Page 1

ANNONCETILLÆG MARTS 2019 · #2

MØDER & KONFERENCER GREVINDE ALEXANDRA

GOD

MØDEETIK!

KOPIER EN

GOD EVENT! IDEERNE ER LIGE TIL AT BRUGE...

SÅDAN HAR I ALDRIG

HOLDT MØDE FØR SE ALLE MESSENS UDSTILLERE PÅ SIDE 19

,?76 QRUGLF TLL[PUNZ L]LU[Z

THY[Z

)LSSH*LU[LY2¥ILUOH]UMESSEN ER FOR ALLE DER BOOKER:

MØDESTEDER, EVENTS, FOREDRAG, CATERING OG OVERNATNING


2

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Messen er for alle, der booker mødesteder, events, overnatning, foredrag, catering m.v.” planlægger og arrangerer møder, konferencer og events.

S

kandinaviens største, årlige branchemesse er blevet international og har derfor skiftet navn til Nordic Meetings & Events Expo 2019. I år vil der være flere internationale top-speakere blandt foredragsholderne, og dørene er åbnet op for mødeplanlæggere ikke kun fra Skandinavien, men også fra det øvrige Europa. Deltagelse er gratis. Nordic Meetings & Events er en oplevelsespræget fagmesse, hvor gæsterne gennem direkte kontakter, foredrag og involverende happenings hos udstillerne bliver klogere både på typerne af mødesteder og på alt det, der sker i og omkring et møde, en konference eller et event. Ud over de mange mødesteder, man kan besøge på messen, er der også udbydere af service og aktiviteter inden for involvering, indretning, catering, workshops, teambuilding, teknik m.v. Gæster får en levende forsmag på, hvad der sker, og hvad man kan inden for møder, konferencer og events lige nu. Det sker Begge messedage vil der være foredrag fra morgen til aften. I år krydret med internationale speakere. Der er over 300 udstillere fra mødesteder, eventudbydere og leverandører af de ting og metoder, som gør møderne bedre, sjovere, mere involverende og fagligt relevante.

Den 27. marts afsluttes messedagen med et stort awardshow med cocktails, show og frem for alt den fælles fejring af de otte vindere af Møde & Event Award. Deltagelse i branchefesten er gratis for messens gæster og udstillere. Tid, sted og transport Nordic Meetings & Events Expo afholdes i Bella Center, Hal H (Indgang Øst) den 27. marts fra kl. 09.00 - 16.00 og den 28. marts fra kl. 09.00 - 16.00 med Awardshow på åbningsdagen den 27. marts kl. 16.30 - 19.30. Gæster fra Jylland og Fyn tilbydes gratis bustransport til og fra messen. Gæster i egen bil kan benytte en af de 250 gratis p-pladser foran Indgang Øst samt Bella Centers øvrige P-område (mod betaling). Mad og drikke På Nordic Meetings and Events Expo 2019 er der rig mulighed for at få stillet sulten hele dagen igennem. I Food Corner er der et bredt udvalg af smagsretninger, som spænder fra sunde salater til italienske ”bestsellers” og spændende fortolkninger af klassiske retter fra ”Over in the States”. I de fire loungeområder serveres gratis Peter Larsen kaffe og lidt lækkert til ganen gennem hele dagen. Tilmelding Der er fem kategorier for tilmelding, som foretages på messens egen hjemmeside nmee.dk. Tilmelding kan ske til enten den ene eller begge dage. Det sidste tilrådes, da det kan være svært at nå det hele på bare én dag. Man finder hurtigt sin egen kategori gennem tilmeldingssystemet Conference Manager.

,?76 QRUGLF TLL[PUNZ L]LU[Z

Se mere om Nordic Meetings & Events Expo på nmee.dk hvor du også kan tilmelde dig.

THY[Z

)LSSH*LU[LY2¥ILUOH]U

Foto: Sine Nielsen

VELKOMMEN TIL NORDIC MEETINGS & EVENTS EXPOGrevinde Alexandra:

TAG ÆGTHEDEN OG ETIKKEN MED IND I MØDET G revinde Alexandra er blandt foredragsholderne på Nordic Meetings & Events Expo 2019. Hun vil blandt andet fortælle om et af sine bedste møder, som har været et møde med fællesskabet i Danmark. Grevinde Alexandras holdninger til samværet med andre mennesker kan hun let overføre til et forretningsmøde. ”Man skal have ægtheden og etikken med sig ind i mødet. Uanset om man er 8 personer i et mødelokale eller 800 til en stor konference,” siger hun. ”Kernen i god opførsel er det etiske lederskab. Virksomheden skal opføre sig ordentligt. Og som repræsentant for virksomheden må alle være 100% Kernen i god opførsel er etiske. Beslutningerne må være etiske, og man må aldrig gå på kompromis med sine etiske holdninger,” det etiske siger grevinde Alexandra lederskab

Det autentiske skaber fællesskab ”Hvis man er sig selv og ikke forsøger at være noget, man ikke er – hvis man er ærlig og oprigtig, så kan man hurtigt se kernen i noget. Så bliver betydningen og meningen meget mere enkel og tydelig. Det gælder både i private og professionelle møder med andre,” siger grevinde Alexandra. Præcis den holdning og personlige erfaring står bag grevinde Alexandras valg af ”Mit bedste møde”, som hun også vil fortælle om i sit foredrag på messen. For i det møde oplevede hun ikke alene fællesskabet, hun oplevede også ærligheden, ægtheden og åbenheden. Dog ikke uden at overskride sine egne grænser. Foredraget med titlen ”Mit lykkelige land” finder sted i ”Inspiration Hall” torsdag den 28. februar kl. 14.30 – 15.10.

KOLOFON Ansvarshavende redaktør Henning Andersen, henning@partnermedier.dk Projektleder August Heinisch, august@partnermedier.dk Fotografer Vicki Maddison · Sine Nielsen · Colourbox Vi tager forbehold for evt. trykfejl og farveafvigelser.

Journalister Karin Feit Almberg, Pia Bundgaard Hansen og Jon Arskog · jon@partnermedier.dk Design og produktion Mogens Lauridsen · mogens@partnermedier.dk og Julie Sonne · @partnermedier.dk Partnermedier

Udgiver Distribueret i samarbejde med Berlingske Media Næste nummer udkommer september 2019.


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

— RADISSON BLU MØDER MED BYENS BEDSTE UDSIGT 14 MØDELOKALER, PLADS OP TIL 1.750 MØDEDELTAGERE, FLEKSIBLE MØDEFACILITETER, 544 VÆRELSER PÅ 26 ETAGER MED UDSIGT, 3 RESTAURANTER & 2 BARER OG 390 PARKERINGSPLADSER.

S C A N D I N AV I A — radissonblu.com

Radisson Blu Scandinavia Hotel scandinavia.meetings.events@radissonblu.com T: 33 96 52 00

3


4

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Møder er en alvorlig sag...

-M  EN DET SKAL VÆRE SJOVT

M

øder er en alvorlig sag - og i Danmark omsætter møder og konferencer for 26 milliarder kroner via hoteller, konferencecentre, restauranter, eventbureauer, foredragsspeakere, taxaer og alle de andre aktører, der lever godt af danske og udenlandske konferencegæster. Men det er nu ikke derfor, møder skal tages alvorligt. Man kan jo ikke måle møder og konferencers værdi på noget så simpelt som 26 milliarder. For hvad er værdien af det netværk, der skabes mellem f.eks. forskere i kongreslokalet? Hvad er værdien af den kultur, kolleger styrker hinanden i, når de er sammen - men væk fra arbejdsstedet? Og hvor stor og stærk er kommunikationen mellem ledelsen og medarbejderne, når mail-memoerne erstattes af et eksternt medarbejderseminar? 26 milliarder er peanuts! Det allervigtigste for et møde Den væsentligste værdi skabes, når mødet bliver sjovt, nærværende og vigtigt for deltagerne. Det er derfor, vi inviterer til Nordic Meetings & Events Expo. For at hjælpe med at skabe de værdifulde møder. For at inspirere til de mest tilfredse mødedeltagere. For at styrke kulturen, kommunikationen, glæden, vidensdelingen, forskningen, samværet, salget og alt muligt andet værdifuldt i danske og udenlandske virksomheder. Hvis du arbejder med at udvælge leverandører til møder eller planlægge indholdet, - så finder du ikke et bedre sted at finde inspiration og leverandører end Nordic Meetings & Events Expo. Sammen skaber vi to knaldhamrende gode dage, hvor vi går trætte, glade – men sprængfyldte af ny energi – hjem. Du er så velkommen. Christian Guldager Direktør

Ved hvert af de enkelte mødesteder i Konference. dk kan du se et galleri med fotos fra lokaler, restaurant, faciliteter m.v.

GØR DIT SØGEVÆRKTØJ PERSONLIGT

Når du har indkredset sted, størrelse, type, aktivitetsmuligheder m.v., finder Konference.dk selv de mødesteder, der opfylder samtlige dine krav. Konference.dk præsenteres på Kursuslex’ stand på Nordic Meetings & Events Expo. Af Karin Feit Almberg

Kursuslex

G

Gæsterne på Nordic Meetings & Events Expo er gode indkøbere. Sidste års gæster var involveret i indkøb af:

80%

booker arrangementer på mødesteder

56%

anvender event/ teambuilding-bureauer

39%

indkøber foredragsholdere

31%

bestiller catering

27%

arrangerer transport til/fra mødestedet

22%

indkøber reklameartiker

19%

lejer eller køber AV-udstyr

33%

planlægger gruppe-/forretningsrejser i udlandet

rundprincippet for Konference.dk er at finde og vise de mødesteder, som opfylder samtlige krav til f.eks. geografi, pris, størrelse, overnatningsmuligheder, aktivitetsmuligheder m.v. fra møde til møde. Du angiver dine krav, og Konference.dk viser alle de steder, der opfylder kravene. Og kun dem. Det er altid spændende at se, hvad der dukker op af nye muligheder, som man slet ikke havde tænkt på! Hvert mødested er vist med fotos fra lokaler, restaurant, omgivelser, værelser m.v. Og du kan hurtigt se faciliteter, kontaktdata, lokale events m.v. I basisversionen, der er gratis, kan du starte en søgning ud fra omkring 100 søgekriterier, hvoraf geografi, størrelse og type af mødested er de mest brugte. Egne særaftaler i systemet Hvis du har indgået særaftaler med et eller flere mødesteder, kan aftalerne lægges ind i systemet, sådan at Konference.dk altid viser de steder, hvor du har særaftaler først.

I den udvidede version er der også mulighed for at hente statistik på den omsætning, din virksomhed har lagt hos aftalepartnerne, således at man bliver endnu bedre ”klædt på” til næste års aftale-forhandlinger. Endvidere sikrer det en langt bedre anvendelse af de rabatter, I har opnået. Få svar med det samme Hvis du aldrig har prøvet denne søgebase før, så gå ind på Konference.dk lige nu og søg efter et mødested, som f.eks. har plads til 200 mennesker i Nordsjælland. Eller 400 gæster i Trekantsområdet. Alt er muligt. Angiv om du vil have tilknyttet teambuilding, overnatning eller f.eks. kun vil se steder med statsaftaler. Du kan også søge efter et lille, utraditionelt mødested ved vandet, med værelser til f.eks. 20 deltagere. Når du har fundet det perfekte sted, kan du med det samme sende en forespørgsel og få svar inden for få timer. Du kan også vælge at få personlig hjælp af rådgiverne hos Konference.dk, hvis du fortæller lidt om dine forestillinger og behov. Booking via Konference.dk koster intet. Uanset, om du får hjælp eller hellere vil klare det selv. Få en personlig Konference.dk guide på besøg Konference.dk har underviserne, som gerne kommer ud og viser dig, hvordan du bruger sitet, mens du sidder ved din egen computer. Måske har du en konkret booking som case. Underviseren kan samtidig hjælpe dig med at lægge eventuelle særaftaler ind i systemet. De steder, som er omfattet af prisaftaler, vil herefter komme frem på skærmen som de første forslag, når der foretages en søgning efter login.


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

Fantastisk beliggenhed i smukke omgivelser 12 km fra Københavns centrum Tæt på S-tog Åbnet som hotel og konferencested i maj 2009 Maks. plads ved stolerækker 100 pers. Maks. plads ved borde 65 pers. 6 grupperum 8 mødelokaler Flere forskellige typer mødepakker Moderne AV-udstyr 23 værelser, alle i rolige omgivelser Gratis parkering Masser af mulighed for teambuildingsaktiviteter Hyggelig Slotsbar Hjemmelavet mad Engagerede medarbejdere Smukke selskabslokaler Mere end 250 års historie

KONFERENCER

SELSKABER

Dagmøde fra 8 - 17 pr. person kr.

895,-

med fuld forplejning hele dagen

SØNDAGSBRUNCH

Bernstorff Slot • Jægersborg Allé 93 • 2820 Gentofte • tlf. 3963 1080 • info@bernstorffslot.dk • bernstorffslot.dk

5


6

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

ÉN INDGANG TIL NORDSJÆLLANDS

BÆREDYGTIGE MØDESTEDER ’Unikkemoedesteder.dk’ er nem, enkel og gratis onestop-service til mindeværdige og bæredygtige møde- og konferencesteder i Kongernes Nordsjælland.

11 Unikke mødesteder i Kongernes Nordsjælland 93 møderum / 9 auditorier / 111 gruppelokaler / 945 værelser / op til 4509 deltagere / op til 5609 spisepladser. Havgaarden Badehotel Beliggende i Heather Hill ved Vejby Strand. Byder sig til med italiensk køkken, strand i baghaven og 18 værelser. Marienlyst Strandhotel Beliggende ved Øresund i Helsingør. Direkte udgang til strand og adgang til strandspa, sanserum og motionsafdeling. Konventum Konventum beliggende i Helsingør ud til Øresund. Lokaler med plads til op til 250 deltagere. Har landets største private moderne kunstsamling. Kronborg Slot Møder og konferencer i de selv samme lokaler, som konger og adel – og Hamlet – gennem tiderne har haft sin gang i. Refugium Smidstrup Strand Lille intimt konference- og retrætecenter med plads til nærvær, indhold, fordybelse og stilhed. Hotel Hillerød Beliggende i Hillerød ved siden af Frederiksborg Centret. Fokus på den gode mad og let adgang til kulturelle begivenheder.

M

indeværdige og bæredygtige oplevelser er ’top of mind’ hos netværket Unikke mødesteder i Kongernes Nordsjælland, men devisen, at det skal være enkelt og ligetil at planlægge og booke et arrangement, er det i høj grad også. Det siger leder af Visit Nordsjællands netværk Unikke Mødesteder for hotel og konferencecentre, Cristel Mydske. ”Vi har et stort fokus på selve den oplevelse gæsterne skal have, men hvis vi ikke gør det nemt for mødebookerne, så kommer vi ingen vegne.” Gennem netværket repræsenterer hun 11 mødeog konferencesteder med overnatningsmuligheder i Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Gribskov og Fredensborg kommuner. Steder, der alle på hver sin vis er unikke, og som har det gode værtskab, bæredygtighed og mindeværdige oplevelser i fokus. ”Unikkemoedesteder.dk er den digitale indgang, der gør det nemt at skabe overblik, men man kan også helt trygt ringe direkte til mig med forespørgsler på mulighederne. Så vil jeg sammenstykke et program sammen med mødestederne og komme med et tilbud, der matcher ønsker og behov. Derefter inviterer vi på en tur til de steder, der er tale om, så mødebookeren kan se, hvad der er i vente. Vi holder mødebookeren og den mødeansvarlige i hånden hele vejen igennem planlægningen og selve eventet, og den ydelse vi leverer i sekretariatet, er helt gratis,” siger Cristel Mydske. Tag med på udflugt Hun gør i øvrigt opmærksom på, at man på messen Nordic Expo Meetings & Events 2019 kan tilmelde sig en tur ud at opleve stederne. Det sker med tre forskellige gratis udflugter i april og maj, der tilsammen bringer interesserede omkring de 11 unikke mødesteder i Nordsjælland. ”Vi må jo vise, hvad det er vi kan. Vores steder

har natur, højt til loftet og den gode mad i højsædet, men det er blandt andet også steder, der bærer deres eget stykke Danmarkshistorie. Og så er det jo sjovt blandt andet at se, hvad det er, man kan på en færge midt på Øresund, en færge der i øvrigt er el-drevet,” siger hun.

Vi har et stort fokus på selve den oplevelse gæsterne skal have, men hvis vi ikke gør det nemt for mødebookerne, så kommer vi ingen vegne.

Unik natur og kultur ”En ting er, at de alle har den storslåede natur i form af enten havudsigt eller skov, men det er også kulturelt fantastiske steder. Det er steder, som Kronborg, Konventum, Kulturværftet og Frederiksborgcentret – og deres nye multiarena, der alle byder på hver deres kulturelle indslag. Og så har vi steder, som bare har en rigtig god historie som Pharmakon Konferencecenter, kulinariske oplevelser som Hotel Hillerød, wellness som Hotel og konferencestedet Marienlyst, intimitet og beliggenhed i vandkanten som Refugium Smidstup Strand og Hotel Havgaarden,” forklarer hun og understreger, at der stilles de samme høje kvalitetskrav til alle stederne. Det er krav til deres beliggenhed – ikke mindst i forhold til naturen, deres bæredygtighed, deres kulinariske formåen, deres kapacitet, det kulturelle og det de kan supplere hinanden med. Samarbejder om events Som samarbejdende netværk kan Unikke Mødesteder således opfylde de flestes behov og tilbyde mange forskelligartede møder og konferencer. ”Medlemmerne samarbejder fuldstændigt, hvilket er ret unikt i og med, at de jo i bund og grund er konkurrenter. Men de ser altså ikke sig selv som det, men i høj grad som hinandens forudsætninger,” siger Cristel Mydske. Tilsammen kan man i netværket således huse og bespise 5.600 gæster, hvilket betyder, at Unikke Mødesteder også kan byde sig til ved større arrangementer.

Bymose Hegn Firestjernet konferencecenter i Helsinge med indbydende natur og plads til 150 personer. Overnatning i lyse enkeltværelser. Pharmakon Konferencecenter Stort konferencecenter i Hillerød med lokaler i alle størrelser og passion for forplejning. Hele 6 kokke og 2 konditorer har job på centret. Frederiksborg Centret – Nye multiarena Bespisning af op til to tusinde deltagere. FrederiksborgCentret i Hillerød lægger hus til konferencer, koncerter og teater m.m. Kulturværftet og Toldkammeret Kulturens værktøjskasse tages i brug, når der her stilles skarpt på problemstillinger og potentialer til møder- og konferencer. Helsingør, når det er skævt og anderledes. Four Sea Og så til søs. En anderledes møde- eller konferenceoplevelse får man midt i grænsevandet mellem Danmark og Sverige.

Se mere på om de unikke mødesteder www.unikkemoedesteder.dk Cristel Mydske tlf: 41786776 cmy@visitnordsjaelland.dk


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

7


I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Vicki Maddison

8

FOREDRAGSPROGRAM PÅ NORDIC MEETINGS & EVENTS EXPO 2019

Eventzonen Showtech er vært på Eventzonen og præsenterer samarbejdspartnere, cases og ny teknik både 27. og 28. marts. Mød nogle af de dygtigste eventspecialister og hør, hvordan de kan tilføre dit arrangement en ekstra dimension. Bliv inspireret til idéudvikling, planlægning og eksekvering. Du kan deltage i en musikalsk event, når Jørgen Thorup (tidligere keyboard-spiller i Shubidua) og Hans Fagt, professionel trommeslager med bl.a. Kim Larsen og Bellami, giver smagsprøver på engagerende workshops til at fremme innovation, samarbejde, ledelse og kreativitet. Oplev Jørgen Thorup 27. marts og Hans Fagt den 28. marts.

Tech Lounge Tech Lounge præsenterer nye og spændende tekniske løsninger til bedre møder både den 27. og 28. marts. Opfindere og virksomheder præsenterer egne nye produkter og TV2-værten og gadgeteksperten, David Guldager, styrer scenen og spørgsmålene.

Learning Lounge – by MPI Det danske chapter af den internationale forening af mødeplanlæggere, MPI, er værter i Learning Lounge, hvor det handler om at blive klogere og dygtigere til at skabe møder og events. Onsdag d. 27. marts • ”Den oplevelsesbaserede faglige event” med formanden for MPI, Anne Dalgaard • ”Hvordan vi designer events i fremtiden” – sådan at også den ny generation gider deltage. Amanda Fellov, hører til den ny generation af planlæggere. • ”Møder i bevægelse” og om service design, der kan optimere møder og events med Karin Fink - Lektor ved CPH Business. • ”Mere værdi og afkast af møder” med Claus Sneppen, manden bag Morgendagens Møder og Greatermeetings.dk Torsdag d. 28. marts • ”Social Media – How to use them to create results” med Miquel Neves – social media-ekspert og foredragsholder. Engelsksproget indlæg. • “The power of Presentation and Pitch” med Christopher Rycroft, kendt international speaker. Engelsksproget indlæg.

GRATIS TOPFOREDRAG i to dage på fire scener.

Se tider og steder på www.nmee.dk/program

Inspiration Hall Bliv provokeret, glad, klogere og nyd top-speakere i det store foredragsområde, Inspiration Hall. I år er der flere internationale topnavne på scenen i Inspiration Hall. Der er også en grevinde. Onsdag d. 27. marts • ”Fucking flink” – Lars AP - om, hvorfor vi danskere vælger at være mugne, når vi hellere skulle være flinke • ”Den ubekymrede medarbejder” – Maiken Juul - har fundet de værktøjer, der skal til for at slippe grublerierne og tale pænt til sig selv. • ”Mindre snak – mere værdi” - Bastian Overgaard har opdaget et skjult potentiale i stilheden, som kan udnyttes til at øge effektiviteten i møder. • ”Sociale medier” – Amalie Lyhne – om de sociale medier, der fuldstændig har ændret vilkårene for den offentlige debat – på godt og ondt. Torsdag d. 28. marts • ”Vind med vilje!” – verdensmester Mette Bloch – om at opnå mere energi og overskud, uanset om det er på job, i fritiden eller derhjemme. • ”Fremtidens møder og konferencer” - James Bellini – skræddersyet engelsksproget indlæg fra den internationalt anerkendt fremtidsforsker. • Connecting with people” den internationale speaker Julien S. Bourrelle, deler ud af sine kundskaber om, hvordan du skaber kontakt til andre. Engelsksproget indlæg. • Mit lykkelige land” – Grevinde Alexandra


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

GÅ MOD STRØMMEN... – og hold aktive mødepauser på kanten af Øresund

På Marienlyst Strandhotel står den på aktive pauser, unik teambuilding og opkvikkende madoplevelser Vi har alle elementerne, der giver dig og resten af mødedeltagerne masser af energi og overskud under hele konferencen. Så er I til undervandsjagt i Øresund, lerdueskydning på stranden, saunagus og havdyp, GPS-race i området eller en gåtur langs vandet, så garanterer vi gode oplevelser - uanset om I vælger en aktiv pause, fælles teambuilding eller et afslappende pusterum til konferencen.

Sundkræs - god energi hele dagen Med vores nye madkoncept Sundkræs holdes energiog koncentrationsniveauet oppe. Konceptet er skabt med øje for god og vedvarende energi dagen igennem. Dette med fokus på råvarer, der bidrager til opkvikkende mæthed, velsmag og nydelse, så konferencedeltagerne har energi til både aktive pauser og faglig fordybelse.

LÆS MERE OM MØDER OG KONFERENCER PÅ MARIENLYST.DK

Der er mange gode grunde til at vælge Marienlyst.

Marienlyst Strandhotel / Ndr. Strandvej 2 / 3000 Helsingør / T: 4921 4000 / www.marienlyst.dk

9


10

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

FLEKSIBLE RAMMER

Med sin beliggenhed midt i Aarhus og med plads til alt fra små møder til store messer, er Aarhus Congress Center kulturbyens møde- og event flagskib.

A

arhus betegnes ikke uden grund som verdens mindste storby. Byens puls er høj, ikke mindst når det gælder events, kunst og kultur. Det skyldes blandt andet byens profilering som kulturby over de seneste årtier, men ikke mindst udbuddet af centralt beliggende faciliteter Aarhus Congress Center, der er beliggende klods op ad musikhuset, rådhuset og kunstmuseet Aros, kun en kort gåtur væk fra banegården. Vil man have et møde, en konference, et awardshow, eller en anden event helt centralt i Aarhus, er alle muligheder til stede, om det er med overnatning eller ej, fortæller kongrescentrets direktør Helene Hallre der også er direktør for hotellet Radisson Blu Scandinavia Hotel som ligger under samme tag. Mulighedernes hus Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus har 234 værelser og 19 mødelokaler udover kongrescentret, som kan rumme alt fra 50.000 messegæster, 4100 koncertgæster, 1600 siddende konferencedeltagere eller 880-1000 spisende gæster afhængig af bordopstilling. ”Kongrescentret består af et meget fleksibelt rum på næsten 1800 kvadratmeter, der med en fleksibel væg kan deles op i to rum af henholdsvis 1400 og 400 kvadratmeter og dermed tilpasses alt fra banketter, produktlaunches og awardshows til landsmøder og kongresser. Med vores øvrige mødelokaler udrustet med den nødvendige teknologi til at afholde gode og effektive møder, har vi dermed faciliteter til både små og store møder og de helt store aktiviteter,” siger Helene Hallre. Både nationale og internationale events At Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus og Aarhus Congress Center er interessant som eventsted i både en national og international sammenhæng skyldes flere ting, forklarer Helene Hallre. ”For det første er Aarhus bare en spændende by at komme til med de kulturelle tilbud her er og den profil byen har fået i en både en national og international sammenhæng over de seneste årtier. For det andet har vi kapaciteten til de helt store events og kan tilbyde både bespisning og overnatning. For det tredje kommer man nemt til og fra Aarhus med tog eller fly, og man kan køre bilen helt ind til kongrescentret, der tilbyder parkering for op til 1000 biler. Men sidst og ikke mindst, gør vi det let for møde- og eventbookere at planlægge, booke og afvikle deres arrangementer,” siger Helene Hallre. Nem booking med nyt website I forbindelse med rebrandingen af kongrescentret har Aarhus Congress Center fået udviklet en ny hjemmeside, der giver mødebookerne nem adgang til at se og vælge de ønskede faciliteter, mens gæsterne får et overblik over den event de deltager i. ”Vi har været i markedet siden 1995, så vi ved efterhånden, hvad der skal til for at gøre det så

nemt for mødeplanlæggerne og gæsterne som muligt. Den nye hjemmeside gør det nemmere for planlæggerne at gøre deres arbejde og for gæsterne at finde de informationer, der gælder for netop deres arrangement. Planlæggerne bliver naturligvis taget i hånden af vores konsulenter, der følger dem til deres event er overstået, men på hjemmesiden kan de allerede tidligt i fasen virtuelt se, hvordan deres arrangementer kan komme til at se ud. De kan lære om mulighederne, opstillinger, samarbejdspartnere, mad, det tekniske setup og sikkerhedsforanstaltninger, mens mødegæsterne på det subsite, der kan skabes til dem, kan se hvor de skal være, forhold omkring overnatning, agendaen og endda også, hvilke løberuter, der er i nærheden, hvis de ønsker at snøre løbeskoene i en pause,” siger hun og konstaterer dermed, at Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus og Aarhus Congress Center under ét er mulighedernes hus på en unik placering midt kulturbyen Aarhus med personlig service og nem booking online. Helene Hallre

Aarhus Congress Center

Faciliteter • 2.000 m2 fuldt udstyrede og fleksible møde-, konference- og eventfaciliteter. • Den 1.782 m2 store sal er velegnet til messer og udstillinger. 600 m2 stor foyer med dagslys kan indgå naturligt i udstillingsområdet. • Kapacitet: 50.000 messegæster, 1.600 konferencedeltagere, 4.100 koncertpublikummer, 1000 spisende banketgæster.

Radisson Blu Scandinavia Hotel • Hotellet har 25 Mødelokaler. • 1000 parkeringspladser • 234 værelser • Beliggenhed midt i centrum ved siden af Musikhuset, AroS, Rådhuset og 500 meter fra banegård og gågaden.

Service • Personlig eventkoordinator; fra planlægning til afvikling og evaluering. • Erfaring fra 2.000 årlige møder, konferencer og events. • Koordinerer alt, der kræves til arrangementet. • Gratis One touch-konference app og event-subsite på hjemmeside Mad og drikke • Håndterer alle typer måltider fra morgenbuffet og kaffepauser til festmiddagen.

Læs mere på

www.radissonblu.com/hotel-aarhus

Læs mere på aarhuscongresscenter.dk


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

11

INSPIRERENDE MØDER I ELEGANTE OMGIVELSER Gode gennemdesignede faciliteter giver ro til fordybelse og kreativitet. Netop det er Radisson Collection Royal Hotels DNA. Verdens første designhotel, der blev designet af Arne Jacobsen, byder velkommen til møder og kulinariske oplevelser i elegante historiske omgivelser.

D

a Royal Hotel blev indviet i 1960, var det Danmarks første skyskraber, og med sine 20 etager og 69,6 meters højde var det frem til 1969 Danmarks højeste bygning. Hotellet blev tegnet og indrettet af en af Danmarks mest anerkendte designere og arkitekter gennem tiden, Arne Jacobsen. Alt ned til mindste detalje er designet og udviklet til hotellet, og det er netop, hvad der skaber den unikke oplevelse, fra sekundet man træder indenfor. Designet er hotellets DNA, som kontinuerligt videreudvikles. I 2017 og 2018 gennemgik hotellet således en omfattende renovering, der havde til formål at tænke nyt, men også at skabe en bro imellem historien, arven fra Arne Jacobsen, og den moderne livsstil. Derfor var det naturligt at indgå et samarbejde med Republic of Fritz Hansen, der i dag repræsenterer Arne Jacobsens design og et væld af moderne og nutidige designere. Det endelige resultat har givet stor anerkendelse og resulterede i tildelingen af designprisen ’Bedste restaurering 2018’, uddelt af det anerkendte amerikanske designmagasin WallPaper Magazine. I forbindelse med renoveringen er intet blevet overladt til tilfældighederne. Der er sket en sammentænkning af design, service og gastronomi, mens følelsen af at stå i designhistoriens vingesus er bevaret. Det gør Royal Hotel til noget ganske særligt, forklarer Søren Christensen, der er salgsdirektør for Radisson Collection i Danmark og på Island. Når design tænkes ind i mødet De verdenskendte designikoner 7’eren, Svanen og Ægget, der er skabt til hotellet, lægger i dag navn til mødesuiterne på hotellets 1. sal, ligesom de er tænkt ind i mange af hotellets øvrige fælles arealer og værelser, hvor de indgår i en symbiose med andre kendte designelementer. Det er således stram, perfektionistisk design-

elegance, der møder gæsten, fra det øjeblik man træder ind på lobbyens marmorbelagte gulve og bevæger sig opad den fritsvævende vindeltrappe til hotellets mødeetage på 1. sal. Når man dér møder de mange møbelklassikere, der ligger badet i blødt lys fra de smukke lamper og naturlige lyskilder, opleves en ro til fordybelse, inspiration og nærvær, mens den pulserende københavnske hverdag passerer udenfor hotellets matrikel. ”Når du træder ind i en af de 10 mødesuiter, som alle er opkaldt efter et designikon, vil du opleve en atmosfære, hvor kun din egen kreativitet sætter begrænsningerne. Her er vi til for gæsten; fra de dekadente rammer over de teknologiske løsninger til det servicemindede og professionelle personale, der sikrer en mødeoplevelse ud over det sædvanlige,” fortæller Søren Christensen. Sæt gang i sanserne Hvad enten du besøger hotellet som konferencegæst, overnattende gæst, eller blot er på udkig

efter et kulinarisk måltid i særklasse, byder Café Royal på gastronomi for enhver smag. ”Vi har bragt det nordiske islæt og det stilrene design med ind i restauranten, hvor køkkenchefen Christian Paradisi skaber udsøgte smagsoplevelser inspireret af det nordiske køkken. Vi lægger vægt på gæsteoplevelsen, og her er gastronomi og serviceniveauet i høj grad med til at fuldende oplevelsen af at færdes på et af verdens mest ikoniske designhoteller,” siger Søren Christensen. Suiter med unikke historier Overnatter du på hotellet, kan du blandt andet vælge imellem de fem signatursuiter; The Poul Kjærholm Inspired Signature Suite, The Cecilie Manz Inspired Signature Suite, The Fritz Hansen Classic Inspired Signature Suite, The Fritz Hansen Contemporary Inspired Signature Suite, eller The Arne Jacobsen Inspired Signature Suite. Som navngivningen antyder, fortæller de hver deres unikke historie, men det til trods, har de alle

nogle fællestræk, forklarer Søren Christensen. ”Fælles for dem er det tidløse skandinaviske design, de store åbne vinduespartier, der giver maksimal udnyttelse af lysindfald, og en elegant funktionalitet, som tilsammen bidrager til en sofistikeret helhedsoplevelse,” siger han og understreger Royal Hotels unikke DNA: ”Det unikke er netop sammensmeltningen mellem historien, designet, gastronomien og den centrale placering midt i Københavns pulserende byliv. For os er det et privilegie at få lov til at byde vores gæster velkommen i et univers, der i den grad bygger på kulturarv, exceptionel service og state-of-the-art design, hvor detaljegraden er uovertruffen, og hvor intet er overladt til tilfældighederne,” slutter Søren Christensen.

Radisson Collection Royal Hotel • Hotellet, der åbnede i 1960, er designet af Arne Jacobsen. Blandt andet er 7’eren, Svanen og Ægget designet til hotellet. • Møde- og konferencedelen består af 914 m2 fordelt på 10 mødelokaler, også kaldet suites, der alle er gennemsyret af Arne Jacobsens designs og til sammen har plads til op til 300 deltagere. • Hotellet er ligger skråt overfor Tivoli mellem Vesterport og Hovedbanegården. Læs mere på

www.radissoncollection.com


12

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Bernstorff Slot i aktion på messen. Foto: Vicki Maddison.

HVAD GØR ET GODT MØDE? Mad, events, udstyr, præsentationsteknik og mødelokaler. Messen viser alt, hvad der optimerer oplevelsen før, under og efter. Af Karin Feit Almberg

U

d over rammerne for et godt møde er der masser af udstillere, som viser alt det, som ligger udenom – eller inden i mødet. Alt det som styrker indholdet,

oplevelsen og resultatet. Vi har talt med nogle af de omkring 300 udstillere, som man kan møde på Nordic Meetings & Events.

MAD & MARKED:

CPH LOUNGE:

Mærk hvad indretningen gør ved dig! Når man som gæst går rundt på messen kan man ikke undgå at mærke, hvad et meget bevidst og målrettet indretningsdesign kan gøre for at underbygge en stemning. I de fire lounges og ved foredragsområderne er der synligt forskel på både møbler, farver

Spis på en ny måde og valget af design. CPH Lounge er meget bevidst om psykologien bag indretning. Intet er overladt til tilfældighederne. Mange vil nok få et lille smil på læberne, når de går ind i Tech Loungen. Og også i Learning Lounge er både design og møbler

valgt i forhold til formålet med indlæringsprocessen her. Man er sig ikke altid bevidst om, hvorfor man befinder sig godt (eller skidt) i et rum. Men CPH Lounge er. Og det er den viden, der ligger bag deres indretning.

HOTEL ALSIK:

Kom til Alsik i eget fly

”Vi glæder os til at fortælle mere om vores 4-stjernede spa- og konferencehotel Alsik i Sønderborg på messen. Alsik bliver regionens fyrtårn med udsigt over det smukke Alssund. Vi tager allerede imod reservationer, naturligvis også mens vi er til stede på messen. Alsik åbner dørene den 06. maj 2019 med 1.500 m2 stort konferenceområde. Det største mødelokale med plads til ca. 250 personer. Det vil være oplagt at kombinere mødet med adskillige spa-aktiviteter i vores 4 etagers Alsik Spa med stor indendørs pool samt en udendørs infinity pool. Vores mødegæster kan f.eks. starte eller afslutte mødet med f.eks. spabehandling eller yoga oplevelse. Hotellet råder over 190 værelser, hvoraf 90 % har udsigt til vandet. Vi

tilbyder tre forskellige restauranter. Koncepterne for alle tre restauranter bærer den anerkendte danske stjernekok, Jesper Kochs signatur. Som nyåbnet konferencehotel kan vi tilbyde vores gæster den nyeste teknologi af av-udstyr. Infrastrukturen er der også tænkt på, det er let at rejse til Sønderborg fra hele landet - lige fra tog, fly eller i egen bil. Vi samarbejder med Alsie Express, som har flere daglige afgange fra København. En mødedelegation på ca. 60 personer har mulighed for at flyve ind fra København i eget fly. På vores stand på messen kan mødeplanlæggerne deltage i konkurrencer om Alsik helhedsoplevelser som bl.a. spa-ophold,” siger Karelia M. Petersen, Hotel Alsik.

”Hos Mad & Marked laver vi anderledes catering oplevelser med Street Food og markedsstemning. Vores stand bliver i sig selv et eksempel på, hvad man kan gøre. Den bliver pyntet med vimpler, lyskæder, borde-bænke sæt og planter. Vi håber også at få en food truck med ind på messen. Det uformelle med fællesspisning er blevet populært. Folk har opdaget, at man nemmere lærer hinanden at kende på den måde, og det skaber et bedre samarbejde, når man deles om maden og kommer hinanden mere ved. Vi opererer meget udendørs, men vi laver også madmarkeder indendørs for op til 1000 mennesker. Vi har 100 aktører i vores portefølje, så man kan få mange forskellige smagsretninger eller typer af mad, og man kan vælge præcis de kombinationer, man ønsker. Vi gør meget ud af det visuelle og kvaliteten. Vi håber messegæsterne har lyst til at tage en pause hos os, så vi kan få en uformel snak over en lille øl eller vand. Der vil være folk fra vores afdeling både i København og i Aarhus, hvor vi også er repræsenteret” siger Christen Christensen, Mad & Marked København.

Vi arbejder blandt andet med energien, pauserne, åndedrættet og tonelejet Stefan Pagels, Improv Comedy Copenhagen

Fortsættes side 14


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

Byd velkommen med en personlig goodiebag Bong tilbyder papirbæreposer og goodiebags med specialtryk til netop dit arrangement – også i mikrooplag.

Velkommen Helle Skov

Vi har siden 1737 fremstillet papirprodukter i ansvarlig svensk kvalitet med fokus på bæredygtighed og livscyklus.

Velkommen

Mette Bøgelund

bong.dk

Mød os på Nordic Meetings & Events Expo, hvor du kan opleve et udvalg af vores produkter og få rådgivning om løsninger til din næste konference.

Velkommen Annette Busck

13


14

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

HVAD GØR ET GODT MØDE?

WORLD OF ADVENTURE:

Walk & drive i bjergene ”Vores navn ”World of Adventure” er perfekt til os, fordi vi tænker internationalt og kan gøre hele verden til vores venue eller destination. Det med udlandsture bliver større og større. Det efterspørges i stigende grad, men forespørgslerne er meget forskellige. Temafester er helt store lige for tiden. Generelt vil folk have mere oplevelse, og folk vil gerne lidt ud over kanten. Det er det, vi kommer til at præsentere på messen. Vi har taget en reol med, og i alle reolens rum kan man få en lille appetizer på, hvad vi kan.

Vi vil gerne tale med gæsterne om forskellen på teambuilding og teamudvikling, hvor man ved teamudvikling har strategien med ind over. Vores instruktører er med gruppen ude i lande som f.eks. Spanien, USA, Skotland og Tyskland, hvor vi kan facilitere oplevelsen og sikre, at formålet med den bliver som ønsket. Vi søger og finder steder med særlige aktiviteter. Walk & drive i bjergkæderne f.eks. Man indlærer bedre, når man er væk fra hverdagen,” siger Mia Dalbjørn Hansen, World of Adventure.

IMPROV COMEDY COPENHAGEN:

Sådan brænder du igennem til publikum ”Vi møder op med en lille scene og skuespillere på messen for at vise, hvordan man bedst brænder igennem med sin præsentation. Der bliver lejlighed til selv at prøve kunsten af og lære sig et par vigtige tricks på stedet. Vi inviterer til vores nyeste koncept: ”Improviserede Power Point præsentationer” på vores stand. Gæsterne kan deltage i et lynhurtigt træningsprogram, så de får en forsmag på, hvordan man bedst når ud til sit publikum.

DNP DENMARK:

løsninger til mødelokaler, som vi kalder for ”Sessions”. De fås i pakker, som er tilpasset størrelsen og typen af mødelokale. Men det gælder for alle ”Sessions”, at man er fri for løse kabler og dimser, man kan betjene teknikken med touch på skærmene, og man kan tilkoble systemet til virksomhedens kalendere.

”Vores stand på messen bliver fuldkommen enkel. Uden kabler og uden alle mulige dimser. Det er nemlig sådan, vores AV-løsninger er bygget op. Vi ser en ære i at gøre det nemt for brugeren. Vi lavede på et tidspunkt en analyse, som viste, at det allervigtigste for vores brugere er, at teknikken fungerer hurtigt og nemt. Og så skal man naturligvis have et klart og tydeligt billede på skærmene. Vi har derfor udviklet nogle komplette

Også uden for mødelokalet vises automatisk, hvem der har møde lige nu. Og hvis et møde går over tid, er denne information tilgængelig i alle kalendere. Teknikken er kompatibel, sådan at alt indhold kan deles trådløst. Med i pakken findes også muligheden for interaktive skærme. Man kan enten leje, lease eller eje. Og der er en serviceaftale med i købet,” siger Creative Digital – and Event Manager, Jonas Nilsson,

Teknik skal virke – ikke ses

Man kan lære at virke overbevisende i en enhver situation og derfor også tackle det uforudsete. Vi arbejder bl.a. med nervøsiteten og giver nogle metoder til at slippe fri af den. Vores skuespillere viser, hvordan det bliver foredragsholderen og ikke Power Pointen, der styrer showet. Alt for mange gør det omvendte. Vi arbejder blandt andet med energien, pauserne, åndedrættet og tonelejet. På messen giver vi også gerne et par gode råd om spørgeteknikker, som gør, at publikum får både lyst til og mod på at svare. På vores stand vil vi også invitere til et par korte smagsprøver på vores normale comedy shows, så gæsterne kan opleve, hvad vi laver af underholdning til f.eks. firmafester og større konferencer” siger Stefan Pagels, Improv Comedy Copenhagen.

TIVOLI/NIMB EVENTS:

Vi laver teambuilding i haven ”Vi har købt en nyt standsystem til lejligheden, så vores stand kommer til at se ekstra godt ud i år. På den ene side viser vi Nimb Hotel, og på den anden side Tivolis Hovedindgang. Man vil kunne møde repræsentanter både fra hotellet og fra selve Tivoli. Vi repræsenterer 60 restauranter, og vi har rigtig mange muligheder i forhold til Team Building. Mange ved ikke, at vi har et samarbejde med CoastZone og Green Hat People. Vi laver f.eks. cocktailkurser, vinsmagning, sushikursus og ginsmagning her i Tivoli. Vi har også en event, som vi kalder ”Smagskarrusellen” på restaurant

Gemyse. Her lærer deltagerne om betydningen af de forskellige smagsretninger. På vores stand vil vi også gerne fortælle om det nye, der sker på Axelborg, som vi jo har overtaget. Gæsterne bliver blandt andet budt på en såkaldt ”Axelborg Cocktail” om eftermiddagen, når vores bartender ankommer. Vi håber at have billeder med, som viser, hvordan det kommer til at se ud. Man vil kunne genkende Nimb i Axelborgs nye design. Det hele er under renovering lige nu, men kun kort tid endnu,” siger Lars Adler Petersen, Tivoli/Nimb Events.

Vi har en event, som vi kalder Smagskarrusellen Lars Adler Petersen, Tivoli/Nimb Events


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

Hold møder og selskaber på havets bund Få Nordeuropas største akvarium for jer selv, oplev livet bag kulisserne, eller hold møder med udsigt over Øresund. LÆS MERE på denblaaplanet.dk eller skriv til os på booking@denblaaplanet.dk

15


16

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

HOTELLER DER TILPASSER SIG DIG Måden vi rejser på, og er familie på, ændrer sig. Derfor lancerer Nordic Choice Hotels XXXL-værelser, så der er plads til at have hele familien med på arbejde og ferie.

N

år det nye Comfort Hotel Copenhagen ved Københavns lufthavn slår dørene op i 2020, bliver det med en helt ny type XXXLværelser, der kan rumme fremtidens rejsebehov og op til otte personer. -Vi tror på, at der skal være room for all, og det netop er forskelligheden i vores hotelgæster, der giver de unikke hoteloplevelser. Derfor skaber vi de store værelser, så hele familien kan være samlet, uanset om det er til en konference eller i fritiden, fortæller Karina Lauritzen, der er Regional Sales Director, Nordic Choice Hotels i Danmark. Rejsemønstret ændrer sig Det nye hotelkoncept giver plads til moderne familier, så parret kan være sammen med egne og sammenbragte børn, og det imødekommer den stigende tendens, at forretningsrejsen kan kombineres med fritid – de såkaldte bleisure-rejser (business og leisure). Især den nye generation millennials, der er personer født mellem 1980 og 2000, kommer ind på arbejdsmarkedet med nye rejsetrends. Millennials, hvor de ældste nu er i trediverne, har mere udviskede grænser mellem arbejde og privatliv. Og tendensen til, at hele familien inviteres med, er stigende. Forventningen er, at det rejsemønster blot vil stige i løbet af de kommende år. Ifølge en rapport udarbejdet af lejligheds-

I vores palette af hoteller er der noget for enhver smag og familiestørrelse

udlejningsfirmaet BridgeStreet Global Hospitality har 60 procent af de forretningsrejsende på globalt plan taget mindst en bleisure-rejse, og 30 procent af dem forlænger turen med mindst to dage. Set med Skandinaviske øjne afspejler den globale tendens sig ved, at omkring 30 procent forlænger forretningsrejsen med mindst en dag til sig selv, her er det tid til at gå på sightseeing, spise og opleve de lokale seværdigheder, som er de tre aktiviteter, der ifølge undersøgelser topper bleisure-listen. Room for all Mangfoldigheden i rejsemønstrene og room

for all-tankegangen går igen hos Nordic Choice Hotels, der er hovedsponsor af Copenhagen Pride. Muligheden for at foretage det individuelle valg, finder man også i hotelkædens sortiment, der strækker sig fra hoteller som det eksklusive Hotel SKT PETRI til den overdådige The Hangar, som åbner ved Københavns lufthavn i 2020. The Hangar bliver Nordeuropas største airport congress venue med plads til 2150 konferencegæster. Hertil findes 1000 værelser. Også luksushotellet Villa Copenhagen er ved at rejse sig fra murbrokkerne på grunden, hvor den gamle PostNord terminal havde til huse tæt ved Hovedbanegården i København. -I vores palette af hoteller er der noget for enhver smag og familiestørrelse. Vi vil gerne give hotelgæsterne den individuelle oplevelse, som støtter op om tendenserne, så vi også bliver fremtidens hotelvalg, siger Karina Lauritzen. Hos Nordic Choice Hotels går de langt for at kende gæstens behov, også inden gæsten selv er klar over dem. Så hold øje med de nye hoteller og kongresfaciliteter, der skyder op i 2020. Og i mellemtiden så forkæl dig selv med individuelle oplevelser på de fem andre hoteller fordelt i hovedstadsområdet. Læs meget mere om din næste hoteloplevelse på www.nordicchoicehotels.dk

Du finder Nordic Choice Hotels her • Clarion Hotel Copenhagen Airport • Comfort Hotel Vesterbro • Quality Aiport Hotel Dan • Quality Hotel Høje Tåstrup • Hotel SKT PETRI I 2020 kommer der endnu to hoteller og en konferencefacilitet med i familien • Villa Copenhagen • Comfort Hotel Copenhagen Airport • The Hangar

(Konferencefacilitet)


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

KONFERENCER OG MØDER I BYENS VILDESTE RUM Kreativiteten slippes løs når mødet, konferencen eller andre events parres med den københavnske havnefront, moderne arkitektur og udsigten til 1000 års Danmarkshistorie. DAC byder sig til fra Københavns skønneste side.

F

ra Havneterrassen i tredje sals højde er forklarer John Graversen, der er Head of Business der udsigt udover havneforløbet mod and Network samt F&B hos DAC Konference som Christianshavn og Amager. Fra Byterrassen møde- og konferenceafdelingen hedder. er udsigten vendt mod magtens højborg og det gamle København. Blå himmel, eller skyer, man Fleksible løsninger får det hele med. Havnerummet giver mulighed Fra konferencesalen er der både kig ud igennem for at følge trafikken i Københavns havn, og kon- de store vinduespartier, men også mulighed for at ferencesalens kæmpe vinduer giver en fantastisk kigge ind igennem huset på de udstillinger, som udsigt til Den Sorte Diamant, mens bilerne fra DAC byder på. Christians Brygge bevæger sig hurtigt, men helt I løbet af året er der skiftende udstillinger om tyst igennem bygningen arkitektur og byens rum, under én. omdrejningspunktet for Der er ik ke mange husets liv. De giver muligadresser, der kan hamle op hed for inspirerende ’walk med denne lokation – ikke and talks’, når møde- eller mindst når solen skinner. konferencedeltagerne skal Det der gør os til DAC, Dansk Arkitektur aktiveres, eller der er pause. Københavns vildeste Center, der ligger i BLOX Skal der frisk luft til hjernen, er en tur langs havnefronpå Københavns Havn ved mødested, er vores siden af den Sorte Diamant ten, eller en gåtur igennem og den smukke gamle Kulturkvarteret oplagt. beliggenhed, vores ” Vores k u nder ha r københavnske forpost udsigt, den inspiration Fæstningens Materialgård, mange forskellige behov, så byder sig til for eventarvi har indrettet huset med man kan få her og rangører med fascination størst mulig f leksibilitet. selvfølgelig vores mad – og inspiration fra sine omMødelokalernes størrelse givelser, men er i sig selv kan ændres, caféens størog skulle man have brug en kreativitetens højborg. relse kan tilpasses og vi kan for lidt fysisk udfoldelse, Materialerne er lækre. inddrage andre af husets Glas, stål, metal, træ og faciliteter i eventen. Det så har vi faktisk også en læder går igen. Møblerne vigtige er, at vores konfeer dansk kvalitetsdesign. rencegæster ikke skal sidde lille fodboldbane. Her er lysindfald fra alle i et mørkt lokale hele dagen, retninger og der er luft. men kan få lys, bevæge Konstruktionen er med vilje ikke skjult. Funktion sig rundt og blive inspireret,” fortæller John har funktion. Her er transparens. Der er tænkt Graversen, da han viser frem. DAC driver selv caféen, der ligger på topover helheden i det topmoderne byggeri af det hollandske arkitektfirma OMA, under ledelse af pen af bygningen og giver adgang til de to store partner Ellen Van Loon . terrasser – og en mindre. Her står fem kokke for forplejningen med fokus på bæredygtighed, En meget anderledes ramme økologi og gode nordiske råvarer. Her arbejder arkitekter i kontorfællesskabet Al teknologi er State of the art. Der er trådløst BLOX på udviklingen af byens rum, på ny dansk internet og såkaldte ’clickshare’ løsninger, hvor arkitektur og ikke mindst arbejder DAC’s egne private pc’er vitterligt ved ét klik forbindes med medarbejdere på udstillinger med historien om husets AV-systemer og skærme, og der er fleksible den danske og alverdens arkitektur, her summer skærme og systemer i alle mødelokaler. Men det af liv. er ikke det, Graversen slår på. Det antager han er ”Vi har en ramme, der er så meget anderle- klart for enhver, at har man et konferencecenter, des. Her er lys og luft. Her er en transparens, så er der styr på teknikken. hvor man kan se på andre, på hvad der sker i ”Det der gør os til Københavns vildeste huset, på udstillingerne, på havneløbet, på byen, mødested, er vores beliggenhed, vores udsigt, på magtens højborg og på mere end 1000 års den inspiration man kan få her og selvfølgelig Danmarkshistorie. Der er hele tiden noget, der vores mad – og skulle man have brug for lidt kan overraske og inspirere. Det er nogle helt vilde fysisk udfoldelse, så har vi faktisk også en lille kreative indspark man kan få, når man holder fodboldbane.” sine møder, sin konference eller andre events her,”

DAC Konference DAC KONFERENCE åbnede 7. maj 2018 og byder på udstillinger, begivenheder og guidede ture, samt på møde-, konference- og eventfaciliteter. Her er både udendørs og indendørsfaciliteter, en stor konferencesal, fem mindre mødelokaler, café og adgang til udstillingsarealerne.

Dansk Arkitektur Center Bryghuspladsen 10 DK-1473 København Læs mere på

dac.dk/konference

17


18

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

19

,?76 QRUGLF TLL[PUNZ L]LU[Z

THY[Z

)LSSH*LU[LY2¥ILUOH]USTANDOVERSIGT Standnummer Udstiller

243 1HandPlate 404 AC Hotel Bella Sky Copenhagen 173 A-Capella 162 ALSIK 257 Annette von Einem - Floral Designer 232 Arena Næstved 242 ARKEN - Museum for Moderne Kunst 306 Arp-Hansen Hotel Group 138 Arthur Hotels 174 Athenas 336 Atlantic Airways 302 AV CENTER Rental A/S 142 Aventura 350 Ballerup Bowling 353 Ballerup Super Arena 404 BC Hospitality Group A/S 313 Bernstorff Slot 213 BEST WESTERN Malmo Arena Hotel 135 Best Western Plus Hotel Fredericia 135 Best Western Plus Hotel Svendborg 219 Best Western Plus HUS 57 364 Blank venue & pop-up 126 BOBÜLL flower design 176 Bong Danmark A/S 142 Bridgewalking 130 Buddha Lounge 317 Business Kolding 104 Bymose Hegn 212 Cafégo 340 Canvas Planner 418 Choko Choko Yeah 130 Cirkusbygningen 147 CoastZone A/S 182 Cocktailkursus.dk 331 CollectiveFlow 118 Color Hotel Skagen 107 Comwell 317 Comwell Kolding 309 Conference Manager 154 ConferenceCommunicator by SortKaffe 108 Copenhagen Distillery 231 Copenhagen Event 404 Copenhagen Marriott Hotel 307 Copenhagen Meetings 183 Copenhagen Music 334 Copenhagen Street Food Reffen 408 Copenhagen this Way

415 Coredesign A/S 202A CPH Food Space 300 CPH Lounge ApS 173 Creative Hands 404 Crowne Plaza Copenhagen Towers 153 d´Angleterre 232 Dalby Hotel & Restaurant Bregnen 348 Danhostel 320 Danland Kursus & Konference 151 Danske Konferencecentre 100 C DBTA Danish Business Travel Association 108 Den Grå Hal 109 Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek 429 Den Spanske Stats Turistbureau 436 Destination Carlsberg 232 Destination Gisselfeld 203 Det Kgl Haveselskab 109 Det Kongelige Teater 354 Det Ny Teater 223 Deutsche Hospitality Hotel Group 428 DGI Huset Vejle 102 DGI-byen / Øksnehallen 352 DR Koncerthuset - DR Byen 425 Dubai Business Events 312 Edelskov Bus A/S 221 Egons Turist & Minibusser 215 Eriktorps Kungsgård 414 Escape Room by Midgaard Event 438 Eventbuizz, The Event App Company 427 Eventkoordinatorelev DK 173 Experiencepartner & MeetApp 409 Experimentarium 411 FIELDMORE Kurser & Events 100 F Filmteambuilding.dk 168A Flakfortet 212 ForSea 104 Forsea 331 Forum Horsens 157 Frederik VI´s Hotel, Odense 104 FrederiksborgCentret 142 Fuglsangcentret 258 Future Factor 204 Fyns Serviceudlejning 331 FÆNGSLET 122 Gastrotrucken 232 Gavnø Slot 232 GeoCenter Møns Klint

225 Gilleleje Badehotel 200 Glostrup Park Hotel 433 Golf Hotel Viborg 336 GreenGate Incoming 342 Greenland Travel 100 D Haldbjerg Naturevents 108 Hangar 145 104 Havgaarden Badehotel 158 Helnan Marselis Hotel 212 Helsingborg 212 Helsingborg Arena & Scen AB 212 Helsingborg Convention and Event Bureau 212 Helsingborgs Hotellgrupp 139 Hindsgavl Slot 137 Hornstrup Kursuscenter 413 Hotel Christiansminde 336 Hotel Føroyar 134 Hotel Faaborg Fjord 123 Hotel Gilleleje Strand 336 Hotel Hafnia 326 Hotel Hesselet 104 Hotel Hillerød 328 Hotel Hornbækhus 403 Hotel Kangerlussuaq 144 Hotel Koldingfjord 331 Hotel Opus Horsens 331 Hotel Pejsegården 232 Hotel Præstekilde 216 Hotel Riviera Strand 216 Hotel Skansen, Båstad 152 Hotel Troense 220 Hotel Tylösand 120 Hotel Vejlefjord 179 Hotell Continental Ystad 228 Hotell Gässlingen 228 Hotell Spelabäcken 108 HUMANIC 432 Huone Copenhagen 142 HUSET Middelfart 314 Højstrupgård 215 Höörs Gästgitwaregård 317 IBC Innovationsfabrikken 335 Icelandair Group (Icelandair, Iceland Travel, Icelandair hotels 125 IDA Conference 339 IMA Danmark 160 Improv Comedy Copenhagen


20

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

181

182

183

111

100B 100A 100C

100

100E 100D 100f

350

365

364

363

362

361

360

359

358

357

356

355


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

232 226

232

,?76 QRUGLF TLL[PUNZ L]LU[Z

THY[Z

)LSSH*LU[LY2¥ILUOH]USTANDOVERSIGT

21


22

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

,?76 QRUGLF TLL[PUNZ L]LU[Z

THY[Z

)LSSH*LU[LY2¥ILUOH]USTANDOVERSIGT Standnummer Udstiller 439 Istid 171 JOLLY-FOX 232 Jungshoved Præstegaard 331 Jørgensens Hotel 155 KageKompagniet 226 Kathrine Andersen Chokolade 202 Kokkedal Slot Copenhagen 317 Koldinghus 256 Kommunikations faBRIKKEN 232 Konference og Hotel Klinten 162 Konferencedestination Sønderborg 246 Kongresartikler.dk 314 Konventum 324 Kragerup Gods 104 Kronborg Slot 215 Kronovalls Vinslott 136 Kryb i ly Kro 104 Kulturværftet 431 Kurhotel Skodsborg 100 Kursuslex 127 Kysthusene Gilleleje 202A Langelinie Pavillonen 133 LEGOLAND Hotel & Conference 100 A Luftkastellet Ofelia 329 Lykke & Co. A/S 421 M/S Museet for Søfart 122 Mad & Marked 202A Madkastellet 232 Madsynergi 170 Magasinet Hotel & Konference 336 Make Travel 213 Malmö Arena 213 Malmö Mässan 423 Mano Crew ApS 423 Mano Security 215 Margretetorps Gästgifvaregård 308 Marienlyst Strandhotel 142 Match Racing Denmark 305 MBK Kursuslokaler 163 Meet & More 420 Meet Copenhagen Conference Center 213 Meeting Point Hyllie 331 MeetingHorsens 142 MeetingLillebælt 142 MESSE C Fredericia 109 Meyers Contract Catering 336 Mice Faroe Islands 442 Michael Palsgaard 414 Midgaard Event 121 Milling Hotels 232 Mindeværdig 434 Mogens Dahl Koncertsal

209 Moltkes Palæ 411 Montra Hotels 210 MPI Denmark 422 MUNDWERK 163 Musikhuset Esbjerg 201 NemTilmeld.dk ApS 427 NEXT Uddannelse København 426 NoHo Partners DK 103 Nordic Choice Hotels 400 Nordisk Film Biografer Business 228 Norregård Hotell & Konferens 178 NowTek 325 NYBORG STRAND 101 Næsseslottet 224 Odd Fellow Palæet 108 Odd Fellow Palæet 157 ODEON 175 Oskar Davidsen & Co. 163 Oyster King 108 Pakhus 11 108 Pakhus 3 108 Pakhus Bryggen 206 Petanque & Shuffleboard Bar @ Generator Copenhagen 104 Pharmakon Konferencecenter 108 Pizza Bro 213 Quality View Hotel 159 Radisson Blu Hotel i Papirfabrikken, Silkeborg 122A Radisson Hotel Group 437 RD Data 104 Refugium Smidstrup Strand 232 Residens Møen 304 Restaurant Marina Furesøbad 108 Restaurante Tempo 405 Rex&Lindeborgh 333 Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena 341 Roskilde Kopi & Print ApS 132 Rungstedgaard 217 Rusthållargården 232 Rødvig Ferieby 232 Rødvig Kro & Badehotel 315 Saltoftehus 208 SAY IT WITH TREATS 331 Scandic Bygholm Park 105 Scandic Hotels 149 sessions - komplet professionelt mødeudstyr 142 Severin 180 Showtech Event Group 301 Sinatur Hotel & Konference 228 Skanör Falsterbo Hotell 228 Skanörs Gästgivaregård 124 Skovshoved Hotel

207 SKUUB 412 Skånes Djurpark Resort 215 Skånska Möten 232 Slangerupgaard Hotel og Kursuscenter 232 Smålandshavet Kursus- og Konferencecenter 323 Sonnerupgaard Gods 168A Spar Shipping 212 Special Sport School 108 Spisesalon Bryggen 223 Steigenberger Business Bay Dubai 223 Steigenberger Hotel Conti Hansa Kiel 223 Steigenberger Hotel Hamburg 223 Steigenberger Hotels Berlin & Potsdam 223 Steigenberger Hotels Frankfurt & Bad Homburg 215 Stiftgården Åkerberg 232 Stjernemøder, SydkystDanmark 334 Storms Pakhus 334 Street Food District Aps 232 Sukkerfabrikken 142 Sund & Skov 215 Sundsgården Hotell & Konferens 316 Søhuset Konferencecenter 419 SØLYST - Den Kongelige Skydebane 303 Sørup Herregaard 323 TEAK Gruppen 108 The Fat Pike 336 The Nordic House 108 The Plant 407 Ticketbutler 427 Tietgen Business 131 Tivoli / Nimb 334 Toldboden 216 Torekov Hotell 136 ToRVEhallerne 181 Totem Entertainment 232 Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov 142 TRINITY Hotel & Konference Center 104 Unikke Mødesteder i Kongernes Nordsjælland 321 Vega 106 VINGSTED hotel & konferencecenter 336 Visit Faroe Islands 336 Visit Tórshavn 110 VisitAarhus Convention Bureau 319 Volkerts fylke 406 Værtskab i Oplevelsen 338 Webstream 150 World of Adventure A/S - TEAMBUILDING | EVENT & TEAMUDVIKLING 427 ZBC 205 Ærø Hotel 145 Aalborg Kongres & Kultur Center


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

Plads til ro og fordybelse Møde og konferencecentret Bautahøj ved stranden og med egen park har både pladsen og beliggenheden til, at opholdet bliver optimalt. Her er først og fremmest de perfekte rammer til ro og fordybelse. Enten rundt omkring i huset med de imponerende 29 mødelokaler og 84 værelser eller på den omkringliggende grund på hele 90.000 m2, hvor er der en masse små oaser, hvor man kan fordybe sig. ”Det er en stor gave, at her er så meget plads. Uanset hvor mange mennesker, der er i huset, kan man altid finde et sted, hvor man kan lave en walk-andtalk, finde ro til en diskussion eller plads til en spændende aktivitet. For eksempel har vi en strandhytte til 16 personer, hvor man på vores egen private strand kan afholde møde nærmest i vandkanten. Her kan man virkelig fordybe sig på den bedste måde,” fortæller direktør Jakob B. M. Andersen. ”Vi forsøger at gøre dagen så optimal som muligt for mødelederen ved at bruge vores erfaring og forudsige, hvad der sker om nogle timer med

Bautahøj

Møde- og konferencecenter Bautahøjvej 39 - Kulhuse 3630 Jægerspris Tlf. 47 53 00 07 reception@bautahoj.dk www.bautahoj.dk Find os på de sociale medier

mødedeltagerne. Vi er på hele dagen og klar til at foretage det, der skal til for at give deltagerne en masse god og nyttig energi.” Mange ting og hændelser opstår i løbet af dagen, uden det er planlagt, og det at kunne tilbyde alternativer er noget, Bautahøj mærker, at mødedeltagerne reagerer positivt på. ”Det behøver ikke være alt for kompliceret, for eksempel er en grill på stranden et fantastisk effektivt middel til at skabe noget frugtbart. Vi tager os af de ting, som gør, at vores gæster kan holde fokus og få det bedste udbytte af opholdet hos os,” slutter Jakob B. M. Andersen. • kun 45 min. fra København • 29 mødelokaler • 90.000 m2 park • swimmingpool • 84 værelser • egen strand • fitnessrum • vinkælder

23


24

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

MØDER OG KONFERENCER SKAL VÆRE

MINDEVÆRDIGE OPLEVELSER Deltagerne forventer ikke kun spændende oplæg, god mad og indbydende omgivelser. De vil have mindeværdige oplevelser. Det stiller krav til både mødeplanlæggere og konferencesteder, der har mere brug for hinanden end nogensinde før.

Det handler om, at jo mere deltagerne bliver involveret og aktiveret, jo mere engagerede er de

O

vervejer du at sætte tai-chi eller yoga på programmet til din næste konference? Er musik en del af dagsordenen på dit næste møde? Bruger du teknologi til at inddrage og aktivere deltagerne? Lader du robotter besvare mødedeltagernes spørgsmål? Og har du tænkt over, om dine deltagere gerne vil have familien med og forlænge konferencen med en miniferie? Ellers skal du måske overveje det. Det skal kunne betale sig at mødes Det er nemlig bare nogle af de trends, der kommer til at præge markedet for møder og konferencer i de kommende år. Dermed er det også redskaber, der bør ligge i den efterhånden store værktøjskasse, det kræver at planlægge og afholde møder og konferencer. For når mennesker kan mødes virtuelt og kommunikere globalt uden nogensinde

at møde hinanden, stiller det endnu højere krav til afkastet af den investering, det udgør at bringe dem fysisk sammen. “Vi har masser af muligheder for at kommunikere, holde møder og få input via skærme og anden elektronik. Det er nemt, hurtigt og ofte meget billigere end at mødes fysisk. Men der er også en erkendelse af, at alverdens elektroniske løsninger langt fra altid kan erstatte det personlige møde mellem mennesker og den energi, man kan skabe, når man er sammen i virkeligheden i stedet for virtuelt,” siger Marlene H. Sylvester-Hvid. Mødeplanlæggere og konferencesteder lærer af hinanden Hun er direktør for branchesammenslutningen Danske Konferencecentre, der har flere end 100 af Danmarks bedste hoteller og konferencecentre som partnere. Hos sammenslutningen mærker man tydeligt de stigende krav til både mødeplanlæggerne i virksomhederne og til konferencestederne. Derfor gør Danske Konferencecentre rigtig meget for at bringe sammenslutningens partnere, konferencestederne, sammen med virksomhedernes mødeplanlæggere, så de kan inspirere og lære af hinanden. “Det er simpelthen nødvendigt at hjælpes ad, hvis man skal holde trit med de mange nye trends og muligheder inden for møder og konferencer og med deltagernes forventninger. Derfor oplever

vi både behov og stor interesse for at hjælpe hinanden på tværs af branchen og i samarbejde med mødeplanlæggerne,” fortæller Marlene H. Sylvester-Hvid. Marlene & Monopolet Danske Konferencecentres seneste tiltag er en række inspirations- og netværksworkshops med titlen “Marlene & Monopolet”. Her får mødeplanlæggerne blandt andet mulighed for at udfordre konferencestederne: Hvad kan de gøre anderledes? Skal de i højere grad være udfordrende sparringspartnere og bidrage med idéer og viden om de nyeste trends? Den altoverskyggende tendens er, at mødeog konferencedeltagere forventer mindeværdige oplevelser. Det betyder også, at de forventer en høj grad af inddragelse, interaktion og aktivering både ved hjælp af moderne IT-løsninger og fysisk udfoldelse. Både venstre og højre hjernehalvdel og alle sanser skal i spil for at sikre, at man husker arrangementet og, ikke mindst, det faglige indhold. “Det handler ikke om, at møder og konferencer skal være et tivoli med gøgl og gejl. Det handler om, at jo mere deltagerne bliver involveret og aktiveret, jo mere engagerede er de, og jo bedre husker de dagen og de input, de har fået. Dermed er der langt større chance for, at de idéer og beslutninger, man tager med sig hjem, bliver til virkelighed,” siger Marlene H. Sylvester-Hvid.

Danske Konferencecentre er en del af den internationale sammenslutning af møde- og konferencecentre, IACC, der for nylig har udpeget de vigtigste mødetrends for 2019. Det handler bl.a. om øget brug af moderne teknologi, kombination af møder og ferie, kreativ og eksperimenterende indretning og wellness. Ønsker du at læse mere om Marlene & Monopolet, eller deltage, så se vores blogindlæg fra 14 december 2018

Blog.dkbs.dk


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

Over 100 af Danmarks mest unikke møde- og konferencesteder Få et gratis og uforpligtende tilbud på

78 75 29 03

GRATIS B O O K I N GS E RV I C E

25


am Te g

da

Konferenceevent Ki ck off

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

em ar

in

Sommerfest

da

Medarbejderudvikling rs de Le

g

Afdelingsarrangement St ra te gi

26

Teambuilding i øjenhøjde - Året rundt Hjerneforskning viser, at inddragelse af kroppen i læringsprocesser øger evnen til at bruge den erfarede viden i praksis. CoastZone er kåret årets bedste teambuildingleverandør de seneste 3 år. Vi er landsdækkende og tilbyder teambuilding, der aktiverer både hoved og krop og stiller skarpt på samarbejde og styrken i forskelligheder. Vi kalder det teambuilding i øjenhøjde og bruger det året rundt tilpasset jeres anledning og team. Hvornår skal I samle teamet næste gang? - Kontakt os for uforpligtende rådgivning

+45 70 77 00 77

info@coastzone.dk

www.coastzone.dk


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

27

NYHED! August 2019

B00K ALLEREDE NU Danmarks mest naturinspirerede konferencesal Den nye Vingsal bliver fleksibelt indrettet med mulighed for opdeling i to eller tre mindre sale eller et stort rum med plads til ca. 800 personer afhængig af opstilling. Den nye konferencesal er klar til brug i august 2019 og indrettes med det nyeste indenfor AV-udstyr og en flytbar teleskoptribune med 253 pladser, der kan ændre størrelse efter behov.

Desuden indrettes der i forbindelse med salen attraktive pauseområder, og de tilhørende grupperum opgraderes, så behovet for udenomsplads opfyldes. De store glaspartier giver en flot udsigt til den smukke natur, og gode muligheder for at nyde en pause i frisk luft. Læs mere på vingsted.dk

Fakta VINGSTED 2 haller til 1.500 personer 30 mødelokaler 187 værelser og 544 senge 2 restauranter til i alt 650 pers. Mere end 500 gratis p-pladser Uanede aktivitetsmuligheder

Fakta Vingsal Vingsalen, 770 m2 770 pers. Biograf/ 540 pers. Skolebord Vingsal 3, 217 m2 180 pers. Biograf/ 120 pers. Skolebord Vingsal 2, 217 m2 180 pers. Biograf/ 120 pers. Skolebord Vingsal 1, 332 m2 400 pers. Biograf/ 300 pers. Skolebord

Vingsal 3

Vingsal 2

Vingsal 1


28

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

LIS IBEN OLSEN, NUEVOLUTION (medicinalfirma):

Man skal mødes personligt for at bedømme kemi og tillid Jeg kommer på messen omkring hvert 2. år for at se, om der er poppet noget nyt op. Eller om der er nogen, der gør tingene på en anden måde, end de plejer. Valg af mødested handler om tillid, og det betyder noget, at man har en god kemi og taler samme sprog fra starten. Vi skulle afholde en stor jubilæumsfest, så det var vigtigt, at jeg følte mig helt sikker på, at alt kom til at spille. Vi indhentede trods alt flere tilbud, men vi endte med at synes, at

de kom med det mest fornuftige for os. Vi holder jubilæumsfest hvert 5. år og har i mange år været på Dragsholm Slot, men det sted er blevet for lille til os nu, hvor vi er vokset til 50 medarbejdere. Det er vigtigt, at der er overnatning til alle. Jeg har tidligere valgt et mødested, som var med på messen, og som jeg ikke lige havde tænkt på ellers. Nemlig Kragerup Gods, som jeg først syntes var lidt langt væk. Men jeg ændrede holdning til det med afstanden, efter jeg havde talt med dem.

,?76 QRUGLF TLL[PUNZ L]LU[Z

THY[Z

)LSSH*LU[LY2¥ILUOH]U ENQUETE:HVAD BETYDER NORDIC MEETINGS & EVENTS EXPO FOR DIG Af Karin Feit Almberg

SUSANNE LØGSTRUP AMDISEN, MIND YOUR BUSINESS:

Konstant på udkig efter nye steder Jeg laver servicetræning og er konstant på udkig efter steder til både store og små mødegrupper. Det vigtige for mig er at finde de mødesteder, som matcher hver enkelt virksomheds kultur og ideer. Eller et sted som netop er i kontrast til kulturen. Helt afhængigt af mødets formål. Det

er en mavefornemmelse for mig. Og det skal ikke være nyt for enhver pris. Hvis noget fungerer, så er det da bare med at holde fast i det. Men jeg vil gerne have en stort kendskab og et stort udvalg på hylden, så jeg altid kan komme med et bud på, hvad der vil egne sig.

MARIA TANIL KIRKEGAARD, NNIT:

Jeg bruger messen til netværk Jeg kommer altid den første dag på messen og er der stort set hele dagen. Jeg bruger dagen til netværk og inspiration. Jeg kender jo de fleste suppliers - og mødes også med en del planners, som jeg kender. Jeg er er ikke en typisk rugbrøds-mødebooker. Jeg er event manager. Jeg bliver inspireret af at se,

hvordan andre involverer deltagere på messen, kreativ opsætning af områder og stande. Denne dag ”catcher” jeg op og ser, hvad der rører sig lige nu. Man er til stede den dag. Vi har tid til at tale med hinanden. Det er afslappende og sjovt, og alle har skuldrene nede. Der er en super god stemning.

?

Jeg laver sjældent mange møder på forhånd. Helst bruger jeg mavefornemmelsen, når jeg går rundt på messen. Hvad ser jeg i den enkelte udstiller? Hvad oplever jeg? Det betyder mere, end hvad jeg har læst eller hørt på forhånd. Det er vigtigt for mig, at der er sammenhæng mellem det, vi gør, og det vi er. Finder jeg den sammenhæng hos mødestedet? Er de dem, som de giver sig ud for at være? Tit skal man ikke spørge så meget, men bare stå og se nysgerrig og interesseret ud. Jeg kommer fra Jylland, så jeg plejer at komme på messen begge dagene. Jeg deltog også på den nye Meeting Live Vest. Det var fint og overskueligt. Men messen i København er mere intens.

Jeg besøger også gerne andre udstillere end mødestederne. Temaer som involvering, catering, workshops, teambuilding, teknik for store events m.v. interesserer mig. Messen er jo en slags oplevelsesdag, og jeg kan lide at se, når folk kan tænke ud af boksen… turde gøre noget nyt. Jeg har en travl hverdag, så jeg bruger også messen til at tage en dag ud af kalenderen og lade op, blive opdateret, se nye trends og blive inspireret. Man arbejder hele tiden med hårde deadlines, så man har også brug for at trække vejret engang imellem. På messen er det rart at være den, der bliver underholdt og tage imod.

ANJA ESHØJ, DANSK ENERGI:

Ønske til udstillerne: Lad mig lige kigge først Jeg har et stort ønske til udstillerne, og det er, at de lader mig stå og kigge lidt, inden de tager fat i mig. Det kan irritere mig, hvis jeg lige stopper op, og så ”haps” ryger man i. Det er ligesom, når man er ude at rejse, så skal de ikke komme ud og hive fat i mig, bare fordi jeg kigger på deres vindue. Udstillerne må gerne være nærværende, og de skal ikke stå og lave noget andet eller snakke sammen. Jeg vil bare gerne have lov at stå lidt og vurdere, om det overhovedet ligger et sted, som jeg kan bruge. Hvis først de begynder at tale med mig, så kan jeg ikke lide at gå videre. Så jeg bliver lidt presset. Det kan godt tænkes, at jeg kommer igen alligevel. I Bella Center fungerer det godt, fordi der er plads og luft. Jeg vil give det en chance til foråret. Jeg vil ikke være uhøflig, men måske vil jeg på en pæn måde bruge den samme vending som i butikkerne: ”Jeg kigger lige lidt.”

IDAHELLA BACHER, ASTRA

(institution til fremme af interessen for naturvidenskabelige fag)

Vi fik lavet nogle gode leverandøraftaler Jeg har været på messen én gang. For to år siden. Jeg synes, det var rigtig fint. Men jeg kunne kun være der rimelig kort tid. Timingen er ikke så god for mig, fordi vi hvert år laver en stor konference med 1500 deltagere nærmest samtidig. Så vi kiggede bare. Men jeg vil gerne komme igen. Der er mange forskellige udbydere – også af booking systemer og apps. Det var præcis det, vi var på jagt efter på det tidspunkt. Vi afholder normalt vores store, årlige konference i Odense Congress Center, og vi har ikke planer om at flytte. Men jeg har nogle kolleger, som jeg følges med, og som laver nogle mindre ting. En af de andre fik f.eks. kontakt til Johan Bülow, da vi var på messen. Vi fik lavet nogle gode leverandøraftaler sidste gang. Alt det udenoms kan jeg godt blive inspireret af. Jeg talte f.eks. med nogle af dem, der har underholdning, foredrag og indhold generelt. Men jeg har desværre virkelig travlt omkring det tidspunkt.


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

Stand

131 MØD OS PÅ NORDIC MEETINGS AND EVENTS EXPO

Invitation

Nimb Messeprogram 27. og 28. marts

Tivoli Messeprogram 27. og 28. marts

10.00

Mød vores Event team og hør mere om møder og events på Nimb

10.00

Kig forbi til en kop kaffe, hør om nyhederne i Tivoli i 2019 og deltag i vores konkurrence

12.30

Cakenhagen byder på bryllupskage, og du kan møde vores bryllupsarrangør

11.00

Kom og hør om Tivoliakademiets kurser i Customer Experience Management

15.00

Nimb Bar byder på lækre cocktails

13.30

Mød Tivoli Erhvervsklub

15.00

Vi byder på Tivoli Popcorn og finder dagens vindere af vores konkurrence

29


T EPOR LEDHEJS T

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD EPOR LEDHEJS

30

Depot

RAMPE

Hal 5 m 28,2 33,4 x

mehal Svøm bane er 50 met

t

g Ves

Indgan

Hal 4 m² 3.800

Torvet

Bod

Hal 3 m 26,0

43,2 x

gsgang Fordelin

mehal Svøm bane er 25 met

gien Syner ,0 m 4,5 x 11 en Energi m ,0 4,5 x 12

len Samta m ,5 4,0 x 2

gien Strate m 5 4,5 x 9,

ummet Hjerter 5 m 7,5 x 3,

Køkken

mehal Svøm vand varmt l

g Syd

g

indgan

Indgan

Hoved rd

gå Atrium

Eltavler

Café .

OP

F VSF

10

cen Balan 8,0 m 15,0 x OP

ADK

2.590

Hal 1 23,6 m

n Pulse m 8,0 25,0 x - Damer Forrum H.0.16

7,3 x 18

42,4 x

nis Bordten ,0 m 26 14,4 x

ummet Puster 4 m 7, 12,0 x

n ængde ) Bølgel (+2,5 x 12 m ,5 m

port Kamps ,0 m 26 28,5 x

Foyer

.

nsen Frekve m ,0 7,3 x 19

g Øst

Indgan

tage

Backs

1700

rum Spekt ² m 3.200


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

KVALITETEN I HØJSÆDET

10% RABAT PÅ DAGSMØDE

• CENTRALT I DANMARK, MIDT I JYLLAND

FRI KAFFE, THE OG FRISK ISVAND.

• LOKALER FRA 2-800 PERSONER • BELIGGENHED MIDT I NATUREN MED • GUDENÅEN UDENFOR DØREN • TEAMBUILDING AKTIVITETER

LÆKKER FORMIDDAGSBUFFET MED LÆKRE SNACKS OG FRISK FRUGT. FROKOST INKL. EN ØL ELLER VAND. EFTERMIDDAGSBUFFET.

• UNIKKE OG UTRADITIONELLE RAMMER PÅ JYSK PARK

LOKALELEJE, STANDARD AV-UDSTYR.

• GODE PARKERINGS FACILITETER

FRI INTERNET ,SAMT FRI PARKERING

• 25 MINUTTERS KØRSEL FRA AARHUS

NOMALPRIS: 675,-

Book jeres næste mødeoplevelse i de smukkeste og mest inspirerende rammer, på Papirfabrikken i Silkeborg.

EXPO Messe RABAT 10% *samt optjente Radisson Rewards point

Kontakt os på: konference.silkeborg@radissonblu.com Telefon: 8882 2283 www.papirfabrikken.nu

31


32

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

NETVÆRKS- OG FORRETNINGSUDVIKLINGSCHEF HEIDI LARSEN

SydkystDanmark

Vil I have Møn Gin, slotte eller en Dark Sky Park? Vi giver gerne idéer til lokale foredragsholdere, spændende virksomhedsbesøg mv. For at nævne nogle få, er der f.eks. muligheden for kokkeskole i udendørskøkken i Rødvig Ferieby, øl-smagning på Gavnø Bryggeri, Ridning eller el-motorcykler på Feddet. Man kan også holde udendørs møder i toppen af ”Tårnet” på Camp Adventure, ved Geocenter Møns Klint eller under stjernerne på i Nordens første certificerede Dark Sky Park. Blandt de lidt større virksomheder i området

har vi f.eks. Royal Unibrew, Bisca osv, som man kan besøge. Og blandt de lidt mindre producenter af lokale fødevarer kan vi formidle kontakt til f.eks. Møn Gin, Kongebryg Øl, Livsnyder og Bonderøv, hvor der ofte står en dedikeret ildsjæl bag med en spændende historie. Vi kan også skabe kontakt til alle kulturinstitutionerne som f.eks. Gavnø Slot, Gisselfeld Kloster og Danmarks Borgcenter. Vi hjælper gerne med at lave en ”samlet pakke” på tværs af flere aktører.

HAR DU EN FORETRUKKEN MØDEDESTINATION? Af Karin Feit Almberg

På messen kan man bl.a. møde følgende geografiske sammenslutninger: ”Unikke Mødesteder i Kongernes Nordsjælland”, ”VisitAarhus, ”SydkystDanmark” og ”Helsingborg”. De fortæller om alt det, mødebookere ikke har en chance for selv at kende til – eller få til at ske.

Hos os findes Nordens første certificerede Dark Sky Park

DIREKTØR ANNETTE SØRENSEN

VisitNordsjælland/Unikke Mødesteder i Kongernes Nordsjælland

Ring til os først Det er hos os, man kan få overblikket og kontakterne for både mødesteder, erhverv og kultur i Nordsjælland. Vi kan gøre noget muligt, som man ikke har en chance for at kende til som mødeplanlægger: En flagallé ned mod mødestedet, pigegarden som velkomst, oplæg af en virksomhedsleder eller virksomhedsbesøg – mulighederne er temmelig mange. Vi kan f.eks. kontakte direktøren på Teknisk Museum og spørge, om han er med på at holde ekstraordinært åbent, hvis man gerne vil have hele museet for sig selv uden for åbningstid. Og vi arrangerer gerne et besøg af borgmesteren, hvis det er relevant. Vi har 14 partnere, så der er mange muligheder for også at arrangere de lidt større konferencer med oplevelser og evt. studieture via vores meget brede kontaktnet. Derfor kan det være en rigtig god ide at ringe til os som noget af det første.

SALGSCHEF ANDREAS HORN JENSEN

VisitAarhus

Vi kan få næsten alt til at ske Vi booker ikke, men vi kan f.eks. godt initiere, at man indtager sine bobler i Olafur

Vi har et korps på 1500 frivillige, som kan tage imod i lufthavnene

Eliassons kunstværk ”Tour Rainbow Panorama” på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum. Efter vi var Kulturby har vi tilmed fået et korps på 1500 frivillige, som kan tage imod i lufthavnene og følge med rundt i busser ud til hoteller eller mødesteder. Korpset går også gerne omkring i byen ved de store kongresser og hjælper til ved at vise vej. I praksis vil det mest interessante for en mødeplanlægger være at få viden om alle de muligheder, som man sjældent selv kender til. Det kan for eksempel være det lille mødelokale i toppen af Toldbodens tårn med både havudsigt og udsigt over byen. Vi samarbejder tæt med Aarhus Universitet og regionens store erhvervsvirksomheder, og også her er der er en stærk tradition for at samarbejde tæt om at skabe værdi af kongresser.

PROJEKTLEDER MATILDA ANDERSSON

Helsingborg Convention and Event Bureau

Helsingsborg er en mødeby i en nøddeskal

Inden for cirka én kvadratkilometer har man praktisk taget alt, hvad en mødedelegation kan ønske sig. Og med det nye ”Clarion Hotel & Congress Sea U” bliver der virkelig tale om en mødeby. Hotellet åbner i 2020 med 250 værelser og plads til 1200 konferencegæster. Det nye hotel bygges lige ved havnen med udsigt over sundet. Blandt de øvrige større hoteller kan nævnes Elite Hotel Marina Plaza, Helsingborg, Scandic Helsingborg Nord samt Radisson Blu Metropol Hotel. Ud mod vandet ligger Dunkers Kulturhus, som hurtigt kan integreres i mødeaktiviteter, og om sommeren kan man gøre brug af ”Tropical Beach” med strandbarer og palmer. Tager man 20 minutter mod nord, kommer man til blomster- og slotshaven Sofiero. Alt det – og de mange smagsudflugtsmuligheder eller sportsevents, som findes en kort tur længere inde i landet kan man høre mere om på standen. Vi glæder os – vi er med på messen for første gang.


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

UFORMELLE RAMMER TIL PROFESSIONELLE MØDER - Vi hjælper dig med at overholde dit mødebudget i 2019 Du finder Danhostels mødecertificerede mødesteder centralt placeret i hele landet. Når du holder dit møde hos os, får du en mødeoplevelse skræddersyet til netop dine ønsker og behov – med teknik der virker, velsmagende mad og personlig service - det hele til favorable priser. Læs mere om møder på Danhostel på www.danhostel.dk/kursus

Mød os på

Nordic Meetin gs & Events Expo 2 019

i Bella C enter stand 3 48

Hotel Kong Arthur

Hotel midt i Københavns smørhul På Hotel Kong Arthur får man det bedste af to verdner. Hotellet ligger både centralt i byen og tilbagetrukket ned ad en lille brostensbelagt sidegade. Hotel Kong Arthur ved Peblinge Sø midt i København, har en fantastisk beliggenhed, hvis man ønsker at bruge byens mange muligheder. Her kan der afholdes møder, kurser og konferencer i det 3-etagers store konferencecenter med plads til det meste lige fra det intime møde til den store forsamling. Selv om hotellet er tæt på byens puls, ligger det fredeligt ned ad en brostensbelagt sidegade. Konferencecentret ligger i en lukket, hyggelig gårdhave – og lige uden for døren er der 70 parkeringspladser til rådighed for gæsterne. Hvis man ønsker at benytte alternative transportmuligheder, er knudepunktet Nørreport Station kun små fem minutter derfra.

Hyggeligt og moderne hotel Hotel Kong Arthur – der oprindeligt blev opført som et lærlingehjem i 1882 – er et hyggeligt hotel med ild i pejsen, moderne værelser, skønne gårdhaver og en af Københavns største spaer. Her kan man få en skøn spaoplevelse på hele 800 m2 eller man kan benytte fitnessrummet med løbebånd, crosstræner, frivægte og yogaudstyr. Placeringen i hjertet af København betyder, at der er kort afstand til caféer, restauranter og spændende specialbutikker. • Midt i København, tæt på Nørreport • 70 parkeringspladser til gæster • Løbeklub på hotellet – arrangerer løbeture med rundvisning i byen • Spaoplevelse på 800 m • Gastronomi med sæsonens bedste lokale råvarer.

Kvalitet fremfor en overfyldt buffet

Gastronomien er et kapitel for sig. Hotellets morgenmåltid tager udgangspunkt i lokal og nordisk mad. Det vil sige friske, lokale råvarer, økologi og bæredygtighed. ”Kvaliteten er vigtig for os, hellere det end en overfyldt buffet. Vi vil gå langt for at finde de allerbedste produkter. Vi har netop

Facts Hotel Kong Arthurs all-inclusive mødekoncept:

All-inclusive mødekonceptet indledt et samarbejde med det betyder, at der ikke kommer økologiske landbrug, Mangekstra på regningen. Alt er holm i Nordsjælland. Vi har indeholdt i mødeprisen, så vores egne grise der, og de levmødearrangøren kan regne erer vores brunchpølser,” siger med, at der i den sidste ende hoteldirektør Helle Bisholm. I ikke udskrives en større fakløbet af dagen er der forskellige tura. Det er ikke ualmindeligt, små serveringer, mens selve at fx alle drikkevarer kommer frokosten kan foregå på hele tre på som tilkøb, og så får møderestauranter, der ligger på den arrangøren en overraskelse anden side af hotellets gårdefter mødet. have. Konferencegæsterne kan vælge mellem italienske La Rocca, spanske Pintxos og japanske Sticks’n’Sushi, så der er stort og varieret udvalg af mad fra hele verden. En kæmpefordel, hvis man skal opholde sig på hotellet i flere dage.

Løbeklub med høj puls og rundvisning

Arthur Hotels, der også omfatter Ibsens Hotel, har sin egen løbeklub, Arthur Running, som professionelle løbetrænere står bag. Hotelgæsterne ser byen vågne, mens der motioneres sammen med medarbejdere og lokale københavnere. Løbeturene foregår om morgenen tirsdag til lørdag, men hotellet arrangerer gerne løbeture, så de rent tidsmæssigt passer til møde- og konferencegæsternes tidsskemaer. Ud over at være godt for sundheden, fungerer løbeturene også som en rundvisning i byen. Der løbes cirka fem kilometer, og det hele er tilrettelagt, så alle kan være med – uanset niveau. Undervejs i løbet er der mulighed for at lave forskellige træningsøvelser. Se mere på www.arthurhotels.dk

33


34

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

BÆREDYGTIGE RAMMER MIDT I AALBORG

…. Så derfor belastes miljøet ikke unødvendigt, når vores gæster og kunder besøger os. Alt i alt er det jo kun godt, og når det så ikke koster kunderne ekstra, så er det jo win-win for alle.

At minimere ressourceforbrug og maksimere genanvendelse er kodeord hos det centralt beliggende Aalborg Kongres & Kultur Center, der i 2017 blev landets første evensted certificeret efter den internationale standard ISO 20121 for bæredygtige events.

E

r bæredygtighed og FN’s Verdensmål en del af snakken i virksomheden? Så er det ren ’Walk the Talk’ at henlægge det kommende møde eller konference til Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor man arbejder med bæredygtige løsninger. At være bæredygtighedscertificeret betyder, at Aalborg Kongres & Kultur Center i hele sin eksistens har fokus på at minimere ressourceforbruget, maksimere genanvendelse, bruge lokale leverandører og grøn energi, forklarer møde- og kongreschef, Tanja Markussen. ”Vi har alle et ansvar, som vi må tage på os, og det gør vi ved at have fokus på bæredygtighed både i forhold til vores fysiske rammer, men også i de aktiviteter vi har – og det giver god mening. Vi vil gerne præge samfundet til en mere bæredygtig adfærd, og ved at være bæredygtige i det vi gør som konferencecenter, får det også kunderne og gæsterne til at være det,” forklarer hun. Det betyder ikke, at møder eller konferencer er dyrere end andre steder. Det betyder bare, at man skal tænke anderledes, påpeger hun. Ingen plastflasker og minimalt papir For gæsterne betyder det blandt andet, at de får serveret isvand i kander og i rigtige glas og ikke i plastflasker; at de afleverer deres navneskilte og keyhangers efter eventen, og at de oplever færre trykte materialer undervejs. For kunderne betyder det, at de i planlægningen skal tage stilling til forslag, der kan reducere affald og øge genbrug. ”Mange af de materialer, keyhangers og holdere til navneskilte, der udleveres, ender som regel i skraldespanden, men sådan er det ikke i Aalborg

Kongres & Kultur Center. Måske kan de helt undværes, eller man kan undlade at sætte årstal på dem, så de ligesom holderne til navneskiltene og keyhangers kan indsamles og bruges igen næste år, eller i anden sammenhæng. På den måde minimerer vi affald og ressourceforbrug. Kunderne kan bruge vores konference-app i stedet for at trykke

materialer, og i stedet for at få fremstillet bannere med logoer kan vi bruge lysdesign. De kan bruge grønne planter, der kan lejes og bruges igen og igen, i stedet for afskårne blomster til udsmykningen. Som alternativ til frokostbuffeten foreslår vi Sharefood, fordi det minimerer madspild. Der er flere steder, hvor vi med omtanke kan reducere det

Aalborg Kongres & Kultur Center, AKKC, har 40 lyse møde- og konferencelokaler fra 2 og til 2414 personer med alt i AV- og IT-udstyr. Centret ligger i gå-afstand fra banegård og busterminal, og kun 15 min. kørsel fra lufthavn. Centret har direkte adgang til det 4-stjernede hotel Scandic Aalborg City samt Restaurant Papegøjehaven. Der findes 700 parkeringspladser lige omkring centret. AKKC: - tænker bæredygtighed ind i vores arbejdsgange vha. ISO 20121 - samarbejder med bæredygtige organisationer, virksomheder og foreninger - er 100% dækket af vindenergi - energioptimerer, affaldssorterer og genbruger - minimerer madspild via affaldskværn, som omdanner restmad til biomasse Læs mere på akkc.dk

store spild, vi oplever,” forklarer hun og konstaterer, at det ikke er så indgribende, som det kan lyde. ”Det er bare, at vi i planlægningen af eventen snakker de bæredygtige valg, der er mulige. Det skal vi nok hjælpe med,” siger hun. Genanvendelse som socialt arbejde ISO-certificeringen indebærer, at vi som virksomhed er forpligtet til at tænke bæredygtighed i vores forretningsprocesser og løbende forbedre vores bæredygtighedsperformance. ”Vi er et stort hus, der genererer meget affald. Derfor har vi meget fokus på det, men vi arbejder også med FN’s Verdensmål, hvor også de menneskelige aspekter indgår, så vi prøver at kombinere det,” siger hun. ”Gennem samarbejde med Aalborg produktionsskole genbruger vi bannere ved, at de bliver syet om til blandt andet mini bags, puder og sækkestole og hos Autismecenter Nordbo måler en ung mand resttid på brugte batterier, således de bliver brugt fuldt ud – indtil videre har han fundet resttid på 1600 ud af 4000 brugte batterier. På den måde skaber vi genbrug, og sikrer at de unge mennesker får mening i deres hverdag,” fortæller Tanja Markussen, der konstaterer, at der er rigtig mange facetter i det at være bæredygtig. ”Vores beliggenhed midt i byen medvirker jo også til at skabe bæredygtighed. Vi er tæt på lufthavn på og busser og tog. Der er 1800 hotelværelser i gåafstand, så derfor belastes miljøet ikke unødvendigt, når vores gæster og kunder besøger os. Alt i alt er det jo kun godt, og når det så ikke koster kunderne ekstra, så er det jo win-win for alle,” siger hun.


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

35

ØG MØDEEFFEKTIVITETEN MED EN AV-LØSNING DER VIRKER I gennemsnit spildes 5-7 min af ethvert møde på tekniske udfordringer og 63 pct. mødedeltagere fortæller, at tekniske problemer påvirker deres præsentationer negativt. Det ændrer sessions på med deres komplette integrerede møderumsløsninger, som virker fra første klik.

H

ver dag spildes tusindvis af kroner på bøvl med teknikken i mødelokaler landet over. Undersøgelser viser, at der i gennemsnit spildes 5-7 minutter af hvert møde på tekniske løsninger, der ikke fungerer efter hensigten. Det giver frustrationer og mindre effektivitet, der alt andet lige bon’er negativt ud på bundlinjen. Men sådan behøver det ikke at være. En ny tilgang til møderumsløsninger fra danske sessions giver konkurrencedygtige komplette løsninger, som virker fra første klik. ”Når man spilder tid på teknik, der ikke virker, så koster det effektivitet og frustration hele vejen rundt. Den der skal give præsentationen skal fremstå professionel og er det ikke tilfældet, så går det ofte ud over præsentationsflowet og den tilhørende selvtillid, samtidig med at tilhørerne ofte mister interessen og pointerne. I sidste ende er det virksomhedens bundlinje, det går ud over,” fortæller Jonas Nilsson, der er Creative Digital og Event Manager hos sessions. Fra komponenter til løsninger ”sessions er ejet af dnp denmark som har mange års erfaring indenfor optiske skærme til møderum og delkomponenter til kontrolrum verden over og vi oplever i stigende grad en efterspørgsel på komplette løsninger leveret af en og samme leverandør. I dag leveres AV-løsninger ofte af integratorer som sammensætter komponenter fra forskellige leverandører. Det betyder at, hvis der er et nedbrud, så tager integratorerne og leverandørerne ikke ansvar for delkomponenterne i fejlsøgningen imellem komponenterne, og peger i stedet ofte på hinanden som fejlkilden. Med sessions tager vi hele ansvaret for, at vores løsning er gennemtestet og virker. Og med sessions er du samtidig sikret, at alle mødelokaler betjenes på den samme måde uanset pakkevalg. Hele løsningen er pakket pænt ind, uden ledninger, og uden et hav af fjernbetjeninger og andet rod, der forstyrrer,” fortæller VP Global Sales & Marketing, Søren Kræmmergård. Tilpasset virkelighedens behov ”Vi har lavet en markedsundersøgelse over, hvad kunderne prioriterer i deres møderum og netop denne har været udgangspunktet for sessions. Behovene og ønskerne er forskellige i mødelokalerne, derfor har vi designet møderumspakker i tre grundløsninger, der matcher virkelighedens behov. Den første kan bruges til at vise præsentationer i mødelokalet, den anden kan afholde videokonferencer og den tredje og mest avancerede løsning inkluderer også et

I gennemsnit bruges

5,4 timer

om ugen i et møderum (Kilde: Futuresource Corporate AV End User Perspectives)

63%

36%

siger at tekniske problemer påvirker deres præsentationer negativt

siger at møder har en negativ effekt på deres personlige produktivitet

(Kilde: Collaboration report by Jabra)

(Kilde: Collaboration report by Jabra)

Her sessions 200

Fordele ved sessions

• Display – fra 65-230” – Giver perfekte billeder i fuld HD-kvalitet, selv i lyse omgivelser. •K  ontrolpanel – 10” skærm, der kan integreres med (eksisterende) mail/kalender system og giver overblik over mulige kildevalg samt information om igangværende og kommende møder. • AV møbel m. integreret hardware – Integrerer og skjuler alle komponenter og sikrer et rent, æstetisk udtryk. • Højtalere – Sikrer god lyd under præsentationen. • Trådløs deling af skærm – Tilslut din pc hurtigt og nemt, og del din præsentation med et enkelt klik. •P  ræsentations fjernbetjening – Fungerer som laserpointer og giver fuld kontrol over din præsentation.

• One-stop-shopping – en partner, enklere behovstilfredsstillelse • Standardisering – samme grundfunktionalitet/betjening i alle lokaler • Nemt at bruge – ingen i tvivl om betjening • Æstetik - ingen grimme ledninger og fjernbetjeninger • Effektiv afvikling af møder – ingen spildtid på hardware der ikke virker • Bedre udnyttelse af mødelokaler – slut med bookede tomme lokaler • ”God nok løsning” – ikke fokus på det bedste af alt, men værdi for pengene • Support er kun et opkald væk – der er nogen til at hjælpe fra 9 til 16 • Betalingsform – kontant, leasing eller afbetaling • Værdi over pris – giver lidt mere, men får meget mere

elektronisk whiteboard og en touch skærm. Uanset hvad du vælger, så kan pakkerne fås i en størrelse der passer til møderummets størrelse. Helt kort dækker vi spektret fra de helt basale løsninger til de højteknologiske,” fortæller Jonas Nilsson. Fordelen er driftssikkerheden ”Fordelen ved pakkeløsningerne er, at det er en

standardiseret løsning, som er gennemtestet og fungerer ens i alle møderum. Vi kender teknikken i pakkerne, og vi tager det fulde ansvar for den,” siger han og peger i øvrigt på, at virksomhedens hotlinemedarbejdere af samme grund kan rådgive og vejlede med det samme, hvis der skulle opstå vanskeligheder. Med andre ord er sessions en vej væk fra

dimseriet, fjernbetjening- og ledningskaos og ind i en verden, hvor ét kontrolpanel styrer det hele i et system, der faciliterer booking fra alle virksomhedens opkoblede enheder, og at computere uanset styresystem gnidningsløst kan dele skærmen fra mødets start. Så i stedet for at bakse med teknik kan der fokuseres på mødets indhold og dermed sikre at mødet bliver så produktivt som muligt.


36

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

René Bolvig

MÅLTIDER DER GÅR OVER I HISTORIEN Midt i København ligger Moltkes Palæ, hvis historie går tilbage til 1702. Konferencefaciliteterne og den veltillavede mad er topmoderne, men rammerne er det gamle klassiske København med rigt udsmykkede saloner og sale.

P

rismerne fra lysekronerne kaster elegant lyset ud over de veldækkede borde; og her i de historiske rammer har grever, storkøbmænd, enkedronninger, kunstnere og andet godtfolk sat sit præg på Moltkes Palæ – både hvad angår selve bygningen, der har stået der siden 1702, men også det leben, der gennem årene har fundet sted.

Vi gør meget ud af, at gæsterne får præcis den oplevelse, de drømmer om Hos Moltkes Palæ går medarbejderne gerne ekstra skridt for, at gæsterne får en god oplevelse, kan nyde begivenheden og have fokus på at være sammen i de overdådige sale og saloner, der gemmer sig bag palæets mure. Plads til det meste Moltkes Palæ byder på næsten 1.000 kvadratmeter med møde- og festfaciliteter, fordelt på 11 saloner og sale. Palæet har plads til både

store sammenkomster med op til 750 gæster og mindre selskaber i forbindelse med såvel møder og konferencer som fester og gallamiddage. -Vi gør meget ud af, at gæsterne får præcis den oplevelse, de drømmer om, uanset om det er et erhvervsarrangement eller en privat fest, fortæller forpagter og køkkenchef René Bolvig, der sammen Tommy Tviis, som står for booking, og banketchef Jan Bach udgør det faste trekløver, der skaber rammerne for gæsterne. Og faktisk er det også lidt historisk, for sådan har det været siden 2005, og siden da er det blevet til mere end 210.000 gæster, der har besøgt Moltkes Palæ i trekløverets tid. Maden kommer fra eget køkken Moltkes Palæ har eget køkken og bageri, og det kommer gæsterne til at mærke på tallerkenerne; for her er der plads og lyst til at lave maden – også til mange gæster. -Vi serverer altid frisktillavede retter og meget ofte portionsanrettede. Vi vil ikke være bekendt at servere en forret, der har stået mange timer i en køleboks, fortæller René Bolvig, der med sikker hånd styrer køkkenet. René Bolvig er udlært kok på Hotel d’Angleterre og har været kok på flere af de bedre københavnske og nordsjællandske restauranter. René Bolvig blev desuden årets kok 1994 og har mere end 40 års erfaring i branchen. Køkkenet i Moltkes Palæ tager udgangspunkt i danske råvarer og tilberedningsformer – krydret

med inspiration fra verdenen omkring os og tilberedt i tråd med den tid, vi lever i. Konferencer med højt til loftet De veltillavede råvarer på tallerkenen akkompagneres af bygningens historiske rammer. -Jeg plejer at sige, at vi har Danmarks mest eksklusive klubhus, hvor gæsterne kan holde fester og konferencer, siger Tommy Tviis, der står for booking, tilbud og forevisninger. Tommy Tviis kender alle kroge af palæet og guider erfarent gæsterne igennem, når de skal planlægge arrangementet. -Det er vigtigt, at alle gæsterne inklusiv værten kan læne sig tilbage og nyde omgivelserne. Derfor bruger vi altid tid og energi på, at få alle detaljerne på plads inden arrangementet, fortæller Tommy Tviis, der understreger, at på trods af palæet historiske rammer er konferencefaciliteterne topmoderne. Palæet råder over en stribe sale af forskellige størrelser. Og til konferencerne bliver de mindre saloner ofte inddraget i løbet af dagen, som små oaser der kan bruges til enten afslapning eller faglige input. Få en historisk oplevelse Siden 1930 har Haandværkerforeningen ejet huset, og de har sikret sig, at palæet er restaureret med respekt for den historiske ånd.

Rummelige Moltkes Palæ Til gallamiddage, hvor gæsterne sidder om runde borde, er der plads til op mod 320 gæster. Til receptioner kan lokalerne rumme op mod 750 gæster, og til konferencer bydes op mod 400 gæster indenfor. Læs meget mere om, hvordan du gør din næste konference eller middag historisk på

www.moltkes.com


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

37

Spanien byder på spændende destinationer til afholdelse af møder og events. Sevilla, Bilbao, Barcelona og Palma de Mallorca har alle deres kulturelle særpræg og er fuldt udstyret, hvad møde- og konferencefaciliteter angår. Læs mere på: www.sevillacb.com www.bilbao.eus www.barcelonaconventionbureau.com www.mallorcacb.com

SPANIEN PÅ DET DANSKE EVENT-LANDKORT Hvorfor ikke rykke mødet eller konferencen til sydens sol og varme, spørger den Spanske Stats Turistbureau. Fire spændende spanske destinationer byder sig til.

S

panien er ikke kun lækre strande, god mad og vin. Under de sydlige himmelstrøg findes mange spændende byer, der i tillæg byder på gode møde- og konferencefaciliteter og er rige på kulturelle indslag; alle de nødvendige ingredienser til en vellykket event. Derfor er Maria Diaz, promotion og markedsansvarlig hos Den spanske Stats Turistbureau i Danmark, sammen med fire lokale konferencebureauer fra byerne Sevilla, Bilbao, Barcelona og Palma de Mallorca med på Nordic Expo Meetings & Events 2019. ”Vi er med på messen, fordi de fire byer har noget helt særligt at tilbyde de danske møde- og konferenceplanlæggere i form af luksuriøse, kreative, historiske og kulturelle omgivelser, og store kulinariske oplevelser. Det håber vi, at de danske bookere vil kigge nærmere på,” siger Maria Diaz. Historiske Sevilla Sydspanske Andalusiens hovedstad Sevilla lokker med sin historiske charme, men selvom bykernen i sin arkitektur og kunst fortæller historien om både romernes og maurernes tilstedeværelse, så er byen en moderne storby med 1,9 mio. indbyggere og en placering som Spaniens tredjemest besøgte storby. Således har den også en infrastruktur i form af overnatnings- og transportmuligheder, der skal til for at være destination for møde, messer og konferencer. Sevilla byder på de helt store messefaciliteter, og et væld af mindre mødesteder, men ikke mindst en chance for at kigge ind i den andalusiske kultur, historie og de smagsoplevelser den giver. Baskernes Bilbao Bilbao, der er den nordspanske region, Baskerlandets industrielle centrum, er i de seneste årtier vokset sig stor som kulturperle, bland andet på grund af institutioner som kunstmuseet Guggenheim Muesum Bilbao tegnet af Frank

Gehry. Byen byder på en stribe 4- og 5-stjernede hoteller og Michelin restauranter, og er i dag en større messe- og konferenceby med både små og store lokationer. Hvert år afholdes således store messer i byens Euskalduna Conference Centre og Bilbao Exhibition Centre, BEC, men af særlig interesse kunne det være at afholde møder på Guggenheim Muesum Bilbao, fodboldstadionet San Mamés, eller i Iberdrola tårnet med udsigt over byen. Barcelona med Dali og Gaudi Barcelona er kendt af de fleste for dens udbud af kunstneriske og kulinariske indslag. Ikke bare La Ramblas gadekunstnere, men store arkitektoniske værker af Antoni Gaudi og kunst af Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies, Jaume Plensa og ikke mindst Pablo Picasso. Byen har både god infrastruktur med egen lufthavn, hotel og konferencefaciliteter i alle størrelser. Barcelonas kunstneriske særpræg, katalanernes særegne kultur, dens størrelse og beliggenhed ved Middelhavets kyst gør byen attraktiv for møder og konferencer. Man kan gå til de fleste ting, man kan snuppe sig en dukkert og man kan spise på de mange anerkendte restauranter, herunder flere med Michelin-stjerner. Barcelona er da også den by i verden, der ifølge ICCA var vært for flest møder og konferencer i 2017. Alternative Mallorca Ligesom Barcelona tilbyder Palma de Mallorca muligheden for en dukkert i Middelhavet. Men det er naturligvis ikke kun derfor, man skal lægge sine møder og konferencer på Mallorca. Det skal man gøre, fordi man gerne vil have en anderledes oplevelse et sted, hvor der sjældent er mindre end 18 graders varme. Mallorca er med på de seneste ’aktiv livsstil’-trends, men er også det traditionelle ø-liv med vægt på naturoplevelser, gastronomi, sejlads, sollys og varme og med både moderne og historiske

… de fire byer har noget helt særligt at tilbyde de danske møde- og konferenceplanlæggere

hotel- og konferencefaciliteter, byder øen sig til fra den alternative side. Det kunne være teambuilding og strategiudviklingsmøde, mens man cykler ned til og op fra Sa Calobra, på vandring

i Tramuntana-bjergene, eller det kan være under sejlads i Middelhavet. Skal det være alternativt er Palma de Mallorca et godt udgangspunkt for gode mødeoplevelser.


38

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

RO TIL FORDYBELSE VED FJORD OG I SKOV Hotel Koldingfjord byder med sin naturskønne, blodtrykssænkende beliggenhed på ideelle forhold til fokus og udvikling af såvel små ledelsesteams, som store medarbejdergrupper.

M

an skal ikke køre langt fra E45, Kolding by og alfarvejs stress og jag, før man oplever den blodtrykssænkende effekt, det er at rulle langs fjorden ad Fjordvej og ind i den 28 hektar store skov, der omkranser det smukke gamle Hotel Koldingfjord. Hotellet, der for snart 110 år siden blev etableret som Danmarks første julemærkehjem med ro, frisk luft og højt til loftet for rekreationshungrende børn med tuberkulose, er i dag et gennemmoderniseret og moderne møde- og konferencehotel, der bryster sig af at tilbyde den samme rekreative stemning, som dengang. I dag giver den ugenerte placering midt i skoven og ved fjordens bred således leder- og medarbejdergrupper på op til 300 personer mulighed for at mødes, udvikle deres kompetencer og finde fælles fodslag – noget 70.000 besøgende gør hvert år med stor tilfredshed og ønske om at vende tilbage, hvilket mange gør. ”Vi plejer at sige, at vi er lette at finde og svære at forlade. Infrastrukturmæssigt er det let at komme til os, og vores dna, der stammer tilbage fra sanatorie-tiden; at der er højt til loftet, den gode mad, masser af luft og ro til refleksion og fordybelse, gør det svært at forlade os – hvilket betyder at mange kommer igen,” fortæller direktør Peder J. Madsen.

10 år er blevet nænsomt restaureret. Hotellets to suiter og 132 værelser er indrettet med dansk kvalitetshåndværk og design af blandt andre Finn Juul, Hans J. Wegner og Nanna Ditzel, og der hænger en række meget specielle værker af blandt andre den danske kunstner Leif Sylvester. ”Alt er nænsomt restaureret og nyindrettet med lækkert håndværk og design. Vi tror på, at vi ved at skabe et kreativt og livsnydende rum, giver gæsterne et sted, hvor de kan falde til ro. Man er ude af sine sædvanlige rammer og derfor skal man også forkæles,” siger han. Konferencedelen er renoveret tilbage i 2015 og gav mulighed for udvidelse af de store mødesale og byder nu på alt fra mindre og private 10-12 personers mødelokaler i den gamle overlægebolig Louisehøj til den store Magnoliesal med plads til 300 siddende eller dansende gæster. ”Vores kunder er alt fra direktions- og bestyrelsesmøder til det store årsmøde, ledsagerarrangementer, udstillinger og firmafester, hvor Magnoliasalen kan omdannes til diskotek. Og vil man opleve noget enestående i løbet af dagen, så kan man jo leje sejlskibet Frem og få en sejltur på fjorden og ud i Lillebælt, og blive mentalt genopladet til de resterende mødeaktiviteter,” slutter Peder J. Madsen.

Vi plejer at sige, at vi er lette at finde og svære at forlade

Personlig og vedkommende service ”Vi har fjorden på den ene side og skoven på den anden, der begge giver gode muligheder for team-aktiviteter, og vi har maden, men ovenpå alt det putter vi så et topmoderne konferencecenter med teknik, der virker og højt kvalificerede medarbejdere, der har uddannelse, erfaring og er minded på at give både planlæggere og gæster en vedkommende og personlig service,” siger han. Hotel Koldingfjord har en hjemmeside, der giver overblikket over beliggenhed, faciliteter og aktivitetstilbud i området, og Conference Manager systemet, der gør booking, planlægning og afvikling nemt, men samtidig står der altid kompetente medarbejdere klar til at forudse behov, assistere og hjælpe kunder og gæster igennem hele processen. ”Den, som kommer hos os, skal opleve, at det er noget særligt at være på kursus eller konference den dag. Der skal vi kunne sætte os i gæsternes sted, for selvom det er hverdag for os, så er det det ikke for kunden, eller gæsten, der er væk hjemmefra med de afsavn det giver.” Gennemrenoveret hotel og konferencecenter Derfor er der også gjort noget ud af alle detaljerne i de gamle bygninger fra 1911, der over de sidste

Hotel Koldingfjord ligger i ugenerte omgivelser i 28 hektar skov ved breden og udmundingen af Kolding Fjord. Hotellet byder på to store suiter, 132 værelser og mødefaciliteter for op til 300 gæster. Med Conference Manager systemet og personlig rådgivning fra erfarne medarbejdere er en event hos Hotel Koldingfjord nem at planlægge og gennemføre. Læs mere på www.koldingfjord.dk


KOM MED TIL ÅRETS AWARDFEST! Flere hundrede møde- og eventplanlæggere fra hele landet har nu indstillet deres kandidater til Møde & Event Award 2019. I januar valgte de to dommerkomitéer tre nominerede i hver af i alt otte kategorier. Af Karin Feit Almberg

V

ær med til at fejre de otte award vindere ved det festlige awardshow den 27. marts kl. 16.30 - 19.30. Deltagelsen er gratis for messens gæster, og det gælder også de lækre cocktails fra CoctailKursus.dk. Aftenens show er skabt i samarbejde med ShowTech, Michael Palsgaard Produktion, Copenhagen Music og Totems showdansere. Det bliver en nydelse at se det hele spille sammen med indretningen fra Copenhagen Lounge og de store blomsterdekorationer, skabt af blomsterkunstneren Bo Büll. Mads Christensen er aftenens vært og har sammen med repræsentanter fra Kursuslex den store fornøjelse at uddele de otte awards. Vinderne er dem, der får flest stemmer fra mødeplanlæggere og dommere. After party i Eventzonen I år udvides området ved awarduddelingen til det dobbelte, når Inspiration Hall og Eventzonen flyder sammen i ét. Efter uddelingen er der after mingling med live musik, bar og et loungeområde i den tilstødende Eventzonen. Selve awardshowet bliver i sig selv en demo i, hvad man kan med lys, lyd, scenedesign, musik osv., lover Jan Marcher, direktør i ShowTech, som står for al den slags til showet.

EVENTZONEN

Showtech er vært på Eventzonen og præsenterer samarbejdspartnere, cases og ny teknik.

M

ød nogle af de dygtigste eventspecialister og hør, hvordan de kan tilføre dit arrangement en ekstra dimension. Bliv inspireret til idéudvikling, planlægning og eksekvering. Besøget i Eventzonen foregår under hyggelige, afslappende og kreative former. Sådan gjorde Ferrari På Eventzonen ser man, hvordan Showtech lancerede Ferrari´s ’Formula automobile – Supercar night 2018’ og ’Semler sommerfest’ og hører om, hvordan Hangar 145 kan aktiveres til flere forskellige typer events. Man kan lære at opbygge et Award Show og opleve, hvordan de rå rammer i f.eks. Pakhus 11 udnyttes bedst muligt til events. Musikalsk session med Shubidua-Jørgen I Eventzonen kan man om onsdagen deltage i en musikalsk session, som kan anvendes i forbindelse med en event. Med afsæt i deltagernes egne input sender Jørgen Thorup, der bl.a. er kendt for sin tid som keyboard-spiller i Shubidua, deltagerne på en rejse, der sent glemmes. Aktiviteten kan anvendes i virksomheder, der ønsker en helt speciel oplevelse - fuld af energi - i forbindelse med teambuilding, kick-off møder, seminarer eller events. Kim Larsens trommeslager laver worshops Om torsdagen er det Hans Fagt, professionel trommeslager hos bl.a. Kim Larsen og Bellami, der giver smagsprøver på sine succesfulde, engagerende workshops, som har fremmet innovation, samarbejde, ledelse og kreativitet for mere end 30.000 medarbejdere i private virksomheder og offentlige institutioner.

39 Vicki Maddison

ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

Forfatter og foredragsholder Mads Christensen er aftenens konferencier.

De nominerede i 2019 er Årets bedste foredragsbureau • Athenas • LIVEPEOPLE • ONE Decision Årets bedste teambuildingleverandør • Green Hat People • Match Racing Denmark • Midgaard Event Årets bedste eventbureau • Bumblebee Event • Eventually • Rodkjær Event Årets bedste cateringleverandør • 360° Venue Catering • Madkastellet • Tasty Town Årets møde & eventsted – Bedste mødekoncept • Langelinie Pavilionen • Marienlyst Strandhotel • Scandic Kødbyen Årets møde & eventsted – Bedste madkoncept • Comwell Hotel Sorø • Sinatur Kæden • Severin Årets møde & eventsted – Bedste Service • Bautahøj • Comwell Hotel Borupgaard • Tivoli Hotel & Congress Center Årets møde & eventsted – Bedste lokaler • Marienlyst Strandhotel • MBK Kursuslokaler • Rungstedgaard


40

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Welcome to the

E XC E P T I ON A L The extraordinary combination of heritage, legacy and contemporary aesthetics, creates a meeting experience that is both inspiring and undeniably classic, at the Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen.

A CO LLEC TION OF OUR F INEST H OT E L S radissoncollection.com

I

T: +45 3342 6000

Profile for partnermedier

Møder & Konferencer_marts 2019 #2  

Møder & Konferencer_marts 2019 #2