι, clima, 4 αερόσακοι, πρ. οµίχλης, ζάντες αλουµινίου, αεροτοµή, backet καθίσµατα 10) NISSAN PRIMERA, µοντέλο 11/2003, 1600c.c., υδραυλικό τιµόνι, clima, 4 αερόσακοι, πρ. οµίχλης, συναγερµός, ζάντες αλουµινίου 11) RENAULT MEGANE SEDAN, µοντέλο 05/2000, 1400c.c., υδραυλικό, A/C, 2AB, πρ. οµίχλης, ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέπτες, R/C, προβολάκια οµίχλης. FIAT PANDA DIEZEL µοντ. 2008 ∆ΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ∆ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΜΗ∆ΕΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 3ο χλµ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Τηλ. 26210/32033, 26210-32556 FAX 26210-32557, κιν. 693/607903.ΜΑΣ120.


Tηλεόραση

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΝΤ 1 22.00 Φίλα το βάτραχό σου

ΝΕΤ 23.15 Η µεγάλη αλλαγή

Στο τελευταίο επεισόδιο η ιστορία ολοκληρώνεται και βλέπουµε αν η καµαριέρα κατάφερε να µεταµορφώσει το βάτραχο σε όµορφο πρίγκιπα, αλλά και τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι ήρωες του παραµυθιού…

ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑ∆ΟΣ THΛΕΑΓΟΡΕΣ ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ MAD OK Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΙΑΣ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΜΑD

05.45 10.00 12.00 13.00 14.30 15.00 16.00 18.00 19.00 21.00 22.00 23.15 00.10

05.45 10.00 13.00 15.30 16.00 17.00 17.10 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 24.00 01.00 02.00 03.00 04.00 04.15

Καληµέρα σας Καφές µε την Ελένη Κους – κους το µεσηµέρι Ειδήσεις Σιγά µην κάτσω να σκάσω Ειδήσεις στη νοηµατική Σιγά µην κάτσω να σκάσω (συνέχεια) Fatus olus (Ε) Ειδήσεις Κάτι ψήνεται GSI, MIAMI CSI NEW York Ο Γιώργος σφύριξε Sex and the city Χωρίς αυτά … δεν υπάρχει Παράδεισος (Ε) Αν µ’ αγαπάς (Ε) Eικόνες (Ε) Τηλεαγορές Oδός Παραδείσου 7 (Ε)

06.45 08.30 09.15 09.55 12.35 15.45 16.10 17.10 18.45 20.55 20.00 21.00 23.00 23.15 02.00 02.15 04.15

Καληµέρα Ελλάδα Πρωινός καφές ANT 1 News Λόλα Κωνσταντίνου και Ελένης Θα βρείς το δάσκαλό σου (E) Αξίζει να το δεις (Ε) Τα νέα του ΑΝΤ1 Extreme Makeover Home Edition Με αγάπη Λόλα ANT 1 News Ελλάδα έχεις ταλέντο – Uncut Φίλα το βάτραχό σου GREY’S ANATOMY (E) BOSTON LEGAL 40 κύµατα (Ε) Mε αγάπη (Ε) Στον ήλιο του Αιγαίου (Ε) Τηλεµάρκετινγκ -Τηλεαγορά Μobile Fun Super µπαµπάς (Ε)

Oι δύο φίλοι

Alter Kids Ειδήσεις Στην Κουζίνα Η Ελλάδα παίζει Πολυ µπλα µπλά Ειδήσεις Show biz news Κοιτάω µπροστά Σήµερα µε τον Άκη Παυλόπουλο Auto ALTER Ειδήσεις Πρόσωπο µε πρόσωπο Ειδήσεις Κίτρινος Τύπος Auto ALTER Ξένη ταινία «Mr. Bones» Κωµωδία Ξένη τηλεταινία «Ο Μεγκρέ και η υπόθεση του St. Fiarce» Αστυνοµική

07.00 07.30 08.00 09.00 10.30 11.30 12.30 13.00 14.30 15.30 16.00 16.30 17.00 18.15 18.30 19.30 20.00 22.00 23.00 00.30

«ΟΡΦΕΑΣ» 3 CINEMAS

Ατρόµητοι Η φροντίδα του κήπου µας Τόλµη και γοητεία (Ε) Ειδήσεις Τι είναι καλό για σας Απόδραση Η ελληνική µου κουζίνα Ειδήσεις Τόλµη και γοητεία Η χαρά της ζωγραφικής Μαγικός κόσµος ∆ιάσωση ζώων Ειδήσεις Εκτη αίσθηση Πρόσωπο µε πρόσωπο µε την αρκούδα των πάγων Επικίνδυνες αποστολές Ζήτηµα υγείας Ειδήσεις Ελληνική ταινία « Οι γαµπροί της Ευτυχίας» Κωµωδία Ξένη ταινία «Οι δύο φίλοι» Περιπέτεια

Τηλ. 2621022706

05.30 06.30 10.00 12.50 14.00 15.00 16.10 17.00 17.10 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.50 01.15 01.30 02.30 03.30 04.30 05.00

Από νωρίς Κοινωνία, ώρα Mega Όµορφος κόσµος το πρωί Μια τρύπα στο νερό Μεσηµβρινό δελτίο ειδήσεων ∆έκα λεπτά κήρυγµα (Ε) Ενας µήνας και κάτι (Ε) ∆ελτίο ειδήσεων Fifty fifty (50-50) Μαζί σου (Ε) Τα µυστικά της Εδέµ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Η πολυκατοικία Μαύρα µεσάνυχτα Ανατροπή Τελευταία γεγονότα Γιατροί της ελπίδας Κάπτεν Σκάρλετ Ελληνική σειρά (Ε) Τηλεµάρκετινγκ Ελληνική σειρά (Ε)

Μπαµπάδες για γκολ

05.30 07.00 09.00 10.15 10.25 11.50 13.50 15.40 18.10 19.50 22.00 23.55 00.45 02.40 03.00 04.55

Λέοντες αντι αµνών Ανάµεσα σε δύο άντρες Χαλάρωσε, Scooby-Doo! –H ταινία Κινηµατογραφικά νέα Φόνος στον Παράδεισο Μαικλ Κλέιτον Υστερόγραφο µιας σχέσης Ορκος για εκδίκηση Και ύστερα ήρθε η αγάπη Χαρταετοί πάνω απ’ την πόλη Μπαµπάς για γκολ The mentalist Beowulf Κινηµατογραφικά νέα Ερωτική «κάψα» Περιµένω κάποιον

01.15

22.00

22.00 05.30 10.00 13.00 13.15 14.15 15.15 16.15 17.40 17.45 18.50 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 24.00 01.00 02.00 02.10 03.45 03.45 04.15

Πρόσωπο µε πρόσωπο 21.00

06:00-07:00… ΛΑΚΑΤΖΗΣ ΠΑΝΟΣ (ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ SFERA) 07:00-09:00… ΓΙΟΛΑΝΤΑ ∆ΙΑΜΑΝΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ (ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ SFERA) 09:00-11:00… ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΚΟ 11:00-12:00… «ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΩ∆ΙΚΕΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ 12:00-13:00... ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 13:00-15:00… «ΤΟ SOUNDTRACK TOY MEΣΗΜΕΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΟΥΒΙΑ 15:00-16:00… ΞΕΝΗ MAIN STREAM ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΤΣΟΥΡΗ 16:00-17:00… ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 17:00-18:00… ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ∆ΗΜΗΤΡΑ ΣΠΑΗ 18:00-20:00… ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ SFERA) 20:00-21:00… «ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ 21:00-00:00… ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 00:00-02:00… ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 02:00-06:00… ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

21.00

CSI, miami

Πρώτη γραµµή Συµβαίνει τώρα Ειδήσεις Μένουµε Ελλάδα Νηστικό αρκούδι (E) Ειδήσεις Έχει γούστο (E) Ειδήσεις Eλληνική ταινία «Νταντά µε το ζόρι» Κωµωδία Ειδήσεις Προσκήνιο Η µεγάλη αλλαγή Ορεσίβιοι: Η πραγµατική ιστορία (Ε)

Supernatural

Μαύρα µεσάνυχτα

22.00

09:00 11:00 13:00 14:30 15:30 17:00 19:05 19:35 21:00 22:30 00:45 01:30 02:00

08.30 Παιδικό πρόγραµµα 10.00 Το ελληνικό νόµισµα (Ε) 10.30 Ελληνική ταινία «Οι στιγµατισµένοι» Αισθηµατικό δράµα 12.00 Εχουµε και λέµε 14.00 Ειδήσεις 14.30 Το ουράνιο τόξο 15.00 Παιδικό πρόγραµµα 16.00 Τσικιτίτας (Ε) 17.00 Ατίθασα νιάτα 18.00 Ψηφιακή Ελλάδα 19.00 Παράβαση 20.00 Καταδύσεις 21.00 Ξένη ταινία «Μια στάση στη χώρα των Θαυµάτων» Αισθηµατική κοµεντί 23.00 Ειδήσεις 24.00 Doc on air (E) 01.45 Εγκληµα και έρευνα

00.30

11.00

Φίλα το βάτραχό σου

Η µεγάλη αλλαγή 23.15

Άρωµα Ελλάδας

18.00

Ψηφιακή Ελλάδα

Το σηµαντικότερο γεγονός αυτού του επεισοδίου είναι η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

06.00 13.00 14.00 16.45 18.40 18.45 19.45 20.55 21.00 22.00 00.15 01.15 02.15

Παιδικό πρόγραµµα Ειδήσεις Super Star Αναζητώντας την αλήθεια (Ε) Ειδήσεις στη νοηµατική Ιατρικές υποθέσεις (Ε) Ειδήσεις Η Πετρούλα µόλις… άρχισε Οµάδα NCIS Ξένη ταινία «O Σπαρτιάτης» Θριλερ Ανεξιχνίαστες υποθέσεις Superatural Ξένη ταινία «Νύχτα γεµάτη αίµα» Τρόµου 04.00 Ξένη ταινία «Κόντρα µε τη Γιακούζα» Περιπέτεια 05.45 The Office

Winbledon 2009 15.00

54

09.00 11.00 13.00 15.00 21.00 21.30 22.30 23.30 00.30 02.30 04.30 06.30

Τουρνουά ράγκµπι Σούπερ Λιγκ Τσάµπιονς Λιγκ Tενις: WIMBLEDON 2009 (Z) IAAF: Athletix 2009 (E) Εuropean Beach Volley Tour German Masters WIMBLEDON 2009:Εκποµπή WIMBLEDON 2009 Βόλεϊ Αγώνες πυγµαχίας Βολεϊ WPPA Class 1- Spanish


55

∆ευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Auto Σταυρόπουλος EIΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 4ο χλµ. Πύργου-Πατρών, Πράσινο Τηλ.: 26210 36160, Fax: 26210 34663, Κιν.: 6979110750 e-mail: autostav@otenet.gr www.autostauropoulos.gr

Γιατί η κρίση 15ήµερο δηµιουργεί ρών... ο φ ο σ ρ π ευκαιρίες... 14.990€

C200 ELEGANCE COMPRESSOR 2001 75.000 χλµ. κλίµα, ESP, Hλιοροφή, 17’’ ζάντες ,

5.990€

OPEL CORSA 1400 cc, 90 HP, Zwinsport 2005, 57.000 χλµ.

9.990€

OPEL VECTRA 1800cc, 2003 55.000 χλµ. κλίµα, υπολογιστή ταξιδίου, 16’’ ζάντες,

5.990€

BMW 316 1998, 83.000χλµ. κλίµα R/cd , 16’’ ζάντες

4.990€

HYUNDAI ACCENT 1400cc, 2005, 90HP, 55.000χλµ., ΑΒS, A/C, R/cd,

11.990€

Ε200 2000, 78.000χλµ. , ηλιοροφή κλίµα, R/cd, 17’’ ζάντες

6490€

CHEVROLET AVEO 1200cc, 90HP, 2006, 3200 χλµ. book service, ABS, A/C, R/cd, ζάντες,

13.490€

ΤΟΥΟΤΑ RAV 4, 2000cc, 150HP, 2002, 91.000 χλµ. Α/C, Yπολογιστή ταξιδίου, R/cd, σκαλοπάτια

5.490€

FIAT STILO 1400cc, 100 HP, 2004, ABS, A/C, 6 αερόσακου,

Aυτοκίνητα του ΄94 από 1000 ευρώ!!! 2.490€

ΑLFA ROMEO 145, 1600cc, 82.000χλµ. ΑΒS, A/C, R/cd, ηλιοροφή, ζάντες

11.990€

ΤΟΥΟΤΑ ΑVENSIS 1600cc, 129 HP, TERRA 2005, κλίµα, 8 αερόσακους, χειριστήρια στο τιµόνι, υπολογιστή ταξιδίου, book service

3.990€

ΤΟΥΟΤΑ COROLLA 1400cc, 2000 78.000 χλµ. ΑΒS, A/C, R/cd, Ηλεκτρικά παράθυρα και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέφτες, 15’’ ζάντες, και δισκόφρενα πίσω

5.990€

RENAULT MEGANE 1400cc, 100HP, 2004, 44.000 χλµ.

13.990€

BMW 318 Coupe, 2002, 84.000 χλµ., κλίµα, ANTISPIN, 6 αερόσακους, R/cd, τριακτινο τιµόνι, µε χειριστήρια, 16’’ ζάντες

13.990€

SUZUKI GRAND VITARA 2000cc, 49.000 χλµ., 2005, χειριστήρια στο τιµόνι, κλίµα, R/cd, Φιµέ τζάµια, ζάντες.


ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Κλείνει άμεσα ο νέος προπονητής Σελ. 20

Μαθαίνοντας τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς» Σ

χολείο ποδοσφαίρου λειτουργεί από χθες στον Πύργο, με δάσκαλο τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα, Μίμη Παπαιωάννου. Στο σχολείο ποδοσφαίρου, συμμετέχουν περίπου 120 παιδιά, 55 από την Αθήνα (Μαρούσι, Τροιζηνία, Νέα Πέραμος, Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια) και τα υπόλοιπα από τον Πύργο, τα οποία θα συσφίγξουν τις σχέσεις τους, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, αθλητικών και μη.

Σελ 19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Αρτέμ Κουζιάνικ : Ρώσος μπασκετμπολίστας της Unics

«Μου αρέσει να σκοράρω…»

Σελ. 31

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ MOTOCROSS ΤΗΣ ΑΟΛΜΟ

ΧίρβονενΣακελλαρίου μαζί …

Πήρε άριστα στην πρώτη της προσπάθεια

Σελ. 25

Σελ. 38

ΒΟΛΕΪ

Ανανέωσε ο Λυκούρεσης

Σελ. 32

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

«Μάγεψαν» τα κορίτσια του Κοροίβου Σελ. 33

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πρωταθλητής ο Αίολος Πύργου Σελ. 22

patrisnews  

patris,pirgos

patrisnews  

patris,pirgos

Advertisement