Page 1

BEACH SOCCER

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

«Μονοµαχίες» στην άµµο!...

Άφησε υποσχέσεις

Σελίδα 31

Σελίδες 20 -21

∆ΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΤΙΜΗ: 0,80€

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 37711

ΤΙΜΗ ΑΘΗΝΑΣ: 1,00

www.patrisnews.gr

Παρασύρθηκε από Ι.Χ. που οδηγούσε 70χρονος Γερµανός Από τη Ρουµανία

ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

Σηµαντική οµιλία για τη γρίπη Από τον καθηγητή Γ. ∆αΐκο µε πρωτοβουλία του ∆ήµου Σελίδα 7

Άφησε την τελευταία του πνοή κοντά στον κόµβο του Σταφιδόκαµπου

∆ΗΜΟΣ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ

«ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» Πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009»

∆ευτέρα 10 Αυγούστου - Παρουσίαση των χορευτικών δηµιουργιών του Νοµού Ηλείας - Μουσικό πρόγραµµα µε έντεχνα λαϊκάτραγούδια από το συγκρότηµα «Ολυµπιακή Κοµπανία» Ωρα έναρξης: 21.30µ.µ. Είσοδος ελεύθερη Τρίτη 11 Αυγούστου -Μεγάλη συναυλία µε την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη Μελίνα Ασλανίδου Ωρα έναρξης: 21.30µ.µ. Είσοδος 10 Ευρώ Στο χώρο θα λειτουργεί η θεσµοθετηµένη έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και θα προσφέρονται εδέσµατα. Οι εκδηλώσεις πραγµατοποιούνται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου ∆ήµου Σκιλλούντος.

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του δυστυχήµατος

Σελ. 9


Δευτέρα 10 Αυγούστου

2

Δευτέρα 15 Ιουνίου

2009

ο τοσέλιδ Tο πρω ομάδας της εβδ

E

να κομμάτι «ιστορίας» επέστρεψε στην θέση του, στα τέλη της εβδομάδας, στον αρχαιολογικό χώρο του μεσαιωνικού ναού της Αγίας Σοφίας, στην «καρδιά» της Ανδραβίδας. Μια από τις γρανιτένιες κολώνες του ναού, που βρέθηκε κατά την διάρκεια εργασιών στο κοιμητήριο της πόλης. Η συνεργασία Δήμου και Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πάτρας ήταν κάτι παραπάνω από άψογη, και έτσι το χαμένο κομμάτι πήρε άμεσα τον δρόμο της… επιστροφής. Μακάρι να μπορούσαν να βρεθούν και άλλα τμήματα του ιστορικού ναού, προκειμένου κάποια στιγμή, να μπορούσαμε να θαυμάσουμε την Μητρόπολη του Πριγκιπάτου του Μορέως σε όλο της το μεγαλείο… Σ.Π.

Όταν μιλούν οι αριθμοί Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009 Ιερομάρτυρος Σίξτου πάπα Ρώμης, του εξ Αθηνών (†258). Μαρτύρων Λαυρεντίου αρχιδιακόνου, Ηραΐδου, Ήρωνος του φιλοσόφου και Ιππολύτου. Οι άγιοι Λαυρέντιος ο αρχιδιάκονος, Ξυστός πάπας της Ρώμης και Ιππόλυτος, μαρτύρησαν το 53. Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών, ο πάπας της Ρώμης Ξυστός, ομολόγησε πρώτος την πίστη του στον Κύριο, με αποτέλεσμα να θανατωθεί με αποκεφαλισμό. Κατόπιν συνέλαβαν τον άγιο Λαυρέντιο, ο οποίος υπηρετούσε ως διαχειριστής των εκκλησιαστικών εισφορών. Του ζητήθηκε να παραδώσει τούς θησαυρούς της Εκκλησίας. Ο Λαυρέντιος τότε, τους παρουσίασε τους φτωχούς, τα ορφανά και όσους είχαν ανάγκη από την συνδρομή της Εκκλησίας και τους είπε ότι αυτοί ήταν οι θησαυροί της. Για αυτό το τόλμημά του, οι ειδωλολάτρες τον βασάνισαν, ψήνοντάς τον ζωντανό. Το λείψανο του αγίου Λαυρεντίου το παρέλαβε ο άγιος Ιππόλυτος. Μόλις όμως μαθεύτηκε αυτή του η πράξη, η ηγεμόνας διέταξε τον βασανισμό του. Έτσι μαρτύρησε και ο άγιος Ιππόλυτος.

Οι άνδρες εξακολουθούν να έχουν την πρώτη θέση στην χρήση του υπολογιστή με ποσοστό 45,1%, έναντι εκείνου των γυναικών, το οποίο αγγίζει μόλις το 32,8%.

Επίσης, οι άνδρες χρήστες του Διαδικτύου είναι περισσότεροι από τις γυναίκες, με ποσοστά 36% και 24% αντίστοιχα.

91% είναι το ποσοστό χρήσης του διαδικτύου από κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. 78% είναι το ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το Ίντερνετ στην Ελλάδα Οι ηλικίες 16 έως 24 ετών

χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για ψυχαγωγία και επικοινωνία, ενώ οι ηλικίες 25-54 ετών για παραγγελία αγαθών και υπηρεσιών και τραπεζικές συναλλαγές.

41,2% είναι το ποσοστό χρήσης νέων τεχνολογιών στην Περιφέρεια Αττικής, 31,45 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και 29,7% στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Ελλάδα

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στην Αττική καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ηλεία

Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές ώρες και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολή Ηλίου 5:36 Δύση Ηλίου 19:24 Σελήνη 20 ημερών

ΔΡΟΥΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΠΙΜΠΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2621022549 2621032563 2621034855 FAX

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ 2621026620

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ 2621027502 2621026620 2621026860 2621024059

2621026683 FAX ΑΘΛΗΤΙΚΟ 2621026203 2621026860

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2621035338

ΠΙΕΣΤΗΡΙΑ 2621039992


∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

3

ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

«Πολλά λεφτά – πολλά έργα...», αλλά πού; Π

ολλά και ποικίλα ερωτηµατικά συνιστούν την επίσκεψη του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη στην Ηλεία που µας «θυµήθηκε» µετά ακριβώς από δύο χρόνια (!) αλλά έστω και έτσι µας τροφοδότησε µε ελπίδες ότι πιθανότατα να δούµε στο µέλλον ένα ή δύο µεγάλα αθλητικά έργα να γίνονται στον τόπο µας... Τα ερωτηµατικά βεβαίως, έχουν να κάνουν, κυρίως µε τον τρόπο και το χρόνο που επιλέχθηκε να γίνει η συγκεκριµένη επίσκεψη, όπως και για την ουσία του περιεχοµένου της, που δυστυχώς, αφορούσε µόνο, στην ενηµέρωση του ιδίου, από το «βοµβαρδισµό» των δικαιολογηµένων αιτηµάτων Νοµαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τον ΧΡΙΣΤΟ ΠΛΕΥΡΙΑ xr-plevrias@ yahoo.gr

Μία µέρα νωρίτερα ωστόσο, ο κ. Ιωαννίδης παρουσία του πολιτικού του προϊσταµένου Αντώνη Σαµαρά ανακοίνωνε σειρά έργων, πολλά από τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και θεωρείται δεδοµένο ότι δίνουν πνοή και αναπτύσσουν σταθερά τον αθλητισµό της Μεσσηνίας! «Πολλά λεφτά – πολλά έργα» έγραφαν οι εφηµερίδες της Καλαµάτας την εποµένη και είχαν αποτυπωµένη την ικανοποίηση αρχών και φορέων του γειτονικού νοµού από τις εξαγγελίες Ιωαννίδη. Τριάντα και πλέον έργα µεγάλης σηµασίας σε συνολικώς 21 ∆ήµους που µε τη χρηµατοδότηση της ΓΓΑ αρχίζουν, ή ορισµένα από αυτά έχουν προχωρήσει εντυπωσιακά και κάποια άλλα, έχουν ήδη τελειώσει!...

* Oι απόψεις του συντάκτη της στήλης δεν εκφραζουν απαραίτητα τις θέσεις της εφηµερίδας

Τι είναι άραγε αυτά τα έργα; Χλοοτάπητες σε γήπεδα, κατασκευές 5Χ5, βοηθητικοί – προπονητικοί αθλητικοί χώροι, κατα-

σκευές φωτισµών και αποδυτηρίων, γήπεδα µπάσκετ κολυµβητήρια, περιφράξεις, κ.λ.π. Στην Ηλεία αντιθέτως, ήρθε ο Υφυπουργός για να... ακούσει! Την πληθώρα αιτηµά-

«Τριάντα και πλέον παρεµβάσεις εξήγγειλε ο υφ. Αθλητισµού στη Μεσσηνία, παρουσία του πολιτικού του προϊσταµένου Αντώνη Σαµαρά. Στην Ηλεία ήρθε µόνο για να ακούσει... Να ακούσει πληθώρα αιτηµάτων που διατυπώθηκαν βιαστικά και ανοργάνωτα...»

των (για παρόµοια έργα) που διατυπώθηκαν πολύ γρήγορα και βιαστικά, τα περισσότερα προφορικά και εν τέλει ανοργάνωτα. Η εισήγηση – πρόταση Νοµάρχη πιθανόν να ξεχώρισε, αφού εκτός των άλλων περιελάµβανε εγγράφως βασικούς άξονες αθλητικών υποδοµών που τα τελευταία χρόνια στερηθήκαµε... Κατά πόσο θα εισακουσθούν είναι ένα ζήτηµα. Το κύρος ωστόσο του συγκεκριµένου κυβερνητικού παράγοντα, µας προδιαθέτει θετικά για την εξέλιξη ορισµένων ή ελαχίστων, γιατί σίγουρα πολλά πράγµατα δεν θα πρέπει να περιµένουµε...

Η υπενθύµιση εξάλλου της εντολής του Πρωθυπουργού για το Αθλητικό Κέντρο της Ολυµπίας δεν µπορεί να πείσει ούτε ότι πρόκειται για νέο έργο ούτε πως υπήρξε κάποια διαφορετική τροπή στα µέχρι σήµερα γνωστά, επί του θέµατος δεδοµένα. Η πολιτική βούληση υπάρχει και δεν το αµφισβήτησε κανείς νοµίζω έως τώρα... Η «τεχνική ποινή» τέλος, που αναλογεί αν όχι στον ίδιον, τουλάχιστον στο περιβάλλον των συνεργατών του και φυσικά στον ΓΓΑ κ. ∆ουβή, έχει σχέση µε τους αθλητικούς φορείς του τόπου. Σε µία εύλογη επιµονή να δει ο κ. Ιωαννίδης το Νοµάρχη και τους ∆ηµάρχους άφησε «εκτός» δυστυχώς τους παράγοντες που βιώνουν καθηµερινά και από πρώτο χέρι τις ελλείψεις και τα προβλήµατα. Κανένα από τα οποία επιπροσθέτως δεν φρόντισε να επισκεφθεί και να δει από κοντά... (Φωτο: Από την εφηµ. ΠΑΤΡΙΣ 24-09-2007, δηλ. περίπου πριν δύο χρόνια...)

editorial


Ποιος γνωστός τραγουδιστής που πέρασε και φέτος από την Ηλεία έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις µε το νοµό και όταν θέλει να χαθεί... επιλέγει χωριό ορεινής περιοχής….

απάντηση

?

!

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ερώτηση

4

Έχει ιδιαίτερη πέραση στη νεολαία και το χειµώνα που πέρασε βρέθηκε για µια ή δυο µέρες πάνω από δυο φορές στο νοµό χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν….

Είχαν πολλά… Είχαν πολλά να πουν ο Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης και ένας εκ των δωρητών για την κατασκευή του ναού της Αγίας Παρασκευής στο Γραίκα Παναγιώτης Ηροδότου στην τελετή των εγκαινίων του ναού. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν σε περιοχές που έχουν πληγεί πάντα τραβούν την προσοχή του κ Κοντογιάννη, ο οποίος θεωρεί την προσφορά στην πατρίδα ως το ύψιστο καθήκον. Π Παύλ

Αδικία…. Το πρόσωπο της αδικίας γνωρίζει ο Νίκος Φραγκούλης που η φύση του στέρησε τη σωµατική αρτιµέλεια, αφού όλες οι πόρτες που χτύπησε για δουλειά είναι κλειστές. Ο ίδιος εµπλούτισε τις γνώσεις του στους υπολογιστές ώστε να µην υστερεί σε προσόντα αλλά κάποιοι του στέρησαν το δικαίωµα να ζήσει ως άτοµο µε ειδικές ικανότητες µέσα σε µία κοινωνία που θέλει να λέει ότι δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους…. Π Παύλ

Ενηµερώθηκε…. Ο Γενικός Γραµµατέας της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων ενηµερώθηκε από την Αρχαιολόγο Ντόρα Κατσωνοπούλου για τα ευρήµατα της Αρχαίας Ελίκης. Είναι γνωστό ότι ο πρώτος Αρχαιολόγος που ασχολήθηκε µε την υπόθεση αυτή ήταν ο Σπύρος Μαρινάτος το 1949. Ο κ Σπυρίδων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σπουδαιότητα των ευρηµάτων της αρχαίας Ελίκης καθώς και για τον πολιτισµό που αναπτύχθηκε την περίοδο που η πόλη ήκµασε. Π Παύλ

Επικίνδυνοι Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι αυτές τις µέρες να κυκλοφορείς στους δρόµους του νοµού αφού τα αυτοκίνητα έχουν διπλασιασθεί ενώ αρκετοί είναι και ο οδηγοί που µε τη συµπεριφορά τους στο τιµόνι δηµιουργούν τις συνθήκες πρόκλησης ατυχήµατος. Μάλιστα ορισµένοι πηγαίνουν σιγά καταλαµβάνοντας το αριστερό άκρο του δρόµου µε αποτέλεσµα να εµποδίζουν την οµαλή ροή των οχηµάτων κυρίως στα εθνικά δίκτυα Πύργου -Κυπαρισσίας και Πύργου - Ολυµπίας… Ο εφηµέριος του Κατακόλου π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος που κάνει πραγµατικά θεάρεστο έργο, ευαισθητοποιώντας τόσο τους κατοίκους της περιοχής ώστε στην εθελοντική αιµοδοσία της προηγούµενης Κυριακής, συγκεντρώθηκαν 60 µονάδες αίµατος. Και µάλιστα σε µία εποχή, το καλοκαίρι, που η έλλειψη σε αίµα είναι τραγική.

Π Παύλ

Ο πρώην υφυπουργός ∆ηµήτρης Γεωργακόπουλος που «αλλάζει» φέτος τις συνήθειες του και έτσι, αντί για την καθιερωµένη δεξίωση για τους δηµοσιογράφους στο σπίτι του, διοργανώνει συνάντηση µε καλεσµένους όλους τους φίλους του σε µαγαζί. Απόδειξη µήπως ότι είµαστε πολύ κοντά σε εκλογές;

Ο ήλιος βλάπτει… Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τις βλαπτικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας του ηλίου στον ανθρώπινο οργανισµό ήταν τα αποτελέσµατα της έρευνας του ειδικού επιστηµονικού κέντρου της Αθήνας. Η έρευνα λέει ότι από τις 12:00 έως και τις 3:00 το µεσηµέρι ο κίνδυνος να προκαλέσουν οι ακτίνες του ηλίου µελανώµατα είναι ιδιαίτερα αυξηµένος και κυρίως στα παιδιά έως και 17 ετών. Οι γιατροί συστήνουν λοιπόν µακριά από τον ήλιο γιατί βλάπτει…

Ακούει κανείς; Η αξιοποίηση των παραλιών µε τη δηµιουργία υποδοµών για την παροχή των ελάχιστων υπηρεσιών προς τους λουόµενους σε συνεργασία µε ιδιώτες, αποτελεί φέτος το νέο στοιχείο που αρχίζει σιγάσιγά και ανθεί στην περιοχή µας. Τα πρώτα δείγµατα ιδιαίτερα θετικά αφού υπήρξε άµεση ανταπόκριση και των κατοίκων των παραθαλάσσιων οικισµών ιδίως εκεί που η παροχή υπηρεσιών είναι σε πολύ καλό επίπεδο. ••• Παραµένει το θέµα των σκουπιδιών το υπ’ αριθµόν ένα πρόβληµα για το νοµό και όχι µόνο αφού η κοινωνική συναίνεση στη λύση του συγκεκριµένου θέµατος ακόµα δεν έχει επιτευχθεί. Η ενηµέρωση για ζητήµατα τόσο σοβαρά από τους ενηµερωµένους αναρµόδιους έχει δηµιουργήσει µία σύγχυση που

Π Παύλ

µόνο κακό κάνει και τίποτα άλλο. Οι επόµενες κινήσεις όµως πάνω σε αυτό το ζήτηµα απαιτούν υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χωρίς µικροπολιτικές σκοπιµότητες… ••• Η ασυνειδησία των οδηγών που κινούνται µέσα στον Πύργο το τελευταίο διάστηµα έχει ξεπεράσει κάθε όριο αφού δεν διστάζουν να διπλοπαρκάρουν και να προκαλέσουν κυκλοφοριακό πρόβληµα µόνο και µόνο για να µιλήσουν µε µία φίλη… Και αυτό φυσικά το κάνουν αφού η Αστυνοµία απουσιάζει από το κέντρου του Πύργου που οι νεαροί βγαίνουν για βόλτα και κινούνται αδιαφορώντας για τον ΚΟΚ και τους άλλους που ειναι στον δρόµο. Παύλ

Εµποδίζουν… Ο κίνδυνος να γίνει ατύχηµα στη διασταύρωση του Λαµπετίου στην Εθνική Οδό Πύργου -Ολυµπίας είναι πολύ µεγάλος αφού τα καλάµια που είναι στην άκρη του δρόµου εµποδίζουν τον οδηγό που έρχεται από τον οικισµό του Πύργου να δει αν κινείται όχηµα επί της εθνικής… Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι σχεδόν σε καθηµερινή βάση έχουν ατυχήµατα στο συγκεκριµένο σηµείο και πως πρέπει άµεσα κάποιος να παρέµβει… Π Παύλ


5

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΗΤΑ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟ

Παράδειγµα προς µί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚ

Α

µηση

Η Σοφία Κοντογιάννη έβγ αλε ασπροπρόσωπο το σύζυγό της στη χθε σινή αιµοδοσία του συλλόγου Ξηροχωριτών καθ ώς εκείνος δεν µπόρεσε να δώσει αίµα µιας και όπως ανέφερε αυτόν τον καιρό πραγµατοποιεί θερ απεία για το στοµάχι του.

Όπως και να έχει, το ένα µέλος της οικογένειας Κοντογιάννη έδωσε αίµα. Καλό θα ήταν το παράδειγµα αυτό να το ακολουθούσαν όλες οι οικογένειες ώστε να λυν όταν ένα µεγάλο πρόβληµα των νοσοκοµείων µιας και ταλαιπωρούνται συχνά οι ασθενείς , µε την έλλειψη που υπάρχει. Χ.Χ

Στην πλατεία του Πύργου…

Σ

Στενεύει ο κλοιός… Ικανοποιηµένοι εµφανίζονται οι παραγωγοί της Ηλείας, ενός νοµού που το πρόβληµα της «Ελληνοποίησης» των διαφόρων προϊόντων έχει καταρρακώσει την αγροτική οικονοµία, από τα «τσουχτερά» πρόστιµα που «έπεσαν» τις προηγούµενες µέρες σε επιχειρήσεις µεταποίησης της Πελοποννήσου οι οποίες «πιάστηκαν» να «βαφτίζουν» εισαγόµενα προϊόντα και να τα µεταπουλούν ως Ελληνικά… Ένα πρόβληµα για το οποίο οι πατατοπαραγωγοί του νοµού µας έχουν φτάσει µέχρι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ζητώντας «προστασία» από τα «βαφτισµένα» προϊόντα που «αντικαθιστούν» τα δικά τους στα ράφια των καταναλωτών. Αζήτητη στα χωράφια παρέµενε η πατάτα των παραγωγών της Ηλείας τη στιγµή που όλα τα καταστήµατα, διέθεταν… πατάτα από την Ηλεία σύµφωνα µε τις καταγγελίες των παραγωγών. που δεν είναι καινούργιες, αλλά έχουν µερικά χρόνια… «ζωής»! Τελικά έστω και µε καθυστέρηση, τα προβλήµατα και οι καταγγελίες των παραγωγών φαίνεται ότι εισακούστηκαν και έτσι οι ελεγκτικοί µηχανισµοί του υπουργείου… έπιασαν «δουλειά». Κάλλιο αργά, παρά ποτέ… Σ.Π.

την κεντρική πλατεία του Πύργου (σ.σ. στο “Κέντρον”) συναντήσαµε το βράδυ του περ. Σαββάτου τον Βύρωνα Πολύδωρα. Όπως βλέπετε και στη φωτο στην παρέα του κ. Πολύδωρα εκτός από τις δίδυµες κόρες του, Κωνσταντίνα και Μαργαρίτα, ήταν και ο καλός του φίλος Γιάννης Νικολόπουλος, εκδότης/διευθυντής της εφηµερίδας “Παρατηρητής”, ο πρ. δήµαρχος Ζαχάρως Μένης Κριτσέλης καθώς και ο αδελφός του Αντώνης µε τη σύζυγό του. Όπως µας εκµυστηρεύτηκε ο ίδιος, η παραµονή του στην Ηλεία θα διαρκέσει έως και τις 17 Αυγούστου (σ.σ. αυτή την εβδοµάδα θα βρίσκεται στη γενέτειρά του, Περιβόλια). Γ.Γ.

Και όµως έγινε και αυτό. Συνάντηση Παπανδρέου – Στάλιν...! Βέβαια, αν το µικρό όνοµα του κ. Παπανδρέου δεν ήταν Γιάννης (και φυσικά µιλάµε για το δήµαρχο Ανδραβίδας) και εάν ο Στάλιν της φωτογραφίας δεν ήταν σωσίας αλλά ο ίδιος, τότε, ίσως σήµερα η ιστορία της Ευρώπης να ήταν γραµµένη διαφορετικά! Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Ρωσία, πριν µερικές µέρες, σε ταξίδι που πραγµατοποίησε ο δήµαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου στη ρωσική πρωτεύουσα… Όσο για τον Στάλιν, είναι ένα σωσίας του Ρώσου ηγέτη, ο οποίος φωτογραφίζεται µε τους τουρίστες. Σ.Π.

Με γρήγορο Iντερνετ! Σηµαντικό ποσοστό των νοικοκυριών και των µικρών επιχειρήσεων, που αγγίζει το 16%, διαθέτει σήµερα ευρυζωνική σύνδεση Ιnternet καθώς τους τελευταίους µήνες η διείσδυση του γρήγορου Ιnternet προχωρεί µε σταθερά αυξητικούς ρυθµούς. Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών- Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), ο αριθµός των ευρυζωνικών συνδέσεων στο τέλος του Ιουνίου έφθασε σε 1.753.434 (διείσδυση 15,63% στον πληθυσµό) έναντι 1.629.322 (διείσδυση 14,5%) τον Μάρτιο του 2009 παρουσιάζοντας αύξηση 7,6% κατά τη διάρκεια του τριµήνου. Π.Π.

∆εν υπολογίζει κανέναν;

κε ∆ιευθυντά Να δείτε που στο τέλος θα µπει «πουλµανάκι» για να µεταφέρει τους… «επίσηµους» από εκδήλωση σε εκδήλωση… Τουλάχιστον καλό δεν θα ήταν να έβγαινε και πρόγραµµα για να ξέραµε από πριν, σε ποιες από τις εκδηλώσεις θα υπάρχουν… φωτογραφικές µηχανές; Ο ∆ιογένης

ΚΑΘΕ ∆ΕΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΑΝΕΚ∆ΟΤΟ

Η πολιτική και η ιστορία ως σάτιρα … Με τον Πάνο Ν. Αβραµόπουλο

Χ

Συνάντηση... «Παπανδρέου – Στάλιν»!

ιούµορ, κυνισµός και δολοπλοκίες στα άδυτα της παπικής εκκλησίας. Η άλλοτε µελιστάλαχτη σχέση του Φρειδερίκου του Β’ µε τον παπα Ινοκέντιο τον ∆’ διερρήχθη όταν ο Φρειδερίκος αντετάχθη στα ακόρεστα επεκτατικά σχέδια του πάπα. Ο Ινοκέντιος τότε έδωσε εντολή να αφορίσουν τον µισητό πια εχθρό του, Φρειδερίκο. Ο απεσταλµένος καρδινάλιος του πάπα που είχε επωµισθεί τη διαδι-

κασία αφορισµού του αυτοκράτορα ανέβηκε στον άµβωνα και είπε «Ήλθα για να αφορίσω τον Φρειδερίκο, διότι έχει κάποια διαµάχη µε τον άγιο πατέρα. Το ποιος αληθινά έχει δίκιο, το γνωρίζει µόνον ο Θεός. Εδώ θα αφοριστεί αυτός που έχει άδικο» !!!. Ο πάπας Ινοκέντιος γεννήθηκε το 1195 και απεβίωσε το1254. www.pavramopoulos.gr

Στη Γαστούνη – κάποιοι υποστηρίζουν – ότι... «νταής» της περιοχής καταπατάει δρόµους και χειροδικεί κατά γυναικών, χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Είναι αλήθεια; Π.Α.

1 χλµ. σκουπίδια στις όχθες του Αλφειού Στην κυριολεξία στις όχθες του ποταµού Αλφειού και συγκεκριµένα από τη γέφυρα της ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας προς το χωριό Αλφειούσα υπάρχουν κάθε λογής σκουπίδια. Από στρώµατα και έπιπλα µέχρι και τα συνηθισµένα καθηµερινά µας απορρίµµατα. Ο δρόµος µυρίζει άσχηµα και δεν µπορεί κανένας να τον περάσει περπατώντας. Κάτι πρέπει να γίνει…αλλά τι; Χ.Χ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

6

Χρήστος Λέντζος «Η λασποθεραπεία έχει θετικά αποτελέσµατα σε ρευµατισµούς και αρθριτικά. Προτιµώ αυτές εδώ τις πηγές γιατί έχω ακούσει καλύτερα λόγια για εδώ από ό,τι σε άλλες πηγές. 15 µέρες αρκούν για τα προβλήµατα που προανέφερα»

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Κώστας Αβραµόπουλος από Πάτρα

Μαρία Σωτηροπούλου από Πάτρα

«Έχω δυο χρόνια που έρχοµαι σε αυτή την πηγή και είδα µεγάλη διαφορά από τις άλλες. Παράδειγµα το χέρι δεν µπορούσα να το κινήσω ενώ µε την λασποθεραπεία το κινώ. Ξέρω ότι η πηγή αυτή υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Χρειάζεται βέβαια λίγο περιποίηση και καθαρισµό»

«Τα λουτρά τα τελευταία δύο χρόνια είναι απεριποίητα. Παλιότερα ήταν πιο καθαρά. Έρχοµαι κοντά στα πέντε χρόνια. Τα χρειαζόµαστε για την θεραπεία µας. Το ένα µου το χέρι ήταν νεκρό εντελώς και δεν µπορούσα να το κουνήσω τώρα κάνω και δουλειές»

Ιαµατικά λουτρά Μοσχονερίου

Τ

α τελευταία χρόνια αυξηµένη κίνηση δείχνουν να έχουν τα ιαµατικά λουτρά Μοσχονερίου του δήµου Λεχαινών καθώς εκτός από τους ντόπιους τα επισκέπτονται και από όµορους νοµούς αλλά και το εξωτερικό. Ο Νοµός Ηλείας προικισµένος από τη φύση διαθέτει πολλές και ανεκτίµητες ιαµατικές πηγές. Οι πηγές του είναι κυρίως θειούχες µε θεραπευτική δύναµη, γνωστές και στην Ευρώπη. Οι πηγές περιβάλλονται από ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον µε πευκοδάση και άλλα αειθαλή που είναι πόλος έλξης των φυσιολατρών ενώ η θέση και το κλίµα γύρω από αυτές είναι ιδανικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ακόµη και του χειµερινού τουρισµού. Μια πηγή είναι και αυτή του Μοσχονερίου η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιώτη. Αναφορικά, σύµφωνα µε τις δηλώσεις των ανθρώπων που τα επισκέπτονται τακτικά τα τελευταία χρόνια, τα λουτρά υπάρχουν σε εκείνο το σηµείο πάνω από 100 χρόνια. Λέγεται πως οι ιαµατικές πηγές έχουν ευεργετική επίδραση σε µια µεγάλη γκάµα ασθενειών και παθήσεων που µπορούν να ανακουφίζουν περιπτώ-

σεις δυσµηνόρροιας, φλεγµονών και µολύνσεων. Επίσης βοηθούν και τις δερµατικές παθήσεις καθώς το ιαµατικό νερό έχει αντιφλεγµονώδεις, καταπραϋντικές και δροσιστικές ιδιότητες ενώ µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε συνδυασµό µε άλλες θεραπείες, αρκεί να είναι καθαρό. Ακόµα ο περισσότερος κόσµος καταφεύγει στα ιαµατικά λουτρά για να ανακουφιστεί από ρευµατολογικά και ορθοπεδικά προβλήµατα κυρίως στις χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η οστεοαρθρίτιδα και η οσφυαλγία. Οι επισκέπτες της πηγής του Μοσχονερίου είναι ικανοποιηµένοι από την πρόοδο που δείχνουν να έχουν οι παθήσεις τους ενώ τονίζουν την ευεργετική σηµασία της αλλά σχολιάζουν την άσχηµη κατάσταση που βρίσκεται η πηγή καθώς χρειάζεται περιποίηση και καθαρισµό. Χρήστος Χατζησπύρου xatzispirou@yahoo.gr

Οι ιαµατικές πηγές κάνουν καλό σε ρευµατολογικά και ορθοπεδικά προβλήµατα καθώς και δερµατικές παθήσεις

Γιορτή γουρνοπούλας Γιορτή γουρνοπούλας διοργανώνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Προδρόµου- Κάπελης του δήµου Πηνείας. Η γιορτή διοργανώνεται σε συνεργασία µε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και θα πραγµατοποιηθεί στον Άγιο Ιωάννη Κάπελης. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στον κ. Παναγιώτη Αλµπάνη στο τηλέφωνο: 6974125816.

Πρόσκληση Σας προσκαλούµε στην Εκθεση Ζωγραφικής του Λεχαινίτη Ζωγράφου Ανδρέα Κόρπα που θα γίνει στον Πύργο Ηλείας, στον Εκθεσιακό χώρο (ισόγειο) του Λάτσειου ∆ηµαρχιακού Μεγάρου 17-22 Αυγούστου και ώρα 19.00-22.00 Με τιµή Ανδρέας Κόρπας Ζωγράφος


7

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΪΚΟΥ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

Η εξάπλωση φέρνει ανησυχία… Ε

νημέρωση για την προστασία από τη νέα γρίπη πραγματοποιήθηκε χθες στο γυμνάσιο της Ζαχάρως από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λοιμωξιολόγο Γεώργιο Δαΐκο. Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της παιδικής εκδήλωσης του δήμου Ζαχάρως, με στόχο οι κάτοικοι του δήμου, να πληροφορηθούν σωστά και εξειδικευμένα, τα μέτρα αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης που υπάρχουν. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον του ακόμα μεγαλύτερο. Ακόμα και τα μικρά παιδιά που πριν χάλαγαν τον κόσμο άκουσαν με προσοχή την ομιλία-ενημέρωση του κ. Δαΐκου.

Η ενημέρωση…

Ο κ Δαΐκος στην ομιλία του τόνισε πως η νέα γρίπη δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς συμπεριφέρεται όπως και η εποχιακή γρίπη που βλέπουμε κάθε χειμώνα. Το μοναδικό διαφορετικό που υπάρχει είναι ότι ο ρυθμός εξάπλωσής της είναι μεγάλος σε σχέση με την εποχιακή γρίπη και αυτό είναι κάτι το ανησυχητικό άλλα παράλληλα η θνησιμότητά της είναι στα ίδια επίπεδα με της κανονικής γρίπης.

Γιώργος Δαΐκος, Αναπληρωτής Καθηγητής ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών

Ακόμα και τα παιδιά παρακολούθησαν τη χθεσινή ενημέρωση

«Οπωσδήποτε υπάρχουν τα μέσα και τα φάρμακα και ήδη το νέο εμβόλιο έχει παρασκευαστεί και αυτή τη στιγμή γίνονται κλινικές δοκιμές σε πέντε διαφορετικές χώρες και αναμένονται τα αποτελέσματα των τεχνικών δοκιμών να είναι στη διάθεσή μας τον Σεπτέμβριο και το εμβόλιο τον Οκτώβριο. Από το Υπουργείο Υγείας έχουμε πληροφορίες πως το εμβόλιο θα είναι στη χώρα μας σύντομα όπως και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη»

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας-ενημέρωσης του καθηγητή ιατρικής κ. Δαΐκου

Αξιέπαινη και ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη η πρωτοβουλία του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου για την ενημέρωση των κατοίκων

Πανταζής Χρονόπουλος δήμαρχος Ζαχάρως «Στην πόλη μας βρίσκεται ο συμπατριώτης μας καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών της παθολογίας Γεώργιος Δαΐκος με ειδικότητα στις λοιμώξεις. Τον παρακαλέσαμε να μας μιλήσει μιας και η ειδικότητά του το επιτρέπει ώστε να ενημερώσει σωστά τον κόσμο. Με τη γρίπη ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Ήταν ευκαιρία να ενημερωθούν οι κάτοικοι και τα παιδιά τι πρέπει να προσέχουν. Και αν έρθει η επιδημία να έχουμε όσον το δυνατόν λιγότερα κρούσματα στην περιοχή μας»

ρεπορτάζ

Ο καθηγητής υπογράμμισε τα μέτρα πρόληψης που είναι ίδια με αυτά της εποχιακής γρίπης, απλά θα πρέπει να τα τηρούμε πιο αυστηρά και πειθαρχημένα. Δηλαδή ένας άνθρωπος θα πρέπει να αποφεύγει κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους. Να μην βήχει ελεύθερα ή να φτερνίζεται. Όταν το κάνει αυτό να χρησιμοποιεί κάποια προστασία όπως χαρτομάντιλο ή κάτι παρόμοιο. Τα χέρια του, να μην έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό του όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού, ενώ όταν επιστρέφει να τα πλένει πάντα.

Γέμισαν οι κερκίδες του γυμνασίου Ζαχάρως

Παρουσίες…

Την ομιλία-ενημέρωση του καθηγητή μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Παπακυριακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Χρονόπουλος και Γιάννης Σχίζας, ο δημοτικός σύμβουλος Λάμπρος Νικολετόπουλος, ο πολιτευτής Δημήτρης Μητρόπουλος, φορείς του δήμου καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Πολλές ήταν οι μητέρες που μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την ενημέρωση για τη νέα γρίπη


ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ

8

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Κινδύνεψε το νεκροταφείο… Τ

ο νεκροταφείο του Καλλικώµου παραλίγο να γίνει παρανάλωµα του πυρός από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το µεσηµέρι, αλλά η έγκαιρη παρέµβαση της πυροσβεστικής αποσόβησε τον επερχόµενο κίνδυνο. ∆έκα λεπτά πριν τις 12:00 το µεσηµέρι φλόγες και καπνούς είδαν κάτοικοι της περιοχής να βγαίνουν από το νεκροταφείο του χωριού. Άµεσα ενηµέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και µέσα σε λίγα λεπτά έφθασε στον τόπο της φωτιάς το πρώτο όχηµα που ευτυχώς έτυχε να είναι κοντά. Στη συνέχεια έφθασαν άλλα δύο µε έξι άνδρες και επικεφαλής τον επιπυραγό Γρηγόρη Κανελλόπουλο και άµεσα άρχισε το έργο της κατάσβεσης. Μέσα σε µισή ώρα είχαν κατορθώσει να σβήσουν τη φωτιά η οποία είχε αποτεφρώσει 50 τετραγωνικά µέτρα ξερών χόρτων. «Το ενδεχόµενος της επέκτασης

Εγκαιρη επέµβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκτασή της

Η γρήγορη επέµβαση των πυροσβεστικών δυνάµεων αποσόβησε τον κίνδυνο της επέκτασης

υπήρχε αλλά η γρήγορη έναρξη του έργου της κατάσβεσης της φωτιάς αποσόβησε τον κίνδυνο αυτό. Πήραν µέρος στην κατάσβεση τρία οχήµατα µε έξι άνδρες. Τα αίτια της πυρ-

καγιάς ερευνώνται», επεσήµανε ο επιπυραγός Γρηγόρης Κανελλόπουλος. Ένα από τα ενδεχόµενα που εξετάζονται ως αιτία της πυρκαγιάς είναι

Στο έργο της κατάσβεσης πήραν µέρος έξι πυροσβέστες και τρία οχηµατα

να ξεκίνησε από κάποια καντήλι τάφου, αφού αρκετά βρέθηκαν γεµάτα µε λάδι και αναµµένα και µάλιστα είχαν ξεχειλίσει. Αλλά φυσικά το ανακριτικό της πυροσβεστικής δεν

έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόµενο και ερευνά όλες τις εκδοχές. Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr

Είχαν «σοκολάτα» χασίς και κοκαΐνη

ύο νεαρά άτοµα από το Μαρούσι 25 και 24 ετών συνελήφθησαν από την Οµάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληµατικότητας για κατοχή σκληρών ναρκωτικών. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ είχαν στήσει µπλόκο στην Εθνική Οδό Πύργου- Πατρών στο ύψος της διασταύρωσης της Αρετής και έκαναν έλεγχο στα αυτοκίνητα που είχαν κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα του νοµού είτε έφευγαν από αυτή. Στις 20:45 το βράδυ σταµάτησαν για έλεγχο ένα ΙΧ µε αθηναϊκές πινακίδες όπου επέβαιναν τα δύο νεαρά άτοµα από την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν στο αυτοκίνητο αλλά και στους ίδιους βρήκαν µία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κατεργασµένης κάνναβης αξίας, σε µορφή σοκολάτας 21γραµµαρίων, εντός της κερµατοθήκης κάνναβη σε µορφή σβόλου 0,1 γρ βάρους και τρεις νάιλον µε 0,9 γρ, 0,7γρ, και 0,4γρ κοκαΐνης. Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήµερα στον Εισαγγελέα Αµαλιάδος για να απολογηθούν. Οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Αστυνοµικής ∆ιευθυνσης Ηλείας θα συνεχιστούν ιδίως τώρα το Καλοκαίρι αφού αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκουν την ευκαιρία τώρα να έρθουν προς την επαρχία είτε για να διοχετεύσουν ναρκωτικά είτε για να κάνουν χρήση. Παναγιώτης Παυλόπουλος

Υψηλός κίνδυνος για φωτιά και σήµερα ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝ∆ΥΝΟΥ 3 ), για την ΗΛΕΙΑ προβλέπεται σήµερα, σύµφωνα µε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραµµατεία Πολιτικής Προστασίας. Η Ν.Α ΗΛΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισµούς Τοπικής ώστε να βρίσκονται σε αυξηµένη ετοιµότητα προκειµένου να αντιµετωπίσουν άµεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Με βάση τα προβλεπόµενα, δεν επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο που µπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αµέλεια, όπως κάψιµο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση µηχανηµάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), καθώς και η ρίψη αναµµένων τσιγάρων. Επίσης παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που µπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αµέλεια, όπως κάψιµο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση µηχανηµάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναµµένων τσιγάρων. Ειδικότερα, οι εκδροµείς παρακαλούνται: ·να αποφύγουν το άναµµα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά µέτρα πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου. ·να ειδοποιήσουν αµέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθµό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά. ·να αποµακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν µπορούν να βοηθήσουν.


9

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ Ι.Χ. ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΣΤΑΦΙ∆ΟΚΑΜΠΟΥ

Χτύπησαν διαρρήκτες…

Νεκρός 48χρονος Ρουµάνος Τ

ην τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου ένας ακόµα άνθρωπος στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος περίπου του κόµβου του Σταφιδοκάµπου. Πρόκειται για έναν 48χρονο Ρουµάνο ο οποίος ξεψύχησε στην άσφαλτο, χτυπηµένος κάτω από αδιευκρίνιστες ακόµα συνθήκες από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 70χρονος Γερµανός. Τα αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήµατος εξετάζονται ακόµα από το Τµήµα Τροχαίας Αµαλιάδας. Το δυστύχηµα, σύµφωνα µε πληροφορίες, σηµειώθηκε µισή ώρα περίπου µετά τις 11 το βράδυ, στο 64ο χλµ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, ανάµεσα στον κόµβο της Ανδραβίδας και των Καβασίλων, όταν το όχηµα που οδηγούσε ο 70χρονος Γερµανός, παρέσυρε και τραυµάτισε θανάσιµα τον 48χρονο Stratu Viorel του Gheorghe ο οποίος ήταν πεζός. Στο σηµείο σταµάτησαν αµέσως διερχόµενοι οδηγοί, οι οποίοι κατάλαβαν τι είχε συµβεί, προκειµένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον άνθρωπο που ήταν πε-

σµένος στο οδόστρωµα, ενώ αµέσως ειδοποίησαν την Αστυνοµία και ασθενοφόρο. Μέσα σε λίγα λεπτά δύναµη του Τµήµατος Τροχαίας Αµαλιάδας βρισκόταν στο σηµείο όπου επιλήφθηκαν του τροχαίου, ρυθµίζοντας την κυκλοφορία στην εθνική οδό καθώς ο κίνδυνος να συµβεί και άλλο ατύχηµα ήταν µεγάλος. Αρχικά ο 48χρονος µεταφέρθηκε µε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας

Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr ∆ιαρρήκτες χτύπησαν σε Κουνουπέλι, Καβάσιλα, Μπρινιά και Κακόβατο αποκοµίζοντας λεία που ξεπέρασε τις 3000 ευρώ. Συγκεκριµένα άγνωστοι προχθές το µεσηµέρι στο Κουνουπέλι παραβίασαν µε αιχµηρό αντικείµενο το αυτοκίνητο δύο αλλοδαπών και πήραν από µέσα διάφορα έγγραφα και 200 ευρώ. Στα Καβάσιλα προχθές τα ξηµερώµατα άγνωστοι µπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, αφού παραβίασαν

Γαστούνης αλλά εκεί, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Θύµα και µια 66χρονη γυναίκα Αίσια κατάληξη είχε από την άλλη η περιπέτεια µιας 66χρονης γυναίκας που παρασύρθηκε λίγα λεπτά µετά τις 8 το απόγευµα της Παρασκευής στη

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ο 48χρονος Stratu Viorel του Gheorghe από τη Ρουµανία.

Το σηµείο της νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου που έχασε τη ζωή του ο πεζός Ρουµάνος.

βοηθητική οδό, στο 93ο χιλιόµετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου. Η 66χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 21χρονος, ενώ διακοµίστηκε µε ελαφρά τραύµατα στο Νοσοκοµείο του Πύργου. Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)

Προϊόντα της Ηλείας σε στρατόπεδα και σχολεία Επιµένει η ΕΑΣ Ηλείας - Ολυµπίας για την ένταξη σταφίδας και ελαιολάδου σε ειδικά προγράµµατα Γιώργος Κ.Ροζής giorgosrozis@yahoo.gr

Π

ροιόντα της Ηλείας είναι πολύ πιθανό να προωθηθούν σε στρατόπεδα αλλά και σχολεία της χώρας το επόµενο διάστηµα µετά την κοινοτική οδηγία να ενταχθούν σε πρόγραµµα των υπουργείων Άµυνας και Παιδείας νωπά οπωροκηπευτικά. Μάλιστα µε σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο Γενικός ∆/ντης της ΕΑΣ Ηλείας - Ολυµπίας Σπύρος Γιακουµέλος ζητά να ενταχθούν στο πρόγραµµα προϊόντα όπως το λάδι και σταφίδα. Συγκεκριµένα αναφέρει τα εξής: «Ο συνεταιρισµός µας έχει εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο προϊόν προστατευόµενης γεωγραφικής ένδειξης

«Ολυµπία», ξηρή µαύρη Κορινθιακή σταφίδα, οίνο λευκό, ροζέ και ερυθρό καθώς και µέλι ανθέων και ελάτης «Ολυµπίας νέκταρ». Ο κ Γιακουµέλος επεσήµανε: « Η γνωστοποίηση της δραστηριότητας του συνεταιρισµού µας έχει να κάνει µε το ενδιαφέ-

ρον µας για τη συµµετοχή στους διαγωνισµούς των ενόπλων δυνάµεων της χώρας µας. Θεωρούµε ότι ένα από τα σηµαντικότερα ζητήµατα που αφορά την ηγεσία των ενόπλων δυνάµεων όσον αφορά την τροφοδοσία των προϊόντων είναι η ποιότητα γι΄ αυτό το λόγο πήραµε και την πρωτοβουλία να ζητήσουµε σχετική ενηµέρωση.» Επιπλέον εν µέσω οικονοµικής κρίσης η οποία επιδείνωσε την άσχηµη οικονοµική κατάσταση των Ηλείων αγροτών µετά τις πρωτοφανείς Η κορινθιακή σταφίδα επεξεργάζεται κάτω από τις πυρκαγιές τον Αύγουκαλύτερες συνθήκες στο εργοστάσιο της συνεται- στο του 2007, η συµριστικής οργάνωσης

Ο Γενικός ∆ντής της ΕΑΣ ΗλείαςΟλυµπίας Σπύρος Γιακουµέλος επισήµανε τη διατροφική αξία των προϊόντων

µετοχή σε αυτούς τους διαγωνισµούς και η πιθανή πώληση των προϊόντων µας µόνο ελπίδα µπορεί να µας δώσει. Με σεβασµό στην ιστορία και την προσφορά της µαύρης κορινθιακής σταφίδας και την πεποίθηση ότι έχει πολλά ακόµη να προσφέρει, προσπαθεί για τη διάσωση και την τοποθέτησή της διεθνώς στη θέση που της ανήκει».

ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙ ΚΑΒΑΣΙΛΑ ΜΠΡΙΝΙΑ ΚΑΚΟΒΑΤΟ την κεντρική είσοδο του ναού και πήραν από το παγκάρι 500 ευρώ ενώ οι ζηµιές που προκάλεσαν έφθασαν τα 500 ευρώ. Οι διαρρήκτες για να µπουν έσπασαν τα τζάµια της κεντρικής πόρτας και έκοψαν τα καλώδια του συναγερµού για να τον απενεργοποιήσουν. Το ίδιο χρονικό διάστηµα στην ίδια περιοχή, µπήκαν στο σπίτι tου κ Χρύσανθου Σπίνη, χωρίς να αφήσουν σηµάδια παραβίασης στην κεντρική είσοδο και πήραν 4 δακτυλίδια, µία αλυσίδα λαιµού, ένα βραχιόλι, 3 ζευγάρια σκουλαρίκια, 2 ρολόγια καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Στου Μπρινιά Μανωλάδος άγνωστοι άνοιξαν το αυτοκίνητο του κ Μάριου Κιαρούση και πήραν από µέσα ένα τσαντάκι που είχε έγγραφο για το αυτοκίνητο. Με τη µέθοδο της απασχόλησης Με την µέθοδο της απασχόλησης δύο αθίγγανοι στον σταθµό του τρένου στον Κακόβατο, πλησίασαν τον 78χρονο ∆ηµήτρη ∆ηµητρέλη από την Ώλενα και του πήραν το πορτοφόλι που περιείχε 1200 ευρώ.


10

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

σ ε ρ φά ρ ο ν τ α ς www...στα Blogs.

paideia-gr.blogspot.com

Καταστρέφονται τα μνημεία της Κύπρου

Επιμέλεια : Χρ.Χατζησπύρου

pyrgos-news.blogspot.com Γάιδαρος στη Γερμανού... Δείτε πώς πάρκαρε για να κάνει τη δουλειά του. Στην οδό Γερμανού στον Πύργο το πρωί σε ώρα αιχμής για την αγορά του Πύργου. Χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Ούτε τις μητέρες με τα παιδιά στα καρότσια ούτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ούτε τους πολίτες που θέλουν να κυκλοφορήσουν σε αυτόν τον κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

Μόνοι τους σε ...32 ορόφους

pyrgosilias.blogspot.com Ανευθυνότητα και κερδοσκοπία

ventetta.blogspot.com Οι πλουσιότεροι...

Αναγνώστης του blog μας έστειλε τις φωτογραφίες από την παιδική χαρά του Κατακόλου.Εκτός από την ανευθυνότητα των υπευθύνων να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά σε μια έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη (χωρίς ειδικό τάπητα) παιδική χαρά μας καταγγέλει και την κερδοσκοπία του Λούνα Παρκ που χρεώνει 2 ευρώ το παιδί τις ξύλινες βαρκούλες και δεν δίνει απόδειξη."Μου έδωσαν απόδειξη αφού προηγουμένως τη ζήτησα επίμονα και μου είπαν πως με κάτι τέτοιους σαν εμένα που ζητάνε απόδειξη δεν πάει η Ελλάδα μπροστά."

troktiko.blogspot.com

Οι βάρβαροι Τούρκοι δεν διστάζουν σε τίποτε. Στο βιβλίο THE OCCUPIED CHURCHES OF CYPRUS Nicosia 2000, του Rev. D. Demosthenous D. DR , έκδοση Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, μπορεί να δει κανείς όλη τη βαρβαρότητα των Τούρκων με την πληθώρα των φωτογραφιών που περιλαμβάνει. Ελπίζω να καταστεί δυνατή η αποτύπωση αυτής της βαρβαρότητας σε αρχείο Power Point ώστε να γίνει ευρέως γνωστή.

Πριν λίγο καιρό ο Βίκτωρ Βαγγελάκος είχε πάρει ένα διαμέρισμα στη Florida σε μια πολυκατοικία που χτιζόταν. Το ίδιο έκαναν και άλλοι πολλοί. Μετά την οικονομική κρίση όμως και το μπαμ όλοι όσοι είχαν πάρει σπίτι στην πολυκατοικία διάλεξαν να το αλλάξουν με ένα άλλο σε μια νεότερη πολυκατοικία που έχτιζε η ίδια κατασκευαστική. Εκτός από τον κ. Βαγγελάκο. Τώρα μένει μόνος του σε μια τεράστια πολυκατοικία και η κατάσταση όπως λέει είναι τρομακτική.

troktiko.blogspot.com Η «ΠΑΤΡΙΣ της Δευτέρας»δημοσιεύει διάφορα σχόλια και πληροφορίες από τα ιστολόγια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υιοθετεί...

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Κίνας Σε διαδικτυακό επίπεδο κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας και τις δηλώσεις σε αυστηρό ύφος προς Πεκίνο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έκανε λόγο για ”εθνοκάθαρση” εις βάρος των Ουιγούρων...


11

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Παίζοντας τα χαρακτηριστικά όργανα µε δεξιοτεχνία και έµπνευση, τα µέλη της “Εστουδιαντίνας” δηµιούργησαν τις συνθήκες για ένα αυθεντικό σµυρναίικο γλέντι, στο προαύλιο του Γυµνασίου του Επιταλίου το βράδυ του Σαββάτου.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ Ε∆ΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑ∆Υ ΤΟΥ ΠΕΡ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟ

Εξαίσια βραδιά µε την Εστουδιαντίνα ∆εξιά στη φωτο ο γραµµατέας του Πολιτιστικού Κέντρου του ∆ήµου Βώλακος, Βαλάντης ∆ηµητρόπουλος, παρακολούθησε τη συναυλία µαζί µε τη σύζυγό του. Στο Επιτάλιο βρέθηκε και η υπεύθυνη δηµοσίων σχέσεων του Λαογραφικού Χορευτικού Οµίλου Πύργου “Ηλείων Παράδοσις” Μαίρη Μιχαλακοπούλου που διακρίνεται δεξιά στη φωτο.

∆έκτης συγχαρητηρίων για τη διοργάνωση της συναυλίας έγινε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του ∆ήµου Βώλακος κος Σαραντόπουλος που διακρίνεται δεξιά στη φωτο.

Τη συναυλία παρακολούθησε και ο επικεφαλής της µείζονος µειοψηφίας του δηµοτικού συµβουλίου Ιάρδανου κ. Καρακίτσος που συνοδευόταν από τη σύζυγό του.

Μ

οναδικές στιγµές πρόσφερε το βράδυ του Σαββάτου η ορχήστρα παραδοσιακής µουσικής “Εστουδιαντίνα” Νέας Ιωνίας στη συναυλία που έδωσε στο προαύλιο του Γυµνασίου του Επιταλίου. Μαζί µε την ορχήστρα εµφανίστηκαν η Αρετή Κετιµέ και ο Θοδωρής Μέρµηγκας που ενθουσίασαν το κοινό ωθώντας το να διασκεδάσει χορεύοντας σε ρυθµούς Σµυρναίικου γλεντιού! H συναυλία διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο του ∆ήµου Βώλακος, ο γραµµατέας του οποίου Βαλάντης ∆ηµητρόπουλος, ήταν αυτός που καλωσόρισε το κοινό καθώς και τα µέλη της ορχήστρας. Το όνοµα της ορχήστρας έλκει την καταγωγή του από την πιο διάσηµη Ελληνική ορχήστρα που δηµιουργήθηκε στην Σµύρνη και έκανε το γύρο του κόσµου κατά το χρονικό διάστηµα 1898 – 1921, την «Εστουδιαντίνα». Η Εστουδιαντίνα, εκτός από τις συναυλιακές της εµφανίσεις, προσπαθεί επίσης να διασώσει και να διαδώσει, µέσω δισκογραφικών παραγωγών, το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύει, τη µουσική και των παλιών Σµυρνιών συνθέτων και των καινούργιων (συνθέτες, τραγουδιστές και µουσικοί εκτελεστές). Στο ευρύ ρεπερτόριο που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου υπήρχε µια επιλογή από τα πιο σηµαντικά και αγαπηµένα σµυρναίικα τραγούδια, τα οποία παίχτηκαν µε δεξιοτεχνία και έµπνευση, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα αυθεντικό σµυρναίικο γλέντι! Πράγµα που συνέβη, µε τον κόσµο να ξεσηκώνεται και να χορεύει κάνοντας την βραδιά ακόµα πιο όµορφη. Να σηµειώσουµε ότι ανάµεσα στο κοινό βρέθηκαν και οι βουλευτές Κώστας Τζαβάρας και Παναγιώτης Αδρακτάς οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισµό. Γιώργος Γουβιάς gougio@hotmail.com

Στο µέσο της φωτο διακρίνεται ο πρώην νοµάρχης Ηλείας Τάκης ∆ηµητρουλόπουλος µε τον διευθυντή του υποκαταστήµατος της Εθνικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία, Γιώργο Μπάρκα και τη σύζυγο αυτού Αγγελική, ταµία του Πολιτιστικού Κέντρου του ∆ήµου Βώλακος.

Η Αρετή Κετιµέ µπορεί πια να µην είναι το παιδί-θαύµα που είχαµε γνωρίσει πριν αρκετό καιρό αλλά στα 20 της χρόνια συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό είτε παίζοντας σαντούρι είτε τραγουδώντας, πράγµα που συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου.

Γεµάτο κόσµο ήταν το προαύλιο του Γυµνασίου του Επιταλίου που αποτέλεσε το χώρο φιλοξενίας της ορχήστρας της Εστουδιαντίνας.

Ο Θοδωρής Μέρµηγκας εντυπωσίασε το κοινό µε τα τραγούδια που ερµήνευσε.


12

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χρήστος Ρουµελιώτης Iδιοκτήτης καταστήµατος

Βασίλειος Τσοκάκης Aρτοποιός

«Τα έργα είναι καλό που γίνονται αλλά υπάρχει µια σχετική ταλαιπωρία. Κάνουµε υποµονή ώστε να γίνει καλύτερη η πόλη µας. Τα έργα χρειαζόντουσαν. Καλό θα ήταν να προχωρήσουν λίγο πιο γρήγορα όµως, γιατί είναι εµφανές ότι η δουλεία έχει πέσει»

«Τα έργα πάνε µε γρήγορο ρυθµό, πιστεύω ότι θα τελειώσουν µέσα στον Αύγουστο. Απλά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα ώστε τώρα να τελείωναν καθώς έχουµε πρόβληµα και στη δουλειά µας αλλά και στην καθηµερινότητά µας από σκόνη, µποτιλιάρισµα αλλά και ηχορρύπανση.

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Νίκος Ζαχαρίου Πρόεδρος συλλόγου Tαξί «ο Κάµπος» (ΓαστούνηςΒαρθολοµιού) « Τα έργα προχωράνε µε καλό ρυθµό. Υπήρχαν κάποια προβλήµατα το χειµώνα αλλά ξεπεράστηκαν. Τώρα έχουν ανοίξει κάποιοι δρόµοι και είναι καλύτερα τα πράγµατα. Είναι έργα που χρειάζονται και κάνουµε υποµονή»

∆ΗΜΟΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ...

Οι επαγγελµατίες κάνουν υποµονή… Χρήστος Χατζησπύρου xatzispirou@yahoo.gr

Σ

ε δύο «ταχύτητες» κινούνται τα έργα στην πόλη της Γαστούνης µε τη δηµοτική αρχή να δηλώνει ικανοποιηµένη καθώς µέχρι στιγµής δεν έχει δηµιουργηθεί κανένα πρόβληµα και τα έργα θα παραδοθούν στην ώρα τους, όπως ισχυρίζεται. Σύµµαχός της δηλώνει ότι είναι οι πολίτες όπως και οι επαγγελµατίες της Γαστούνης καθώς διαπιστώνουν πως τα έργα ανάπλασης ασφαλτόστρωσης και αποχέτευσης που πραγµατοποιούνται στην πόλη πάνω από ενάµιση χρόνο θα δηµιουργήσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης. Ο αντιδήµαρχος Γαστούνης Θεόδωρος Λούρµπας ζήτησε ακόµη λίγη υποµονή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ύστερα από τα έργα η πόλη θα έχει διαφορετική όψη. Συγκεκριµένα τόνισε: «Τα έργα συνεχίζονται σε καθηµερινή βάση και είµαστε ικανοποιηµένοι γιατί δεν υπάρχει διακοπή από κανέναν εργολάβο. Το έργο της αποχέτευσης, ολοκληρώνεται µε τις ασφαλτοστρώσεις. Βρισκόµαστε µέσα στα χρονικά διαγράµµατα σε όλα τα έργα. Οι επεµβάσεις πραγµατικά γίνονται πολύ γρήγορα. Βέβαια δηµιουργούν προβλήµατα στην καθηµερινότητα του πολίτη και ζητάµε την ανταπόκριση και την υποµονή του κόσµου. Τα έργα σηµατοδοτούν τη διευκόλυνση της καθηµερινότητας και θα βοηθήσουν οικονοµικά τον πολίτη, καθώς µετά θα υπάρξει οικονοµική αύξηση στη γη του».

Συµµερίζονται την κατάσταση…

Βέβαια οι αντιδράσεις δεν λείπουν από τους κατοίκους και τους επαγγελµατίες της πόλης αλλά παραδέ-

Θεόδωρος Λούρµπας αντιδήµαρχος Γαστούνης «Βρισκόµαστε µέσα στα χρονικά διαγράµµατα σε όλα τα έργα του δήµου και είµαστε ικανοποιηµένοι. Οι επεµβάσεις γίνονται πολύ γρήγορα, βέβαια δηµιουργούν προβλήµατα στην καθηµερινότητα του πολίτη αλλά είναι έργα που σηµατοδοτούν τη διευκόλυνση της καθηµερινότητάς του. Ζητάµε την ανταπόκριση και την υποµονή του κόσµου»

Προχωρούν τα έργα στην πόλη της Γαστούνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

χονται πως πρέπει να κάνουν υποµονή για την καλύτερη εικόνα της Γαστούνης αλλά και τη δική τους καθηµερινή εξυπηρέτηση. Πάντως η τωρινή εικόνα θυµίζει βοµβαρδισµένο τοπίο ενώ το µποτιλιάρισµα αλλά και η ηχορύπανση έχει γίνει καθηµερινό κοµµάτι της ζωής τους.

∆ηµήτρης ∆ήµου πρόεδρος Εµποροεπαγγελµατικού συλλόγου Γαστούνης

Μεταξύ των προβληµάτων που δηµιουργούνται είναι αυτά του µποτιλιαρίσµατος και της ηχορρύπανσης

«Τα έργα είναι σηµαντικά για την πόλη µας και πρέπει να κάνουµε υποµονή. Η Γαστούνη έχει αρχίσει και αλλάζει και φαίνεται. Καλό θα είναι οι επαγγελµατίες να µην επηρεάζονται από ορισµένους οι οποίοι έχουν παρωπίδες, λίγο υποµονή ακόµα και αυτά που χάνουν θα τα πάρουν πίσω µετά»


13

ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΑΝΙΤΣΕΪΚΩΝ

Αφιέρωµα στο φιλόλογο Γ. Βασιλόπουλο Η

εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευµα στο Κέντρο Φιλοσοφίας στα Γρανιτσέικα ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής ήταν αφιερωµένη στο Φιλόλογο Γιώργο Βασιλόπουλο ο οποίος ήταν καθηγητής στο 1ο Γυµνάσιο Πύργου το 1951. Για την προσωπικότητά του αλλά για το διδασκαλικό του έργο µίλησαν ο καθηγητής του Πανεπιστηµίου στην Αµερική κ Αναγνωστόπουλος και οι ∆ικηγόροι κύριοι ∆ηµητρόπουλος και Τσούρας που τον είχαν καθηγητή. Κυρίως αναφέρθηκαν σε εκείνα τα χρόνια τα µαθητικά που αυτοί από τα έδρανα του µαθητή έζησαν τον Γ. Βασιλόπουλο ως καθηγητή και παι-

δαγωγό. Μίλησαν για το πώς συµπεριφερόταν στους µαθητές εντός και εκτός τάξης και κυρίως για τη µεγάλη του προσφορά στην ανάδειξη επιστηµόνων. Στην εκδήλωση εκτός όλων των άλλων παραβρέθηκαν ο ∆ήµαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήµαρχος Γιώργος Ντοάς, ακαδηµαϊκοί και πλήθος κόσµου. Επίσης ξεχωριστή παρουσία ήταν η σύζυγός του Ουρανία και η κόρη του Ελένη που είναι φαρµακοποιός στην Αθήνα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γυναικών Γρανιτσεΐκων προσέφερε δεξίωση προς τιµήν όλων όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Πλήθος κόσµου βρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση για τον Γ. Βασιλόπουλο Η σύζυγος Ουρανία και η κόρη Ελένη του Γιώργου Βασιλόπουλου

Οι κύριοι Αναγνωστόπουλος, ∆ηµητρόπουλος και Τσούρας µίλησαν για τον καθηγητή και παιδαγωγό Γιώργο Βασιλόπουλο.

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Έδωσαν αίµα για να σώσουν ζωές Η

µεγάλη συµµετοχή των µελών του Κυνηγετικού Συλλόγου στο κάλεσµα του διοικητικού συµβουλίου για να δώσουν εθελοντικά λίγο από το αίµα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ Α∆ΕΙΕΣ

Περισσότερες περιοχές!

Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr τους για να σώσουν ζωές, αποτελεί µία ακόµα απόδειξη της ευαισθησίας µε την οποία ο σύλλογος αντιµετωπίζει τα κοινωνικά ζητήµατα. Σε συνεργασία µε το Νοσοκοµείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» οι πόρτες του γραφείου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου στην οδό Τάκη Πετροπούλου, άνοιξαν νωρίς χθες το πρωί για να φιλοξενήσει πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο και την ζωή. «Πρόκειται για µία εκδήλωση του συλλόγου Κυνηγών Πύργου και Περιχώρων που χρήζει συγχαρητηρίων καθώς για πρώτη φορά κάνουν αιµοληψία µε τη βοήθεια του προέδρου του διοικητικού συµβουλίου. Μαζεύτηκε αρκετός κόσµος και πράγµατι µπορώ να πω ότι είµαστε πολύ ευχαριστηµένοι. Ελπίζω την επόµενη φορά η προσέλευση να είναι µεγαλύτερη και θέλω να σηµειώσω ότι πρέπει να τους µιµηθούν και άλλοι σύλλογοι και άλλα δηµοτικά διαµερίσµατα. Οι ανάγκες για αίµα είναι µεγάλες, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς τότε τριπλασιάζεται

Ο πρόεδρος του Νοσοκοµείο κ. ∆ιονύσιος Τριβιζάς και ο υπεύθυνος του Σταθµού Αιµοδοσίας κ. Θεοχαρίδης µαζί µε τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Νίκο Γαρουφαλή και άλλους κυνηγούς κατά τη χθεσινή αιµοδοσία.

Μεγάλος ήταν ο αριθµός των εθελοντών που προσήλθε για να δώσει αίµα

ο πληθυσµός», τόνισε ο κ. Νικόλαος Θεοχαρίδης, υπεύθυνος του Σταθµού Αιµοδοσίας Νοσοκοµείου Πύργου που βρέθηκε στον κυνηγετικό σύλλογο µαζί µε το διοικητή του Νοσοκοµείου κ. Τριβιζά.

Μεγάλη προσέλευση

«∆εν πρέπει να ξεχνάµε ακόµη ότι βρισκόµαστε σε µία περίοδο, που οι γιορτές και οι εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές, οπότε ο κόσµος ξενυχτά και

Από Τετάρτη πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των αδειών για τη νέα κυνηγετική περίοδο που ξεκινά τις επόµενες ηµέρες, από το Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου. Σύµφωνα µε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Γαρουφαλής, η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι δασικές υπηρεσίες άργησαν να ενηµερωθούν για τη νέα ρυθµιστική που ανακοινώθηκε την προηγούµενη εβδοµάδα. Ωστόσο το σηµαντικότερο για τους κυνηγούς που ανήκουν στο σύλλογο του Πύργου, βρίσκεται στο θέµα µε εκτάσεις που πρόκειται να τους επιτραπεί φέτος το κυνήγι. «Έχουµε κάνει µεθοδευµένες και συντονισµένες κινήσεις που θα µας δώσουν το δικαίωµα να κυνηγήσουµε σε µεγαλύτερες εκτάσεις» σηµείωσε ο κ. Γαρουφαλής. δύσκολα µπορεί να δώσει αίµα. Πάντως µέχρι τώρα –σ.σ. λίγο µετά τις έντεκα - ο αριθµός των µονάδων αίµατος έχει φτάσει στις δεκαπέντε και συνεχίζουµε κανονικά. Αποφασίσαµε για τη συγκεκριµένη κίνηση µετά από αιτήµατα µελών µας που ήρθαν σε αδιέξοδο εξαιτίας της µεγάλης ανάγκης για αίµα που υπάρχει. ∆υστυχώς κανείς δεν έχει διαθέσει πέντε λεπτά από το χρόνο του ώστε να έχουµε µία αποθήκη αίµατος, τόσο για τις δικές µας ανάγκες αλλά και για όσους έχουν την ανάγκη. ∆υστυχώς υπάρχει µία ταυτότητα στον κυνηγό που δεν ανταποκρίνεται και δεν αντιπροσωπεύει

την πραγµατική αξία του κυνηγού. ∆εν µιλάµε για τουφεκιοφόρους, ή για άτοµα που κρεµάνε ένα όπλο και λένε ότι είναι κυνηγοί αλλά για τον πραγµατικό κυνηγό που είναι ενεργό µέλος και στην κοινωνία µε τις ευαισθησίες, και είναι ευαισθητοποιηµένος και στο θήραµα και στη φύση. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάµε ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται περιπολίες από την οµάδα δασοπυρόσβεσης», τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ Νίκος Γαρουφαλής που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση που υπήρχε στη χθεσινή αιµοδοσία.


14

ΑΠΟΨΕΙΣ

Όλα για τη δηµοκρατία και την εκλογολαγνεία Κ

αλά, έχει πέσει το γέλιο της αρκούδας σε µια παρέα, όταν σχολιάζοντας την πολιτική πραγµατικότητα φτάσαµε και στον Σύρριζα και τις δηµοκρατικές του δοµές. Σε πρόσφατο ανάγνωσµά µου στο πολιτικό τους έντυπο, διάβασα γράµµα αναγνώστη σχετικά µε τον ∆. Χατζησωκράτη, διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του Συνασπισµού και της Ανανεωτικής Πτέρυγας. «∆ιευθυντή»; Σαν πολύ επιχειρηµατικό µου ακούγεται αυτό ή µάλλον πολύ µικροαστικό. Ο ∆ιευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού –ας πούµε; Τέλος πάντων, ίσως αυτό να ξενίζει µόνον εµένα. Η επιστολή σχετιζόταν µε το εκλογικό αποτέλεσµα και την στάση του συγκεκριµένου «∆ιευθυντή» του Συν. “Το ερώτηµά µου διά µέσου της εφηµερίδας σας απευθύνεται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς µπορεί ο ∆.Χ. να παραµένει διευθυντής της Κ.Ο. του πολιτικού σχήµατος, εκείνου το οποίο προσπάθησε µε συγκεκριµένο τρόπο (σύµφωνα µε τις επίσηµες αποκαλύψεις) να βλάψει εκλογικά;” αναρωτιέται ο αναγνώστης της Αυγής. Η έρπουσα κρίση στο Συνασπισµό και η σύγκρουση προϋπήρχε ήδη από το 2000, µεταξύ τάσεων και οµάδων και δεν την διαπιστώσαµε µόνον πρόσφατα λόγω της εκλογικής αποτυχίας και µετεκλογικής αποσύνθεσης του Σύρριζα. Σε αλλαγή του διευθυντή της «Αυγής», ∆ηµήτρη Χατζησωκράτη προχώρησε (20/12/2000)το ∆Σ της εφηµερίδας, κάνοντας δεκτή την πρόταση του προέδρου Φ. Ηλιού για µια νέα διευθυντική δοµή και την αντικατάστασή του από τον Κώστα Κάρη. Τρία µέλη της ΠΓ του ΣΥΝ οι Μ. Παπαγιαννάκης, Θ. Μαργαρίτης, Κ. Πουλάκης, µε ανακοίνωσή τους – τότε-2000- εξέφρασαν την έκπληξή τους γιατί όπως ανέφεραν «µάθαµε ότι, προφανώς και µε τη συναίνεση του ΣΥΝ, επήλθαν σηµαντικές αλλαγές στη διεύθυνση της εφηµερίδας χωρίς να έχει γίνει απολύτως καµία σχετική συζήτηση σε οποιοδήποτε όργανο του ΣΥΝ και χωρίς εποµένως να έχουµε ούτε καν ενηµερωθεί για τους λόγους και τα πρόσωπα». Η δηµοκρατία στον ΣΥΝ δεν είχε και δεν έχει όρια. Όµως έχουν δίκιο να προσεγγίζουν µόνο το ΠΑΣΟΚ για εκλογική συνεργασία και όχι και τη Ν.∆.; Ποια η διαφορά τους βρε παιδιά; Για κοιτάξτε το παρακάτω µπας και αλλάξετε µυαλά! Ο Γιωργάκης –παλιά µου τέχνη κόσκινο, ή όπως λέει ο λαός «µάθε τέχνη κι άστηνε κι άµα πεινάσεις πιάστηνε». Και το ρόλο του κοµιστή των ιµπεριαλιστικών σχεδίων ο Γ. Πα-

πανδρέου τον έχει «αφοµοιώσει» πολύ καλά... Το προχτεσινό ταξίδι του στην Παλαιστίνη, ήρθε για πολλοστή φορά να το επιβεβαιώσει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλιστικής ∆ιεθνούς», που παραβρέθηκε και χαιρέτισε στο Συνέδριο της «Φατάχ», αφού ξέχασε να καταδικάσει τις θηριωδίες του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων, έσπευσε να εγκωµιάΓια την αντιγραφή σει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. από την ελληνική Οµπάµα, καλώντας τον παλαιστιπραγµατικότητα νιακό λαό να εναποθέσει τις «ελπίΆβα Βαγγελάτου δες» του για µια «ειρηνική και δίκαιη λύση» στη «νέα διακυβέρνηση στις ΗΠΑ»!! Να παραδώσει δηλαδή την τύχη του στις επιδιώξεις των Αµερικανών ιµπεριαλιστών που, στηρίζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, προωθούν σχέδια για να πατήσουν την «µπότα» τους και στη Μέση Ανατολή... ∆εν είναι τυχαίο ότι σ’ ένα από τα προηγούµενα ταξίδια του στην περιοχή και συγκεκριµένα στο Λίβανο και τη Συρία, λες και επρόκειτο για εντεταλµένη αποστολή, έσπευσε να δώσει άµεση τηλεφωνική αναφορά (όπως ο ίδιος είχε δηλώσει) στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κ. Ράις και τον Χ. Σολάνα! Τον ίδιο ρόλο είχε αναλάβει και ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πριν και µετά τους δολοφονικούς βοµβαρδισµούς των Ευρω-ατλαντικών «γερακιών» στη Γιουγκοσλαβία το 1999, όταν καλούσε το γειτονικό λαό να αναλογιστεί το «ανθρωπιστικό έργο» της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! Τα ίδια έπραττε και το 2003 όταν η ελληνική κυβέρνηση είχε την προεδρία της ΕΕ, και «σουλατσάριζε» στα Βαλκάνια για να «πείσει» για την ανάγκη ένταξης των χωρών της περιοχής στους κόλπους της ΕΕ των µονοπωλίων! Ήταν η εποχή που δήλωνε ότι δεν έχει πρόβληµα µε τις «βελούδινες» αλλαγές των συνόρων στη Βαλκανική Χερσόνησο! Τους «τίτλους» και τους «ρόλους» του, πράγµατι τους έχει ...τιµήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετώντας τους σχεδιασµούς των ιµπεριαλιστών και τα συµφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Η επανάσταση της παραλίας…

Η

επανάσταση της παραλίας…που έχει ξεκινήσει στην Ηλεία φέτος, συµβάλλει στην επαναφορά µίας χαµένης «αξίας»… αυτή της παρέας. Ως κύριο χαρακτηριστικό έχει τη δηµιουργία χώρων δίπλα από το κύµα µε εστίες παροχής υπηρεσιών πάνω στην άµµο όπου όλοι συγκεντρώνονται για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Παναγιώτης Παυλόπουλος Κάτι που µέχρι σήµερα paylopoulos2004@yahoo.gr έλειπε, αφού όπως είναι γνωστό στη σύγχρονη κοινωνία κυρίαρχο στοιχείο είναι η αποµόνωση των ανθρώπων. Η περιστροφή γύρω από τα προβλήµατα που µπορεί να είναι και όλης της κοινωνίας αλλά ο καθένας τα βλέπει επειδή είναι µέσα στο σπίτι του. Τα δεδοµένα αυτά έρχεται να ανατρέψει έστω και για λίγες µέρες η νέα συνήθεια που από φέτος έχει αρχίσει να γίνεται έντονη στις παραλίες. Η παρουσία καντινών είναι ο βασικός µοχλός της εξάπλωσης

αυτού του φαινοµένου που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους µεταξύ τους. Η εικόνα που αντικρίζεις όπου υπάρχουν αυτού του είδους οι υποδοµές παροχής υπηρεσιών είναι κάτω από το αχνό φως λαµπτήρων ανθρώπους να λένε τι τους απασχολεί, να χαµογελάνε και να παίζουν µε τους φίλους τους, απαλλαγµένοι από το φόβο ότι ο διπλανός τους κοιτά πώς να τους κάνει κακό. Ανοίγουν τις καρδιές τους και εκεί βρίσκουν τον τρόπο για να επικοινωνήσουν µε το συνάνθρωπό τους και να βρουν τα κοινά ενδιαφέροντα. Ξαναγίνονται δηλαδή άνθρωποι, κάτι που σήµερα είναι το βασικό στοιχείο που λείπει από τις κοινωνίες που ζούµε. Τα παχιά χαλιά των σπιτιών, τα ακριβά µάρµαρα, τα πολυτελή έπιπλα για τα οποία αγωνιζόµαστε σε όλη µας τη ζωή για να αποκτήσουµε, µας έχουν κάνει να ξεχάσουµε πως πάνω από όλα είµαστε άνθρωποι που έχουµε ανάγκη την επαφή µε τον άλλον. Το χώµα, η άµµος και το περπάτηµα χωρίς παπούτσια και κάλτσες είναι αυτό που θα µας θυµίσει και πάλι ότι είµαστε άνθρωποι που όσα χρυσά και να βάλουµε πάνω µας δεν γινόµαστε κάτι διαφορετικό…Η επανάσταση της παραλίας… είναι το γιατρικό για να επιστρέψουµε και πάλι σε εκείνες τις εποχές που βγαίναµε από το σπίτι και λέγαµε καληµέρα σε όλη τη γειτονιά…

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

«Ηθος… ανίκατε µάχαν» (Το ήθος πάντοτε νικάει στις µάχες…) Κι αυτό το λέµε κατ’ αποµίµηση σοφού αποφθέγµατος δωρικής διαλέκτου των αρχαίων προγόνων µας: «Ερως ανίκατε µάχαν» (Ο έρωτας πάντοτε νικάει στις µάχες) Η Ελλάδα µας Βρίσκεται σήµερα προ των πυλών των εθνικών εκλογών και της κατάρτισης των ψηφοδελτίων των «πατέρων του εθνους». Οµως για να σωθεί ο τόπος µας από την κατάντια, την ανυποληψία και την διαφθορά εις την οποία έχει Γράφει ο Θουκ. περιέλθει, πιστεύουµε ότι: Κοσµόπουλος «κυρίαρχο προεκλογικό µήνυµα» που θα πρέπει συνεχώς και αδιαλείπτως να εκπέµπουν, προς όλα τα µήκη και τα πλάτη, όλοι ανεξαιρέτως οι αρχηγοί των πολιτικών κοµµάτων δεν θα πρέπει να είναι άλλο, παρά µόνον: «Το ήθος των µελλοντικών πολιτικών ανδρών» Είδος εν ανεπαρκεία σήµερα στη χώρα µας. Τίποτε άλλο εκτός από το Υψιστο αυτό αγαθό, αυτή την αρετή, που λέγεται «ήθος», δε µπορεί να επιφέρει την ελπιζόµενη εκ βάθρων ανατροπή της βαρέως πάσχουσας κοινωνία µας, όπως είναι ατυχώς σήµερα διαµορφωµένη. Ανάγκη αδήριτη ν’ αποµακρυνθούν από την «Πολιτική σκηνή», ν’ αποβληθούν και να κατακριµνησθούν στον «Καιάδα του Ταϋγέτου» στα τάρταρα µια για πάντα, τα παρικµακότα αυτά «ανθρώπινα όντα» της κοινωνίας µας, που την µολύνουν και την δυσφηµίζουν διεθνώς. • Πιστεύουµε ότι επέστη η στιγµή της «ρήξης» µε την «κατεστηµένη σηµερινή θλιβερή ιστορία, για ν’ αποµακρυνθούν επαναλαµβάνουµε τα βλαβερά αυτά «ανθρωπάρια» τα οποία συνήθως «υποθάλπονται εκ των άνωθεν» αλλιώς δεν θα µπορούσαν να επιβιώσουν, για να βλάπτουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες µας, τον τόπο µας, την πατρίδα µας, την Ελλάδα µας! Και δεν είναι µόνον ότι τα κακοήθη αυτά κύτταρα βρωµίζουν και καταρακώνουν τη ζωή µας. ∆ιαφθείρουν και τους απλούς πολίτες που αγκοµαχάνε καθηµερινά στη ζωή για να επιβιώσουν, τους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάµε. Κι αυτό γιατί τους έχει γίνει πλέον συνείδηση, βίωµα θα λέγαµε, των πολιτών ότι αν δεν προσαρµοσθούν, αν δεν συµβιβαστούν µε την υπάρχουσα διάχυτη διαφθορά, βάζοντας δηλαδή το χέρι στην τσέπη όταν έρχονται σ’ επικοινωνία µε τους κρατικούς φορείς εξουσίας για να επιλύσουν τα προβλήµατά τους είναι βέβαιο ότι ή δεν θα κάνουν τίποτα ή θα ταλαιπωρηθούν πολλαπλώς και συνήθως χωρίς αποτέλεσµα ουσιαστικό. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση. Αξιότιµοι κ. Πρόεδροι όλων ανεξαιρέτως των κοµµάτων και παρατάξεων. Αρθείτε στο ύψος της κρισιµότητας των περιστάσεων. Υψώστε τον πέλεκυ, φρουρό του «Ηθους», της «∆ικαιοσύνης», της «αρετής» και της προστασίας των αδυνάτων και αποκαταστήστε την τάξη σε µια πάσχουσα κοινωνία, η οποία σαν τέτοια, έρχεται από πιο µακριά! Η Ελλάδα µας, ο λαός µας θα σας ευγνωµονείς!


15

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Συμβαίνουν στην Ολυμπία! Είχα πολύ καιρό να πάω στην Ολυμπία. Έτσι προχθές με μια παρέα «Αθηναίους» έκανα την πρώτη μου επίσκεψη και κάτω από τη σκιά των πανύψηλων πλατάνων που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού είπαμε να πιούμε για πρώτη ( και τελευταία) φορά το καφεδάκι μας. Πού να φανταστώ την έκπληξη που μας περίμενε: Καφές ελληνικός με νερό 3,50E , Νες καφέ με νερό 4,50E, χυμός amita ανάμεικτος με νερό 5E , νερό εμφιαλ. μικρό μπουκαλάκι 1E. Χωρίς να πω κουβέντα πήγα κρυφά από τους καλεσμένους μου να πληρώσω. Μα έλα που πήραν χαμπάρι τις τιμές και άκουσα «τα εξ αμάξης». Και δεν είχα λόγια να απολογηθώ. Κολονάκι δηλαδή η Ολυμπία ! Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Κάναμε και τη βολτούλα μας στα μαγαζιά, έτσι για χάζεμα. Κάποιο αναμνηστικό όμως με εντυπωσίασε και ρώτησα την τιμή του. Αναποδογύρισε ο μαγαζάτορας το αγαλματάκι και κοίταζε τους αριθμούς από κάτω. -272E , αλλά εσείς θα το πάρετε 160E . - Ρε φίλε, του λέω, κόψε κάτι, δεν είμαι ξένος. Από το δίπλα χωριό είμαι. -Ε καλά, τότε θα σου κάνω καλύτερη τιμή, δώσε 130E . Τον ευχαρίστησα του είπα ότι θα το σκεφτώ και φύγαμε. Νάναι καλά ο άνθρωπος, μου έκοψε 142E . Μισοτιμής δηλαδή! Δεν είναι και λίγο. Ενώ τα κορόιδα οι ξένοι θα ακούμπαγαν 272E παρακαλώ!. Φύγαμε από Ολυμπία με τα μούτρα κατεβασμένα και τα νεύρα στη τσίτα! Ευτυχώς φεύγοντας περάσαμε από το πανέμορφο χωριό Φλόκα ( μόλις 500 μέτρα από την Ολυμπία) και καθίσαμε στην πανέμορφη πλατεία, και κάτω από δροσερά πλατάνια και τις μουριές απολαύσαμε το καφεδάκι μας με 0, 80E και το φραπεδάκι μας με 1E και ηρεμήσαμε. Δεν γνωρίζω αν σε όλα τα μαγαζιά της Ολυμπίας ισχύουν οι ίδιες τιμές, αλλά βρε Ολυμπιαίοι, νομίζετε πως τρώμε κουτόχορτο. 1192,6 δραχμούλες ένα καφεδάκι; Έτσι περιμένετε να προκόψετε; Έτσι προβάλετε την Ολυμπία; Δεν ξέρετε ότι έτσι δυσφημείται ο τόπος σας ; Κύριε Δήμαρχε της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, νομίζω πως και εσείς θα πρέπει να βάλετε το χεράκι σας. Γιώργος Φουντουλάκης

S.M.S. Η Χονολουλού τα έχει όλα. Άμμο για τα παιδιά, ήλιο για τη σύζυγο, καρχαρίες για την πεθερά…

Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα και στην Ηλεία

4ο Φεστιβάλ Νεολαίας 2009

Ανακοίνωση

Παραμερίζοντας για λίγες ώρες το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης τα πληρώματα της 21ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2009 διασκέδασαν σε εκδήλωση που έκανε την Παρασκευή προς τιμήν τους ο δήμος Λειβαθούς. Η γεμάτη τραγούδι και χορό γιορτή έλαβε χώρα σε κεντρικό εστιατόριο της Αγίας Πελαγίας λίγο πριν οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι αναχωρήσουν για τον τελικό τους προορισμό, την Κυλλήνη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αλέξανδρος Παρίσης, ο Νομάρχης Κεφαληνίας Διονύσης Γεωργάτος, ο Δήμαρχος Λειβαθούς Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης Αντώνης Μάζης καθώς και άλλοι φορείς του νησιού, οι οποίοι απένειμαν και τα έπαθλα στους νικητές της 3ης ιστιοδρομίας.

Η διοργάνωση «4ο Φεστιβάλ Νεολαίας 2009 - Πολιτιστική εβδομάδα έκφρασης και δημιουργίας» που προγραμματιζόταν για την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Εκ των διοργανωτών

Ανοιχτή πρόσκληση Ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Γεωργακόπουλος καλεί τους φίλους του την Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 9.30μ.μ. στο κέντρο MORISSON HOTEL CLUB στο δρόμο προς Κουνουπέλι για ένα κρασί, πολιτική κουβέντα, μουσική και διασκέδαση.

43


16

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαρίνα Καρακάτζα Διευθύντρια κέντρου αιμοδοσίας του Γ.Ν.Π

«Δεν είναι μόνο ο κόσμος αλλά είναι και η ευχάριστη η ατμόσφαιρα. Γίνεται ταυτόχρονα με άλλες δραστηριότητες πράγμα που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα γιορτής και παρασέρνει πολλούς να έρθουν να αιμοδοτήσουν. Είναι πολύ σημαντική αυτή η αιμοδοσία γιατί γίνεται μέσα στις άσχημες μέρες του καλοκαιριού όπου όλοι οι αιμοδότες των πόλεων λείπουν»

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Μαρία Λογαρά Συντονίστρια αποστολής Γιατρών του Κόσμου

Λεωνίδας Χωρέμης Πρόεδρος Συλλόγου Ξηροχωριτών

«Για 9 συνεχή χρονιά μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2000 συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία μας είναι ότι ενώ κάναμε μια τράπεζα αίματος συνεχίζει να είναι ενεργή και συνεχώς να μεγαλώνει. Δίνουμε μεγάλη σημασία σαν σύλλογος στον άνθρωπο και το σύνθημά μας είναι η «προσφορά και η αλληλεγγύη».

«Ήρθαμε με ένα κλιμάκιο εθελοντών γιατρών που περιλαμβάνουν τις ειδικότητες, παθολόγου, καρδιολόγου και παθολογοανατόμου το οποίο κάνει τα τεστ ΠΑΠ και τις ψηλαφίσεις μαστού. Η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη και θα κάτσουμε μέχρι να εξυπηρετηθεί όλο το ενδιαφερόμενο κοινό»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΗΡΟΧΩΡΙΤΩΝ

«Προσφορά και Αλληλεγγύη» Χρήστος Χατζησπύρου xatzispirou@yahoo.gr

Γεμάτος ήταν και ο προαύλιος χώρος όπου στη συνέχεια γεύτηκαν τα εδέσματα των γυναικών του χωριού

Μ

εγάλη επιτυχία σημείωσαν χθες το πρωί στο Ξηροχώρι της Ζαχάρω οι εκδηλώσεις του «Αγίου Ιωάννη Προδρόμου», Συλλόγου του χωριού. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία ενώ εφτά άτομα από τους γιατρούς του κόσμου εξέταζαν δωρεάν τους κατοίκους της περιοχής και το μεσημέρι ο σύλλογος έκανε το γεύμα δωρεάν σε όλους.

Γιώργος Κοντογιάννης Υφυπουργός Απασχόλησης

Με το σύνθημα «Προσφορά και Αλληλεγγύη» ο σύλλογος Ξηροχωριτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» προχώρησε χθες το πρωί σε τρεις μοναδικές εκδηλώσεις με έντονο κοινωνικό αίσθημα. Τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος προσπαθεί ολοένα και περισσότερο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των Ξηροχωριτών και ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από τον σύλλογο έχουν βοηθηθεί περισσότεροι από 600 άνθρωποι και οι φετινές δραστηριότητες προσβλέπουν στο κοινωφελές καλό αλλά και στην υποστήριξη που πρέπει να δείχνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Ξηροχωρίου, αποδεικνύει πόσα μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία μια οργανωμένη ομάδα υπεύθυνων πολιτών. Θέλω να συγχαρώ και την πρωτοβουλία του συλλόγου για τις δωρεάν εξετάσεις, σε γυναίκες για τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίες και σε άντρες για παθολογικά αίτια από τους γιατρούς του κόσμου τους οποίους βέβαια και θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους εδώ»

Δραστηριότητες…

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και περιελάμβαναν την καθιερωμένη πια αιμοδοσία, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, καθώς πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά, τη δωρεάν εξέταση των κατοίκων του χωριού, από κλιμάκιο των γιατρών του κόσμου, αποτελούμενο από τις ειδικότητες του παθολόγου, καρδιολόγου και παθολογοανατόμου, οι οποίοι δέχτηκαν την πρόσκληση του ΔΣ του συλλόγου. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην αιμοδοσία έφτασε τα 145 άτομα με απόδοση 103 φιαλών αίματος. Τέλος οι δραστηριότητες της χθεσινής εκδήλωσης έκλεισαν με

Από αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξηροχωριτών Λεωνίδας Χωρέμης, ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεώργιος Κοντογιάννης, ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος Ταμίας και ο γραμματέας του συλλόγου Αντώνης Δημητρόπουλος

δωρεάν γεύμα που παραχώρησε σε όλους τους κατοίκους αλλά και φίλους του χωριού ο σύλλογος Ξηροχωριτών με εδέσματα τα οποία προσέφεραν δωρεάν οι γυναίκες

της περιοχής. Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκε και ο Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με τη σύζυγό του Σοφία, η οποία σαν

Γεμάτο ήταν το δωμάτιο αιμοδοσίας από τους εθελοντές

σωστή εθελόντρια, ενώ χαιρέτησε τον κόσμο κατευθύνθηκε, με το σύζυγό της στο κλιμάκιο της αιμοδοσίας όπου και έδωσε αίμα. Ακόμα στο χώρο παρέστη και ο Βουλευτής

Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος και μεσολάβησε ώστε να επισκεφτούν οι γιατροί του κόσμου το Ξηροχώρι.


ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0

Άρεσε, αλλά κρατάει μικρό καλάθι

Σελ. 20 και 21

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Κέρδισε 6-2 το “Λαμπέτι” Σελ. 21


18

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Επιμέλεια σελίδας Θέμης Μαντάς

Κερκίδες

ΡΕΤΡΟ Πριν 10 χρόνια

(Ο Κώστας Αργυρακόπουλος βρίσκεται σε θερινές διακοπές …μακράς διαρκείας.)

•Την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης Ιωαννί-

Διακρίνονται οι Τάτσης, Τόγιας, Κοψαχείλης, Κόλτζος, Γεωργίου, Τασσιόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μήτκος και στην πίσω σειρά ο Ουζουνίδης.

99 Αύγουστος 19

Άναψαν τα …“φώτα” Σ

10-08-1999

αν σήμερα πριν από 10 χρόνια ακριβώς, τότε που το Εθνικό σήμερα Δημοτικό Στάδιο Πύργου φωτίστηκε από τους προβολείς και όλοι οι φανατικοί φίλαθλοι του Πανηλειακού αλλά και ο κόσμος της πόλης, ένιωσε κάπως από το …μέγα γεγονός της εποχής εκείνης. Μπορεί σήμερα, το γεγονός αυτό, να έχει χάσει την συναισθηματική του αξία ή οι νεότεροι να κρυφογελούν με την αίσθηση και τη συγκίνηση που προκάλεσε ο φωτισμός του Σταδίου αλλά 1.000 άνθρωποι είδαν την τελική δοκιμή. Απίστευτο αλλά αληθινό. Μάλιστα οι αναλύσεις έδιναν και έπαιρναν φτάνοντας σε σημείο οι δημοσιογράφοι να ερευνούν και για το κόστος του φωτισμού ενός ποδοσφαιρικού

αγώνα περίπου 1.000.000 δραχμές. Το πρώτο ματς υπό το φως των προβολέων έγινε στις 14 Αυγούστου και ήταν με την Παναχαϊκή (λεπτομέρειες στο προσεχές φύλλο) *Με σκορ 6-0 ο Πανηλειακός κέρδισε τον Εθνικό Πειραιά (11-08-1999, ημέρα Τετάρτη) το πρώτο από τα πέντε παιχνίδια της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ πέτυχαν οι Αλμανίδης, Γκώνιας, Νεμπεγλέρας, Ροζάλες, Ζιάκας και ο Μήτκος. Ο Πανηλειακός αγωνίστηκε με τους: Γεωργίου, Φερεκίδη, Τόγια, Τασσιόπουλο, Ουζουνίδη, Τάτση, Νεμπεγλέρα, Αλμανίδη, Σαπάνη, Γκώνια, Ζιάκα. Αγωνίστηκαν και οι Ροζάλες, Μήτκος και Ταραλίδης.

*O Περικλής Ιακωβάκης με επίδοση 50’’ 30 κέρδισε το αγώνισμα των 400 μέτρων ανδρών. Η κούρσα ήταν παράσταση για έναν αφού ο πρωταθλητής που μεγάλωσε στα Λεχαινά έτρεξε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. *Με επιτυχία συμμετείχε στους Πανελλήνιους αγώνες ανάπτυξης ο Ν.Ο.Κατακόλου, που έγιναν στα Γιάννενα, με αρκετούς αθλητές, που πέρασαν στα τελικά, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση. *Με 17 βαθμούς συγκομιδή επέστρεψε ο Ν.Ο. Πύργου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η απουσία της Πλιατσικούρη, είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν οι Σπηλιοπούλου και Γαλιατσάτος.

10/08/2009 TV novasports1 19:00 Υδάτινα Σπορ

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Κανελλόπουλος Χρήστος Μουρούτης Γιάννης Μπαρούνη Δόμνα Παπαφωτόπουλος Γιώργος

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κώστας Παπαδόπουλος Κώστας Αργυρακόπουλος Άκης Λαγκαδινός Θέμης Μαντάς

novasports2 07:00 Iντερ Τούρκου - Κουόπιο (M) Ποδόσφαιρο 21:00 ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Ποδόσφαιρο 22:00 ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ποδόσφαιρο 00:00 ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ποδόσφαιρο novasports3 21:00 Αφιέρωμα, Πολεμικές Τέχνες, Πυγμαχία EUROSPORT INTERNATIONAL 11:00 ΣΤΙΒΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2η μέρα, Βερολίνο 18:30 Αφιέρωμα στον Τζιαν-

λουίτζι Μπουφόν 19:00 ΣΤΙΒΟΣ: 3η μέρα, Βερολίνο (Z) 22:45 ΣΤΙΒΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Photo Finish (Z) MOTORS TV 15:50 ΑΓΩΝΕΣ MOTOCROSS MX3 11ος γύρος, Γερμανία Αγώνες Μοτοσικλέτας 18:00 ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 5ος γύρος, Portimao Αγώνες Αυτοκινήτου, Μηχανοκίνητα 20:40 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ WRC 7ος γύρος, Ράλι Φινλανδίας EUROSPORT 2 10:45 ΣΤΙΒΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Αθλητικά Νέα

18:00 BEACH SOCCER: EURO LEAGUE Round Robin: Ισπανία-Νορβηγία/Ιταλία Ποδόσφαιρο 23:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Nagoya Grampus - Kawasaki Frontale Ποδόσφαιρο, Στιγμιότυπα ANT1 02:00 ΠΟΚΕΡ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΥΡΟΣ ET1 19:00 Αθλητική Εκπομπή 23:30 Αθλητική Εκπομπή ALTER 01:00 AUTO ALTER Αθλητική Εκπομπή

δης δέχτηκε τους Δημάρχους ή τους εκπροσώπους τους στη Νομαρχία Ηλείας. Ο άνθρωπος έλεγε και ξανάλεγε: εμένα δεν με ενδιαφέρει Δήμαρχε αν είσαι πράσινος ή μπλε, Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμένα με ενδιαφέρει εάν το αίτημα που έχεις προς τον Υπουργείο είναι δίκαιο και έχει αντίχτυπο στα παιδιά. Ο Γιάννης βλέπετε είναι η προσωπικότητα,δεν περίμενε να γίνει επώνυμος με την πολιτική. Διότι ο Ιωαννίδης και πολιτικός να μην είναι στο μέλλον,δεν καίγεται…

•Ας μας συγχωρέσουν οι αιρετοί μας αλλά δεν μας άρεσε αυτό που είδαμε στη σύσκεψη των Δημάρχων με τον Ιωαννίδη. Οι περισσότερες προτάσεις στο προφορικό, χωρίς καν ένα φάκελο, χωρίς καν ένα τοπογραφικό, χωρίς καν ένα σχέδιο. Δυστυχώς το λέμε αυτό και ίσως στενοχωρεί τους φίλους συμπατριώτες μας. Δεν μπορεί να υπάρχει ο Πύργος, μία πόλη 30.000 κατοίκων και στα 10-20 χιλιόμετρα (πλην Αμαλιάδας) να υπάρχουν τόσοι Δήμοι. Έτσι έγινε και στη σύσκεψη. Ο ένας ζητούσε δικαίως χορτάρι για το γήπεδο μιας κοινότητας που πλέον δεν έχει Δημοτικό σχολείο και άρα δεν θα υπάρχουν παιδιά για μπάλα σε 5 χρόνια. Ο άλλος ζητούσε κερκιδούλα κ.λ.π. Ο έτερος Δήμαρχος ταρτάν. •Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι στην τύχη. Θέλει σχέδιο, φυσικά όραμα, προοπτική και πιθανότητες. Όταν το κράτος θα δαπανήσει 1.000.000 ευρώ για ταρτάν πρέπει αυτό να βγάλει τα λεφτά του. Και ποιο ταρτάν πλέον, όταν οι αθλητές στίβου που ασχολούνται συστηματικά και θέλουν ταρτάν είναι 10 όλοι κι όλοι. Τη στιγμή που δεν υπάρχει χρόνος από τα παιδιά για αθλητισμό το ταρτάν είναι πολυτέλεια. Όπως επίσης γήπεδα με χόρτο σε περιοχές που δεν υπάρχουν νέοι.

•Σήμερα υπάρχουν ομάδες όπως ο Νικηφόρος Αγίου Γεωργίου, που παλεύει για γήπεδο και μακάρι οι προσπάθειες των φίλων Πάνου Αλεξανδρόπουλου και Δημήτρη Ψάρρη να ευοδωθούν, αλλά πού είναι τα παιδιά που θα παίξουν; Από τον Πύργο θα αναζητηθούν νέοι για να παίξουν μπάλα, προκειμένου να ακουστεί ποδοσφαιρικά ο Αγιώργης, όπως το ίδιο συμβαίνει σε όλες περίπου της ομάδες σε μεγάλο ποσοστό. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει πρώτα να δίνουν στα δικά τους παιδιά ρόλους και αν έχουν και άλλους ας δίνουν και στα εκτός… •Το ίδιο συμβαίνει και με το Πανόπουλο. Εξαιρετική η προσπάθεια του φίλου πρόεδρου για άνοδο της ομάδας στην Α’ κατηγορία. Όμως μήπως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά της περιοχής και όχι στις μετεγγραφές επαγγελματικού τύπου; Είναι κάποια σημεία που χρειάζονται ισορροπίες για να μετρήσουν στο χρόνο. Ας μας συγχωρήσουν όσοι στενοχωρούνται με όσα γράφουμε σήμερα. Είναι καλοπροαίρετα και στόχο έχουν το σύνολο και όχι το ατομικό συμφέρον. Φανταστείτε ο Πανηλειακός επί Σταυρόπουλου να είχε κάνει Ακαδημίες σε Πύργο και Αμαλιάδα τι θα είχε δρέψει μέχρι σήμερα… Όμως η δίψα για γρήγορη διάκριση χαλάει τη γεύση…του αποτελέσματος.


19

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Συνεχίζει αθόρυβα…

Α.Ο. ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤEΝΩΝ

Σηµαντικές ανάσες… πήραν οι “ερυθρόλευκοι” Πρώτο φιλικό την Τετάρτη µε Ολυµπιακό Λαµπετίου Του Γιάννη Μουρούτη

Τ

Οι παίκτες του Ηλειακού προετοιµάζονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Την Τετάρτη το πρώτο τεστ προετοιµασίας µε τον Αργοναύτη Κατακόλου Του Γιάννη Μουρούτη Με σκυµµένο κεφάλι…και αθόρυβα συνεχίζουν την προετοιµασία τους οι παίκτες του Ηλειακού Λεχαινών. Οι «κυανόλευκοι» πήραν χθες το ρεπό ξεκούρασης…και από σήµερα επανέρχονται στις προπονήσεις. Ο ικανός τεχνικός Νίκος Γκρίλλας, έχει ρίξει το βάρος των προπονήσεων στον τοµέα της τακτικής κυρίως (µαζί βέβαια και στην φυσική κατάσταση) και προσπαθεί σιγά σιγά να εξοικειωθεί µε το έµψυχο υλικό, το οποίο φέτος έχει αρκετές αλλαγές και γενικά χρειάζεται δουλειά…Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούν πάνω από όλα να δηµιουργήσουν ένα σύνολο, µε στόχο µια θετική παρουσία στο πρωτάθληµα της Α’Κατηγορίας και σύµφωνα µε το υπάρχον έµψυχο δυναµικό, αλλά και την παρουσία του Νίκου Γκριλλα στην τεχνική ηγεσία, έχουν τα φόντα να τα καταφέρουν. Το πρώτο φιλικό για τη νέα περίοδο, θα δοθεί την Τετάρτη στα Λεχαινά µε αντίπαλο τον Αργοναύτη Κατακόλου. Μια οµάδα που φέτος έχει ενισχυθεί αρκετά και έχει φιλοδοξίες για την Α2 Κατηγορία. Ο Γκρίλλας θα χρησιµοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει διαθέσιµους και θα βγάλει τα πρώτα συµπεράσµατα για την κατάσταση την οποία βρίσκονται.

∆ΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΟΛΑ∆ΑΣ

∆ύο φιλικά µέσα στην εβδοµάδα Την Τετάρτη θα δώσει το πρώτο της φιλικό η ∆όξα Νέας Μανολάδας. Οι «αετοί» θα αντιµετωπίσουν την γειτονική Προοδευτική Μανολάδας, σε ένα τεστ που θα ξεκινήσει στις 6.15 µ.µ στο γήπεδο της Νέας Μανολάδας. Ο τεχνικός ∆ηµήτρης Κουρής (ΦΩΤΟ), θα έχει την ευκαιρία να δοκιµάσει διάφορα συστήµατα, αλλά περισσότερο ο έµπειρος τεχνικός θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του. Ακόµη να σας αναφέρουµε ότι την Παρασκευή, η ∆όξα σε νέο τεστ προετοιµασίας και πάλι στο γήπεδό της, θα παίξει µε τον Άρη ∆ήµητρας. Γ.Μ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ∆’ ΕΘΝΙΚΗ Τα χθεσινά φιλικά Ατρόµητου Λάππα και Ζαβλανίου Σε χθεσινές φιλικές συναντήσεις που ενδιαφέρουν και τον Πανηλειακό και τον Ξενοφώντα, ο Ατρόµητος Λάππα µε γκολ των Ανωνόπουλου, Μπούρδου και Ανδρούτσου νίκησε 3-1 τον Ατρόµητο Χιλιοµοδίου (οµάδα της Κορινθίας ∆’Εθνικής), ενώ το Ζαβλάνι αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 µε τον Ατρόµητο Ευπαλίου(το γκολ ο Παπαδόπουλος µε πέναλτι.). Τέλος να σας αναφέρουµε ότι από τον Παναιγιάλειο, µετά τον Κώστα Κοταρέλλα, αποχώρησε και ο Μπάµπης Βέρρας που επέστρεψε και πάλι στον Ατρόµητο Λάππα.. Γ.Μ

ην ευκαιρία να ξεκουραστούν είχαν χθες οι παίκτες του Ξενοφώντα Κρεστένων, έπειτα από ένα σκληρό…και κουραστικό δεκαήµερο προετοιµασίας. Οι ∆ηµήτρης Μπατζάκας- Στέργιος Φουρκαλίδης και οι ποδοσφαιριστές τους, συνεχίζουν σήµερα τις προπονήσεις, ασχολούµενοι µε µπάλα περισσότερο, µετά το απαραίτητο πρόγραµµα φυσικής κατάστασης, των προηγούµενων ηµερών. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήµατα και όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιµοι. Το πρώτο τεστ προετοιµασίας έχει προγραµµατιστεί για την Τετάρτη µε αντίπαλο τον Ολυµπιακό Λαµπετίου. Σε αυτό το φιλικό θα αγωνι-

στούν όλοι οι παίκτες και ο Μπατζάκας, θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του. Τέλος στον µεταγραφικό τοµέα δεν σηµειώθηκε κάποια εξέλιξη και κάτι τέτοιο θα ισχύσει µόνο στην περίπτωση που βρεθεί κάτι εξαιρετικό… * Ο Α.Ο. Ξενοφών Κρεστένων συµµετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ∆ήµου Σκιλλούντος που θα πραγµατοποιηθούν το διήµερο 10 και 11 Αυγούστου 2009 στο χώρο της γιορτής σταφίδας στην Κρέστενα. ∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009 Παρουσίαση χορευτικών δηµιουργιών Τρίτη 11 Αυγούστου 2009 Μεγάλη συναυλία µε την:

Οι παίκτες του Ξενοφώντα την Τετάρτη θα δώσουν το πρώτο τεστ προετοιµασίας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ και τη Μελίνα Ασλανίδου Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία: ΠΥΡΓΟΣ: Μουσικός Οίκος Παυλίδης ΚΡΕΣΤΕΝΑ: LIQUID CLUB – GRECA FM Πρακτορείο Εφηµερίδων – ∆ηµήτρης ∆ρακόπουλος

Περίπτερο – Νεκτάριος Κοµπορόζος Αρτοποιείο Ζαχαροπλαστείο – ΚΑΡΝΑΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ: ΤΑΒΕΡΝΑ «ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» (ΑΝΤΩΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΠΕΤΙΟΥ 6-2

Τ

Φουριόζοι οι «βυσσινί»

ο πρώτο φιλικό της χρονιάς έδωσε ο Αστέρας Αµαλιάδας, όπου στο δηµοτικό στάδιο της πόλης φιλοξένησε τον ΟλυµΤου Άκη Λαγκαδινού πιακό Λαµπετίου. Οι δύο οµάδες µετά από ένα 10ήµερο κουραστικής προπόνησης, είχαν την ευκαιρία λίγο να ξεµουδιάσουν, δείχνοντας παράλληλα σε τι κατάσταση βρίσκονται. Οι δύο προπονητές, Θοδωρής Ανδριόπουλος και Κώστας Κολοσκόπης έβγαλαν τα δικά τους πρώτα…συµπεράσµατα, καθώς και ατέλειες που πρέπει να διορθωθούν µέχρι την έναρξη του πρωταθλήµατος. Οι δύο οµάδες µπορεί να έχουν µια κατηγορία διαφορά, αλλά το κοινό τους σηµείο είναι ότι και οι δύο έχουν θέσει ως στόχο, τίποτε άλλο, εκτός από το πρωτάθληµα. Οι µεν «βυσσινί» του Αστέρα θέλουν να επιστρέψουν στο περιφερειακό πρωτάθληµα έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Κώστα Κολοσκόπη επιδιώκουν την άνοδο στην πρώτη κατά τάξη κατηγορία της Ηλείας. Στο αγωνιστικό κοµµάτι, ο Αστέρας φάνηκε πιο έτοιµος από τον Ολυµπιακό και επιβλήθηκε της οµάδας του δήµου Πύργου µε 6-2. Στο πρώτο µέρος οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και µε τη λήξη του πρώτου 45λέπτου βρέθηκαν να προηγούνται µε 4-0. Ο Θο-

Πολύ δυνατά ξεκίνησε τις φιλικές του αναµετρήσεις το συγκρότηµα του Θοδωρή Ανδριόπουλου κόντρα σε έναν φιλόδοξο αντίπαλο δωρής Λούρµπας πέτυχε µε προβολή το 1-0 πριν τη συµπλήρωση του δεκαλέπτου, ενώ ο ∆αβουρλής λίγο αργότερα µε πέναλτι, διπλασίασε τα τέρµατα για την οµάδα του. Το 30 πέτυχε ο Παπαθεοδώρου, ενώ ο Λούρµπας µε το δεύτερο προσωπικό του τέρµα έγραψε το 4-0. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούµενοι ξύπνησαν κάπως, πετυχαίνοντας δύο τέρµατα µε το ∆ηµήτρη Κασκούτη. Αρχικά ο νεοαποκτηθείς επιθετικός µείωσε σε 4-1 για να έρθει ο Παρασκευόπουλος λίγο αργότερα να κάνει το 5-1. Ο Κασκούτης βρήκε…δίχτυα και πάλι µειώνοντας σε 5-2, για να διαµορφωθεί το τελικό 6-2 από το νεαρό Σαρανταυγά λιγο πριν τη λήξη της αναµέτρησης.Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Καλογεράκος µε βοηθούς τους Βουρλιώτη και Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας Αµαλιάδας και ο Ολυµπιακός Λαµπετίου όπως παρατάχθηκαν στο χθεσινό φιλικό

Oι δύο οµάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

Καψής, Σταυρόπουλος, Κουρλός, Κοτσέτας.

Aστέρας Αµαλιάδας: Τρυφωνόπουλος, Τσολόπουλος, Μαργαρώνης, ∆.Παναγιωτόπυλος, Μαρσέλης, ∆αβουρλής, Γκρίλλας, Παπαθεοδώρου, Παρασκευόπουλος, Καραπάνος Λούρµπας, ενώ αγωνίστηκαν και οι Ρούνης, Γιαννόπουλος, Κουρουπάκης, Στ. Γιαννόπουλος, Σαρανταυγάς, Ορφανός,

Ολυµπιακός Λαµπετίου: Μουρούτης, Ι. Κολόκας, Νούσιας, Χ.Κύτταρης, Αθανασόπουλος, Παναγόπουλος, Καραλής, Μπουντόπουλος, Σπηλιόπουλος, Κασκούτης, Αλ. Κολόκας ενώ αγωνίστηκαν και οι Κωσταντόπουλος, Τσέλα, Καψής, Πικέας, Καπετανάκης, Μιαχαλόπουλος, Βισβάρδης, Χρυσικόπουλος, Κωτσάκης, Ντάβαρης.


20

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Γράφει ο Θέµης Μαντάς, φωτορεπορτάζ: Χρήστος Κανελλόπουλος

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0

Κρατάει µικρό καλάθι …αλλά άρεσε Ν

ικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Πανηλειακού µε 2-0 απέναντι στον Ολυµπιακό Καλαµάτας που φάνηκε αδύνατος, στην παρούσα φάση της προετοιµασίας.

Η οµάδα του Πύργου αγωνίστηκε µε δύο διαφορετικές 11άδες οι οποίες όπως τόνισε µετά τον αγώνα ο προπονητής κ. Τόγιας καµία δεν προκρίνεται σε τίποτα και είναι νωρίς ακόµη να εξάγουµε συµπεράσµατα Όλοι θα δουλεύουµε και οι καλύτεροι θα παίζουν, είπε ο σεµνός και χαµηλών τόνων προπονητής του Πανηλειακού Γιώργος Τόγιας µετά το τέλος του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η ζέστη, η υγρασία, η ηλιοφάνεια και πρώτες µέρες της προετοιµασίας δεν άφηναν και πολλές προσδοκίες στους 150 γενναίους που άφησαν την παραλία ή τον ίσκιο για να συµπαρασταθούν ή να δουν τον καινούργιο Πανηλειακό. Οι φίλαθλοι βεβαίως αποζηµιώθηκαν, οι ποδοσφαιριστές ένιωσαν αυτή την ικανοποίηση των φιλάθλων και οι προπονητές ήταν σε καλή διάθεση αφού είδαν να εφαρµόζονται τα περισσότερα που ήθελαν και ζητούσαν από τους ποδοσφαιριστές. Το σκορ χαρακτηρίζεται µικρό. Τα δύο γκολ ήταν το λιγότερο που κοίταξε ο Τόγιας. Μπορούσαν οι παίκτες του Πανηλειακού, να κάνουν κι άλλα γκολ, αλλά σ’ αυτή τη χρονική στιγµή έρχεται δεύτερο αφού άλλα έχουν προτεραιότητα.

Οι δύο “11” άδες… Ο Πανηλειακός του πρώτου µέρους παρατάχτηκε µε τους Θεοδωρακόπουλο, Αντωνόπουλο, Μπαλάσκα, Κοτσώνη, Οικονοµίδη, Μενίκου, Θωνιάτη, Τσουκαλά, Μπράβο, Παναγιωτακόπουλο, Γκέρτσο και µε ένα σύστηµα τεσσάρων αµυντικών µε ένα µπροστά από όλους, τρεις στη µεσαία γραµµή και δύο στην επίθεση και το σύστηµα ακολουθήθηκε πιστά. Οι πρώτοι “11” δεν έκαναν τα απίστευτα στα πρώτα 45 λεπτά, κανένας δεν περίµενε να δει µαγικά, αλλά όλοι παρατήρησαν µία σοβαρότητα που δια γυµνού οφθαλµού φαινόταν, µία ηρεµία που δύσκολα βγαίνει σε καιρούς προετοιµασίας και η απλότητα που χαρακτήρισε τις κινήσεις των ανθρώπων που είχαν την ευθύνη στη µεσαία γραµµή. Απλά πράγµατα που ναι µεν οι αντίπαλοι έτρεχαν πανικόβλητοι ως λαγοί, αδύνατοι ως αντίπαλος, αλλά αυτά ήθελε ο Τόγιας, αυτά έκαναν οι παίκτες του, αυτά απολάµβαναν οι φίλαθλοι στην πρώιµη παρουσία της οµάδας… Στο 11ο λεπτό ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος

που άρεσε ιδιαίτερα πέρασε µία σέντρα στο κεφάλι του πανύψηλου Γκέρτσου που στα ψηλά πήρε τον αέρα από όλον τον κόσµο κάνοντας το 1-0, γκολ που οι οµάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Φάσεις υπήρξαν και άλλες… Ο Μενίκου είχε καλές στιγµές αλλά διαχειρίστηκε τις φάσεις µε επιπολαιότητα, ίσως βιασύνη, ίσως άγχος για να ν’ αποδείξει µε το “καληµέρα” τη σχέση του µε το γκολ. Ακόµη και µε κεφαλιά του Θωνιάτη µετά από εξαιρετική επινόηση του ίδιου πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Στο δεύτερο µέρος Ο προπονητής του Πανηλειακού στο δεύτερο µέρος, πέρασε άλλους 10 ποδοσφαιριστές, πλην Κοτσώνη που συνέχιζε. Έτσι το σύστηµα παρέµεινε 4-1-3-2 και τους: Καπετανάκη, Τσαντίλη, Κοτσώνη, Μαχαίρα, Σωτηρόπουλο, ∆ούλο, Πετρόπουλο, Παπαγεωργίου, Μαγκαφά, Μαρκόπουλο, Μπουτσικάκη να προσπαθούν να αποκτήσουν γρήγορα οµοιογένεια. Έτσι µετά από 10 λεπτά οι Μαρκόπουλος και ∆ούλος απείλησαν τον τερµατοφύλακα του Ολυµπιακού που ωστόσο, δεν είδε την µπάλα στα δίχτυα του. Αυτό έγινε προς το τέλος του αγώνα, στο 86ο λεπτό όταν από πάσα του Μαγκαφά (που πρέπει να απλοποιηθεί επειγόντως για να γίνει εκµεταλλεύσιµος από την οµάδα) ο Παπαγεωργίου πλάσαρε κάνοντας το τελικό 20 που ήταν και το τελικό αποτέλεσµα.

∆ιαιτησία Άνετος στη διαιτησία του ο Καραβίδας, χωρίς λάθη οι βοηθοί Πλάγος και Φτερνιάτης.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ Π.Α.Ο. Ολυµπιακός Καλαµάτας Λυµπερόπουλος, Μιχαλόπουλος, Πετράκος, Τζίφας, Πόλιµος, Αργάνης, ∆ασκαλάκης, Γκότσης, Ηλιόπουλος, Τσακόγιωργας, Μουρούσιας. Αγωνίστηκαν και οι Πολίτης, Ηλιόπουλος, Αθανασίου, Βανικιώτης, Σκόκος, Λίβας, Μιχαλόπουλος, Ξυδιάς, Γκότσης ∆., Εµµανουήλ, Μανιατέας, Σίψας.

Γκέρτσος και Παναγιωτακόπουλος σε πανηγυρικό στιγµιότυπο από το πρώτο γκολ του φετινού Πανηλειακού.


21

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0

Φαίνεται δυνατός µε το “καληµέρα” Μ

πορεί να ήταν ο Ολυµπιακός Καλαµάτας αδύνατος στην παρούσα φάση, έτσι φάνηκε στο φιλικό του Σαββάτου αλλά αυτό δεν µειώνει τα θετικά στοιχεία των παικτών του Πανηλειακού στο πρώτο φιλικό τους παιχνίδι, εντός έδρας… Επιχειρούµε µία πρώτη προσέγγιση στην «πρώτη» εµφάνιση, χωρίς αυτό να αποτελεί και τελικό συµπέρασµα ούτε και έναυσµα για πανηγύρια από µια οµάδα που ναι µεν είναι δυνατότερη από πέρσι αλλά αυτό από µόνο του δεν αρκεί για την επίτευξη του στόχου. Η δυναµική θα αποδειχτεί στο πρωτάθληµα και µε αναλογία αφού οι αντίπαλοι θα καθορίσουν το πόσο βελτιώθηκε ο Πανηλειακός και κυρίως ο Μεσσηνιακός που χτίζεται µε παλιά υλικά (βλέπε Κοψαχείλης, ∆έδες, ∆ρούγας κ.λ.π.) Οι τερµατοφύλακες Οι τερµατοφύλακες δεν ενοχλήθηκαν, αφοί οι αντίπαλοι δεν πάτησαν περιοχή. Ήταν αδύνατοι σε όλο

το διάστηµα του αγώνα και ο Αντώνης Μαυρέας, προπονητής της Καλαµατιανής οµάδας επέλεξε άµυνα…άµυνα…άµυνα.

Το κεντρικό δίδυµο Στο πρώτο µέρος το κεντρικό αµυντικό δίδυµο ήταν οι Κοτσώνης και Μπαλάσκας ενώ στο δεύτερο παρτενέρ του Κοτσώνη ήταν ο Μαχαίρας. Κανείς δεν µπορεί να µιλήσει από τώρα για το πόσο µπορεί να αντέξει το δίδυµο στην πίεση των επιθέσεων των δυνατών οµάδων διότι το Σάββατο ο βαθµός δυσκολίας ήταν χαµηλός. Οι άκρες Αντωνόπουλος – Οικονοµίδης και Τσαντίλης-Σωτηρόπουλος χωρίς λάθη, µε όρεξη και απλότητα, χαρακτηριστικό που µπαίνει δυνατά στον Πανηλειακό.

Οι µεσαίοι Το

“ψωµί”

ήταν

η

µεσαία

γραµµή. Ο Θωνιάτης, ο Τσουκαλάς, ο Μπράβος και ο Μενίκου στο πρώτος µέρος βρίσκονταν µε κλειστά µάτια, σ’ ένα µατς εύκολο αλλά θα πρέπει να υπολογιστεί ότι το “κέντρο” της οµάδας είναι “φρέσκο”. Στο δεύτερο µέρος οι Πετρόπουλος, Μαρκόπουλος, Μαγκαφάς γνωστοί από την περσινή οµάδα, ο ∆ούλος αδούλευτος αλλά πολύ καλά στοιχεία.

Οι επιθετικοί Το επιθετικό δίδυµο Παναγιωτακόπουλος µε Γκέρτσο στο πρώτο µέρος έπαιζαν άψογα και η συνεργασία τους στηριζόταν και στις βοήθειες που πήραν από τη µεσαία γραµµή. Πάντως και οι δύο ικανοποποίησαν αρκετά.

Ο Παπαγεωργίου και ο Μπουτσικάκης που τους αντικατέστησαν ήταν εξίσου καλοί αφού πατούσαν µε περισσότερη σιγουριά από πέρσι και αυτό είναι φυσιολογικό.

Χωρίς τραυµατισµούς

Το βασικό στην οµάδα είναι ότι δεν υπήρχε τραυµατισµός και οι προπονήσεις θα συνεχιστούν µε τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι έτοιµοι την ώρα που η οµάδα θα τους χρειαστεί γιατί σε ένα πρωτάθληµα µε τιµωρίες και τραυµατισµούς όλοι θα βάλουν πλάτη για την επίτευξη του στόχου που είναι ο τίτλος. ∆υστυχώς ο Πανηλειακός φέτος θα έχει περισσότερο άγχος από πέρσι, αφού η άνοδος είναι µονόδροµος.


22

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Σηµαντική ενίσχυση µε Λιάγκα Του Γιάννη Μουρούτη Σε µία ακόµη µετεγγραφή προχώρησε ο Αχιλλέας Νεοχωρίου, στην προσπάθειά του να ενισχυθεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η οµάδα του ∆ήµου Κάστρου Κυλλήνης ενέταξε στο δυναµικό της έναν πολύ έµπειρο παίκτη, µε θητεία στη ∆’Εθνική. Αναφερόµαστε στον Βασίλη Λιάγκα, ο οποίος µετά από πολύχρονη παρουσία στον Αστέρα Αµαλιάδας, θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο στον Αχιλλέα. Πρόκειται για έναν επιθετικό που έχει έφεση στο σκοράρισµα…και µπορεί να δώσει αρκετά στην οµάδα του Νεοχωρίου, «στην γραµµή κρούσης». Κατά τα άλλα, η προετοιµασία συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθµούς, µε τον Ο Βασίλης Λιάγκας(αριΘανάση Κούτουλα να έχει δια- στερά) είναι το νέο µετεγθέσιµους όλους τους παίκτες, γραφικό απόκτηµα του εκτός από αυτούς που απουΑχιλλέα σιάζουν δικαιολογηµένα(στρατευµένοι και για σοβαρούς λόγους). Το πρώτο φιλικό δεν έχει οριστεί ακόµη, αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνει την εβδοµάδα που διανύουµε.

Ακόµα «ψάχνεται…»

Έντονο το ντόπιο στοιχείο

Μ

ε καινούρια φιλοσοφία κινείται ο φετινός Αίας Γαστούνης. Ο «Άγιαξ» µε νέο προπονητή τον παλιό Βασίλη Αντωνιάδη θα προσπαθήσει τη φετινή σεζόν να δηµιουργήσει µια ανταγωνιστική οµάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Όπως είναι φανερό και από το έµψυχο δυναµικό ο φετινός Αίας αποτελείται από γηγενείς ποδοσφαιριστές ,έµπειρους αλλά και νεαρούς που θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους «κόκκινους» να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Όσον αφορά στην προετοιµασία, αυτή συνεχίζεται κανονικά µε τον τεχνικό Βασίλη Αντωνιάδη να µην αντιµετωπίζει κανένα πρόβληµα. Το «µενού» για την εβδοµάδα που πέρασε, ήταν διπλές προπονήσεις, ενώ µεθαύριο Τετάρτη θα γί-

νουν και τα «αποκαλυπτήρια» του φετινού Αίαντα.Η οµάδα της Γαστούνης, στο πρώτο φιλικό της χρονιάς θα αντιµετωπίσει την Α.Ε Μυρτουντίων, στο γήπεδο της Μυρσίνης. Τέλος ,το µεταγραφικό κοµµάτι δεν απασχολεί ακόµα τον Αίαντα αφού το µόνο που αποµένει είναι να αποκτηθεί ο 22χρονος µέσος που προπονείται εδώ και µέρες µε την οµάδα της Γαστούνης. Το θέµα αναµένεται να κλείσει θετικά σήµερα ή αύριο, αφού το µόνο που αποµένει είναι η αποδέσµευση του ποδοσφαιριστή από την οµάδα της Αθήνας όπου και αγωνιζόταν. Α.Λ

Οι «κόκκινοι» συνεχίζουν σε καλό δρόµο… την προετοιµασία τους

Π.Α.Ο ΒΑΡ∆ΑΣ

Μεθαύριο τα… «αποκαλυπτήρια»

Χ

ωρίς προβλήµατα συνεχίζεται η προετοιµασία του Π.Α.Ο. Βάρδας, ενόψει της νέας σεζόν. Ο προπονητής Ηλίας Φωτόπουλος αλλά και οι συνεργάτες του είναι πολύ ευχαριστηµένοι και ευελπιστούν, µε την έναρξη της νέας σεζόν, η δύναµη της Βουπρασίας να παρουσιαστεί έτοιµη να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του φετινού µαραθωνίου. Για τους «πράσινους» η εβδοµάδα που πέρασε ήταν αρκετά κουραστική αφού περιελάµβανε διπλές προπονήσεις. Τα πρωινά το βάρος

δινόταν στη φυσική κατάσταση ενώ τα απογεύµατα υπήρχε τακτική και αρκετή µπάλα. Από εκεί και πέρα, µεθαύριο Τετάρτη ο Π.Α.Ο.Β κάνει… πρεµιέρα φιλικών αφού θα αντιµετωπίσει τον Ηλειακό Βαρθολοµιού. Η έδρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόµα, µιας και στα δύο γήπεδα διεξάγονται έργα. Τέλος, όσον αφορά στο µεταγραφικά, οι άνθρωποι του Π.Α.Ο.Β αφήνουν ένα παραθυράκι ανοικτό και αν βρεθεί κάτι καλό στην αγορά, θα κινηθούν για την απόκτησή του. Πάντως αν προστεθεί

Την Τετάρτη θα δώσει το πρώτο φιλικό ο ΠΑΟ Βάρδας

παίκτης στην οµάδα, αυτός θα είναι κυρίως αµυντικογε-

νής ποδοσφαιριστής.

Α.Λ

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ Άγνωστο …είναι ακόµη το µέλλον του Ολυµπιακού Ζαχάρως

Με βήµατα…χελώνας συνεχίζεται ο σχεδιασµός του Ολυµπιακού Ζαχάρως. Μια οµάδα που την περσινή περίοδο έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο, είχε οργάνωση αλλά και τη στήριξη κάποιων ανθρώπων, φέτος κυριολεκτικά είναι στο έλεος του Θεού. Ακόµα δεν έχει βρεθεί τεχνικός ηγέτης, ενώ όπως είναι κατανοητό η προετοιµασία δεν έχει ξεκινήσει ακόµα. Από το περσινό ρόστερ, έχουν αποµείνει µόνο οι Τζαµαλούκας, Γκούσκος, Γουργούλης, Αδαµόπουλος, Παναγόπουλος, ενώ άγνωστο είναι αν θα παραµείνει και ο έµπειρος Τάσος Λαµπρόπουλος.Από εκεί και πέρα, έχουν αποκτηθεί νεαροί ποδοσφαιριστές από τη γύρω περιοχή και συγκεκριµένα από το Ξηροχώρι, την Κόκκινη Θύελλα, τον Α.Ο Νεοχωρίου και τον Απόλλωνα Φιγαλείας. Μπορεί να είναι ταλέντα οι «µικροί» αλλά η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και σίγουρα χρειάζεται πολύ η εµπειρία. Οπότε, όπως δείχνουν τα πράγµατα είναι δύσκολο η οµάδα µέχρι την έναρξη του πρωταθλήµατος να «µονταριστεί» ώστε να φανεί λίγο ανταγωνιστική. Κρίµα µια πόλη σαν τη Ζαχάρω….να φτάνει σε τέτοιο σηµείο!!! Α.Λ

Την Τετάρτη το πρώτο φιλικό

Μ

εθαύριο είναι προγραµµατισµένο το πρώτο φιλικό για τους «νεοφώτιστους» του Κένταυρου Μαγούλας. Οι παίκτες της οµάδας του

∆ήµου Ωλένης έπειτα από το χθεσινό ρεπό θα µπουν και πάλι σε ρυθµό προπονήσεων σήµερα και αύριο, ενώ την Τετάρτη, θα δώσουν και το πρώτο παι-

Τον Άρη Στρεφίου θα αντιµετωπίσουν την Τετάρτη οι παίκτες του Κένταυρου Μαγούλας

χνίδι ,έστω και φιλικό, της νέας σεζόν. Αντίπαλος θα είναι ο Άρης Στρεφίου ενώ η αναµέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Καράτουλα. Ο προπονητής της οµάδας Άρης Ρουµελιώτης έπειτα από ένα δεκαήµερο προπονήσεων θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα πρώτα συµπεράσµατα για τη φετινή οµάδα. Άπαντες οι ποδοσφαιριστές δίνουν κάθε µέρα το παρών στις προπονήσεις δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Άλλωστε οι «νεοφώτιστοι» της Κατηγορίας θέλουν να φανούν έτοιµοι στη νέα πρόκληση που τους παρουσιάζεται. Με καλούς και έµπειρους παίκτες στο ρόστερ του ο Κένταυρος Μαγούλας ευελπιστεί ότι θα έχει µια ανταγωνιστική οµάδα, όπου θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Α.Λ


23

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

∆ΑΦΝΗ ΑΝ∆ΡΑΒΙ∆ΑΣ

Κοντά σε Χρόνη

Απέκτησε Καρακασίδη και Νικολούτσο Άλλους δυο παίκτες πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Α.Ο.Μακρισίων, αποδεικνύοντας ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι µια από τις οµάδες, που θα διεκδικήσει κάτι καλό…στην Α2 Κατηγορία. Η οµάδα του Φώτη Γιαννίκου απέκτησε τους Θανάση Καρακασίδη και Τάκη Νικολούτσο από τον Ηρακλή Παλιοβαρβάσαινας. Ο πρώτος είναι 21 ετών και πέρυσι έπαιξε στον Κένταυρο Μαγούλας, ενώ ο δεύτερος είναι 18 ετών και πέρυσι ήταν παίκτης του Ηρακλή Παλιοβαρβάσαινας. Αγωνίζονται, ως επιθετικός και µέσος αντίστοιχα και µπορούν να προσφέρουν αρκετά στην οµάδα του Α.Ο.Μ. Ο τεχνικός Γιώργος Λαµπρόπουλος θα Η προσθήκη του έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σήΘανάση Καρακασίδη ενισχύει µερα για πρώτη φορά, ποια είναι η αγωνιστική παρουσία των παικτών τον Α.Ο.Μ σε συνθήκες παιχνιδιού, µιας και θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό µε τον Άρη Στρεφίου στις 6. 30 µµ, στην έδρα των «κίτρινων». Η προετοιµασία συνεχίζεται σε καθηµερινή βάση στα Καλυβάκια, µε τους παίκτες να δείχνουν τεράστια διάθεση. Ο Α.Ο. Μακρισίων συµµετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ∆ήµου Σκιλλούντος που θα πραγµατοποιηθούν το διήµερο 10 και 11 Αυγούστου 2009 στο χώρο της γιορτής σταφίδας στην Κρέστενα. ∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009 Παρουσίαση χορευτικών δηµιουργιών Τρίτη 11 Αυγούστου 2009 Μεγάλη συναυλία µε την: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ και τη Μελίνα Ασλανίδου Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία: ΠΥΡΓΟΣ: Στην καφετέρια «RΕΧ» ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Στο ταχυδροµικό πρακτορείο ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ: Στην καφετέρια του Γιώργου Κόπιτσα

Στην δύναµη ο Αδαµόπουλος

Μ

έσα στην εβδοµάδα που διανύουµε αναµένεται να ολοκληρωθούν οι µεταγραφικές Του Γιάννη Μουρούτη κινήσεις της ∆άφνης Ανδραβίδας. Η οµάδα του Ντίνου Ράπτη συνεχίζει την προσπάθειά της, να ενισχυθεί ακόµη περισσότερο και για αυτό το λόγο, ίσως και αύριο να έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μπάµπη Χρόνη. Του ποδοσφαιριστή που έχει εµπειρίες ∆’Εθνικής, µε την οµάδα του Αίαντα, του ΠΑΟ Βάρδας και του Α.Ο.Κάστρου. Ο νεα-

Με τους «κιτρινόµαυρους» προπονείται ο Φερεκίδης ρός παίκτης είναι µια ανάσα…από τους «κιτρινόµαυρους» και όλα δείχνουν ότι τις αµέσως προσεχείς µέρες, θα ενταχθεί και τυπικά στην οµάδα της Ανδραβίδας. Επίσης πρέπει να αναφέρουµε ότι µε την ∆άφνη, προπονείται και ο Τάσος Φερεκίδης, µε τον οποίο υπάρχουν και συζητήσεις, εδώ και αρκετό καιρό για να φορέσει την φανέλα της «Πριγκίπισσας». Πάντως το ενδεχόµενο αυτό συγκεντρώνει µοιρασµένες πιθανό-

τητες και οριστική εξέλιξη, πάνω σε αυτή την υπόθεση αναµένεται να έχουµε µέχρι την Κυριακή. Τέλος, χθες οι παίκτες προπονήθηκαν το πρωί και σήµερα θα γυµναστούν σε κανονικούς ρυθµούς το απόγευµα. Το πρώτο φιλικό η ∆άφνη θα το δώσει την Παρασκευή µε Ο Φερεκίδης αυτό το καιρό γυµνάζεται µε τη ∆άφνη τον Ερµή Πλατάνου.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑ∆ΙΟΥ

Με «όπλο» την έδρα του

Κ

ανονικά συνεχίζεται η προετοιµασία του Κεραυνού Χειµαδιού. Η οµάδα του ∆ήµου Ωλένης, µε το ίδιο στοιχείο που τη συνοδεύει και τα προηγούµενα χρόνια, προσπαθεί και φέτος Του Άκη Λαγκαδινού να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα αποτελείται πρωτίστως από παιδιά του χωριού και της γύρω περιοχής. Με τεχνικό ηγέτη το Γιάννη ∆ανίκα η οµάδα του Χειµαδιού προπονείται κανονικά ώστε να είναι έτοιµη στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Πολύ µεγάλη δύναµη για τον Κε-

ραυνό, θα είναι φέτος και το γήπεδό του, αφού έπειτα από ένα χρόνο, θα µπορέσει να αγωνιστεί και πάλι στη φυσική του έδρα. Σίγουρα µεγάλο πλεονέκτηµα για µια οµάδα που έχει και τη στήριξη του κόσµου. Όσον αφορά στις προπονήσεις της οµάδας του Χειµαδιού, αυτές συνεχίζονται κανονικά, µε τον τεχνικό της οµάδας να είναι ευχαριστηµένος από τη διάθεση των παικτών. Στο µεταγραφικό κοµµάτι ο Κεραυνός δεν έχει κλείσει το ρόστερ του ακόµα, αφού αναζητά ένα µέσο αλλά και έναν παίκτη στη «γραµµή κρούσης». Τέλος τα «αποκαλυπτήρια» του Κεραυνού θα

Ο Αγγελακόπουλος και οι συµπαίκτες του συνεχίζουν την προετοιµασία τους σε καλό ρυθµό…

γίνουν στις 23 Αυγούστου µε τον Αλφειό στο Επιτάλιο, ενώ

αναζητείται και αντίπαλος για φιλικό στις 19 του µήνα.

ΑΕΤΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ

Αλλαγή φρουράς…

Τ Ο Αντώνης Αδαµόπουλος θα παίξει και στον ΠΑΟ Κακοβάτου

Τον έµπειρο επιθετικό Αντώνη Αδαµόπουλο απέκτησε ο ΠΑΟ Κακοβάτου. Η οµάδα του Γρηγόρη Κανέλλη, στην προσπάθειά της να δυναµώσει το ρόστερ, ανακοίνωσε την απόκτηση ενός παίκτη που έχει αγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις οµάδες του ∆ήµου Ζαχάρως και τελευταία στον Α.Ο.Ξηροχωρίου. Ο Αδαµόπουλος που στο παρελθόν είχε σπουδαία καριέρα στον Ολυµπιακό Ζαχάρως, έχει αγωνισθεί και στην Κόκκινη Θύελλα και γενικά µπορεί να βοηθήσει αρκετά τη νέα προσπάθεια του ΠΑΟ Κακοβάτου. Είναι παίκτης που αγωνίζεται στην επίθεση και η οµάδα του Καραχάλιου, επιθυµούσε διακαώς την απόκτησή του. Με την παραµονή του Τάκη Μάντα, την προσθήκη του Μίλτου Θάνου και γενικά το έµψυχο υλικό που διαθέτει ο ΠΑΟΚ, αναµένεται να αποτελέσει «ένα σκληρό καρύδι» για οποιαδήποτε οµάδα στην Α2 Κατηγορία και έχει τα φόντα για µια καλή πορεία.

ην τοποθέτησή του , για τα δεδοµένα στον Αετό Αλποχωρίου, θέλησε να εκφράσει ο γνωστός φίλαθλος της οµάδας του ∆ήµου Ιάρδανου κ. Κωνσταντίνος Πέππας. Ιδού τι αναφέρει µε το γνωστό του ύφος: « Μετά την δωδεκαετή θητεία του προηγούµενου συµβουλίου µε επικεφαλής πρόεδρο τον Χρήστο Κατσίγιαννη,τον Στάθη Λυµπέρη µε την προσφορά υλικού και των δύο παιδιών του που έπαιζαν στην οµάδα. Τη σηµαντική παρουσία του γιατρού Αλκη Ξυνή σε εντός και εκτός παιχνίδια και την ιατρική βοήθεια σε αντιπάλους, Πέτρο Θεοδωρόπουλο, Νίκο Γούργουρα και άλλους χωριανούς που κατά διαστήµατα υπηρέτησαν στο ∆.Σ. όπως και εγώ ένα διάστηµα ως Γεν. Γραµµατέας. Εµείς οι φίλαθλοι του ΑΕΤΟΥ, ευχαριστούµε τους συγχωριανούς για την προσφορά τους αυτή. Τους παίχτες που αυτά τα χρόνια ετίµησαν τη φανέλα της

οµάδας όπου πολλοί συνεχίζουν µέχρι σήµερα. Αναγνωρίζουµε κάθε προσπάθεια που έγινε όπως χορτάρι σε συνεργασία µε ∆ήµο, φως, ντουζιέρα, ηλιακό κλπ. Τις κυρίες και τα παιδιά των µελών του ∆.Σ. όπου πάρα πολλές Κυριακές έτρωγαν µόνοι τους λόγω ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων του πατέρα. Στο δε καινούργιο διοικητικό συµβούλιο µε επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργακόπουλο γνώστη επί σειρά ετών του αθλήµατος ως παλαιού διαιτητή, µέλος του ∆.Σ. και προπονητή καθώς και στα υπόλοιπα µέλη ένα πάντρεµα παλαιών παιχτών όπου τώρα παίζουν τα παιδιά τους και άλλων αξιόλογων ατόµων ευχόµαστε καλή θητεία και σε αυτούς. Με ατοµική υγεία και χωρίς τραυµατισµούς πρωτάθληµα. Μια αξιοπρεπή πορεία της οµάδας µε έµψυχο υλικό από το χωριό.

Είχαµε την τιµή να δούµε τον ΑΕΤΟ και στα ψηλά σαλόνια του Νοµού, Α’ κατηγορία, 2 φορές Α2 και τώρα στη Β’. Το ότι µαζεύονται τα παιδιά και τιµούν την οµάδα του χωριού τους αυτό κατ’ εµέ είναι η µεγαλύτερη καταξίωση. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα Τοπικά ΜΜΕ για την προσφορά τους στον αθλητισµό στις µικρές αυτές κατηγορίες. Ο καθένας από την πλευρά του ας βάλει ένα µικρό πετραδάκι στο λαοφιλές αυτό άθληµα του ποδοσφαίρου, δηµοσιογράφοι, παράγοντες, προπονηταί, φίλαθλοι και όχι οπαδοί, ΕΠΣΗ και διαιτητές. Καλό τοπικό πρωτάθληµα.» Με εκτίµηση Κων/νος Πέππας


24

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ξεκίνησε το τρέξιµο για τους “κυανόλευκους”

Τ

Γιάννης Κράγκαρης και Θοδωρής Ζήγκος κουβέντιασαν αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση

Οργάνωση και καλό κλίµα ∆υστυχώς στο νοµό µας είναι λίγα τα σωµατεία που έχουν οργάνωση και παρέχουν τα πάντα στους ποδοσφαιριστές, ενώ σε αυτό το κοµµάτι συµβάλlει πολύ και το κλίµα που µεταφέρει η ∆ιοίκηση στα αποδυτήρια. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος µε το που έφτασε στο γήπεδο χαιρέτησε τους παίκτες έναν – έναν και µετά τους ευχήθηκε καλή χρονιά. Τώρα όσον αφορά στο οργανωτικό κοµµάτι, αυτό που αξίζει να αναφέρουµε είναι ότι ακόµα και οµάδες της Σουπερλιγκ θα ζήλευαν την οργάνωση που έχει ο Ηλειακός. Υπεύθυνος υλικού και φροντιστής της οµάδας είναι ο Κυριάκος Λάτας.

Με τα καλύτερα λόγια µίλησε ο Σπύρος Φραντζής για τον αρχηγό του Ηλειακού, Χρήστο Κράγκαρη

Της ∆όµνας Μπαρούνη

ην περασµένη ∆ευτέρα πραγµατοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των «κυανόλευκων» για τη νέα αγωνιστική περίοδο που τους βρίσκει και φέτος στην Α’ κατηγορία. Με πολύ καλή διάθεση, χαµόγελα και µε όρεξη για δουλειά εισήλθαν οι παίκτες του Νίκου Γκρίλα στο γήπεδο, προκειµένου να ξεκινήσουν το τρέξιµο… Η οµάδα των Λεχαινών φάνηκε ιδιαίτερα συγκροτηµένη και «δεµένη» απ’ την πρώτη κιόλας προπόνηση, όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό το γεγονός. Οι παίκτες που προστέθηκαν φέτος στον Ηλειακό είναι έντεκα και είναι οι εξής: Σωτηρόπουλος, Σάκκος, Μπαρλέτης, Ι. Κράγκαρης, Φλεβοτόµος, Ζήγκος, Μυφτάρ, Κόµης, Ζώκος, Γκρίντζος και Μητρόπουλος. ∆ίχως να υπάρχουν αµφιβολίες αν γίνει πολύ καλή δουλειά, το συγκρότηµα των Λεχαινών θα µπορέσει να «κοιτάξει» στα ίσα, οµάδες που διεκδικούν το πρωτάθληµα.

Ο κόουτς Νίκος Γκρίλας µε τον φροντιστή Κυριάκο Λάτα

Οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν το τρέξιµο προς την τετράδα του πρωταθλήµατος

Το ρόστερ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Τσαγρής Χρήστος Ζήγκος Θεόδωρος Κράγκαρης Χρήστος Κράγκαρης Ιωάννης Κράγκαρης Θανάσης του Χ. Τσαγρής Αντώνης Σωτηρόπουλος Χρήστος Αναστασόπουλος Νίκος Στριγκάς Νίκος Γουρδούπης Κυριάκος Γεωργαλής Αντρέας Αλικάι Μυφτάρ Γκρίντζος Αλέξανδρος Κουρλός Αλέξης Μπαρλέτης Νίκος Σάκκος Αργύρης Αντρέι Κόλα Ζόντος άγγελος Λεντιόν ∆ηµήτρης Φλεβοτόµος Νάκος Χριστόπουλος Στέφανος Τζάντζος Γιώργος Αλικανιώτης Φίλιππος Κόµης Αποστόλης Μητρόπουλος Μιχάλης Καραγιάννης Πέτρος Κράγκαρης Θανάσης του Λ. Κότης Λεωνίδας

ΗΛΙΚΙΑ 29 23 33 21 24 27 41 29 17 37 19 20 22 21 21 28 18 18 23 27 20 15 16 17 17 15 36 16

ΘΕΣΗ τερµατοφύλακας τερµατοφύλακας λίµπερο δεξιό µπακ χαφ στόπερ στόπερ αµυντικό χαφ σέντερ φορ αµυντικό χαφ κεντρικό χαφ δεξιό εξτρέµ στόπερ σέντερ φορ αριστερό µπακ χαφ αριστερό µπακ χαφ αριστερό εξτρέµ δεξιό χαφ αριστερό χαφ αµυντικό χαφ επιτελικό χαφ δεξιό χαφ τερµατοφύλακας στόπερ αριστερό χαφ επιθετικό χαφ αµυντικό χαφ σέντερ φορ σέντερ φορ

Τα πειραχτήρια της οµάδας Θανάσης του Χ. Κράγκαρης και Αλέξης Κουρλός


25

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΑΡΗΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ

Ξεκίνησε µε αγιασµό τη νέα χρονιά Του Χρ. Κανελλόπουλου xrkanl.1@gmail.com Παρών στην πρώτη προπόνηση του Άρη Στρεφίου ήταν και ο δήµαρχος Ολυµπίας κ. Γιώργος Αη-

“Παρών στην πρώτη ο δήµαρχος Ολυµπίας κ. Αηδόνης

Β

ρισκόµαστε σε περίοδο έναρξης των προετοιµασιών όλων των οµάδων της Ηλείας και χθες το απόγευµα ξεκίνησε η χρονιά και για τον Άρη Στρεφίου, που φέτος θα αγωνίζεται στο πρωτάθληµα της Α2 Κατηγορίας.

δόνης, ενώ πριν ξεκινήσει η προπόνηση, είχαµε τον καθιερωµένο αγιασµό για την καλή αρχή. Προπονητής στον Άρη και φέτος θα είναι ο έµπειρος Αντώνης Μουζής, ενώ η οµάδα του δήµου Ολυµπίας θα ενισχυθεί µε τουλάχιστον

Η οµάδα του Άρη Στρεφίου, σε πλήρη παράταξη.

Ο δήµαρχος Ολυµπίας κ. Αηδόνης, µε τον πρόεδρο της οµάδας κ. Τζούβαλη και πρόεδρο του τοπικού συµβουλίου Στρεφίου κ. Καρανικολό.

3 παίκτες ακόµη, ο ένας εκ των οποίων γυµνάστηκε χθες µε την υπόλοιπη οµάδα. Πρόκειται για παίκτη Ρουµανικής υπηκοότητας, που έπαιζε στη Γ’ Εθνική της χώρας του και µπορεί να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία. Στις δηλώσεις που έκανε για την έναρξη της προετοιµασίας, ο πρόεδρος της οµάδας κ. Τζούβαλης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι νωρίς ακόµη να µιλήσουµε για στόχους. Το τι θα καταφέρουµε θα φανεί µέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η οµάδα θα ενισχυθεί ακόµη περισσότερο και στόχος µας θα είναι να παίξουµε καλό ποδόσφαιρο. Εύχοµαι υγεία για όλους και καλή επιτυχία στο έργο της ΕΠΣΗ και της διαιτησίας. Ευχαριστώ επίσης τα Μ.Μ.Ε. για την κάλυψη των εκδηλώσεων της οµάδας µας».

*** Παρών στην χθεσινή «πρώτη» της οµάδας, πέρα από τον δήµαρχο Ολυµπίας κ. Αηδόνη, ήταν και η κα. Βαµβακά, αντιδήµαρχος Ολυµπίας, ο κ. Καρανικολός πρόεδρος του τοπικού συµβουλίου Στρεφίου κ.α. *** Σήµερα ο Άρης Στρεφίου θα δώσει το πρώτο φιλικό µε τα Μακρίσια στο γήπεδο Στρεφίου, ενώ την Τετάρτη θα παίξει µε τη Μαγούλα.

ΕΥΡΩΠΗ

Συντετριµµένος ο Βαλβέρδε από το θάνατο του Ζάρκε

Σ

υντετριµµένος δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τον θάνατο του αρχηγού της Εσπανιόλ Ντανιέλ Ζάρκε, καθώς τον ήξερε ως ποδοσφαιριστή από το πέρασµά του στην Εσπανιόλ. Η είδηση του θανάτου του αρχηγού της Εσπανιόλ Ντανιέλ Ζάρκε φαίνεται πως συγκλόνισε τον πρώην προπονητή των “ερυθρολεύκων”, Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός υπήρξε προπονητής της Εσπανιόλ για ένα µεγάλο διάστηµα και γνώριζε τον 26χρονο άτυχο ποδοσφαιριστή. Με δηλώσεις του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ είπε πως δεν περίµενε ποτέ να ακούσει µια τέτοια είδηση. “Τον γνώριζα καλά από την πορεία µου στην Εσπανιόλ. ∆εν µπορώ να το πιστέψω µε τίποτε. Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος, µε καταπληκτική φυσική κατάσταση και µια σπουδαία φυσιογνωµία στα αποδυτήρια. Τα θερµά µου συλλυπητήρια στην οικογένειά του“,ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε.

Ήττα για τη Βασλούι

Ε

κτός έδρας ήττα µε 1-0 από την Παντούρι, γνώρισε η Βασλούι σε αγώνα για την 2η ηµέρα του ρουµάνικου πρωταθλήµατος.

Η Βασλούι, που είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League, δέχθηκε

το γκολ στο 13ο λεπτό από τον Φλορίν Στάνγκα. Η σύνθεση της Βασλούι: Χαϊσάν, Γκέντσεφ, Μπουρντουγιάν (69` Γκινγκιοβεάνου), Γκερλέµ, Ακάκντο (46` Μπούχους), Ζουµπάρ, Τεµβανγιέρα, Πάβλοβιτς (46` Λιουµπίνκοβιτς), Φάρκας, Σούσα, Λόπες.

49 εκ. ευρώ δίνουν οι “Μπλε” για Πάτο!

4

9 εκ. ευρώ και την παραµονή του για ένα χρόνο ως δανεικό προσφέρει η Τσέλσι στην Μίλαν για τον Πάτο, σύµφωνα µε αγγλικά δηµοσιεύµατα του Τύπου. Το κόλπο γκρόσο πάει να κάνει η Τσέλσι µε την απόκτηση του Αλεξάντερ Πάτο από την Μίλαν. Ο προπονητής των Μπλε Κάρλο Αντσελότι, θέλει διακαώς τον Βρα-

ζιλιάνο επιθετικό στην Τσέλσι και έχει σκοπό να κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Συγκεκριµένα σύµφωνα µε το δηµοσίευµα της News Of The World η προσφορά της Τσέλσι αγγίγει τα 50 εκ. ευρώ συν την παραµονή του Πάτο στην Μίλαν για ένα χρόνο µε την µορφή δανεισµού!


26

MEDIANEWS

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Πρώτος αθλητικός σταθµός Ο NovaΣΠΟΡ FM µε 7% ήταν πρώτος αθλητικός ραδιοφωνικός σταθµός σε ακροαµατικότητα από 11 Μαϊου µέχρι 2 Αυγούστου. Ακολουθούν η ΕΡΑ ΣΠΟΡ µε 6,1%, ο Sentra µε 2.4% και ο Arrena µε 0.8%.

Επιµέλεια σελ. Χρ. Κανελλόπουλος xrkanl.1@gmail.com

Το πρωτοσέλιδο της εβδοµάδας Ωραίο το πρωτοσέλιδο της “SPORTDAY” για την κλήρωση των Ελληνικών οµάδων, στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Μου θυµίζει το κλασικό Γουέστερν, «Ο καλός, ο κακός και ο άσχηµος».

Το αξιοπερίεργο της εβδοµάδας Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα είναι ο αντικαταστάτης του Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν αποχωρήσει ο τελευταίος, σύµφωνα µε Βρετανικά δηµοσιεύµατα. Ο Σκωτσέζος Μόγιες που θα βρεθεί για όγδοη σεζόν στον πάγκο των "εφοπλιστών" (Έβερτον), έχει καταφέρει να τους µετατρέψει σε µια άκρως ανταγωνιστική οµάδα τα τελευταία χρόνια στην Πρέµιερ Λιγκ.

Το αξίζεις I… Ο Henk Ten Cate έχει την τιµητική του σήµερα. Ο Ολλανδός τεχνικός µάχεται µε τους δικούς του φανταστικούς εχθρούς, και όπως µάλιστα δηλώνει είναι νικητής!! Μπράβο του, που δίνει το παράδειγµα προς όλους εµάς τους wannabe-προπονητές για το πώς µπορούµε να εκθέτουµε τον εαυτό µας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια…

Ο παίκτης της εβδοµάδας O Ολυµπιακός -παρά το κακό πρώτο ηµίχρονο που έκανε- ξεπέταξε µε συνοπτικές διαδικασίες τη Slovan και πέρασε στα play-off των προκριµατικών για το Champions League… Σκόρερς ήταν οι Enzo Maresca (25 ) και Diogo (54 ) µε κεφαλιές, αλλά για µένα αυτός που αξίζει ιδιαίτερης µνείας είναι ο Ντουντού, που είναι ένα χαφ από τα λίγα στον κόσµο. Σκέτος µονοµάχος!

Το αξίζεις II… Μετά από διαπραγµατεύσεις µηνών, ένα µεγάλο µεταγραφικό σήριαλ έφτασε στο τέλος του. Ο Βραζιλιάνος Leonardo άφησε το Λεβαδειακό και υπέγραψε στην οµάδα του Dusan Bajevic! Ο οποίος από την χαρά του, τον έβαλε τον «µάγο» στο φιλικό µε την Μπόκα. ∆εν πολυφάνηκε, αλλά …

H δήλωση της εβδοµάδας Μα φυσικά αυτή του Χενκ Τεν Κάτε, µετά τον αγώνα µε την Σπάρτα Πράγας, όντας ενοχληµένος από την κριτική που του άσκησαν οι Έλληνες δηµοσιογράφοι. "Είµαστε ικανοποιηµένοι µε τη νίκη, ειδικά για τη χαρά που δώσαµε στους φιλάθλους µας. Οι παίκτες µου µίλησαν µέσα στο γήπεδο. ∆εν είµαι ένας επιζών, αλλά νικητής", δήλωσε ο Ολλανδός και τους άφησε όλους … ξερούς.

Τηλεθέαση Ι

Τηλεθέαση ΙΙ

Νέο αθλητικό κανάλι στο conn-x TV

Χαµηλότερη από εκείνη του αγώνα Παναθηναϊκού-Σπάρτα Πράγας, ήταν η τηλεθέαση του αγώνα Ολυµπιακού-Σλόβαν Μπρατισλάβας. Κάτι λογικό και αναµενόµενο άλλωστε, αφού και το αγωνιστικό ενδιαφέρον ήταν µικρότερο. Κυµάνθηκε από 10,6% µέχρι 39%.

Την εβδοµάδα 27 Ιουλίου µε 2 Αυγούστου, το MEGA ήταν στην κορυφή µε 17,3%. Στο 15,8% ο ΑΝΤ1, στο 10,7% το STAR. H NET είχε 10,2%, ο ALPHA µόλις 9%, το ALTER επίσης µόλις 7,6%. Μια χαρά η ΕΤ3 και 5,1%, ο ΣΚΑΪ 4,9%, η ΕΤ1 4,6%.

Από τις 7 Αυγούστου στο conn-x TV, τη συνδροµητική ψηφιακή πλατφόρµα του ΟΤΕ, είναι διαθέσιµο το conn-x TV Sports 2. Η δηµιουργία του σηµαίνει αύξηση των επιλογών των φίλων του αθλητισµού µε την παροχή µιας ακόµη αθλητικής ροής προγράµµατος. Ήδη στο conn-x TV περιλαµβάνονται περισσότερα από 40 τηλεοπτικά κανάλια, µεταξύ των οποίων και τα αθλητικά Eurosport και Eurosport 2, Extreme Sports, ESPN Classic και ESPN America.Ζωντανές µεταδόσεις αγώνων, επιλεγµένα αθλητικά προγράµµατα απ' όλο τον πλανήτη δίνουν ακόµη µεγαλύτερη έµφαση στο αθλητικό περιεχόµενο του conn-x TV, εµπλουτίζοντας τις επιλογές των Ελλήνων τηλεθεατών.

Πολωνία-Ελλάδα στο MEGA To MEGA θα δείξει την Τετάρτη το φιλικό ΠολωνίαςΕλλάδας. Την περιγραφή του αγώνα για λογαριασµό του MEGAλου καναλιού θα κάνει ο Αλέξης Σπυρόπουλος.


27

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

PHOTOSTORY

Επιμέλεια Δόμνα Μπαρούνη

Ωραία είναι εδώ μου αρέσει. Καλύτερα να μην κερδίσουμε κατ’ ευθείαν για να μείνουμε δυο ωρίτσες παραπάνω

υ

ο ν ό ρ χ υ ο τ ι α κ Άντε

Εντυπωσιακό το άθλημα του beach volley!

Δεν πειράζει, του χρόνου θα ξαναέρθουμε

Κώστα έχασες. Η ομάδα που υποστήριζα κέρδισε

Για λίγο δεν την πρόλαβα

Δεν πειράζει Γιάννη. Κέρδισα στις εκλογές της ΕΠΣΗ και αυτό μου φτάνει

Ο δεξιοτέχνης και ο αδέξιος 1

Σ

το παιχνίδι του ΠΑΟ με την Σπάρτα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο κορυφαίος για το «τριφύλλι» αφού με την εμπειρία του και την δεξιοτεχνία που έχει, κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ παράλληλα κόντεψε στο τέλος του αγώνα να βάλει το γκολ της χρονιάς, για να μην πούμε δεκαετίαΣ και μας παρεξηγήσουν κάποιοι… τη φωτογραφία 1 διακρίνεται ο Σάλπι να κλέβει προσεκτικά την μπάλα απ’ τον γκολκίπερ δίχως να του κάνει φάουλ, σημειώνοντας ένα όμορφο γκολ από θέμα δημιουργικότητας και εκτέλεσης. Απ’ την άλλη πλευρά ο αδέξιος ή αλλιώς ο καρατίστας του ελληνικού πρωταθλήματος, Πάμπλο Γκαρσία, μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιξε στο ματς με την Βαλερένγκα που διεξήχθη στην Τούμπα. Όπως φαίνεται απ’ την φωτογραφία 2, ο παίκτης του ΠΑΟΚ, με άσχημο και αντιαθλητικό τρόπο, προσπαθεί να πάρει την μπάλα απ’ τον αντίπαλο του. Το συμπέρασμα ποιο είναι; Μα βέβαια να εύχονται οι Παναθηναϊκοί να μην συναντήσει ο αδέξιος (Γκαρσία) τον δεξιοτέχνη (Σαλπιγγίδη) διότι αλλιώς πάει ο Δημητράκης! Δ. Μ.

2


28

Σχόλια

Δευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τους έδωσε διέξοδο... Για άλλη μια φορά η βουλευτής Κρινιώ Κανελλοπούλου έδειξε να είναι αποτελεσματική βρισκόμενη πάντα δίπλα στα Αθλητικά Σωματεία. Η πρωτοβουλία της να εξασφαλιστούν 100.000 ευρώ για το χλοοτάπητα στο γήπεδο Τραγανού ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Σε μία στιγμή μάλιστα που οι παράγοντες της ομάδας, ο Δήμος Τραγανού αλλά και η ΕΠΣΗ προβληματίζονταν για το τι ακριβώς θα γίνει εκεί. Η Κρινιώ τους έδωσε διέξοδο στην κατάλληλη χρονική συγκυρία... Χ.Π.

…Ο κόσμος το βιολί του, στην “πρώτη” του Πανηλειακού. Για να δούμε στο μέλλον !

Είναι βαριά η διαιτητική… Και …Τζούνιορ Τα κατάφεραν στα τεστ Ι Πολύ καλά τα πήγαν τα μέλη του συνδέσμου της Ηλείας, στις εξετάσεις και στα τεστ που έγιναν από την ΚΕΔ της ΕΠΟ, στην Καλαμάτα. Από τους διαιτητές πέρασαν οι Μάριος Λαμπρόπουλος, Χρήστος Κούλης που είναι στην Σούπερ Λίγκ και στην Γ’ Εθνική, αντίστοιχα. Ακόμη πέρασαν οι Σταθόπουλος, Κανδύλης και Γούργουρας, που περιμένουν με την σειρά τους τις αξιολογήσεις. Ο Δημητρακόπουλος λόγω τραυματισμού θα δώσει λίγο αργότερα. Χ.Κ.

Τα κατάφεραν στα τεστ ΙΙ Από τους βοηθούς της Γ’ Εθνικής, πέρασε με επιτυχία τα τεστ ο Κώστας Φτερνιάτης, ενώ οι Κόττας και Π. Λαμπρόπουλος θα δώσουν και αυτοί σύντομα, για να περάσουν, μιας και δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στα τεστ της Καλαμάτας. Πάντως δεν είναι πολλοί πλέον οι διαιτητές της Ηλείας που είναι στις εθνικές κατηγορίες. Και αυτό θα πρέπει να το κοιτάξει ο σύνδεσμος. Χ.Κ.

Στον Παναιτωλικό Πολύ σημαντικό βήμα…για την καριέρα του έκανε ο Χρήστος Μικελόπουλος. Ο πρώην επιθετικός της Αλφειονίδας και βασικό στέλεχος της Μικτής, ανήκει πλέον στον Παναιτωλικό. Ομάδα Β’Εθνικής. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα δουλέψει σκληρά και μπορεί να έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο. Θα αποκτήσει εμπειρίες και στο πρωτάθλημα Νέων Β’ Γ’ Εθνικής και από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι θα πάρει κάποιες ευκαιρίες. Να του ευχηθούμε και εμείς ό,τι καλύτερο και πάνω από όλα να είναι υγιής. Γ.Μ

Γήπεδα και πίνακας Άλλη μια απόδειξη ότι ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου λειτουργεί σε επαγγελματικά επίπεδα, είναι οι καινοτομίες που θα δούμε και φέτος από την ομάδα του Γιώργου Πανόπουλου. Αρχικά έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί ένα βοηθητικό γήπεδο 11x11(φωτο) ( αντίστοιχο του κανονικού), καθώς και ένα 5x5 .Ήδη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν τα νέα «στολίδια» σε ένα ,όχι μεγάλο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμα για χρήση από τους ποδοσφαιριστές . Πέρα όμως από τα γήπεδα η πρωτοτυπία για τα ηλειακά δρώμενα είναι η τοποθέτηση φωτεινού πίνακα, κατασκευασμένος στη Δανία!!! Έτσι, από την πρεμιέρα κι όλας ,στο γήπεδο του Πανόπουλου θα βλέπουμε σκορ και χρόνο από το φωτεινό πίνακα!! Α.Λ

Μαντινάδα από το διαδίκτυο

Άλλο ένα ωραίο από το διαδίκτυο. Το αλιεύσαμε και σας το προσφέρουμε …

Κατά την επίσκεψή μας την προηγούμενη Τετάρτη ,στην «πρώτη» του Πανόπουλου εκτός από τη νέα ομάδα του Π.Φ.Ο , είδαμε και πολλά παιδάκια μικρής ηλικίας(φωτο) να μην αφήνουν ούτε στιγμή τη μπάλα από τα πόδια τους. Διψούν να παίξουν ποδόσφαιρο στις πολύ ωραίες εγκαταστάσεις της περιοχής . Το όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν(2010/11)αφού, αν οι «πράσινοι» προβιβαστούν στην Α’ Κατηγορία θα δημιουργηθεί υποχρεωτικά(όπως προβλέπει ο κανονισμός) παιδική ομάδα. Αλλά και αν δε συμβεί αυτό , οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Γιατί όχι; Γ.Μ

«Μπάρμπα στην Κυπαρισσία » Εντυπωσιακό σίγουρα το κολυμβητήριο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Κυπαρισσία. Τέτοιο αθλητικό έργο δεν υπάρχει στο νομό μας και καλό είναι να μάθουμε, πώς πρέπει να διεκδικούμε κάποια πράγματα. Αφήστε που πρέπει να έχεις και «μπάρμπα στην Κορώνη», για να πετυχεις κάποια πράγματα. Χ.Κ.


29

Σχόλια

Δευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Ασκώντας κριτική

Ο αγιασμός του Πανηλειακού Πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός για να πάει καλά η χρονιά στον Πανηλειακό. Και όταν λέμε καλά, να έρθει η άνοδος στην Γ’ Εθνική. Τον αγιασμό έκανε ο π. Νεκτάριος Συμεωνίδης, που τον βλέπουμε μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Λάμπρο Μπίκο, ενώ στη δεύτερη φωτο, βλέπουμε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Χ.Κ.

Καλύτερος από πέρσι

Όλοι περιμένουν ο Πανηλειακός να είναι καλύτερος από πέρσι και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, το φιλικό

Είναι από τα φαβορί Ι Ο Πανηλειακός είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής (6ος όμιλος). Έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και δείχνει έτοιμος (επιτέλους), να κάνει το παραπάνω βήμα, σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια, που τον βρήκαν στην Δ’ Εθνική. Όμως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους «ερυθρόλευκους». Μα καθόλου εύκολα. Χ.Κ.

με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας κάτι έδειξε. Θα δούμε την Τετάρτη με τα Φιλιατρά αν η δουλειά είναι σε καλό δρόμο.

Η επίσκεψη του Γ. Ιωαννίδη Από την επίσκεψη του Γιάννη Ιωαννίδη στην Ηλεία, ένα μου … έμεινε περισσότερο. Ότι οι δήμαρχοι του νομού μας, έχουν τον τρόπο να πείθουν. Τα μισά έργα να κάνει ο Υφυπουργός, από αυτά που του ζήτησαν, θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία . Θα αναβαθμιστεί ο αθλητισμός στο νομό μας και όχι μόνο. Χ.Κ.

Είναι από τα φαβορί ΙΙ Ο Πανηλειακός θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρός και προσεκτικός για να χαρεί στο τέλος. Μπορεί φέτος να μην υπάρχει Παναιγιάλειος, αλλά ο Μεσσηνιακός δείχνει να έχει ενισχυθεί σημαντικά και θα είναι και αυτός από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Όπως πιθανότατα και οι Καμάρες. Μόνο με υπερπροσπάθεια θα έχουμε πανηγύρια, περί τον Μάιο. Χ.Κ.

Πολλές φορές σκεφτόμαστε τι θα βοηθούσε περισσότερο τη νεολαία στο χτίσιμο γερού σώματος, έξυπνου νου και αξιών που χρειάζονται στη σημερινή κοινωνία και την εντοπίζουμε σε δύο λέξεις: «Αθλητική δραστηριότητα». Αυτές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και βελτιώνουν τις κοινωνικές ικανότητες, όπως την ανοχή, το αίσθημα της δικαιοσύνης και τη δύναμη του χαρακτήρα του ατόμου. Ο αθλητισμός εκτός ότι συμβάλλει στη γενικότερη κατάσταση της σωματικής υγείας και του ψυχικού σθένους, προάγει την ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων. Σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, η τακτική άθληση συμβάλλει στη δημιουργία θετικών χαρακτηριστικών, όπως το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός για τους άλλους και η υπευθυνότητα! Αλήθεια, τα παιδιά και οι νέοι μας σε ποιο γήπεδο, πάρκο, παιδική χαρά, ή πλατεία του Δήμου μας, μπορούν να αθληθούν ελεύθερα για να κατασκευάσουν ένα γερό σώμα; Αλήθεια σε ποιο γήπεδο, πάρκο, παιδική χαρά, πλατεία του Δήμου μας μπορούν να τρέξουν, για να εκτονώσουν τα αρνητικά συναισθήματα και τις εντάσεις και να χαλαρώσουν από το κοπιαστικό 10ωρο, 12ωρο, 16ωρο σκληρής μελέτης; Η απάντηση είναι μόνο στο στάδιο Πύργου ή στις παραλίες τώρα το καλοκαίρι. Αλήθεια σε ποιο πάρκο ή αθλητικό χώρο θα αναπτύξουν το συναίσθημα της επιτυχίας και θα απαλλαγούν από ανασφάλειες αναπτύσσοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουν τη ζωή; Μήπως στον Κούβελο, με τη μορφή που έχει; Αλήθεια πού θα βιώσουν τους όρους συντροφιά-συναγωνισμός με τους άλλους νέους; Αλήθεια αξίες όπως η ανοχή, το ομαδικό πνεύμα πώς θα μεταδοθούν στο υποσυνείδητό τους αν σ’ αυτόν το Δήμο δεν γίνουν επιτέλους χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας; Τα επιρρήματα «ψηλότερα», «γρηγορότερα» και «μακρύτερα» δεν είναι …για πολλούς συνδημότες μας οι σημαντικότεροι όροι στον αθλητισμό. Αυτοί οι όροι δίνονται μέσα από οργανωμένες ομάδες που πολλοί νέοι μας δεν το επιλέγουν επειδή δεν έχουν ελεύθερους χώρους άθλησης ή δεν επιθυμούν ή το ωράριό τους το απαγορεύει. Εμείς τους στερούμε την ευγενή άμιλλα επειδή δεν έτυχε να βρεθούν μέσα στους κόλπους μιας ομάδας.. Εμείς πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης των νέων μέσα από τον αθλητισμό, με παιδικές χαρές, με πάρκα, με πλατείες για παιδιά και όχι μόνο πλατείες αγαλμάτων-βιτρίνας. Τα προαύλια των σχολείων αλήθεια μπορούν να γίνουν απογευματινοί πνεύμονες άθλησης; Η απάντηση είναι ναιβεβαίως αλλά με όρους και ρόλους των ανθρώπων που θα είναι εκεί για να εξυπηρετήσουν και τα παιδιά και τους κατοίκους. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για τους νέους, ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου τότε θα υπάρξει και τρόπος και πρόγραμμα και θα βρεθούν και τα χρήματα. Ο χώρος ΘΑ βρεθεί εύκολα. Σημασία έχει το fair play. Αλήθεια, εμείς εφαρμόζουμε το fair play για τα παιδιά και τους νέους; Οι εκθέσεις-δηλώσεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου Πύργου είναι καταπέλτης για τους αιρετούς και όλους εμάς τους μεγαλύτερους. Οι νέοι έχουν δικαίωμα στην αναψυχή. Όπως την είχαμε και εμείς τότε που ο «Πύργος» δεν μας έπνιγε την παιδική ψυχή μας γιατί υπήρχε η αλάνα… Θέμης Μαντάς


30

ΣΧΟΛΙΑ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ο Felipe Massa στάθηκε και πάλι στα πόδια του και επέστρεψε στη Βραζιλία για να συνεχίσει την θεραπεία του. Μοιάζει λίγο απίστευτο που αυτού του ανθρώπου η ζωή κρεμόταν από μια κλωστή πριν λίγες μέρες και τώρα δείχνει καλά. Τα σημάδια από το χτύπημα είναι εκεί βέβαια, αλλά αυτά είναι τα τελευταία που θα θελήσει να διορθώσει, μόλις όλα τα άλλα μπουν σε μια σειρά. Χ.Κ.

Ο Μάσσα

ΣΧΟΛΙΑ

Στη 15η θέση η Ελλάδ α Σημαντικούς βαθμούς χάρισαν στην Ελλάδα οι νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ελλάδα παρέμεινε στη 15η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ με 22.899 βαθμούς, με απώτερο στόχο να πάρει τη 13η που θα εξασφαλίσει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2011-2012. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αγγλία, ακολουθεί η Ισπανία, ενώ στην τρίτη είναι η Ιταλία. Χ.Κ.

Ο μικρότερος Ο μικρότερος, σε ηλικία παίκτης του Αστέρα Αμαλιάδας που λαμβάνει μέρος στην προετοιμασία είναι ο Σωτήρης Σταυρούλιας. Ο Σταυρούλιας τζούνιορ, βασικό στέλεχος της παιδικής ομάδας των «βυσσινί» πέρυσι, έχει αρκετά θετικά στοιχεία και έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο. Όσο περνούν τα χρόνια, θα μάθει περισσότερα. Και είναι βέβαιο ότι με τον «δάσκαλο» Θοδωρή Ανδριόπουλο, θα μάθει αρκετά…Όπως βέβαια πολλά έμαθε και από τον Λύσανδρο Τζαβάρα, που είχε τεχνικό τα τελευταία χρόνια. Γ.Μ

Βίοι αντίθετοι Βίοι αντίθετοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά έπεσε … πάνω στην Σερίφ, ενώ ο Παναθηναϊκός στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι αυτό που λένε, «αν σε θέλει η τύχη». Πάντως αν ο ΠΑΟ περάσει τους Ισπανούς, θα μπορεί να υπερηφανεύεται πως … πέταξε έξω από τους ομίλους, μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, τι θα μπορεί να υπερηφανευτεί; Χ.Κ.

Στις εκπτώσεις Ενώ άλλοι ψωνίζουν από το πάνω ράφι, κάποιοι άλλοι περιμένουν τις εκπτώσεις για να πάρουν κάτι καλό. Ας οψεται η καταραμένη η φτώχεια.

H πρωτοβουλία για 5Χ5 Μια διαφορετική εικόνα θα αποκτήσει σίγουρα η αθλητική ζωή του Ελαιώνα με την επίτευξη του γηπέδου 5Χ5 που μετά από πρωτοβουλία και ιδιαίτερη επιμονή του τοπικού συμβούλου Γιάννη Μπιστολόπουλου προωθείται έως τώρα αποτελεσματικά.Είναι άλλωστε και το μόνο από τα προσφάτως προτεινόμενα έργα που διαθέτει έτοιμη μελέτη ενώ έχει εξευρεθεί και ο κατάλλληλος χώρος για να κατασκευασθεί, είναι δηλ. ώριμο προς εκτέλεση έργο στο δημοτικό διαμέρισμα του Πύργου. Μακάρι η προσπάθεια του πρώην προέδρου της Δόξας Ελαιώνα ο οποίος παραμένει και σήμερα στην ομάδα ως υπευθ. Δημ. Σχέσεων να υλοποιηθεί σύντομα και να γίνει το γήπεδο 5Χ5 «στολίδι» της περιοχής. Γ.Π.

Ο Ατρόμητος Καβασίλων

Αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν ο Ατρόμητος Καβασίλων θα δηλώσει συμμετοχή στην Α2 Κατηγορία. Ο ιστορικός Ατρόμητος σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε πολύ δύσκολη θέση για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ακόμη και να δηλώσει συμμετοχή, δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Απλά μέχρι τις 12 Αυγούστου, πρέπει να περιμένουν ο Πανωλενιακός και ο Εθνικός Αμαλιάδας… για να μάθουν, αν θα διεκδικήσουν, ως τρίτες της Β’Κατηγορίας(των δυο ομίλων), σε αγώνα μπαράζ την κενή θέση της Α2 Κατηγορίας. Μέχρι εκείνη την ημέρα, πρέπει να έχει φθάσει…στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Η. η συμμετοχή του Ατρόμητου. Διαφορετικά θα έχουμε μπαράζ. Γ.Μ


∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

BEACH SOCCER ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΟΥ∆Ι 2009

31

∆υνατές µονοµαχίες στην αµµουδιά Εντυπωσίασαν “όλες οι οµάδες που πήραν µέρος, αλλά οι Ακαδηµίες του Ιωνικού Λυγιάς έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας το χειροκρότηµα του κόσµου

Στιγµιότυπο απ’ τη χθεσινή αναµέτρηση του Βαρθολοµιού µε την Ζάκυνθο

Φάση απ’ το µατς των γυναικών µεταξύ του Αίολου και της Ζακύνθου

Ο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης βράβευσε το γκρουπ του Βαρθολοµιού

λοκληρώθηκε χθες το απόγευµα το φε- Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com τινό beach soccer στην παραλία Αρκουδίου στο Βαρθολοµιό, που διοργανώνει ο ∆ήµος Βαρθολοµιού. Νικητής ήταν το ποδόσφαιρο και συγκεκριµένα όλες οι οµάδες που πήραν µέρος στο µονοήµερο τουρνουά, κατά το οποίο έγιναν πολλές δυνατές µονοµαχίες. Κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο κόσµος έδωσε το παρών (και ας µην ήταν ο επιθυµητός αριθµός θεατών), προκειµένου να απολαύσει τις τέσσερις οµάδες που κατέθεσαν ακόµα και την «ψυχή» τους στην «καυτή» αµµουδιά στο Αρκούδι. Οι οµάδες που έπαιξαν ήταν οι εξής: Ακαδηµίες Βαρθολοµιού, Ακαδηµίες Ζακύνθου, Βαρθολοµιό τζούνιορ, Ζάκυνθος τζούνιορ, Ακαδηµίες Ιωνικού Λυγιάς και γυναικείες οµάδες Αιόλου Πύργου και Ζακύνθου. Το παρών στο φετινό τουρνουά beach soccer έδωσαν: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Πρόεδρος ∆ηµοτικού Συµβουλίου κ. Νίκος Κλάδης, ο Αντιδήµαρχος και Υπεύθυνος αθλητισµού κ. Άγγελος Μπράτης, ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Χρήστος Σπεντζάρης και ο Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου κ. Χρήστος Αντωνόπουλος.

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Χρήστος Αντωνόπουλος απένειµε αναµνηστικό δίπλωµα στην υπεύθυνη της γυναικείας οµάδας του Αίολου κ. Πάµελα Χριστακοπούλου

Οι αγώνες και τα αποτελέσµατα

Ο Πρόεδρος ∆ηµοτικού Συµβουλίου και Αντιδήµαρχος Βαρθολοµιού κ. Νίκος Κλάδης απένειµε το κύπελλο στον Ιωνικό Λυγιάς

Όλοι οι αγώνες ήταν πολύ εντυπωσιακοί και γι’ αυτό το λόγο όλες οι οµάδες που πήραν µέρος στο τουρνουά κέρδισαν το «θερµό» χειροκρότηµα του κόσµου. Όµως µε µικρή διαφορά στις προτιµήσεις του κόσµου και στο χειροκρότηµα, τις εντυπώσεις κέρδισε η οµάδα του Ιωνικού Λυγιάς που πέτυχε δύο σερί νίκες, επί του Βαρθολοµιού και της Ζακύνθου και µάλιστα µε δύο γκολ διαφορά απ’ την κάθε οµάδα. Αναλυτικά τα αποτελέσµατα του χθεσινού τουρνουά: Ζάκυνθος – Βαρθολοµιό 3-5 Ιωνικός Λυγιάς – Ζάκυνθος 2-0 Ιωνικός Λυγιάς – Βαρθολοµιό 3-1 Τζούνιορ: Βαρθολοµιό – Ζάκυνθος 1-1 (5-6 πέναλτι) Αίολος – Ζάκυνθος 8-0

Ο Αντιδήµαρχος Βαρθολοµιού και Υπεύθυνος αθλητισµού κ. Άγγελος Μπράτης βράβευσε τη Ζάκυνθο

Ο παλαίµαχος ποδοσφαιριστής του Ηλειακού Βαρθολοµιού, Γιώργος Λυκογιάννης, βοήθησε και χθες στη διοργάνωση όπως κάνει πάντα και διακρίνεται µε τους Άγγελο Μπράτη και Νίκο Αριδάκη

Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Χρήστος Σπεντζάρης βράβευσε την γυναικεία οµάδα του Αίολου


ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΒΟΛΕΪ

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

32

ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

“Έφτασε ο καιρός να ασχοληθώ και σε πολιτικό επίπεδο”

Ο

αθλητικά στα πολιτικά κοινά αυτού του τόπου. Ο Παρασκευόπουλος έχει προσφέρει ακόµα και την «καρδιά» του στον αθλητισµό, κάτι το οποίο επιθυµεί να επαναλάβει αλλά αυτή την φορά σε πολιτικό επίπεδο.

«Καταρχάς έχω σχέση απ’ τα µαθητικά µου χρόνια. Το «µικρόβιο» της ενασχόλησης µε τα κοινά έρχεται από πολύ παλιά. Έχει να κάνει µε το ενδιαφέρον µου για το κοινωνικό γίγνεσθαι και την διάθεση προσφοράς. Πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός να ασχοληθώ και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όποτε και αν προκηρυχτούν εθνικές εκλογές θα καταθέσω αίτηση υποψηφιότητας για την συµµετοχή µου στο εθνικό ψηφοδέλτιο της Ν.∆. µε κυρίαρχο πάντα στόχο την προσφορά στο τόπο µου, απ’ τον οποίο ουδέποτε έλειψα και στην πατρίδα µου γενικότερα».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφασίσατε να ασχοληθείτε µε την πολιτική;

Αν σας ζητηθεί να βοηθήσετε στο αθλητικό κοµµάτι θα το κάνετε, πα-

πρώην Πρόεδρος του Κοροίβου Αµαλιάδας και ταµίας της ελληνικής γυµναστικής οµοσπονδίας, Γιώργος Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να «µετακοµίσει» απ’ τα Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

ρόλο που έχετε αποχωρήσει απ’ τον Κόροιβο; «Έχω δηλώσει ότι όσον αφορά το αθλητικό κοµµάτι της καρδιάς µου, τον Κόροιβο, πάντοτε θα έχω την διάθεση προσφοράς, εάν και εφόσον µου ζητηθεί. Από κει και πέρα, εάν µου δοθεί η δυνατότητα, θα είµαι στη διάθεση και των υπολοίπων σωµατείων του νοµού, οποιουδήποτε αθλήµατος».

Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος απ’ τον αθλητισµό «µετακοµίζει» στην πολιτική

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ ΒΟΛΕΪ

Θα συµµετάσχει σε τουρνουά Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

Ο

Κόροιβος θα συµµετάσχει τουλάχιστον σε 8 φιλικά παιχνίδια, προκειµένου η οµάδα να µπει από… νωρίς στο «καλούπι» του ρυθµού των αγώνων. Παράλληλα οι «µπλε» της Αµαλιάδας θα πάρουν µέρος και στο τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνει ο Απόλλωνας στην Αθήνα. Στο συγκεκριµένο τουρνουά, εκτός απ’ τον διοργανωτή Απόλλωνα Αθηνών και τον Κόροιβο Αµαλιάδας, θα συµµετάσχουν ακόµα ο Μίλωνας και ο Πανελλήνιος. Απ’ τα ονόµατα των οµάδων ο καθένας µπορεί να καταλάβει ότι η Ηλειακή οµάδα θα δώσει πολλά δυνατά τεστ, στο πλαίσιο της προετοιµασίας της για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Σε αυτό το σηµείο αξίζει να αναφέρουµε ότι ο Κόροιβος αποδέχτηκε αµέσως την πρό-

σκληση του Απόλλωνα, διότι το συγκεκριµένο τουρνουά θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για την οµάδα της Αµαλιάδας να συναντήσει τρεις αντιπάλους, µε τους οποίους θα µονοµαχήσει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήµατος για την είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήµατος. Να υπενθυµίσουµε ότι στις 19 Αυγούστου θα πραγµατοποιηθεί η πρώτη προπόνηση του Κοροίβου στο κλειστό γυµναστήριο της Αµαλιάδας. Εκτός απ’ το τουρνουά που προαναφέραµε, το συγκρότηµα του Ανδρέα Γκρουµούσα θα δώσει δύο ακόµα φιλικά παιχνίδια µε τον Απόλλωνα Αθηνών, αυτή τη φορά στην Αµαλιάδα. Το τουρνουά της Αθήνας θα ξεκινήσει αρχές Οκτώβρη, ενώ από πλευράς Κοροίβου δεν έχει οριστεί ακόµα η ηµεροµηνία για τα υπόλοιπα δύο φιλικά µε το σωµατείο της Αθήνας.

ΓΕΠ/ΙΦΙΤΟΣ

Σε µια εβδοµάδα η προετοιµασία Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

Ο Κόροιβος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Απόλλωνα να συµµετάσχει στο τουρνουά που θα γίνει στην Αθήνα

Περίπου σε µια εβδοµάδα θα ξεκινήσει η προετοιµασία για την ΓΕΠ/Ίφιτος, η οποία φέτος διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο παικτών, του οποίου το µεγαλύτερο µέρος έχει παραµείνει από πέρυσι. Στις 17 ή το αργότερο στις 18 Αυγούστου θα πραγµατοποιηθεί η πρώτη προπόνηση των «πράσινων» του Σάκη ∆ιαµαντόπουλου. Ο έµπειρος κόουτς του συλλόγου του Πύργου θεωρεί πως η οµάδα θα δώσει περίπου 8 φιλικά παιχνίδια, συµπεριλαµβανοµένου και του τουρνουά που θα γίνει προς τιµήν του Αντώνη Κάρδαρη. Πιο συγκεκριµένα απ’ την δεύτερη εβδοµάδα της προετοιµασίας και έπειτα η ΓΕΠ/Ίφιτος θα ξεκινήσει τις φιλικές αναµετρήσεις, µε στόχο την γρηγορότερη και την καλύτερη δυνατή προετοιµασία.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βρήκε γκαρντ, ψάχνει ψηλό Της ∆όµνας Μπαρούνη domnab@gmail.com

Ο Βασίλης Νιπεργιάλης παρακολουθεί προσεκτικά την υπόθεση του ψηλού παίκτη

Σ

ε πολύ καλό δρόµο βρίσκεται ο Κόροιβος για την απόκτηση ενός γκαρντ που επιθυµεί να προσθέσει στο ρόστερ του, προκειµένου να ολοκληρωθούν οι µεταγραφές της οµάδας. Οι παράγοντες του συλλόγου της Αµαλιάδας έχουν έρθει σε επαφή µε αρκετούς παίκτες τους οποίους ενδιαφέρεται να αποκτήσει, όµως ακόµα επίσηµα δεν έχει

δοθεί το «ΟΚ» από κανέναν προκειµένου να ανακοινωθεί κάποια µεταγραφή, η οποία πιθανόν και να έχει ολοκληρωθεί. Τώρα όσον αφορά το θέµα του ψηλού, έχουν προταθεί από µάνατζερ κάποιοι παίκτες, οι οποίοι µπορούν να έρθουν στον Κόροιβο, όµως ο έµπειρος τεχνικός ηγέτης της οµάδας, Βασίλης Νιπεργιάλης, θα ψάξει µέχρι τέλους την περίπτωση, προκειµένου να ελέγξει ποιος ταιριάζει καλύτερα στο Ηλειακό σωµατείο.

Ο Σάκης ∆ιαµαντόπουλος θεωρεί πως η οµάδα θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 7 µε 8 φιλικά


33

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Θανάσης Λυκούρεσης * Γενικός Αρχηγός Κοροίβου Αµαλιάδας

Έ

νας άνθρωπος που έχει δώσει ακόµα και την ψυχή του στον Κόροιβο, αγαπάει πολύ το σύλλογο και σέβεται την οµάδα, αυτός αναµφισβήτητα είναι ο Θανάσης Λυκούρεσης. Ο γενικός αρχηγός του Κοροίβου άνοιξε την «καρδιά» του στην εφηµερίδα «Πατρίς» και µίλησε για όλους και για όλα: την οµάδα της νέας περιόδου, τον

προπονητή, τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, το περσινό οικονοµικό έλλειµµα, τον Γιώργο Σωτηρόπουλο και για τον φίλαθλο κόσµο της Ηλείας, ο οποίος και του χρόνου θα ενισχύσει στο µέτρο του δυνατού τη µοναδική ανδρική οµάδα, που µας εκπροσωπεί στην ανώτερη εθνική κατηγορία.

Συνέντευξη στη ∆όµνα Μπαρούνη domnab@gmail.com

“Στόχος µας να καλύψουµε το περσινό έλλειµµα” Γιώργος Παρασκευόπουλος “ Ουλοποίησε ό,τι υποσχέθηκε ονόµατα και οι επωνυµίες τους θα ανακοινωθούν τον Σεπτέµβρη, στο πλαίσιο ειδικής παρουσίασης που θα πραγµατοποιηθεί. Ευελπιστώ ότι µέχρι τις 10 Σεπτεµβρίου θα γίνει η παρουσίαση, ενώ µέχρι τότε θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τον σύλλογο άλλοι δύο µε τρεις χορηγοί. Θέλω να επαναλάβω ότι φέτος υπάρχει η εξής ιδιοµορφία: πέρυσι ξεκινήσαµε µε συν 100 χιλιάδες ευρώ και φέτος ξεκινάµε µε µείον 100 χιλιάδες ευρώ».

Με τον Μάριο Γκιούρδα στο περσινό beach volley που διεξήχθη στο Κάτω Σαµικό

Ο Σωτηρόπουλος όπου θέλει και µπορεί θα προσφέρει στον Κόροιβο

ένα µικρό κοµµάτι υπόλοιπο προς τρίτους, άµεσα θα τελειώσει και αυτό. Αυτή τη στιγµή στόχος µας είναι να µην έχουµε χρέη πουθενά, αλλά φέτος οι συµπολίτες µας, πρέπει να µας βοηθήσουν, είτε ψυχολογικά, είτε οικονοµικά, διότι πέρυσι είχαµε τρεις φίλους ως βασικούς χορηγούς που δεν θα τους έχουµε φέτος και αναφέροµαι στους: Γιώργο Παρασκευόπουλο, Νίκο Λοχοβίτη και Τάκη Σάκκο, οι οποίοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Φέτος όµως υπάρχει αυτή η τεράστια οικονοµική διαφορά, δεν υπάρχουν οι τρεις περσινοί βασικοί χορηγοί της οµάδας. Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος πέρυσι ήταν ένας απ’ τους βασικούς χορηγούς που στήριξαν την οµάδα και παραµένει στο τµήµα, µαζί µε εµένα, τον Γιάννη Γεωργακόπουλο και τον Τάκη

Σάκκο. Είναι γεγονός ότι τα πράγµατα είναι πολύ δύσκολα, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι ο φίλαθλος που έρχεται στο γήπεδο δεν µπορεί να προσφέρει 5 ευρώ, για να ενισχύσει την οµάδα». * Πόσα χρήµατα περιµένετε απ’ τη γενική γραµµατεία αθλητισµού; «Τα πράγµατα είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να καλύψουµε το οικονοµικό έλλειµµα µέχρι τέλος Αυγούστου, για να µην έχουµε προβλήµατα στην επόµενη χρονιά. Ευελπιστώ η ελληνική οµοσπονδία, η γενική γραµµατεία, το υπουργείο Οικονοµικών να µην αθετήσουν αυτά που πρέπει να πάρουµε. Είναι ένα σεβαστό ποσό, το οποίο αγγίζει τα 70 χιλιάδες ευρώ. Αυτά θα µας τα δώσουν σε βάθος χρόνο, όπως µας υποσχέθηκαν. Όµως αν δεν ανταποκριθούν σε αυτά που µας υποσχέθηκαν, τότε θα έχουµε πρόβληµα στην διεκπεραίωση των οικονοµικών». * Υπάρχουν µέχρι στιγµής χορηγοί που έχουν ενδιαφερθεί να βοηθήσουν; «Έχουν βρεθεί τρεις χορηγοί που µπορούµε να τους χαρακτηρίσουµε ως βασικούς. Οι δύο είναι συµπολίτες µας και ο τρίτος είναι οργανισµός. Τα

* Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος σε ποιο πόστο θα βοηθήσει φέτος τον Κόροιβο; «Πιστεύω ότι ο Γιώργος λόγω επαγγελµατικών υποχρεώσεων δεν µπορεί να βοηθήσει στο αγωνιστικό κοµµάτι, τουλάχιστον έτσι νοµίζω ότι είχε πει στον Ανδρέα. Υπάρχουν πολλά πόστα στην

θα βρεθεί “Ο Κόροιβος στα πλέι οφ

* Πόσο πολύ βοήθησε το τµήµα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος; «Βρέθηκε τυχαία στον σύλλογο, σε µια δύσκολη στιγµή του τµήµατος βόλεϊ, κατόπιν προτροπής ενός ενοικιαστή του που είναι και παίκτης της οµάδας, του Γιάννη Τσερεγκούνη. Συνένωσε όλα τα τµήµατα και τα οδήγησε µαζί µε όλους εµάς, τα µέλη των ∆.Σ. και όχι µόνο, σε µεγάλες επιτυχίες. Παραιτήθηκε, ένα χρόνο πριν, εκλεγόµενος στο ∆.Σ. της ελληνικής γυµναστικής Οµοσπονδίας, κάτι που είναι τιµή για τον σύλλογο. Υλοποίησε ό,τι υποσχέθηκε. Έχει δηλώσει ότι όποια βοήθεια του ζητηθεί, θα την προσφέρει στο µέτρο του δυνατού, λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει καµιά ανάµειξη στα ∆ιοικητικά. Θέλω να αποσαφηνίσω ότι ο σύλλογος έχει Πρόεδρο, τον Γιώργο Χριστόπουλο και ότι τα µέλη των εφοριών των τµηµάτων είναι αποκλειστικά υπεύθυνα,

* Τι µέλλει γενέσθαι µε το οικονοµικό έλλειµµα που είχατε αναφέρει στην συνέντευξη Τύπου του συλλόγου; «Βάσει προγραµµατισµού του περυσινού µπάτζετ, η οµάδα θα τελείωνε το πρωτάθληµα µε µικρό έλλειµµα. Τα χρωστούµενα της ΕΟΠΕ δεν µας δόθηκαν και γι’ αυτό το άνοιγµα που δηµιουργήθηκε είναι 105 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτό το έλλειµµα περιλαµβάνονται υπόλοιπα παικτών, υπόλοιπα σε τρίτους κλπ. Βέβαια το σίγουρο είναι ότι το µικρό υπόλοιπο που υπάρχει προς τους παίκτες, θα ξοφληθεί πριν την έναρξη της προετοιµασίας. ∆ηλαδή οι παίκτες θα µπουν στο γήπεδο και δεν θα τους χρωστάει η οµάδα ούτε ένα ευρώ. Το µόνο που τους ζητήσαµε είναι λίγη πίστωση χρόνου για να µπορέσουµε να καλύψουµε αυτό το οικονοµικό υπόλοιπο. Όσον αφορά

του πρωταθλήµατος

οµάδα, που µπορεί να βοηθήσει ο Γιώργος, ανάλογα µε τον χρόνο που µπορεί να αφιερώσει. Εξαρτάται αποκλειστικά απ’ τον ίδιο σε ποια θέση

Ο Γκρουµούσας “ είναι ο συνδετικός

κρίκος µεταξύ ∆ιοίκησης και παικτών

* Ποια είναι η άποψή σας για τον προπονητή; «Από τότε που αναλάβαµε την οµάδα, ο Ανδρέας έχει δώσει την ψυχή του και το σώµα του στον Κόροιβο και εξακολουθεί να την δίνει. Είναι ο µόνος ικανός που µπορεί να οδηγήσει την οµάδα εκεί που πρέπει. Έχει αποκτήσει πολλές εµπειρίες, έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο προπονητή, είναι φιλόδοξος και µαχητής. Θεωρώ πως ο Ανδρέας είναι ο συνδετικός κρίκος µεταξύ ∆ιοίκησης και παικτών, αυτός που θα αναλάβει να κοουτσάρει την οµάδα και να την φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

εδώ και ένα χρόνο για τη λειτουργία τους».

* Ποια είναι η γνώµη σας για το έµψυχο υλικό της οµάδας; «Πιστοί σε αυτό που κάνουµε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος φτιάξαµε το ρόστερ της οµάδας, δίνοντας παράλληλα την προτεραιότητα στους γηγενείς παίκτες. Η οµάδα αποτελείται φέτος από 10 γηγενείς παίκτες, τους οποίους ξέρουµε πολύ καλά τι µπορούν να προσφέρουν στον σύλλογο, ενώ ακόµη προστέθηκαν παίκτες µε µεγάλη εµπειρία στον χώρο, τους οποίους αποκτήσαµε βάσει του µπάτζετ που οργανώσαµε. Έχουµε κατορθώσει και φτιάξαµε µια οµάδα που δεν την θεωρώ µόνο ανταγωνιστική, αλλά πιστεύω και ευελπιστώ ότι θα βρίσκεται εντός της 4αδας του πρωταθλήµατος, δηλαδή στα πλέι οφ. Το θέµα είναι ότι υπάρχει «δέσιµο» µεταξύ παικτών, γεγονός πολύ θετικό για µια επαρχιακή οµάδα, όπως είναι ο Κόροιβος. Ειδικά η προσθήκη του Μάκη Λαµπρόπουλου στην θέση του πασαδόρου, σηµατοδοτεί πολλά για την πορεία της οµάδας µας».

επιθυµεί και θέλει να βοηθήσει τον Κόροιβο. Ο Γιώργος έχει βοηθήσει πάρα πολύ την οµάδα όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό και επισηµάνω ότι όπου θέλει και µπορεί, θα προσφέρει, διότι έχει δώσει και την ψυχή του για τον Κόροιβο».

* Κλείνοντας την συνέντευξη τι θα θέλατε να προσθέσετε; «Είναι µια δύσκολη χρονιά. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τώρα τον φίλαθλο κόσµο της Αµαλιάδας και της Ηλείας γενικότερα, δεν βιάζοµαι, ξέρω ότι θα είναι κοντά µας. Επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες µου, που αυτή τη στιγµή έχουν µείνει στο τµήµα και ιδιαίτερα το Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος βοηθάει συνεχώς την οµάδα και τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, ο οποίος µας αποδεικνύει καθηµερινά πόσο πολύ αγαπάει τον σύλλογο. Εύχοµαι ότι η οµάδα φέτος θα είναι πιο δυνατή και ανταγωνιστική σε σχέση µε πέρυσι».

Με τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα, στο περσινό all star game που έλαβε χώρα στην Αµαλιάδα


34

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Γράφει ο Θέµης Μαντάς

Ο Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν οι δύο Έλληνες που τερµάτισαν τον αγώνα

∆ιακρίνονται από δεξιά ο Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο Νίκος Στµατελόπουλος και στην άκρη αριστερά ο έτερος Έλληνας Νίκος Κωνσταντόπουλος από την Αθήνα. Στην φωτογραφία διακρίνονται συγγενείς και φίλοι που βοήθησαν τους ποδηλάτες ακολουθώντας τους στο Λονδίνο.

1400 km στην Αγγλία LONDON, EDINBURGH, LONDON

H ανθρώπινη αντοχή στα όριά της Έ

να ασύλληπτο κατόρθωµα πέτυχε ο Πυργιώτης Βασίλης Γεωργακόπουλος, γνωστός για την επί χρόνια παρουσία του στο ποδήλατο, που µαζί µε το Νίκο Κωνσταντόπουλο από την Αθήνα ήταν οι µοναδικοί Έλληνες που τερµάτισαν το δύσκολο αγώνα των 1400 χιλιοµέτρων, στην Αγγλία.

Κάτω από σκληρές καιρικές συνθήκες διεξήχθη ο ποδηλατικός αγώνας LONDON – EDINBURGHLONDON (L.E.L) το 5/νθήµερο 26-31 Ιουλίου 2009 που διοργάνωσε η AUDAX UK έχοντας ως πρότυπο το PARIS BREST PARIS των Γάλλων. Ο αγώνας χιλιοµετριά είναι µία από τις µεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ευρώπη µετά το 1001 Miglia ITALIA. Τα 1400 χλµ. στην Αγγλία, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, δέχονται ορισµένο αριθµό συµµετοχών και αποτελεί τη µεγάλη πρόκληση αντοχής και δοκιµασίας για κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη. Στην αφετηρία βρέθηκαν 604 ποδηλάτες από 31 χώρες και ανάµεσά τους οι τρεις Έλληνες ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ από την πόλη µας και ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ από Αθήνα. Από τα 1400 χλµ. τα µισά τουλάχιστον ήταν βρόχινα και µαζί µε τον αέρα, την οµίχλη και το κρύο µεγι-

στοποιούσαν το βαθµό δυσκολίας. Ο Ν. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ µετά από ένα µικρό ατύχηµα στο 78ο χλµ. αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ενώ οι άλλοι δύο µετά από επίπονη προσπάθεια καταφέρνουν να αντιµετωπίσουν κάθε δυσκολία που αναδύεται µέσα στα 1400 ποδηλατικά χιλιόµετρα (κακοκαιρία, τεχνικά προβλήµατα, τροφοδοσία, κόπωση, ύπνος, κ.α.) και να βρεθούν στη γραµµή τερµατισµού πραγµατοποιώντας έναν πραγµατικό ποδηλατικό άθλο.

χάρηκα.” ΝΙΚΟΣ: “Τα ατυχήµατα είναι και αυτά στο παιχνίδι. Η απώλεια ποδηλατικού υλικού δεν µε πειράζει, στενοχωρήθηκα γιατί έχασα την ευκαιρία για έναν τερµατισµό στο L.E.L. Συγχαρητήρια στους φίλους µου Βαασίλη και το Νίκο.

Συγχαρητήρια από Έλληνες ποδηλάτες Εκατοντάδες είναι οι ευχές και τα συγχαρητήρια που δέχτηκαν οι ποδηλάτες που συµµετείχαν στο L.E.L .Ανασύραµε δύο από τις πολλές δηλώσεις που είναι ενθουσιώδεις και εκ-

φράζουν την ψυχική δύναµη των ανθρώπων που αγαπούν την ποδηλασία … “Μπράβο παιδιά !!!για την σωµατική αλλά περισσότερο για την ψυχική δύναµη που δείξατε” αλλά και το χιουµοριστικό αλλά τόση δυνατή δήλωση ευχή “είστε θεότρελλοι! Πολλά µπράβο, τα αξίζετε ..”

Μετά την επιστροφή τους δήλωσαν: ΒΑΣΙΛΗΣ: “ Η καλή προετοιµασία, η εµπειρία σε µεγάλες ποδηλατικές διαδροµές και η γνώση της αγγλικής γλώσσας µε βοήθησαν να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες και να τερµατίσω.Πολύ καλή η οργάνωση, πολύ ευγενικοί οι Άγγλοι, πάντα πρόθυµοι, προσπαθούσαν να κάνουν κάτι για να σε διευκολύνουν.Βρήκα πολλούς φίλους από Γαλλία και γενικά το

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε µία στιγµή ανάπαυλας στα Αγγλικά εδάφη.


35

ΘΕΜΑ

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΤΟΜΑ

Οικονοµικές δραστηριότητες στο χώρο του αθλητισµού Η

ενασχόληση και η άσκηση επιχειρηµατικών αθλητικών δραστηριοτήτων συνδέεται άµεσα µε την παραγωγή και προώθηση αθλητικών ειδών, όπως και µε διάφορες υπηρεσίες, π.χ. ταξίδια, αθλητικές ασφάλειες, υπηρεσίες µεταφοράς, καθώς και µε την αθλητική υποδοµή. Στην παρούσα ενότητα θα εξεταστεί η οικονοµική δραστηριότητα που σχετίζεται µε τους παρακάτω τοµείς:

Κατασκευή Αθλητικών Ειδών Λιανικό Εµπόριο Αθλητικών Ειδών Ιδιωτικά Γυµναστήρια ∆ιαχείριση Εγκαταστάσεων Υπηρεσίες Catering- Τροφοδοσίας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙ∆ΩΝ Σύµφωνα µε την ανάλυση των στοιχείων της ΕΣΥΕ, η αξία της συνολικής παραγωγής αθλητικών ειδών που κατατάσσονται στις κατηγορίες «αθλητική ένδυση», «υπόδηση» και «αθλητικά όργανα» και κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα το 2000 ανήλθε σε περίπου 24 εκατ. ευρώ. Σύµφωνα µε την ΙCΑΡ (2002), ο αριθµός των κατασκευαστών αθλητικών ειδών στην Ελλάδα το 2000 ανερχόταν σε 32 επιχειρήσεις. Οι 30 από αυτές παρήγαγαν αθλητικά ενδύµατα και οι υπόλοιπες 2 δήλωναν ότι παράγουν (φασόν) αθλητικά υποδήµατα και αθλητικά ενδύµατα. Τα συνολικά έσοδα των επιχειρήσεων (των Α.Ε. και των ΕΠΕ) ανέρχονταν, το 2000, σε 147 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το 56% προερχόταν από εξαγωγές και το 44% από τη διάθεση των προϊόντων στην εσωτερική αγορά. Το καθαρό κέρδος των επιχειρήσεων ήταν 10,1 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να σηµειωθεί ότι πέντε από τις εταιρείες Α.Ε. έκλεισαν το 2000 µε συνολικές ζηµιές ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Η εκτίµηση της συνολικής αξίας παραγωγής και εισαγωγής των αθλητικών προϊόντων

που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά το 2000 έγινε µε βάση τα στοιχεία του εξωτερικού εµπορίου και της παραγωγής της ΕΣΥΕ. Από την ανάλυση των δεδοµένων προέκυψε ότι η συνολική αξία των προϊόντων- εισαγωγές και εγχώρια παραγωγή- που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά το 2000 ανέρχεται σε 131.635 χιλ. ευρώ. Από αυτά, το 15,7% αφορά προϊόντα που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα, ενώ το 46,4% και το 37,95% αφορούν εισαγωγές αθλητικών προϊόντων από χώρες εκτός και εντός Ε.Ε. αντίστοιχα. Το 21,9% του συνόλου της αξίας των προϊόντων που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά αφορά είδη αθλητικής ένδυσης, το 21,3% αθλητικά όργανα, ενώ την πρώτη θέση, µε πάνω από το ήµισυ του συνόλου (56,9%), την καταλαµβάνουν τα είδη αθλητικής υπόδησης.

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η ενασχόληση... ... και η άσκηση επιχειρηµατικών αθλητικών δραστηριοτήτων συνδέεται άµεσα µε την παραγωγή και προώθηση αθλητικών ειδών, όπως και µε διάφορες υπηρεσίες, π.χ. ταξίδια, αθλητικές ασφάλειες, υπηρεσίες µεταφοράς, καθώς και µε την αθλητική υποδοµή

Το λιανικό εµπόριο αθλητικών ειδών αποτελεί έναν από τους κλάδους που συµβάλλουν στις χρηµατικές ροές του εισοδηµατικού κυκλώµατος και, συνεπώς, των αλυσιδωτών επιδράσεων στην οικονοµία. Το σύνολο των πωλήσεων αθλητικών προϊόντων προς τους τελικούς καταναλωτές δεν αφορά αποκλειστικά τα καταστήµατα αθλητικών ειδών. Υπάρχουν εµπορικά καταστήµατα, τα οποία δεν ανήκουν σ΄ αυτήν την ειδική κατηγορία, αλλά εµπορεύονται αθλητικά είδη, όπως π.χ. τα καταστήµατα ειδών ρουχισµού, τα οποία παράλληλα πωλούν αθλητικές φόρµες και µπλούζες. Το ίδιο συµβαίνει και µε τα εµπορικά καταστήµατα υποδηµάτων, ορισµένα από τα οποία εµπορεύονται παράλληλα και

αθλητικά παπούτσια. Επίσης, σύµφωνα µε πληροφορίες των κατασκευαστών αθλητικών ενδυµάτων, υπάρχει ένα µικρό ποσοστό προϊόντων που πωλείται απευθείας από τους κατασκευαστές στους τελικούς καταναλωτές, π.χ. όταν πρόκειται για παραγγελίες αθλητικών συλλόγων.

ΕΣΟ∆Α Η ΙCΑΡ περιλαµβάνει πάνω από το 90% των Α.Ε. και ΕΠΕ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Με βάση την υπόθεση ότι το µεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών εισαγωγής και χονδρικού εµπορίου αθλητικών ειδών έχει τη µορφή

Α.Ε. ή ΕΠΕ, µπορεί να αναφερθεί ότι τα έσοδα219.298 χιλ. ευρώτων 24 επιχειρήσεων χονδρικού εµπορίου, παρέχουν µια αντιπροσωπευτική εικόνα για τις δραστηριότητες του κλάδου. Το µέγεθος αυτό προσεγγίζει το αντίστοιχο- 222.973

χιλ. ευρώ- που εκτιµήθηκε µε βάση τα στοιχεία των κατασκευαστών και των εισαγωγέωνχονδρεµπόρων αθλητικών ειδών. Οι ετήσιες δαπάνες των νοικοκυριών για αγαθά που συνδέονται µε την αθλητική δραστηριότητα ανέρχονται σε περίπου 58,5 εκατ. ευρώ

(2000). Αναλυτικότερα, για αγορές ειδών αθλητικής ένδυσης δαπανήθηκαν από τα νοικοκυριά 4 εκατ. ευρώ, για αγορές αθλητικών υποδηµάτων 4,95 εκατ. ευρώ και για αγορές εξοπλισµού σχετικά µε σπορ, αναψυχή, ειδών ψαρικής και κυνηγιού 49,6 εκατ. ευρώ.


36

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΑΓΓΛΙΑ

Το Κοµιούνιτι Σιλντ στην Τσέλσι Σ

ε ένα συναρπαστικό τελικό η Τσέλσι κατέκτησε το Κοµιούνιτι Σιλντ (σ.σ. σούπερ καπ Αγγλίας) επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ µε 4-1 στα πέναλτι. 2-2 το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Οι πρωταθλητές Αγγλίας προηγήθηκαν στο Γουέµπλεϊ µε εντυπωσιακό µακρινό σουτ του Νάνι µε τη συµπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου της αναµέτρησης ενώ ξόδεψαν και αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια του ηµιχρόνου προκειµένου να διευρύνουν το προβάδισµά τους. Ωστόσο η οµάδα του Κάρλο Αντσελότι στην επανάληψη εµφανίστηκε βελτιωµένη και µε κεφαλιά του Ρικάρντο Καρβάλιο στο 52’ ισοφάρισε σε 1-1. Με την ψυχολογία υπέρ τους οι “µπλε” στο 70’ πήραν κεφάλι στο σκορ µε τον Φρανκ Λάµπαρντ να είναι ο σκόρερ (σ.σ. έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ). Και ενώ το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του, ο Γουέιν Ρούνεϊ έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι εκµεταλλευόµενος στο έπακρο την ασίστ του Ράϊαν Γκιγκς στο 91’ παγώνοντας τους οπαδούς του συλλόγου του Λονδίνου, δίνοντας παράλληλα παράταση στην αγωνία.

Εκεί, ο Πετρ Τσεχ αναδείχθηκε σε MVP καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Γκιγκς και Εβρά, οδηγώντας την οµάδα του στην επικράτηση µε 41, χαρίζοντας της φυσικά το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Αξίζει να σηµειωθεί ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη µνήµη του Σερ

Μπόµπι Ρόµπσον. Τσέλσι (Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Καρβάλιο, Α. Κόουλ, Μίκελ, Εσιέν, Λάµπαρντ, Μαλουντά, Ντρογκµπά, Ανελκά. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φόστερ, Ο’Σέι, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Παρκ, Φλέτσερ, Κάρικ, Νάνι, Ρούνεϊ, Μπερµπάτοφ.

BUNDESLIGA

EREDIVISIE

“Αυτοκτόνησε” η Γκλάντµπαχ

∆εν... έµαθε η Αϊντχόφεν

ραµατική εξέλιξη είχε η αναµέτρηση στο “Rewirpower” ανάµεσα στη γηπεδούχο Μπόχουµ και τη φιλοξενούµενη Γκλάντµπαχ, µε τους δεύτερους να... αυτοκτονούν στην επανάληψη και να χάνουν σηµαντική ευκαιρία να κάνουν ποδαρικό µε το δεξί στην πρεµιέρα της Μπουντεσλίγκα. Η Γκλάντµπαχ µέσα σε 40 λεπτά πέτυχε τρία τέρµατα και όλα έδειχναν ότι στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήµατος θα κατακτούσε εύκολα το εκτός έδρας τρίποντο. Αράνγκο (19’), Κολαούτι (26’) και Μπρούερς (40’) έβαλαν για τα καλά µπροστά στο σκορ τους φιλοξενούµενους. Ωστόσο η Μπόχουµ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και µε δύο τέρµατα του Αζαουάγκ µέσα σε 1 λεπτό (51’, 52’), αναπτέρωσε τις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσµα. Το οποίο και τελικά κατέκτησε µε τον Σέστακ στο 63’ να πετυχαίνει το τελικό 3-3. Αξίζει να σηµειωθεί ότι 4 λεπτά πριν την ισοφάριση η Γκλάντµπαχ είχε µείνει µε 10 παίκτες καθώς ο Ντάντε είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναµέτρησης. Tο πρόγραµµα και τα αποτελέσµατα της 1ης αγωνιστικής: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Βόλφσµπουργκ-Στουτγάρδη 2-0 (71’ Μισίµοβιτς, 82’ Γκραφίτε) ΣΑΒΒΑΤΟ

Τ

Μπορούσια Ντόρτµουντ-Κολωνία 1-0 (75’ (αυτ.) Ματίπ) Χέρτα-Αννόβερο 1-0 (83’ Κάτσαρ) Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2 (6’ Χούγκλαντ, 82’ Γκούνκελ / 42’ Ντερντιγιόκ, 44’ Κίσλινγκ) Νυρεµβέργη-Σάλκε 1-2 (87’ Μίνταλ / 35’, 50’ Κουράνι) Βέρντερ Βρέµης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3 (13’ (πεν.) Οζίλ, 44’ Σανόγκο / 7’, 42’ Αµανατίδης, 71’ Φένιν) Χόφενχαϊµ-Μπάγερν Μονάχου 1-1 (41’ Οµπάσι / 25’ Όλιτς) ΚΥΡΙΑΚΗ Μπόχουµ-Γκλάντµπαχ 3-3 (51’, 52’ Αζουάγκ, 63’ Σέστακ / 19’ Αράνγκο, 26’ Κολαούτι, 40’ Μπρούερς) Μπόχουµ-Γκλάντµπαχ 3-3

ο πάθηµα κόντρα στη Φένλο την πρώτη αγωνιστική της Eredivisie δεν έγινε µάθηµα για την Αϊντχόφεν, καθώς στη δεύτερη ηµέρα του πρωταθλήµατος της Ολλανδίας, η PSV αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της Τβέντε µε 1-1. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 19’ ο Ντάγκλας, µε τους φιλοξενούµενους να ισοφαρίζουν έξι λεπτά αργότερα χάρις στο τέρµα του Ντζούντζακ. Στις υπόλοιπες αναµετρήσεις µε τις οποίες έκλεισε η δεύτερη αγωνιστική, η Φέγενορντ απέδρασε µε το βαθµό της ισοπαλίας από την έδρα της Φίτεσε, ενώ η Ουτρέχτη πέτυχε το 2 στα 2 επικρατώντας εντός της Βίλεµ µε 1-0 µε σκόρερ του µοναδικού τέρµατος τον Ντικόι στο 39’. Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι έπιασαν στην κορυφή του βαθµολογικού πίνακα τον Άγιαξ που µία µέρα νωρίτερα είχε σκορπίσει την Βάαλβαϊκ µε 41.

Αναλυτικά τα αποτελέσµατα: Κυριακή 09/08 Μπρέντα-Αλµέλο 0-0

Φίτεσε-Φέγενορντ 0-0 Τβέντε-Αϊντχόφεν 1-1 (19’ Ντάγκλας / 25’ Ντζούντζακ) Ουτρέχτη-Βίλεµ 1-0 (39’ Ντικόι) Φένλο-Ντεν Χάαγκ 2-2 (37’, 76’ Χόντα / 8’ Βέρχοκ, 30’ (πεν.) Βαν Ντε Μπεργκ)


37

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑ∆ΥΣΗΣ

Στο Κατάκολο από το THALASSASHOP Έ

Από το σχολείο του 1ου επιπέδου στις 24/7 διακρίνονται ο διοργανωτής Στάθης Μπίνης και οι µαθητές Λαχανάς Γεράσιµος, Ανθίδης ∆ηµήτρης, Παφυλιάρης Γιάννης, Γαλάνης Χρήστος, Νικήτας Μυλωνάς και Κράγκαρης Κυριάκος.

Ο εκπαιδευτής του FDI Καλογερόπουλος Βασίλης και εκπαιδευόµενοι κατά την διάρκεια στατικής άπνοιας

να ακόµη σχολείο ελεύθερης κατάδυσης ολοκληρώθηκε στο Κατάκολο από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου. Το σχολείο αυτό ήταν 1ου επιπέδου του FDI και το διοργάνωσε το κατάστηµα THALASSA SHOP στο Κατάκολο. Το THALASSAshop είχε διοργανώσει και στις 18/6 σχολείο 2ου επιπέδου. Όλοι οι συµµετέχοντες πέτυχαν τους εκπαιδευτικούς στόχους και είναι πλέον σε θέση να καταδύονται µε άνεση και ασφάλεια . Εκπαιδευτής τους ήταν ο Καλογερόπουλος Βασίλης ,πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης και εκπαιδευτής του FDI και της Ε.Ο.Υ.∆.Α.Τ.Κ. Ο διοργανωτής των σχολείων κύριος Στάθης Μπίνης και ο εκπαιδευτής τους συγχαίρουν τους συµµετέχοντες και τους εύχονται καλές και ασφαλείς αναδύσεις. Το επόµενο σχολείο ξεκίνησε από το περασµένο Σάββατο και θα είναι 2ου επιπέδου . Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνούν µε το THALASSAshop στο Κατάκολο τηλ.2621041931.

ΛΟΠΕΘ

Επικίνδυνος αντίπαλος ο ΠΑΟ Ως ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Αντόνιο Λόπεθ. Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης σχολίασε σε δηλώσεις του ότι είναι σηµαντικό για την οµάδα του το γεγονός ότι παίζει την επαναληπτική αναµέτρηση στην έδρα της, αφού υπολογίζει στην συµπαράσταση των οπαδών της. «Τα καλά νέα είναι ότι παίζουµε τον επαναληπτικό στην έδρα µας και θα έχουµε τη συµπαράσταση των οπαδών µας. Μην ξεχνάµε όµως ότι αντιµετωπίζουµε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο», είπε αρχικά ο 28χρονος αµυντικός και συµπλήρωσε για το χθεσινό

αποτέλεσµα στο Άνφιλντ: «Πήραµε ένα θετικό αποτέλεσµα απέναντι σε µια σπουδαία οµάδα. Η Λίβερπουλ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, υψηλού επιπέδου».

Από το 2ου επιπέδου στις 18/6 διακρίνοναι οι µαθητές Ρούκης Κώστας,Γιαννακόπουλος Παναγιώτης ,ο εκπαιδευτής Καλογερόπουλος Βασίλης και οι Αναγνωστόπουλος Βασίλης,Σπηλιοτόπουλος Χριστόφορος.

Από το σχολείο ελεύθερης κατάδυσης, κατάδυση µε άπνοια.

∆εν κρατιέται ο «Ίµπρα»! Ανυπόµονος να αγωνιστεί µε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα εµφανίστηκε ο Ζλάταν Ιµπαραΐµοβιτς. Το νέο µεταγραφικό απόκτηµα των «µπλαουγκράνα», µιλώντας σε σουηδικά Μέσα, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασµένος µε την τροπή που πήρε η καριέρα του. «∆εν µπορώ να περιµένω µέχρι να παίξω. Βελτιώνοµαι µέρα µε την µέρα. Τα πράγµατα πηγαίνουν αρκετά καλά», τόνισε ο 27χρονος Σουηδός και κατέληξε αναφερόµενος στην Εθνική οµάδα της χώρας του: «Μίλησα µε τον προπονητή µου, Λαρς Λάγ-

κερµπακ, πριν δύο µέρες και συµφωνήσαµε να µην αγωνιστώ στο φιλικό µε την Φινλανδία. Παρ’ όλα αυτά θα δώσω κανονικά το παρών στα προκριµατικά του Παγκοσµίου Κυπέλλου».


∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

38

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΗΛΕΙΑΣ Ι.Ν. ΑΓ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΟΥΤΕΛΗΣ

Πρόσκληση Αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου ε.ε. επέτειος του εν Κερκύρα θαύµατος του εν Αγίοις Πατρός ηµών Σπυρίδωνος του θαυµατουργού εορτάζει µετά πάσης µεγαλοπρέπειας ο Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Σκοπευτηρίου Μούτελης ως ακολούθως: Σήµερα ∆ευτέρα το εσπέρας και ώρα 7.30µ.µ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός µετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγµατος. Την Τρίτη το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασµιοτάτου Μητροπολίτου κ. Γερµανού και ώρα 7.00 θα ψαλεί Ιερά Παράκλησις προς τον Αγιον και θα επακολουθήσει λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας. Παρακαλούµε όπως δια της παρουσίας σας τιµήσετε την εορτή.

ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΥΡΓΙΩΝ ΕΤΟΣ Ι∆ΡΥΣΕΩΣ 1934 Γραφεία Μάρνη 12 Τ.Κ. 10433 Αθήνα Τηλ. 2108220333

Πρόσκληση στο καθιερωµένο καλοκαιριάτικο αντάµωµα των εν Αθήναις Πυργίων Το νέο ∆.Σ του Συνδέσµου των εν Αθήναις Πυργίων, όπως κάθε χρόνο, έχει την τιµή να προσκαλέσει τα µέλη του, τους προσφιλείς Αθηναίους συµπατριώτες, αλλά και τους παλιούς φίλους στη γενέτειρα, στο καθιερωµένο καλοκαιριάτικο αντάµωµα των Πυργίων ανά τον κόσµο, σε µια ξεχωριστή βραδιά µνήµης γεµάτη νοσταλγία που θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 10µ.µ. στο κέντρο Βρυνιώτης στον Αγιαντρέα. Επειδή ο αριθµός θέσεων είναι περιορισµένος παρακαλούµε να δηλώσετε την παρουσία σας µέχρι τις 14 Αυγούστου στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: Πρόεδρος (6945280064) , Γενική Γραµµατέας (6973401025) , Αναπληρωτής Γενικός Γραµµατέας (6972255500) και Ταµίας (6944725582). Τιµή εισιτηρίου κατ’ άτοµο εκτός ποτών 30 ευρώ. Σας περιµένουµε να ξαναγίνουµε όλοι µια ζεστή παρέα όπως παλιά στον Αγιαντρέα. Ελα µου! Για το ∆.Σ. Η ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΖΩΗ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΑ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ Η ΤΑΜΙΑΣ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Η. ΠΑΠΑΛΕΩΝΙ∆Α


39

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ισόπαλος 2-2 με Χόνβεντ ο ΠΑΟ Δ

ύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στη φιλική αναμέτρηση με την Χόνβεντ, η οποία έληξε ισόπαλη 2-2. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημείωσαν και τα δύο γκολ με τον Γκάμπριελ στο 41’ και τον Λέτο στο 43’, στην επανάληψη όμως η απόδοσή τους μειώθηκε αισθητά. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Μάτσο στο 45’ και στο 68’. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νίνη, πολύ καλοί επίσης και οι Πετρόπουλος, Λέτο και Μαχλέλης, ο οποίος αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Σιμαό.

Καλός μπροστά, αδυναμίες στην άμυνα…

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στον δημιουργικό τομέα και στην κυκλοφορία της μπάλας, αφού οι Λέτο και Νίνης ήταν σε εξαιρετική μέρα, όμως στην άμυνα και πάλι παρουσίασε κάποιες φανερές αδυναμίες. Όσον αφορά το σύστημα που χρησιμοποίησε ο Χενκ Τεν Κάτε, ήταν... περίπου το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τζόρβας, στα αριστερά της άμυνας ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μουν, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Καντέ και Μπίερσμιρ. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μαχλελής και Σιμάο, στα δεξιά ο Γκάμπριελ και αριστερά ο Λέτο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πετρόπουλο, έπαιξε ο Νίνης. Η τετράδα τις επίθεσης τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και οι Σιμάο Μαχλελής είχαν εξαιρετική συνεργασία. Ο νεαρός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεσαία γραμμή και σίγουρα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Άργησε αλλά σκόραρε…

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδιαίτερα ορεξάτος στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Νίνη στο 4ο λεπτό, μέχρι το 20’ του παιχνιδιού δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Με τη συμπλήρωση όμως των είκοσι λεπτών, οι «πράσινοι» άρχισαν να πατάνε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, γεγονός που τους βοήθησε να φθάσουν πιο εύκολα και στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 41’, ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0. Πριν όμως ολοκληρωθούν τα πανηγύρια για την επίτευξη του πρώτου τέρματος, το «τριφύλλι» δύο λεπτά αργότερα βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πετρόπουλος πήρε την

Καλές εντυπώσεις άφησαν χθες οι «πράσινοι»

πρώτη κεφαλιά – πάσα για τον Λέτο και αυτός με δεύτερη κεφαλιά έκανε το 2-0. Τα δύο αυτά γκολ όμως είχαν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση, η οποία έφερε και το γκολ για την Χόβεντ. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Μάτσο με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 2-1.

Έσβησε τις μηχανές… Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μία αλλαγή, καθώς στη θέση του Γκάμπριελ πέρασε ο Χριστοδουλόπουλος. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου οι «πράσινοι» ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, στην επανάληψη

δεν ήταν τόσο καλοί. Οι γηπεδούχοι πάντως μπόρεσαν να εκμετταλλευτούν την χαλάρωση αυτή του ΠΑΟ, καθώς δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ στο 68’ ισοφάρισαν και σε 2-2. Σκόρερ ήταν και πάλι ο Μάτσο, ο οποίος αμαρκάριστος από πλάγια θέση εντός περιοχής έκανε τη σέτρα - σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Καντέ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα. Όσον αφορά τους παίκτες του «τριφυλλιού» που χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος, αξίζει να σταθούμε στην εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος προσπάθησε πολύ και ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και στην επιστροφή του Δάρλα. Ο αριστερός μπακ πέρασε στο παιχνίδι στο 58’ και στα

περίπου 30’ λεπτά που αγωνίστηκε, έδειξε ότι ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Χόνβεντ: Τοτ, Μπάξβα, Ντεμπρετσένι, Μπότις, Χαιντού, Μπένζαμιν, Χόρβατς, Ζόρναι, Μάτσκο, Φρίτς, Άμπραχαμ. Έπαιξαν και οι Φαζάκας, Αμπάς και Στέρβκο. Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μουν(86’ Μελίσσης), Καντέ(80’ Σαριέγκι), Μπίαρσμιρ, Σπυρόπουλος(58’ Δάρλας), Μαχλελής, Γκαμπριέλ(46’ Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Λέτο, Πετρόπουλος, Νίνης(86’ Ρουκάβινα)

Πολύ κοντά σε Γκάγκα η ΑΕΚ Π

ολύ κοντά στη μεταγραφή του Σιμπονίσο Γκάγκα βρίσκεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από το θέμα.

Οι άνθρωποι της «Ένωσης» βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Μαμελόντι Σαντάουνς και, όπως σας έχουμε ενημερώσει από χθες το βράδυ, δεν

αποκλείεται άμεσα να ανακοινωθεί η απόκτησή του! Οι «κιτρινόμαυροι» προσφέρουν 350 χιλ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη και από τη στιγμή που και ο ίδιος δή-

λωσε ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την ολοκλήρωση της μετακίνησης.


40

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ο ΟΣΦΠ ΗΤΤΗΘΗΚΕ 3-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Μπλακ άουτ! Μ

όνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια από το πιο σημαντικό φιλικό παιχνίδι που έδωσε αυτό το καλοκαίρι. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-0 (Παβλιουτσένκο 66’, Τσόρλουκα 69’, Ντεφόε 78’) από την Τότεναμ στο «Γουτάιτ Χαρτ Λέιν», ενώ θα μπορούσε να δεχθεί ακόμα περισσότερα τέρματα. Το κακό για τους πρωταθλητές Ελλάδας έγινε στην επανάληψη και συγκεκριμένα από το 65’ κι έπειτα, όταν υπέστη ένα μεγάλο «μπλακ άουτ», υποπίπτοντας σε πολλά αμυντικά λάθη. Βασικός ο Κυριάκος

Διάλυση…

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε την έκπληξη ξεκινώντας στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αντί του Λεντέσμα και πλάι στον Ντουντού, σε σύστημα κλασικό 4-2-3-1. Παράλληλα, ο Λεονάρντο έπαιξε στα αριστερά, με τον Ζαϊρί να μένει στον πάγκο. Οι υπόλοιποι ήταν οι αναμενόμενοι, με τους Ντιόγκο, Γκαλέτι και Μαρέσκα να είναι βασικοί. Μπορεί οι «Σπερς» να μπήκαν με φούρια και να επέβαλαν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά, με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ντουντού να διακρίνονται. Μάλιστα, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε από τον Βραζιλιάνο (41’), όταν σούταρε άουτ έξω από την περιοχή.

Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές, ωστόσο η Τότεναμ φάνηκε να επηρεάζεται θετικά από αυτό το γεγονός σε αντίθεση με την ομάδα του Κετσπάγια. Βέβαια, μέχρι το 65’ τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε, με τον Λεονάρντο να έχει δύο καλές στιγμές (58’, 59’). Η συνέχεια, όμως, ήταν τραγική… Με την αποχώρηση του Ντουντού από τον αγωνιστικό χώρο, οι Άγγλοι έκαναν πάρτι και μόλις στο 66’ κατάφεραν να προηγηθούν με υποδειγματική προσπάθεια των Μόντριτς και Λένον και σκόρερ τον Παβλιουτσένκο. Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρία λεπτά και, μετά από μία τεράστια ευκαιρία του Σιμποντά (68’), ο Τσόρλουκα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα κενά της άμυνας της ελληνικής ομάδας. Ο θρίαμβος της Τότεναμ ολοκληρώθηκε στο 78’, όταν ο Ντεφόε πήρε προσωπικά ένα πέναλτι που

Προβλήματα στην άμυνα παρουσίασε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός.

δεν υποδείχθηκε υπέρ του και με προσωπική ενέργεια, πέρασε σαν σταματημένους τους Μέλμπεργκ και Αβρ. Παπαδόπουλο, σούταρε και έγραψε το τελικό 3-0. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν πολλά πράγματα να σχολιαστούν, εκτός της χαμένης ευκαιρίας του Παβλιουτσένκο στο 94’, με τον Πάρντο να αποκρούει δύσκολα.

Οι συνθέσεις: Τότεναμ: Γκόμες (46’ Κουντιτσίνι), Εσού-Εκοτό, Κινγκ, Νότον (46’ Σιμποντά), Χάντλστοουν (80’ Μπόστοκ), Ο’ Χάρα (46’ Μόντριτς, 80’ Λίβερμορ), Μπασόνγκ, Μπέντλεϊ (67’ Μπόατενγκ), Ρόουζ, Κιν (46’ Ντεφόε), Κράουτς (46’ Παβλιουτσένκο).

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης (46’ Πάρντο), Ζεβλάκοφ (80’ Πάντος), Α. Παπαδόπουλος (80’ Ραούλ Μπράβο), Μέλμπεργκ, Ντομί (80’ Όσκαρ), Κ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (65’ Γ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα (56’ Λεντέσμα), Γκαλέτι (46’ Ζαϊρί), Λεονάρντο (87’ Σοϊλέδης), Ντιόγκο (56’ Μήτρογλου).

Α1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιβεβαιώνει μέσω Twitter ο Ουέιφερ Ο

Βον Ουέιφερ είχε ενημερώσει ότι “κάτι μεγάλο θα συμβεί” μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα έγραψε εκ νέου στο προφίλ του ότι “όλα τελείωσαν”. Και το μόνο που περιμένει είναι τις... ανακοινώσεις. Ο ίδιος ο 24χρονος γκαρντ επιβεβαίωσε με τα γραφόμενα του τις πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία μαζί του (αλλά και με τον Λίνας Κλέιζα). Συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Αμερικής) ο Ουέιφερ ανέρτησε στο Twitter ότι “Κάτι πρόκειται να συμβεί”. Κάτι καλό φυσικά, όπως πιστοποιούν τα... ηλεκτρονικά χαμόγελα που ακολούθησαν το μήνυμα του.

Ορισμένοι φίλοι που τον “ακολουθούν” στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ρώτησαν περί τίνος πρόκειται, αλλά εκείνος φάνηκε διστακτικός να αποκαλύψει το όνομα του Ολυμπιακού, αν και... δήλωσε “ότι είναι καλή περίπτωση” κι ότι “είναι ενθουσιασμένος”. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι “όλα τέλειωσαν. Είμαι πολύ χαρούμενος. Η κατάσταση είναι τρελή και δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολη. Προσεύχομαι και ελπίζω να έχω πάρει τη σωστή απόφαση”. Για να ολοκληρώσει λέγοντας ότι “δεν πλέον είμαι παίκτης των Ρόκετς. Θα ενημερώσω τους πάντες για το τι συμβαίνει σε λίγο όταν όλα είναι επίσημα”. Ο Ουέιφερ που πέρασε το καλοκαίρι του κάνοντας προπόνηση πήγε στη λίμνη “Charles” για ένα τουρνουά

Μένουν οι ανακοινώσεις

μπάσκετ, στο οποίο συμμετείχε κι ο στενός του φίλος Πολ Μίλσαπ (των Τζαζ). Το αποτέλεσμα όμως δεν τον άφησε ικανοποιημένο, κρίνοντας από

το τελευταίο του post: “Χάσαμε από τη χειρότερη ομάδα στον πλανήτη κι είμαι πολύ τσαντισμένος αυτή τη στιγμή”.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ουέιφερ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, μαζί με τον Λίνας Κλέιζα, καθώς κι η περίπτωση του Λιθουανού φόργουορντ είναι αρκετά προχωρημένη. Οπότε τι απομένει; Η αναζήτηση ενός πλέι-μέικερ. Αν φυσικά δεν βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση τότε θα παραμείνει ο Μίλος Τεόντοσιτς, ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” ειναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τα ενδεχόμενα, ψάχνοντας λύσεις από το ΝΒΑ Η πρώτη τους προτεραιότητα ωστόσο είναι ο γνωστός μας από τη θητεία του στο Αιγάλεω και στη Ρόμα, Ίμπραημ Τζάαμπερ.


Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

41

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση ζωγραφικής

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ:

Εντυπωσιακές και φέτος οι εκδηλώσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ

Μ

ε τη μεγάλη συναυλία του Λάκη του Χαλκιά, έφθασαν στο τέλος τους οι δραστηριότητες της εκδήλωσης «Ελαίας Παραμυθία» του πολιτιστικού συλλόγου Κακοβάτου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς μεγάλος ήταν και ο ενθουσιασμός του από την ποιότητα των φετινών δραστηριοτήτων του συλλόγου. Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί με την κατασκευή παραδοσιακού σαπουνιού, όπου κύριο συστατικό ήταν το ελαιόλαδο, έκλεισαν χθες το βράδυ με την πολύ όμορφη συναυλία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή. Πριν την συναυλία, οι επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες διακεκριμένων φορέων, όπως την Ακαδημία Αθηνών καθώς και ντοκιμαντέρ με θέμα πάντα την Ελιά, μιας και οι φετινές εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο «ιερό δέντρο» των Αρχαίων Ελλήνων. Χθες η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και βιβλίου ενώ υπήρξαν και παιδικές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της «ελιάς», με τη συμμετοχή κλόουν. Οι εκδηλώσεις «Ελαίας Παραμυθία» που είχαν κύριο θέμα τους την ελιά και τα οφέλη της στον άνθρωπο, σύμφωνα με την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Κακοβάτου Ζηνοβία Κοτανίδου, είχαν μια νέα διάσταση που ο κόσμος την ξεχώρισε και την αγκάλιασε. Η καλύτερη δραστηριότητα ήταν η παρουσίαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρέστενας όπου δέχτηκε τα περισσότερα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στο κλείσιμο των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου, με την συναυλία του λαϊκού τραγουδιστή Λάκη Χαλκιά όπου τραγούδησε κομμάτια δημοτικών και λαϊκών καλλιτεχνών. Χρήστος Χατζησπύρου xatzsispirou@yahoo.gr

Ζηνοβία Κοτανίδου Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Κακοβάτου «Το διήμερο εκδηλώσεων πήγε φανταστικά, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος ενώ μίλησε για ποιότητα των φετινών δραστηριοτήτων. Το συμβούλιο είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο για το πλήθος των εκδηλώσεων και την υπερβολική συμμετοχή του κόσμου. Η πιο όμορφη δραστηριότητα των φετινών εκδηλώσεων είναι η σημερινή παρουσίαση του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Κρέστενας ήταν μια πολύ ωραία δραστηριότητα καθώς μας έδειξαν πράγμα που πρέπει να τα ξέρουμε όλοι»

Το περίπτερο του Συλλόγου Κακοβάτου με βιβλία και παραδοσιακά προϊόντα από ελιά

Από την κατασκευή παραδοσιακού σαπουνιού

«Ο λαϊκός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς μάγεψε το κοινό με τα τραγούδια του».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία του πολιτιστικού συλλόγου Κακοβάτου

Από την έκθεση φωτογραφίας


42

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

«Ζητιανεύουν και βρωμίζουν το χώρο», τόνισε ο κ. Γιερμενίτης, γεωπόνος που έχει κατάστημα στην περιοχή με γεωργικά φάρμακα

«Πολλά προβλήματα δημιουργούν. Είναι κράτος εν κράτει», επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Μπάστας που έχει μαγαζί στην περιοχή.

«Δημιουργούν πολλά προβλήματα», υποστηρίζει ο κ. Ιωάννης Μιχαλακόπουλος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Αναστατώνουν μία συνοικία Μ

ία ολόκληρη συνοικία που είναι πίσω από τον ΟΣΕ και κοντά στην Αστυνομία έχουν αναστατώσει με την παρουσία τους αθίγγανοι που έχουν βρει καταφύγιο στο χώρο που σταθμεύουν τα παλιά βαγόνια. Κλοπές, βρωμιές, χρήση ναρκωτικών ουσιών, φασαρία είναι μερικά για τα οποία τους κατηγορούν οι κάτοικοι της περιοχής και ζητούν να παρέμβουν οι αρμόδιοι προκειμένου να απομακρυνθούν. Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που ζουν στην περιοχή, δεν είναι λίγες οι φορές που με τα αυτοκίνητά τους βγαίνουν στην Πατρών και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες αποτελώντας πηγή κινδύνου για πεζούς και οχήματα. «Έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα. Ό,τι θέλουν κάνουν. Κράτος εν κράτει. Δεν τους μιλάει κανένας. Η αστυνομία μας στέλνει στο Δήμο, ο Δήμος στην Αστυνομία και ούτω καθεξής. Αυτή την στιγμή έχουν εγκατασταθεί στο σταθμό και κανείς από τον ΟΣΕ δεν ενδιαφέρεται. Παίρνουν τα αυτοκίνητα και βγαίνουν στην Πατρών με μεγάλες ταχύτητες. Ακόμα δεν έχει συμβεί σοβαρό ατύχημα

Τους αποδίδουν ότι προβαίνουν στη χρήση ναρκωτικών, ότι κλέβουν και ότι πετάνε παντού βρωμιές

Ι ΙΓΓΑΝΟ

ΟΙ ΑΘ

ζουν τον χώρο και διάφορα άλλα», τόνισε ο κ Ιωάννης Μιχαλακόπουλος κάτοικος περιοχής. ` Σε βαγόνια του ΟΣΕ μένουν οι αθίγγανοι στην περιοχή.

αλλά θα συμβεί όμως. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κλέβουν, αφοδεύουν όπου θέλουν πετάνε βρωμιές παντού. Βρίζουν, φωνάζουν και κάνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Μπάστας.

Κάνουν χρήση και ζητιανεύουν Το σημαντικότερο πρόβλημα για πολλούς είναι το γεγονός, όπως υποστηρίζουν ότι κάνουν και χρήση ναρκωτικών. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι αθίγγανοι που μένουν εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Εμείς σαν μαγαζί

Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr

δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα από την παρουσία τους. Εκείνο όμως που είναι ενοχλητικό, είναι ότι έρχονται μέσα στο μαγαζί ζητάνε χαρτζιλίκι, καθώς επίσης και η βρωμιά που αφήνουν όπου περάσουν. Ένας από αυτούς μάλιστα με το αυτοκίνητο οδηγά επικίνδυνα», επισημαίνει ο κ Γιώργος Γιερμενίτης που έχει μαγαζί στην περιοχή. «Προβλήματα και βέβαια δημιουργούν . Περισσότερο όμως τα αντιμετωπίζουν αυτοί που είναι δίπλα από το χώρο που μένουν οι αθίγγανοι, γιατί εγώ μένω λίγο πιο κάτω. ΒρωμίΌ,τι έχουν παρατήσει οι αθίγγανοι στο χώρο που μένουν

Οι φόροι φουσκώνουν το λογαριασμό του νερού

Ο

ι θεσμοθετημένοι φόροι από το κράτος είναι εκείνοι που τελικά ευθύνονται για το «φούσκωμα» των λογαριασμών του νερού και στο νομό καθώς επίσης και σε όλη τη χώρα. Και αυτό γιατί στην καθαρή αξία του νερού, προσθέτει το κράτος επιπλέον και ένα σωρό έμμεσους φόρους με αποτέλεσμα τα τελικό

ποσό που καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει να είναι ιδιαίτερα μεγάλο και να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός που πολλές φορές φέρει και σε αδιέξοδο τους πολίτες. Ακόμα και στον Πύργο όπου η αξία του νερού είναι από τις χαμηλότερες που υπάρχουν στη χώρα, το ποσό που καλείται να πληρώσει ο

καταναλωτής είναι αρκετά τσουχτερό αφού έχουν προστεθεί όλοι αυτοί οι έμμεσοι φόροι. Συγκεκριμένα ένας λογαριασμός νερού περιλαμβάνει την αξία των κυβικών που έχουν καταναλωθεί επί 9% ΦΠΑ. Το ειδικό τέλος που είναι το 80% επί της αξίας του νερού και το πάγιο νερού και όλα αυτά επί 19%

ΦΠΑ. Επίσης στο λογαριασμό προστίθεται το πάγιο του Βιολογικού Καθαρισμού και το τέλος του βιολογικού που υπολογίζεται με βάση την κατανάλωση του νερού όπου προστίθεται και 19% ΦΠΑ. Όπως λοιπόν διαπιστώνεται εάν ένα σπίτι μέσα σε ένα τρίμηνο έχει χαλάσει νερό αξίας 20 ευρώ το τε-

λικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει θα ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Ποσό που είναι αρκετά υψηλό για μία οικογένεια μισθοσυντήρητη και που είναι φυσικό να προκαλεί και την αγανάκτηση των πολιτών. Παναγιώτης Παυλόπουλος Paylopoulos2004@yahoo.gr


43

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΗ∆ΕΙA Την αγαπηµένη µας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΑΘΙΑ

ΕΤΩΝ 73 Θανούσα κηδεύοµε σήµερα ∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009 και ώρα 11.00π.µ. εκ του Ιερού Ναού Αγ. Πάντων (Νεκροταφείο Ελαιώνος) και παρακαλούµε τους συγγενείς και φίλους όπως παρακολουθήσουν την εκφορά της. Ελαιώνας 10-8-2009 Ο Α∆ΕΛΦΟΣ: Γεώργιος Μαραθιάς Τ’ ΑΝΙΨΙΑ ΟΙ Λ.ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ.Tελετών: ∆POΓΓITH Mανωλοπούλου 58 Tηλ. όλο το 24ωρο 26210/34017-30730-34217 -27158 ΠYPΓOΣ Kινητό 6944/342471

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ Ολους όσοι παρευρέθηκαν στην τέλεση του Αρχιερατικού 40ήµερου µνηµοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπηµένου µας

ΙΕΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Θερµότατα ευχαριστούµε. Ιδιαιτέρως ευχαριστούµε το Σεβασµιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερµανό για τη συµπαράστασή του. Μουριά 10-8-2009 Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ: Θεοδώρα ΤΑ ΤΕΚΝΑ:Αφροδίτη και Νίκος Αλβανός, Ανδρέας και Ιωάννα Τσεκούρα, Αθανασία χα Γεωργ. Παπαδάκη ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ∆ΙΣΕΓΓΟΝΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: A. AΣHMAKOΠOYΛOY ή ZEYKA Kολοκοτρώνη 11 ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/33119 -28361 Oικίας ∆ιαν. 22283 Kινητό: 6944/296706 και 6932/234896 Ολους όσοι παρευρέθηκαν στο 40/ήµερο µνηµόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπηµένου µας συζύγου, πατέρα, και παππού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ) ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 97

Θερµότατα ευχαριστούµε. Άγιος Ιωάννης (∆. Αµαλιάδας) 10 Αυγούστου 2009 Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Ξακουστή ΤΑ ΤΕΚΝΑ: Νίκη & Αλέξης, Αναστάσιος, Αποστόλης & Νίκη, Αγγελική & Βασίλειος ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ «ΜΟΥΣΧΟΣ» {24/Ωρη Εξυπηρετηση - Σεβασµος - Υπευθυνοτητα } Ελευθερίου Βενιζέλου 30 (Έναντι Ένώσεως Αγρ. Συν/µων) Αµαλιάδα Ηλείας Τηλεφωνα Γραφείου : 26220-22102, 26220- 22266 Οικίας : 26220-23090 Κιν. 6979047238

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ Ολους όσοι µας συµπαραστάθηκαν στο πένθος µας για την απώλεια της αγαπηµένης µας

ΕΛΕΝΗΣ χας ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΩΝ 103 Θερµότατα ευχαριστούµε. Βούναργο 10-8-2009 ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΤΗΣ: Γεώργιος και Ελένη Σταθοπούλου, Νικόλαος και Βάσω Σταθοπούλου, Αθανάσιος και Ιουστίνα Σταθοπούλου, Ασηµίνα και Αθανάσιος Βελλής ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ∆ΙΣΕΓΓΟΝΑ ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Γραφ. Tελετών: A. AΣHMAKOΠOYΛOY ή ZEYKA Kολοκοτρώνη 11 ΠYPΓOΣ Tηλ. Γραφ. 26210/33119 -28361 Oικίας ∆ιαν. 22283 Kινητό: 6944/296706 και 6932/234896

∆ΗΜΟΣ ΒΩΛΑΚΟΣ

Περίληψη ∆ιακήρυξης ∆ηµοπρασίας

Ο ∆ήµαρχος Βώλακος προκηρύσσει ανοικτό δηµόσιο µειοδοτικό διαγωνισµό µε σφραγισµένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ο∆ΟΥ ΑΓΡΙ∆ΙΟΥ ∆. ΒΩΛΑΚΟΣ» Προϋπολογισµού δαπάνης µε ΦΠΑ 64.500,00 Ε από πιστώσεις ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟ∆Α ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών µε αντίστοιχο προϋπολογισµό (µε ΕΟ & ΓΕ και απρόβλεπτα): 1. Κατηγορία Ο∆Ο προϋπ/σµού 53.812,44 Η υποβολή προσφορών θα γίνει µε ενιαίο ποσοστό έκπτωσης (άρθρο 6 Π.∆. 609/85). Η δηµοπρασία θα γίνει την 25-8-2009 ηµέρα Τρίτη και ώρα 10.00π.µ. (λήξη επίδοσης προσφορών) στην έδρα του Φορέα ενώπιον της αρµόδιας επιτροπής. Γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις- κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων ∆Ε Α1 τάξης και άνω για έργα Οδοποιΐας καθώς και εµπειροτέχνες γραµµένοι στα Νοµ. Μητρώα για αντίστοιχα έργα. Για το διαγωνισµό και την εκτέλεση του έργου ισχύουν οι διατάξεις των Ν. 1418/84, Ν. 3263/2004, Π.∆. 609/85, Π.∆.410/95, Π.∆. 171/87 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήµερα. Η εγγύηση συµµετοχής στο διαγωνισµό ορίζεται στο ποσό των 1.076,00 µε χρόνο ισχύος µεγαλύτερο των επτά (7) µηνών από την ηµεροµηνία δηµοπράτησης. Στην περίπτωση που το προσφερόµενο ποσοστό έκπτωσης του αναδόχου είναι µεγαλύτερο του ορίου του 12% κατά την υπογραφή της σύµβασης ο ανάδοχος υποχρεούται να προσκοµίσει επιπλέον πρόσθετη εγγύηση καλής εκτέλεσης, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 του Ν. 3263/2004. Συνολική προθεσµία περαίωσης του έργου τρεις (3) µήνες. Εντυπο Οικονοµικής Προσφοράς για συµπλήρωση καθώς και τεύχη δηµοπράτησης διατίθενται από τα γραφεία του Φορέα µέχρι την προηγούµενη Πέµπτη πριν την ηµέρα υποβολής των προσφορών και χορηγούνται το αργότερο εντός της εποµένης εργάσιµης ηµέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης. Πληροφορίες στα γραφεία του Φορέα (τηλ. 2621362213-15 ) και της ΤΥ∆Κ Ν. Ηλείας τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες. Επιτάλιο 6-8-2009 Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α∆ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ (Ν.Π.∆.∆.) Υ.Π.Α.∆.: Ηλείας 19 Αριθ. πρωτ.: Οικ. 5816 Ταχ. ∆νση: ∆ιοικητήριο Ταχ. Κωδ.:27100 Πληρ. Α. Αδαµάκου Τηλ. 2621020170 fax: 2621020171 URL:www. opad. gr e-mail:ypad19@opad.gr

Περίληψη ∆ιακήρυξης

Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Υπηρεσιών ΥΠΑ∆ και ΤΥ∆ΚΥ Ηλείας στον Πύργο Ο Οργανισµός Περίθαλψης Ασφαλισµένων του ∆ηµοσίου (ΟΠΑ∆) προκηρύσσει διαγωνισµό για τη µίσθωση ακινήτου, προκειµένου να στεγαστούν τα γραφεία και ο αποθηκευτικός χώρος των Υπηρεσιών ΥΠΑ∆ & ΤΥ∆ΚΥ Ηλείας. Οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να καταθέσουν την προσφορά τους εγγράφως µέσα σε κλειστό φάκελο τις εργάσιµες ηµέρες από 07-9-2009 έως και την 17-9-2009 και ώρες από 11.30 π.µ. έως 13.30µ.µ. και συγκεκριµένα στα Γραφεία της ΥΠΑ∆ Ηλείας στον Πύργο στο ∆ιοικητήριο (5ος όροφος γραφείο 10). Το προσφερόµενο προς ενοικίαση ακίνητο: 1. Να ευρίσκεται κατά προτίµηση επί των οδών 28ης Οκτωβρίου –Μανωλοπούλου –Ρ. Φεραίου -Τ. Πετροπούλου – Παπαφλέσσα από το ύψος της οδού Πατρών και µέχρι την ∆ΟΥ Πύργου (δηλαδή στην περιοχή πέριξ του ∆ιοικητηρίου). 2. Να έχει συνολική επιφάνεια 580 τ.µ. περίπου, να ευρίσκεται σε ισόγειο και όροφο της οικοδοµής και να εξυπηρετείται µε ασανσέρ. 3. Να υπάρχουν τέσσερις τουαλέττες τουλάχιστον, µε προθάλαµο και µια (1) για ΑΜΕΑ. Η διαρρύθµιση των γραφείων να είναι διαµορφωµένη σύµφωνα µε τις υποδείξεις µας, µε τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισµένοι. 4. Ολα τα γραφεία να έχουν κλιµατισµό (θέρµανση – ψύξη), εξαερισµό, φυσικό φωτισµό, καθώς επίσης και εγκατάσταση δοµηµένης καλωδίωσης για την τοποθέτηση των Η/Υ και των τηλεφώνων της Υπηρεσίας. 5. Το µηνιαίο µίσθωµα δεν θα υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ συνολικά. 6. Η διάρκεια της µίσθωσης θα είναι για δώδεκα (12) χρόνια και θα έχουν εφαρµογή οι διατάξεις του Π∆ 715/79, που αφορούν τη µίσθωση ακινήτων από τα Ν.Π.∆.∆. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία της ΥΠΑ∆ Ηλείας στον 5ο όροφο του ∆ιοικητηρίου στον Πύργο καθηµερινά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2621020170 Αρµόδια Αγγελική Αδαµάκου. Πύργος 6-8-2009 Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΑ∆ ΗΛΕΙΑΣ Α∆ΑΜΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

∆ιακοπή ηλεκτρικού ρεύµατος

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ SU DO KU

Eιδοποιούνται οι ενδιαφερόµενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ∆EH θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύµατος: Την Τετάρτη 12-8-09 και από ώρα 10.00 έως 13.00 στο ∆.∆. Σαλµώνης του ∆. Πύργου στις περιοχές γύρω από το ελαιοτριβείο Σκυλάκου, γύρω από το Σ. Σταθµό Σαλµώνης καθώς και στην αγροτική περιοχή από Σ. Σταθµό έως ανάχωµα. Aν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύµα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ∆EH θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύµα. Eτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόµα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήµατος.

ΠΥΡΓΟΣ : Σπυρόπουλος Φώτιος (Κοκκίνου 17, 2621030408) ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Μανιάτης Κων. ΖΑΧΑΡΩ: Γκότση Ευσταθία ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ: Παπαβασιλείου ∆ηµ. ΓΑΣΤΟΥΝΗ: Γιατράς ΛΕΧΑΙΝΑ: Λιβαδάς Σπύρος ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΑ Γκέτσιος (πλ. Ηφαίστου) ∆ηµητρακοπούλου (Πατρών) ΕΚΟ (Ερ. Σταυρού)

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ Η ιατρός Καρδιολόγος

Μαριέττα Χρ. Χριστοφόρου

θ’ απουσιάσει από τις 3-14 Αυγούστου 2009. Το Μικροβιολογικό εργαστήριο του ιατρού

Ιωάννη Τόγια

θα παραµείνει κλειστό από 17/8/2009 έως και 21/8/09. Ο πυρηνικός ιατρός κ.

Νικόλαος Καραµάνης

και η µικροβιολόγος κα

Χριστίνα Χαριτίδου – Καραµάνη θ’ απουσιάζουν από τη ∆ευτέρα 10/8 έως και την Παρασκευή 14/8/09. Τα εργαστήρια Ιατρικών Αναλύσεων θα λειτουργήσουν κανονικά από τη ∆ευτέρα 17/8/2009. Ο Χειρουργός Οδοντίατρος

Ξυνής Αλκης θ’ απουσιάζει από το ιατρείο του από ∆ευτέρα 10/8∆ευτέρα 31/8.

ΚΥΝΗΓΟΙ

AΠO TH ∆EH Α.Ε. Γ. Φ. ΘEO∆ΩPOΠOYΛOΣ ∆NTHΣ ΠEPIOXHΣ ΠYPΓOY

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΑΤΡΩΝ 77 Τηλ. 26210/22322 & 22034 Τιµές λιανικές αλλά µόνο για λίγες µέρες Φυσίγγια IMPERIAL ΙΣΠΑΝΙΑΣ 28 γραµ. 30 γραµ. 32 γραµ. 34 γραµ. 36 γραµ. 42 γραµ. 24 γραµ.

τα 25 φυσιγ. τα 25 φυσιγ. τα 25 φυσιγ. τα 25 φυσιγ. τα 25 φυσιγ. τα 10 φυσιγ. τα 25 φυσιγ.

µε ΦΠΑ µε ΦΠΑ µε ΦΠΑ µε ΦΠΑ µε ΦΠΑ µε ΦΠΑ µε ΦΠΑ

Όπλα Baikal πλαγιόκαννα Όπλα Baikal Super Poze Όπλα Baikal καραµπίνες Οπλα Boito Βραζιλίας πλαγιόκαννα µάγκνουµ 5 τσοκ Οπλα Boito Βραζιλίας Super Poze µάγκνουµ 5 τσοκ Καραµπίνες Franchi Ιταλίας

4,05 € 4,26 € 4,40 € 4,85 € 5,40 € 2,85 € 3,95 €

από 310 € µε ΦΠΑ από 420 € µε ΦΠΑ από 420 € µε ΦΠΑ από 320 € µε ΦΠΑ από 345 € µε ΦΠΑ από 540 € µε ΦΠΑ

ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗ – ΧΟΝ∆ΡΙΚΗ Ζητήσατε αναλυτικό φυλλάδιο... ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙ∆Η ΜΑΣ


44

∆ευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Kάθε Δευτέρα ψάξε και θα βρεις αυτό που θέλεις

650 Καθηµερινά από ∆ΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από 8.30 π.µ. έως 11.00 µ.µ., ΣΑΒΒΑΤΟ από 8.30 π.µ. έως 8.00 µ.µ. και ΚΥΡΙΑΚΗ από 9.00 π.µ. έως 10.00 µ.µ. µπορείτε να παραδίδετε τις αγγελίες σας στα γραφεία της «Π» οδός Θεµιστοκλέους 13 για να δηµοσιευθούν από την επόµενη ηµέρα

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ανεξαρτήτως ηλικίας για ηµιαπασχόληση ή πλήρης απασχόληση για εργασία από το χώρο τους µε ελεύθερο ωράριο. Πληρ. τηλ. 6977476127. ΜΑΣ461

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙ∆Α ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ

εσωτερική για περιοχή Πύργου. Πληρ. τηλ. 6980853500.ΜΑ1362.

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

Αγγλικών για να εργαστεί σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών. Πληρ. τηλ. 6946292497. ΜΑ1770

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΕΣ

για εστιατόριο ξενοδοχείου στην Αρχ. Ολυµπία. Πληροφορίες κα Κολοτούρου, τηλ. 6974798088. ΜΑΣ4032

-----------------------------------------. ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟ∆ΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: ΕΡΓΟ∆ΗΓΟΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ∆ΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ή ΕΡΓΩΝ ΥΠΟ∆ΟΜΗΣ, ΘΕΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ∆ΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ. Απαραίτητα προσόντα: Προϋπηρεσία, Πτυχίο ΑΕΙ – ΤΕΙ. Αποστολή Βιογραφικών, fax: 26210 29362, e-mail: info@stheodosis.com ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ!!! ΜΑ862 -----------------------------------------ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ για φύλαξη ηλικιωµένης (όχι κατάκοιτη) για το Επιτάλιο. Πληρ. τηλ. 6945269685. ΜΑ215 ------------------------------------------. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ έως 30 χρονων για δουλειές στο σπίτι. Πληρ. τηλ. 6976444945.MA651 -----------------------------------------. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ από Πιτσαρία στην Αµαλιάδα για διανοµή που να γνωρίζουν καλά την περιοχή, µισθός + ασφάλεια. Πληρ. τηλ. 6976556309. MA867 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ για φύλαξη ηλικιωµένης, πρ. ώρες 8-12 στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6988726708. ΜΑ1087 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ – ΠΩΛΗΤΗΣ από βιοµηχανία γάλακτος (ΑΓΝΟ Α.Ε.) για το Ν. Ηλείας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23940/29106, fax: 23940/29143. Email:vsamaras@agno.gr ΜΑ1094 ------------------------------------------.

.

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ έως 50 ετών (από περιοχή Πύργου) για οικιακά και φύλαξη 2 παιδιών (σχολικής ηλικίας). Ωράριο καταστηµάτων. Πληρ. κα Έφη, τηλ. 26210/28312.ΜΑΣ887. ------------------------------------------. . ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ σοβατζήδες και καλουπιτζήδες. Πληρ. τηλ. 6973723430. MA1174 ------------------------------------------. . ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ LASERLINE CLINICS ZHTOYNTAI ATOMA για να στελεχώσουν το τµήµα πωλήσεων και ενηµερώσεων του κέντρου για µόνιµη απασχόληση. Παρέχονται: Μισθός ικανοποιητικός, ασφάλεια, ποσοστά επί των πωλήσεων, bonus, προοπτικές εξέλιξης. Η προϋπηρεσία θεωρείται επιθυµητή. Για πληροφορίες στο τηλ. 6972504842, ∆/νση Μανωλοπούλου και Μιαούλη 5 – Πύργος. ΜΑ1882 ------------------------------------------. . ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ LASERLINE CLINICS ZHTOYNTAI ΑΤΟΜΑ για το διαφηµιστικό τµήµα – promotion. Παρέχονται: Μισθός ικανοποιητικός, ασφάλεια, bonus, προοπτικές εξέλιξης. Πληροφορίες στο τηλ. 6972504842, ∆/νση Μανωλοπούλου και Μιαούλη 5, Πύργος. ΜΑ1881 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ για ταβέρνα στην περιοχή Πύργου. Πληρ. τηλ. 6977589006. ΜΑ1866

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΙΕΣΤΗΣ για άµεση πρόσληψη.

Πληροφ. τηλ. 6976444940 ή αποστείλατε βιογραφικό στην εφηµ. ΠΑΤΡΙΣ (Θεµιστοκλέους 13). Πληρ. τηλ. 26210/22549, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100.

------------------------------------------. . ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ µερεµέτια, στεγανοποίησης και ό,τι άλλο αφορά την οικοδοµή ή το σπίτι σας. Πληροφ. κος Γιάννης, τηλ. κιν. 6945125693, 26210/69228. ΜΑ1865 ------------------------------------------. . ΚΥΡΙΑ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για φύλαξη ηλικιωµένων, µικρών παιδιών και οικιακά. Πληρ. τηλ. 6979318394. ΜΑ1848 --------

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΠΕΛΕΣ

για service & bar σε cafe στον πεζόδροµο Αµαλιάδας. Πληρ. τηλ. 6972315909. ΜΑ1824

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΤΙΣΤΗΣ.

Πληρ. τηλ. 6979428009, κος ∆ηµήτρης. ΜΑ1758

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ

1 για χρήση Η/Υ εµπορικού προγράµµατος και 1 για πωλήτρια σε κατάστηµα ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ, ΠΑΙΧΝΙ∆ΙΑ ΕΙ∆Η ∆ΩΡΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΑ. Πληρ. τηλ. 6944454210. ΜΑ1759

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ή ΝΕΑ

να εργαστεί σε βενζινάδικο στο Στρέφι. Πληρ. τηλ. 6947443511. ΜΑΣ866.

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ για κουζίνα σε πιτσαρία µε εµπειρία, ηλικία έως 30 ετών. Μισθός αναλόγως προσόντων. Πληρ. τηλ. 26220/25000, 6976556309. ΜΑ1825 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ για το κατάστηµα Σιδηροαλουµινοκατασκευών στον Πύργο. Πληρ. κ. Γ. Μποζινάκη, τηλ.6977500788 ΜΑ1820 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΕΛΑ να εργαστεί σε φούρνο (ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ) και να έχει δίπλωµα οδήγησης στην περιοχή Πύργου. Πληρ. τηλ. 6974929593. ΜΑ1831 ------------------------------------------. . ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2-3 ΑΤΟΜΑ για µερική ή ολική απασχόληση από το χώρο τους. Πληρ. τηλ. 6932358122. ΜΑ1757 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΑΓΕΙΡΑΣ για εργασία σε αίθουσα εκδηλώσεων στην Ηλεία. Πληρ. τηλ. 6937312777, κ. Γιάννη. ΜΑ1754 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ – ΝΕΑ για νυχτερινή βάρδια σε fast food. Πληρ. τηλ. 26210/28144. ΜΑ1806

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΝΟΜΕΙΣ

για την ψησταριά, «Θράκα». Πληρ. τηλ. 6973308873. ΜΑ1839

------------------------------------------. . ΚΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙ∆Α ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ σε ηλικιωµένους ανθρώπους. Πληρ. τηλ. 6986636847. ΜΑ1808 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ για Φανοποιείο – Βαφείο στην Εθνική Πύργου Πατρών. Πληρ. τηλ. 6976797633. ΜΑ1766 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ για εργασία στην ΟΡΤ T.V. Πληρ. τηλ. 6976444974. ΜΑ1741 ------------------------------------------. . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ για περιοχή Κρεστένων. Πληρ. τηλ. 6972211364.ΜΑ1752. ------------------------------------------. . ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ για φροντιστήριο: ΦΥΣΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΧΗΜΕΙΑΣ για πλήρης απασχόληση στη Ζάκυνθο (παρέχεται διαµονή). Βιογραφικό στα e-mail Koklas@otenet.gr Panos_22@yahoo.com. Τηλέφωνα επικοινωνίας 26950/28341, 6939008289, 6984488150.

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ µε την ειδική κάρτα ΤΑΧΙ για εργασία σε ΤΑΧΙ στη Γαστούνη. Πληρ. τηλ. 6944637821.ΜΑ250.

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ή ΝΕΑ από τη διαφηµιστική εταιρία

MULTI production

για να εργασθεί στο τµήµα µάρκετινγκ. Πληρ. τηλ. 6976444940


45

∆ευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες . ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο∆ΗΓΟΣ µε δίπλωµα Γ’ κατηγορίας έως 35 ετών για εργασία σε επιχείρηση στον Πύργο. Τηλ. 26210 30900-1 ΜΑΣ632

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερµανικών για φροντιστήριο από τη νέα σεζόν. Πληρ. τηλ. 6937529967. ΜΑΣ566

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΠΛΥΣΤΗ για πλυντήριο αυτοκινήτου στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/22070, 6972970374. ΜΑ251

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

για απογευµατινή εργασία. Πληροφ. στο 26240/22548 (απογευµατινές ώρες). ΜΑ1801

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΚΟΠΕΛΑ για την κουζίνα από την καφετέρια Obsession. Πληρ. τηλ. 974705528, πρωινές ώρες. ΜΑ1742

. ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ-ΤΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ

για άµεση πρόσληψη από φυτωριακή επιχείρηση. Πληρ. τηλ. 2 6 2 3 0 / 7 1 1 5 1 , 6978488335. ΜΑ592.

Στην

Το πολυτελές ξενοδοχείο Olympia Golden Beach Resort & Spa αναζητάει προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για τη σεζόν 2009. Παρακαλούµε να αποστείλετε το πλήρες βιογραφικό σας στο φαξ: 26230/95003 ή στο e-mail:info@ogb.gr ή να συµπληρώσετε τη φόρµα βιογραφικού που θα βρείτε στο site µας www.ogb.gr. Τηλέφωνο ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ς 26230/95999.ΜΑΣ100

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΚΕ ∆ΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αναλαµβάνω τοποθετήσεις πατωµάτων παντός τύπου καρφωτά – κολλητά, τρίψιµο µε απορροφητικά µηχανήµατα, βερνίκια Γερµανίας. Επισκευές παλαιών πατωµάτων (γυαλίσµατα).

Εργασία αρίστη Ξύστρας ∆ιονύσιος Τηλ. 26210/29854 Πύργος Κιν. 6932928046. ΜΑΣ179.

. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ

για νέα επιχείρηση. Μερική ή πλήρη απασχόληση. Πληρ. τηλ. 26220/23313. ΜΑ1832

.JORDAN

ΑΝ∆ΡΙΚΑ ΕΝ∆ΥΜΑΤΑ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

ΠΩΛΗΤΡΙΕΣ έως 28 ετών

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ

για τον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6976780078. MA1999

για µόνιµη απασχόληση. Αριστες συνθήκες εργασίας, προοπτικές εξέλιξης, µισθός ικανοποιητικός. Πληρ. τηλ. 26210/23737, από 10.00 έως 14.00 ΜΑΣ562

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία . ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

95 τ.µ. µε συν αποθήκη 20 τ.µ. σε οικόπεδο 302 τ.µ. εντελώς ανακαινισµένη µε parking, αυτ. θέρµανση. Τηλ. επικοινωνίας 26250/24492, 6942830737. ΜΑ1764

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

2ου ορόφου, 90 τ.µ. σε αρίστη κατάσταση, µε θέα στην οδό Καραϊσκάκη. Πληρ. τηλ. 2 6 2 1 0 / 2 2 3 2 7 , 6 9 7 2 9 2 6 6 6 3 2625024158. ΜΑ438

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

στην πόλη του Πύργου, διαµπερής µε τζάκι, εντοιχισµένη κουζίνα, µεγάλες βεράντες, µπάρµπεκιου και γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6939691897 & 6934229748. ΜΑ102.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Χ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Στεφανοπούλου 9, Πύργος. Τηλ. 26210 23000 και 28028, κιν. 6972860928. ΜΑΣ469

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

(Νότιος Ροφιάς) εξοχική κατοικία 117 τ.µ. σε αγροτεµάχιο 7.607 τ.µ. περιφραγµένο µε 27 ελιές (µάνες), νερό Πύργου, νερό ΤΟΕΒ και νερό από πηγάδι µε πιεστικό, τριφασική παροχή ∆ΕΗ και διπλά τζάµια. Τιµή 125.000. Πληρ. τηλ. 6944313386. ΜΑ1872

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 85 τ.µ.

σε οικόπεδο 800 τ.µ. στο Καρδιακαύτι Ηλείας. Τηλ. 6995122477 ΜΑ824

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑ 3ΑΡΙ

διαµέρισµα, ηλικίας 15 ετών στις περιοχές Γουδί, Ζωγράφου, Αµπελοκήπους και Ιλίσια κοντά στην ιατρική σχολή. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972240331 (όλες τις ώρες), 26210/21903 (µόνο βράδυ). ΜΑ1833

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ σε νεόδµητη πολυκατοικία πλησίον εφορίας Πύργου, πολυτελούς κατασκευής µε τζάκι και γκαράζ 103 µ² και 120 µ². Πληροφορίες κ. Χάρδας τηλ. 26210/34792, 26210/27414. ΜΑΣ3205

ΑΓΟΡΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Πωλούνται από Καϊάφα έως Κυπαρισσία, ελαιοπερίβολα, οικόπεδα µε θέα τη θάλασσα, έτοιµες κατοικίες, παλαιά και νεόκτιστα πέτρινα σπίτια. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ MICHELIS AGENCY ΘΟΛΟ ΖΑΧΑΡΩΣ Τηλ. 26250 61115 Fax: 26250 61700 Κιν. 6978267905 www.michelisagency.gr e-mail: info@michelisagency.grΜΑ864

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ στο Καβούρι Κατακόλου. Πληρ. τηλ. 6937103140. ΜΑ218

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ

προνοµιούχο διαµέρισµα στο κέντρο της αγοράς 145 τ.µ. στο 2ο όροφο, ευάερο και ηλιόλουστο µε δυνατότητα µετατροπής του σε δύο διαµερίσµατα των 2 δωµατίων το καθένα. Τιµή 75.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2310341058, 6974334849. ΜΑ740.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΙΤΣΑ ΟΙΚΙΑ 75 τ.µ.

µε ηµιυπόγειο σε οικόπεδο 1000 τ.µ., µε οπωροφόρα δένδρα και ελιές εφαπτόµενο µε την κεντρική πλατεία του χωριού, από δεξιά είναι η εκκλησία και από αριστερά το ιατρείο. Πληρ. στο τηλ. 6946422804. ΜΑ1836

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ


46

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

. ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ηµιτελές (άνευ τοιχοποιίας) 2ου ορόφου 86µ², µεσηµβρινό σε κεντρική θέση (Λ. Κατσώνη). Πληρ. τηλ. ιδιοκτήτη2106149207, 6972149270. ΜΑ260 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΙΡΙ παλιά ακατοίκητη οικία µε κήπο και δέντρα σε καλή τοποθεσία. Τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 26210/30417. ΜΑ6987 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ στον Πύργο 112 τ.µ., πολυτελούς κατασκευής 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 33363, 6946933952. ΜΑ144 -------------. ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΕΡΑΣ µονοκατοικίας 180 µ², Σαχτούρη και Αναπαύσεως. Πληρ. τηλ. 210/6454858. ΜΑ214 -------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ, ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑ∆ΟΤΑ: 1. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ διαµπερές 64 τ.µ. µε 10 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο. 2. ∆ιαµέρισµα διαµπερές 86 τ.µ. µε 15 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο. 3. ∆ιαµέρισµα 112 τ.µ. µε 9 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο και τζάκι. 4. ∆ιαµέρισµα διαµπερές 117 τ.µ. µε 15 τ.µ. ηµιυπαίθριο χώρο και τζάκι. Τηλ.6938110949 «ΕΡΓΟΝ ΟΙΚΟ∆ΟΜΙΚΗ» Ο.Ε. ΜΑ2021 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µεζονέτα 150τ.µ. σε οικόπεδο τριών στρεµµάτων ηµιτελής στο δεύτερο χιλιόµετρο εθνικής Πύργου - Πατρών τηλ. .6946596699 ΜΑ661 --------------

.ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΑ ΟΙΚΙΑ

90 τ.µ. σε οικόπεδο 166 τ.µ. µε αυλή και αποθήκη 28 τ.µ. ∆ιαθέτει καλοριφέρ, ηλιακό, κλιµατισµό και δυνατότητα ανέγερσης πρώτου ορόφου. Καρδιακαύτι του δήµου Γαστούνης Ν. Ηλείας. Τηλ. επικοινωνίας 6976069847 – 6934649348. MA1190

ΑΜΑΛΙΑ∆Α . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΙΛΑ

επιπλωµένη 163 τ.µ. τρεις κρεβατοκάµαρες µε ντουλάπες, τρία µπάνια, δύο σαλόνια µε τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, µε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές εντοιχισµένες, αποθήκη µεγάλη, καλοριφέρ, αιρκοντίσιον, συναγερµός, έκταση οικοπέδου 2.450, φανταστικός κήπος µε πολλά οπωροφόρα δένδρα και λουλούδια, γεώτρηση έξι ίντζες, στεγασµένο µπάρµπεκιου και ένα ξενώνα µε το µπάνιο του. Επίσης οικοδοµούνται άλλα 1050 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6932461864. ΜΑ123

Στην

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣ: ΓΑΥΡΑΣ(ΚΟΥΡΟΥΤΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 18000τ.µ. κοντά στην παραλία Μαραθιάς µε πρόσοψη σε δύο δρόµους. Περικλείεται από οικισµό µε βίλες και εξοχικά σπίτια ∆υνατότητα τεµααχισµού. τιµή 10.000 euro ανά στρέµµα <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> -ΚΩ∆:[Β-378]

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ γωνιακή µονόροφη µονοκατοικία, αντισεισµικής κατασκευής σε οικόπεδο 120 µ² µε θέρµανση και κλιµατιστικά. Υπάρχει µικρή αυλή, κατάστηµα στο ισόγειο, κατοικία στον όροφο, µε δικαίωµα κατασκευής και άλλου ορόφου, περιοχή Νοµαρχίας. Πληρ. τηλ. 26210/23154, 6932767775. MA765 -------------. ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ επί της οδού Χιροσίµας, αποτελούµενη από 2 διαµερίσµατα 110 µ² έκαστο, σε γωνιακό οικόπεδο 400 τ.µ. υπολείπεται συντελεστής δόµησης. Πληρ. τηλ. 6932532356, 6974302197.ΜΑ1081 -------------. ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΒΙΛΑ 215 τ.µ. τριώροφη σε κτήµα 6000 τ.µ., µεγάλες βεράντες – κεραµοσκεπές, 4 υπνοδωµάτια, 2 κουζίνες, 3 µπάνια, 2 τζάκια, µπάρµπεκιου 4Χ8 κεραµοσκεπή aircondition, 2 παροχές νερού, ρεύµα- τηλέφωνο, πάρκινγκ, διαµορφωµένος χώρος για πισίνα 20Χ15 τ.µ., 25 φοίνικες πελώριοι, εσπεριδοειδή, 110 ρίζες ελιές παραγωγικές, δ/ρα φυτά και γκαζόν. Φανταστική θέσα στο ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, καταπληκτικό ηλιοβασίλεµα σε υψοµετρική θέση 70 µ. πρόσοψη επί του αγροτικού δρόµου, γύρω – γύρω πράσινο, πεύκα, έλατα. Πληρ. τηλ. 210/5128400, 5575810, κιν. 6973886631. MA1985 -------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 75 τ.µ. στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου Ηλείας. Γκαράζ, µεγάλοι κήποι. Τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6972561513. ΜΑ1826 ------------. ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 50 τ.µ. χρήζει επισκευής, σε οικόπεδο 105 τ.µ. πλησίον κεντρικού δρόµου, 2 χλµ. από θάλασσα, τιµή 30.000 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978161072. ΜΑ1755 -------------

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

50 τ.µ. (ρετιρέ), 6ου ορόφου, κεντρικό, µεγάλη βεράντα, απεριόριστη θέα µε τέντες, αυτονοµία θέρµανσης και air condition. Πληρ. τηλ. 6932905543, 6937242526. ΜΑ1802

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ΑΡΙ γ’ ορόφου, 68 µ² στην οδό Στεφανοπούλου 7 (πλ. Κύπρου) στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/23083. ΜΑ1771 ------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ στον οικισµό Αγίας Παρασκευής Σπιάντζας. Πληροφ. στο τηλ. 6945530172. ΜΑ1769 ------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 84 τ.µ., 1ος όροφος, 7ετίας, αντί 100.000 ευρώ, περιοχή Αγία Βαρβάρα, Πύργος. Πληρ. τηλ. 6944428532.

. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗ

στο Λεβεντοχώρι επί του κεντρικού δρόµου. Πανοραµική θέα στο λιµάνι του Κατακόλου, 5 στρ. φως, νερό. Τηλ. 6934648535 ΜΑΣ810

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ

στη Σπιάντζα µε πλήρη εξοπλισµό για άνετη διαµονή όλο το χρόνο. Πληρ. τηλ. 6974350830.ΜΑ1779.

ΠΩΛΟΥΝΤΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ αντισεισµικής θωράκισης σε Πύργο - Πάτρα και Αθήνα µε µεγάλες βεράντες, τζάκια, κλειστούς χώρους στάθµευσης, αυτονοµία στη θέρµανση, χωρίς Φ.Π.Α. Πληρ. τηλ. 26210 27100, 6936862614-16 ΜΑΣ309

. ΘΕΟ∆ΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. Μεγ. Αλεξάνδρου 1 & Πατρών 22 Πύργος Ηλείας Τηλ. 26210/29864, κιν.: 697-3013424, fax:26210/29632

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

50 τ.µ. (ρετιρέ), 6ου ορόφου, κεντρικό, µεγάλη βεράντα, απεριόριστη θέα µε τέντες, αυτονοµία θέρµανσης και air condition. Πληρ. τηλ. 6932905543, 6937242526. ΜΑ1802

δύο (2) υπό κατασκευή µεζονέτες, πολυτελούς κατασκευής 120 τ.µ. έκταση συν υπόγειο 200 µ. από τη θάλασσα, σε οικόπεδο 2.200,00 τ.µ. έκαστη. Με µαγευτικό περιβάλλον στην Αλκυώνα Κατακόλου. ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ MAΣ1177

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 10 Ά ΟΡΟΦΟΣ Αγορές-πωλήσεις-αντιπαροχές-ενοικιάσεις ΑΜΑΛΙΑ∆Α Τ.Κ. 27200 εκτιµήσεις-διεκπεραιώσεις δικαιολογητικώνhttp://www.sakisvasilopoulos.com info@sakisvasilopoulos.com ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIKTYO REAL ESTATE www.diktyo-realestate.gr ΑΝΑΘΕΣΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ∆ΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙ∆ΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET. ΧΙΛΙΑ∆ΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑ∆ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙ∆ΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΧΝΗ (ΚΑΘΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ) ΑΝΑΝΕΩΣΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ∆ΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Α – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2000τ.µ. µη άρτιο και µη οικοδοµήσιµο περιφραγµένο µε γεώτρηση Τιµή 13.000 - ΚΩ∆:[Β-525] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλούνται ΟΙΚΟΠΕ∆Α 1000 τ.µ. εντος σχεδίου άρτια και οικοδοµήσιµα µε ύδρευση από το δίκτυο και όλες τις παροχές και υποδοµές. Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - [B-43] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4000τ.µ. 2,5 χλµ από την παραλία, άρτιο και οικοδοµήσιµο µε βάνα άρδευσης όµορο µε οικισµό, ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιµή 60.000 euro<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - [Β-42] ΜΑΡΑΘΙΑ(ΑΜΑΛΙΑ∆Α): Πωλούνται δυο ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 6.500τ.µ. το καθένα άρτια και οικοδοµήσιµα σε ήσυχο δρόµο . Τιµή 15.000euro/στρεµ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-502] ΜΑΡΑΘΙΑ(ΑΜΑΛΙΑ∆Α): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 13500τ.µ. περίπου άρτιο και οικοδοµήσιµο 2.000µ από την παραλία. Τιµή 15.000euro/στρεµ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-502] ΑΜΑΛΙΑ∆Α(ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ): Πωλείται ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ µε 8 ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ-STUDIOS και µια ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 200τµ σε οικόπεδο 60 στρεµµάτων µε 1500 οπωροφόρα δένδρα εισοδήµατος - περισσότερες πληροφορίες εντος του γραφείου µας ΚΩ∆:[Β-496] ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ(ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 5580τ.µ. µε πρόσοψη στον κεντρικό δρόµο Τιµή 350.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-488] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται επί του δρόµου για Κουρούτα ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 6000τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο µε πρόσοψη σε 3 δρόµους περιφραγµένο και µε δικές του αντλιτικές εγκαταστάσεις Τιµή 200.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-478] ΑΜΑΛΙΑ∆Α(ΜΑΡΑΘΙΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8200τ.µ. επί του δρόµου για παραλία Τιµή 80.000euro - ΚΩ∆:[Β-475] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5200τ.µ. επι του δρόµου 800 µέτρα από την χρυσή άµµο του Ιονίου κατάλληλο κ για επαγγελµατική στέγη. Τιµή 180.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-451] ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 6600τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο στα Σκουπέικα Αµαλιάδας περιφραγµένο και µε γεώτρηση Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-517] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 17000τ.µ. κοντά στον Αγ. Ιωάννη Τιµή 3.000euro/στρεµ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-504] ΤΡΑΓΑΝΙ, ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4000τ.µ. στο δρόµο για Μαραθιά µε µεγάλη πρόσοψη. τιµή 85.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆: [Β - 226] ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ(ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ): Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 5580τ.µ. µε πρόσοψη στον κεντρικό δρόµο Τιµή 350.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-488] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στον δρόµο για ρουπάκι κοντά στην Αγ . Άννα 4500τ.µ.αρτιο και οικοδοµήσιµο συνδεδεµένο µε την ∆ΕΗ Τιµή 23.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-463] ΚΑΡ∆ΑΜΑΣ: Πωλείται κοντά στην εθνική οδό πίσω από την τουβλοποιια <ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ> ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 11500τ.µ. άρτιο & οικοδοµήσιµο Τιµή 33.500 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-418] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 8000τ.µ. στην περιοχή Λιβαδάκια Αµαλιάδας µε πρόσοψη σε άσφαλτο Τιµή 95,000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>. - ΚΩ∆:[Β-375] ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ∆ΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 120τ.µ. µε ηµιυπόγειο 50τµ σε οικόπεδο 4,5 στρεµ καινούργια µε σοφίτες , µε αυτόνοµο καλοριφέρ , µε διαµορφωµένο περιβάλλοντα χώρο (γκαζόν , δένδρα ) κλπ Τιµή 255.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-530] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ο ΑΕΡΑΣ 2ου ορόφου 127τ.µ. στην οδο Γ. Παπανδρέου 3 Τιµή 40.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-531] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 70τ.µ. στον δροµο για Αγ. Ιωαννη σε ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 20 στρεµ µε πολλα ελαιοδενδρα και µε αµπελι - Τιµή 400.000ΚΩ∆:[Β-526] ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: Πωλείται ηµιτελής ΚΑΤΟΙΚΙΑ 183τ.µ.σε οικόπεδο 2112τµ Τιµή 300.000 euro - ΚΩ∆:[Β-520] ΚΟΥΡΟΥΤΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ- ΒΙΛΛΑ 85τ.µ. στην παραλία κουρούτας σε οικόπεδο 6200τµ - Τιµή 300.000 euro - ΚΩ∆:[Β-519] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ο πάνω όροφος µια διπλοκατοικίας 85τ.µ.στα <<οικόπεδα Μαρίνη>> κατασκευής 1994 µε τζάκι και αυτόνοµη θέρµανση Τιµή 100.000 euro - ΚΩ∆:[Β-518] ΜΑΡΑΘΙΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.µ. σε οικόπεδο 4,5 στρεµµάτων άρτιο και οικοδοµήσιµο µε 80 οπορωφόρα δέντρα καινούργιας κατασκευής(2006) ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 200000 . [B-10] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 130τ.µ. Ισ-1-2ος όροφος, διαµπερές µε ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, αποθήκη Νέα Χαµηλότερη Τιµή 100.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-3] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 85τ.µ.σε 170τ.µ. οικόπεδο πλήρως ανακαινισµένη ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ Τιµή 75.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-462] ΑΜΑΛΙΑ∆Α,ΤΡΑΓΑΝΙ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 100 τ.µ. 2∆.Σ.Κ.Λ. σε οικόπεδο 4 στρεµµάτων µε σύγχρονες προδιαγραφές µε δέντρα µεγάλα όλων των εποχών οπωροφόρα κλπ. µε τζάκι συναγερµό και αποθήκη. ΝΕΑ χαµηλότερη Τιµή 150.000euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-297] ΡΟΒΙΑΤΑ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 65τ.µ. σε οικόπεδο 760τµ. Τιµή 70.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-498 Ν.ΗΛΕΙΑΣ: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 80τ.µ. στο Σούλι Πηνειας εντος οικι-

σµού σε οικόπεδο 1500τµ µε µεγάλη θέα στην λίµνη και στο πράσινο µε πολλά δένδρα µε τζάκι σύγχρονο περιφραγµένο κ.λ. <<ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝ/ΚΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ Κ ΕΝΑΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ 4.300ΤΜ ΜΕ 57 ΕΛΑΙΟ∆ΕΝ∆ΡΑ 20 ΕΤΩΝ>> Τιµή 62.000 euro<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-494] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (γιαπί) 88τ.µ. σε οικόπεδο 650τµ. περίπου Τιµή 160.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-434] ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΝΕΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Πωλούνται στην Αµαλιάδα καινούργια διαµερίσµατα από 1200 /τµ 1ου ορόφου ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 81τ.µ. 1ου ορόφου µε αυτονοµία ,κατασκευής 2007 Τιµή 130.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β512] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ∆ΥΑΡΙ 70τ.µ. 1∆.Σ.Κ.Λ. 1ος όροφος µε αυτονοµία. ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 90.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-268] ΑΜΑΛΙΑ∆Α:Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 86 τ.µ. πρώτου ορόφου µε θέρµανση και ασανσέρ επί της πλατείας ανεµοµύλου στην οδό Ναυαρίνου και Αρχαίας Ήλιδος . Τιµή 85.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> . [B-36] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 90τ.µ. 2∆.Σ.Κ.Λ.WC 2ος όροφος µε αυτονοµία, ασανσέρ, αποθήκη ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 1450 euro/τµ <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-386] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ κοντά στο κέντρο 80τ.µ. ρετιρέ 3ου ορόφου πλήρως ανακαινισµένο Τιµή 110.000euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>ΚΩ∆:[Β-486] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλoυνται ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (γιαπί) των 100τ.µ. 3ου ορόφου σε καινούργια πολυκατοικία µε πυλωτή Τιµή 70.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-469] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (γιαπί) 200τ.µ. κοντά στον σιδηροδροµικό σταθµό 3ου ορόφου σε καινούργια πολυκατοικία µε πυλωτή Τιµή 140.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-469] OΙΚΟΠΕ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο – ΕΛΑΙΩΝΑΣ 7500τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο κοντά στον προφ. Ηλία Αµαλιάδας µε 180 ρίζες ελιές Τιµή 35.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-513] ΑΜΑΛΙΑ∆Α : Πωλείται στον δρόµο για Σαβάλια ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 11500τ.µ. άρτιο & οικοδοµήσιµο κατάλληλο για κάθε επαγγελµατία ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιµη: 160.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-454] ΣΑΒΑΛΙΑ: Πωλείται κοντά στον δρόµο για Σαβαλια Αµαλιάδας ΕΛΑΙΩΝΑΣ 5000τ.µ.µε 100 ρίζες ελιές Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>ΚΩ∆:[Β-510] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ-ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5800τ.µ. κοντά στον δρόµο προς ρουπάκι άρτιο και οικοδοµήσιµο περιφραγµένο µε άρδευση και σε µεγάλο δρόµο Τιµή 40.000 euro<<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β492] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 677τ.µ. δίπλα στο δηµοτικό στάδιο άρτιο και οικοδοµήσιµο Τιµή 60.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-468] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλουνται ΟΙΚΟΠΕ∆Α κοντά στον δρόµο για ρουπάκι κατάλληλα για κατοικία κ για αγροτική χρήση. -Τιµή 3.000 /στρ <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-456] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 18770τ.µ. στον δρόµο προς ρουπάκι κατάλληλο κ για επαγγελµατική στέγη κ για κατοικία. Τιµή 80.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-455] ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α- Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται επι της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1500τ.µ. καινούργιος σχεδόν έτοιµος σε οικόπεδο 12.000τµ (το ακίνητο έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόµο για επιδότηση 60%) ΚΩ∆:[Β-524]Περισσότερες πληροφορίες εντός του γραφείου µας ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ(ΑΜΑΛΙΑ∆Α) : Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 40τ.µ. καινούργιας κατασκευής - Τιµή 155.000 - ΚΩ∆:[Β-501] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ δίπλα στο κτελ 52τ.µ.µε πρόσοψη σε δυο δρόµους - Τιµή 7000euro/τ.µ. <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-500] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 3000τ.µ.επι του δρόµου προς Χαβαρι άρτιο & οικοδοµήσιµο κατάλληλο για κάθε επαγγελµατία κ για κατοικία. Τιµή 60.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-452] ΚΟΥΡΟΥΤΑ : Πωλείται ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 5200τ.µ. 800 µέτρα από την χρυσή άµµο του Ιονίου κατάλληλο κ για επαγγελµατική στέγη. - Τιµή 180.000 <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> ΚΩ∆:[Β-451] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται στην είσοδο πόλης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 375τ.µ. κατάλληλο για κάθε χρήση µε άνετη πρόσβαση και µε παρκινγκ ΚΩ∆:[Β-479] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ προς ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται το µεζεδοπωλείο <<ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑ∆ΙΚΟ>> στην πλατεία Καλίτσα πλήρως εξοπλισµένο µε εξασφαλισµένη πελατεία και µε πολλά χρόνια λειτουργίας Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>ΚΩ∆:[Β-527] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται στη Ερµού µεγάλη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – Περισσότερες πληροφορίες εντος του γραφείου ΚΩ∆:[Β-509] ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ : Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – CLUB 75τ.µ. full εξοπλισµένο γωνιακό - Τιµή 45.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-507] ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ : Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 70τ.µ. - Τιµή 25.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>>- ΚΩ∆:[Β-506] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στην οδό Καραϊσκάκη Τιµή 10.000 ΚΩ∆:[Β-499] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται κεντρικό ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(είδη δώρου) µε πολλά χρόνια λειτουργίας και µε εξασφαλισµένη πελατεία λόγο συνταξιοδότησης Τιµή 60.000 euro <<∆ιαπραγµατεύσιµη>> - ΚΩ∆:[Β-480] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Πωλείται εντος του εµπορικού κέντρου ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ(καφέ- αναψυκτήριο)µε πολλά χρόνια λειτουργίας, µε εξασφαλισµένη πελατεία και άµεση κερδοφορία ΚΩ∆Β-457 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ προς ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΜΑΛΙΑ∆Α-ΠΥΡΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται ΓΡΑΦΕΙΟ 37τ.µ. στην οδό Καλαβρύτων και Ελ. Βενιζέλου γωνιακό , καινούργιο - 1ου ορόφου - ΚΩ∆:[Β-528] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ πλήρως εξοπλισµένο 350τ.µ.µε όλα τα µηχανήµατα ΚΩ∆:[Β-523] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (πρώην ιατρείο ) 60τ.µ.µε όλους τους απαιτούµενους χώρους στην πλατεία Ελευθερίας ΚΩ∆:[Β-503] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζεται εντος του εµπορικού – ιστορικού κέντρου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ γωνιακός 142τ.µ.µε υπόγειο και πατάρι - ΚΩ∆:[Β508] ΑΜΑΛΙΑ∆Α: Ενοικιάζονται 3 ΓΡΑΦΕΙΑ εντος του εµπορικού κέντρου κοντά στα δικαστήρια των 40τ.µ. Ά Ορόφου - ΚΩ∆:[Β-485]


47

∆ευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες από 150 ευρώ, δυάρια από 170 ευρώ, τριάρια από 220 ευρώ τεσσάρια και 5άρια από 220 ευρώ σε όλες τις περιοχές του Πύργου και σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΥΜΠΑΝΗ Γ. Πατρόκλου 2 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 2621023996 και 6932623342 ΜΑ23 -------------------.. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ & ∆ΥΑΡΙΑ στο Κατάκολο πλήρως εξοπλισµένα µε πολλές παροχές Τηλ. 6974960226 ΜΑΣ602 -----------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ & 2ΑΡΙΑ επιπλωµένα µε αυτόνοµη θέρµανση από 200 ευρώ, κοντά στην Αµαλιάδα µε θέα το Ιόνιο πέλαγος. Πληρ. τηλ. 26220/24550, κιν. 6945310041. ΜΑ6864 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ επί της οδού Παπαφλέσσα απέναντι από το 6ο δηµοτικό σχολείο και το 1ο γυµνάσιο Πύργου. Τηλ. 6978877523 ΜΑΣ900 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΦΙ∆ΙΑΣ, 80 µ. από τη θάλασσα, εβδοµαδιαίως, µηνιαίως ή σεζόν. Τηλ. 6932338850 ΜΑ981 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 2½ δωµατίων 65 τ.µ. και τεσάρι 80 τ.µ. επί της κεντρικής πλατείας, κατάλληλα και για επαγγελµατική στέγη. Πληρ. τηλ. 26210/33263, 22560, Πύργος.ΜΑ992 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ, Μυστρά 17. Πληρ. τηλ. 26210/34854.ΜΑ448 -------------. ΑΘΗΝΑ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ διαµπερές 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωµένο, λεωφ. Αλεξάνδρας (πάροδος). Πληρ. τηλ. 6974992426. ΜΑΣ798. -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ στον Αγ. Ηλία Πύργου. Πληρ. τηλ. 6949870058. ΜΑ2043 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ µεζονέτα 150τ.µ. σε οικόπεδο τριών στρεµµάτων ηµιτελής στο δεύτερο χιλιόµετρο εθνικής Πύργου - Πατρών. Θα προτιµηθεί ζευγάρι που επιθυµεί να φροντίζει το σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο , δεκτοι και αλλοδαποι. τηλ. 6946596699.MA660 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 60 µ², πάροδος ∆αβάκη 13 στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26250/23196. ΜΑ1101 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 58 ΚΑΙ 68 Τ.Μ., Όθωνος Αµαλίας 24, Αµαλιάδα, άνωθεν καφετέριας «ΕΠΩΝΥΜΟ». Πληρ. τηλ. 6977265767 και 2610/277055.ΜΑ1098. --------------

Στην

. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ (τριάρι, δυάρι, γκαρσονιέρα) µε αυτόνοµη θέρµανση, στην οδό Γερµανού και Οµήρου, πάνω από το κατάστηµα Hondos Center Πύργου. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 26210/22111, ώρες καταστηµάτων. MAΣ1193 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 30 τ.µ. 1ου οροφου, Ωρωπού και Αροανίων, στην Πάτρα πλησίον ΤΕΙ, αυτόνοµη θέρµανση. Πληρ. τηλ. 26230/33122, κιν. 6932548303. ΜΑ449 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ρετιρέ 42 τ.µ. επί της οδού Τοπάζη και Ζακύνθου. Πληροφ. στο τηλ. 26210/32092. ΜΑ1870 ------------. ∆ΥΑΡΙ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 55 µ² στον Πύργο επί της οδού Αγ. Γεωργίου 62, µε αυτονοµία θέρµανσης και θέση πάρκινγκ εντός του οικοπέδου. Πληρ. τηλ. 6974882520.ΜΑ761. ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον Πύργο κεντρικό, διαµπερές ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 97 µ² πλήρως εξοπλισµένο. Πληρ. τηλ. 6947601235, 6947601236. ΜΑ1853 ------------\. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ, Κοκκίνου 10, 3ος όροφος διαµπερές επιπλωµένο. Πληρ. τηλ. 6947320155, 26210/44955. ΜΑ1815 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ επιπλωµένη στην περιοχή Κατακόλου. Πληρ. τηλ. 6936358783 ή στο τηλ. 6973683998. ΜΑ1822 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ περιοχή ∆εξαµενής, επιπλωµένη ή µη. Πληρ. τηλ. 26210/34142, 6986151126. ΜΑ1821 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2ΑΡΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ στην Αµαλιάδα, επί της Επτανήσου 49. Πληρ. τηλ. 6972553850. ΜΑ1823 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ στην οδό Υψηλάντου µε αυτόνοµη θέρµανση. Πληρ. τηλ. 26210/32494 και κινητό 6979213694. ΜΑ1810 ------------. ENOIKIAZETΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ∆ΥΑΡΙ 60 τ.µ. µε αυτόνοµη θέρµανση σε µονοκατοικία µε κήπο επί της οδού Αγίων Πάντων 3 Πύργος πλησίον νεκροταφείου, τιµή 350 ευρώ. Πληρ. στο τηλ. 6944880083. ΜΑ1763 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ΑΡΙ 1ου ορόφου µε αυτόνοµη θέρµανση και ηλειακό θερµοσίφωνα, Ιφίτου 16 (παλιά Νοµαρχία). Πληρ. τηλ. 6989130458.ΜΑ1773 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 150 µ² πολυτελούς κατασκευής στην οδό Καταραχίου. ∆ιαθέτει µεγάλες βεράντες και τζάκι. Πληρ. τηλ. 26210/27884. ΜΑ1741 ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ επιπλωµένη 90 τ.µ. στο δηµοτικό διαµέρισµα Μέλισσας του ∆. Λεχαινών µε κήπο και αυτόνοµη θέρµανση. Πληρ. τηλ. 26230/23023. ------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 58 και 68 µ², Όθωνος Αµαλίας 24, Αµαλιάδα, άνωθεν καφετέριας «ΕΠΩΝΥΜΟ». Πληρ. τηλ. 6977265767, 2610/277055.

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία . ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 50 τ.µ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

επί των οδών Αιόλου 2 µε πρόσοψη και στην Γερµανού µε πατάρι και WC. Πληρ. τηλ. 6972367931, 6946866562. ΜΑ84

στον Πύργο στην Ερµού επιπλωµένο και µε κλιµατισµό. Πληρ. εντός του καταστήµατος, τηλ. 6943435834.ΜΑ3202

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

στον Πύργο Γρηγορίου Ε10 50 τ.µ. µε πατάρι 40 τ.µ. Πληρ. τηλ. 26210/34944, κιν. 6937668218. ΜΑ137

. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

έως 120 µέτρα σε περιοχή Πύργου – Λαµπετίου. Πληρ. τηλ. 6936740090, µετά τις 4.00 µ.µ. ΜΑ1863

. ΣΚΑΦΙ∆ΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΑΡΙΑ

επιπλωµένα, φάτσα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6972224044. ΜΑ287.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 130 τ.µ.

περίπου επί της Εθνικής οδού Πύργου – Αρχ. Ολυµπίας, κόµβος Αγ. Γεωργίου, έναντι αντιπροσωπείας ∆ανίδη. Τηλ. 6948047163, οικοδοµικό συγκρότηµα Π. Μυλωνά. ΜΑ637.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

στην οδό Παπαφλέσσα 27 στην Αµαλιάδα 105 τ.µ. λουξ, µε αυτόνοµη θέρµανση. Πληρ. τηλ. 6972051895. MA692

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

στον πρώτο όροφο, µε αυτόνοµη θέρµανση στην οδό 28ης Οκτωβρίου 51, κοντά στα ΤΕΙ. Πληρ. τηλ. 26210/36258 (πρωί), κινητό 6936864931.MA1983

ΑΘΗΝΑ ΝΕΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ 22 & ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ

1. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 69 τ.µ., 3ος όροφος, έτος κατασκευής 1969, διαµπερές, επιδότηση κτιρίου για εργειακή πιστοποίηση. Αποκλείονται µεσίτες, τιµή 140.000. 2. ΑΠΟΘΗΚΗ, 41 τ.µ., ηµιυπόγειο, έτος κατασκευής 1969, γωνιακό, φωτεινό, Αποκλείονται µεσίτες, τιµή 40.000 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947187137. ΜΑ193

στο κέντρο του Πύργου, οδός Ερµού 5, ισόγειο 35 τ.µ., µε πατάρι 19 τ.µ. και υπόγειο 14 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6944418741 ΜΑ6824

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

39 τ.µ., στην Ερµού 93Α, µε δυνατότητα κατασκευής παταρίου. Πληρ. τηλ. 26210/30501. ΜΑ131

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Α) ∆ΥΑΡΙ στο β’ όροφο επιπλωµένο, καθαρό µε κουζίνα – ψυγείο, ευάερο, ευήλιο. Β) ∆ΥΟΜΙΣΑΡΙ α’ όροφο επιπλωµένο, µε κουζίνα – ψυγείο, ασανσέρ, κεντρική θέρµανση στο κέντρο του Πύργου. Γ) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ φρεσκοβαµµένη καθαρή, επιπλωµένη, µε ψυγείο, κουζίνα στο κέντρο του Πύργου, κατά προτίµηση σε καθηγητές, φοιτητές, στρατιωτικούς και του δηµοσίου. Πληρ. τηλ. 26210/25011, 6938990613. ΜΑΣ976

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ

στον Α’ όροφο, 6-7αίθουσες, για φροντιστήριο (πρώην ∆ΟΜΗ), Λετρίνων 11, 190τ.µ. και επίσης ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ στη Γερµανού 6 στον β’ όροφο, 2 γραφεία 90 τ.µ. Πληρ. τηλ. 26210/24031. ΜΑ1774

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 3ΑΡΙ

άνετο πλήρως ανακαινισµένο επί της οδού Γυµνασιάρχου ∆ούκα. Πληροφ. στο τηλ. 6936181514. ΜΑ1776

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

140 τ.µ., LUX κατασκευής στα Γρανιτσέικα Πύργου (στο δρόµο προς Σκουροχώρι – Σκαφιδιά). Πληρ. τηλ. 6936572099, 6937103165. ΜΑ1777

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

για επαγγελµατική χρήση 140 τ.µ. Τηλ. 6936728070, 6932323606 ΜΑ360

.ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ καταστήµατα Ερµού 120,75 Πύργος. Πληρ. τηλ. 2621033652 ΜΑΣ 719 -------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 58µ² µε πατάρι και αποθηκευτικό χώρο, Ερµού 25 στον Πύργο. Πληροφ. δίπλα στα παιδ. παπούτσια. Πληρ. τηλ. 26210/22734, ώρες καταστηµάτων.ΜΑ6829 -------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΣΟΓΕΙΟ 150 τ.µ. στην οδό Πατρών – Πύργου στο 5ο χλµ., για κάθε επαγγελµατική χρήση. Τηλ. 26210 27194, 6944982876 ------------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 100 ΣΤΡ. πλησίον Αρχαίας Ολυµπίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων. Συζητούνται κι άλλες µορφές συνεργασίας. Τηλ. 6932453725, 6947998236 ΜΑ984 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 106µ² σε κεντρ. σηµείο του Πύργου. Πληρ. τηλ. 6947800302.ΜΑΣ475 -------------. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 100 µ² ολόκληρος ή τµηµατικώς σε κεντρικό µέρος του Πύργου, κατάλληλος για γραφείο – επαγγελµατική χρήση Φροντιστήρια, κ.λ.π. Πληροφορίες τηλ. 26210/30988, κιν. 6932731364.ΜΑΣ2044.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ 5ΑΡΙ

100 µ², Κοκκίνου και Πλήθωνος 3 Πύργος, διαµπερές, ρετιρέ καινούριο µε εντοιχισµένη κουζίνα, απορροφητήρα, πάρκινγκ κα αποθήκη, αυτόνοµη θέρµανση. Αποτελείται από 3 υπνοδωµάτια, σαλόνι, κουζίνα και λουτρό. Πληρ. στο τηλ. 6 9 3 2 6 0 8 1 8 1 , 26210/51906. ΜΑ1811

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

100 µ. από τη Νοµαρχία επί της πλατείας Μιχ. Ξυστρή, 1ο ∆ηµ. Σχολείο, φωτεινά, µεγάλες βεράντες (καθαρά) χωρίς το άγχος των κλειστών ηµιυπαίθριων χώρων, από οικοπεδούχο. ∆ΑΝΕΙΑ ∆ΕΚΤΑ. Τηλ. 6974960226.ΜΑΣ800.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

3 δωµατίων στου Ζωγράφου, διαµπερές, 4ου ορόφου, σε άριστη κατάσταση. Πάρκο, συγκοινωνίες, Πανεπιστήµια, Νοσοκοµεία δίπλα. Τιµή: 470 Ευρώ. Τηλ: 693 70 66 114 ΜΑ828

150 τ.µ., ισόγειο, 100 µ. από την πλατεία του Πύργου, κατάλληλο για φούρνο, γυµναστήριο και για οποιαδήποτε άλλη επαγγελµατική χρήση. Πληρ. τηλ. 6949126268. ΜΑ6022

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ ∆ΥΑΡΙ

κεντρικό, µεγάλες βεράντες. Τηλέφωνο 26210/31892 και κιν. 6936914084.

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΟΦΟ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

50 τ.µ., 6ου ορόφου (κεντρικό) επιπλωµένο, µεγάλη βεράντα µε τέντες (ρετιρέ) , αυτονοµία θέρµανσης και aircondition. Πληρ. τηλ. 6932905543, 6937242526. ΜΑ1803

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 98 τ.µ.

µε δύο κρεβατοκάµαρες στον α’ όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού ∆εληγιάννη και Κοκκίνου (ακριβώς απέναντι από το υποκατάστηµα των ΕΛΤΑ) µε δυνατότητα χρησιµοποίησης και για επαγγελµατικό χώρο. Πληρ. τηλ. 6944393637. ΜΑ1843

. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤRANS

Πληρ. τηλ. 6938425859 ΜΑ395

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΚΤΙΣΤΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑ

υπερπολυτελούς κατασκευής (2½αρι 75 τ.µ.) διαµπερής, µεσηµβρινή µε πόρτα ασφαλείας, αυτόνοµη θέρµανση, δορυφορική T.V. & αποθήκη. ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ. ∆/νση: Ζακύνθου 27. ΟΧΙ ΑΛΛΟ∆ΑΠΟΙ. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Τηλ. 6976992766. ΜΑ1814

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΙΑ

50 µ. από τη θάλασσα στην παραλία του Αγ. Ηλία για τους καλοκαιρινούς µήνες. Πληρ. τηλ. 6949070058, 6936611888. MA770


48

∆ευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙ πιτµπουλ 3 µηνών, καθαρόαιµο, εµβολιασµένο. Πληρ. τηλ. 6979649476, 300 ευρώ. ΜΑ6353 ---------------. ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ από τις πιστωτικές σας κάρτες. Ακόµα και αν είναι χρεωµένες όλο το πιστωτικο τους όριο. Ρωτήστε µας!!! ΚΥΡΙΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ. Τηλ. 6955648163. ΜΑ6481 ----------------. ΚΟΥΝΕΛΙΑ, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, ΖΩΝΤΑΝΑ 1,5 kg κρέας καθαρό, 10 ευρώ έκαστο και 1 τροχόσπιτο, 1100 ευρώ. Τηλ. 26220 94690 ΜΑ542 ---------------.. ΠΑΓΩΝΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε χαµηλή τιµή, των 4 ετών και των 1½ ετών θηλυκά και αρσενικά. Πληρ. κιν. 6936728150.ΜΑ390. ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙ∆ΕΣ ΑΛΠΙΝΕΣ και κατσίκια αρσενικά – θηλυκά, καθαρόαιµα. Τηλ. 6946387487 ΜΑ814 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ 4,5 µ. µε κοτσαδούρα, 1.200 ευρώ και βιτρίνα ψαριών 1,20Χ0,70Χ1,30 σε καλή τιµή. Τηλ. 6932297574 ΜΑ832 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΧΩΡΙΣΤΗΡΑΣ PIERALISI αυτόµατος. Τηλ. 6936784594 ΜΑ973 ---------------.. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΨΗΣΤΑΡΙΑ σε κεντρικό σηµείο στην Αµαλιάδα. Τηλ. 6972793651.MA971. ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΚΥΛΙΑ. Πληρ. τηλ. 6972667825. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου καφετέριας στην Αµαλιάδα σε πολύ καλή κατάσταση, προτζέκτορας, επαγγελµατικό ψυγείο, κ.α. Πληρ. τηλ. 6972175788. ΜΑ419 ---------------. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, διάφορα παλιά οικοδοµικά υλικά, τούβλα, πυρότουβλα και διάφορα µικροαντικείµενα παλαιάς εποχής, έπιπλα αντίκες, µοναδικός συλλέκτης στην Αµαλιάδα. Πληρ. τηλ. 26220/24747. MA1987 ---------------. ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ – ∆ΑΝΕΙΑ Τραπεζικά δάνεια κάθε ανάγκης (στεγαστικά, επιχειρηµατικά, καταναλωτικά κ.λ.π.). «Μάζεµα» και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ∆ΑΝΕΙΩΝ και καρτών µε χαµηλότερα επιτόκια και µικρότερες δόσεις. Έρευνα της τραπεζικής αγοράς για τις ιδανικότερες λύσεις. Σοβαρή διαπραγµάτευση µε τις τράπεζες για λογαριασµό σας. «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ»: Άµεση τακτοποίηση των εξοφληµένων δυσµενών µε τη φροντίδα ειδικού συνεργάτη στην Αθήνα. Τραπεζικές διαµεσολαβήσεις, Παντανάσσης 64, 2ος όροφος, Πάτρα. Τηλ. σταθερό και φαξ 2610/277849, κιν. 6944616477. ΜΑ1846 ----------------

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, πρατηρίου άρτου.

Πληρ .τηλ. 6936703126. ΜΑ1762

. ΣΕΤΤΕΡ ΚΟΥΤΑΒΙΑ

αγγλικά, λευκό – πορτοκαλί, 2 µηνών, από γονείς µπεκατσόσκυλα, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. Τηλ. 6936507498.

Στην

. ∆ΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ έως 30.000 ανεξάρτητα από υπερδανεισµό και ΤΕΙΡΕΣΙΑ σε ιδιώτες, δ. υπαλλήλους, συνταξιούχος και επαγγελµατίες εντός 4 ηµερών. Συνεργασία µε 6 τράπεζες σε όλη την Ελλάδα. Εκταµίευση στην πόλη σας. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Τηλ. 2310/554514, fax 2310/554517, κιν. 6972886998 WEBSITE: www.moneycashgram.gr. ΜΑ1845 ---------------. ΜΕΛΙΣΣΙΑ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 24 ΜΕΛΙΣΣΙΑ διώροφα µε την κυψέλη, περιοχή Πύργου. Πληρ. τηλ. 6974882520.ΜΑ776. ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΑ και εµπορεύµατα βιβλιοχαρτοπωλείου,τιµή 4000 ευρώ. ∆εκτές και ευκολίες τηλ. 6934009334. ΜΑ1828 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΑ για πάχυνση περιοχή Πύργου. Πληρ. στο τηλ. 6932584768. ΜΑ1842 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΠΑΛΕΣ σανό – τριφύλλι και βρώµη και καρούλι ποτίσµατος Φ100, 300 µ. Ζισοπουλου. Πληρ. τηλ. 6944146338. ΜΑ1809 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ & Επανιέλ Μπρετόν, καθαρόαιµα, ιδανικά για όλα τα κυνήγια. Επίσης πωλούνται Σέττερ και Πόιντερ κουτάβια. Πληρ. τηλ. 6934151298. ΜΑ1813 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΧΑΣΚΙ 40 ηµερών, περιοχή Αµαλιάδα. Πληρ. τηλ. 6934052794. ΜΑ1812 ---------------. ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ υψηλής γενεολογίας, απόγονος διεθνών πρωταθλητών Ευρώπης, γονείς αγωνοµάχοι, αρσενικό λευκό πορτοκαλί, αγωνιστικών ικανοτήτων, γιος του VALL DI VAL GROSSA, πρωταθλητής, µορφολογίας εργασίας CAMPION Ιταλίας GR, πρακτικού κυνηγιού, µητέρα, κόρη του LONE DE SAINT LUBIN, παγκόσµιος πρωταθλητής Ευρώπης µε 15 πρωταθλητές στο PEDIGRI. Μόνο για πραγµατικούς λάτρεις της φυλής, 400 ευρώ έκαστο. Τηλ. 6971739402, Πύργος Ηλείας, µε χαρτιά PEDIGRI KOE. Απόγονοι από Γαλλικά αίµατα INTY DE SAINT LUBIN, NATO DE SOYS LES VIVIERS, SKA DE SAINT TUGEN, FENCH DE SOYS LES VIVIERS. ΜΑ1767 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ – ΚΑΤΣΙΚΙΑ & 2 ΤΡΑΓΙΑ, περιοχή Επιταλίου. Πληρ. τηλ. 26210/71975, 6978938835. ΜΑ1746 ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ παν τσόου τσόου καθαρόαιµα 2 µηνών 100 ευρώ το ένα. Πληρ. στο τηλ. 26250/32506. ΜΑ1714 ---------------. ΣΕΤΤΕΡ ΚΟΥΤΑΒΙΑ αγγλικά, λευκό – πορτοκαλί, 2 µηνών, από γονείς µπεκατσόσκυλα, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. Τηλ. 6936507498.ΜΑ1761. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΠΑΛΙΑΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 940 µε υδραυλική ανέµη, µοντέλο ’90, σε αρίστη κατάσταση. ∆εκτός έλεγχος και δοκιµή. Πληρ. τηλ. 6939069057.ΜΑ1753. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΚΗΝΗ 10Χ4 µ., 40 τ.µ. µε πόρτες, σωλήνες αλουµινίου από 590 ευρώ µόνο 420 ευρώ, καινούρια στη συσκευασία της. Πληρ. τηλ. 26220/94690. ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 30 ΠΡΟΒΑΤΑ, Γερµανοχιώτικα ετοιµόγεννα. Πληρ. τηλ. 6974303484. ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΒΕΣ ξεκινηµένες για λαγό. Πληρ. τηλ. 6979955518. ---------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ µηχανές espresso επαγγελµατικές µεταχειρισµένες έτοιµες προς λειτουργία µε ένα γκρουπ και δύο γκρουπ. Θα παρέχεται σέρβις και ανταλλακτικά. Τηλ. επικοινωνίας 6992442709.

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

. FACE: ΚΟΠΕΛΑ 30 ετών νοσηλεύτρια από Ηλεία ζητά κύριο για γνωριµία γάµου ΚΟΠΕΛΑ 37 ετών από Ηλεία ζητά κύριο για γνωριµία γάµου ΚΥΡΙΑ 43 ετών χωρισµένη ζητά κύριο για σοβαρή γνωριµία ΚΥΡΙΑ 51 ετών µόνη ζητά κύριο για γνωριµία - συµβίωση. ΚΥΡΙΟΣ 39 ετών από Πύργο επιχειρηµατίας ζητά κοπέλα για γάµο ΚΥΡΙΟΣ 45 ετών από Ηλεία, ελεύθερος επαγ. ζητά κοπέλα για γάµο. ΚΥΡΙΟΣ 50 ετών από Πύργο ευκατάστατος ζητά κυρία για σοβαρή σχέση ΚΥΡΙΟΣ 59 ετών από Ηλεία ζητά κυρία για γνωριµία γάµου.

. ΕΝΕΧΥΡΟ∆ΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ!!!

Ενεχυρο- αγορά σε οτιδήποτε χρυσό, λίρες – χρυσά δόντια, κ.α. ΠΑΤΡΑ: Πατρέως 63-65, 2610/621814. Τηλ. κιν. ραντεβού 6977044576, κο Αναστάσιο. ΜΑ6224.

ΣΚΥΛΙΑ

Σχολή εκπαίδευσης σκύλων, εκπαιδεύουµε όλες τις ράτσες σε όλα τα θέµατα. ∆ιαφνιώτισσα Αµαλιάδας. Πληρ. τηλ. 6946473026.ΜΑ1097.

. ΕΠΙ∆ΙΟΡΘΩΝΩ

έπιπλα – κουφώµατα – πόρτες – κουζινικά και κάθε είδους ξύλινες κατασκευές. Πληρ. τηλ. 6937879671. ΜΑ6308

. ΑΓΟΡΑΖΩ ΣΤΑΦΙ∆ΕΣ και σταφύλια

προς οινοποίηση. Πληροφ. στο τηλ. 6958184463. ΜΑ1778

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΛΟΓΟ

2 χρονων ράτσας Ανδραβιδέικια. Πληρ. τηλ. 6977413105. ΜΑ1875

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ FACE ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ & ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ Παντανάσσης 29- ΠΑΤΡΑ Τηλ. 2610/270892 – 6947307024. ΜΑ6866 ----------------. ΚΥΡΙΟΣ 65 ετών, επιθυµεί γνωριµία µε κυρία για σοβαρή σχέση. Πληρ. τηλ.6937316996. MA1994 ---------------. 45ΧΡΟΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ εµφανίσιµη, φινετσάτη ΖΗΤΑ εχέµυθη γνωριµία µε κύριο και ό,τι γίνει. Πληροφορίες στο 6982697270. ---------------. Α∆ΕΣΜΕΥΤΕΣ ∆ΕΣΠΟΙΝΙ∆ΕΣ, ΚΥΡΙΕΣ κάθε ηλικίας, πολύ εµφανίσιµες, θέλουν να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους. Αν ψάχνετε το ίδιο µπορούµε να σας εξυπηρετήσουµε άµεσα. Πληρ. τηλ. 210/ 5239191, 210/5239427, 6975764343. ΜΑ2870

. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΗΤΑ Από όλες τις πιστωτικές κάρτες σας µε ή χωρίς διαθέσιµα. Αποκτήστε σήµερα µετρητά από 1000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και εξοφλήστε σε πολλές άτοκες δόσεις. Εξυπηρέτηση καθηµερινά, τηλ. 6947466606. ΜΑ274

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

γαλβανιζέ 3 στρέµµατα, λυόµενο µε παράθυρα, εξαερισµό, 2 αερόθερµα και σταγονίδια καινούργια. Πληρ. τηλ. 6972038114. ΜΑ1849

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ

3 γίδες µαρτίνες γαλακτοπαραγωγής, διασταύρωση αλπίνες µε ζάνες. Τιµή 150 ευρώ η καθεµία. Πληρ. τηλ. 6938679728. ΜΑ1092

Γκέκας µαθηµένα και ξεκινηµένα µε δοκιµή επίσης ΠΩΛΕΙΤΑΙ λύκος διασταύρωση µε Ροντβαηλ, 10 µηνών, εκπαιδευµένο για φύλακας. Πληρ. τηλ. 6934411645. ΜΑ1765

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

ψησταριά µονή 400 ευρώ, φριτέζα διπλή µε γκάζι 300 ευρώ, µπενµαρί 250 ευρώ, θερµοθάλαµο 1,20Χ80Χ80, για πέντε λαµαρίνες 250 ευρώ, γούρνα διπλή 1,20, 200 ευρώ, φούσκα 2 µέτρα 200 ευρώ, φούρνος µε πυρότουβλα για δύο λαµαρίνες 200 ευρώ, πιάτα διάφορα µεγέθη, στη µισή τιµή της αγοράς. Πληρ. τηλ. 6995122477. ΜΑ126

. ∆ΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

έως 30.000 ανεξάρτητα από υπερδανεισµό και ΤΕΙΡΕΣΙΑ σε ιδιώτες – δ. υπαλλήλους – συνταξιούχους & επαγγελµατίες εντός 4 ηµερών. Συνεργασία µε 6 τράπεζες σε όλη την Ελλάδα. Εκταµίευση στην πόλη σας. Τηλ. 2310/554514, fax: 2310554517, κιν. 6972886998. WEBSITE:www.moneycashgram.gr ΜΑ198

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 4ΑΡΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

περιφραγµένη µε µεγάλο κήπο και γκαράζ στην περιοχή συνοικισµός Κοκκιλώνι Πύργου. Πληρ. τηλ. 2 6 2 1 0 / 3 6 8 1 5 , 6930241894. ΜΑ261

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ 4Χ2,20 µ. µάρκας DETHLEFFS σε άριστη κατάσταση, µε κουζίνα, θερµοσίφωνα, τουαλέτα, καλοριφέρ, φυλασσόµενο σε υπόστεγο από ιδιώτη. Τιµή 2.000 ευρώ. Τηλ. 6978468615 από 5.00 έως 9.00 µ.µ. ΜΑ630

. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΑΡΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

στον πρώτο όροφο, µε αυτόνοµη θέρµανση στην οδό 28ης Οκτωβρίου 51, κοντά στα ΤΕΙ. Πληρ. τηλ. κινητό 6936864931. ΜΑ1877

. ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ή ΤΣΙΜΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 1) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο γ’ όροφο διαµέρισµα 124 µέτρα, επιπλωµένο, τιµή 105.000 ευρώ 2) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ µαγαζί επί της Αγ. Μαρίνης 160 τ.µ. σε 500 µέτρα οικόπεδο για οποιαδήποτε χρήση. 3) ∆ιαµερίσµατα (Γκαρσονιέρες, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια), οικόπεδα, καταστήµατα, εντός της πόλης του Πύργου. 4) Οικόπεδα σε οικισµούς του Πύργου (Κατάκολο, Σκαφιδιά, Λαστέικα, Ανθόπυργο) 5) Χωράφια και οικοπεδοχώραφα ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 1) ∆ιαµερίσµατα (35 έως 120 τ.µ.) σε κεντρικά σηµεία του Πύργου 2) Κατάστηµα 85 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6977316838 2621033183 6972402213 ΜΑΣ669

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΑ αντίκες σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6936843536, ώρες επικοινωνίας 6.00 µε 9.30 το βράδυ. ΜΑ417

. ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ

«Ο ΓΙΑΝΝΗΣ»

. ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΩΣ

Απ’ όλες τις πιστωτικές σας κάρτες ακόµη και αν δεν έχετε διαθέσιµο ή έχετε υπέρβαση σε πολλές άτοκες τραπεζικές δόσεις από 1.000 – 100.000 ευρώ. Εξυπηρέτηση αυθηµερόν µε το µεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς καθηµερινά και Σαββατοκύριακα. Κος Γεωργίου, τηλ. 6988338898, 6976699988. MA1859

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ

βιτρίνες, ψυγεία, έπιπλα (όχι µεµονωµένα). Σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6982319297. ΜΑ1775

ΜΕ ΑΛΛΟ∆ΑΠΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙ∆ΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ

Η εγγύηση του Γραφείου µας είναι η πολυετής πείρα µας και ο σεβασµός µας στον πελάτη. Πλήρης εχεµύθεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Τηλεφωνήστε για περαιτέρω πληροφορίες στο fax 26210/36475, 26210/25170, κιν. 6932154703, 6932424029.ΜΑ777.


49

∆ευτέρα 10 Aυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

Στην

Α) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο εντός σχεδίου πόλεως πλησίον ΟΣΕ 220 τ.µ., τιµή λογική

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο στο Κολίρι 4.300 στρ. στη θέση Γεράµπελα. Πληρ. τηλ. 6944456509. ΜΑ6822 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α, 1 στρεµ. έκαστο, άρτια και οικοδοµήσιµα, µε συντελεστή δόµησης 0,8 εντός οικισµού Αγ. Ιωάννη, αµφιθεατρικά µε φανταστική θέα το Ιόνιο. Πληροφ. τηλ. 6937454934, ιδιώτης. ΜΑ6985 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2650 εντός οικισµού στο Βούναργο. Πληρ. τηλ. 6978801418, 210/7663516. ΜΑ311 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2,150 στρ. οικοδοµήσιµο στον Ανθόπυργο απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Πληρ. τηλ. 6971635129. ΜΑ322 ----------------. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ στη Μαραθιά, στο δρόµο προς παραλία, εφαπτόµενα της ασφάλτου. Μονοκόµµατα ή µεµονωµένα. Πληρ. τηλ. 6936407389. MA837 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙ 4 στρεµ. κατάλληλο και για οικοδοµή στο δρόµο Μυρτιάς – ∆ουνεΐκων µετά το σχολείο της Μυρτιάς. Πληροφ. στο τηλ. 6945304105. MA1871 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΣΙΟ 20 ΣΤΡΕΜ. στο Πανόπουλο του δήµου Λασιώνος στην περιοχή Αγιος Γεώργιος στο κεντρικό δρόµο Τριπόλεως Πύργου µε φως και νερό. Κατάλληλο για επιχείρηση, οικόπεδα και βοσκότοπος. Πληρ. τηλ. 210/7788695 και 6976795343. ΜΑ1760 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο στον Πύργο 280 µ² µε 20 µ. (φάτσα) στην οδό Ναυσικάς. Πληρ. τηλ. 26210/23083. ΜΑ1772 ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1000 τ.µ. εκτός αναδασµού κάλυψη 400 µ. Πληρ. στο τηλ. 26210/24974. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1400 τ.µ., εντός σχεδίου χωρίον Σαλµώνη. Πληρ. τηλ. 26210/36683 Πύργος, τηλ. 210/3247985 Αθήνα.ΜΑ680. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 320 µ² στην Αµαλιάδα επί της Τσε Γκεβάρα 4, πλησίον 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αµαλιάδας, άρτιο και οικοδοµήσιµο. Τιµή 87.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6976697887.ΜΑ1751. ---------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 5 στρ. περιοχή Αγγινάρα (500 µ. από την Αλφειού) στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 6930632634.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 10 στρεµ.

στα Μαγουλιανα Γορτυνίας στη θέση Πηλαλήστρα – Καµίνια εφαπτόµενο µε δρόµο Βυτίνα – Λαγκάδια – κάµπινγκ και ελατόδασος. Πληροφ. τηλ. 2795082351. MA695

Β) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγίου Γεωργίου και ΚΤΕΟ Ανθόπυργος 1000 έως 2.000 τ.µ., κατάλληλο για έκθεση αυτοκινήτων, αθλητικές δραστηριότητες και οποιαδήποτε σοβαρή επιχείρηση. Τηλ. 26210 25011, 6938990613, 6932924343 ΜΑΣ823

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟ

α) ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 µ² σε πολύ προνοµιούχο θέση. β) ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ – 3 στρ. µε διάφορα δένδρα. Πληρ. τηλ. 26210/34280, βραδ. ώρες. ΜΑ1800

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο

επί της οδού Στεφανοπούλου 16, κατάλληλο για δηµιουργία µαγαζιού ή σπιτιού. Πληρ. στο τηλ. 6945327687. ΜΑ1837.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

στη Νέα Εθνική οδό στο ύψος της Βάρδας αγροτεµάχιο 9 στρεµµάτων. Πληρ. τηλ. 6977413105. ΜΑ1876

. ΠΥΡΓΟΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α

α) Οδός Σαχτούρη στον Πύργο 410 µ² β) Περιοχή Κούβελου στον Πύργο 1220 µ². Πληρ. τηλ. 6944889983. ΜΑ1111

. ΣΤΟ ΠΕΛΟΠΙΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

6 στρεµ. µε 70 µ. φάτσα σε αγροτικό δρόµο, άρτιο και οικοδοµήσιµο, ρεύµα, όπισθεν γηπέδου. Πληρ. τηλ. 6978224023. ΜΑ646

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο

600µ² δίπλα στο ΣΤ’ δηµ. σχολείου Πύργου µε συντελεστή δόµησης 2. ∆ίνεται και αντιπαροχή. Πληρ. τηλ. 6937115091. ΜΑΣ5015

. ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΙΚΟΠΕ∆Α

άρτια και οικοδοµήσιµα εντός της κοινότητας. Πληρ. τηλ. 26210/51808, 6976555286. ΜΑΣ6605

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α άρτια και οικοδοµήσιµα στο 10ο χλµ. Πύργου – Κατακόλου. ∆εκτές µόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6976555283.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ∆ΟΥΝΕΪΚΑ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ 4 ΣΤΡ.

περιέχον 80 µεγάλα καρποφόρα ελαιόδεντρα εντός οικισµού. Προσφέρεται ολόκληρο ή µέρος. ∆υνατότητα νόµιµης οικοδόµησης ανά χίλια τετραγωνικά µέτρα. Πληρ. τηλ. 2940/32850, 6942474813. ΜΑ6885

. ΠΥΡΓΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΙΦΑΤΣΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο

258 µ², σ.δ. 2, οδός Μπελούση (δεξαµενή). Πληρ. τηλ. 26210/25689, 6 9 4 5 3 7 5 6 4 7 , 6945833678.ΜΑ694.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙ

11,5 στρεµµάτων στη θέση Μεσολογγάκι Αµαλιάδας. Πληρ. τηλ. 26210/22474. ΜΑ1855

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΝΙ – ΜΑΡΚΕΤ

µε 3 άδειες λειτουργίας (άρτου – τσιγάρα – µαναβικής) µε σταθερή πελατεία, εντός του Πύργου, όπισθεν ΤΕΙ. ∆εκτές µόνο σοβαρές προτάσεις. Τιµή λογική. Πληρ. τηλ. 26210/32688, 8.00 – 15.00 και 17.30 – 22.00.ΜΑ594.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ πολυτελούς κατασκευής

Αυτονοµία στη θέρµανση σε νεοανεγειρόµενη οικοδοµή.

ΑΦΟΙ Α. ∆ΑΡΖΕΝΤΑ ΦΩΚΙΩΝΟΣ 37 ΠΥΡΓΟΣ

Πληρ. τηλ. 26210/37234, 694 4592953.ΜΑΣ718.

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Καπογιάννη και Κρεστενίτου Πύργος Τηλ. 2621037406 . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 4680 τ.µ. του αναδασµού στο Σκουροχώρι Ηλείας. β) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ βιολογικής καλλιέργειας 15 στρεµµάτων στο Μάγειρα Ηλείας.επι επ. επ. δρόµου Λάλα ∆ίβρης. γ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ 7 στρεµµάτων βιολογικής καλλιέργειας, µε ρεύµα, νερό, Πλάτανος Αρχ. Ολυµπίας επί επαρχιακού δρόµου. δ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 10 στρεµµάτων εντός οικισµού Αγ. Γεωργίου Πλατάνου Αρχ. Ολυµπίας επί της εθν. οδού Τριπόλεως, τριφασικό ρεύµα, νερό 3) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 85 τ.µ. 3άρι τρίτου ορόφου στην πλατεία Κύπρου, Πύργος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΟΙΚΙΑΣ σε καλή κατάσταση 120τ.µ. εντός οικοπέδου 1507 τ.µ. Κορακοχώρι Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 440τ.µ. στο Κατσαρού Ηλείας. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ποτιστικός 1733 τ.µ. και 728,60 τ.µ εντός αναδασµού στο Λεβεντοχώρι Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ µεζονέτα 135τ.µ. εντός οικοπέδου 750τ.µ. Κολίρι Ηλείας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΙΟΣΤΑΣΙ (8) στρ. στο Κολίρι Ηλείας σε τιµή ευκαιρίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 171 τ.µ. εντός της πόλης του Πύργου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 56 τ.µ. µε υπόγειο 20,30 τ.µ. στα Μακρίσια Ηλείας. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ 90 τ.µ., στην οδό Ρήγα Φεραίου Πύργος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΕΝ∆ΡΟΠΕΡΙΒΟΛΟ 10400 τ.µ. στο Βούναργο Ηλείας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο εντός οικισµού Σµίλα Αρχ. Ολυµπίας, 6.800 τ.µ. επι επαρχιακού δρόµου Πελοπίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 14000τ.µ. στον Πλάτανο Ηλείας εκτός οικισµού. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ 6000 τ.µ. στη θέση Ροφιά Πύργου Ηλείας µε νερό, ρεύµα αρδευτικό και 90 ρίζες ελιές ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 207 τ.µ. Αρχιµήδους 23 Πύργος. ΑΓΡΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 9481 τ.µ. στο Καταράχι Ηλείας (εντός αναδασµού) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΣ ποτιστικός 3396 τ.µ. στη θέση Συντριάδα του ∆.∆. Αγ. Γεωργίου δήµου Πύργου. . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: α) Ισόγειος οικία 94,35 τ.µ., β) ισόγειος αποθήκη 23,46 τ.µ., γ) 1ος όροφος οικία 62 τ.µ. γιαπί, δ) ισόγειο κατάστηµα 160,43 τ.µ. εντός οικοπέδου 352 τ.µ. στη Σκιλλουντία Ηλείας. ΜΑΣ1059

«DOGKAS GROUP FAST LINE» ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡ. ∆ΟΓΚΑΣ

∆ΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ∆ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

(∆ΑΝΕΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 14-16 ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ 26210-20750-20751-20752 ΦΑΞ 26210-20755 e-mail:dogkask@ hotmail.com www.dogkasgroup.gr ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΓΡΑΦΕΙΟ-ΚΑΤΑΣΤHMA ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ∆ΑΝΕΙΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗ∆ΕΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΘΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ

ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΡΕΤΙΡΕ 3os ΟΡΟΦΟΣ 130 Τ.Μ. ΚΑΙ ΜΕ 130 Τ.Μ. ΒΕΡΑΝΤΕΣ,ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 200.000 Ε (ΚΩ∆-1) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΥΡΓΟΥ 54,71,76,108,118 Τ.Μ. ΜΕ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ (ΚΩ∆-2,3,11,8,9) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΟΥ∆Ι ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ 34,69,83,86,139 Τ.Μ. (ΚΩ∆-12,18,22,20,21) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 55 Τ.Μ. 1 ΟΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ,ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΠΑΤΟ (ΚΩ∆.87) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 3 ΟΡΟΦΟΣ 105 Τ.Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΠΑΤΟ (ΚΩ∆-24) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 4 ΟΡΟΦΟΣ 106 Τ.Μ. ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΕΡΙOΧΗ ΛΑΠΑΤΟ (ΚΩ∆-27) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ 2 ΟΡΟΦΟΣ 42 Τ.Μ. (ΚΩ∆-26) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΛΑΣΤΕΙΚΑ 3 ∆ΩΜΑΤΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥ 1963 ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 518 Τ.Μ.ΤΙΜΗ 52.000 Ε (ΚΩ∆-28) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ.ΣΠΙΡΙ∆ΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΕΤΟΣ ΚΑΤ.1970 75 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 470 Τα.Μ. ΤΙΜΗ 160.000Ε (ΚΩ∆.29) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1985 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΗΛΙΑ 80 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 170 Τ.Μ. 500 Μ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙΜΗ 60.000 Ε (ΚΩ∆-88) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟ∆Ο ΤΗΣ ΜΙΛΤΩΝΟΣ ΙΑΤΡΙ∆Η ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ∆ΙΟΡΟΦΟΥ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 67 Τ.Μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 327 Τ.Μ. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 50 % ΤΙΜΗ 50.000 Ε. ∆ΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ (ΚΩ∆-89) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΖΑΧΑΡΩΣ -ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ- 800 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΖΑΚΙ -ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ -ΗΛΙΑΚΟ 120 Τ.Μ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ (ΚΩ∆-107) ΠΩΛΟΥNTΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2564 ΤΜ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΛΦΕΙΟΥ-ΟΙΚΟ∆ΟΜΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (ΚΩ∆-30) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 600 ΤΜ ΜΕ ΣΥΝΤ.2 ΠΕΡΙΟΧΗ 6ου ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (ΚΩ∆-71) ΠΩΛΕΙΤΑΙΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ. (ΚΩ∆.72) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟ 4105 Τ.Μ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 700Τ.Μ. (ΚΩ∆-73) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑ 22.000Τ.Μ. ΜΕ 170 ΡΙΖΕΣ ΕΛΙΕΣ. (ΚΩ∆-74) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΟ ΛΑΤΖΟΪ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ 6.236 Τ.Μ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΑΝΑ 700Τ.Μ.-8 ΑΡΤΙΑ ΟΙΚΟΠΕ∆Α (ΚΩ∆-75) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ 11.000 T.M ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ-ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ Ε.Ο ΠΥΡΓΟΥΑΡΧ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ (ΚΩ∆-76) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ 8.000 Τ.Μ.ΣΤΗΝ ΑΓΚΙΝΑΡΑ 800 Μ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΕΙΟΥ ΜΕ ∆ΡΟΜΟ ΦΑΡ∆Υ. (ΚΩ∆-78) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 840 Τ.Μ.ΣΥΝΤ.1.6 ΜΙΛΤ. ΙΑΤΡΙ∆Η ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.(ΚΩ∆-79) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ∆ΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΩ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2741 Τ.Μ. ΜΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΛΙΑ 96 Τ.Μ. 2 ∆.Σ.Κ. ΚΑΙ ΜΕ ΚΤΙΡΙΟ 430 Τ.Μ. ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ (ΚΩ∆-91) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ∆ΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΩ 4560 Τ.Μ. ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ (ΚΩ∆-81) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ 12. 000 ΤΜ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΑ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 300 ΜΕΤΡΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ (ΚΩ∆-94) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ 6.000 Τ.Μ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΑ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 300 ΜΕΤΡΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ (ΚΩ∆-95) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟΝ ΑΓ ΙΩΑΝΝΗ 4.000 ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ(ΚΩ∆-108) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ 7.500 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ (ΚΩ∆-109) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 1974 ΜΕ ΑΙΘΟΥΣΑ 200 Τ.Μ. ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ (ΚΩ∆-31) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ 185 ΤΜ ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ 130 ΤΜ ΚΑΙ ΦΑ∆Υ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 110 ΤΜ ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ 3 ∆.Σ.Κ.Μ OΛΑ ΜΑΖΙ 750.000 (ΚΩ∆-32) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ∆ΡΟΜΟ ∆ΙΩΡΟΦΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΤΙΣΜΑ 500Τ.Μ. ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΟ ΤΙΜΗ 1.000.000 ΕΥΡΩ (ΚΩ∆-33) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ 52.ΤΜ +ΥΠΟΓΕΙΟ 28 Τ.Μ. (ΚΩ∆-34) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 52Τ.Μ. ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ (ΚΩ∆-35) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 70Τ.Μ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ (ΚΩ∆-36) ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 470 Τ.Μ ΣΤΟ ΚΟΛΛΥΡΙ ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ -ΣΠΙΑΤΖΑ-ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΚΑΙ -ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (ΚΩ∆-120) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΣΤΕΪΚΑ ΘΕΣΗ ΝΤΟΜΠΡΙΝΟ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ Ή ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ. ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ (ΚΩ∆-112) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 13.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (ΚΩ∆-38) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 14.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (ΚΩ∆-39) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 50.000 Τ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΠΥΡΓΟΥ (ΚΩ∆-40) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΠΥΡΓΟΥ 550 Τ.Μ. (ΚΩ∆-41) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΠΥΡΓΟΥ 1100 Τ.Μ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ(ΚΩ∆-69) ΠΩΛEITAI ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ 2850 Τ.Μ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 1.600 Τ.Μ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ (ΚΩ∆-42) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 179 Τ.Μ. ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΟΙΚΙΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΗ. ∆ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ∆ΑΝΕΙΟ. ΧΑΛΙΚΙΑΤΙΚΑ 140.000 Ε (ΚΩ∆-43) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 4.000 Τ.Μ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Κ.Λ (ΚΩ∆-44) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 9.800 Τ.Μ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Κ.Λ (ΚΩ∆-45) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 4.000 Τ.Μ. (ΚΩ∆-46) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 6.980 Τ.Μ. ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ (ΚΩ∆-47) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 10.500 Τ.Μ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΙΛΑ- ΜΕΖΟΝΕΤΑ Κ.Λ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ.(ΚΩ∆-48) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠE∆Ο 201 ΤΜ ΑΡΤΙΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΠΟΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ ΤΙΜΗ 90.000 Ε (ΚΩ∆-49) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.000 Τ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΑ∆Α ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 50.000 Ε (ΚΩ∆-50) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2.760 ΤΜ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ ∆ΙΟΡΟΦΟ (Α ΟΡΟΦΟΣ 246 ΤΜ-ΙΣΟΓΕΙΟ 246 ΤΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ Ε.Ο ΠΥΡΓΟΥ -ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ (ΚΩ∆-51) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 10.000 ΤΜ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ ΙΣΟΓΕΙΟ 800 ΤΜ ΥΠΟΓΕΙΟ 800 ΤΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΕΟ ΠΥΡΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ (ΚΩ∆-52) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4.800 ΤΜ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΕΪΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ (ΚΩ∆97) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ,ΤΙΜΗ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ (ΚΩ∆-98) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ 1.023 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 110.000 Ε (ΚΩ∆-106) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ∆ΡΟΜΟΥ 500 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 60.000 Ε (ΚΩ∆-99) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο 500 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 50.000 Ε (ΚΩ∆-100) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ Ο∆ΟΣ ΑΒΕΡΩΦ 123 Τ.Μ.ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ 110 Τ.Μ. ΤΙΜΗ 55.000 Ε (ΚΩ∆-101) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 2.200 ΤΜ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ 200ΤΜ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ (ΚΩ∆-60) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 55 ΤΜ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΜΗ 600 Ε (ΚΩ∆-63) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 3.600 ΤΜ ΣΤΗΝ ΕΞΟ∆Ο ΑΛΦΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΣ ΜΑΡΚΕΤΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ.Λ. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΚΩ∆-64) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 42 ΤΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ 2 ΟΡΟΦΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (ΚΩ∆-65) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4.000 ΤΜ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ 125 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΜΑΝ∆ΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝΥΛΙΚΑ ΟΙΚΟ∆ΟΜΩΝ (ΚΩ∆-66) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΩΝΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΟ 65 Τ.Μ. ΜΕ ΠΑΤΑΡΙ 30 ΤΜ ΠΡΩΗΝ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙ∆ΩΝ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 12 (ΚΩ∆-102) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓKΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΙΣΟΓΕΙΟ Ο∆ΟΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΠΥΡΓΟΣ (ΚΩ∆-104) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ 3oς ΟΡΟΦΟΣ Ο∆ΟΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΠΥΡΓΟΣ (ΚΩ∆-105) ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑ∆ΑΜΥΛΙ ΜΑΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΙΣΟΓΕΙΟ 45 ΤΜ 1ος 45 ΤΜ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ 56 ΤΜ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΠΕΤΡΑ ΤΙΜΗ 300.000 Ε (ΚΩ∆-67) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙΚΙΑ 3∆ΣΚΜ 90 ΤΜ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1400 ΤΜ ΤΙΜΗ 80.000 Ε (ΚΩ∆-68) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ∆.Χ.-ΤΑΧΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑΧΙ ΜΟΝΤΕΛΟ 2002 ΜΕ Ε∆ΡΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ∆Α

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙ

11,5 στρεµµάτων στη θέση Μεσολογγάκι Αµαλιάδας. Πληρ. τηλ. 26210/22474. ΜΑ1855

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α - ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΖΩΗΣ-ΠΥΡΟΣ ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓ. ∆ΟΓΚΑΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 14-16 ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ 26210 -20750-20751


50

∆ευτέρα 10 Αυγούστου

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

. ΠΑΡΑ∆Ι∆ΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ελληνικής + αγγλικής γλώσσας σε παιδιά δηµοτικού, περιοχή Πύργου – Αµαλιάδας. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ∆ΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ κειµένων ελληνικής ή αγγλικής γλώσσας. Πληρ. τηλ. 6993073107. ΜΑ451 ---------------------------------. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα µαθήµατα σε µαθητές δηµοτικού – γυµνασίου – λυκείου. Τιµές προσιτές. Τηλ. 6949719185. ΜΑ769

Στην

---------------------------------. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑ∆Ι∆ΕΙ µαθήµατα σε µαθητές Γυµνασίου – Λυκείου, τιµές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. απογευµατινές ώρες 6988377480. ΜΑ1880 ---------------------------------. ΠΑΙ∆ΑΓΩΓΟΣ ∆ΗΜΟΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης παραδίδει µαθήµατα σε µαθητές ∆ηµοτικού. Πληρ. τηλ. 6939340022. ΜΑ1768. ---------------------------------. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Αγγλικής Φιλολογίας µε προϋπηρεσία σε φροντιστήριο Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα µαθήµατα όλων των επιπέδων. Πληρ. τηλ. 6982732036.ΜΑ1750. ---------------------------------. ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΡΑ∆Ι∆ΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Πληροφορικής σε µαθητές και ενήλικες (ανεξαρτήτως ηλικία) για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσης χειρισµού Η/Υ. Πληροφ. στο τηλ. 6959324356.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ επί της Π.Ε.Ο Πατρών - Πύργου στη Βάρδα 250 τ.µ., στεγάσιµος χώρος και 250 τ.µ. ελεύθερος χώρος. Πληρ. τηλ. 6937425046, 26230/75870. MA1198

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

∆ΥΑΡΙΑ – ΤΡΙΑΡΙΑ – ΤΕΣΣΑΡΙΑ – ΓΚΑΡΑΖ – ΑΠΟΘΗΚΕΣ. ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ∆. ΚΟΡΚΟΛΗΣ, τηλ. 26210/26800, 6947800302. ΜΑΣΑ965

2009

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

.. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΜΕ ΠΑΤΑΡΙ, δίδεται και για άλλη χρήση, Ερµού 30 Πύργος. Πληρ. τηλ. 6979453568 ΜΑ529 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΦΕ στον πεζόδροµο Νοµαρχίας. Τηλ. 6982301227, µόνο σοβαρές προτάσεις ΜΑ634 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΟ στον Πύργο. Πληρ. τηλ. 26210/22453. ΜΑ191 ----------------. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΣΤΟΥΜΠΑΝΟΥ» ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 70 τ.µ. µε υπόγειο και πατάρι κεντρικό στην Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 65 τ.µ. µισθωµένο κεντρικό στη Γαστούνη ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 78 τ.µ. σε οικόπεδο 150 τ.µ. στην Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 128 τ.µ. σε οικόπεδο 756 τ.µ. κοντά στον Πύργο µε θέα το Ιόνιο Πέλαγος ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 83 τ.µ. σε οικόπεδο 350 τ.µ. φάτσα στον κεντρικό δρόµο Αγίου Ιωάννη Πύργου ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 80 τ.µ., 2ου ορόφου πολυτελής κατασκευή, καινούριο, διαµπερές, κεντρικό στον Πύργο. Αξίζει να το δείτε. Προλάβετε. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 72 τ.µ. σε οικόπεδο 2120 τ.µ. στο Παλούκι Αµαλιάδας ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ καινούρια από 1100 ευρώ το τ.µ. κεντρικά στην Αµαλιάδα ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 104 τ.µ. σε οικόπεδο 300 τ.µ. στο κέντρο της Αµαλιάδας, λόγω αναχώρησης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 76 τ.µ. σε οικόπεδο 150 τ.µ. εντός οικισµού και δύο µεγάλα οικόπεδα 9.000 και 12.000 τ.µ. στην Κεραµιδιά Αµαλιάδας σε τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 10.150 τ.µ., µεγάλη φάτσα στον κεντρικό δρόµο από Βρανά προς Αρκούδι µε θέα το Ιόνιο πέλαγος. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 6.252 τ.µ. περιφραγµένο µε θέα το Ιόνιο πέλαγος, κεντρικό στο Αρκούδι σε τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 500 τ.µ. διαµπερές σε δύο δρόµους, κεντρικό στο Βαρθολοµιό ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α κεντρικά στην Αµαλιάδα 150 τ.µ., 204 τ.µ., 262 τ.µ, 520 τ.µ., 769 τ.µ. και 1350 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΩΡΟΦΟ 150 τ.µ. εντός οικισµού στη Μαραθιά ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α στην παραλία Κουρούτας 225 τ.µ, 300 τ.µ, 1100 τ.µ., 2000 τ.µ., 5600 τ.µ. και 5800 τ.µ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α εντός οικισµού στα ∆ουνέικα, στα Σαβάλια, στη Μαραθιά και στο Χάβαρι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 290 τ.µ. κεντρικό στη Γαστούνη ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2574 τ.µ. εντός οικισµού στην Ξυλοκέρα, σε τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ γωνιακό 18600 στρ. φάτσα στον κεντρικό δρόµο από Γαστούνη προς Βαρθολοµιό σε τιµή ευκαιρίας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4000 τ.µ. στην παραλία Μαραθιάς ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 115 τ.µ., 2ου ορόφου στο κέντρο του Βαρθολοµιού ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΙΛΑ 300 τ.µ. σε οικόπεδο 14800 τ.µ. µε θέα το Ιόνιο πέλαγος στο Κάστρο Κυλλήνης. Αξίζει να το δείτε. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 4000 τ.µ. εντός οικισµού κεντρικό στα Σαβάλια. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ πάρκινγκ 2248 τ.µ. στην Αθήνα. Περιοχή Καλλιθέα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΩΡΟΦΟ 110 τ.µ. στην Αµαλιάδα. Τιµή 90.000 ευρώ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ, 2ΑΡΙΑ, 3ΑΡΙΑ, 4ΑΡΙΑ, ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ, ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ∆ΑΝΕΙΩΝ Τηλ. 26220/24550 fax: 26220/22230 E-mail:postmaster@stoubanou.gr Web:www.Stoubanou.gr. ΜΑ597 ----------------. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΨΗΣΤΑΡΙΑ στο κέντρο του Πύργου, εξασφαλισµένη πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6982569909. ΜΑ1841 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ – ΟΥΖΕΡΙ στον Κακόβατο στο κέντρο λόγω αναχωρήσεως του ιδιοκτήτη. Πληρ. τηλ. 6995562683. ΜΑ1840 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ στην πλατεία ∆ηµοκρατίας στην Αµαλιάδα. Πληρ. τηλ. 6977179395. ΜΑ1807 ----------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ στην Αµαλιάδα, µε εξασφαλισµένη πελατεία, λόγω αλλαγής επαγγέλµατος. Πληρ. τηλ. 6977468647.ΜΑ1749.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

στο κέντρο του Πύργου. Πληρ. τηλ. 6973281237. MA1860

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 52µ², Πατρόκλου 6 (απέναντι από τη Στοά Φιτσίου) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 52 µ² Πατρόκλου 6. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 72 τ.µ. ΓΡΑΦΕΙΟ 42 τ.µ. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 42 τ.µ. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 31 τ.µ. Πληρ. τηλ. 6944720997. ΜΑΣ912.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑΒΕΡΝΑ σε κεντρικό σηµείο του Πύργου, πλήρως εξοπλισµένη, ώρες επικοινωνίας 12-15.00 και 19.00 – 22.00. Πληρ. τηλ. 6936727889. ΜΑΣ2020

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 24ΩΡΟ VIDEO CLUB

µε έτοιµο πελατολόγιο στον Πύργο. Τηλ. 6979110748 ΜΑ641

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

αυτοκινήτων στον Πύργο, µόνο σοβαρές προτάσεις. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 6974993182.ΜΑΣ83

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΗΡΙΟ

600 τ.µ. µε ύψος 6 µέτρων καθαρό, σε οικόπεδο 4.600 τ.µ. επί της Ε.Ο. Πύργου – Πάτρας στο 1ο χλµ. µε δύο εισόδους στην Ε.Ο. Πληρ. τηλ. 6977204686, 2621022323. ΜΑΣ68

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝ ΗΤΩΝ

Ο ΛΑΜΠΗΣ Αρχ. Ηλιδος 4 Αµαλιάδα Τηλ. 26220/25243 Κιν. 6974482081 www.lampisg.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 2όροφη κατοικία στο Παλούκι Αµαλιάδας σε 7 στρέµµατα αγροτεµάχιο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία στην Κυλλήνη µε 1000 τ.µ. οικόπεδο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 2οροφη κατοικία στο Τραγανό, 100 τ.µ., πάνω, 100 τ.µ. κάτω και κήπο. Τιµή ευκαιρίας. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ, µεζονέτα 100 τ.µ. στην Αµαλιάδα, λογική τιµή . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 60 τ.µ., στην Κεραµιδιά Αµαλιάδας µε µεγάλο οικόπεδο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α 200 τ.µ., 320 τ.µ. και 306 τ.µ. στην Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 70 τ.µ. σε 3 στρέµµατα οικόπεδο στην Κουτσοχέρα Πύργου. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 50 στρεµ. µονοκόµµατα στα Σαβάλια. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 6 στρεµ. δεντροπερίβολο, άρτιο, οικοδοµήσιµο µε 2 σπιτάκια στον Προφ. Ηλία Αµαλιάδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 75 τ.µ., 100 µέτρα από το θέατρο Φλόκα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δυάρια, πολυτελέστατα διαµερίσµατα µε πάρκινγκ και αποθήκη καινούρια, κεντρικά, Αµαλιάδα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 68 τ.µ. σε άριστη κατάσταση στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 105 τ.µ. στο κέντρο της Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 150 τ.µ. µε µαγαζιά στο κέντρο της Αµαλιάδας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 150 τµ. στη ∆άφνη Αµαλιάδος ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 100 τ.µ. σε κεντρικό µέρος στην Αµαλιάδα σε καλή τιµή. ΠΩΛΕΙΤΑΙ µονοκατοικία 230 τ.µ. σε κεντρικό µέρος της Αµαλιάδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαµέρισµα 80 τ.µ. στον Πύργο στην περιοχή Χαλικιάτικα σε καλή τιµή ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 στρέµµατα στην περιοχή Κουρούτας οικοδοµήσιµα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 στρέµµατα στο δρόµο Αµαλιάδας - Σαβαλίων µε 50 µ2 σπίτι, καινούργιο επί του δρόµου. ΜΑΣ766

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

(Συνεργείο – ΒΑΦΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ) ΚΟΜΠΛΕ, πλήρης εξοπλισµός (φούρνος βαφής, κοµπρεσέρ αέρος, τριβεία, πλυστικό, πιστόλια SATA, πάγκοι εργασίας, κ.λ.π.) εξασφαλισµένη πελατεία, λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. τηλ. 6945511929.ΜΑ183

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 150 τ.µ., ύψος 5 µ., κεντρική είσοδος 3 µ. µε τριφασικό ρεύµα, περιοχή πάροδος Αγ. Μαρίνης, Πύργος. Πληρ. τηλ. 6932239419, 6932333867.ΜΑ194. ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ∆ΑΝΕΙΑ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ∆ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ 15ετής εµπειρία e-mail: chthiv@otenet.gr ΤΗΛ. 6977802546

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ καταστήµατα διαµερίσµατα σε υπό κατασκευή πολυκατοικίες στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ φάτσα στην θάλασσα από Παλούκι έως Αγία Μαρίνα Αµαλιάδας τουριστικών εκµεταλεύσεων. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ οικόπεδα µε οικίες και χωρίς εντός σχεδίου ∆ουνεϊκων Αµαλιάδας και εκτός σχεδίου. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ διαµερίσµατα και καταστήµατα, γραφεία, studios στην Αµαλιάδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο ελαιοστάσιο, ύψωµα θέα το Ιόνιο και Ιόνια οδό περιοχή Χανακίων. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Αγ. Μαρίνα ∆ουνείκων Αµαλιάδας 4 στρ.10 στρ, 27 στρ. 6,5 στρ. 3 στρ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 8 στρ. µ 6,5 στρ. 12,στρ. σύνορα σχεδίου οικισµού ∆ουνείκων Αµαλιάδας. ** ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ στην Αµαλιάδα 1500 τ.µ. γωνία – 300 τ.µ. γωνία – 450 τ.µ. σε κεντρικούς δρόµους µε συντελεστή δόµησης 2. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ επιπλωµένα διαµερίσµατα σε Παλούκι και Κουρούτα Αµαλιδας ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 120 τ.µ. στη Μαραθιά εντός 4 στρεµ. µε οπωροφόρα δέντρα, ελιές 160.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ στο Παλούκι Αµαλιάδας σε οικόπεδο µε ρεύµα εντός 1 στρεµ. 25.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΑ στο Παλούκι Αµαλιάδας σε οικόπεδο 3 στρεµ. µε θέα θάλασσα σε απόσταση 250 µ. από το κύµα. 90.000 ευρώ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 5 στ. στη Ροβιάτα και 10 στρ. στον Αµπελόκαµπο Αµαλιάδας και 5 στρ. στην περιοχή Χαβαρίου µε ελαιοστάσιο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί Εθν. οδού Πύργου Πατρών, 12 στρέµ., ύψος Μεσολογγάκι ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί Εθν. οδού Πύργου Πατρών, 7 στρέµ. µε οικία, ύψος TOYOTA


51

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

∆ευτέρα 10 Αυγούστου

Στην

ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ «ΛΥΜΟΥΡΑ» ΠΑΤΡΩΝ 46 - Τηλ. 26210-26445 Κιν. 6974312372, 6979054470 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 116µ² στην Αγία Βαρβάρα, 2ος όροφος ή ανταλλάσσεται µε µονοκατοικία.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απέναντι αντιπροσωπείας NISSAN ΤΣΙΩΡΗ 8 στρεµ. ή 4 στρεµ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ένα στρέµµα επί του κεντρικού δρόµου στο Πελόπιο . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ α) ισόγειο 200 τ.µ. και α’ όροφος 150 µ² στο 2ο χιλιόµετρο Πύργου – Κυπαρισσίας. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΑ 120µ² ηµιτελής µε οικόπεδο 2900 µ² στον Αγ. Γεώργιο. Τιµή πολύ καλή . ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σκουροχώρι 8 στρεµ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 824 µ² επί της Αγ. Μαρίνης ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΗΜΑ 23½ στην περιοχή Βυτινέικα µε 200 ρίζες ελιές, 80.000 ευρώ. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 51µ² επί της Μιαούλη ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α για επαγγελµατική και ιδιωτική χρήση σε περιοχή Πύργου και οικισµούς Λαστέικα - Σκαφιδιά - Αγιο Γεώργιο - Κατσικάρι - Αγ. Κυπριανό. ΕΝΟΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ∆ΥΑΡΙΑ, ΤΡΙΑΡΙΑ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ σε όλες τις περιοχές του Πύργου. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ΟΙΚΟΠΕ∆Α στο δρόµο Λαστεΐκων Αγ. Γεωργίου, 3.050, 3,5 και 6,5 στρεµµάτων έκαστο οικοδοµήσιµα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α 5,5 στρεµµάτων, 3,5, 4,5 και 13 στρεµµάτων σε περιοχές ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ΕΛΑΙΩΝΑ & ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 200 τ.µ. µε ένα στρέµµα οικόπεδο, περιοχή ΑΝΘΟΠΥΡΓΟΣ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Λεβεντοχώρι οικοπεδική έκταση τεσσάρων στρεµµάτων µέσα στην κοινότητα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο επί της Καταραχίου 370 τ.µ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο 4ος όροφος εµβαδού 120 τ.µ. κατάλληλος για γραφεία επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 68 τ.µ. µε 30 τ.µ. πατάρι επί της 28ης Οκτωβρίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον ΆΓιο Γεώργιο οροφοδιαµέρισµα 96 τ.µ., παλιά οικία 70 τ.µ. σε οικόπεδο 168 τ.µ. και οικόπεδο 4015 µε 70 ρίζες ελιές οικοδοµήσιµο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙ 9.800 στρεµ. στην περιοχή ΑΓΓΙΝΑΡΑ (κεραία). ΠΩΛΕΙΤΑΙ στα Χανάκια οικόπεδο 6.100 τ.µ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 50 τ.µ. κάθε µία (µε κεντρική θέρµανση, αιρκοντίσιον, ηλιακό, ατοµική αποθήκη σε οικόπεδο 4 στρεµ. στο δρόµο Σκουροχωρίου - Λεβεντοχωρίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 140 τ.µ., οδός Πολυτεχνείου, 10ετίας, πολυτελούς κατασκευής, 2ος όροφος ΠΩΛΕΙΤΑΙ επί της Ρήγα Φεραίου µονοκατοικία 70 µ² σε οικόπεδο 215 µ². ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 1416µ² κτίζεται 400 µ² στον Αη Γιάννη. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην ΑΓΓΙΝΑΡΑ χωράφι 15 στρεµ. περιφραγµένο ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΑ 60µ² σε οικόπεδο 4700 στρεµ., 700 µ. όπισθεν εθνικής οδού Πύργου Πατρών. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 80µ² µε 20µ² αποθήκη επί της Εθν. Αντιστάσεως 205.000 ευρώ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση Μεζεδοπωλείο – Εστιατόριο στο κέντρο του Πύργου σε τιµή ευκαιρίας, λόγω αναχώρησης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Μυρτιά λιοστάσι 3640 στρεµ. µε 42 ρίζες ελιές. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙ οικόπεδο 4 στρεµµάτων. . ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΥΑΡΙ 55µ² επί της Καπετάν Γιώργη ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΙΚΙΑΤΙΚΑ 3οροφη οικοδοµή αποτελούµενη από κατάστηµα 120µ² , α’ όροφος διαµέρισµα 120µ², β’ όροφος διαµέρισµα 100µ² ολόκληρη ή τµηµατικά. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στη Βαρβάσαινα χωράφια 1620 µ² και 13.550 µ² ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5.500 µ² στις Κολιρέικες παράγκες ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στον Πύργο 210 µ² . ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Κάστα Κορακοχωρίου αγροτεµάχιο 10 στρεµ. 500 µ. από τη θάλασσα µε δυνατότητα τεµαχισµού ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω αγροτεµάχιο 6 στρεµµάτων 500 µ. από τη θάλασσα ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 61 µ², 3ος όροφος ΠΩΛΕΙΤΑΙ µεζονέτα 2ος και 3ος όροφος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 100 µ² επί της Παπαφλέσσα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 111 µ² επί της εθνικής Πύργου – Πατρών. ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση ουζερί ΜΑΣ900

• ΠΩΛΕΙΤΑΙ ∆ΙΩΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ ΠΥΡΓΟΥ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ 60 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΑΡ∆ΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕ 1500 ΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΦΑΛΑΧΤΟΥ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ 4 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΡΕΦΙΟΥ • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ∆ΡΟΜΟ • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤ. 15 -10 -26 -ΣΤΡΕΜ. ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΘΝ. Ο∆ΟΥ ΣΤΑ ΣΑΒΑΛΙΑ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΑΒΑΛΙΑ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 600,00τµ ΕΠΙ ΟΙΚΟΠΕ∆ΟΥ 2600,00τµ ΣΤΑ ΛΑΣΤΕΪΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝ. Ο∆ΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 6 ΣΤΡ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟΣ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Ο 2 ΣΤΡ. ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΠΥΡΓΟ • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΤΙΡΙΟ 1000.00 Τ. Μ. ΕΠΙ ΟΙΚΟΠΕ∆ΟΥ 6 ΣΤΡ. ΕΠΙ ΕΘΝ.Ο∆ΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΑΚΙΑ

2009

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΑ ΜΕ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΟΚΑ

1) DAEWOO LANOS 3DR, µοντέλο 12/2001, 1600 c.c., υδραυλικό τιµόνι, A/C, ηλ. παράθυρα, R/CD, πρ. οµίχλης, ζάντες αλουµινίου, αεροτοµή. 4) RENAULT MEGANE 5DR, µοντέλο 04/2000 1.390 c.c., υδραυλικό τιµόνι, A/C, ηλ. παράθυρα εµπρός – ηλ. καθρέπτες, πρ. οµίχλης, κεντρικό κλείδωµα κοτσαδόρος, R/CD. 5) ROVER 414 SEDAN, µοντέλο 02/1992, 1400c.c., υδραυλικό τιµόνι, ηλ. παράθυρα εµπρός – ηλ. καθρέπτες 6) OPEL ASTRA 5DR, µοντέλο 09/2003, 1600c.c., υδραυλικό τιµόνι, αερόσακοι οδηγού – συνοδηγού, πρ. οµίχλης, ηλιοροφή. 7) SKODA FELICIA 5DR, µοντέλο 10/1997, 1289c.c. 8) PEUGEOT 206 3 DR, µοντέλο 03/2000, 1360 c.c., υδραυλικό τιµόνι, A/C, αερόσακος οδηγού, πρ. οµίχλης, R/CD, ζάντες αλουµινίου. 9) HYUNDAI COUPE 3DR, µοντέλο 08/2006, 1600 c.c., υδραυλικό τιµόνι, clima, 4 αερόσακοι, πρ. οµίχλης, ζάντες αλουµινίου, αεροτοµή, backet καθίσµατα 10) NISSAN PRIMERA, µοντέλο 11/2003, 1600c.c., υδραυλικό τιµόνι, clima, 4 αερόσακοι, πρ. οµίχλης, συναγερµός, ζάντες αλουµινίου 11) RENAULT MEGANE SEDAN, µοντέλο 05/2000, 1400c.c., υδραυλικό, A/C, 2AB, πρ. οµίχλης, ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέπτες, R/C, προβολάκια οµίχλης. ∆ΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ∆ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΜΗ∆ΕΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 3ο χλµ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Τηλ. 26210/32033, 26210-32556 FAX 26210-32557, κιν. 693/607903.ΜΑΣ120.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Σταυρόπουλος Φώτης ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ζώντου Ειρήνη Πατρών 105 (Ίππαρχος), Πύργος Τηλ. 26210 34250, Fax: 26210 34301 Κιν.: 6937 437473 e-mail:fstavropoulos@in.gr ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 400 στρεµµατα παραθαλασσια Πληροφοριες µονο στο γραφειο ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕ∆Α ―――――――-

-Πύργος 400τ.µ. µε σ.δ. 2,4 -Πύργος 600 τ.µ. µε σ.δ. 1,8 -Αγ.Γεωργιος 225 τ.µ. -Συκια Κατακολου 400 τ.µ. -Λεβεντοχωρι 3.500 τ.µ. εντος οικισµου -Σκαφιδια 8.500 τ.µ. εντος οικισµου µε θεα τη θαλασσα -Συκια Κατακολου 600 τ.µ. -Σκουροχωρι 1003 τ.µ.,201 τ.µ.,415 τ.µ. ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ――――――――――-Κατακολο 5.700 τ.µ. περιφραγµενο -Κατακολο βουνο 4 στρ. -Σκουροχωρι 11,5 στρ, 14,5 στρ, 14 στρ, 22,5 στρ -Χανακια 9.600 τ.µ. 50 µ. από Ε.Ο. -Χανακια 5 στρ. µε 2 στρ θερµοκηπια -Κολυρεικες παραγκες 8,5 στρ -Πυργος, Συντριαδα 10 στρ. -Σαλµωνη 5.600 +2.400 τ.µ. µε αγροτικη κατοικια ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ―――――――――――― -Βυτινεικα ηµιτελης 1ου οροφου 100 τ.µ. 55.000 -Γρανιτσεικα ηµιτελης διωροφη 220 τ.µ. σε 7 στρ -Σκουροχωρι 90 τ.µ. σε 4.850 ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ―――――――――――-Πατρα τριαρι 2ου οροφου 76 τ.µ.67.000 -Πατρα δυαρι 48 τ.µ. 2ου οροφου 47.000 -Πατρα γκαρσονιερα 30 τ.µ. 30.000 -Πυργος τεσσαρι 2ου οροφου διωροφης οικοδοµης 115.000 -Πυργος, οδος Γορτυνιας 140 τ.µ. 2ου οροφου -ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ στο ΤΑΣ, Αγιου Γεωργιου και άλλες περιοχες του Πυργου -Γαστουνη 1ου οροφου 92 τ.µ. -Ανδραβιδα 1ου οροφου 114 τ.µ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ―――――――――――― -Πυργος, οδος Λετρινων 25 τ.µ. ηµιοροφου.πολύ καλη τιµη -Ανδραβιδα καταστηµα 115 τ.µ. -Γαστουνη καταστηµα 45 τ.µ.

Σε νεοανεγειρόµενη οικοδοµή και σε πανταχόθεν ελεύθερο σύστηµα

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ∆ΙΑΓΡΑΦΩΝ - ΑΠΑΝΤΑ ∆ΙΑΜΠΕΡΗ

(Αντισεισµική θωράκιση, σύγχρονο ντιζάιν, µονώσεις, θωρακισµένες πόρτες DORAL, θυροτηλεόραση, διπλά µπάνια (διπλά τζάµια, σίτες), πολυτελή αξεσουάρ, βεράντες µε ηµιυπαίθριους χώρους, αυτόνοµη θέρµανση, γκαράζ ...) υπό κατασκευή: 125,14- 117,74 - 59,06 – 100,40 m², 56,75 m², 135,01 – 121, 92, οδός Αγ. Αρτεµίου & Φωκίωνος (4ο ∆ηµ. Σχολείο) Εξωτερικά κουφώµατα DORAL

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αρχιτέκτων – Μηχανικός

Πληροφορίες γραφείο: οδός ∆ραγατσανίου 24 Πύργος (πεζόδροµος ∆ιοικητηρίου) Τηλ. 26210/26596 και 6972080304.ΜΑΣ253.


52

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ SAME ΝΙΚΗΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΦΕΙΟΥ 69 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 2621034728 6979677766 SUZUKI VITARA 4Χ4 (κλειστό), 2 αυτ/τα, µοντ. ’93, a/c, υδρ. τιµόνι, ηλ. παράθυρα, κοτσαδόρο κ.ά. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ TOYOTA COROLLA 2001, 6ταχυτες, 1400 cc, µαύρες (2 αυτ/τα) και full extra PEUGEOT 106 RALLYE µαύρο, 1600 cc, 8V, µοντ. ’94, ζάντες αλουµινίου, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδαριές, ηχοσύστηµα κ.ά., 2.000 ευρώ SEAT IBIZA GTi 101 ΗΡ, 1400 cc, µοντ. ’98, ζάντες αλουµινίου, υδρ. τιµόνι κ.ά. 3.500 ευρώ ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRΙΣ 1300c.c., µοντ. 2002 ασηµί, υδρ. τιµόνι, aircondition, όλα ηλεκτρικά 6.000. SUZUKI VITARA CABRIO µοντ. 2002, 4Χ4, 8.000 ευρώ FREELANDER 4X4, 1800 c.c., 2000 µοντ., ABS, Y/T, Α/C, αερόσακους, ηλεκτρική γυάλινη οροφή, όλα ηλεκτρικά, αρίστη κατάσταση. VW POLO Gti 101HP, ’99, µαύρο, 2πορτο, υδραυλικό τιµόνι, a/c, ζάντες αλουµινίου, όλα ηλεκτρικά, ηχοσύστηµα, κ.α. 4.500 ευρώ. .VW POLO 1400c.c., ’99, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακο, ζάντες αλουµινίου όλα ηλεκτρικά, 3.500 ευρώ. ΤΟΥΟΤΑ KΑΡΙΝΑ Ε 1600c.c., ασηµί, µοντ. ’96, CD, a/c, υδρ. τιµόνι, σε αρίστη κατάσταση 5.500 ευρώ OPEL TIGRA 1400 c.c., ’98, χαµηλωµένο, ζαντ/χα, καινούρια λάστιχα, a/c, υδρ. τιµόνι, κ.α. αγραντζούνιστο. SEAT IBIZA GTi, 2πορτο, 130 ΗΡ, 17”άρες, ’96, ζάντες KOSEI, υδρ. τιµόνι, a/c, εξάτµιση, όλα ηλεκτρικά BUCKET, καθρέπτες Μ3, ανάρτηση BILSTEIN κίτρινη, BODY KIT, full extra, 4.500 ευρώ. PEUGEOT 106 RALLYE ’98, λευκό, 140 ΗΡ, πρόγραµµα, εξάτµιση, φίλτρο, υδρ. τιµόνι, ζαντ/χα καινούρια, κ.α. 5.000 ευρώ. ALFA ROMEO 145, 1400 c.c., µοντ. ’96, 2πορτη, ζαντ/χα 15” καινούρια, υδρ. τιµόνι, αγρατζούνιστο, ηλεκτρ. παράθυρα και κλειδαριές, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.900 ευρώ. ALFA ROMEO 145 1700c.c., 140 ΗΡ, µοντ. ’96, a/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα – κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου, 2πορτο µαύρο, αερόσακο, full extra 3.800 ευρώ. OPEL ASTRA SPORT 2πορτο ασηµί, 2001, full extra, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.500 ευρώ. FIAT PUNTO SPORTING 2005, ασηµί, 2πορτο, full extra άριστο (2 αυτ/τα) από 6.500 ευρώ. TOYOTA AVENSIS 1600c.c., µοντ. 2000, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, ηχοσύστηµα κ.α. SUBARU IMPREZA, µοντ. 2005, 2000 c.c.,turbo PRODRIVE, OZΙ, 300 HP, 25.000km, book service, full

Στην

extra, 26.000 ευρώ. FIAT SEICENTO SPORTING, 2003 κίτρινο, ζάντες αλουµινίου, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδ., cd, κ.α. FIAT COUPE 1800c.c., µοντ. ’97, ασηµί, υδρ. τιµόνι, δερµάτινο σαλόνι, ζαντ/χα, κ.α. FIAT PUNTO SPORTING ’03, 6ταχυτο, ασηµί, ζαντ/χα, spoiler, full extra SUBARU IMPREZA 1600, turbo 200 HP 4X4, 2002, full extra 14.500 ευρώ. SEAT IBIZA Gti 101 HP, µοντ. 2001 clima, ABS, αερόσακους, ζάντες αλουµ., υδρ. τιµόνι, όλα ηλεκτρικά full extra, 4.900 ευρώ (3 αυτ/τα). OPEL ASTRA, µοντ. 2000, 1400 c.c., ΑΒS, αερόσακους, ζάντες αλουµινίου, a/c, υδρ., κ.α., 5000 ευρώ TOYOTA COROLLA 1400 c.c., µοντ. 2001 6τάχυτο, µαύρο 3πορτο, full extra 6.500 ευρώ . TOYOTA COROLLA 1300c.c., µοντ. ’97, 4πορτο, a/c, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρ. παράθ. – κλειδαριές, κ.α. SUZUKI VITARA CABRIO 1600 c.c., 2002, ζάντες αλουµινίου, υδραυλικό τιµόνι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7.000 ευρώ. ROVER 414 ’94, α/c, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδ. – οροφή ABS, αερόσακο 2000 ευρώ. FIAT BRAVO 1400 c.c., µοντ. ’97, υδρ. τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδ. ζάντες αλουµινίου, κ.α. 2.800 ευρώ. VW GOLF 5 TSi 158HP, µοντ. 2007, SPORTLINE, 19.000 km, βιβλίο σέρβις, 5πορτο, 1ο χέρι 15.000 ευρώ. BMW 316ci coupe, µοντ. 2002 clima, όλα ηλεκτρικά, ζάντες, ηχοσύστηµα, full extra, ΕΥΚΑΙΡΙΑ. 13.990 ευρώ. FIAT PANDA 1250c.c., 2004 a/c, υδρ. τιµόνι αερόσακους, ηλεκτρ. παραθ. – κλειδ., κ.α. 5.500 ευρώ. SUBARU 1600 c.c., turbo 4Χ4, 210 ΗΡ, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, ολοκαίνουργια ζαντ/χα και TURBINA, εξάτµιση, καπώ µπρος – πίσω – ανθρακόνηµα, συναγερµό, ABS, α/bag, full extra, 13.000 ευρώ. FIAT STILO 1250 c.c., 2004 16V, 6τάχυτο, γαλάζιο µεταλλικό, clima, ABS, αερόσακους, υδρ. τιµόνι, full extra, 5.800 ευρώ. ALFA ROMEO 147 IMOLA 2πορτη κόκκινη 10/2007, full extra, 120HP. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.000 ευρώ. SUZUKI SAMURAI 1300 c.c. 4X4. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. CITROEN XANTHIA 1800c.c., ’98, ασηµί, full extra SMART µαύρο µε a/c, ηλεκτρ. παράθ. κλειδ. 5.000 ευρώ. RENAULT CLIO 1400 c.c., 2007, full extra, 100HP, 7.500 ευρώ. . HONDA CIVIC 1400 c.c., µαύρο ’99, a/c, υδρ. τιµόνι, ζάντες αλουµινίου 16’’ ανάρτηση, ηχοσύστηµα, φιµέ τζάµια, κ.α. CITROEN SAXO 1100 c.c., µοντ. 2001, a/c, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, 1ο χέρι, ράδιο/cd, 49.000 km, βιβλίο σέρβις, άριστο. VW GOLF 4 GENERATION clima, µοντ. 2002 ασηµί, a/c, 4πορτο, υδρ. τιµόνι, αερόσακους,CD, 16άρες ζάντες, full extra. VW GOLF 4, 1600c.c., ’99 µαύρο 2πορτο, φιµέ, ανάρτηση, ζάντες, clima, υδρ. τιµόνι, αερόσακους, κ.α. PEGEUOT 106 RALLYE, µπλε, a/c, υδρ. τιµόνι, πρόγραµµα σκούπα, ζάντες KOSEI, αερό-

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία σακους, κ.α. 1ο χέρι 150 ΗΡ. FIAT CINQUECENTO SPORTING 1100c.c., ’98, κίτρινο, ζαντ/χα, CD, κ.α. ΜΑΣ987 -------------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ PEUGEOT 205 1400 c.c., καταλυτικό, injection, δίπορτο, περασµένο ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, ηλεκτρικά παράθυρα, αρίστη κατάσταση. Τιµή 1500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6998762366. ΜΑ6013 --------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟPEL, πετρέλαιο. Πληρ. τηλ. 6976444940. ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τ4 , 2400 VW κλούβα για αγροτική ή επαγγελµατική χρήση, σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976989805. ΜΑ163 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ VW KANTI 1600c.c., ’90 µοντέλο, σε αρίστη κατάσταση µε καπάκι πολυεστερικό ή χωρίς. Πληρ. τηλ. 6976989805. ΜΑ166 ---------------------------------ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΠΕΡ∆ΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αλφειού 7 – Πύργος Τηλ. 6977249923 1) VW PASSAT SW, 1600 cc, µοντέλο ’99, 120.000 χλµ., full extra, clima. Τιµή 8500 ευρώ 2) MERCEDES VITO 112 CDi, diesel, µοντέλο 2003, κλούβα, full extra, clima, ηλεκτρικά παράθυρα, book service. Άριστη κατάσταση. Τιµή: 13.500 ευρώ 3) VW TARO φορτηγάκι 4Χ2, ανοικτό, 2400 cc, diesel, µοντέλο ’97. Άριστη κατάσταση. Τιµή 7.300 ευρώ 4) VW CADDY SDI, 1900 cc, diesel, µοντέλο ’99, κλουβάκι, υδρ. τιµόνι, a/b, ηλ. παράθυρα, πρ. οµίχλης, φιµέ τζάµια. Τιµή 5.300 ευρώ 5) TOYOTA DYNA, 3000 cc, diesel, φορτηγό, µοντέλο ’81, διπλοί τροχοί, επαγγελµατικό δίπλωµα. Άριστη κατάσταση. Τιµή: 3.200 ευρώ 6) NISSAN PRIMERA, 1800 cc, µοντέλο ’99, full extra, υδρ. τιµόνι, a/b, ηλ. παράθυρα, πρ. οµίχλης, αεροτοµή, a/c, ζαντολάστιχα. Άριστη κατάσταση. Τιµή 7.000 ευρώ. 7) ALFA ROMEO 147, 1600 cc, 120 hp, µοντέλο ’03, 1ο χέρι, 85.000 χλµ., µαύρο 3d, ζάντες, cruise control, διζωνικό clima, full extra. Υπεράριστη κατάσταση. Τιµή 7.500 ευρώ 8) CITROEN SAXO, 1400 cc, µοντέλο ’01, LOOK VTS, υδρ. τιµόνι, a/c, ηλ. παράθυρα. Τιµή 4.300 ευρώ 9) SEAT IBIZA, 1200 cc, µοντέλο ’90, system porsche, ηλιοροφή, ζάντες. Άριστη κατάσταση. Τιµή 1.300 ευρώ 10) OPEL KADETT, 1200 cc, µοντέλο ’90, κλειστό για επαγγελµατική – αγροτική χρήση, ζάντες. Τιµή 1.700 ευρώ 11) MEGA SCOOTER SYM, 250 cc, µοντέλο ’08, 2200 χλµ. Τιµή: 2.500 ευρώ ΜΑΣ240 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES CLK, κοµπρέσορ ELEGANCE 2000c.c., 163 hp, αυτόµατο – σιριακό, µοντ. 2001, δερ. σαλόνι του πάγου, θερµ. ηλεκτρ. καθίσµατα, γιάλινη ηλεκτρ. οροφή τ. π.χ., ράδιο cd, ζαντ/χα, αuto κλίµα, 2 ζωνών, όλα ηλεκτρικά, φουλ έξτρα, σε καινουργή κατάσταση, σε γκαράζ. Πληρ. τηλ.6942401468. ΜΑ199 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ APRILIA CAPONORD 1000c.c., µοντ. 9/’01, ασηµί, 20.000 χλµ., συναγερµός, δισκόφρενα, service αντιπροσωπείας, άριστη

κατάσταση, φυλασσόµενο σε γκαράζ, δεκτός έλεγχος, τιµή 4.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 697/8993563, 09.00-15.00. ΜΑ700 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ BΕΣΠΑ BENELLI 72 c.c. µε ΥΑΜΑΗΑ κεντροµπίστολο από ιδιώτη. Τιµή συζητήσιµη 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6940624628. ΜΑ760 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΚΟΥΤΕΡ ΖONSHEN Κινέζικο 50cc., τετράχρονο µε µηδέν χιλιόµετρα. Πληρ. τηλ. 6974449253. ΜΑ1173 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT TEMPRA, µοντέλο ’92, 1000 ευρώ, MITSUBISHI κλούβα, πετρέλαιο 2000 ευρώ µοντέλο ’92, FORD TRANSIT, κλούβα, βενζίνη, injection, 2000 c.c, µοντέλο ’92. Πληρ. τηλ. 6934314653. MA1998 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN MICRA, µοντέλο 1994, 1000c.c., aircondition, radio/cd, 120.000 χλµ., βιβλίο service, ΚΤΕΟ, έως 2011, άριστη κατάσταση. Τηλέφωνο 26220/25771. ΜΑ1887 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ 4Χ4 ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥΟΤΑ HILUX 2400, µε πολλά extra. Πληρ. τηλ. 6977641524. ΜΑ1874 ---------------------------------. SCODA FABIA 1400 16V, µοντ. 2001 µε 75000 km, ατρακάριστο, µαύρο χρώµα σε πολύ καλή κατάσταση, τιµή 5300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6976992782. ΜΑ1844 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ NISSAN ALMERA, µοντέλο ’06 σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6944175479. ΜΑ1852 ---------------------------------. KAWASAKI KZR 115c.c., παπί σε άριστη κατάσταση, από service ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Πληρ. τηλ. 6936507498. ΜΑ1818 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW 316 COUPE, µοντ. ’95, δεκτός κάθε έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6934805506. ΜΑ1819 ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΙΑ PRIDE GLXI 1300 c.c., µοντ. ’99, Υ/Τ – Η/Π – CD, αισθητ. parkingk – ΚΤΕΟ, τιµή 1700 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6988151504. ∆εκτός κάθε έλεγχος. ΜΑ200. ---------------------------------. MERCEDES 200C KOMPRESSOR µοντέλο 2003, 129.000 km, ELEGANCE, 163ph, δέρµα, ξύλο, full extra, ατρακάριστο, πρώτο χέρι, τιµή 18.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932485700, 6974497239. ---------------------------------. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO, µοντ. ’99, χρώµα ασηµί, Dinstictive 140.000 χλµ., sport kit, full extra, spoiler, 16” ζάντες, ΚΤΕΟ, καυσαέρια, µεγάλο servis, radio/CD, αρίστη κατάσταση. Τιµή 6.000. Πληρ. τηλ. 26210/35748.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI

µεταλλική οροφή. Αρίστη κατάσταση. ∆ιαθέτει 4 ζαντολάστιχα χωµάτινα και 4 ζαντολάστιχα ασφάλτινα, pull bar, σχάρα ατσάλινη οροφής, προβολείς οµίχλης. Πληρ. τηλ. 6938739702, 6 9 7 8 7 3 9 7 0 2 , 26210/27227. ΜΑ259

ΤΟΥΟΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 5ο χλµ. Ε.Ο. Πύργου - Πατρών - 27100 ΠΥΡΓΟΣ Τηλ. 26210-20910 Internet address:http://www.toyotapatras.gr 1) FIAT SEICENTO 1.1 µοντέλο 2003, A/C, ηλ. κλειδαριές, ηλ. παράθυρα, χρώµα ασηµί 2) ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1.6 µοντέλο 2008, τρίθυρο, έκδοση trendy, κλιµατισµός, ζάντες, προβολείς, 9 airbags, 30.000 km, χρώµα µαύρο. 3) ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1.4 µοντέλο 2008, πεντάθυρο, έκδοση casual, A/C, 4 airbags, 14.000 km, χρώµα µαύρο. 4) ΤΟΥΟΤΑ COROLLA 1.4 µοντέλο 2008 Sun, έκδοση Luna, κλιµατισµός, ζάντες, προβολείς, 9 airbags, 10.000 km, χρώµα γκρι. 5) ΤΟΥΟΤΑ AYGO 1.0 PLUS µοντέλο 2008, πεντάθυρο, A/C, ηλ. παράθυρα, ηλ. κλειδαριές, 4 airbags, ΜΑ107

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ HONDA GLX

σε αρίστη κατάσταση. Πληροφ. ΜΟΤΟ ΠΑΡΡΑΣ Τηλ. 26210/27565. MA1861

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES A 140

µοντ. 2000 σε αρίστη κατάσταση µε full extra και ηλιοροφή. Πληρ. κος Κων/νος τηλ. 6979070090. ΜΑ1743

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

σε καλή κατάσταση για PEUGEOT σε µοντέλα 106 και 206. Πληρ. τηλ. 6977264970. ΜΑ268

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Φ∆Χ

3,5 ΤΟΝΟΥΣ ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ

µε εξασφαλισµένη εργασία. Πληρ. τηλ. 6971500077. ΜΑ496

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ DAEWOO ESPERO

1500 cc, από ιδιώτη σε άριστη κατάσταση. Έτος κυκλοφορίας 1996 µε πραγµατικά χλµ. 155.000, ατρακάριστο, ζάντες αλουµινίου, A/C, R/CD, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρ. παράθυρα, κεντρικό κλείδωµα και immobiliser, σε προσιτή τιµή. Τηλ. 6974927658, 26210 30731 ΜΑ639

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

SUZUKI VITARA 1600c.c., 5θυρο µε A/C, ηλεκτρ. παράθυρα και κλειδαριές, ζάντες αλουµινίου, καινούρια λάστιχα, full extra, σε αρίστη κατάσταση. Τιµή 7.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932279688. ΜΑ1091

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΧΙ

έδρα Ανδραβίδα. 6981176855 ΜΑ244

Τηλ.

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ CR 250c.c.,

µοντέλο 2000 σε άριστη κατάσταση 2000 ευρώ, δεκτός κάθε έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6948717051, 6947998236. ΜΑ1744

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ CITROEN SAXO

1100 c.c., µοντέλο 2001 ασηµί, A/C σε αρίστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976564504. MA1864

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗ

YAMAHA F2600 (96HP), full extra, φυλασσόµενη σε γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6944606255.

ΜΑ6325

. ΠΩΛΕΙΤΑΙ W.V. CADDY SDi 1900 cc

ΚΛΟΥΒΑ , µοντέλο ’97, σε πολύ καλή κατάσταση και σε τιµή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6945137260 ΜΑ936


53

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Σας διαβάζουν καθηµερινά 106.000 αναγνώστες

Στην

κάθε µικρή Αγγελία µια µεγάλη ευκαιρία

ΧΕΛΜΗΣ Ε. ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ & ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ «ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ» ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ- ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ 0 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (Από 0 εως 72 δόσεις) 20ο χλµ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ, ΣΑΒΑΛΙΑ Τηλ. 26220-61138, κιν. 6947371647 www.car.gr/helmis_cars . AUDI A4, 1600 c.c., 2001 µοντ., ασηµί, διζωνικός κλιµατισµός, Υ/Τ, ABS, ΑΝΤΙΣΠΙΝ, AIR BAGS, καινούρια ελαστικά, ζάντες αλουµινίου 16, R/CD, full extra, 95.000 χλµ., άριστο .ΒΜW 318, 2001 µοντ., ασηµί, κλιµατισµός, ηλιοροφή, ζάντες αλουµινίου 17, ανάρτηση, αισθητήρες παρκαρίσµατος, ηχοσύστηµα, φιµέ τζάµια, 125.000 χλµ. βιβλίο σέρβις, άριστο. ALFA ROMEO 156, 1600c.c., 2000 µοντέλο, ασηµί, κλιµατισµός, Υ/Τ, ABS, AIR BAGS, R/CD, ζάντες αλουµινίου, full extra, άριστο. MERCEDES 140 CLASS, 2001, 12ος, ασηµί, κλιµατισµός, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, ηλεκτροµαγνητικές, 74.000 χλµ. βιβλίο σέρβις, άριστη κατάσταση. CITROEN G2 VTS 1600c.c., 125 PS, ασηµί, 2004 12ος, υδραυλικό τιµόνι, κλιµατισµός, 4 αερόσακους, bucket καθίσµατα ABS, R/CD, µε χειριστήρια στο τιµόνι, υπολογιστής ταξιδίου, αισθητήρας βροχής, ESP, φιµέ τζάµια, φώτα τύπου ΧΕΝΟΝ, ζάντες αλουµινίου 16, δισκόφρενα µπρος – πίσω, προβολείς οµίχλης, βιβλίο σέρβις, 53.900 χλµ., άριστο. CITROEN SAXO VTS, 1600c.c., 120 PS, 2000 µοντέλο, ασηµί, αεροτοµή, ζάντες αλουµινίου, A/C, 2 αερόσακους, ABS, full extra, άριστο. PEUGEOT 106, 1100c.c., 1998 µοντέλο, A/C, R/CD, ηλεκτρικά παράθυρα, άριστο. FORD TRANSIT 2000c.c., turbo, 125 PS, 2003/10ος, κλειστό, A/C, υδραυλικό, 2 αερόσακους, full extra, 116.000 χλµ., πετρέλαιο, άριστο. TOYOTA YARIS 1300c.c., 2005 µοντ., ασηµί, υδραυλικό τιµόνι,A/C, R/CD, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτροµαγνητικές κλειδαριές, AIRBAGS, 31.000 χλµ., άριστο HYUNDAI ACCENT, 1400c.c., 2003 µοντ., ασηµί, υδραυλικό τιµόνι, A/C, R/CD, AIRBAGS, προβολείς οµίχλης, full extra, βιβλίο σέρβις, άριστο. SEAT IBIZA, 1400c.c., 16V, 101PS, 2002 µοντ., µαύρο, κλιµατισµός, ηλιοροφή, 4 airbags, ABS, αντισπίν, δισκόφρενα µπρος – πίσω, ζάντες αλουµινίου, προβολείς οµίχλης, 85.000 χλµ. βιβλίο σέρβις, άριστο. RENAULT CLIO, 1992 µοντέλο, λευκό, ηλεκτρικά παράθυρα, ζάντες αλουµινίου. DAEWOO NUBIRA 1500 c.c., 1999 µοντ., µαύρο, A/C, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, air bags, ζάντες αλουµινίου. CITROEN ZX 1400 c.c., 1997 µοντ. ασηµί, υδραυλικό τιµόνι, aircondition, ηλεκτρικά παράθυρα, R/CD, air bags, full extra YMC HI LANDER, γουρούνα, ATV τετράτροχο 2008 µοντ. 500c.c., 33 PS, 4X4, αργό – γρήγορο έχει επιλογέα τετρακίνησης, καρο, κοτσαδόρο, εργάτη, µίζα, full extra,τιµή καινούριου 6.600 ευρώ, 13.000 χλµ., τιµή 4.000 ευρώ. PEUGEOT 106 RALLY, 1600c.c., 16V, 1999 µοντ., κίτρινο, A/C, Υ/Τ, ζάντες αλουµινίου, full extra, 4.500 ευρώ. ΜΑΣ909.

. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ Ολοκληρωµένο Συγκρότηµα Εκθεση Ανταλλακτικά - SERVICE και 0% Προκαταβολή

SUZUKI ALTO 1.0c.c. µε RCD-MP3 από 8.670 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.0 c.c. µε RCD-MP3 από 9.100 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.0 c.c. µε MULTIMEDIA από 10.100 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.2 c.c. µε RCD-MP3 από 10.375 ευρώ SUZUKI SPLASH 1.2 c.c. µε MULTIMEDIA από 11.375 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 3θυρο µε RCD-MP3 από 10.190 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 3θυρο µε MULTIMEDIA από 11.190 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 10.560 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.3c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 11.560 ευρώ SUZUKI SWIFT 4Χ4 1.3c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 14.360 ευρώ SUZUKI SWIFT 4Χ4 1.3c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA 15.360 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.6 c.c. 3θυρο µε RCD-MP3 από 14.465 ευρώ SUZUKI SWIFT 1.6c.c. 3θυρο µε MULTIMEDIA από 15.465 ευρώ SUZUKI SX4 1.6c.c. µε RCD-MP3 από 12.980 ευρώ SUZUKI SX4 1.6c.c. µε MULTIMEDIA από 13.980 ευρώ SUZUKI SX4 4Χ4 1.6c.c. µε RCD-MP3 από 15.765 ευρώ SUZUKI SX4 4Χ4 1.6c.c. µε MULTIMEDIA από 16.765 ευρώ SUZUKI JIMNY 1.3c.c. µε RCD-MP3 από 13.390 ευρώ SUZUKI JIMNY 1.3c.c. µε MULTIMEDIA από 14.390 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 1.6 c.c. 3θυρο µε RCD-MP3 από 17.700 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 1.6 c.c. 3θυρο µε MULTIMEDIA από 18.700 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.0 c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 21.295 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.0 c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 22.295 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.4 c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 24.990 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 2.4 c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 26.990 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 3.2 c.c. 5θυρο µε RCD-MP3 από 33.990 ευρώ SUZUKI GRAND VITARA 3.2 c.c. 5θυρο µε MULTIMEDIA από 35.990 ευρώ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ SUZUKI SPLASH 1.2 c.c., µοντ. 2008 SUZUKI JIMNY 1.3 c.c. µοντ. 2008 SUZUKI IGNIS 1.3 c.c., µοντ. 2003 NISSAN ALMERA 1.5c.c., µοντ. 2003 VW GOLF 1.4 c.c., µοντ. 2001 ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS 1.0c.c., µοντ. 2000 CITROEN SAXO 1.4c.c., µοντ. 2000 SUZUKI VITARA 1.6 c.c., µοντ. 1998 ALFA ROMEO 146, 1.4cc., ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1800 ευρώ VW POLO 1.4c.c., ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1600 ευρώ. Με 0% Προκαταβολή εως 100 µήνες σε όλα τα αυτοκίνητα καινούρια ή µεταχειρισµένα και εισαγωγής ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 1ο χλµ. Ε.Ο ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ

1) ΨΥΓΕΙΟ ΜΕRCEDES 413 CDi, µοντ. 2002 THΕRMO KIWG M.V. 400 MAX25-C, χιλ. 225.000, κόφα 3,500 2,00 – 2,00 ABS – ESP λευκό, AIR BAG, πολύ καθαρό, 18.800 ευρώ 2) VW CADDY 2002, aircondition, βενζίνα κλειστό, αγροτικό – επαγγελµατικό, A.B.S., AIR BAG, full extra, 6.500 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. Πληρ. στο τηλ. 6944312720 και 210/9962106.

ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 09 ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΕ ΜΟΝΑ∆ΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ – ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

MAZDA AΦΟΙ Π. ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΙ

MAZDA RX8 192 HP, µοντέλο 2006, full extra TOYOTA RAV4 2000 cc, µοντέλο 2005, full extra MAZDA DOUBLE 4πορτο, µοντέλο 2005, full extra CITROEN SAXO 1100 cc, µοντέλο 1999 RENAULT LAGUNA 1600 cc, µοντέλο 2002, full extra ALFA ROMEO 166 2000 cc, µοντέλο 2003, full extra HYUNDAI ACCENT 1400 cc, µοντέλο 1995 MAZDA B2500 4X2, µοντέλο 1999 CITROEN XSARA 1400 cc, µοντέλο 1999, full extra OPEL VECTRA 1600 cc, µοντέλο 1999, full extra PEUGEOT 206 XS 1600 cc, µοντέλο 2003, full extra MG ROVER 165 HP, 1800 cc, µοντέλο 2004, full extra NISSAN 4X2 µοντέλο 1996 OPEL COMBO 1400 cc, µοντέλο 1998 3ο χλµ. Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210/32717 – FAX: 32718 MAΣ424

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΣΑΤΑΣ

ΑΓΟΡΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 28ης Οκτωβρίου 16, Πύργος Τηλ. 26210 22886

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ -∆ιαµέρισµα 100 τ.µ. σε διώροφη οικοδοµή, ο επάνω όροφος. Αυτόνοµη θέρµανση, πλάκα και σκεπή (κεραµίδια), ηλιακό θερµοσίφ., συναγερµό κ.λπ. σε οικόπεδο 600 τ.µ. εξ αδιαιρέτου. Τιµή 150.000 ευρώ - ∆ιαµέρισµα σε διώροφη οικοδοµή 76 τ.µ., 2 υπνοδωµάτια, ο επάνω όροφος, 20 ετών (Πάροδος Ρήγα Φεραίου). Τιµή 75.000 ευρώ - ∆ύο διαµερίσµατα σε τριώροφη οικοδοµή (οροφοδιαµερίσµατα) 73 τ.µ. έκαστο, 2ος και 3ος όροφος. 2 ετών, µε αυτόνοµη θέρµανση, τιµή 100.000, 2ος όροφος και 110.000 3ος όροφος -∆ιαµέρισµα 101 τ.µ., 3 υπνοδωµάτια, τζάκι κ.λπ., 3 ετών µε αυτόνοµη θέρµανση. Τιµή 135.000 ευρώ -140 τ.µ. οροφοδιαµέρισµα σε διώροφο υπερ. ισόγειο µε µεγάλα µπαλκόνια και αυλή, τζάκι κ.λπ. Τιµή 125.000 ευρώ Πωλούνται και πολλά άλλα διαµερίσµατα καινούργια και µεταχειρισµένα σε διάφορες χαµηλές τιµές. ΓΙΑΠΙ -Γιαπί στην οδό Παπαφλέσσα α) 45 τ.µ. ισόγειο µόνο στα µπετά, β) 56 τ.µ. 1ος όροφος (µπετά), ος γ) 56 τ.µ. 2 όροφος (µπετά). Τιµή όλο 170.000 ευρώ -Γιαπί 1ος όροφος, 110 τ.µ., 2ος όροφος, 25 τ.µ. και πιλοτή 28 τ.µ., σε οικόπεδο 214 τ.µ. Τιµή 130.000 ευρώ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ -Μονοκατοικία (τριώροφο κτίριο) σε κεντρικό σηµείο του Πύργου. Αποτελείται από α) Μαγαζί 105 τ.µ., β) 1ος όροφος διαµέρισµα κοµπλέ 95 τ.µ., γ) 2ος όροφος διαµέρισµα 85 τ.µ. σε οικόπεδο 140 τ.µ. Τιµή 220.000 ευρώ όλο. -Μονοκατοικία διώροφο εντός Πύργου, αποτελείται: α) ισόγειο διαµέρισµα 90 τ.µ., β) 1ος όροφος διαµέρισµα 90 τ.µ. σε οικόπεδο 220 τ.µ. Τιµή όλο 145.000 ευρώ -Μονοκατοικία στον Άγιο Γεώργιο Πύργου 60 τ.µ., κατασκευής 1988 σε οικόπεδο 368 τ.µ. και αποθήκη. Τιµή 80.000 ευρώ -Μονοκατοικία (εργατικής κατοικίας) στην οδό Αλφειού, 60 τ.µ. Τιµή 60.000 ευρώ

-Μονοκατοικία 85 τ.µ., πάροδος Παπαφλέσσα, σε οικόπεδο 220 τ.µ. Τιµή 75.000 ευρώ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ µονοκατοικίες σε διάφορες άλλες περιοχές. ΟΙΚΟΠΕ∆Α -Οικόπεδο 210 τ.µ. άρτιο, οικοδοµήσιµο, Σ.∆. 1,8, χτίζει 400 τ.µ., εντός της πόλεως Πύργου. Τιµή 135.000 ευρώ -Οικόπεδο 200 τ.µ. άρτιο και οικοδοµήσιµο, χτίζει 160 τ.µ., πλησίον σχολών (ΟΑΕ∆). Τιµή 16.000 ευρώ -Οικόπεδο 115 τ.µ. στην οδό Συγγρού, άρτιο, οικοδοµήσιµο. Τιµή 70.000 ευρώ -Οικόπεδο 2.106 τ.µ. στην οδό Ροφιά, κοντά στο 3ο δηµοτικό σχολείο, άρτιο, οικοδοµήσιµο. Τιµή 120.000 ευρώ -Οικόπεδο 502 τ.µ. κοντά στο αθλητικό κέντρο Αγία Βαρβάρα, µε πρόσοψη σε άσφαλτο -Οικόπεδο 610 τ.µ. περίπου στην οδό Αρχιµήδους, άρτιο,

οικοδοµήσιµο. Τιµή 200.000 ευρώ -Οικόπεδο 267 τ.µ. επί της Ερµού στον Πύργο, άρτιο, οικοδοµήσιµο, κατάλληλο και για επαγγελµατικούς χώρους, κατάστηµα, γραφεία κ.λπ. -Οικόπεδο 2.036 τ.µ., άρτιο, οικοδοµήσιµο, επί της οδού Καταραχίου, πρόσοψη στην άσφαλτο, 600 µ. από το παλαιό Νοσοκοµείο Πύργου. Τιµή 150.000 ευρώ ΚΑΙ ∆ΙΑΦΟΡΑ άλλα οικόπεδα εντός σχεδίου και εντός οικισµού. ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ -Αγροτεµάχιο 9,5 στρεµµάτων, στην περιοχή Καταραχίου Πύργου. Τιµή 70.000 ευρώ -Αγροτεµάχιο – οικόπεδο 4 στρέµµατα στα Καβασιλάκια, δίπλα από βίλες (κατάλληλο για κάθε χρήση). Γωνιακό. Τιµή 65.000 ευρώ -Αγροτεµάχιο στον Ανθόπυργο 4 στρέµµατα, 150 µέτρα από την Αγίου Γεωργίου, τιµή 50.000 ευρώ -Αγροτεµάχιο Τραγανό, 6 στρέµµατα, επί ασφάλτου υπερυψωµένο. Τιµή 100.000 ευρώ -Αγροτεµάχιο Ντόµπρινο Αγίου Γεωργίου, 6 στρέµµατα µε θέα. Τιµή 55.000 ευρώ -Αγροτεµάχιο 7 στρέµµατα µε 100 ρίζες ελιές. Τιµή 50.000 ευρώ -Αγροτεµάχιο – οικόπεδο Κορακοχώρι, 6,5 στρέµµατα εντός οικισµού µε θέα στη θάλασσα. Κόβονται και σε άρτια οικόπεδα -Λαστέικα, εντός οικισµού οικόπεδα 1.500 τ.µ. µε πρόσοψη άσφαλτο. Τιµή 50.000 έκαστο -Αγροτεµάχιο 10 στρεµµάτων στην άσφαλτο Κατακόλου, πρόσοψη 125 µέτρα. Πωλείται και ανά 5 στρέµµατα. Τιµή όλο 100.000 -Κάστα Κατακόλου, περιοχή Καβούρι, 5 στρέµµατα. Τιµή 55.000 ευρώ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ σε όλες τις περιοχές του Πύργου και παραθαλάσσια σε διάφορες τιµές

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ -2άρια, 3άρια, 4άρια, 5άρια & γκαρσονιέρες & καταστήµατα από 200 ευρώ εντός του Πύργου κ.λπ.ΜΑΣ3076


Tηλεόραση

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

STAR 24.00 Σε απόσταση αναπνοής

MEGA 18.00 Singles 2 Η Ράνια προσπαθεί να αντιµετωπίσε τα προβλήµατα στη δουλειά της που επηρεάζουν τη σχέση της µε το Γιάννη. Στο µεταξύ ο Ορέστης και η Λίλα κλέβουν αρχεία από την εταιρεία της µητέρας του Λουκά…

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕ∆ΙΑ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ MAD OK ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ THE DETECTIVES ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ∆ΕΛΤΙΟ ΕΙ∆ΗΣΕΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΜΑD

06.00 08.00 09.00 10.00 13.00 13.15 14.00 16.00 17.00 17.05 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.15 01.15 02.15 03.15 03.30

Αν µ’ αγαπάς (Ε) Xoρεύοντας στη σιωπή (Ε) Εντιµότατοι κερατάδες (Ε) Πεντάµορφη (Ε) Ειδήσεις Σφηνάκια Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς Baywatch (E) Ειδήσεις στη νοηµατική Baywatch (συνέχεια) Kitchen nightmares Ειδήσεις Νταντά Αµέσου ∆ράσεως (Ε) CSI MIAMI CSI, NEW YORK Οι ιστορίες του αστυνόµου Μπέκα (Ε) Νόµος και τάξη: Ειδική οµάδα Kόκκινος κύκλος (Ε) Άλλαξέ το (Ε) Τηλεαγορές Κους –κους το µεσηµέρι (Ε)

Mad men 24.00

ΟΡΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 07:00-10:00 ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ SFERA SFERA MUSIC 10:00-12:00 ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ SFERA ΓΙΟΛΑΝΤΑ ∆ΙΑΜΑΝΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ 12:00-13:00 ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΚΟΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ) 13:00-15:00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ (ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΩ∆ΙΚΕΣ) 15:00-16:00 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΒΙΑΣ (TO SOUNDTRACK ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ) 16:00-18:00 ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ (ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ) 18:00-20:00 ΟΡΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 20:00-21:00 ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ SFERA ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ -( ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ) 21:00-00:00 ΟΡΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

00.15

Ειδική οµάδα

06:00-07:00

06.00 Aποδράσεις 07.00 Οι ωραιότερες παραστάσεις τσίρκο του κόσµου 07.15 Kid songs 08.45 Στην Κουζίνα (Ε) 09.30 Το πάρτι της ζωής σου (Ε) 12.00 Ηρακλής 13.00 Alter Kids 14.30 Ελιές θρούµπες (Ε) 15.30 Στην κουζίνα µε τη Βέφα (Ε) 16.30 Ειδήσεις 17.10 Κοιτάω µπροστά (Ε) 18.45 Σήµερα µε τον Άκη Παυλόπουλο 20.55 Auto ALTER 21.00 Ξένη ταινία «Οι τρεις κληρονόµοι» ∆ραµατική 23.00 CSI, LAS VEGAS (E) 24.00 Μad Men (E) 01.00 Auto ALTER 01.15 Ξένη τηλεταινία «Κρουαζιέρα χωρίς επιστροφή» Θρίλερ 03.15 Ξένη ταινία «Ο Μεγκρέ εναντίον επιθεωρητή Κανταβρέ » Αστυνοµική

06.30 07.00 11.00 12.00 13.00 13.15 14.15 15.15 16.15 17.15 17.20 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 24.00 01.00 02.00 03.00 04.00 04.30 05.10

Το πιο γλυκό µου ψέµα (E) 7 µε 11 µαζί Ελλάς, το µεγαλείο σου (Ε) Ιδιαιτέρα για κλάµατα (Ε) ANT 1 News Λόλα (E) Κωνσταντίνου και Ελένης Θα βρεις το δάσκαλό σου (E) Το Καφέ της Χαράς (Ε) Τα νέα του ΑΝΤ1 The simple life Project runway Ακρως οικογενειακόν (E) ANT 1 News America’s got talent Extreme makeover home edition The Unit (E) Las Vegas (E) Oι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐµη (Ε) Kρυφά µονοπάτια (E) Το χρώµα του φεγγαριού (Ε) Τηλεµάρκετινγκ -Τηλεαγορά Μobile Fun Σόλο καριέρα (E)

Ο φαύλος κύκλος της κυρίας Πάρκερ

07.00 07.30 08.00 09.00 09.10 10.30 11.30 12.20 12.30 13.00 14.30 15.30 16.00 16.30 17.00 18.15 18.30 19.30 20.30 22.00 23.00

Αθλητικές δραστηριότητες Επικοινωνία µε τα παιδιά Τόλµη και γοητεία (Ε) Ειδήσεις Ρωµαίος και Ιουλιέτα (Ε) Τι είναι καλό για σας Απόδραση Μαγειρική για παιδιά µε τον Λιούις Ταξίδι στη γεύση Ειδήσεις Τόλµη και γοητεία Η χαρά της ζωγραφικής Μαγικός κόσµος Επικίνδυνες αποστολές Ειδήσεις Εκτη αίσθηση Αρπακτικά Αποστολή στην Αρκτική Το έτος χωρίς καλοκαίρι Ειδήσεις Ελληνική ταινία «Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα» Κωµωδία 00.30 Ξένη ταινία «Ο φαύλος κύκλος της κυρίας Πάρκερ» Βιογραφική

22.00

24.00

06.00 Ντοκιµαντέρ 10.00 Παιδικό πρόγραµµα 11.00 Ζακ και Κόντι, σκανδαλιές στο ξενοδοχείο (Ε) 11.30 Χάνα Μοντάνα (Ε) 12.00 Ειδήσεις 13.00 Μένουµε Ελλάδα 14.30 Νηστικό αρκούδι 15.00 Ειδήσεις 16.00 Έχει γούστο (Ε) 18.00 Ειδήσεις 19.00 Ελληνική ταινία «Ο γαµπρός µου ο δικηγόρος» Κωµωδία 21.00 Ειδήσεις 22.00 Ξένη ταινία «Ενας καλός αστυνοµικός» Αστυνοµική 24.00 Νεκροταφεία αντικειµένων: Αεροσκάφη (Ε) 01.00 Η Αµερικανική επανάσταση

Μαύρα µεσάνυχτα

06.00 07.00 10.00 11.00 11.50 12.20 13.10 14.00 15.00 16.10 17.00 17.10 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.30 00.30 00.45 01.45 02.45 03.45 04.30

Επαφή (Ε) Η τράπεζα (Ε) Η ώρα η καλή (Ε) Οι αταίριαστοι (Ε) Καρέ της ντάµας (Ε) ∆έκα λεπτά κήρυγµα (Ε) Μια τρύπα στο νερό Μεσηµβρινό δελτίο ειδήσεων Εσύ φταις (Ε) Πες το ψέµατα (Ε) ∆ελτίο ειδήσεων Πολυθρόνα για τρεις (Ε) Singles (Ε) Επτά θανάσιµες πεθερές (Ε) Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Ολα στον αέρα (Ε) Μαύρα µεσάνυχτα (Ε) Αγρια παιδιά (Ε) Τελευταία γεγονότα Ιχνη (Ε) Γιατροί της ελπίδας Fantasy island Τηλεµάρκετινγκ Ενοχη αγάπη (Ε)

Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ

22.00

07:00 10:00 12:00 14:30 15:30 17:00 19:00 20:00 21:00 22:30 00:45 01:30 02:00

08.30 Παιδικό πρόγραµµα 10.00 Ελληνική ταινία « Φτωχογειτονιά, αγάπη µου» Αισθηµατικό δράµα 12.00 Εξ αδιαιρέτου 13.05 Η επιστροφή 14.00 Ειδήσεις 14.30 Το ουράνιο τόξο 15.00 Παιδικό πρόγραµµα 16.00 Τσικιτίτας (Ε) 17.00 Ατίθασα νιάτα 18.00 Μαθήµατα, παθήµατα 19.00 ∆ηµοκρατία γιατί; 20.00 Η ιστορία της Ινδίας: Οι δρόµοι των µπαχαρικών και του µεταξιού (E) 21.00 Ξένη ταινία «Εκδροµή θανάτου» Αστυνοµικό θρίλερ 23.00 Ειδήσεις 24.00 Doc on air (E) 01.30 Εγκληµα και έρευνα

00.30

10.00

Las Vegas

Ο γαµπρός µου ο … δικηγόρος

19.00

Άρωµα Ελλάδας

14.30

Ουράνιο τόξο

06.30 09.00 10.30 12.45 14.15 16.40 19.00 19.50 20.15 22.00 00.15 02.10 03.40

Η άβυσσος Οταν έφυγε η Γκρεις Πιστά ερωτευµένοι Σούπερ σκύλος Spider –man 3 Tζέρι Μαγκουάιρ Safe Sex Κινηµατογραφικά νεα Παιχνίδια εξουσίας Επιστροφή στο Μπραϊντσχεντ Αγρια ένστικτα Weddubg wars Μέλανι : το πιο σέξι µοντέλο

Σε απόσταση αναπνοής 24.00

Ο Προβένζα και ο Φλιν ανακαλύπτουν ένα πτώµα στο γκαραζ αλλά δεν το αναφέρουν αµέσως. Οταν αργότερα διαπιστώνουν ότι το πτώµα εξαφανίστηκε η Μπρέντα προσπαθεί να καλύψει την αµέλειά τους…

06.00 13.00 13.45 14.45 16.45 17.45 18.40 18.45 19.45 21.00 22.00 24.00 01.30 02.00

Παιδικό πρόγραµµα Ειδήσεις Ford Boyard ΙV (E) Μάγισσες V (Ε) Αναζητώντας την αλήθεια (Ε) Ντετέκτιβ Μονκ (Ε) Ειδήσεις στη νοηµατική Στην Εντατική IV (Ε) Ειδήσεις Οµάδα NCIS (E) Ξένη ταινία «Ηρωας» Περιπέτεια Σε απόσταση αναπνοής (Ε) Supernatural (Ε) Ξένη ταινία «Mosguitonman: Η νέα γενιά του τρόµου» Τρόµου 03.45 Ξένη ταινία «Το υποσυνείδητο» ∆ραµατική

Πρωτάθληµα Σουηδίας

20.00

54

09.00 Copa Libertadores 11.00 Copa Libertadores (E) 13.00 Τουρνουά Βόλεϊ: Montreux Masters 2009(E) 14.30 Στιγµιότυπα Kiteboard – Γερµανία (Ε) 15.00 Αµερικανικό πρωτάθληµα ποδοσφαίρου (Ε) 17.00 Πρωτάθληµα Ρωσίας (Μ) 19.00 Αγώνες µηχανοκίνητων σκαφών (Μ) 20.00 Πρωτάθληµα Σουηδίας 22.00 Αγώνες BTCC (M) 24.00 Αγώνες πυγµαχίας (Μ) 02.00 Πρωτάθληµα Γαλλίας 04.00 Αγώνες µπιτς βόλεϊ 06.00 Στιγµιότυπα Nascar (E) 07.00 Πανελλήνιο πρωτάθληµα µπιτς σόκερ (Ε)


55

∆ευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Auto Σταυρόπουλος EIΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 4ο χλµ. Πύργου-Πατρών, Πράσινο Τηλ.: 26210 36160, Fax: 26210 34663, Κιν.: 6979110750 e-mail: autostav@otenet.gr www.autostauropoulos.gr

Γιατί η κρίση 15ήµερο δηµιουργεί ρών... ο φ ο σ ρ π ευκαιρίες... Ειδική Τιµή

C200 ELEGANCE COMPRESSOR 2001 75.000 χλµ. κλίµα, ESP, Hλιοροφή, 17’’ ζάντες.

4.990€

SMART 600 cc 2002, 51.000 χλµ., ABS, ESP, 4 αερόσακους, R/cd, ζάντες, καινούργια λάστιχα.

9.990€

OPEL VECTRA 1800cc, 2003 55.000 χλµ. κλίµα, υπολογιστή ταξιδίου, 16’’ ζάντες.

6.490€

FORD RAGER 2001 86.000 χλµ., 11/2 καµπίνα, υδραυλικό τιµόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, A/C, HiFi.

3.490€

HYUNDAI ACCENT 1500cc, 2000 µοντέλο, 13500 χλµ. book service, full extra.

CHEVROLET AVEO 1400cc, 90HP, 2006, 3200 χλµ. book service, ABS, A/C, R/cd, ζάντες.

13.490€

ΤΟΥΟΤΑ RAV 4, 2000cc, 150HP, 2002, 91.000 χλµ. Α/C, Yπολογιστή ταξιδίου, R/cd, σκαλοπάτια

14.990€

BMW 318, 2000cc, VALVETRONIC 143 hp, 11/2004, 54.000 χλµ., book service.

11.990€

ΤΟΥΟΤΑ ΑVENSIS 1600cc, 129 HP, TERRA 2005, κλίµα, 8 αερόσακους, χειριστήρια στο τιµόνι, υπολογιστή ταξιδίου, book service

4.990€

10.990€

Ε200 2000, 78.000χλµ. , ηλιοροφή κλίµα, R/cd, 17’’ ζάντες.

Aυτοκίνητα του ΄94 από 1000 ευρώ!!!

VW CANDY 1900 DIESEL 2000 µοντέλο, 97.000 χλµ.

MAZDA 323F S/W 2001 73.000 χλµ. A/C, ABS όλα ηλεκτρικά.

5.990€

RENAULT MEGANE 1400cc, 100HP, 2004, 44.000 χλµ.

13.990€

BMW 318 Coupe, 2002, 84.000 χλµ., κλίµα, ANTISPIN, 6 αερόσακους, R/cd, τριακτινο τιµόνι, µε χειριστήρια, 16’’ ζάντες.

12.490€

MINI 2002 85.000 χλµ., ABS, HiFi, 4 αερόσακοι, ζάντες 15’’, A/C.


Αστέρας ΑμαλιάδαςΟλυμπιακός Λαμπετίου 6-2

Φουριόζοι οι «βυσσινί» Σελ. 19

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0

Ο

Πανηλειακός στο πρώτο φιλικό της νέας αγωνιστικής χρονιάς, έδειξε καλά στοιχεία κατά διαστήματα και σίγουρα ικανοποίησε τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, στο στάδιο του Πύργου. Σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν οι Γκέρτσος και Παπαγεωργίου. Σελ. 20,21

Άφησε υποσχέσεις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Θανάσης Λυκούρεσης

“Ο Κόροιβος θα πρωταγωνιστήσει” Α.Ο. Ξενοφών Κρεστένων Πρώτο φιλικό την Τετάρτη Σελ. 19

Σούπερ Λιγκ Έχασε ο Θρύλος, «Χ» ο ΠΑΟ

Σελ. 39,40

1400 km στην Αγγλία LONDON, EDINBURGH, LONDON

H ανθρώπινη αντοχή στα όριά της Ο Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν οι δύο Έλληνες που τερμάτισαν τον αγώνα

Σελ. 34

BEACH SOCCER ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΙ Δυνατές μάχες στην άμμο

Σελ. 31

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Με χαμόγελα και αισιοδοξία

Σελ. 24

Σελ. 33

patrisnews  

patris,pirgos

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you