__MAIN_TEXT__

Page 1

ANNONCETILLÆG | NOVEMBER 2020

INTERVIEW MED INSTRUKTØR ANJA BEHRENS, ØSTERBRO TEATER

BERTOLT BRECHTS MEDMENNESKELIGE BUDSKAB

INTERVIEW MED KATERINA PITZNER

HJEMMELAVET PYNT FYLDER TRÆET

AMAGER CENTRET ER BLEVET GENFØDT


SAFE

JULESHOPPING

FRA MIG TIL DIG … FÅ MASSER AF GODE GAVEIDÉER TIL HAM, HENDE OG BØRNENE

LAD OS PASSE PÅ HINANDEN

JULEÅBENT HVER DAG FRA 10-20

fra den 14. december og helt frem til jul

52 SIDER FYLDT MED JULENS MODE, MAD, BOLIG OG GAVER TIL HELE FAMILIEN


KVICKLY & RESTAURANTER UDVIDEDE ÅBNINGSTIDER

Øreringe 450,Müller’s Guldsmedje

Kunstige blomster pr. stk. 99,95 Imerco Home Bog 299,95 Bog & idé Håndcreme 370,- Matas

FEMININE FRISTELSER GAVER UNDER 500,Mangler du den perfekte gave til din mor, søster eller kæreste – eller kniber det med at finde ønsker til dig selv? Ram plet med én af disse feminine gaveidéer.

Lampe 156,Søstrene Grene

Pureskin 349,95 Matas Lotion tonique 159,50 Apotek The 39,95 Matas YSL læbestift 290,- Matas Mascara 82,- Normal

Puslespil 129,95 Kvickly

Kjole 299,95 Creme Fraiche

Taske 399,95 Bon goût Julefad 399,95 Julekop 409,95 Imerco Home

Støvler 399,- Deichmann

Sillebroen Shopping Nygade 1, 3600 Frederikssund sillebroen.dk

NORDSJÆLLANDS STØRSTE SHOPPINGCENTER


“Ord er vigtige, men svære at få sagt” Ord bliver også hurtigt glemt. Skulpturen er ord, der ikke forsvinder over tid.

FØLG ALTID DIT HJERTE! I ALLE LIVETS VALG

www.morsoeshop.dk

DU GJORDE DET! NYD DIT NU LIGE NU! DET ER STÆRKT!

FANG STJERNERNE IND! OG NYD DIN STJERNESTUND

ET KRAM FRA MIG TIL DIG


since 1853

LENE PURKÆR STEFANSEN er skulptør og billedhugger. Lenes skulpturer har kærligheden som omdrejningspunkt, hvor liv og glæde udspringer. Hun indfletter de elementer, der gør os til mennesker, og hun gør det med charme, humor og indlevelse.

SKULPTUR Stor (6 varianter): Vejl. kr. 39995 Lille: Vejl. kr. 19995

DU ER OMSORGSFULD EN KÆRLIG ENER AF DIN SLAGS

MÆRK EFTER! FØLES DET RIGTIGT, SÅ ER DET VEJEN

JEG ER PARAT TIL AT SPRINGE UD I MIT LIVS EVENTYR


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

MÅ JULEFREDEN FOR ALVOR SÆNKE SIG Af Christina Wex Det bliver en anderledes jul i år, det har vi for længst indset. Julefrokoster og store fester er udsat til næste år, men det behøver julen på ingen måde at blive ringere af. Måske er der netop i år endnu større grund til at have øje for det, der virkelig tæller; det tætte samvær med de nærmeste, lange dovne dage derhjemme med tid til refleksion og afslapning. Tid til at læse bøger, se gode film, lytte til musik – og til at føre alle de samtaler, som vi ikke når i hverdagen. Ganske enkelt tid til at være nærværende og til stede – og tid er i sidste ende den største gave, vi kan give hinanden. Måske er dette i virkeligheden den ægte ’børnenes jul,’ hvor der er skruet ned for aktiviteter og forventninger

Udgiver og ansvarshavende redaktør Henning Andersen / henning@partnermedier.dk

og op for samværet. Det giver rig anledning til at dyrke juletidens mange hyggelige traditioner uden at det skal presses ind i en hektisk julemåned. Og bliver man træt af at være derhjemme, så venter naturen lige uden for døren og inviterer på lange gåture, der nærer både krop og sjæl i alle aldre. Mange juletraditioner handler om mad og drikke, og måske får du netop i år lyst til at tilbringe mere tid i køkkenet, lave din egen gløgg, bage julens småkager og kræse ekstra om julefrokosten. Her i bladet får du inspiration til lidt af det hele og gode opskrifter på blandt andet gløgg og peberkager. Du får også gode bud på julegaver, og den gave, der glæder allermest, er uden

tvivl den, hvor man kan mærke, at giveren har gjort sig umage med at finde noget, der rammer en lige i hjertet. Heldigvis er der i juletiden stadig mulighed for at gå ud at spise og dyrke kulturlivet. En tur i biografen eller i teatret giver altid stof til eftertanke. Således kan du her i bladet læse om Teater Republiques opsætning af en Bertolt Brecht-klassiker, der er skrevet under Anden Verdenskrig, men hvis tema om krig, kærlighed og grådighed er mindst lige så aktuelt i dag og måske netop i en juletid, hvor vi har godt at blive mindet om, at det ikke er uden grund, vi kalder julen for hjerternes fest. Rigtig glædelig jul.

Grafisk design Heidi Carlsen AD / heidi@partnermedier.dk Nordpaa Media / info@nordpaa.media

Projektledelse & salg Charlotte Høgh / charlotte@partnermedier.dk / Tlf: 26491805 Tryk Jan Poulsen / jan@partnermedier.dk / Tlf. 2545 6143 Aller Tryk Cita Hansen / cita@partnermedier.dk / Tlf. 3049 2544 Distribution Tekst og redaktion i samarbejde med ALLER MEDIA Christina Wex / christinawex@icloud.com Forside Venligst udlånt af Stelton

Udgiver

KÆRE LÆSER Indholdet i denne udgivelse er bl.a. blevet til i samarbejde med vores mange sponsorer og annoncører. Vores tekstforfattere og journalister har gjort sig umage med at finde og skrive indhold til dig, som vi håber vil give dig god information og inspiration. God læselyst!

Vi tager forbehold for evt. trykfejl og farveafgivelser.

8


FEMILET

PRIMADONNA

LADY AVENUE

CHANTELLE

Teddy Robe DKK 400,00

Palace Garden Full Cup DKK 759,00

Silk Slip Dress DKK 900,00

Day To Night Plunge Bra DKK 650,00

Palace Garden Brief DKK 319,00

SHOP I BUTIK ELLER PÅ WUNDERWEAR.DK Vi tilbyder landsdækkende bytteservice.

Day To Night Shorty DKK 300,00


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Når drømme

GÅR I OPFYLDELSE Minna Lund havde glædet sig til at fejre 25 års jubilæum med Milas Jewellery i foråret, og så kom corona-krisen. Men trods et turbulent år er hun nu klar til at udvide butikken – med en guldsmed kun for mænd. Det skulle have været et forår med 25 års jubilæum for guldsmed Minna Lund og hendes hjertebarn, Milas Jewellery i Kompagnistræde. Balloner og bobler var klar, gæsterne skulle bare inviteres. Men så lukkede landet som bekendt ned. Som for mange andre butikker har året derfor været en lang kamp. De fleste af de 8 guldsmede og lærlinge blev sendt hjem, mens Minna Lund og hendes datter og guldsmedelærling Vigga holdt gang i butikken og værkstedet.

butikker, en dame- og en herreafdeling (med navnet ‘M by Milas’) lige ved siden af hinanden og med en delt trappe op: “Men to the left – because women are always right”, siger Minna med et stort smil. Begge steder vil man gøre sit ypperste for at få kundernes smykkedrømme til at gå i opfyldelse. Selvom der er en række faste kollektioner, så kan alt customizes til den enkelte – og hvert eneste smykke fremstilles i hånden.

Tager mændenes smykkedrømme seriøst Da corona-restriktionerne så blev lempet igen, bød der sig pludselig en helt unik mulighed, så nu åbner Minna lige straks en guldsmedeforretning kun for mænd i nabolokalerne til Milas Jewellery. “Jeg har længe haft en drøm om at udvide og få mere plads og et bedre værksted til mit team, og alle brikkerne faldt på plads i september. Siden har vi knoklet, dels med at ombygge forretningen, dels med at fremstille en helt ny mande-kollektion. Den tid, hvor smykker kun var for kvinder, er slut. Mange mænd interesserer sig for smykker, men har ikke haft så mange steder at gå hen”, siger Minna Lund.

Åbner den 1. december Fra den 1. december består Milas Jewellery derfor af to

10

Grundkollektionen i ‘M by Milas byder’ på både unika og serier med alt fra armbånd, ringe og kæder, til manchetknapper og bæltespænder. Men som med alt andet hos Milas kan du få det skræddersyet, som du har lyst. “De danske mænd har nok haft en lidt forsigtig tilgang til smykker, men jeg kan mærke, at det er ved at ændre sig. M by Milas bliver et sted, der tager mændene alvorligt. Kunderne kan komme herind og lufte deres smykkedrømme og få hjælp til at få dem indfriet. Det er et stort privilegium, som vi tager seriøst”, siger Minna Lund. Hold øje med web og sociale medier for mere information. Se mere på www.milasjewellery.dk og www.Facebook.com/MilasJewellery


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Bertolt Brechts

Af Kåre Peitersen

MEDMENNESKELIGE BUDSKAB Teater Republique byder på klassisk Bertolt Brecht denne vinter. ‘Den kaukasiske kridtcirkel’ blev skrevet under 2. Verdenskrig, og fortællingen om krig, kærlighed og grådighed er i fortsat højaktuel i dag.

Foto: Karoline Lieberkind

Fanny Louise Bernth har hoved­rollen som tjenestepigen Grusche i ‘Den kaukasiske kridtcirkel’. Hun suppleres af Tina Gylling Mortensen, Benjamin Kitter, Elliot Crosset Hove og Camilla Lau.

12

Brecht er brutal, rørende og enpersonlig favorit Stykket handler kort fortalt om tjenestepigen Grusche, der tager et glemt fyrstebarn til sig midt i krigens kaos, men da freden kommer, kræver moderen sin søn tilbage.

Foto: Emelia Therese

I en krisetid, som den vi befinder i netop nu, kan der være noget både lærerigt og opløftende ved at se et teaterstykke, der kommer ud af en helt anden krise – men som alligevel formår at hylde kærligheden og troen på, at samfundet kan blive bedre. Det gælder fx for Bertolt Brechts ‘Den kaukasiske kridtcirkel’, der spiller på Teater Republique fra 6. december. Det er er en mesterlig fortælling om krig, grådighed og moderskab, som blev skrevet i 1944-1945 under Brechts eksil i USA. “Brecht er en forfatter, der skrev i krisetid gennem hele sit liv, og det giver hans stykker en eksistentiel nødvendighed, forklarer teaterinstruktør Anja Behrens, der har fået opgaven med at iscenesætte forstillingen på Teater Reqpublique på at tingene skal ændre sig lige nu. I dagens samfund har vi også krise - ikke blot i forhold til corona, men også med et økonomisk system, hvor uligheden konstant vokser – og vi har mere end nogensinde brug for mere menneskelighed. Det kan lyde som et naivt budskab, men jeg tror på, at vi har brug for at høre det“, forklarer Anja Behrens.

Instruktør Anja Behrens er født i Tyskland og har et tæt forhold til Bertolt Brecht – alligevel er det første gang, hun iscenesætter et af hans skuespil.

En dommer afgør, hvem der er den rette mor, og til sidst sejrer kærligheden. Anja Behrens er selv opvokset i Tyskland i en familie, hvor Brecht fyldte meget, så hun har et ret personligt forhold til den store, tyske dramatiker. Alligevel er det første gang, hun kaster sig ud i at iscenesætte Brecht. “Den kaukasiske kridtcirkel er et af mine yndlingsstykker af Brecht, for her formår han at fortælle en meget rørende og samtidig brutal historie, hvor der også er plads til satire og humor. Det er et meget menneskeligt stykke, som appellerer virkelig bredt, og hvor vi også i dag kan finde livsinspiration“. Du kan opleve ’Den kaukasiske kridtcirkel’ på Teater Republique fra den 6. december til den 23. januar, hvor man sørger for at overholde afstandskrav og andre corona-restriktioner. Se mere og køb billet til ”Den kaukasiske kridtcirkel” på www.osterbroteater.dk/teater-republique


ALPHABET ØRESTIKKER

CONSCIOUS RING

DKK 4.800 pr.stk.

DKK fra 10.800 Alle smykker leveres i 18 Karat Hvid, Gul el. Rosa Guld. Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer.


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold Foto: Kira Ursem Nye fliser, farver og glaspartier har lysnet og åbnet centret, og der er blevet plads til 30 nye butikker – bl.a. børnetøjsbutikken Minifin, pladebutikken Sound by Accord, burgerrestauranten Halifax samt herretøjsbutikkerne Les Deux og Gentleman’s Garage.

Den nyetablerede gård er perfekt til at sidde og nyde en kop kaffe. Væggene huser en af landets største hængende haver.

AMAGER CENTRET

ER BLEVET GENFØDT En lang og gennemgribende ombygning har gjort Amager Centret større, lysere og meget mere indbydende. Glæd dig til nye specialbutikker, lækre spisesteder og masser af grønne udeområder.

Af Kåre Peitersen Amager har fået et helt nyt shoppingcentrum. Eller nyt og nyt – Amager Centret har sådan set ligget på det centrale Amager siden 1975, men efter en 3 år lang ombygning, renovering og udvidelse, virker det som et helt nyt sted. Facaden er blevet åbnet og lysnet, så man bedre fornemmer arkitekturen og stemningen i den gamle industribygning, der i tidernes morgen husede et rebslageri. Der er etableret en helt ny gård med hængende haver omkring og en kæmpe tagterrasse, som for alvor skal vækkes til live i løbet af foråret. Indvendigt er gulve, vægge og butikker blevet shinet op, og via en ny tilbygning er der kommet 30 nye butikker til, så man i alt er oppe på 86.

og hyggelige stemning: “Vi har altid set os selv som Amagers gadekær eller Amagers hjerte, stedet hvor de lokale handler – og det har været enormt vigtigt for

Flere specialbutikker

Amagers hjerte Centret genåbnede i september samtidig med at man kunne fejre 45 års fødselsdag. Og selvom renoveringen af centret var tiltrængt, var det for centerdirektør Kim Jensen helt essentielt at bevare centrets urbane profil

14

os, at vi ikke pillede Amager ud af Amager Centret, men derimod bevarede den identitet, der har karakteriseret stedet i mange år”.

Amager Centret ligger i en gammel industribygning, der husede et rebslageri. I dag er det blevet ført tilbage til sit oprindelige udseende.

Der bor næsten 200.000 mennesker på Amager, og langt de fleste af kunderne i Amager Centret kommer fra lokalområdet. Men kommer man længere væk fra, kan man nu glæde sig over det nye parkeringshus med 350 pladser, hvor de første to timer er gratis. “Vi vil hellere være et shoppingcentrum end et traditionelt shoppingcenter. Vi ser os selv som et alternativ til Københavns centrum, snarere end til de andre store shoppingscentre i byen. Derfor har vi også bevidst satset på et butiksmix, hvor der er plads til små specialforretninger, som man ikke møder andre steder”, siger Kim Jensen. Se mere på www.amagercentret.dk


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold Det er et fantastisk syn at se og mærke stemningen til Magisk Jul, som er en af sæsonens strålende favoritter.

En Magisk

JULEOPLEVELSE I disse tider, har vi alle brug for magiske oplevelser – og lidt ekstra julestemning. I Skulpturparken i Blokhus venter Jer den søde juletid i hele november og december måned.

Højt til himlen & masser af plads Der er god plads og højt til himlen i den 20.000 m2 store Skulpturpark i Blokhus, som byder på en eventyrlig oplevelse, hvor parkens bygninger, træer og haver er pyntet i et strålehav af tusindvis af lysdekorationer og mere end 1,5 million julelys. I kan også gå på opdagelse mellem et stort krybbespil, julemand i kanen, Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med røde julehjerter og meget, meget mere.

Betagende julemagi

Når mørket sænker sig, kan I opleve betagende julemagi, der bringer Jer i ægte julestemning. De 10 imponerende og oplyste sandskulpturer i parken får i år selskab af 15 julehytter – hvor I kan gå på opdagelse blandt kunsthåndværk, jernskulpturer, pileflet, skind og uld, brugskunst, julens specialiteter, planter, dekorationer og lys. Her er også masser af julemusik, julestads, juleknas og delikatesser. Slut julehyggen af med et imponerende lysshow, som foregår hver aften kl. 20.00.

1.NOV.

til

30. DEC.

Tusindvis af funklende lamper og dekorationer og mere end 1,5 million lyspunkter glimter i Skulpturparken i Blokhus og skaber lys i det kolde vintermørke i november og december.

MAGISK JUL I BLOKHUS

Oplev en eventyrlig julestemning i den 20.000 m2 store Skulpturpark og et storslået juleshow med mere end 1,5 million julelys.

Gå også på opdagelse i julebyen med julehytter og indendørs butiksarkade; shop alt fra kunsthåndværk og skind og uld til julens specialiteter, planter, smukke dekorationer samt lækker gløgg og lys.

Vesterhavsvej 6, Hune · 9492 Blokhus Tlf. 88 44 33 88 · mail@kulturhusetblokhus.dk 15 skulpturparken.dk · facebook.com/Skulpturparken.dk


AnnoncetillÌg ¡ Sponsoreret indhold

Viforventningsbarren skal sĂŚnke

16


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Katerina Pitzner og hendes fire børn elsker julen og familiens hyggelige traditioner. Alligevel synes hun, vi skal være varsomme med at have præcise forestillinger om, hvor perfekt aftenen skal være.

Af Christina Wex ”Julen er forbundet med mange følelser og store forventninger. Vi har minder om julen med fra vores opvækst, og vi har store forventninger til den ramme og de traditioner, vi skal skabe for vores egen familie. De forventninger kan nemt blive skuffede, hvis de er alt for høje,” siger Katerina Pitzner. Hun kender dog godt drømmen om den perfekte familiejul. ”Hvis pigerne skændes over konfekten, kan jeg høre mig selv sige: ”Kan vi nu ikke bare hygge os,” men man kan jo ikke hygge sig på kommando. Der skal være plads til det uperfekte, også juleaften.” Selv traf hun tidligt et bevidst valg om at skabe en anden jul, end den hun oplevede som barn. ”Min far var alkoholiker, og man vidste altid, at der ville ske et eller andet åndssvagt juleaften. Det skabte stor utryghed. Sådan skulle julen ikke være i min egen familie.” Selvom Katerina deler sine fire børn med to eksmænd, har hun med få undtagelser altid haft børnene hos sig juleaften. ”Det er hårdt for forældre, der skilt og skal skiftes til at have børnene juleaften, fordi aftenen betyder så meget for alle. Her er man nødt til at beslutte sig for, at den 24.

december ’bare’ er en dato, og at man kan skabe ligeså vigtige juletraditioner den 22. eller den 26.” Hjemmelavet pynt fylder træet I familien Pitzner er julen en tid, man glæder sig til og gør meget ud af, ikke mindst gaverne, som vælges med stor omhu. Selvom børnene er voksne, får de stadig adventskalender med pakker. Det bliver man aldrig for gammel til. Og så er der juletræet, der pyntes med alle de kreationer, som børnene har lavet, da de var små. ”Det er virkelig grimt, men det er jo det, der er charmen og skaber en tradition. Hvert år, når kassen med julepynt kommer frem, kigger vi på det og griner, og hvert år er der konkurrence om, hvem der skal sætte stjernen på toppen.” At netop træet er vigtigt, måtte Katerina erkende det år, hvor familien skulle rejse på ferie 1. juledag, og hun derfor mente, at en pyntet palme kunne gøre det ud for juletræ. Det faldt ikke i god jul hos børnene. Der bliver til gengæld ikke danset om træet, men familien lytter gerne til alt muligt forskelligt julemusik, og juleaftens eftermiddag tilbringes foran Disneys Juleshow for at komme i rette stemning. Og så er der pakkelegen.

17


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

”Det er med livet som indsats,” griner Katerina, ”når der er gæster med, kan de godt få et chok over, hvor meget vi går op i det. Alle råber og skriger, men sådan skal det bare være.” En enkelt svensk tradition Da Katerina Pitzner har været svensk gift, har der sneget sig en enkelt svensk juletradition ind, nemlig lussekatte, som svenskerne bager i anledning af Lucia. Det er en slags bløde boller i en stærk gul farve, der stammer fra krydderiet safran, med pynt af rosiner. ”Det er det eneste, vi bager i julen, til gengæld laver vi masser af konfekt.” Julemaden har fået sin egen fortolkning. ”Jeg har aldrig selv brudt mig om julemad og besluttede for mange år siden, at det var tåbeligt at spise noget, man ikke selv kunne lide, bare fordi det var tradition. Derfor får vi hummer til hovedret og risalamande til dessert.” Enkelte gange har familien tilbragt julen udenlands, men de er enige om, at julen fejres bedst i Danmark. Det passer Katerina godt, for december er typisk en travl tid i diamantbranchen med mange rejser. Sådan bliver det naturligvis ikke i år. ”Også min branche har skullet vænne sig til en ny virkelighed. Heldigvis har alle har vist sig utroligt omstillingsparate. Stenene flyves frem og tilbage, og det fungerer fint.” At efterspørgslen på investeringsegnede diamanter ikke er påvirket af den aktuelle verdenssituation, bekræfter Katerina Pitzners virksomhed, der for andet år i træk har vundet en Børsen Gazellepris. Klar til sæson 4 Engang efter nytår kan vi se frem til endnu en sæson af ”Diamantfamilien” og et kig ind i familiens travle hverdag. Thalia arbejder stadig målrettet med sine heste, Elvira filmer sin egen tv-serie til Dplay, passer sin forretning på Instagram og er i gang med en ny tøjkollektion, mens familiens yngste, Ophelia, forbereder sig på at blive student til sommer. Sønnen Hector medvirker efter eget valg ikke i udsendelsen. Han er vokset op hos sin far i Sverige, men tilbringer julen sammen med sin mor og de tre søstre i Nordsjælland. ”Sådan skal det være. Jeg ville have svært ved at undvære nogen af dem, hvis de pludselig valgte at holde jul med for eksempel en kærestes familie. Man kan sagtens holde jul på en alternativ dato, men det er vigtigt at hele familien er samlet og vedligeholder de traditioner, som vi har skabt sammen,” slutter Katerina Pitzner.

18


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Krydret

HVID GLØGG

• 1 økologisk appelsin • 2-3 stk. hel kardemomme • 5 hele nelliker • 5 stk. hel sort peber • 1 stykke hel kanel • 50 gram frisk ingefær i skiver • 1/2 liter æblemost • 100 gram gule rosiner • 1 flaske hvidvin • 1/2 dl lys rom • 100 gram økologisk rørsukker • 50 g smuttede og grofthakkede mandler

• Vask appelsinen og skær den i skiver. • Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær. • Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. •  Tag gryden af varmen og lad essensen trække i nogle dage. •  Si gløggblandingen over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. • Varm det forsigtigt op, uden at det koger. • Smag til med sukker og rom. • Serveres i glas med grofthakkede mandler.

Opskrift af Rasmus Kjær

19


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold Foto: Colourbox Juletræet kommer fra Gribskov og er typisk ca. 20 meter højt og vejer ca. 4 tons.

Af Kåre Peitersen

KØBENHAVNS STØRSTE

JULETRADITION Det er en gammel københavnertradition og lidt af et tilløbsstykke, når byens juletræ på Rådhuspladsen tændes den første søndag i advent.

E

t af de sikreste tegn på, at julen nærmer sig, er når det store juletræ på Rådhuspladsen tændes. Det sker traditionen tro på den første søndag i advent, og i år er det den 29. november. Det hele starter klokken 15.00, når julemanden og hans familie går afsted fra Nyhavn i optog mod Rådhuspladsen ledsaget af nye og gamle brandkøretøjer fra Hovedstadens Beredskab. De ankommer til Rådhuspladsen klokken 15.30, hvorefter julen synges ind til musik leveret af Københavns Kommunes Skoleorkester. Efter rådhusklokkerne kl. 16 holdes en kort tale – og så tændes træet!

Bæredygtig rødgran fra Gribskov Som altid kommer juletræet fra Danmarks fjerdestørste skov, Gribskov i Nordsjælland. Træet er en bæredygtig

20

rødgran, der typisk måler omkring 20 meter og vejer ca. 4 tons. Det bliver efterfølgende pyntet med 800 LED-lys og masser af julehjerter fra Børnenes Kontor. Dermed holdes flere traditioner i hævd, da Børnenes Kontor også i år samler ind til at kunne give udsatte børn en god jul også. Frem til 24. december vil der således være en glaskiste til donationer ved siden af juletræet. Pengene går ubeskåret til julehjælpen.

Cavling fik ideen Det første juletræ på Rådhuspladsen blev rejst helt tilbage i 1914, og bortset fra et par år under 2. verdenskrig har det været en fast bestanddel af københavnernes juleliv lige siden. Traditionen blev grundlagt af den berømte journalist og senere redaktør Henrik Cavling (1858-1933) fra Politiken, der fik idéen om at opstille det

store juletræ på Rådhuspladsen. Dengang var juletræet ikke blot et juletræ, men også en måde at dele det elektriske lys med de københavnske borgere på, for det ikke langt fra alle borgere, der havde elektrisk lys i deres hjem. På den måde spredte man helt konkret både lys og julestemning. Du kan løbende holde øje med programmet på Københavns Kommunes Facebook-side, da der tages forbehold for ændringer pga. corona-situationen.


GAVEN TIL DIG DER HAR ALT OPLEVELSER I NORDSJÆLLAND

Esrum sø


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Netop nu kan du få Jacob Jensen Electronic Parking Disc 3 til en introduktionspris på 249,95 kr. i Imerco.

NY P-SKIVE ER EN GAVE TIL DIN BIL

D

er findes vel næppe noget mere irriterende end en parkeringsbøde. Heldigvis er der en nem løsning, der sikrer dig mod at få parkeringsbøder – eller i hvert fald dem der uddeles for ikke at have stillet p-skiven – nemlig en elektronisk p-skive. De fås i mange varianter, men hvis du sætter pris på, at den er så diskret og elegant som mulig, er den nye model fra JACOB JENSEN® et godt valg.

Verdens mindste? Den nye p-skive er 3. generation i rækken fra det anerkendte designbrand, der har rødder tilbage 1960erne og 1970erne, hvor grundlægger Jacob Jensen (1926-2015) var en af foregangsmændene i bølgen af Danish Design og bl.a. blev verdenskendt for sine B&O-produkter. Jacob Jensen er her ikke længere, men hans visioner og værdier lever videre i virksomheden, der bærer hans navn. I dag fører et team af unge designere arven

videre, og i spidsen står designdirektør Jakob Kjær Nielsen, der er meget begejstret for den nye p-skive – paradoksalt nok, fordi designet IKKE vækker opsigt. “Med sine 8x4,5x2 cm er det formentlig den mindste elektroniske p-skive på markedet, og fordelen ved det er, at den ikke ‘støjer’ i forruden.

Den er meget stilren og kan placeres både lodret eller vandret helt ude ved vindueskanten Den er meget stilren og kan placeres både lodret eller vandret helt ude ved vindueskanten. Vi har taget patent på teknologien, hvor displayet roterer automatisk alt eft-

er placeringen, og det giver en høj grad af fleksibilitet”.

Helt automatisk

Det smarte ved den elektroniske p-skive er, at den automatisk mærker, når du kører, og hvornår du parkerer bilen, hvor den så indstiller tiden, så du ikke behøver huske på det selv. Du skal blot montere den, indstille tid og dato, og så gør den resten af arbejdet for dig. Indtil den dag, hvor en LED-lampe indikerer, at det er tid til batteriskift. Den styrer endda selv overgang mellem sommertid og vintertid, og batteriet holder i ca. to år. “I første omgang kommer den i sølv og sort, men det er tanken, at der kommer flere farver til hen ad vejen. Vi satser på at indgå samarbejder med nogle af de store bilmærker så p-skiven kan forsynes med farve og logo, der matcher”, siger Jakob Kjær Nielsen. Se mere på www.jacobjensen.com

Den lille elektroniske p-skive registrerer selv, når du parkerer og indstiller tiden. Den registrerer også selv, om den er placeret vandret eller lodret.

22


DEFINING STYLE

B DIMENSION COLLECTION SOPHISTICATION IN SIMPLICITY

bucherer.com


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold AF KÅRE PEITERSEN

Hifi er da også for

KVINDER

Musik fylder meget i en moderne hverdag for rigtig mange mennesker. Vi lytter til vores yndlingsnumre i køkkenet til morgenkaffen, i hovedtelefonerne i toget og for fuld skrue i stuen. Og selvom der ikke kan være nogen tvivl om, at musik er populært hos både mænd og kvinder, så kan der til gengæld være stor forskel på kønnenes måde at købe hifi-udstyr på, mener Flemming Christensen, der er direktør i KT RADIO – en hæderkronet hifi-forretning der har ligget på Vesterbrogade i mere end 50 år.

“Vi har rigtig mange mandlige kunder, der kommer ind og har researchet grundigt og sat sig ind i teknikker og mærker – men det går de færreste af vores kvindelige kunder op i. Til gengæld er de rigtig gode til at lytte til forskellighederne, når først de kommer ind i vores demorum og oplever de mange muligheder. Det er faktisk

en fordel, at de typisk går til sagen uden forudindtagede holdninger og præferencer”.

Få en gratis kop kaffe og en lytteoplevelse Det kræver ikke nogen aftale at besøge KT Radios demorum, du kan bare gå ind fra gaden og bede om en lyttesession – og det uanset om du er nysgerrig

Hvis man spørger eksperterne i KT Radio i København, så er kvinder ofte bedre til at lytte sig ind på et godt musikanlæg – bl.a. fordi de går til sagen uden forudindtagede holdninger til teknik og mærker. hi-fi-begynder eller erfaren feinschmecker, der gerne giver 100.000 kr. for en højttaler, for butikken har et bredt udvalg og en helt usnobbet tilgang til alt fra lydanlæg til hjemmebiografer. “Vi rådgiver alle, uanset budget og behov. De fleste af vores kvindelige kunder har som regel en ide om, at de bare skal have nogle små, diskrete højttalere, men når de så hører, hvad lidt større højttalere kan gøre for lydoplevelsen, så bliver de interesserede i mere. Vi byder på en kop gratis stempelkaffe, mens vi rigger udstyr an, og så kan kunden koncentrere sig om at lytte, mens vi eksempelvis prøver lidt forskellige højttalere eller forstærkere op mod hinanden”, siger Flemming Christensen. Se mere på www.ktradio.dk

Naim Atom streamer med et hav af muligheder. Pris 23.900 kr. Kombiner fx med Dynaudio Evoke 20 til 14.995 kr. pr. sæt. Vil du udvide til multirumsløsning, kan du tilkøbe Naim QB, der kan betjenes via smartphone eller tablet. Pris 6.900 kr.

De britiske Rega pladespillere er et hit, hvis du vil (gen-) opdage vinylens glæder. Rega Planar 1 Plus med indbygget RIAA forforstærker. Pris 3.395 kr.

Marantz C-MR612 musiksystem med alt, hvad du har brug for af lyttemuligheder. Pris 4.999 kr. Kombiner fx med KEF LS-50 Meta reolhøjttaler med stor lyd i lækker finish. Pris 8.999 kr. pr. sæt. Dynaudio XEO-20 i hvid trådløs højttaler løsning med mulighed for tilslutning af pladespiller eller andet. Indbygget Bluetooth-modtager. Pris 19.995 kr. pr. sæt.

24


Shaping emotions since 1834

KØBMAGERGADE 34 · 1150 KØBENHAVN K · WWW.PHERTZ.DK


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold Årets julefrokost fra Send Flere Krydderier er både farverig, velsmagende og sund og kombinerer traditionelle indslag fra blandt andet Somalia, Marokko, Libanon og Pakistan.

Man kan akkompagnere julemenuen med rødvin eller øl efter behag, men ønsker man, at det skal være uden alkohol, så er hibiscussaft den oplagte ledsager. Den kan man lave selv ved at blande 5 dl vand, 2,5 dl sukker og 2,5 dl tørret hibiscusblomst i en gryde og lade det simre i 10 minutter. Efter at have siet blandingen, skal det simre videre, indtil konsistensen er sirupagtig, og efterfølgende kan saften blandes med 4-5 dele vand og pyntes med citronskiver og mynte.

Af Christina Wex

På et tidspunkt i december begynder de fleste at føle sig mættet af traditionel, dansk julemad, og så kan man med fordel lade sig friste af andre af verdens spændende køkkener.

26

SKAL JULEFROKOSTEN OVERRASKE? Danskernes syn på mad er globalt, hvilket det store udbud af spisesteder med vidt forskellige køkkener tydeligt vidner om. I takt med at flere og flere har fået mulighed for at rejse ud og opleve verden, er det blevet naturligt også at tage den med hjem. I disse år spores således en stigende interesse for mad fra Mellemøsten og Afrika. Det mærker man hos Send Flere Krydderier, som er en socioøkonomisk virksomhed, der tilbereder og sælger lækker mad med afsæt i etniske minoritetskvinders kogekunst. Maden serveres to steder i København; på Nørre Allé 7 i kulturhuset Union og i Nørrebrohallen, som er et af byens store sports- og kulturinstitutioner, men den leveres også som catering. ”Målsætningen er, at maden skal smage, som var du inviteret inden for i et hjem et andet sted i verden,” siger direktør Mirka Mozer. ”Det kan være i Libanon, Somalia, Marokko eller et helt fjerde sted, det vigtigste er, at maden er autentisk, og fælles for alle måltider er, at de består af frisklavet, farverig og velkrydret mad.”

Krydderier

Det farverige og velsmagende er også i centrum i det bud på en julefrokost, som Send Flere Krydderier har sammensat. Menuen består af blandt andet af somaliske sambusa, arabiske brødchips og raita, mens hovedretten er pakistanske Morgh Palek, en ret med spinat, kylling, kanel og stjerneanis. Desserten er libanesisk; en mælkedessert med kardemomme, orangeblomst, bagt frugt og pistacier. Kuvertprisen er 275 kr., og man kan være helt sikker på at blive mæt på den sunde måde, hvor man har fået masser af grøntsager og skønne krydderier, der sætter forbrændingen i gang. ”Faktisk er navnet Send Flere Krydderier valgt, fordi de kvinder, der kom til Danmark i 1980´erne og 1990'erne, altid spurgte deres familie i hjemlandet, om de ville sende flere krydderier, fordi der dengang ikke var grønthandlere på hvert et gadehjørne, og når der endelig kom forsyninger fra det store udland, skulle man stå i kø i timevis for at få en lille knold ingefær eller et bundt mynte,” forklarer Mirka Mozer.


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

SKAB EN EVENTYRLIG JUL – FOR BÅDE STORE OG SMÅ Julen er den magiske tid på året, hvor vores drømme går i opfyldelse, og eventyr opstår. I år har vi ladet os inspirere af børnenes verden, eventyrene og julemagi, da vi udvalgte årets kollektion. Vores udvalg af julepynt til årets dekoration indeholder alt fra farverige julekugler, grankogler, kunstige granguirlander, julestjerner til diverse julefigurer - og meget mere. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du vil designe din juledekoration.

Alt vores kunstige gran er af meget høj kvalitet og er yderst naturtro, livagtige og holder i flere år. Kunstigt gran i plastik er et rigtig godt alternativ, hvis man har allergi. Alle vores juletræer er derudover brandhæmmende og CE godkendt til offentligt brug. Find inspiration til jeres kommende jul - besøg vores webshop på www.brondsholm.dk eller kig forbi vores 200 kvm store showroom på Marielundvej 18, 2730 Herlev, du her kan se og købe vores store udvalg af dekorationsvarer til Halloween, jul, kunstige blomster og planter, og meget mere.

brondsholm.dk

Marielundvej 18, 2730 Herlev - Tlf. 7020 3635 - mail@brondsholm.dk

27


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

JULEGAVER der varmer og glæder Et besøg hos Danmarks ældste tebutik – A.C. Perch's Thehandel – er en sanselig oplevelse. Og så kan du både købe gaver af alle slags, og tage en afslappende tepause i midt i juleshoppingen.

I TeaRoomet på 1. sal kan du få alt fra en enkelt kop te, til det den store high tea med sandwiches, scones og kager.

Af Kåre Peitersen Det er ingen hemmelighed, at en del handel i år er flyttet fra de fysiske butikker og over på nettet. Men nogen gange er der bare ekstra god grund til at gå i en rigtig butik, i stedet for at sidde foran skærmen – ikke mindst her op til jul. Besøger du A.C. Perch's Thehandel i Køben-

A.C. Perch's Thehandel har ligget i de samme lokaler siden åbningen i 1835. Det er næsten som at besøge et minimuseum.

havns centrum kan du fx opleve at blive overvældet af duftindtryk og klassisk julestemning i den næsten 200

år gamle butik, hvor indretningen med lædertapeter, træreoler og messingdåser vidner om, hvordan der så ud ved åbningen i 1835.

Julen hos Perchs Butikken ligger som en lille sansemættet oase i Kronprinsensgade i hjertet af det vinterkolde København, og den drives af familien Hincheldey, der fører tetraditionerne videre på 5. generation. Her gør man en dyd ud af at sætte teen og dens tilbehør i centrum, så her er hverken kraftigtduftende kaffe, kakao eller krydderier, der kan spolere de delikate teer. Til gengæld finder du et udsøgt udvalg af bl.a. ingefærkiks, marmelade, tekopper, kander og dåser – perfekt til mandelgaver, raflegaver, værtindegaver eller kalendergaver. “Vi er tespecialister og sætter en ære i rådgive og formidle vores viden om te videre. Netop nu har vi pyntet op til klassisk jul og glæder os til at hjælpe med at sprede julestemning”, forklarer Christian Hincheldey. Sammen med sin søster, Stine Hincheldey Alwen, driver han både den originale butik i Kronprinsensgade i København og dets tilhørende TeaRoom samt butikker i Aarhus, Oslo og Københavns Lufthavn. I Kronprinsensgade åbner man desuden en pop up shop op til jul, så der er mere plads til at handle på.

High tea i Perch’s TeaRoom Trænger du til at få varmen og sidde ned i ro og mag med lidt lækkert, kan et besøg i TeaRoomet på 1. sal anbefales. Her kan du smage på de hundredvis af forskellige teer fra bl.a. Indien, Kina, Japan og Taiwan – eller springe ud i en ægte high tea med sandwiches, scones og kager. Bare husk at bestille bord. Se meget mere på www.perchs.dk

Kender du en tedrikker, vil han eller hun blive glad for en julekalender med 24 forskellige teer.


PERFEKTE GAVER

Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

fra Guldsmed Boye

Gå ind på vores webshop www.guldsmedboye.dk og lad dig inspirere af de mange flotte smykkekollektioner eller besøg os i vores butikker på gågaden i Aarhus eller i Silkeborg.

Klassisk halskæde i 14 kt guld med diamant. Fra 5.860,-

DESIGN

Klassisk ring i 14 kt guld med diamant. Fra 9.325,-

DESIGN

Glory ring 18 kt guld. Med Tahitiperler og 1 brillant. 25.500,-

Glory armbånd 18 kt guld. Med 3 brillanter. 19.900,-

Saniya øreringe forgyldt sølv med sort onyx. 795,-

Eleonora halskæde forgyldt sølv med barok ferskvandsperle. 700,-

SØNDERGADE 36 • AARHUS • VESTERGADE 6 • SILKEBORG LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE • EGET GULDSMEDEVÆRKSTED

WWW.GULDSMEDBOYE.DK 29


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

De fleste har hørt positive fortællinger om CBD-oliens gavnlige effekt på smerter eller gener fra kræftbehandling, men få ved, at den faktisk er et produkt, som alle kan have glæde af.

CBD-OLIE ØGER

LIVSKVALITETEN FOR MANGE Af Christina Wex Lad os slå fast med det samme; du bliver ikke skæv eller høj af CBD. Produkterne indeholder stort set ingen THC, som er det stof, der giver en rus. CBD påvirker hovedsageligt kroppen og har en lang række positive egenskaber. Hampplanten har været brugt medicinsk i mange tusinde år. Alligevel er det først nu, man er ved at få klarlagt det præcise omfang af oliens virkning. ”Der forskes i dag på livet løs både i Danmark og i udlandet. Jeg tror ikke, der går mange år, før planten bliver helt frigivet, ligesom vi ser det i USA og Canada,” siger Jesper Thomassen. Han står bag Raw Organics, en virksomhed, der sælger produkter skabt på basis af hampplanter.

Økologisk produktion Raw Organics samarbejder med økologiske farmere rundt omkring i Europa, som deler virksomhedens værdier i forhold til en bæredygtig produktion. ”Cannabis er ikke kun sundt for kroppen, men også for vores planet. Selve produktionen af planten er CO2-negativ, og affaldsstofferne fra olieproduktionen kan anvendes til at lave bæredygtigt tøj og byggematerialer. Jeg tror, cannabis kommer til at være en vigtig spiller i de kommende år inden for den grønne omstilling. Eller den grønne revolution, som jeg bedre kan lide at kalde den.” Selv opdagede Jesper Thomassen CBD-oliens helbre-

30

dende effekt på egen krop. ”Det blev min vej ind i cannabisbranchen. Efterfølgende følte jeg et kald til at gøre planten tilgængelig for alle, som kunne have gavn af den.”

Støtter kroppen Listen over, hvad man kan bruge CBD-olie til, er lang. Olien kendt for at kunne reducere smerter og bliver i særlig grad brugt af mennesker med kroniske smerter. Men faktisk kan alle have glæde af den, fordi den blandt andet styrker immunforsvaret, skaber balance i kroppen, giver bedre søvn og bringer ro på tanker og bekymringer. ”Jeg synes, det er vigtigt, at der findes et alternativ til al den kemiske medicin, som i mange tilfælde gør folk syge. Tænk, hvis man kunne løse mange af generne med et sundt alternativ uden bivirkninger. En af de ting, der giver mig mest glæde, er at snakke med vores kunder. Jeg hører dagligt historier om, hvordan olien har vendt op og ned på folks liv,” slutter Jesper Thomassen. CBD-olien sælges fra firmaets hjemmeside, og leveringerne når utroligt nok frem inden for 24 timer fra bestillingstidspunkt. Raw Organics tager også imod telefonbestillinger, da mange af firmaets kunder tilhører et seniorsegment, der ikke handler på nettet. Læs mere på: www.raworganics.dk eller ring på telefon 8988 3216.

”Jeg har slidgigt i begge knæ. CBD-olien kan ikke løse problemet, men den kan reducere mine smerter. Jeg tager 4-5 dråber, inden jeg går i seng – det er nødvendigt, ellers har jeg meget ondt, når jeg står op om morgenen. Jeg sover også rigtig godt på olien.” Susanne

CBD-olie kan blandt andet give: • Bedre søvn • Øget koncentration • Stærkere immunforsvar • Færre smerter • Sundere hud • Bekæmpelse af infektioner


Den første kaffemaskine med bloomingfunktion. En helt ny kaffeoplevelse med et enkelt knaptryk. For en kaffe med rundere og fyldigere smag.

BLOOMINGFUNKTION

HJEMM ØV E PR

PRØV I 100 DAGE – ER DU IKKE TILFREDS, FÅR DU PENGENE TILBAGE.

100 DAGE ER DU IKKE TILFREDS, FÅR DU PENGENE TILBAGE. GEM DEN ORIGINALE EMBALLAGE. Se mere info på obhnordica.dk

WWW.OBHNORDICA.COM/BLOOMING


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Julens bedste flæskesteg

FLÆSKESTEG Det skal du bruge: 1 kg. svinekam 2 spsk. flagesalt 6 stk. laurbærblade (kan undlades)

8 stk. hele nelliker 6 dl. vand 1 dl. lagereddike

Sådan gør du: Kog vand og eddike på en pande som er stor nok til, at svinekammen kan komme på. Når vandet koger, lægges svinekammen på panden med sværsiden nedad. Kog i 4-5 min. Vend den om og kog i 1 min. Tag svinekammen af varmen og læg den på en rist med sværsiden opad. Gnid grundigt salt over sværen og ned mellem hver en rille i sværen. Kom herefter laurbærblade og nelliker ned mellem sværrene. Kom en bradepande under risten og tilsæt lidt vand i bradepanden. Du kan bruge vandet til julesaucen, da fedtet fra grisen giver umamismag til vandet. Sørg for, at sværen ligger nogenlunde lige, det sikrer en jævnt stegt sprød svær. Sæt flæskestegen i en kold ovn, tænd på 125 grader varmluft og steg i 2 timer.

Skru op til 200 grader og steg videre i 30 minutter. Skru til sidst temperaturen op til 225 grader og steg videre til sværen er sprød. Det tager cirka 15 minutter, og hvis det tager længere tid end det, så kan der sluttes af med en smule grill til sidst. Grill plejer ikke at være nødvendigt, men det kan hjælpe på at få en sprød svær til sidst, hvis der enten er trængt kødsaft op i sværen (hvis ridserne har været for dybe) eller hvis der ikke er gnedet nok salt mellem sværene. Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter, inden den skæres ud.

JULEDAGE Esrum Kloster

32

Klokken 10-17 følgende dage: 21.-22. nov. 28.-29. nov. 5.-6. dec. 12.-13. dec.


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

HJEMMEBAGT MALTBRØD serveret med whiskeysmør DAG 1: Fordej

8 dl vand (20 grader) Cirka 1-2 gram økologisk gær 700 g sigtet speltmel Rør vand og gær sammen, til gæren er opløst, hvorefter melet sigtes i. Rør til en homogen og lind dej. Lad dejen dækket med film stå ved stuetemperatur i 10-16 timer.

DAG 2: Dejen

30 g fint havsalt 300 g sigtet speltmel

Kom salt i fordejen og rør godt sammen, til det er opløst. Sigt melet i og bland sammen til en dej med hænderne eller en røremaskine. Lad dejen hvile med et fugtigt viskestykke over ved stuetemperatur i cirka 45 minutter. Kig til dejen med jævne mellemrum og fold gerne dejen ind fra kanten mod midten. Del dejen i to og form til runde brød. Placer brødene oven på et melet viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke. Bag midt i ovnen ved 245 grader i cirka 30 minutter for to små brød. Bager du ét stort brød, sænkes temperaturen til 230 grader, og bagetiden øges med cirka 20 minutter. Lad brødet hvile, inden du skærer det ud. Nyd en friskbagt skive med et tykt lag whiskeysmør.

Whiskeysmør 250 g normalsaltet smør 1 dl Tullamore DEW Brun smørret under omrøring i en kasserolle ved middeltemperatur, til det har fået en gyldenbrun farve og dufter nøddeagtigt. Fjern kasserollen fra blusset og hæld halvdelen af whiskeyen i. Sæt kasserollen tilbage på blusset og rør til whiskeyen er dampet af (når det ikke længere bobler). Bland smørret og resten af din whiskey i en skål. Køl af ved stuetemperatur, til smørret er blevet cremet. Whiskeysmør kan holde sig i køleskabet i 2-3 uger i en lufttæt krukke.

Historier om mødre 20.9. 2020 – 24.1. 2021 Nivaagaards Malerisamling Book billetter via nivaagaard.dk


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Bolchekogning er ægte håndværk.

En pose med bolcher til alle med en sød tand.

Du finder et væld af forskellige former for dragé – bl.a. denne Mojito-variant.

JULENS LÆKKERIER

kommer fra Møn

Den lille producent Møn Bolcher har for alvor fået tag i danskere med en sød tand. Det startede med bolcher, men nu fremstiller man også et væld af dragé i den gamle sukkerfabrik i Stege. Ingen juletid uden søde sager! Juletræet skal som bekendt både vises og spises, og hvis der skal noget ekstra delikat i kræmmerhusene eller på bordet i år, er udvalget fra Møn Bolcher lige sagen. Det lille bolchekogeri holder til i den gamle sukkerfabrik i Stege på Møn, hvor man for næsten 30 år siden startede produktionen og begyndte at eksperimentere med lige dele sukkermasse og passion.

smag og konsistens mellem den hårde kerne og de bløde smeltende lag i overtrækket. Vi forsøgte os lidt frem, og i dag har vi en hel stribe af varianter”.

Håndværket i centrum

Respekt for det gode håndværk

I dag drives Møn Bolcher af fætrene René Harms og Thomas Krøll, og produktionen er vokset støt, så der nu er over 500 forskellige varenumre og en samlet produktion på mange tons årligt.

Siden er det gået stærkt, og i dag er bolche­kogeriet og den tilhørende butik en stor turist­at­traktion på Møn. Samtidig er sortimentet vokset, så man i dag fremstiller stribevis af bolchevarianter og delikate dragéer. Faktisk er danskerne blevet vilde med dragé, men det var lidt af et tilfælde, at det blev en del af sor­timentet, fortæller René Harms fra Møn Bolcher­:­”Jeg tog tre dage til Italien på et kursus og lærte lidt om at dragére. Hemmeligheden bag en rigtig god dragé er den perfekte afstemning af

“Alt fremstilles i hånden ud fra traditionelle teknikker og en blanding af gamle og nye opskrifter. Det vigtige for os, og det sjove ved det her, er håndværket. Eksempelvis er den nyeste teknologi i værkstedet en maskine fra 1953. Der er ikke et eneste produkt der går ud af forretningen, uden at vi har haft det i hænderne”, fortæller Thomas Krøll. “Vi arbejder hele tiden på at udvikle alle proces­ser­af

34

både produktion og pakkeri, så vi også her kan følge med kundernes krav og efterspørgsel. Det er et krav, at vi kan dygtig­gøre os og følge med udviklingen. Vi har også en fødevareteknolog ansat, så vi hele tiden kan være up to date, på udviklingen omkring fødevare­ sikkerhed”.

Ny serie af eksklusive bolsjer I det nye år satser Møn Bolcher på en ny serie af eksklusive bolcher, og i samme ombæring udvider man og bygger en helt ny fabrik, centralt placeret i Stege. Desuden vil man fortsætte med at opdyrke nye markeder, bl.a. i Norge, Sverige og England. Herhjemme forhandles lækkerierne fra Møn Bolcher i supermarkeder og specialbutikker over hele landet samt i webshoppen. Se mere på www.moenshop.dk


Julen starter på M øn Annoncetillæg · Sponsoreret Bolcher udeindhold n sukker

Bolcher uden sukker

lcdheenrsuud eenr sukker lchB eo ru kk Bolcher uden sukker

Bolcher uden sukker ker Vi søder vores sukkerfrie bolcher med stevia og sucralose. På denne måde opnår man det mindste udfald i forhold til blodsukkeret.

Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende bolcher

110g

25 stk

17,40

29,95

32011023

Møn bolcher, Sukkerfri, Rabarber

110g

25 stk

17,40

29,95

32011064

Møn bolcher, Sukkerfri, Stærk lakrids

110g

25 stk

17,40

29,95

32011031

Møn bolcher, Sukkerfri, Althea

110g

25 stk

17,40

29,95

32011001

Bolcher uden sukker 32011036

Møn bolcher, Sukkerfri, Banan-lakrids

110g

25 stk

17,40

29,95

32011037

Møn bolcher, Sukkerfri, Bismarck

110g

25 stk

17,40

29,95

32011043

Møn bolcher, Sukkerfri, Citron

110g

25 stk

17,40

29,95

110g

25 stk

17,40

29,95

17,40

29,95

17,40

29,95

30100043 Møn bolcher, Sukkerfri, Dameskrå 32011046

Møn bolcher, Sukkerfri, Flødekaramel

110g

25 stk

Møn bolcher, Sukkerfri, Grønne ugler

110g

25 stk

lcher uden sukker 32011047

Kostervej 32011048 Møn MønBolcher bolcher, Sukkerfri, Hindbær2 4780 Stege

32011059

Tlf.: +45 55 81 01 01

Møn bolcher, Sukkerfri, Kongen af Danmark

Bolcher uden sukker

Bolcher uden sukker

BoBlcoh en lcehreu rd ud enssuukkkkeerr

110g 25 stk 17,40 29,95 salg@moenbolcher.dk

110g

25 stk

17,40

29,95

Spar 25%

Vi søder vores sukkerfrie bolcher med stevia og sucralose.

På denne måde opnår man det mindste udfald i forhold til sucralose. Vi søder vores sukkerfrie bolcher med stevia og blodsukkeret På denne måde opnår man det mindste udfald i forhold til ppen på websho blodsukkeret . .

110g

25 stk

17,40

29,95

110g

25 stk

17,40

29,95

32011064

Møn bolcher, Sukkerfri, Stærk lakrids

110g

25 stk

17,40

29,95

32011031

Møn bolcher, Sukkerfri, Althea

110g

25 stk

17,40

32011036

Møn bolcher, Sukkerfri, Banan-lakrids

110g

25 stk

17,40

32011037

Møn bolcher, Sukkerfri, Bismarck

110g

25 stk

17,40

110g 29,95

32011043

Møn bolcher, Sukkerfri, Citron

110g

25 stk

17,40

29,95

110g

25 stk

17,40

32011001

Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende bolcher

32011023

Møn bolcher, Sukkerfri, Rabarber

udvalgte produk ter 32011001 Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende bolcher atkoden g rabRabarber bruSukkerfri, 32011023 Møn bolcher, 25 sucralose. 32011064 Møn bolcher,ber ske Sukkerfri, Stærk lakrids ling kkerfrie bolcher med stevia og sucralose. Vi søder vores sukkerfrie bolcher med stevia og 30100043 Møn bolcher, Sukkerfri, Dameskrå

29,95 29,95

110g 29,95

32011046

Møn bolcher, Sukkerfri, Flødekaramel

110g

25 stk

17,40

32011047

Møn bolcher, Sukkerfri, Grønne ugler

110g

25 stk

17,40

29,95

110g 29,95

25 stk

17,40

29,95

25 stk

17,40

29,95

25 stk

17,40

29,95

Vi søder vores sukkerfrie bolcher stevia og sucralose. stk 17,40 110g 25 med 29,95 pnår man det mindste udfald i forhold tilog sucralose. På denne opnår man det mindste udfald i forhold til vores sukkerfrie bolcher med stevia På denne måde opnårbolcher man detmed mindste udfald isucralose. forhold til der vores sukkerfrie bolcher med stevia ogmåde sucralose. Vi søder vores sukkerfrie stevia og 25 stk 29,95 110g 17,40 32011036 Møn bolcher, Sukkerfri, Banan-lakrids blodsukkeret . . blodsukkeret nne måde opnår man det mindste udfald i forhold til På denne måde opnår man det mindste udfald i forhold32011001 til e måde opnår man det mindste udfald i forhold til 32011031

ukkeret.

eret. e bolcher

32011001

, Sukkerfri, Blandende bolcher

Kostervej 32011048 Møn MønBolcher bolcher, Sukkerfri, Hindbær2 4780 Stege

Møn bolcher, Sukkerfri, Althea 32011059

32011037

Møn bolcher, Sukkerfri, Bismarck

32011043

Møn bolcher, Sukkerfri, Citron

25 stkbolcher 110g 17,40 Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende

Tlf.: +45 55 81 01 01

Møn bolcher, Sukkerfri, Kongen af Danmark

29,95

110g

25 stk

30100043 29,95 Møn bolcher, Sukkerfri, Dameskrå 17,40 32011001

110g

25 stk

29,95 Møn bolcher, Sukkerfri, Flødekaramel 17,40 32011046 32011023

110g 25 stk 17,40 29,95 salg@moenbolcher.dk

110g

25 stk

17,40

blodsukkeret.

32011001

Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende bolcher

25 stk 17,40 110g 32011023 Møn bolcher, Sukkerfri, Rabarber

29,95

kerfri, Blandende bolcher

, Sukkerfri, Stærk lakrids

110g

, Sukkerfri, Althea

Sukkerfri, Banan-lakrids

krids

32011036

kerfri, Althea Sukkerfri, Citron

32011037

Sukkerfri, Bismarck

25 stk

29,95 Møn bolcher, Sukkerfri, Grønne 17,40 32011064 32011047 ugler

110g

25 stk

17,40

29,95

110g

25 stk

17,40

29,95 110g

32011023

Vi sø1 På 25 stkde 25 stk 1 32011031 25 stk blods 25 stk 1 25 stk

32011064 25 stk 1

Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende bolcher

110g

25 stk

17,40

110g 29,95 110g

Møn bolcher, Sukkerfri, Rabarber

110g

25 stk

17,40

29,95 110g

Møn bolcher, Sukkerfri, Stærk lakrids

110g

25 stk

17,40

29,95 110g 32011036 25 stk

25stevia stk 17,40 og 29,95 110g 32011023 Møn 25 stk 17,40 29,95 110g vores sukkerfrie bolcher sucralose. bolcher, Sukkerfri, Rabarber Vimed søder vores sukkerfrie bolcher stevia og sucralose. 29,95 110g 25 stk 17,40med stk 17,40 29,95 og sucralose. 32011064 Møn bolcher, Sukkerfri, Stærk25 lakrids 25 stk 17,40 110g i forhold På110g denne måde opnår man det mindste til 29,95 erids måde opnår man det mindste udfald i forhold til 29,95 udfald 25 stk 17,40 110gMøn Bolcher kerfri, Rabarber Kostervej 2 4780 Stege Tlf.: +45 55 81 01 01 110g 29,95 Althea25 stk . 17,40 32011031 110g 25 stk 17,40 29,95 blodsukkeret ald i forhold til Møn bolcher, Sukkerfri, keret . kerfri, Stærk lakrids 25 stk 29,95 110g 17,40 25 stk 29,95 110g 17,40 29,95 110g 25 stk 17,40

, Sukkerfri, Rabarber

29,95

32011064 32011031

32011036

Møn bolcher, Sukkerfri, Stærk lakrids Møn bolcher, Sukkerfri, Althea

Møn bolcher, Sukkerfri, Banan-lakrids

110g

25 stk

17,40 29,95 Møn bolcher, Sukkerfri, Hindbær 32011048 32011031

110g

25 stk

29,95 Møn bolcher, Sukkerfri, Kongen af Danmark 17,40 32011059 32011036 32011043 Møn Sukkerfri, bolcher, Sukkerfri, Citron Møn bolcher, Banan-lakrids

Møn bolcher, Sukkerfri, Althea

32011037

Møn bolcher, Sukkerfri, Bismarck

Møn bolcher, Sukkerfri, 110g Banan-lakrids 25 stk 17,40 29,95 32011037 30100043 Møn Sukkerfri, bolcher, Sukkerfri, Dameskrå Møn bolcher, Bismarck 25 stk 17,40 110g 32011001 Møn bolcher, Sukkerfri, bolcher 25 stk 17,40 29,95 25 stk Blandende 110g 17,40110g 25 stk 29,95 110g Sukkerfri, 17,40 25 stk 29,9529,95 17,40 Møn bolcher, Sukkerfri, 110g Bismarck 32011043 32011046 Møn bolcher, Citron Flødekaramel Møn bolcher, Sukkerfri, 32011023 Møn bolcher, 25 stk 17,40 25 stk 29,95 110g 110g 17,40 25 stk 29,9529,95 110g Sukkerfri, 17,40 Møn bolcher, Sukkerfri, Citron 25 stk Rabarber 17,40110g 110g 29,95 25 stk 17,40 29,95 110g 25 stk 17,40

110g 110g 110g

25 stk

1

110g 25 stk 17,40 32011001 29,95 110g Møn bolch salg@moenbolcher.dk 25stk stk 25 110g 32011037 1

110g

25 stk

29,95

17,40

32011023 29,95 110g 25stk stk bolch1 25 110g Møn 32011043

32011064 25stk stk 110g 25 bolch1 110g Møn

3010004

25 110g Møn 25stk stk 110g bolch1 32011031

29,95 kkerfri, Blandende 32011043 bolchermed stevia og sucralose. 25 110g 32011046 Sukkerfri,Banan-lakrids Dameskråbolcher Møn Sukkerfri, bolcher, Sukkerfri, Grønne ugler kkerfrie 30100043 32011047 25stk stk 1 110g kerfri, Møn bolcher, Dameskrå 32011036 Møn bolch 110g 25 stk 1 32011064 Møn 25 stk 17,40 29,95 Kostervej 4780 Stege29,95Tlf.: +45 55 81 01 01 salg@moenbolc 110g 30100043 32011048 Møn MønBolcher bolcher, Sukkerfri, Hindbær bolcher, Stærk lakrids 25 stk 17,40 25 stk 2 17,40 110g 110g Sukkerfri, 29,95 Sukkerfri, Flødekaramel 32011047 110g 25 stk 3201104617,40 Møn110g bolcher, Sukkerfri, 25 stk Flødekaramel 29,95 25 stk 17,40til 110g 25 stk 29,95 17,40 110g 17,40 kkerfri, Rabarber Møn bolcher, Sukkerfri, Dameskrå 29,9532011059 110g29,9525 stk pnår man det mindste udfald i forhold Møn bolcher, Sukkerfri, Kongen af Danmark 32011037 bolch1 kerfri, Bismarck 25 stk 110g Møn 25 stk 17,40 110g Sukkerfri, Sukkerfri, Grønne ugler 25 stk Althea 29,95 32011031 Møn bolcher, 110g 32011048 25 stk 110g 17,40 29,95 32011047 Møn bolcher, Sukkerfri, Grønne ugler 25 stk 29,95 17,40 110g 32011043 Møn bolch 25 stk 17,40 25 stk 110g 17,40 32011046 29,95 Møn bolcher, Sukkerfri, Flødekaramel 110g 29,95 mel 110g 25 stk 17,40 110g 29,95 rSukkerfri, Kostervej 4780 Stege Tlf.: +45 55 81 01 01 salg@moenbolcher.dk kerfri, Citron Hindbær 25 stk 29,95Møn kkerfri, Stærk2 lakrids 25 stk 29,95 110g 17,40 110g 32011059 25 stk Kostervej Stege 29,95 Tlf.: +45 55 81 01 01 salg@moenbol 3201104817,40 MønBolcher bolcher, Sukkerfri, Hindbær 252stk478017,40 110g 32011036 Møn bolcher, Sukkerfri, Banan-lakrids Sukkerfri, Kongen af Danmark 30100043 25ugler stk 110g 25 stk Kongen 29,95 25 stk 17,40 17,40 17,40 29,9529,95 Møn 110g bolcher, Sukkerfri, af Danmark bolcher, Sukkerfri, Grønne gler 25 bolch stk 110g Møn 25 stk Møn 29,95110g 110g 32011047 17,40 29,95 110g 25 stk 17,40 32011059 kerfri, Dameskrå 29,95 110g 25 stk 17,40 kkerfri, Althea 32011037 Møn bolcher, Sukkerfri, Bismarck 25 stk 110g 17,40 29,95 32011046 Møn bolch 110g 25 stk 29,95 17,40 Møn Bolcher Kostervej 2 4780 Stege Tlf.: +45 55 81 01 01 salg@moenbolcher.dk 32011048 110g Møn Hindbær 25 stk 17,40 29,95 2 4780 Stege Tlf.: +45 55 81bolcher, 01 01Sukkerfri, salg@moenbolcher.dk stk 25 29,95 110g de bolcher 17,40 32011043 Møn bolcher, Sukkerfri, Citron25 29,95 stk 17,40 110g 25 stk 17,40 110g 25 stk Møn 110g 32011059 17,40 kerfri, Flødekaramel 29,95 32011047 Møn bolch f Danmark 25 stk 17,40 29,95 Bbolcher, olchSukkerfri, er 110g uKongen de25nafstkDanmark su17,40 kke r 29,95 110g 25 stk29,9517,40110g 29,95 kerfri, Banan-lakrids 30100043 Møn bolcher, Sukkerfri, Møn 32011048 MønBolch bolch 25 stk 29,95 110g 25 stk 25 29,95 29,95 17,40 17,40 110gDameskrå stk 17,40 110g kerfri, Grønne ugler 25 stk 29,95 110g 17,40 Møn bolche 32011059 29,95 110g 25 stk 17,40 kerfri, Bismarck 110g 25 stk 17,40 29,95 Møn bolcher, 110 stk 17,40 g 25 Kostervej Tlf.: +45 55 81Sukkerfri, 01 110g 01Flødekaramel salg@moenbolcher.dk krids kerfri, Hindbær2 4780 Stege 32011046 25 stk 29,95 29,95 17,40 29,95 110g 25 stk 17,40 29,95 110g 25 stk 17,40 32011047 Møn bolcher, Sukkerfri, Grønne ugler kerfri,Kongen Citron af Danmark 25 stk29,9517,40 29,95 110g 17,40 kerfri, stk 110g stk 25 110g 25 17,40 29,95 110g 25 stk 29,95 17,40 Møn Bolcher Kostervej 2 4780 Stege Tlf.: +45 55 81 01 01 salg@moenbolcher.dk 32011048 Møn bolcher, Sukkerfri, Hindbær 29,95 110g 25 stk 17,40 25 stk 29,95 110g 17,40 kerfri, Dameskrå Møn bolcher, Sukkerfri, Kongen af Danmark 29,95 110g 25 stk 17,40 32011059 29,95 110g 25 stk 17,40 akrids 29,95 110g 25 stk 17,40 25 stk 17,40 110g 29,95 29,95 110g 25 stk 17,40 kkerfri, Flødekaramel 110g 25 stk 17,40 29,95 25 stk 17,40 29,95 110g 29,95 110g 25 stk 17,40 kerfri, Grønne ugler 29,95 110g 25 stk 17,40 110g 29,95 25 stk 17,40 29,95 Kostervej Tlf.: +45 55110g 81 012501 salg@moenbolcher.dk stk 17,40 Hindbær2 4780 Stege åkerfri, 110gaf Danmark 25 stk 17,40 29,95 01 Kongen salg@moenbolcher.dk kerfri, 25 stk 17,40 29,95 stk 17,40 110g 25 amel Vi søder vores sukkerfrie bolcher med stevia110g 29,95 Vi søder vores sukkerfrie bolcher med stevia og sucralose. 29,95 110g 25 stk 17,40 25 stk

i r f r e k k u S

ØNSKER DU EN FIRMAELLER LOGO LØSNING ER DET OGSÅ EN MULIGHED

www.moenshop.dk

29,95 110gudfald og sucralose. denne måde opnåri forhold man17,40 det På denne måde opnårPå man det mindste til mindste udfald i forhold til blodsukkeret. . 110g 25 stk 17,40 29,95 Tlf.: +45 55 81 01 01 salg@moenbolcher.dk r2 4780 Stegeblodsukkeret

ugler

af Danmark 32011001

Møn bolcher, Sukkerfri, Blandende bolcher

110g

25 stk 25 stk110g 17,40

29,95 29,95

17,40

32011023

Møn bolcher, Sukkerfri, Rabarber

110g

25 stk

17,40

29,95

32011064

Møn bolcher, Sukkerfri, Stærk lakrids

110g

25 stk

17,40

29,95

32011031

Møn bolcher, Sukkerfri, Althea

110g

25 stk

17,40

29,95

35


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Opskriften er til 1 drink. En simpel sirup 100 gr sukker 1 dl vand Varm vand og sukker over mellem varme i en tykbundet gryde. Blandingen skal simre, men ikke koge. Når sukkeret er opløst, har du en basis sirup, som kan bruges i mange forskellige cocktails. Hæld evt. blandingen i en flaske og sæt den i køleskabet til den skal bruges.

Kandiserede tranebær til pynt

Opskrift af Rasmus Kjær

350 gram friske tranebær 1 dl basis sirup 1 dl sukker

r e TranebæM ul Den almindelige Moscow Mule er forlægget for denne julecocktail.

At den mere er et udtryk for amerikansk jul end russisk fornægter sig ikke, for på den anden side af Atlanten er tranebær en vigtig juleingrediens. Udover friske tranebær skal du bruge en hjemmelavet sirup, gingerbeer, spiced rom, tranebærjuice og kandiserede tranebær. Vær opmærksom på, at det tager lidt tid at lave sirup og de kandiserede tranebær, så lav disse dagen før.

36

1. Læg bagepapir på en bageplade og stil en bagerist med smalle riller ovenpå så bærrene har et sted at dryppe af og tørre ind. 2. Hæld sirup i en skål og vend tranebærrene i. 3. S aml dem op med en hulske og lad dem dryppe lidt af inden du lægger dem på risten. 4. Lad dem stå i køleskabet en halv times tid til de er blevet godt klistrede. 5. H æld sukker i en skål og vend forsigtigt bærrene i, indtil de er dækket af sukkeret. 6. S æt dem på køl en time før de skal bruges.

Tranebær Mule 5 cl tranebærjuice · 10 cl gingerbeer 5 cl spiced rom · 5 cl basis sirup · Masser af is 1. K om en håndfuld is i et glas – gerne en af de kobberkopper, som sædvanligvis bruges til Moscow Mule, der holder cocktailen iskold. 2. Hæld tranebærjuice, gingerbeer, rom og sirup i en shaker og mix. 3. H æld i koppen, pynt med de kandiserede tranebær og server med det samme.


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Overnatning tæt på oplevelserne året rundt

Giv det populære Danhostel Gavekort i julegave Kom i julestemning og glæd dine nærmeste med et gavekort til

Vælg selv beløbet fra 200 kr.

oplevelser og unikke overnatninger på Danhostels i hele Dan-

Nemt at købe med gratis fragt

mark. Gavekortet kan anvendes på alle 63 Danhostels - lige fra den prægtige strandvejsvilla i Helsingør med udsigt til Kronborg

Gavekortet er gyldigt i tre år

til den smukke kommandørgård fra 1700-tallet på Rømø.

BESTIL DIT GAVEKORT PÅ

63

/ GAVEKORT

Danhostels i hele Danmark

37


Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

Jule

GLØGG Forberedes minimum en uge i forvejen (og gerne længere) • 1/2 flaske brun rom • 500 gram rosiner • 500 gram hakkede mandler • Lad rosiner og mandler ligge i rom så længe,det er muligt.

• 1 fl rødvin • 1 økologisk appelsin • 1 kanelstang • 2 laurbærblade

• 2 stjerneanis • 1 lille rød chili • 1 tsk hel allehånde • 5 nelliker

• Rødvin varmes op til max 50 grader ogkrydderierne tilsættes. • Lad det trække nogle timer, inden vinen sigtes fra. • Bland rom/rosin/mandelblandingen med rødvinen og varm det hele op. • Serveres optimalt ved 70 grader.

Opskrift af Rasmus Kjær

BIBLIOTEKERNES FILMTILBUD

WALLIS & EDWARD

SINK OR SWIM

PARASITE

Find næsten 3.000 nøje udvalgte spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm på Filmstriben.dk. Se dem på tablet, mobil, computer, med Chromecast/Airplay eller på Apple TV 4. Få et login på dit bibliotek, hvis du ikke allerede har et. 38


AnnoncetillÌg ¡ Sponsoreret indhold

39


Profile for partnermedier

Femina Jul  

Femina Jul