Livsstil Bolig / Marts 2020

Page 1

sponsoreret indhold / annoncetillæg / 1

L i v s s t il

BOLIG

ANNONCETILLÆG TIL BERLINGSKE · MARTS 2020

Pga. den aktuelle situation med Covid-19 er 3 Days of Design desværre udskudt til den 3.-5. september 2020. Dette magasin er produceret inden beslutningen om udskydelse blev taget. Vi beklager de gener, det evt. må skabe.

3 DAYS

OF DESIGN ALT OM KØBENHAVNS INTERNATIONALE DESIGNFESTIVAL Få gratis hjælp til grøn renovering med BetterHome // Dansk køkkendesign i en klasse for sig selv Havemøbler, grill, trægulve, belysning, bæredygtighed og meget mere …


2 / annoncetillĂŚg / sponsoreret indhold

Design by Foersom & Hiort-Lorenzen MDD Nest 2 pers. sofa DKK 13.999,- l Nest lounge stol DKK 8.799,- l On-the-move sidebord, lille DKK 1.699,- l Circle tĂŚppe dia. 140cm DKK 1.999,-


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 3

Flagship Flagship Partner: Partner: Brenderup Brenderup Bolighuset Bolighuset Werenberg Werenberg Esbjerg Esbjerg Ingvard Ingvard Christensen Christensen Kolding Kolding Indbo Indbo Kruså Kruså Kollund Kollund MøblerMøbler Lyngby Lyngby Johannes Johannes Fog Fog Odense Odense Lindegaard Lindegaard Poulsen Poulsen Viborg Viborg Selta Viborg Selta Viborg ÅrhusÅrhus Manilla-Huset Manilla-Huset Egå Egå ÅrhusÅrhus Thorsen Thorsen møbler. møbler.

Partner: Partner: Aabenraa Aabenraa Jacobsen Jacobsen MøblerMøbler Ans By Ans Møblér By Møblér med Bolig-Nyt med Bolig-Nyt Ans Ans Ballerup Ballerup Havemøbelland Havemøbelland Birkerød Birkerød Interieur Interieur & Design & Design Ebeltoft Ebeltoft Huset Huset NordicNordic NatureNature Glostrup Glostrup LivingLiving in Harmony in Harmony Herning Herning Haus Haus Helsinge Helsinge Havemøbelland Havemøbelland Helsingør Helsingør Havemøbelland Havemøbelland Holbæk Holbæk Vestergaard Vestergaard MøblerMøbler Horsens Horsens Jacobsen Jacobsen Plus Plus Hørsholm Hørsholm Fog Fog Lem St. Lem SlotSt. Møbler Slot Møbler Nibe Bruno Nibe Bruno Sørensen Sørensen MøblerMøbler Næstved Næstved Vestergaard Vestergaard MøblerMøbler OstedOsted Havemøbelshoppen Havemøbelshoppen Randers Randers Brdr. Sørensen Brdr. Sørensen Rødovre Rødovre Manilla-Huset Manilla-Huset SindalSindal Erling Erling Christensen Christensen Søborg Søborg Brdr. Friis Brdr.Møbler Friis Møbler Vejle Ingvard Vejle Ingvard Christensen Christensen Ålborg Ålborg Høgh Høgh Møbler. Møbler.

cane-line.dk cane-line.dk

@caneline @caneline


No Compromise

unoform.dk

4 / annoncetillĂŚg / sponsoreret indhold


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 5

Copenhagen Collection fås fra kr. 133.800.- incl.moms. Se mere på unoform.dk Prisen er eksklusiv bordplade, vask, armatur, hvidevarer og montering.

Det, der adskiller den ekstraordinære Copenhagen Collection fra det ordinære kvalitetskøkken, er kombinationen af kompromisløse materialevalg, knivskarp æstetik og krævende formgreb. Og når vi fjerner fronterne fra alle skufferne og stort set alt andet overflødigt fra designet, skærpes de arkitektoniske og håndværksmæssige krav.

Hvorfor? Fordi du står tilbage med kernen: Et nådesløst nøgent korpus, der er skåret ind til benet og blotlagt for blikket. Køkkenet vil med andre ord stå som en åbenbaring. Der er intet at gemme sig bag – og vi har intet at skjule.


6 / annoncetillĂŚg / sponsoreret indhold

#11 spisebord fra kr. 13499,#803 stol fra kr. 2499,Design: Per HĂĽnsbĂŚk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 7 skovby.dk

Skovby møbler er skabt ud af en tanke om simpelhed, funktionalitet og den gode detalje. En af de rigtig gode detaljer er, at vi kun bruger bæredygtige materialer. Sådan har det været i mere end 85 år. Og til spørgsmålet om vi producerer i Danmark, er svaret et rungende JA.


8 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

PLUG ’N’ PLAY Bestil den nye elektriske MINI Cooper. Nu. Den skal bare plugges i en ladeboks en gang imellem, så kan du glæde dig til at ”lege” i en sjovere bil, der ikke spreder andet end glæde. Kører du ikke mere end de fleste andre bilister, bruger du mindre end 20% af batteriet om dagen. MINI Cooper SE er selvfølgelig identisk med det originale MINI ikon. Altså bortset fra, at den kører på strøm. I øvrigt fra 0-100 km/t. på kun 7,5 sek. MINI Cooper SE ESSENTIAL fra 264.900 kr. Bestil den i dag.

JAN NYGAARD AS

Firskovvej 31-33, 2800 Kgs. Lyngby – Tlf. 4588 6600 – www.jan-nygaard.dk MINI Cooper SE ESSENTIAL. Fra 264.900 kr. 184 hk. CO2 0 g/km. Rækkevidde (WLTP) 216–234 km. Prisen er vejledende og inkl. lev. omk. Bilen er vist med ekstraudstyr. Privatleasing fra 3.995 med 10.000 kr. i udb. 36 mdr. 45.000 km i perioden. Inkl. lev. omk. og service ekskl. forsikring og grøn ejerafgift. Etableringsgebyr 4.995 kr. Administrationsgebyr 25 kr./md.


sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 9

#LifeWithMini


10 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

L i vs s t i l BOLIG

Udgiver

KÆRE LÆSER

Ansvarshavende redaktør Henning Andersen · henning@partnermedier.dk

Indholdet i denne udgivelse er bl.a. blevet til i samarbejde med vores mange sponsorer og annoncører. Vores tekstforfattere og journalister har gjort sig umage med at finde og skrive indhold til dig, som vi håber vil give dig god information og inspiration.

Projektledelse & salg Jan Poulsen · jan@partnermedier.dk · Tlf. 2545 6143 Cita Hansen · cita@partnermedier.dk · Tlf. 3049 2544 Grafisk design og projektledelse Mogens Lauridsen · mogens@partnermedier.dk

God læselyst!

Tekst og redaktion Kåre Peitersen · kp@advertorial.dk Peter Klar

Livsstil Sommerliv

Forside Venligst udlånt af ILVA

ANNONCETILLÆG TIL BERLINGSKE

Masser af

inspiration til haven

Tryk Printconnect ApS Distribution I samarbejde med BERLINGSKE MEDIA

Ferieboliger og forlystelsesparker Find det

perfekte rejseur til alle ferieformer

19-31-02 PEFC Certified This product is from sustainably managed forests and controlled sources www.pefc.org

Vi tager forbehold for evt. trykfejl og farveafgivelser.

smykker, design, rejsetasker, udestuer og meget mere ...

1

Livsstil Sommer udkommer maj 2020


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 11

Ny Slettvoll flagship store er åbnet på Oslo Plads 12, København. Velkommen. SLETTVOLL ER ET AF NORGES MEST ANERKENDTE HIGH END BRANDS INDEN FOR MØBLER OG INTERIØR I TIDLØST, NORDISK OG KOMFORTABELT DESIGN.

Familiefirmaet Slettvoll har siden 1951 designet møbler af højeste kvalitet, håndlavet i Norge.

I dag består Slettvoll af 19 butikker i Skandinavien, som tilbyder møbler, lamper og accessories til

hjemmet, sommerhuset og haven. I den nye 800 m2 store butik i København hjælper vores dygtige indretningskonsulenter dig med at skabe en skræddersyet helhed i dit hjem.

SLETTVOLL

Oslo Plads 12, telefon 8862 6862 Mandag-fredag 10.00-18.00, lørdag 10.00-16.00

SLETTVOLL.DK


12 / annoncetillæg / sponsoreret indhold Køkkener i lyse træsorter matcher den skandinaviske indretning.

AF KÅRE PEITERSEN

DET HANDLER OM SKØNHED Designer og køkkenarkitekt Lene Halse Hornemann har gennem 20 år set tendenser komme og gå i danskernes køkkener. For hende handler det ikke om trends, men om at finde ind til skønheden og skabe tidløse rum, der både holder og giver glæde i hverdagen.

Året er 2000. Lene Halse Hornemann er nyuddannet fra Danmarks Designskole og er lige begyndt at arbejde med køkkenindretning. På dette tidspunkt er det toptrendy at indrette sig med en blanding af mørkt kirsebærtræ og lyst ahorn. Men et opsving er så småt ved tage form, og op gennem nullerne bliver der renoveret køkkener som aldrig før. Og nu skal alt pludselig være hvidt i hvidt. “Der var rigtig 60er-parcelhuse, der blev renoveret i de år, og mange var trætte af trælofter, brune paneler og farvede badeværelser, så det helt hvide køkken var en reaktion på dét. Set i bakspejlet gik det nok lidt over gevind, for hvis alt pludselig bliver hvidt, selv bordpladen, så virker det meget sterilt og anonymt. Modreaktionen kom i 10erne, hvor træsorterne kom tilbage, men nu som lys eg, moseeg og valnød. Og der var også en del, der sprang

Du kan tilføre lidt kontrast til sildebensgulvet med et mørkt trækøkken.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 13

Quarzite er en ny natursten, der vinder frem i køkkenindretningen. Den er mere hårdfør end granit og marmor – og har et vildere farvespil.

Køkkenarkitektens bedste råd Opsøg en erfaren rådgiver: “En indretningsarkitekt skal være lidt som en psykolog og forstå dine behov og bevæggrunde”.

Den spillevende Staturario Venato marmor med gennemgående åretegninger forvandler køkkenelementet til en skulptur.

Tænk langsigtet: “Find et produkt af god kvalitet, der holder længe. Vælg materialer, der kan tåle at blive brugt og som spiller godt sammen”. Stil krav: “De færreste skal indrette køkken mere end én gang i deres liv, så insistér på at få god service undervejs, for på den måde bliver den kreative proces en oplevelse i sig selv”.

i ud i det helt sort køkken. I bund og grund er det de to tendenser, vi bygger videre på nu – men i dag handler det ikke så meget om at følge en trend, det handler mere om at skabe en smuk og personlig løsning”, forklarer Lene Halse Hornemann, der i en årrække har været indehaver af Multiform Copenhagen og i år kan fejre at have arbejdet 20 år med luksuskøkkener. Mere end et køkken De store trends er altså trådt i baggrunden til fordel for individuelle løsninger, og det er en god ting, mener Lene Halse Hornemann. For den passionerede køkkenarkitekt er køkkenindretning nemlig meget mere end blot skabe og hårde hvidevarer. “Et køkken skal ikke blot opfylde en funktion, det skal være et stykke brugskunst, der beriger indretningen og spiller sammen med husets arkitektur. Når jeg hjælper mine kunder, forsøger jeg at skabe rummet i rummet. Det handler om stemning. Og ikke mindst om skønhed”.

Skønhed kan være mange ting, men for Lene Halse Hornemann er det især vigtigt at skabe balance i materialerne. Hendes pointe er, at smukke materialer som træ, messing og natursten aldrig kan blive umoderne – hvis blot man sørger for at afstemme dem. “Man bør undgå de flygtige trends og i stedet vælge noget tidløst. Sortoxideret stål, kobber, brasiliansk quarzite, italiensk marmor, dansk egetræ – det kan holde evigt og se smukt ud. Me det kræver en høj faglig kompetence at kunne jonglere mellem de mange materialer – ellers ender man måske med et køkken, hvor alt er i messing – og dét vil se out datet ud om få år”. Løsningen er at alliere sig med en dygtig og erfaren køkkenrådgiver, lyder hendes bedste råd: “Det er lidt som at gå til psykolog. Man skal tænke: Hvad er mit behov? Hvordan opfører jeg mig? Hvordan fungerer min og familiens hverdag? Hjemme hos mig har vi fx tre opvaskemaskiner, for det er det mest effektive og praktiske for os. Og hvorfor ikke? Jo mere

åben og ærlig man er om sine behov, jo nemmere kan vi skabe en bedre hverdag for vores kunder”. Vækker opsigt i udlandet Alle Multiforms køkkener skræddersys til den enkelte kunde på snedkeriet i Kibæk, hvor man har oparbejdet årtiers erfaring med at skabe unikke køkkenløsninger ud fra en kombination af moderne maskinarbejde og klassiske håndværksteknikker. Og lige præcis dén kombination er ved at blive efterspurgt i udlandet. “Generelt skal vi være stolte over og taknemmelige for den store designarv i Danmark. Og vi skal bære den videre. Jeg får mange henvendelser fra udlandet og har indrettet køkkener i New York, Hamburg, Frankrig og Schweiz. Vi kan noget herhjemme, som de ikke er vant til i udlandet. De er vilde med vores håndværk og vores materialesans”, forklarer Lene Halse Hornemann. Se mere på www.multiform.dk


14 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Kommunikationschef Camilla Kallehauge Møller.

Verdens, måske, mest bæredygtige sofa AF KÅRE PEITERSEN

Vores bæredygtige filosofi er "timeless over trendy"

Verdens, måske, mest bæredygtige sofa lanceres til sommer af danske Bolia, der arbejder henimod at få den Cradle to Cradle-certificeret – som de første i verden. Der er mange sider af begrebet bæredygtighed, når man taler om møbler – hvilke materialer anvendes? Under hvilke forhold fremstilles møblerne? Hvor langt skal de transporteres? Og hvor mange år kan de holde? Hvis man vil hele vejen rundt, er man næsten nødt til at lægge en større strategi, og det er netop, hvad den danske designvirksomhed Bolia gjorde for et par år siden, forklarer PRchef Camilla Kallehauge Møller: “I princippet har vi altid arbejdet med kvalitet og omtanke i alle dele af produktionen og designet, men lige nu er vi næsten igennem en treårig rejse med nogle helt konkrete, bæredygtige tiltag. Det betyder, at vi tænker bæredygtighed ind fra a til z, sådan at vi ikke føder et eneste nyt design, der ikke har en bæredygtig grundpille”. Sofaen, der kan leve for evigt Helt konkret anvender man derfor materialer som FSC-certificeret træ, økotex bomuld, uld og læder. Og så GS-tester man designs for at sikre, at de kan holde i mange år. Den internationale GS-mærkning er din garanti for

Tekstiler fremstilles enten af uld, OEKO-TEX bomuld eller som i den kommende Recover-sofa af genbrugsflasker. Du finder bl.a. vaser og blomsterkrukker i mange former og materialer.

omfattende kvalitetstests, hvad angår styrke og holdbarhed, sikkerhed, farlige kemikalier og det enkelte designs stabilitet. “Vores interne motto er ‘Timeless over trendy’, for vi tror virkelig på, at designs der holder længe, er den mest bæredygtige og langsigtede løsning”. Et andet tydeligt eksempel på, hvor dybt de bæredygtige principper stikker i Bolias DNA, er den nye sofa Recover, der lanceres til august. Det bliver Bolias mest bæredygtige sofa til dato, og ambitionen er at få den Cradle to Cradle-certificeret som den første sofa i verden. Recover skabes i samarbejde med designteamet Glismand & Rüdiger, og der anvendes bl.a. FSC-træ, restskum fra en

dansk møbelfabrik samt polster lavet af 98% genbrugsflasker, der kan skiftes ud generation efter generation – deraf navnet Recover. “Cradle to Cradle er den sværeste certificering at opnå, men vi satser benhårdt på at opnå den. Det er også et godt eksempel på, hvor langt man kan komme, uden at gå på kompromis med æstetik og design. For selvom Recover sofaen er et slags bæredygtighedseksperiment, er den i princippet også bare en helt almindelig, smuk designsofa, der blender fint ind i resten af den naturlige, skandinaviske kollektion”, siger Camilla Kallehauge Møller. Se mere på www.bolia.com


sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 15


16 / annoncetillĂŚg / sponsoreret indhold


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 17

TEKST: KÅRE PEITERSEN FOTO: CHRISTINA HANSSO · VALDEMAR BONDE PELLE JOHANSEN · FILIPPO BAMBERGHI + PR

3

DAYS OF DESIGN

INDTAGER KØBENHAVN Messe, festival, event – kært barn har mange navne. 3 Days of Design startede for 7 år siden og har nu vokset sig til en stor Københavnerbegivenhed, der over tre dage (d. 14.-16. maj) sætter møbeldesign i fokus på en række lokaliteter i byen. Selvom festivalen bl.a. tiltrækker et stort antal arkitekter, designere og forhandlere, er alt som udgangspunkt både gratis og åbent for offentligheden (med enkelte undtagelser, der i så fald skiltes tydeligt). På de følgende sider guider vi dig igennem en del af de mange muligheder. Du kan begive dig rundt på egen hånd, eller du kan følge en af de fire ruter, som festivalen selv har udstukket (City, Urban, Harbour og Sea). Her kan du benytte dig af festivalens eget transportsystem med dedikerede 3 Days of Design-biler og både, der kører og sejler i pendulfart mellem de forskellige stoppesteder i bydelene. En transportbillet koster 100 kr. og kan købes online eller på Designmuseum Danmark. Billetten giver fri transport alle tre dage samt adgang og/eller rabat til en række særarrangementer og spisesteder. Se mere på www.3daysofdesign.dk


18 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

> City

FRAMING i Odd Fellow Palæet (stoppested: Nyhavn)

Odd Fellow Palæet i Bredgade slår dørene op for udstillingen FRAMING med en lang række af møbelproducenter og designbrands, der indretter sig i både stueetagen og på 1. sal af den smukke rokokobygning i Frederiksstaden. I haven er der desuden mulighed for at købe lidt at spise og drikke. Arkitekten Flemming Lindholdt har kurateret udstillingen, og ambitionen har

været at skabe en hyggelig galleristemning i de historiske rammer. Fællesnævneren er bæredygtighed, og udstillerlisten tæller bl.a. danske Mogens Hansen, der kommer med deres håndbyggede møbler, og svenske Orbital Systems, der har udviklet et system, der kan installeres i hjemmet, så du kan genanvende op til 80 % af dit vandforbrug.

Den franske ambassade.

Gå på opdagelse i ambassadekvarteret (stoppested: Nyhavn)

En del af de internationale ambassader i Københavns centrum deltager også i 3 Days of Design, så dette er en fin anledning til både at se, hvad der rører sig på designfronten i andre

lande, og til at opleve de fornemme – og som regel utilgængelige – lokaler indefra. Den franske ambassade ved Kgs. Nytorv viser en række præmierede

franske designere, mens den svenske ambassade ved Sankt Annæ Plads byder på prominente brands fra hinsidan, bl.a. Hästens, David Design og Korbo.

Den svenske ambassade.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 19

> City

Material Matters x TMI i Nikolaj Kunsthal (stoppested: City)

På denne pop-up udstilling er en række danske designbrands gået sammen om udstillingen Material Matters x TMI i et af Københavns mest stemningsfulde rum, Nikolaj Kirke. Du finder bl.a. et stort materialegalleri, der både kan inspirere og give en forståelse for kvaliteten og forskelligheden af de materialer, som de enkelte brands anvender i deres produkter. Tilsvarende er der et lækkert display af materialer med fokus på forskellige overflader og forarbejdninger. De deltagende brands tæller bl.a. Skovby Møbel fabrik, Cane-line og The Brandt, der alle fokuserer på, hvordan tradition og nytænkning, materialekendskab og håndværk arbejder sammen og skaber fremtidens møbeludtryk.

The Brandt

Skovby Møbelfabrik

CITY

Genbrugsplast i nyt designerhotel (stoppested: Central Station)

København har dette forår fået et nyt hotel, nemlig Villa Copenhagen, der er åbnet i det gamle hovedsæde for Post & Telegrafvæsenet på hjørnet af Tietgensgade og Bernstorffsgade. Da hotellet både er et designhotel, og arbejder meget med bæredygtige løsninger, giver det god mening, at man også deltager i 3 Days of Design. Lægger du vejen forbi, kan du bl.a. se de 800 Nova Sea konferencestole, som danske Mater har leveret til hotellet. Hver stolindeholder 2,75 kg genbrugsplast fra indsamlede, udtjente fiskenet.


20 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

> City

Dansk indretningsunivers i gammel bank (stoppested: City)

Den 900 m2 store KitchenLivingDining ved Gråbrødretorv var engang en bank, men i dag er den et inspirerende livsstilsunivers med brands som Södahl, Zone Denmark, BITZ og Lyngby Glas. Under festivalen kan du bl.a. møde et par af designerne bag, og så kan du se resultatet af et nyt samarbejde mellem Zone Denmark og det danske gindestilleri Njord.

Håndlavede lamper af birkefinér (stoppested: Frederiksberg)

Ved sidste stop på City-ruten finder du Tom Rossau, der i år har 15 års jubilæum med sine håndlavede lamper af birkefinér. Værkstedet vender ud mod gaden, og du er velkommen til at kigge nærmere, når der arbejdes. I anledning af 3 Days of Design fremstiller Tom Rossau desuden en række limited editions lamper.

Sæt dig i Lørdagshjørnet (stoppested: Frederiksberg)

Møbelproducenten Eilersen kan i år fejre 125 års fødselsdag, og selvom man startede med at bygge og indrette kareter – og siden busser – er det i dag nok deres sofaer, de er mest kendt for. En af de allerførste sofaer fra Eilersen blev nærmest verdensberømt herhjemme, da den op gennem 1970erne var en fast del af tv-programmet Lørdagshjørnet. Man har opstøvet en af de originale sofaer og fået den ompolstret i bæredygtig tekstil, så den kan udstilles hos Anton Dam i anledning af 3 Days of Design. Her kan du også høre mere om Eilersens historie – og teste den nye sofa Bas, der er inspireret af sofaen fra Lørdagshjørnet.22 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

> Harbour

Bredgade, Esplanaden og Store Kongensgade (stoppested: HUB)

Inden du tager ud på havneruten, er der virkelig meget at se på i området omkring HUB stoppestedet, især i Bredgade, Esplanaden og Store Kongensgade, der på mange måder er blevet byens centrum for danske designvirksomheder og møbelforretninger. Her kan du bl.a. besøge ATBOs nye showroom og møde designeren bag den nye Cocoon Lounge Chair, Kevin Hviid. Eller du kan kigge ind til Askman Designs nye rammer på Esplanaden, hvor der vil være livlig aktivitet alle tre dage. Eller smut ind hos Montana i Bredgade, hvor den nye Montana Mini vises frem.

Montana

HARBOUR Getama

Frederiksgade 1 – et hus fuld af design (stoppested: HUB)

Lige ved siden af Marmorkirken på hjørnet af Frederiksgade og Store Kongensgade ligger et hus, hvor design betyder mere end mange andre steder. Det er Frederiksgade 1, der ejes af Holger Kvist Fonden, hvis formål bl.a. er at støtte op om dansk design, kunst og kunsthåndværk. I stueetagen ligger Nyt i Bo, der også ejes af fonden og til daglig byder på danske designermøbler. I forbindelse med 3 Days of Design rydder man dog hele forretningen og tilbyder midlertidige showrooms til en række spændende brands fra både ind- og udland.

Og i underetagen udstiller designere fra gruppen “ukurant”, der består af unge up and coming designere og arkitekter. Men derudover rummer huset også 18 forskellige brands fordelt over fire etager, og stort set alle deltager i festivalen. Derfor er dørene åbne, og du kan bl.a. besøge Getama, File under Pop, Please Wait to be Seated og mange flere. I Getamas store showroom kan du eksempelvis opleve et spændende samarbejde mellem det franske brand Pierre Frey Paris og den danske kunstner Marco Evaristti.

ATBO


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 23

> Harbour

Eksklusivt, norsk design (stoppested: HUB eller Pakhus 11)

Slettvoll er et af Norges mest anerkendte high end brands indenfor møbler og interiør, men i Danmark har vi først fået fornøjelsen for nyligt, da man i efteråret åbnede en stor forretning på Oslo Plads på Østerbro (lige ved Østerport Station. Alle tre dage afholder Slettvoll designtalks med Torill Slettvoll, der er 2. generation af Slettvoll-familien. Hun vil præsentere Slettvolls kollektion og fortælle om tankerne bag. Fredag eftermiddag er der desuden ‘Fireplace talk - with wine’ med plads til spørgsmål og dialog, hvor Torill vil gå mere i dybden med Slettvolls historie.

Nyheder hos Skagerak (stoppested: Pakhus 11)

Hos Skagerak på Indiakaj 2 kan du opleve den nye outdoor serie LILIUM, der er designet af BIG. Der er også mulighed for at smugkigge lidt på Cecilie Manz’ kommende kollektion af porcelæn fra 1616/arita.

The Audo inviterer til lærerige designdage (stoppested: Nordhavn)

The Audo er en hybrid mellem showroom, koncept-store, café, restaurant, 10 eksklusive hotelværelser og hovedkvarter for brandet MENU. Under 3 Days of Design åbner The Audo dørene til et program spækket med design-talks, udstillinger og events. I tæt samarbejde med partner I Norm Architects, Jonas Bjerre-Poulsen og MENU, vil hele huset blive indrettet på ny med et udvalg af moderne interiør, vintage design, kunst og mode – alt sammen med afsæt i temaet ’amerikansk modernisme’ set fra et skandinavisk perspektiv. Du vil også kunne opleve MENU’s nye produktlanceringer, hvor udgangspunktet er temaet ’American Classics’ og indeholder relanceringer af flere designs af den amerikanske designer Arthur Umanoff – en anerkendt designer med rødder i den amerikanske modernisme. Ligeledes vil MENU præsentere nye designs

fra kendte designere som KrøyerSætter-Lassen og Norm Architects. Endelig kan The Audo også fejre åbningen af et helt nyt restaurantkoncept udviklet af holdet bag Restaurant Lola med en menu udviklet eksklusivt til restauranten i Nordhavn.


Foto: Egon Gade

24 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

INTERVIEW MED SIGNE BYRDAL TERENZIANI: KVINDEN BAG 3 DAYS OF DESIGN

A DESIGN STATE OF MIND Hvordan fik du ideen til 3 Days of Design? For 8 år siden kom jeg hjem til Danmark efter 20 år i Milano og fik arbejde som marketingchef hos Montana. I Milano har de en af de mest interessante møbelmesser i verden, der foregår i hele byen og ikke i et messecenter, som den slags normalt gør. På den måde kan man komme bag facaden og se, hvordan designere og møbelproducenter rent faktisk arbejder – det er lidt som at blive invitere hjem i privaten. Det syntes jeg var meget inspirerende og spændende, og jeg tænkte, at det var ærgerligt, at vi ikke havde noget lignende i København. Jeg fik Montana og tre andre virksomheder med på ideen, og det var sådan det startede i 2014. Hvordan har messen udviklet sig over årene? Vores udgangspunkt har altid været nonprofit, så vi er ikke til for at tjene penge, og derfor vokser vi også kun, når det giver mening. Vi er på syv år gået fra 4 udstillere til næsten 200, men vi kunne have været tre gange så mange. Vi er selektive med nye deltagere. Man skal have noget på hjerte og været passioneret

omkring sit fag og sine produkter – det er ikke en salgsmesse, det er en inspirerende festival for alle. Er der et særligt tema i år? Ja, vi arbejder ud fra et tema omkring bæredygtighed og cirkulær økonomi. Ikke nødvendigvis alle steder, men det betyder meget for mange af udstillerne, og vi sørger for at belyse det ved bl.a. vores talks på Designmuseum Danmark. Hvad er nyt i år i forhold til tidligere? Vi er blevet 40 flere deltagere og har udvidet med to helt nye områder; Refshaleøen og Nordvest. Og så har vi skabt en ny, central HUB på Designmuseum Danmark, hvor man bl.a. kan købe transportbilletter, merchandise og mad og drikke. Det er også her, vores talks bliver afholdt, og hvis man vil benytte sig af vores transportsystem, stopper alle bilerne her. Hvad forventer du dig af i år? Jeg håber, vi kan inspirere og glæde vores gæster med nogle gode oplevelser. Vores deltagere er passionerede folk, og jeg håber det smitter – man må gerne blive lidt rørt undervejs.

Sådan får du mest ud af 3 Days of Design – Signe Byrdal Terenzianis 3 bedste tips

1 Oplev byen. Prøv at komme rundt i de forskellige hjørner af København, hvor der er events. Er det for langt at gå, så gør brug af vores transportsystem – på den måde kan du komme hurtigt omkring. 2 F orbered dig. Vi har lavet en app, hvor man kan se ruter, steder og events. Det kan være en rigtig god ide at lægge en plan, for der er mange muligheder. 3 Giv dig god tid. Sørg for at lægge lidt luft ind i programmet, for du kan nemt falde i snak med nye mennesker, blive fanget af mødet med en designer eller måske få lyst til at blive hængende til en talk eller workshop.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 25

Original blomstervandkande. Design: Peter Holmblad / Hurricane lille og stor. Design: Maria Berntsen Sixtus skærebræt, forskærergaffel, forskærerkniv, stegepalet og grilltang. Design: Søren Refsgaard / Hoop serveringsskål, Ø 30 cm. Design: Unit 10 To Go Click dobbeltvægget stål kop, 0,2 og 0,4 liter. Design: Stelton

Stelton er et dansk designhus med stærke rødder i den skandinaviske designtradition. Sammen med vores dygtige og nøje udvalgte designere, er det vores ambition at skabe tidløst og funktionelt design, som gør hverdagen smukkere og rammer lige i hjertet på designelskere.

www.stelton.com


26 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

> Sea

Design Camp

(stoppested: Refshaleøen) Som noget nyt i år inddrages Refshaleøen også, og i Kabelhallen og Spolelageret (ved det gamle Halvandet) indrettes en Design Camp, hvor Mads Arlien Søborg sammen med MCH (Messecenter Herning / Formland) har kurateret en udstilling med ca. 35 danske designbrands – bl.a. Hay, Woud, Kristina Dam, Encoded, Kodanska, Care by me og Humdakin. Der er tale om et åbent miljø med små installationer og øer, der er inspireret af naturen. Da Milano-messen i år er blevet flyttet frem til juni, vil du kunne opleve en lang række nyheder, der ikke har været vist før. Alle tre dage vil der desuden være produktpræsentationer og små events – og så er der mulighed for at sætte sig i baren og cafeen, der byder på udendørs servering.

Stelton på Christianshavn (stoppested Nyhavn)

Stelton og søsterbrandet RIG-TIG holder til i et stemningsfuldt pakhus fra 1734 på Christianshavns kanal nr. 4. Du kan spadsere over ‘kyssebroen’ fra Nyhavn eller hoppe på en af 3 Days of Design-bådene og nyde stemningen i det charmerende kvarter ved kanalerne. I huset vil der være premiere på FOODIE, der er en helt ny serie af små el-apparater til køkkenet. Deltager du i en af konkurrencerne, kan du endda være heldig at vinde et selv.

SEA


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 27

> Sea

Vitra med nyt showroom

(stoppested: Pakhus 48)

Store Strandstræde (stoppested: Nyhavn)

Foto: Geismars

Farver i spil hos Kvadrat (stoppested: Pakhus 48)

Hos Kvadrat i Pakhus 48 markerer man udgivelsen af den nye bog Materialising Colour, som er blevet til i et samarbejde med Phaidon. Bogen byder på et fascinerende indblik i den anerkendte italienske farveekspert Giulio Ridolfo og hans arbejde, hvor han rejser jorden rundt for Kvadrat for at finde inspiration fra bl.a. landskaber og traditionelle kunsthåndværk til brandets tekstiler.

På vej til stoppestedet ved Nyhavn kan du næsten ikke undgå at komme forbi Store Strandstræde, der bliver pyntet op og er klar til at invitere designnysgerrige indenfor. Besøg bl.a. Kira Cph, Mark Kenly og ikke mindst Geismars, der fremviser tre forskellige universer til soveværelset. Om fredagen udvider Geismars fredagsbaren hen på eftermiddagen og byder på en drink til interesserede.

Det schweiziske og familieejede brand Vitra har været på forkant med designudviklingen siden grundlæggelse i 1950 og var eksempelvis de eneste, der turde realisere Verner Pantons vovede plastikstol i ét stykke, The Panton Chair, i 1967. Under 3 Days of Design kan du besøge deres helt showroom i Pakhus 48 i Nordhavn, hvor de i første omgang fokuserer på indretning af moderne og fleksible kontorfaciliteter


28 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

To Go Click termokop findes i to størrelser og 13 farver.

Stelton relancerer Original vandkanden designet af Peter Holmblad.

Sixtus grillsæt i rustfrit stål med skærebræt i FSC-certificeret europæisk egetræ.

Stelton hylder foråret

AF KÅRE PEITERSEN

Stelton fylder 60 år. Det fejres med friske nyheder og relancering af en klassiker. Et af de designhuse, der gennem årene har været garant for smukke og funktionelle genstande til boligen, er Stelton. Mærket grundlagdes i 1960 og var dermed en del af bølgen af Danish Modern, der tog store dele af verden med storm. Siden da har Stelton manifesteret sig med konstant udvikling og prisvindende design. Skulpturel vandkande relanceres Det gennemgående DNA har altid været de rene linjer og den funktionalistiske, næsten minimalistiske tilgang til designet. Det kommer

meget fint til udtryk i den skulpturelle Original vandkande, der nu relanceres. Den blev tegnet af Peter Holmblad i 1978 og fremstår med en elegant satinfinish. Den lange, tynde tud sikrer, at vandkanden er drypfri, og gør det nemt at vande selv helt små krukker. Også det helt nye Sixtus grillbestik viderefører på fineste vis designarven fra Stelton. Det er Søren Refsgaard, der har skabt serien med de rene linjer og det gode greb. Vand og kaffe to go Udover danske formgivere samarbejder man

Den prisvindende Keep Cool termodrikkeflaske kan anvendes til alt fra danskvand og iste til kaffe og varm kakao. 0,6 l. vejl. pris 249,95 kr.

hos Stelton også med internationale designere og arkitekter fra bl.a. Frankrig, Tyskland og Sverige. Og i år har den italienske designduo Debiasi Sandri sat et farverigt og legende aftryk på kollektionen med deres Keep Cool termodrikkeflaske. Flasken er skabt i stål og kommer i en stribe friske forårsfarver. Takket være det smarte vakuumkammer kan flasken bruges til alt fra iste og danskvand, til kaffe og varm kakao. Et anden mulighed for kaffetørstige pendlere og andre, der er på farten, er Steltons To Go Click kopper. Låget har en smart ”klik-funktion”, så det kan betjenes med én hånd, og man kan drikke af koppen som af en almindelig kop. Filosofien bag både Keep Cool og To Go Click er, at man selv skal tage sine drikkevarer med og dermed spare på forbruget af engangskopper og plastikflasker. Keep Cool drikkeflasken har for nylig vundet den prestigefyldte German Design Award 2020 – den perfekte fødselsdagsgave til Stelton. Se mere på www.stelton.com


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 29

LILLEMOR SOFA FINN JUHL

AF

Lillemor-sofaen fås i to længder, men fremstår enkeltvis som et helstøbt design, der krummer let og naturligt mod et center. Formen omfavner kroppen, der sidder i den og gør den behagelig i alle positioner. Produceret i Danmark. Håndlavet ned til mindste detalje og opbygget på gammeldags manér med et blindstel med håndsyet betræk. Fås i tekstil med ben i valnød, eg eller sortmalet. Find en forhandler nær dig på finnjuhl.dk

1945


30 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Naturen som inspiration AF KÅRE PEITERSEN

Encore er en klassisk skandinavisk sofagruppe, hvor siderne er skabt af rustikke, flettede materialer. Pris fra 11.499 kr.

Vi tænker mere og mere på naturen, når vi indretter os. Møbler skal produceres bæredygtigt, og designet skal være inspireret af naturen. Se blot danske Cane-lines nyhedskollektion for i år. Der er sket en stor udvikling i udbuddet af havemøbler de senere år. Hvor det engang var helt normalt at se hvide plastikmøbler på de danske terrasser, er mange i dag meget mere kræsne i forhold til design og komfort, når udemøblerne skal vælges. Det mærker man tydeligt hos den danske producent Cane-line. I 30 år har man skabt langtidsholdbare udemøbler i skandinavisk design og ud fra en holdning om, at stilen og kvaliteten skal kunne matche de indendørs designermøbler. Og ligesom stilen indendørs går mod naturinspiration, er Cane-lines kollektion i år også

stærkt inspireret af naturen, forklarer direktør Brian Djernes: “Tendensen går mod organiske former, farver og strukturer, og det har vi udnyttet til fulde i vores nyhedskollektion, hvor mange af elementerne er designet, så de nærmest går i ét med naturen. Og som altid kan alle dele mikses og matches, fordi alt passer sammen i fx højde og farvetoner”. Møbler med omtanke Og der er ikke blot tale om en overfladisk inspiration fra naturen, for produktionen hos Cane-line er indrettet med omtanke for både

Godt håndværk skal ses, og derfor er den lette Ocean stabelstol designet med et transparent udtryk og stormasket flet. Pris fra 2.848 kr. inkl. hynder.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 31

Vores teakmøbler kan stå ude i mange år, uden at du behøver at give det så meget som en dråbe olie

møblerne, fordi rattan ikke kan holde til at stå ude i regnen. Derfor har man til dette års kollektion udviklet en fiber, der ligner rattan til forveksling, så man kan få det helt naturlige look på terrassen. Fiberen er både UV-resistent og kan tåle vand. Andre materialer er fx keramik til bordplader og aluminium til stel. Tilsammen giver det vejrbestandige møbler, der kan tåle at stå ude året rundt og med minimal vedligehold. ”Et møbel fra Cane-line er skabt til at holde længe. Derfor giver det også mening for os at arbejde i tidsløse former og farver, man kan have daglig glæde af i mange år – hvilket i sidste ende også er bedre for miljøet”, mener Brian Djernes. I år har der desuden sneget sig en del teaktræ ind i kollektionen, og ligesom med flet i fiber er der tale om et materiale, der kan tåle det danske vejr. ”Vi anvender udelukkende langsomtvoksende teak, for det giver den bedste kvalitet. Vores teakmøbler kan stå ude i mange år, uden at du behøver at give det så meget som en dråbe

olie. Og så har det en dejlig, naturlig glød, der binder møblerne sammen med omgivelserne udenfor. Teak patinerer i en flot lysegrå farve, mens hvis man foretrækker den gyldne glød, kan man oliere det engang imellem”. Det skal være nemt Det er en helt grundlæggende del af Cane-lines filosofi, at man skal have så lidt arbejde med sine havemøbler som muligt. Derfor har man også udviklet en serie hynder, der kan tåle både vand og sol uden at mugne eller misfarves. Alt sammen uden at gå på kompromis med komforten. “De fleste af os har en travl hverdag, og hvis der er noget, vi ikke har lyst til at bruge tid på, så er det at vedligeholde vores havemøbler – eller bruge energi på at hente hynder ind fra regnen for så at lægge dem ud igen i godt vejr. Det skal simpelthen være så nemt som muligt for forbrugeren”, siger Brian Djernes. Du kan se meget mere til sæsonens nyheder på www.cane-line.dk

De nye udgaver af Nest er en videreudvikling af Cane-lines rattan-møbler (beregnet til indendøre). Her i fiber, så de kan tåle udelivet året rundt. Pris fra 5.799 kr.

miljø og den lokale arbejdskraft. Størstedelen af produktionen ligger i Indonesien, fordi det er her, man har den største erfaring med at skabe de flettede strukturer, som er en central del af mange af Cane-lines møbler. “Miljøhensyn og social ansvarlighed har altid været en del af vores DNA. I dag anvender vi den indonesiske stats certificering af bæredygtigt træ, SVLK. Vi er miljøcertificeret i forhold til ISO 14001, og så arbejder vi ud fra SMETA-certificeringen på området for social ansvarlighed”, siger Brian Djernes. Lang levetid Når Cane-line skaber indendørs møbler, anvender man bl.a. rattan, som er en naturlig plantefiber, der kan flettes og giver et varmt og organisk udtryk. Det går dog ikke til ude-

De bløde, organiske former i Peacock Wing Highback Chair skaber en fin og afskærmet plads på terrassen. Pris 19.999 kr.


32 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

> Urban

URBAN

Et godt sted at starte: Designmuseum Danmark (stoppested: HUB)

Designmuseum Danmark bliver et knudepunkt for hele 3 Days of Design. HUB stoppestedet ligger tæt ved, og på museet er der mulighed for at købe transportbilletter, merchandise og noget at spise og drikke. Adgang til haven er gratis, og her vil der bl.a. være workshops om bæredygtighed, hvor alle kan være med. Hvis du køber en 3 Days of Design transportbillet, kan du få entrebillet til selve museet for halv pris (157 kr. i alt). Ud over den faste udstilling vil der også være en farverig pop-up udstilling med designerduoen Hvass&Hannibal, der her samarbejder med tekstilvirksomheden Kvadrat. Med billet får du også adgang til festsalens loungeområde, hvor de officielle talks foregår. Her vil bl.a. arkitekter, designere og fremtidsforskere fortælle nyt om bæredygtighed og fremtidsperspektiver.

Sofaer i Bredgade (stoppested: HUB)

Næsten lige ved HUB stoppestedet finder du Erik Jørgensens showroom, hvor brandet præsenterer sin nyeste kollektion: ERIK JØRGENSEN x SNØHETTA ’Casework’. Sofaen er blevet til i et samarbejde med det prisvindende norske arkitekt- og designbrand, der har fokus på bæredygtighed.

Mellem tradition og fornyelse (stoppested: HUB)

I år har brandet &Tradition ti års jubilæum, og det fejrer man ved at åbne dørene i showroomet i Kronprinsessegade 4, hvor du vil kunne opleve en udstilling, der viser (næsten) et helt århundrede af designikoner. I porteføljen har man alt fra klassikere som Arne Jacobsens Bellevue-lampe


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 33

> Urban

København med kant (stoppested: Nordvest)

Nordvest rummer noget af det sidste ‘rigtige’ Købehavn – sådan et sted, hvor der ligger autoværksteder klos op ad gallerier, måske med en kiosk og en skole imellem. Det er samtidig et boligområde med en meget blandet demografi, så der er god grund til at besøge dette kulturelle hotspot. Under 3 Days of Design vil der være mulighed for at besøge nogle af de mange små og mellemstore kreative virksomheder i området, bl.a. Claydies, der består af keramikerne Karen Kjældgård-Larsen og Tine Broksø. De viser en del af deres udstilling #claydiesselfies, som markerer deres 20 års jubilæum. Nordvest er i øvrigt også blevet lidt af et kunstnerområde med masser af gallerier og gavlmalerier, og da designfestivalen falder sammen med Art Week Copenhagen, vil der med garanti også være masser af kunst at se på.

Sansehotel i gammel retsbygning (stoppested: Nørrebro)

På Nørrebro er der mulighed for at få stimuleret alle sanser, hvis du tjekker ind på The Sensory Hotel, der er en særudstilling i en gammel retsbygning på Blegdamsvej. Normalt rummer huset Nomad Workspace et kreativt kontorhotel for iværksættere og mindre virksomheder, men i designdagene omdannes kontorrammerne til et sansehotel, komplet med bl.a. lounge, master suite og restaurant. Udstillingen hedder DAWN og er kurateret/ iscenesat af det kreative bureau Sindroms, der er kendt for deres evne til at få design og farver til at mødes i fortællinger. I hotellet kan du se møbler og indretning fra 25-30 profiler inden for design, interiør og kunst – bl.a. Helle Mardahl, Anne Nowak, Skandinavisk, Zero lighting og BAUX. Illustrationen viser årets tema og er udført af den russiske kunstner Sainte Maria.

Claydies

fra 1929 og Jørn Utzons lampe fra 1947, frem til helt moderne møbler som fx de komfortable sofaer og stole tegnet af italienske Luca Nichetto i de senere år. Og hvis du her midtvejs på Urban-ruten føler trang til lidt at spise eller drikke, kan du besøge &Traditions egen cafe Lille Petra, hvor der kan købes morgenmad og frokost.


34 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Spisebord #33 fås i eg, eg naturolie, eg hvidolie, røget eg, sort wengé, valnød, valnød naturolie, kirsebær og med sort eller hvid laminat. Priser fra 15.499 kr.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 35

AF KÅRE PEITERSEN

FLEKSIBEL MØBELKLASSIKER FRA SKOVBY

Bordet er designet af arkitekt Per Hånsbæk, som er kendt for sin evne til at pakke innovative funktioner ind i æstetiske, tidløse designs

Efter snart 20 år på markedet er Skovby Møbelfabriks ikoniske spisebord #33 mere populært end nogensinde før. Hemmeligheden er det unikke udvidelsessystem. Når man første gang ser spisebord #33 fra Skovby Møbelfabrik, kan det være svært at gennemskue, at det gemmer på en hemmelighed. Det fremstår meget helstøbt i en smuk træfinish og et afdæmpet skandinavisk udtryk. De fleste bemærker blot det unikke design, hvor man har droppet de traditionelle ben til fordel for en sokkel i midten. Men netop soklen er ikke helt, hvad den syner: Indeni ligger nemlig tre udtræksplader gemt væk, men klar til brug, hvis du får behov for mere plads. Under bordpladen ligger en drejeskive, som får bordpladen til at dele sig i tre og afslører

de skjulte tillægsplader, som med et let tryk popper op og foldes ud. Med et snuptag kan du dermed nemt skabe ekstra plads fra 6 til 9 personer. 20 år – og mere aktuelt end nogensinde Modellen hed oprindeligt #32 og blev designet i vinteren 2000 af arkitekt Per Hånsbæk, som er kendt for sin evne til at pakke innovative funktioner ind i æstetiske, tidløse designs. En kombination som efterhånden også er blevet et varemærke for Skovby Møbelfabrik. I 2016 blev bordets design opdateret, hvorefter

Du kan også opleve Skovby Møbelfabrik og spisebord #33 på 3 Days of Design, der løber af stablen den 14.-16. maj i København.

Det kompakte bord har god plads til 6 personer – men kan lynhurtigt udvides, så der kan sidde 9 personer.

det fik navnet #33. Det var især soklen, der blev redesignet, så den nu har en let konisk form bestående af seks sammenbyggede elementer. Det nye design understøtter bedre bordets enkle geometriske form og gør bordet til et perfekt match til moderne, minimalistiske hjem, hvor funktionalitet er i højsædet. Med årene er det da også blevet en af Skovbys absolutte signatur-modeller. Snedkermøbler siden 1933 Ligesom alle de andre møbler fra Skovby Møbelfabrik produceres det i den lille by Skovby mellem Aarhus og Silkeborg, hvor Skovby Møbelfabrik siden 1933 har fremstillet træmøbler til kræsne kunder i ind- og udland. I dag er det tredje generation af familiefirmaet, Preben og Jørgen Rasmussen, der driver fabrikken. Se mere og find din nærmeste forhandler på www.skovby.dk


36 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

AF KÅRE PEITERSEN

NU LAVER EVA SOLO OGSÅ MØBLER De er verdenskendt for deres køkkengrej af høj kvalitet og med et hav af designpriser bag sig – men nu satser Eva Solo også på møbler i moderne, nordisk design. Oplev alle nyhederne på 3 Days of Design. De fleste danske køkkener har nok en gryde, en termokande, en kniv eller en tallerken fra Eva Solo. Det danske familiefirma har nemlig siden 1949 designet køkkengrej og ting til at dække bordet med. Fokus har altid været på kvalitet og funktionalitet, og det har givet succes i indog udland, hvor Eva Solo er allemandseje og har modtaget en lang række designpriser. Og sådan kunne historien godt have fortsat, men sidste år kastede Eva Solo sig ud i et helt nyt designeventyr, da man introducerede de første

elementer i det, der skal blive til en omfattende møbelkollektion under samme navn. Møbler skabt med passion Og hvorfor nu det, kan man fristes til at spørge. Det handler ganske enkelt om lysten til at føre nogle af Eva Solos kendte designtraditioner fra køkkenet og spisebordet og ud i resten af boligen, forklarer Jan Engelbrecht, der er CEO hos Eva Solo. ”Ægte og langtidsholdbart design skabes med

Det fleksible reolsystem Smile har fået sit navn efter de glade ‘mundvige’, der bærer hylderne. Fås i to størrelser, to materialer og to farver. Pris fra 1.395 kr.

passion. Det handler mere om kærlighed end kold beregning. Det er derfor, at vi med stolthed kan sige: Vi laver møbler, fordi vi har lyst”. Til at hjælpe sig i processen har man bl.a.

Laze lænestolen er perfekt til at slænge sig foran skærmen – eller med en god bog. Pris fra 15.995 kr.

Phantom sofaserien er en moderne fortolkning af den klassiske London-sofa. Dens skulpturelle udtryk kommer især til sin ret, hvis sofaen placeres midt i et rum. Pris fra 18.995 kr.

Hvis du ikke har en ledig væg at hænge fladskærmen på, kan du i stedet anvende det nye stativ Carry. Pris 1.999 kr.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 37

Abelone er en loungestol med et organisk udtryk. Pris 14.995 kr.

allieret sig med ARDE Designstudio samt ikke mindst designduoen Tools (Claus Jensen og Henrik Holbæk), der i de sidste 20 år har spillet en afgørende rolle for mange andre Eva Solo-produkter. Fællesnævneren for kollektionen som helhed er ifølge Jan Engelbrecht, at den er “... opsigtsvækkende og samtidig underspillet, hvor klare og æstetiske linjer skaber ro, varme og enkelhed. En kollektion, hvor håndværk, materialer og design er i fokus”. Organiske Abelone Et godt eksempel er Tools’ stoleserie Abelone, der så dagens lys sidste år og allerede er blevet taget godt imod. Serien består af loungestol, spisebordsstol og barstol og er navngivet efter og inspireret af den asiatiske abelone-musling. Grundstrukturen er fremstillet i 3d finér – en

Et møbel er funktionelt, når det på alle planer føles rigtigt – hverken mere eller mindre

helt speciel formpresning med nye udformningsmuligheder. Mange skalstole har samme form udenpå og indeni, men med Abalone har designerne valgt, at ydersiden skulle være mere organisk, som en muslingeskal. Det giver stolene en blød og organisk bagside, mens indersiden er forsynet med en læderbetrukket støbt skum med en ergonomisk form.

Ud over Abelone består kollektionen af bl.a. lamper, sofaer, spiseborde og sofaborde – alt sammen skabt i modernistisk, dansk design og fremstillet af gedigne materialer. I år suppleres kollektionen bl.a. med reolsystemet Smile, Phantom sofaserien og Carry tv-standeren (alle designet af Tools). Mød Eva Solo på 3 Days of Design For andet år i træk kan du opleve Eva Solo på 3 Days of Design i maj måned, hvor man indretter et pop-up showroom i Avlskarl Galleri i Bredgade 28. Det er ganske tæt på den centrale HUB i designfestivalen, og der er al mulig grund til at lægge vejen forbi og se nærmere på nyhederne. Se mere på www.evasolo.com


38 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Enghave Plads ligger omgivet af røde murstensbygninger, og derfor valgte men de røde toner til stationen (farverne K23, K33 og K36).

AF KÅRE PEITERSEN

MURSTEN skaber rum Nuuks Plads er udsmykket med de grågrønne farver K92, K51 og K50, der også spiller sammen med den arktiske forbindelse i navnet.

Da rådgivningsvirksomheden Arup skulle tegne de nye metrostationer i Københavns brokvarterer, valgte man en række håndlavede og karakterfulde mursten fra Petersen Tegl til væggene. Mursten er på mange måder et af de vigtigste bygningsmaterialer i Danmark. Historisk set har deres røde, gule og brune nuancer været med til at præge både by og land, og det er særlig tydeligt, hvis man går en tur i Københavns brokvarterer. Netop derfor var det naturligt

Essensen af brokvartererne er i høj grad mursten at inddrage mursten i designet af de fire nye metrostationer i brokvartererne på Cityringen. Det fortæller arkitekt Anders Nøhr, projektleder

for det rådgivende designfirma Arup, der fik opgaven med at projektere beklædningerne i Cityringens 17 stationer. “Da de første metrostationer åbnede for godt 15 år siden, var det et bevidst valg med et afdæmpet og ensartet udtryk, men til Cityringen ønskede vi at give de enkelte stationer hver deres identitet, som skulle afspejle den del af byen, de befandt sig i. Og essensen af brokvartererne er i høj grad mursten”. Specialudviklet mursten fra Petersen Tegl Men mursten er ikke bare mursten, og der var mange krav til både æstetik og udformning. Og så skulle stenene være en vægbeklædning, snarere end byggemateriale, så de måtte heller ikke være for tunge. “Vi ønskede både farveskalaen og den tekstur, som mursten har, men det skulle omvendt

hverken ligne eller være en murstensvæg. Der er ikke mange, der kan specialfremstille mursten længere, men vi spurgte Petersen Tegl, om de kunne lave en variant af deres berømte Kolumba-sten – og det var heldigvis ikke noget problem”, siger Anders Nøhr. Kolumba-stenen er en håndlavet mursten, som det næsten 230 år gamle familiefirma Petersen Tegl udviklede i år 2000. Ved at benytte varierende temperaturer i brændingen opnår stenene sine karakteristiske nuancer og en helt særlig stoflighed, som bl.a. kan ses på Skuespilhuset i København – og nu også opleves på de fire nye metrostationer. I forbindelse med 3 Days of Design udstilles metrostenene hos Petersen Tegl fra den 14. maj. Se mere på www.petersen-tegl.dk


EM BRIKS • NYT I BO KOLLEKTION

sponsoreret indhold / annoncetillæg / 39

NY T IBO. DK


40 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

AF KÅRE PEITERSEN

ASKMAN DESIGN flytter ind på Esplanaden Siden møbelproducenten Askman Design blev relanceret for få år siden, er det gået stærkt. Nu er den mere end 100 år gamle virksomhed klar med både nye designs og nyt showroom på Esplanaden.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 41

Lamperne fra Pablo Design forener

Nye designs og relanceringer Showroomet på Esplanaden husede tidligere kunstner og designer Marco Evaristti, der tilfældigvis også står bag designet af stolen ME for Askman Design. Andre nye designsatsninger er bl.a. arkitekten Claus Simonsens nye serie af spise- og mødeborde med navnet Star og Marcus Vagnbys bløde og organiske stol Herman, der både kan bruges om spisebordet og i loungeområdet. Men den store stjerne i udstillingen lige nu er uden tvivl Max Louws stole og sofa med nævnet Dagmar. De blev tegnet i 1961 som en særbestilling til en stor dansk virksomheds direktionslokaler, og derfor eksisterede der blot et dusin af dem – lige indtil man hos Askman fik lov at genoptage produktionen, så de nu kan komme ud til designinteresserede i hele verden. “Vi har fået fantastisk god respons på især Max Louws møbler. Både de amerikanske og asiatiske kunder er vilde med vores Made in Denmark-møbler i høj kvalitet og minimalistisk design, så det venter vi os rigtig meget af i fremtiden”, siger Morten Sander.

Stolen ME er designet af Marco Evaristti.

Claus Simonsens nye serie af multifunktionelle spise- og mødeborde bærer navnet Star.

Dagmar-stol og sofa designet af arkitekt Max Louw i 1961, men gik i glemmebogen. Sidste år relanceredes de med stor succes.

have et samlet showroom til at vise hele vores kollektion frem”.

Selvom man har mere end 100 år på bagen, kan man godt rykke hurtigt. Det gælder i hvert fald for møbelvirksomheden Askman Design, der på få år er gået fra en lidt anonym tilværelse til nu at tiltrække sig masser af interesse fra både ind- og udland. Bag transformationen står i høj grad adm. direktør Morten Sander, der kom til for halvandet år siden. Han satser på, at brandets danske designermøbler skal finde vej til forbrugere og virksomheder verden over, og derfor er man i fuld gang med at udvide kollektionen med dels nye designs, dels relanceringer af klassikere fra 1960erne og frem. Det forklarer han, da jeg møder ham en dag i slutningen af januar i Askman Design nye showroom på Esplanaden. “Vi var ellers næsten flyttet ind i Axel Towers over for Tivoli, men da vi fik muligheden for at rykke ind her, var vi ikke i tvivl. Området omkring Bredgade, Store Kongensgade og Esplanaden er de senere år blevet et hotspot for danske designvirksomheder, så her passer vi perfekt ind, og vi er rigtig glade for at

Askman er på vej ud i verden Askman Design har de senere år opbygget et net af agenter og forhandlere i Europa, og for nyligt gik man også ind på det amerikanske marked. Forude ligger de interessante markeder i Japan og Kina og venter, og Morten Sander lægger ikke skjul på, at det er lidt af en drøm, der nu går i opfyldelse. “Jeg er møbelmand ind til benet og har bl.a. været så heldig at arbejde hos GUBI Møbler og Montana Møbler. De sidste par års udviklingsarbejde med Askman Design har været intense, og jeg er virkelig glad for og stolt over, at vi nu begynder at få mange henvendelser på vores møbler. Det viser, at vi er på rette vej”. Mød Askman Design til 3 Days of Design I februar deltog Askman Design for første gang på den store designmesse i Stockholm, og det følger man nu op på ved at være med i Københavns store designevent, 3 Days of Design, der løber af stablen 14.-16. maj. Her kommer arkitekter, møbelfolk og turister fra hele verden til hovedstaden for at opleve, hvad der rører sig på designfronten lige nu. Her vil der være mulighed for at se alle nyhederne og få en snak med folkene bag Askman Design. Se mere på www.askmandesign.com


42 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Håndbyggede møbler er et På Mogens Hansens fabrik nær Aarhus lever møbelhåndværket i bedste velgående. Siden 1961 har man produceret sofaer og lænestole af højeste kvalitet og efter individuelle mål.

hit

Mogens Hansen DENMARK er et af de forsvindende få steder tilbage herhjemme, hvor man producerer møbler fra bunden af og efter klassiske dyder. Her bærer man arven videre fra 1960ernes guldalder, hvor der var en hel skov af snedkerier og møbelproducenter i Danmark. De producerede funktionelle møbler af høj kvalitet til kræsne kunder i ind- og udland, der var vilde med kombinationen af funktionalitet og Danish Design.

Sofaen MH2163 er 254 cm i standard, men for nyligt lavede man en model på 292 cm til en kunde. Alt kan nemlig tilpasses til dine behov.

CLOUD under udvikling – nyt medlem af familien Mogens Hansen DENMARK.

Håndværket lever videre Mogens Hansen DENMARK er specialister i håndbyggede sofaer og lænestole af højeste kvalitet. Her ser man det som en nødvenlæder er unikt og skal forarbejdes forskelligt. Det kræver stor erfaring, og derfor er vi glade for, at vi har en så kvalificeret medarbejderstab, hvoraf nogle har været med i op til 30 år”, siger Christoffer la Cour.

Her fremstilles den klassiske sofa MH2225. Du får 25 års garanti på stellet og kan bl.a. vælge betræk af svanemærket stof.

dighed at holde produktionen på egne hænder, fordi man derved nemmere kan sikre et bæredygtigt og langtidsholdbart produkt til kunderne. ”I et konkurrencepræget marked arbejder vi hver dag målrettet på at blive ved at holde produktionen på dansk grund”, siger Christoffer la Cour, der er forretningsudvikler hos Mogens Hansen DENMARK.

“Det kræver omfattende teknisk kunnen og kompetence at producere i Danmark, men gevinsterne er store. Vi fremstiller alt efter ordre, så man får altid et unikt møbel. Og så gør det os fleksible, så vi kan tilpasse alle vores mål til den enkelte kundes behov. Vores læderskæreri og systue er helt afgørende for kvaliteten af vores lædermøbler, for hvert eneste stykke

Med på 3 Days of Design Mogens Hansen DENMARKs sortiment tæller en række tidløse klassikere i afdæmpede designs, men på den kommende 3 Days of Design-festival i København i maj måned har man valgt også at kigge lidt fremad. Man præsenterer således to nye, arkitekttegnede møbler, som skiller sig lidt ud fra de velkendte modeller. “Vi er som altid repræsenteret hos vores københavnske forhandlere, men derudover bliver vi en del af den kuraterede fællesudstilling i Odd Fellow palæet. Her vil man kunne opleve to af vores radikalt nye møbeldesigns, og dem venter vi os meget af”, siger Christoffer la Cour. Se mere på www.mogenshansen.com


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 43

SIDDER PÅ EN SK Y ”CLOUD ” N Y T MEDLEM I FA MILIEN PR Æ SENTERE S PÅ W W W. MOGENSHANSEN .COM /3DAYS -2020

days

3


44 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

The Brandt giver døre, skabe, køkkener, badeværelser og garderober karakter og nye udtryk og kan skabe sammenhæng mellem indretningen i dine forskellige rum.

Sæt et stilfuldt og personligt præg på hjemmet AF PETER KLAR

Giv dine døre, skuffer og skabe karakter og nye udtryk med The Brandt’s kollektion af greb, håndtag og dørgreb i kompromisløse materialer, der ældes med ynde. En smuk detalje kan definere og fuldende et helt look, og med The Brandt får du uanede muligheder for at sætte dit helt personlige præg på din indretning. Designer Julie Brandts kollektion af greb, håndtag og dørgreb udført i kompromisløse materialer har rødder i skandinavisk designtradition, men har tydelig international appeal i snit og materialevalg. The Brandt arbejder i rå og raffinerede materialer ud fra filosofien om, at naturlige, noble materialer ældes med ynde. Alt er lavet i messing med forskellige, ulakerede overfladebehandlinger i kombination med smukke træsorter og horn. Karakter og balance The Brandts nuværende kollektion rummer

The Brandt arbejder i rå og raffinerede materialer ud fra filosofien om, at naturlige, noble materialer ældes med ynde

mere end 10.000 kombinationsmuligheder, så det er bare om at slippe din kreativitet løs og mikse styles, materialer og overflader. Produkterne egner sig til at give døre, skabe, køkkener, badeværelser og garderober karakter og nye udtryk, ligesom du kan benytte The Brandts kollektion til at skabe balance

og sammenhæng mellem indretningen i dine forskellige rum. Brandets filosofi er muligheden for at skabe personlige udtryk og indretninger, og derfor tilbyder kollektionen, at man sætter sit eget præg gennem valget af de forskellige varianter af model, størrelse og materialer. Produceret i Danmark Kollektionen fra The Brandt er produceret i Danmark, og materialer samt leverandører er udvalgt ud fra høje krav til kvalitet og bæredygtighed. Til maj lancerer The Brandt belysning og flere accessories til badeværelset og køkkenet

Se mere på www.thebrandt.dk


sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 45


46 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Bellevue lampen er tegnet af Arne Jacobsen og Mayor sofaen af Flemming Lassen og Arne Jacobsen. Begge er i produktion hos &Tradition.

Verner Pantons Flowerpot lampe og lænestolen Lille Petra af Viggo Boesen.

Din nye bolig er bygget på AF PETER KLAR

Designhistorien

Under 3 Days of Design præsenterer den danske designvirksomhed &Tradition sit bud på nutidens og de næste generationers bolig – en rejse fra Arne Jacobsen til vore dages designikoner. Hvordan så fremtidens hjem ud i fortidens 1920’ere? Et ikonisk bud er Arne Jacobsens og Flemming Lassens vinderprojekt "Fremtidens Hus" fra boligudstillingen i Forum 1929. Foruden at indvarsle den internationale modernisme i Danmark bød huset på futuriske indslag som ”garage” til både båd og bil og en dørmåtte, der sugede snavs af skoene – men det var vinderprojektets interiør, der for alvor blev en del af fremtidens boliger. Bellevue, Mad Men og flowerpower Huset var Arne Jacobsens første totaldesignede projekt, hvor møbler, lamper og farvesætning bar arkitektens fingeraftryk. Én af lamperne – Bellevue lampen – fik sit navn efter Arne Jacobsens senere boligbyggeri på Strandvejen, Bellavista, hvor han i samme karakteristiske funkis-stil tegnede Bellevue Teatret og en tankstation. Bellevue er sammen med Viggo Boesens Lille Petra lænestol fra 1938 blandt de yngste eksempler på dansk designarv, som designvirksomheden &Tradition har pustet nyt liv i. Foruden Bellevue tæller &Traditions kollektion blandt andet også Verner Pantons berømte

Flowerpot lampe fra 70’ernes ubekymrede flowerpower-tid, og senest har de relanceret møbler i 50’ernes Mad Men-tidsånd fra arkitekterne Hvidt & Mølgaard, der som nogle af de første tegnede deres møbler, så de kunne ”flat packes” og samles industrielt. &Tradition forener fortidens klassikere med nutidens ikoniske designere som Jaime Hayons legende univers, Space Copenhagens poetiske modernisme og Hee Wellings rene og minimalistiske designs. Ambitionen er at have en kollektion, der kan stå tidens tand – og i fremtidens bolig.

Brobygger mellem danske klassikere og nutidens internationale designstjerner

&Tradition og 3 Days of Design Her i 2020 kan &Tradition fejre 10-års jubilæum som brobygger mellem danske klassikere og nutidens internationale designstjerner. Rejsen fra Arne Jacobsens fremtidshus til &Traditions arbejde med nutidens og fremtidens klassikere kan opleves under designfestivalen 3 Days of Design i virksomhedens showroom på Kronprinsessegade 4 samt Lindencrones Palæ, Bredgade 26. Se mere på www.andtradition.com

Mad Men-stil designet i 1950’erne af Hvidt & Mølgaard.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 47

@

C

·-0 .iJ ·-

-c ta

L. �

cxS

S_No�\

3/

,,, ,

:.:

7'£ t)

I

Little Petra VBl lounge chair by Viggo Boesen Tripod HM8 floor lamp by Hvidt & Melgaard Lato LN8 side table by Luca Nichetto I The Moor APS rug by All the Way to Paris

f� c cAss, 0.,.'\ ;:; "

\(_

�-J,


48 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

ELECTRONIC PARKING DISC II

Vores designere har skabt et funktionelt dansk designikon til din bil, der gør livet lidt lettere og smukkere - også indefra. Denne kompromisløse testvinder er velegnet til elbiler og skifter automatisk mellem sommer- og vintertid. www.jacobjensen.com


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 49

NÅR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK

Vejledende udsalgspris 599,Køb din parkeringsskive på www.parkeringsuret.dk til 399,- med rabatkoden: 3days

Rabatkoden gælder til og med 1. juni 2020 og kun hos parkeringsuret.dk


50 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

BÆREDYGTIG LOUNGESTEMNING AF PETER KLAR

I samarbejde med det norske arkitektur- og designbrand Snøhetta har Erik Jørgensen Møbelfabrik skabt loungemøbel-serien Casework efter bæredygtige principper. Nutidens fokus på bæredygtighed og genbrug er ikke ny for Erik Jørgensen Møbelfabrik. Godt møbeldesign er skabt for at holde og blive bevaret, og allerede da sadelmager Erik Jørgensen grundlagde sin møbelfabrik i Svendborg i 1954, var det i en periode med fokus på recirkulation og genanvendelse af polstermøbler ved at foretage ombetrækninger. Snart blev Erik Jørgensen Møbelfabrik producent for blandt andre Poul M. Volther (Corona-stolen) og Hans J. Wegner (Ox Chair). Begge er stadig i produktion – lige som de mange andre klassikere og nye designs, der hvert år forlader medarbejdernes hænder på fabrikken i Svendborg. Møbler med lang levetid ”Vores møbler har alle dage været dansk kvalitetshåndværk og dermed bæredygtige

Ox Chair.

Kollektionen har fokus på at være tilpasningsdygtig i forhold til særlige behov og omgivelser

i den forstand, at de har lang levetid. Men derfor kan vi alligevel altid bestræbe os på at forbedre vores teknikker og materialer for at skabe endnu mere ressourcebesparende møbler,” siger direktør Niels Jørgensen, søn af grundlægger Erik Jørgensen. Et aktuelt eksempel er samarbejdet med det norske arkitektur- og designbrand Snøhetta,

Både klassikere og nye designs bliver til i medarbejdernes hænder på fabrikken i Svendborg.

ERIK JØRGENSEN X SNØHETTA 'Casework'.

der står bag en række markante bygningsværker i Norge og ude i verden, bl.a. operahuset i Oslo og National September 11 Museum på World Trade Center Site i New York. Naturlige materialer Møbelkollektionen ERIK JØRGENSEN X SNØHETTA 'Casework' består af en serie loungemøbler produceret efter bæredygtige principper. Kollektionen har fokus på at være tilpasningsdygtig i forhold til særlige behov og omgivelser, og det naturlige materialevalg kan bidrage til at skabe varme og bløde atmosfæren op i industrielle og store nybyggede miljøer, der oftest er designet med meget beton og andre hårde elementer. Se mere på www.erik-joergensen.com

Corona lænestol.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 51

CASEWORK E R I K J Ø R G E N S E N X S N Ö H E T TA

BÆREDYGTIGHED, MINIMALISME, TILPASNINGSDYGTIG. Dette blev omdrejningspunktet i processen med at skabe møbelkollektionen ERIK JØRGENSEN X SNØHETTA ‘Casework’. En serie af loungemøbler skabt med særligt fokus på brugen af bæredygtige materialer og gennemført håndværk.

E R I K J Ø R G E N S E N S H O W R O O M B R E D G A D E 7 6 1 2 6 0 K Ø B E N H A V N K T L F. + 4 5 8 6 2 1 5 3 0 0

WWW. ERIK-JOERGENSEN.COM


52 / annoncetillæg / sponsoreret indhold Alphabet of Light er designet af arkitekterne i danske BIG. Du kan enten vælge bogstaver eller forme dine egne mønstre til lange forløb. Pris på forespørgsel.

Man tænker altid innovativt i forhold til anvendelsen af materialer og lyskilder

Gople er en meget dekorativ lampe i mundblæst glas og designet af danske BIG. Pris fra 2.981 kr.

Sæt hjemmet i et nyt lys

Tolomeo er en ægte klassiker i Artemides kollektion. Her som bordlampe. Pris fra 1.720 kr.

Italienske Artemide har i snart en menneskealder været kendt for sine legende lampedesigns og innovative tilgang til belysning. Nu åbner helt nyt showroom i København. Det er ikke altid, vi tænker så meget over det, men lys kan i høj grad være med til at sætte stemningen i hjemmet og på arbejdspladsen. Med den rette belysning kan man skabe overraskende effekter, der understøtter måden, de enkelte rum kan bruges på. En af de belysningsproducenter, der er allerbedst til det, er italienske Artemide, der blev grundlagt i 1960. Alle produkterne bliver produceret på Artemides fem egne fabrikker i Europa, hvor grundlægger Ernesto Gismondi og hans stab gennem tiden skabt en stribe banebrydende designs. Flere af disse har endda fundet vej til samlingerne i museer såsom MoMA i New York. Cremen af internationalt design Grundfilosofien hos Artemide har altid været

den samme: Man ønsker at udnytte teknologien til det yderste og tænker altid innovativt i forhold til anvendelsen af materialer og lyskilder. Det gør man sammen med cremen af verdens førende arkitekter og designere, og trods deres forskellige tilgang til arbejdet, kan man godt fornemme en fælles Artemide-stil, der kan betegnes som både eksklusiv, højteknologisk og fabulerende – næsten legende. BIG designer nye lamper Sådan kan man også godt karakterisere den nye lampeserie Alphabet of Light, som danske BIG står bag. Bjarke Ingels og hans team har skabt et helt alfabet – og en række andre former – i en ny form for LED-rør, der leder tankerne hen på gammeldags neonrør. De er

superfleksible og udmærker sig ved at afgive et fuldstændig ensartet lys. En anden nyhed fra samarbejdet mellem BIG og Artemide er serien Gople, der består af både pendler, bord- og gulvlamper. Serien har et moderne designudtryk og udført efter håndværksmæssige traditioner i mundblæst glas. Nyt showroom til april Begge dele kan opleves i det helt nye Artemide showroom, der åbner i Bredgade til april. Her finder du selvfølgelig også et bredt udvalg af de flere hundrede lamper i sortimentet. Der er stort set ikke det lysbehov, der ikke kan dækkes her – uanset om det er indvendigt eller udvendigt, på hjemmefronten eller arbejdspladsen. Se mere på www.artemide.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 53

Artemide showroom: Bredgade 77, 1260 København - info@artemide.dk - artemide.com

#GreenActionArtemide

DISCOVERY SPACE Ernesto Gismondi


54 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

I det nye showroom i Bredgade kan du opleve hele kollektionen.

Låger af flet giver et let udtryk.

Reolernes design er uændret siden 1967, men understellet er blandt ATBO’ nyheder i 2020

Meget

AF KÅRE PEITERSEN

Nu er ATBO mere end en reol Vi arbejder helst med rene materialer, og alt vores træ er FSC-certificeret

Den nye stol Cocoon. Pris 29.800 kr.

Der er kommet nye ejere bag den klassiske designerreol ATBO. Nu satses der på at udvide sortimentet med bl.a. borde, stole og lamper i samme stil og kvalitet. ATBO-reolen er en vaskeægte dansk møbelklassiker, der siden skabelsen i 1967 har fundet vej ud til talrige danske hjem. Og i 2020 er den faktisk mere aktuel end nogensinde før, for de rene linjer, det danske håndværk bag, og det bæredygtigt skovede træ der anvendes til de massive reoler, matcher på alle måder tidens indretningstendenser. “Vores reoler har altid været en kæmpesucces i Danmark, men nu er vi i gang med at udvide vores sortiment og etablere nye markeder. Ambitionen er at blive et internationalt mærke med en bred vifte af møbler – produceret i samme høje kvalitet som vores reoler”, siger den nye ejer af ATBO, Peter Mondrup, der overtog virksomheden for lidt over et år siden. Stole, borde og accessories på vej Som en del af den nye strategi har ATBO netop lanceret loungestolen Cocoon, der fremstår let og elegant i formspændt træ, rattan og polster. Bag designet står Kevin Hviid & Martin Kechayas, der har ramt et fint kompromis mellem moderne og tidløse linjer, og Cocoon vakte da også behørigt opsigt på indretingsmessen i Stockholm for nyligt. “Cocoon er lavet på ægte snedkermaner, den

har en høj grad af finish, og der er kælet for alle detaljer. Cocoon Lounge stol har fået en fantastisk start, både hjemme og internationalt, hvor ATBO skal levere deres produkt til både hoteller, restauranter, kontorer og private kunder - over hele verden”, siger Peter Mondrup, der tidligere bl.a. har været direktør i GUBI. Bæredygtighed – og sund fornuft Kernen hos ATBO har bogstaveligt talt altid været træ, men nu suppleres også med bl.a. sten, glas og stål. “Vi arbejder helst med rene materialer, og alt vores træ er FSC-certificeret. Vores reoler og en del af de nye produkter fremstilles på vores danske snedkerværksted, for på den måde kan vi sikre et bæredygtigt møbel, der er fremstillet i så høj kvalitet, at det kan holde i flere generationer. Det er også sund fornuft at producere herhjemme, fordi alle vores reoler laves på bestilling fra kunderne”, forklarer Peter Mondrup. ATBO er i fuld gang med at udvide deres forhandler netværk både i Danmark og i resten af verden. Se mere og find nærmeste forhandler på www.atbo.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 55

Bredgade 65 · København K · www.atbo.dk


56 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

En stribe nyheder er i skrivende stund stadig under udarbejdelse. Designdirektør Jakob Kjær Nielsen (tv.).

Design skal være originalt og stræbe efter at være uafhængigt af tid og trends uden, at design skal være originalt og stræbe efter at være uafhængigt af tid og trends”, forklarer Jakob Kjær Nielsen, der i de sidste 10 år har fungeret som designdirektør i virksomheden Jacob Jensen Design. Virksomheden tæller i dag dels tre internationale tegnestuer, dels et stort sortiment af eksklusive designobjekter til hjemmet, som er blevet skabt over de seneste 25 år.

Nogle af de nye designs er bl.a. disse minimalistiske ure.

Det helt nye strømskinnesystem.

AF KÅRE PEITERSEN

TILBAGE til RØDDERNE

Virksomheden Jacob Jensen Design er blevet genfødt og satser nu på at finde ind til kernen af grundlæggerens oprindelige designfilosofi. En række nyheder lanceres under 3 Days of Design. Designeren Jacob Jensen (1926-2015) var en af de dominerende kræfter i den store bevægelse af Danish Design, der vandt frem i 1960erne. Hans samarbejde med B&O er kendt for de fleste, og sidenhen var hans tegnestue synonym med nordisk design, når det er allerbedst. “Different, but not strange”, lød hans filosofi, når der skulle tegnes nye

produkter, og især hans evne til at gøre det teknologisk komplicerede nemt afkodeligt og ukompliceret vakte opsigt. “Jacob Jensen var på mange måder forud for sin tid. I dag handler design rigtig meget om brugeroplevelsen, men sådan var det ikke for 50 år siden. Alligevel var det en central del af hans designfilosofi. Hans holdning var des-

Kompromisløst design Alt hvad der er kommet ud fra Jacob Jensen-tegnestuerne har været præget af skandinavisk enkelhed; det er kompromisløst design til et kræsent publikum. I forbindelse med en udskiftning i ledelsen af og ejerkredsen i Jacob Jensen Design forrige år valgte man at se på sit brand og sine designværdier med nye øjne. Ambitionen var både at finde tilbage til rødderne i grundlæggerens designfilosofi, og få mulighed for at udstikke en ny kurs fremover. Men hvordan forholder man sig overhovedet til en så markant designarv? “Det er en stor og svær opgave. Gennem årene var en del af de oprindelige værdier gået tabt. Nu har vi taget dem op igen og pustet nyt liv i dem. Jacob Jensen var som designer utrolig god til at se funktionaliteten i produkterne. Han kunne tage nogle konventionelle ting og gøre dem ukonventionelle. det forsøger vi nu at gøre igen”, siger Jakob Kjær Nielsen og nævner bl.a. et nyt strømskinnesystem som eksempel. “Det er ikke ny teknologi, men gennem en anderledes, men ikke mærkelig, tilgang har vi forsøgt at give brugeren en meget større frihed, når denne anvender produktet i sin dagligdag”. Nyhederne fra Jacob Jensen Design lanceres i løbet af året – de første på 3 Days of Design. Se mere på www.jacobjensen.com


.

.

.

sponsoreret indhold / annoncetillæg / 57

3 D AYS O F D E S I G N

M A T E R I A L M A T T E R S DESIGN EXHIBITION

M A T E R I A L M A T T E R S S H O W C A S E S 16 D A N I S H F U R N I T U R E B R A N D S I N O N E O F C O P E N H AG E N’S M O ST AT M O S P H E R I C B U I L D I N G S, N I KO L A J KU N ST H A L. CURATED BY THE TEAM BEHIND THE MAGAZINE ARK JOURNAL, THE EXHIBITION F O C U S E S O N H OW C O M B I N I N G T R A D I T I O N A N D I N N OVAT I O N W I T H M AT E R I A L KNOWLEDGE AND CRAFT CAN CREATE NEW EXPRESSIONS.

14 T H – 1 6 T H M A Y 2 0 2 0

BRANDS

NIKOL A J KUNSTHAL

AUGUST SANDGREN CANE-LINE EILERSEN FORM & REFINE FRITZ HANSEN JUUL MAGNUS OLESEN MOTARASU N AV E R C O L L E C T I O N NICOLA J BO RANDERS + RADIUS RE BEDS S KOV BY SØREN LUND MØBLER THE BRANDT WO INTERIOR

N I KO L A J P L A D S 10 10 67 C O P E N H A G E N

.


58 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

NEW COLOURS FOR A NEW ERA Besøg Montanas nyindrettede showroom i forbindelse med 3 Days of Design 14 – 16 maj.

BRED G A DE 7 6 , 1 2 6 0 K Ø B E N HAV N K

Danish design by Peter J. Lassen

.

EU Ecolabel 2019

montanafurniture.com


sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 59


60 / annoncetillæg / sponsoreret indhold Nordic Essentials: Richmond spisebord i olieret egefinér og ben i olieret massiv eg. Pris 3.499 kr.

New Traditions: Petri sofa Fås i flere forskellige farver. Kampagnepris 6.999 kr. Spar 2.000 kr.

I år har mange af nyhederne det organiske formsprog i centrum

ILVA præsenterer to stiluniverser

AF KÅRE PEITERSEN

Hos ILVA kan du få opfyldt alle dine indretningsdrømme – uanset om du er til rene linjer i stiluniverset Nordic Essentials, eller ønsker et mere internationalt udtryk i New Traditions. Foråret er det perfekte tidspunkt til at puste lidt nyt liv i indretningen af boligen. Med lyset kan man se tingene påny og måske overveje en New Traditions: Bray spisestol. Fås i tre forskellige farver. Kampagnepris 699 kr. Spar 200 kr.

ny sofa, et nyt spisebord – eller måske er det på tide med nogle nye accessories og farver. Alt det og mere til kan ILVA hjælpe med. I år har mange af ILVA’s nyheder det organiske formsprog til fælles – i alt fra møbler, tæpper og tekstiler, til lamper, vaser og urtepotter. For at gøre det hele lidt nemmere har man dog delt kollektionen op i to forskellige stiluniverser, Nordic Essentials og New Traditions. Nordic Essentials Nordic Essentials er essensen af den minimalistiske, nordiske stil som vi kender så godt herhjemme. Den er kendetegnet ved et rent udtryk, der hylder håndværksmæssige traditioner og dyrker materialer som træ, naturfibre, rattan, filt og uld. Farvetonerne er sarte – lyst træ, havblå, grå og hvid, der tilsammen bidrager til det skandinaviske udtryk. Som kontrast

Nordic Essentials: Glare vitrineskab i matlakeret massiv eg og ben i matlakeret massiv eg. Kampagnepris 6.299 kr. Spar 1.700 kr.

er der bl.a. sildebensmønstre og forskellige, grafiske linjer og elementer. New Traditions New Traditions er en stilart inspireret af en mindre kendt side af 70’erne, hvor der fandt en sammensmeltning af komfort og luksus sted. Møblerne er skabt i runde former med dybe farver som sennepsgul, brændt orange og midnatsblå. Materialerne er velour, fløjl, læder og mørkt træ. Overflader i marmor og fyldige ryatæpper komplimenterer de prominente møbler, mens detaljer i messing skaber kontrast til de dybe farver. Tilfør lidt håndlavet keramik i riflede mønstre, og du har et fuldendt udtryk, der signalerer internationalt luksushotel. Find selv dine favoritter i et af de 41 danske ILVA bolighuse eller på www.ilva.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 61

Nyhed

BEAUTY GALLERI H 90 x B 120 cm.

1.299.-

Nyhed

Nyhed

RITH UDENDØRSTÆPPE i gråt eller vinrødt genbrugsplast. L 150 x B 80 cm. Før 449.-

349.SPAR 100.

-

Nyhed

VISTA VITRINE i sort metal med 4 glaslåger. L 105 x D 43 x H 180 cm. Normalpris 8.999.-

INTROPRIS

6.999.SPAR 2.000.

-

1.699.SPAR 500. -

MAIA PLANTEOPSATS i vinrødt eller sort jern. Dia. 20 x H 60 cm.

MARCO SPISESTOL i kunstlæder eller stof i flere farver og ben i sortlakeret metal. Før 2.199.-

279.-

Nyhed Nyhed

Nyhed LAZY FIGUR i sort jern. To varianter. Pr. stk.

129.-

GRIT PUDEBETRÆK i hør. H 45 x L 45 cm.

359.-

CINDY PUF i velour i flere farver. Dia. 100 x H 40 cm.

2.499.-


din g l æ Vnye seng

med omtanke

Der kan nemt gå 10 eller 20 år mellem dine sengekøb, så ifølge sengeekspert Flemming Rømer kan det betale sig at researche ordentligt, før du investerer i din nattesøvn. AF KÅRE PEITERSEN Det kan være svært at navigere i sengemarkedets jungle af muligheder, og det gør det ikke nemmere, at de fleste kun køber ny seng et par gange i løbet af livet – for så er det svært at være opdateret på tendenser og priser. Men det er Flemming Rømer, der i 30 år har drevet den uafhængige sengebutik Den 7. himmel i Rødovre. Gennem årene har han set trends og sengetyper komme og gå og dannet sig erfaringer med alt fra vandsenge og pocketfjedre, til latexmadrasser og elevationssenge. “Det bliver stadig mere klart, at en god nattesøvn er vigtig for ens velbefindende. Derfor bør man gøre sig selv den tjeneste, at sætte sig lidt ind i mulighederne, før man bare lader sig

forblænde af store rabatskilte – for en kvalitetsseng bliver aldrig sat ned med 40 %. Seriøse sengeforhandlere kan vise dig forskellen på mange forskellige typer senge, og der er ikke nogen facitliste. Vi har alle sammen individuelle behov, der skal tilgodeses, men 8 ud af 10 personer køber alligevel den forkerte madras i forhold til deres vægt og kropsbygning – med mindre de lægger vejen forbi os, for her får alle en reel og kompetent vejledning”, siger Flemming Rømer. Individuel rådgivning og rygtest er et must Derfor tilbyder han også som standard at få taget en rygtest i en simulatorseng, så du selv kan mærke forskellen i støtte. En grundig test med efterfølgende rådgivning tager måske

62 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Flemming Rømer har drevet Den 7. himmel i snart 30 år. Du finder 8 forskellige topbrands fordelt på 1.000 m2 i to etager.

en time til halvanden, og har du svært ved at finde den tid i hverdagen, kan du med fordel booke tid, når det passer dig. “Det er typisk de tidlige aftentimer, der er populære. Der er hverken forstyrrende telefoner eller andre kunder i butikken, og så giver vi en kop kaffe eller et glas vin, mens vi i ro og mag finder den bedste løsning”. Skabssenge giver dig plads Mange af Flemming Rømers kunder er begyndt at få øjnene op for udvalget af skabssenge/ smartsenge, der udmærker sig ved at kunne pakkes sammen, når de ikke er i brug. De er oplagte til dig, der prioriterer dine kvadratmeter, men samtidig gerne vil sove i en ordentlig seng. Uanset dit sengevalg kan du få den leveret og monteret, og din gamle seng bliver taget med retur (hvis du vil af med den!). Det er nemlig en del af det, Flemming Rømer betegner som “god, gammeldags service”. Se mere på www.smartseng.dk & www.den7himmel.dk eller kom forbi butikken og få demonstreret/afprøvet sengene.

En Smartseng fylder ikke mere end et garderobeskab.

Den 7. himmel ligger nemt tilgængeligt på Roskildevej i Rødovre.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 63

godbetydernattesøvn mere end du tror GÅ IND PÅ HJEMMESIDEN WWW.SMARTSENG.DK OG SE ALLE MULIGHEDERNE

Å bent 24-7

BOOK EN TID

Sandø Continental fra Carpe Diem

Stort udvalg af lækkert sengetilbehør

Royal sengen fra Auping

Vi leverer og monterer – og tager din gamle seng retur!

ÅBNINGSTIDER: MAN - TORS 10.00 - 17.30 · FREDAG 10.00 - 18.00 · LØRDAG 10.00 - 15.00 · 1. SØNDAG I MD. 10.00 - 15.00 RØDOVRE: ROSKILDEVEJ 284 · TLF.: 3672 6080 · WWW.DEN7HIMMEL.DK


64 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Gardiner er ikke bare gardiner – der findes bl.a. rullegardiner, plisségardiner, foldegardiner og som her: duo-rollers.

Gardiner kan være med til at sætte farvetonen i hjemmet.

Designergardiner giver nyt liv AF KÅRE PEITERSEN

Med de rette gardiner kan vinduerne blive en stor del af udtrykket i dit hjem. Hos House of Blinds i Kgs. Lyngby kan alt skræddersys efter dine behov. Når vi taler design til hjemmet, tænker de fleste nok på ting som Poul Kjærholm-stole eller Mega Mussel på bordet. Men et af de steder, hvor du virkelig kan udnytte designmulighederne, er det lidt oversete område for gardiner og solafskærmning. Vinduerne betyder rigtig meget for hele stemningen i hjemmet, og med

de rette gardiner kan du skabe din personlige stil i hver enkelt rum. Designergardiner til alle formål Der er sket rigtig meget på designområdet for gardiner de senere år, og et af de steder, hvor man følger udviklingen på tæt hold, er

hos House of Blinds i Kgs. Lyngby. I de lyse lokaler finder du et hav af muligheder inden for både gardiner, persienner og markiser til inde og ude. ”Det skal være en oplevelse at handle i forretningen, så vi kræser om kunderne med en god kop kaffe, mens de går på opdagelse”, siger indehaver af House of Blinds, Poul Filtenborg. Et af de mest populære og alsidige mærker er danske Stila, der tilbyder alle former for trendsættende og moderigtige gardinløsninger. Derudover forhandles solafskærmningsprodukter fra Velux og Faber samt de trende indvendige skodder fra hollandske JASNO. Det kan selvfølgelig også være, du falder for nogle af de mange smukke stoffer fra internationale modebrands som Carlucci, Chivasso, Christian Lacroix eller Designer’s Guild. Skræddersyede gardiner Får du brug for hjælp, råder House of Blinds over et professionelt team med flere års erfaring fra branchen. De kan rådgive og vejlede om de mange forskellige løsninger, uden at du skal føle dig presset til at købe noget. ”Kunderne kan få et godt tilbud, mens de er i forretningen, og det er en overskuelig og ligetil proces, som mange sætter pris på. Hvis man beslutter sig for en løsning, tager vi mål, for alt skræddersys, så det passer perfekt til det enkelte hjem. Vi kan også montere gardinerne derhjemme, hvis man foretrækker det”, siger Poul Filtenborg. Hvis du vil vide mere om mulighederne, kan du enten kigge forbi butikken, eller få besøg derhjemme, gratis og uforpligtende, hvis du vil se prøverne i dit eget hjem. Se mere og bliv inspireret på www.house-of-blinds.dk


NY SOVESOFA! Killian sovesofa 5-zone Multi-Pocket springmadras. Madrasmål: 140 x 195 eller 160 x 195 cm.

STRIPE12.995,Pris fra

Lækker sovesofa i stribet stof, med mørke træben. Madras med posefjedre. Udslået mål: 120 x 200 cm.

kr. 5.290

Rosenørns Allé 2-4 • 1634 København V • 33130131 • www.bluemoon.dk


66 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Morsø Forno Gasgrill fås i tre størrelser, der kan anvendes til alt fra bøffer til pizza og grillkylling. Og så spreder den skulpturelle grill både varme og hygge på terrassen.

MORSØSdækker GASGRILLER mange behov AF KÅRE PEITERSEN Danskerne er for alvor blevet grillentusiaster de senere år. Flere og flere nøjes nu ikke længere med at grille om sommeren, men tilbereder mad udendørs hele året. Har du mod på dét, får du brug for en elegant og multifunktionel grill – og skal det også være nemt at tænde op og gøre rent, er Morsøs nye serie af Forno gasgriller lige sagen. De er designet af Klaus Rath med den kræsne hjemmekok i tankerne og kan anvendes til et hav af formål. Den er desuden så skulpturel, at den pynter på terrassen, når den står ude hele året, “Vi synes, vi har fundet en niche på markedet, fordi vores gasgriller kan bruges til så mange forskellige ting. Man kan selvfølgelig stege

bøffer og pølser på den, men med det rette tilbehør kan man også lave en pizza eller bage brød. Med vores nye rotisserie kan man endda stege sig en grillkylling, og støbejernsgryderne er oplagte til at tilberede simreretter i”, forklarer Ellen Philipsen Dahl, der er marketingschef for Morsø. Nem rengøring Morsø Forno Gas blev lanceret forrige år og fås nu i størrelserne Piccolo, Medio og Grande, så der er en model til alle behov. Alle tre er designet med et solidt understel, der kan stilles hvor som helst, bl.a. på Morsøs udeborde. Piccolo er endda tænkt til at kunne stå direkte på bordet.

Låget og gryden er skabt i formstøbt aluminium, så det er nemt at håndtere, og på fronten er der indbygget termometer, så du altid kan følge med i stegningen. Selve grillristen er af Morsøs signaturmateriale, det uforgængelige støbejern. Det udmærker sig ved at holde godt på varmen, så når du er færdig med at grille, kan du glæde dig over at have fået en smuk terrassevarmer med i købet. Og så er selve risten belagt med emalje, så den er nemmere at rengøre – også når du har langtidsstegt en god steg. Se mere om Morsø Forno Gas på www.morsoe.com

Churrasco-grillstativet gør det nemt at grille på brasiliansk – passer til Morsø Forno (brændefyret) og Morsø Grill 17 (men ikke til Forno Gas).

Du finder masser af tilbehør til din grill i Morsøs sortiment, bl.a. dette nye rotisserie, så du kan lave lækre grillkyllinger.

Morsø Forno Gas fås i størrelserne Piccolo (2.995 kr.), Medio (billedet) (4.995 kr.) og Grande (6.995 kr.).


sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 67

Et must til gourmeter med hang til at lave mad pü terrassen: Morsø Forno Gas.


68 / annoncetillæg / sponsoreret indhold Placer de medfølgende skinner på kanten nede i kummen, og så er køkkenvasken pludselig en arbejdsstation.

AF KÅRE PEITERSEN

Køkkenvasken kan mere end du tror Med BLANCOs nye ETAGON-serie kan du udnytte din vask til alt fra at skylle kartofler og snitte grøntsager, til at vaske bradepander af og tørre karkluden. Vælg mellem keramisk porcelæn, rustfrit stål og SILGRANIT®. Køkkenvasken er lidt en overset størrelse, når køkkenet skal renoveres, men det giver faktisk god mening at bruge lidt ekstra tid på at finde den mest optimale løsning. Vi bruger nemlig i gennemsnit op til 60 % af tiden i køkkenet foran vasken. Med det rette valg kan du både optimere bordpladsen og arbejdsgangene, samtidig med at du får en hjælpende hånd i hverdagen i form af en række praktiske former for køkkenudstyr, der knytter sig direkte til vasken. ETAGON – køkkenets hjerte andersen & nielsen er en af landets førende leverandører af køkkentilbehør, og her ved man

om nogen, at køkkenvasken er meget mere end blot parkeringsplads for opvaskebaljen. “Køkkenvasken bør faktisk være køkkenets hjerte og en hel central arbejdsstation, og det kan den blive med vores nye ETAGON-serie fra BLANCO. Serien er blevet utrolig populær hos danskerne og fås nu i to størrelser og i tre forskellige materialer. Det smarte er, at den kan indrettes efter behov med masser af ekstraudstyr”, forklarer adm. direktør i andersen & nielsen, Marianne Z. Blicher. ETAGON passer til både 60 og 80 cm underskabe og fås både i rustfrit stål, keramisk porcelæn og 10 moderne farvenuancer i SILGRANIT®. Så uanset hvilken type køkken

ETAGON er ikke blot en vask, men en multifunktionel arbejdsstation. Fås til både 60 cm og 80 cm køkkenskab.

du har, vil du altid kunne finde den helt rette farvekombination.

Du kan udnytte pladsen med tilbehør som fx et skærebræt og skylleskål, der passer perfekt i vasken. ETAGON i SILGRANIT®.

Funktionelt tilbehør Det virkelig nyskabende ved ETAGON er, at den har en afsætningskant fræset ind i siden nede i vaskekummen. Det gør, at du kan udnytte den funktionalitet, man kender fra traditionelle funktionsvaske, på hele tre niveauer. Du kan fx lægge kartoflerne i blød i bunden af vasken, have gryden sat klar på de medfølgende skinner på det midterste niveau, mens du tilbereder de andre grøntsager på et skærebræt på det øverste niveau. Med de to medfølgende ETAGON-funktionsskinner får du utallige anvendelsesmuligheder; brug dem fx som bordskånere, eller sæt en


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 69

gryde fra dig i vasken. Det er også her, du kan opbevare karkluden og grydesvampen efter oprydningen.

Slut med sure karklude – bare hæng dem på skinnen, så er de klar til brug.

Nem tilberedning og opvask Du kan selv vælge mellem en stribe af ekstra tilbehør, fx de elegante skylleskåle til at skylle grøntsager, frugt eller fisk. En kurveventil i bunden af vasken aktiveres med et enkelt tryk på en knap på vasken, så du slipper for at få våde og snavsede hænder, når vandet skal løbe ud. Og skylleskålene kan også anvendes som dørslag, når vandet skal hældes fra pastaen. Et andet smart redskab er de perfekt designede skærebrætter, der passer oven på vasken, så du kan spare på bordpladsen. Ved at bruge skærebrættet over køkkenvasken, skal

du ikke bekymre dig om at tørre bordpladen af bagefter – og så ligger brættet jo allerede klar til opvask. Skærebrætterne fås i både træ, glas, kunststof og trækomposit og kan såmænd også fint bruges på vanlig vis på selve køkkenbordet, hvis du foretrækker det. Bruger du tit vasken til at vaske små eller store mængder op i, er en afdrypningsbakke en stor hjælp, så dit køkkenbord ikke bliver forvandlet til en sø af vand. Bakken er af rustfrit stål og kan også anvendes som bordskåner til varme gryder og pander – eller blot stille dine varme gryder til afkøling, mens du udnytter tiden på at gøre andre ting færdige i køkkenet.

Se mere på www.ankøkken.dk/etagon


70 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Et Multiform-køkken skal kunne holde til hverdagen – gennem hele livet

køkkenet

KOMPROMISLØS KVALITET I

Et køkken kan leve i flere generationer, hvis det fremstilles af dygtige, danske håndværkere med de bedst tænkelige materialer til rådighed. Det har Multiform gjort siden 1982.

Multiform anvender udelukkende træ fra europæiske skove til de håndlavede massive træskuffer.

Selv de mindste detaljer er gennemtænkte – her funktionel skuffeindretning. Alt fremstilles efter klassiske snedkerprincipper på værkstedet i Kibæk.

AF KÅRE PEITERSEN I 1982 talte man ikke så meget om bæredygtighed – begrebet var kun lige kommet ind i det danske sprog. Men for køkkenproducenten Multiform, der blev grundlagt af Carsten Michelsen samme år, var det helt naturligt at arbejde ud fra bæredygtige principper. Lige fra starten af anvendte man udelukkende naturmaterialer og havde en ambition om at skabe køkkener, der kunne holde i generationer. “Et Multiform-køkken skal kunne holde til hverdagen – gennem hele livet. Det er vores grundlæggende holdning til bæredygtighed”, forklarer marketingchef Anita Barner Ibsen. Køkkenklassikeren Form 1 Carsten Michelsens vision med det allerførste Multiform-køkken var at skabe en køkkenklas-

siker, der på lige fod med 1950’ernes danske møbeldesigns kunne leve på tværs af generationer. Og så skulle det være med til at udviske det traditionelle skel mellem køkken og stue, så man kunne få et ensartet udtryk i hjemmet. Resultatet var snedkerkøkkenet Form 1, der i kraft af sit tidløse udtryk og kompromisløse håndværk lever videre i bedste velgående og stadig produceres – side om side med en håndfuld andre, nyere køkkendesigns fra Multiform. Alt skræddersys i Danmark Alle virksomhedens køkkener skræddersyes og produceres i Danmark på snedkeriet i Kibæk. Her skaber erfarne møbelhåndværkere hvert eneste køkken fra bunden af på ægte snedker-manér: Alt træ og finer håndsorteres, alle skuffer håndlaves, og der anvendes dyvler, tapper og svalehalezinkninger, så de tidløse designs understøttes af eksklusivt håndværk. I dag arbejder man også ud fra konkrete bæredygtige principper og ved bl.a. udelukkende at anvende grøn el fra nordiske vandkraftanlæg i produktionen, har Multiform kunnet reducere sit CO2-aftryk med 30% det første år. "Hele vejen rundt er vi bevidste om vores ressourceforbrug, så vi belaster det omgivende samfund mindst muligt. Desuden er det vigtigt for os at skabe gode arbejdsforhold og løbende sørge for udvikling af kompetencer hos den enkelte medarbejder”, siger Anita Barner Ibsen. Du finder Multiform i 11 butikker fordelt over hele landet, og her kan du være sikker på at møde passionerede og faguddannede arkitekter, indretningsarkitekter og designere, som kan hjælpe dig med at skabe et smukt og funktionelt køkken, som kan holde din tid ud – og længere endnu. Se mere på www.multiform.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 71

KVALITET ER RESPEKT FOR VERDEN MODEL:

F O R M 01 T: + 4 5 9 7 19 2 2 3 3

TRÆSORT:

FA R V E B E J S E T E G

CRAFTSMANSHIP SINCE 1982

W : M U LT I F O R M . D K

Form 1 er en ikonisk designklassiker, designet af Carsten Michelsen i 1982, med et tidløst udtryk og stilrent design. Et snedkerkøkken, der holder i generationer.

A A B E N R A A / N Æ S T M A R K 3 0 / 6 2 0 0 A A B E N R A A / A A L B O R G / B Å D E H AV N S V E J 11 B / 9 0 0 0 A A L B O R G / A A R H U S / H A N S B R O G E S G A D E 2 0 / 8 0 0 0 A A R H U S C / H I L L E R Ø D / S L OT S G A D E 4 3 / 3 4 0 0 H I L L E R Ø D / H O R S E N S / OV E J E N S E N S A L L É 11 A / 8 7 0 0 H O R S E N S / KO L D I N G / A L B U E N 9 / 6 0 0 0 KO L D I N G / K Ø B E N H AV N K / G R Ø N N I N G E N 1 / 12 7 0 K Ø B E N H AV N K / LY N G BY / J E R N B A N E P L A D S E N 6 / 2 8 0 0 K G S . LY N G BY / O D E N S E / FA L E N 11 / 5 0 0 0 O D E N S E C / R O S K I L D E / H O L B Æ K V E J 7- 13 / 4 0 0 0 R O S K I L D E


72 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Der følger en stor tilbehørspakke med, så du kan anvende støvsugeren til stort set alle formål.

Batteriet på 21,9 V giver dig 30 minutters arbejdstid. Bagefter hænger du den op på ladestationen, så den er klar til næste gang.

Gør støvsugningen AF KÅRE PEITERSEN

De ledningsfri støvsugere vinder frem herhjemme. Med den nye OBH Air Force 460 bliver hjemmets rengøring lidt lettere – og du sparer både tid, besvær og udgifter til poser. Måske kender du følelsen: Det er tid til den ugentlige rengøring af hjemmet, og der skal støvsuges. Men din gamle støvsuger er tung og kluntet, og lige nu suger den ikke så godt, fordi det er tid til at skifte pose – og du er løbet tør. Så er det lidt op ad bakke. Gør dig fri af ledninger og poser Du kan faktisk gøre det hele lidt lettere for dig selv, ved at investere i en moderne støvsuger med batteri og cyklonteknologi. Uden en drilsk ledning, kan du nemt komme omkring, også når du skal op og ned ad trapper. Og med cyklonteknologien suger støvsugeren altid med samme effekt, samtidig med, at du aldrig mere skal købe støvsugerposer og skifte dem løbende. I stedet klikker du blot støvbeholderen af og tømmer den direkte i din skraldespand. Fleksibel og kraftig topmodel Hos OBH Nordica fører man en hel serie af ledningsfri støvsugere, og topmodellen hedder Air Force All-In-One 460. Den er både smidig og fleksibel, men samtidig udstyret med en kraftig motor og et motoriseret mundstykke,

til en leg

så du kan få det hele med – uanset om du har tæpper eller trægulve. Mundstykket har desuden indbygget LED-belysning, så du kan få øje på alle nullermændene under sofaen eller i de mørke kroge. Med et enkelt klik kan du desuden forvandle stangstøvsugeren til en handy håndstøvsuger og nå de øverste hylder på reolen. Den medfølgende børste med bløde hår sørger for, at skrøbelige overflader ikke ridses. Masser af tilbehør med Med i købet får du desuden en omfattende tilbehørspakke med 8 dele, så der er næsten ingen grænser for, hvor du kan anvende støvsugeren henne – på trapperne, i krogene, i bilen eller i kælderen. Det potente 21,9 V lithiumbatteri giver dig op til 30 minutters arbejdstid ved normal sugestyrke, og har du brug for lidt ekstra kraft, sætter du den bare i turbo-mode. Når du er færdig, hænger du blot støvsugeren op i den vægophængte ladestation, hvor der også er plads til tilbehøret. Se mere på www.obhnordica.dk

AIR FORCE ALL-IN-ONE 460™. Pris 3.499 kr.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 73

HJEMM ØV E PR

100 DAGE ER DU IKKE TILFREDS, FÅR DU PENGENE TILBAGE. Se mere info på obhnordica.dk

DANMARKS SMARTESTE STØVSUGER? Drømmer du om en ledningsfri støvsuger, der altid er klar til brug? Den konverteres let til håndholdt og kan dermed anvendes i kroge og sprækker, eller til et værktøj, der kan rengøre i højden. Stor udstyrspakke medfølger, med bl.a et motordrevet mundstykke til ernelse af dyrehår fra møblerne. Air Force 460 er ledningsfri med hele 45 minutters driftstid. Se mere på www.obhnordica.dk

AIR FORCE ALL-IN-ONE 460™


74 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

AF KÅRE PEITERSEN

Kender du

kaffens historie? Kaffe har ligeså mange smagsnuancer som rødvin

Danskerne er et af de mest kaffedrikkende folkefærd i verden. Men hvordan kom kaffen overhovedet hertil? Her får du lidt af kaffehistorien – og et par tips til at brygge en god kop.

For rigtigt mange af os er lyden af kaffemaskinens snurren lyden af morgenrutinen. Dagens første kop kaffe er ganske enkelt dét, der skal til, for at vi kommer i gear. Og senere på dagen er det over kaffen, vi mødes med venner, kolleger og kunder. Men hvordan kom kaffen til at spille så stor en rolle i vores hverdag? Fra Etiopien til Danmark De første kaffetræer groede på en højslette i provinsen Kaffa i det nuværende Etiopien, hvor de tidlige østafrikanske stammer blandede kaffebær med fedt fra dyr og formede små energikugler til at spise. Kaffetræet voksede dog også på den arabiske halvø, og det var her, at kaffen omkring år 1000 e.Kr. udviklede sig til en varm drik baseret på ristede kaffebønner. De første kaffehuse åbnede omkring år 1470 i byen Mekka. Rygtet om kaffen spredte sig, og handelsrejsende fra Venedig bragte den sorte drik med hjem i 1615, hvorefter den gik sin sejrsgang over hele Europa. I 1660 fandtes der fx over 2000 kaffehuse i London alene. Lige så mange smagsnuancer som vin Siden midten af det 20. århundrede har de skandinaviske lande været nogle af de allermest kaffedrikkende folkefærd. Og selvom

der i dag er mange måder at brygge og drikke sin kaffe på, sværger de fleste til filterkaffen, især om morgenen (ca. 40 % ifølge COOP Analyse, 2019). ”Kaffe har ligeså mange smagsnuancer som rødvin. Bliver kaffen ristet meget, får den en stærkere og mere bitter smag. Formalingsgraden har også betydning for smagen og brygningen. Det mest optimale er at male de hele bønner selv, så man får de friskeste bønner. Og så skal temperaturen på vandet ligge mellem 92 og 96 grader, for at man opnår det bedste resultat. Det er en typisk fejl ved mange kaffemaskiner, at vandet er varmt nok under brygningen. Den færdige kaffe skal være mellem 80 og 82 grader, og kaffen må ikke stige i temperatur, når den er brygget, for så kommer den til at smage brændt”, fortæller kaffeentusiast og direktør i Moccamaster, Ole Andersen. Moccamaster har fremstillet kaffemaskiner i snart 50 år. Maskinerne er udviklet efter standarderne for Brewing Coffee Center og håndsamles i Holland. Kvaliteten er så høj, at de kan holde i både 10 og 15 år, hvis du passer godt på den. Se mere på www.moccamaster.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 75

NYD NUET MED TANKE FOR FREMTIDEN

www.moccamaster.com


76 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

De brasilianske quartzite-plader er mere holdbare end marmor og tilfører et eksotisk farvespil til et stramt, skandinavisk køkkendesign.

AF KÅRE PEITERSEN

KØKKEN

Multiforms køkkener fremstilles efter klassiske snedkerprincipper på værkstedet i Kibæk.

KUNST

Multiform i Kgs. Lyngby har fået ny ejer, er blevet totalrenoveret og fremstår nu som en blanding mellem et galleri og en køkkenbutik. I mange år har tendensen i de danske køkkener været præget af ‘less is more’ – enkle materialer, få farver og glatte overflader. Men det er så småt ved at ændre sig, kunderne efterspørger mere liv og historie i designet. Det er i hvert fald Piet Roses erfaring, og derfor har han forsøgt at gå helt nye veje i sin totalrenoverede Multiform-butik i Kgs. Lyngby. Her mødes du nu af et væld af materialer, farver, strukturer, mønstre og designelementer. “Jeg vil gerne udfordre den skandinaviske stil lidt. Vi forsøger at bryde med det monotone og nedtonede til fordel for et mere ekspressivt udtryk, der dog stadig matcher Multiforms DNA. På den måde prikker vi til den stringente danske designtradition, og det ville man aldrig have gjort for bare et år siden”, forklarer Piet Rose. Nye materialer og strukturer Multiform er indbegrebet af eksklusive snedkerkøkkener, og alt fremstilles i Danmark af erfarne håndværkere, så på den måde er der

tale om klassisk dansk design. Men det nye til at rådgive de kunder, der ønsker omfattende hos Piet Rose er, at de enkle grundformer ombygninger og totalrenoveringer. tilføres vilde og udtryksfulde elementer udefra. “Jeg ser nogle tendenser i bl.a. Paris og Mila- Hold øje med events no, hvor man søger tilbage i tiden til art deco Multiform-butikken i Kgs. Lyngby kommer og art nouveau og mikser materialer, møn- løbende til at danne rammerne om en række stre og teksturer. Det oversætter vi til vores køkkendesign, hvor vi fx mikser røget eg med valnød og tilsætter en Man søger tilbage i tiden til art deco spraglet granitplade. og art nouveau og mikser materialer, Eller vi kombinerer lyst mønstre og teksturer porcelæn med bruneret messing og en fantastisk blålig quartzite-bordplade. Det lyder kunstneriske events – lige fra klassiske intimmåske rodet, men det handler om at sørge koncerter til mindre særudstillinger af kunst og for, at tonerne matcher – når grunddesignet er kunsthåndværk. Du kan altid høre nærmere i stramt, kan det nemlig blive helt vildt flot”, siger butikken, tilmelde dig nyhedsbrevet eller holde Piet Rose, der er uddannet arkitekt MMA og øje på Facebook. har arbejdet med design og arkitektur i 20 år. Den kombinerede faglighed udnytter han bl.a. Se mere på www.multiform.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 77

Alphabet Armbånd 18 Karat Hvid, Gul el. Rosa Guld fra 9.300 dkr.

Alphabet Ørestikker 18 Karat Hvid, Gul el. Rosa Guld, 4.250 dkr. pr.stk.

Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer.

Dream Ørering: 37 Brillianter, 0,30CT, dkr. 15.300 · Universe Vedhæng: 37 Brillianter, 0,30CT, dkr. 19.000 · Alphabet Vedhæng: dkr. 16.300 (Uanset bogstav) Signatur Kæde: Pris på forespørgsel · Symmetry Armbånd: 69 Brillianter, 3,00CT, dkr. 95.500 · Parallel Ring: 123 Brillianter, 1,82CT, dkr. 57.000

Alle smykker kan leveres i 18 Karat Hvid, Gul el. Rosa Guld. Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer.


78 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Udvalget af børster og duftlys bringer en helt ny form for sanselighed ind i badeværelset.

AF KÅRE PEITERSEN

Spejle og børster i træ med naturhår bringer naturen ind i hjemmet.

Man skal kunne forkæle sig selv med god samvittighed

INU giver selvforkælelse i hverdagen Med INU har Zone Denmark skabt en helt ny spa-kollektion, der giver dig en afslappende pause i den travle hverdag. Bæredygtighed og sanselighed er kodeordene. De fleste af os har nok rigeligt at se til i hverdagen, og derfor kan det være en god ide at indrette sig med hyggelige rutiner og daglige indslag af sanselighed og selvforkælelse. Til det formål har Zone Denmark udviklet den nye spa-kollektion INU, der rummer alt fra skånsomme, økologiske plejeprodukter og duftlys, til tykke, bløde håndklæder, multifunktionelle småmøbler og andet lækkert badeværelsestilbehør. Sanselighed i centrum INU er udviklet med afsæt i den skandinaviske bade- og saunakultur og oprindelige kulturers spirituelle traditioner, og bag designet står Tilde Nygaard fra NEU Studio, som ikke blot har formgivet med henblik på funktion, men også har tilstræbt at appellere til sanserne. Derfor er duftindtryk, produktdesigns og tekstiler med forskellige former for teksturer i centrum. Selve navnet INU er en kreativ omskrivning af udtrykket ‘At være i nuet’, forklarer design- & brandmanager Michael Bruun: ”Vores grundide var, at man ofte føler sig mere afslappet og lader bedre op, hvis man er ude i naturen eller befinder sig på et spa-hotel. Så vores mål har været at trække følelserne derfra hjem i det private baderum”.

Bæredygtighed og langsigtet tænkning For et dansk designmærke som Zone Denmark er det desuden vigtigt, at sætte bæredygtighed og miljøhensyn i fokus, så derfor er INU fremstillet af bæredygtige og allergivenlige materialer og råvarer – ligesom du også kan vælge partikelfri duftlys og parfumefri alternativer. “Man skal kunne forkæle sig selv med god samvittighed, og derfor anvender vi bl.a. økologisk bomuld i tekstilerne og naturlige ingredienser i duftlysene. Men bæredygtighed handler jo også om, at produktet skal kunne leve længe. Vores samhandelspartnere deler vores passion, strategi, ambitioner og overvejelser for produktion af dansk design. Derfor arbejder vi sammen om at få både bæredygtighed og holdbar kvalitet i de materialer, vi vælger. Vi er også i fuld gang med at gøre alle vores emballager bæredygtige – de er fremstillet af FSC-certificeret karton, og de anvendte trykfarver er udvundet af sojabønner, der er 100% naturlige og med til at sikre en optimal og miljøvenlig genanvendelse af kartonen”, siger Michael Bruun.

Se mere og find nærmeste forhandler på www.zonedenmark.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 79

INU ER NÆRVÆR - HVERDAGENS LUKSUS - I FORM AF SELVFORKÆLELSE INSPIRERET AF ROEN, BALANCEN OG SANSELIGHEDEN

I

DEN

SKANDINA-

VISKE BADE- OG SAUNAKULTUR. DET ER LÆKKERT DESIGN, BLØDE TEKSTILER OG SKØNNE, SARTE DUFTE TIL EN VELFORTJENT PAUSE FRA HVERDAGENS TRAVLHED – EN HVISKENDE INVITATION TIL AT FORKÆLE SANSERNE OG NYDE NUET. Design: NEU Studio www.zonedenmark.dk #zonedenmark

Zone Denmark

@zonedenmark

Zone Denmark

Zone Denmark | info@zonedenmark.dk | Tlf. 89 28 13 00


80 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Den udødelige vandhane 111 fra VOLA så dagens lys i 1968 – og er blevet produceret uafbrudt siden.

VOLA er klassisk dansk design, der stadig fremstilles på fabrikken i Horsens.

AF KÅRE PEITERSEN

VOLAs design holder i generationer

Vi producerer armaturer af de bedste materialer, så de kan holde i generationer

Bæredygtighed handler ikke kun om at tage hensyn til miljøet i produktionen – det handler også om at skabe produkter, der lever meget længe. Danske VOLA gør begge dele. Der er sket noget med vores forbrugsmønstre de senere år. Kortsigtede investeringer og køb og smid-væk produkter er ikke længere attraktive. I takt med det stigende fokus på både det lokale miljø og klodens generelle klimatilstand, er forbrugere i højere grad begyndt at efterspørge gennemtænkte og langtidsholdbare produkter inden for alt fra fødevarer til boligindretning. Der er ganske enkelt en glæde ved at købe kvalitetsprodukter, der holder i årevis og som skaber mening og glæde hver dag. VOLA – Made in Denmark siden 1968 Dén tendens mærker man hos danske VOLA, der gennem mere end 50 år har været synonym med stilrent og funktionelt design til badeværelset. Det allerførste VOLA 111 armatur så dagens lys i 1968 som en del af totalindretningen af Nationalbanken. Designet var et resultat af samarbejdet mellem den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen og Verner Overgaard, der havde den nyskabende ide, at skjule alle rør og tekniske dele af vandhanerne inde bag væg-

gen. VOLA viste sig at blive en overvældende succes, og de selvsamme designs fra 1968 produceres stadig til kunder over hele verden. Bæredygtig produktion i Horsens Produktionen af alle VOLA produkter foregår stadig på fabrikken i Horsens, hvor fremstillingen tager udgangspunkt i traditionelle håndværkstraditioner og en bæredygtige hensyn. Teknikker inden for lodning, polering og børstning af overfladerne er kernekompetencer, som er unikke for VOLA, og som det tager årevis at opøve.

“Vi producerer armaturer af de bedste materialer, så de kan holde i generationer. Spåner fra produktionen genanvendes, så intet går til spilde. Vi leverer reservedele til armaturer, der er 50 år gamle, så de ikke skal udskiftes eller bortskaffes. Det er et godt eksempel på bæredygtig produktion”, forklarer Birthe Tofting, der er salg- og marketingdirektør for VOLA. Hun påpeger desuden, at VOLA leverer reservedele til samtlige VOLA armaturer – også selv om de er 40-50 år gamle. Dermed kan gamle armaturer repareres og leve videre i mange år. Se mere på www.vola.dk

Fakta: - Alle VOLA armaturer produceres i på fabrikken i Horsens. - De første VOLA armaturer blev designet i 1968 af Arne Jacobsen til Danmarks Nationalbank. - I de seneste 10 år har VOLA lanceret 12 nye armaturer, der alle har modtaget internationale designpriser.


sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 81

1969

2019

Project: Arjaan De Fey ter Interior Architects

Timeless

The original 111 One -handle built-in mixer in natural brass Designed by Arne Jacobsen in 1968

vola.com VOLA A/S Lunavej 2 DK-8700 Horsens Tel.: +45 7023 5500 sales@vola.dk www.vola.com

VOLA Showroom Pakhus 48 Klubiensvej 22 DK-2150 Nordhavn Tel.: +45 7022 4570


82 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Danskerne ønsker stadig mere komfort i badeværelset. Med Duravits nye SensoWash® Starck f douchetoilet kan du selv indstille alt fra sædevarmen til vandstrålens styrke.

Det intelligente toilet vinder frem AF KÅRE PEITERSEN

Danskernes badeværelser udvikler sig i disse år. Inspireret af bl.a. internationale luksushoteller rykker elementer som boblebade og douchetoiletter ind, og det skal ikke blot være komfortabelt og funktionelt – det skal også se godt ud. En af de store leverandører af badeværelsesindretning er tyske Duravit, der især mærker en stigende interesse for intelligente designerløsninger, forklarer Duravits danske direktør Søren Rasmussen: “Vi har set en wellnessbølge skylle ind over landet de senere år, hvor forbrugerne ønsker sig individuelle og eksklusive løsninger i badeværelset, og douchetoiletterne er et af de elementer, der virkelig er på vej frem”.

1

2

Alle funktioner kan styres med den medfølgende fjernbetjening eller via SensoWash® app på din smartphone.

Nyt design fra Philippe Starck Duravit har gennem flere år tilbudt forbrugerne en komplet produktserie designet af Philippe

Douchetoiletterne er et af de elementer, der virkelig er på vej frem Starck, og i år er den blevet udvidet med det optimerede douchetoilet SensoWash® Starck f. Philippe Starck er Duravits husdesigner, og bag hans rene linjer gemmer sig et højteknologisk vidunder af et toilet, der ikke blot kan skylle og lufttørre, men også har sædevarme og indbygget sensor, så sædet åbner af sig selv, når du nærmer dig. Og det hele kan fjernbetjenes og indstilles efter behov. “Det ligner et almindeligt, væghængt toilet,

men det kan så meget mere. Skal man have hele pakken, er prisen omkring 3-4 gange så høj som et standardtoilet, men flere og flere ser fornuften i at vaske sig, når man har været på toilettet. Vores erfaring er, at når først man har prøvet den komfort, det giver, går man ikke

1 - Det nye SensoWash® Starck f douchetoilet er spækket med funktioner som personsensor til automatisk åbning af låget, brugeridentifikationen i sædet samt et bredt udvalg af justeringsmuligheder til sædevarmen, brusestrålen og tørrefunktionen. Pris fra 28.350 kr.

tilbage til et almindeligt toilet igen”, forklarer Søren Rasmussen. Du kan opleve nyhederne i det nye showroom i Århus – eller se mere og find nærmeste forhandler på www.duravit.dk

2 - Serien Luv tæller bl.a. spejle, håndvaske og møbler og er designet af Cecilie Manz. Badekarret her er fremstillet af DuraSolid A og fremstår med et luksuriøst mat look. Du kan tilvælge spafunktion med luftmassage. Pris fra 35.050 kr.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 83

Enestående håndværk Eg Toscana Chevron fra Trækompagniet Designet i samarbejde med designer Anne Louise Due de Fønss

TRÆKOMPAGNIET E K S K L U S I V E

T R Æ G U L V E

Showroom Buddinge Hovedgade 321 2880 Bagsværd Telefon 44 44 16 20 Web www.traekompagniet.com


84 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

AF KÅRE PEITERSEN

Trægulve til at gå, stå og stole på Trækompagniet i Bagsværd kan både producere, efterbehandle, levere og lægge eksklusive trægulve. Det giver stor tryghed for kunden, at alt er samlet ét sted.

Et trægulv er ikke bare et trægulv. Der er mange aspekter at tage hensyn til, og derfor er det en stor fordel at finde en leverandør, der tager sig af hele processen undervejs – fra udvælgelsen af de enkelte stammer, til designet, produktionen, lægningen og efterbehandlingen. Og


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 85

Alle gulve fra Trækompagniet leveres fuldlimet og er forberedt på gulvvarme.

Trækompagniet anvender udelukkende træ fra bæredygtige skovbrug. I øjeblikket er danskerne vilde med de brede sildebensgulve.

Jeg ved ikke, om der overhovedet er nogen i Skandinavien, der gør det samme som os det er der ikke mange steder, man kan – måske i virkeligheden kun ét: Trækompagniet i Bagsværd. Unik i Skandinavien Trækompagniet er en ægte totalleverandør inden for gulve, og det betyder, at du selv kan være med til at bestemme, hvordan lige præcis dit gulv, skal se ud, forklarer indehaver Frosti Thordarson. Han startede selv firmaet i 2003, og de mange år i branchen har givet Trækompagniet en stor viden om og erfaring med gulve. I dag er Trækompagniet en af landets største leverandører af eksklusive trægulve: ”Jeg ved ikke, om der overhovedet er nogen i Skandinavien, der gør det samme som os.

Det unikke er blandt andet, at vi selv vælger vores træstammer ud fra krav om kvalitet og størrelser. Vi finder det træ, som passer bedst til vores marked her i Danmark. Vi følger træet i skoven, og vi er med, når det fældes og lægges til tørring. Vi rådgiver kunderne om de forskellige muligheder og producerer skræddersyede løsninger til den enkelte kunde. Og når det færdige gulv skal leveres, har vi vores egne montører til at lægge og efterbehandle det. Det giver kunderne en høj grad af tryghed, at vi er med hele vejen i processen fra levende træ til færdigt gulv”. Sildebensgulve populære I øjeblikket er danskerne vilde med brede og

store gulve i sildebensparket. Det klassiske mønster klæder mange indretninger, og så har det den fordel, at det spiller godt sammen med gulvvarme, hvilket ikke altid er nogen selvfølge, når vi taler trægulve. Træ er et levende materiale, der udvider sig og trækker sig sammen, når det påvirkes af temperatur og luftfugtighed, og det kan være svært at undgå revner mellem plankerne eller ’vaskebræt-effekt’ på de billigere laminatgulve. “Vores sildebensparket har ikke de problemer, og da mange i dag foretrækker gulvvarme, er gulvet oplagt til den moderne bolig, hvis man ønsker et smukt, praktisk og holdbart gulv”, siger Frosti Thordarson. Se mere på www.traekompagniet.com


86 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Vores pakkeløsninger

Energi

Komfort

Modernisering

En enkel energirenovering, hvor din besparelse betaler investeringen ind – uden at du skal igang med en større renovering.

En omfattende energirenovering, der giver et sundere indeklima med mere lys og luft, der samtidig gør din bolig mere værd.

En gennemgribende energirenovering der får din bolig til at fremstå som ny – med sundt indeklima og besparelser hver måned.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 87

– Vi forbedrer dit hjem

Vi er med fra start til slut

1

Book Bolighjælp

2

Dine boligønsker

3

Bolig gennemgang

4

Personligt tilbud

5

Kvalitetssikret løsning

Vi hjælper dig til bedre bolig komfort og store besparelser Vi forløser dine bolig drømme - med et lavere energiforbrug, bedre indeklima og skybrudssikring. Vi hjælper dig med at renovere din bolig. Først tager vi en dialog med dig og aftaler gennemgang af din bolig. Renovering af boligen indbefatter mange forskellige fag og kompetencer. For at gøre det nemt for dig hjælper vores håndværkerne dig med helhedsløsninger til din bolig med et lavere energiforbrug, bedre indeklima og skybrudssikring. BetterHome er grundlagt af Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL og Rockfon med næsten 300 års levering af kvalitetsprodukter til danske boliger. Vi lægger vægt på den kvalitet og tryghed, der følger med et godt produkt. Men selv det bedste produkt er afhængigt af godt håndværk. BetterHome’s håndværkspartnere trænes derfor i brugen af vores produkter, så der er sikkerhed for kvalitet hele vejen igennem. Vores projektvejledere og banebrydende digitale platform følger dig hele vejen igennem dit projekt. Læs mere på www.BetterHome.Today

By

BetterHome er et samarbejde mellem Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL og Rockfon. Vi gør det nemmere for dig at forbedre dit hjem.


88 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Nyt tag og efterisolering kan være en af vejene til en grønnere bolig.

Det handler om at omsætte grønne boligdrømme til virkelighed

AF KÅRE PEITERSEN

Få hjælp til en grøn og sund ombygning med en

BYGGECOACH

BetterHome er en gratis håndsrækning til dig, der ønsker at få en grøn og sund bolig. Få bl.a. rådgivning, tilbudstjek og hjælp til at finde gode håndværkere til din renovering. De fleste boligejere kender nok til situationen, hvor man overvejer, om det er ved at være tid til at investere i nye vinduer, nyt tag, hulmursisolering eller noget helt fjerde. Og for de af os, der ikke selv er håndværkere eller bygningsingeniører, kan det være rart at have en erfaren og uvildig hjælper med, der kan rådgive og få os trygt igennem den jungle, som en boligrenovering kan være. Og dén hjælper findes faktisk – den hedder BetterHome og er en helt gratis ydelse, der tilbydes alle danskere, uanset om du bor i hus eller lejlighed. Din sparringspartner BetterHome blev grundlagt i 2014 af Grundfos, Danfoss og Rockwool, og hjælpen er helt uden beregning, forklarer adm. direktør Niels Kåre Bruun: “Vores formål er at hjælpe alle danskere med at få en grøn og sund bolig. Vi kalder os både for byggepsykologer og byggecoaches, for det handler om at omsætte drømme til virkelighed. Vores rolle er at være med på sidelinjen fra den første tanke, til det endelige projekt står færdigt. Vi kan hjælpe med bl.a.

rådgivning, koordinering af håndværkere og gennemgang af tilbud, og det er helt og aldeles gratis for både kunden og håndværkerne, da vi er finansieret af vores bagland”. En grøn renovering – både inde og ude Og der er flere gode grunde til at renovere din bolig; du kan få et bedre indeklima, du kan spare penge på varme og el – og du kan også være med til at bidrage til et mere klimarigtigt

Adm. direktør i BetterHome, Niels Kåre Bruun.

samfund. “Og så kan man ikke mindst også sørge for, at ens bolig holder sin værdi – eller ligefrem stiger i værdi. Vi er vant til at sende bilen til service en gang eller to om året, men ens bolig er jo en meget større og vigtigere investering og bør også løbende have en form for service eller renovering”, mener Niels Kåre Bruun. Sådan gør du Hvis du har brug for en hånd fra BetterHome, skal du blot kontakte dem via hjemmesiden. Herefter følger en telefonsamtale på typisk 10-30 minutter, hvor en projektvejleder hjælper med at få omdannet dine egne tanker, ideer og evt. tilbud til en konkret plan. “Der er ikke nogen nedre grænse, men de fleste af vores projekter ligger i området fra 100.000 kr. og op til flere millioner. Der er mange totalrenoveringer, hvor vi kan gennemtænke hele boligen, men vi hjælper med næsten alle varianter af forløb”, siger Niels Kåre Bruun. Se mere på www.betterhome.today


Arkitekttegnede huse siden sponsoreret indhold / annoncetillæg / 89 1980

Det handler om de kloge kvadratmeter Hos Lind & Risør skabes jeres drømmehus i tæt samarbejde med en af vores dygtige og erfarne arkitekter, som i sidste ende gør hele forskellen på et typehus og et drømmehus. Mere plads handler nemlig ikke altid om flere m² - men om hvordan man udnytter dem bedst muligt. Det handler om de kloge kvadratmeter. Her får I tegnestue og byggefirma under samme tag og dermed et hus bygget i høj kvalitet med et gennemarbejdet og nøje udvalgt materialevalg fra anerkendte leverandører.

Jeppe Mosen Bjerg Arkitekt hos Lind & Risør A/S

Christian Stochholm Arkitekt hos Lind & Risør A/S

Bestil inspirationsbog på vores hjemmeside

WWW.LR-HUS.DK


90 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

GULVET AF PETER KLAR

DER GØR NATUREN OG DIN

HVERDAG EN TJENESTE Det nye korkgulv Amorim WISE fra Timberman er både klimavenligt og vedligeholdelsesfrit – og på flere måder et plus for dit indendørsmiljø.

Kork laves af bark, der høstes fra korkeg.

Bæredygtighed udelukker ikke smukt design, komfort og funktionalitet, når det gælder gulve. Det beviser Amorims nye korkgulv WISE, som Timberman har lanceret i Danmark. Amorim WISE lever op til sit kloge navn ved at være PVC-frit, CO2-neutralt og klimavenligt – og meget praktisk i hverdagen. WISE kan benyttes alle steder i boligen. Det er bygget op af to lag kork omkring en kerne af kork komposit. Overfladen, der har et realistisk look af ægte træ, er beklædt med vinyl, som gør gulvet vedligeholdelsesfrit og nemt at holde rent. Kork er klimavenligt Amorim WISE supplerer Timbermans brede

Amorim WISE har et realistisk look af ægte træ og er beklædt med vinyl, hvilket gør gulvet vedligeholdelsesfrit og nemt at holde rent.

udvalg af korkgulve til private hjem og kontormiljøer. WISE er skabt ud fra en genbrugstanke, idet gulvet er lavet af restmaterialer fra fremstillingen af vinpropper, der stanses ud af kork. Kork laves af barken fra korkeg og er et unikt, regenererende byggemateriale. Det er ikke nødvendigt at fælde træerne. I stedet kan man skrælle barken af træet hvert niende år. Når korkegen herefter danner ny bark, accelererer det træets optag af CO2. Når træer danner ny bark, optager de fem gange mere CO2 fra atmosfæren og hjælper med at reducere den globale opvarmning. Varmer og dæmper støj Ud over sin praktiske, vedligeholdelsesfrie overflade bidrager korkgulve på flere måder til øget komfort og behageligt indeklimaet. Kork er et luftholdigt blødt materiale, hvilket gør gulvet blødt og behageligt at gå på. Modsat et koldt laminatgulv har korkgulvet i kraft af sit materiale en indbygget varme, der virker isolerende og hjælper med at holde en behagelig temperatur i rummet. Amorim WISE indvirker også positivt på akustikken. Kork har en støjabsorberende effekt og kan dæmpe lyd med helt op til 53 procent. Det er en god egenskab i skandinaviske hjem, hvor vi ofte bygger loft til kip.

Læs mere på www.timberman.dk.


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 91

WISE Quartz Oak | AEYM001

BYD NATUREN INDENFOR WISE er et naturligt valg til det moderne hjem. Et elegant gulv lavet af 100 % CO2-neutral og bæredygtig kork, skabt med omtanke for naturen og for indeklimaet i din bolig. Korken giver et smukt og levende look og gør gulvet nemt at rengøre og vedligeholde i hverdagen.


92 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Grønne Hjem i Ballerup er på hele 8.000 m2.

Alt hvad der kan puttes i munden, er et hit

Grønne Hjem til grønne fingre AF KÅRE PEITERSEN

Du finder altid et stort udvalg af terracotta-krukker, potteskjulere og andet godt. Potter kan findes fra 100 kr.

De tre Grønne Hjem havecenter satser på faglærte gartnere, et bredt udvalg af både inde- og udeplanter samt en selvstændig anlægsafdeling. Og dét trækker kunder til. Foråret er over os, og alle hus- og haveejere ved godt, hvad det betyder: Haven skal gøres forårsklar. Måske skal der nye stauder i bedene, plantes hæk eller etableres højbede til køkkenhaven, men uanset hvilke punkter du har på to do-listen i år, er Grønne Hjem et oplagt sted at søge inspiration. I Grønne Hjems havecentre i Valby, Gentofte og Ballerup kan du nemlig både finde et bredt udvalg af planter, frø og tilbehør til haven – og søge råd og vejledning hos de faglærte gartnere. “Vi kan hjælpe med stort set alt. Uanset om du søger tips til et staudebed, der blomstrer hele sæsonen, eller har brug for råd til beskæring af frugttræerne, så kan vi rådgive ud fra vores faglighed på en anden måde, end man typisk gør i byggemarkederne”, siger Rene Carlsen, der selv er gartneruddannet og fungerer som butikschef for Grønne Hjem i Ballerup. Frugter og grøntsager er et hit Noget af det, han får allerflest forespørgsler på i disse år, er grøntsager, frugttræer og bærbuske. Det er tydeligt, at vi danskere

“Alt hvad der kan puttes i munden, er et hit. Det er lige fra børnefamilier, der vil tilplante store arealer i haven, til folk med en lille terrasse, hvor de gerne vil have lidt krydderurter og små bærbuske“.

Frugttræer og bærbuske er populære i disse år.

har genopdaget glæden ved at dyrke køkkenhave og kunne plukke vores egne, usprøjtede æbler.

Tips til haven i marts Normalt er april og maj højsæson for planteskolerne, men de senere års milde vintre har skubbet sæsonen lidt frem. Og der er faktisk masser at gøre i haven her i marts måned, forklarer Rene Carlsen: “Der er i hvert fald tre oplagte områder at tage fat på: Først og fremmest skal haven gødes nu – og det gælder hele vejen rundt, fra græsplænen til frugttræerne. For det andet er det tid til at plante løgvækster som påskeliljer, krokus og hornvioler, der kan klare frost og pynter gevaldigt i forårshaven. Og for det tredje er det et godt tidspunkt til at plante ny hæk, der derved får mulighed for at sætte gode rødder inden sommer”. Se mere på www.groennehjem.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 93

i Grønne Hjem

Krydderurter fra 30,- kr.

Oliventræer fra 150,- kr.

Citrustræer fra 300,- kr.

STORT UDVALG AF FORÅRSBLOMSTER

Baltorpvej 214 · 2750 Ballerup · Tlf. 44 68 05 48 www.grønnehjem.dk

Jægersborg Allé 172 · 2800 Gentofte · Tlf. 39 65 82 13 Peter Bangs Vej 267 · 2500 Valby · Tlf. 38 71 03 03 Åbningstider: Hverdage: 09:00-17.30 Lørdag, søndag og helligdage: 09:00-16.00


94 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Handbrushed Pine White fra serien Woodstock har et naturligt mønster med en klar og unik overfladestruktur.

Naturtro laminatgulve forener praktik med

æstetik

AF KÅRE PEITERSEN

Tarkett har netop lanceret 33 nye laminatgulvdesigns med naturlige træ- og stenmønstre. Gulvene er en praktisk, slidstærk og støjsvag løsning til det moderne hjem. Tarketts nye kollektioner af laminatgulve tilbyder en helt verden af muligheder for alle, der har lyst til at skifte stil i hjemmet. Du finder hele 33 spændende træ- og stenmønstre i forskellige stilarter og strukturer, og de kan benyttes i alle hjemmets rum og matcher et væld af stilarter. Alle designs består af slidstærke gulve, der

imødekommer behovene hos fx børnefamilier, for hvem rengøringsvenlighed og holdbarhed er i centrum. Så tæt på træ som muligt Tarketts trælaminatgulve kommer med matte overflader, der sammen med den naturtro

træstruktur, giver følelsen af ægte træplanker. Nogle af de nye designs findes også i flotte 2-meters planker i Long Boards-kollektionen, der tilføjer et særligt eksklusivt udtryk til rummet. Gulvene består af 80 procent træ og er dermed så tæt på ægte trægulve, som man kan komme, når man taler om laminatgulve. Kollektionen SoundLogic, som flere af de nye designs hører under, er derudover det mest støjsvage laminatgulv pga. den lyddæmpende


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 95

Laminatgulvene er antistatiske og kan uden problem kombineres med gulvvarme

Handbrushed Pine White fra serien Woodstock har et naturligt mønster med en klar og unik overfladestruktur.

Maremma Oak tilhører serien SoundLogic. Gulvets akustikbagside gør det støjsvagt at gå på.

bagside. I denne serie findes blandt andet et mønster, der giver en fornemmelse af et ægte fyrretræsgulv. Lamin’Art: Marmor, granit og sildeben En anden nyhed i rækken af laminatgulve er kollektionen Lamin’Art, der findes i både marmor-, granit- og klassiske sildebensmønstre. Laminatgulvene er antistatiske og kan uden problem kombineres med gulvvarme. Gulvet er lette at montere, da det gøres med et limfrit kliksystem – og det kan med fordel lægges ovenpå allerede eksisterende gulve, så længe disse blot er faste og plane. Miljøvenlighed i centrum Tarkett har produceret gulv i Sverige siden 1886 og er en af verdens største gulvfabrikanter. Her arbejder man langsigtet med bæredygtighed og har siden 2011 anvendt principperne for Cradle to Cradle® til at skabe gulvløsninger. Samtlige af de nye laminatgulve er PEFC-certificerede for miljøvenligt og ressourceeffektivt skovbrug. Tarketts laminatgulve er holdbare og slidstærke, hvilket gør dem til et oplagt valg i entreen. Gulvet hedder Cracked Slate og tilhører serien Lamin’Art.

Se mere og find nærmeste forhandler på www.tarkett.dk eller følg med på Instagram @tarkett_danmark

Et af stenmønstrene i Lamin’Art er det marmorlignende gulv Tiziano Marble.


96 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

Alle Lind & Risør-huse er ’customized’

ud, fordi de er skabt af arkitekter ud fra individuelle behov, smag for indretning og materialemæssige og æstetiske præferencer. ”Vi er jo alle forskellige, og det må vores hjem gerne afspejle. Dertil kommer grundenes naturlige forskellighed og solens gang på dem, som har afgørende betydning for, hvordan huset skal bygges, og hvor yndlingsterrassen i sidste ende kommer til at ligge”, siger skitsearkitekt hos Lind & Risør Christian Stochholm. Få tal på drømmene Erfaringen viser også, at man kommer længst med en gennemsigtig økonomi bag hvert byggeprojekt. Derfor er Lind & Risørs arkitekter og rådgivere særligt opmærksomme på at få økonomi og byggeri til at hænge sammen, længe inden byggeriet går i gang. Det er vigtigt at få sat tal på drømmene, for så snart man kender tallene, kan man ”lege” ud fra det. Heldigvis er det noget af det, som firmaets egne arkitekter har stor erfaring med. ”Hos Lind & Risør starter hvert projekt typisk med et blankt stykke papir og en masse drømme og ønsker om personlige detaljer – det som naboen ikke har. Nogle er til store, moderne flader. Andre sukker efter småsprossede vinduer. Sammen får vi sat ord, skitser og tal på drømmen og får den ud over kanten. Alle Lind & Risør-huse er ’customized’ til den enkelte families behov af erfarne arkitekter med mange tusinde huse på cv’et.

Drømmehuse

– bygget på egne gode ideer Danskernes drømmehus er et hus tilpasset både terrænet og deres egne drømme. Men hvad vægter nybyggere egentlig højest, når de bygger nyt drømmehus? De personlige detaljer er helt afgørende. Hvad får drømme og virkelighed til at gå op i en højere enhed, når man har fundet drømmegrunden og vil bygge et hus fra bunden? Det er et spørgsmål, der melder sig hos de fleste, der går med planer om deres helt eget unikke sted. Hos Lind & Risør viser erfaringen, at huse, der er specialbyggede med personlige

detaljer og tilpasset grund og omkringliggende miljø, er dem, der i længden står stærkest – både hvad angår kvalitet og det overordnede arkitektoniske udtryk. Gennem årene er det blevet til tusindvis af huse, som er bygget ud fra lige så mange forskellige drømme, og alle skiller de sig særligt

Vi ved, hvad der virker Kort sagt ved vi, hvad der virker, og hvad der ikke virker, hvad enten det handler om lysindfald, regler for anvendelse af glas, energikrav, terrænregulering og specielle konstruktionsmæssige forhold og regler omkring taghældning og facadebeklædning. Så man kan godt sige, at vi er eksperter i specialbyggede løsninger”, fortæller skitsearkitekt hos Lind & Risør Christian Stochholm. ”Nybyggeri handler meget om at få de personlige detaljer med i drømmehuset, og gerne i den helt rigtige stil, med svalehalesamlinger i køkkenskuffen, marmor på badeværelset og travertin hentet i Italien. Tiden vidner om de personlige valg i både arkitekturen og indretningen, som i sidste ende er med til at fortælle noget personligt om os”, udtaler salgschef Morten Bertelsen fra Lind & Risør. Se mere på www.lr-hus.dk


sponsoreret indhold / annoncetillæg / 97

33 nye stærke designs til dit laminatgulv

Ny laminatkollektion fra Tarkett Oplev Tarketts helt nye kollektion af laminatgulve med i alt 33 flotte og naturtro designs. Her finder du alt fra klassisk sildeben til eksklusivt marmor og ekstra brede træplanker, så du kan skabe dit eget udtryk i boligindretningen. Kollektionen er skabt til dig, der vil have et flot og praktisk gulv, som kan holde til en hverdag med børn og hund. Oplev de nye designs på: Tarkett.dk


98 / annoncetillæg / sponsoreret indhold

LÆSERSERVICE

L i vs s t i l BOLIG

&Tradition Kronprinsessegade 4 1306 København K Tlf. 3920 0233 www.andtradition.com 3 Days of Design www.3daysofdesign.dk Den 7. himmel Roskildevej 284 2610 Rødovre, Tlf. 3672 6080 www.den7himmel.dk Artemide www.artemide.dk Askman Design www.askmandesign.com ATBO www.atbo.dk Betterhome www.betterhome.today BLANCO / andersen & nielsen as Tlf. 3641 0200 www.ankøkken.dk Bolia www.bolia.com Cane-line www.cane-line.com Duravit www.duravit.dk Erik Jørgensen Møbelfabrik Tlf. 6221 5300 www.erik-joergensen.com

Eva Solo www.evasolo.com Grønne Hjem Ballerup, Valby og Gentofte www.groennehjem.dk House of Blinds Engelsborgvej 29 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 4588 2100 www.houseofblinds.dk

Multiform Jernbanepladsen 6 Kgs. Lyngby www.multiform.dk OBH Nordica www.obhnordica.dk

ILVA www.ilva.dk

Petersen Tegl A/S Tlf. 7444 1236 Showroom: Amerika Plads 25 B, 2100 Kbh Ø Ring for aftale: tlf. 2463 9235 www.petersen-tegl.dk

INU / Zone Denmark www.zonedenmark.dk

Skovby Møbelfabrik www.skovby.dk

Jacob Jensen Design www.jacobjensen.com

Stelton www.stelton.com

Moccamaster Nordic ApS Tlf. 5573 7333 www.moccamaster.com

Tarkett www.tarkett.dk Instagram: @tarkett_danmark

Mogens Hansen www.mogenshansen.com

The Brandt Studio Tlf. 2142 9555 www.thebrandt.dk

Morsø Nærmeste forhandler på tlf. 9669 1900 www.morsoe.com Multiform www.multiform.dk Multiform Copenhagen Grønningen 1 1270 København K Tlf. 3250 1021 www.multiform.dk

Timberman Tlf. 9952 5252 www.timberman.dk Trækompagniet Buddinge Hovedgade 321 2880 Bagsværd Tlf. 4444 1620 www.traekompagniet.com VOLA www.vola.dk


stenstrup

TIME INSTRUMENTS FOR URBAN EXPLORERS

New BR 05 collection

Automatic

40mm

100m water-resistant

bellross.com

sponsoreret indhold / annoncetillĂŚg / 99


100 / annoncetillĂŚg / sponsoreret indhold


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.