Watches & Jewellery / Basel - april 2019

Page 1

ANNONCETILLÆG APRIL 2019

No 2

NYH ED ER · FR A · H ELE · VE RDE N

Urtendenser 2019 - se de nye dykkerure, dress-ure og kronografer

Masser af smykker - sæsonens ringe og armbånd


2 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Poul Halse BONELLs Klitgaard

Søndergade 33, 8700 Horsens Fields, butik 201, Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København S Bispensgade 13, 9000 Aalborg


The The universe universe comes comes toto lifelife with with thethe passage passage of of time. time. Time Time is Nature is Nature with with allall herher expressions. expressions. Each Each moment, moment, minute minute and and second second a unique a unique expression. expression. The The passage passage of of time time has has always always been been deeply deeply embraced embraced in in Japan. Japan. This This spirituality spirituality lives lives within within every every Grand Grand Seiko. Seiko. Ever-changing, Ever-changing, graceful graceful and and grand. grand. ItsIts design design unveils unveils thethe differing differing expressions expressions of of nature nature asas light light becomes becomes shadow. shadow. Meticulously Meticulously crafted. crafted. Nature Nature incarnated incarnated in in every every detail detail of of itsits artistry. artistry. A tribute. A tribute. In In deep deep reverence. reverence.

grand-seiko.com grand-seiko.com


4 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold6 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

AXEL KØBENHAVN K GAMMEL MØNT 1 1117 KØBENHAVN K TLF. 3311 01128 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

INDHOLD Diamanter er kun til låns En gylden smykkedrøm Grønne piloture hitter Kronografer Autavia genfødt som pilotur Urmageri på højeste niveau Dress-ure Sig det med en ring Dykkerure Kom til fødselsdag hos Guldsmed Milas Smykker til håndleddet

KOLOFON

Urtid F

oråret er højsæson i urbranchen. Det er her, de to store messer i Geneve og Basel ligger, hvor langt de fleste af årets nyheder præsenteres for forhandlere, presse og nysgerrige. Jeg var selv med på begge messer, og der var mange spændende tendenser - en del af dem kan du læse om her i magasinet.

Nu venter ur- og smykkeverdenen i spænding på, hvordan tilmeldingen til næste års messer bliver. I et forsøg på at gøre sig selv mere attraktive, har SIHH i Geneve og Baselworld næste år koordineret deres shows, så de ligger i forlængelse af hinanden i slutningen af april og starten af maj. Samtidig har man åbnet mere op for publikum, så messerne også kan blive et udflugtsmål for alle ur- og smykkeinteresserede. God læselyst – og husk, at dette avistillæg blot er en forsmag på vores store magasin Watches & Jewellery, der udkommer med Berlingske i september.

Ansvarshavende redaktør Henning Andersen · henning@partnermedier.dk Salg & projektledelse Jan Poulsen · jan@partnermedier.dk Design Mogens Lauridsen · mogens@partnermedier.dk Tekst & redaktion Kåre Peitersen · kp@advertorial.dk Forside TAG Heuer Autavia Isograph (ref. WBE5112.FC8266). Pris 27.500 kr. | SEPTEMBER 2018

No2

ANNONCETILLÆG TIL BERLINGSKE

Kåre Peitersen

Udgiver Distrubueret i samarbejde med BERLINGSKE MEDIA Vi tager forbehold for evt. trykfejl og farveafvigelser.

Watches & Jewellery LIVSSTIL

Selvom det går godt i den eksklusive del af urbranchen – den samlede omsætning for de schweiziske urmærker voksede sidste år til svimlende 143 milliarder danske kroner – så er der grøde i denne ellers så konservative verden. Flere mærker er usikre på, hvilken vej, de skal gå fremover. Det eksemplificeres bedst ved den mægtige Swatch Group (verdens største urproducent, der står bag bl.a. Swatch, Longines og ikke mindst Omega), der i år havde valgt at trække sig helt fra Baselworld, der ellers traditionelt set er verdens største og vigtigste messe. Og de var ikke alene. Faktisk var antallet af udstillere næsten halveret i forhold til for blot tre år siden, hvilket betød, at der bogstaveligt talt var god plads i de store haller i Basels centrum.

Foto: Andreas Bro

10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30

No2 LIVSSTIL

SE ÅRETS VIGTIGSTE NYHEDER FRA SCHWEIZ / MØD AMBASSADØRERNE FOR DE ENKELTE URMÆRKER FIRE DANSKE SMYKKEDESIGNERE VISER DERES FAVORITTER / DIAMANTSMYKKER I ALLE AFSKYGNINGER URETS HISTORIE – FRA SOLURE TIL SMARTURE

+ DYKKERURE, PILOTURE, DRESS-URE, MODEURE OG MEGET MERE...

Næste udgave af Watches & Jewellery udkommer september 2019

Kære læser Indholdet i denne udgivelse er bl.a. blevet til i samarbejde med vores mange sponsorer og annoncører. Vores tekstforfattere og journalister har gjort sig umage med at finde og skrive indhold til dig, som vi håber vil give dig god information og inspiration. God læselyst!


For us, innovation must always serve function. For example, raising our bezel by 2mm has improved the grip. Just a little. When you care about watches, just a little matters a lot.

Aquis Date Relief

KØBENHAVN K: Bucherer Illum KØBENHAVN S: Bonell’s BALLERUP: Ballerup Ure, Guld & Sølv HØRSHOLM: Sarøe Smykker & Ure HILLERØD: Jan Ehlers ROSKILDE: Svend’s Ure NÆSTVED: Borup Design ODENSE C: Ragnar Ure & Juveler. VEJLE: Sct. Nicolai Ure STRUER: Profil Optik SKIVE: Østergaard AARHUS C: Knud Pedersen • Sct. Mathias Ure & Guld SKANDERBORG: Hugo Mortensen HORSENS: Poul Halse VIBORG: Sct. Mathias Ure & Guld AALBORG: Klitgaard Ure • Henrik Ørsnes HJØRRING: Byens Ure & Smykker Distributor Denmark, Norway and Sweden: Stæhr A/S +45 45269100 • info@staehr.as • www.oris.ch


10 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Naturlige diamanter bliver snart en mangelvare.

Diamanter er kun til låns

Diamantminerne verden over vil inden for en overskuelig årrække være udtømt, hvilket vil skabe et helt nyt marked for genbrug af smykkesten, mener diamantekspert Brian Bach Mouritsen.

I

dag er der cirka 50 diamantminer på verdensplan, der tilsammen står for mere end 95% af alle de diamanter, som kommer op til jordens overflade. Men om blot ca. 17 år vil 30 af disse miner være nedlagt. Flere af de store mineselskaber, som fx BHP og Alrosa, er allerede begyndt at neddrosle deres investeringer og har sat flere diamantminer til salg, fordi de ikke kan se stordriftsrentabilitet på lang sigt. Og da det samtidig er de miner, som leverer de mest efterspurgte og kostbare diamanter – nemlig de farvede og større, hvide diamanter – vil det skabe store omvæltninger i både diamantbranchen og i hele vores forståelse for diamantsmykker, forklarer Brian Bach Mouritsen, der netop er hjemvendt fra smykkemesserne i Hong Kong og Basel. Han har arbejdet med diamanter i 30 år, de seneste år dels som producent af eksklusive diamantsmykker, dels som rådgiver i investeringsdiamanter. “Det er hverken et dommedagsscenarie eller en salgstale, men det kan simpelthen ikke undgå at få stor indflydelse på diamantmarkedet, som vi kender det i dag. Det er et reelt faktum, at diamantmarkedet kommer til at ændre sig fundamentalt inden for de næste 10-20 år, fordi verdens miner er ved at være udtømte. Den sidste minearbejder lukker og slukker givetvis om blot 60 år, hvorved en æra på 150 år med diamantminer er slut”.

Afrikas stjerne forsvinder Vi ser allerede tendenserne i dag. De afrikanske diamantminer leverede for blot en generation siden 75% af alverdens

Brian Bach Mouritsen har beskæftiget sig med diamanter i 30 år.

Allerede inden for de næste 10 år vil vi se mangel i nogle diamantkategorier

Diamantring designet af Brian Bach Mouritsen.

diamanter – i dag er tallet nede på 25%. Disse miner har typisk været i gang i 60-80 år og er simpelthen ved at være tømte. “Lige i øjeblikket dumper mineselskaberne stadig priserne på diamanter for at komme af med dem, men det er en kortsigtet strategi. Umiddelbart finder man ikke nye miner.

Der er snak om at forsøge i havet ud for Namibias kyst og ved Antarktis, men det vil være enormt dyrt at starte produktion, og samtidig vil det tage mindst 10 år”, siger Brian Bach Mouritsen.

Prisen på pink diamanter firedoblet på 15 år Siden finanskrisen har priserne på diamanter været stabile, selvom der er stigende efterspørgsel i lande som Indien og Kina. Spørgsmålet er, hvornår vi ser de første tegn på diamantmangel på markedet. På nuværende tidspunkt er der rigeligt med alle typer diamanter til at imødekomme en stabilt stigende efterspørgsel, men allerede inden for de næste 10 år vil vi se mangel i nogle diamantkategorier, mener Brian Bach Mouritsen. “Det er ingen hemmelighed, at den berømte Argylemine i Australien snart lukker. Her hentes 80% af de eftertragtede pink diamanter på verdensplan, og når den lukker, er der ikke noget reelt alternativ, der kan levere lige så mange og smukke, pink diamanter. Derfor har vi også set prisen på de pink diamanter stige med omkring 400 % de sidste 15 år”, forklarer Brian Bach Mouritsen.

Få styr på familiesmykkerne Han anbefaler derfor, at man kigger familiesmykkerne igennem for interessante diamanter – og evt. gemmer dem, til efterpørgslen begynder at stige. “Et par generationer frem eller bare 15 år ud i fremtiden synes for mange ikke særlig væsentligt. Men hvem ville ikke med dagens viden have investeret i et Hammershøi-maleri eller danske designmøbler for netop 15 år siden? Måske er familiens smykkeskrin om 10-15 år meget mere værd end i dag. Fremover vil man i større stil købe brugte diamanter – lidt ligesom vi har set efterspørgslen på vintage-ure af høj kvalitet eksplodere de sidste 10 år. Hvornår det lige sker, er svært at spå om, men jeg kan med sikkerhed sige, at når dine oldebørn køber deres første diamant, er de fleste miner nedlagt. De diamanter, der handles, vil for størstedelens vedkommende være second-hand, og vi vil se helt nye forretningskoncepter for køb og salg af diamanter. Det er, som jeg altid siger: Diamanter er kun til låns”, slutter Brian Bach Mouritsen.

Se mere på www.bachmouritsen.com

Den russiske diamantmine ved Aikhal.


By appointment only - more information at www.BachMouritsen.com


12 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Det færdige vedhæng har i sin fulde pragt en luksuriøs tyngde med næsten 22 gram guld. Udover perlen og safiren, udgør de 130 diamanter en samlet caratvægt på 2,69 ct.

Gioia vedhænget har lagt grund for en separat smykkekollektion, der tager udgangspunkt i henholdsvis blomstermotivet og safirens facetterede, oktagonale fatning.

En gylden smykkedrøm Boutique Bolou har med deres nye unikasmykke Gioia demonstreret, hvor langt man kan komme med kombinationen af en helt eventyrlig, gul safir og et overlegent guldsmedehåndværk.

G

ioia er det italienske ord for ‘glæde’, og det er da også svært ikke at føle sig ovenud begejstret, når man ser det unikasmykke med samme navn, som Boutique Bolou netop har fremstillet. Udgangspunktet var en helt exceptionel gul safir, som teamet i Boutique Bolou har brugt lang tid på at overveje, hvordan skulle anvendes. “Vi har altid et bredt udvalg af spændende perler og ædelsten i alle regnbuens farver på lager. I vores skatkammer har vi i en årrække gemt en helt særlig ubehandlet gul safir på 10,03 carat. Den har ventet på den perfekte idé, ventet på det rigtige design og på det rigtige tidspunkt. Vi søgte, og da vi fandt den smukkeste gyldne south sea perle, vidste vi med det samme, at tiden var inde til at lave noget helt specielt”, fortæller indehaver Bolette Louise Sig Mathiasen.

Lang vej til Gioia Man forstår instinktivt, at det tager tid at komme frem til et smykke af dén kaliber. Og vejen fra skitse til færdigt smykke har da også været lang. Alt er håndlavet på værkstedet i butikkens baglokale, hvor guldsmedene har både ekspertisen og erfaringen til at kunne bearbejde et smykke af denne karakter.

Gul er en farve, som instinktivt vækker følelser i én

“Vi har gjort os særdeles umage for at respektere de unikke materialer, vi havde til rådighed her og samtidig skabe nogle passende ‘klæder’ til perlen og safiren. I vores designproces var vi underlagt tre essentielle dogmer: For det første skulle smykket kunne bruges til daglig, ikke kun til gallafest, så derfor skulle perledelen kunne hægtes af safirdelen. For det andet skulle safirens fatning respektere og accentuere stenens klare, geometriske formsprog og forførende gule farve. Og for det tredje måtte perlen ikke gennembores, da det ville skæmme den naturlige perfektion. I stedet skulle der bygges en fatning, som holder perlen i spænd”, forklarer Bolette Louise Sig Mathiasen og fortsætter: “I denne proces er det en stor fordel, at vi har værkstedet i butikken, for det giver os en optimal fleksibilitet og muligheden for hele tiden at finjustere og forbedre designet i detaljerne”, siger Bolette Louise Sig Mathiasen.

Hvis du vil opleve Gioia og alle de andre luksussmykker, kan du besøge Boutique Bolou eller se mere på

instagram @boutiquebolou eller på www.bolou.dk


Ajour

JÆGERSBORG ALLÉ 25 | DK-2920 CHARLOTTENLUND | TLF. 28 10 76 76 | BOUTIQUE@BOLOU.DK | WWW.BOLOU.DK |

@BOUTIQUEBOLOU


14 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

GRØNNE PILOTURE HITTER Både Breitling og IWC er verdenskendt for deres piloture. Dette forår udvider begge de traditionsrige mærker deres kollektioner markant – bl.a. med disse fine armygrønne modeller.

[ Breitling hylder Curtiss Wright ] Breitling har i godt 100 år været involveret i at konstruere ure og måleinstrumenter til luftfartsindustrien, og især i 1930erne skete der teknologiske landvindinger. Det udnytter Breitling i disse år med en stribe retromodeller, der er inspireret af 1930erne. I år introduceres tre forskellige modeller med navnet Curtiss Warhawk – opkaldt efter den berømte flyproducent Curtiss Wright og hans legendariske P-40 Warhawk fighterfly, der fra 1938-1944 var en del af det amerikanske flyvevåben under 2. verdenskrig. Alle tre modeller er COSC chronometer-certificeret og kommer i armygrøn med mat finish. Fra venstre mod højre: • Aviator 8 Chronograph 43 mm Curtiss Warhawk (ref. A13316). Pris 37.900 kr. • Aviator 8 Automatic 41 mm Curtiss Warhawk (ref. M173152A). Pris 28.500 kr. • Aviator 8 B01 Chronograph 43 mm Curtiss Warhawk med Breitlings eget Manufacture Caliber 01 (ref. AB0119). Pris 52.350 kr.

[ IWC flyver jorden rundt med deres Spitfire ] Hos IWC har man en lang og stolt tradition for at fremstille piloture, bl.a. til det britiske militær i perioden efter 2. verdenskrig. Det første pilotur fra IWC så dog dagens lys i 1936, samme år som den britiske flyvemaskine Spitfire blev skabt. Og tilfældet vil, at der i år er et sammenfald mellem IWC’s klassiske Spitfire-kollektion og det historiske fly, der vandt The Battle of Britain under 2. verdenskrig. IWC har nemlig indgået et samarbejde med de to piloter Steve Boultbee Brooks og Matt Jones og deres projekt The Longest Flight, hvor de vil flyve en nyrestaureret Spitfire fra 1943 hele Jorden rundt. Om håndleddet skal de bære den nye IWC Spitfire limited edition. Samtidig lancerer man flere nye modeller i Spitfire-kollektionen, bl.a. i denne smukke kombination af bronze og armygrøn, der måler 41 mm. IWC Spitfire Chronograph (ref. IW387902). Pris 54.300 kr.

Den originale Spitfire er fra 1943 og står nu helt nyrestaureret, så den kan komme på sin jordomrejse i sensommeren.


ORDRUPVEJ 56 CHARLOTTENLUND STRANDVEJEN 163 HELLERUP BESØG OS PÅ WWW.LYNGGAARDSHOP.COM


16 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

[ Ren retro fra Bucherer ]

KRONOGRAFER Stopursfunktionen er en af de mest populære i urenes verden. Her får du 5 cool kronografer, der kommer ud i butikkerne i løbet af de næste måneder.

Heritage-kollektionen fra Carl F. Bucherer blev lanceret sidste år og hylder tidligere modeller fra det anerkendte mærkes arkiv. Her har man nu gravet en klassisk kronograf fra 1956 frem, som er blevet moderniseret, uden at den har tabt sin oprindelige charme. Den gamle model målte 34 mm, men i dag er 41 mm mere tidssvarende. Der er lavet to varianter, en i stål og en i guld, begge er limiteret til 888 stk. I maskinrummet ligger husets eget kaliber CFB 1972, der yder 40 timers gangreserve – og er udstyret med en årskalender! Carl F. Bucherer Heritage BiCompax Annual limited edition (888 stk.) (ref. 00.10803.08.12.01). Pris 50.000 kr.

[ Verdens tyndeste mekaniske kronograf ] Italienske Bulgari er måske mest kendt for sine overdådige og farverige smykker, men mærkets urproduktion er faktisk næsten lige så imponerende. De senere år har man dyrket det stringente og minimalistiske udtryk i serien Octo Finissimo, og en

af årets nyheder er denne model, der med sine blot 6.9 mm i tykkelsen løber med æren som den tyndeste mekaniske kronograf i verdenshistorien. Det er Bulgaris eget kaliber BVL 318, der holder uret kørende med en gangreserve på 55 timer. GMT-funktionen

indstilles og aktiveres via en knap ved kl. 9. Både kasse og lænke fremstår i lækker mat, sandblæst titanium, hvilket i øvrigt gør uret ultralet. Bulgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic 42 mm (ref. 103068). Pris 137.000 kr.

[ Festina ruller videre med Chrono Bike ]

[ Revideret kronograf fra Patek ]

[ 20 år med Spring Drive fejres ]

Festina har fundet en fin niche med sine prisvenlige quartz-kronografer inspireret af cykelsportens verden. Hvert år kommer kollektionen Chrono Bike i en stribe nye varianter, således også i år, hvor der er sendt 16 standardmodeller, 2 særudgaver og denne ene limited edition ud på landevejen. Fælles for dem alle er stålkassen med det rustikke udtryk og en diameter på 44 mm. Festina Chrono Bike limited edition (4000 stk.)

Patek Philippes klassiske kronografer er måske ikke helt så eftertragtede som Nautilus-serien, men de kan nu alligevel noget. I år har man revideret designet med en blå skive med vintageudtryk og store tal – en tendens, man også genkender fra Breitlings kronografer og eksempelvis TAG Heuers nye Autavia. Kassen måler 41 mm og er af hvidguld, indvendigt ligger kaliber CG-29-535 PS med manuelt optræk.

Seiko har i 20 år været de eneste til at mestre den avancerede Spring Drive-teknologi, og det fejres med en række modeller i år, bl.a. denne Grand Seiko fra sportskollektionen. Kassen er bygget i titanium og måler 44,8 mm, så det er ikke for de spinkle håndled. Uret er ikke blot hårdført og vandtæt ned til 200 meter, det holder også præcisionen helt enestående, så du kan regne med et udsving på maksimalt 15 sekunder om måneden.

(ref. F20453/1).

Patek Philippe Chronograph

Grand Seiko Spring Drive Chronograph limited edition

Pris 4.498 kr.

(ref. 5172G). Pris 545.200 kr.

(500 stk.) (ref. SBGC231). Pris 109.750 kr.18 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Blå Autavia med lænke

(ref. WBE5112.EB0173). Pris 29.995 kr.

Navnet Autavia blev skabt som en sammentrækning af automobile og aviation

Grå Autavia med læderrem (ref. WBE5110.FC8266). Pris 27.500 kr.

Jack Dempsey er både TAG Heuer-ambassadør og en erfaren racerkører ved siden af skuespillerkarrieren.

Autavia genfødt som pilotur

Bagsiden af kassen er indgraveret en propel, hvis nogen skulle være i tvivl om inspirationen fra piloturene.

TAG Heuers Autavia-serie har siden 1960erne været synonym med sporty kronografure. I år har man valgt at kigge op mod skyerne efter inspiration og skabt en serie piloture med et råt og maskulint udtryk.

D

et er egentlig ikke så mærkeligt, at TAG Heuer i år har valgt at udvide Autavia-serien, for der har været voldsomt stigende interesse for vintagemodellerne fra 1960erne og 1970erne, og sidste års heritage-udgaver var også et pænt hit. Det overraskende i den nye stribe Autaviaer er, at det ikke er kronografer. Man har i stedet valgt en helt ny vej og hentet inspirationen fra de klassiske piloture. Og dét giver faktisk meget god mening, for navnet Autavia blev netop skabt som en sammentrækning af automobile og aviation – så det ligger i seriens DNA, at den både er inspireret af bilens og flyets verden. Traditionelt set har TAG Heuer bare favoriseret de firhjuledes perspektiv.

krone, ligesom piloture traditionelt er. Skiverne er smukt udført med et lidt vintage look, hvor farverne toner ud. Kigger man ind i uret, vil man se TAG Heuers kaliber 5, der er chronometercertificeret og som noget helt nyt er blevet forsynet med en spiralfjeder af kulfiber. Det gør den upåvirkelig af magnetiske felter, hvilket skal sikre en konstant præcision. Det er netop derfor, man har tilføjet termen ‘Isograf’ på skiven (efter græsk iso der betyder ‘samme’ eller ‘ens’ og graf, der betyder ‘skrive’). Autavia kommer i 5 varianter i stål og to limited editions i bronze.

Inspireret af instrumentbrættet Det hele startede i perioden 1933 til 1957, hvor TAG Heuer producerede et element ved navn Autavia til instrumentbrættet i racerbiler. Da man indstillede produktionen, så den legendariske leder Jack Heuer sit snit til at genbruge navnet til det kronografur, der blev lanceret i 1962. Siden kom et hav af varianter i den populære serie frem til 1985. Den nyfødte Autavia fremstår med et robust og enkelt udtryk. Kassen måler 42 mm og er forsynet med en stor

Spiralfjederen er for første gang nogensinde blevet fremstillet i en form for kulfiber, hvilket gør den upåvirkelig af magnetiske felter.

Den nye Autavia måler 42 mm og kommer i 5 varianter i stål samt to limited editions i bronze.20 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Mangler der reservedele, må jeg producere dem selv fra bunden af.

Kåre Schneekloth nærstuderer en af Breguet-viserne.

De fire deltagere ved DM i urmageri kæmper for at færdiggøre deres opgave.

Vinder af DM i urmageri ved Skills i Næstved blev Kian Ghaziani.

Kåre Schneekloth foran sin forretning, Palæet i Kgs. Lyngby.

URMAGERI PÅ HØJESTE NIVEAU I Palæet i Kgs. Lyngby holder en af landets mest erfarne urmagere til. Kåre Schneekloth har arbejdet med sit fag gennem 30 år, og i april i år var han dommer ved DM i urmageri ved Skills i Næstved.

D

e færreste tænker nok til daglig over, at urmageri faktisk er et meget alsidigt og traditionsrigt håndværk, der både kræver erfaring, og at urmageren mestrer en række teknikker og værktøj. Det kunne man forvisse sig om ved det netop overståede DM i urmageri, der foregik i forbindelse med det landsdækkende arrangement Skills i Næstved i april. Her konkurrerede fire udvalgte elever fra Den Danske Urmagerskole i en opgave, hvor de skulle fremstille to Breguet-visere til et armbåndsur. Til at bedømme resultatet havde Den Danske Urmagerskole udpeget en dommertrio med tre af landets mest erfarne og dygtige urmagere, bl.a. Kåre Schneekloth, der gennem 30 år har repareret og serviceret alt fra kongelige slotsure, til danskernes foretrukne armbåndsure fra mærker, som Rolex og Omega. “Det kan godt være, folk tænker, at det ‘bare er et par visere’, men det er præcisionsarbejde og kræver, at man kan sit urhåndværk til fingerspidserne. Deltagerne får et stykke stål, som de skal save ud, file til og polere. Der er meget strenge krav til dimensioner og symmetri, og undervejs skal stålet både hærdes og blåanløbes flere gange for at opnå den rette struktur og farve. Endelig skal viserne monteres på et ur, der så skal reguleres. Det er en hård opgave i år, og

det bliver spændende at se, om de kommer i mål”, sagde Kåre Schneekloth, mens han inspicerede de fire deltagere under konkurrencen.

En urmager skal kunne lave alt selv Kåre Schneekloth begyndte selv sin faglige urmagerrejse i 8. klasse, og den har bl.a. bragt ham til kongelig hofleverandør Ludvig N.B. Hansen, Ole Mathisen og Poul Klarlund. I dag har han sin egen forretning, Palæet i Kgs. Lyngby, hvor han, udover at servicere og reparere alle former for ure, også fører et sortiment af schweiziske ure og et eksklusivt udvalg af smykker - dels håndplukkede mærker fra udlandet, dels Palæets egen LOVE Collection. Han elsker at lære nye ting om sit fag. “Jeg stræber stadig efter at blive bedre til mit fag. Jeg har bl.a. været på kursus hos Ebel og IWC, hvilket var meget lærerigt”, siger Kåre Schneekloth, der også kan reparere de gamle ure, der ellers er udgået fra produktionen. “Mangler der reservedele, må jeg producere dem selv fra bunden af. Det gjorde urmagere for 100 år siden, og det er også derfor, at eleverne her til DM skal prøve kræfter med at skabe visere selv, for det skal de kunne. Det er ikke længe siden, jeg skulle reparere et 40 år gammelt IWC, hvor der var en lillebitte

sekundfjeder, der ikke kunne skaffes. Så måtte jeg tage en messingstift på lidt over 1 mm og dreje og polere den, til den målte blot 0,09 mm og passede perfekt. Det var hårdt arbejde, men det er også tilfredsstillende at kunne udføre det. Kunden blev lykkelig, hvilket jo i bund og grund er det allervigtigste – jeg går virkelig meget op i, at kunderne kan få glæde af deres ure”, siger Kåre Schneekloth.

Og vinderen blev … Efter at have knoklet i et par lange dage, skulle eleverne på tredjedagen kl. 10.30 forlade arbejdsbordet, hvorefter dommerkommiteen tog over. Vinderen blev Khian Ghaziani, der havde skabt to meget fine visere og derfor nu kan kalde sig danmarksmester. “Og en DM-titel i urmageri betyder skam noget. Sidste år havde jeg selv en elev med, der var med til at vinde DM i Skills og blev nr. 2 i urmageri, og han arbejder nu som urmager i London. Danske urmagere har generelt et godt ry i udlandet, og det er ikke svært at få arbejde i udlandet, hvis det er det, man vil, når man er færdig”, slutter Kåre Schneekloth.

Se mere på www.palaeet.dk22 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

DRESS-URE

Et dress-ur skal være relativt enkelt i sit udtryk og ikke for stort, da det skal passe ind under skjortens manchet. Her får du en håndfuld af årets lækreste nyheder.

[ Ultimativ luksus ]

[ Vinrød lækkerbisken ]

Der var mange, der havde svært ved at holde på mundvandet, da Audemars Piguet præsenterede denne laksefarvede version af deres megahit Royal Oak på SIHH i januar. Kassen og lænken er i massiv 18 kt hvidguld, mens skiven er i rosaguld og udført med Petite Tapisserie-struktur, der giver en fin dybde. Audemars Piguet Jumbo Extra-Thin 39 mm (ref. 15202BC.OO.1240BC.01). Pris endnu ukendt.

Denne vinrøde sag fra Oris er i princippet en del af deres pilotinspirerede Big Crown-kollektion, men farven, udtrykket og størrelsen gør den til et oplagt dress-ur. Den 40 mm store stålkasse rummer et automatisk Selitta-baseret kaliber 754, som giver dig 38 timers gangreserve. Modellen fås med stållænke, men den her viste rem af rensdyrskind (!) er ualmindeligt blød og lækker at røre ved og vil gøre sig godt til et suit. Oris Big Crown Pointer Date (ref. 01.754.7741.4068). Pris 12.500 kr.

[ Markedets nok billigste manufakturværk ] Mærket Frederique Constant har nået meget på de blot 31 år, det har eksisteret. Målet for grundlæggerne og ægteparret Aletta og Peter Stas har altid været at fremstille ure af høj kvalitet til fornuftige priser. Det er de ikke ene om i den schweiziske urbranche, men parret har også altid insisteret på at udvikle så meget som muligt inhouse, og derfor er det blevet til ikke mindre end 27 manufakturværker (altså urværker de selv har designet og bygget fra bunden af). Det nyeste af slagsen hedder FC-723 og ligger i denne elegante 40 mm store nyhed, der er designet helt enkelt med timer, minutter, dato og gangreserveindikator. Frederique Constant Manufacture Slimline (ref. 723WR3S6). Pris 29.100 kr.

[ Overset perle ] Baume & Mercier er et hæderkronet schweizisk urmærke, der trods sine 188 år ikke er så kendt her i Danmark. Det er synd, for de leverer nogle rigtig fine ure, og de senere år er der sket meget i hovedkontoret i Geneve. Især deres inhouse Baumatic-urværk fra sidste år er værd at se nærmere på. Det er et automatikværk, der yder imponerende 5 dages gangreserve og ifølge Baume & Mercier kun skal serviceres hvert 7. år. Baumatic danner også grundstenen i denne model, der desuden er forsynet med evighedskalender. Kassen måler 42 mm og er i 18 kt rødguld. Baume & Mercier Clifton Baumatic Perpetual Calendar (ref. M0A10470). Pris 173.570 kr.

[ Festina bliver Swiss Made ] Et Swiss Made dress-ur behøver ikke nødvendigvis koste en formue. Det beviser Festina med den nye Capsule Collection, der for første gang er fremstillet i Schweiz med deraf følgende kvalitetsstempel. Du får et rent udtryk og et fint spil i skiven på dette 40 mm store ur, der er lavet i PVD-forgyldt stål. Indvendigt ligger et quartz-værk fra Ronda. Festina (ref. 20010/4). Pris 1.298 kr.


Til dig der ønsker udsøgt dansk design i høj kvalitet. Fremstillet i 14 kt. guld/hvidguld, diamanter W/VVS WESSELTON-serien er tilknyttet en bytteret. De kan inden for to år bytte Deres smykke til et nyt med en minimum 0,05 ct. større brillant mod kun at betale differencen mellem Deres oprindelige købspris og den større brillant.

Design: Traudel Toftegaard. Produceret i Danmark. www.toftegaard.com


24 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Sig det med en

RING Nature ring med vedhæng fra Ole Lynggaard Copenhagen i 18 kt satineret guld. Pris 15.900 kr. www.lynggaard-shop.com

Mega organic-ring fra Ghita Ring & Katrine Salmon i 14 kt gult guld med 0,27 ct brillanter.

Hart fra Toftegaard i 18 kt guld med brillanter.

Pris 24.450 kr. www.g-ring.dk

Pris 19.800 kr. www.toftegaard.com

Bolou Una solitairering i 18 kt rosaguld med en cushion cut diamant (2,01 ct).

Det rustikke bud på en unik solitairering med en usleben diamant (2,98 ct) indfattet i 18 kt guld.

Peekaboo fra Bucherer i 18 kt guld med morganit.

Pris 179.500 kr. www.bolou.dk

Pris 24.000 kr. www.milas.dk

Pris 59.900 kr. www.bucherer.com


L.U.C LUnar One The 43 mm-diameter L.U.C Lunar One is a perpetual calendar model with a big date and an orbital moonphase. This 355-part automatic L.U.C 96.13-L movement is powered by a micro-rotor. Proudly developed, produced and assembled in our Manufacture, it showcases the full range of watchmaking skills cultivated within the Maison Chopard.


26 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

[ Rado søsætter Captain Cook ] Rado var allerede i starten af 1960erne godt med på fronten for dykkerure med serien Captain Cook opkaldt efter den berømte, britiske opdagelsesrejsende fra 1700-tallet. Nu puster man nyt liv i serien med bl.a. denne limited edition, der er ganske tro mod ånden i 60er-modellernes design. Uret er tænkt som unisex og måler 40,6 mm. Der er vandtæthed ned til 220 meter, og så får du en lækker retrolænke med. I lasten ligger et klassisk ETA-værk med 80 timers gangreserve.

[ Ny Black Bay Bronze ]

Rado Tradition Captain Cook MKII limited edition (1962 stk.) (ref. 763.0522.3.015). Pris 16.300 kr.

[ Seiko-klassiker genoplivet ] Hvis du har set Francis Ford Coppola-filmen Apocalypse Now fra 1979, har du måske bemærket, at hovedpersonen Captain Willard spillet af Martin Sheen bærer et Seiko-ur. Den 40 år gamle model har efterfølgende opnået kultstatus, og i anledning af jubilæet har Seiko valgt at relancere den i en opdateret version. Designet er tro mod originalen, men kassen er blevet lidt større (45 mm), og indvendigt ligger nu et kaliber 8L35 med 50 timers gangreserve.

Tudor har oplevet kæmpesucces med deres heritage-serie Black Bay, og derfor sender de hvert år nye modeller ud. Denne gang er det blevet til en stilfuld version af den meget populære bronzemodel fra 2016, nu med matgrå skive og en fin tekstilrem inspireret af dem, den franske flåde anvendte til deres Tudor-ure i 1960erne. Ellers er alt ved det gamle, så du får det velkendte design, COSC-certificering og vandtæthed ned til 200 meter. Tudor Black Bay Bronze 43 mm (ref. 79250BA). Pris 29.530 kr.

Seiko Prospex 1970 Divers Recreation limited

[ Hjælp koralrevet ved Australien ] Det uafhængige urmærke Oris har længe været virkelig stærke på dykkerure, og 2019 er ingen undtagelse. En af de flotteste nyheder er denne azurblå Aquis, hvor en del af overskuddet fra salget går til et projekt, der skal genskabe korallerne ved Great Barrier Reef, der er voldsomt truet i disse år. Modellen måler 43,5 mm og er vandtæt ned til 300 meter. På bagkassen er indgraveret både stjernebilledet sydkorset og den type koral, man hjælper på vej i The Coral Restoration Foundation. Oris Great Barrier Reef limited edition III (2.000 stk.) (ref. 743.7734.4185). Pris 17.900 kr.

[ Svømmende Jaguar ] Jaguar er et af de mindre, schweiziske mærker, der leverer Swiss Made-ure til en pris, hvor de fleste kan være med. Denne 34 mm store damemodel i stål er vandtæt til 200 meter og kommer med skruekrone, safirglas og quartz-værk med datofunktion. Jaguar Executive Lady Diver (ref. J870/4). Pris 2.998 kr.

edition (2.500 stk.) (ref. SLA003J1). Pris 37.795 kr.

DYKKERURE Årets nye dykkerure spænder bredt – der er både retroinspiration og omtanke for miljøet. Her får du 5 modeller med meget forskellige prisskilte.


BOSS H U G O

B O S S

watches


28 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Man skal fejre det, der er at fejre her i livet

Drømmefanger

Guldsmed Minna Lund åbnede Milas for 24 år siden.

Kom til fødselsdag hos Guldsmed Milas Milas Jewellery fejrer 24 års fødselsdag lørdag den 11. maj med bobler, chokolade og masser af festivitas. Du kan også opleve den splinternye smykkekollektion, der er en flyvende hyldest til naturen.

M

an kan blive i helt godt humør af at stikke hovedet indenfor hos Guldsmed Milas i Kompagnistræde. Ikke blot fordi de glimtende og farverige smykker er en fryd for øjet, men også fordi der altid hersker en god og glad stemning hos guldsmed og indehaver Minna Lund og hendes lille team af guldsmede. De elsker deres fag og dyrker håndværket ned i mindste detalje, til glæde for bl.a. nyforlovede, kommende brudepar og alle de andre, der er på jagt efter et helt unikt smykke. Lørdag den 11. maj er der endnu større chance for at komme i godt humør, for her fejrer teamet hos Milas nemlig fødselsdagsfest, og det skal ikke gå stille af. “Jeg har den holdning, at man skal fejre det, der er at fejre her i livet. Derfor holder vi traditionen tro fødselsdagsfest med chokolade og bobler”, siger Minna Lund, der åbnede sin guldbutik og værksted for 24 år siden.

fremstillet i hånden i det åbne værksted i selve butikken”, forklarer Minna Lund.

Oplev den nye smykkekollektion

Vælg med hjertet

Selvom en stor del af Milas’ produktion er specialopgaver og bestillinger af unikke vielsesringe, designer og fremstiller guldsmedene hos Milas også egne smykkekollektioner. Blandt de mest populære er bl.a. Boble-ringene og Snirklerne samt den relativt nye Pocahontas-kollektion. I forbindelse med fødselsdagen løftes sløret for en helt ny kollektion. “Vi har skabt en serie nye smykker, som er en flyvende hyldest til naturen – udført med klassisk guldsmedehåndværk. Ligesom alle vores andre smykker bliver de

De mange år i smykkernes verden har givet Minna Lund masser af erfaringer, og hun deler gerne ud af dem til kunderne – både de mange stamkunder og de nye, der stopper op og bliver tiltrukket af smykkerne i vinduet. ”Man skal vælge med hjertet – lige som når man bliver forelsket. Mærk efter, hvad der trækker i dig, kig flere gange, se hvad der vender tilbage til dig i drømme eller i dine tanker. Det gælder især et område som vielsesringe, som vi laver rigtig mange af. Når jeg taler med et par første gang , giver jeg dem ofte en faglig rundvisning, fortæller

Snirkelringene er nogle af Milas’ signatursmykker

Bobleringe i hvidguld med farvede diamanter

om guld, karater, stene, faconer osv. Så lytter jeg til deres tanker, ønsker og drømme, og derefter sender jeg dem ud i verden igen, så de kan drømme lidt videre og lade fakta og indtryk bundfælde sig. Det giver dem ro til at mærke, hvad de kunne tænke sig. Det gør også vielsesringene til en proces, noget man kan følge med i skridt for skridt og nyde. Derfor er det også vigtigt at være i god tid. Vi ser tit et brudepar fire-fem gange eller mere i hele forløbet”, siger en smilende Minna Lund.

Se mere på: www.milasjewellery.dk eller på www.Facebook.com/MilasJewellery, hvor du kan læse kundernes egne oplevelser med Milas' smykker.30 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Piaget Possession quartz-ur placeret i et mesharmbånd af 18 kt rosaguld med 162 brillanter (i alt 1,55 ct). Urskiven er af perlemor med 11 diamanter. Pris på forespørgsel. www.piaget.com

Smykker til håndleddet Snakes armbånd i 18 kt guld fra Ole Lynggaard Copenhagen.

Fleksibelt og behageligt FOPE Flex’It Prima armbånd i 18 kt gul-, hvid eller rosaguld med diamanter.

Pris 18.900 kr.

Priser fra 22.350 kr.

www.lynggaardshop.com

www.bolou.dk

Klassisk og elegant armbånd, der vil pryde enhver kvindearm. Fra Ghita Ring & Katrine Salmon. Pris 14.500 kr. www.g-ring.dk

Bucherer Peekaboo armbånd i sterlingsølv med akvamarin og diamanter.

Hart armbånd i sterlingsølv. Formsproget er inspireret af de bløde bevægelser i vand.

Pris 14.800 kr.

Pris 7.900 kr.

www.bucherer.com

www.toftegaard.com32 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.