Tendens Bolig

Page 1

ANNONCETILLÆG APRIL 2019

Kom med indenfor hos

IDA & MADS FRA NYBYGGERNE

BÆREDYGTIGHED

Hjemmet skal være autentisk

& GIVE RO

I BOLIGEN


Schiang Living

Møbelhus i Odense og Svendborg med dansk og internationalt design. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på www.schiang-living.dk og få en kode til

20% rabat på dit næste køb.

Albanigade 27 - Odense - tlf. 6612 7035 Vestergade 5 - Svendborg - tlf. 6220 5035 www.schiang-living.dk

Frit levere t og mont eret


Nyhed!

Liljencrantz for Kvänum

lczkvanum.se · kvanumkøkken.dk


4 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Bolig- og havemesse

MED SANSELIG INSPIRATION I de smukke rammer i Haveselskabets Have på Frederiksberg vil messen MIT HJEM er MIT SLOT summe af inspiration til boligen og haven med spændende udstillere, værksteder og kvalitetsprodukter.

Udstillingen har i år løftet det gastronomiske niveau yderligere og der er rig mulighed for at nyde mad og vin i et parisisk inspireret caféområde.

Håndværk, kvalitet og kunstnerisk inspiration er i fokus

på bolig- og havemessen MIT HJEM er MIT SLOT, hvor de besøgende igen i år vil få unikke oplevelser med hjem til inspiration til haven og hjemmet. Nyt i år er de arbejdende værksteder, hvor kunsthåndværkere viser deres kreative teknikker og kvalitetsprodukter frem. Her kan de besøgende opleve det flotte og helt unikke håndværk hos keramikeren og blomsterdekoratøren. Lige som der også er gastronomisk håndværk på højt kunstnerisk niveau. ”De arbejdende værksteder vil give vores messe et stort løft, hvor vi udvider messen til at dele viden og oplevelser for alt, der har med have og bolig at gøre,” siger Torben Møller Kristensen, direktør i Danske Slotsudstillinger ApS, der står for messen.


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD // 5

På dette års MIT HJEM er MIT SLOT kan besøgende få masser af inspiration fra værksteder med kunsthåndværkere som blomsterdekoratører og keramikere.

De nyeste tendenser MIT HJEM er MIT SLOT afholdes i de grønne omgivelser i Haveselskabets have på Frederiksberg Runddel fra den 29. maj og til den 2. juni. I år er der særligt fokus på disse seks temaer: Bolig & interiør Have & blomster Kunsthåndværk Mode & velvære Antik & vintage Gastronomi. Med 175 særligt udvalgte udstillere garanterer MIT HJEM er MIT SLOT, at der er skarpt fokus på unikke kvalitetsprodukter og sanselig inspiration til alle have- og boligelskere. Her er både danske og udenlandske udstillere, som byder på de nyeste tendenser indenfor både det klassiske look og det moderne design. Mange af udstillerne har deres egne unikke designs, som kun kan opleves her. ”Vi ønsker at give vores besøgende en udstilling med ro og nærvær, så de får smukke oplevelser med hjem til inspiration,” fortæller Torben Møller Kristensen. Inden for de seks temaer kan man gøre gode

fund og få alt fra keramik, havemøbler og blomsterkrukker til modetøj og wellnessprodukter. Blomster og stemning Boligindretning kan også være bæredygtigt, som messens fokus på antik og vintage viser. Her er der for alvor lagt op til gode fund, og Torben Møller Kristensen fortæller, at vintage netop er populært, fordi vi danskere har fået øjnene op for, at genbrug er med til at passe på klimaet, samtidig med at man kan skabe sin egen stil i hjemmet.

I caféområdet kan man nyde både frokost og kaffe med lækre delikatesser, specialøl og hjemmelavede kulinariske specialiteter for enhver smag. Særligt i år vil man opleve en parisisk stemning i caféområdet med flere spændende gastronomioplevelser. Her er både en ny tapasbar og ny vinbar, hvor en professionel sommelier vil fremvise mange spændende vine. Se mere på WWW.MITHJEMERMITSLOT.DK

Tid & sted

Vi udvider messen til at dele viden og oplevelser for alt, der har med have og bolig at gøre”, Torben Møller Kristensen, Danske Slotsudstillinger ApS.

Med titlen ”Blomstrende borde” vil den internationalt anerkendte blomsterdekoratør Annette von Einem igen i år udsmykke messen og fremvise sine smukke borddekorationer.

Messen kan besøges d. 29. maj til 2. juni 2019 i Haveselskabets Have ved Frederiksberg Runddel. Hver dag kl. 10.00 – 18.00.

Entré

Voksen 120 kr., pensionister og studerende 100 kr. Børn op til 15 år har gratis adgang til udstillingen i selskab med voksne, og en partoutbillet til alle dage koster 180 kr.


6 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Hollandsk designmærke

ER SOM SKABT

TIL DANSKE HJEM Et hjem har brug for både god belysning og et ur, der holder styr på tiden. Present Time er ekspert i begge, og produkterne forhandles af den danske grossistvirksomhed Columbine.

Hvis du ønsker at give boligen kant, kan et ur på væggen være med til at definere din stil.

Kollektionerne af ure fra Present Time er vidt forskellige, og hver især tolker de tidens trend.

Et ur – mange farver.

I mere end 30 år

har Present Time fortolket tidens trend i ure og lamper. ”Da vi overtog forhandlingen i Danmark af det flotte design, vidste vi, at det er en designlinje, der passer perfekt ind i danske hjem,” fortæller Sarah Boye Udesen fra Columbine, som formidler det hollandske interiørmærke til en lang række lokale butikker landet over samt store kæder som Ilva, Sinnerup og Imerco Online. De fleste produkter bliver designet in-house eller på designstudier i Amsterdam, men der bliver også samarbejdet med de danske designinstitutter som for eksempel PEJ gruppen. ”Der er tale om et fokuseret design-DNA til en god pris. Urene er som regel ikke dyrere end 499 kr. i butikkerne, og det betyder, at ganske få kan tilbyde samme design og kvalitet, som vi kan, til de priser.” Urene fra Present Time er moderne og enkle. Her bliver ikke kun tænkt i klassiske metaller, men også i nye materialer som velour, træ, læder og skiffer, og farverne er nøje afstemt med tidens farvepalet.

”Et ur er en aktiv del af indretningen, der skaber en hyggelig stemning og er med til at definere en farveholdning,” fortsætter Sarah Boye Udesen.

Et ur er en aktiv del af indretningen, der skaber en hyggelig stemning og er med til at definere en farveholdning.”

Godt lys er vigtigt En god belysning i hjemmet er vigtig, ikke mindst i et land som Danmark. I Present Times lampedesign er der ligeledes taget udgangspunkt i, hvad der rører sig i tiden, både form og farve. Her er både pendler, bord- og standerlamper, som udover at give et godt lyst også er et designmæssigt statement i indretningen. ”De fleste af vores bordlamper koster ligeledes under 499 kr., så man behøver ikke være bange for at vælge en farve, som måske er sæsonens hotteste, men som man ikke er sikker på at ville beholde i mange år,” fortsætter Sarah Boye Udesen. Columbine forhandler mærkerne Present Time og J-Line.

SE MERE PÅ WWW.PRESENT-TIME.DK


KVALITET ER RESPEKT FOR VERDEN Multiforms tidløse designs understøttes af eksklusivt håndværk, der kan holde hele livet MODEL:

FORM 45 T: + 4 5 9 719 2 2 3 3

OVERFLADE:

S O R TOX I D E R E T S T Å L

CRAFTSMANSHIP SINCE 1982

W : M U LT I F O R M . D K

Form 45 / Sortoxideret stål er et nyt spektakulært snedkerkøkken fra Multiform med et markant og minimalistisk design. Det er kvalitet i særklasse og håndværksmæssigt en ren kærlighedserklæring til materialerne og ikke mindst de, der skal leve i det.


PK22 PK22 Special Edition Special Edition Smoked Grey lĂŚder

Poul Poul Henningsen Henningsen

Smoked Grey lĂŚder

22.995,22.995,Nyhed Nyhed

PH 3/2 PH 3/2 Metalliseret Messing

Metalliseret Design: PoulMessing Henningsen Design: Poul Henningsen

Sofa Kampagne Sofa Kampagne 6RID L O¼QJGHU L %¡ƊHOO¼GHU $QLOLQ OHW VOHEHW 6RID L O¼QJGHU L %¡ƊHOO¼GHU $QLOLQ OHW VOHEHW

37.985,37.985,- 25.995,25.995,-

Den viste sofa er i lĂŚngde 224 cm. Sofaen fĂĽs ogsĂĽ i lĂŚngderne 142, 192 og 204. Den viste sofa er i lĂŚngde 224 cm. Sofaen fĂĽs ogsĂĽ i lĂŚngderne 142, 192 og 204.

Vestergaard Vestergaard Møbler Møbler

København Torvegade 55-57, Tlf. 32 57 28 14 NÌstved Merkurvej 3, Tlf. 55 77 49 49 København Torvegade 55-57, Tlf.Tlf. 3245 5787 2854 1404 NÌstvedTüstruphøj Merkurvej46, 3, Tlf. 55 HolbÌk 59 77 45 49 45 49 45 Lyngby Jernbanepladsen 19-23, HolbÌk Tüstruphøj 46, Tlf. 59 45 45 45 Lyngby Jernbanepladsen 19-23, Tlf. 45 87 54 04 www.vester-moebler.dk

www.vester-moebler.dk


Høvdingestolen fylder 70

FÅ TING ÆNDRER SIG ALDRIG VI FEJRER DET ULTIMATIVE IKON. SOM DEN ER – SOM FINN JUHL TEGNEDE DEN. INGEN GLITRENDE JUBILÆUMSMODEL. HVORFOR ÆNDRE PÅ EN ORIGINAL?

finnjuhl.dk


10 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Foråret kalder på

FORANDRING AF CHRISTINA WEX

Selvom april ikke helt har kunnet beslutte sig for, om den i år skulle være forårsmåned eller senvinter, så mærker vi i disse tider forventningens glæde til alt det dejlige, der venter. Naturen, der spirer, og lyset, der vender tilbage – den tid på året, som de fleste af os elsker højest. Med foråret følger også en lyst til fornyelse. Nye farver og nyt liv, både ude og inde. Samtidig lever vi i en tid, hvor der er fokus på at genbruge, reparere og bevare i stedet for kun at købe nyt. Vi leder efter second hand-guld til boligen, fordi brugte ting fortæller en historie, og sætter det gamle sammen med nyt. I flere og flere byer etableres såkaldte Repair Caféer, hvor frivillige borgere stiller deres kompetencer til rådighed, så møbler, elektronik og meget andet kan repareres og genbruges. Vi ønsker at leve mere autentisk, med omtanke og med gode materialer omkring os. Hjemmet skal ikke længere være strømlinet og hvidt, men hyggeligt og imødekommende med gode farver, hvor vi har lyt til at slå os ned, slappe af og nyde samværet og den gode samtale. Tendenserne til forårsboligen er inspireret af 1970’erne med jordfarver, keramik, fløjl, grønne planter og tørrede blomster. Det vigtigste er, at udtrykket er personligt, at vi har sat vores eget præg. I denne udgave af Tendens Bolig kan du møde et par, der virkelig forstår at indrette. Ida Holm og Mads Taiki Pedersen blev de heldige vindere i TV2-programmet Nybyggerne. I syv uger knoklede tre par for at bygge og indrette hver deres drømmehus i Dronningborg ved Randers, mens seerne kunne lade sig inspirere i processen. For danskerne er generelt meget interesserede i indretning, og derfor håber vi naturligvis, at også denne udgivelse kan være med til at sætte tanker og fantasi i gang, når nu foråret kalder på forandring.

God fornøjelse!

Kolofon Ansvarshavende redaktør

Journalister

henning@partnermedier.dk

CHRISTINA WEX ANNE KATHRINE ROSENER

Projektleder

Forside

HENNING ANDERSEN

cita@partnermedier.dk

IDA OG MADS / NYBYGGERNE FOTOGRAF: JOSEPHINE SVANE/TV 2

Grafisk Design & Produktion

Udgiver

CITA HANSEN

JULIE SONNE

julie@partnermedier.dk

Kære Læser

Indholdet i denne udgivelse er bl.a. blevet til i samarbejde med vores mange sponsorer og annoncører. Vores tekstforfattere og journalister har gjort sig umage med at finde og skrive indhold til dig, som vi håber vil give dig god information og inspiration.

God læselyst!

Distribueret i samarbejde med

BERLINGSKE MEDIA

VI TAGER FORBEHOLD FOR EVT. TRYKFEJL OG FARVEAFVIGELSER.


BÆREDYGTIGE & HÅNDLAVEDE TRÆMØBLER & INTERIØR Klemme Design er en lille dansk virksomhed der designer og producerer møbler og interiør til den kvalitetsbeviste forbruger. Virksomheden er stiftet ud fra en filosofi om at bringe naturen tættere på hjemmet ved at blande skovens rå materialer med rene linjer, jern og en absolut kærlighed til det stilrene og enkle nordiske design. Møblerne skabes primært i samarbejde med den enkelte kunde og er dermed unikke, alle er håndlavede og bæredygtige og laves både i nyt og gammelt træ. Alt træ er kvalitetstræ og FSC-certificeret fra lokale leverandører.

KLEMMEDESIGN.DK

·

·

·

·

MØBLER PÅ BESTILLING RESTAURERING & RENOVERING AF TRÆMØBLER GULVBELÆGNING MAKE-OVER TIL DIT KØKKEN HÅNDVÆRKER OPGAVERÅrets ƒest ƒor haveelskere 20.-23. juni 2019 Marbækstien, Ballerup

8 showhaver 10 inspirationshaver Arbejdende værksteder 100 stande 5 scener

Præsenteres i samarbejde med Pris 200 kr. – køb billet på haveselskabet.dk/cphgardenbillet Partnere på show- & inspirationshaverne:

KONCEPT OG IDÉ: STUDIO TINE MOURITSEN. DEKORATION: CAMILLA HUGGER TARP. FOTOGRAF: MARTIN SØLYST FOR HAVESELSKABET

Mød Andi Pettis (US), Hannu Sarenström (SE), Bente Scavenius, Claus Dalby, Dorthe Kvist, Felix Smith, Camilla Plum, Bjarne Als, Karna Maj og mange flere Se hele programmet på haveselskabet.dk/cphgarden


Danske, bæredygtige havemøbler

10% rabat

i hele april og maj 2019 Bru g kod en “be rlin gske10 ” Se hele RIB-serien og køb på www.scanteak.dk


uhb|;hย ;]m;7; _ย v; vb7;m ฦ ฦ ัถฦ

;| _-m7ัด;u ol 7; hัดo]; hย -7u-|l;|;u ov bm7 ล !bvpu vh-0;v f;u;v 7upll;_ย v b |/| v-l-u0;f7; l;7 ;m -= ย ou;v 7ย ]เฆ ]; o] ;u=-um; -uhb|;h|;uฤบ | |;]m; ;| _ย v ;u ;m holrัด;hv ruo1;v o] 7;| hu/ย ;u 0เข 7; bm7vb]| b 0ย ]];|;hmbhฤท hu;-เฆ ย b|;| o] v|ou ;u=-ubm] -| |;]m; ;| _ย v vol ;u 0เข 7; ru-hเฆ vh o] ย mbh| rเข v-ll; เฆ 7ฤบ ;| ;u 7เฃ | -uhb|;h|;m ล o] hย m -uhb|;h|;m ล h-mฤบ | =เข -ัดัด; lย ัดb]_;7;u 0;ัดย v|ฤท o]vเข 7;l bhh; v;ัดย _-ย 7; |/mh| oย ;uฤบ ;| ;u 7;m vr-uubm] o] ย 7=ou7ubm] 7;u b vb7v|; ;m7; ]pu _;ัด; =ouvh;ัดัด;m rเข ;| |ย r;_ย v o] ;| 7upll;_ย vฤบ ;u; rัด-7v _-m7ัด;u bhh; -ัดเฆ 7 ol Y;u; hย -7u-|l;|;u ล l;m ol _ย ou7-m l-m ย 7mย ย ;u 7;l 0;7v| lย ัดb]|ฤบ ;| _-m7ัด;u ol 7; hัดo]; hย -7u-|l;|;uฤบ ;u =เข u |;]m;v|ย ; o] 0ย ]];Cul- ย m7;u v-ll; |-] o] 7;ul;7 ;| _ย v 0ย ]];| b _pf hย -ัดb|;| l;7 ;| ];mm;l-u0;f7;| o] mpf; ย 7ย -ัด]| l-|;ub-ัด;ย -ัด]ฤบ

_ubvเขผ-m "|o1__oัฒl uhb|;h| _ov bm7 ล !bvpu ล "

;vเฆ ัด bmvrbu-เฆ omv0o] rเข ย ou;v _f;ll;vb7;

WWW.LR-HUS.DK


16 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Bæredygtighed

I BOLIGEN Alle taler om bæredygtighed, og bevidstheden om, at vi er nødt til at passe bedre på vores klode, inspirerer mange til at udvikle naturlige produkter, der er så lidt miljøbelastende som muligt. AF CHRISTINA WEX

Da FN i 2015 formulerede de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, blev emnet for alvor sat på den internationale politiske dagsorden. Budskabet er klart; vi skal ikke længere bare smide ud og erstatte med nyt, og når vi køber nyt, skal vi tænke over, hvordan tingene er produceret. Der arbejdes på mange fronter for

at finde alternativer til det, vi er vant til, og imens vænner vi os til at kigge efter certificeringer som GOTS, FSC, Fairtrade og EU-Blomsten, der bekræfter, at vi vælger det mest miljørigtige alternativ. Og det er en positiv spiral; jo mere vi efterspørger sundere produkter, jo større bliver producenternes incitament for at skabe dem.

Montana Furniture har netop relanceret Panton One-stolen i en version, hvor stolesædet er lavet i FSC-certificeret papir, hvilket er helt i tråd med tidens fokus på bæredygtighed også inden for møbeldesign.

Det er stadig utroligt populært af bygge sine egne møbler af paller, både inde og ude. My Stack forhandler nye og miljøgodkendte EUR-paller, så man er sikker på, de ikke indeholder rester af kemikalier og giftstoffer. Gennem et returpantsystem sikrer My Stack, at pallerne bliver genanvendt.

Bæredygtighed handler også om at anskaffe sig ting, der kan holde rigtig længe – og det kan et køkken fra Kvänum. Den svenske producent har lavet køkkener i mere end 90 år, altid med fokus på det gode håndværk. Udgangspunktet er træ fra FSC-certificerede skove, som tager hensyn til miljø, lokalbefolkning og arbejdernes rettigheder. Det viste køkken med japanske og victorianske noter er designet af svenske Louise Liljencrantz og har afsæt i autentiske materialer som træ og sten.


since 1853

GOD MAD. GODT SELSKAB. GOD SOMMER. SPAR PENGE PÅ DIN NÆSTE GASGRILL

Lige nu får du rabat på din Morsø Forno Gas grill ved køb på morsoe.com. Kampagnen kører fra og med den 12. april til og med 24. maj 2019.

Oplev den varme følelse af hjem på morsoe.com

NYHED Morsø Forno Gas Piccolo. FØR 2.995 ,NU 1.999,-

Morsø Forno Gas Medio. FØR 4.995 ,NU 2.995 ,-

NYHED Morsø Forno Gas Grande. FØR 6.995 ,NU 4.995,-


18 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Alle hjemmets rum

KAN INDRETTES MED J-LINE J-Line er et stort interiørbrand i oprindelseslandet Belgien, men ganske nyt i Danmark. Med 10.000 forskellige produkter om året at vælge imellem kan butikkerne skabe deres helt eget sortiment.

Man kan indrette

hele sit hjem med J-Line. Møbler, brugskunst, tekstiler, service og meget andet er siden 1978 blevet designet med udgangspunkt i den aktuelle og internationale trend. ”Vi kendte ikke mærket, da vi for halvandet år stødte på det, og det har aldrig tidligere været repræsenteret i Danmark, så vi var – og er – virkelig begejstrede for denne enestående mulighed for at lancere et virkelig stærkt bud på et brand, der passer ind alle steder,” fortæller Sarah Boye Udesen fra Columbine, der nu forhandler det belgiske mærke. 10.000 produkter om året J-Line er ikke mindst kendt for et meget stort udvalg af produkter, op til 10.000 forskellige om året, hvoraf halvdelen skiftes helt ud hver sæson. ”Det er et meget trendbaseret mærke, og det betyder selvfølgelig, at de butikker, der forhandler det, har mulighed for hele tiden at skifte udtryk, så kunderne får en ny oplevelse, hver gang de kommer forbi.” Sarah Boye Udesen udvælger med omhu de varer, hun mener passer til det danske marked, men hele kollektionen kan købes via Columbine. Med J-Line kan man indrettet alle hjemmets rum, også det vigtige uderum.

Hvert år sendes en forårs- og en efterårskollektion på gaden, som er baseret på 18-20 temaer.

Det er et meget trendbaseret mærke, og det betyder selvfølgelig, at de butikker, der forhandler det, har mulighed for hele tiden at skifte udtryk, så kunderne får en ny oplevelse, hver gang de kommer forbi.” Disse kan være etnisk, industrielt eller Ibiza-inspireret for blot at nævne nogle få. ”Alle stilarter er repræsenteret fra klassisk til

moderne, fra vintage til industriel, så man kan altid finde noget, man kan lide – og man kan indrette alle hjemmets rum med J-Line, selv køkken og terrasse.” To generationer arbejder sammen Sarah Boye Udesen har blandt andet vist J-Line på Formland og udvælger generelt de varer, hun mener passer til det danske marked, men hele kollektionen kan købes via Columbine. ”Dermed har de enkelte butikker rig mulighed for at have deres helt eget udvalg,” understreger hun, der driver virksomhed sammen med sin mor, Helle Udesen, der grundlagde virksomheden for 17 år siden. Columbine forhandler udover J-Line også det hollandske mærke Present Time, der laver ure og lamper.

SE MERE PÅ WWW.COLUMBINE.DK. Boligtendensen 2019 handler om at skabe rum til afslapning og hygge.20 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Vi skabte en god

SAMMENHÆNG I HUSET Vinderne af TV2’s Nybyggerne 2019, Ida og Mads, skabte sammenhæng mellem alle rum i huset med valg af materialer og farver. De arbejdede med moodboards for at skabe en overordnet stil.

TEKST: ANNE KATHRINE ROSENER. FOTO: JOSEPHINE SVANE/TV2. TV2, SAMT PRIVATFOTOS.

Ida og Mads brugte mange timer på at

planlægge stilen i deres vinderhus i TV2’s Nybyggerne 2019. Der skulle være tydelig sammenhæng mellem alle rum, og de brugte derfor samme materialetyper og var meget bevidste om farverne, som blev tonet til at passe sammen. ”Vi havde hele tiden den ambition at vise en kobling mellem skandinaviske og japanske tendenser. Mange ting går igen mellem dansk og japansk stil, især de rene klare linjer og et enkelt udtryk,” siger Mads, der selv er dansk-japansk. ”Vi lavede moodboards for at fange stilen, for vi kunne ikke planlægge alt på forhånd, når vi ikke kendte huset,” siger han, og Ida fortæller, at deres indretning skulle passe til husets arkitektur. De er selv meget glade for deres DIY-entréreol og for det store alrum, fordi det netop binder hele huset sammen. Skab referencer Referencen til Japan fandt de plads til i materialer som tatami-måtter og rispapir. De fremhæver selv deres glasdør med kvadratisk glas som et


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD // 21

godt eksempel på, hvordan de fik japanske træk flettet ind i stilen. ”Japanske shoji-døre er kvadratiske skydedøre med rispapir. Vi kunne ikke skaffe dem eller bygge dem selv, men i stedet blev glasdøren til en reference. Og så hængte vi lamper i rispapir op bagved,” siger Ida. Mads fortæller, at de elsker at rejse og få indtryk fra alt, hvad de ser – også arkitektur og museumsbesøg. Han har selv rejst meget i Japan, og Ida har været med to gange. ”Fordi Japan har været meget isoleret, har de deres helt egne teknikker og materialer. Jeg kan godt lide den tankegang, at man kan få ideer til at gøre tingene på helt andre måder,” fortæller Mads. Ida kan også finde inspiration i loppemarkeder og genbrug, og hun er glad for at male brugte møbler. Det så man i deres nybyggerhus, hvor de købte et teakmøbel til badeværelset og gav det samme farve som væggen.

Mange ting går igen mellem dansk og japansk stil, især de rene klare linjer og et enkelt udtryk,” siger Mads.

Se de store flader Undervejs i programmet har man kunnet følge parret på både Facebook, Instagram og deres blog, hvor de har delt ud af deres tips og erfaringer til DIY. Et godt råd fra dem til at få sammenhæng i stilen er: ”Man kan se på de store overflader og elementer for at skabe. Vi brugte for eksempel overflader af egetræ i både køkkenet og spisestuen,” forklarer Ida. Næste stop er at flytte ind i huset i Randers, hvor der skal laves nogle reparationer og ændringer, før parret er helt tilfredse med huset. ”Vi skal have en bedre opbevaring i soveværelset, og så vil vi gerne have gode råd fra Stine og Kenneth fra Nybyggerne til en vægreol som deres,” siger Mads. Og så er der lige noget med gulvet. Helt fra starten drømte de om et epoxy-gulv. ”Jeg går og overvejer noget vildere, måske lyseblåt,” siger Ida, mens Mads klart er mere til hvidt eller gråt. ”Så måske en sart lyseblå. Det vil stå godt til huset,” siger Ida med et grin.

Japan er en stor inspirationskilde til deres stil, da Mads er halvt japansk og har rejst meget i landet.

Fælles for skandinavisk og japansk stil er de enkle linjer, som kan ses i deres kvadratiske glasdør med reference til japanske shoji-døre.

Ida og Mads vandt programmet Nybyggerne på TV2. Præmien var huset i Randers, som de løbet af programmet havde indrettet i deres egen stil.


22 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Hjemmet skal være autentisk

Det smukke bord fra Ode Projects produceres på bestilling på snedkeriet i Gentofte og tilpasses i forhold til både størrelse og materialesammensætning. Designet er enkelt, stilfuldt og grafisk med en bordplade, der i al sin enkelhed placeres på en søjle.

& GIVE RO AF CHRISTINA WEX

Selvom det er populært med farver boligen, vælger de fleste hvidt til badeværelset, men endelig er der et alternativ fra Gustavsberg, som forhandles af Villeroy & Boch. De nye Graphic-møbler er helt i tråd med en af årets store farvetrends – mørke, matte farver i et stilrent og nordisk udtryk.

RAW er et af temaerne i Jotuns nye LADY-farvekort. Palettens varme jordfarver og neutrale grå nuancer underbygger den rustikke stil, hvor hjemmet afspejler håndværk, en sans for natur og kreativt genbrug.

En af overskrifterne på boligtendenserne 2019 er, at hjemmet skal være et sted, hvor vi har det rart, slapper af og finder ro i en hverdag, der ofte er alt for travl. Derfor er det ikke det strømlinede, der dyrkes netop nu, men det personlige og autentiske, hvor man gerne må blande farver, stilarter, mønstre og teksturer. Der kommer igen farver i hjemmet,

både på både vægge, møbler og i interiør. Det kan være bløde pasteller som rosa og lavendel eller varme jordfarver og grøn – og gerne i kombination. Møblerne er rustikke, bløde og behagelige. Mørkt træ er tilbage, sofaen står direkte på gulvet og skaber jordforbindelse, mens bordpladen hviler på en søjle og gør sofa- eller spisebord til en smuk skulptur.

Indretningen skal være autentisk med gedigne materialer. Her kommer keramikken tilbage. Knabstrup Keramik er et dansk keramikmærke, som blev etableret i 1897, lukkede omkring 100 år senere for at fortsætte fortællingen i 2017 om unikt dansk kunsthåndværk. Knabstrup-stellet i olivengrøn passer perfekt ind i tidens boligtrend.


K O M PA K T G R I L L T I L A LTA N E N

BOX GASGRILL

E VA S O L O F O R E N E R F U N K T I O N O G D E S I G N Eva Solo Box gasgrill fylder næsten ingenting, men har alligevel plads til, at du kan udfolde dig kulinarisk. Derfor er den perfekt til altaner og mindre uderum. Grillen har på trods af sin størrelse en stor stegeflade og to brændere, som betjenes manuelt og giver dig mulighed for at have både direkte og indirekte varme. Låget er højt og rummeligt, og takket være sidehåndtagene er det nemt at flytte grillen. Som ekstraudstyr fås et praktisk sæt med ben og fastmonteret sidebord. Læs mere på evasolo.com

Passer til altaner

Aftagelige ben

To brændere

Box gasgrill Vejl. udsalgspris 4.995 kr.


24 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Vi holder fri i

BOLIGEN Fridage og ferie nydes herhjemme, så skab stemning i hjemmet og sæt dit personlige præg med nye farver og mønstre. AF ANNE KATHRINE ROSENER

Lys op med farver

Fra mønstrede skærme med stærke farver til mundblæste pendler i sarte pasteller. Mulighederne for at finde yndlingsfarven er stor blandt de mange skærme fra EBB & FLOW. Foto EBB & FLOW

Foto EBB & FLOW

Pynt op med foråret

Foto: Ro Collection

Tag haven med ind og giv stuen sæsonens farver. Hurricane-serien fra Ro Collection giver en enkel nordisk stil. Brug dem til blomster om dagen eller til aftenhyggen med levende lys.

Fortsættes


BEDRE VARMELAMPE FINDES IKKE. VORES NYE BESTSELLER Gennemført luksus og finish – ned i mindste detalje. Nyd den perfekte kombination af kvalitet og funktionalitet i Solamagic PREMIUM+-serien – skabt til boligejeren, der stiller de højeste krav til design, kvalitet og funktionalitet. Intet er tilfældigt.

· Innova tio

MADE IN GERMANY E

xc

e

t

30% MERE EFFEKTIV

ign es

n

BEDST I TEST

D

SE MERE PÅ SOLAMAGIC.DK

e ll e

nt kva

li t


26 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Fortsat

Fald til ro i Flora

Synk ned i lænestolen Flora og bliv omfavnet af de organiske former. Sofakompaginet bruger det smukke chenillebetræk, som giver en lækker blød overflade.

Pris 2.999,-.

Foto: Sofakompagniet

Naturens smukke farver

Få både ro og dramatik til væggen med motiver fra den danske natur. Fotokunst giver stemning med naturens egne unikke øjeblikke. Foto Factory har flotte motiver fra de danske kyster. Foto: Foto Factory


UNIKKE HÅNDLAVEDE HÅNDLAVEDE UNIKKE MESSINGVASKE MESSINGVASKE

website: mail: telephone: mobile: design: design:

www.ono.dk www.ono.dk ono@ono.dk ono@ono.dk +4545828411 45828411 +45 +4540748412 40748412 +45 jeanettebrand brand jeanette

Minimalistisk og og enkelt enkelt Minimalistisk Vaske til til køkken køkken og og bad bad Vaske Udvikling og og produktion produktion af af Udvikling aftidløse tidløse produkter produkter til til boligen boligen af

Designer af inspirationshave CPH Garden

2019

“Redefining good life” En gave til dig selv eller en du holder af:

Adiso Sæson Flower Box Adiso.dk / tlf 30450045

Din have er ikke en præstation eller en pligt… Den er dit kompas


ANNONCE

28 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

ER DET STADIG FOR KOLDT PÅ TERRASSEN? Solamagics PREMIUM+ high-end varmelamper giver dig flere lune forårstimer på terrassen og i havens øvrige hyggekroge.

Foråret varsler begyndelsen på udesæsonen, som kan udvides yderligere med highend varmelamper. Den førende udbyder på markedet er Solamagic, som tilbyder et meget bredt sortiment at tysk-producerede kvalitets-varmelamper.

Nu er det for alvor blevet forår og dermed tid at finde havemøblerne frem, så du kan nyde udelivet i fulde drag på terrassen og i havens hyggekroge. Selvom ikke alle forårsdage og aftener er lige lune, kan du nemt få mange behagelige timer udendørs. Det er nemlig igen blevet populært at bruge infrarøde varmelamper. Solamagic har, som det førende mærke på markedet, udviklet deres

varmelamper til et næsten uhørt højt niveau, både teknisk og designmæssigt. Tekniske innovationer, der giver dig ekstrem høj kvalitet med tilhørende 5 års garanti og med langt mindre orange restlys end nogen anden udbyder på markedet. Varmen kommer med det samme, når du tænder på kontakten, så du kan roligt blive siddende, selvom solen glider bag en sky eller aftenen falder på og temperaturen falder.

Tænd, sluk og regulér varmen med mobilen Kan du huske varmelamperne fra din barndom? Dengang de mest af alt mindede om en gammeldags brødrister, som udover lidt ujævn varme med begrænset rækkevidde desuden udsendte et kraftigt orange lysskær? Meget er heldigvis sket siden. Med tyske Solamagic som bannerfører. Solamagic tilbyder i dag varmelamper, som kan tændes, slukkes og


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD // 29

ANNONCE

PREMIUM+-varmelamperne fra tyske Solamagic fås i mange forskellige konfigurationer og farver, og koster fra kr. 3.495,- i vejledende udsalgspris. Mere information på solamagic.dk.

varmereguleres via en app på din telefon eller med en fjernbetjening, så du kan styre det hele fra havestolen, og ikke behøver at rejse dig. Nemt og bekvemt. En af de seneste store nyskabelser fra Solamagic, er PREMIUM+-varmelampen, der afgiver signifikant mindre orange restlys end snart sagt alle andre varmelamper på markedet. Og for at det ikke skal være løgn, er PREMIUM+-varmelamperne netop i foråret 2019 blevet kraftigt opgraderet, med bl.a. en nyudviklet sølvbelagt reflektor og et endnu bedre varmelegeme. Det giver samlet set en langt mere effektiv varmelampe med endnu mindre generende orange restlys og en blødere varme. Dermed kan du uforstyrret nyde solnedgangens flotte farver, hyggen ved stearinlysets skær eller tælle stjerner på nattehimlen – uden at fryse. God økonomi – kun 2,85 kr. i timen En PREMIUM+-varmelampe er en supereffektiv varmelampe, som koster ganske få kroner i timen i strømforbrug, og dækker et areal på helt op til 19 kvadratmeter, alt afhængig af model og vindforhold. Den er samtidig op til 80% billigere i forbrug end terrassevarmere på gas, hvor det meste af varmen kun er til glæde for gråspurvene. Solamagics varmelamper er ikke vindfølsomme, da de kun varmer det op som varmebølgerne rammer – og altså ikke luften. En terrassevarmer på gas koster op til 32 kr. i gas i timen, hvor en PREMIUM+-varmelampe kun bruger for ca. 3 kr. i strøm pr. time. En bemærkelsesværdig besparelse på ihvertfald 3.000 kr. pr. sæson afhængig af forbrug. Med en PREMIUM+-

varmelampe tilsluttet elnettet slipper du for at skulle købe og skifte ny gas. Med en PREMIUM+-varmelampe kan du også glæde dig over, at der ingen direkte CO2-udledning er. Hvis du i forvejen får leveret grøn energi, er en PREMIUM+-varmelampe en meget klimavenlig måde at holde en komfortabel varme på i det tidligere forår og i de sene aftentimer. Smart design – og fleksibelt brug Solamagics moderne kvalitetsvarmelamper er mere stilfulde og diskrete end andre modeller på markedet, og fås i forskellige farver – alt efter dit valg. Solamagic tilbyder også PREMIUM+ til diskret indbygning. Det giver dig mulighed for at integrere varmelamperne i fx et tagudhæng. Mange nybyggede huse bliver i dag opført med indbyggede varmelamper fra Solamagic til husets uderum. Hvis du vil bruge PREMIUM+-varmelampen flere steder, kan du få et speciallavet fleksibelt og flytbart sta-

FAKTA OM PREMIUM+ VARMELAMPER • • • • • • •

5 års garanti Produceret i Tyskland Bedst i test Fra kun 2,85 kr. i timen 80% billigere end gasvarme Dækker op til 19 m2 Mulighed for styring via håndholdt fjernbetjening eller smartphone

tiv, som varmelampen kan sættes sikkert fast på. Dermed kan du bruge PREMIUM+-varmelampen hvor du vil, fx kan du tage varmelampen med rundt i haven, hvis du en kold forårsdag gerne vil lave havearbejde eller reparationer på huset uden at fryse. Mulighederne er virkelig mange med Solamagic PREMIUM+-varmelamper.

Med en PREMIUM+-varmelampe sparer du ihvertfald 3.000 kr. pr. sæson ift. en terrassevarmer på gas.


30 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Next level på

BADET Med nye designs og high-techløsninger kan badeværelset give velvære og luksus i hverdagen.

Når skabet er en smal sag

Med møbelserien Renova Plan giver Ifö mulighed for at vælge skabet til lige præcis dit baderum. De nye underskabe giver rummelig opbevaring selv til vaske i slim-size.

Foto: Ifö

Foto: Ifö

Enkelt greb til nyt look

Foto: By Wirth

Slanke former på vasken

Med de smukke egetræsgreb fra By Wirth kan man nemt skifte stilen på lågerne i både køkken og bad. Wood Knot-serien findes i tre størrelser i de tre farver nature, smoked eller black.

Med TitanCeram har Villeroy & Boch et stærkt porcelæn til slanke former og design. Den nye serie Collaro har et enkelt og sirligt formsprog.

Foto: Villeroy & Boch.


DEN MODERNE HAVEDESIGNER

TILLID TIL DESIGNET Concept Gardens er branchens eneste aktør som kan levere fotorealistisk 3D visualiseringer af alt fra lys, planter og overflader. Video og billedepræsentation giver kunden direkte adgang til forståelsen af designet og giver kunden mulighed for at forstå alle aspekter af designet.

Havearkitektur i Danmark har i mange år fokuseret på planter og simple tegninger - Concept Gardens tager en helt ny retning med udgangspunkt i mennesker og rum. Med udgangspunkt i den konkrete familie, sammensætter Concept Gardens et unikt havedesign med et skræddersyet design dna og store ambitioner. Bålstedet, petanquebaner i baghaven, flagterrasser, små diskrete rum og spændende lysarkitektur er nogle af de mange elementer, som finder vej i den moderne have. Concept Gardens søger ind i menneskets behov for at lege og være sociale uderummet skal skabe stemninger og motivere til samvær og nydelse. DEN MODERNE FAMILIE En moderne familie balancerer imellem tid, pligter og fornøjelser. Danskerne har en udsøgt forståelse for design og rummer et stort ønske om trivsel i gode omgivelser. Uderummet skal aktivere mennesker og bidrage til æstetik, leg og sociale stunder.

CONCEPT GARDENS ER SHOWHAVE DELTAGER VED CPH GARDEN 2019

EKSPERTER I LYS Lysarkitektur er hjørnestenen i godt havedesign. I legen med skygger og oplyste træer, skal man skabe scener som passer til alle stunder. Concept Gardens udvikler og producerer alt lys til det skandinaviske uderum. Belysningen skal være diskret og elegant, samt produceret i materialer som kan holde til klimaet og gengive de lys temperaturer, som findes i norden. Med app styring af alt lys, kan Concept Gardens lave lys installationer som kan tilpasses alle situationer og årstider - om sommeren skal lyset starte en sammenkomst med pomp og pragt, hvorpå den senere skal dæmpe og give et roligt lysbillede til begivenheden. Det samme lys skal om vinteren fremhæve sne og regn, som terapeutisk kan betragtes fra den lune stue. Således skaber lysbilledet en forlængelse af stuens udtryk i den mørke årstid og forlænger sommerens hyggelige stunder udenfor.

SAMARBEJDSPARTNERE:


Vi er med fra start til slut

1

Book Bolighjælp

2

Dine boligønsker

3

Bolig gennemgang

4

Personligt tilbud

5

Kvalitetssikret løsning

Vores pakkeløsninger

Energi

Komfort

Modernisering

En enkel energirenovering, hvor din besparelse betaler investeringen ind – uden at du skal igang med en større renovering.

En omfattende energirenovering, der giver et sundere indeklima med mere lys og luft, der samtidig gør din bolig mere værd.

En gennemgribende energirenovering der får din bolig til at fremstå som ny – med sundt indeklima og besparelser hver måned.


Vi støtter flg. af FN’s Verdensmål:

Vi hjælper dig til bedre bolig komfort og store besparelser Vi forløser dine bolig drømme - med et lavere energiforbrug, bedre indeklima og skybrudssikring. Vi hjælper dig med at renovere din bolig. Først tager vi en dialog med dig og aftaler gennemgang af din bolig. Renovering af boligen indbefatter mange forskellige fag og kompetencer. For at gøre det nemt for dig hjælper vores håndværkerne dig med helhedsløsninger til din bolig med et lavere energiforbrug, bedre indeklima og skybrudssikring. BetterHome er grundlagt af Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL og Rockfon med næsten 300 års levering af kvalitetsprodukter til danske boliger. Vi lægger vægt på den kvalitet og tryghed, der følger med et godt produkt. Men selv det bedste produkt er afhængigt af godt håndværk. BetterHome’s håndværkspartnere trænes derfor i brugen af vores produkter, så der er sikkerhed for kvalitet hele vejen igennem. Vores projektvejledere og banebrydende digitale platform følger dig hele vejen igennem dit projekt. Læs mere på www.BetterHome.Today

By

BetterHome er et samarbejde mellem Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL og Rockfon. Vi gør det nemmere for dig at forbedre dit hjem.


34 // ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

TIVOLI i forårsklæder Forlystelsesfans kan i år se frem til forlystelsesnyheden Kamelen, antennefri radiobiler, en vildere Fatamorgana og senere på året bliver der premiere på Mælkevejen. Der bliver masser af Fredagsrock, fyrværkeri og dans på Pantomimeteatret.

Forlystelsesår Fra første dag har forlystelses-havens dna været forlystelser. Rutsjebanen Kamelen bliver den første forlystelsesnyhed, som gæsterne får glæde af. Kamelen erstatter Karavanen.Turen forlænges, og den har fået nyt design i orientalsk stil med kupler og minaret. 3-i-1-forlystelsen Fatamorgana bliver fra juni gjort endnu vildere, da den får tilført en vertikal vippe-funktion på de store sæder, der i forvejen drejer rundt i 45 meters højde og udsætter gæsterne for 2,5 G-kraft. Radiobilerne får nyt design, antennerne skrottes, farten sættes op, og de får mere plads. De nye radiobiler bliver køreklar fra juni. Rutsjebanen Odinexpressen erstattes af Mælkevejen. Her må fans vente til åbniningen af Jul i Tivoli. Musik i Tivoli Der vil være live-musik i mange genrer hver dag ugen igennem i Tivoli. Det spænder fra verdensmusik, Big Band til jazz. Fredagsrock spænder i år fra Tom Jones,

Den Gale Pose til TV2 og der vil være mere end 10 dobbeltkoncerter med kendte danske bands og artister. Sjov og historiens vingesus i Glassalen Til august får publikum mulighed for at se forestillingen Divaer i Glas. Her pryder Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen og Kaya Brüel rollelisten som de tre divaer Marlene Dietrich, Josephine Baker og Ella Fitzgerald, der alle har trådt deres hæle på scenen i Glassalen. Publikum tages tilbage i tiden, når de tre genfortolker Tivoli Varietéens musikhistorie og giver klassikerne et nutidigt tvist. Events og Tivoli Gardens 175 års jubilæum Der er forløbig planlagt over 30 events, hvor gæsterne får en oplevelse på toppen af Tivoli-besøget. I anledning af Tivoli Gardens 175 års jubilæum bliver der bl.a. en særlig gardedag. Gæsterne kan også se frem til Musikskolernes Dage, Danmarks største Gospel Festival og Champions League-finalen og meget mere.

Konkurrence i samarbejde med TIVOLI

PRÆMIE:

Deltag & VIND

SPØRGSMÅL:

• 2 x 4 entre og turpas til Tivolis sommersæson • 2 x 1 billetter til forestillingen Divaer Glas den 15.8.19 klokken 19:00 på Tivolis 175 års fødselsdag, hvor aftenen afsluttes med tju-bang-fyrværkeri. Entre til Tivoli er incl.

Hvad hedder den historiste forestilling som har præmiere i glassalen til august? Send dit svar til: konkurrence@partnermedier.dk

Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter og billetterne må ikke sælges videre. Turpas & entre kan benyttes i hele 2019 // Vi trækker de 3 heldige vindere d. 13. maj.


Tag dit indendørs liv med udenfor. InOut havehus i træ og glas er en ny måde at nyde haven og udelivet på. InOut er en symbiose mellem stål og træ, der få det bedste ud af begge; smukt træ synligt med styrken fra det indvendige stålbånds system. InOut er et let og elegant bygge system, der samtidig er enkelt at samle selv. Det er produceret i robinie; rødbrun ved oliebehandling eller lad den gråne som teak. Holdbarhed mindst 40 år - uanset. Dyrket bæredygtigt i Europa og forarbejdet i Danmark. Mulighed for at gøre drivhuset autonomt med egen el- produktion og vandopsamling.

Næste udgivelse af Tendens Bolig udkommer i oktober 2019

UNIK FOTOKUNST kunstfotografi www.grothcph.dk

Farve og udtryk. Plakater og hørlærreder i topkvalitet. Fotografier af William Groth. @grothcopenhagen

InOut er en stærk, elegant og bæredygtig konstruktion i dansk design. Se mere på:

www.inout.dk