Page 1

Στηρίζοντας την αγορά του Νοµού Ηλείας ενισχύουµε την τοπική οικονοµία

Η Β’ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011 www.patrisnews.gr Aριθµός φύλλου 38496 ΕΥΡΩ 0,80 €/ Τιµή Αθήνας 1€

ΜΕ ΠΟΣΟ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΘΕΣ

Ένα εργοστάσιο για κάθε νοµό...

Η Σοχιά στο ΕΣΠΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Ο ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σελίδα 7

ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Σελίδα 7

«ΣΗΚΩΣΑΝ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ «ΞΥΜΗΤΟΥΛΙΑ»

Ένα κινητό ένα τραγούδι και ένα βραβείο!

Έκαναν... κοµµατάκια τον εξοπλισµό του!

ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σελίδα 8

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ

»

Κάποτε από αυτό το χώρο «ζούσαν» δεκάδες οικογένειες στο Τραγανό και την ευρύτερη περιοχή...

«Η νέα καθυστέρηση στην Ολυµπία οδό πλήττει την αγορά» Σελίδα 6

ΣΤΗ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Πυρκαγιά άφησε στο δρόµο ηλικιωµένη...

Σελίδα 12

Αναλυτικά το πρόγραµµά µας Σελίδα 9

Κάθε µήνα 8

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – Γ’ ΕΘΝΙΚΗ Πρεµιέρα στον Πύργο µε τα Χανιά!

Ο

ύτε καν την ιστορία του χώρου, που «έζησε» δεκάδες οικογένειες της περιοχής, αλλά και τους κόπους των ανθρώπων που δηµιούργησαν µία από τις µεγαλύτερες, εκείνη την εποχή, βιοµηχανία στο νοµό και όχι µόνο, δεν σεβάστηκαν οι «άγνωστοι» που διέλυσαν σε «κοµµατάκια» τον εξοπλισµό του «ιστορικού» εργοστασίου «Ξυµητούλιας» στο Τραγανό, προκειµένου να αποκοµίσουν λίγα κιλά χαλκού! Η απουσία φύλακα έδωσε την ευκαιρία στις «συµµορίες» που δεν έχουν αφήσει… ούτε «καρφί» στην πεδινή Ηλεία να επισκεφτούν επανειληµµένα το κλειστό, εδώ και χρόνια, εργοστάσιο. Λίγο ακόµα και θα άφηναν… µόνο τους τοίχους! Σελίδα 5

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Καλό το ξεκίνηµα... 27 Νοεµβρίου η έναρξη – επιτέλους - του πρωταθλήµατος

Σελίδα 13


2

Σχόλια Ποιος θα εγγυηθεί για την ασφάλειά µας

Είναι από εκείνες τις στιγµές που όλα αφήνονται στη δίκαιη κρίση της ∆ικαιοσύνης. Με αναµφισβήτητη εµπιστοσύνη στην κρίση της, στον ουσιαστική της ρόλο… Πριν από λίγες ηµέρες, ένα ζευγάρι, δύο συνάδελφοι δηµοσιογράφοι έπεσαν θύµατα ληστείας µέσα στα γραφεία της εφηµερίδας την οποία εκδίδουν, στον Πύργο. Μάλιστα ο συνάδελφος Παντελής ∆αµασκόπουλος τραυµατίστηκε στην προσπάθειά του να αποµακρύνει το ληστή και να τον αποτρέψει από το να του καρφώσει το µαχαίρι που κρατούσε στο σώµα του… Οι στιγµές που έζησαν, όπως µας τις περιέγραψαν, ήταν εφιαλτικές. Ο τρόµος είναι ακόµη ζωγραφισµένος στα πρόσωπά τους ενώ το Σαββατοκύριακο δεν µπόρεσαν να εκδώσουν την «∆ηµοκρατική». Ακόµη και η παραµονή στο χώρο της δουλειάς τους, φαντάζει πλέον εφιάλτης. Ο δράστης τελικά συνελήφθη. Θα λογοδοτήσει στη ∆ικαιοσύνη. Η οποία, όπως οφείλει, πιστεύουµε ότι θα τον τιµωρήσει. Αναρωτιέµαι όµως ποιος θα µπορέσει να εγγυηθεί πλέον για την ασφάλεια των συναδέλφων, του κάθε πολίτη, του καθενός από εµάς, που εύκολα µπορούµε να βρεθούµε σε ανάλογη θέση… Ο Παντελής και η Αµαλία αυτή τη φορά στάθηκαν τυχεροί. Σαν να είχαν φύλακαάγγελο. Τι θα συµβεί όµως την επόµενη φορά που ίσως «βρεθεί στο δρόµο τους» ο 40χρονος, ο όποιος 40χρονος; Ποιος θα µας κάνει να αισθανθούµε ασφαλείς και πάλι; Η απόφαση της ∆ικαιοσύνης ας είναι τέτοια που θα αποτρέψει-στο βαθµό που µπορεί- να ζήσουµε και πάλι κάτι ανάλογο…

[

ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

Μ

Freeday στον Πύργο!

ια καινούργια τάση αναπτύσσεται σιγάσιγά στην πόλη του Πύργου και δεν είναι άλλο από το Freeday. Η τάση αυτή ξεκίνησε σε διάφορες Ευρωπαϊκές µεγαλοπόλεις και αποτελεί µια διέξοδο για τον κόσµο, που στην σύγχρονη εποχή νοιώθει εγκλωβισµένος και αναζητά λύσεις προκειµένου να αλλάξει την καθηµερινότητα του και να ψυχαγωγηθεί. Σε πολλά µεγάλα αστικά κέντρα οι άνθρωποι παίρνουν το ποδήλατο τους και το βράδυ βγαίνουν για µια ποδηλατική βόλτα που µπορεί να καταλήξει για

φαγητό, καφέ ή ποτό χωρίς αυτό να αποτελεί δέσµευση. Κάτι παρόµοιο ξεκίνησε και την περασµένη Παρασκευή και στον Πύργο. Σ’ αυτή την 1η ποδηλατική συνάντηση συµµετείχαν περίπου 40 ποδηλάτισσες και ποδηλά τες όλω ν των ηλικιώ ν οι οποίοι αφού διασκέδασαν κάνοντας αρκετές βόλτες στην πόλη του Πύργου κατέληξαν σε µια καφετέρια προκειµένου να συζητήσουν την καθιέρωση της βόλτας... Γ.Γ.

Το έλλειµµα και η διεθνοποίηση της αγοράς…

Π.Μ

Είναι καιρός... Συνεργείο του δήµου Πύργου ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου µέρες το κλάδεµα των δέντρων µουριάς, που όπως είναι γνωστό , φυτεύθηκαν στην οδό Παπαφλέσσα κλπ επί δηµαρχίας του αείµνηστου Γιώργου ∆ηµητρακόπουλου. Αυτό προκάλεσε την ικανοποίηση των συµπολιτών και ιδιαίτερα των περιοίκων, οι οποίοι το περασµένο έτος είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους από το γεγονός ότι τα συγκεκριµένα δένδρα παρέµειναν χωρίς να κλαδευτούν µε αποτέλεσµα τόσο το οδόστρωµα όσο και το πεζοδρόµιο στις περιοχές των δένδρων και όχι µόνο να έχουν καλυφθεί από τις φυλλωσιές. Οµως παραδόξως και φέτος , τουλάχιστον µέχρι στιγµής το συνεργείο του δήµου, δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση του κλαδέµατος όλων των δένδρων. Ειδικότερα στην οδό Παπαφλέσσα έφθασε µέχρι τη διασταύρωση µε την Αγίου Γεωργίου, χωρίς να προχωρήσει και στην προέκταση της οδού προς το Α’ κοιµητήριο. Ελπίζουµε τις επόµενες ηµέρες οι εργασίες να συνεχιστούν και στην προέκταση της Παπαφλέσσα και να µη µείνουν χωρίς να κλαδευτούν τα δένδρα στην περιοχή αυτή. Α.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδροµικών

Γουρία, Σαµµωνά, Αβίβου µαρτ. Ο Γουρίας και ο Σαµωνάς, αγωνιζόµενοι τον Ιερό αγώνα της χριστιανικής πίστης, συνελήφθησαν από τον ηγεµόνα Αντωνίνο, κατά το διωγµό επί ∆ιοκλητιανού. Και αφού υπέστησαν µε θαυµαστή υποµονή πολλά βάσανα, αποκεφαλίσθηκαν. Ο Άβιβος έζησε λίγα χρόνια αργότερα και ήταν από ένα χωριό της Έδεσσας που ονοµαζόταν Αποθελσαία. Τότε βασιλιάς ήταν ο Λικίνιος, ο γνωστός αντίπαλος του Μ. Κωνσταντίνου. Ο Άβιβος, λοιπόν, προχειρίσθηκε Ιεροδιάκονος και διακρινόταν για τη µεγάλη ευσέβεια του και τον πολύ ζήλο για το υπούργηµά του. Ιδιαίτερα, όµως, διακρινόταν για τη θερµή αγάπη του στο Ιερό κήρυγµα, τηρώντας το θεόπνευστο λόγο της Αγίας Γραφής, που λέει: “Κήρυξαν τον λόγον, επίστηθι ευκαίρως ακαίρως, έλεγξαν, επιτίµησαν, παρακάλεσαν, εν πάση µακροθυµία και διδαχή”. Κήρυξε, δηλαδή, το λόγο του Θεού, στάσου επιτηρητής και καθοδηγός στους ακροατές σου, όχι µόνο σε κατάλληλες περιστάσεις, αλλά και σ’ εκείνες πού φαίνονται ακατάλληλες περιστάσεις, έλεγξε, επίπληξε, παρηγόρησε µε κάθε µακροθυµία και µε κάθε µέθοδο διδασκαλίας. Ο ηγεµόνας Λυσανίας, όταν είδε τον Άβιβο να προσελκύει πολλούς ειδωλολάτρες µε το θερµό του κήρυγµα, τον συνέλαβε. Και αφού τον κρέµασε σε στυλό και τον έσχισε µε σιδερένια νύχια, έπειτα τον οδήγησε έξω από την πόλη, όπου τον έριξε µέσα στη φωτιά, και έτσι ο Άβιβος παρέδωσε το πνεύµα του στο Θεό. Τετάρτη 16 Νοεµβρίου 2011 +Ματθαίου του αποστόλου Σελήνη: 20 ηµ. Aν. Hλίου: 7.05’ ∆ύση Hλίου: 17.14’

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ∆.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδροµικών και Φίλων Ν. Ηλείας πραγµατοποιήθηκαν στον κεντρικό σταθµό Πύργου.

Εκλέκτηκαν οι: Πρόεδρος: Αριστόπουλος Αθανάσιος, Γ. Γραµµατέας: Ψυχοµάνη Νεκταρία, Ταµίας: Γαραντζιώτης Σωτήρης, Μέλη: Παναγούλης Χρήστος, Γιούλης Ανδρέας.

Ο λόγος... στους πολίτες Η κρίση έχει επηρεά σει τη λαϊκή; Και βέβαια η κρίση έχει επηρεάσει τη λαϊκή. Ο κόσµος δεν ψωνίζει γιατί δεν έχει λεφτά.

Πού πιστεύετε ότι οφείλετα ι αυτό; Απ: Τα µέτρα που έχουν παρθεί και η µείωση των µισθών έχουν κάνει τον κόσµο να έχει κουµπωθεί.

Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

]

Περιµένετε να βελτιωθούν τα πράγµατα;

Όσο υπάρχει η ύφεση και η µείωση των µισθών δε νοµίζω ότι θα δούµε καλύτερες µέρες

Ποιο είναι το µέλλον του αγρότη; ∆εν είναι ευοίωνο. Όλα ανεβαί-

5 ρω ωτ τή ήσ σε ειις ς 5εερ νουν µε απότελεσµα το κόστος της παραγωγής να έχει φθάσει στα ύψη και τα έσοδα έχουν µειωθεί.

Η πολιτεία σας έχει συµπαρα-

Γιώργος Πανουτσόπουλος µικροπωλητής λαϊκών αγορών

σταθεί; Παλαιότερα ναι τα τελευταία χρόνια όχι όµως. Αν φθάσαµε σε αυτό το σηµείο είναι γιατί ποτέ δεν κοίταξαν τις πραγµατικές ανάγκες του αγρότη.

Καθοριστικό ρόλο στη δηµιουργία των ελλειµµάτων στη χώ ρα µας αλλά και στις περισσότερες που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου στην Ευρώπη, έχει παίξει η διεθνοποίηση της αγοράς. Και αυτό για τί ουσιαστικά µέσω των θυγατρικών καταστηµά των Παναγιώτης Παυλόπουλος µετα φέρονταν κεφά- paylopoulos2009@gmail.com λαια των χωρών αυτών paylopoulos2004@yahoo.gr στο κρά τος που έχει ως έδρα η µητρική εταιρεία, αφού στο εκάστοτε παράρτηµα της εταιρείας γίνεται πώληση των προϊόντων της που κατασκευάζονται σε άλλη χώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα ένα µεγάλος όγκος χρηµάτων που παράγεται στο κράτος κατανάλωσης των ειδών να φεύγει για το εξωτερικό χωρίς να επιστρέφει. Το µόνο όφελος που έχει το κράτος στα οποία υπάρχουν τα παραρτήµατα είναι οι θέσεις εργασίας και οι µισθοί που καταβάλλονται στους εργαζοµένους. Η τεχνογνωσία που µεταφέρεται δεν παρέχεται τις περισσότερες φορές ως αντικείµενο εκπαίδευσης στην καταναλώτρια χώρα, γεγονός που σηµαίνει ότι οι κάτοικοι του χώρου προορισµού του παραγόµενου προϊόντος, την απολαµβάνουν µόνο ως φερτό αγαθό το οποίο όµως το χρυσοπληρώνουν. Από την άλλη δηµιουργεί ένα σοβαρό ζήτηµα στις τοπικές επιχειρήσεις αφού η ποιοτική και ποσοτική δυνατότητα παραγωγής µίας πολυεθνικής δεν µπορούν να την ανταγωνιστούν µε αποτέλεσµα ή να οδηγούνται στο κλείσιµο ή να αναγκάζονται να αυξάνουν το λειτουργικό κόστος και να καταφεύγουν στο συνεχή δανεισµό για να επιβιώσουν. Η συνεχής µείωση των γηγενών επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων λόγω της παρουσίας των διεθνών αυτών επιχειρήσεων ουσιαστικά συµβάλλει στη µείωση των εσόδων του κράτους και στην αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθεια της πολιτείας για να επιβιώσουν. ∆ηλαδή µειώνει τα έσοδά του και αυξάνει τα έξοδά του που για να τα ισοσκελίσει αναγκάζεται να προσφύγει στον δανεισµό που σε συνδυασµό µε τις αλόγιστες δαπάνες του δηµοσίου το βάζουν κάτω από την σκέπη του ∆.Ν.Τ. Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση είνα ι η δηµιουργία κλειστώ ν οικονοµιών που συντονισµένα θα απευθύνεται στις αγορές για τη διάθεση προϊόντων µε ταυτότητα, επιδιώκοντας την εισαγωγή συναλλάγµατος.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΑΠΟΨΕΙΣ

3

----

Σαν σήµερα Γεγονότα

1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'. 1900: Ο φοιτητής της Νοµικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει µε περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις. 1904: Ο Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνοµά του (Gillette). 1914: Ο ιταλός σοσιαλιστής και µετέπειτα φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι εκδίδει την εφηµερίδα Il popolo d' Italia.

Χρονολόγιο 15 Νοεµβρίου 1962

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΙΣ ΜΟΝΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ -∆ιετάχθη εκκένωσίς των Κατόπιν σχετικών διαπιστώσεων τεχνικών της ∆)σεως Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας απειλούνται σοβαρώς κτίρια της Ιεράς Μονής Κρεµαστής να καταρρεύσουν και εδόθη εντολή διά την άµεσον εκκένωσιν αυτών. Συγκεκριµένως εκρίθη επικινδύνως ετοιµόρροπος ο δυτικός τοίχος όπου τα κελιά µοναχών και ολόκληρον το εις το ανατολικόν άκρον διόροφον οικοδόµηµα ένθα ο ναός του Αγίου Αντωνίου και τµήµα στεγάσεως µοναχών. Η διενεργήσασα την διαπίστωσιν τεχνική υπηρεσία κρίνει επιβεβληµένην την κατεδάφισιν των ετοιµορρόπων κτιρίων.

ΡΕΧ

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 5 Μ.Μ ΣΥΝΕΧΩΣ ∆ύο ώρες κέφι…. ∆ύο ώρες γλέντι ∆ύο ώρες γέλια τρανταχτά

Ο

Του ∆ηµήτρη Μάλλιου epimall@yahoo.gr

«Et in Graecian ego»

φείλω να οµολογήσω ότι η κατάείναι αρτίως παρασκευασµένη για τους Βαλκανικούς πολέµους, από τους οποίους βγήκε εδαφικά σταση δεν είναι τόσο φρικτή όσο και πληθυσµιακά διπλασιασµένη. φαίνεται· είναι ακόµη χειρότερη! Και κάτι βασικό: οικονοµικά περισσότερο ενιΗ Ελλάδα ήταν οργανωτικά και πολιτικά σχυµένη! Η συµφορά του 1897 ήταν ένα γερό πάαπροετοίµαστη για την αντιµετώπιση των θηµα που µας έγινε ένα καλό µάθηµα. Αρα, θα νέων συνθηκών. Της έλειπε και το ανάλογο ισχύσει το ίδιο και στον παρόντα καιρό; Αµφιβάλλω. ηθικό και πνευµατικό έρµα. ∆ιότι ενώ κλείνουν τα εργαστήρια, ανοίγουν καιΜπήκε στην ΕΟΚ και ακολούθως στην νούρια κηφηνεία, όπως ονοµάζω εγώ τις καφετέΕυρωπαϊκή Ένωση όπως ένας µουζίκος στα ριες. Ορθώς εξεγειρόµεθα κατά των κυβερνώντων Χειµερινά Ανάκτορα. Ο λαός µας εξαιτίας των άσκοπων και αλλά κακώς δεν εξεγειρόµεθα κατά του φαύλου ή άστοχων παροχών έχασε την πλέον βαπαθητικοποιηµένου ή βολεµένου εαυτού µας. Του Σαράντου Ι. Καργάκου* σική αρετή του, που είναι το αλφάβητο Κακώς δεν εξεγειρόµεθα και εναντίον αυτών της οικονοµικής γραµµατικής. Εννοώ την που µονοπωλούν τη λαϊκή οργή και σκορπούν εργατικότητά του. Σχηµάτισε τη βλακώδη γύρω τους την καταστροφή. Τα µικροµάγαζα αντίληψη ότι πολλά και ωραία πράγµατα του κέντρου των Αθηνών δεν έκλεισαν µόνον µπορούν να κατακτηθούν χωρίς µόχθο, µόνο µε τη µαγκιά ή από την οικονοµική κρίση αλλά πρωτίστως από την κρίση βαρτην κατεργαριά. Σήµερα σε συντριπτικό ποσοστό όλες οι πα- βαρότητας που έχει κυριαρχήσει. Σήµερα η Ελλάδα έχει δύο ραγωγικές εργασίες – κυρίως οι χειρωνακτικές – γίνονται από κυβερνήσεις: αυτής της Βουλής και αυτή του δρόµου και των ξένο εργατικό δυναµικό. πλατειών. Για να εκφραστώ Καβαφικά, «βλάπτουν και οι δύο Βρισκόµαστε ακόµη στην αρχή της καταστροφής. Η ελλη- την Ελλάδα εξίσου».Ο Οι σκηνές που παρακολουθήσαµε εσχάνική τραγωδία είναι ένα βιβλίο που δεν έχει γραφτεί. Τώρα εί- τως έξω από τη βουλή και στους πέριξ χώρους δηµιούργησαν µαστε στην εισαγωγή. Το δράµα, που θα περιέχει και αίµα, δεν την εντύπωση πως η Αθήνα – κι όχι µόνο αυτή – βρίσκεται στα έχει κορυφωθεί. Η Ελλάς τούτη τη στιγµή µοιάζει µε το «Με- περίχωρα της κόλασης. Λίγο απέχουµε από το να γίνουµε θυσµένο καράβι» του Ρεµπώ ή µε το «Πλοίο των Τρελλών», Λιβύη. Οι δυνάµεις ανατροπής βρίσκονται µέσα στους κόλπους του Σεβαστιανού Μπραντ. Είναι παντελώς απυξίδωτη. Και οι µας. Τα κόµµατα, αδιαφορώντας για την παιδαγωγική τους Έλληνες, για να θυµηθώ µια φράση του Τσόρτσιλ, είναι σαν αποστολή, µας έκαναν έναν αλληλοµισούµενο λαό. Χαιρόµατους ναύτες του Κολόµβου που δεν ήξεραν ούτε πού πήγαι- στε πιο πολύ κι από τη δική µας επιτυχία την αποτυχία του ναν ούτε πού έφθασαν. Έτσι, παρόλο που είµαστε λαός µε τε- άλλου. Ηδονιζόµαστε µε τον αυτοεξευτελισµό µας. Σβήσαµε ράστια ναυτική παράδοση, πέσαµε σε... ξέρα! Βουλάζουµε επί το αίσθηµα του πατριωτικού φιλότιµου από τη ψυχή της νεοέτη πολλά, επειδή αλλάζουµε προς το χειρότερο! Ακόµη και λαίας. Η λέξη Ελλάδα δε συγκινεί· απωθεί. Γιατί η Ελλάδα ταυΜας έλειψαν και µας λεί- τίστηκε µε έναν κόσµο που παραπέµπει στη ζούγκλα. Μόνο που την αγία γλώσσα µας θανατώσαµε.Μ πουν οι κατάλληλοι πλοηγοί. Ένας καλός κυβερνήτης µπορεί σ’ αυτή την ελληνική ζούγκλα κάποια επιτήδεια θηρία φοράνε Σ’ αυτό τον αποθηριωµένο κόσµο επιπλένα µετατρέπει µια συµφορά σε πραγµατικό θρίαµβο. Αλλά πρέ- σακκάκι και γραβάτα.Σ πει να κατανοηθεί κι από το λαό αυτό που λέει ο ποιητής: «Για ουν – µάλλον επέπλεαν – εν είδει φελλού κάποιοι καριερίστες, να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή». Κι εµείς νιώθουµε τη χωρίς ιδεολογικό και ηθικό έρµα, που χρησιµοποιούσαν κάποιες δουλειά, όπως ένιωθε πάνω του ο Ηρακλής το χιτώνα του Νέσ- βαρύγδουπες εκφράσεις για να προσδώσουν στο λόγο και στο Κι άλλες φορές κατρακυλήσαµε – κι όχι µόνον οικονοµικά πρόσωπό τους αξιοπιστία χωρίς το παραµικρό έξοδο. Προέρσου.Κ – ακόµη πιο χαµηλά. Τι είναι η σηµερινή κατάσταση µπροστά χονταν από το µηδέν και µας οδηγούσαν αλληλοδιαδόχως στο στη µικρασιατική συµφορά, µπροστά στη γερµανοϊταλική κα- µηδέν. Επειδή όµως τώρα έχουµε φθάσει στο µηδέν εις το... τοχή και τα δεινά της αλληλοσφαγής; Κι όµως µπορέσαµε και πηλήκιον, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός, δηλαδή στην στις δύο περιπτώσεις µέσα σε µία δεκαετία να µετατρέψουµε εσχάτη στιγµή προ της καταστροφής, πρέπει να νουθετιτο δράµα σε θαύµα, την τραγωδία σε δηµιουργία – για να µην στούµε. Να φεισθούµε της Ελλάδας. Κι αν δεν τη χρειαζόµαπω µεγαλουργία. Εκηρύξαµε πτώχευση δια στόµατος Χαρι- στε εµείς, τη χρειάζεται ο κόσµος. Για όλη την υφήλιο η Ελλάς λάου Τρικούπη το 1893. Κι όµως µετά από τρία χρόνια οργα- ήταν µέχρι πρότινος ιδέα. Κι αυτή την ιδέα φροντίσαµε µέσα νώσαµε τους πρώτους Ολυµπιακούς Αγώνες. Ηττηθήκαµε από σε λίγα χρόνια να την κάνουµε κουρέλι.Επί αιώνες έλεγαν στη τους Τούρκους το 1897 και, επειδή βουτηχτήκαµε στα χρέη ∆ύση το «Et in Arcadia ego» (= ήµουν κι εγώ στην Αρκαδία). ως το λαιµό, δεχθήκαµε το ∆ιεθνή Οικονοµικό Έλεγχο. Κάτι Όσοι ξένοι έζησαν τις πρόσφατες καταστάσεις φρίκης – εδώ ταπεινωτικό αλλά συνάµα σωστικό. Ο Βρετανός στρατιωτικός και όχι στη Λιβύη – θα µεταλλάξουν τη φράση: «Et in Graeciam και διπλωµάτης Εδουάρδος Λω (1846-1908), ως πρόεδρος της ego». Έτσι, όπως θα έλεγε πικροειρωνικά ο Καβάφης, θα είναι επιτροπής αυτής επί µία διετία, έβαλε σε τάξη τα δηµοσιονο- µεγάλο το όνειδός µας. µικά µας πράγµατα, για πρώτη φορά η Ελλάδα εµφάνισε ισο* Ο Σαράντος Ι. Καργάκος είναι ιστορικός, φιλόλογος σκελισµένο προϋπολογισµό και απέκτησε εκ νέου και δοκιµιογράφος δανειοληπτική φερεγγυότητα, ώστε µετά από µια δεκαετία να

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε Γενική Συνέλευση των µελών του Εµπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυµπίας Ο Εµπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυµπίας καλεί τα µέλη του σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ∆ηµαρχείου την Παρασκευή 18 Νοεµβρίου και ώρα 17.00. Κύριο θέµα: Οι επικείµενες αναπλάσεις, ενηµέρωση και προτάσεις Εκ του ∆.Σ.

∆ύο σε ένα Όλα µας τα είπαν τις τελευταίες ηµέρες, της λεγόµενης πολιτικής κρίσης, οι διαµορφωτές της κοινής γνώµης των Αθηναϊκών ΜΜΕ, µην τυχόν και µείνουµε χωρίς ενηµέρωση και γίνουµε φτωχότεροι.

Μάλιστα, αναγκαστήκαµε να πανηγυρίσουµε µαζί τους για µια σειρά από επιτυχίες της τελευταίας στιγµής, όπως η πτώση του Παπανδρεϊσµού, η άνοδος του Σαµαρισµού, αλλά και για το ανεπανάληπτο «ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ στην εξουσία». Παρέλειψαν όµως το πιο σοβαρό, ή µάλλον το απέφυγαν, γιατί δεν τους βολεύει και δεν τους αρέσει βασικά, από το φόβο µην τυχόν και αµαυρώσει τις λοιπές επιτυχίες,για τις οποίες έχυσαν πολύ µελάνι και κατανάλωσαν πολύ γυαλί στην TV.

Παρέλειψαν λοιπόν, το πρωτότυπο, το ανεπανάληπτο, το αµίµητο, που πέτυχε η Ν∆ και ο Σαµαρισµός, να συγκυβερνούν δηλαδή, αλλά ταυτόχρονα να βρίσκονται και στην αξιωµατική αντιπολίτευση, απογειώνοντας στο κατακόρυφο, τη µικροπολιτική και την παραπολιτική. Κατά το λαϊκό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» και µε το ανάλογο τρικ, ότι δηλαδή δε συµµετέχουν βουλευτές στην κυβέρνηση, θα πρέπει όλος ο κόσµος, όλοι οι υπήκοοι, κατά την επίσηµη και προσφιλή τους επίκληση, να χειροκροτήσει την πρωτοτυπία της ταύτισης ελεγκτή και ελεγχόµενου.

Φτάσαµε έτσι σ’ αυτή την ιδιότυπη µορφή δηµοκρατίας, αρκεί που είναι αρεστή στους δανειστές, στα συγκροτήµατα των ΜΜΕ και φυσικά στο ντόπιο και ξένο κατεστηµένο, που µόνιµη επιδίωξή του είναι ο έλεγχος και η καθοδήγηση της κυβερνητικής εξουσίας. Βλέπετε, στη σύγχρονη εποχή, δεν χρειάζονται βίαια µέσα για την κατάλυση του πολιτεύµατος, αρκούν δύο-τρεις αρχηγοί κοµµάτων και περί τους πενήντα υπουργοί και υφυπουργοί, όχι απαραίτητα εκλεγµένοι βουλευτές. Με µία επικύρωση από το ∆ΝΤ, την ΕΕ και τους εργολάβους της ενηµέρωσης, όλα βαίνουν καλώς, µε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή, αλλά µε την πρωτοτυπία της συνύπαρξης και ταύτισης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Προσοχή, να κρατηθεί οπωσδήποτε η συνταγή, για εφαρµογή στο µέλλον, µέσα και έξω από τη χώρα µας, όπου υπάρχουν υπήκοοι χωρίς άποψη και κυρίως χωρίς µνήµη.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑ∆ΑΣ Νοµαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Νοέµβρης του ‘73 είναι ορόσηµο, κορυφαίο αγωνιστικό στιγµιότυπο των αγώνων µιας ολόκληρης περιόδου. Κρατάει ανοιχτό το παράθυρο της ψυχής µας για µια όµορφη ζωή , σε µια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες µας, σε µια κοινωνία µε λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονοµία. Μας διδάσκει να µη µένουµε απαθείς, να µην καθόµαστε φρόνιµοι , να µην περιµένουµε να µας χαρίσουν αυτά που δικαιούµαστε αλλά µαχητικά και οργανωµένα να τα διεκδικήσουµε!

Το Πολυτεχνείο, λοιπόν, είναι ζωντανό και έχει λόγο που µένει ζωντανό!

Την Τρίτη, 15 Νοέµβρη στις 6.30 µ.µ. στο Τ.Ε.Ι. Πύργου η Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ και το Ν.Σ. Ηλείας της ΚΝΕ πραγµατοποιεί εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του ’73. Οµιλία:Χρήστος Γιάνναρος, γραµµατέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

4 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ»

Ένα νέο ξεκίνηµα!

Φίλες, φίλοι

«Ε

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Στις 9 και 10 ∆εκεµβρίου 2011 έχουν προγραµµατιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης του Επιµελητηρίου Ηλείας. Εκλογές οι οποίες διεξάγονται σε µια εποχή ραγδαίων αλλαγών στη ζωή µας. Σε µια εποχή όπου βιώνουµε αλλαγές στην οικονοµική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Σε µια εποχή κρίσιµη για το µέλλον των επιχειρήσεων µας. Μια εποχή όπου χρειαζόµαστε όσο τίποτα άλλο ένα Επιµελητήριο αρωγό στα προβλήµατα µας και την προάσπιση των δικαιωµάτων µας. Ένα Επιµελητήριο µε σαφείς στόχους , συγκροτηµένη πρόταση, τεχνοκρατικό λόγο και ανθρώπους που θα έχουν ξεκάθαρο προσανατολισµό , όρεξη για προσφορά και δηµιουργία. Με άλλα λόγια χρειαζόµαστε ένα νέο ξεκίνηµα! •Ένα νέο ξεκίνηµα µε στόχο τη συνένωση προσπαθειών και δυνάµεων από όπου και αν προέρχονται, µε µοναδικό γνώµονα το συµφέρον του συναδέλφου. •Ένα νέο ξεκίνηµα για ένα Επιµελητήριο αντάξιο της αποστολής και του ρόλου του. Για ένα Επιµελητήριο που κερδίζει το σεβασµό και την αναγνώριση µε τις θέσεις και την προσφορά του. Με ουσιαστική παρέµβαση στο κοινωνικό, επιστηµονικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί µε όποιον χρειαστεί για να διασφαλίσει τα συµφέροντα των συναδέλφων. •Ένα νέο ξεκίνηµα για να γίνουν πράξη οι έννοιες της σύνθεσης, της συναίνεσης, της συνεννόησης, της ένωσης δυνάµεων και προσπαθειών, της δηµιουργικής πολιτικής πρότασης. Η Ηλεία χρειάζεται νέες πρωτοβουλίες, που θα δώσουν νέες διεξόδους στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας και της απασχόλησης, θα δώσουν νέα πνοή σε κλάδους που είναι δυναµικοί ακόµα και στην περίοδο της κρίσης (τουρισµός, εξειδικευµένη γεωργία, ενέργεια ,καινοτοµία), θα αναπτύξουν νέες διεθνείς εµπορικές και επιχειρηµατικές διαδροµές για τον επιχειρηµατικό ιστό της περιοχής. Για αυτό και συµµετέχω στη πρόταση διεκδίκησης στα όργανα και στη διοίκηση του Επιµελητηρίου Ηλείας. µε τον συνδυασµό «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Ηλείας» µε επικεφαλής τον Κώστα Νικολούτσο Την πρόταση για ένα νέο ξεκίνηµα! Μια πρόταση µε επίκεντρο τον Ηλείο Επιχειρηµατία Μια πρόταση που µπορεί και πρέπει να πραγµατωθεί µόνο µε την ουσιαστική συµµετοχή όλων. Συµµετέχοντας στην πρόταση αυτή δεσµεύοµαι για τις παρακάτω συγκεκριµένες δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες αποτελούν και τους βασικούς άξονες της συµµετοχής µου στον συνδυασµό «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη Ηλείας» .

1.Τον σχεδιασµό και την άσκηση µιας ολοκληρωµένης Αναπτυξιακής πολιτικής για τις επιχειρήσεις του Νοµού µας 2.∆ιαµόρφωση ενός νέου µοντέλου ανάπτυξης στη βάση της καινοτοµίας της διαφοροποίησης και της εξωστρέφειας 3.Προώθηση καινοτόµων γεωργικών καλλιεργειών για νέους επιχειρηµατίες αγρότες. 4.Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των µελών 5.Αναζήτηση νέων εµπορικών εταίρων για τα προϊόντα του Νοµού. 6.Καινοτόµα προσέγγιση για την προώθηση του προϊόντος ελιά/ ελαιόλαδο στην Αµερική – ∆υτική Ευρώπη. 7.∆ηµιουργία και προώθηση Συνεργασιών ∆ηµόσιου Ιδιωτικού Τοµέα, µε την εφαρµογή σύγχρονων χρηµατοδοτικών εργαλείων 8.Μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης. Η επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και η δηµιουργία κινήµατος «Καταναλώνω τοπικά» µπορεί να ανασχέσει σε σηµαντικό βαθµό την ραγδαία πτώση του τζίρου των εµπορικών καταστηµάτων και να ενισχύσει την τοπική καταναλωτική πίστη. 9.Αλληλεγγύη στους συναδέλφους που αντιµετωπίζουν πιεστικά προβλήµατα. 10.Ανάπτυξη της Γυναικείας επιχειρηµατικότητας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ∆ΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Η ενεργοποίηση των υγιών δυνάµεων που έχουµε όλοι, επαγγελµατίες και µη, µπορεί και πρέπει να αποτελέσει καθοριστική συνιστώσα για την ανάκτηση της εδώ και χρόνια χαµένης ανταγωνιστικότητάς µας και τελικά για την έξοδο από την κρίση. Ο τόπος µας µπορεί να προσφέρει πολλά. Στο χέρι µας είναι να εκµεταλλευτούµε τους τοπικούς πόρους, να τους αξιοποιήσουµε για να επιβιώσουµε στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Το επιµελητήριο πρέπει να γίνει και θα γίνει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης για την επόµενη δεκαετία. Αυτό το επιµελητήριο οραµατίζοµαι και για αυτό το επιµελητήριο θα αγωνιστώ. Με εκτίµηση Κώστας Λεβέντης Υποψήφιος Τµήµατος Υπηρεσιών

Η Β’ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α Ετος Ιδρύσεως 1902 Ι∆ΙΟΚΤΗΣΙΑ ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ Ο.Ε. e-mail: patrispy @otenet.gr web. site: www. patrisnews.gr Ιδρυτής (1902-1953) ∆ιευθυντής (1953-1994) Εκδότης – ∆ιευθυντής Οικονοµικός ∆ιευθυντής

ΛΕΩΝΙ∆ΑΣ ∆. ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΛΕΩΝΙ∆ΑΣ ΕΛ. ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΛ. ΒΑΡΟΥΞΗΣ

•Αρχισυντάκτες: ΜΑΝΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΛΕΥΡΙΑΣ •Υπεύθυνος Λογιστηρίου: ΜΠΙΜΠΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ •Τεχνικός υπεύθυνος: ΞΕΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ •Υπεύθυνος Τµήµατος πωλήσεων : ΤΣΙΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ-ΑΓΓΕΛΙΕΣ-∆ΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ-∆ΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ Θεµιστοκλέους 13 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (Τ.Κ. 27100) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:5ο ΧΛΜ Ε.Ο. Πύργου - Πατρών ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2621022549 2621032563 2621034855 FAX

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ 2621027502 2621026860 2621024059 2621026683 FAX

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ 2621026620

ΑΘΛΗΤΙΚΟ 2621026203 2621026860

∆ΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2621022549 ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2621035338 ΠΙΕΣΤΗΡΙΑ 2621039992

ΑΜΑΛΙΑ∆Α •ΑΓΓΕΛΙΕΣ -∆ΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Φιλικής Εταιρείας 19 τηλ. 26220-28544 • ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ: Τηλ.: 2622038480 ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: •Θανάσης Σπυρόπουλος•Νίκος ∆ουφεξής •Πάνος Αβραµόπουλος• Πέππας Κων/νος• Άβα Βαγγελάτου• Τάκης Αντωνακόπουλος• Θεόδωρος Ασηµακόπουλος• Ιωάννης Βορβίλας• Ειρήνη Βούλγαρη• Μιχαήλ Γκρίλλας• Βύρων ∆άβος• Στάθης ∆άγλαρης• Χαρίλαος ∆ηµητρακόπουλος• Νίκος ∆ηµητρίεφ• Νίκος ∆ιαµαντόπουλος• Γιώργος Ευθυµίου• Βασίλης Κακόγιαννος• Βασίλης Καραβούλιας• π. Ευστάθιος Κολλάς• Λεωνίδας Μαργαρίτης• Σωκράτης Μάσσιας• Αντώνης Μεντές• Μιχαήλ Μπερκουτάκης• Ιωάννης Μπιλάλης• Γιάννης Νικολόπουλος• Βαγγέλης Πάλλας• Χρήστος Πλέσσας• Χρήστος Σαραντουλάκος• Ζωή Σπυροπούλου•Γιώργος Σταυρόπουλος• Βασίλης Τακτικός• Βασίλης Τσαµπούκας• Βασίλης Χριστακόπουλος• ∆ηµήτριος Μάλλιος • ∆ηµήτρης Λουκόπουλος • Ιωσήφ Αργυρίου

ΚΩ∆. ΕΛΤΑ 1870 Αριθ. Σήµατος: 111202: Λεωνίδας Ελ. Βαρουξής-Κων/νος Ελ. Βαρουξής Απαγορεύεται η αναδηµοσίευση , η αναπαραγωγή ολική, µερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχοµένου της εφηµερίδας µε οποιονδήποτε τρόπο, µηχανικά, ηλεκτρονικά, φωτοτυπικά, ηχογραφήσεως ή άλλον, χωρίς προηγούµενη γραπτή άδεια του εκδότη Νόµοι 238/1970, 4301/1979, Ν. 100/1975, Ν.∆3585/1956 και 4254/1962 και κανόνες του ∆ιεθνούς ∆ικαίου.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ∆ΙΑΝΟΜΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆ΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΒΑΡ∆ΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

6943902032 2622028544 6947008360 2623022219 2623075844 2623092287 2625031405

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ ΛΑΛΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΑ∆ΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΡΤ TV –OPT FM 92,3 Ξανθου 1 27100 Πύργος Τηλ. 2621036041-2 Fax: 2621036043

e-mail info @ort.gr

site www.ort.gr

2623041306 2625024140 2624023797 2621071652 2621071022 2623061015 2624041213

Ενηµερωτική ηµερίδα για το «Αλ. Μπαλτατζής»

νίσχ υση επιχειρήσεων µεταποίησης και εµπορίας γεωργικώ ν προϊόντων» ήταν το θέµα της ενηµερωτικής ηµερίδας που διοργάνωσε χθες το βρά δυ, στο «Σινέ Άστρον» στα Λεχαινά, ο δήµος Ανδραβίδα ς – Κυλλήνης, στο πλαίσιο εφαρµογής και υλοποίησης του Μέτρου 123Α του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η ηµερίδα αφορούσε τους επιχειρηµατίες που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη µεταποίηση και εµπορία γεωργικών προϊόντων και επιθυµούν να υλοποιήσουν επιδοτούµενο επενδυτικό σχέδιο (από 100.000 µέχρι 10.000.000 ευρώ). Τις δυνατότητες του προγράµµατος παρουσίασαν οι κ.κ. ∆ηµήτριος Καραγιάννης (Οικονοµολόγος – Regional Manager Data RC) και ∆ηµήτριος Άσπρος (Οικονοµολόγος – ∆ιευθύνων Σύµβουλος Data RC). Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα, ιδιαίτερα στους νέους επιχειρηµατίες και αγρότες του δήµου Ανδραβίδας Κυλλήνης, να ενηµερωθούν λεπτοµερώς για τις βασικές προϋποθέσεις συµµετοχής και τα οφέλη του Μέτρου 123Α, µέσω του οποίου ενισχύονται επενδύσεις ίδρυσης, εκσυγχρονισµού, επέκτασης, µετεγκατάστασης µονά-

δων σε βασικούς τοµείς µεταποίησης και εµπορίας γεωργικών προϊόντων, όπως κρέας, γάλα, αυγά, πουλερικά, δηµητριακά, οίνος, ελαιόλαδο, ελαιούχα προϊόντα και ελιές, µέλι, σηροτροφία- σαλιγκαροτροφία, ζωοτροφές, άνθη , γεώµηλα, οπωροκηπευτικά, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, φαρµακευτικά και αρωµατικά φυτά. Επίσης παρουσιάστηκαν και όλα τα συγχρηµατοδοτούµενα προγράµµατα που είναι σε ισχύ ή πρόκειται να προκηρυχθούν µε στόχο τη βέλτιστη ενηµέρωση του παραγωγικού δυναµικού του δήµου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την τόνωση της τοπικής οικονοµίας. Μετά το πέρας της ενηµέρωσης ακολούθησε συζήτηση.

ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ

Οι κεντρικοί οµιλητής της εκδήλωσης κ.κ. ∆ηµήτρης Καραγιάννης και ∆ηµήτρης Άσπρος.

«Ενίσχυση επιχειρήσεων µεταποίησης και εµπορίας γεωργικών προϊόντων» το θέµα της ηµερίδας.

Η

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ηλειακή Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ σε συνεργασία µε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης -Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, το Πανεπιστήµιο Leeds - School of Civil Engineering (UK) και Το Πολυτεχνείο Κρήτης - Τµήµα Μηχανικών Περιβάλλοντος, υλοποιεί το έργο LIFE+CONDESE µε τίτλο: «Επιδεικτική Εφαρµογή Συστήµατος ∆ιαχείρισης Κοπριάς και Υγρώ ν Αποβλήτων Ελαιοτριβείων για την Παραγωγή ενός Υψηλής Συγκέντρωσης Θρεπτικών Στοιχείων Εύκολου στη Χρήση Προϊόντος» Αντικείµενο του έργου είναι η ανάπτυξη σε πιλοτική κλίµακα ενός συστήµατος διαχείρισης των κτηνοτροφικών αποβλήτων και των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων. Το σύστηµα διαχείρισης θα αξιοποιεί τα φυσικοχηµικά χαρακτηριστικά των αποβλήτων αυτών ώστε να παράγεται ένα νέο προϊόν (compost) µε υψηλή συγκέντρωση θρεπτικών στοιχείων (άζωτο, φώσφορο και κάλιο) το οποίο θα µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε µια πληθώρα καλλιεργητικών εφαρµογών. Η Ηλειακή ΑΕ στο πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας της Πιλοτικής µονάδας που θα επεξεργάζεται τα απόβλητα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και τα απόβλητα των ελαιουργείων, ώστε να παράγεται ένα νέο προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία Καλεί Α) Ελαιοτριβείς - που προτίθενται να διαθέσουν τα υγρά απόβλητα (λιόζουµο) του ελαιουργείου τους στην πιλοτική µονάδα για τους σκοπούς υλοποίησης του προγράµµατος - που προτίθενται να διαθέσουν κατάλληλη έκταση (επιτρεπόµενη χρήση γης) τουλάχιστον 12 στρεµµάτων για την εγκατάσταση της Πιλοτικής µονάδας. (Σηµειώνεται ότι ελαιοτριβέας µπορεί να δηλώσει συµµετοχή στο πρόγραµµα ανεξάρτητα εάν διαθέτει έκταση για την εγκατάσταση της πιλοτικής µονάδας) Β) Κτηνοτρόφους - που προτίθενται να διαθέσουν κτηνοτρο-

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΛΑΡΥΓΓΟΦΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ χωρίς σφυρίγµατα χωρίς προβλήµατα µε καθαρούς ήχους • Βοηθήµατα για άτοµα µε προβλήµατα ακοής • Ασύρµατα ακουστικά τηλεόρασης • Ειδικές τηλεφωνικές συσκευές

∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Μανωλοπούλου 1, 27100, Πύργος - Τηλ.: 26210.26800

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ «LEADING 21ST CENTURY EDUCATION»

Στη Γένοβα ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος φικά απόβλητα στη Πιλοτική µονάδα για την επεξεργασία τους - που προτίθενται να διαθέσουν κατάλληλη έκταση (επιτρεπόµενη χρήση γης) τουλάχιστον 12 στρεµµάτων για την εγκατάσταση της Πιλοτικής µονάδας. (Σηµειώνεται ότι κτηνοτρόφος µπορεί να δηλώσει συµµετοχή στο πρόγραµµα ανεξάρτητα εάν διαθέτει έκταση για την εγκατάσταση της πιλοτικής µονάδας) Οι ελαιοτριβείς και οι κτηνοτρόφοι που θα συνεργαστούν µε την Ηλειακή ΑΕ για την υλοποίηση του έργου, για τα πρώτα 2 χρόνια, θα λαµβάνουν ποσότητες του Νέου Προϊόντος (compost) ανάλογες µε την προσφορά των πρώτων υλών (λιόζουµο/απόβλητα). Το Νέο Προϊόν θα µπορούν να το χρησιµοποιούν στις γεωργικές τους καλλιέργειες. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν στα γραφεία της Ηλειακής ΑΕ, (28ης Οκτωβρίου 54 - 2ος όροφος - Πύργος Ηλείας, τηλ.:2621037146) αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργασίας. Πληροφορίες : Βλάσση Ευγενία, Νιάρχος Άγγελος. Επιπρόσθετα οι ελαιοτριβείς και οι κτηνοτρόφοι που προτίθενται να διαθέσουν έκταση για την εγκατάσταση της Πιλοτικής µονάδας, να προσκοµίσουν χαρτογραφικά στοιχεία (Τοπογραφικό ∆ιάγραµµα/Χάρτη εντοπισµού/Σκαριφήµατα) προκειµένου να ελεγχθούν οι επιτρεπόµενες χρήσεις γης καθώς και οι προδιαγραφές για την χωροθέτηση. Η προθεσµία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργασίας ορίζεται στις 25 Νοεµβρίου 2011. Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στις εργασίες του συνεδρίου «Leading 21st century education», που θα διεξαχ θεί στη Γένοβα της Ιταλία ς από 15 έως κα ι 17 Νοέµβρη 2011, θα συµµετά σχει ο Περιφερειακός ∆ιευθυντής Εκπαίδευσης ∆υτικής Ελλάδος κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, Ως µέλος της ύστερα από πρόσκληση της αντιπροσωπείας Εθνικής Οµάτου Υπουργείου δ ας e-Twinning. Ο κ. Παιδείας Π α να γι ωτ ό π ο υ λος µαζί µε άλλα τέσσερα άτοµα θα αποτελέσουν την ελληνική οµάδα εκπροσώπησης του Υπουργείου Παιδεία ς στο προαναφερόµενο συνέδριο που σχετίζεται µε το e-Twinning. Το e-Twinning είναι µια ευρωπαϊκή δράση του προγράµµατος ∆ιά Βίου Μάθησης, µέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, συνεργάζονται ώστε να αποκοµίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισµικά οφέλη.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 5

Ο κ. Γιώργος Ξυµητούλιας δείχνει στην εφ. «Πατρίς» το σηµείο που µέχρι πρόσφατα υπήρχαν τα µηχανήµατα τροφοδοσίας του εργοστασίου µε ρεύµα υψηλής τάσης.

»»»»»»»»»»» ΤΡΑΓΑΝΟ

Όλα τα µοτέρ του εργοστασίου κατεστραµµένα µε τους άγνωστους δράστες να τα «διαλύουν» για να κλέψουν τα χάλκινα πηνία τους!

Επιδροµή έκαναν άγνωστοι στο «Ξυµητούλια»

Κλειστό παραµένει εδώ και αρκετά χρόνια το εργοστάσιο «Ξυµητούλιας» το οποίο, στις δόξες του, προσέφερε µεροκάµατο σε δεκάδες οικογένειες του κάµπου.

Λεηλάτησαν το ιστορικό εργοστάσιο

Έ

να ολόκληρο… εργοστάσιο έφτα σαν να «ξηλώ σουν» αυτή τη φορά οι «συµµορίες» που δεν έχουν αφήσει… ούτε καρφί, στην ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας. «Στόχος» αυτή τη φορά το ιστορικό εργοστάσιο «Ξυµητούλιας» στο Τραγανό όπου ο πανάκριβος εξοπλισµός του έγινε… «κοµµατάκια» για µερικά κιλά χαλκό! Το εργοστάσιο παραµένει κλειστό εδώ και χρόνια, στεγάζοντας όµως εξοπλισµό εκατοµµυρίων ευρώ στα δύο στρέµµατα έκτασης που καταλαµβάνει. Εκµεταλλευόµενοι λοιπόν το γεγονός ότι το εργοστάσιο δε διαθέτει φύλακα, οι άγνωστοι δράστες είχαν την ευκα ιρία να το επισκεφθούν επανειληµµένα…

«Ξεκινήσανε µε παλιά κοµµάτια, κλειδιά και σίδερα που ήταν πεταµένα έξω» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεώργιος Ξυµητούλιας και συνέχισε: «∆εν περίµενα όµως ποτέ ότι θα έφταναν σε σηµείο να ξήλωναν ολόκληρο το εργοστάσιο για να κλέψουν το χαλκό από τα µοτέρ, το µετασχηµατιστή υψηλής τάσης αλλά και να ξηλώσουν όλους τους πίνακες για να κλέψουν όλα τα καλώδια». Συνεχίζοντας ο κ. Ξυµητούλιας συνέχισε: «Το κόστος για την εγκατάσταση αυτού του εργοστασίου σήµερα θα έφτανε τα 3 έως 5 εκατοµµύρια ευρώ. Όλα τα µηχανήµατα όµως τώρα είναι κατεστραµµένα. Πρέπει να ειδοποιήσουµε την AEG η οποία είχε κατασκευάσει ολόκληρη την εγκατάσταση προκειµένου να µας πουν ποιο είναι ακριβώς το ύψος της ζηµιάς. Μόνο για τα µοτέρ το κόστος της ζηµιάς ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Πόσο µάλλον ολόκληρος ο εξοπλισµός. Με κατέστρεψαν, δε µου άφησαν τίποτα. Μιλάµε για ένα εργοστάσιο ιπποδύναµης 815 ίππων που κινείται µε προµήθεια ρεύµατος υψηλής τάσης. Όλος ο εξοπλισµός καταστράφηκε για να πάρουν από µέσα το χαλκό». Το εργοστάσιο «Ξυµητούλιας» ξεκίνησε να λειτουργεί το 1971 µε αντικείµενο τη συσκευασία και την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Το 1982 η µονάδα κρίθηκε προβληµατική και σιγά – σιγά

«∆ιέλυσαν» εξοπλισµό εκατοµµυρίων ευρώ για να φύγουν… µε µερικά κιλά χαλκό

Καλώδιο… ούτε για δείγµα δεν υπάρχει στο εργοστάσιο αφού όλοι οι ηλεκτρικοί του πίνακες έχουν λεηλατηθεί µε το χειρότερο τρόπο.

έκλεισε. Σήµερα, το ιστορικό εργοστάσιο που άλλοτε προσέφερε δουλειά σε δεκάδες οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή του Κάµπου βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης µε την Αγροτική Τράπεζα. Εκµυστηρευόµενος ωστόσο το µεγαλύτερο παράπονό του στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιώργος Ξυµητούλιας είπε: «Σήµερα είµαι καθαρός αγρότης και κανείς δεν µου το αναγνωρίζει αυτό, Μου δίνουν χαρακτηρισµό εµπόρου και όχι αγρότη. Καλλιεργώ 500 στρέµµατα, έχω 100 στρέµµατα οπωρώνες και ασχολούµαι και µε την κτηνοτροφία. ∆εν µπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δε µε χαρακτηρίζουν αγρότη αφού το εργοστάσιο έχει κλείσει εδώ και τόσα χρόνια». Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)

Μόνο το κέλυφος έχει αποµείνει από το µετασχηµατιστή υψηλής τάσης του εργοστασίου.

«∆εν έχουν αφήσει τίποτα, τα έχουν καταστρέψει όλα» λέει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιώργος Ξυµητούλιας.

Εξοπλισµό εκατοµµυρίων ευρώ φιλοξενεί στα δύο στρέµµατα των κτιριακών του εγκαταστάσεων το εργοστάσιο.


6 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ

Η νέα καθυστέρηση στην Ολυµπία οδό ηχηρό «κτύπηµα» στην τοπική οικονοµία

Η

αναβολή στο θέµα των απαλλοτριώσεων για το έργο της Ολυµπίας οδού αποτελεί ένα ακόµη ισχυρό «κτύπηµα» στην τοπική οικονοµία και αφήνει σε µεγαλύτερη στασιµότητα την υπόθεση της ανάπτυξης σε ολόκληρο το νοµό... Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες, ο επικεφαλής της Επιµελητηριακής Κίνησης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ανάπτυξη της Ηλείας» κ. Κώστας Νικολούτσος σχολιάζοντας τις δυσµενείς εξελίξεις που για µία αφορά ακόµη, έρχονται στο προσκήνιο σε σχέση µε το ρυθµό κατασκευής του προαναφερόµενου έργου. Η καθυστέρηση στην υλοποίηση τόσο σηµαντικής παρέµβασης στην Ηλεία, δηµιουργεί έντονο προβληµατισµό και προκαλεί δικαιολογηµένη αγανάκτηση στους επαγγελµατίες και τους πολίτες, που βλέπουν κάθε φορά να συµβαίνει και µια αρνητική έκβαση των πραγµάτων που «φρενάρει» τις διαδικασίες όταν το έργο είναι έτοιµο να ξε-

∆ιαδοχικά προβλήµατα προκαλούν αρνητική εξέλιξη κάθε φορά που το έργο πρόκειται να ξεκινήσει

κινήσει... Ειδικότερα για την Ηλεία, η Ολυµπία οδός τείνει να µετατραπεί σε «γεφύρι της Άρτας» αφού µια διαδοχική σειρά δυσεπίλυ-

ΣΤΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Συνεχίζεται η επούλωση των «πληγών»…

των προβληµάτων όπως τελικά αποδεικνύεται, αφήνει συνεχώς εκτός νοµού τις εργασίες προόδου. Πέραν του γεγονότος ότι ετέθη προσφάτως σε κίνδυνο η ολοκλήρωση

Στη «µάχ η» µε τα προβλήµατα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της 15ης και της 16ης Οκτωβρίου συνεχ ίζουν να βρίσκονται τα συνεργεία του δήµου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αλλά και όλο το Τοπικό Συµβούλιο της ∆ηµοτικής Ενότητας Εργασίας. Με προσωπική εργασία του τοπικού συµβούλου Κυλλήνης κ. Γιώργου ∆ραγόνα, σε συνεργασία µε τον α ντιδή- «∆ίνουµε όλοι µια µαρχ ο Τεχ νικών Έργων του µάχη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο τοδήµου κ. Χρήστο Παλαιολόγο, πικός σύµβουλος ξεκινά η αποκατάσταση του γε- Κυλλήνης κ. Γιώρφυριού που οδηγεί στο κοιµητή- γος ∆ραγόνας. ριο της Κυλλήνης και σε εκατοντάδες στρέµµατα καλλιεργήσιµης γης. «Προφανώς στο έργο υπήρξαν κάποιες κακοτεχνίες µε αποτέλεσµα να µην αντέξει στη θεοµηνία των προηγούµενων ηµερών. Πρέπει λοιπόν άµεσα να προχωρήσουµε στην επισκευή του, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η περιοχή να… κοπεί στα δύο» είπε ο Τοπικός Σύµβουλος Κυλλήνης κ. Γεώργιος ∆ραγόνας και συνέχισε: «Εντός των ηµερών, σε συνεργασία µε τον αντιδήµαρχο κ. Χρήστο Παλαιολόγο, προχωράµε στην αποκατάσταση της ζηµιάς. Ο δρόµος οδηγεί σε δεκάδες στρέµµατα καλλιεργειών και ελιές οι οποίες αυτή την περίοδο πρέπει να µαζευτούν». Αναφερόµενος στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζηµιών αλλά και στην εθελοντική εργασία που έχει να επιδείξει µέχρι στιγµής το Τοπικό Συµβούλιο Κυλλήνης ο κ. ∆ραγόνας είπε: «Είναι τόσες πολλές οι ζηµιές που πρέπει όλοι µας να τρέξουµε. ∆ίνουµε όλοι µια µάχη µε τις δικές µας δυνάµεις, µε τα δικά µας µέσα και µε τη βοήθεια του δήµου, προκειµένου να µπορέσουµε να προσφέρουµε λύσεις στους συµπολίτες µας στο συντοµότερο χρονικό διάστηµα». Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)

Καλούνται οι κυνηγοί να δηλώσουν τα όπλα τους Κάλεσµα στους κυνηγούς- µέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αµαλιάδας απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Μουσάς, προκειµένου να υποβάλλουν δηλώσεις για τα ληγµένα δελτία κυνηγετικών όπλων. Όπως έκανε γνωστό χθες ο κ. Μουσάς, έχει Ο κ. Μουσάς επεσή- δοθεί παράταση και η προµανε ότι µετά τη θεσµία για την υποβολή των λήξη της προθεσµίας η τιµή των παραβό- σχετικών δηλώσεων στις λων θα είναι εικοσα- Αστυνοµικές αρχές, λήγει τις 30 Νοεµβρίου. «Παραπλάσια καλούµε τους συναδέλφους κυνηγούς, που έχουν ληγµένα δελτία κατοχής όπλων, να πάνε στην Αστυνοµία και να τα δηλώσουν, γιατί θεωρούµε ότι αυτή η παράταση που έχει δοθεί, θα είναι και η τελευταία» ανέφερε ο κ. Μουσάς, ο οποίος επεσήµανε ότι όσοι κυνηγοί πάνε µετά την καταληκτική ηµεροµηνία, δηλαδή µετά τις 30 Νοεµβρίου, θα πληρώσουν το εικοσαπλάσιο των παραβόλων (120 ευρώ δηλαδή), γιατί το όπλο θα θεωρείται αδήλωτο και θα υποβληθεί και το σχετικό πρόστιµο. Μ.Κ.

επιτέλους – στην Ηλεία. Ας κατανοηθεί από όλους ότι τέτοια έργα, αποτελούν τις µεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής µας, γι’ αυτό και σε καµία περίπτωση δε θα πρέπει να επιτρέψουµε τη διατήρηση θεµάτων που γίνονται µοιραία τροχοπέδη στην κατασκευή τους, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Νικολούτσος.

Περισσότερα από 4 εκ. ευρώ στο ταµείο του δήµου Χ

Μαρία Καραµπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

Στη µέση κοντεύει να κοπεί η Κυλλήνη µετά την κατάρρευση του γεφυριού από την κακοκαιρία των προηγούµενων ηµερών.

του έργου όπως αρχικώς είχε προγραµµατιστεί... Το ζήτηµα των απαλλοτριώσεων που προέκυψε µετά τη γνωστή δικαστική απόφαση και την αναβολή έως τον Οκτώβριο του 2013 πολύ φοβάµαι ότι µας οδηγεί σε µια οδυνηρή χρονοτριβή µε παρενέργειες στον τόπο και την αγορά µας. Εκτιµώ ότι το θέµα δεν µπορεί και δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους εµπλεκόµενους φορείς, όσο και τα συναρµόδια υπουργεία που µε τους πλέον εναλλακτικούς τρόπους οφείλουν να δροµολογήσουν την απεµπλοκή του έργου και τη συνέχισή του –

ωρίς εκπλήξεις και απουσία του δηµάρχου κ. Γιάννη Λυµπέρη ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα, πραγµατοποιήθηκαν χθες οι δύο ειδικές συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Ήλιδας. Οι συνεδριάσεις αφορούσαν τα οικονοµικά του δήµου Ήλιδας και την έγκριση των ισολογισµών και όπως προέκυψε από τα στοιχεία που δόθηκαν στο Σώµα, παρουσία και των ορκωτών λογιστών, στο ταµείο του δήµου αυτή τη στιγµή υπάρχουν 4,3 εκ. ευρώ και επί της ουσίας δόθηκε απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν το δήµο χρεωµένο και στο κόκκινο. Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση, έγινε αρχικά η παρουσίαση του οικονοµικού απολογισµού 2010 του πρώην δήµου Αµαλιάδας και του ισολογισµού και αποτελεσµάτων χρήσεως 2010 του πρώην δήµου και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Σώµα, καθώς δεν ψηφίστηκαν από το Σώµα. Ανάλογο ήταν το αποτέλεσµα της ψηφοφορίας και στα δύο επόµενα θέµατα, την έγκριση του οικονοµικού απολογισµού 2010 και του ισολογισµού και των αποτελεσµάτων χρήσεως έτους 2010 του πρώην δήµου Πηνείας µε τη µόνη διαφορά ότι ορισµένοι δηµοτικοί σύµβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν θετική ψήφο αλλά µε επιφύλαξη ως προς το σκέλος των αποτελεσµάτων χρήσεως. Η δεύτερη ειδική συνεδρίαση είχε µοναδικό θέµα συζήτησης την έγκριση της απογραφής περιουσίας του δήµου Ήλιδας και του ισολογισµού έναρξης 1-12011. Και αυτό το θέµα εγκρίθηκε κατά

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙ∆ΑΣ πλειοψηφία και η συνεδρίαση υπό τον κ. Απόστολο Λιώση, ολοκληρώθηκε σε πολύ ήρεµο κλίµα. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και οι ορκωτοί ελεγκτές κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και κα Σοφία Μουρατίδου, καθώς επίσης, ο ειδικός σύµβουλος του δήµου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Κρητικός και ο προϊστάµενος και υπάλληλοι των οικονοµικών υπηρεσιών.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του κ. Απόστολου Λιώση

Σε ήρεµο κλίµα κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση

Καµία παράταση µέχρι τώρα Κ α µία παράταση δεν έχει δοθεί ως τώρα στις προθεσµίες για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007, έτσι ώστε και γι’ αυτούς να ολοκληρω θεί η διαδικασία αποκα τάστασης. Σε α ντίθεση µε όσους επλήγησαν από τον σεισµό του Ιουνίου του 2008, για τους πυρόπληκτους δεν υπά ρχ ει καµία εξέλιξη για τις προθεσµίες που έχουν χάσει για εγκρίσεις ή βεβαιώσεις καθορι- Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χασµού. ράλαµπος Καφύρας έχει ζητήσει επανειληµµένα από το υπουργείο

τη παράταση της προθεσµίας. Το θέµα, που απασχολεί έντονα ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη µέσα σε λίγες ώρες, 31/12/2011. έχει προκαλέσει το έντονο ενΩστόσο, τόσο το Νοέµδιαφέρον του αντιπεριφερει- βριο του 2009 όσο και το Μάρά ρχ η Ηλείας Χαράλαµπου τιο του 2011, ο κ. Καφύρας είχε Καφύρα. Μάλιστα, σε πρό- ζητήσει από τον τότε υπουργό σφατο έγγραφό του προς το την παράταση προθεσµιών, υπουργείο Υποδοµών τόνιζε εκτός των σεισµόπληκτων και αυτή την ανάγκη. Είχε προηγη- για τους πληγέντες από την θεί η θετική απόφαση του πυρκαγιά. υπουργείου για την παράταση Τα παράπονα από τους των προθεσµιών για την υπο- πληγέντες είναι καθηµερινά βολή δικαιολογητικών σχετικά καθώς η αποκατάσταση έχει καµε τη χορήγηση δωρεάν κρατι- θυστερήσει σηµαντικά κυρίως κής αρωγής για τους πληγέντες σε ό,τι αφορά τα λοιπά κτίτου σεισµού του 2008, µέχρι τις σµατα, όπως στάβλους και απο-

θήκες αλλά και σπίτια. Πολλές µάλιστα από τις βεβαιώσεις δωρεάν κρατικής αρωγής έχουν λήξει, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας αποκατάστασης. Αυτό που ζητείται είναι η παράταση προθεσµιών για τα ενδιάµεσα στάδια. Ωστόσο, ως σήµερα, το Κράτος έχει προχωρήσει µόνο στην παράταση των προθεσµιών για την υποβολή δικαιολογητικών σχετικά µε τη χορήγηση δωρεάν κρατικής αρωγής για την αποκατάσταση των κτισµάτων που έχουν πληγεί από το σεισµό της 8ης Ιουνίου του 2008 τόσο στην Ηλεία όσο και σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Η προθεσµία λήγει, σύµφωνα µε την απόφαση, στις 31 ∆εκεµβρίου στις περιπτώσεις που ήδη έχουν λήξει οι προθεσµίες. Πλέον, το υπουργείο και οι αρµόδιοι θα πρέπει να δείξουν έµπρακτα το ενδιαφέρον τους για την Ηλεία και τους πληγέντες, από τις φονικές πυρκαγιές, πολίτες της και να εξετάσουν την παράταση της προθεσµίας…

Πέλυ Μπεβούδα


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ 7 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Η Σοχιά στο ΕΣΠΑ µε 3 εκ. ευρώ

Μ

ε απόφαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, µε προϋπολογισµό 3.100.000 ευρώ το έργο διευθέτησης, µε αντιδιαβρωτικά και αντιπληµµυρικά έργα, της κοίτης Σοχιάς, στο δήµο Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ειδικότερα, µε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ προβλέπεται η εκτέλεση µιας δέσµης παρεµβάσεων που θα λειτουργήσει προστατευτικά για την σταθεροποίηση των πρανών και της κοίτης του ρέµατος Σοχιάς και, επίσης, θα αυξήσει την παροχετευτικότητα του ρέµατος. Σύµφωνα µε την απόφαση του Περιφερειάρχη δικαιούχος του έργου είναι ο δήµος Ήλιδας ενώ η πράξη εντάσσεται στον άξονα προτεραι-

ότητας 7 που αφορά στην αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στη ∆υτική Ελλάδα. Η απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας περιγράφει τις προβλεπόµενες παρεµβάσεις ως εξής: 1. Κατασκευή κάθετων έργων που σκοπό έχουν τη συγκράτηση της στερεοπαροχής και την σταθεροποίηση της κοίτης και της όχθης. 2.Παράλληλα έργα, που σκοπό έχουν την προστασία, ενίσχυση και σταθεροποίηση των πρανών και της κοίτης του ρέµατος καθώς και αύξηση της παροχετευτικότητας του. Συγκεκριµένα προβλέπεται η κατασκευή συρµατοκιβωτίων και στρωµνών Reno στις θέσεις ανάντη και κατάντη των αναβαθµών συγκράτησης φερτών. 3.Έργα επένδυσης των πρανών και της κοίτης στις θέσεις ανάντη και

κατάντη των προτεινοµένων τεχνικών (που πρόκειται να κατασκευαστούν µελλοντικά) της Ολύµπιας Οδού και της Ανατολικής Περιφερειακής οδού Αµαλιάδας µε σκοπό την προστασία των προτεινόµενων τεχνικών έργων από διαβρωτικά φαινόµενα. 4.Έργα επένδυσης των διαβρωµένων πρανών του ρέµατος. 5. Έργα επένδυσης των πρανών και της κοίτης του ρέµατος στην περιοχή του οικισµού Γεράκι µε σκοπό την αύξηση της παροχετευτικότητας και της προστασίας των παρόδιων ιδιοκτησιών. 6. Έργα στην περιοχή εισόδου υπάρχοντος τεχνικού εγκιβωτισµού του ρέµατος Σοχιά: Στην περιοχή του γηπέδου Αµαλιάδας υφίσταται τεχνικόοχετός (άνωθεν του οποίου υπάρχει δρόµος) και ξεκινάει ο εγκιβωτισµός

Την απόφαση την υπέγραψε ο περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας

του ρέµατος της Σοχιάς που διέρχεται από την πόλη της Αµαλιάδας 7. Αποξήλωση και αντικατάσταση υφιστάµενου σωληνωτού οχετού Φ1200 εντός του οποίου διατρέχει

Το έργο της διαµόρφωσης της κοίτης της Σοχιάς µπήκε στο ΕΣΠΑ

µικρή µισγάγγεια της Σοχιάς εντός συνοικισµού Αστεραίϊκα, λόγω παλαιότητας αυτού.

Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2009@gmail.com paylopoulos2004@yahoo.gr

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙ∆ΙΑ

Προβλέπει ένα εργοστάσιο επεξεργασίας στην Ηλεία

Έ

να εργοστάσιο επεξ εργασί ας στερεών αποβλήτων στην Ηλεία καθώς και σε κάθε µία από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της ∆υτικής Ελλάδας προβλέπει ο εν ενεργεία περιφερειακός σχεδιασµός για τη διαχείριση τ ων απορριµµάτων, µαζί µε τις συµπληρωµατικές και άλλες υποδοµές όπως ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ και Σταθµούς Μεταφόρτωσης.

*Απ. Κατσιφάρας «∆εν επαρκούν τα χρήµατα και αναζητούµε επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ»

Οι αρµοδιότητες της Περιφέρειας έγκεινται στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασµού για τη διαχείριση των απορριµµάτων, µε την αξιοποίηση όλων των υφιστάµενων χρηµατοδοτικών εργαλείων, υπενθύµισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι υπάρχει ήδη ένα συµφωνηµένο πλαίσιο που προβλέπει ένα εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, µαζί µ’ όλες τις προβλεπόµενες και

Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr paylopoulos2009@gmail.com

∆ιακοπή Hλεκτρικού ρεύµατος

ου έχει π ό σ ο π Το είναι 60 ί ε τ σ ι λ α εξασφ εκ. ευρώ

Ο κ. Κατσιφάρας ξεκίνησε την απάντησή του υπογραµµίζοντας ότι το πρόβληµα της διαχείρισης των απορριµµάτων είναι, πράγµατι, µείζον και οξύ και ότι πολλές φορές είναι δύσκολη η επίτευξη συναίνεσης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια, στο ζήτηµα αυτό, δεν πρόκειται να µπει σε άγονες αντιπαραθέσεις, ο δε ρόλος της είναι συγκεκριµένος και διακριτός.

Πάνω από 30 στελέχη στο σεµινάριο Με ιδιαίτερη επιτυχία έκλεισε τις εργασίες του το απόγευµα της Κυριακής σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πάτρα Παλλάς» στην Πάτρα το σεµινάριο «Χτίζοντας την αποτελεσµατική οµάδα» που διοργάνωσε η Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας µε τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Συνολικά 32 στελέχη της Περιφέρειας, ανάµεσά τους ΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύµ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ βουλοι καθώς και ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ πρόεδρος του Περιφερειακού ΣυµβουΟΜΑ∆Α λίου Κώστας Καρπέτας, παρακολούθησαν το τριήµερο εργασιών του σεµιναρίου, συντονιστής του οποίου ήταν ο πρώην υπουργός και Γενικός Γραµµατέας του ΕΟΤ Νίκος Σκουλάς. Το σεµινάριο εστίασε στην κατάρτιση των συµµετεχόντων σε δράσεις καθηµερινής διοικητικής λειτουργίας, όπως η συνέργεια, η οµαδικότητα, η επικοινωνία, η έµφαση στη λήψη των αποφάσεων και η εκπλήρωση των στόχων, µε γνώµονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και την αποτελεσµατικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.Μάλιστα, η συνεργασία της Περιφέρειας µε το Εθνικό Κέντρο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης θα επεκταθεί µε τη διοργάνωση και αντίστοιχου σεµιναρίου εστιασµένου στα τεχνικά έργα. «Μέσα από τις εργασίες του σεµιναρίου, τόσο τα πολιτικά στελέχη της Περιφέρειας όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή µε καλές πρακτικές που συγκλίνουν στη θωράκιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη, την αποτελεσµατικότητα της οµάδας, τη διαφάνεια και τη λειτουργικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Εκφράζοντας, παράλληλα, τις ευχαριστίες του προς το Εθνικό Κέντρο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και τον κ. Σκουλά για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την άψογη συνεργασία τους µε την Περιφέρεια.

Το προεδρείο του Περιφερειακού Συµβουλίου µε τον κ. Απ. Κατσιφάρα

Τα χρήµατα που προορίζονταν για το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στη θέση Φλόκα Αχαΐας 60 εκατοµµύρια ευρώ, είναι το ποσό που θα διατεθεί σε όλη την ∆υτική Ελλάδα για τη διαχείριση των απορριµµάτων. Ωστόσο, δεν αρκούν για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών, γι’ αυτό και θα αναζητηθούν επιπλέον πόροι από το ΕΣΠΑ. Αυτό ήταν το περίγραµµα της απάντησης που έδωσε χθες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου, ο Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ύστερα από επερώτηση που κατέθεσε στο Σώµα ο περιφερειακός σύµβουλος ∆ηµήτρης ∆εσύλλας.

Από την τελευταία ηµέρα του σεµιναρίου διακρίνεται ο περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας

Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συµβούλιο στην Πάτρα

συµπληρωµατικές υποδοµές. Ο κ. Κατσιφάρας σηµείωσε, επίσης, ότι τα 60 εκατοµµύρια ευρώ αφορούν πια στο σύνολο της Περιφέρειας αλλά, όπως τόνισε, δεν αρκούν και για τον λόγο αυτό θα αναζητηθούν επιπλέον πόροι από το ΕΣΠΑ. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, όπως επεσήµανε ο Περιφερειάρχης ζητά έργα που να είναι συγχρηµατοδοτούµενα, ανοικτά σ’ όλες τις τεχνολογίες και µε ανοικτούς διεθνείς διαγωνισµούς. ΓΙΑ ΑΒΕΞ Προ ηµερησίας συζήτησης το Περιφερειακό Συµβούλιο συζήτησε για τα προβλήµατα που έχουν ανακύψει στο εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Πάτρα και της ΕΒΟ στο Αίγιο και εξέδωσε ψήφισµα υπέρ της καταβολής των

Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου

δεδουλευµένων και της διασφάλισης του συνόλου των θέσεων εργασίας και στις δυο παραγωγικές µονάδες. Επίσης, συζητήθηκε και επερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύµβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου για τον

Μ

ΧΥΤΑ Παπανικολού στην Αιγιαλεία, στην οποία απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Στη συζήτηση του πρώτου θέµατος της ηµερήσιας διάταξης για το Τριετές Επιχειρησιακό

Πρόγραµµα της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονοµίας Γιώργος Αγγελόπουλος τέθηκε ο προβληµατισµός αν θα είναι το τελικό σχέδιο ή θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ένα οριστικό σχέδιο. Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2009@gmail.com paylopoulos2004@ yahoo.gr

Μικρά προβλήµατα από τον παγετό

ικρά ήταν τα προβλήµατα που προκάλεσε ο περιορισµένης έκτασης παγετός που σηµειώθηκε χθες τα ξηµερώµατα στην ευρύτερη περιοχή του δήµου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Ευτυχώς, δεν στάθηκε ικανός

να πλήξει καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών. Μικρά προβλήµατα προκάλεσε, όπως άλλωστε είναι φυσικό, σε υπαίθριες καλλιέργειες τοµάτας στην περιοχή, ωστόσο το ποσοστό της ζηµιάς εκτιµάται ότι είναι µικρό.

Eιδοποιούνται οι ενδιαφερόµενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ∆EH θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύµατος: Την Τετάρτη 16-11-2011 και από ώρα 09.00 έως 15.00 στο Ξηρόκαµπο τµήµα αγροτικής περιοχής του ∆ήµου Αρχαίας Ολυµπίας. Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 09.00 έως 12.00 στο Υψηλό του ∆ήµου Αρχαίας Ολυµπίας. Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 13.00 έως 15.00 στο Βασιλάκι του ∆ήµου Αρχαίας Ολυµπίας. Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 09.00 έως 14.00 στο ∆ήµο Πηνειού και συγκεκριµένα στο Τραγανό από την περιοχή Βολάτζα έως Καµενιτσιώτικα. Την Πέµπτη 17-11-2011 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στη Ζαχάρω γύρω από το κέντρο Υγείας του ∆ήµου Ζαχάρως.Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 11.00 έως 13.00 στην αγροτική περιοχή Σχίνων του ∆ήµου Ζαχάρως. Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 13.00 έως 15.00 στο Πρασιδάκι του ∆ήµου Ζαχάρως σπαστήρα Μπιλιώνη Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 09.00 έως 14.00 στο ∆ήµο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και συγκεκριµένα Νησίο, Κρεµµύδι, Μαρκέικα, Αγία Μαρίνα, ∆άφνη, Αετοράχη, Μπόρσι. Την Παρασκευή 18-11-2011 και από ώρα 09.00 έως 15.00 στο Βασιλάκι, Ξηρόκαµπο, Αµπάρι του ∆ήµου Αρχαίας ολυµπίας. Την ίδια ηµεροµηνία και από ώρα 09.00 έως 14.00 στο ∆ήµο Ανδραβίδας –Κυλλήνης και συγκεκριµένα Νησίο, Κρεµµύδι, Μαρκέικα, Αγία Μαρίνα, ∆άφνη, Αετοράχη, Μπόρσι. Aν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύµα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ∆EH θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύµα. Eτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόµα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήµατος.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

8 ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Γιάννης ο φονιάς, παιδί µιας Πατρινιάς και ενός Μεσολογγίτη…

…προχθές την Κυριακή, µετά τη φυλακή, επέρασε από το σπίτι…

…του βγάλαµε γλυκό του βγάλαµε και µέντα, µα για το φονικό δεν είπαµε κουβέντα…

…µονάχα το Φροσί µε δάκρυ θαλασσί, στα µάτια τα µεγάλα…

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...»

Ένα κινητό, ένα τραγούδι και ένα βραβείο!

«Ο

Γιάννης ο Φονιάς» του Νίκου Γκάτσου σε µουσική Μάνου Χατζηδάκι ενέπνευσε τη µαθήτρια Κατερίνα Κυριακοπούλου του Λυκείου Κρεστένων, που δηµιούργησε το δικό της βίντεο για το µαθητικό διαγωνισµό « 100 χρόνια µετά», καταφέρνοντας να ξεχωρίσει και να κερδίσει όχι µόνο τον έπαινο της κριτικής επιτροπής αλλά και τα πολλά συγχαρητήρια των καθηγητών και συµµαθητών της. Το υπουργείο Παιδείας, λίγο πριν τη λήξη του προηγούµενου σχολικού έτους διοργάνωσε έναν πανελλαδικό διαδικτυακό µαθητικό διαγωνισµό, µε τίτλο «100 χρόνια µετά», αφιερωµένο σε τέσσερις µεγάλους λογοτέχνες, τον Αλέξανδρο Παπαδιαµάντη, τον Οδυσσέα Ελύτη, το Νίκο Γκάτσο και Στρατή Τσίρκα. Για το διαγωνισµό µίλησε στους µαθητές του Λυκείου Κρεστένων ο φιλόλογός τους Νίκος Αγγελόπουλος και αφού συζήτησαν στην τάξη για τη ζωή και το έργο του Νίκου Γκάτσου, έγραψε και διένειµε σε κάθε παιδί ένα ψηφιακό δίσκο (cd) µε τραγούδια του γνωστού ποιητή και στιχουργού, παρακινώντας µάλιστα να ασχοληθούν, και αν θέλουν, να δηµιουργήσουν το δικό τους µπλογκ, αφίσα ή βίντεο για το διαγωνισµό. Ο Γιάννης ο φονιάς… µε τα παιδιά της γειτονιάς Το τραγούδι «Ο Γιάννης ο φονιάς» ενέπνευσε τη µαθή-

τρια της Β΄ τάξης (φέτος) Κατερίνα Κυριακοπούλου που µε την παρότρυνση της µικρής της αδελφής αποφάσισαν να δηµιουργήσουν το δικό τους βίντεο. Με την Κατερίνα λοιπόν σε ρόλο σκηνοθέτη και…εικονολήπτη, µε το κινητό της τηλέφωνο να αποτελεί το µοναδικό µέσο βιντεοσκόπησης, την αδελφή της Γεωργία και τους φίλους τους Αγγελική Κατσάνη, Γιώργο Κατσάνη και Γιώργο Χαϊκάλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, µέσα σε λίγες ώρες δηµιούργησαν το βίντεο που κέρδισε τις εντυπώσεις «∆ιάλεξα αυτό το τραγούδι – µε την ενθάρρυνση και

Ανάµεσα στα 10 από τα 95 βίντεο Αν και το αποτέλεσµα χαροποίησε τόσο την ίδια την Κατερίνα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά, ωστόσο η ίδια δεν πίστευε ότι είναι τόσο ολοκληρωµένο ώστε να σταλεί και να συµµετάσχει στο διαγωνισµό µε αξιώσεις. Ωστόσο, τόσο ο φιλόλογος Νίκος Αγγελόπουλος όσο και ο καθηγητής πληροφορικής Άγγελος Αλεξόπουλος δεν είχαν την ίδια γνώµη. Με µικρή τεχνική επεξεργασία, το βίντεο µεταφέρθηκε από το κινητό τηλέφωνο της Κατερίνας στην ιστοσελίδα του διαγωνισµού και αφού αξιολογήθηκε από τα απαιτητικά µέλη της κριτικής επιτροπής, (ανάµεσά τους ήταν η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας Σωτήρης Χατζάκης) κατάφερε να κερδίσει µια θέση ανάµεσα στα 10 καλύτερα βίντεο που ξεχώρισαν για τις ενδιαφέρουσες οπτικοακουστικές τους προσεγγίσεις που -µε διάφορους τρόπους- απέδωσαν τον ποιητικό λόγο.

της αδελφής µου. Ήταν µια ιστορία ολοκληρωµένη, µε αρχή µέση και τέλος και µας έκανε εντύπωση», λέει, µιλώνΠατρίς» η µατας στην εφηµ. «Π Κατερίνα θήτρια Κυριακοπούλου. Η αυλή και ο χώρος της τραπεζαρίας στο εσωτερικό του σπιτιού τους στα Καλυβάκια, αποτέλεσαν το «πλατό» των γυρισµάτων, ενώ τα παιδιά µέσα σε λίγη ώρα είχαν συγκεντρώσει όλα εκείνα τα αντικείµενα και µέσα που χρειάζονταν για τη λήψη. Από τα ρούχα, µέχρι σκαπτικά εργαλεία, ένα τσιγάρο, µέχρι και το βάζο µε το γλυκό του κουταλιού της µητέρας της Κατερίνας, το οποίο βέβαια…άδειασε στη διάρκεια των γυρισµάτων, αφού η σκηνή αυτή γυρίστηκε – πάντα µε το κινητό τηλέφωνο – αρκετές φορές ώστε να επιτευχθεί το

επιθυµητό αποτέλεσµα. «Το βίντεο φτιάχτηκε σ’ ένα µεσηµέρι. ∆εν ήταν πολύ εύκολο, γιατί προσπαθούσαµε να κάνουµε τη λήψη ενώ έπαιζε το τραγούδι και συνέχεια «έπεφτε» η µουσική, γελούσαµε...Στο τέλος βρήκαµε τα καλύτερα κοµµάτια, τα συνθέσαµε και βάλαµε και το τραγούδι, µ’ ένα πρόγραµµα στο κινητό γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να το φτιάξω µέσα από υπολογιστή», εξηγεί η Κατερίνα.

«Θέλουµε παιδιά, ενεργούς πολίτες» Η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Πανταζοπούλου, µίλησε Πατρί ς» για τη στην εφηµ. «Π διάκριση της µαθήτριας που έκανε υπερήφανη όχι µόνο την ίδια και τους γονείς της αλλά ολόκληρη τη σχολική κοινό-

Οι πρωταγωνιστές του βίντεο, η Κατερίνα µε την αδελφή της Γεωργία – που είχε το ρόλο της µητέρας και τους συµµαθητές τους, το Γιώργο Κατσάνη ή αλλιώς το Γιάννη το φονιά και την Αγγελική Κατσάνη, το Φροσί του βίντεο.

τητα. «Έχω την τύχη να έχω ένα πολύ καλό σύνολο από συναδέλφους που συνεργάζονται µε τα παιδιά, τους ανοίγουν δρόµους, τους δίνουν ερεθίσµατα. Απόδειξη ήταν αυτό που έκανε η Κατερίνα, το οποίο είναι στην ουσία προέκταση αυτού που έκανε ο καθηγητής στην τάξη», σηµείωσε η κα Πανταζοπούλου, συγχαίροντας τόσο τη µαθήτρια όσο και τους δυο εκπαιδευτικούς. Νάνσυ Σπυροπούλου (n_spyropoulou@yahoo.gr)

Γεωργία Κυριακοπούλου «Αρχικά νοµίζαµε ότι είναι εύκολο και γελούσαµε. Μάλιστα τη σκηνή µε το γλυκό τη γυρίσαµε αρκετές φορές και κάθε φορά γεµίζαµε το πιάτο γιατί ο Γιάννης ο φονιάς έπρεπε να το φάει κάθε φορά. Εγώ είχα το ρόλο της µητέρας, διασκέδασα αρκετά και σίγουρα θα το ξαναέκανα».

Γιώργος Κατσάνης «Καθόµουν στο σπίτι και µου είπαν τα κορίτσια για το βίντεο και πήγα. Ήταν ωραία και γελάσαµε αρκετά, αλλά κάποια στιγµή βρήκαµε τη σειρά σε αυτά που θέλαµε να κάνουµε και τα καταφέραµε. Θα ήταν ωραία να κάνουµε κι άλλα βίντεο τώρα που κάναµε την αρχή».

Αγγελική Κατσάνη «Ήµουν το Φροσί και παρακολουθούσα το Γιάννη το φονιά όταν έσκαβε για να θάψει το πτώµα και όταν καθίσαµε στο τραπέζι το θυµήθηκα. Ήταν λίγο δύσκολο να καταφέρουµε να τα κάνουµε όλα σωστά αλλά περάσαµε πολύ ωραία και σίγουρα θα το ξαναέκανα». Η µαθήτρια της Β’ τάξης Κατερίνα Κυριακοπούλου, δηµιουργός του βίντεο που απέσπασε έπαινο στο µαθητικό διαγωνισµό.

Η Κατερίνα µε τους καθηγητές της Νίκο Αγγελόπουλο και Άγγελο Αλεξόπουλο και τη διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων Σοφία Πανταζοπούλου.

+

200 200

Κ

Ο

Ι Ν

15ίου ρ ο Ν ε µβ

Ο

Υ

Π

Νο


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟ∆Ο

Το πρόγραµµά µας

Τ

ο Επιµελητήριο υπάρχει και λειτουργεί για να στηρίζει την επιχειρηµατικότητα. Ο όρος Επιχειρηµατικότητα εκφράζει κάθε οικονοµική δραστηριότητα που έχει σαν αποτέλεσµα την παραγωγή κέρδους µε οποιαδήποτε µορφή.

Α. Επιχειρηµατική ∆ηµοκρατία

Στόχος µας είναι η υποστήριξη της επιχειρηµατικότητας µε κανόνες που την οριοθετούν στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς, µε ρυθµιστικούς κανόνες από την πολιτεία, ώστε να αποφεύγεται η δηµιουργία συνθηκών µονοπωλίων, αθέµιτου ανταγωνισµού και παράνοµων δράσεων.

Β. Επιχειρηµατικός Πολιτισµός

Ο σύγχρονος επιχειρηµατίας που στηρίζεται από το Επιµελητήριό µας, ενεργεί στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισµού, µε σεβασµό στο συµφέρον του καταναλωτή, του εργαζόµενου του και του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Αποδίδει στο κράτος το αναλογούν µερίδιο σε φόρους, µέσα από ένα δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστηµα και απολαµβάνει δίκαια ποσοστά κέρδους, µε την υποχρέωση να επιστρέφει µέρος αυτών στο γεωγραφικό και κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής δράσης του.

Γ. Επιχείρηση και Επιµελητήριο

Το Επιµελητήριο οφείλει να συµπαραστέκεται, να καθοδηγεί και να δίνει διεξόδους σε θέµατα που αφορούν την επιβίωση και κερδοφορία, τη σχέση και οργάνωση της επιχείρησης µε την πολιτεία και την εξασφάλιση υγιούς περιβάλλοντος στις επιχειρήσεις µέλη του. 1.Το Επιµελητήριο αποκεντρώνεται και πλησιάζει τις επιχειρήσεις µέλη του µε συγκεκριµένες δράσεις όπως: *Εφαρµόζει την ταχυπληρωµή της συνδροµής του, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες µετακινήσεις και χάσιµο χρόνου. *Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες διασυνδέεται µε τα ΚΕΠ για άµεση και επιτόπια εξυπηρέτηση των µελών του. *∆ηµιουργεί επιστηµονικές οµάδες και δίνει λύσεις µε ηµερίδες στους δήµους της περιφέρειας του. *∆ιεξάγει τις εκλογικές διαδικασίες µε τη δηµιουργία εκλογικών κέντρων στις έδρες των δήµων του νοµού. *Το ∆ιοικητικό του Συµβούλιο συνεδριάζει και εκτός της έδρας του, σε συνεργασία µε τους τοπικούς εµπορικούς-επαγγελµατικούς-µεταποιητικούς συλλόγους. *Στηρίζει και δίνει λύσεις επί τόπου στα προβλήµατα της κάθε επιχείρησης διαθέτοντας σε αυτές το κατάλληλο επιστηµονικό προσωπικό. 2. Οι υπηρεσίες του Επιµελητηρίου αναδιατάσσονται για την λειτουργική και παραγωγική αναβάθµισή τους. Έτσι θα δηµιουργηθούν γραφεία ενηµέρωσης, στήριξης και παρακολούθησης επενδυτικών σχεδίων, νοµικής υποστήριξης επιχειρήσεων και ενηµέρωσης σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέµατα, στήριξης στην έρευνα των αγορών την παραγωγή νέων καινοτόµων προϊόντων από τις βιοτεχνικές και βιοµηχανικές επιχειρήσεις. 3. Θα ενθαρρυνθούν και καθοδηγηθούν οι επιχειρήσεις που παράγουν και συσκευάζουν προϊόντα ή προσφέρουν υπηρεσίες να πιστοποιηθούν κατά ISO-HACPAGROCERT τα οποία είναι στην ουσία διαβατήριο για τις αγορές του εξωτερικού. 4. Οι επιχειρήσεις και το τουριστικό προϊόν του Νοµού θα παρουσιάζονται µε τη χρηµατοδότηση και την προτροπή του Επιµελητηρίου σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις ή σε οµάδες επενδυτών. 5. Τα προγράµµατα στήριξης που αφορούν συγκεκριµένες οµάδες επιχειρήσεων θα γνωστοποιούνται απ’ ευθείας σε αυτές, πριν την ισχύ τους, ώστε µε σωστό σχεδιασµό να αυξηθεί η απορροφητικότητα και οι επενδύσεις. 6. Η ∆ιαδικτυακή πύλη του Επιµελητηρίου θα γίνει άµεσα λειτουργική αφού έχουν ήδη δαπανηθεί µεγάλα ποσά για τη δηµιουργία της και σήµερα είναι σε πολύ µεγάλο βαθµό ηµιτελής. 7. Οι σύλλογοι αλλά και οι επιχειρηµατίες θα ενθαρρυνθούν να παρευρίσκονται και να διαλέγονται µε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Επιµελητηρίου σε θέµατα ή προβλήµατα που

9

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

∆. Επιµελητήριο και υποδοµές

Ε. Ανάπτυξη και Επιµελητήριο

Ο Νοµός µας χρειάζεται ειδικά προγράµµατα και αυξηµένα κίνητρα αφού σήµερα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης. Ο Νοµός Ηλείας µπορεί να προσφέρει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα τα οποία θα επεξεργάζονται στον τόπο µας για να φέρνουν εδώ την προστιθέµενη αξία τους και συσκευασµένα µε ετικέτες που η ονοµασία τους µπορεί να είναι αναγνωρίσιµη ανά την υφήλιο, να συµβάλλουν σε ραγδαία αύξηση του εισοδήµατος του Νοµού. Το παραγόµενο τουριστικό προϊόν έχει τεράστιες δυνατότητες αναβάθµισης αφού η Ηλεία µπορεί να γίνει κορυφαίος προορισµός τουριστών υψηλού οικονοµικού επιπέδου γιατί µπορεί να συνδυάσει την τρισχιλιετή ιστορία µας σε όλες τις εποχές της, τον πολιτισµό και ολυµπισµό τη µοναδική φύση µε τα παράλια και ηµιορεινά δάση τον άπλετο ήλιο και τις εξωτικές παραλίες. Η κτηµαταγορά και ο κατασκευαστικός τοµέας είναι µια δυναµική οικονοµική δραστηριότητα που µπορεί συµπληρωµατικά µε τον τουρισµό να φέρουν εισόδηµα αφού η Ηλεία ενδείκνυται σαν ιδανική περιοχή για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας από ηµεδαπούς αλλά και από αλλοδαπούς επενδυτές. Το αγροτικό και τουριστικό προϊόν µε τις πολύ καλές προοπτικές στις κατασκευές και την ενέργεια, αν συντονιστούν κατάλληλα και διεκδικηθούν αντίστοιχα επιδοτούµενα προγράµµατα υποστήριξης µε παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων σε αυτούς τους

∆όθηκε χθες νερό για άρδευση στο Β’ ΤΟΕΒ

τους αφορούν, ακόµα και µε ειδικές κατά τόπους συνεδριάσεις. Το Επιµελητήριο έχει υποχρέωση να παρεµβαίνει για την υλοποίηση υποδοµών που αποτελούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη όπως: *Το αεροδρόµιο Ανδραβίδας σαν βασική υποδοµή που θα υποστηρίζει όχι µόνο τον τουρισµό και τα αγροτικά προϊόντα αλλά και να µπορεί να υπηρετήσει ένα νέο µεγάλο στόχο όπως αυτόν του να γίνει το Κατάκολο λιµάνι εκκίνησης της κρουαζιέρας. Κάτι τέτοιο θα έδινε τη δυνατότητα ώστε τουρίστες µε υψηλό εισόδηµα να παραµένουν στο Νοµό όχι για ώρες όπως συµβαίνει σήµερα αλλά για ηµέρες. *Την αναβάθµιση του λιµένα του Κατακόλου για να δέχεται περισσότερα και µεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια και να υποδέχεται τους επισκέπτες µε υποδοµές αντάξιες της ιστορίας και του πολιτισµού του τόπου µας και µε υπερσύγχρονες παροχές στην εξυπηρέτηση τους. *Το λιµάνι της Κυλλήνης µε τον εκσυγχρονισµό της υποδοµής του για τη δηµιουργία µαρίνας και την αναβάθµιση της υποστήριξης του αλιευτικού στόλου µας. *Η κατασκευή της Ολυµπίας οδού όπως και οριζόντιων δρόµων-αξόνων µεταξύ της Ε.Ο. και της Κυλλήνης, της Αµαλιάδας και της Ε.Ο 111, του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυµπίας - Αρκαδίας και της σύνδεσης του Πύργου µε την Ανδρίτσαινα. *Ο εκσυγχρονισµός και η επαναλειτουργία του σιδηροδροµικού δικτύου µε τη δηµιουργία διπλής κανονικής ηλεκτροδοτούµενης γραµµής µέχρι την Καλαµάτα. *Η επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου και στην Ηλεία, ώστε κυρίως η βιοµηχανική παραγωγή του Νοµού µας να παράγει προϊόντα µε χαµηλό ενεργειακό κόστος. *Η υλοποίηση των βασικών σύγχρονων απαραίτητων υποδοµών στους τοµείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της διαχείρισης των απορριµάτων, της απορρύπανσης του φυσικού και υδάτινου περιβάλλοντος. *Η αναθεώρηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, οι σύγχρονες παροχές ∆ηµόσιας Υγείας, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα στο Νοµό Ηλείας, είναι υποδοµές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη, την παιδεία και τον πολιτισµό. *Οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις του Νοµού χρειάζονται και µπορούν να ενταχθούν σε βιοτεχνικά πάρκα, µε ανάληψη πρωτοβουλίας από το Επιµελητήριο για την ίδρυση βιοτεχνικών πάρκων, κέντρων διακίνησης και δηµοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, µόνιµων εκθεσιακών-εµπορικών κέντρων και αγροτικών πάρκων.

∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

τοµείς µπορούν όχι µόνο να ξεκολλήσουν την Ηλεία από την τελευταία θέση της ανάπτυξης, αλλά να απογειώσουν το τοπικό µας ακαθάριστο προϊόν µε πρωτοφανείς ρυθµούς ανάπτυξης τις συνέπειες της οποίας θα εισπράξουν όλες οι επιχειρήσεις µας. *Το εξειδικευµένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ηλείας είναι το πρώτο ζητούµενο και η άµεση εκπόνηση και εφαρµογή του είναι κυρίαρχο ζητούµενο και στόχος. *Αυξηµένα κίνητρα για την ποιοτική αναβάθµιση υπαρχουσών επιχειρήσεων σε όλους τους τοµείς της οικονοµικής δραστηριότητας. *Αυξηµένα κίνητρα για τη δηµιουργία νέων επιχειρήσεων σε τοµείς αιχµής. *Ενθάρρυνση της νέας γενιάς των επιχειρηµατιών για να µεγιστοποιήσουν τη δηµιουργικότητα τους.

ιαµαρτυρίες εξέφρασαν αρκετοί καλλιεργητές στην Περιφέρεια Πύργου οι οποίοι ζήτησαν νερό για να ποτίσουν µετά την ανοµβρία των τελευταίων ηµερών χωρίς ωστόσο το αίτηµά τους να βρει ανταπόκριση. Όπως τόνισαν δεν υπήρχε θέµα µε τη ∆ΕΗ, καθώς τα αντλιοστάσια ηλεκτροδοτούντο, αλλά µε την παροχή νερού αφού οι κεντρικές διώρυγες ήταν άδειες. Επεσήµαναν µάλιστα ότι οι καλλιέργειες βρίσκονται στα πρόθυρα της ξήρανσης. Για το θέµα αυτό ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάµελος που ρωτήθηκε επεσήµανε ότι χθες δόθηκε εντολή να µπει νερό στο δίκτυο και να ποτίσουν όσοι ενδιαφέρονται. Τόνισε όµως ότι αυτή την περίοδο δεν υποχρεούται ο Οργανισµός να δίνει νερό αφού έχει λήξει η αρδευτική περίοδος. Οσον αφορά το αντλιοστάσιο Λαστεΐκων επεσήµανε ότι δεν µπορεί πλέον να λειτουργήσει µετά τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι δράστες. Επίσης ανέφερε ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό θέµα µε τις οφειλές

του Β’ ΤΟΕΒ και προς το ΓΟΕΒ και προς τη ∆ΕΗ η οποία απειλεί εκ νέου µε διακοπή ηλεκτροδότησης. Τέλος, σε ό,τι αφορά την παροχή του νερού από τον ταµιευτήρα στο Υ/4 εργοστάσιο έγινε γνωστό ότι προβλέπεται από τη µελέτη αλλά παρ’ όλα ταύτα το εργοστάσιο «έκοψε» για να δοθεί το νερό στην άρδευση. Ζ.Μ.

ΣΤ. Επιµελητήριο και Επιχειρηµατικό περιβάλλον

*Το Επιµελητήριο προσπαθεί να δηµιουργήσει φιλικό επιχειρηµατικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις µέλη του. *Το Επιµελητήριο παρεµβαίνει στη δηµιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισµού. *Το Επιµελητήριο παρεµβαίνει σε περιπτώσεις που γίνεται προσπάθεια για τη δηµιουργία Μονοπωλιακών Πρακτικών. *Το Επιµελητήριο πρέπει να παρεµβαίνει στην ανεξέλεγκτη αύξηση των δηµοτικών τελών και φόρων προς τις επιχειρήσεις. *Πρέπει να παρεµβαίνει προς τις τράπεζες και το ΕΤΕΑΝ για την χαµηλότοκη χρηµατοδότηση και την εγγύηση των αναπτυξιακών δράσεων τους. *Το Επιµελητήριο πρέπει να αναλαµβάνει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να µεταφέρει αποτελεσµατικά στην πολιτεία τις πραγµατικές ανάγκες των Επιχειρήσεων µελών του και του Νοµού, που υποβαθµισµένος και αγνοηµένος από όλους, βρίσκεται στην τελευταία θέση της ανάπτυξης. *Το Επιµελητήριο πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνεννόηση των Ηλείων πολιτικών, φορέων, εκπροσώπων, όπου όλοι µαζί θα βάζουµε στόχους και όλοι µαζί θα επιδιώκουµε την υλοποίηση τους. *Το Επιµελητήριο έχει υποχρέωση να βρεθεί επικεφαλής της προσπάθειας για ένα εξειδικευµένο σχέδιο ανασυγκρότησηςανάπτυξης του νοµού, που θα γίνει πιλότος για όσες περιοχές πλήττονται από σοβαρά φυσικά γεγονότα.

Ζ. Κοινωνία και Επιµελητήριο

Το Επιµελητήριο είναι ο φορέας των Επιχειρηµατιών. Είναι ο φορέας αυτού του κοµµατιού της κοινωνίας που σωστά αποκαλείται η ραχοκοκκαλιά της οικονοµίας. Οι επιχειρηµατίες σαν ένα ενεργό κοµµάτι της κοινωνίας παρεµβαίνουν στα κοινωνικά δρώµενα και ο φορέας τους έχει την υποχρέωση να συµπαρίσταται σε δράσεις που έχουν να κάνουν µε τον πολιτισµό, τον αθλητισµό, την υποστήριξη αδύναµων οµάδων του πληθυσµού και την παιδεία. Το Επιµελητήριο παρέχει τεχνογνωσία και υποστήριξη σε δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισµό, αναβαθµίζουν τον αθλητισµό και στηρίζουν την παιδεία και την κοινωνική µέριµνα µε όλους τους εφικτούς τρόπους. Το Επιµελητήριο αφού συνθέτει τις απόψεις των µελών του, τις καταθέτει σε όλους τους φορείς που είναι δυνατόν να παρουσιαστούν. Το Επιµελητήριο για εµάς την Ανανεωτική Επιµελητηριακή Κίνηση για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο, είναι ένας ζωντανός οργανισµός που παρεµβαίνει σε όλα τα επίπεδα για την ανάπτυξη όχι µόνο της οικονοµίας αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας συνολικά.

Από την προηγούµενη συµµετοχή των µαθητών της Ηλείας στις εργασίες του εκπαιδευτικού προγράµµατος που υλοποιείται κάθε 2 χρόνια στο Στρασβούργο.

Εννέα Ηλείοι µαθητές στο «Euroscola 2011-2012»

Α

νάµεσα στους 24 σίας επιλογής των µαθητών µα θητές που θα που θα εκπροσωπήσουν την ε κ π ρ ο σ ω πή σ ο υ ν Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάτα σχολεία της Περιφέρειας δας στο σηµαντικό αυτό εκ∆υτικής Ελλάδας στο Ευπαιδευτικό πρόγραµµα, ο ρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόΠεριφερειακός ∆ιευθυντής γραµµα «Euroscola Πρωτοβάθµιας και ∆ευτερο2011-2012» βρίσκονται βάθµιας Εκπαίδευσης ∆υτιεννέα Ηλείοι µαθητές. Μαζί κής Ελλάδας Γιώργος µε συµµαθητές τους α π’ Παναγιωτόπουλος, σχοόλη την Ευρώπη θα έχουν λίασε µεταξύ άλλων «Με την ευκαιρία να ζήσουν µια την ολοκλήρωση της διαδιξεχωριστή εµπειρία, στα Ο Περιφερειακός ∆ι- κασίας επιλογής µαθητών έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοι- ευθυντής Εκπαίδευ- για τη συµµετοχή τους στο Γιώργος πρόγραµµα EUROSCOLA νοβουλίου στο Στρα- σης Παναγιωτόπουλος σβούργο, το ∆εκέµβριο. δίνεται η ευκαιρία σε 24 µασχολίασε για το EuroΣτο πλαίσιο της διαδι- scola ότι «Πρόκειται θητές από την Περιφέρεια κασίας επιλογής µαθητών για µια εµπειρία που ∆υτικής Ελλάδος να µεταπου θα συµµετάσχουν στο στοχεύει στη διεύ- βούν στο Στρασβούργο την πρόγραµµα EUROSCOLA ρυνση της γνώσης για 16η ∆εκεµβρίου 2011 προ2011-2012, σύµφωνα µε τις τον τρόπο λειτουργίας κειµένου να γνωρίσουν το οδηγίες της Περιφερειακής της Ευρωπαϊκής Ένω- χώρο του Ευρωπαϊκού Κοι∆ιεύθυνσης Εκπαίδευσης, σης και των θεσµών νοβουλίου, να πληροφορηπραγµατοποιήθηκε ενδοσχο- που τη διέπουν». θούν για τον τρόπο λικός, γραπτός διαγωνισµός λειτουργίας του, αλλά και µε θέµα «Η Συµβολή του Ευρωπαϊκού να εκφράσουν τις απόψεις τους για την Κοινοβουλίου στη µείωση του ∆ηµοκρα- ευρωπαϊκή οικοδόµηση στα πλαίσια τικού Ελλείµµατος στην Ευρωπαϊκή δραστηριοτήτων που θα συµµετέχουν Ένωση» στον οποίο συµµετείχαν 28 µαθητές Λυκείου από τις χώρες-µέλη σχολεία και 309 µαθητές. Από κάθε της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για σχολείο εστάλησαν στην Περιφερειακή µια εµπειρία που στοχεύει στη διεύ∆ιεύθυνση Εκπαίδευσης τα τρία καλύ- ρυνση της γνώσης για τον τρόπο λειτερα γραπτά και στην τελική φάση εξε- τουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τάστηκαν από επταµελή, επιστηµονική των θεσµών που τη διέπουν. Οι µαθητές επιτροπή, η οποία επέλεξε τα 24 καλύ- θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωτερα γραπτά. θούν µε τις αξίες της ∆ηµοκρατίας και του κοινοβουλευτισµού, αλλά και µε θέΟι µαθητές της Ηλείας µατα ανθρωπίνων δικαιωµάτων, εθελονΤην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας τισµού, οικολογικής συνείδησης µε θα εκπροσωπήσουν στις εργασίες του σκοπό να αφοµοιώσουν τα χαρακτηριEuroscola 2011-2012 συνολικά 24 µα- στικά που πρέπει να έχει ένα ενεργός θητές από τους τρεις νοµούς Ηλείας, πολίτης που είναι σε ετοιµότητα για να Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας. Οι 9 προ- αντιµετωπίσει τις προκλήσεις του µέλέρχονται από τα σχολεία της Ηλείας και λοντος της Ευρώπης». ∆εσµεύτηκε είναι οι Μαρία Πατσούρη-1ο Λ. Πύργου, τέλος ότι η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Ιωάννα Παλυβού-1ο Λ. Αµαλιάδας, Εκπαίδευσης θα αξιοποιεί κάθε δυνατόΕυαγγελία Αλεξοπούλου-2ο Λ. Πύργου, τητα που δίδεται στα ευρωπαϊκά πλαίΧρήστος Κωστόπουλος2ο Λ. Αµαλιά- σια στον τοµέα της εκπαίδευσης, δας, Μαρία Παρασκευοπούλου-4ο Λ. προκειµένου να δώσει έναν ευρωπαϊκό Πύργου, Γεράσιµος Λευκαδίτης-Λ. Βαρ- προσανατολισµό στον µαθητικό της θολοµιού, Νικολέττα Πετροπούλου- πληθυσµό και να παρέχει ευκαιρίες συµΛ.Γαστούνης, Νεφέλη µετοχής σε δράσεις που δίνουν στην εκΒούρου-Λ.Λεχαινών και Ελένη Πίκουλα- παίδευση χαρακτήρα εξέλιξης πέρα από Λ.Πελοπίου. τα σύνορά µας. «Έτοιµοι για τις προκλήσεις του µέλλοντος» Νάνσυ Σπυροπούλου (n_spyropoulou@yahoo.gr) Με την ολοκλήρωση της διαδικα-


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

10

ΚΗ∆ΕΙΕΣ Τον πολυαγαπηµένο µας

ΘΕΟΦΙΛΟ ΑΘΑΝ. ΘΕΟΧΑΡΙ∆Η

ΕΤΩΝ 55 Κηδεύουµε σήµερα Τρίτη 15 Νοεµβρίου & ώρα 4.00 µ.µ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων ( Α’ κοιµητήριο) Πύργου και παρακαλούµε συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εκφορά του. Πύργος 15 Νοεµβρίου 2011 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Ελένη ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ : Αθανάσιος , Αρχοντούλα ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ: Αλέξανδρος & Ελένη Θεοχαρίδη, Νίκη & Σπύρος Τρίµης ΟΙ ΑΝΕΨΙΟΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ * Συλλυπητήρια θα δεχθούµε µόνο στον Ιερό Ναό Γραφ. Tελετών: A. AΣHMAKOΠOYΛOY ή ZEYKA Kολοκοτρώνη 11 ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/33119 -28361 Oικίας ∆ιαν. 22283 Kινητό: 6944/296706 και 6947608088

ωρολόγια - κοσµήµατα - ασηµικά

Τον πολυαγαπηµένο µας

Ο ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ του ∆ιονυσίου και της Βασιλικής το γένος Χατζή που γεννήθηκε στον Πύργο και κατοικεί στα Μακρίσια και η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΪΝΑ του Στυλιανού και της Γεωργίας το γένος Κουρου που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Γέρακα Αττικής πρόκειται να παντρευτούν στα Κρέστενα. Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΟΥΛΑ του Νικολάου και της ∆ήµητρας που γεννήθηκε στην Αµαλιάδα και κατοικεί στη Γερµανία και ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου και της Αγγελικής που γεννήθηκε στην Πρέβεζα και κατοικεί στη Γερµανία πρόκειται να παντρευτούν στο Ανόβερο Γερµανίας.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΠΥΡΓΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ 4 Τηλ. 2621022749

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έχουµε την τιµήν να σας γνωρίσουµε ότι την Τετάρτη 16 Noεµβρίου 2011 και ώρα 6.00 µ.µ. εις την αίθουσαν οµιλιών του Συλλόγου µας (Μ. Αλεξάνδρου 4) µε την ευλογία του Σεβασµιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερµανού θα οµιλήσει ο Αιδεσιµολογιώτατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικος Επίτροπος µε θέµα: «Τα ορατά σηµάδια του Χριστού µας».

Ανακοίνωση ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ευχαριστώ θερµά την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τα εκκλησιαστικά συµβούλια Αγίου Νικολάου Αλποχωρίου και Χανακίων και τους κατοίκους του Αλποχωρίου, των Χανακίων και της Μυρτιάς για τη στήριξή τους. Θύµιος Μπουγάς

6944/342471

Της υπ’ αριθµ. 0067/27-10-2011περίληψης έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου του ∆ικαστικού Επιµελητή της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Αµαλιάδας ∆ηµήτριος Αλ. Χρέππας, κάτοικος Βελανιδίου δήµου Πηνείας. Στις τριάντα (30) Νοεµβρίου 2011, ηµέρα Τετάρτη, από τη 4η µέχρι τη 5η απογευµατινή ώρα της ιδίας ηµέρας, στο κατάστηµα του Ειρηνοδικείου Γαστούνης, ενώπιον της συµβολαιογράφου Γαστούνης κ. Αναστασία Παπαδηµητροπούλου κατοίκου Γαστούνης ως υπαλλήλου του πλειστηριασµού µε επίσπευση του ∆ιονυσίου Τεµπέλη του Νικολάου κάτοικο Ανδραβίδας Ηλείας θα εκτεθεί σε δηµόσιο αναγκαστικό πλειστηριασµό το κατασχεθέν σύµφωνα µε την µε αριθµό 066/2011 έκθεσή µου ακίνητο του ∆ιονύσιου Φραγκανδρέα του Παναγιώτη και της Ιωάννας κάτοικο Γαστούνης Νοµού Ηλείας του οποίου η ακριβής περιγραφή , όρια, εκτίµηση και λοιπά αξιόλογα στοιχεία του, απαραίτητα για τη διάγνωση της ταυτότητάς του έχουν ως εξής: Ένα αγροτεµάχιο που βρίσκεται εντός αναδασµού στη θέση «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» της κτηµατικής περιφέρειας του ∆ήµου Γαστούνης του Νοµού Ηλείας έκτασης αυτού είκοσι χιλιάδων τετραγωνικών µέτρων (20.000 τ.µ.) όπως φαίνεται στο από 6-10-2006 τοπογραφικό διάγραµµα της Αρχιτέκτονα Μηχανικού Γαστούνης ∆έσποινας Καστραντά, περικλείεται από τα κεφαλαία γράµµατα Α-Ε-Ζ-∆-Α και συνορεύει ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ µε πλευρά Ε-Ζ µέτρων διακοσίων ενεννήντα επτά (297µ.) µε ιδιοκτησία Παναγιώτη Φραγκανδρέα, ∆ΥΤΙΚΑ µε πλευρά Α-∆ µέτρων διακοσίων ενενήντα επτά (297µ.) µε ιδιοκτησία Κωνσταντίνου Φραγκανδρέα του Αθανασίου, ΒΟΡΕΙΑ µε πλευρά Α-Ε µέτρων εξήντα επτά και 0,34 (67,34) µε αγροτικό δρόµο πλάτους 13 µέτρων και ΝΟΤΙΑ µε πλευρά ∆-Ζ µέτρων εξήντα επτά και 0,34 (67,34) µε αγροτικό δρόµο. Στο σχεδιάγραµµα υπάρχει δήλωση της πιο πάνω Μηχανικού σύµφωνα µε το νόµο 651/77 µε την οποία δηλώνει ότι το αγροτεµάχιο µε τα στοιχεία Α-Ε-Ζ-∆-Α βρίσκεται στην Αγροτική Περιφέρεια του ∆ήµου Γαστούνης εκτός σχεδίου, εντός αναδασµού και εντός ΖΟΕ (Γ4). Είναι άρτιο και οικοδοµήσιµο και αποτελεί µέρος του υπ’ αριθµ. 161 τεµάχιο αναδασµού του αγροκτήµατος Γαστούνης Ηλείας. Το παρόν ακίνητο περιήλθε στην κατοχή του καθ’ ου κατά πλήρης κυριότητα δυνάµει του υπ’ αριθµού 11.741/11-10-2006 Γονικής παροχής της Συµβολαιογράφου Γαστούνης Ελένη Παπαγιαννοπούλου Αβτζόγλου και έχει νόµιµα µεταγραφεί στα βιβλία µεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Γαστούνης στον τόµο 592 και µε αριθµό 18. Τιµή πρώτης προσφοράς: 36.000 ευρώ. Επί του ανωτέρω αναγκαστικά εκπλειστηριαζοµένου ακινήτου έχει γραφεί µια υποθήκη. Προσκαλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να προσέλθουν και να πλειοδοτήσουν. Βελανίδι 14-11-2011 Ο ∆ικαστικός Επιµελητής ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛ. ΧΡΕΠΠΑΣ

ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ –ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΤΙΟ∆ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ

2006

ΓΝΩΣΤΟΠΟIΗΣΗ Σας ενηµερώνουµε για τη σωστή συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των µηχανηµάτων θέρµανσης (καύσιµα – λέβητα- αυτονοµία). Γίνεται µόνο από αδειούχους συντηρητές καυστήρων υγρών και αερίων καυσίµων βάσει Π.∆. 511/10-6-75 και εκδίδουν φύλλο ελέγχου καλής λειτουργίας. Μέλη µας που εδρεύουν στο νοµό Ηλείας είναι: Θεοδωρόπουλος Νικόλαος Αµαλιάδα 6972723724 Θεοφίλης Γεώργιος Αµαλιάδα 6977968727 Λαµπρόπουλος Λεωνίδας Πύργος 6972224044 www.kausi.gr

ΕΤΩΝ 78 Θανόντα κηδεύουµε σήµερα Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011 και ώρα 15.00 µ.µ. στον Ιερό Ναό Αγ. Θεοδώρων Κολιρίου και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά του. Κολίρι 15 Νοεµβρίου 2011 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Ηλέκτρα ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ: ∆ηµήτριος και ∆άφνη Φωτοπούλου ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ: Αλέξανδρος και Ηλέκτρα ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ.Tελετών: ∆POΓΓITH Mανωλοπούλου 58 Tηλ. όλο το 24ωρο 26210/34017-30730-34217 -27158 ΠYPΓOΣ Kινητό

Τον πολυαγαπηµένο µας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ

ΕΤΩΝ 82 Θανόντα κηδεύουµε σήµερα Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011 και ώρα 12.00 µ. στον Ιερό Ναό Αγίου ∆ηµητρίου Κορακοχωρίου και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά του. Κορακοχώρι 15 Νοεµβρίου 2011 ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ: Νικολέττα Σωτηροπούλου, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Αναστασία και Γιώργος Τσούλος, Βασιλική Σωτηροπούλου ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ.Tελετών: ∆POΓΓITH Mανωλοπούλου 58 Tηλ. όλο το 24ωρο 26210/34017-30730-34217 -27158 ΠYPΓOΣ Kινητό 6944/342471 Την πολυαγαπηµένη µας σύζυγο, µητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΓΑΡΟΥΦΩ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑ∆ΑΚΟΥ

Το κατάστηµα επιδιορθώσεων «Χρυσό Βελόνι» της Πετροπούλου Ελισσάβετ στην Αιόλου 3 θα είναι ανοιχτό το πρωί από 9:00-12:00 και το απόγευµα 17:00-19:30 έως και Παρασκευή 11 Νοεµβρίου για την παραλαβή ρούχων.

ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύοµε σήµερα Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011 και ώρα 11 π.µ. από το σπίτι µας και από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Αµπελόκαµπο. Καλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εκφορά της. Αµπελόκαµπος 15 Νοεµβρίου 2011 Ο ΣΥΖΥΓΟΣ: Αθανάσιος ΤΑ ΤΕΚΝΑ: Παναγιώτα Κατσίληρα, Ανδρέας και Παναγιώτα Παπαδάκου, Νίκος και Ιωάννα Παπαδάκου, Αγγελος και Κούλα Παπαδάκου, Κώστας και Βασιλική Παπαδάκου ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ∆ΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: «NTOYMAPA» Aρχ. Hλιδος και Bύρωνος Aµαλιάδα Tηλ. Γραφείου 26220/27711 - 27383 Oικίας-22247 22336 AMAΛIA∆A

Στη θύµηση της ∆ιονυσίας Μουρελάτου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

∆ύο χρόνια 15-11-2009 -15-11-2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΣΠΥΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

Μέσα στο σούρουπο της Πέµπτης 10 Νοεµβρίου 2011 τα κεριά για την ανάµνησή της άναψαν στη θύµησή της, η αγαπηµένη της µαµά Νία µαζί µε τη θεία της Ρούλα που την αγάπησε και εκείνη παραµέρισε τα αγριόχορτα που έπνιγαν το ιερό τους σηµείο, για να ακουµπήσουν εκεί τα ρόζ χρυσάνθεµα. Το ρόζ ήταν το αγαπηµένο της χρώµα γιατί έτσι ήταν και η ψυχή της, η καρδιά της, εκεί που την άφησε ξαφνικά στα 16 της χρόνια αφήνοντας πίσω µόνο τη θλίψη αυτή που δε µπορούν να την αντέξουν, στο χωρισµό της απο τους ανθρώπους που τη λάτρεψαν. Γιατί η όµορφη ∆ιονυσία τους ήταν όλη τους η ζωή, τα όνειρά τους αυτά που έκαναν για εκείνη. Οι αγαπηµένοι της , η µαµά της Νία που ήταν η ψυχή της, ο µπαµπάς της Λάµπης που ήταν η αδυναµία του, ο µονάκριβος αδελφός της Αντώνης που ήταν η συντροφιά του, η εξαδέλφη της Σία που ήταν η αδελφή της, η φίλη της Αννυ που την έλεγε αχώριστη φίλη της, κάνοντας µετά το χαµό της το όνοµά της σφραγίδα της, έτσι για να ενωθεί µαζί της, η θεία της Ρούλα που συντροφεύει και παρηγορεί τη µαµά της, στις δύσκολες ώρες που τους γέµισε η µεγάλη της απουσία. Όλοι όσοι την αγάπησαν δε θα ξεχάσουν το δροσερό τους κορίτσι µε το χαµόγελο της ζωής που είχε πάντα στα χείλη της και σταµάτησε πριν καλά τη ζήσουν, τη χαρούν, τη νιώσουν.

Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια της αγαπηµένης µας

∆ΙΑΛΕΚΤΗΣ ΧΑΡ. ΚΑΥΓΑ - ΒΑΛΚΑΝΙ∆ΟΥ ΕΤΩΝ 55

Θερµότατα ευχαριστούµε.

Γρανιτσέικα 15 Νοεµβρίου 2011 Ο ΣΥΖΥΓΟΣ : Χαράλαµπος Η ΜΗΤΕΡΑ: Σοφία ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ :Χρήστος & Ελένη Βαλκανίδου, Αθανάσιος Καυγάς, Γλυκερία & Παναγιώτης Ξεροβασίλης, Ελένη & Νίκος Παπαζαφείρης ΟΙ ΑΝΙΨΙΟΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: A. AΣHMAKOΠOYΛOY ή ZEYKA Kολοκοτρώνη 11 ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/33119 -28361 Oικίας ∆ιαν. 22283 Kινητό: 6944/296706 και 6947608088 Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια του πολυαγαπηµένου µας

ΑΝ∆ΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΑΒΑΡΑ Συν/χου ∆ικαστικού Υπαλλήλου ΕΤΩΝ 82

Θερµότατα ευχαριστούµε. Ιδιαίτερα ευχαριστούµε το Σεβασµιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερµανό, τον ιερό κλήρο και τον κόσµο. Πύργος 15 Νοεµβρίου 2011 ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ: Αντωνία και Κωνσταντίνος Τσουτσουµπής, Ελένη και Φώτης Νικολόπουλος ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ: Αννα χα ∆ηµητρίου Τζαβάρα, Βασιλική και ∆ηµήτριος Μισύρης, Γεωργία και Φώτης Πεντάζος, ∆έσποινα και Γεώργιος Γεωργόπουλος, Χρύσα και Αποστόλης Τσιώνας, Ασηµίνα και Βασίλειος Παπαϊωάννου, Παναγιώτης και Σοφία Κονταξή, ∆ιονυσία και Σωτήρης Ασηµακόπουλος, Χαράλαµπος και Χριστίνα Κονταξή, Τριαντάφυλλος Γιαννηµάρας ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ.Tελετών: ∆POΓΓITH Mανωλοπούλου 58 Tηλ. όλο το 24ωρο 26210/34017-30730-34217 -27158 ΠYPΓOΣ Kινητό 6944/342471 Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια της πολυαγαπηµένης µας

ΖΩΙΤΣΑΣ χας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΕΤΩΝ 75

Θερµότατα ευχαριστούµε.

Κατσαρού 15 Νοεµβρίου 2011 ΤΑ ΤΕΚΝΑ: Ελευθερία και Θεόδωρος ∆ιαµαντάκης, Γεώργιος και Λέτα Τσιρώνη, Μαρία και Χαράλαµπος Ξένος, ∆ηµήτριος Τσιρώνης, ∆ιονυσία Τσιρώνη, Νικόλαος και Χριστίνα Τσιρώνη ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ.Tελετών: ∆POΓΓITH Mανωλοπούλου 58 Tηλ. όλο το 24ωρο 26210/34017-30730-34217 -27158 ΠYPΓOΣ Kινητό 6944/342471 Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια της πολυαγαπηµένης µας

ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΕΤΩΝ 87

Θερµότατα ευχαριστούµε.

Λάνθι 15 Νοεµβρίου 2011 ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ: Φάνης Καραγκούνης , Ιουλία Καραγκούνη, Χαραλαµπία και ∆ηµήτρης Κυριακόπουλος, Φωτεινή και ∆ηµήτρης Καραγκούνης ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ - ΚΑΡΟΥΤΕΣ ΤΗΛ. 6977286301

Σοφία Βαρουξή

Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια του πολυαγαπηµένου µας

ΑΓΓΕΛΗ ΚΕΚΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Με γονείς ατόµων µε Αυτισµό Υψηλής λειτουργικότητας Τηλ. 6984943878

Συν/χου Αστυνοµικού ΕΤΩΝ 76

Θερµότατα ευχαριστούµε.

Πλάτανος 15 Νοεµβρίου 2011 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Αγγελική ΤΑ ΤΕΚΝΑ: Θεόδωρος και Παναγιώτα, Αικατερίνη και Παναγιώτης ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφείο Tελετών: «TOKA» ΛΑΛΑ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ Tηλ. Γραφ. 26240/22790 Kινητό: 6944/ 208096

ǼĬȃǿȀȅ ȁǹȋǼǿȅ

ȀǹȉǹȁȅīȅȈ ȀǼȇǻȍȃ Ǽ' ȀȁǾȇȍȈǾ ȉǾȈ 218ȘȢ ǼȀǻȅȈǾȈ 14 ȃȅǼȂǺȇǿȅȊ 2011 ǾȂǼȇǹ 3Ș

ǼȁȁǾȃǿȀǾ ǻǾȂȅȀȇǹȉǿǹ ȊȆȅȊȇīǼǿȅ ȅǿȀȅȃȅȂǿȀȍȃ ǻǿǼȊĬȊȃȈǾ ȀȇǹȉǿȀȍȃ ȁǹȋǼǿȍȃ

www.kratika-laxeia.gr

ȀǼȇǻǾ ȆȅȊ ĭȅȇȅȁȅīȅȊȃȉǹǿ ǹȇǿĬȂȅȈ 73707 122995 73729 122017

ǼȊȇȍ

ĭȅȇȅȈ

30.000,00 10.000,00 5.000,00 5.000,00

ȀǹĬǹȇȅ ȀǼȇǻȅȈ

4.350,00 900,00 400,00 400,00

25.650,00 9.100,00 4.600,00 4.600,00

ǹȇǿĬȂȅȈ

ǼȊȇȍ

73440 73694 122728 122982

ĭȅȇȅȈ

2.000,00 2.000,00 2.000,00 2.000,00

100,00 100,00 100,00 100,00

ȀǹĬǹȇȅ ȀǼȇǻȅȈ 1.900,00 1.900,00 1.900,00 1.900,00

ȀǼȇǻǾ ǹĭȅȇȅȁȅīǾȉǹ ǹȇǿĬ. 73012 73023 73026 73039 73059 73109 73111 73138 73147 73195 73198 73208 73228 73246 73261 73268 73270 73295 73298 73302 73307 73326 73341 73349 73385 73400 73402 73440 73453 73463 73477 73486

ǼȊȇȍ 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 1.000,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 500,00 500,00 500,00

ǹȇǿĬ. 73492 73494 73533 73541 73542 73574 73602 73606 73610 73618 73623 73641 73644 73668 73669 73672 73674 73694 73699 73707 73715 73729 73735 73737 73747 73788 73792 73824 73829 73832 73850 73851

ǼȊȇȍ 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 1.000,00 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 500,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00

ǹȇǿĬ. 73856 73860 73861 73868 73874 73878 73897 73910 73926 73927 73934 73957 73962 73971 73977 73981 122003 122017 122023 122025 122035 122076 122080 122112 122117 122120 122138 122139 122144 122148 122149 122156

ǼȊȇȍ 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 500,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00

ǹȇǿĬ. 122162 122166 122185 122198 122214 122215 122222 122245 122250 122259 122265 122269 122300 122311 122314 122327 122347 122397 122399 122426 122435 122483 122486 122496 122516 122534 122549 122556 122558 122583 122586 122590

ǼȊȇȍ 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 1.000,00

ǹȇǿĬ. 122595 122614 122629 122637 122673 122688 122690 122728 122741 122751 122765 122774 122780 122782 122821 122829 122830 122862 122890 122894 122898 122906 122911 122929 122932 122956 122957 122960 122962 122982 122987 122995

ǼȊȇȍ 500,00 1.000,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 500,00 1.000,00 500,00 1.000,00 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ 500,00 ĭȠȡ/IJĮȚ

ȉȊȋǼȇǼȈ ȋǿȁǿǹǻǼȈ ȈǾȂǼȇǹ ȅǿ: 73 țĮȚ 122. ȉȑȜȠȢ, Įʌȩ 240,00 İȣȡȫ țİȡįȓȗȠȣȞ ȩȜȠȚ ȠȚ ȐȜȜȠȚ ĮȡȚșȝȠȓ Įʌȩ 73000 ȑȦȢ 73999 țĮȚ Įʌȩ 122000 ȑȦȢ 122999 ʌȠȣ įİȞ ĮȞĮȖȡȐijȠȞIJĮȚ ıIJȠȞ ʌĮȡĮʌȐȞȦ ʌȓȞĮțĮ. ȉĮ ʌĮȡĮʌȐȞȦ țȑȡįȘ ĮȞIJȚıIJȠȚȤȠȪȞ ıİ ĮțȑȡĮȚĮ ȖȡĮȝȝȐIJȚĮ (10/10) IJȦȞ 40,00 İȣȡȫ. ȆȇȅȈȅȋǾ: Į) Ȉİ ʌİȡȓʌIJȦıȘ ĮȞĮȞȑȦıȘȢ ȖȡĮȝȝĮIJȓȦȞ IJȘȢ ʌĮȡȠȪıĮȢ ȀȜȒȡȦıȘȢ ȝİ ȤȡȘıȚȝȠʌȠȓȘıȘ ĮȡIJȓȠȣ IJȘȢ ȓįȚĮȢ țȜȒȡȦıȘȢ, ȠȚ ʌȡȐțIJȠȡİȢ țĮȚ ȠȚ ĮȞIJȚʌȡȩıȦʌȠȓ IJȠȣȢ ȠijİȓȜȠȣȞ ȞĮ țĮIJĮȕȐȜȜȠȣȞ ȖȚĮ țȐșİ ȖȡĮȝȝȐIJȚȠ (1/10) ʌȠȣ ĮȞĮȞİȫȞİIJĮȚ țĮȚ IJȠ ʌȠıȩ IJȦȞ 4,00 İȣȡȫ ıIJȠȣȢ IJȣȤİȡȠȪȢ. ȕ) īȚĮ ĮȞĮȞȑȦıȘ IJȘȢ İʌȩȝİȞȘȢ ȀȜȒȡȦıȘȢ ȝİ ȐȡIJȚȠ IJȘȢ ʌĮȡȠȪıĮȢ ȀȜȒȡȦıȘȢ įİȞ țĮIJĮȕȐȜȜİIJĮȚ IJȠ ʌĮȡĮʌȐȞȦ ʌȠıȩ. ȉĮ țȑȡįȘ ʌĮȡĮȖȡȐijȠȞIJĮȚ ȝİIJȐ IJİIJȡȐȝȘȞȠ ȉȚȝȒ 0,02 Ǽȣȡȫ.

ǹĬǾȃǹ 14 ȃȅǼȂǺȇǿȅȊ 2011 ȅ ǻȚİȣșȣȞIJȒȢ IJȦȞ ȀȡĮIJȚțȫȞ ȁĮȤİȓȦȞ ǻǾȂǾȉȇǿȅȈ Ȇ. ǻǾȂȅȆȅȊȁȅȈ Ǿ ȀȁǾȇȍȈǾ ȈȊȃǼȋǿǽǼȉǹǿ

TΕΤΑΡΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 8:30 ΕΩΣ 14:30 ∆ΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 ΕΩΣ 14:30 17:30 ΕΩΣ 21:00


Νέα της Ήλιδας 11

ΠΑΤΡΙΣ Tρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Η

Το παρασκήνιο της οικονοµικής κρίσης

Μαρία Καραµπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

Ελλάδα υπό νέα κατοχή; Πως θα αντιδράσουµε;» ήταν ο τίτλος της ενδιαφέρουσα ς εκδήλω σης που πραγµατοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λαζαράκειο ∆ηµοτικό Μέγαρο Αµαλιάδα ς, µε πρωτοβουλία της Επιτροπής Προβληµα τισµένω ν Πολιτών. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί στους πολίτες το σκηνικό που εξυφαίνεται τους τελευταίους µήνες, εναντίον του Ελληνισµού, µε προκάλυµµα, όπως είπαν οι διοργανωτές, το οικονοµικό αδιέξοδο της χώρας. Προσκεκληµένοι της Επιτροπής ήταν ο συγγραφέας και στρατηγός Ε.Α. κ. Γιώργος Αϋφαντής και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστηµίου στης έδρα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας κ. Γιάννης Παπαµιχαήλ.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ∆ΡΑΣΗ ΤΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Ζητούνται δέντρα»

Στο πάνελ της εκδήλωσης διακρίνονται από δεξιά ο κ. Γιώργος Αϋφαντής και ο κ. Γιάννης Παπαµιχαήλ

Αρχικά παρουσίασε στο κοινό και προλόγισε τους προσκεκληµένους ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κουρκούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ακαδηµαϊκό υπόβαθρο των δύο οµιλητών, αλλά και στο πλήθος των ερευνών τους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος

µίλησε για τον καταστροφικό ρόλο της περίφηµης σχολής του Σικάγο και του Φρίντµαν, που επενέβησαν σε χώρες- πειραµατόζωα, εις βάρος των λαών. Κατά τη διάρκεια της οµιλίας του τόνισε και την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.

Το κοινό παρακολούθησε µε µεγάλο ενδιαφέρον τις οµιλίες

Αµέσως µετά ο κ. Γιάννης Παπαµιχαήλ αναφέρθηκε στο σχέδιο οικονοµικής υποδούλωσης της χώρας, µε την ανοχή του ελληνικού πολιτικού συστήµατος που οργανώθηκε τα τελευταία 30 χρόνια από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε. Επεσήµανε δε, ότι τη µεγα-

λύτερη ευθύνη έχουν οι πιο µεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάµεις, όπως η Γερµανία, που ανέχθηκαν ή πρωταγωνίστησαν στη διαφθορά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε συζήτηση που ακολούθησε µε το κοινό και αναπτύχθηκε ένας γόνιµος διάλογος.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ

Άτυπη συνάντηση καρπουζοπαραγωγών Ά

Μαρία Καραµπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

τυπη συνάντηση είχαν χθες το πρωί στα γραφεία της Οµάδα ς Παρ α γ ωγ ών Αµαλιάδας, εκπρόσωποι των καρπουζοπαραγωγών του νοµού, µετά τη σχετική πληροφόρηση ότι απορρίφθηκε το αίτηµα α ποζηµίω σης για την παρα γω γή που χάθηκε, εξαιτίας του κλίµατος που δηµιουργήθηκε µε την εµφάνιση του E-coli σε Ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, έγινε εκτενής αναφοράς των κινήσεων που έχουν γίνει µέχρι σήµερα, ενώ επισηµάνθηκε η εξαιρετικά δυσµενής οικονοµική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί καρπουζοπαραγωγοί, καθώς οι περισσότερες ποσότητες καρπουζιού έµειναν απούλητες και καταστράφηκαν στα χωράφια. Οι καρπουζοπαραγωγοί, µε επικεφαλής τον πρόεδρο της

‘Παρών’ στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Συντονιστικής κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

Συντονιστικής επιτροπής αγώνα κ. Ανδρέα Τσουκαλά, συζήτησαν εκτενώς για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν και τις επόµενες κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν, προκειµένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσµα και να διασφαλιστούν

Το ελαιοτριβείο του «Ψηλού του λιοτριουβάρη» αγοράζει το λάδι µε 2,30 /kg και έχει έγκριση από την ΑΓΡΟΣΕΤ να παίρνει επιδότηση ο παραγωγός 30 /στρέµµα. Επίσης το ανωτέρω ελαιοτριβείο δε συµµετέχει στην ανακοίνωση του προεδρείου για την πληρωµή της µεταφοράς των σακιών µε 1 / σακί.

Τηλ. 6982475902-6932227879

αποζηµιώσεις για όσους υπέστησαν ζηµιά. Κάποιοι, επικεντρώθηκαν στο θέµα των υψηλών θερµοκρασιών που παρατηρήθηκαν το χρονικό διάστηµα της παραγωγής, κατά συνέπεια υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η πολιτεία να αποζηµιώσει

Στη χθεσινή, άτυπη συνάντηση, δεν ελήφθησαν συγκεκριµένες αποφάσεις

τους καρπουζοπαραγωγούς και για τη ζηµιά που έγινε εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας. Παρ’ όλα αυτά, χθες δεν ελήφθη καµία απόφαση και ουσιαστικά η συνάντηση δε χαρακτηρίστηκε επίσηµη από τους παριστάµενους, καθώς επι-

σηµάνθηκε πως τα βήµατα πλέον θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά. Πάντως, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, φαίνεται να αποµακρύνεται το ενδεχόµενο κινητοποιήσεων, µε δεδοµένο ότι είναι ρευστή η κατάσταση στη χώρα.

∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Να πάρει θέση για τα ελαιοτριβεία Καθηµερινά δηµοσιεύµατα στον τοπικό Τύπο και µάλιστα πρωτοσέλιδα προβάλλουν τα αιτήµατα των ελαιοτριβέων (δεν γνωρίζω αν είναι όλοι µαζί) που αναφέρονται στον τρόπο παραλαβής και επεξεργασίας του ελαιοκάρπου και στις υποχρώσεις των ελαιοπαραγωγών που οι ίδιοι αποφάσισαν µε το έτσι θέλω να αλλάζουν τον τρόπο που ισχύει περισσότερο από έναν αιώνα. ∆ηλαδή ο γνωστός τρόπος που λειτουργούν τα ελαιοτριβεία όπως όλοι γνωρίζουµε. Γυρίζοντας µερικές δεκαετίες πίσω υπήρξε ισχυρισµός ότι µε τα τότε υπερπιεστήρια είχαν µεγάλο κόστος από τα πολλά µεροκάµατα για την εκποίηση του ελαιοκάρπου και είχαν το ανάλογο κέρδος. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν µε τα φυγοκεντρικά µηχανήµατα και χάθηκε η παραδοσιακή γευστι-

κότητα του λαδιού όπως όλοι γνωρίζουµε. Σήµερα επανέρχονται µε το αιτιολογικό (από ότι φαίνεται) ότι ζηµιώνονται και ζητούν από τους ελαιοπαραγωγούς να πληρώσουν τη µεταφορά του ελαιοκάρπου σε ευρώ δικά τους σακιά, δοχεία κλπ Απευθύνοµαι στον αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα που γνωρίζει το αντικείµενο σαν γεωπόνος να πάρει θέση. Είµαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Υ.Γ. Συνιστώ στους ελαιοπαραγωγούς να προτιµούν τους ελαιουργικούς συνεταιρισµούς που λειτουργούν σα µη κερδοσκοπικοί. Αµαλιάδα 14 Νοεµβρίου 2011 Γεώργιος Καραµήτος Επίτιµος Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αµαλιάδας

Τα µέλη του ∆ικτύου που συµµετείχαν στη δράση

Ολοκληρώθηκε µε µεγάλη επιτυχία και συµµετοχή η δράση του ∆ικτύου Αφύπνισης Πολιτών «Ζητούνται δέντρα», που πραγµατοποιήθηκε το περασµένο Σάββατο στον κεντρικό πεζόδροµο της Αµαλιάδας. Υιοθετώντας µια χιουµοριστική προσέγγιση (που ήταν ιδέα του Βασίλη) τα µέλη του ∆ικτύου µέσα από τη δράση «Ζητούνται δέντρα», ανέδειξαν το θέµα της έλλειψης δέντρων στα παρτέρια του πεζόδροµου (µετά την αναγκαστική κοπή των φοινικόδενδρων εξαιτίας της αρρώστιας τους) και προχώρησαν στην τοποθέτηση 6 ξύλινων κατασκευών µε τη µορφή δένδρου µε αναρτηµένα τα µηνύµατα: -Αγνοείται δέντρο -Φαίνοµαι δέντρο αλλά δεν είµαι… -Όσο και να µε ποτίσεις δε θα µεγαλώσω -Ο Πινόκιο έγινε άνθρωπος εγώ πότε θα γίνω δέντρο; -Αν δεις ένα αληθινό δέντρο πες του να έρθει να µε αλλάξει -Κάνε µια ευχή να ριζώσω σ’ αυτόν τον τόπο Η δράση πλαισιώθηκε από τη συµβολική φύτευση αρωµατικών και καλλωπιστικών φυτών σε δύο από επτά παρτέρια. Μετά από συνεννόηση από το ∆ήµαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυµπέρη, φυτεύτηκε το κεντρικό µέρος των παρτεριών και έµεινε χώρος για να φυτευτούν από τις υπηρεσίες του δήµου φυτά και λουλούδια εν όψει των Χριστουγέννων. Η δράση του ∆ικτύου µεταδίδει και ένα µήνυµα/πρόταση, για τη χρησιµοποίηση αρωµατικών φυτών ως λύσεις πρασίνου για την πόλη, καθώς είναι ανθεκτικά, έχουν σχέση µε την τοπική παράδοση και ιστορία, ώστε να αποφεύγεται η χρήση τυχαίων λύσεων πρασίνου µιας χρήσης. Η απήχηση της δράσης ήταν πολύ µεγάλη, καθώς πολλοί κοντοστάθηκαν για να διαβάσουν τα µηνύµατα. Ωστόσο, χρειάστηκε µόνο ένα βράδυ για να δείξουν κάποιοι πολίτες το χειρότερό τους εαυτό, καθώς τα ξηµερώµατα της Κυριακής κάποιοι προκάλεσαν βανδαλισµό σε 2 από τις 6 ξύλινες κατασκευές, δείχνοντας την έλλειψη πολιτισµού και όπως επισηµαίνεται από το ∆ίκτυο, είναι ένα πολύ απαισιόδοξο και ανησυχητικό φαινόµενο, που αποτελεί µεγάλη πρόκληση για τις επόµενες δράσεις του ∆ικτύου. Προς το παρόν πάντως, τα µέλη του ∆ικτύου θα θεωρήσουν ότι κάποιοι µεθυσµένοι προχώρησαν απερίσκεπτα σε µία πράξη βίας απέναντι στην αισθητική. Πάντως το ∆ίκτυο, θα συνεχίσει να προγραµµατίζει δράσεις µε αντίστοιχο περιεχόµενο.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

12 Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ

Πυρκαγιά άφησε στο δρόµο ηλικιωµένη γυναίκα

Σ

το «δρόµο» έµεινε µια ηλικιω µένη γυναίκα στο Κρυονέρι Φιγαλεία ς, το σπίτι της οποίας υπέστη σοβαρότατες ζηµιές από πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε – σύµφωνα µε τις πρώτες ενδείξεις – από το τζάκι του σπιτιού. Η ηλικιωµένη είχε αποµακρυνθεί για λίγο από το σπίτι – ενώ το τζάκι έκαιγε – όταν είδε να βγαίνουν

πυκνοί καπνοί από το σπίτι της. Αµέσως ενηµερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία 3 οχήµατα µε 4 άνδρες από το κλιµάκιο της Κρέστενας µε επικεφαλής τον Υποπυραγό Αλέξανδρο Γιαννακόπουλο κατευθύνθηκε προς το χωριό. Αµέσως ενηµερώθηκε και η ∆ιασωστική Εθελοντική Οµάδα Φιγαλείας, µέλη της οποίας µε επικεφαλής το Χρή-

στο Καπλάνη έφτασαν αµέσως στο Κρυονέρι και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, πριν καλά-καλά φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήµατα, αποτρέποντας έτσι και το ενδεχόµενο επέκτασής της στα γύρω σπίτια. Από τη φωτιά, όπου όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε από το τζάκι, καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος της κουζίνας όπου βρισκόταν το

τζάκι – πάτωµα, ταβάνι, ντουλάπια, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ζηµιές – κυρίως λόγω των πυκνών καπνών – υπέστη και το υπόλοιπο σπίτι. Η ηλικιωµένη γυναίκα, που ζούσε µόνη της, δεν µπορούσε να πιστέψει το κακό που τη βρήκε, ενώ οι γείτονές της προσπαθούσαν να την ηρεµήσουν. Ν.Σ

ΜΕ C-130 ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Η 62ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΑ

Ψάχνουν για το κίνητρο... Τ

Μαρία Καραµπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

Σήµερα οδηγείται στον Ανακριτή Σήµερα οδηγείται στον Ανακριτή, προκειµένου να απολογηθεί, ο 40χρονος που συνελήφθη το πρωί της Κυριακής ως δράστης της θρασύτατης ληστείας που σηµειώθηκε το µεσηµέρι του Σαββάτου, στα γραφεία της εφ. «∆ηµοκρατική». Χθες, ο 40χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και πήρε προθεσµία για να απολογηθεί σήµερα. Την ίδια στιγµή, η κατάσταση της υγείας του Παντελή ∆αµασκόπουλου, µετά την επίθεση που δέχθηκε, έχει βελτιωθεί και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, ενώ χθες εξετάσθηκε και από τον ιατροδικαστή. Υπενθυµίζεται ότι τις 12 περίπου το µεσηµέρι και ενώ οι ιδιοκτήτες της «∆ηµοκρατικής», Αµαλία και Παντελής ∆αµασκόπουλος, εργάζονταν από το πρωί για την έκδοση της ∆ευτέρας, είδαν ένα άτοµο να µπαίνει στο χώρο. Προσποιήθηκε ότι χρειαζόταν άµεσα λεφτά για να µπορέσει να φέρει τη σύζυγό του από την Πάτρα, όπου δήθεν είχε γεννήσει, στον Πύργο. Όταν ο Παντελής ∆αµασκόπουλος του είπε ότι έπρεπε να φύγει καθώς δεν είχε να του δώσει, ο άνδρας όχι απλά δεν αποχώρησε αλλά άρπαξε την τσάντα της Αµαλίας ∆αµασκοπούλου και πήρε το πορτοφόλι που βρισκόταν µέσα σε αυτήν. Ο Παντελής ∆αµασκόπουλος αντέδρασε, κινήθηκε εναντίον του για να τον σταµατήσει και τότε ο 40χρονος άρχισε να τον χτυπά µε γροθιές και τράβηξε µαχαίρι. Τον πέταξε στο έδαφος και προσπάθησε να του καρφώσει το µαχαίρι ενώ εξακολουθούσε να τον χτυπά µε κλωτσιές σε όλο του το σώµα, στην κοιλιά και στα πόδια… και τελικά κατάφερε να ξεφύγει για να συλληφθεί την επόµενη ηµέρα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Π.Μ

ο κίνητρο, που όπλισε τους δύο δράστες της εγκληµατικής ενέργειας σε βάρος της Αργυρώ ς Κουραφάλου από την Κεραµιδιά, αναζητούν επίµονα οι αστυνοµικές αρχές, ενώ η 62χρονη που χθες νωρίς το µεσηµέρι µεταφέρθηκε µε C-130 από το αεροδρόµιο της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας στο Γενικό Κρατικό νοσοκοµείο της Νίκαιας, εξακολουθεί να δίνει µάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε κρίσιµη κατάσταση Η 62χρονη έχει δεχθεί πέντε µε έξι σφαίρες στο πρόσωπο, το λαιµό, το στήθος και την κοιλιακή χώρα, εκ των οποίων κάποιες δεν έχουν αφαιρεθεί ακόµη, και η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιµη. Οι οικείοι της ήθελαν από την πρώτη στιγµή να τη µεταφέρουν σε νοσοκοµείο των Αθηνών, ωστόσο οι γιατροί του νοσοκοµείου του Πύργου που νοσηλευόταν από το βράδυ του Σαββάτου, µετά τη χειρουργική επέµβαση που υποβλήθηκε στο νοσοκοµείο της Αµαλιάδας, ήταν κατηγορηµατικοί ότι ήταν αδύνατη η µεταφορά της µε ασθενοφόρο, καθώς η ζωή της κρέµεται από µία κλωστή και η µοναδική λύση ήταν η µεταφορά από αέρος. Τελικά η λύση βρέθηκε και χθες νωρίς το µεσηµέρι η 62χρονη µεταφέρθηκε αρχικά µε ασθενοφόρο στο αεροδρόµιο στην Ανδραβίδα και από εκεί επιβιβάστηκε στο C-130 και µεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σταθερή κατά-

Οι Αστυνοµικές Αρχές περιµένουν να «µιλήσουν» τα αποτυπώµατα των δραστών

σταση.

Οι απειλές και τα αποτυπώµατα Την ίδια στιγµή οι Αστυνοµικές Αρχές και ειδικότερα το Τµήµα Ασφαλείας Αµαλιάδας που διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισµό των δραστών, έχει δώσει µεγάλη βαρύτητα στο κίνητρο που όπλισε τα χέρια τους, γι’ αυτό και µέχρι χθες το µεσηµέρι συνεχιζόταν η λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό περιβάλλον της 62χρονης, καθώς από την πλευρά του συζύγου της έγινε γνωστό ότι τον τελευταίο χρόνο δεχόντουσαν απειλητικά τηλεφω-

Κινήθηκαν µε άνεση Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η άνεση µε την οποία κινήθηκαν οι δράστες, καθώς επεδίωξαν να γίνουν ορατοί κατά την παραµονή τους στο καφενείο στο χωριό από τους συγχωριανούς, και όλοι κάνουν λόγο για πληρωµένη εκτέλεση, κανείς όµως δεν γνωρίζει το κίνητρο. Οι δύο δράστες, αφού πυροβόλησαν τη γυναίκα το απόγευµα του Σαββάτου, την οποία πίστεψαν ότι είχαν σκοτώσει, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο µάρκας Toyota Rav και εξαφανίστηκαν, µε κατεύθυνση προς Άγιο Ηλία λένε κάποιοι, προς ∆αφνιώτισσα λένε κάποιοι άλλοι. Άλλο ένα µελανό σηµείο στην όλη υπόθεση πάντως, είναι το γεγονός ότι κανείς δεν συγκράτησε τον αριθµό του αυτοκινήτου, ενώ τα στόµατα παραµένουν κλειστά γιατί πλέον όλοι φοβούνται, ότι µπορεί να υπάρξουν και χειρότερα. νήµατα στο σπίτι τους από άγνωστο άτοµο. Πολλές ελπίδες έχουν εναποτεθεί και στα δακτυλικά

αποτυπώµατα και η Αστυνοµία αισιοδοξεί ότι ίσως ‘µιλήσουν’ και δώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Τα φλιτζάνια

και τα ποτήρια που ήπιαν καφέ οι δύο δράστες στο καφενείο της 62χρονης και του συζύγου της το περασµένο Σάββατο στην Κεραµιδιά, λίγο πριν πυροβολήσουν µε σκοπό να σκοτώσουν τη γυναίκα, αξιοποιήθηκαν από τις Αστυνοµικές Αρχές και τα αποτυπώµατα που έχουν βρεθεί έχουν ήδη σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνοµίας. Παράλληλα, προς εξέταση έχουν αποσταλεί οι πέντε κάλυκες και η µία βολίδα που βρέθηκαν στο σηµείο που πυροβόλησαν οι δράστες την 62χρονη, προκειµένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριµένο όπλο είχε χρησιµοποιηθεί σε άλλη εγκληµατική ενέργεια. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για πιστόλι και οι κάλυκες που βρέθηκαν είχαν διάµετρο 7,65 εκ.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟ∆ΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ

Προβληµατισµός στις διωκτικές αρχές Έντονος προβληµατισµός επικρατεί στις διωκτικές αρχές µετά τα τελευταία επεισόδια στον Πύργο µεταξύ των οπαδών των δύο αιωνίων αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου που τελευταία έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Η ανησυχία που επικρατεί και στις τάξεις των ίδιων των πολιτών έχει µεγαλώσει αφού όπως είναι γνωστό το Σάββατο οι δύο οµάδες παίζουν µεταξύ τους και η ένταση θα είναι στο κατακόρυφο. Πλέον η αντιπαράθεση που έχει αρχίσει από τις 16 Ιανουαρίου του 2011 έχει πάρει τη µορφή της προσωπικής βεντέτας και κανείς δεν µπορεί να υπολογίσει την έκβασή της. Το ανακριτικό τµήµα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισµό των δραστών των δύο εµπρηστικών ενεργειών. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται και έρευνες από τις αστυνοµικές αρχές της περιοχής ενώ αναµένεται τις µέρες αυτές τα µέτρα αστυνόµευσης να ενταθούν ώστε να αποφευχθεί, όσο είναι δυνατόν ένα νέο επεισόδιο µεταξύ των οπαδών των δύο οµάδων.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

Ε

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑ∆ΑΣ : ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Φ. Σάντος : «Εγώ είµαι προπονητής της Εθνικής»

νοχληµένος από όσα διαρρέονται για τη συµµετοχή των παικτών Ολυµπιακού και Παναθηναϊκού στην Εθνική οµάδα εν όψει του µεταξύ τους ντέρµπι εµφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος κατά την αναχώρηση της αποστολής για το σηµερινό φιλικό µε τη Ρουµανία στο Άλταχ της Αυστρίας. Ερωτηθείς πώς σχολιάζει την ανεπίσηµη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Ολυµπιακός για την άνιση - όπως τη θεωρούν οι «ερυθρόλευκοι» - µεταχείριση µεταξύ των διεθνών της οµά-

δας µε αυτούς του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος οµοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: «Εγώ είµαι προπονητής της Εθνικής, ότι του Ολυµπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού». Για το ίδιο θέµα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, απαντώντας «ουδέν σχόλιο». *** Η πιθανότερη σύνθεση για το ση-

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

µερινό φιλικό είναι η ακόλουθη: Τζόρβας (τερµατοφύλακας), Μανιάτης (δεξί µπακ), Γιαννούλης (αριστερό µπακ), Μαλεζάς, Παπασταθόπουλος (στόπερ), Τζιόλης, Μάκος, Καραγκούνης (κεντρικά χαφ), Χαριστέας (αριστερός µεσοεπιθετικός), Κονέ (δεξιός µεσοεπιθετικός), Λυµπερόπουλος ή Μήτρογλου (σέντερ φορ).

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

«Είναι καλό που ξεκινάµε στον Πύργο»

Ε

Πρεµιέρα Πανηλειακού στον Πύργο µε Χανιά

Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com

Ο Σωτήρης Αντωνίου.

Ο τεχνικός του Πανηλειακού Σωτήρης Αντωνίου µας µίλησε για την κλήρωση την οποία χαρακτήρισε καλή, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν µέσα στο σπίτι τους και µε νίκη θα πάρουν τα πάνω τους για την εξέλιξη της σεζόν. «Ήταν επιθυµητό να γίνει το πρώτο παιχνίδι µέσα στον Πύργο, αφού είναι καλό να ξεκινάς το πρωτάθληµα µέσα στην έδρα σου. Με µια νίκη στον αγώνα µε τα Χανιά θα πάρουµε … δυνάµεις για τη συνέχεια. Έτσι µπορώ να πω, πως η κλήρωση ήταν καλή για µας. Πάντως τα Χανιά δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Έχουν ενισχυθεί και είναι µια νέα οµάδα µε αρκετές δυνατότητες. Πιστεύω ότι θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναµικότητας. Για την συνέχεια, δεν µπορώ να πω ότι µας ενδιαφέρει που παίζουµε κάπως αργά µε τον Απόλλωνα. Άλλωστε όλες τις οµάδες κάποτε θα τις αντιµετωπίσουµε. Από µας εξαρτάται τι θα κάνουµε και πιστεύω ότι µέσα στον Πύργο δεν πρέπει να … περάσει καµιά οµάδα». Ο Σωτήρης Αντωνίου δεν αντιµετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβληµα τραυµατισµού και ψάχνει για ένα φιλικό αντίπαλο το Σαββατοκύριακο, αν και ακόµη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

21: 00 20:00 18:00 17:00 16:00 14:00 13:00 12:00 11:00 10:00

730 401 458 794 185 931 195 801 327 852

1η κλήρωση : 3, 12, 19, 26, 30 2η κλήρωση : 4, 5, 11, 19, 30

πιτέλους ξεκινάει ! Έστω και αν περιµέναµε να γίνει η πρεµιέρα µια εβδοµάδα νωρίτερα, τελικά είναι γεγονός ότι στις 27 Νοεµβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθληµα της Football League 2, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, που πραγµατοποιήθηκε χθες ∆ευτέρα. Στην πρεµιέρα του πρωταθλήµατος ο Πανηλειακός θα υποδεχτεί στον Πύργο τα Χανιά, ενώ ακολουθούν κατά σειρά ο Ρούβας εκτός έδρας, ο Ηλυσιακός στον Πύργο, η Προοδευτική εκτός έδρας, ο ΠΑΟ Ρουφ στον Πύργο, ο Απόλλων Σµύρνης στη Ριζούπολη (το πιο δύσκολο ίσως παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» στον α’ γύρο), ο Αστέρας Μαγούλας στον Πύργο, η Ζάκυνθος εκτός έδρας, η Καλαµάτα στον Πύργο, και ο ΑΟ Γλυφάδας εκτός έδρας. Την 11η αγωνιστική και φυσικά στην 22η ο Πανηλειακός έχει ρεπό. Αναλυτικά οι αγώνες του Πανηλειακού :

Την 8η αγωνιστική µε Ζάκυνθο, την 9η µε Καλαµάτα

1η αγωνιστική (27/11) 12η αγωνιστική (26/2) Πανηλειακός - ΑΟ Χανιά 2η αγωνιστική (4/12) 13η αγωνιστική (4/3) Ρούβας - Πανηλειακός 3η αγωνιστική (11/12) 14η αγωνιστική (11/3) Πανηλειακός - Ηλυσιακός 4η αγωνιστική (18/12) 15η αγωνιστική (18/3) Προοδευτική - Πανηλειακός 5η αγωνιστική (8/1) 16η αγωνιστική (28/3) Πανηλειακός - ΠΑΟ Ρουφ 6η αγωνιστική (15/1) 17η αγωνιστική (1/4) Απόλλων Σµύρνης - Πανηλειακός

Τα δυνατά Χανιά υποδέχεται στην πρεµιέρα ο Πανηλειακός. Η φάση είναι από τον αγώνα της περασµένης σεζόν.

7η αγωνιστική (22/1) 18η αγωνιστική (8/4) Πανηλειακός - Αστέρας Μαγούλας 8η αγωνιστική (29/1) 19η αγωνιστική (22/4) Ζάκυνθος - Πανηλειακός

Προοδευτική-Καλαµάτα ΠΑΟ Ρουφ-Ζάκυνθος Απόλλων Σµύρνης-Αστέρας Μαγούλας Ρεπό έχει ο Ρούβας

Νέα από την κλήρωση *** Στις οµάδες ανακοινώθηκε ότι δε θα καλυφθούν τα έξοδα µετακίνησης, ενώ θα γίνει προσπάθεια για χορηγία από τον ΟΠΑΠ. Επίσης η Ζάκυνθος... επέστρεψε στο Νότιο Οµιλο. *** Ως εκπρόσωποι στο ∆Σ της Λίγκας θα είναι από το Νότιο όµιλο οι Βαγγέλης

Ασλανίδης της Γλυφάδας και Βασίλης Μπαλαµπέκης του Ηλυσιακού και από τν Βόρειο όµιλο οι Μιχάλης Κασσής της ∆όξας Κρανούλας και Σταύρος Ζαµπέτογλου του Απόλλωνα Καλαµαριάς.

10η αγωνιστική (12/2) 21η αγωνιστική (6/5) ΑΟ Γλυφάδας - Πανηλειακός 11η αγωνιστική (19/2) -

22η αγωνιστική (22/5) Ρεπό: Πανηλειακός *** Όλη η κλήρωση του νοτίου οµίλου στη σελ. 15.

ΒΟΛΕΪ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ

Η πρώτη αγωνιστική

Τα παιχνίδια της 1ης α γω νιστικής του Νοτίου οµίλου είναι αναλυτικά : Πανηλειακός-Χανιά Ηλυσιακός-Γλυφάδα

9η αγωνιστική (5/2) 20η αγωνιστική (29/4) Πανηλειακός - Καλαµάτα

Στη Ριζούπολη την 6η αγωνιστική

Όλα παραµένουν ρευστά…

Ά

Του Γ. Παπαφωτόπουλου

σχηµη εντύπωση έχει προκαλέσει η µη κάθοδος του Κοροίβου στο πρωτάθληµα της Α2 εθνικής, το περασµένο Σάββατο µετά το έγγραφο – παραίτηση που έστειλαν οι άνθρωποι της οµάδας στην ΕΟΠΕ, µε το οποίο γνωστοποιούσαν ότι η οµάδα δεν θα κατέβει στο µατς µε την Παλλήνη για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήµατος. Σύµφωνα λοιπόν µε πληροφορίες της

στήλης, στα µέσα της εβδοµάδας αναµένεται να υπάρξουν εξελίξεις από κάποιους παράγοντες που αγαπούν το σύλλογο, και όλα πλέον είναι ρευστά… ενόψει του Σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα µε την Παναχαϊκή! Να θυµίσουµε ότι οι λόγοι που επικαλέστηκαν και δεν κατέβηκε η οµάδα, είναι τα αρκετά προβλήµατα του συλλόγου, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονοµικά, και φυσικά το τεράστιο κόστος για να συνεχίσει κανονικά στο πρωτάθληµα ο σύλλογος.

www oleng eu www.oleng.eu H İʌȑȞįȣıȘ ıIJĮ ijȦIJȠȕȠȜIJĮȧțȐ įȚĮȡțİȓ 25 ȑIJȘ. ȅȚ IJİȤȞȚțȑȢ ȝĮȢ ȖȞȫıİȚȢ șĮ ıĮȢ ıȣȞȠįİȪȠȣȞ țĮș’ ȩȜȘ IJȘ įȚȐȡțİȚĮ ȗȦȒȢ IJȠȣ ijȦIJȠȕȠȜIJĮȧțȠȪ ıĮȢ.


14 Α Θ Λ Η Τ Ι Κ Ο

ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μ

Στο πλευρό…του Αργοναύτη νάσης Τσαµπρινός και σχεδόν όλοι οι παίκτες του Λευκού Αστέρα, αλλά και πολλοί φίλαθλοι από το Σκουροχώρι. Τουλάχιστον βγήκε η διαιτησία…και αυτό κάτι ήταν για την οµάδα του Αργοναύτη, που πρέπει πάντως να σοβαρευτεί στη συνέχεια, αν δε θέλει να µπλέξει σε περιπέτειες… Γ.Μ

Έκανε την έκπληξη ο Φίλιππος! Τρίτη

15 Νοεµβρίου 2011

Η Ατζέντα της ηµέρας

EUROLEAGUΕ: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 15:00 novasports3 Νανσί - Κάχα Λαµποράλ (E) ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2012 15:30 Eurosport Τουρκία - Κροατία ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2012 16:15 Eurosport Τσεχία - Μαυροβούνιο EUROLEAGUΕ: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 17:00 novasports3 Μπιλµπάο - Φενέρµπαχτσε Ούλκερ (Ε) ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2012 17:00 Eurosport Βοσνία-Ερζεγοβίνη - Πορτογαλία UEFA CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 18:00 novasports1 Λυών - Ρεάλ Μαδρίτης (Ε) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERLEAGUE 2011/12 18:10 novasports2 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ (Ε) ΣΤΟ ΦΙΛΕ 19:00 novasports3 Αθλητική εκποµπή (Z) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERLEAGUE 2011/12 20:00 novasports1 Αρης - Ολυµπιακός (Ε) Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ 20:30 novasports2 Αθλητική εκποµπή (Z) ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙ∆Ι ΕΛΛΑ∆Α – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 21.30 ΟΤΕ TV ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32 22:00 novasports1 Οσπιταλέτ - Μπαρτσελόνα (E) EUROLEAGUΕ: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 22:30 novasports3 Καντού - Ολυµπιακός (Ε) ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ 01:10 novasports1 ΚΠΡ - Μάντσεστερ Σίτι (Ε) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERLEAGUE 2011/12 01:10 novasports2 Εργοτέλης - Παναιτωλικός (Ε) UEFA CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 03:00 novasports1 Βαλένθια - Λεβερκούζεν (E)

Η

νίκη έκπληξη του περασµένου Σαββατοκύριακου σε ό,τι αφορά τα τοπικά πρωταθλήµατα, είναι σίγουρα αυτή που έκανε το Σάββατο στον Καρδαµά ο ουραγός του 2ου οµίλου της Β΄ κατηγορίας Φίλιππος Ανδραβίδας, µε την οποία έµεινε

«ζωντανός» στο κυνήγι της παραµονής στην κατηγορία, και της διεκδίκησής της, έστω µέσω των µπαράζ! Χάρις λοιπόν το γκολ του Αλεβιζόπουλου στο 55΄η οµάδα του Ι. Ζύγουρα πήρε το «τρίποντο» και ανάσανε… βαθµολογικά! Πάντως ήταν καλύτερη στο µεγαλύτερο

»»»

πορεί ο Αργοναύτης να µην πήρε τη νίκη στο µατς µε το Λαµπέτι και αντιθέτως να γνώρισε βαριά ήττα µε 5-1, όµως η οµάδα του Λευκού Αστέρα έδωσε σύσσωµη, το παρών στην αναµέτρηση του περασµένου Σαββάτου. Στο µατς που έγινε στο γήπεδο Σκουροχωρίου(είχε γίνει σπορά στο γήπεδο Κατακόλου), παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Θα-

µέρος του αγώνα, και άξιζε περισσότερα γκολ. Μέσω της στήλης µάλιστα ευχαριστεί την οµάδα της Θύελλας Καρδαµά για την άψογη φιλοξενία, και περιµένει να ανταποδώσει στο β΄ γύρο!

Γ.Π.

Γ.Μ

Εντυπωσιακός ήταν το πρωί της Κυριακής στην «παγωµένη» Ωλενα ο παίκτης του Ενιπέα Λατζοϊου Νίκος Μπουντόπουλος, παρότι λόγω τραυµατισµού αγωνίστηκε έως το 65΄του αγώνα. Όχι απλά ήταν µορφή, αλλά έφτιαξε όλα τα γκόλ, και ο ίδιος είχε δυο δοκάρια. Στο πρόσωπο του ο τεχνικός της οµάδας του Νίκος Αντωνόπουλος, βρήκε τον «ηγέτη» που αναζητούσε ο Ενιπέας εδώ και χρόνια! Και ο Νίκος µε την εµπειρία που διαθέτει από το πέρασµα του στις ανώτερες κατηγορίες, µε τελευταίο σταθµό της καριέρας του το Λαµπέτι, παρότι είναι µόλις 23 ετών, δείχνει αρκετά ώριµος να πάρει στις πλάτες του την οµάδα και να την οδηγήσει στη νίκη, όπως άλλωστε έκανε και στην Ωλενα. Γ.Π.

Έφτασε τα 10 ο Ι. Σπηλιόπουλος!

Οι παρατηρητές διαιτησίας Τόσα παράπονα ακούστηκαν για τους διαιτητές το Σαββατοκύριακο που µας πέρασε και αυτό που αναρωτιούνται οι εκπρόσωποι των οµάδων είναι αν οι παρατηρητές διαιτησίας έκαναν σωστά…τη δουλειά τους; Ποια είναι αυτή; ∆εν θα την υποδείξουµε εµείς βέβαια, αλλά αν και πάλι “την έβγαλαν λάδι” αυτοί που έκαναν τα λάθη, µάλλον κάτι δεν πάει καλά… Πλέον όµως, πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες και κάθε εκπρόσωπος σωµατείου, ότι η Ηλειακή διαιτησία “νοσεί”. Αυτούς έχουµε και µε αυτούς πρέπει να συµβιβαστούµε ότι θα βγεί και η φετινή χρονιά.

O Νίκος και ο Ενιπέας!

Στα µέτρα µας είναι η κλήρωση… Από µας εξαρτώνται τα πάντα …

Επώνυµα

Καλή η κλήρωση, αν προσέξει …

Τ

Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com

ελικά η Ένωση ποδοσφαιρικών σωµατείων Β’ και Γ’ Εθνικής (ή αλλιώς FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2) το έκανε το … θαύµα της και όρισε την έναρξη της Γ’ Εθνικής για την Κυριακή 27 Νοεµβρίου. Βέβαια θα µου πείτε τι 20, τι 27! Έχετε κάποιο δίκιο… Αλλά και πάλι πήγε ακόµη πιο πίσω η έναρξη του πρωταθλήµατος και δεν ξέρουµε αν αυτό είναι προς όφελος των οµάδων ή όχι. Ο Πανηλειακός λοιπόν στην πρεµιέρα της Γ’ Εθνικής θα υποδεχτεί στον Πύργο τα Χανιά, µια γνωστή του οµάδα από το περσινό πρωτάθληµα. Και φυσικά θα θέλει να ξεκινήσει µε το … δεξί τη σεζόν, για να δείξει ότι µπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά στο φετινό πρωτάθληµα. ∆εύτερη αγωνιστική πάµε στο Ρούβα και ακολουθεί ο Ηλυσιακός, ενώ την τέταρτη αγωνιστική έχουµε µατς µε την ιστορική Προοδευτική, που πάντως µόνο το όνοµα της έχει αποµείνει πλέον.

Από κεκτηµένη ταχύτητα και πάνω στην πίεση… της δουλειάς από τον πίνακα των σκόρερ της Α2 κατηγορίας, παραλείψαµε να περάσουµε τα γκολ της αναµέτρησης της Αλφειονίδας µε τον Ατρόµητο Βαρβάσαινας. Ζητάµε λοιπόν συγγνώµη, και σηµειώνουµε ότι ο Ι. Σπηλιόπουλος µε τα δυο που έβαλε έφτασε τα 10, και πέρασε στην 3η θέση των σκόρερ, ενώ ο συµπαίκτης του Β. Καζαµίας που έβαλε ένα, έφτασε τα 4 έως τώρα στο πρωτάθληµα. Σε ό,τι αφορά τώρα την οµάδα της Βαρβάσαινας, ο Καλαντζής ήταν ο σκόρερ και των δυο τερµάτων, φτάνοντας έτσι στα 4 έως τώρα γκολ στο πρωτάθληµα. Πλέον ο Ι. Σπηλιόπουλος µπαίνει γερά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των σκόρερ της Α2. Γ.Π.

Με τον Απόλλωνα που για πολλούς είναι το φαβορί για την άνοδο παίζουµε την 6η αγωνιστική στη Ριζούπολη, ενώ τη Γλυφάδα που έχει και αυτή πολύ καλή οµάδα την αντιµετωπίζουµε την 10η αγωνιστική εκτός έδρας. Όσον αφορά τα ντέρµπι µε τη Ζάκυνθο και την Καλαµάτα, µε τους Ζακυνθινούς παίζουµε την 8η

αγωνιστική στο «Τζάντε», ενώ µε τους Καλαµατιανούς την 9η αγωνιστική στον Πύργο. Κολλητά δηλαδή … Σε γενικές γραµµές η κλήρωση είναι καλή για τους «ερυθρόλευκους», αρκεί να είναι αυτοί που πρέπει µέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου κρίνονται όλα.


ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

Σ Π Ο Ρ 15

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟ∆ΟΜΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΟΠΑΙ∆ΩΝ

Γ

Πρεµιέρα το Σάββατο 19 Νοεµβρίου

ίνεται γνωστό στα σωµατεία ότι η 1η αγωνιστική του πρωταθλήµατος Προπαίδων περιόδου 2011-12 θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2011 ως ακολούθως:

· Τα σωµατεία ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ του 1ου οµίλου και ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ ΒΑΡ∆ΑΣ του 2ου οµίλου έχουν ΡΕΠΟ.

!/! "#/$%! &'! (")*+, 1 19/11/2011 11:00 -/$.'%!+! 2

3 4

-&#!.*%! 0/*11! )/'(,/ – !%,1,- )/'(,/ 19/11/2011 11:00 #*1%.-,),/1,/ !-.*'!- !# – +!2$" !$+'!3%+!19/11/2011 11:00 3!'0,1,#%, "1*%!4,- 3!'0 – !%!- (!-.,/$"19/11/2011 11:00 #!$,1!+! )',,+*/.%4" – "1*%!4,1*5!%$&$

· Σηµειώνεται ότι οι αγώνες Προπαιδικού πρωταθλήµατος 1ου οµίλου: ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑ∆ΙΟΥ και ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤ. - ΑΛΦΕΙΟΥ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ δε θα γίνουν λόγω παραίτησης από το πρωτάθληµα Υποδοµής ΠΡΟΠΑΙ∆ΩΝ των σωµατείων ΗΡΑΚΛΗ ΠΥΡΓΟΥ και ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ. *** Με απόφαση της Ε.Π στη συνεδρίασή της της 9/11/2011 γίνεται γνωστό στα σωµατεία ότι οι υπόλοιποι αγώνες Κυπέλλου 4ης φάσης θα γίνουν την Τετάρτη 23/11/2011.

ΜΙΚΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ

Οι κλήσεις για τους αγώνες µε Κεφαλονιά Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com Από τους Ενωσιακούς Προπονητές των Μικτών Οµάδων της Ε.Π.Σ. Ηλείας καλούνται οι εξής ποδοσφαιριστές των Μικτών Οµάδων για τον αγώνα της 3ης Αγωνιστικής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ∆ΩΝ µε την Κεφαλονιά. !"#$# %&'%

&('%)"!

Αρχίζει το Σάββατο το πρωτάθληµα προπαίδων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ο Κένταυρος Μαγούλας και οι φίλαθλοί του έχουν να καταγγείλουν τα εξής: Όταν έφτασε η οµάδα µας στο αφιλόξενο γήπεδο του Χειµαδιού το Σάββατο ώρα 2 και 10 δέχτηκε οµαδική επίθεση από µερίδα φιλάθλων. Μπήκαν εσκεµµένα µέσα στα αποδυτήρια µας µε πρόθεση να χτυπήσουν τον ποδοσφαιριστή µας Σωτηρόπουλο ∆ιονύσιο και συνεπλάκησαν µε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές µας. Αµέσως κλειστήκαµε µέσα στα αποδυτήρια προσπαθήσαµε να καλέσουµε εµείς την αστυνοµία που ποτέ δεν ήρθε. Γενικά υπήρχε κλίµα τροµοκρατίας. Ένα µεγάλο ερωτηµατικό που το λέµε συνεχώς, γιατί ο παρατηρητής του αγώνα δεν πηγαίνει στο γήπεδο µια ώρα νωρίτερα; Όπως πηγαίνουν και οι οµάδες και που παρατηρούνται τέτοιες συµπεριφορές συνεχώς στο αφιλόξενο Χειµαδιό. Μήπως αυτά είναι εσκεµµένα από κάποιους που κόπτονται για την ΕΠΣΗ; Όπως καταλαβαίνετε όλη η οµάδα ήταν κλειδωµένη στα αποδυτήρια και δεν βρέθηκε ένας παράγοντας από τη διοίκηση να τους ηρεµήσει. Θεωρούµε ότι αυτά που έλαβαν χώρα στο Χειµαδιό µόνο σε τριτοκοσµικές χώρες συµβαίνουν. ∆εν έφτανε αυτό, µερίδα φιλάθλων του Χειµαδιού κινήθηκαν και χτύπησαν ηλικιωµένο φίλαθλο της οµάδας µας στην κερκίδα µε αποτέλεσµα το βράδυ της ίδιας µέρας να διακοµισθεί στο νοσοκοµείο µε καρδιακά συµπτώµατα. Στο τέλος του αγώνα έφυγε η οµάδα µας µε σκοπό να κάνει µπάνιο στα δικά µας αποδυτήρια εφόσον στο Χειµαδιό δεν υπάρχουν η εσκεµµένα δε µας δόθηκαν. Εκεί δεχτήκαµε πάλι επίθεση από µερίδα φιλάθλων που µας περίµεναν έξω από το γήπεδο, έγινε µικροσυµπλοκή και χάρη στον παράγοντα Βασίλη Μπάλα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Περιµένουµε να δούµε τι έχει γραφθεί στην έκθεση του παρατηρητή σχετικά µε τα γεγονότα που διαπράχθηκαν στο Χειµαδιό και που έγιναν γνωστά σε όλη την Ηλεία. Εµείς οι παράγοντες και οι φίλαθλοι της Μαγούλας που είµαστε λίγα χιλιόµετρα από την κοιτίδα του πολιτισµού, την Αρχ. Ολυµπία έχουµε παραδώσει µαθήµατα φιλοξενίας. Κλείνοντας θέλουµε να καταλάβει η διοργανώτρια αρχή ότι για εµάς το ποδόσφαιρο είναι µια ζωντανή πολιτιστική αθλητική εκδήλωση και σε αυτήν πιστεύουµε. Κάποιοι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν.

Αναλυτικά το πρόγραµµα στο Νότιο Όµιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League 2) για την αγωνιστική περίοδο 2011-12 έχει ως εξής:

Ξεκίνηµα µε πεντάρα

Ε

Του Γιάννη Μουρούτη

ντυπωσιακή ήταν η πρεµιέρα της φετινής περιόδου για την Αναγέννηση Κορυφής (είχε ρεπό την 1η αγωνιστική), αφού επιβλήθηκε µε 5-0 του Α.Ο.Περιστερίου την Κυριακή το πρωί. Η οµάδα του Γρηγόρη Κανελλόπουλου, που από ότι φαίνεται θα έχει µια αξιόλογη πορεία στον 2ο όµιλο της Γ’Κατηγορίας, είχε σε πολύ καλή µέρα τον προπονητή-παίκτη Γιώργο Μόσχοβο που σηµείωσε και δύο γκολ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο ταλαντούχος Στέφανος Καλοµοίρης. Το ενθαρρυντικό πάντως για την Αναγέννηση, είναι ότι αποτελείται κυρίως από ντόπιους παίκτες και κάποιους άλλους έµπειρους, που µπορούν να σηκώσουν το βάρος, µιας πρωταγωνιστικής πορείας. Το 1-0 έγινε στο 3’ από τον αγέραστο Σάκη Καζαζόπουλο, ενώ το ηµίχρονο τελείωσε 2-0 χάρις σε γκολ του Στεφανόπουλου. Στην επανάληψη ο Μονιούδης πέτυχε το 3-0 στο 63’, για να κλείσει το σκορ µε δύο γκολ ο Μόσχοβος στο 68’ και στο 82’, που διαµόρφωσε το τελικό 5-0.

!"#$#

!"#$"%&

'%(%)"*+&

!"#+,!$)%&

1995

2

-!&*.!/+0+$.+&

#12"#*+&

!"#+,!$)%&

1995

3

#1.!'!&

!,!&)!&*+&

!*!&

1995

4

3!41*"%&

/2,/,+&

(!#+$.!

1995

5

/!"!(01.!&

,*/+.!+&

)"!#!,+

1995

6

(!"#!"2,%&

!,'"1!&

!&)1"!&

1996

7

(0!/!.%&

0!,!#*2)%& +,,'$%*"#(

0!,+0+$.+ %.1*!/+& -!"5+.+(*+$

1996

(0%.*2,%&

#12"#*+&

#,&%(#-.)*

1995

10

(0*"(0!&

#12"#*+&

#+$(1"+

1995

11

,!,+0+$.+&

51+4*.+&

0!,2.1,1*!/+&

1995

12

,*/+.+0+$.+&

%.*!&

!*!&

1995

13

,*/+.+0+$.+&

*2!,,%&

5$1..! 0$"#+$

1995

14

"#(#&'/.%"%-0%* 1#*'0+'%*

-!"'!

1996

15

0!,)1.%&

-!&*.1*+&

-!"'!

1995

16

01)"+0+$.+&

*2!,,%&

2#3()

1995

17

0$"+(!..%&

'*+,$&*+&

1995

18

)1"/1.1/%&

!,!&)!&*+&

15,*/+& !(!.*!'!& %.1*!/+& -!"5+.+(*+$

19

6!"!.!(0+$&

1((!,+$%. 0!.!*+62"*

8 !"#$%&'#(()*

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ -Α.Ο.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 5-0

!%!"#

1

9

1995

1995 1995

!"#$# (#*$'%

&('%)"!

!%!"#

!"#$#

1

#(2,'%"%-0%*

('$%0#%*

!"#+,!$)%&

1997

2

&$%-1+,%*

('$%0#%*

+)&,,#

1997

3

2#*$#0%"%-0%*

1#*'0+'%*

#-.!%#)/01

1997

5

$#$%0-,)*

2'%(-*'%*

+)&,,#

1997

6

$#0%&+,%"%-0%*

#4#(#*'%*

(-*.20(&1

1997

1#*'0+'%* 2)!).,'%*

.&-#2* #3*,,&#1

1998 1997

$/(*.#(.%"%-0%*

+0+-4+,'%*

+)&,,#

1997

10

!)0'#,#$)*

+-#&&+0%*

!"#+,!$)%&

1997

11

!%(%0'4%*

"#(#&'/.)*

#*#1

1997

12

!%*5%-0'#*

1#*'0+'%*

+)&,,#

1997

13

"#(#&'/.%"%-0%*

+-#&&+0%*

#-.!%#)/01

1997

14

"#"#"+.,%-

!'5#)0

#1/&-#1

1997

15

"#"#5,'*.%"%-0%* &+/,&'%*

'!4,%

1997

16

5,'*.%3%,#.%*

*"-,'2/(

#*#1

1997

17

.1$/!'*)%&

01)"+&

(-*.20(&1

1997

18

/!)1-!&

#1"!&*(+&

4#-4#1#*%#

1997

19

*$#,.*#()*

('$%0#%*

.&-#2*

1997

$#,#&'#(()* 8 $#.)3%,)* 7

9 11

16

Αναγέννηση Κορυφής: Χρονόπουλος, Καλοµοίρης, Μαρινόπουλος (46’Μάνης), Παναγιωτόπουλος, ∆. Κάκιας, Καζαζόπουλος (46’Χριστακόπουλος), Φ. Κάκιας, Μόσχοβος, Μονιούδης (80’Κ.Μιχαλόπουλος), Ν. Μιχαλόπουλος, Στεφανόπουλος

19

Α.Ο.Περιστέρι: Κορδονούρης (46’Παρασκευόπουλος), Ι. Κόλλιας, Ανδριόπουλος (75’Α. ∆ανίκας), Α.Παπαδόπουλος, Σπηλιόπουλος, Π.Ράλλης, Κ.Παπαδόπουλος, Χ.Ροκανάς, Μ.∆ανίκας, Κόλλιας, Ε.Ροκανάς (55’Μιχόπουλος)

Οι αγώνες θα γίνουν αύριο Τετάρτη 16/11/2011 στο Ενωσιακό γήπεδο Σπιάντζας. Ώρα προσέλευσης 12:45 για την οµάδα των παίδων (1997-1998) και 14:30 για την οµάδα των νέων (1995-1996). Πληροφορίες από τους Ενωσιακούς τεχνικούς Αντωνιάδη Βασίλειο (τηλ.6946465214) και Χρυσανθακόπουλο Αντώνιο (τηλ.6932638386)

Ο Γιώργος Μόσχοβος επέστρεψε στην οµάδα του χωριού του και πέτυχε δύο γκολ στο µατς µε τον Α.Ο.Περιστερίου

Το πρόγραµµα των αγώνων

Ε

∆ιόρθωση στις ποινές

κ παραδροµής δε δηµοσιεύθηκε στο ποινολόγιο των αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της 9/11/2011

η χρηµατική ποινή των 100 ευρώ που επιβλήθηκε από την αρµοδία Επιτροπή στον τιµωρηµένο µε απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα

ΠΑΙ∆ΕΣ: 14:00 ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ- ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΝΕΟΙ: 16:00 ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ- ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

για χρονικό διάστηµα δύο (2) µηνών, αξιωµατούχο του ΗΡΑΚΛΗ Π/Β κ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΓΡ.

Το πρόγραµµα του Νοτίου Οµίλου 1η αγωνιστική (27/11) - 12η αγωνιστική (26/2) Πανηλειακός - ΑΟ Χανιά Ηλυσιακός - ΑΟ Γλυφάδας Προοδευτική - Καλαµάτα ΠΑΟ Ρουφ - Ζάκυνθος Απόλλων Σµύρνης - Αστέρας Μαγούλας Ρεπό: Ρούβας

4η αγωνιστική (18/12) - 15η αγωνιστική (18/3) Προοδευτική - Πανηλειακός Ηλυσιακός - ΠΑΟ Ρουφ Ρούβας - Απόλλων Σµύρνης ΑΟ Χανιά - Αστέρας Μαγούλας Καλαµάτα - ΑΟ Γλυφάδας Ρεπό: Ζάκυνθος

7η αγωνιστική (22/1) - 18η αγωνιστική (8/4) Πανηλειακός - Αστέρας Μαγούλας Ζάκυνθος - Απόλλων Σµύρνης Καλαµάτα - ΠΑΟ Ρουφ ΑΟ Γλυφάδας - Προοδευτική ΑΟ Χανιά - Ρούβας Ρεπό: Ηλυσιακός

10η αγωνιστική (12/2) - 21η αγωνιστική (6/5) ΑΟ Γλυφάδας - Πανηλειακός Ζακυνθος - ΑΟ Χανιά Αστέρας Μαγούλας - Ρούβας Απόλλων Σµύρνης - Ηλυσιακός ΠΑΟ Ρουφ - Προοδευτική Ρεπό: Καλαµάτα

2η αγωνιστική (4/12) - 13η αγωνιστική (4/3) Ρούβας - Πανηλειακός ΑΟ Χανιά - Ηλυσιακός ΑΟ Γλυφάδας - ΠΑΟ Ρουφ Καλαµάτα - Απόλλων Σµύρνης Αστέρας Μαγούλας - Ζάκυνθος Ρεπό: Προοδευτική

5η αγωνιστική (8/1) - 16η αγωνιστική (28/3) Πανηλειακός - ΠΑΟ Ρουφ Απόλλων Σµύρνης - Προοδευτική Αστέρας Μαγούλας - Ηλυσιακός Ζάκυνθος - Ρούβας Καλαµάτα - ΑΟ Χανιά Ρεπό: ΑΟ Γλυφάδας

8η αγωνιστική (29/1) - 19η αγωνιστική (22/4) Ζάκυνθος - Πανηλειακός Αστέρας Μαγούλας - Καλαµάτα Απόλλων Σµύρνης - ΑΟ Γλυφάδας Προοδευτική - ΑΟ Χανιά Ηλυσιακός - Ρούβας Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

11η αγωνιστική (19/2) - 22η αγωνιστική (22/5) ΑΟ Χανιά - ΑΟ Γλυφάδας Ρούβας - Καλαµάτα Ηλυσιακός - Ζάκυνθος Προοδευτική - Αστέρας Μαγούλας ΠΑΟ Ρουφ - Απόλλων Σµύρνης Ρεπό: Πανηλειακός

3η αγωνιστική (11/12) - 14η αγωνιστική (11/3) Πανηλειακός - Ηλυσιακός Προοδευτική - Ρούβας ΠΑΟ Ρουφ - ΑΟ Χανιά Αστέρας Μαγούλας - ΑΟ Γλυφάδας Ζάκυνθος - Καλαµάτα Ρεπό: Απόλλων Σµύρνης

6η αγωνιστική (15/1) - 17η αγωνιστική (1/4) Απόλλων Σµύρνης - Πανηλειακός ΠΑΟ Ρουφ - Αστέρας Μαγούλας Προοδευτική - Ζακυνθος Ηλυσιακός - Καλαµάτα Ρούβας - ΑΟ Γλυφάδας Ρεπό: Χανιά

9η αγωνιστική (5/2) - 20η αγωνιστική (29/4) Πανηλειακός - Καλαµάτα ΑΟ Γλυφάδας - Ζάκυνθος ΑΟ Χανιά - Απόλλων Σµύρνης Ρούβας -ΠΑΟ Ρουφ Ηλυσιακός - Προοδευτική Ρεπό: Αστέρας Μαγούλας


16 Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Α

ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΧΡΗΜΑ

Έρχονται νέες µειώσεις

Ζήτησε στοιχεία εταιρειών µε υψηλές οφειλές στο ∆ηµόσιο

Σ

Αθήνα

Με άνοδο 0,95% ξεκίνησε η εβδοµάδα Αθήνα Άνοδο µε ιδιαίτερα ισχνό τζίρο κατέγραψαν οι τιµές των µετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδοµάδας, µε την αγορά να τηρεί στάση αναµονής εν όψει των προγραµµατικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Στην αλλαγή του κλίµατος στην αγορά συνέβαλε η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα λάβει την έκτη δόση από την ΕΕ και το ∆ΝΤ µε την αλλαγή της κυβέρνηση. O Γενικός ∆είκτης Τιµών έκλεισε στις 762,85 µονάδες σηµειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,95%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 1,34%, σηµειώνοντας ανώτερη τιµή στις 765,74 µονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυµάνθηκε σε ιδιαίτερα χαµηλά επίπεδα και διαµορφώθηκε στα 26,555 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σηµείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,27%, ενώ ο δείκτης της µεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,90% και ο δείκτης της µικρής κεφαλαιοποίησης σηµείωσε πτώση 0,44%. Από τις µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη µεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι µετοχές της Marfin Popular Bank (+7,73%), του Τ.Τ (+7,50%), της MIG (+5,33%) και της Μυτιληναίος (+3,91%). Αντιθέτως τη µεγαλύτερη πτώση σηµείωσαν οι µετοχές της Τιτάν (-1,79%), της Folli Follie (-1,67%) και των ΕΛΠΕ (-1,08%). Από τους επιµέρους δείκτες τη µεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηµατοοικονοµικών Υπηρεσιών (+3,46%), των Τροφίµων (+3,28%) και των Πρώτων Υλών (+2,42%). Αντιθέτως τις µεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χηµικών (-2,64%) και της Υγείας (-1,72%).

τις 25 Νοεµβρίου αναµένεται να παραδοθούν στο υπουργείο Εργασίας οι αναλογιστικές µελέτες για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλιστικών Ταµείων. Αµέσως µετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήµατος, µέσω του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε και θα κριθεί αν θα απαιτηθούν νέες διορθωτικές ρυθµίσεις. Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα υπάρξουν µε νέο νόµο παρεµβάσεις στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ σε Ταµεία για τα οποία οι αναλογιστικές µελέτες θα διαπιστώνουν πρόβληµα βιωσιµότητας. Τις επόµενες µέρες εξάλλου, αναµένεται στην Αθήνα το κλιµάκιο της τρόικας. Ήδη, στο πλαίσιο της εφαρµογής του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος ο νέος προϋπολογισµός θα προβλέπει µείωση της επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταµεία κατά 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η αύξηση

της ανεργίας έχει προκαλέσει απώλειες, κυρίως για το ΙΚΑ, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Με βάση το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισµού 2012, το νέο έτος θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα για την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη (15,9 δισ. ευρώ από 17,4 δισ. ευρώ) και µειωµένες κατά 1,4 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταµεία (13,4 από 14,8 δισ. ευρώ, συµπεριλαµβανοµένου του ΟΑΕ∆).

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Έγγραφες βεβαιώσεις για την εκταµίευση της 6ης δόσης

Τ

Αθήνα

ις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσµεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάµεων» της Ελλάδας, ότι θα τηρήσουν την συµφωνία της 26ης Οκτωβρίου εξακολουθούν να αναµένουν οι Βρυξέλλες, προκειµένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσµευση της έκτης δόσης των δανείων, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αµαντέου Αλταφάζ, σηµειώνοντας ότι η µορφή των έγγραφων επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούµενο. Ο Αµ.Αλταφάζ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ηµεροµηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσµεύ-

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

σεων, σηµείωσε ωστόσο ότι είναι προς το συµφέρον τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρωζώνης, να σταλούν το συντοµότερο δυνατό, προκειµένου να αποκατασταθεί η εµπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδοµάδες. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, επίσης, ότι ποτέ δεν διευκρινίστηκε αν απαιτούνται µία ή περισσότερες επιστολές. Ο κ. Αλταφάζ ανέφερε, εξάλλου, ότι πολύ σύντοµα το κλιµάκιο της τρόικας θα µεταβεί στην Αθήνα. Σηµείωσε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν επαφές, όχι µόνο µε την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και µε τις βασικές πολιτικές δυνάµεις της χώρας, επισηµαίνοντας ότι απαιτείται ευρεία στήριξη για τα αναγκαία και σκληρά µέτρα, προκειµένου να επιτύχει το πρόγραµµα προσαρµογής.

Αθήνα Στον άµεσο έλεγχο των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Οικονοµικών για φοροφυγάδες προχωρά ο Οικονοµικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για να ξεκαθαρίσει το θέµα και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις για τις οποίες θα σχηµατιστούν δικογραφίες. Ήδη ο Εισαγγελέας έχει αποστείλει τόσο στην ΦΑΕ όσο και στην ∆ΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων αίτηµα να του αποστείλουν λίστες µε εταιρίες που οι οφειλές τους προς το ∆ηµόσιο υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ.

BlackRock Solutions

Προτείνει «κούρεµα» 75-80% Αθήνα Το «κούρεµα» κατά 75-80% του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας που κατέχουν ιδιώτες, προκειµένου να µην επεκταθεί η κρίση χρέους της Ευρώπης, θεωρεί ως την πιο ενδεδειγµένη επιλογή η BlackRock Solutions. Όπως επισηµαίνει σε έκθεσή της, «οι κυβερνήσεις πέφτουν, οι αποδόσεις των οµολόγων ανεβοκατεβαίνουν ολόκληρες ποσοστιαίες µονάδες και οι αγορές σε όλο κόσµο είναι κλειστές: υπάρχει κίνδυνος η αναταραχή στην Ευρωζώνη να µετατραπεί σε παγκόσµια κρίση».

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ - ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ - ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΛΟΓΟΠΕ∆ΙΚΟΙ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ∆ΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Σύµβαση µε Ο.Α.Ε.Ε κ’ Ο.Π.Α∆ (∆ηµόσιο)

Λόγος-Οµιλία-Φωνή Μαθησιακές ∆υσκολίες

Γιάννα Γεωργ. Φαµέλου Πτυχιούχος Τµ. Λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Πατρών

Θεραπεία διαταραχών λόγου-οµιλίας-φωνής Μαθησιακές δυσκολίες παιδιά-ενήλικες 6971993126 6971993126

Γερµανού 6 Πύργος (β’ όροφος) τηλ.: 26210 26047 κιν.: 6973493920


ηλιακός, αυτόνοµη θέρµανση, 240 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6974797368. ΜΑ3349 ------------------------------------------------------

TΡΙΑΡΙΑ

ENOIKIΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Γ Κ ΑΡ ΣΟΝ Ι ΕΡ ΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες από 150 ευρώ, δυάρια από 170 ευρώ, τριάρια από 220 ευρώ τεσσάρια και 5άρια από 220 ευρώ σε όλες τις περιοχές του Πύργου και σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΥΜΠΑΝΗ Γ. Πατρόκλου 2 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 2621023996 και 6932623342 ΜΑΣ23 -----------------------------------------------------.ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ επιπλωµένη µε αυτονοµία θέρµανσης και a/c. Πληρ. τηλ. 6982503738. -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α 2 ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ µεγάλες µε ηλιακό, αυτόνοµη θέρµανση, parking, τέντες, κ.λπ. τέρµα Ναβαρίνου, δίπλα στο Τεχνικό Λύκειο. Πληρ. τηλ. 6932911621, 6932605109. ΜΑ3920 ---------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – 2ΑΡΙΑ, 3ΑΡΙΑ πολυτελείας, καινούρια πλήρως επιπλωµένα µε A/C, αυτόνοµη θέρµανση µε θερµιδοµετρητή στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/27490. ΜΑ3490

∆ΥΑΡΙΑ -----------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 82 τ.µ., 2ου ορόφου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6948605837. ΜΑ3971 -----------------------------------------------------ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 60 τ.µ., 5ου ορόφου, 38 τ.µ. 1ου ορόφου (επιπλωµένο) στην οδό Πατρών και Ζακύνθου και 38 τ.µ. στον 3ο όροφο Μαγνησίας 5. Πληρ. τηλ. 6945419522, 6979002206, κος Χαραλαµπίδης. ΜΑΣ9280 -----------------------------------------------------∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 64µ² β’ ορόφου γωνιακό στην πλατεία Κύπρου και Γορτυνίας 1, µε τέντες και A/C, φωτεινό µε απεριόριστη θέα, ένα υπ/τιο, χολ σαλοτραπεζαρία, κουζίνα και µπάνιο, όλα στην πρόσοψη. Πληροφ. στα τηλ. 26210/33716, 6973779282 και ώρες 10-14 και 19-22 µ.µ. ΜΑΣ2215 -----------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α 2ΑΡΙ 68 τ.µ., µε καλή θέα. Πληρ. τηλ. 6932398760, 26220/ 28540. ΜΑ3681 ---------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 50 τ.µ. δυάρι, επί της οδού Τ. Πετροπούλου και ∆ραγατσανίου στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/35061, 210/6463780. ΜΑ3930 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ επιπλωµένο ή µη στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 6976272160. -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2ΑΡΙ καινούριο, 2ου ορόφου, αυτόνοµη θέρµανση, Σαρανταπόρου 4. Πληρ. τηλ. 6936985212. ΜΑ3965 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2ΑΡΙ, 1 υπνοδωµάτιο, σαλονοτραπεζαρία και 1 µπάνιο, 1ος όροφος, πίσω από το Επαρχείο στον Πύργο. Τηλ. επικοινωνίας 26210/27161. ΜΑ3780 --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 1ου ορόφου µε αυτόνοµη θέρµανση, A/C, επιπλωµένο. Πληροφ. τηλ. 6932360437. ΜΑ3849 --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ σε δασκάλους – καθηγητές στην παραλία Ζαχάρως, καινούρια, λειτουργική, πλήρως επιπλωµένη, ψυγείο, κουζίνα,

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ 3ΑΡΙ στην οδό Μπελούση 20, Πύργος, µε µεγάλη κουζίνα, αυτόνοµη θέρµανση και αποθήκη. Πληρ .τηλ. 26210/33920.ΜΑ3649. --------------------------------------------------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑ από 75 τ.µ. και πάνω µε διπλά τζάµια – απαραιτήτως χωρίς υγρασία εντός Πύργου και περιχώρων. Έως 300 ευρώ/µήνα. Πληρ. τηλ. 6906889243. ΜΑ3864 --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α 2 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 2ου ορόφου, 65µ² νέας κατασκευής, επιπλωµένα ή µη, διαµπερή, µπαλκόνια, τέντες µε αυτόνοµη θέρµανση, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον ΤΕΙ. Πληρ. τηλ. 6932327760. ΜΑ3933 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ, 3άρι διαµέρισµα, µε αυτόνοµη θέρµανση, πάρκινγκ και χωρίς κοινόχρηστα, αντί του ποσού 280 ευρώ, 96 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6977085246, κος Χρήστος. ΜΑΣ3705 --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3άρι µε δύο υπνοδωµάτια, 3ου ορόφου επί της οδού Μπιζανίου 9 στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6976566672. ΜΑ S3719 ---------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ΑΡΙ σε αρίστη κατάσταση, Πετροπούλου, Πύργος. Πληρ. τηλ. 6974072840. ΜΑ3919 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΙΑ 75 τ.µ., 1ου ορόφου, διαµπερές, ανακαινισµένο, 2 υπνοδωµάτια, χολ, σαλόνι, κουζίνα, µπάνιο, χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνοµη θέρµανση στο κέντρο του Πύργου, Τασ. Καζάζη 24 (πρώην Αχιλλέως). Πληρ. τηλ. 26210/26858. ΜΑ3931 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 3ΑΡΙ µε αυτόνοµη θέρµανση, χωρίς κοινόχρηστα, πλήρως ανακαινισµένη στην οδό Απόλλωνος 23. Πληρ. τηλ. 26210/30373, 210/3416594, 6977303934. ΜΑ3959 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 3ΑΡΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – γωνιακό, Πατρών 108 στον Πύργο µε µπαλκόνια και άριστη θέα. Πληρ. τηλ. 26210/31303, 25021, 6936714712.ΜΑ3648. -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ χωρίς κοινόχρηστα 105 τ.µ., 3άρι µεγάλο µε αυλή εσωτερική στην Αγ. Χαραλάµπους 4. Πληρ. τηλ. 26210/34426, 6946663290. ΜΑ3936 -------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ µε βεράντες γύρω – γύρω, ηλιόλουστο, µε αυτόνοµη θέρµανση και χωρίς κοινόχρηστα, στην οδό Καταραχίου στον Πύργο. Επικοινωνία 26210/27751, 6984672980.ΜΑ3795. --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 3ΑΡΙ στην οδό Κοκκίνου και ΣΠΑΠ 5. Πληρ. τηλ. 26210/34465, 33652.ΜΑ3466. --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 85 τ.µ., 1ος όροφος, κεντρική θέρµανση, αυτονοµία επί της Αλφειού 41. Πληρ. τηλ. κινητό 6972094506, 26210/33772, Πύργος. --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ΑΡΙ ∆εληγιάννη 38. Πληρ. τηλ. 26210/95138, 6976835764. ΜΑ3717 --------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 95µ2, 3αρι, 3ου ορόφου, διαµπερές, Μάθιου 5, κατάλληλο και για επαγγ/κη χρήση. Πληρ. τηλ. 26210/29895, 6945938452. ΜΑ2306. -----------------------------------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 75 τ.µ., 2ος όροφος τριάρι, Αγησιλάου 27 Πύργος, ατοµική θέρµανση, χωρίς κοινόχρηστα. Τιµή

270,00 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22990-40036, κιν. 6978190108. ΜΑ3972 ----------------------------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ πολυτελούς κατασκευής, Γερµανού 27, Πύργος, 121 τ.µ., 3ος όροφος, διαµπερές, 3υ/δ, 1 µπάνιο, 1 W/C, αποθήκη, πλήρως εξοπλισµένο µε ηλεκτρικές συσκευές, κουζίνα – τζάκι, αυτόνοµη θέρµανση, µεγάλες βεράντες µε ηλεκτρ. τέντες. Πληρ. τηλ. 26210/22879, κιν. 6945267085. ΜΑ2251.

ΠΕΝΤΑΡΙΑ . ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 100 τ.µ. στα Λιθαράκια µε αυτόνοµη θέρµανση, πλήρως ανακαινισµένο. Πληρ. τηλ. 6946890181. . ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α, περιοχή Καλλίτσα, δίπλα από το παραδοσιακό Τατάνη, ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2ΑΡΙ 50 τ.µ., 1ου ορόφου, µε αυτόνοµη θέρµανση, πολύ ησυχία, σε κατοικία τριών διαµερισµάτων. Τιµή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 210/2511737 και 6979733114.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

1ου ορόφου, 120τ.µ. τριών υπνοδωµατίων, χολ, σαλόνι, κουζίνα, ηλιόλουστο, µε ατοµική θέρµανση, χωρίς κοινόχρηστα. Aγ. Μαρίνης 37 Πύργος Τηλ.6979249141, 6974312372. ΜΑ3267

. ΚΟΠΕΛΑ (Ελληνίδα) ΖΗΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

προς ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ή στα γύρω χωριά. ∆εκτή και ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ σε ανεξάρτητο ∆ωµάτιο. Τηλ. 6984044219, µόνο απογευµατινές ΩΡΕΣ.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 4ΑΡΙ

επί της οδού Τάκη Πετροπούλου 7, οροφοδιαµέρισµα 100 τ.µ. µε αυτόνοµη θέρµανση. Πληρ. τηλ. 6944296706. ΜΑ3912

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

60µ² στην πλ. Κύπρου στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6948986461.ΜΑ3925

.ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 90 τ.µ. στον α’ όροφο διώροφης οικοδοµής µε αυτόνοµη θέρµανση και χωρίς κοινόχρηστα, οδός Καταραχίου 10. Πληρ. τηλ. 6994561444.ΜΑ3901.

. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Α’ ΟΡΟΦΟΥ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 100 τ.µ., χωρίς κοινόχρηστα και µε κλιµατισµό σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6972008580, 6972226912. ΜΑ3958

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ στο Πανόραµα Σκαφιδιάς σε φοιτητές, καθηγητές, δασκάλους και άλλους και µε δωρεάν internet. Πληρ. τηλ. 26210/54725, 6945992194.ΜΑ3438.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΑΡΙΑ

επιπλωµένα και µη, πανταχόθεν ελεύθερα, µε αυτόνοµη θέρµανση, Ιπποδαµείας 6 πλ. Κύπρου Πύργος. Πληρ. τηλ. 26210/34132, κιν. 6982831787. ΜΑ2651.

. ΠΥΡΓΟΣ: ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 45 τ.µ.

στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, κατασκευής 2007, αρίστης κατάστασης, σε πάροδο οδού Γιαννιτσών, 200 µέτρα από ΤΕΙ, πλησίον ΙΚΑ και κέντρου πόλης. Πληρ. τηλ. 6944343788. ΜΑ3954

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ηµισόγεια ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 60 τ.µ. όπισθεν ∆ικαστηρίων. Πληρ. τηλ. 6974022762. ΜΑΣ3411

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

µε κήπο – καλοριφέρ – τζάκι. Πληρ. τηλ. 26230/23023. ΜΑ3758

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΟΡΟΦΗ ΝΕΟΚΤΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Χ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Στεφανοπούλου 9, Πύργος. Τηλ. 26210 23000 και 28028, κιν. 6972860928. ΜΑΣ469

1ου ορόφου, 3άρι, 90 τ.µ. διαµπερές µε αυτόνοµη θέρµανση, διεύθυνση Συγγρού 6. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6983934943 και 6970870676. ΜΑ3952

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α

. ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ ΧΑΡ. ΟΙΚΟ∆ΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΥΡΓΟΣ- ΗΛΕΙΑΣ

Πωλούνται ετοιµοπαράδοτα, πολυτελή διαµερίσµατα αντισεισµικής κατασκευής, αυτόνοµη θέρµανση, ύδρεση µε τζάκι, πόρτες ασφαλείας, γκαράζ, θυροτηλεόραση, Τηλ. επικοινωνίας: 6936862614-16, τηλ. γραφείου: 26210-27100, FAX: 26210-27100. ΜΑΣ309

- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

- ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ - ΓΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΙ∆ΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (π.χ. πιάνο) - ΑΜΠΑΛΑΖ (συσκευασία) - ΚΑΛΑΘΙ ΕΩΣ 17ΜΕΤΡΑ Πολυετή πείρα, εξειδικευµένο προσωπικό.

FOTOPOYLOS TRANS Τηλ. 6938425859, 6944857080 ΕΙ∆ΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!! MAΣ905

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΪΝΤΑΝΗΣ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΛΕΧΑΙΝΑ

ΗΛΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΥΡΟΣ – ΖΩΗΣ

Τηλ. 26230 23233, κιν. 6973734603 e-mail: pmeintanis@yahoo.gr - www.panosmeidanis.gr

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝ ΗΤΩΝ

Ο ΛΑΜΠΗΣ Αρχ. Ηλιδος 4 Αµαλιάδα Τηλ. 26220/25243 Κιν. 6974482081 www.lampisg.gr

1) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΥΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Α στα Σαβάλια Αµαλιάδας 1½ στρεµ. και 2½ στρεµ., άρτια, οικοδοµήσιµα σε λογική τιµή. 2) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 400 τ.µ. στο κέντρο της Γαστούνης. 3) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 140 τ.µ. στη ∆άφνη Αµαλιάδας. 4) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 5 στρέµµατα στο Γεράκι Αµαλιάδας, επί του δρόµου άρτιο και οικοδοµήσιµο. 5) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1 στρέµµα οικοδοµήσιµο µέσα στην Αµαλιάδα. 6) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 100 τ.µ. στο κέντρο της Αµαλιάδας. 7) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 70 τ.µ. σε 6½ στρεµ. στα Λαβδέικα Αµαλιάδας 8) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 650 τ.µ. προνοµιούχο στο κέντρο της Αµαλιάδας. 9) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4 στρέµµατα µε σπίτι ξύλινο 45 τ.µ. στην Κουρούτα. 10) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 70 τ.µ. στην Κουτσοχέρα Πύργου 11) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 105 τ.µ. σε κεντρικό µέρος στην Αµαλιάδα. 12) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 τ.µ. στην Αµαλιάδα και οικόπεδο 200 τ.µ. στην Αµαλιάδα 13) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.µ. στα Χανάκια µε δύο µαγαζιά ενοικιασµένα στο ισόγειο. 14) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 90 τ.µ. στο Βαρθολοµιό και ενοικιάζεται. 15) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ 10 στρεµµ. στο δρόµο Αµαλιάδας Φραγκαβίλας 16) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 400 τ.µ. στην περιοχή Αγ. Νεκταρίου Αµαλιάδας. 17) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4 στρεµ. στο δρόµο Αµαλιάδας – Γεράκι.

ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΛΕΧΑΙΝΑ επί της εθνικής οδού 15 στρ. µε πρόσβαση σε καλή τιµή. ΣΚΑΦΙ∆ΙΑ 14 στρ. µε θέα θάλασσα και απόσταση από παραλία 600 µ., κατάλληλο για µεζονέτες, κ.λ.π. σε καλή τιµή. ΚΑΣΤΡΟ 4.300 Τ.Μ. ∆ΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ROBΙNSOΝ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΑ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΑ∆ΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΡΕΤΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 50 ΣΤΡ.ΕΠΙΠΕ∆Α ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ∆ΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ 1.000 Μ. ΕΝΤΟΣ ΑΝΑ∆ΑΣΜΟΥ.ΤΙΜΗ 2.700 ΤΟ ΣΤΡ. ΣΙΜΙΖΑ 2 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 22 ΣΤΡ. ΚΑΙ 11 ΣΤΡ.Α ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ 500 Μ.∆Ι∆ΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 1.700 ΕΥΡΩ.ΤΟ ΣΤΡ. ΚΑΣΤΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗ 5.500 Τ.Μ. ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΚΑΙ ΒΙΛΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡ Σ. ΑΝΩ ΚΟΥΡΤΕΣΙ 15 ΣΤΡ.ΕΠΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ,ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 15.000 ΕΥΡ . ΛΕΧΑΙΝΑ ΕΠΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο∆ΟΥ ∆ΙΠΛΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ "ΚΟΚΙΟΣ"13 ΣΤΡ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. ΜΥΡΣΙΝΗ 13.600 ΕΝΤΟΣ ΑΝΑ∆ΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ 100 Μ.ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ∆ΡΟΜΟ.ΤΙΜΗ 48.000 ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆Α 9 ΣΤΡ.50 Μ.ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ Ο∆Ο ΕΝΤΟΣ ΑΝΑ∆ΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΛΙΕΣ.ΤΙΜΗ 28.000. ΤΡΑΓΑΝΟ 16 ΣΤΡ.ΕΝΤΟΣ ΑΝΑ∆ΑΣΜΟΥ 100 Μ. ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ∆ΡΟΜΟ.ΤΙΜΗ 3.800 ΤΟ ΣΤΡ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΙΕΣ. ΑΝΩ ΚΟΥΡΤΕΣΙ 50 ΣΤΡ.ΑΜΟΥ∆ΕΡΙΚΑ ΜΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΙΜΗ 2.600 ΤΟ ΣΤΡ. ∆ΗΜΗΤΡΑ-ΡΕΓΚΛΕΪΚΑ 25 ΣΤΡ.ΕΝΤΟΣ ΑΝΑ∆ΑΣΜΟΥ ΤΙΜΗ 2.500 ΤΟ ΣΤΡ. ΛΕΧΑΙΝΑ-ΑΡΕΤΗ 124 ΣΤΡ.ΕΠΙΠΕ∆Α ΕΝΤΟΣ ΑΝΑ∆ΑΣΜΟΥ,ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΧΩΜΑΤΟΣ.ΤΙΜΗ 2.800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡ. ΛΕΧΑΙΝΑ 6 ΣΤΡ.ΕΠΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤΥΧΙ ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ.ΤΙΜΗ 45.000 ΕΥΡΩ. ΝΙΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ 33 ΣΤΡ.ΕΠΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ 800 Μ.ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ 5 ΟΙΚΟΠΕ∆Α.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 5.500 ΤΟ ΣΤΡ. ΛΕΧΑΙΝΑ ΚΕΚΑΤΕΪΚΑ 6 ΣΤΡ.ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 36.000. ΜΑΧΟΥ ΕΠΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ 9 ΣΤΡ.ΜΕ 100 ΡΙΖΕΣ ΕΛΙΕΣ.ΤΙΜΗ 36.000 ΛΥΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΓΙΑ ΓΛΥΦΑ-ΑΡΚΟΥ∆Ι 5.300 Τ.Μ. ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ∆ΡΟΜΟ 70 Μ. ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΤΙΜΗ 98.000. ΜΥΡΣΙΝΗ ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ -ΠΑΡΑΛΙΑ 15 ΣΤΡ.ΜΕ 100 ΡΙΖΕΣ ΕΛΙΕΣ.ΤΙΜΗ 49.000. ΒΑΡ∆Α ΘΑΝΑΣΟΥΛΕΪΚΑ 18 ΣΤΡ.Α ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ∆ΟΤΙΚΑ. ΟΙΚΙΕΣ: ΛΕΧΑΙΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 90 τ.µ. και ο α’ όροφος 90 τ.µ. γιαπί. Τιµή για ολόκληρο 220.000. ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙΚΗΜΑ διώροφο, καινούριο, λουξ, αποτελούµενο από: Ισόγειο 2 διαµερίσµατα 90 τ.µ. και 60 τ.µ. και ο α’ όροφος 100 τ.µ. µε µεγάλες βεράντες σε οικόπεδο 1.330 τ.µ. και ωραία θέα από 450.000 ευρώ. Τώρα µόνο 250.000 ευρώ. ΛΕΧΑΙΝΑ ηµιτελής οικία 140 τ.µ., υπερυψωµένη, δίπλα στην Παναγία, σε καλή τιµή. ΚΥΛΛΗΝΗ, α’ όροφος 106 τ.µ. µε τζάκι και ωραία θέα θάλασσα.

ΝΕΑ ΜΑΝΟΛΑ∆Α Α ΟΡΟΦΟΣ 85 Τ.Μ. ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΤΙΜΗ 65.000 Ε ΣΚΑΦΙ∆ΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 150Τ.Μ. ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙΜΗ 150.000 ΕΥΡΩ. ΜΥΡΣΙΝΗ οικια 45 τ.µ. σε οικοπεδο 7,500 τ.µ. 400 απο παραλια.τιµη 85.000 ευρω. ΚΥΛΛΗΝΗ διορωφη οικια 95 τ.µ. ο καθε οροφος σε οικοπεδο 300 τ.µ.αποσταση απο παραλια 200 µ.διδεται και χωριστα.τιµη 290.000 για ολοκληρο. ΛΕΧΑΙΝΑ εναντι shell εισογειο διαµερισµα 100 τ.µ. σε διοροφη οικοδοµη µε κηπο.διδεται και επιπλωµενο.τιµη 85.000 ευρω. ΚΑΣΤΡΟ ΒΙΛΛΑ 180 Τ.Μ.ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ,ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΓΚΑΡΑΖ,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,∆ΙΑΜΟΡΦΟΜΕΝΟΣ Χ ΡΟΣ ΜΕ ∆ΕΝ∆ΡΑ,ΣΕ ΟΙΚΠΕ∆Ο 2.500 Τ.Μ.∆Ι∆ΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ 800.000 Τ ΡΑ ΜΟΝΟ 450.000 ΕΥΡ . ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆Α ΒΙΛΛΑ 100 Τ.Μ.ΜΕ 3Υ|∆ ΑΠΟΘΗΚΗ,ΓΚΑΡΑΖ,ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ,ΜΕ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1000 Τ.Μ.ΤΙΜΗ 160.000 ΕΥΡ . ΛΕΧΑΙΝΑ ΟΙΚΙΑ ∆ΙΟΡΟΦΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 100Τ.Μ.Ο ΚΑΘΕ ΟΡΟΦΟΣ.ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 160.000 ΕΥΡ . ΛΕΧΑΙΝΑ ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ∆ΙΟΡΟΦΟ ΟΙΚΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 35 Τ.Μ.ΚΑΙ Α ΟΡΟΦΟΣ 36 Τ.Μ.ΕΠΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.ΤΙΜΗ 65.ΟΟΟ ΕΥΡ . ΛΕΧΑΙΝΑ (ΑΓ.ΘΕΟ∆ΩΡΟΙ) ΟΙΚΙΑ 110 Τ.Μ. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΦΕΤΟΣ 4 Υ/∆ 2 ΜΠΑΝΙΑ,ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ, ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ, ΠΗΓΑ∆Ι, ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ, ΣΕ 6 ΣΤΡ.ΜΕ 35 ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ∆ΕΝ∆ΡΑ.ΤΙΜΗ 125.000 ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ. ΑΜΑΛΙΑ∆Α ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 105 Τ.Μ. ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΥΠΕΡΛΟΥΞ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2006 ΜΕ ΒΕΡΑΝΤΕΣ 35 Τ.Μ. ΚΑΙ 25 Τ.Μ.ΤΖΑΚΙ ΤΖΑΚΟΥΖΙ HOM SINEMA ΕΝΤΟΙΧΗΣΜΕΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ,∆Ι∆ΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ.Ο∆ΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΑ.ΤΙΜΗ 220.000 ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ. ΛΕΧΑΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙ Σ/Μ ΗΛΙ∆Α ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Α ΟΡΟΦΟΣ 140 Τ.Μ. ΗΜΙΤΕΛΗ.ΤΙΜΗ 100.000 ΕΥΡΩ. ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆Α ΟΙΚΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ 75 Τ.Μ.ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1500Τ.Μ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 70.000 ΕΥΡΩ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ∆ΙΟΡΟΦΗ 100 Τ.Μ. ΕΙΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑΠΙ ΚΑΙ 100 Τ.Μ. ΟΡΟΦΟΣ ΛΟΥΞ ΜΕ ΤΖΑΚΙ,ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ,ΣΕ 1000 Τ.Μ. ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΜΕ ∆ΙΑΦΟΡΑ ∆ΕΝ∆ΡΑ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 165.000 ΕΥΡΩ. ΚΥΛΛΗΝΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ-ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ∆ΙΟΡΟΦΗ ΟΙΚΙΑ Ο Α ΄ΟΡΟΦΟΣ 100 Τ.Μ. ΜΕ 2 ΣΤΡ.ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΤΖΑΚΙ,ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,ΠΑΡΚΙΝ,ΛΟΥΞ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2006.ΤΙΜΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΛΙΑ ΟΙΚΙΑ 90 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 6.500 Τ.Μ.ΤΙΜΗ 110.000 ΛΕΧΑΙΝΑ ΟΙΚΙΑ 77 Τ.Μ.ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 500 Τ.Μ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 40.000 ΒΑΡ∆Α ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 29 Τ.Μ. ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΥ ΤΙΜΗ 65.000. ΒΑΡ∆Α ΘΑΝΑΣΟΥΛΕΪΚΑ ΟΙΚΙΑ 90 Τ.Μ. 2Υ/∆ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΤΖΑΚΙ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1993 ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 13.700.ΤΙΜΗ 160.000 ΒΑΡ∆Α ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Α ΟΡΟΦΟΥ 70 Τ.Μ. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ 2 Υ/∆ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ,ΛΟΥΞ ΤΙΜΗ 110.000 ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆Α ΜΕΖΟΝΕΤΑ 85 Τ.Μ. ΓΩΝΙΑΚΟ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ,ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,ΗΛΙΑΚΟΣ,ΤΖΑΚΟΥΖΙ,ΥΠΕΡ ΛΟΥΞ.ΓΚΑΡΑΖ,ΑΠΟΘΗΚΗ.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2003 ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 360 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 190.000

ΛΕΧΑΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 68 Τ.Μ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 130.000 ΛΕΧΑΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 60 Τ.Μ. ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 70.000 ΟΙΚΟΠΕ∆Α: ΛΕΧΑΙΝΑ απέναντι από Shell ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 513 τ.µ. σε καλή τιµή. ΛΥΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1012 τ.µ. µε 18 ελιές κτίζει 400 τ.µ. Τιµή ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 35.000 ευρώ. ΣΤΡΟΥΣΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ 3.340 Τ.Μ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 44.000 ΕΥΡ ,ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ 48.000 ΕΥΡ ΛΕΧΑΙΝΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 360 Τ.Μ. ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ.Σ.∆. 1,2 ∆ΙΠΛΑ ΑΠΟ Α ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΤΙΜΗ 38.000 ΕΥΡ . ΛΕΧΑΙΝΑ οικοπεδο 240 τ.µ. σ.δ.2 διπλα απο την κεντρικη πλατεια αγιου ∆ηµητριου. ΚΑΣΤΡΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 636 Τ.Μ. ΚΤΙΖΕΙ 400 Τ.Μ. ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΤΙΜΗ 78.000 ΕΥΡ . ΛΕΧΑΙΝΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟ 152 Τ.Μ. Σ.∆.2 ΤΙΜΗ 145.000 ΚΑΣΤΡΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΓΩΝΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΗΠΕ∆Ο 600 Τ.Μ.ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΤΙΜΗ 67.000 ΛΕΧΑΙΝΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ-ΜΥΡΣΙΝΗΣ 2250 Τ.Μ. ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ 5 ΟΙΚΟΠΕ∆Α.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. ΑΡΕΤΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1000 Τ,Μ. ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 9.500 ΕΥΡΩ. ΒΑΡ∆Α ΕΠΙ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο∆ΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΜΙΝΟΡΕ 5.700 Τ.Μ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΟΙΚΟΠΕ∆Α.ΚΑΤΑΛΗΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.∆Ι∆ΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ. ΛΕΧΑΙΝΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ 400 Τ.Μ. ΕΠΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗ.ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΚΥΛΛΗΝΗ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 360 Τ.Μ. ΕΝΑΝΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ∆ΙΟΥ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ.Σ.∆.1 ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ 100 Μ. ΤΙΜΗ 95.000. ΚΑΣΤΡΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 Τ.Μ.ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕ∆Ο.ΤΙΜΗ 65.000 ΛΕΧΑΙΝΑ 4 ΟΙΚΟΠΕ∆Α 500 Τ.Μ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ∆ΙΠΛΑ ΑΠΟ ΕΠΑΛ.ΤΙΜΗ ΑΠΟ 15.000 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΣΤΡΟ Ι επιχείρηση ενοικιαζόµενα δωµάτια εν λειτουργία κατασκευής 1995, αριθµός δωµατίων 24 επί του κεντρικού δρόµου 800 µ. από ROBINSON CLUB µε θέα θάλασσα σε 2.500 τ.µ. Τιµή 690.000 ευρώ. ΚΑΣΤΡΟ συγκρότηµα 6 κατοικιών σε οικόπεδο 5½ στρ. µε φανταστική θέα ΙΟΝΙΟ πέλαγος δίπλα από ROBINSON CLUB. ΑΡΚΟΥ∆Ι ΓΛΥΦΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ 22 ΣΤΡ.Α1 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ 100 Μ.ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΟ,ΟΙΚΙΕΣ Κ.Λ.Π.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡIΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΣΠΙΤΙΑ

∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ, ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑ∆ΟΤΑ: 1. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ διαµπερές 64 τ.µ. µε 10 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο. 2. ∆ιαµέρισµα διαµπερές 86 τ.µ. µε 15 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο. 3. ∆ιαµέρισµα 112 τ.µ. µε 9 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο και τζάκι. 4. ∆ιαµέρισµα διαµπερές 117 τ.µ. µε 15 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο και τζάκι. Τηλ.6938110949 «ΕΡΓΟΝ ΟΙΚΟ∆ΟΜΙΚΗ» Ο.Ε. ΜΑΣ2021 -------------ΠΩΛΕΙΤΑΙ µεζονέτα 300 τ.µ. στον Αγ. Γεώργιο σε προνοµιούχο θέση (διαθέτει υπόγειο, γκαράζ φυλασσόµενα). Σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 694455305-7 ΜΑΣ3875 ------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΙΡΙΟ που αποτελείται από 2 οροφοδιαµερίσµατα 85 τ.µ. το καθένα και κατάστηµα 47 τ.µ. Τηλ. 6979002209. ΜΑΣ68 ---------------------------------------------------

18

Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011 . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 134µ² τρίτου – τετάρτου, ορόφου κατασκευής 85 στην οδό Τσαλδάρη 17. Πληρ. τηλ. 26210/28978, κιν. 6937150308. ΜΑ3897 --------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ στη ∆εληγιάννη 2, ισόγειο. Πληρ. τηλ. 26210/21825, 6987723679. ΜΑ3900 ------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1ου ορόφου, 100 τ.µ. σε πολύ καλή κατάσταση στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/41922, 6972390805. ΜΑ3937

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 60 98 131 µ επ ης πλα ε ας Ξυσ ρή 1ου δηµο κού σχολε ου χωρ ς ηµ υπα θρ ους κα χωρ ς ΦΠΑ πολυ ελούς κα α σκευής δ αµπερή από ο κοπεδούχο Πληρ ηλ 6974960226 ΜΑΣ5491

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

2ου ορόφου, 64 τ.µ., καλή κατασκευή, έναντι Νοµαρχίας Πύργου. Τιµή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 62.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944181097.ΜΑ3441

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 552m2 στον ΠΥΡΓΟ άρτιο κι οικοδοµήσιµο, µε δόµησης 772m2 σε τιµή χαµηλότερη της αντικειµενικής. Πληρ. Τηλ. 6977663366

ENOIKIΑΣΕΙΣ

. ΠΥΡΓΟΣ – ΣΥΝ∆ΡΙΑ∆Α ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τεσσάρων στρεµµάτων άρτια και οικοδοµήσιµα. Πληρ. τηλ. 6932206301.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ

35 τ.µ. αποτελούµενο από 2 δωµάτια & WC στον 1 όροφο, Μανωλοπούλου και Πατρών Πύργος έναντι Τεχνικού γραφείου Θεοδόση. Πληρ. τηλ. 6976555283. ΜΑΣ4061

. ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1ου αποτελούµενου από 3 ΓΡΑΦΕΙΑ έναντι Νοµαρχίας Πύργου. Τιµή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 60.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944181097.ΜΑ3440

. ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

οικοδοµήσιµο στην περιοχή Αγ. Γεωργίου (τουλάχιστον ένα στρέµµα). Πληρ. τηλ. 6977784812, 6977001636.

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 754m²

στον Πύργο Ηλείας στη συµβολή των οδών Θεµιστοκλέους και Παπαφλέσσα. Πληρ. τηλ. 6974011113. ΜΑ3956

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο στον ΠΥΡΓΟ άρτιο κι οικοδοµήσιµο, 500µ2 µε πρόσοψη 15µ, συντ. δόµησης 1,4. Λόγω ανάγκης. Ι∆ΙΩΤΗΣ Τηλ. 6947996647

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α άρτ α κα ο κοδοµήσ µα στο 10 χλµ Πύργου – Κατακόλου ∆ε κτές µόνο σοβαρές προτάσε ς Πληρ τηλ 6976555283

άρτια και οικοδοµήσιµα εντός της κοινότητας. Πληρ. τηλ. 26210/51808, 6976555286. ΜΑΣ6605

ΟΙΚΟΠΕ∆Α . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 8 στρεµ. στο Κατσικάρι (Πωλείται και τµηµατικά). Πληρ. τηλ. 6932569769. ΜΑ3505 -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο, 1ος στρέµµατος εντός Σκουροχωρίου. Πληρ. τηλ. 6972427893. ΜΑ3899 -------------------------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ επί της Αγ. Γεωργίου, άρτια και οικοδοµήσιµα. Πληρ. τηλ. 6974992426. ΜΑ3942 -------------------------------. ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ για αγροτικές καλλιέργειες. Παρακαλούµε τηλεφωνήστε 210/7219084, 6942407540. ΜΑ3955 ------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο ψηλότερο µέρος του βουνού Κολιρίου ΛΙΟΣΤΑΣΙ 4,5 στρ., πανοραµική θέα στο Ιόνιο. Απόσταση από Ε.Ο. Ολυµπίων 4 χλµ. ∆ρόµος άνετος. Τιµή 17.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6980408269.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ νεόδµητη (υπερυψωµένο ισόγειο) 200 µ. από το δρόµο Πύργου – Κατακόλου (Αγ. Ιωάννης), 120 τ.µ. µε υπόγειο 75 τ.µ., πολυτελούς κατασκευής, µεγάλες βεράντες, 3 υπνοδωµάτια, 2 µπάνια, τζάκι, ηλιακός, αρτεσιανό, ηλεκ. γκαραζόπορτα, εσωτερική σκάλα υπογείου, σε οικόπεδο 2200 τ.µ., περιφραγµένο, µε διαµορφωµένη τσιµεντένια είσοδο, θέα τη θάλασσα Κατακόλου, σε τιµή ευκαιρίας!!! Πληρ. τηλ. 6932246820.ΜΑ3599.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

50µ², και 25 µ², Λετρίνων 19 (πλ. ∆ικαστηρίων) στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6974337546, 210/7750215, απογ. ώρες. ΜΑ3292

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ

- 3 καταστήµατα, ά 50 τ.µ. - 2 αίθουσες, 1ος ά 100 τ.µ. - 1 ρετιρέ, 2ος ά 60 τ.µ. επί της Αχόλου 5 & Νίκης.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

50 τ.µ. µε πάρκινγκ και αποθήκη, 4ος όροφος, πλατεία Πλαστήρα και για επαγγελµατική στέγη. Πληρ. τηλ. 6979233367.

Πληρ. τηλ. 6909180521. ΜΑ3927

Στην πλατε α Καζαντζάκη πλησ ον του πεζόδροµου Αµαλ άδας ΣΟΓΕ Ο κατάστηµα 200 τ µ πρώην πα δ κός σταθµός ∆ήµου Αµαλ άδας Προσφέρετα γ α πα δ κό σταθµό – Νη π αγωγε ο – φροντ στήρ ο – γυµναστή ρ ο ή γ α οπο αδήποτε άλλη χρήση ΥΠΟΓΕ Ο στεγανό κατάστηµα 200 τ µ Προσφέρετα ΚΑΒΑ κρασ ών ποτών STOK εµπορευµάτων ή γ α οπο αδή ποτε άλλη χρήση Πληρ τηλ 26220 22546 κν 6978840667 ΜΑ3910

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

ποτιστικό 15 στρεµµάτων καλλιεργήσιµο στη θέση Ροφιά Πύργου σε πολύ καλή τιµή. Πληρ. τηλ. 26210/20471, 6948720024.ΜΑ3913

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ Α’ @B’ ΟΡΟΦΟΥ

5.360 τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο στο βουνό Λεβεντοχωρίου – Σκαφιδιάς µε πανοραµική θέα, περιέχει 80 ρίζες ελιές. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τιµή συζητήσιµη. Πληρ. τηλ. 6972796338. ΜΑΣ9032

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ επί της Αλφειού (έναντι LIDL) 110 τ.µ. µε 60 τ.µ., αποθήκη και θέση parking. Πληρ. τηλ. 6976566672. ΜΑΣ3720 -------------------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ επί της συνοικίας Παπακαυκά, πλήρως εξοπλισµένο, εν λειτουργία, µε σταθερή πελατεία (στην Αµαλιάδα). Πληρ. τηλ. 6946574041. ΜΑ3947

“ DOGKAS GROUR GROUR FAST FAST LINE” LINE” “DOGKAS € {s~Š~ˆ kk‰w{~ˆ ‰w{~ˆ €{s~Š~ˆ „†sŠw†Š~†ˆs lˆkws  „†sŠw†Š~†ˆs kk{„‰. {„‰. l ˆkws

s sw ws z z‰ ‰~s s ˆ ˆ € €{ sp~Š sp Š~-k -k‰w ‰w{~ {ˆ w wŠ Šw ws sŠ Š} }€ €w s sw ws z zkkw w| |ˆ ˆ €{ l lw w† †{ {~ˆ ˆ s s{ { ‰ ‰ˆ ˆ† †ˆ €} }l l{ {† † „‰ „ ‰~s  w w€€~w w{ {p p~z zw w‰ ‰ † †s s} } Šˆ Š ˆˆ ˆ† †{ {~‰ ‰ˆ ˆs sw ws kk~† †{ {Š Šw w~ p‰ p ‰w wkk€w wŠ Š~ ˆ ˆŠ Š} }Š Šw w† w †w wm m{ {s sŠ Š{ { €w ws sŠ Šw ww w ~† †} }Š Šw s sw ws sw s ws z z‰ ‰~s s ˆ ˆ € €{ n n s s{ {~s s

l ~wŠ‰wp{|~ˆs l~w€{sˆnwz}Š}s l~w€{sˆnwz}Š}s l~wŠ‰wp{|~ˆs sŠ{kwsŠ~w - {pwkk{n€wŠ~w {pwkk{n€wŠ~w - {p~{~‰}€wŠ~w) {p~{~‰}€wŠ~w) ( sŠ{kwsŠ~w Στην ΑΜΑΛ Α∆Α επ της Γεωργ ου Παπανδρέου δ αµέρ σµα 1ου ορό φου σε τρ ώροφη ο κοδοµή µε 1 υ δ καθ στ κό κα µπάν ο Τ µή 58000 Στην ΑΜΑΛ Α∆Α στην περ οχή του Νοσοκοµε ου δύο δ αµερ σµατα 67τ µ &65τ µ αντ στο χα δεύτέρου ορόφου κα νούργ ας ο κοδοµής πέντε χρόνων µε αυτόνοµη θέρµανση περ µετρ κές βεράντες Τ µή 1250 το τετ Στην ΑΜΑΛ Α∆Α οροφοδ αµέρ σµα 4ου ορόφου 109 τ µ κα νούργ ας κατασκευήςσε κεντρ κό κα ήσυχο σηµε ο της πόλης µε τρ α υ δ δύο µπάν α µεγάλες βεράντες γκαράζ δυνατότητα κατασκευής τζακ ού 1005 Τ µή 185000 Στη ΣΚΑΦ ∆ Α στην περ οχή ΠΑΝΟΡΑΜΑ µονοκατο κ α –µεζονέτα 82 τ µ σε ο κόπεδο 275 τ µ µε 2 υ δ 2 µπάν α κουζ να καθ στ κό 800µ από την θάλασσα µε πανοραµ κή θέα 1100 Τ µή 155000 Στην περ οχή του ΑΓ ΟΥ ΗΛ Α ο κ α 55τ µ µε ο κόπεδο 100τ µ περ που 10 χρονών δεύτερη γραµµή από την θάλασσα 1013 Τ µή 35000 Στην περ οχή ΣΥΚ ΕΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ µονοκατο κ α 60τ µ νόµ µη µε δύο υ δ κουζ να κα µπάν ο επ πλωµένη µε α ρκοντ σ ον µεγάλες βεράν τες Τρ τη σε ρά από την θάλασσα 1015 Τ µή 80000 Περ οχή Μάχου θέση Λαύρ ο αγροτεµάχ ο 12 στρ µε 52 δέντρα ελ ές µε πρόσοψη 100 µέτρα Τ µή 38000 Περ οχή Φραγκαβ λας ΑΜΑΛ Α∆Α λ οστάσ 4300τ µ µε 100ρ ζες ελ ές µε πρόσοψη στον κεντρ κό δρόµο Τ µή 35000 ΑΜΑΛ Α∆Α περ οχή Τσαφλέ κα αγροτεµάχ ο 9 στρ µε 100 ρ ζες ελ ές 30 χρόνων περ που 1106 Τ µή 27000 Στο ΠΑΛΑ ΟΧΩΡ αγροτεµάχ ο 15στρ πρώτη παράλληλος από την Εθν κή ΠΑΤΡΑΣ ΠΥΡΓΟΥ καλλ εργήσ µο εντός αναδασµού κατάλληλο γ α αγροτ κή κα επαγγελµατ κή χρήση 1057 Τ µή 3000 στρ Ο κόπεδο στην ΑΜΑΛ Α∆Α 500τ µ στην επέκταση της Ευαγγελ στρ ας µε συντελεστή δόµησης 0 8 Τ µή συζητήσ µη Ο κόπεδο στην ΑΜΑΛ Α∆Α 511τ µ γων ακό µε συντελεστή δόµησης 2 σε ήσυχη περ οχή άρτ ο κα ο κοδοµήσ µο 1143 Τ µή 150000 ΜΑ918

Π ΑΤΡΟΚΛΟΥ 1 4-16 & Ζ ΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΝ Ο .Τ.Ε Π ΥΡΓΟΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 14-16 ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ο.Τ.Ε ΠΥΡΓΟΣ Τ ΗΛ.26210 --20750 20750 - 2 0751 --20752 20752 --20753 20753 ΤΗΛ.26210 20751 e -maiI:dogkask@hotmaiI.com--site:www.dogkasgroup.gr e-maiI:dogkask@hotmaiI.com--site:www.dogkasgroup.gr Π ΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Ο ΙΚΟΠΕΔΑ - ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ |q ‰m‰t mxt‹xŠ…t~ {‰‡xŠl‰ q ‹~t ~ |n‡€~t n‡ €~ ‰ m‰ qŠl‰ -qx‹Š…‡ m x xŠ… ~ { ‰‡xŠ ‰ 12 t‹Š|x‹x | 90 |‹Šx … m.498) Š x x   Šx qŠ‰t‰„~ qŠ‰ ‰„~ €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ t‰q|Š ‰q Š xŠ€|‹ xŠ€ €.o € o (€€… …m ΥΡ ΥΡ ΩΡ ΣΚΟΥ ΡΟΧΩ ΡΙ ΠΥ ΡΓΟΥ ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ |‡‹‰t ‰€t‰ |q q ‹‰ ‰ €|‡‹Š€‰ € ‡ Š €‰ mŠ‰‰ mŠ‰‰  |lxo~  xo~ qŠ‰t‰„~ qŠ‰ ‰„~ xŠ‹‰- ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ €‹}| € x 1.000 ‹.  |‡x ‡x 2 t‹x 2.007 ‹. ‰€‰q|mx ‰€€o o~Š‰ ~ t‰ ‹~ €€… … m.488) ‰ €‰q mx |  n|x n x q…o|‹x q…o x ‰oo‰ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (€ …m ΑΡ ΑΣ ΥΡ ΡΓ ΒΑ ΡΒΑ ΣΑΙΝΑ ΠΥ Ρ ΓΟΥ 4.634 ‹.  xŠ‹‰ xŠ ‰ |  €x‹xqo~€‹€~ €x xqo~€ €~ n|x ‰o‰ ‰o‰ ‹‰ ‰ qŠl‰ qŠ ‰ ~‡ nxoxttx nxox x €x‹x€‰o‰ €x x€‰o‰ ‹~ ~ 15.000 mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (|€€x ‹~‡ xŠx ) (€…m.447) ΑΧ ΑΡ ΖΑ ΧΑ ΡΩ qt‘‡‰€xq‰t q ‘ ‡‰€xq‰ 1.576 ‹.  ‹.  800 800 xq‰THNnxoxttx(€ xq‰ HNnxox x €…m 371) ΕΙΟΥ ΣΑ o‰t‹xt ΑΛΦ ΦΕ ΥΣ o ‰ x 20. 000 ‹.  |  440 ŠŠ}|t |o|t o A Š x‡‰ q‰‹}‰|‡|t q‰ ‰ ‡ AŠ‹tx‡‰ x  ‰x x €€x x 100 ‹.  €€x‹‰€x x ‰ € x 10 |‹…‡ …‡ ‹~ ~ m xqŠx x  ~ ( €€… …m.450) x‹‰x‹x mxqŠxlx‹|t~ Μ ΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΦΕ ΥΣ ΑΛΦ ΕΙΟΥ ΣΑ o‰t‹xt o ‰ x 5 t‹Š|x‹x Š x x |  110 Š}|t Š o €‰Š…‡|€|t €‰Š…‡ € (€ |o|t €…m. 451) ΠΥ ΥΡ ΡΓ Ρ ΓΟΣ qox‹|x qox x €qŠ‰ ‰ t| m‰Š‰‚‰ m ‰Š‰‚‰ 80 ‹.  1²º 1² ‰Š‰‚‰t ‰Š‰‚‰ ( |€xŠx) 50.000 50 000 (€… …m m.544) ΑΛΦ ΦΕ ΥΣ ΕΙΟΥ ΣΑ o‰t‹xt o ‰ x 6 t‹Š|x‹x Š x x 125 Š}|t Š o €‰Š…‡|€|t €‰Š…‡ € x‡|t x‡ (€… …m |o|t m.452) ΥΡ ΡΓ ΓΟΣ ΟΣ q ΠΥ Ρ qxox ‰‡‰€x‹‰€x xo x  ‰‡‰€x ‰ € x l…‡x€~ …‡ x€~ t| 2 mŠ‰‰t mŠ‰‰ q|Š‰‘~ q Š ‰‘~ ‰.‹.| ‰ 193 ‹.  €€x x |  ΠΥ ΥΡ ΡΓ Ρ ΓΟΣ 2 . 564 ‹  |q q ‹~t ~ xoo‚ ‰ €‰m‰ ‰ €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ lxx {|‡}‡xm€‰ { ‡ ‡xm €‰ €x €x ‚|‰-‰€‰m‰t‰ ‡ o ~ m‰~t~t m‰~ ~ 1.8 €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ ‹‰ ‰ ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ €x €x lx x €x‹xt‹~x‹x €x x ~x x ( €…m.17) t‡‹|o|t‹~ ‡ €x lx x |qxll|ox‹€~ qx ox €~ ‘Š~t~ ‘Š~ ~ ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~( m xqŠx x  ~(|€€x l|‡€x xŠx ) (€…m-30) ΥΡ ΠΥ ΡΓΟΣ qŠ‰t‰„~ qŠ‰ ‰„~ qox‹|x qox x €qŠ‰ t| m‰Š‰‚‰ m ‰Š‰‚‰ 100 ‹.  ~‰Š‰‚‰t ~ ‰Š‰‚‰ x‡x€x‡t|‡‰ x‡x€x ‡  ‡‰ ΣΚΑΦΙΔΙΑ -Λ ΛΕ ΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙ 5.358 xŠ‹‰ xŠ ‰ qx‡‰Šx€~ qx‡‰Šx €~ n|x n x ‹‰‡ ‰‡ qŠl‰ ‹~ ~ €x xoo~o‰ lx x |qxll|ox‹€~ qx ox €~ t‹|l~ ~ ‚Š‰‡‹t‹~Šx ‚Š‰‡ ~Š x €.o € o ( |€xŠx) 60.000 60 000 ( €€… …m … m.545) €x‹xoo~o‰ nxoxttx n xox x ‹‰ ‰ €x‹x€‰o‰ €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ lx x{ ox ‹~ ~ mxqŠlx‹|t~ m xqŠ x  ~ (€…m.470) {ox ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ €€‰‡‹x ‰‡‰€x‹‰€x ‰‡ x t‹‰ ‰ qŠl‰ €€x x ‹~‡ ~‡ n nx xoxttx  ‰‡‰€x ‰ € x 1 20 ‹.  3 m .t.€€ 2 ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ t‹‰ ‰ €x‹t€xŠ €x €xŠ 9.800 9 800 ‹..  €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x €x‹‰€x €x ‰ € x - €xo‹t|‹‰ €xo ‰ €€.oo (€… …m m-45)  qx‡ x ‹}x€‰} ‹tx€ 4 |‹…‡ …‡ t| ‰ €‰q m‰ 4 .850 ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ ( €…m.282) ΒΑ ‰€‰q|m‰ qx‡x ΑΡ ΑΣ ΕΝ ΑΡ ΑΓ ΕΣ o ‰ x 5.740 |  100 Š}|t Š o x‡|t x‡ ΡΒΑ ΣΕ ΝΑΙΚΕΣ ΠΑ ΡΑ ΓΚΕ Σ o‰t‹xt |o|t ΑΓ ΑΝ ΗΣ Α Γ. ΙΩΑ ΝΝΗ Σ ‡|‰m~‹~ ‡ ‰m~ ~ ‰‡‰€x‹‰€x ‰‡‰€x ‰ € x 120 ‹.  3 q‡‰m q‡‰m 2 qx‡x‹}x€ qx‡ x x€ ~ox€‰t ~o x€‰ €‰Š…‡|€|t €‰Š…‡ € xŠ‹‰ xŠ ‰ ‹~ ~ 25.000 25 000 (|€xŠx) m xqŠx x  ~ (€ mxqŠxlx‹|t~ €…m.529) ‹ o|t‹‰ t| ‰€‰q|m‰  30 ‹.  {|Šx‡‹|t { Šx‡ 75 ‹.  qxŠl‡l€ qxŠ ‡ € €€o ‰ €‰q m‰ 2.200 ‹.  q|Š‚Šxl|‡‰ q Š ‚Šx  ‡‰ ΚΑΤΣΙΚΑΡ ΑΡΙ 6.000 ‹ 42.000  €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x €€x‹‰€x x ‰ € x €€x x €€x xxo o‹t|‹‰ 4 2 000 (€…m.526) | xŠxt) mxqŠxlx‹|t~ … m.402) ΛΑ  n|x ‹‰ ‰ qŠl‰ - ‰‡‰ €x €x €x‹x€‰o‰ ‹~ ~ (|€€x m xqŠx x  ~ (€€… …m ΑΝ ΝΤΖΟΙ |‡‹‰t ‡ ‰ ‰ € ‰ 6.236 ‹.  q Š‰ ‰„~ t| m Š‰‰ 161 ‹..  12 x Š x ‰€t‰ qŠ‰t‰„~ mŠ‰‰ xŠ‹x Ο ΙΚΟΠΕΔΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ‰ €‰q mx x Š ‰ ~ xx ‡x 500 ‹.  q…o|‹x ‰o‰€o~Š‰ ~ x‡x ‰€‰q|m‰ (€…m.75) ‰€‰q|mx xŠ‹‰‹~‹x x‡x ΠΥ ΥΡ ΥΝ ΡΓΟΣ ΣΥ ΝΤΡΙΑΔΑ 23.731 ‹.  12.000 ‹.  t‹~ ~ }…‡~ …‡~ | €€x x 11.731 |€‹‰t € ‰ }…‡~t …‡~ ΑΓ. ΓΕ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ „…x „…x qoxlx qox x o‰t‹xt o ‰ x 5.000 ‹.  xŠ‹‰ xŠ ‰ |  n|x n x ‰o‰ ‰o‰ ‹‰ ‰ qŠ‰t‰„|t xŠ€|‹ 2q Š‰ ‰„ t lx x |qxll|ox‹€~ qx ox €~ t‹|l~ ~ t‰q|Š ‰q Š  xŠ€ €€.oo ( |€€x …m m.324) xŠx ) ( €… qŠ ‰ €x €x ‹‰ ‰ €€x €x xoo~o‰ lx x {ox { ox ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (€…m.525) qŠl‰ x‹x€‰o‰ €x‹xoo~o‰ ΠΥΡΓΟΣ ΒΑ ΑΡ ΑΣ ΕΝ ΕΣ ΑΡ ΡΒΑ ΣΕ ΝΑΙΚΕ Σ ΠΑ ΡΑΓΚΕΣ |‡‹‰t ‡ ‰ ‰€t‰ ‰ € ‰ ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 6.579 ΦΕ ΥΣ ΑΛΦ ΕΙΟΥ ΣΑ 1.161 ‹  xŠ‹‰ -|‡‹‰t ‡ ‰ ‰€t‰ €‹}| € 400 T.Μ T Μ (€ 400 €…m.490) ‹.  6 xŠ‹x xŠ x ‰€‰q|mx ‰ €‰q mx xŠ‹‰‹~‹x xŠ ‰ ~ x 1.000 ‹.  q…o|‹x q…o x ‰o‰€o~Š0 ‰o‰€o~Š0 ~ x‡x x‡x ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ |  ΛΑΣ ΑΣΤΕΙΚΑ „…x{ox 65.000 „…x 4.250 ‹.  €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x{ ox xŠ‹‰ 6 5 000 (€ €…m.477) qŠ‰ ‰„~ 76 ‹.  t‹‰‡ ‰‡ €|‡‹Š€‰ mŠ‰‰ mŠ‰‰ (||€xŠx) TIMH MH mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (€ qŠ‰t‰„~ €…m.550) ΡΓΟΣ 2.129 ‹. ΑΝΘΟΠΥ ΑΝ ΥΡ 400 ‹.  €‹}| €  ‹~ ~ mxqŠxl‹|t~ m xqŠx   ~ (€…m209) ΑΡ ΚΑΤΣΙΚΑ ΡΙ ‚ ‚x q‰o o x |  ‰ox ‰ox ‹xx |m~ q|Š‚Šxl|‡‰ q Š ‚Šx  ‡‰ 5 t‹Š|x‹x Š x x xŠx q‰o‹|o|xt ΤΡΑ ΑΓ ΑΝ ΥΡ ΡΓ ΓΑ ΝΟ ΠΥ Ρ ΓΟΥ 4.000 ‹.  ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ |  n|x ‰o‰ ‰o‰ ‹‰ ‰ ‰‡‰ (€…m.72) ‰‡‰ x‹‰x‹‰ x ‰x ‰ q‰‹tx q‰ x |  €€x‹‰€x x ‰ € x 54 54 ‹.  ‹tx€ x€  ‰‡‰ lx x |Šx€o~m|t  Šx€o~m (€… …m m .497) ΣΥΝΤΡΙΑΔΑ 5.000 xŠ‹‰ xŠ ‰ €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ lx x t‡|Šl|‰ |qxll. t‹|l~ (€…m.403) ΥΡ ΜΑ ΥΡ ΠΥ ΡΓΟΣ ΚΟΛΛΥ ΡΙ ΥΨΩΜ Α |‡‹‰t ‡ ‰ ‰€t‰ ‰ € ‰ ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 1.789 ‹  .xŠ‹‰ xŠ ‰ €‹}| € ΑΓ . ΜΑ ΑΡ ΝΗ ΗΣ ΡΙΝ Η Σ ‰ ΠΥΡΓΟΣ ΑΓ €‰q m‰ -o‰t‹xt o ‰ x 7.372 ‹.  Š o ‰€‰q|m‰ | 150 Š}|t |o|t  |l.qŠ‰t‰„~  qŠ‰ ‰„~ 33 |‹Šx  Šx |q q €|‡‹Š€‰ € ‡ Š €‰ mŠ‰‰ mŠ‰‰ mx‡€‰ mx‡ €‰ €x‹xoo~o‰‹x‹‰ €x xoo~o‰ x ‰ lx x 400 ‹. €‰Š…‡ € x‡|t x‡ xŠ‹‰ ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ TIMH MH mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (€…m.413) €‰Š…‡|€|t { ox |  n x ‹‰‡ ‰‡ ‰ ‰ooo‰ ‰ qŠl‰ ‹~‡ n nx xoox xttx €x ‹‰ €x‹x€€‰ ‰ooo‰ …m {ox n|x ‰ ‰ (€€… … m.540) ΑΧ ΑΡ ΡΩ |‡‹‰t ΖΑ ΧΑ ‡‰ ‰ € ‰ 2.395 ‹.  €€‹}| 400 ‹  x ‹~ ~n xox x (€…m.372) | n n|x nxoxttx ‰€t‰ ΚΟΛΛΥ ΥΡ ΡΙ 2.107 ‹.  ‰o‰€o~Š‰ ‰o‰€o~Š‰ ~ t‰  ‰ 1053 ‹.  t‹~‡ ~‡ xŠ‘~ €‰oooŠ‰ ΚΑΤΣΙΚΑΡ ΑΡΙ €€‰‡‹x ‰‡ x t‹~‡ ~‡ €€x x‹xŠŠx xx‘‘‰ 13.700 ‹..l  l…‡x€‰  qŠ‰ ‰„~ 80 ‹.  | qŠ‰t‰„~ |‡‹‰t ‡ ‰ ‰€t‰ ‰ € ‰ ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ ANA t‹Š|x lx x €x‹‰€x €x ‰ € x (€…m. 235) t‰  ‰ ~ ‰o‰€o~Š‰ ‰o‰€o~Š‰ €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ lx x |q‘|Š~t~ q ‘ Š~ ~ €€x‹‰€x x ‰ € x €€x xxo o‹t|‹‰ (€…m.44) ΣΚΑΦΙΔΙΑ ‰ ΣΚ €‰q m‰ 400 ‹.  |‡‹‰t ‡ ‰ ‰€t‰ ‰ € ‰ xŠ‹‰ xŠ ‰ ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ €€‹}| 400 ‰€‰q|m‰ ΛΑΜ ΜΠ ΠΕ Π ΕΤΙ 2.353 ‹ | n n|x qŠl‰  x ‹‰ ‰q Š ‰ ‹~ ~ nxxo oox xttx mx‡€‰ mx‡ €‰ lx x {oox x (€…m.165)  €‰m‰ €~ x m x qx‡‰ŠŠx x€~ n x ‹‰ ‰ ‰‡‰ ‰‡ ‰ €€x x ‹‰ ‰ xo‹|xŠ (€€… … …m m.499) ‹. | ‰ ‰€‰m‰€~ xm|x n|x ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ ΛΑΣΤ ΕΙΚ Αn n|t~ ΤΕ ΚΑ ~ ‡‹‰qŠ‡‰ ‡ ‰qŠ ‡ ‰ 2 ‰€‰q|mx ‰ €‰q mx 1 005 ‹‰ ‰ €xn|‡x €xn ‡x xŠ‹x xŠ x ΣΚΑΦΙΔΙΑ ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 500 ‹.  |‡‹‰t ‡ ‰ ‰€t‰ ‰ € ‰ x Š ‰ ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ €‹}| € 400 ‹.  ‰€‰m‰~tx xŠ‹‰ ‰ €‰m‰~ x ‰‡‰ ‰‡‰ €x €x 2 x} ‹~ ~ m xqŠx x  ~ (€…m.303,304) mxqŠxlx‹|t~ qx‡‰Šx €~ n|x n x ‹‰ ‰ ‰‡‰ ‰‡ ‰ €x €x ‹‰ ‰ xo‹|xŠ ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (€… …m qx‡‰Šx€~ m.501) ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚ ΚΑΤΑ ΚΟΛΟΥ 4 . 563 ‹.  €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x |q‘|Š~t~ q ‘ Š~ ~ €€x x €€x‹‰€x x ‰ € x (€…m.244) ΖΗΤΕΙΤΑΙ t‹~‡ ΖΗ ~‡ xŠŠ‘‘‘x xx ‰oqx ‰ €‰q m‰ xq‰ xq‰ 200 |…t … 1000 €x‹xt‹~x €x x ~x |  ‰€‰q|m‰ qxŠ€‡l€ xl‰Šx |‹Š~‹‰t o n Š‰ ‘‘…Š‰ …Š‰ q xŠ€ ‡ € lx x |q‘|Š~t~ q ‘ Š~ ~ ~ x ‰Šx ‹‰t ‰  Š~ ‰ (€…m.394) ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ Š~lx ‚|Šx‰ l…‡x€‰ xŠ‹‰ m‰ …‡ x€‰ 607 ‹. x Š ‰m ‰ 1,4 €€‹}| 850 ‹  (€…m.505) |o|n|Š‰ ΖΗΤΕΙΤΑΙ t‹~‡ ΖΗ 4-6 ~‡ xŠŠx xnx xxxoxmxt xo xmx 4 6 t‹Š|x‹x Š x x xxŠ‹‰ Š ‰ (€…m.276) ΚΡΕ ΡΕΣΤΑΙΝΑ |‡‹‰t ‰€t‰ ‡ ‰ ‰ € ‰ 1.500 ‹. x Š ‰ t‹‰ ‰ €|‡‹Š€‰ € ‡ Š €‰ mŠ‰‰ mŠ‰‰ (€…m.473) xŠ‹‰ ΖΗΤΕΙΤΑΙ |q q ‹~t ~ „~ox‡‹‰-qxqxl|…Šl‰- |Š.t‹xŠ‰ LIND ND (€…m.27) ΑΛ ΛΑΚ ΑΚΑΙΚΑ 3.216 ‹. ΣΚΑΦΙΔΙΑ ΚΑ |‹Šx nxoxttx  150  Šx xxq‰ q‰ ‹‰ ‰ xo‹|oo xŠ €€x x ‹~‡ ~‡ n xox x ΖΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ €x‹‰€x x{‰Š~ (€…m.308) €x ‰ € x qxŠxnxoxtx qxŠxnxox x qŠ…‹~ qŠ… ~ t‹‰ ‰ €x €x o|‹Š‡x-€€x ‰o‰€o~Š‰ t‰ xxŠ‹‰‹~‹x Š ‰ ~ x 1500 ‹.  q… …oo|‹x ‰ o‰€o~Š‰ ~  ‰ €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ KKAIlx A x |qxl.t‹|l~ qx ~ (€ €…m .536) ΖΗ ΖΗ Ζ ΗΤΕΙΤΑΙ €x‹xt‹~x €x x ~x 80-100 ‹.  |q q ‹~t ~ 28~º ‰€‹…{Š‰ ‰€ …{Š ‰ |…t … ‡‰xŠ‘x ‡‰xŠ‘ x €x €x ΠΥ ΥΡ ΡΓΟΣ €x‹… €x … xq‰ xq‰ ‹~‡ ~‡ „~ox‡‹‰ 615 ‹.  |  t‡‹ ‡ m‰ m‰ 1,4 €‹}| €  861 ‹.  xq‰ xŠ‘~ xq‰ x Š‘~ ‹t x‡…o‰q‰o‰ x‡…o‰q‰o‰ |…t … ‹|o‰t o‰ ~ t| xoo‰ xoo‰ |q‰Š€‰t~|‰ q‰Š €‰ ~ ‰ (€…m.118) l…‡x€‰ …‡ x€‰ €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ €€x x lx x |qxll|ox‹€~ qx ox €~ t‹|l~ ~ ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ (€…m.535) ΖΗΤΕΙΤΑΙ ‰ ΖΗ €‰q m‰ 3.000 |…t … 4.000 ‹.  |q q ‹t x …Š ‰ q Š ‰ (€…m.33) xl l|…Šl‰ qŠl‰ ‰€‰q|m‰ ΡΓΟΣ |q ΠΥ ΥΡ ‰ ‰ xt‹x 4.000 ‹. q ‹~t ~ €x‹x€€‰ ‰ooo‰ ‰ €€x q ‰o |lxo~  xo~ q Š‰ ‰„~ 100  Šx q‰o qŠ‰t‰„~ |‹Šx ΖΗΤΕΙΤΑΙ €€x‹x€‰o‰ ΖΗ qo|Šx x x€‰o‰ m|px q o Šx |…t … 1 ‘‘oo qŠ‡ qŠ ‡ ‹‰‡ ‰‡ xl x …x‡‡~ …x‡‡~ (€…m.26) t‹~‡ xŠt‹|Š~ qo|Šx ~‡ x Š Š~ q o Šx qŠ‰t qŠ‰ ‹~‡ ~‡ nxoxttx nxox x xŠ‹‰ €x €x ‰€‰m‰~t‰ ‰ €‰m‰~ ‰ (€ €…m.549) ΖΗ ΗΤΕΙΤΑΙ ‰ Ζ ‰€‰q|m‰ xŠ‹‰ ‰€‰m‰~t‰ |‹xp ‰m…‡ €‰q m‰ x Š ‰ ‰ €‰m‰~ ‰ 150-300  x  ‹…‡ …‡ ‰ m…‡ ‰.‹.| ΠΥ ΥΡ ΡΓΟΣ Λ ΑΣΤΕΙΚ Α ‡‹‰qŠ‡‰ ΛΑ ΚΑ ‡ ‰qŠ ‡‰ 5 t‹Š|x‹x Š x x 160.000 160 000 q…o|‹x q…o x €x x‡x x‡x t‹Š|x Š x ‰ m‰ q x Š…‡ „~oox x‡‹‰ -xl x l|…Šl‰ …Š ‰ €‰€€‡‰ €€x x lŠ… Š… x  …‡ (€ €…m.58) ‰m‰t qx‹Š…‡ x‹…‡ xŠ‹‰‹~‹x xŠ ‰ ~ x 1.000 ‹.  €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x |qxll|ox‹€~ qx ox €~ t‹|l~ ~ €€x x €x‹‰€x (€€… … …m m.112)

ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ €€x‡‰Šlx mx|Štx‹x x ‡‰Š x m x Š x x €€x‡‰Šlx x ‡‰Š x xŠt‹~t €x‹xt€|~t €x x € ~ T.M M 127, 117,100, 57,€€x x 40 ‹. l€€x xŠt‰‡|Šx | €o|t‹~ n|t~ qxŠ€‡l€ (€…m.524 ) ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ q qxqx‚o|ttx xqx‚o x t| €€xo~ xo~ €€x‹xt‹xt~ x x x ~ 87 ‹.  ‹~(|€xŠx) ~ €x Š x 63.000(€ 63 000 €…m538) ΥΡ ΠΥ ΡΓΟΣ €€|‡‹Š‰ ‡ Š‰ Š|‹Š| €€x‡‰Šl‰ x ‡‰Š ‰ 4²º 4² ‰Š‰‚‰t ‰Š‰‚‰ 106 ‹..   xŠ€ ‡ € (€… …m | q qxŠ€‡l€ m-27 ) ΠΥ ΥΡ ΡΓΟΣ  ΡΓ |}‰‡|‹x 1²º ‰Š‰‚‰t 2oº‰Š‰‚‰t ‰‡ x 1 ² ‰ Š‰‚‰ 57 ‹. 2 o ‰Š‰‚‰ 57 ‹.  (|€€x xŠx) €…m.227) ΥΡΓΟΣ €€x‡‰Šlx ΠΥΡ mx|Štx‹x 1²º,2²º, 3²º x ‡‰Š x m x Š x x 51.‹.  55 ‹.  80 ‹.  t| 1 ² 2² 3 ² ,‰Š‰‚‰t ‰Š‰‚‰ | n n|x  x ‹~‡ ~‡ nxoxttx nxox x (€…m.351,352,353,355,356,,357,358.359,360,361) ΠΥΡ ΥΡΓ ΡΓΟΣ ΟΣ m qox t‹‰ ‰ |qxŠŠ‘‘|‰ 3 ‹ŠxŠx Š xŠ x mx|Štx‹x m x Š x x 80, ,8 83,€x €x 94 ‹.  t| €€xo~ xo~ mqox €x x x ~ |‡‰€xt|‡x ‡‰ € x  ‡x ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ ( €…m.425,426.428) €x‹xt‹xt~

Κ ΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - Γ ΡΑΦΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ €€x‹xt‹~x x x ~x t‹‰ ‰ xo Š‰ |q‰Š€‰ €|‡‹Š‰ ‹‰ ‰ q Š ‰ 100 |lxo‹|Š‰ qŠl‰  |  |lxo~ qŠ‰t‰„~ ‰‡‰ ‰‡‰ t‰{xŠ|t ‰{xŠ qŠ‰‹xt|t qŠ‰ x (€…m.495) ‹. ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ 70 ‹.  €€x‡‰Šl‰ x ‡‰Š ‰ t| €|‡‹Š€‰ € ‡ Š €‰ t~|‰ ~ ‰ |‡‰€xt|‡‰ ‡‰ € x  ‡‰ 7 50 |Š… Š… (€ €…m.36) ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ €€x‹xt‹~x x x ~x €€x‡‰Šl‰ x ‡‰Š ‰ t| €€|‡‹Š€‰ ‡ Š €‰ t~|‰ ~ ‰ ‹‰ ‰ q Š ‰ 5 2 ‹..  ( €…m-35 qŠl‰ ΥΡ ΠΥ ΡΓΟΣ 9 0 ‹.  t| €€|‡‹Š‰ ‡ Š‰ -xq‰€|‡‹Š‰ xq‰€ ‡ Š‰ ‹‰ ‰ q Š ‰ t| |q‰Š€‰ q‰Š €‰ m Š‰‰ (€ €…m124) qŠl‰ mŠ‰‰ ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ  x‡…o‰q‰o‰ 40 ‹.  t‰l|‰ ‰ ‰ 40 q‰l|‰ q‰ ‰ t‰{xŠ|t ‰{xŠ q Š‰ x €… …m m.283 ) x‡…o‰q‰o‰ qŠ‰‹xt|t (€ ΥΡ ΠΥ ΡΓΟΣ |q q ‹~t ~ xŠ‘~t  x‡…o‰q‰o‰ lŠx‚|‰ Šx‚ ‰ 48 ‹. 2 ²²º ‰ Š‰‚‰ €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ x‡…o‰q‰o‰ ‰Š‰‚‰t x x‹Š|‰ x Š ‰ €€x x l|‡€x ‡ €x |qxllxll|o‹€~ qx x o €~ t‹|l~ ~ €.o € o (€…m.422,429) lx ΑΜ ΜΑ ΑΛΙΑΔΑ |q q ‹‰ ‰ €€|‡‹Š€‰ ‡ Š €‰ |.‰ |t‰m‰ ‰m‰ m x xŠ… ~ €‰Š‰‹xt q Š‰ mxt‹xŠ…t~t qŠ‰t ‰€‰q|m‰ xŠ€|‹, xxxoxmx xo xmx €€‹~Š‰ ~Š ‰ 400 ‹.  t| ‰ €‰q m‰ 5.500 ‹.  €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x t‰q|Š ‰q Š  xŠ€ m~ l|‡~t ‡~ €€x x o‰q|t |q‰Š€|t q‰Š € ‘‘Š~t|t Š~ ~ m xqŠx x  ~ (€…m.388) |m~ ‹~ mxqŠxlx‹|t~ ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ t| €€|‡‹Š€‰ ‡ Š €‰ m Š‰‰ ‹‰ ‰ qŠl‰ | |lxxo €x xoo~o‰ lx x mŠ‰‰ o‰ q|ŠŠx xtx €x‹xoo~o‰ ‰o|t 185 ‹. xmm q|}‰mŠ‰‰ ‰o ‹t ‘Š~t|t ‘Š~  |  |qŠ‰tn|‡ qŠ‰ n ‡ x‡‰€‹‰ x‡‰ € ‰ ‘…Š‰ ‘…Š‰ 130 ‹ ‚ ‚x €x €x |  €x‹‰€x €x ‰ € x 110 ‹.  t‹‰ ‰ 1² ‰Š‰‚‰ 3 m.t.€. m €  0ox x} q x€ ‰ (€… …m m.32) qx€|‹‰ ΠΥΡ ΥΡΓΟΣ 130 ‹.  l…‡x€‰ …‡ x€‰ t| 2 €€|‡‹Š€‰t ‡ Š €‰ m Š‰‰ €€|‡‹Š‰ ‡ Š‰ €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x mŠ‰‰t x‘xŠ‰qox ‰ €€‰…‹~Š‰ ‰… ~Š ‰ €.o € o -|‡‰€xt|‡‰ ‡‰ € x  ‡‰ 900 |Š… Š… ( €€… …m }x‘xŠ‰qoxt‹|‰ … m. 142)

Π ΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ

ΛΕ Λ ΕΒΕΝ ΕΝΤΟΧΩΡΙ ΠΥΡ ΥΡΓ ΡΓΟΥ q Š… ‰ t‹‰ ‰ €€x x 4.300 ‹.  ‰‡xm €‰ lx x{ ox qŠ…‹‰ ‰‡xm€‰ {ox ‚…t-‡|Š‰ ‰€‰m‰€~ xm|x ‰‡‰ ‚ … ‡ Š‰ |‘| ‘ |€m‰n| €m‰n ‰ €‰m‰ €~ x m x ‰‡‰ t‰{xŠ|t ‰{xŠ qŠ‰‹xt|t(€ qŠ‰ x €…m.518) ΚΑΤΑΚ ΑΚΟΛΟ x xo€…‡x o€ …‡x lo‚xmx o‚xmx 500 |‹Šx  Šx xq‰ xq‰ ‹‰ ‰ €|‡‹Š‰ € ‡ Š‰ ‹‰ ‰ €x‹A€‰o‰ €x A€‰o‰ qŠ…‹~ qŠ… ~ t|Šx Šx ‡‰‰ €x‹‰€x €x ‰ € x 83 ‹.  2 l€xŠt‰‡|Š|t €xŠ ‰‡ Š t| ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 300 ‹.  €€‹}| 80 ‹. x €‰~ t‹‰‡ ‰‡ x ‰ Š‰‚‰ €€x‹xoo~o‰ x xoo~o‰ lx x |‡‰€x}‰|‡x ‡‰ €x ‰ ‡x m…x‹x m…x x |  x€‰~ ‰Š‰‚‰ n x ‹‰ ‰ ‰‡‰ ‹‰‡ ‰‡ qŠl‰ €€x x ‹‰ ‰ €x‹x€‰o‰ ‹~ ~ m xqŠx x  ~(€…m.503) n|x mxqŠxlx‹|t~( ΑΚΟΛΟ ΠΥΡ ΥΡΓ ΡΓΟΥ q ΚΑΤΑΚ Š… ‰ t‹‰ ‰ €€x x  ‰‡‰€x ‰ € x 7 5  x‡x€x‡t|‡~ x‡x€x ‡  ‡~ qŠ…‹‰ ‰‡‰€x‹‰€x 75.‹. ‰ €‰q m‰ 460 ‹. ‡ ‰ ‰  q‰Š ‡x ‡x €‹t| € xoox 1 40 ‹.  (€… …m m.243) t| ‰€‰q|m‰ ‡‰‰ q‰Š| xoox ΑΝ ΥΡ ΣΠΙΑ ΝΤΖΑ ΠΥ ΡΓΟΥ qŠ…‹‰ qŠ… ‰ t‹‰ ‰ €€x |  n|x n x ‹~ ~n xox x €€x x ‹‰ ‰ nxoxttx €€x‹x€‰o‰ x x€‰o‰  ‰‡‰€x ‰ € x 100 ‹.  3 m …x x txo‰‹Šxq|}xŠx xo‰ Šxq xŠ x ‹}x€ t| ‰‡‰€x‹‰€x m…x‹x xŠt‹~ xŠ ~ €x‹xt‹xt~ €x x x ~ t| ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 1.000 ‹.  q|Š‚Šxl|‡‰ q Š ‚Šx  ‡‰ (€…m.482 ) ΣΚ ΚΑΦΙΔΙΑ ΠΥ ΥΡ ΡΓΟΥ m Σ ‰Š‰‚‰ 2 00 ‹.  t| ‰ €‰q m‰ 5 00 ‹.  2 00 |‹Šx  Šx xq‰ xq‰ ‹~‡ ~‡ ‰€‰q|m‰ m‰Š‰‚‰ nxoxttx o‹|xŠ €x nxox x |  qx‡‰Šx€~ qx‡‰Šx €~ n|x ‹‰ ‰ ‰‡‰ ‰‡ ‰ ‹‰ ‰ xxo €x |  130 ‹.  |lxo|t  xo t€|qxt‹|t {|Šx‡‹|t n|Šx‡t~, € qx { Šx‡ n Šx‡ ~ ‹}x€ ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~ m xqŠx x  ~ ( €…m.133) ΑΚ ΚΑΤΑ ΚΟΛΟ €x‹‰€x €x ‰ € x 55 ‹..  t| ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 192,17 ‹..  ‡‰‰ ‡‰ ‰ (€…m.261) ΑΝ ΣΠΙΑ ΝΤΖΑ m|‹|Š~ m  Š~ t|Šx Šx |qx‡… qx‡… t‹‰‡ ‰‡ mŠ‰‰ mŠ‰‰ €x‹‰€x €x ‰ € x 70 ‹.  |  ‹tx€ {o q nxoxttx nxox x ‰ €‰q m‰ 1.000 ‹.  ‹~ ~ mxqŠxlx‹|t~(€ m xqŠx x  ~ €…m.441) ‰€‰q|m‰ {o|q| ΚΑΤΑ ΑΚ ΚΟΛΟ ‰m‰t ‰m‰ xo€…‡‰t qxŠ‰‘~ qxŠ ‰‘~ €|‡‹Š‰ € ‡ Š‰ qx‡x‡x qxox qxo x €x‹‰€x €x ‰ € x m  Š~ t|Šx Šx 55 ‹.  t| ‰€‰q|m‰ ‰ €‰q m‰ 3 64 ‹.  ‡‰‰ ‡‰ ‰ (€…m.230) m|‹|Š~ 364

Ε ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΠΥΡ ΥΡΓ ΡΓΟΣ €€x‹xt‹~x x x ~x 70 T.M M t‰l|‰ ‰ ‰ 70 T.M M qx‹xŠ qx xŠ q Š ‰‘~ ‰‹| ‰ m‰ qx‹Š…‡ qx Š…‡  q|Š‰‘~ ‰m‰t | ‰ xo Š‰ q Šx x t‹‰‡ ‰‡ qŠl‰ qŠ ‰ €x‹xoo~o‰‹x‹‰ €x xoo~o‰ x ‰ lx x ‹x x qx‡‹x qx‡ x (€€… …m ‹‰ |lxo‹|Š‰ q|Šxtx … m 548) ΠΥΡ ΥΡΓ ΡΓΟΣ |ŠŠn qŠl‰ qxŠ€l€ nŠ‰ t‹xxŠ‰ |‡x‡‹ ‡x‡ €.‹.|.o q Š ‰ 96 ‹. q xŠ€ € (€… …m m.553 ΠΥΡ ΥΡΓ ΡΓΟΣ lKxŠt‰‡|Šx qx‹Š‰€o‰ xq‰‹‰‡ ‰.‹.| (€…m.104) KxŠ ‰‡ Šx 40 ‹.  |qqo…|‡~ q x Š‰€o‰ €€x‹… x …x q‰ ‰‡ ‰ ΠΥ ΥΡ ΡΓ Ρ ΓΟΣ |q ‰m‰ q ‹t ‰ m‰ qxqx‚ ‚oo|ttx t‰l|‰ ‰ ‰ €€x‹xt‹~x x x ~x 100 ‹.  2W C €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ W.C lx mxqŠxlx‹|t~ … m.343 ) x o‰lt‹€‰ o‰ €‰ lŠx‚|‰ Šx‚ ‰ ~ ‚Š‰‡‹t‹~Šx €.o € o ‹~ ~ m xqŠx x  ~ (€€… …m ΥΡΓ ΡΓΟΣ |q ΠΥΡ q ‹t xŠŠ‘‘~t €€x‹x€‰o‰ x x€‰o‰ ‰ €‰q m‰ 9.200 ‰ o‰€o~Š‰ ~ €€‰x‹ ‰x lx x ‰€‰q|m‰ ‰o‰€o~Š‰ qx ox €~ ‘‘Š~t~ Š~ ~ ‹~ ~ m xqŠx x  ~ €…m.259) |qxll|ox‹€~ mxqŠxlx‹|t~ ΚΑΤΑΡ ΑΡΑΧ ΑΧΙΟΥ 2.200 ‹.  |  €‹tx € x 200 ‹.  €x‹xoo~o‰ €x xoo~o‰ lx x |qxl. qx t‹|l~ ~ (€…m 60)

Π ΩΛΟΥΝΤΑΙ Ε ΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΩΛ ΛΕ ‰ €|‡‹Š‰ ‹‰ ‰ q Š ‰ lx x o‰l‰t l|xt |q€|Šm~t q € Šm~ |q‘|Š~t~ q ‘ Š~ ~ ΕΙΤΑΙ t‹‰ qŠl‰ ‚xl~‹‰ | q|oox ‚ x ~ ‰  x‹|x |pxt‚xot|‡~ x ‚xo  ‡~ m|€‹‰t |o|l‘‰t ‹…‡ …‡ {{o…‡ { {o …‡ (€…m.348)

ΜΑΣ3050

Μ ΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 120τ.µ, Ηµιτελής, σε Οικόπεδο 1380τ.µ ,στον Άγιο Γεώργιο. ΜΕΖΟΝΕΤΑ 132τ.µ,επί της Γορτυνίας. ΜΕΖΟΝΕΤΑ 132 τ.µ., 4ού - 5ού Ορόφου,απεριόριστη θέα,µεγάλο Μπαλκόνι,επί της οδού Γιαννιτσών. 2 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΟΙΚΙΕΣ 75 τ.µ. έκαστη(2υπν), ισόγειο και 1ος όροφος, κατασκευής 94, µισθωµένες 600 ευρώ, θέα, στο Κολίρι ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ηµιτελής ∆ιώροφη 215τ.µ µε Υπόγειο100τ.µ, σε Οικόπεδο 440τ.µ στα Γρανιτσείκα, θέα.!!! ∆ΥΑΡΙ 55τµ ,νεόδµητο, µισθωµένο, κοντά στα Τ.Ε.Ι.1.180Ευρώ/ΤΜ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 76τµ ,3 ετών , διαµπερές,1ου Ορόφου,ηλ. ρολά ,τεντες κ.α. -ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ιαµέρισµα/Γραφείο 100τ.µ., γωνιακό, πλήρως ανακαινισµένο απέναντι απο τα ∆ικαστήρια. ΟΙΚΟΠΕ∆Α -ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1.200τ.µ ,στον Άγιο Γεώργιο, ανάµεσα στις δύο εισόδους. ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 116τ.µ , επί της οδού Συγγρού, Σ.∆ 2. ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4στρ και 11 στρ., άρτια και οικοδοµήσιµα ,κατάλληλα

για εξοχική κατοικία στο Τραγανό Πύργου ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2.150τ.µ. στον Ανθόπυργο, απέναντι από Πάρκο. ΟΙΚΟΠΕ∆Α 826τµ και 600τµ, χτίζουν 400τµ έκαστο, επί της Αγίας Μαρίνης. 12 ΟΙΚΟΠΕ∆Α απο 1 εως 1,4 στρ έκαστο στα Λαστεικα, ήσυχη περιοχή χωρίς συνεργεία,εύκολη πρόσβαση.!! ΟΙΚΟΠΕ∆Α 1.3 , 1.5και 2.8 στρ. στο Αλποχώρι µε πανοραµική θέα. ΟΙΚΟΠΕ∆Α 312 τ.µ. (γωνιακό) Σ.Π.Κ. και Θεοτόκη, 321 τ.µ. (γωνιακό) Ζαΐµη και Θεοτόκη, 633 τ.µ. (τρίφατσο) Σ.Π.Κ. - Θεοτόκη - Ζαΐµη. ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 353τµ, Σ∆ 1.8 ,επί της οδού Τύχης ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ πίσω από τις σχολές Ο.Α.Ε.∆, κατάλληλα για συνεργεία. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ 20,40 και 48τ.µ σε Κεντρικό σηµείο.! ΠΩΛΕΙΤΑΙ 3όροφο κτίριο,2438τ.µ ,489τ.µ ανά όροφο, µε υπόγειο 489τµ σε Οικόπεδο 1,2στρ, στον Πύργο. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 36τµ , µισθωµένο στην Ερµού.2000Ε/τµ!! Μεσιτικό Γραφείο Σοφιανόπουλος Β. τηλ 26210 36524-6936842750 Τα παραπάνω Ακίνητα είναι ενδεικτικά, για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µαζί µας. ΜΑΣ420

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 10 Ά ΟΡΟΦΟΣ Αγορές-πωλήσεις-αντιπαροχές- ενοικιάσεις ΑΜΑΛΙΑ∆Α Τ.Κ. 27200 εκτιµήσεις-διεκπεραιώσεις δικαιολογητικών http://www.sakisvasilopoulos.com info@sakisvasilopoulos.com ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIKTYO REAL ESTATE www.diktyo-realestate.gr ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – ∆ΥΑΡΙΑ – ΤΡΙΑΡΙΑ – ΤΕΣΣΑΡΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ (ΣΑΒΑΛΙΩΝ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 15000τ.µ. Τιµή 65.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β886] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8300τ.µ. Τιµή 160.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη- ΚΩ∆:[Β-913] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 12500τ.µ. δυο χιλιόµετρα από τη θάλασσα µε δυνατότητα διχοτόµησης Τιµή 12.000 /στρεµ. ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-839] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 6700τ.µ. Τιµή 100.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-1001] ΠΑΛΟΥΚΙ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 7000τ.µ. µε ρευµα , αρτισιανο κτλ.Τιµή 60.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη ΚΩ∆:[Β-987] ΡΟΒΙΑΤΑ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 21600τ.µ. Τιµή 70.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-1010] ΧΑΒΑΡΙ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 18000τ.µ.µε 60 ριζες µεγαλες ελιες και σταφιδαµπελο Τιµή 50.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-961]

ΠΡΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8820τ.µ. 60.000 - ΚΩ∆:[Β-1037] ΧΑΒΑΡΙ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 2000τ.µ. Τιµή 30.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-920] ΡΟΒΙΑΤΑ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 21600τ.µ. Τιµή 70.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-1010] ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ προς ΠΩΛΗΣΗ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4294 µετρα 15.000 - ΚΩ∆:[Β-1064]∆ιαπραγµατέυσιµη ΣΩΣΤΙ : Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 11000τ.µ. 50.000 ΚΩ∆:[Β-1058]∆ιαπραγµατέυσιµη ΓΡΑΦΕΙΟ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΓΡΑΦΕΙΟ 72τ.µ. - 2ου οροφου καινουργιο Τιµη 1650 /τµ. ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β798] ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 100τ.µ. .υπο κατασκευη 3ου ορόφου 170.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη ΚΩ∆:[Β-767] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 68τ.µ. υπο κατασκευη 4ου ορόφου 115.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β769] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (γιαπί) 200τ.µ. κοντά στον σιδηροδροµικό σταθµό 3ου ορόφου ρετιρε σε καινούργια πολυκατοικία µε πυλωτή ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ Τιµή 120.000 euro - ΚΩ∆:[Β-469] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλούνται σε νεόκτιστη πολυκατοικία ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ µικρά , µεσαία και µεγάλα µε parking κ.λ. από 45.000 το ένα Κωδ: Β-713 ΑΜΑΛΙΑ∆Α:Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 86 τ.µ. πρώτου ορόφου µε θέρµανση και ασανσέρ επί της πλατείας ανεµοµύλου στην οδό Ναυαρίνου και Αρχαίας Ήλιδος ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ .Τιµή 65.000 euro

<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> . [B-36] ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ προς ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 31τ.µ. - Ισογειο υπερυψωµενο Τιµή 33.000 ∆ιαπραγµατευσιµη - ΚΩ∆:[Β-918] ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΠΑΛΟΥΚΙ: Πωλείται ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 200τ.µ. - Ισογειο µε πάρκινγκ, αποθήκη υπογείου Τιµή 350.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη- ΚΩ∆:[Β-995] ΧΑΒΑΡΙ: Πωλείται ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 188τ.µ. - 460 τµ οικοπεδο µε µια παλαια οικια διοροφη του 1952 ΚΩ∆:[Β-1031 120000 ευρω ]∆ιαπραγµατέυσιµη ΕΛΑΙΩΝΑΣ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΧΑΒΑΡΙ: Πωλείται ΕΛΑΙΩΝΑΣ 30.000 - ΚΩ∆:[Β1044]∆ιαπραγµατέυσιµη ΧΑΒΑΡΙ: Πωλείται ΕΛΑΙΩΝΑΣ 10000τ.µ. 20.000 ΚΩ∆:[Β-1045]∆ιαπραγµατέυσιµη ΚΑΡ∆ΑΜΑΣ: Πωλείται ΕΛΑΙΩΝΑΣ 3000τ.µ. Τιµή 15.000 - ΚΩ∆:[Β-958]∆ιαπραγµατέυσιµη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 220τ.µ. - Τιµή 150.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-968] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 370τ.µ. - Ισογειο 1.200 - ΚΩ∆:[Β-1038]∆ιαπραγµατέυσιµη ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ(ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ): Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 100τ.µ. σε οικοπεδο 300 τ.µ. Περισσοτερες πληροφοριες στο γραφειο µας - ΚΩ∆:[Β884] ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ(ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ): Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 100τ.µ. σε οικοπεδο 300 τ.µ. Περισσοτερες πληροφοριες στο γραφειο µας - ΚΩ∆:[Β884] ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ προς ΠΩΛΗΣΗ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΤΡΑΓΑΝΟ: Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 200τ.µ .σε ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 300τµ - Τιµή 350.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-691] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΠΙΤΣΑΡΙΑ)- Ισογειο 28.000 - ΚΩ∆:[Β-1081]∆ιαπραγµατέυσιµη ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 150τ.µ.µε πολλα χρονια λειτουργιας και εξασφαλισµενη πελατεια Τιµή 80.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη- ΚΩ∆:[Β-883] ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ : Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 185τ.µ. - Τιµή 100.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-1016]

ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΦΕ 90τ.µ. στον πεζοδροµο Αµαλιαδας µε πολλα χρονια λειτουργιας και εξασφαλισµενη πελατεια Τιµή 110.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-874] ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 60τ.µ. 2∆ΩΜ.ΚΑΘ/ΚΟ.ΚΟΥΖ.ΜΠΑΝ. µε αποθήκη Τιµή 50.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-745] ΑΜΑΛΙΑ∆Α:Πωλείται πολυτελής ΒΙΛΑ 350 τ.µ. σε οικόπεδο τεσσάρων στρεµµάτων, µε πάρκινγκ, πισίνα 80 τ.µ. κοντά στην Αµαλιάδα. Τιµή 450.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη[B-122] ΓΑΒΡΑΣ(ΚΟΥΡΟΥΤΑ): Πωλείται ΟΙΚΙΑ 60τ.µ.σε ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2250τµ µε γεώτρηση Τιµή 60.000 - ΚΩ∆:[Β-711] ΚΑΡ∆ΑΜΑΣ:Πωλείται ΜΕΖΟΝΕΤΑ 120 τ.µ. ηµιτελής σε οικόπεδο 4 στρεµµάτων µε πλούσια βλάστηση και µεγάλα δέντρα «ελιές - φοίνικες - πεύκα κλπ.» µε πρόσοψη σε δρόµο µε άσφαλτο, 2,5 χλµ. από την θάλασσα του Ιονίου πελάγους. ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ Τιµή 75.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> [B-8] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ στα µπετα 115τ.µ. σε οικοπεδο 2 000τµ. - Ισ-1 Τιµή 200.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη- ΚΩ∆:[Β-1017] ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 85τ.µ. Σε οικοπεδο 3στρµ. Τιµή 100.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β916] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 120τ.µ. µε ηµιυπόγειο 50τµ σε οικόπεδο 4,5 στρεµ καινούργια µε σοφίτες , µε αυτόνοµο καλοριφέρ , µε διαµορφωµένο περιβάλλοντα χώρο (γκαζόν , δένδρα ) κλπ ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ Τιµή 205.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>ΚΩ∆:[Β-530] ΡΟΒΙΑΤΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 85 τ.µ. σε 500 τ.µ. οικόπεδο εντός σχεδίου. ΝΕΑ τιµή 90.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-374] ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 90τ.µ. Τιµή 95.000 ∆ιαπραγµατέυσιµη - ΚΩ∆:[Β-880] ΤΡΑΓΑΝΙ: Πωλείται ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ Ισόγειο γιαπί 128τµ και 1ος καινούργιο έτοιµο για κατοίκιση σε 2 στρµ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο Τιµή 270.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>ΚΩ∆:[Β-675]

ΜΑΣ388

Ê

Ê

Ê

Ê

Ê

Ê

Ê

Ê


ΑΓΓΕΛΙΕΣ

19

Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

. ΜΑΘΕΤΕ πώς να ωφεληθείτε

ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ . ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ το σπίτι σας, µάντρες, κάγκελα κ.λ.π. Το αναλαµβάνουµε σε προσιτές τιµές. Πληρ. τηλ. 6984278513.ΜΑΣ2563. ----------------------------------------------------. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τη σύνταξη και δακτυλογράφηση πάσης φύσεως εργασιών (πτυχιακές, βιβλία, µελέτες, συγγράµµατα), βιογραφικών σηµειωµάτων, µεταφράσεις (Αγγλικά – Γαλλικά). Ειδικές τιµές για φοιτητές. Τηλ. επικ. 6936188271. ΜΑΣ7150 --------------------------------------------------. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το µάζεµα ελιών. Επίσης καθαρίζω – ξελογκώνω – κλαδεύω λιοστάσια εγκαταλελειµµένα. Πληρ. τηλ. 6944900702. ΜΑ3836 --------------------------------------------------. Ο∆ΗΓΟΣ µε δίπλωµα Ε’ Κατηγορίας ΖΗΤΑΕΙ ανάλογη δουλειά. Πληρ. τηλ. 6937759445. ΜΑ3939 --------------------------------------------------ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ εξωτερικός πωλητής – τρια µε προϋπηρεσία. Παρέχονται βασικός µισθός, ποσοστά, bonus, ασφάλιση. Αποστολή Βιογραφικών στο fax 2410-555799 & στο E-MAIL info@pronethellas.com. ΜΑ3946 --------------------------------------------------. Ο∆ΗΓΟΣ µε εµπειρία, µε Γ’ Κατηγορίας δίπλωµα ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Πληρ. τηλ. 6993245423. ΜΑ3945 --------------------------------------------------. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ αλλοδαπές, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις για να εργαστούν στο καφενείο για κουζίνα και σερβιτόρα, µισθός ικανοποιητικός, περιοχή Γαστούνης. Πληρ. τηλ. 6933090398. ΜΑ3951 -------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΑΛΟΝΙ, 4θέσιος καναπές, 4 πολυθρόνες, µεταχειρισµένο, κλασικό και το τραπέζι, 150 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6989803053. ΜΑ3963 -------------------------------------------------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ή ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ µε δικαίωµα υπογραφής εξαρτηµένων τοπογραφικών για άµεση συνεργασία µε εταιρεία µελετών και κατασκευών ΑΠΕ. Απαραίτητα προσόντα: Πολύ καλή γνώση Autocad, Microsoft Office και Αγγλικής γλώσσας. Απαραίτητη προσκόµιση βιογραφικού. Κατά προτίµηση γυναίκα. Τηλ. 26210/31374, 26210/81811, κιν. 6949464121, fax 26210/81391. ΜΑ3966

από αρώµατα εταιρία αρωµάτων µε προϊόντα χαµηλού κόστους και εξαιρετικό σχέδιο αµοιβής, αναζητά συνεργάτη από όλη την Ελλάδα. Καλέστε στο 6972266165. ΜΑ39461

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ

για τρακτέρ σε ελαιοτριβείο. Πληρ. τηλ. 6973823720. ΜΑ3960

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ή ΝΕΑ

να εργαστεί στο τµήµα πώλησης της εταιρείας «Γραφοτεχνική» (έδρα Πύργος). Θα προτιµηθούν οι έχοντες γνώσεις marketing. Απαραίτητη η προσκόµιση βιογραφικού και η κατοχή διπλώµατος αυτοκινήτου. Πληρ. τηλ. 6976444940. ΜΑΣ4337

. ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΤΟΝΑ

Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανήµπορα άτοµα (γιαγιά – παππού), για άτοµα µε πρόβληµα στην κίνηση, κ.λ.π. Τηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτοµο. Επίσης Σερβιτόρες – Καµαριέρες – Λαντζιέρες – Καθαρίστριες ολοήµερες ή ωροµίσθιες. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ 2622/400041 ΚΙΝΗΤΟ 6936-529012 ΚΙΝΗΤΟ 6988-800814.ΜΑ2934.

Με χαρά µας, σας ανακοινώνουµε ότι στο ∆.∆. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ λειτουργούµε κτηνιατρείο, στο κατάστηµα διαθέτουµε φάρµακα, ισορροπιστές, πλάκες λείξεως, ζωοτροφές κλπ. Είµαστε κοντά σας για οποιοδήποτε πρόβληµα αντιµετωπίζετε µε τα ζώα σας και στη διάθεσή σας για συµβουλές ή πληροφορίες.

5. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ υπεύθυνα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ κατοικιών, ελαιοχρωµατισµούς

εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, µερεµέτια, καθαρισµό και φροντίδα κήπων. Σάκης, τηλ.: 6982965539.

. ΤΟ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΒΕΛ ΖΑΝΤΕ**** ΖΗΤΑ για την περίοδο 2012

* ΥΠΟ∆ΙΕΥΘΥΝΤΗ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΟΥ * ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑ (ΣΕΦ) Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2695045261 ή στο FAX 2695045548, ή στο email:caravelz@otenet.gr ΜΑ3799

. ∆Α∆ΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΓΟΡΑΖΕΙ συλλέκτης από 1000 έως 2.500 ευρώ καθώς και όλα τα σπάνια ολυµπιακά αντικείµενα. Εκτιµήσεις γίνονται στο χώρο σας δωρεάν. Πληρ. τηλ. 6988489365. ΜΑ2581.

. ΚΥΡΙΑ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ως µαγείρισσα ή ψήστρια ή σε άλλες εργασίες σε κουζίνα. Πληρ. τηλ. 6943237239.

. ΑΓΟΡΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΛΕΤΩΝ ΚΑΡΠΟΥΖΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙ∆ΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΡΠΙΣΤΡΙΟΦΟΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ CARTEPILAR 955 73o ΧΛΜ. ΕΘΝ. Ο∆ΟΥ ΣΑΒΒΑΛΙΑ ΤΗΛ. 26220/31342 ΚΙΝ. 6972839909. ΜΑΣ2134.

βαρέου µε γρανάζα, καινούρια. Πληρ. τηλ. 6981853894. ΜΑ3944

ΤΗΛ. 2624061963-ΚΙΝ. 6972233796

ΣΕ ΠΑΛΕΤΕΣ ή ΧΥΜΑ. ΠΑΡΑ∆ΟΤΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ∆ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ Τηλ. 6936119101, Γιώργος ΜΑΣ3802

. ΟΞΥΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΚΙΝΑΛΑΣ ΕΠΕ

Οξυγόνα – Ορθοπεδικά ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ νοσοκοµειακά κρεβάτια, πάνες, υποσέντονα µισή τιµή. ΧΟΝ∆ΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ

Απέναντι Γεν.Νοσοκοµείου Αµαλιάδος, τηλ. 26220/26537, 6973208873. ΜΑΣ4122

∆ΙΑΦΟΡΑ

2 θηλυκά, ένα αρσενικό τριών ετών σε πλήρη παραγωγή. Πληρ. τηλ. 6976444953

Πτυχιούχος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕIΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΕΛΙΑΣ

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΡΕΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ∆Η 70άρα,

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 1500 ευρω ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΩΝ

ΣΚΟΥΡΦΟΥΝΤΑ ΓΙΩΤΑ του Θεοδώρου

. ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ανάµικτα και ελιά. Πληρ. τηλ. 6944784915. --------------------------------------------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥΚΑΣΙΜΑ µε 5 ευρώ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ blue jean µε 10-15 ευρώ + κούκλες για βιτρίνα + δωρίζονται έπιπλα. Πληρ. τηλ. 6976444945.ΜΑ3642 -------------------------------. ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ∆ΑΝΕΙΩΝ µέχρι 90 χιλ. ευρώ ανεξαρτήτως δυσµενών στον Τειρεσία Ισχύει µόνο για συνταξιούχους και εν ενεργεία ∆ηµοσίους Υπαλλήλους όλων των κλάδων, ΟΤΑ, κ.λ.π. Ακόµη, Νέα στεγαστικά δάνεια αυτοεξοφλούµενα µέσω ∆ΕΗ µε εγκατάσταση φωτοβολταϊκής στέγης, µε µηνιαία απόδοση ευρώ µεγαλύτερη από τη σόδη του δανείου! Άρα, σπίτι δωρεάν µε το κλείδι στο χέρι και δωρεάν ηλ. ρεύµα για 25 χρόνια! Και Αποκατάσταση εικόνας των εξοφληµένων δυσµενών στον Τειρεσία. Τραπεζικές Μεσολαβήσεις, Παπαθεοδώρου, Παντανάσσης 64, Πάτρα, τηλ. & φαξ 2610/277849, κιν. 6944616477. ΜΑ3656 --------------------------------

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 3ΘΕΣΙΟΣ ΚΑΝΑΠΕΣ που γίνεται και κρεβάτι, µεταλλικός, κατάλληλος για φοιτητές. Τιµή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947841666. ΜΑ3940 -------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΑΛΟΝΙ σε αρίστη κατάσταση, αποτελούµενο από 1 καναπέ 3θέσιο, 1 2θέσιο και µία πολυθρόνα (δώρο 2 σετ καλυµµάτων). Επίσης ΠΩΛΕΙΤΑΙ ολοκαίνουριο πλυντήριο αµερικανικό westing house 10 κιλών σε καλή τιµή. Πληρ. τηλ. 6974500395. ΜΑ3949 ------------------------------------------------. ΠΩ Λ ΟΥΝΤ ΑΙ 5 ∆Ε ΞΑΜΕΝΕ Σ σιδερένιες ύψους 2,50 µ. και 1,60 διαµ. σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6973823720. ΜΑ3957 ------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ BRAWNING µε χρυσή σκανδάλη, Καναδέζικη σχεδόν καινούρια. Τιµή 700,00 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6970077133, 210/3542390. ΜΑ3973 ------------------------------------------------. ΠΩ ΛΕΙ ΤΑΙ ΠΛ ΗΡ ΗΣ Ε ΞΟΠ ΛΙ ΣΜΟΣ Κοµµωτηρίου. Πληρ. τηλ. 26210/30937. ------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΡΕΖΑ 50άρα ελαφριού τύπου ή ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ µε 60άρα. Πωλείται MERCEDES 190 ευρώ, 1800c.c., µοντ. ’93. Τιµή 2500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944914703. ------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΥΡΗΝΟΛΕΒΗΤΑΣ για σπίτι 100µ², ζεστό νερό 45.000 θερµίδες καινούριος, µεταφορά και τοποθέτηση. Τιµή 1350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2621101394, 6976742456.

ΖΩ Α . ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕΤΤΕΡ 3.5 µηνών, λευκοπορτοκαλί, από πολύ καλά κυνηγόσκυλα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 150 ευρώ, έκαστο. Τηλ. 6936507498. ---------------------------------------------------. ΧΑΘΗΚΕ ΣΚΥΛΑΚΙ GRIFFON KANIS, ασπρόµαυρο που ακούει στο όνοµα Σκούµπυ. Όποιος το βρει, παρακαλείται να επικοινωνήσει στο τηλ. 6932154703. ------------------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ PIT Bull, 10 µηνών, πλήρως εµβολιασµένο, χρώµατος λευκό – καφέ, γαλάζια µάτια, αρσενικό. Άριστος φύλακας. Τηλέφωνο 6945029896. ------------------------------------------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 120 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ετοιµόγεννα. Πληρ. τηλ. 6932100882, 6975619105. ΜΑ3962 ------------------------------------------------. ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΛΑΓΟΣΚΥΛΟ 2 ετών. Πληρ. τηλ. 6982865153. ------------------------------------------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΥΟ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΓΙΟΥΡΑ -κοκκινοκέφαλα, πέντε µηνών, εκπαιδευµένα ή ντοριασµένα σε λαγό. Πληρ. τηλ. 6977483835, Σάκης. ------------------------------------------------. ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για αγορά λαγόσκυλου µαθηµένου. Πληρ. τηλ. 6972725952. ΜΑ3968

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ HOBBY Γερµανικό µε ψυγείο, κουζίνα, θέρµανση, φούρνο µικροκυµάτων, δορυφορική κεραία, τουαλέτα, τελευταίο µοντέλο σε καλή τιµή, ιδανικό και για οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 2610/430554, 6946191991.ΜΑ267.

. ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ;;

Υπάρχει λύση. Τώρα καθένας µπορεί να ρυθµίσει τα χρέη του ανάλογα µε τα εισοδήµατά του και τις σηµερινές του δυνατότητες στα πλαίσια του Νόµου Κατσέλη. Έµπειροι οικονοµολόγοι και δικηγόροι, εξειδικευµένοι σε τραπεζικά θέµατα, συνεργάζονται για την καλύτερη λύση στα οικονοµικά σας προβλήµατα. Επικοινωνήστε µαζί µας για ∆ΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ECON.NET Service Λ. Γούναρη 181-183 Πάτρα 26331. Τηλ. 2610/315584 κινητά (what’s up) 6974245720 – 6986974751. ΜΑ3785

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ

Γ. Πατρόκλου 2 Πύργος Τηλ. 2621023996 και 6932623342 .ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι στο κέντρο, τιµή 130 ευρώ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωµένη στο κέντρο, τιµή 250 ευρώ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα νεόκτιστη πλήρως επιπλωµένη πλησίον, Λιούρδιο σταθµό. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 38 τ.µ. στην οδό Παπαφλέσσα (πλησίον 1ου ∆ηµοτικού) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι νεόκτιστο πλησίον Νοµαρχία, 2ου ορόφου ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι δεκαετίας, 3ου ορόφου επιπλωµένο, οδό Ατταλείας ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι νεόκτιστο, 3ου ορόφου διαµπερές, ανατολικό (∆εξαµενή) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι, 1ου ορόφου στην οδό Σαχτούρη ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι, 3ου ορόφου στην οδό Ζαΐµη ανακαινισµένο ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι, 1ου σε διώροφη µονοκατοικία στην οδό Αλφειού ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι δεκαετίας µε αυτόνοµη θέρµανση και A/C, Χαλικιάτικα 250 ευρώ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι στο κέντρο, 2ου ορόφου. Τιµή 200 ευρώ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι, 3ου ορόφου επιπλωµένο. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι, 1ου ορόφου, κατάλληλο για επαγγελµατική χρήση στην οδό Μανωλοπούλου. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστηµα 250 τ.µ. στην οδό Πατρών. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστηµα 1250 τ.µ., υπερυψωµένο ισόγειο και 1250 τ.µ. ηµιυπόγειο επί της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι επιπλωµένο στην οδό Αλφειού, τιµή 270 ευρώ µε αυτόνοµη θέρµανση και ηλιακό. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαρσονιέρα 40 τ.µ., 1ου ορόφου σε διώροφη νεόκτιστη µονοκατοικία στην οδό Σαχτούρη, τιµή 35.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαρσονιέρα, 3ου ορόφου, νεόκτιστη µε θέση πάρκινγκ, µεγάλη κλειστή πλησίον ΤΕΙ, τιµή 55.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ δυάρι 49 τ.µ., νεόκτιστο στην οδό Ζαΐµη, 1ου ορόφου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ δυάρι 57 τ.µ., νεόκτιστο, 1ου ορόφου, πλησίον ΤΕΙ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό κατάστηµα (δίπλα στην κεντρική πλατεία) αποτελούµενο από ισόγειο 108 τ.µ., υπόγειο 97,5 τ.µ. και πατάρι 47,5 τ.µ. µισθωµένο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστηµα 207 τ.µ. στην οδό Ερµού. ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριάρι 2ου νεόκτιστο 93 τ.µ. στην οδό Υψηλάντου (πάρκινγκ και αποθήκη). ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριάρι δεκαετίας 76 τ.µ., στην οδό Ιατρίδου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριάρι 82 τ.µ. στην οδό Ζαΐµη, 3ου ορόφου, τιµή 58.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ τεσσάρι 97 τ.µ., πλησίον 1ου δηµοτικού, τιµή 55.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριάρι 3ου, γωνιακό νεόκτιστο στο κέντρο, τιµή 87.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφη νεόκτιστη οικοδοµή αποτελούµενη από κατάστηµα 85 τ.µ. και κατοικία 90 τ.µ. στην οδό Κατακόλου (πλησίον παλιού νοσοκοµείου) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφη νεόκτιστη µεζονέτα 180 τ.µ. σε οικόπεδο 2.350 τ.µ. στο δρόµο Πύργου – Κατακόλου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό κατάστηµα στο Σµίλα 54 τ.µ., σε οικόπεδο 119 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 2,5 στρεµµάτων περίπου εντός οικισµού στο κέντρο του Κατακόλου αµφιθεατρικό ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο βουνό Κατακόλου 6.000 τ.µ. (πλαγιά) µε φανταστική θέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στον Ανθόπυργο 2.200 τ.µ. εντός οικισµού, τιµή 40.000 ευρώ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4995 τ.µ. στο δρόµο Σκουροχωρίου – Λεβεντοχωρίου. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ νεόκτιστα διαµερίσµατα από 800 ευρώ το τ.µ. και οικόπεδο και αγροτεµάχιο σε όλο τον Πύργο και την περιφέρεια αυτού. ΜΑΣ2930


ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, επί της οδού Πατρών στον Πύργο, λόγω αιφνιδίου θανάτου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974992426. ΜΑΣ5337 --------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ καφέ – γλυκά – παγωτό στον πεζόδροµο Αµαλιάδας µε τραπεζοκαθίσµατα, καινούριο εξοπλισµό. Πληρ. τηλ. 6946354646. ΜΑ3892 -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

στα Κρέστενα µε πλήρη εξοπλισµό, τιµή 20.000 ευρώ συζητήσιµη. Πληρ. τηλ. 6980677162. ΜΑ3907 -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ στο κέντρο του Πύργου. Πληρ. τηλ. 6907878448. ΜΑ3950 -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, αποκλειστικό συνεργείο εξατµίσεων – συνεργείο αυτοκινήτων λόγω συνταξιοδότησης στην Πολυτεχνείου 44, πλησίον 4ου

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΟΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΓΑΖΙ 105 τ.µ.

ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΑ . ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ευπαρουσίαστος από περιοχή Γαστούνης ΖΗΤΑ κυρία σοβαρή καλόκαρδη για γνωριµία και σχέση. Με απόκρυψη δεν απαντώ. Τηλ. 6984901191. ΜΑ3873

20

Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

µε 105 τ.µ. υπόγειο και ύψος παταριού 7,00 µέτρα. Όπως επίσης ΠΩΛΕΙΤΑΙ και ο 1ος όροφος αυτής 105 τ.µ. σε τιµή ευκαιρίας, Υψηλάντου και γωνία. Επίσης σε 4όροφη πολυκατοικία πωλείται το δώµα 60 τ.µ., περιοχή ∆εξαµενής. Τηλ. επικοινωνίας 6982518245.

δηµ. σχολείου Αµαλιάδας, 40 χρόνια στην αγορά, µόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6973882738. ΜΑ3948 -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στο κέντρο του Πύργου 125 τ.µ. Τηλ. επικοινωνίας 6973454334.ΜΑ3941. -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕ στον πεζόδροµο της 28ης Οκτωβρίου 1 (έναντι Επιµελητηρίου), µε το κλειδί στο χέρι, άψογα διακοσµηµένο, καλό ενοίκιο και καλή πελατεία. Τιµή 30.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6948050145. -------------------------------ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΦΕ στην κεντρική πλατεία Πύργου. Τιµή συζητήσιµη. Πληρ. τηλ. 6976510381.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

συνολικής επιφάνειας 80 τ.µ., ισόγειο + υπόγειο + πατάρι, έναντι Νοµαρχίας Πύργου. Τιµή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944181097.ΜΑ3442

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

κείου. Τιµές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6978550387. ΜΑΣ3534

ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗ ΠΑΙ∆ΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ δηµοτικής εκπαίδευσης Αθηνών παραδίδει µαθήµατα σε µαθητές δηµοτικού. Πληρ. τηλ. 6939744158. ΜΑΣ3620 --------------------------------. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ , απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, ΠΑΡΑ∆Ι∆ΕΙ µαθήµατα σε µαθητές δηµοτικού, γυµνασίου, λυκείου. Τηλ. 6981445968. -------------------------------. Πτυχιούχος ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ υποστήριξη σε µαθητές και φοιτητές (ΑΕΙ και ΤΕΙ), όλων των επιπέδων καθώς και στην εκπόνηση και συγγραφή εργασιών τους. Τηλ. επικ. 6946044304. -------------------------------. ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ καθηγήτρια παραδίδει µαθήµατα Μαθηµατικών, Φυσικής, Χηµείας σε µαθητές γυµνασίου και λυ-

-------------------------------. ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει µαθήµατα σε µαθητές Γυµνασίου – Λυκείου µε εµπειρία και σύγχρονες µεθό-

Θ.Ε ΚΟΡΚΟΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Τηλ. 26210/20012, 26210/26800 ΜΑΣ965 Κιν. 6949190695

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

στη Βάρδα σε τιµή ευκαιρίας για οικογενειακούς λόγους. Πληρ. τηλ. 6934258716.

ΜΑΣ311

µε µόνιµη και σεβαστή πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947940699.

Σε νεοανεγειρόµενη οικοδοµή και σε πανταχόθεν ελεύθερο σύστηµα

ΜΑΣ8876

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ∆ΙΑΓΡΑΦΩΝ - ΑΠΑΝΤΑ ∆ΙΑΜΠΕΡΗ - ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑ∆ΟΤΑ

(Αντισεισµική θωράκιση, σύγχρονο ντιζάιν, µονώσεις, θωρακισµένες πόρτες DORAL, θυροτηλεόραση, διπλά µπάνια (διπλά τζάµια, σίτες), πολυτελή αξεσουάρ, βεράντες µε ηµιυπαίθριους χώρους, αυτόνοµη θέρµανση, γκαράζ ...) 125- 100m², 57 m², οδός Αγ. Αρτεµίου & Φωκίωνος (4ο ∆ηµ. Σχολείο) Εξωτερικά κουφώµατα DORAL

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

. ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ

Αρχιτέκτων – Μηχανικός

«ΑΘΗΝΑ»

Πληροφορίες γραφείο: οδός ∆ραγατσανίου 24 Πύργος (πεζόδροµος ∆ιοικητηρίου) Τηλ. 26210/26596 και 6972080304.ΜΑΣ253.

ΜΕ ΑΛΛΟ∆ΑΠΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙ∆ΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ

Η εγγύηση του Γραφείου µας είναι η πολυετής πείρα µας και ο σεβασµός µας στον πελάτη. Πλήρης εχεµύθεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Τηλεφωνήστε για περαιτέρω πληροφορίες στο 6982614980WATS UP, 69769363392 WATS UP , 26210/25170, κιν. 6932154703, .ΜΑ777.

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΣΑΤΑΣ

ΜΑΣ44

.ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ή ΤΣΙΜΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ)

ΑΓΟΡΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ερµού 13, ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 26210/23694 -33183 , ΚΙΝ. 6972402213 - 6977316838 Web: www.tsimedogiannis.com E-mail: tsimedogiannis@yahoo.com

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ: 1) στην οδό Ερµού 240 τ.µ. µε Σ.∆. 1,8 2) στην οδό Αγ. Γεωργίου 230 τ.µ. 68.000 ευρώ, µε Σ.∆. 1,8 3) στην οδό Λιούρδη 212 τ.µ. µε Σ.∆. 1,8 4) στην οδό Ερµού 420 τ.µ. µε Σ.∆. 1,8 5) στην οδό Αγ. Σπυρίδωνος 550 τ.µ. µε Σ.∆. 1,6 6) στο Κατάκολο 492 τ.µ. µε Σ.∆. 1 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ 1) στην οδό Πατρών 90 τ.µ. 85 χιλ. ευρώ 2) ∆ιαµερίσµατα δυάρια, τριάρια, τεσσάρια σε νεόδµητες πολυκατοικίες 3) οροφοδιαµέρισµα στην οδό Μανωλοπούλου 92 τ.µ., 80.000 ευρώ. 4) οροφοδιαµέρισµα 117 τ.µ., 140 χιλ. ευρώ. 5) στην οδό Πατρών και Παπαφλέσσα Γ’ ορόφου 100 τ.µ. επιπλωµένο 110.000 ευρώ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ 1) Μονοκατοικία στη Μαγούλα 220 τ.µ. 105 χιλ. ευρώ 2) Μεζονέτα γιαπί 120 τ.µ. στη Βαρβάσαινα σε οικόπεδο 3,5 στρ. 110 χιλ. ευρώ 3) Μεζονέτα 360 τ.µ. στον Αγ. Γεώργιο 4) Μεζονέτα 150 τ.µ. στο Επιτάλιο 140 χιλ. ευρώ 5) Μονοκατοικία 120 τ.µ. σε αγροτεµάχιο 12 στρ. στο ∆. Βώλακος 6) ∆ιώροφη παλιά µονοκατοικία 153 τ.µ. σε οικόπεδο 144 τ.µ. γωνιακή στον Πύργο 130 χιλ. ευρώ. 7) Μονοκατοικία γιαπί 184 τ.µ. σε 7,5 στρ. στη θέση Παλάτα Αγ. Ιωάννη 100 χιλ. ευρώ. 8) Μονοκατοικία 200 τ.µ. σε 6,5 στο Κάτω Σαµικό 9) Μονοκατοικία 118 τ.µ. επιπλωµένη, στη Σαντορίνη 10) Μονοκατοικία 57 τ.µ. 62 χιλ. ευρώ. 11) Μεζονέτα 120 τ.µ. σε οικόπεδο 680 τ.µ. στον Ανθόπυργο, 200.000 ευρώ. 12) Μονοκατοικία 95 τ.µ. σε οικόπεδο 750 τ.µ. στον Ανθόπυργο 163.000 ευρώ 13) Μονοκατοικία 65 τ.µ. σε οικόπεδο 1403 τ.µ. στην περιοχή Λαµπετίου (κοντά στον Αγ. Κυπριανό) 105.000 ευρώ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Γραφείο 2ου ορόφου, 99 τ.µ. στην οδό Ερµού ∆ιαµέρισµα 84 τ.µ., 4ου ορόφου στην οδό Μανωλοπούλου, κατάλληλο για επαγγελµατική στέγη, 90.000 ευρώ. Οικόπεδα στον οικισµό Ανθόπυργου 1100 τ.µ. και στον οικισµό Καταραχίου 2 στρ., 4 στρ. και 1700 τ.µ. Πωλείται οικοπεδοχώραφο 10 στρ. στη Βαρβάσαινα, 65.000 ευρώ. Πωλείται οικοπεδοχώραφο 6367 τ.µ. και 5805 τ.µ. (Κορακοχώρι Μπούκα) Πωλείται οικόπεδο 1299 τ.µ. στο Κορακοχώρι µε πανοραµική θέα 70.000 ευρώ. Πωλείται στην ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ οικόπεδο 1 στρ. 190 χιλ. ευρώ. Πωλούνται οικόπεδα σε όλους τους οικισµούς και πολλά αγροτεµάχια. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Τεσσάρι οροφοδιαµέρισµα 120 τ.µ., χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνοµη θέρµανση, 400 ευρώ. ∆υάρια 68 τ.µ. 280 ευρώ και 50 τ.µ. 230 ευρώ. Περισσότερα διαθέσιµα ακίνητα εντός του γραφείου. Τα ακίνητά σας διαφηµίζονται δωρεάν στο Internet στο site µας καθώς και στα µεγαλύτερα και πιο γνωστά µεσιτικά sites.

ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑ∆ΟΤΑ

28ης Οκτωβρίου 16, Πύργος Τηλ. 26210 22886

Mε την 30ετή πείρα µας θα σας δώσουµε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά µε το ακίνητό σας ΜΑΣ3076 ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Καπογιάννη και Κρεστενίτου Πύργος -- Τηλ. 2621037406 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστηµα 70 τ.µ. µε πατάρι 25 τ.µ., αποθήκη 5 τ.µ. στην οδό ∆ραγατσανίου 20 στον Πύργο κατάλληλο και για ιατρείο. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ποτιστικός 2000 τ.µ. περίπου στη θέση Κεραµιδιά Αµπελόκαµπου Ηλείας . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 4680 τ.µ. του αναδασµού στο Σκουροχώρι Ηλείας. β) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ βιολογικής καλλιέργειας 15 στρεµµάτων στο Μάγειρα Ηλείας.επι επ. επ. δρόµου Λάλα ∆ίβρης. γ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ 7 στρεµµάτων βιολογικής καλλιέργειας, µε ρεύµα, νερό, Πλάτανος Αρχ. Ολυµπίας επί επαρχιακού δρόµου. δ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 10 στρεµµάτων εντός οικισµού Αγ. Γεωργίου Πλατάνου Αρχ. Ολυµπίας επί της εθν. οδού Τριπόλεως, τριφασικό ρεύµα, νερό 3) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 85 τ.µ. 3άρι τρίτου ορόφου στην πλατεία Κύπρου, Πύργος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 440τ.µ. στο Κατσαρού Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφος οικοδοµή 269 τ.µ. στα Γρανιτσέικα Πύργου Ηλείας 1) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ποτιστικός 1457,20 τ.µ. εντός αναδασµού στο Λεβεντοχώρι Ηλείας 2) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (εµπορικά γραφεία, καταστήµατα) 741,64 τ.µ. εντός αγροτεµαχίου 4000 τ.µ. στα Χανάκια Αλποχωρίου Πύργου Ηλείας. 3) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφος οικοδοµή, γιαπί 215 τ.µ. µε υπόγειο 100 τ.µ. εντός οικοπέδου 444,42 τ.µ. µε θέα τη θάλασσα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ µεζονέτα 135τ.µ. εντός οικοπέδου 750τ.µ. Κολίρι Ηλείας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ (8) στρ. στο Κολίρι Ηλείας σε τιµή ευκαιρίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 171 τ.µ. εντός της πόλης του Πύργου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΕΝ∆ΡΟΠΕΡΙΒΟΛΟ 10400 τ.µ. στο Βούναργο Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο εντός οικισµού Σµίλα Αρχ. Ολυµπίας, 6.800 τ.µ. επι επαρχιακού δρόµου Πελοπίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 14000τ.µ. στον Πλάτανο Ηλείας εκτός οικισµού. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 6000 τ.µ. στη θέση Ροφιά Πύργου Ηλείας µε νερό, ρεύµα αρδευτικό και 90 ρίζες ελιές ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 10.000 τ.µ. για επαγγελµατική χρήση, Πατρών 124, απέναντι από τη NISSAN ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 42,70 τ.µ. µε υπόγειο 42,70 και 77,98 τ.µ. µε υπόγειο 43,71 τ.µ. επί της οδού ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στον Πύργο ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 9481 τ.µ. στο Καταράχι

15ετής πείρα 50m², 73m², 77m², 84m², 108m²

W.C. σε όλα τα διαµερίσµατα, τζάκια, σίτες, µεγ. βεράντες, συναγερµός, θωρ. πόρτες, ηλεκτρικά ρολά, αποθήκες, θέση στάθµευσης, κλειστά γκαράζ (ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ 16)

δους διδασκαλίας. Τιµή 12 ευρώ την ώρα και σε όσους ξεκινήσουν µαθήµατα το Νοέµβρη έκπτωση 25% για όλη τη χρονιά! Το πρώτο 2ωρο διδασκαλίας δωρεάν. Πληρ. τηλ. 6979055712. ΜΑ3964 --------------------------------

Ηλείας (εντός αναδασµού) . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: α) Ισόγειος οικία 94,35 τ.µ., β) ισόγειος αποθήκη 23,46 τ.µ., γ) 1ος όροφος οικία 62 τ.µ. γιαπί, δ) ισόγειο κατάστηµα 160,43 τ.µ. εντός οικοπέδου 352 τ.µ. στη Σκιλλουντία Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 137 τ.µ. εντός οικοπέδου 370 τ.µ. στο ∆.∆. Λάλα Ηλείας. . ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελµατικός χώρος 128 τ.µ. 4ου ορόφου και 104 τµ 5ου ορόφου στην οδό ∆ραγατσανίου και ΣΠΚ Πύργος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1652 τ.µ. στο Σκουροχώρι Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 83 Τ.Μ., 5ος όροφος στην Αγ. Βαρβάρα 3ο Γυµνάσιο. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 1950,59 τ.µ. εντός αυτού ισόγειος αγροτική οικία, παλιά 25,65 τ.µ. στη θέση Συντριάδα Πύργου Ηλείας. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Ισόγεια 28,42 τ.µ. και 28,47 τ.µ. στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Πύργο Ηλείας. www.giannopoulosestates.gr ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγειος µονοκατοικία 95.31 τ.µ. εντός οικοπέδου 217,79 τ.µ. στον Πλάτανο Αρχ. Ολυµπίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 49,80 τ.µ., κατάλληλο και για επαγγελµατική χρήση επί της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 225,18 τ.µ. εντός της πόλεως του Πύργου .ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1109,48 τ.µ. εντός ∆.∆. Λαστεΐκων ∆ήµου Πύργου. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ: ισόγειος οικία 104,65 τ.µ., εντός οικοπέδου 351 τ.µ. στα Λαστέικα Πύργου, όπισθεν CINTROEN ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Ελαιώνας 5.000 τ.µ. περίπου στον Αγ. Γεώργιο Πύργου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 412,05τ.µ. επί της οδού Αγίου Σπυριδώνος και Ρήγα Φεραίου, Πύργος. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 241,47 τ.µ. επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου και Ζακύνθου στον Πύργο. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΟΙΚΙΑ 57,73τµ. επί της οδού τέρµα Παπαφλέσσα στον Πύργο. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 1ος ΟΡΟΦΟΣ οικίας 145,28τ.µ. επί της οδού τέρµα Παπαφλέσσα στον Πύργο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΙΣΟΓΕΙΟΣ 80,58 τµ. εντός οικοπέδου 201,24 τ.µ. στον Πύργο Ηλείας. ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ πολυτελές διαµέρισµα 134 τ.µ., 1ου ορόφου στα Γρανιτσέικα Πύργου Ηλείας. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 56,80 τ.µ., τέρµα Παπαφλέσσα στον Πύργο Ηλείας. ΜΑΣ1059

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΘΛΙΒΕΡΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΚΕ ∆ΙΑΡΚΕΙΑΣ

. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ. Με πολυετή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα µαθήµατα κατ’ οίκον όλων των επιπέδων σε µαθητές Γυµνασίου – Λυκείου. Επίσης, Φυσική και Χηµεία σε µαθητές Γυµνασίου. Προσιτές τιµές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6971928893, ώρες επικοινωνίας 14.00 – 23.00. ΜΑ3970

. ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΡΑ∆Ι∆ΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

πτυχιούχο Ιταλικής γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ µε πολυετή φροντιστηριακή πείρα. Προετοιµασία σε 1 χρόνο για πτυχία επιπέδου Β2 καλής γνώσης: DIPLOMA, CELI 3, ΚΠΓ, PLIDA. Πληρ. τηλ. 6957090585. ΜΑ3767

ΤΗΛ. 6989145692 e-mail: chthiv@otenet.gr

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ καταστήµατα διαµερίσµατα σε υπό κατασκευή πολυκατοικίες στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ φάτσα στην θάλασσα από Παλούκι έως Αγία Μαρίνα Αµαλιάδας τουριστικών εκµεταλεύσεων. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ οικόπεδα µε οικίες και χωρίς εντός σχεδίου ∆ουνεϊκων - Αµαλιάδας και εκτός σχεδίου. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ διαµερίσµατα και καταστήµατα, γραφεία, studios στην Αµαλιάδα.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο ελαιοστάσιο, ύψωµα θέα το Ιόνιο και Ιόνια οδό περιοχή Χανακίων. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Αγ. Μαρίνα ∆ουνείκων Αµαλιάδας 4 στρ.10 στρ, 27 στρ. 6,5 στρ. 3 στρ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 8 στρ. µ 6,5 στρ. 12,στρ. σύνορα σχεδίου οικισµού ∆ουνείκων Αµαλιάδας. ** ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ στην Αµαλιάδα 1500 τ.µ. γωνία – 300 τ.µ. γωνία – 450 τ.µ. σε κεντρικούς δρόµους µε συντελεστή δόµησης 2.

Πανεπιστηµίου Αθηνών παραδίδει µαθήµατα σε µαθητές γυµνασίου – λυκείου σε πολύ προσιτές τιµές. Πληρ .τηλ. 6978320199. ΜΑ3699

. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑ∆Ι∆ΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ σε µαθητές ∆ηµοτικού – Γυµνασίου - Λυκείου, δίνονται σηµειώσεις, πολύ χαµηλές τιµές. Πληρ. τηλ. 6934265950. ΜΑ8420.

ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΠΑΤΡΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο Χίου και δονούσης γωνία κοντά στο πανπελλοπονησιακό στάδιο. ΑΜΑΛΙΑ∆Α: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2 στρεµ. χτίζει 200 τ.µ. στα όρια της Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ στη Γαστούνη µε 10 στρεµ. χωράφι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α στο τεχνικό λύκειο ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4 στρεµ. µε κατοικία 60 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο γωνιακό 450 τ.µ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 40 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στρέµµατα 950 µ. από τη θάλασσα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 900 τ.µ. συντελεστή 0,8 τιµή πολύ καλή. Αµαλιάδα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ΟΙΚΟΠΕ∆Α 450 τ.µ. έκαστο συντελεστή 0,8 ΕΑµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 τ.µ., συντελεστή 0,8.Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο εντός οικισµού Κουρούτας 500 τ.µ. Αµαλιάδα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στη Γλύφα 10 στρέµµατα, 700 µ. από τη θάλασσα. ΑΘΗΝΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο στο Λαγονήσι µε κατοικία 30 ετών σε τιµή ευκαιρίας, περιοχή Γαλάζια Ακτή. ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ στην Αγ. Μαρίνα ∆ουνέικα α) 10 στρεµ., β) 5 στρεµ., γ) 7 στρεµ. & δ) 12,5 στρεµ., όλα άρτια και οικοδοµήσιµα 900 µ. από τη θάλασσα. ΠΑΤΡΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην άνω Καλλιθέα Πάτρας τρία αγροτεµάχια µε φανταστική θέα άρτια και οικοδοµήσιµα από 4 στρέµµατα έκαστο. ΑΜΑΛΙΑ∆Α: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8 στρεµ. στην ευρύτερη περιοχή της Αµαλιάδας, κατάλληλο για κατοικία και επαγγελµατική χρήση. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στο κάστρο Κυλλήνης 8.500 τ.µ. τιµή λογική. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο δρόµο Αµαλιάδας –Μαραθιάς, 3 αγροτεµάχια 4.300 τ.µ. έκαστο, άρτια και οικοδοµήσιµα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 5,5 στρεµ., 600 µ. από τη θάλασσα Μαραθιά – Ροβιάτα στο ύψος του θερινού σινεµά. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7,5 στρεµ., 1300 µ. από την παραλία Κουρούτας σε κατοικηµένη περιοχή, κατάλληλο για κατοικία. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10 στρεµ. επί της εθν. οδού Καβάσιλα – Ανδραβίδα, κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 5 στρεµ. έκαστο κατάλληλα για επαγγελµατική στέγη, δίπλα στο ΚΤΕΟ Καβασίλων επί εθν. οδού. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 20 στρεµ. στο Αρκούδι. ∆υνατότητα τεµαχισµού στα 4, κατάλληλα και για επαγγελµατική χρήση. ∆ίπλα στη θάλασσα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 30 στρέµµατα µε καρυδιές στα ∆ουνέικα ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 96 τ.µ. έτος κατασκευής 2007. Σε 6 στρέµµατα οικόπεδο στον Αγ. Νικόλαο Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΓΕΙΟ ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 220 τ.µ. σε 800 τ.µ. οικόπεδο. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ 3 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ α) 110 τ.µ., β) 110 τ.µ., γ) 80 τ.µ. παλιάς τριπλοκατοικίας ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 66 τ.µ., κατάλληλο για επαγγελµατικό χώρο σε κεντρικό σηµείο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 75 τ.µ. κάθε όροφος. Ο ένας όροφος ηµιτελής σε οικόπεδο 350 τ.µ. – ΑΜΑΛΙΑ∆Α. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο κάστρο Κυλλήνης ΚΑΤΟΙΚΙΑ 120 τ.µ., µε 2.500 τ.µ. οικόπεδο, τιµή λογική. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 100 τ.µ. σε οικόπεδο 4,5 στρεµ.Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 90 τ.µ. σε 8 στρεµ. µε γκαράζ και αποθήκη και κοπή οικοπέδου 4 στρ. Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 50 τ.µ. σε κεντρικό σηµείο της Αµαλιάδας. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 2ΑΡΙΑ & 3ΑΡΙΑ σε νεοανεγερθείσα πολυκατοικία. Αµαλιάδα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ 85,104, 104 έκαστη σε τιµή ευκαιρίας. Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 150 τ.µ. σε 1300 τ.µ. οικόπεδο. Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο 1ος όροφος διπλοκατοικίας 100 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Γλύφα ηµιτελής κατοικία µε 1500 τ.µ. οικόπεδο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ τεσσάρια, τριάρια, δυάρια, γκαρσονιέρες και επαγγελµατικοί χώροι στην Αµαλιάδα. . ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ παραθαλάσσια στην Κουρούτα, µε 3 υπνοδωµάτια, 1 µπάνιο, κουζίνα, καθιστικό, µε µεγάλο κήπο µπροστά στη θάλασσα για καλοκαιρινή περίοδο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Γαστούνη δυάρι 64 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία καινούρια στην είσοδο του Καρδαµά 95 τ.µ., σε οικόπεδο 2000 τ.µ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον Πύργο επί της Κατακόλου, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ κεντρικό 120 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αµαλιάδα κατάστηµα Αρχαίας Ήλιδας και Πύρρωνος 30 τ.µ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΓΑΖΙ µε κατοικία στην Εφύρα 85 τ.µ. ο καθε όροφος σε οικόπεδο 1000 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 60 τ.µ. Ερµού και Πάρωνος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστηµα 85 τ.µ. στην Αρχαια Ολυµπία ΜΑΣ8350

Αναλαµβάνω τοποθετήσεις πατωµάτων παντός τύπου καρφωτά – κολλητά, τρίψιµο µε απορροφητικά µηχανήµατα, βερνίκια Γερµανίας. Επισκευές παλαιών πατωµάτων (γυαλίσµατα). Εργασία αρίστη Ξύστρας ∆ιονύσιος Τηλ. 26210/29854 Πύργος Κιν. 6932928046. ΜΑΣ179.

ΣYΜΒΟΥΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ -∆ΑΝΕΙΑ ΑΚΙΝHΤΩΝ - ∆ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤHΣ ΤΡAΠΕΖΑΣ REAL ESTATE MANAGΕMENT & PROPERTIES

. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

H ΠΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΕ Ι∆ΙΟΚΤΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ επιπλωµένα διαµερίσµατα σε Παλούκι και Κουρούτα Αµαλιδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 120 τ.µ. στη Μαραθιά εντός 4 στρεµ. µε οπωροφόρα δέντρα, ελιές 160.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί Εθν. οδού Πύργου - Πατρών, 12 στρέµ., ύψος Μεσολογγάκι ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί Εθν. οδού Πύργου - Πατρών, 7 στρέµ. µε οικία, ύψος TOYOTA ΜΑΣ1015 ΜΑΣ1500 Υπο ΝΕΑ ∆ΝΣΗ ΚΑΠΟ∆ΙΣΤΡΙΟΥ 2, ΕΝΑΝΤΙ ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ ΤΗΛ.26220 29083-6934229748


ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΜΟΤΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΤΡΑΚΤΕΡ SAME ΝΙΚΗΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΦΕΙΟΥ 69 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 2621034728 -6979677766 TOYOTA COROLLA 2001, 1600c.c., 4πορτη, full extra, προσφορά 4.000 ευρώ. FIAT PUNTO 2002 1250c.c., υδρ. τιµόνι, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα – κλειδαριές, κ.α. 3.000 ευρώ. JET SKI YAMAHA GPR 1200 c.c., αρίστη κατάσταση, συλλεκτικό, µοντ. 2001. ΠΡΟΣΦΟΡΑ από 5.300 τώρα 4.800 ευρώ. ∆εκτή ανταλλαγή. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME PANTHER 95HP 4X4, αφαιρούµενη καµπίνα, κ.α.7.900 ευρώ SMART 600c.c. & 700c.c., 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώµατα, full extra όλα µε aircondition, γυάλινη οροφή. SUZUKI VITARA 4X4, ’96, 3πορτο κοντό, αργό – γρήγορο, υδρ. τιµόνι, 2 αερόσακους, ράδιο cd, κ.α. 4.800 τώρα 4.300 ευρώ. ROVER 200, µοντ. ’98, 1400c.c., 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.300 ευρώ. . FORD ESCORT 1.800 cc, µοντ. ’95, 140 Hp, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρ. παραθ., κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου κ.α. 2.500 ευρώ. . HYUNDAI ACCENT 2003, 2πορτο, ασηµί, δερµάτινο σαλόνι, ηλεκτρ. παραθ.-κλειδ., αερόσακους, ABS, CD, κ.α. από 4.800 τώρα 4.000 . SKODA OCTAVIA 1600 c.c., ’00, υδρ. τιµόνι, aircondition, αερόσακοι, ζάντες αλουµινίου, 17’’άρες, ηλεκτρ. παράθ. – κλειδ., κ.α. 4.200 ευρώ. AUDI A4, 1600c.c., ασηµί, χαµηλωµένο, ζάντες αλουµινίου, 2002, clima, ABS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.500 ευρώ. . TOYOTA CARINA diesel, a/c, υδρ. τιµόνι, κ.α. 2000 κυβικά, µοντ. ’97, 2500 ευρώ. SMART µπλε 600c.c., µοντ. 2001, γυάλινη οροφή, aircondition, όργανα ταµπλό, ηλεκτρ. παράθ. + κλειδαρ. ζάντες αλουµινίου, κ.α. 4.700 ευρώ. OPEL CORSA SPORT 2008, 1400c.c., full extra, 2πορτο ευκαιρία 8.000 ευρώ. ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS 2005, full extra. HYUNDAI GETZ 1300c.c., 2005, full extra. BMW 316 ασηµί ΕΛΛΗΝΙΚΟ clima, ABS, αερόσακους, όλα ηλεκτρικά, ζάντες αλουµινίου. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7.000 ευρώ. CITROEN SAXO 1100c.c., µοντ. 2001, υδραυλικό τιµόνι, a/c, ηλεκτρ. παράθυρα – κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου, κ.α. 2.900 ευρώ (2πορτο). . PEUGEOT 206 cabrio, ασηµί, 1600 cc, 2003, full extra, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ. . HYUNDAI GET2 1100 cc, 2006, υδρ. τιµόνι, a/c, αερόσακος, ηλεκτρ. παραθ.-κλειδαριές. . TOYOTA STARLET 1300 cc, λευκό, ’92, 2πορτο, ζάντες αλουµινίου κ.α. 2.000 ευρώ. . VW POLO 1400 cc µοντ. 2005, full extra, 5.500 ευρώ. . TOYOTA COROLLA 1400 cc, 2004, µαύρο, 5πορτο, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, υπολ. ταξιδιού, ABS, ηλεκτρ. παραθ. – κλειδ. κ.α. 6.500 ευρώ. . MERCEDES C200 compressor 1800 cc 163 Hp, πανοραµική οροφή, δερµάτινο σαλόνι, κλιµατισµό, 17αρες ζάντες αλουµινίου, καινούρια λάστιχα, αερόσακους, ABS, αυτόµατο- σειριακό, από πρόσφατο σέρβις, ασηµί χρώµα, ελληνική αντ/πειας. ΕΥΚΑΙΡΙΑ 12.500 ευρώ. . SEAT TOLEDO 1600 cc, ’92, ζάντες αλουµινίου, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1.500 ευρώ. . NISSAN NAVARA 4X4 4πορτο, ασηµί νίκελ, µπάρες µπροστά πίσω, ζάντες αλουµινίου + λάστιχα ολοκαίνουρια, µοντ. 2001, άριστο, 9.500 ευρώ. . SUZUKI VITARA 4Χ4 ’97, a/c, υδρ. τιµόνι, ζάντες αλουµινίου, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδ., µπάρες µπρος, προβολείς οµίχλης. . HYUNDAI i10 2008 5πορτο, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, ηλεκτρ. παραθ.κλειδ. κ.α. full extra, 6.200 ευρώ. . CHEVROLET AVEO µαύρο 2007 5πορτο, 1.200c.c., υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παραθ.-κλειδ., αερόσακους, ABS, ζάντες αλουµινίου κ.α. 5.500 ευρώ. . PEUGEOT 206 ασηµί 2πορτο, 2001, 1.400c.c., ζάντες αλουµινίου, ανάρτηση, αερόσακους, ηλεκτρ. παραθ.κλειδ., κ.α. 4.000 ευρώ. . AUDI A4 TURBO QUATTRO 2004 350 Hp, 6ταχυτο, συλλεκτικό, µαύρο, fullfull extra. Προσφορά 13.500 ευρώ. . TOYOTA CELICA 1.800c.c. 193Hp, 2002, δερµάτινο σαλόνι, full extra, 11.000 ευρώ. . CITROEN C4 COUPE VTR 1.600c.c. 2006 1ο χέρι, full extra, 6.000 ευρώ. . ALFA ROMEO 156 1600c.c., 122 Hp, ’99, clima, ABS, ζάντες αλουµινίου, αερόσακους, ασηµί. SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. . FIAT BRAVO 1250c.c. 2001 υδρ. τιµόνι, a/c, ηλεκτρ. παραθ.-κλειδ., κ.α., 2.500 ευρώ. . HYUNDAI ACCENT 2007 1.350c.c. full extra 22.000χλµ, ασηµί,6.000 ευρώ. . OPEL CORSA SPORT 1400c.c. 2πορτο, 2008, full extra, 40.000 χλµ, άριστο 8.000 ευρώ. . TOYOTA STARLET λευκό, 2πορτο, ’92, 1.300c.c., bucket, ζάντες αλουµινίου, καινούρια λάστιχα, 1.900 ευρώ. AUDI A3 1600c.c., ασηµί µοντ. 2000 clima, ABS, αερόσακους, ζάντες αλου-

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES C 200 K 163 HP AVANTGARDE

µοντέλο 2004 (8/2004) 90.000 χλµ. σαν καινούριο φυλασσόµενο σε γκαράζ full extra. Πληρ. τηλ. 6972235872. ΜΑ3886

21

Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

µινίου, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κ.α. 4.500 ευρώ. Υπάρχει και πράσινο σκούρο 3.900 ευρώ. CITROEN SAXO λευκό 5πορτο, µοντ. 2000, υδραυλικό τιµόνι, a/c, ηλεκτρικά παράθυρα – κλειδαριές κ.α., 2.500 ευρώ. CITROEN SAXO, ασηµί, 2πορτο, 1100c.c., ζάντες ΜΟΜΟ, ηλεκτρ. παράθ. – κλειδαριές, A/C, 2.400 ευρώ. FIAT SEICENTO 900 c.c., 1999 µοντ., ηλεκτρ. παραθ. – κλειδ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1.700 ευρώ. OPEL CORSA TURBO DIESEL, µοντ. 2005, 5πορτο full extra, a/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παραθ. – κλειδ., αερόσακοι 1300 c.c., άριστο 6.800 ευρώ. OPEL CORSA DIESEL 2006, 1300 c.c., 5πορτο TURBODIESEL, A/C, ηλεκτρ. παράθυρα – κλειδαριές, αερόσακοι, ABS, CD κ.α. 7.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300c.c., 5πορτο, a/c, full extra, 6.500 ευρώ. FIAT PANDA DIESEL turbo 2005, 1300c.c., 5πορτο, full extra, 6.200 ευρώ. SUZUKI IGNIS 2005, 1300 c.c., turbo diesel, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακοι full extra, 6.800 ευρώ. SMART CABRIO ’04, 700c.c., full extra, αριστη κατάσταση 6.500 ευρώ. OPEL TIGRA ’99, 1400 c.c., a/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα – κλειδαριές, ABS, αερόσακοι, κ.α. 2.500 ευρώ. PEUGEOT 206 ασηµί, 2πορτο, a/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα – κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου, 2001, 3.500 ευρώ. PEUGEOT 206 µαύρο, 2πορτο, a/c, υδρ. τιµόνι, full extra X5 2003, 3.800 ευρώ. ΜΑΣ987 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΚΤΜ Super Duke 990, 31.000 χλµ, πολλά έξτρα, σχεδόν καινούρια, φυλασσόµενη σε γκαράζ. Τηλ. 6974432254. -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MATIZ 2001 µοντ. Α/C αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976444952. -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ HONDA CIVIC 1,8 vti, µοντ. 1997, 5θυρο, full extra. Τιµή 3.400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6994584555.ΜΑ3860 -------------------------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: AUDI A4, 1800c.c., 115000 χλµ. αρίστη κατάσταση και NISSAN MICRA 1000c.c., 59.000 χλµ. επίσης σε αρίστη κατάσταση, πρόσφατο ΚΤΕΟ. Πωλούνται λόγω ηλικίας µου, 3.800 και 1900 ευρώ αντιστοίχως. Πληροφορίες κυρίως µεταµεσηµβρινές ώρες, τηλ. 26210/25182. ΜΑ3967 -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT CORDOBA 1400c.c., 101 ίπποι, µοντέλο 2004, φουλ έξτρα, τιµή 6.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6944515287. -------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ SMART 600c.c. πρώτη άδεια 2006, άριστη κατάσταση, ζάντες αλουµινίου, τιµή πώλησης 4.000 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6946200460.

Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ 72 ∆ΟΣΕΙΣ

BMW 316i, ΑΥΤΟΜΑΤΟ 1600cc, µοντέλο ‘98, 47000 χλµ. , 4 πόρτες, 4 αερόσακκους, ABS, CLIMA TRONIK , υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρικές κλειδαριές, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα, immobilizer, φανούς οµίχλης, ρυθµιζόµενα φώτα, ραδιοκασετόφωνο, BMW ROS, 6 ηχεία, σαν καινούριο. ΑUDI A4, 1600c.c., µοντέλο 2003, κλιµατισµός, ζάντες αλουµινίου, ηλεκτρ. παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρικούς καθρέπτες, συναγερµό ADS αερόσακους, κατάσταση αρίστη. BMW 318IΕ46 µον. 2004, 1800cc, µαύρο µεταλλικό, ΑBS, -DSC, 4A/B, κλιµα τρονικ, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκ. κλειδαριές µε τηλεχειριστήριο, ηλεκ. αντιθαµβωτικοί καθρέπτες, ραδιοκασετόφωνο 6 ηχεία, τηλεφωνική εγκατάσταση, φανούς οµίχλης, αισθητήρας παρκαρίσµατος. Πολλά extra σαν καινούργιο. SMART µοντέλο 2002 , ABS, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές, αερόσακους, ζάντες αλουµινίου, στροφόµετρο, ρολόι, σασµάν αυτόµατο, σειριακό πανοραµική γυάλινη οροφή κατάσταση καινούρια. BMW 316i µον. 1600cc, κλιµα tronic,ηλ. οροφή, δισκόφρενα κα πίσω, σύστηµα αντιολίσθησης, διαρούµενα πίσω καθισµατα 4Α/Β πολλά extra κατάσταση αρίστη. MERCEDES A140 AVANGARD 1400cc,µοντέλο 2004, κλίµα, 4 αερόσακους, ηλεκτρ. παράθυρα, ηλεκτ. κλειδαριές, µε τηλεχειρισµό, ηλεκτ. καθρέπτες, διαιρούµενα πίσω καθισµατα, δερµάτινο σαλόνι, ζάντες αλουµινίου, full extra, σαν καινούριο MERCEDES A150 µοντέλο 2005 ELEGANCE, κλιµατρονικ, 4 ηλ. παράθυρα, ζάντες αλουµινίου, full extra, σαν καινούριο. MERCEDEES C200Κ µοντέλο 2005, 163ΗΡ, AVANGER, δερµάτνο σαλόνι, κλιµα, full extra, σαν καινούριο FORD ESCORD 1400c.c. Ghia µοντ. 98 4 π υδραυλικό τιµόνι Α/C ηλ. παράθυρα, ζ’άντες αλουµ. R/CD ατρακαριστο 1700 ευρώ

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ

ΕΙ∆ΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑΧΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ή την ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ

BMW 316i, 318i, 3s20i, 520iµοντ. 20012007 MERCEDES C180, C200K, CLK 20000K-E200Kµοντ. 2001-2007 Λίγα χιλιόµετρα Full exra Πάντα µε τις νέες µειωµένες τιµές ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ∆ΕΙΤΕ ΤΑ

ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆Α ΜΑΣ ΚΑΙ ∆ΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!! www.stoubanou.gr

1) DAIHATSU TERIOS 1.300c.c., µοντέλο 2002, πρώτο χέρι, full extra, βιβλίο service, υδρ. τιµόνι, airbag-a/c, 4Χ4, λάστιχα καινούρια- κατάσταση καινούργης. 2) TOYOTA COROLLA 1.400 c.c. VVTI mοντέλο 2001 SEDAN, χρώµα εργοσταστίου µπλε µεταλλικό, υδραυλικό τιµόνι- airbag-a/c, Rc/d, ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, A.B.S. 3) FIAT STILO πρώτο χέρι, χρώµα εργοστασίου, ατρακάριστο, βιβλίο service, κλιµατισµός, ABS, airbags 4, υδραυλικό τιµόνι, συναγερµός, cruise control, υπολογιστής ταξιδιού, κατάσταση καινούργης. 4) FORD FOCUS 1.400 c.c. µοντέλο 2006, πρώτο χέριατρακάριστο, βιβλίο service, προβολείς οµίχλης, κεντρικό κλείδωµα, airbags 4, υδραυλικό τιµόνι, υπολογιστής ταξιδιού, κλιµατισµός, άριστη κατάσταση. 5) SEAT CORDOBA 1.400 c.c. µοντέλο 2006, πρώτο χέρι, χρώµα εργοστασίου, µαύρο µεταλλικό, 43.000 χλµ, full extra,, υδρ. τιµόνι- ηλεκτρικά παράθυρα, κλιµατισµός, immobilizer, airbags 4, A.B.S., λάστιχα καινούρια. 6) FORD FOCUS 1.400 c.c. µοντέλο 2002 SEDAN πρώτο χέρι, full extra, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, A.B.S., a/c, βιβλίο service, άριστη κατάσταση. 7) FIAT PUNTO 1.250 c.c. µοντέλο 2006, τετράπορτο, full extra, υδραυλικό τιµόνι (city), ηλεκτρικά παράθυρα, a/c, airbag, A.B.S., λάστιχα καινούρια, περασµένο ΚΤΕΟ, σαν καινούριο. 8) MERCEDES E200 2000c.c. µοντέλο 1991, αυτόµατο, full extra, δερµάτινο σαλόνι, σαντολάστιχα, κλιµατισµός, A.B.S., DVD, βιβλίο service, όλα τα service στην αντιπροσωπεία. 9) VOLVO 850 TURBO 215 PS 2.000c.c. πρώτο χέρι, full extra, κλιµατισµός, airbag, δερµάτινο σαλόνι, ζαντολάστιχα, βιβλίο service, χρώµα αντιπροσωπείας.

ΑΓΟΡΑΖΩ Ι.Χ. µετρητοίς, εντός 5 λεπτών. Τηλ. 6972361008.

Εµπορία αυτοκινήτων ∆ΟYΝΙΑΣ

Αγοράζω αυτοκίνητα απολύτου µετρητοίς, δέχοµαι προς πώληση το καλής κατάστασης αυτοκίνητό σας, 1ο χλµ Πύργου – Πατρών, τηλ:2622092410, FAX:2622092411, κινητό: 6972361008. ΜΑΣ46

ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Ελ. Βενιζέλου 37- Αµαλιάδα ΕΚΘΕΣΗ: 75 χλµ. Ε.Ο. Πατρών – Πύργου – ΣΑΒΑΛΙΑ Τηλ. 26220/27384 Κιν.: 6932643086

ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ, ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ∆ΑΝΕΙΩΝ, ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Τηλ: 26220-24550, Fax: 26220-22230 Κιν. 697-3055992, 697-2519801 E-mail: postmaster@stoubanou.gr Web: www.Stoubanou.gr ΜΑΣ55

ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ FIAT 670, διπλό διαφορικό, δεντροκοµικό FIAT 70-66 καµπίνα – αιρκοντίσιον FIAT 880 διπλό διαφορικό FIAT 80-66 διπλό διαφορικό, ρεβέρσα FIAT 80-66 διπλό διαφορικό FIAT 980 µονό διαφορικό, καµπίνα FIAT 80-66 διπλό διαφορικό MASSEY FERGUSON 75 HP, διπλό διαφορικό LAMBORGINI 990 διπλό διαφορικό, ρεβέρσα, Hi-Lo FIAT 55-66, 60 HP, ρεβέρσα, στενό αµπελουργικό

NEW HOLLAND TNFA 85, µοντ. 2008 (400 ώρες) NEW HOLLAND TNF 80, µοντ. 2003 (4.500 ώρες)

JOHN DEERE 3650 διπλό διαφορικό JOHN DEERE 6000, 85 HP διπλό διαφορικό Πρέσσες KALLIGNANI καινούργιες και µεταχειρισµένες, µοντέλα 5690, 6190, 5190, 6100 FORD 4100 µονό διαφορικό ΜΑΣ4158

Αντιπρόσωπος

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΧ FORD MONDEO

’96 µοντέλο, 1600c.c., µε ηλιοροφή – aircondition αερόσακους – ηλεκτρ. παράθυρα. Σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6932461428.

LADA HELLAS ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MΠΕΛΟΥΣΗ 10 & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ. 2621025325 6944/545021 ΜΑΣ121

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ HYUNDAI ELANTRA µοντέλο 2001 ABS, A/C ηλεκτρικά παραθυρα, σε αρίστη κατάσταση, Περασµένο ΚΤΕΟ. ∆ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΑΓΧΟΣ τιµή ευκαιρίας. 2.000 ευρω. Πληρ. τηλ. 6976444953.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ PEUGEOT 106,

QUICKSILVER, 1400c.c., µοντ. ’01,

120.000 χλµ., ασηµί, αερόσακος οδηγού, ηλεκτρ. παράθυρα, a/c, υδραυλ. τιµόνι, πρώτο χέρι, άριστη κατάσταση. Τιµή 3.200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6974142431.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ YAMAHA X-CITY 125, 6.700 χλµ. Πληρ. τηλ. 26210/30087.

ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ & ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ «ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ» ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ- ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ 0 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (Από 0 εως 72 δόσεις) 20ο χλµ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ, ΣΑΒΑΛΙΑ Τηλ. 26220-61138, κιν. 6947371647 www.car.gr/helmis_cars

. ΒΜW M5, 400 PS, 5000 cc, δηλωµένο 2000 cc πλήρης µετατροπή, µαύρο µεταλλικό, ζάντες αλουµινίου 19 Μ6, ανάρτηση, κλίµα, tv, dvd, δερµάτινο σαλόνι, ηλιοροφή, foul extra. BMW 750, V12, 300PS, 1990 µοντ., µαύρο, κλιµατισµός, δερµάτινο σαλόνι, ηλεκτρικό, φιµέ τζάµια, ζάντες αλουµινίου 17”, ανάρτηση full extra, άριστο. SUZUKI JIMNY, 2000 µοντ., 1300c.c., 16V, µαύρο µεταλλικό, υδραυλικό τιµόνι, aircondition, ηλεκτρικά παράθυρα – κλειδαριές, καινούρια ελαστικά, ζάντες αλουµινίου, cabrio, full extra, 99.000 χλµ., άριστο. . ALFA ROMEO 156, 1600c.c., 2000 µοντ., 120PS, ασηµί µεταλλικό, υδραυλικό τιµόνι, κλιµατισµός, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα – κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου 16’, αεροτοµή, 129.000 χλµ., full extra, άριστο. . SEAT IBIZA 1.200 c.c., 2003 mod. 75 Ps, µαύρο µεταλλικό, κλιµατισµός, υδραυλικό τιµόνι, ζάντες αλουµινίου, φιµέ, r/cd, καινούρια λάστιχα – αµορτισέρ, τρίθυρο, full extra, άριστο. . ALFA ROMEO 146, 1.400 c.c., 16V, 2.000 mod., µπλε µεταλλικό, air condition, υδραυλικό τιµόνι, r/cd, ζάντες αλουµινίου, full extra. . CITROEN SAXO 110cc., 2000 µοντέλο, βυσσινί χρώµα, airbag, aircondition, R/cd, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτροµαγνητικές κλειδαριές, 91.000 χλµ. βιβλιοσέρβις, full extra, άριστο. ΜΑΣ909

ΜΑΣ48 • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΩΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ ΠΥΡΓΟΥ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ 60 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΑΡ∆ΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕ 1500 ΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΦΑΛΑΧΤΟΥ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ 4 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΡΕΦΙΟΥ • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ∆ΡΟΜΟ • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤ. 15 -10 -26 -ΣΤΡΕΜ. ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΘΝ. Ο∆ΟΥ ΣΤΑ ΣΑΒΑΛΙΑ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΑΒΑΛΙΑ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 600,00τµ ΕΠΙ ΟΙΚΟΠΕ∆ΟΥ 2600,00τµ ΣΤΑ ΛΑΣΤΕΪΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝ. Ο∆ΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 6 ΣΤΡ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟΣ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2 ΣΤΡ. ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΙΡΙΟ 1000.00 Τ. Μ. ΕΠΙ ΟΙΚΟΠΕ∆ΟΥ 6 ΣΤΡ. ΕΠΙ ΕΘΝ.Ο∆ΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΑΚΙΑ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΑΡΓΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 400 Τ.Μ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ Α∆ΕΙΑ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣ ∆ΙΟΡ. ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ [ΚΕΝΤΡ. ΠΛΑΤΕΙΑ] • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 70 Τ.Μ. ΙΣΟΓΕΙΟ, 70 Τ.Μ. ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΙ 70 Τ.Μ. ΠΑΤΑΡΙ, ΠΑΠΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΠΥΡΓΟΣ

ΜΑΣ3200 e-mail:vlaxopoulos_giorgos@yahoo.gr ΜΑΣ3075

B MW

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

VOLVO S40 1.800, µοντέλο 2005, full extra µε σέρβις αντιπροσωπείας. Στεγασµένο σε γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6937269373. ΜΑ3872

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ – ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: Ευκαιρία µονοκατοικία 104 τ.µ. πλήρως ανακαινισµένη σε οικόπεδο 480 τ.µ. Σε χωριό κοντά στην Αµαλιάδα. Νέα µειωµένη τιµή: 45.000 . Κωδ: 1-238 Μεζονέτα 120 τ.µ. σε οικόπεδο 400 τ.µ. 4 Υ/∆, 2 µπάνια, σοφίτα, υπόγειο 49 τ.µ. στεγασµένο πάρκινγκ. Καβάσιλα. Νέα µειωµένη τιµή: 135.000 . Κωδ: 199 Μονοκατοικία 70 τ.µ. µε βάσεις για 2 λυόµενες κατασκευές ακόµα, σε οικόπεδο 8.000 τ.µ. Στον Καρδαµά. Τιµή: 140.000 . Κωδ: 1-212 Ευκαιρία µονοκατοικία 50 τ.µ. σε οικόπεδο 100 τ.µ. Στην παραλία Αγ. Ηλία – Πύργου. Νέα µειωµένη τιµή: 35.000 Κωδ: 1-210 Μονοκατοικία 101 τ.µ. σε οικόπεδο 4.600. µε κήπο, διπλά τζάµια, αυτόνοµη θέρµανση, τζάκι, αποθήκη, συναγερµό. Κοντά στην Αµαλιάδα. Κωδ: 101 Μονοκατοικία 90 τ.µ. σε οικόπεδο 2.000 τ.µ. 3 Υ/∆, σαλόνι, κουζίνα, µπάνιο, τζάκι, κλιµατιστικό. Στην Κουρούτα. Νέα µειωµένη τιµή: 170.000 Κωδ: 1-209 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: ∆ιαµέρισµα 75 τ.µ. ισόγειο, 2 Υ/∆ Στην Αµαλιάδα Τιµή: 80.000 Κωδ: 254 ∆ιαµέρισµα 120 τ.µ. 1ου ορόφου, 3 Υ/∆, σαλόνι, κουζίνα, µπάνιο, τζάκι. Στην Γαστούνη. Νέα µειωµένη τιµή: 88.000 Κωδ: 217 ∆ιαµέρισµα 97 τ.µ. 2ου ορόφου, 2 Υ/∆, κλιµατιστικό, αποθήκη. Στην Αµαλιάδα. Τιµή: 98.000 Κωδ: 250 ∆ιαµέρισµα 81 τ.µ. 2ου ορόφου, 2 Υ/∆, αυτόν. Θέρµανση, διαµπερές, επιπλωµένο. Στην Αµαλιάδα. Άριστη κατάσταση. Τιµή: 90.000 Κωδ: 222 ΟΙΚΟΠΕ∆Α – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ: Οικόπεδο 1.160 τ.µ. κεντρικό, εντός οικισµού. Στο Παλαιοχώρι – Γαστούνης. Νέα µειωµένη τιµή: 30.000 Κωδ: 3-139 Οικόπεδο 262 τ.µ. κεντρικό. Σ.∆. 2 (Χτίζει: 524 τ.µ.) Στην Αµαλιάδα. Νέα µειωµένη τιµή: 90.000. Κωδ: 3-138 Αγροτεµάχια: 1) 6.083 τ.µ. 2) 6.266 τ.µ. Άρτια & οικοδοµήσιµα. Περιοχή: Αγ. Ιωάννης – Αµαλιάδας. Νέα τιµή: 22.000 έκαστο. Κωδ: 3-140 Οικόπεδο 800 τ.µ. περίπου, δίπλα στο θέατρο Φλόκα – Αρχαίας Ολυµπίας. Με µεγάλη θέα. Νέα τιµή: 58.000 Κωδ: 3-154 Οικόπεδο 300 τ.µ. εντός οικισµού, άρτιο & οικοδοµήσιµο. Στην Κουρούτα. κοντά στη θάλασσα. Κωδ: 3-176 Οικόπεδο 2.011 τ.µ. στην Κουρούτα. Άρτιο & οικοδοµήσιµο, οικοδοµούνται 400 τ.µ. µε δυνατότητα διχοτόµησης στο µισό. Νέα τιµή! Κωδ: 363 Οικόπεδο 3.000 τ.µ. Εντός οικισµού, άρτιο & οικοδοµήσιµο. Στον Καρδαµά. Τιµή: 50.000 (Συζητήσιµη) Κωδ: 340 Οικόπεδο 320 τ.µ. (Σ.∆. 0.8 κτίζει 256 τ.µ.) Στην Αµαλιάδα. Νέα µειωµένη τιµή: 55.000 . Κωδ: 3-193 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: Υπόγειο 200 τ.µ. Στο κέντρο της Αµαλιάδας. Νέα τιµή. Κωδ: 409 Κατάστηµα 70 τ.µ. ισόγειο, πατάρι 70 τ.µ. µε υπόγειο 50 τ.µ. Στο κέντρο της Αµαλιάδας. Κωδ: 475 Εργοστασιακή εγκατάσταση 350 τ.µ. σε οικόπεδο περιφραγµένο 6.000 τ.µ. Στην Αµαλιάδα. Νέα µειωµένη τιµή: 150.000 . Κωδ: 464 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Επιχείρηση Club – Bar 150 τ.µ. πλήρως εξοπλισµένο. Στο κέντρο της Αµαλιάδας. Νέα µειωµένη τιµή κατά 50 % - 50.000 . Κωδ: 635 Καφέ-µπαρ 70 τ.µ. (και βοηθητικός χώρος 120 τ.µ. εάν χρειαστεί) µε ολόκληρο τον εξοπλισµό. Στο κέντρο της Αµαλιάδας. Τιµή: Συζητήσιµη. Κωδ: 621 Καφενείο κεντρικό 90 τ.µ. σε λειτουργία, πλήρως εξοπλισµένο. Στο κέντρο της Αµαλιάδας. Κωδ: 611 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ, 2ΑΡΙΑ, 3ΑΡΙΑ, 4ΑΡΙΑ, ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑΣ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ∆ΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ∆ιαφηµίζουµε χωρίς καµία επιπλέον επιβάρυνση, τα ακίνητα σας στο INTERNET µέσω της ηλεκτρονικής µας σελίδας (www.Stoubanou.gr) η οποία προβάλλεται και διαφηµίζεται σε όλες τις µηχανές αναζήτησης και µετά-µηχανές σε όλο τον κόσµο. Με εµφάνιση στην πρώτη σελίδα της Google!

ΜΑΣ143

ΜΑΣ143

ΜΑΣ1025

ΜΑΣ5


22

Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

ΑΚΤΙΝΟ∆ΙΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΡ∆ΙΟΛΟΓΟΙ

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΚΛΙΝΙΚΕΣ

ΙΑΤΡΟΙ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙ∆Η

ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ •Νεογνών • Βρεφών •Παίδων •Ενηλίκων

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ •Αιµατολογικες •Βιοχηµικές Ορµονολογικές • Ανοσολογικές

∆ΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΕΝ∆ΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ Ο∆ΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ΟΡΘΟΠΕ∆ΙΚΟΙ

ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ

ΟΡΘΟ∆ΟΝΤΙΚΟΙ

ΠΑΙ∆ΙΑΤΡΟΙ Πρωϊ: ∆ευτέρα- Τρίτη-Παρασκευή 8.30-12.30 Απόγευµα: 18.00-21.00

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Νικόλαος Χάρδας

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ


Ψυχαγωγία 23

ΠΑΤΡΙΣ Τρίτη 15 Νοεµβρίου 2011

Στιβ Τζοµπς: Άντρας της χρονιάς... µετά θάνατον!

Υ

ποψήφιος για το βραβείο «Άντρας της Χρονιάς» από το περιοδικό ΤΙΜΕ είναι ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζοµπς o oποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε ο παρουσιαστής του βραδινού δελτίου ειδήσεων

του NBC o Μπράιαν Γουίλιαµς ο οποίος είπε για τον Τζοµπς… «Όχι µόνο άλλαξε τον κόσµο αλλά µας έδωσε ξανά την αίσθηση ότι κάποια πράγµατα είναι όντως εφικτά... πως µπορείς να κοιτάς ένα κοµµάτι γυαλί ή πλαστικό και να κινείς τα πάντα µε το δάχτυλό σου, αυτό

Τηγανίτες πατάτας Υλικά (για 18 κοµµάτια) 5 µεγάλες πατάτες, κατά προτίµηση βιολογικές 3 αυγά, κατά προτίµηση βιολογικά, χτυπηµένα 2 µέτρια κρεµµύδια, τριµµένα στον χοντρό τρίφτη 4 κουτ. σούπας αλεύρι 6 κουτ. σούπας ζεστό νερό ή γάλα αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι µοσχοκάρυδο, κατά βούληση λάδι, για το τηγάνισµα

είναι φανταστικό, ας αναπαυτεί εν ειρήνη». Αξίζει να αναφερθεί ότι αν ο Στιβ Τζοµπς κερδίσει τον τίτλο θα είναι ο πρώτος που θα πάρει αυτό το βραβείο µετά θάνατον. Πέρσι το βραβείο του «άντρα της χρονιάς» παρέλαβε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκεµπεργκ

∆ιαδικασία

Ελεύθερη η Πίπα

Πολύτεκνος ο Κωνσταντίνος Καζάκος

Ο

Κω νσταντίνος Καζά κος και η σύζυγός του Ιωάννα Μαρτζούκου (φωτό) περιµένουν το δεύτερο παιδί τους έτσι όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο ηθοποιός πρόσφατα… Σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, ο γνωστός ηθοποιός και η στυλίστα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας -η δηµιουργία οικογένειας είναι κάτι που ήθελαν και οι δυο τους πολύ- αλλά δεν επιθυµούν να κάνουν δηλώσεις γύρω από την εγκυµοσύνη µιας και η Ιωάννα διανύει τους πρώτους µήνες κύησης. Το µυστικό του ζευγαριού ‘’αποκαλύφθηκε’’ στην πρεµιέρα της παράστασης «Η Παναγία των Παρισίων», όπου πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Καζάκος. Η Ιωάννα εµφανίστηκε εκεί φορώντας ένα φόρεµα σε αµπίρ γραµµή, αλλά η εµφανώς φουσκωµένη κοιλιά της δεν µπορούσε εύκολα να κρυφτεί. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έχει µία ακόµη κόρη από προηγούµενο γάµο του µε την ηθοποιό Τάνια Τρύπη…

49, 37, 38, 69, 23, 30 UHF Inf@ ort.gr

Η

αδερφή της Κέιτ Μίντλεντον, Πίπα (φωτο) και ο τραπεζίτης Άλεξ Λούτον αποφάσισαν να χωρίσουν µετά από τρία χρόνια σχέσης για δεύτερη και τελευταία φορά. Αφορµή για το χωρισµό στάθηκε η υπερβολική διασηµότητα της Πίπα. Άλλοι υποστηρίζουν πως η γυναίκα µε τα πιο «δηµοφιλή» οπίσθια – όπως γρά-

ΕΤ1 21,48 UHF 11 , 2 VHF

11.00 07:00 ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕ∆ΙΑ 08:00 KONTRA CΗANNEL – ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 10:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ 10:30 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΚ 11:00 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑ∆ΑΣ 12:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ 13:00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΚ 15:00 ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ 16:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ 17:00 MAD OK 19:00 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 19:30 ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ - ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SHOW BIZ ME EVENT KAI GALA 21:00 ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ 22:00 BEACH VOLLEY 23:00 ORT CINEMA 00:30 ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ 00:35 ORT CINEMA 02:00 ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΜΑD

«ΟΡΦΕΑΣ» 3 CINEMAS Τηλ. 2621022706

08.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 19.00 19.10 20.00 20.50 22.00 23.00

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

20.00 21.00 22.00 23.00 00.30

ΚΕΝΤΡΑ ∆ΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ: ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ SOS

∆ΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:

ΚΤΕΛ ΟΣΕ ΟΤΕ

ΒΛΑΒΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΚΤΕΟ: ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ∆ΕΛΤΙΟ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΕ: ΠΡΟ-ΠΟ ΛΑΧΕΙΑ: ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: ΩΡΑ: ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ: ΑΦΥΠΝΙΣΗ:

ΠΥΡΓΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΖΑΧΑΡΩ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΦΟΛΟΗ

Κ.Ε.Π.

210/7793777 1056

2621020600-020601 2621020607 2621022525-022576

121 2621029913 1448 26240/22544 11888 1444 136 141 2103462664 1402

2621035555 2625025717 2625360501-2 2624029011 2626022236 2623035832 2623360801-805 2625041920 2624042404

06.00 07.00 10.00 13.10 14.00 15.00 16.00 16.50 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 21.50 23.20 00.15 00.45 01.45 02.45 03.45 04.00 05.00

Βέρα στο δεξί (Ε) Koινωνία, ώρα MEGA Πρωινό mou H ζωή της άλλης (Ε) Μεσηµβρινό δελτίο ειδήσεων Patty , η πιο όµορφη ιστορία Η πολυκατοικία (Ε) ∆ελτίο ειδήσεων 50-50 (E) Ερωτας και τιµωρία Τα µυστικά της Εδεµ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Η ζωή της άλλης Money Drop Στο πάρα πέντε (Ε) Τελευταία γεγονότα L.A.P.D. (E) Η αίθουσα του θρόνου Αέρινες σιωπές (Ε) Masterchef – U.K. (E) Τηλεµάρκετινγκ Φιλοδοξίες (Ε)

2621062560 2623055914-15 26220 38411 2623043811 2623075824 2623092196 2624360503 2624062012 2622032811 26230 62424

ΤΑΞΙ 2622028130, 028373 , 028383, 023777 26230/23060, 023335 26240/22555 2623032311-032294-035100 2625031357-031356 26250/22940 2625023800 2623054595-054288 2623041600-041500 -041400 2624031996 2621061343 2623061390

ΡΑ∆ΙΟ ΤΑΞΙ

ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΥΡΓΟΥ:

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ 7 ΤΗΛ.:26210 26166 ΠΥΡΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 22 ΤΗΛ.:26210 23123 ΠΥΡΓΟΣ ΕΡΜΟΥ 15 ΤΗΛ.: 26220 38052 ΑΜΑΛΙΑ∆Α

Στην εντατική Παιδικό πρόγραµµα Πρωινή Μελέτη Νηστικοί πράκτορες Σαρίτα , είσαι η ζωή µου (Ε) Eιδήσεις Made in Star Mίλα Ειδήσεις στη νοηµατική Φώτης Μαρία live Ειδήσεις Nικίτα Ξένη ταινία «Φονικό όπλο Νο 2» Αστυνοµική περιπέτεια 00.30 Aνεξιχνίαστες υποθέσεις (Ε) 01.30 Superntaural (E) 02.30 Ξένη ταινία «O απαγωγέας του προέδρου» Περιπέτεια 04.30 Φώτης Μαρία live (Ε)

06.00 07.45 08.45 09.45 10.45 11.45 12.45 13.00 16.00 17.55 18.00 19.00 20.00 21.00 23.00 24.00 01.00 02.00 03.00 04.00 04.45 05.00

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά» 7.20 & 10 µ.µ.

2622022392

Ο∆ΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΛΠΑ: EXΡRESS SERVICE: HELLAS SERVICE: HELLAS SERVICE ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: INTERSOS: INTERSALΟNIKA: EUROPE ASSISTANCE: INTERAMERICAN Ο∆.ΠΡ.

10400 1154 2621035087-035781 2623033658 26937936680 2621035504-023061 2621034788-032088 1158

ΠΥΡΓΟΥ-Τηλ. Κέντρο: Γρ. Κίνησης Ασθενών: ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙ∆ΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ∆ΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ» -ΠΑΤΡΑ

ΠΥΡΓΟΥ:

2621361300 2621082748 2622028557 2625022222 2974/000567 2610272903

2621026060-026063-026069

ΚΤΕΟ

Τηλ.Επικοινωνίας 26213 63700 - 26213 63115

ΣΚΑΪ 49 UHF, 30 UHF

Υπάρχει λύση

166

To ίδρυµα

21.00

17.00

∆έστε τους (Ε) Ο αξιογάπητος Ρέιµοντ (Ε) Ο βασιλιάς του Κουίνς (Ε) Θα σε δώ στο πλοίο (Ε) Αν µ’ αγαπάς (Ε) Εντιµότατοι κερατάδες (Ε) Ειδήσεις Ελένη ∆έστε τους Ειδήσεις στη νοηµατική Oικογενειακές ιστορίες (Ε) Ειδήσεις Κάτι ψήνεται Αλ Τσαντίρι Νιουζ Οικογενειακές ιστορίες (Ε) Sex and the city (E) The big game H κουζίνα της µαµάς (Ε) Άλλαξέ το το (Ε) Patras aller retour (E) Τηλεαγορές Eικόνες (E)

06.00 «Καληµέρα» µε τον Γιώργο Αυτιά 10.30 Εδώ και τώρα 12.30 Πολυ µπλα µπλα 15.30 Οσο υπάρχουν άνθρωποι 16.45 Ειδήσεις 17.00 Yπάρχει λύση 18.45 Σήµερα 21.30 Υδρόγειος 22.00 Auto ALTER 22.15 Heroes (E) 23.15 Eίσοδος ελεύθερη 02.30 Auto ALTER 02.45 Ξένη ταινία «∆ιπλή εκδίκηση» Περιπέτεια 04.45 Υδρόγειος (Ε)

«ΣΙΝΕΜΑ» στην Αµαλιάδα

«Οι Αθάνατοι» (3D) 8 & 10 µ.µ.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Πύργος: Παπαδοπούλου Ευγ. (Αγ. Γεωργίου 4- Τηλ. 2621039938) Αµαλιάδα: Κοροτζή Βασ. (Ευαγγελιστρίας 127, τηλ. 2622022945) Αρχ. Ολυµπία: Παπαβασιλείου ∆ηµ. (2624022000) Γαστούνη: Τσουκαλά (2623032584) Λεχαινά: Λευκαδίτης ∆ηµ. (2623022686)

∆ΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Από ∆ευτέρα έως Σάββατο Από Κυλλήνη 08.15,11.00,13.30,17.15,18.00*,21.15 Από Ζάκυνθο 06.00,09.00,11.30,15.00,16.15*,19.15 Κυριακή και αργίες Από Κυλλήνη 10.30,14.30,17.15,21.15 Από Ζάκυνθο 08.00,12.30,15.00,19.15 *∆ροµολόγιο οχληρών και καυσίµων κάθε ∆ευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή

∆ευτέρα έως Σάββατο Από Κυλλήνη Από Πόρο Κεφαλονιάς

20.45 05.30 06.00 10.00 13.00 13.30 14.00 15.00 17.00 18.00 18.45 19.45 20.45 21.00 22.00 23.00 00.15 00.30 01.30 02.30 03.30 04.15 05.15

∆ροµολόγια Κυλλήνης Κεφαλονιάς

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΒ

ALTER 27,62 UHF

Κυλλήνης – Ζακύνθου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: 18300 2621025000

06.00 06.45 07.30 10.15 11.15 13.00 13.45 15.45 17.45 17.50 19.45 21.00 22.00

ΟΡΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 – PORTOSALTE@SKAI.GR- ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 –ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 - PORTOSALTE@SKAI.GR- ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 – ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ “ΕΝ∆ΕΙΞΕΙΣ-ΑΠΟ∆ΕΙΞΕΙΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΚΟ ΚΟΣΜΑΣ ∆ΕΒΕΛΕΓΚΑΣ - DR BEAT SHOW ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 – ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ – ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 – ΤΟ Ι∆ΡΥΜΑ - AbOvo ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΣΚΑΙ 100,3 - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ(ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ) ΟΡΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

15:00-17:00 17:00-22:00 22:00-00:00

Αλ Τσαντίρι Νιουζ

10.15

ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ:

00:00-07:00 07:00-08:00 08:00-08:15 08:15-09:30 09:30-10:00 10:00-12:00 12:00-13:00 13:00-13:30 13:30-14:00 14:00-15:00

ALPHA 24, 33, 63, UHF 3 VHF

Νηστικοί πράκτορες

«Οι περιπέτειες του Τεντεν: Το µυστικό του Μονόκ» (3D) 5.45 µ.µ. (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)

ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: ΛΕΧΑΙΝΩΝ: ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ: ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΖΑΧΑΡΩΣ: ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ: ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ: ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆ΑΣ: ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ: ΠΕΛΟΠΙΟΥ: ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ: ΤΡΑΓΑΝΟΥ:

STAR 29,42,61 UHF

21.50

06.00 Και οι παντρεµένοι έχουν ψυχή (E) 07.00 Πρωινό ΑΝΤ1 12.50 Με αγάπη 13.00 ANT 1 News 13.30 Άκρως οικογενειακόν (E) 14.30 Play and win 14.40 Κωνσταντίνου και Ελένης (Ε) 15.40 Play and win 15.50 Το καφέ της Χαράς (Ε) 16.50 ANT 1 News στη νοηµατική 17.00 Της Ελλάδος τα παιδιά (E) 18.00 Πειρασµός (E) 20.00 ANT 1 News 21.00 Ελληνική ταινία «Η αγάπη µας» 23.00 Ράδιο αρβύλα 24.00 Grey’s anatomy (Ε) 01.00 ΑΝΤ1 news 01.10 Greek 02.10 Λόλα (Ε) 03.10 Το Καφέ της Χαράς (Ε) 04.10 Τηλεµάρκετινγκ –Τηλεαγορά 04.45 Μobile fun 05.20 Έλλη και Άννα (Ε)

ΩΛΕΝΑ ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΛΑΜΠΕΙΑ ΛΑΣΙΩΝΟΣ ΠΗΝΕΙΑΣ ΤΡΑΓΑΝΟ

Μάλιστα, ο παλιός ο έρωτας -που χρονολογείται από τα χρόνια του κολεγίου- λέγεται ότι «φούντωσε» µετά από κοινές διακοπές τους στη Μαδρίτη…

Μoney drop

24.00

Πρωινή ενηµέρωση Συµβαίνει τώρα Ειδήσεις Μένουµε Ελλάδα Ειδήσεις Εχει γούστο Ειδήσεις Ποδήλατο παντού (Ε) Ταξιδεύοντας µε τη Μάγια: Νέα Κωνσταντινούπολη (Ε) Ο θρύλος του εκλεκτού (Ε) Ειδήσεις Φαντάσµατα (Ε) Ναρκωτικά και εγκέφαλος: Οπιούχα και ηρεµιστικά (Ε) Ξένη ταινία «Malcom X» Bιογραφικό δράµα

«Μεσάνυχτα στο Παρίσι» στις 8 & 10.10 µ.µ.

«Οι Αθάνατοι» (3D) 7.45 & 10.10 µ.µ.

26260/22222 2623072222-072223 2623032222-033000 2622031444-031555

06.00 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 18.00 18.15 19.00

φουν τα έντυπα- το χώρισε για να επανασυνδεθεί µε τον πρώην της, Τζορτζ Πέρσι.

MEGA 25,26, 66, 47 UHF 7 VHF

Grey’s anatomy

22.00

Παιδικό πρόγραµµα Yπερασπιστής δελφινιών (Ε) Τα πέτρινα λιοντάρια (Ε) Ο Αργοναύτης (Ε) Ουράνιο τόξο Παιδικό πρόγραµµα (Ε) Οι µάγοι του Γουέιβερλι Πλεις (Ε) Οι Τζόνας στο Λος Άντζελες Χάνα Μοντάνα Escape Κλήρωση Λαϊκού Λαχείου Ο θησαυρός της Αγγελίνας (Ε) Σαν αδελφές (Ε) Γλυκά Ανατολής (Ε) Ταξίµ (Ε) Ξένη ταινία «Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρος » Κοινωνική σάτιρα

(ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ): (ΑΠΟΘΗΚΗ):

ANT 1 38,35,45 UHF

Φαντάσµατα

17.00

ΑΜΕΣΗ ∆ΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ 100 ΑΣΤ. ∆ΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ - ΤΗΛ. ΚΕΝ. 2621081730-081731 ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2621033333 ΤΜ. ΤΡΟΧ.ΠΥΡΓΟΥ- ΑΞ.ΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣ.: 26210-81742 ΑΣΤ. ΤΜΗ. ΠΥΡΓΟΥ -ΑΞ/ΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣ.: 2621081734 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΞ/ΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣ.: 2621081740 ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΥΡΓΟΥ: 2621022100 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ: 2621041206&041500 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ: 199 ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ: 2621031800, 030000, 034840 ΚΕΠ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: 2621033290 ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: 2621034444, 025555, 034206 ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡ. ∆ΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: 2621035555 ∆ΕΥΑ ΠΥΡΓΟΥ: 2621033467 ∆ΕΗ ΠΥΡΓΟΥ (ΒΛΑΒΕΣ): 1050 ΙΚΑ ΠΥΡΓΟΥ: 26210036944 ΙΚΑ (ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ): 184 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: 26220-38210 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: 26220-24101-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: 26220-22199 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ: 26230-92211 ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: 2622038500-038501 ∆ΕΥΑ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ: 220-23923 ∆ΕΗ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ (ΒΛΑΒΕΣ): 2622022756 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ: 2624022300 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ: 2623022177 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: 2625022199 ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑΣ: ΒΑΡ∆ΑΣ: ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ:

NET 34,44 UHF 5 VHF

Εscape

Άρωµα Ελλάδας

Καθαρίζουµε τις πατάτες και τις αφήνουµε 2 - 3 ώρες σε µια λεκανίτσα µε νερό που να τις σκεπάζει καλά, για να φύγει λίγο από το άµυλό τους. Μετά τις τρίβουµε στον ψιλό τρίφτη. Τις πιέζουµε µε τις παλάµες να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τις βάζουµε σε λεκανίτσα µαζί µε το κρεµµύδι, τα αυγά και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουµε και, αν χρειαστεί, προσθέτουµε 2 - 3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό ή γάλα για να µην είναι το µείγµα σφικτό. Βάζουµε στο τηγανάκι που φτιάχνουµε κρέπες λίγο λάδι και όταν κάψει ρίχνουµε µε ένα κουτάλι της σούπας λίγο από το µείγµα της πατάτας. Με τη ράχη του κουταλιού το απλώνουµε οµοιόµορφα και, όταν τηγανιστεί, το γυρίζουµε από την άλλη πλευρά. Στρώνουµε µια πιατελίτσα µε χαρτί κουζίνας και ακουµπάµε εκεί κάθε ψηµένη τηγανίτα, για να αφήσει τα περίσσια λάδια µέχρι να τις τελειώσουµε όλες.

08.00,11.45,16.00,18.00 07.00,13.00,14.45,18.15

ΚΑΠΝΙΣΗΣ SECURITY

e-mail: Kapnisis@otenet.GR

Τηλ. Κέντρο 2621/027835 Πύργος : Πατρών 111

Τα νέα του ΣΚΑΪ Πρώτη γραµµή ΣΚΑΪ τώρα Για µια καλύτερη ζωή Τen years younger Νταντά πρώτων βοηθειών ΣΚΑΙ life Υπόγειοι κόσµοι ∆ελτίο στη νοηµατική Chef στον αέρα Doctor Who ΙΙΙ (E) Το ίδρυµα Τα νέα του ΣΚΑΪ/Eco news GSI , New York (E) CSI Miami (E) Τα νέα του ΣΚΑΪ Situation critical: Κυνηγώντας τον Πάµπλο Εσκοµπάρ Απίθανες στιγµές Τhe First 48 That’s entertainment Το Χόλιγουντ Εξοµολογείται Το ίδρυµα (Ε)

«Oι περιπέτειες του Τεντεν: Τo µυστικό του µονόκ» (3D) 6 µ.µ.

Κυριακές και αργίες Από Κυλλήνη 10.45,11.45,16.00,18.00 Από Πόρο Κεφαλονιάς 07.00,13.00,14.45,18.15 ΚΤΕΛ: Τηλ. 2621020600-020601 ΠΥΡΓΟΣ -ΑΘΗΝΑ:05.00 (εκτός Κυριακής), 07.30, (07.35 µέσω Τριπόλεως), 08.30, (09.30 EXP.),10.30, 12.30, (14.30 EXP.), (15.30 Μέσω Τριπόλεως), (17.15 EXP.), (18.30 εκτός Σαββάτου και µόνο καλοκαίρι),20.30, 00.30 ΑΜΑΛΙΑ∆Α - ΑΘΗΝΑ:05.20 (εκτός Κυριακής), 07.50, 08.50,10.50, 12.50, 15.00, 17.00, (18.50 εκτός Σαββάτου και µόνο καλοκαίρι), 20.50, 00.50 ΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΤΡΑ: 5.30 εκτός Σαββάτου -Κυριακής, 7.30, 8.15 εκτ. Κυριακής, 9.45, 11.15, 13.30, 15.00, 17.15, 18.00,20.00 ΠΥΡΓΟΣ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ∆ευτέρα 8.45, Τρίτη 8.45, Τετάρτη 8.45, Πέµπτη 8.45, Παρασκευή 15.00, Σάββατο 8.45, Κυριακή 8.45 ΠΥΡΓΟΣ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ:∆ευτέρα 8.45, Τρίτη 8.45, Τετάρτη 8.45, Πέµπτη 8.45, Παρασκευή 15.15, Κυριακή15.15

ΝΕΟ ∆ΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΥΡΓΟΣ-ΚΟΥΡΟΥΤΑ: Αναχ. 13.45 ΚΟΥΡΟΥΤΑ – ΠΥΡΓΟΣ:Αναχ. 20.00

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Tρίτη: Zαχάρω Τετάρτη: Πύργος – Οινοποιείο


SITE

E-MAIL

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΣΑΣ

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑ∆ΗΜΟΣ

«Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης…»

Αθήνα Για µεγάλη ευθύνη της νέας κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, µίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήµος κατά την ανάγνωση των προγραµµατικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραµονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, µπορεί να επιτύχει µε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών και των διεθνών οργανισµών, µε την εφαρµογή της κατάλληλης πολιτικής και των µεταρρυθµίσεων, καθώς και µε τη συστράτευση και τη συνειδητή προσπάθεια του ελληνικού λαού. Οι σηµαντικές θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαµένες, είπε ο κ. Παπαδήµος, και αυτό θα επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις: Να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόµαστε και πού µπορούµε να πάµε, καθώς και η αποκατάσταση εµπιστοσύνης των εταίρων προς εµάς, αλλά και «να ανακτήσουµε την εµπιστοσύνη στις δικές µας δυνάµεις». Η δηµοσιονοµική κρίση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, έχει κλιµακωθεί και επεκταθεί, σε χρηµατοπιστωτική, οικονοµική και κοινωνική, αλλά και, όπως υπογράµµισε, σε κρίση εµπιστοσύνης του ελληνικού λαού και σε κρίση εµπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων στην βούληση και τη δυνατότητα

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Έπεσε… από το ποδήλατο! Ο γενικός γραµµατέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσµουσεν έπεσε από το ποδήλατό του και έσπασε το χέρι του το Σαββατοκύριακο, γεγονός που τον υποχρέωσε να µαταιώσει προγραµµατισµένη επίσκεψη στις χώρες της Βαλτικής αυτή την εβδοµάδα. Ο γγ του ΝΑΤΟ είναι µάλλον επιρρεπής στα ατυχήµατα, καθώς το 2009 όταν είχε αναλάβει τα ηνία της Συµµαχίας υπέστη εξάρθρωση ώµου πέφτοντας από τα σκαλιά ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης. «Έκανε ποδήλατο µέσα στο δάσος στις Βρυξέλλες την Κυριακή και έπεσε» δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου. Η ίδια είπε ότι έχει σπάσει το αριστερό του χέρι σε τρία σηµεία, κοντά στον ώµο. «Είναι καλά, αλλά θα λείψει από το γραφείο για λίγες ηµέρες, για ανάπαυση» ανέφερε.

της Ελλάδας να επιτύχει.Παρά τη µεγάλη πρόοδο στην αποκατάσταση της δηµοσιονοµικής ισορροπίας και της ανταγωνιστικότητας, το δηµόσιο χρέος αυξάνεται γιατί, όπως εξήγησε, δεν έχουν δηµιουργηθεί ακόµη πρωτογενή πλεονάσµατα. «Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιµο σταυροδρόµι, οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σηµασία για την ευηµερία του λαού», τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήµος. Οι δύο επιλογές, µέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, έχουν καθοριστεί µε σαφήνεια από τους ευρωπαίους, όπως σηµείωσε. Οι αποφάσεις της 26ης27ης Οκτωβρίου θέτουν το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης. Μόνος µου δεν µπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ο κ. Παπαδήµος επανέλαβε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της οµιλίας του ότι για τους Ευρωπαίους εταίρους η τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και των δεσµεύσεων που απορρέουν από αυτές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας. Το κύριο έργο της κυβέρνησης αυτής, τόνισε σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουρ-

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

«Βραδύκαυστα»… τσιγάρα! Βρυξέλλες Από την Παρασκευή 17 Νοεµβρίου, όλα τα τσιγάρα που κυκλοφορούν στην ΕΕ θα πρέπει να συµµορφώνονται µε νέες προδιαγραφές ώστε να σβήνουν µόνα τους αν εγκαταλειφθούν αναµµένα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα νέα τσιγάρα «µειωµένης ροπής ανάφλεξης», η RIP, έχουν στόχο να µειώσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς από αµέλεια -σύµφωνα µε στοιχεία των χωρών-µελών, τα αναµµένα τσιγάρα προκαλούν 30.000 πυρκαγιές, 4.000 τραυµατισµούς και 1.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Το παράδειγµα της Φινλανδίας, όπου οι νέες προδιαγραφές εφαρµόζονται υποχρεωτικά από πέρυσι, δείχνει ότι τα θύµατα των αναµµένων τσιγάρων µπορούν να µειωθούν κατά 43%, ή περίπου 500 θανάτους το χρόνο στην ΕΕ.

γός, είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρµογή της οικονοµικής πολιτικής που απορρέει από αυτές. «Αν υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου η Ελλάδα µπορεί να ατενίζει το µέλλον µε περισσότερη αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Παπαδήµος. Πρώτη προτεραιότητα, η εκταµίευση της 6ης δόσης του δανείου, το αργότερο µέχρι τις 15 ∆εκεµβρίου «δεδοµένων των χρηµατοδοτικών αναγκών της χώρας».

∆ΙΑΓΡΑΦΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ∆ΙΑ∆ΟΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Τριγµοί σε ΠΑΣΟΚ και Νέα ∆ηµοκρατία Μ

ε σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της Ν∆ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος, µε αφορµή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού ότι «ορισµένα ακροδεξιά στοιχεία της Ν∆ µε την ταµπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόµµατος».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόµµατος, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι «Η Ν∆ του κ. Σαµαρά από ένα µεγάλο κόµµα κατέληξε σε ένα µικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. ∆εν ξέρω εάν είναι δικαίωµά του».«Λυπάµαι γιατί µια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια µε όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαµαρά» συµπλήρωσε ο πρώην υπουργός προσερχόµενος στη Βουλή.

«Ή αλλάζουµε ή τελειώνουµε»

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε «συναγερµό» οι Αρχές

Σωτήρης Χατζηγάκης

Την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ υπογραµµίζουν στελέχη του κόµµατος. Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου σηµειώνει ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το µοναδικό θέµα. Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναµένουν οι Χρ .Πρω τόπα πα ς, Κ.Κα ρτά λης και Σ.Μερεντίτη. ∆ε νοµίζω ότι πρέπει να τεθεί αυτή τη στιγµή θέµα ηγεσίας, τονίζει ο Χρ.Αηδόνης. Πιο συγκεκριµένα, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χρι στοφι λοπούλου τόνισε: «Ξαναλέω ευθαρσώς, δεν είναι µόνο η αλλαγή ηγεσίας, είναι πάρα πολλά τα ζητήµατα της ανασυγκρότησης. ∆ηλαδή, ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέµελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό µαζί µε τη µεταπολίτευση» υπογράµµισε. Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αναµένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόµµατος Χρήστος Πρωτόπαπας. «Πρέπει να ανοίξουµε µια κου-

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

Μείωση στα φάρµακα… 92%!

βέντα στο εσωτερικό µας να δούµε ποια είναι τα προβλήµατα που έχουν δηµιουργηθεί, να κάνουµε τους απολογισµούς µας» τόνισε. Ο βουλευτής Κώ στας Καρτάλης τόνισε πως έχει λήξει η θητεία όλων των κοµµατικών οργάνων και του προέδρου του κόµµατος». Πρωτοβουλία Παπανδρέου δήλωσε ότι αναµένει και η Σούλα Μερεντίτη. «Θεωρώ αυτονόητο ότι ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας έναν απολογισµό της µέχρι τώρα πορείας του και στάσης του, θα πρέπει να αποφασίσει και ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση».Ο πρώην υφυπουργός υγείας Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε πως «εκείνο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγµή είναι τουλάχιστον να υπάρχει ταπεινότητα και σοβαρότητα».

Σ.Μερεντίτη

Κ.Καρτάλης

Χρ.Αηδόνης

Στην Ηλεία

!"#$% ! "#$% 1 15/11/2011 5/11/2011 002:00 2:00

Κύκλος συνοµιλιών για το νέο κυβερνητικό σχήµα

!"#$% ! "#$% 1 15/11/2011 5/11/2011 008:00 8:00

2 !"#$%& !"#$%& BA B A

'()(*+, ' ()(*+,

2% 8 °°C C 772%

2 !"#$%& !"#$%& BA B A

'()(*+, ' ()(*+,

!"#$% ! "#$% 1 15/11/2011 5/11/2011 114:00 4:00

1166 °°C C

440% 0% 2 ! !"#$%& "#$%& -

!"#$% ! "#$% 1 15/11/2011 5/11/2011 220:00 0:00

1133 °°C C

557% 7%

1111 °°C C

556% 6% 3 ! !"#$%& "#$%& (

!&$'"$% ! &$'"$% 16/11/2011 1 6/11/2011

002:00 2:00

1 !"#$%& !"#$%& .. -

Νησιά Ιονίου, ήπ ειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ελλάδα

Εύη Χριστοφιλοπούλου

660% 0%

1111 °°C C

Αθήνα Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξοικονόµηση δηµόσιου χρήµατος, από την ηλεκτρονική δηµοπρασία φαρµάκων εξέφρασε ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια αντιβιοτικού ήταν 5,2 εκατ. ευρώ και τελικά «έκλεισε» στις 420.000 ευρώ, δηλαδή η µείωση έφτασε το 92%.«Είναι εκκωφαντική η διαφορά του 92%. Από 5,2 εκατ. ευρώ να αγοράζουµε µε 420.000 ευρώ ίδια ποσότητα. Και έτυχε στην προκείµενη περίπτωση η δραστική ουσία αυτή να είναι γενόσηµο. ∆ηλαδή επιτυγχάνεται και ο άλλος µας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι µόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήµων.» Ο κ. Λοβέρδος συµπλήρωσε ότι η εταιρεία που επελέγη είναι ελληνική.

ΙΤΑΛΙΑ

Χρ.Πρωτόπαπας

ΚΑΙΡOΣ

Αθήνα Σε συναγερµό θα βρίσκεται από σήµερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιµετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήµερο των εκδηλώσεων µνήµης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήµερα και αύριο θα βρίσκονται σε επιφυλακή 11 εισαγγελείς, ένας εκ των οποίων θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑ∆Α. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι υπηρεσία το πρωί και άλλοι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί το απόγευµα στην ποινική δίωξη. Την Πέµπτη τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται στη ΓΑ∆Α και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευµα.

«Αναλαµβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγµή της χώρας στη νεότερη ιστορία. Μόνος µου δεν µπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόµοιες καταστάσεις αντιµετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάµεις του έθνους. Αυτό το νόηµα έχει η παροχή ψήφου εµπιστοσύνης»

'()(*+, ' ()(*+,

(*'/0( ( *'/0( ,122/3( ,122/ 3(

,122/34(,!/2+, , 122/34(,!/2+,

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξηµένες. Οι άνεµοι βόρειοι 3 µε 5 µποφόρ, η θερµοκρασία από 04 έως 16 βαθµούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 µε 4 βαθµούς χαµηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Στην ανατολική στερεά, Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Πελοπόννησο θα σηµειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεµοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 µε 7 µποφόρ η θερµοκρασία από 01 έως 14 βαθµούς κελσίου.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του κυβερνητικού σχήµατος ευρείας συµµετοχής υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ιταλία. Ο πρώην κοινοτικός επίτροπος συνοµίλησε χθες µε τα µικρότερα κόµµατα και σήµερα ακολουθούν οι διαβουλεύσεις µε το κεντροαριστερό ∆ηµοκρατικό Κόµµα, τον µπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας και τα κοινωνικά κόµµατα. Ψήφο εµπιστοσύνης έως την Παρασκευή «δείχνει» ο Τζιανφράνκο Φίνι. Σύµφωνα µε τον ιταλικό Τύπο είναι πολύ πιθανή πριν το τέλος του 2011 µία νέα δέσµη µέτρων λιτότητας ύψους 25 δισ. ευρώ.Τα κύρια ερωτήµατα στα οποία καλείται να δώσει άµεσες απαντήσεις ο Μαριο Μόντι είναι αν θα µπορέσει να εγκριθεί η αλλαγή του εκλογικού νόµου), αν θα επιβληθεί όντως ο συνολικός φόρος που να συνυπολογίζει τα ακίνητα και τα εισοδήµατα και µέχρι πότε θα διαρκέσει η κυβέρνησή του.

patris news  

patris,pirgos