Page 1

ROSKILDE 3. årgang Uge 49 • 5. december 2017

Ghettofrit Roskilde

Efter fem år har Roskilde Kommune ingen ghettoer, da Æblehaven og Rønnebærparken nu er strøget fra regeringens officielle liste.

Side 5

Kystsikring hastebehandlet

Byrådet i Roskilde har hastebehandlet bidragsfordeling ved digerne i Jyllinge Nordmark, og dermed kan Kystdirektoratet nu genoptage sagen.

Jesper Caning og Nicolai Rosenfalck Johansen opgraderer fra starten:

To læger til Trekroner

Side 12

Fart skaber frygt

Side 6

Trafikalt kaos og utryghed er en del af hverdagen for naboerne til Roskilde Handelsskole, der frygter en dødsulykke.

Side 20


l 2 l 5. DECEMBER 2017

Biblioteker og Borgerservice i juleferien I forbindelse med jul og nytår holder Roskilde Bibliotekerne og Borgerservice lukket visse dage. Husk at tjekke tiderne, så du ikke går forgæves.

Bibliotekets tjenester Bogbussen kører ikke i perioden fra lørdag den 23. december til mandag den 1. januar.

Kender du til kurset ”Lær at tackle kronisk sygdom”? ”Mød op på kurset med udfordringer – gå fra kurset med værktøjer til en løsning”

Lukkedage på biblioteker og Borgerservice

Retshjælp på Roskilde Bibliotek kommer sidste gang inden jul onsdag den 20. december. Første gang efter nytår er onsdag den 3. januar.

Fra søndag den 24. december til tirsdag den 26. december samt fra søndag den 31. december til mandag den 1. januar holder Roskilde Bibliotek og Borgerservice lukket. Bibliotekerne i Jyllinge og Viby er selvbetjent åbne disse dage.

Du kan deltage på et selvhjælpskursus og få redskaber til at tackle de bekymringer og udfordringer, det ofte giver at have en kronisk sygdom.

Advokathjælp på lokalbibliotekerne holder lukket fra torsdag den 21. december til onsdag den 3. januar.

Kurset er for voksne borgere i Roskilde Kommune og det er gratis at deltage.

Lokalbibliotekerne i Gadstrup, Gundsømagle og Ågerup er udelukkende selvbetjent åbne fra lørdag den 23. december til mandag den 1. januar. Borgerservice på Roskilde Rådhus har lukket i uge 52. Afleveringsanlægget og Caféen på Roskilde Bibliotek Husk også, at afleveringsanlægget på Roskilde Bibliotek er lukket fra lørdag den 30. december kl. 14 til tirsdag den 2. januar kl. 8. Det samme gælder postkassen, der hører til afleveringsanlægget. Caféen på Roskilde Bibliotek er lukket fra lørdag den 23. december til mandag den 1. januar.

Drop In på Roskilde Bibliotek holder lukket fra fredag den 22. december til onsdag den 3. januar.

På kurset arbejder vi bl.a. med: • At forstå og håndtere symptomer • Fantasirejser • Kommunikation • At sætte mål – at lave handleplaner • Mestring af træthed • Vurdering og valg af behandling • Muskelafspænding • Vanskelige følelser • Rigtig brug af medicin • Sund kost • Problemløsning

Studievejledningen på Roskilde Bibliotek kommer sidste gang i år mandag den 18. december og er tilbage torsdag den 4. januar. Roskilde Lokalhistoriske Arkiv, Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv og Ramsøegnens Lokalhistoriske Arkiv holder lukket torsdag den 28. december. Husk, at du altid kan reservere materialer, forny dine lån og meget mere på roskildebib.dk. Her finder du også vores mange online tilbud, som du kan underholde dig med, lige når det passer dig, hen over julen.

Har du et nytårsforsæt om at få en sundere livsstil i 2018? Tilmeld dig vægtstophold – små skridt til vægttab der holder!

Sundhedscentret afholder Informationsmøde tirsdag den 12. december 2017 fra kl. 11.00 til 12.15.

Selve kurset starter tirsdag den 9. januar 2018 fra kl. 11.00 til 13.30. der er 6 ugentlige mødegange á 2½ timers varighed.

Det er på adressen Rådhusbuen 1, Roskilde. Indgang og indkørsel fra Gormsvej.

Tilmelding og yderligere information: Kontakt Sundhedscentret, sundhedskonsulent Bente Alis Jensen på telefon 4631 7740 eller på mail benteaj@roskilde.dk

Informationsmødet vil indeholde introduktion til kursets opbygning, arbejdsmetoder og emner.

Læs evt. mere om kurset på patientuddannelse.info

Til dig, som har et BMI over 27 og ønsker et varigt vægttab. På holdet skal vi arbejde med, hvordan du ændrer vaner og holder fast i dem. Der er fokus på små skridt, som passer til dit liv, både nu og på længere sigt.

Der starter 3 nye kurser:

Vægtstophold er et gruppeforløb med op til 16 deltagere pr. hold. Der er 10 ugentlige mødegange á 2 timer.

Torsdag den 25. januar 2018, kl. 09.30-11.30 Sundhedscentret, Rådhusbuen 1 B, Roskilde.

På kurset bliver du klogere på emner som portionsstørrelser, mellemmåltider, trang til søde sager, psykologiske faktorer, vejen til forandring, hverdagsmotion og meget mere. Kurset er gratis og for borgere i Roskilde Kommune over 18 år.

Tirsdag den 9. januar 2018, kl. 15.00-17.00 Sundheds- og Omsorgscentret Nord, Kirkebjergvej 2, Jyllinge.

Mandag den 5. februar 2018, kl. 16.30-18.30 Sundhedscentret , Rådhusbuen 1 B, Roskilde. Kurset er gratis og for borgere i Roskilde Kommune over 18 år. Tilmeld dig her eller få mere info på telefon 4631 7702 eller på mail sundhedforalle@roskilde.dk, husk at oplyse et telefonnummer. Læs mere www.roskilde.dk/sundhed.

Høringer, borgermøder og afgørelser Vær med til at få indflydelse på det område du bor i og andre sager, du som borger eller virksomhed har interesse i. Høringer Kontorerhverv ved Langebjerg. 8. december 2017. Udvidelse af det stationsnære område ved Trekroner Station. 8. december 2017. Etageboliger ved siden af Retten i Roskilde. 29. december 2017. Afgørelser Landzonetilladelse til etablering af sø ved Ørstedvej 15, matr. nr. 1a Ørsted By, Ørsted. 7. december 2017. Landzonetilladelse til udvidelse af sø på Kamstrupvejen 1, 4621 Gadstrup, matr. nr. 7c Brordrup By, Gadstrup. 12. december 2017. Landzonetilladelse til ny bolig og udhus på Store Valbyvej 35, matr.nr. 9k Himmelev By, Himmelev. 20. december 2017.

roskilde.dk

Lovliggørende landzonetilladelse til læskur og brændeskur på Søster Svenstrup Byvej 14, 4120 Viby Sjælland, matr. nr. 4m Dåstrup By, Dåstrup. 21. december 2017. Landzonetilladelse til opførelse af ny garage/udhus på Gulddyssevej 49, matr.nr. 10d Gundsømagle By, Gundsømagle. 22. december 2017. Afgørelse om at skovrejsning på Nordmarksvej 2, Gadstrup ikke er VVM-pligtigt. 28. december 2017. Afgørelse om at skovrejsning på Slæggerupvej 206, Roskilde ikke er VVM-pligtigt. 28. december 2017. Byrådet godkender nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark. 29. december 2017. VVM-tilladelse Jyllinge Nordmark og Tangbjerg. 29. december 2017. Annoncering af afgørelse om gennemførelse af kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg. 29. december 2017.

Roskilde Kommune:

4631 3000


5. DECEMBER 2017 l 3 l

FREDAG 8/12 TIL SØNDAG 10/12

20% RABAT

på alle julegaveæsker i butikken på Ro´s Torv* BEAUTY BY BOOZT.COM, RO´S TORV 1, ST. 129, 4000 ROSKILDE

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer. Rabatterne fratrækkes ved kassen.


l 4 l 5. DECEMBER 2017

Læg musik til juleaften i Konventhuset

Ledige stillinger i Roskilde Kommune Administration, specialister og ledelse • Klostermarksskolen søger viceskoleleder – Skolen for hjertet og hjernen. • Socialfaglig Jobrådgiver til Team Sygedagpenge og Jobafklaring. • Engageret og dygtig socialrådgiver søges til Ungeafsnittet. • Job og Uddannelse – UngeGuiden, barselsvikar.

• Klostermarksskolen søger viceskoleleder – Skolen for hjertet og hjernen.

Ældre og hjemmepleje • SSA søges til Trekroner Plejecenter. • Aflæsere søges til Hjemmeplejen. • Primær sygeplejerske søges til Distrikt Nords hjemmesygepleje. • Bostedet Koglerne søger ambitiøs og engageret pædagog.

Børnepasning og pædagogisk medhjælp • Pædagogmedhjælper søges til Børnehuset Bullerbys vuggestue. • Roskilde Kommune søger dagplejere til Ågerup, Vindinge og Midtbyen

Omkring hundrede deltager, og adskillige frivillige holder juleaften i Konventhuset i Roskilde, hvor de både er godt selskab, gaver og julemad efter alle kunstens regler. Imidlertid mangler arrangør Lis Kjær fortsat én eller flere musikere til at lægge musik til julesangene. Interesserede kan henvende sig til Lis Kjær på mobil 46352838 eller på mail liskjaer4000@gmail.com

Faglærte stillinger inden for køkken, service og håndværk • Teknisk servicemedarbejder søges til Ejendomsservice. • Ernæringsassistent til Madservice Viby.

Ufaglærte og øvrige stillinger • Husassistent søges til den selvejende institution Solsikken. • Barselsvikar til rengøringsteam søges til Center for Handicap.

Pædagogik og undervisning • Lærer til specialskole med miljøterapi og familiearbejde. • Børnehuset Hanen søger pædagog til vuggestuen. • Sang- og bevægelsespædagog søges til Den selvejende institution Børnehuset Hobbitten. • Uddannet pædagog søges til sproggrupperne i Roskilde Midt.

Sundhed og Behandling • Er du fysioterapeut med kendskab til og interesse for neurologi, så har vi en ledig stilling til dig på Rehabiliteringscenter trekroner.

Roskilde

”klemt” mellem to fremmede mænd, da hun steg ombord i toget mod Nykøbing F på perron 2. Hun havde fået stjålet sit rejsekort, som hun havde optanket med penge Fredag kl. 12 blev tre mænd på 24, 24 og 36 inden togrejsen. De to mistænkte mænd år fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, HårRoskilde, efter at de tidligere på natten var farve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere blevet anholdt efter et indbrud i et værk- kendetegn: spiste takeaway i boks, Medroskilde.dk Roskilde Kommune: 4631 3000 sted på Køgevej i Gadstrup. Alle tre blev va- bragte: stor blå rygsæk; og B: Mand, 180-185 retægtsfængslet frem til den 21. december cm, Hårfarve: Brun. 2017. Retsmødet blev afholdt for lukkede Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra perdøre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yder- soner, der har bemærket mændene på stationsområdet. Kontakt politiet på tlf. 114 ligere i sagen. med oplysninger i sagen.

Varetægtsfængslet

Julebagning

Roskilde

Provokatør anholdt

Slip for besværet - nøjes med hyggen! Bag-selv dej

(vaniljekranse, finskbrød, brunkager, saltsmåkager og pebernødder). 250g.

Roskilde

Tricktyveri på togstationen

NYHED!

45,-

Natten til lørdag anholdt politiet en 23-årig mand fra Kalundborg, der optrådte provokerende over for politiet på Jernbanegade. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og løsladt senere på natten.

Viby Sjælland

Nedbrændt lade i Viby Sj.

Lørdag nat blev politi og brandvæsen sendt til en brand på Valorevej nær Viby Sj., hvor der var ild i en lade. Laden brændte ned, og politiet kender ikke brandårsagen. Stedet skal nu undersøges nærmere.

Fredag eftermiddag anmeldte en 66-årig kvinde fra Ringsted, at hun var blevet

NYHED!

Honning hjerter 1 stor eller 2 små

Frit valg

FESTER DER HUSKES

4 stk.

130,- Til familiens

konfektmester

Lemke marcipan & mandel nougat Pr. stk. 38,-

Festarrangement kr. 679,- pr. couvert* Velkomstdrink: Vores egen Bellini, 3-retters festmenu med vores økologiske husvine, sodavand og økologiske øl ad libitum under middagen Eget festlokale inkl. duge, lys, stofservietter og menukort. Ring og få en snak med os på tel 4632 3131.

Vestre Kirkevej 12 / DK-4000 Roskilde / Tel (+45) 4632 3131 / comwellroskilde.dk

*Min. 30 voksne

10,-


5. DECEMBER 2017 l 5 l

Efter fem år har Roskilde nu officielt ingen ghettoer. Her er nogle af Rønnebærhavens børn i gang med at etablere en nyttehave.

Ghettofrit Roskilde Rønnebærparken og Æblehaven er ikke med på dette års ghettoliste. Hvert år offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren årets ghettoliste. En liste der viser, hvilke boligområder i Danmark der hører under kategorien ’ghetto’, og der er nu ikke længere ghettoområder i Roskilde Kommune. Det fremgår af den netop offentliggjorte ghettoliste over almene ghettoområder, hvor Æblehaven og Rønnebærparken ikke længere figurerer.

Udviklingen vendt ”I Roskilde Kommune arbejder vi for en boligpolitik i balance. Der er fortsat udfordringer i Æblehaven og Rønnebærparken, men ghettolisten viser, at vi har

vendt udviklingen. Boligselskabet Sjælland, foreninger, kommunen og beboere har nu løfte Æblehaven og Rønnebærparken. Vi forsætter nu arbejdet med at skabe et sammenhængende lokalsamfund, hvor der er plads til alle”, siger borgmester Joy Mogensen.

Indsats bærer frugt Æblehaven og Rønnebærparken kom på ghettolisten i 2012, hvorefter Roskilde Kommune i samarbejde med Boligselskabet Sjælland iværksatte en stor boligsocial indsats med fokus på en øget opsøgende ungeindsats, lektiecaféer med rekruttering af frivillige, street-aktiviteter for børn

og unge i boligområder i sommerferien, samt beboernetværk og beboercafe med fokus på inddragelse og demokrati. Der blev ligeledes etableret et områdekontor i Rønnebærparken og Æblehaven. Undersøgelsen viser, at antallet af kriminelle er faldet i Æblehaven og Rønnebærparken, dette skyldes primært den øget opsøgende ungeindsat i områderne. Listen over udsatte boligområder udarbejdes på baggrund af faktorer som bl.a. uddannelsesniveau, tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitetsniveau og andel borgere med ikke vestlig baggrund.

/JOYMOGENSEN @JOYMOGENSEN JOYROSKILDE

Kære Borger i Roskilde Kommune Tak er kun et fattigt ord i forhold til den overvældende tillid, I viste Socialdemokratiet og mig ved valget. Alle i den socialdemokratiske gruppe er klar til at knokle for at leve op til tilliden, og vi ser frem til et fortsat bredt samarbejde med alle byrådets partier og vores lokalområdes ildsjæle. Venlig hilsen

JOY

MOGENSEN B O R G M E S T E R

OTTO SUENSON DEDICATED TO WINE SINCE 1880

Gratis vinsmagning Torsdag d. 14/12. kl. 15 – 18

ÅRETS JULESMAGNING Kom ind og smag og find din egen favorit

Sankt Ols Stræde 13 · 4000 Roskilde · Telefon 88 88 76 94

15 forslag til julens vine


l 6 l 5. DECEMBER 2017

39-årige Nicolai Rosenfalck Johansen (tv) og 35-årige Jesper Caning slår i det nye år dørene op til Trekroner Lægehus. Den nye klinik får i første omgange til huse i en midlertidig pavillon, mens 258 permanente og topmoderne kvm (i baggrunden) opføres.

Dobbelt op på læger i Trekroner Region Sjælland udløste kun et enkelt ydernummer, men et praksiskøb i det centrale Roskilde baner vej for ekstra lægekapacitet i den unge bydel, der nu kan byde velkommen til lægerne Nicolai Rosenfalck Johansen og Jesper Caning.

Af Holger Vincents

”Man føler, at man er med til at starte noget nyt og skabe noget, og jeg er helt sikker på at det også vil afspejle sig i klinikken og i vores hverdag”, lyder det forventningsfuldt fra 35-årige Jesper Caning, der sammen med 39-årige Nicolai Rosenfalck Johansen udgør Trekroners to nye alment praktiserende læger, der til januar slår dørene op til Trekroner Lægehus tæt ved stationen. I første omgang i en midlertidig pavillon på stationssiden af Trekroner Centervej, mens de beskedne rammer om blot seks måneder vier pladsen til fordel for 258 kvm topmoderne og ikke mindst handicapvenligt lægehus på modsat side af bydelens trafikale knudepunkt.

Praksiskøb gav dobbelt op ”Vi har begge godt kunne tænke os, at starte et lægehus op helt fra bunden, der ikke er bundet op på gamle vaner og forestillinger. Man er med til at sætte rammerne på en ny og rigtig god måde, der passer til de krav, patienterne har nu”, forklarer Nicolai Rosenfalck Johansen, der kommer fra en stilling som uddannelseslæge i Himmelev Lægehus, mens kompagnonen netop har sagt farvel til sit første job i Holbæk. At de er to læger – begge med bopæl og familie i Roskilde – om at banke Trekroners første lægehus op af den decembergolde muld er i sig selv lidt af en bedrift, eftersom

Region Sjælland i august måned ’kun’ udløste et enkelt ydernummer til bydelen. Forklaringen bag fordoblingen bunder i al sin enkelthed i, at det nyuddannede makkerpar bogstaveligt talt handlede hurtigt. ”Det lykkedes os at købe en solopraksis i Djalma Lunds Gård, som regionen kort efter gav os tilladelse til at flytte til Trekroner”, fortæller Nicolai Rosenfalck Johansen.

Mere dynamik Dermed er det nu op til de to familielæger at bevise, at de kan forløse samarbejdet. Troen på succes hos de tidligere studiekammerater, der lærte hinanden at kende i forbindelse med uddannelsen til speciallæge i almen medicin, er imidlertid ikke til at tage fejl af her kort før åbningen i det nye år. ”Det er på mange fronter bedre at være to. Det giver lidt mere dynamik, når man har én at spare med, og samtidig er klinikken mindre sårbar overfor sygdom, hvilket igen gavner tilgængeligheden”, forklarer Jesper Caning. ”Ja, og nogle gange er det bare lettere med fire øjne på et hududslæt end to”, fortsætter klinikkens allerede selvudnævnte alderspræsident på de knap 40 somre med et grin.

Høje ambitioner Og parolen, eller kampråbet om man vil, er da også allerede på plads. Tillid, tryghed og tilgængelighed skal sammen med det ny-

este tekniske udstyr, sygeplejersker og på sigt uddannelseslæger, give Trekronerborgerne såvel som andre roskildensere lyst til at søge mod det nyetablerede lægehus. ”Vi har høje ambitioner, og planlægger at skulle være her i mange år. Derfor har vi også foretaget den nødvendige investering fra starten, som vi naturligvis regner med, kommer til at tjene sig hjem igen”, siger Jesper Caning. Med målsætningen på plads er det nu op til kunderne at melde sig, når klinikken åbner for tilgang nytårsdag. Indtil da kan Trekroners nye læger allerede bryste sig af at have sikret sig en aftale med det lokale plejecenter, hvor en del af beboerne får mulighed for at nyde godt at deres kompetencer, og så er det ellers bare om at afvente interessen fra de øvrige bysbørn. ”Jeg har en forestilling om, at Trekroners borgere er en gruppe aktive mennesker med en masse positiv energi. Det virker som et meget socialt område og et område med stor diversitet. Du har ældre, mange børnefamilier samt alternative boformer som Munksøgård, og vi vil favne det hele”, forsikrer Nicolai Rosenfalck Johansen.


5. DECEMBER 2017 l 7 l

DESIGN DESIGNICONS ICONS BY BYARNE ARNEJACOBSEN JACOBSEN Series Series 7™ Fuldpolstret 7™ Fuldpolstret stol, stol, BrunBrun BasicBasic læder læder | Specialpris | Specialpris 5.495 5.495 kr. kr. Series Series 7™ Lakeret 7™ Lakeret stol, stol, HvidHvid | Specialpris | Specialpris 2.821 2.821 kr. kr. ™ december 14.Series oktober Series 7™tilFuldpolstret 731. Fuldpolstret stol, stol, Sort Sort BasicBasic læder læder | Specialpris | Specialpris 5.495 5.495 kr kr ™ ™ Vejl. udsalgspris: Series Series 7 Kontorstol, 7 9.995,Kontorstol, Sort Sort farvet farvet ask | ask Specialpris | Specialpris 4.545 4.545 kr. kr.

Limited Edition

Alle Alle priser priser er vejledende er vejledende udsalgspriser udsalgspriser

Design to Shape Light

PH 3½-3 Ravfarvet Glas Pendel Design: Poul Henningsen

FØLG FØLG OS OS PÅ PÅ RINGSTEDGADE RINGSTEDGADE 7 ·7 4000 · 4000 ROSKILDE ROSKILDE · TELEFON: · TELEFON: 4635 4635 7460 7460 SHOP SHOP ONLINE ONLINE PÅ WWW.DESIGNCENTERSHOP.DK PÅ WWW.DESIGNCENTERSHOP.DK P-PLADS P-PLADS I GÅRDEN I GÅRDEN BAG BAG BUTIKKEN BUTIKKEN


l 8 l 5. DECEMBER 2017 Apoteker Mads Korsholm må leve med, at Domapoteket i Algade fra den 1. januar 2018 bliver et såkaldt Liste A-apotek, og dermed ikke holder døgnåbent. Domapoteket flytter i øvrigt adresse til den modsatte side af gaden, hvor det genåbner mandag den 11. december.

VELKOMMEN TIL

Med det gamle rådhus og domkirkens spir som smuk kulisse er der igen i år lagt op til byens hyggeligste julemarked på Stændertorvet. Hop på juletoget, klap et rensdyr og køb ind til julen i de julepyntede boder, der bugner med strik, brugskunst, smykker og lækkerier til maven.

Snart slut med døgnapotek i Roskilde

Vi ses til Jul på Stændertorvet!

Af Tomas Skov

ÅBNINGSTIDER 2. WEEKEND: Fredag Lørdag Søndag

Fra begyndelsen af det nye år er det en god idé, at have forsyningerne på plads, hvis man har et hyppigt indtag af medicin. Et flertal i Folketinget besluttede i 2015, at der skulle spares 17 millioner kroner på apotekernes vagtordning. Det betyder, at der fremover ikke er tilkaldevagt om natten på apotekerne, og at apotekerne lukker senest kl. 24. Domapoteket i Algade, der hidtil har været døgnapotek, holder således også lukket mellem kl. 24 og 06 fra den 1. januar 2018.

den 8. december kl. 12-18 den 9. december kl. 10-15 den 10. december kl. 10-15

LØRDAG DEN 9. DECEMBER: Julemanden fortæller eventyr på Stændertorvet ved trappen til Det Gamle Rådhus kl. 11.30-12.15 Rensdyr på Stændertorvet kl. 12-14 Roskilde Garden spiller i byen kl. 13-15 SØNDAG DEN 10. DECEMBER:

Det ærgrer apoteker Mads Korsholm, at Domapoteket fremover bliver et såkaldt Liste A-apotek, der holder lukket fra midnat til kl. 6 om morgenen, selv om han erkender, at natten sjældent bringer mange kunder. ”Det er et fåtal, der kommer om natten. Men det er en forringelse af servicen, og jeg synes det er ærgerligt, at vi ikke længere kan give det tilbud”, siger han.

Ikke et spisested Det bliver fremover vagtlægen og sygehusene, der skal varetage denne service for borgere med akut medicin-

behov. Herudover kan man tage turen til Steno Apotek på Vesterbro i København, der fra januar 2018 bliver landets eneste døgnapotek. Det står naturligvis Mads Korsholm frit fortsat at holde døgnåbent på apoteket i Algade uden det vagttilskud, der nu ophører, men det kan apotekeren helt mane i jorden. ”Jeg kunne holde åbent for egen regning, men det er jo ikke et spisested, vi driver. Det økonomiske grundlag er fjernet, og jeg ville ikke kunne overleve uden tilskuddet”, siger han.

Svogerslev Nisserne spiller kl. 11-14

VIND EN JULEKURV

JULETOGET KØRER HVER DAG

til en værdi af 1.000 kr.

Navn ___________________________________ Adresse _____________________________ Email ____________________________

Grønager - www.ggp.dk

Udfyld kuponen og aflever den senest 23. december i markedshytten ’Lammeskind’ på Stændertorvet.

Tlf. _________________________

JUL PÅ STÆNDERTORVET I SAMARBEJDE MED VISITROSKILDE, ROSKILDE KOMMUNE OG ROSKILDE HANDEL

F I N D T H E O N E T H AT C E L E B R AT E S Y O U TRIUMPH.COM

ANBEFALEDE ÅBNINGSTIDER FOR ROSKILDE HANDELS BUTIKKER: MANDAG-FREDAG KL. 10.00-18.00 / LØRDAG KL. 10.00-15.00 ADVENTSSØNDAGE KL. 10.00-15.00 / 17.-23. DECEMBER: ALLE DAGE TIL KL. 19.00 Bemærk: Supermarkeder, byggemarkeder og restauranter har udvidede åbningstider.

TRIUMPH, ROSKILDE, RO’S TORV 42, TLF. 46 37 21 23


5. DECEMBER 2017 l 9 l

“Forglem mig ej” ørestikker

Terror i Europa fører til, at politiet kræver terrorsikring af Stændertorvet i den travle julemåned.

Stændertorvet terrorsikres hele december Med både julemarked og torvedage på de fleste af julemånedens dage, bliver Stændertorvet terrorsikret hele december. Spærringen vil blive udført i form af blomsterkummer og træstammer - og visse steder også betonklodser.

Spor skræmmer

ser rundt om i Europa, at politiet har krævet sikringen af Stændertorvet. Der bliver ikke tale om en total spærring, men nærmere trafikdæmpende foranstaltninger. Det vil stadig være muligt at parkere på Stændertorvet og at køre i Skomagergade ved varelevering med mere.

Det er på baggrund af de tidligere hændel-

Kr. 3.695,14karat 2x0,02ct TW/VS.

Skomagergade 9 · 4000 Roskilde Tlf. 46 35 36 50 · a-v@guldsmed.dk

MODETØJ I ALLE STØRRELSER

Annette fra Skovhuus er på besøg i butikken

Køb julegaverne nu!

torsdag den 7. december kl. 10-16 Alt Skovhuus efterår 2017 Ass. modeller og str. Frit valg

350,-

Fra str. S til XXXL

LauRie · Signature · Q’Neel · Pont Neuf · H.S. · Brandtex · Handberg · Massi · McVERDI · Ciso

Besøg LauRie afdelingen i kælderen og gør et kup! Støden 18 · 4000 Roskilde


l 10 l 5. DECEMBER 2017

B A

D

C

GAVER Der glæder

E

G

I

H

F

A CMP Man Zip Hood jkt 1699,95 • B H2O m. velcro 249,95 • C Nike Free RN 2017 før 899,95 nu 799,95 da-hr D Adidas D2M Tee 3S W. 249,95 • E FZ Power 588 M før 999,95 nu 799,95 • F H2O m. fast rem 199,95 • G Adidas Condivo 18 NYHED Jr 349,95 Sen 399,95 H Adidas Condivo 18 NYHED Jr 349,95 Sen 399,95 • I Nike PWR tight 399,95

HOLMBOM

SKOMAGERGADE 32 · ROSKILDE · TLF. 46 30 06 00

Åbent: mandag-fredag kl. 10.00-18.00 · lørdag-sønd kl. 10.00-15.00 · Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer


5. DECEMBER 2017 l 11 l

Vær med ved uddelingen af Den Socialøkonomiske Pris Hvilken lokal iværksættervirksomhed har i årets løb udmærket sig mest i forhold til at gavne sociale og samfundsmæssige formål, og hvem skal dermed modtage Den Social Økonomiske Pris 2017? For at hylde de virksomheder, som gør noget ekstra for udsatte borgere, lokale fællesskaber og miljøet uddeler, Roskilde Byråd igen i år Den Social Økonomiske Pris. Kom i Byens Hus onsdag den 6. december klokken 17, hvor årets bedste initiativ modtager prisen på 15.000 kroner i udviklingskapital og et forretningsudviklingsforløb til 20.000 kroner.

S genåbner debat om Tvind-skoler Inden valget lagde Socialdemokraterne stemmer til et stop for visitation til skoletilbud med Tvind-forbindelser. Nu genåbner partiet diskussionen. Af Holger Vincents

Det så ellers ud til at Roskildes politikere havde truffet en beslutning, da et solidt flertal i to forskellige udvalg inden kommunalvalget satte en stopper for visitation af borgere til Skolerne i Boserup og andre institutioner med mulige Tvind-forbindelser. På et byrådsmøde i sidste uge valgte Socialdemokraterne imidlertid at trække i nødbremsen og genåbne diskussionen ved at stille forslag om og ikke mindst samle flertal for at ekspe-

dere sagen tilbage til Økonomiudvalget, der allerede i denne uge skal genbehandler spørgsmålet. ”Vi er ikke vendt rundt på en tallerken, men vi mener, at sådan en beslutning skal træffes med mest mulig enighed. Der har været en del diskussioner og dukket en del nye ting op, og derfor er det vigtigt at tage en ny runde i Økonomiudvalget”, forklarer Socialdemokratiets Karim Arfaoui blandt andet med henvisning til Enhedslisten, der siden sagens begyndelse i november måned har argumente-

ret for et retsligt problem ved Venstres oprindelige forslag om at fratage de omtalte skoler støtten. ”Jeg tror sådan set at alle kan være enige om, at vi ikke skal bruge leverandører, der medvirker til skatteunddragelse. Nu er der rejst en mistanke, og så handler det om, hvordan vi håndterer det”, fortsætter det socialdemokratiske medlem af Økonomiudvalget, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at tage stilling til en mulig kommunal boykot af de pågældende skoler.

DF: Støtter fortsat boykot Dansk Folkeparti stemte for Socialdemokratiets forslag og bidrog således også til, at sagen blev sendt til hjørne. Det var dog ifølge Merete Dea Larsen kun for at forhindre, at Tvind-spørgsmå-

let blev fuldstændig aflivet. ”I udgangspunktet ønsker vi stadigvæk at stemme for Venstres forslag, men efter-

som der ikke kunne samles et flertal på byrådsmødet, synes vi, det er en god middelvej at sende forslaget

tilbage”, forklarer DF’s medlem af Økonomiudvalget.

Masser af gaveidéer Vi har altid et stort udvalg af gavekurve og pakker, fyldt med nøje udvalgte varer der hylder den gode smag.

Strik 999,-

Roskilde Vin - en holdning til god smag RO’S TORV - 4632 1700 - RVSP.DK

Dunjakke 2.199 kr. Strik 1.499 kr. Skjorte 999 kr. Jeans 899 kr.

Sweatshirt 799,-

Strik 999,-

Skjorte 899,-

-Vi er en lokal butik og ligger midt i gågaden!

Skjorte 799,-

-Vi er en lokal butik og ligger midt i gågaden!

Skomagergade 24 - 4000 Roskilde - Tlf.: 46 35 10 98 Åbningstider: Mandag - fredag kl. 10.00-18.00. Lørdag kl.10.00-15.00

Skomagergade 24 - 4000 Roskilde Tlf.: -Vi er en lokal butik46 og 35 10 98 ligger midt i gågaden! Åbningstider: Mandag - fredag kl. 10.00-18.00. Lørdag kl.10.00-15.00

Skomagergade 24 - 4000 Roskilde - Tlf.: 46 35 10 98 Åbningstider: Mandag - fredag kl. 10.00-18.00. Lørdag kl.10.00-15.00

-Vi er en lokal butik og ligger midt i gågaden!

-Vi er en lokal butik og ligger midt i gågaden!

Skomagergade 24 - 4000 Roskilde Skomagergade - Tlf.: 46 35 10 98 24 - 4000 Roskilde - Tlf.: 46 35 10 98 Åbningstider: Mandag-fredag 10.00-18.00, Lørdag 10.00-15.00 Åbningstider: Mandag-fredag 10.00-18.00, Lørdag 10.00-15.00 -Vi er en lokal butik og ligger midt i gågaden!

www.mr.dk

VORES GAVEKORT GÆLDER I HELE LANDET


l 12 l 5. DECEMBER 2017

International Lungedag markeret i Roskilde

RO’s Efterskole er klar til elever

Motion, sund kost og sang hjælper på lungernes ydeevne, hvis man har en kronisk lungesygdom. Café Åndenød i Roskilde markerede den internationale lungedag med sang og i samarbejde med Roskilde Kommune og sygehuset kunne man få tjekket sine lunger. Kanal Roskilde var med i Byens Hus, og udsendelsen kan ses på Kanal Hovedstaden torsdag den 7. december kl. 16:30 og lørdag den 9. december kl. 14.

Roskilde Outdoor Efterskole ligger ved Sct. Hans, tæt ved fjord og skov. Den nye efterskole åbner i august 2018 med vandsport, kunst i naturen, mountainbike, træklatring og adventurerace. Kanal Roskilde sender en udsendelse om den kommende efterskole, torsdag den 7. december kl. 16 og lørdag den 9. december kl. 14:30.

Kystsikringssag kan nu behandles af staten Byrådet i Roskilde har hastebehandlet spørgsmålet om bidragsfordeling ved digerne i Jyllinge Nordmark. Dermed kan Kystdirektoratet genoptage og afslutte sagen om kystsikring.

Bolden ligger nu hos Kystdirektoratet, efter byrådet har hastebehandlet spørgsmålet om bidragsfordeling ved digerne i Jyllinge Nordmark.

Samtidig har Frederikssund, Egedal og Roskilde kommuner skullet gennemføre ti forskellige sagsforløb med dertil hørende borgermøder, høringsperioder og klagefrister. Mens Kystdirektoratet behandler sagen efter Kystbeskyttelsesloven, gennemfører Roskilde og Frederikssund kommuner det sidste af de ti sagsforløb. Det er en reguleringssag efter Vandløbsloven, der vedrører slusen og fløjdiget ved Værebro Å. Her vil forhøringen være klar lige efter årsskiftet.

Byrådene i Roskilde og Egedal kommuner har besluttet, at kystbeskyttelsesprojektet skal gennemføres med en ny bidragsfordeling. Det sker efter, at Miljø- og Fødevareklagenævnet i maj afgjorde, at kun de, der har direkte nytte af et østdige, må betale for det. Før var udgangspunktet, at alle skulle bidrage til både fjordog kystdige. Samtidig har digelaget justeret Østdiget

Fakta

på bøl

… n ge

med el går det let Gazelle el-cykel Arroyo C7 HMI

7 gear, fodbremse og 2 hydrauliske bremser, stærk og støjsvag centermotor på 70 NM. Integreret lys, lås og fjedergaffel 2 str. 46 cm og 49 cm i mat blue

Hollandsk kvalitet

Normalpris 16.999,Julepris

12.999,-

SPAR 4000,-

www.cykelstyrken.dk

B e g r æ n s et a nt al

”Hver dag tæller for familierne i Nordmarken, så målet er, at vi kan få sendt projektet i udbud og finde en entreprenør, der hurtigt kan tage fat på arbejdet med at bygge diger og sluse. Vi har i byrådet fremskyndet behandlingen en måned, så

MASSAGE SPORTSMASSAGE

Inkl. Sølv batteri 8,6 AH/312 WH op til 100 km

KRANIO SAKRAL TERAPI

AFSLAPNING

l

Opgrader til guld batteri 11,4 AH/ 416 WH op til 130 km merpris kr. 1000,-

Tiden er kostbar

store t e d e d og s kler Kig in alg i el-cy udv - Ikke

i forb indelse m inger ed andre rabatordn

PRISER PÅ BEHANDLING:

25 min................Kr. 275,50 min................Kr. 490,75 min................Kr. 650,Gavekort udstedes

direktoratet hurtigst muligt kan genoptage behandlingen. Efter hastebehandlingen kan vi nu sende brevet til direktoratet, så sagen kan komme videre. Nu har vi brug for den hurtige sagsbehandling, som regeringen har lovet os. Vi skal have de diger nu”, siger borgmester Joy Mogensen.

Fortsætter arbejdet Arbejdet med kystsikringen startede efter stormen Bodil i december 2013. Siden da har borgerne haft besøg af ”Egon”, ”Urd” og ”Ingolf”.

Ny bidragsfordeling m.v. efter klagenævnets retningslinjer Lokalplan 668 og kommuneplantillæg VVM-tilladelse Dispensation fra åbeskyttelseslinje

Åbningstilbud FÅ RABAT PÅ DIN BEHANDLING

Oktober

November

December

-20% -15% -10 % Tidsbestilling på

26 71 84 60

O

Hop med

langs Værebro Å i omfang og flyttet det op til bebyggelsens grænse. Efter at disse to forhold nu formelt er på plads, kan Kystdirektoratet fortsætte behandlingen af kommunernes ansøgning.

Digelaget i Jyllinge Nordmark skal have en række planer og tilladelser på plads, før selve projektet kan sendes i udbud hos de forskellige entreprenører Roskilde Byråd har behandlet disse fire sager på dets møde den 29. november:

MIKKEL BAAGØE Dronning Margrethes Vej 8 (indgang ved LK Hair Line) Åben mandag til fredag efter aftale


5. DECEMBER 2017 l 13 l

FREDAG-SØNDAG D. 8.-10. DECEMBER

SPAR 20% PÅ SKO

*

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer, medlemspriser samt udvalgte varer

SPAR

151,SÆTPRIS

399,150,-

MASTER Pro løbehandsker Str. XS-XL.

GRIPGRAB Scull Cap løbehue og Expert løbehandsker Str. XS-XL. Normalpris ved køb af enkeltdele 550,--

399,-

ADIDAS Energy Cloud løbesko Løbestil: Neutral. Damestr. 36-42. Herrestr. 41-47. Normalpris 700,-

GRATIS PLAKAT FØRST TIL MØLLE

SPAR

51,-

FRIT VALG

199,-

HUMMEL Kess hættetrøje og joggingbukser til børn Børnestr. 104-164. Normalpris 250,-

SPAR

151,FRIT VALG

FRIT VALG

CR7 3-pak boxershorts Herrestr. S-XXL. Normalpris 350,-

HUMMEL Badekåbe til børn Børnestr. 56-98. Normalpris 400,-

199,-

the real 149,sportslook PR. SÆT

SPAR 51,-

Roskilde: RO´s Torv 1 ∙ Tlf. 55 40 99 20

349,-

MASTER Skiundertøjssæt Børnestr. 104-176. Damestr. S-XXL. Herrestr. S-XXL. Normalpris 200,-

Tilbuddene gælder til og med d. 23. december 2017 eller så længe lager haves. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og udsolgte varer.

SÆTTET FÅS I FLERE FARVER

FRIT VALG


l 14 l 5. DECEMBER 2017

Ny bestyrelse i Svogerslev Lokalråd Flere aktiviteter er i vente fra nye kræfter i det aktive lokalråd, som netop har modtaget Roskilde Byråds Landsby- og Bydelspris 2017 på 100.000 kroner, der skal anvendes på nye faciliteter ved Lynghøjsøerne.

Et af Roskilde Kommunes mange levende lokalsamfund er Svogerslev, der med 4.500 indbyggere i mange år har haft sit eget lokalråd. Svogerslev Lokalråds formål er at virke til fremme for lokalsamfundet i Svogerslev, og alle foreninger, institutioner og virksomheder i Svogerslev kan være medlem af Svogerslev Lokalråd.

Målsætning om flere I november blev der holdt ordinær generalforsamling og efterfølgende har den valgte bestyrelse konstitueret sig. Søren Pedersen blev valgt som formand, hvor han afløste Carsten Hogs-

tad. Tim Bang er valgt som næstformand og Henrik W. Pedersen som kasserer. Herudover består bestyrelsen af Henriette Moseby, Peter Stigaard Jensen og Hans-Bo Hyldig med John Jacobsen som suppleant. ”I det kommende år vil vi arbejde på at øge antallet af medlemmer og meget gerne med institutioner, foreninger og virksomheder. Det er vigtigt for vores nærdemokrati, at så mange engagerer sig i de lokale organer som eksempelvis landsbyrådene”, siger den nyvalgte formand Søren Pedersen, der sammen med bestyrelsen netop har modtaget Roskilde Byråds Landsby- og Bydelspris på 100.000 kroner. ”Vi er utroligt glade for at have modtaget prisen. Prisen skal anvendes på etablering af et udekøkken og el-stik ved madpakkeskuret ved Lynghøjsøerne. Det spændende projekt skal gennemføres i samarbejde med Naturstyrelsen, institutioner og foreninger, der kan have interesse i at deltage”, fortæller Søren Pedersen.

Fortsætter arbejdet Den nye bestyrelse vil bygge videre på det arbejde, der er

blevet gennemført af lokalrådet i de senere år, og en af de vigtigste opgaver er de trafikale forhold. ”Svogerslev Lokalråd vil i 2018 blandt andet følge op på problemerne med de trafikale forhold, blandt andet omkring adgangsforholdene fra Lynghøjskolens område til det rekreative område ved Lynghøjsøerne, så elever, lærere og andre kan komme sikkert frem og tilbage, når den stærkt trafikkerede Lindborgvej skal krydses”, fastslår Søren Pedersen.

Mere bål

Nogle af medlemmerne i den nye bestyrelse i Svogerslev Lokalråd – fra venstre: Næstformand Tim Bang, bestyrelsesmedlemmerne Hans-Bo Hyldig og Henrik W. Pedersen samt ny formand Søren Pedersen. Herudover består bestyrelsen af Henriette Moesby, Peter Stigaard Jensen samt suppleanterne John Jacobsen og Erling Olsen.

Blandt årets mere fredelige aktiviteter er 24.000 blomsterløg, som Roskilde Kommune på lokalrådets opfordring har sat langs Stamvejen på strækningen fra Lindenborgvej til Svogerslev Hovedgade. En anden er det traditionelle Sankt Hans bål, som Svogerslev Lokalråd i år gennemførte i samarbejde med Svogerslev Kirke og Svogerslev Harmoniorkester Sankt Hansbål ved Lynghøjsøerne, hvor over 200 borgere deltog. Næste år planlægger bestyrelsen at udvide arrangementet med et børnebål tidligere på dagen.

M U S I K A L S K E G AV E R . Få ting bringer følelserne frem, som lyden af smuk musik. Og uanset hvem du ønsker at glæde,

BE OP L AY H 4 2 . 2 9 9 D KK

B E OS O UND 2 1 3 . 995 DKK

BE O P L AY A1 1.9 9 9 DKK

LIKE N O ON E ELSE

Blågård Radio – Støden 14 – 4000 Roskilde

B E OP L AY P 2 1.299 DKK

b an g - o lu f s en .co m

så giv musik der ser lige så godt ud, som den lyder. Gaveideer fra 1.299 DKK.


5. DECEMBER 2017 l 15 l

Den nye T-Roc.

Født selvsikker.

Oplev T-Roc til Åbent Hus 9. og 10. december kl. 11-16. Kig på den. Det markante design og de sportslige proportioner. T-Roc er på alle måder en selvsikker nyhed i SUV-klassen. Også indeni, hvor du ikke bare sidder højt, men også sikkert. Den Adaptive Fartpilot sørger for at holde afstand til forankørende – og Lane Assist hjælper med at holde dig i den rigtige vejbane, hvis du skulle være uopmærksom. Er det nok? Eller skal der mere til, før din T-Roc fremstår lige præcis så selvsikker som ham eller hende, der skal køre den?

Ny Polo TSI BlueMotion. Aldrig før har det været så festligt at spare på benzinen.

Kom ned og oplev alle mulighederne. Bemærk, prisen starter ved kr. 239.990. For ikke så længe siden skulle der en stor, grådig og tørstig motor til at levere køreegenskaber, der giver den søde kilden i mellemgulvet, som er så populær blandt bilentusiaster. I dag kan Volkswagen levere den frydefulde fornemmelse med en motor på 1.0 liter, som kører op til 24 km. på en liter benzin. Forklaringen ligger i den teknologi, vi kalder BlueMotion. Lige nu kan du få en TSI BlueMotion motor med en Polo udenom fra kr. 164.797. Kom og få en prøvetur og mærk, hvor festligt det kan være at køre langt på literen.

Pris ekskl. lev. kr. 3.880. Forbrug ved bl. kørsel 14,9-22,7 km/l. CO2-udslip 115-153 g/km. Alle fortjener en Volkswagen Den viste model: Sport fra kr. 293.990. Bilen er vist med ekstraudstyr.

A+

-C

Polo TSI BM fås fra kr. 164.797,- ekskl. lev. kr. 3.780,-. Brændstofforbrug ved blandet kørsel 24,4 km/l.CO2 -udslip 94 g/km. Bilen er vist med ekstraudstyr.

Volkswagen Roskilde

Forhandler

Industrivej 32-36• •4000 4000 Roskilde Forhandler Industrivej 32-36 Roskilde • Tlf. 46 740 750 • www.volkswagen-roskilde.dk Tlf. 46 740 750 • www.auto-forum-roskilde.dk

A+


l 16 l 5. DECEMBER 2017

Ring-billeder gik over al forventning på auktion To værker af den lokale maler gik for mere end det dobbelte af vurderingen, da de i sidste uge kom under hammeren hos Bruun Rasmussen.

Af Holger Vincents

To billeder af maleren L.A. Ring(18541943), der blandt andet er kendt for sine mange billeder fra Roskilde og i særdeleshed Sct. Jørgensbjerg, gik over alt forventning på en Bruun Rasmussen-auktion i sidste uge. Det ene med den knap så mundrette titel ”Langs rugmarken. Gangsti med en græsbevoxet Jordvold til højre, Rugmarken til venstre. I baggrunden en Stente”, gik til Randers Kunstmuseum for 220.000 kroner, mens ”Den gamle kastanie ved Laagen”, indbragte et hammerslag på hele 320.000 kroner og skal nu indgå i Ordrupgaards samling. Dermed gik begge motiver til over det dobbelte af vurderingsprisen, hvilket dog ikke overrasker næstformanden i den lokale forening L.A. Rings Venner, der blandt andet står bag det nyåbnede besøgscenter på ’Bjerget’, hvor maleren huserede fra 1914 til sin død. ”Det er påfaldende, hvordan priserne på Ring billeder har udviklet sig de sidste par år. Man kan drage paralleller til Anna Ancher, så hans billeder er bestemt i høj kurs”, fortæller Jes Nysten, der har svært ved at sætte en finger på årsagen til den voksende efterspørgsel på Rings billeder.

Forklaring søges ”Det er svært at pege på en bestemt forklaring. Ring har været en del af vores kulturarv i mange år, men vi kan se, at der i den seneste tid har været en øget interesse for hans

L.A. Rings ”Den gamle kastanie ved Laagen”, indbragte et hammerslag på hele 320.000 kroner og skal nu indgå i Odrupgaards samling.

motiver, både i museumsverdenen generelt og i besøgscentret på Sct. Jørgensbjerg”, fortsætter næstformanden i L.A. Rings Venner. De to malerier, der netop har været under hammeren hos Bruun

Rasmussen, adskiller sig fra hinanden ved, at det ene fremstår udateret, mens ”Den gamle kastanie ved Laagen”, er udstyret med årstallet 1929. Derfor er der sandsynligvis også tale om et af Rings roskildensi-

ske skildringer, vurderer Jes Nysten. ”Jeg har en formodning om, at det er malet på Sct. Jørgensbjerg, for motivet er hans typiske landsbymiljø”.

En farverig julegave? 50% på udvalgte malerier resten af året Stort udvalg Mulighed for rentefri afdragsordning Åbent ge alle da . ec d . 3 til 2

11 - 17

Snerlevej 4 - 4000 Roskilde - tlf 2142 2037 thezinker.com


5. DECEMBER 2017 l 17 l

Roskilde

GÆLDER KUN I IRMA ROSKILDE

Gælder til og med søndag den 10. december 2017

FRI

TV

2 FLASKER IRMAS GLØGG Rød eller hvid

G AL

75

00

SPAR 50,-

6F

LA

TESAURO RS 75 cl. Italien

E K S

R

300

00

KALVETYNDSTEGSFILET

SPAR 237,CARLO V. Rødvin fra Veneto, Italien

PR .

1/

2

1 NET KLEMENTINER 2 kg, Spanske - kl. 1.

20

00

KG

.

75

00

Dansk Himmerland

Tilbuddene gælder til og med søndag 10. december 2017. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer, trykfejl, manglende leverancer samt udsolgte varer. Irma bytter per kulance. Tilbuddene gælder kun i Irma Roskilde, Skomagergade 21, 4000 Roskilde


l 18 l 5. DECEMBER 2017

FRISK

FISK

SPAR

30,Bestil Deres ferske juleænder, gås og flæskesteg til julemiddagen i vores betjente slagterafdeling inden 20/12 KALVECULOTTE

Hent en bestillingseddel i afdelingen og få lige det du skal bruge.

PR. 1/2 KG.

49

95 SPAR

Opskrift på braiserede svinekæber

Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

Tilbuddene gælder kun i Meny Himmelev og til og med lørdag d. 8. december 2017.

40,LAKSEBØFFER

4 STK.

120

00

Afpuds kæberne for sener og fedt med en skarp kniv. CHATEAUBRIAN, ENGELSKBØF ELLER TOURNADOS 300 gr

PR. PAKKE

Husk vi har røgvarerne til julebordet

99

95

Pil løgene, skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i mindre stykker.

CONFIT DE CANARD 1350 gram

Brun kæber godt i lidt smør i en stegegryde, læg dem til side og brun grøntsagerne.

PR. DÅSE

110

00 SPAR

40,-

Kom kæberne tilbage i gryden, tilsæt øl og persille og kog op. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 ½ time til kæberne er møre. Kasser persillekvisten og jævn evt. skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.

1/2

PRIS

Smag til med salt og peber. Serveres gerne med en god kartoffelmos

SVINEKÆBER

PR. 1/2 KG.

Like os på Facebook

49

95

Bemærk! Tilbuddene gælder kun i Meny Himmerlev MENY HIMMELEV Himmelev Sognevej 95, Roskilde.

James Poulsen, butikschef

Tlf. 46 36 42 33 · Åbningstider: Man.-fre. 8-20 lør. 8-18 søn. 8-18 · www.menyhimmelev.dk

Søren Seier Rasmussen, købmand


5. DECEMBER 2017 l 19 l

SPAR

100,SPAR

30,-

CHIVAS REGAL 12 års whisky

PR. FLASKE

159

95

RIPASSO VALPOLICELLA LE PREARE

Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

Tilbuddene gælder kun i Meny Himmelev og til og med lørdag d. 8. december 2017.

2 FLASKER

110

00

SANTA DUC COTES DU RHONE 2012

PR. FLASKE

79

95

SPAR

70,-

GOD

VIN

SPAR

25,-

GRAN APPASSO italien

PR. FLASKE

50

00

TIL GOD MAD Hans-Erik Andersen og Erik Munk Cordua er vores vinspecialister i Himmelev. Lad dem finde de helt rigtige vine til både julemiddagen og weekendmenuen

FRANSKE GRANOPLE VALNØDDER 900 gram

PR. SÆK

49

95

FRUGT &

grønt

KLEMENTINER 2,3 kg.

PR. KASSE

25

00

Grønchef Betina Petersen sørger for at de bedste råvarer er klar til dine indkøb, Hun er din garanti for god kvalitet. Like os på Facebook

Bemærk! Tilbuddene gælder kun i Meny Himmerlev MENY HIMMELEV Himmelev Sognevej 95, Roskilde.

James Poulsen, butikschef

Tlf. 46 36 42 33 · Åbningstider: Man.-fre. 8-20 lør. 8-18 søn. 8-18 · www.menyhimmelev.dk

Søren Seier Rasmussen, købmand


l 20 l 5. DECEMBER 2017

Jan Eriksen har ligesom flere andre naboer til Roskilde Handelsskole fået nok af de studerendes bilkørsel. ”Vi frygter, at det ender med, at en bliver slået ihjel herude”, lyder det.

Fartglade studerende skaber frygt i villakvarter Trafikalt kaos og utryghed er en del af hverdagen for naboerne til Roskilde Handelsskole, der frygter en dødsulykke, hvis ikke kommunen reagerer. Af Holger Vincents

Det har ikke skortet på politiske udmeldinger om en bedring af trafiksikkerheden på Roskildes skoleveje både op til og under valgkampen. Debatten har indtil nu primært koncentreret sig om kommunens grundskoler, men nu forlyder det, at der også er problemer ved en af Roskildes ungdomsuddannelser. På Bakkesvinget er naboerne til Roskilde Handelsskole godt trætte af en gruppe studerendes bilkørsel, som de anser for værende direkte farligt for andre bilister såvel som bløde trafikanter. ”Der opstår jævnligt farlige situationer, og vi frygter, at det ender med, at én bli-

ver slået ihjel herude. Der er flere, der har været tæt på at blive kørt ned”, fortæller Jan Eriksen, medlem og tidligere formand for Bakkesvingets Grundejerforening.

”Kører ræs” Ifølge husejeren, der i skrivende stund har opbakning fra mere end 40 lokale i Facebookgruppen Have- og Bakkefolket, opstår de trafikale problemer, når de studerende skal forlade handelsskolens parkeringsplads og ud på Bakkesvinget. Farten er for høj, ligesom det halter med orienteringen, og særligt i eftermiddagstimerne forårsager de mange biler lange køer i retning mod Maglegårdsvej, hvilket igen får flere til at tage en alter-

nativ rute via Bakkedraget med yderligere trafikale gener til følge. ”De unge gider ikke holde og vente, når de skal hjem, og derfor vælger flere at køre ræs ned af villavejen. Det har flere i kvarteret oplevet”, siger Jan Eriksen, der samtidig understreger, at langt hovedparten af de studerende kører ordentligt. Alligevel ser han gerne, at Roskilde Kommune tager affære og får etableret en ny vej fra skolens parkeringsplads - enten helt ned til Maglehøjen eller direkte ud til krydset, hvor Maglegårdsvej og Pulsen mødes. Derved er vejen banet for at gøre indkørslen fra Bakkesvinget ensrettet, således at naboerne slipper for eftermiddagstrafikken.

DF: Vi må handle Forslaget får en positiv modtagelse i Plan- og Teknikudvalget, hvor politikerne allerede den 9. no-

vember, på foranledning af Dansk Folkeparti, besluttede, at forvaltningen skal gå i dialog med Roskilde Handelsskole om mulige løsningsmodeller. ”Beboerne har ret i, at der er en trafikal udfordring, og det skal vi på den ene eller den anden måde have taget hånd om. Vi kan ikke sidde med hænderne i skødet og vente på, at der sker et uheld”, siger næstformand i Plan- og Teknikudvalget Karsten Lorentzen (DF). Politikeren, der fik fornyet sit mandat ved kommunalvalget for to uger siden, fortæller samtidig, at han agter at sætte embedsværket i gang med at regne på, hvad det vil koste at etablere en ny udkørsel fra Handelsskolen, ligesom han vil tage sagen op igen på næste udvalgsmøde torsdag den 7. december. Hos Socialdemokraterne er der et tilsvarende ønske om at se på, hvad der kan gøres for at bedre for-

holdene. ”Den nuværende indkørsel blev lavet til den daværende folkeskole, så der er helt klart flere biler i dag, end løsningen var tiltænkt, og derfor giver det god mening at undersøge mulighederne”, siger Torben Jørgensen (S), formand for Plan- og Teknikudvalget, der dog ikke ønsker at tage endegyldigt stilling til, om der er behov for ny asfalt og andre trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger, før der foreligger en orientering fra forvaltningen.

Handelsskole: Vi gør, hvad vi kan På Roskilde Handelsskole er man ikke bekendt med, at der foreligger en politisk invitation, men siger at man naturligvis er villig til at tage dialogen med kommunen. ”Vi vil gerne være med til at finde en løsning”, siger direktør Jørgen Sloth, der dog anser det for værende problematisk at etablere en

ny exit til skolens bilister. ”En udkørsel direkte til Maglegårdsvej vil kræve, at vi river flere bygninger ned. Den anden mulighed med Maglehøjen vil betyde, at vi mister et betragteligt antal parkeringspladser, og derfor vil kommunen være nødt til at gå ind og stille et kompenserende areal til rådighed. Den opgave har vi simpelthen ikke budgettet til at løfte”, siger direktøren, der mener, at skolen har taget initiativer til at øge trafiksikkerheden. Blandt andet ved selv at etablere fartbump på den ellers delvist kommunalt ejede fællesvej fra parkeringspladsen til Bakkesvinget. Et tiltag skolen planlægger at udvide i den kommende tid. ”Jeg synes, vi gør, hvad vi kan for at sikre, at vores studerende kører efter forholdene, og det er efter min opfattelse også, hvad hovedparten gør”, lyder det fra Jørgen Sloth.


5. DECEMBER 2017 l 21 l

Spar tid og penge Tilbudene gælder fra xx/12 – xx/12-17

Årgang 2015 ★★★★★★

6 flasker

299,-

Fersk svinemørbrad 3 x 500 g. Kg-pris 59,33.

3-pak

89,-

Finansbureauet.dk v/Claus Forrai 27.02.2017

92 POINT Luca Maroni

1 flaske

75,-

Spar 475,-

Spar 4495

Langt under halv pris Set på TV

Aalborg Taffel 70 cl. Literpris 107,14.

Why Not? Apulien, Italien. 6 x 75 cl. Literpris 66,44

BEMÆRK: Udvidet åbningstiderne i weekenden

Åbent alle dage fra 08-20.

Bageren åbner kl. 07 i weekenden. Fiskeafd: lør-søn 8-18

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur indenfor 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer. Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

KVICKLY HYRDEHØJ Hyrdehøj Bygade 6A 4000 Roskilde · Tlf: 46 30 17 00

Store klementiner i net Spanien, kl. I. 2 kg. Kg-pris 11,00.

2 kg.

22,-


l 22 l 5. DECEMBER 2017

Hardys Crest

Hel fersk kylling

Australien 75 cl. Literpris 52,00. Frit valg

1200 g.

Pr. stk.

29,-

1 flaske

39,-

GULD International Wine Challenge 2017

Spar 4095

91 POINT Decanter World Wine Awards 2017

Hansens flødeis 725 ml 3 pakker for 100.Pr. stk. pris 49,95

1 flaske

139,Spar op til 90,-

725 ml.

3 pakker

100,Stærk pris

MEDLEMSPRIS

299,-

Hel oksefilet 4-5 kg. Ikke medlem 199,90 pr. kg.

BEMÆRK: Udvidet åbningstiderne i weekenden

Åbent alle dage fra 08-20.

Bageren åbner kl. 07 i weekenden. Fiskeafd: lør-søn 8-18

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur indenfor 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer. Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

KVICKLY HYRDEHØJ Hyrdehøj Bygade 6A 4000 Roskilde · Tlf: 46 30 17 00

Amarone Villa Annaberta Veneto, Italien 75 cl. Literpris 185,33. Spar op til 90,00


5. DECEMBER 2017 l 23 l

Spar tid og penge Tilbudene gælder fra xx/12 – xx/12-17

Årgang 2015 ★★★★★★

6 flasker

299,-

Fersk svinemørbrad 3 x 500 g. Kg-pris 59,33.

3-pak

89,-

Finansbureauet.dk v/Claus Forrai 27.02.2017

92 POINT Luca Maroni

1 flaske

75,-

Spar 475,-

Spar 4495

Langt under halv pris Set på TV

Aalborg Taffel 70 cl. Literpris 107,14.

Why Not? Apulien, Italien. 6 x 75 cl. Literpris 66,44

BEMÆRK: Udvidet åbningstiderne i weekenden

Åbent alle dage fra 08-20.

Bageren åbner kl. 07 i weekenden. Fiskeafd: lør-søn 8-18

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur indenfor 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer. Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

KVICKLY HYRDEHØJ Hyrdehøj Bygade 6A 4000 Roskilde · Tlf: 46 30 17 00

Store klementiner i net Spanien, kl. I. 2 kg. Kg-pris 11,00.

2 kg.

22,-


l 24 l 5. DECEMBER 2017

Den gode fiskefars Hamburgerryg Røget. 1100-1300 g. Kg-pris maks. 40,91.

-direkte fra Verner Andersen Københavns Fisketorv. Vælg mellem fin, grov eller laks.

Hjemmelavet rå rullepølse

Min. 1100 g

45,-

Spar 30,-

Kg-pris 70,00.

Pr. 1/2 kg

Pr. pakke 45,-

35,-

Ta 2 pakker

60,-

Husk: du kan bestille jule- og nytårsfisk - så er den pakket og klar til afhentning! Vi får leveret varer alle dage op til jul og nytår

Gør det nemt for dig selv og bestil din nytårsmenu hos slagteren

Oksemørbrad, pulled kalvekød, svamperavioli og trøffelsauce. Serveres med bønnesalat og kartoffelrosti

Først til mølle! Vi har 350 menuer

Pr. kuvert

Sprød tartelet med røget laks, rejer, edamamebønner, yuzu hollandaise og basilikumolie

269,-

Mango-passionsfrugtkage, chokoladefondant og chokolademousse på mandelbund. Serveres med mangopassionsfrugt coulis, crumble og friske bær.

4-retters Nytårsmenu

Vores vinhandler anbefaler vine til nytårsmenuen. Se mere i butikken

Min. 2 kuverter

Flæskesvær med yuzu marmelade og japansk mayo

Menuen er udviklet af din slagter i samarbejde med en af landets bedste kokke, Carsten Kyster.

BEMÆRK: Udvidet åbningstiderne i weekenden

Åbent alle dage fra 08-20.

Bageren åbner kl. 07 i weekenden. Fiskeafd: lør-søn 8-18

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur indenfor 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer. Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

KVICKLY HYRDEHØJ Hyrdehøj Bygade 6A 4000 Roskilde · Tlf: 46 30 17 00


5. DECEMBER 2017 l 25 l

Klummen er et fast indslag i Paperboy, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Roskilde. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Roskilde i centrum.

Af Kristian Gylling

Byg en katedral Herfra skal der lyde en kæmpe tak til alle jer der endnu engang engagerende jer i vores utroligt vigtige demokrati på lokalplan. Også tak til alle jer, det stillede jer til skue i krop og tale - stort at I turde i disse så ubarmhjertige tider også for politikere. Jeg havde selv glæde af at være lidt med, om end på sidelinjen, og det har I den grad beriget mit liv, og ikke mindst tilført mit arbejdsliv mange vigtige vitaminer. Når nu I brave politikere er nået så langt, som I vitterligt er, når I er kommet i byrådet, så må I love mig, at I ikke lader hjerteblodet sive ud af jeres kroppe. Glem ikke jeres valgtaler og idealer. Husk hvorfor vi stemte på jer. Hermed et par ydmyge råd som jeg håber I vil bruge i jeres arbejde fremover. For det første: De færreste politikere magter at tænke udover deres valgperiode på fire år. Vi har brug for langsigtet politisk planlægning. Derfor; tænkt stort og langt. For det andet: Det er de færreste politikere, der magter at holde fast i deres fine idealer fra valgkampen. Husk på, hvorfor vi stemte på jer, mist ikke troen på jeres egne visioner. Som præst tager jeg afsked med mange mennesker i kirken. Noget af det flotteste jeg kan sige over en afdød i kisten ved en begravelse i kirken er: ”Han kæmpede for sine idealer et langt liv igennem”. Og heldigvis er I jo hverken døde eller begravede, men tvært i mod står I foran en af jeres livs opgaver i at røgte demokratiet og skabe noget stort. Ja, hør lige her: To mænd var i gang med at bygge en ny mur. De blev begge spurgt hvad de byggede. Den ene svarede: ”En mur”. Den anden svarede: ”En katedral”. Når I nu de næste fire år har fået byens nøgler betroet, så glem aldrig, at I er ved at bygge en katedral - og at den på ingen måde kan blive færdig på kun fire år. Jeg ved godt at Alternativets Uffe & Co er blevet udråbt til jubelidioter igen og igen, men deres eftermæle bliver aldrig noget om middelmådighed. Mange af dem aspirerer kraftigt til det flotteste eftermæle overhovedet: ”De kæmpede for det, de troede på, de kæmpede for deres idealer.” Det må være vores fælles håb for demokratiets håndlangere. Guds velsignelse i jeres arbejde i byrådet de næste fire år.

Kristian Gylling er sognepræst i Hvedstrup nord for Roskilde, tidligere revisor og nu folketingskandidat og byrådskandidat for Alternativet.

Debat Om julekrybber og kvoteflygtninge Af: Jonas Paludan Medlem af byrådet i Roskilde - Enhedslisten

På Stændertorvet i Roskilde kan man i disse dage, se en julekrybbe opstillet centralt på torvet. Nu kan man mene om religiøse opstillinger i det offentlige rum hvad man vil, men dette indlæg handler om noget andet. Ved opstillingen er der sat en kort informationstekst

hvor der står: “Julekrybben på Stændertorvet minder os om julens indhold: at Gud kom til jorden som et menneskebarn: Jesus, der fødtes i stalden i Betlehem, fattig og forfulgt”. “Fattig og forfulgt” Det står der i teksten og hvor har vi dog brug for den påmindelse i disse tider. Den 28/11/17 behandlede Folketinget nemlig lovforslag nr. 80, som vil gøre det muligt for Danmark at sige nej til at modtage 500 kvoteflygtninge om året. Når man taler om kvoteflygtninge, så taler vi om

mennesker som beviseligt er “fattige og forfulgte”. Her skal Jesus nok være glad for, at han ikke var født i år 2017, for så var han aldrig kommet ind i landet. Med 98 kommuner i Danmark svarer det til ca. 5 flygtninge pr. kommune og med et befolkningstal på 5,7 mio. mennesker, så skulle man tro at den opgave kunne vores land nok klare. Vores folkevalgte politikere siger nej, så derfor denne lille svada til jer: Kære folketingsmedlemmer for Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Venstre,

Konservative og Dansk Folkeparti. Når I den 24/12 forhåbentlig fejrer julen i hjemmets trygge rammer, så var det måske en ide at husk på de “fattige og forfulgte” i denne tid? I er med til at smække døren i for de mennesker som har mest brug for hjælp. Mennesker som I kunne have rakt hånden ud til, men som I vælger at lukke ude. Mennesker som har brug for hjælp, men hvis lidelser i lukker øjnene for. Det kan I jo passende tænke på, når I sætter tænderne i den gode mad juleaften. Jeg mener at det er topmålet af hykleri - og jeg håber, at I kløjs i den.


l 26 l 5. DECEMBER 2017

Fake news om juletræstændingen Vi skrev fejlagtigt i forløbne uge, at den oprindelige julemand havde lagt sig syg, og at juletræstændingen på Stændertorvet derfor blev foranstaltet af en bartender fra Klosterkælderen. Det var imidlertid fuldemandssnak. Træet blev, lige som sidste år, tændt af Carsten Rasmussen fra Stigeholderforeningen.

Storstilet forskningsprojekt skal gøre os klogere på havørreden Roskilde og Omegns Lysfiskerklub har i samarbejde med en række maritime organisationer indsamlet 110.000 kr. til et studie, der skal kortlægge den spættede fisks færden.

Uffe Clemmensen, bestyrelsesformand i ROLK, har siddet for bordenden i bestræbelserne på at indsamle 110.000 kroner til det nye forskningsprojekt. Det er en sender som denne i kombination med lytteposter fordelt ud over hele Roskilde Fjord, der skal kortlægge havørredens vandring.

Af Holger Vincents

”Vi ved at havørreden trækker op i åerne for at gyde, hvorefter vende tilbage til fjorden for at æde sig fede, før de vender tilbage til åen. Men vi ved ikke, om de rent faktisk bliver i fjorden eller om de bevæger sig ud på åbent hav”, fortæller Uffe

Clemmensen, bestyrelsesformand i Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) om baggrunden for et nyt storstilet forskningsprojekt med lokalt islæt. Spørgsmålet skal besvares via en række såkaldte lyttebøjer fordelt over hele Roskilde Fjord og 50 havørreder, der om kort tid får indopereret en sender i foreningens klækkehus, før de igen slippes løs på bunden af Roskilde Fjord, hvilket til sammen skal gøre det muligt at afdække præcist, hvor fisken foretrækker at opholde sig. ”Projektet kan både få betydning for den måde, vi bruger vores tid i klækkehuset, og hvordan restaurerer de lokale vandløb”, vurderer Uffe Clemmensen.

Seng og Bolig

Søsterstudie banede vej Ideen til studiet af havørredens vandringer opstod på grund af et lignende studie med pighvar, som DTU Aqua er i gang med at gennemføre. Lederen af søsterundersøgelsen, forsker

Få bedre søvn til jul! Hos Seng og Bolig får du god kvalitet og de bedste priser, hver gang du handler!

Her ser du nogle eksempler på klassiske bløde julegaver: Ringsted Dun moskusdun

3 måneders ombytningsret.

Høie norske uldplaider

Vi rådgiver, så du kan finde de rigtige varer. Vi pakker dine julegaver ind og har desuden gratis udbringning eller opbevaring af dine pakker

John C. Svendsen, kontaktede ROLK og tilbød, at de roskildensiske lystfiskere kunne bruge en del af det måleudstyr, der netop nu er sat ud i alle afkroge af Roskilde Fjord. Der var dog lige det ikke ubetydelige men, at ROLK selv skulle skaffe 110.000 kroner til de 50 senderne, der i december måned skal parres med et tilsvarende antal fisk opsamlet i Langvad Å. Med hjælp fra de maritime organisationer Foreningen til ophjælpning af fiskeriet i Roskilde Fjord og Fishing Zealand lykkedes det imidlertid at få finansieringen på plads. Blandt andet takket være 15.000 kroner fra Roskilde Kommune. ”Det er første gang i Danmarkshistorien, at man laver det her forskningsprojekt, så vi er både glade og stolte over at det er lykkedes at skaffe midlerne på bare fire måneder”, fortæller Uffe Clemmensen.

Løbende opdateringer Ørredtrafikken vil blive nøje overvåget af Fishing Zealands biolog Peter W. Henriksen, og så er det ellers bare at vente på at resultaterne begynder at tikke ind. ”Hver sender har en batterilevetid på op til halvandet år, og derefter skal alle data analyseres, så der går et stykke tid før den endelige undersøgelse foreligger. Vi vil dog løbende få opdateringer fra Fishing Zealand, og derfor har vi også allerede planer om et foredrag om projektet til januar”, forklarer ROLK’s bestyrelsesformand.

Julepris 980.-

Luksusdynen vist på TV – flere str. (Normalpris 1.999.-)

Julepris 375.-

Stort udvalg i lækre klassiske plaider (Normalpris 499.-/ 549.-)

Ringsted Dun 3-lagspude

- helt frem til den 23. december.

Fantastisk lækker Jubilæumspude i middel højde (Normalpris 589.-)

Gør noget ved det og få udskiftet de gamle madrasser – få nye fyldige bløde hovedpuder eller måske en blød varm moskusdun dyne ..

Dunlopillo hovedpuder

Julepris 375.-

Julepris 600.-

5 varianter af de velkendte latexpuder (799.-)

SENG OG BOLIG v/ Ulrik Wibholm – 46 35 92 18 – SENGOGBOLIG.DK – GULLANDSSTRÆDE 5

Livsstil, med et godt mix af loppefund, retro, nyt og gammelt, møbler mm.

Forhandler af: Norliq Likør, Nordisk Tang, RIG-TIG by Stelton, Maileg, Kalk maling fra JDL ♥

Selsø Gods, Selsøvej 30B. 4050 Skibby Åben torsdage, fredage og søndage 11.00-16.00


5. DECEMBER 2017 l 27 l

FOTO: TARKETT GULVE

FRISK BOLIGENindenOP jul

SPAR

20%

MALING

PÅ ALLE VINYLGULVE

ALLE VARIANTER I 10 LITERS SPANDE SPAR

25%

HJÆLP TIL PÅLÆGNING KAN NÅS INDEN JUL

SPAR

25% PÅ ALLE AFPASSEDE TÆPPER

DØRMÅTTER TA’ 2 STK.

BETAL FOR 1 DEN BILLIGSTE ER GRATIS

Gælder lagervarer, og ikke I forvejen nedsatte varer.

Tilbuddene gælder til og med den 23. december 2017

Helligkorsvej 11 • 4000 Roskilde • 46 36 16 66 • farvehuset.dk • tapetmesteren.dk


l 28 l 5. DECEMBER 2017

Vi søger lejligheder! - Ring til os på 38 41 35 00 for en gratis og uforpligtende vurdering, og se hvad vi kan gøre for dig

SÆLG DIN BOLIG HOS HOME RO’S TORV

FOR KR. 0

*

Anne Crone Indehaver home Roskilde RO’s Torv

SÆT DIN BOLIG TIL SALG HOS HOME RO’S TORV INDEN DEN 1. FEBRUAR 2018 OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GRATIS SALÆR.* Går du i salgstanker, så kontakt HOME Roskilde RO’s Torv på tlf. 38 41 35 00 for en personlig og GRATIS salgsvurdering *Deltagelse forudsætter at formidlingsaftale indgås for min. 6 måneder med home Glostrup, home Taastrup eller home RO’s Torv i periode i perioden 01.10.17 - 31.01.18 samt at boligen er beliggende i postnr. 2600, 2620, 2605, 2625, 2630, 2640, 2635, 4000 eller 4040. Udgifter til rapporter er ikke indbefattet af konkurrencen. Lodtrækningen finder sted 03.02.2018. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Vinderen får direkte besked og bliver offentliggjort på forretningernes facebookside. Præmien har en værdi mellem 30.000 – 125.000 kr.

ROSKILDE RO’S TORV

GLOSTRUP - ALBERTSLUND

TAASTRUP / HEDEHUSENE

GREVE - KARLSLUNDE

SOLRØD

v/ Anne Crone A/S Ejendomsmægler, MDE RO’s Torv 1, st. 233, 4000 Roskilde roskilderostorv@home.dk facebook.com/homeroskilderostorv Tlf. 38 41 35 00

v/ Anne Crone A/S Ejendomsmægler, MDE Hovedvejen 126, 2600 Glostrup glostrup@home.dk facebook.com/homeglostrup Tlf. 43 43 41 41

v/ Anne Crone A/S Ejendomsmægler, MDE Taastrup Hovedgade 105, 2630 Taastrup taastrup@home.dk facebook.com/hometaastrup Tlf. 43 99 62 60

v/ Anne Crone og Rasmus Mørch Ejendomsmægler, MDE Hundige Strandvej 216, 2670 Greve greve@home.dk facebook.com/homegreve Tlf. 43 90 92 00

v/ Anne Crone & Rasmus Mørch Ejendomsmægler, MDE Solrød Center 48, 2680 Solrød Strand solroed@home.dk facebook.com/homesolroed Tlf. 56 14 38 00

home.dk

Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen


5. DECEMBER 2017 l 29 l

home Roskilde RO's Torv - Få en gratis og uforpligtende salgsvurdering af din bolig - Måske er den mere værd end du tror?

NY PRIS Roskilde Skovmosevej 1 Flot 1-plans villa i det attraktive Vindinge Skøn og rummelig villa i det attraktive Vindinge - kun 4 km. fra Roskilde centrum. Villaen er det perfekte valg for den store og evt. sammenbragte familie. Her er bl.a. nyere køkken, nyere vinduer og flotte gulve. Rigtig god planløsning og lavt varmeforbrug.

KfndiD 202

1218

7

1974

VILLA Kontantpris Ejerudgifter pr. md. Udbetaling Brutto/netto ekskl. ejerudgifter Sag: 173A00224

250 Energi

3.195.000 4.371 160.000 14.410/12.089 Tlf: 38413500

NY PRIS Jernbanegade 22

KfndiC

Charmerende byhus med stor, privat gårdhave Velkommen til Jernbanegade 22 - et sjældent udbudt byhus med masser af charme og atmosfære. Med et boligareal på 151 m2 er her masser af plads at boltre sig på, og planløsningen åbner op for mange spændende indretningsmuligheder. Ydermere får du en meget stor, privat gårdhave med overdækket terrasse.

RÆKKEHUS Kontantpris Ejerudgifter pr. md. Udbetaling Brutto/netto ekskl. ejerudgifter Sag: 173A00239

Roskilde

151

230

5

1902

100 Energi

4.495.000 4.078 225.000 20.263/17.001 Tlf: 38413500

NYHED ÅBENT HUS 10/12 15.30-16.00 Eget Bo 55, 1. TH.

KndmqB

Velholdt 3-værelses med skøn altan Velkommen til denne dejlige lejlighed centralt i Roskilde. Her er lyst og indbydende, og beliggenheden giver dig det bedste af Roskilde indenfor kort gå- og cykelafstand. Ejerforeningen Eget Bo omtaler sig selv som ”en lille grøn perle midt i Roskilde vest”, og det er dette dejlige miljø.

LEJLIGHED Kontantpris Ejerudgifter pr. md. Udbetaling Brutto/netto ekskl. ejerudgifter Sag: 173J00201

Roskilde

Glædelig jul og godt nyt hjem Selvom julefreden snart sænker sig, kan du altid få en gratis salgsvurdering hos home. Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nyt hjem.

3

2003

1

Ja

Energi

2.195.000 2.540 110.000 9.778/8.336 Tlf: 38413500

EDE R V GÅ D N U ER D FREM NISSSTILLE GRØ

EFIF # JUL

AT HUSK

home har lavet en folder med 52 salgsfif, der giver din bolig mere værdi. Hent den i din lokale home-forretning. God jul og godt nytår

ROSKILDE RO’S TORV

GLOSTRUP - ALBERTSLUND

TAASTRUP / HEDEHUSENE

GREVE - KARLSLUNDE

SOLRØD

v/ Anne Crone A/S Ejendomsmægler, MDE RO’s Torv 1, st. 233, 4000 Roskilde roskilderostorv@home.dk facebook.com/homeroskilderostorv Tlf. 38 41 35 00

v/ Anne Crone A/S Ejendomsmægler, MDE Hovedvejen 126, 2600 Glostrup glostrup@home.dk facebook.com/homeglostrup Tlf. 43 43 41 41

v/ Anne Crone A/S Ejendomsmægler, MDE Taastrup Hovedgade 105, 2630 Taastrup taastrup@home.dk facebook.com/hometaastrup Tlf. 43 99 62 60

v/ Anne Crone og Rasmus Mørch Ejendomsmægler, MDE Hundige Strandvej 216, 2670 Greve greve@home.dk facebook.com/homegreve Tlf. 43 90 92 00

v/ Anne Crone & Rasmus Mørch Ejendomsmægler, MDE Solrød Center 48, 2680 Solrød Strand solroed@home.dk facebook.com/homesolroed Tlf. 56 14 38 00

home.dk

79

Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen


l 30 l 5. DECEMBER 2017

Gustav Holmbom - en overset maler fra Roskilde Af Per Steenholdt

I dag hænger der formentlig i en del danske hjem stemningsfulde landskabs malerier med signaturer GH og et årstal. Det kan som her være et fjordlandskab, hvor man aner Roskilde Domkirke i baggrunden, eller et motiv fra Dyrehaven, eller andre navngive lokaliteter. Man kan godt opgive, at finde det sted, maleren stod - det er kun stemningen, der er korrekt. De navngivne motiver er tilført enten Domkirkens silhuet eller en rød port, kendt fra Dyrehaven. Det vides ikke, hvor mange malerier maleren har malet, men i dag kasseres de næppe. Skulle man arve et sådant maleri og ikke selv vil have det hængende, har det en sådan værdi at det sælges via auktionshuse ved online auktioner. Man kan derfor på nettet se, at maleren er Gustav Holm-

Gustav Holmbom: ”Roskilde Fjord med Domkirken i baggrunden”. Signeret GH og dateret 1899.

bom, og man får oplysningen om, at han er født 1859 og død 1946. Når jeg på trods af, at hans navn stadig er kendt, hævder at han forsvandt, skyldes det, at Holmbom hverken blev født i 1859 eller døde i 1946. Malerierne findes stadig, men kunstmaleren, mennesket Gustav Holmbom er glemt og forsvundet. Det vil jeg gerne råde lidt bod på.

Gustav Adolf Billing Holmbom 1851-1903 Ved at søge i diverse kirkebøger og folketællinger, kan man finde frem til en hel del faktuelle oplysninger. Gustav blev ifølge kirkebogen født i Roskilde den 28. maj 1851 som søn af malermester Jens Peter Holmbom, der netop hav-

de nedsat sig som malermester i Roskilde. Ser man i folketællingen fra 1870, bor familien Holmbom på hjørnet af Olsgade og Provstevænget i en ejendom, familien ejer gennem flere generationer. Gustav er som to andre af sine brødre malerlærlinge. Her forsvinder Gustav ud af folketællingerne i Roskilde. Han gør det nu ikke alene. Tømrermester Wagners unge datter fra Blågårdstræde forsvinder med. De kan findes boende i Guldbergsgade i København i en folketælling fra 1895. Af den fremgår det, at de er gift og har boet i København siden 1872. Gustav er registreret som kunstmaler, og de bor sammen med en datter, der er født i 1874, og ernærer sig som musiklæ-

Udsnit af Sylvest Jensen luftfoto fra 1936-38 der viser ejendommen som familien Holmbom ejede i generationer set fra gårdsiden.

rerinde. Gustav Holmbom dør allerede i 1903. At være bygningsmaler i Roskilde som sin far, passede ikke Gustav. Hvor godt hans liv har været, ved vi ikke. Men i kirkebogen for Kapernaum Sogn er han ved sin død den 24. oktober 1903 registreret som kunstmaler.

GH 1859-1946 Søger man i Weibachs Kunstnerleksikon, der på det nærmeste er en bibel, er Gustav Holm nævnt. Bornholms Kunstmuseum har fået et maleri i

forbindelse med et testamente. Maleren beskrives som ukendt. Der findes dog megen omtale af Gerhard Heilmann, der netop fødes i 1859 og dør i 1946. Heilmann var både kendt og anerkendt. Han fik blandt andet opgaven at tegne den første kendte ”Plovmand”, der prydede de danske pengesedler fra 1910 til 1964. For en historiker virker det besynderligt, at de to kunstmalere forveksles kun fordi deres signatur er GH. Det er meget let at se forskel på deres signaturer, især da

Gustav Holm i modsætning til Gerhard Heilmann daterer sine malerier. Forvekslingen mellem de to malere er dog langt værre end bare forkerte årstal. Søger man på hvilke malerier af Heilmann, der er solgt via velrenommerede auktionshuse, findes der desværre alt for mange eksempler på malerier, hvor signaturen nemt kan genkendes som Gustav Holm. Ikke alene er Gustav Holm og hans oprindelse forsvundet, en del af hans malerier sælges, som var de malet af en anden.

karburatorgenerator Man skal ikke tro på hvad som helst...

- har du hørt dit autoriserede værksted?

Det skal være trygt og sikkert, når din bil skal på værksted. Det vil vi gerne gøre noget ved.

Vind et olieskift

Kom med et forslag til næste overskrift i samme stil, så trækker vi lod blandt de bedste! Skriv dit forslag og send det til: kid@stubbe.dk - jb@skoda-roskilde.dk · henrik.madsen@gunnerdue.dk

Arne Stubbe Automobiler A/S

Roskilde Bilcenter A/S

Gunner Due Biler A/S

- de ved, hvad de taler om!


5. DECEMBER 2017 l 31 l

Renault privatleasing Nye skarpe priser på vores mest veludstyrede versioner

Udvalgte lagerbiler til omgående levering Renault Clio Zen TCe 90 - Inklusive metallak Privatleasing fra

1.995 kr./md.

1

7.995 kr. i førstegangsydelse

Den fleksible Crossover

Ny Renault CAPTUR Zen TCe 90 Privatleasing fra 2.195 kr./md.2 7.995 kr. i førstegangsydelse

Avanceret teknologi og 5-døre

Crossover til alle dine eventyr

Renault KADJAR Zen dCi 110 Privatleasing fra 3.395 kr./md.3 9.995 kr. i førstegangsydelse

Renault MEGANE Zen dCi 110 Privatleasing fra 2.895 kr./md.4 14.995 kr. i førstegangsydelse

7 sæder – plads til hele familen

Renault Grand SCENIC Zen TCe 130 Privatleasing fra 3.295 kr./md.5 14.995 kr. i førstegangsydelse

ENERGIKLASSE: 23,8 km/l, CO2 104 g/km. Clio Zen TCe 90. 1Privatleasing via Renault Privatleasing (ALD Automotive). Leasingperiode 36 mdr. og 10.000 km årlig kørsel. Fast leasingydelse kr. 1.995 pr. måned. 27 km/l, CO2 95 g/km. CAPTUR Zen dCi 90. 2Privatleasing via Renault Finance: Renault Captur TCe 90 Zen, Leasingperiode 36 Udbetaling kr. 7.995. Samlet betaling i perioden kr. 79.815. ENERGIKLASSE: måneder og 10.000 kilometer årligt, Førstegangsbetaling kr. 7995,- herefter månedlig leasingydelse på kr. 2195,-. Leasingydelserne er faste. Samlet betaling i perioden udgør kr. 87015,-. ENERGIKLASSE: 26,3 km/l, CO2 99 g/km.KADJAR Zen dCi 110 Fleet. 3Privatleasing via Renault Finance: Leasingperiode 36 måneder og 10.000 kilometer årligt, Førstegangsbetaling kr. 9.995 herefter månedlig leasingydelse på kr. 29,4 km/l, CO2 87 g/km. MEGANE Zen dCi 110. 4Privatleasing via Renault Privatleasing (ALD Automotive). Le3.395. Leasingydelserne er faste. Samlet betaling i perioden udgør kr. 132.215. ENERGIKLASSE: A 16,4 km/l, CO2 136 g/km. Grand SCENIC asingperiode 36 mdr. og 10.000 km årlig kørsel. Fast leasingydelse kr. 2.895 pr. måned. Udbetaling kr. 14.995. Samlet betaling i perioden kr. 119.815. ENERGIKLASSE: Zen TCe 130. 5Privatleasing via Renault Finance: Leasingperiode 36 måneder og 10.000 kilometer årligt, Førstegangsbetaling kr. 14.995 herefter månedlig leasingydelse på kr. 3.295. Leasingydelserne er faste. Samlet betaling i perioden udgør kr. 133.615. Alle leasingydelser er inkl. serviceaftale, finansierings- og leveringsomkostninger. Ekskl. dæk, grøn ejerafgift, forsikring og brændstof. Leasingaftalen er godkendt af FDM. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Tilbuddet er gældende til og med 31-12-2017. Ved leasingperiodens udløb returneres bilen til Renault Privatleasing. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Billederne er modelfoto og bilen kan være vist med ekstraudstyr. Kaskoforsikring og betaling via NETS er påkrævet. ++

renault.dk

stubbe.dk be.d MÅLØV: Måløv Byvej 7 · 2750 Ballerup · Tlf. 44 97 21 70

ROSKILDE: Betonvej 2 · 4000 Roskilde · Tlf. 46 33 04 00

Åbent mandag - fredag kl. 7.30-17.30, lørdag lukket, søndag kl. 11-16 Åbent mandag - fredag kl. 7.30-17.30, lørdag lukket, søndag kl. 11-15 VORES SERVICEVÆRKSTEDER HAR ÅBENT MAN-TORS 7-24


l 32 l 5. DECEMBER 2017

Sport

Løb for livet - med nissehue på Rigtig mange af de bedste juletraditioner dufter både brunt og brændt og sætter sig gevaldigt på sidebenene. Men én Roskilde-juletradition giver heldigvis balance i kalorieregnskabet – nemlig årets hyggeligste motionsløb, Nissehueløbet i Folkeparken søndag den 10. december kl. 10.

Løb som du har lyst Der er en helt særlig stemning i parken, når flere hundrede løbere i alle aldre har fundet en nissehue frem og efter løbet venter i spænding på at se, om hue-loddet har givet gevinst i trækningen om de vildeste nissehuepræmier fra klubbens trofaste støtter. Starten går kl. 10 for enden af Louisevej, men det er en god idé komme lidt før og at huske varmt tøj, så man kan blive og få saftevand og en klementin efter løbet, når vinderne trækkes. Det koster en rund tier at være med, og alle kan deltage, for ruten rundt i parken er

Fakta Læs meget mere på www.loebforlivet.dk Du kan løbe de 1,665 kilometer op til fem gange under Nissehueløbet søndag den 10. december.

kun 1,665 kilometer lang, og man kan selv vælge, om man vil lunte eller spurte,

og om man vil tage turen rundt én, to, tre, fire eller fem gange.

Fortjent nederlag til håndboldkvinderne Roskilde Håndbolds 1. divisionsdamer startede sæsonen med brask og bram – og lutter sejre i de fire første kampe. Sidenhen er det gået en del ned af bakke. Efter ti kampe havde kvinderne høstet 12 point og placeret sig nogenlunde midt i rækken. Lørdagens kamp stod mod liganedrykkerne fra Skanderborg og skulle give svaret på, om man fremover skal kigge opad eller nedad i tabellen. Kampen var samtidig det netop nyansatte trænerteam – Thomas Brønd og Anders Knudsens – første hjemmekamp og store udfordring.

Blottet for spænding Lad det være sagt med det samme: De lokale håndboldkvinder var bagud fra allerførste fløjt og trods stor entusiasme og støtte fra såvel trænerstaben som den medlevende halspeaker, var der på intet

tidspunkt rigtig spænding om resultatet. Det skulle da lige være i de to minutter - fra det 50. til det 52. minut - hvor hjemmeholdet reducerede de jyske gæsters føring fra 20-24 til 23-24. Men så strammede Skanderborg blot grebet og scorede kampens sidste fire kasser til slutresultatet 23-28.

Flere fejlskud fra fløjen Som nævnt var Skanderborg konstant i førersædet og det jyske mandskab – med flere ungdomslandsholdsspillere – spillede en

omgang hurtig håndbold og havde forholdsvis let ved at nedbryde Roskildes lidt tungere forsvar. Skanderborg vekslede en 7-11 føring efter godt tyve minutters spil til en pauseføring på 10-16. Der var simpelthen flere af gæsternes spillere, der bød ind og bidrog med scoringer. Hos Roskilde Håndbold var det indledningsvis næsten kun bagspilleren Olivia Black, der var målfarlig. Og der skulle omvendt faktisk gå omkring 10 minutter før Roskildes målvogterske reddede et skud. Og så er det svært, at holde trit med modstanderne. Samlet set skal også Line Werngreen roses for en fin præstation og flere flotte scoringer. Men en tomandshær var ikke nok til rigtig at true gæsterne. Alt i alt tyder meget på, at det lokale 1.divisionsmandskab må stille sig tilfredse med en blød midterplacering.

Lions indsamler VURDERING AF HELE BOER briller Lauritz.com Roskilde varetager også boafviklinger. Vi står for hele processen med vurdering, afhentning og salg. Vi har erfaring med situationen og respekt for effekterne uanset værdi. På denne måde aflastes arvingerne og sikres samtidig den rigtige markedspris ved salg på auktion.

KONTAKT VURDERINGSCHEF Michael Holm | Tlf 2332 3091 michael.roskilde@lauritz.com

Fredag den 17. november var der i TV2 et indslag om Lions i Danmark’s landsindsamling af brugte briller til Afrika i forbindelse med det forestående kommunevalg. Man opfordrede danskerne til at medtage brugte briller til valgstedet, idet der ville blive opstillet nogle indsamlingskasser udenfor de enkelte valgsteder. Lions i Roskilde beklager meget at der ikke på alle valgsteder var opstillet indsamlingskasser.

Donér i Julehytten

AUKTIONSHUSET LAURITZ.COM ROSKILDE

Store Hedevej 4 · 4000 Roskilde 4674 4040 · roskilde@lauritz.com M-T-O 11-17 · T 11-18 · F 11-16 · L 10-14

Såfremt nogle er gået forgæves med deres brugte briller, kan disse indleveres hos Thiele i Skomagergade eller Thiele på RO’s Torv. Lions Roskilde vil i forbindelse med Julehytten på Julemarkedet på Stæn-

dertorvet først i december have opstillet en indsamlingskasse. Først i det nye år vil organisationen foretage en brilleindsamling på centrale steder i byen i håb om, at man vil benytte sig af disse muligheder for at levere de brugte briller til de underbemidlede i den tredje Verden.

En brille der passer ”Vi vil gerne takke de mange som fik mulighed for at

levere deres briller på valgdagen. Disse briller vil blive leveret til produktionsskolen i Nykøbing Falster, hvor elever udmåler og sorterer brillerne, inden de sendes ud i Verden. Lions har fagfolk, som forestår udleveringen i de pågældende lande, så modtagerne får de briller, der passer til dem”, siger Erik Budtz-Olsen fra Lions Club Roskilde Centrum.


5. DECEMBER 2017 l 33 l

NYERE BRUGTE PEUGEOT BILER

PEUGEOT 308 SW IL 1,6 E-THP 205 HK 5D B IB LGT

PEUGEOT 508 SW EA ALLURE 2,0 BLUEHDI 180 HK 5D

NYNY

A S A K SK

IN IN W W N N W WIBIIL IN

A

E I LV BENZIN R B

IN

SK

LL

E

E

LL

BIL

W N I W

SK

W N I W

NY

E R B I LV

A

E E

NY L L L L E RE RB IBL VI L V

DIESEL

Årg. 10/2015, km. 14000, blåmetal, fartpilot • splitbagsæde • aircondition • armlæn • tonede ruder • radio • multifunktionsrat • læderrat • navigation • Husk - Vi kan tilbyde en attraktiv finansiering af Din nye bil. • Service Ok • Start/stop-system • 18›› Alufælge • Diode lygter • Glastag • Metallak • Delvis læder-kabine • Højdejusterbart forsæde • Ikke ryger • Justerbart rat • Kopholder • 12V strømudtag • 2-zoners klimaanlæg • AUX-stik • Bluetooth • El-parkeringsbremse • El-rudehejs for • El-rudehejs bag • El-spejle med varme • Fjernbetjent centrallås • Klimaanlæg • Køl i handskerum • Kørecomputer • Nøglefri • Parkeringssensor • Regnsensor • Servostyring • Sidespejle med varme • Sædevarme • Udvendig temperaturmåler

Årg. 05/2017, km. 10000, mørkegrå, fartpilot • startspærre • tågelygter • armlæn • tonede ruder • 6 airbags • multifunktionsrat • læderrat • navigation • 2-zoners klimaanlæg • 4 elruder • Automatgear • AUX indgang • Bluetooth • Elfoldbare spejle • El-spejle med varme • Fjernbetjent centrallås • Håndfri telefon • Køl i handskerum • Kørecomputer • Nøglefri • Parkeringssensor bag’’r’’n • Regnsensor • Servostyring • Sædevarme • USB tilslutning • 19’’ Alufælge • Glastag • Metallak • Højdejusterbart førersæde • Justerbart rat • Kopholder peugeot.dk peugeot.dk • Fører-airbag • Gardin-airbag • Isofix • Diesel partikelfilter • Service Ok • Husk - Vi kan tilbyde en attraktiv finansiering af Din nye bil.

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 59.050,- kr. 3.360,- (kreditomk. 47.43,- Årlig omk. 5,5%)

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 81.160,- kr. 4.560,- (kreditomk. Kr. 60.359,- Årlig omk. 5,1%)

PEUGEOT 308 STYLE 1,6 BLUEHDI 120 HK 5D

E E

DIESEL

E R B I LV

kr.

DIESEL

A

E

LL

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 38.950,- kr. 2.268,- (kreditomk. Kr. 35.598,- Årlig omk. 6,2%)

PEUGEOT 2008 ALLURE 1,2 E-THP 110 HK 5D

IN W N 199.900 WI LL

E

SK

kr.

209.900,-

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 42.970,- kr. 2.487,- (kreditomk. Kr. 38.010,- Årlig omk. 6,1%)

BENZIN

E R B I LV

PEUGEOT 2008 GT LINE 1,6 BLUEHDI 100 HK 5D

Årg. 06/2017, km. 4000, rødmetal, ABS • fartpilot • splitbagsæde • aircondition • startspærre • tågelygter • tonede ruder • selestrammer • radio • tagræling • ESP • 6 airbags kr.

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 40.960,- kr. 2.377,- (kreditomk. Kr. 36.807,- Årlig omk. 6,1%)

Årg. 06/2016, km. 12000, gråmetal, ABS • fartpilot • splitbagsæde • aircondition • startspærre • anhængertræk • armlæn • tonede ruder • selestrammer • radio • ESP • 6 airbags

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 41.965,- kr. 2.431,- (kreditomk. Kr. 37.354,- Årlig omk. 6,1%)

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 42.970,- kr. 2.487,- (kreditomk. Kr. 38.010,- Årlig omk. 6,1%)

204.900

kr.

BENZIN

PEUGEOT 3008 ALLURE 1,6 BLUEHDI 120 HK 5D

Årg. 04/2017, km. 3000, koksmetal, ABS • fartpilot • splitbagsæde • aircondition • startspærre • tågelygter • tonede ruder • selestrammer • radio • tagræling • ESP • 6 airbags

Årg. 12/2016, km. 13000, beigemetal, fartpilot • aircondition • startspærre • tågelygter • armlæn • tonede ruder • 6 airbags • multifunktionsrat • læderrat • navigation

kr. Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 46.990,- kr. 2.704,- (kreditomk. Kr. 40.313,- Årlig omk. 5,9%)

kr. Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 63.070,- kr. 3.577,- (kreditomk. Kr. 49.734,- Årlig omk. 5,4%)

DIESEL

209.900,-

PEUGEOT PARTNER L1 FLEX 1,6 BLUEHDI 100 HK Årg. 03/2017, km. 1000, hvid, fartpilot • aircondition • airbag • radio • Bluetooth • El-spejle med varme • Fjernbetjent centrallås • Håndfri telefon • Sædevarme

309.900,-

229.900

DIESEL

399.900,-

Årg. 11/2014, km. 49000, sortmetal, ABS • fartpilot • splitbagsæde • aircondition • startspærre • airbag • tågelygter • armlæn • tonede ruder • selestrammer • tagræling • ESP • 6 airbags kr.

DIESEL

kr.

PEUGEOT 308 SW ACTIVE 1,2peugeot.dk E-THP 110 HK 5D

PEUGEOT 308 SW ALLURE 1,6 BLUEHDI 120 HK 5D

Årg. 01/2016, km. 31000, gråmetal, fartpilot • aircondition B I• Ltågelygter • armlæn tonede ruder • ESP • 6 NY•airbags • multifunktionsrat • læderrat • navigation • 2-zoners klimaanlæg • 4 elruder

A S A K SK

Årg. 10/2015, km. 26000, sølvmetal, ABS • fartpilot • splitbagsæde • aircondition • startspærre • alufælge • tågelygter • armlæn • tonede ruder • selestrammer • radio • ESP V • V6 airbags

L LL L IIN E RE RB W BL I L189.900 N I W

289.900,-

SK

N N I I W W N N IBIIL W W NY

kr.

A

L IL YB YI B PEUGEOT 308 STYLEN1,6NBLUEHDI 120 HK 5D

kr.

139.900,(ekskl. moms)

Ydelser over 84 mdr. Udbetaling 36.031,- kr. 2.871,- (kreditomk. Kr. 29.026,- Årlig omk. 7,8%)

DIESEL

Lev. omk. 3.880,-

DRØMMEN OM EN PEUGEOT SUV HAR ALDRIG VÆRET TÆTTERE PÅ… DRØMMEN OM EN PEUGEOT SUV HAR ALDRIG VÆRET TÆTTERE PÅ…

DESIRE DESIRESKYSKYUDSTYR UDSTYR

FOR FOR60.000 60.000KR.KR. UDEN UDENMERPRIS MERPRIS

* *

• Sædevarme • Panoramaglastag • Panoramaglastag• Sædevarme • Regnsensor • Regnsensor • Klimaanlæg • Klimaanlæg • El-sammenklappelige • El-sammenklappelige • 16”• 16” Alufælge Alufælge sidespejle sidespejle • Touchskærm • Touchskærm • Mørktonede ruder, ruder, bag bag • Mirror • Mirror Screen Screen m. m. • Mørktonede • Tågeforlygter Apple Apple CarPlay CarPlay • Tågeforlygter • og•meget og meget mere… mere… • P-sensor, • P-sensor, bag bag

DESIRE SKY UDSTYR

PEUGEOT PEUGEOT 208208 DESIRE DESIRE SKYSKY 33,333,3 km/lkm/l - 100 - 100 hk hk • Panoramaglastag • Klimaanlæg • 16” Alufælge • Touchskærm • Mirror Screen m. Apple CarPlay • P-sensor, bag

• Sædevarme • Regnsensor • El-sammenklappelige sidespejle • Mørktonede ruder, bag • Tågeforlygter • og meget mere…

PEUGEOT 208 DESIRE SKY

159.990 159.990

FOR 60.000 KR. UDEN MERPRIS

*

33,3 km/l - 100 hk

159.990

kr. kr.

kr.

A A33,3 33,3 km/l.km/l. CO 2 79 COg/km. Prisen Prisen gælder gælder 208 Desire 208 Desire Sky 1.6 SkyBlueHDi 1.6 BlueHDi 100 hk. 100ekskl. hk. ekskl. lev. omk. lev. omk. 3.880 3.880 kr. ogkr.metallak. og metallak. 2 79 g/km. *Værdi *Værdi af udstyr af udstyr ift. Active. ift. Active. **kilde: **kilde: DBI. DBI. BilenBilen er vist er med vist med ekstraudstyr. ekstraudstyr. Der tages Der tages forbehold forbehold for prisfor prisog afgiftsændringer og afgiftsændringer samtsamt trykfejl. trykfejl. Gælder Gælder så længe så længe lagerlager haves. haves. ++

++

A 33,3 km/l. CO 2 79 g/km. Prisen gælder 208 Desire Sky 1.6 BlueHDi 100 hk. ekskl. lev. omk. 3.880 kr. og metallak. *Værdi af udstyr ift. Active. **kilde: DBI. Bilen er vist med ekstraudstyr. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Gælder så længe lager haves. ++

DenDen smarte smarte Peugeot Peugeot 208208 er den er den mest mest solgte solgte bil ibil Danmark i Danmark i 2017** i 2017** og dermed og dermed danskernes danskernes absolutte absolutte favorit. favorit. NårNår du vælger du vælger denden ultimative ultimative sommermodel, sommermodel, 208208 Desire Desire SkySky medmed panoramaglastag panoramaglastag tilDen kun til smarte kun 159.990 159.990 kr., kr., får208 du får udstyr duden udstyr til en tilsolgte værdi en værdi af hele hele 60.000 60.000 kr.* kr.* med idermed prisen. i prisen. Og Og medmedabsolutte favorit. Når du vælger den ultimative Peugeot er mest bil i af Danmark i 2017** ogmed danskernes en formidabel en formidabel brændstoføkonomi brændstoføkonomi behøver behøver du ikke du ikke engang engang bekymre bekymre dig 208 dig om om de ekstra de ekstra lange tureture – du–kører du kører nemlig hele 33,333,3 kilometer kilometer literen. literen. sommermodel, Desire Skylange med panoramaglastag til nemlig kunhele 159.990 kr., får du udstyr til en værdi af hele 60.000 kr.* med i prisen. Og med Samtidig Samtidig giver giver vi dig vi dig ligelige nu en nuekstra en ekstra godgod byttepris byttepris på din påendin gamle gamle bil, når bil, når du vælger du vælger at køre at behøver køre afsted afsted i en iny enengang Peugeot. ny Peugeot. Vælger Vælger duom at dude takke atekstra takke nej lange nej til ettilture et – du kører nemlig hele 33,3 kilometer literen. formidabel brændstoføkonomi du ikke bekymre dig skarpt skarpt tilbud tilbud efter efter mødet mødet medmed os, giver os, giver vi envigratis en gratis bilvask. bilvask. Velkommen Velkommen din Peugeot-fohandler! Peugeot-fohandler! Samtidig giver vihos dighos ligedin nu en ekstra god byttepris på din gamle bil, når du vælger at køre afsted i en ny Peugeot. Vælger du at takke nej til et

PEUGEOT 2008 SUV

PEUGEOT 2008 SUV

184.990 184.990

PEUGEOT PEUGEOT 208 208 FRA FRA

A++A++

-

B

-

B

KR.

KR.

PEUGEOT 3008 skarpt tilbud efter mødet med os, giver vi en gratis SUV bilvask. Velkommen hos din Peugeot-fohandler!NY PEUGEOT 3008 SUV

259.990259.990

FRA PEUGEOT 208 FRA

KR.

NY PEUGEOT 5008 SUV

KR.

FRA

279.990

KR.

FRA

PEUGEOT 5008 SUV

279.990

KR.

28,6–17,2 km/l. CO Priserne er ekskl. lev. omk. 3.880 lev. kr. og metallak. Dekr. viste er 2008,De 3008 Allure og 5008 GT Line. Bilerne er vist ekstraudstyr. 2 90–133 28,6–17,2 km/l. CO 2 g/km. 90–133 g/km. Priserne er ekskl. omk. 3.880 ogbiler metallak. viste biler er 2008, 3008 Allure ogmed 5008 GT Line. Bilerne er vist med ekstraudstyr.

Med et markant og bredt modelprogram har Peugeot for alvor indtaget pladsen som et førende SUV-mærke. Stilfuldt, og uden at gå på kompromis med en eneste detalje, byder det Med et markant og bredt modelprogram har Peugeot for alvor indtaget pladsen som et førende SUV-mærke. Stilfuldt, og uden at gå på kompromis med en eneste detalje, byder det særdeles veludstyrede SUV-program med 2008, 3008 og flagskibet 5008 på det bedste fra flere verdener: De er på én gang kompakte, rummelige, robuste og luksuriøse – og med særdeles veludstyrede SUV-program med 2008, 3008 ogde flagskibet 5008 det bedste flere verdener: De er kompakte, rummelige, både komfort, avanceret teknologi og effektivitet i højsædet. Og med nye bilafgifter harpå drømmen om enfra SUV aldrig været tættere på.på Duén kangang nemlig få en topudstyret Peugeotrobuste og luksuriøse – og med både komfort, avanceret teknologi og effektivitet højsædet. Og med de nye bilafgifter har drømmen om en SUV aldrig været tættere på. Du kan nemlig få en topudstyret Peugeot SUV fra kun 184.990 kr. Oplev hele SUV-universet hos os elleri på peugeot.dk. PEUGEOT PEUGEOT ROskildE ROskildE

PEUGEOT ROskildE

SUV fra kun 184.990 kr. Oplev hele SUV-universetVejlebo hos &os eller Winther ApSpå peugeot.dk.

Vejlebo Vejlebo & Winther & Winther ApS ApS Maglegårdsvej Maglegårdsvej 5 B • 4000 5 B • 4000 Roskilde Roskilde PEUGEOT ROskildE Telefon Telefon 88 8888 6788 6767 • www.peugeot.dk/roskilde 67 • www.peugeot.dk/roskilde

PEUGEOT PEUGEOT ROSKILDE ROSKILDE

Maglegårdsvej Maglegårdsvej 5 BMaglegårdsvej 5B Åbningstider Åbningstider salg:salg: Maglegårdsvej 5 B 5 B • 4000 Roskilde PEUGEOT ROSKILDE 40004000 Roskilde RoskildeTelefon 88 88 67 67 • www.peugeot.dk/roskilde Mandag-torsdag Mandag-torsdag kl. 9.00-17.30 kl. 9.00-17.30 4000 Roskilde Vejlebo &&Winther ApS • Maglegårdsvej 5 B • 4000 Roskilde Vejlebo Vejlebo Winther & Winther ApS ApS Vejlebo & Winther ApS Telefon Telefon 88 88 8867 8867 67 67 Fredag Fredag kl. 9.00-17.00 kl. 9.00-17.00 Telefon 88 88 67 67 PEUGEOT ROskildE Telefon 88 88 67 67 • www.peugeot.dk/roskilde Vejlebo & Winther ApS • Maglegårdsvej 5 www.peugeot.dk/roskilde B • 4000 Roskilde www.peugeot.dk/roskilde Søndag Søndag kl. 11.00-15.00 kl. 11.00-15.00 www.peugeot.dk/roskilde Telefon 88 88 67 67 • www.peugeot.dk/roskilde Allan Larsen Allan Larsen

Åbningstider salg: Mandag-torsdag kl. 9.00-17.30 Fredag kl. 9.00-17.00 Søndag kl. 11.00-15.00 JohnnyJohnny VejleboVejleboMichael Michael Wermuth Wermuth KasperKasper DeWittDeWitt

Allan Larsen

Johnny Vejlebo

Michael Wermuth Kasper DeWitt


l 34 l 5. DECEMBER 2017

Navne Fra jura til røverhistorier

Nyt formandssmykke

Roskildensiske Helga Waage er uddannet jurist og er for længst rykket til Moseldalen i Tyskland, hvor hun bor med mand og fire børn, mens hun ernærer sig som juridisk oversætter ved EU-Domstolen i Luxembourg. Alt dette har dog ikke forhindret hende i at realisere skuffeprojektet, der har fået titlen ’Røverhistorier fra Roskilde’. Ungdomsromanen er den litterære debut for Helga Waage, som du kan møde mandag den 11. december fra kl. 16 i Bog og Idé på Stændertorvet i Roskilde, hvor hun signerer sit værk.

Den lokale guldsmed Vivi Nielsen Hansen fra Guldsmedene i Roskilde har specialdesignet Zonta Roskildes første formandssmykke, og opgaven var at skabe et smykke, der symboliserer Zonta og det, organisationen står for. ”Jeg har skilt Zonta-logoet ad i fem adskilte firkanter, hvor hver enkelt af dem repræsenterer en kerneværdi for Zonta. I midten af smykket er en gul brillant. Gul er Zontas farve, og den symboliserer samtidig vores formand, som er i centrum af organisationen”, forklarer guldsmeden, der selv er medlem af Zonta Roskilde.

Af Tomas Skov

Stillinger

Sygeplejerske eller SoSu-Assistent søges til nyt lægehus i Trekroner Ansættelsesstart 1. februar eller snarest derefter. Ansøgningsfrist 6. december. Ansættelsessamtaler derefter. Antal timer: Minimum 30 timer pr. Uge. Aftales nærmere. Vi søger en dygtig og alsidig sygeplejerske eller SoSuAssistent til det nye lægehus i Trekroner som slår dørene op 2. januar 2018. Almen Praksis er en hjørnesten i sundhedsvæsenet og i fremtiden vil endnu flere opgaver blive lagt ud til os. Dine opgaver bliver derfor meget forskelligartede – blodprøvetagning, sårskift, vaccinationer, kronikerkontroller, småinfektioner, hjemmebesøg, receptionsarbejde og meget andet. Du skal derfor være klar til en alsidig og travl hverdag og være villig til at lære nyt. Du må meget gerne have erfaring fra almen praksis eller hjemmeplejen. Du kommer til at arbejde i en attraktiv stilling i helt nye lokaler i Trekroner Centeret sammen med to nyuddannede speciallæger i Almen Medicin. Du er med fra starten og vores håb er at du bliver en integreret og engageret del af klinikken. Vi forventer en spændende og indholdsrig hverdag hvor vi samarbejder om patienterne, men også en travl hverdag. Vores vision er et lægehus med tryghed, tilgængelighed og trivsel – for patienter og personale. Vi regner med på sigt at have 2-3 sygeplejersker/ SoSu-assistenter og 2 reservelæger ansat. Vi ser frem til at høre fra dig! Mvh. Nicolai Rosenfalck Johansen og Jesper Caning Skriv til os på trekronerlaegehus@gmail.com

Af Tomas Skov

Formand for Zonta Roskilde, Birgit Lenhard Hansen, vil fremover bære smykket ved enhver lejlighed, hvor hun skal repræsentere det lokale netværk.

Lokale bloddonorjubilarer fejret Alle bloddonorer redder liv, når de bliver tappet i blodbanken. Og rigtig mange donorer bliver tappet flere gange om året over mange år. I år er 8 bloddonorer blevet fejret af deres ledsagere, personale fra blodbanken og bestyrelsen for Bloddonorerne i Roskilde ved en festlig sammenkomst på Restaurant Vigen. Leo Ankerstjerne, Kim Harder, Niels Larsen, Søren Brogaard og Jens Christian

Otte bloddonorer blev hædret for deres trofaste indsats på Restaurant Vigen.

Emborg har hver især givet blod 100 gange og fik derfor overrakt donorkorpsets hædersgave; en pelikan i

stentøj samt blomster fra sygehusledelsen. Michael Jensen, Erik Udby Andersen og Leif Kruse har

hver især givet blod 150 gange og fik overrakt hædersdiplom fra donorkorpsets protektor kronprins Frederik samt blomster fra sygehusledelsen. I det danske sundhedssystem er der til stadighed brug for nye bloddonorer. Se mere på www.roskildedonor.dk for yderligere info.

En sundere hverdag Af Tomas Skov

”Vil gerne være med til at øge fokus på sundhed og bidrage til at forebygge livsstilssygdomme. Træning skal være sjovt, og vi vil skabe glæde og motivation omkring træning, så man bliver ved resten af livet”, siger Julie Petersen, der sammen med kæresten Kasper Vilster står bag Pulskompagniet, som de stiftede i oktober i år. Julie Petersen har været personlig træner siden december 2015, og Kasper, der til hverdag arbejder som

it-specialist i Nordea, er færdiguddannet personlig træner til februar.

Naturen som redskab Formålet med Pulskompagniet er dels at give personlig træning, dels at tilbyde firmatræning på arbejdspladsen. Den personlige træning foregår i lejede faciliteter i Ballerup og Roskilde, men kan sagtens rykke udendørs, hvis kunden vil det. ”Så laver vi funktionel træning med egen kropsvægt, udholdenhed og løb op ad bakker, og bruger i det hele taget naturen som træ-

Julie Petersen og Kasper Vilster tilbyder blandt andet firmatræning i det nystartede Pulskompagniet.

ningsredskab”, siger Kasper Vilster.

Win-win i arbejdstiden Det nystartede tomandsselskab har allerede gang i firmakunder, hvor de tilbyder træning på arbejdspladsen. ”Vi kommer til dem for at gøre det så nemt som mu-

ligt for medarbejderne, som så ikke behøver at tage til træning efter arbejde. Samtidig tænker du klarere efter træning, og det giver bedre velvære og færre sygedage – så det er jo også godt for arbejdsgiveren”, siger Julie Petersen.


l 35 l 5. DECEMBER 2017

Store oplevelser der går lige i julehjertet 8/2 14/2 1/3

NILS VILLEMOES POUL KREBS DJØF MED LØGN III

22/3

CAROLINE HENDERSON

23/3

FOLKEKLUBBEN

12/4

DANIEL RYE

3/5 23/5

JAN GINTBERG JAN MAGNUSSEN Læs mere og køb dine julegaver på

roskildekongrescenter.dk

Møllehusvej 15 · 4000 Roskilde · + 45 46 35 40 72 www.roskildekongrescenter.dk


l 36 l 5. DECEMBER 2017

KULTURKALENDER Ragnarocks juletilbud Har fantomguitaristen Jimi Hendrix monstro også indspillet en julesang? Svaret kan du desværre først få dagen efter. Nemlig når musikjournalisten Per Wium atter gæster Ragnarock. Ved hjælp af masser af musikklip fører han publikum ind i musikken og deler ud af sin enorme viden. Denne gang er det så guitarlegenden Jimi Hendrix, der står for tur. Foredraget handler især om hans album ”Axis: bold as love”, der udkom 1. december 1967 – altså for næsten nøjagtig 50 år siden. Kom og hør om en fabelagtig superguitarist, der døde alt for tidligt - men som altid vil rangere blandt de allerbedste guitarister i rockverdenen. En anbefalelsesværdig blanding af tallotteri og musikquiz – tilsat et ordentligt stænk af julehygge og musiknørderi. Det er den cocktail, som Roskilde Bibliotekerne og Ragnarock sammen inviterer til: Juleudgaven af den populære VinylBingo med musikquiz-spørgsmål. Det er nemlig ikke tal, der bliver råbt op i VinylBingo, men musikspørgsmål - som i anledning af den tilstundende jul! er fulde af julerier. Det er bingo og quiz i ét, for det er ikke nok, at man har det rigtige svar på sin plade – man er også nødt til at vide eller kunne gætte, at et af svarene på ens plade er det rigtige, fortæller musikbibliotekar Anya Mathilde Poulsen, som er hovedkvinden bag VinylBingo.

Tid: Torsdag den 7. december kl. 19.00-20.30 Sted: Ragnarock

TIRSDAG 5. DECEMBER JULEKONCERT Hør Roskilde Gymnasiums musikelever synge og spille julen ind. Roskilde Domkirke kl. 19-20

ONSDAG 6. DECEMBER REFORMATION ELLER REVOLUTION? Ved rektor emeritus og cand. theol. Bent Hylleberg. Roskilde Bibliotek kl. 19

JULEMARKED JeppeArt holder julemarked med keramik, maleri, smykker, glaskunst og strik. Galleri Farver Hammers Gård kl. 11-14 PALÆKONCERT Nye værker og gamle kendte opføres af elever fra MGK Køge. Kunsthuset Palæfløjen kl. 12.15 BLAUE BLUME Efter knap et år isoleret i et studie nu klar med en tour. Gimle kl. 21-23.30

SØNDAG 10. DECEMBER FOREDRAG Den Goé Gamle Danske Jul, eller? Roskilde Museum kl. 19-21

CAFÉKONCERT: SEBASTIAN DAHL En hyggelig og melodisk singer/ songwriter-aften i særklasse! Gimle kl. 20.30-23.30

Tid: Onsdag den 6. december kl. 20 Sted: Ragnarock

PORCELÆNSMALING Med tidligere underviser fra den kgl. danske porcelænsfabrik. Muserum kl. 10-12

GIMLE FOR BØRN Julebanko med sjov fra scenen. Gimle kl. 12

JULEKONCERT MED ANN-METTE ELTEN Roskilde Domkirke kl. 14-15

TORSDAG 7. DECEMBER

Jul i den skønneste have Sct. Hans Have har hurtigt udviklet sig til et stemningsfuldt og naturskønt udflugtsmål. Nu kan du tilmed også nyde caféens julekager og julespecialiteter - rundt om den knitrende ild i den nyetablerede pejs i drivhuset. Caféen slår garageportene op, og serverer varme drikke, suppe og søde julespecialiteter til alle, der tør trodse den mørke og kolde tid og bevæge sig ud i den smukke natur ved fjorden i Roskilde. I gartneriet kan der bl.a. købes lokalt dyrket mistelten, grønt til dekorationer, store kålplanter og juletræer i potter og kurve. I butikken findes et fint udvalg af bøger, uldne tæpper, julenips, julekort og julenisser.

JULEKONCERT MED KURT RAVN Hellig Kors Kirke kl. 15-18

RUTH TO HELL Rå og svedige rock-klassikere af AC/DC, Lenny Kravitz, Pink, Nirvana, Foo fighters m.fl. Klosterkælderen kl. 20

MERRY CHRISTMAS, BABY DR Big Band feat. Michael Carøe, Miriam Mandipira & Bobo Moreno. Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena kl. 16

FREDAG 8. DECEMBER

MANDAG 11. DECEMBER OM PILGRIMSREJSER OG HELGENER Ingrid Ma Shantie Andersen har rejst i Skotland, England, Armenien, Rusland, Polen og Tibet. Konventgården kl. 19-21

Tid: Lørdag og søndag kl.12–16 Sted: Sct. Hans Have

JUL PÅ STÆNDERTORVET 20 julehytter fyldt med julepynt, unikavarer, trækunst, dekorationer, keramik og alt godt til ganen. Stændertorvet fre kl. 12-18, lør-søn kl. 10-15

Gør-det-selv sport Når disse linjer læses, er den lokale fodbold gået i kortvarigt vinterhi – inden træningen til anden halvdel af sæsonen 2017/18 startes op. Flagskibet FCR ligger nogenlunde lunt placeret – midt i 1. division. Hverken fugl eller fisk. Spændingen er til gengæld intakt i KFUM, hvor klubbens Danmarksseriehold frister en uvant tilværelse som bundprop. Også de indendørs sportsgrene, hvor Roskilde traditionelt er med i front – nemlig bordtennis og håndbold er så småt gået på juleferie. Men det magre udbud af publikumsvenlige sportsarrangementer kunne så passende bruges på egne sportsudfoldelser. Som eksempelvis et nissehue motionsløb i Folkeparken. Der er bl.a. en kort rute på 1,665 km og også 5 og 8 km. ruter.

PAPMANDEN En afskyelig morsom og absurd komedie om drifter, moral, kærlighed og svigt. Lo Specchio - Roskilde Amatørscene kl. 19.30

IMPRO COMEDY ALLSTARS En række knivskarpe komikere improviserer ud fra publikums input. Lo Specchio - Roskilde Amatørscene kl. 20

BILLEDFOREDRAG Hør om Thomas Mølgaards cykeleventyr igennem Sydamerika Byens hus kl. 19.30-21.30 JULEKONCERT Roskildekoret Di Vers synger julen ind under ledelse af Mie Rank Brunberg. Skt. Laurentii Kirke kl. 20 UGE 49/2017

LØRDAG 9. DECEMBER

Tid: Søndag den 10. december kl. 10 Sted: Folkeparken

ROLLESPIL (FRA 10 ÅR) Rollespil i en fantasy-setting, krydret med magi og mystiske væsner. P-plads ved Katedralskolen kl. 9.30-16

Dette er et udvalg af events i Roskilde Kommune. Se dem alle i app’en Roskilde LIVE. Se også info om pris og tilmelding i appen.

roskilde.dk

Telefon 4631 3000


l KULTUR l

Julehygge for flygtninge og danskere i Byens Hus Den gamle byrådssal på Stændertorvet danner igen i år en uformel ramme om kontakt mellem flygtninge og danskere, når Dansk Flygtningehjælp inviterer til julecafé i Byens Hus lørdag den 9. december kl. 15-17. Vi synger julesange, laver juledekorationer og spiller spil, og der vil være mange aktiviteter for børnene. Måske kommer Julemanden forbi...?

Mød en ven Flygtninge vil gerne møde danskere og skabe sig et

Mød en fremmed over kaffe i Byens Hus lørdag den 9. december.

netværk i dagligdagen. Mange arbejder ihærdigt med at lære dansk, men savner venner og bekendte at tale dansk med. Det kan man gøre i julecaféen – og derefter. I caféen i Byens Hus kan danskere og flygtninge mødes over en kop kaffe og kage. Det er uforpligtende at komme – man kan drikke sin kaffe og gå hjem igen. Får man lyst til at melde sig som netværkseller venskabsfamilie, kan man få svar på sine spørgsmål hos repræsentanter for Dansk Flygtningehjælp. Så tag svigermor, børnene eller naboen med og få en hyggelig eftermiddag sammen. Det er gratis at deltage.

Jule Laboratorium i Byens hus Kom ind i varmen i Byens hus, ved Turistinformationen, og lav DIY (Do It Yourself) julepynt, af genbrugsting og kreative redskaber med hele familien. Jule Laboratoriet er åbent fredage kl. 10-15:30 og lørdage kl. 10-12:30 i december måned samt ugen op til jul fra kl. 10-15:30. ”Byens hus er et sted for alle, og et sted hvor vi kreativt udfordrer tankemåder og handleformer – så kom og lav anderledes din egen julepynt eller indpak din

5. DECEMBER 2017 l 37 l

OGSÅ SØNDAGE

STOR JULEBUFFET ALLE DAGE KL. 12:00 - 15:00 FREDAG 1. DECEMBER TIL ONSDAG 20. DECEMBER

Husk bordbestilling

MARINERET SILD med løg og capers KRYDDERSILD med løg og capers SENNEPSSTEGTE SILD i lage med løgringe KARRYSILD med æg VARMRØGET ØRRED med rejer, mayonnaise og citron LUNE RØDSPÆTTEFILETER med citron og remoulade ÆG OG REJER med mayonnaise ÆBLEFLÆSK SYLTE med rødbeder og sennep BLODPØLSE med sirup og kanel LUN LEVERPOSTEJ med champignon og bacon LUNE MØRBRADBØFFER med svampe a la creme LUN RIBBENSTEG med hjemmelavet rødkål TARTELETTER med høns i asparges

RAADHUSKÆLDERENS UDVALG AF SPÆNDENDE OSTE GAMMEL OST med løg, sky og rom RIS À LA MANDE med kirsebærsauce KAGE med crème fraiche PR. PERSON FRUGT RØGET ÅL kan serveres for tillæg på 35,- PR. PERSON

268,-

gave på en ny bæredygtig og sjov måde, eller kom bare for at klippe og klistre løs

Gløgg og økologiske æbleskiver

69,Gløgg alene 42,- pr glas Økologiske æbleskiver alene  35,for 4 stk

Vi ses på Ro´s Torv

i vores Jule Laboratorium”, siger projektmedarbejder Mette Mygind.

Fondens Bro 3 • 4000 Roskilde • 4636 0100 • raadhuskaelderen.dk

SLIP HUMOREN LØS!! DEBAT MED SØS EGELIND

ONSDAG D. 13. DECEMBER KL 19.30 På Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes vej 14 4000 Roskilde

Billetter á 100,bestilles på mail roskildeoplysning@gmail.com eller på tlf. 42 800 120

Roskilde Oplysningsforbund · Algade 31 · 4000 Roskilde · tlf. 42 800 120 roskildeoplysning@gmail.com · www.roskildeoplysning.dk


l 38 l 5. DECEMBER 2017

Kultur FORÅR 2018

7 nye hold og en lærerworkshop:

Julekoncert med Roskilde Domkirkes Pigekor

MODERNE DANS / 10-12 ÅR v. MERETE DAM Mandage kl. 16:00-16:50 Periode: 8. januar til 16. april* / 12 gange Pris: 600 kr. MODERNE DANS / 13-17 ÅR v. MERETE DAM Mandage kl. 17:00-17:50 Periode: 8. januar til 16. april* / 12 gange Pris: 600 kr. MODERNE DANS + PERFORMANCE / 13-17 ÅR v. MERETE DAM Mandage kl. 17:00-17:50 + 18:00-18:50 Periode: 8. januar til 16. april* / 12 gange Pris: 1.200 kr. MODERNE DANS / 17+ v. MERETE DAM Mandage kl. 19:00-20:00 Periode: 8. januar til 16. april* / 12 gange Pris: 720 kr.

Søndag den 10. december kl. 15 kan du opleve Roskilde Domkirkes Pigekor synge julekoncert i Dåstrup Kirke.

KREATIV DANS / 5-7 ÅR v. MORTEN NIELSEN Onsdage kl. 16:00-16:50 Periode: Onsdag 10. januar – 11. april / 12 gange Pris: 600 kr.

Roskilde Domkirkes Pigekor har eksisteret siden 1996 og tæller op til 40 piger i alde-

ren 14-22 år. Alle er korsangere, der har flere års rutine bag sig fra Børnekoret og

senere Juniorkoret, før de blev optaget i Pigekoret. Koret arbejder både med gam-

le sangtraditioner og helt ny musik – kirkeligt som verdsligt – herunder værker bestilt og komponeret specielt til koret. Med støtte fra Statens Kunstfond har Roskilde Domkirkes Pigekor i 2012 uropført ”Seks latinske motetter” af John Frandsen, og i 2014 ”I mørkets stjernegnist” af Irene Becker og Paul Arnbak. Sidstnævnte udkom på CD i august 2015. I juli 2017 deltog Roskilde Domkirkes Pigekor i en international korkonkurrence i Riga. Koret ledes af Christa Brix Hauser, konservatorieuddannet sanger og med en baggrund i Radiokammerkoret og Ars Nova. Efter koncerten er der julehygge med kaffe og kage i Dåstrup sognehus.

HIPHOP MED ET TWIST / 8-11 ÅR v. MORTEN NIELSEN Onsdage kl. 17:00-17:50 Periode: Onsdag 10. januar – 11. april* / 12 gange Pris: 600 kr. HIPHOP MED ET TWIST / 12-17 ÅR v. MORTEN NIELSEN Onsdage kl. 18:00-19:00 Periode: Onsdag 10. januar – 11. april* / 12 gange Pris: 720 kr. DANSEWORKSHOP FOR LÆRERE OG PÆDAGOGER v. THOMAS NØRSKOV For alle der arbejder med dans og bevægelse for børn/unge fra 10 år og opefter Tirsdag d. 13. marts 2018 – kl. 14:00-16:45 Pris pr. deltager: 250 kr.

*Vinterferie og påskeferien undtaget Tilmelding på billet@aabendans.dk eller på tlf. 35820610 aabendans.dk

Intens indie på Gimle Café

- VI SAMLER BYEN

The Lemon Lighthouse Band (DK) spiller indie electronica. Det er et musikalsk projekt bygget op omkring forsanger Thomas Melbyes sange, hvor musikken tager afsæt i simple melodiske

DR Big BanD MeRRy ChRistMas, BaBy 9. dec. i Roskilde kongRescenteR

forløb i en rolig puls. Trommerne driver musikken frem, forløst af klaver, bas, guitar, og med et drys af samples af alt fra regnvejr til franske gademusikanter maler The Lemon Lighthou-

se Band små portrætter fra livet. Lyrikken kredser om kærligheden og den stadige søgen, og kombinationen resulterer i de intense, rå og kompromisløse koncertoplevelser, som bandet har ry

for. Til koncerten på Gimle Café torsdag den 14. december kl. 20 får bandet denne gang eksklusivt selskab af trompetist Rasmus Juel Jensen. Der er gratis entré.


5. DECEMBER 2017 l 39 l

2 FOR 1 PÅ VORES JULEBUFFET

Kultur

På cykel gennem Sydamerika Mandag den 11. december kan du komme til billedforedrag i Byens Hus i Roskilde (det gamle rådhus på Stændertorvet), hvor Thomas Mølgaard fortæller om sin fem måneder og 12.000 kilometer lange cykeltur gennem Uruguay, Brasilien, Paraguay, Bolivia, Chile og Argentina. Det er fortællin-

FIND KUPONEN HERUNDER

gen om et kontinent, der altid har fascineret ham, om folkene, historien, kulturen og ikke mindst naturen. Om at trodse fordomme, frygt og sund fornuft og gribe eventyret, og finde ud af, at verden er langt bedre end sit rygte. Foredraget begynder kl. 19:30 i lokalet ”Forsamlingen”, der ligger på

FROKOSTBUFFET Fra kl. 10.00

AFTENBUFFET Fra kl. 16.00 1. sal. Man går ind fra bagsiden af huset – indgang H eller I. Foredraget er gratis

Med humoren som værktøj Søs Egelind har mange personlige oplevelser og erfaringer med at slippe humoren løs i hverdagen, og hun formår at formidle det på en måde, der fremkalder både grin og eftertænksomhed. I foredraget ”Slip Humoren Løs - og brug den i

39,50,-

79,-

og åbent for alle. Arrangør: Cyklistforbundet, Roskilde afdeling.

ler og kriser. Undersøgelser viser, at sygefraværet falder og produktiviteten stiger, når det lykkes kolleger at more sig sammen – også i arbejdstiden. Der er sålees meget stor risiko for at dit dårlige humør er fuldstændigt ødelagt efter et møde med Søs Egelind i Roskilde Bibliotekssal onsdag den 13. december kl. 19:30. Entré: 100 kroner. Roskilde Oplysningsforbund, tlf. 42 800 120.

hverdagen” udforsker hun, hvordan det med humoren som værktøj kan blive sjovt og anderledes inspirerende at gå på arbejde, og hvordan man bedre kommer igennem livets små og store kriser – lige fra støvsugning og skattevæsen til ægtefæl-

119,-

59,50,GLOSTRUP TLF: 4343 0390 Hovedvejen 140, 2600 Glostrup HERLEV TLF: 4491 4520 Herlev Hovedgade 17, 2730 Herlev CITY 2 TAASTRUP TLF: 4399 0086 Hveen Boulevard 2, 2630 Taastrup

2 FOR 1

BRUNCH

Resten af 2017

2 FOR 1 AFTEN

Resten af 2017

Vis kuponen ved bestilling og få 2 for 1 på buffet. Gælder ikke takeaway & børnebuffet og gælder ikke i Field’s & Fisketorvet CPH.

Vis kuponen ved bestilling og få 2 for 1 på buffet. Gælder ikke takeaway & børnebuffet og gælder ikke i Field’s & Fisketorvet CPH.

GÆLDER ALLE UGENS DAGE

GÆLDER ALLE UGENS DAGE

Priserne angivet i annoncen er pr. person ved anvendelse af 2 for 1 kupon. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatformer.

RESTAURANT • SELSKABER • CATERING • KURSER • EVENTS • MØDER

Julebuffet 2017

VIVALDIS LUKSUS BRUNCH SERVERES MANDAG-FREDAG INDTIL KL. 12.00

EllEr:

STOR BRUNCH BUFFET

Roastbeef med grov remoulade, peberrod og ristede løg Frisk stegt ribbensteg med hj. lavet rødkål Lune krydderfrikadeller med hj. lavet agurkesalat Mørbradbøf med champignon á la creme Hønsesalat med bacon.

SERVERES LØRDAG & SØNDAG INDTIL KLOKKEN 13.00

KR. 129

3 slags ost med druer, oliven og kiks Hertil hjemmebagt rugbrød, brød, fedt og smør Ris á la mande med kirsebærsauce.

GAVEKORT

PR. COUVERT

Den perfekte gave til en du holder af

RO’S TORV - 4000 ROSKILDE - 46374040 - CAFEVIVALDI.DK

NER TAURAN I SA ES T R

325,-

Tilbudet gælder kun ved bestilling til større grupper/selskaber. Ellers ring og hør nærmere.

ET

GLØGG OG ÆBLESKIVER KR. 49

KØB ET GAVEKORT FA

4 stk.

RESTAURANT FASANERIET VED LEDREBORG

Skottehusvej 12· 4320 Lejre· T.: 46 46 16 32 • M.: 40 59 93 40 restaurant@fasaneriet.dk · www.fasaneriet.dk

Åbent hele året i vores selskabslokaler med smuk udsigt over slot og golfbane. Se komplet menykort og restaurantens åbningstider på www.fasaneriet.dk

© Produktion Lejre Lokalavis - 2017

VÆlg MelLeM:

Den 18. november - 17. december.. Marinerede sild med løg og kapers Hjemmelavede karrysild med rødløg og æg Fiskefilet med remoulade og citron Æg med rejer og mayonnaise Gravad laks med sennepssauce.


l 40 l 5. DECEMBER 2017

Roskilde Rundt

Som en del af programmet blev de unge udfordret i en udendørs vikingekamp med både sværd og skjold - under ledelse af Vikingeskibsmuseets dygtige medarbejdere.

Sidste punkt på julefestens program er den store gaveuddeling, hvor alle børn og unge er samlet i Vestrummet. Hver kendis napper efter tur en gave fra den flotte gavestak, råber barnets navn op (står på gaven) og afleverer gaven til barnet. Her er det Paw Henriksen, der deler ud. Fotos: Kim Agersten.

Anbragte børn fejrede jul på Vikingeskibsmuseet 70 børn og unge fra ni sjællandske døgninstitutioner deltog i en stor og fortryllende julefest i Roskilde sammen med en perlerække af kendte danskere fredag den 1. december kl. 12-15 på Vikingeskibsmuseet. Det er syvende år i træk, at den landsdækkende hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen stod bag julefesten i Roskilde.

Formålet med julefesten er i høj grad at styrke de unge deltagere gennem forskellige kulturelle og sociale læringssituationer - gerne krydret med fysisk aktivitet. Under julefesten fik de unge således både tanket op på kulturkontoen gennem omvisningen på museet, og de fik dagens motion i en udendørs ”battle” mod vikingerne. Op-

Julen kom til Vindinge

Hvert år afholdes den hyggeligste julefest for både børn og voksne i Vindingehallen den sidste tirsdag i november. I storbørnsgruppen i Vindinge børnehus er der altid stor spænding op til festen, for de skal nemlig gå Lucia optog. Bagefter er der kamp til stregen i køen efter risengrød. Pludselig banker det på døren, og så er det nissefamilien, der kommer. I stedet for en gave, kommer de med et kæmpe show med sang og musik samt leg rundt om det store juletræ. I den lille hal er der det fineste julemarked, og børnene kan også købe spændende ting og samtidig få en god samtale med de herlige mennesker bag bordene. De har selv fremstillet de flotte kreative ting, som sælges. Mange hjælper til med oprydningen og de stærke mænd i familien tager sig af borde og stole, så hallen kan blive klar til de næste der kommer.

levelserne blev til sidst toppet op med en personlig julegave og et varmt kendiskram. For anbragte børn er julen en tid, hvor det kan føles ekstra svært at bo uden mor og far. Tanken bag julefesten er derfor at give disse børn en dejlig dag, hvor de positive følelser er i højsædet – kombineret med kulturel, social og personlig læring.

Der er naturligvis mad og drikke til alle de unge deltagere under julefesten


5. DECEMBER 2017 l 41 l

Roskilde Rundt

Plastens potentiale

Temaer som 3D-print, genanvendelse og industriens behov for kvalificeret arbejdskraft var på dagsordenen under erhvervsminister Brian Mikkelsens besøg hos plastvirksomheden RIAS, hvor han også fik et godt indtryk af plastmaterialets mange anvendelsesmuligheder. Som den største udbyder af plasthalvfabrikata i Danmark er Roskilde-virksomheden RIAS A/S leverandør til alle grene af industrien, byggeriet og den offentlige sektor. Rias har desuden betydelige aktiviteter i det øvrige Skandinavien, hvor især Sverige er et af de store vækstområder for den danske virksomhed. “Besøget på RIAS gav et godt indblik i, at de er helt med på fordelene ved at inddrage ny teknologi. De har blandt andet investeret i 3D-print teknologien, som jeg er overbevist om vil give dem en fordel overfor andre producenter”, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der her ses flankeret af adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup (tv) og miljøpolitisk chef Christina Busk fra Plastindustrien. Til højre ses Henning Hess, der er adm. direktør i Roskilde-virksomheden RIAS A/S, som er storleverandør af plasthalvfabrikata til hele Skandinavien.

Hvidvask i Viby Det er et alsidigt job at være medlem af bestyrelsen i Viby Cityforening. I flere uger har det handlet om julelys og udsmykning af stationsbyen og planlægning af juletræets pyntning sammen med byens daginstitutioner og selve tændingen af træet i søndags. Fredag handlede det så om vask af byens flagstang. Måske ikke det mest spændende job - men sjovere at gøre det i fællesskab. Viby Sjællands store flagstang, der tidligere stod mellem et par store træer i Søndergade er taget ned, fordi der bliver lavet ny belægning og skal sættes både lysmast og plantes nye træer, der hvor den stod. Flagstangen skal derfor flyttes, og så var det passende at den også blev vasket. Den store flagstang får nu en placering lidt tættere på stationspladsen og bliver opsat igen samtidig med, at de sidste nye træer bliver plantet. På billedet ses fra venstre: formand Marianne Pedersen (PE-DESIGN), Inga Skjærris (Viby IF), Maiken Sørensen (Blomstersnedkeriet), Betina Sørensen (BS bogføring), Marianne Vosgerau (Boligmægleren) og Jørgen Abildgaard (Realmægleren). Fotograf og indpisker: Jesper Jensen (Jespers Cykler).

Juletræstændingen hos Meny i Himmelev Der fra ægte julestemning foran Meny i Himmelev lørdag formiddag, hvor der blev budt på kaffe og kage og slikposer til de små. Traditionen tro var også juletræssælgerne fra Himmelev Håndboldklub på plads ved supermarkedet .

Gang i juletræerne

Selma Krog fra Roskilde Musiske Skole underholdt med julesange inden Thomas Breddam holdt en kort tale om fællesskabet i lokalområdet og de mange frivillige kræfter der var - men også at der sagtens kunne bruges flere.

Julemanden uddelte godteposer til børnene, og Meny bød på gløgg og æbleskiver til de voksne.

Den familiedrevne virksomhed Naturpynt ligger lidt syd for Roskilde og fylder godt i landskabet med sin 12 år gamle juletræsplantage, som i år består af næsten 18.000 kvalitets juletræer. Hos Naturpynt kan man vælge at købe sit juletræ fra pladsen, hvor der er stort udvalg af juletræer, som allerede er fældet eller man kan vælge selv at fælde sit juletræ i plantagen, hvor der samtidig er chance for at se nogle af skovens ”vilde” dyr. For børnene er der mulighed for at finde nisser på nissestien og vinde en præmie. ”Det skal være hyggeligt, nemt og billigt, det er jo kun jul én gang om året. Vi gør meget for at vores kunder kan få en god oplevelse og dag ud af at hente årets juletræ hjem til stuen. Der er vel ikke noget mere hyggeligt end en kop varm gløgg og en juletur i skoven og mosen for at finde sit træ? Det skulle da lige være, hvis der falder store snefnug - men det er vi trods alt ikke herre over”; siger ejer Niels-Peter Østergaard Jensen.


os… os… bare bare bare os… bare bare os… os…

l 42 l 5. DECEMBER 2017

Når duvores besøger vores gør vi vores for, at du Når duNår besøger apo ekapotek, gør v vores eapotek, orviyderste a du Når du besøger vores gør vores for, at du du besøger vores Når duapotek, besøger gørapotek, vi yders vores vores yderste gør for,yderste vi at du yderste apo ek v vores yders e for, or at a du skal fågod en oplevelse. Vi giver os tid til at rådgive dig. Du kan ska å skal en god op evegod se Vskal g ver os d a rådg ve d g Du kan få en skal oplevelse. få en god Vi oplevelse. giver os tid Vi giver til at rådgive os tid til dig. at rådgive Du kan dig. Du kan ska fåå en god oplevelse. op eve se Vi V giver g ver os tid d til at a rådgive rådg ve dig. d g Du kan osråds tilbl.a. om det kolde udfordringer b a spørge os spørge råds om de ko deråds ve rsom mange ud mange ordr nger bl.a.bl.a. spørge bl.a. os til spørge os til det kolde detvejrs kolde mange vejrs udfordringer spørge os tilvejrs råds om det kolde mange udfordringer b råds aom de komange de vejrs ve rsudfordringer ud ordr nger for og både ogfor krop. or både krop forhud både hud og krop. forhud både hud og krop. hud og krop. or både krop

- så samles byen

Solide Silvia

Velkommen indenfor. Ve kommen ndenVelkommen or indenfor. indenfor. Velkommen indenfor. Velkommen Ve kommen nden or

SALG Helene Risum Bladchef helene@paperboy.gratis Tlf: 2332 7119 Nina Holm Mediekonsulent nina@paperboy.gratis Tlf: 2289 9076 REDAKTION Tomas Skov Redaktør tomas@paperboy.gratis Tlf: 2679 4048 Holger Vincents Journalist holger@paperboy.gratis Tlf: 3052 7408 ADMINISTRATION Patrick Holbek Udgiver. Ansv. patrick@paperboy.gratis Tlf: 4058 4437 Lone Ovesen Bogholder lone@paperboy.gratis Tlf: 2049 1162 PRODUKTION Trine Frimand Grafiker trine@paperboy.gratis Lotte Jensen Grafiker lotte@paperboy.gratis

Ven g h Venlig sen Venlig Venlig hilsen hilsenhilsen Venlig Ven g hilsen h sen

ApotekerApoteker Apoteker Apo ekeApoteker Apo eke Charlotte Andersen e Andersen Char o Charlotte Charlotte Andersen Andersen Charlotte Char o e Andersen

Af Tomas Skov

Tør vinterhud? Rygestop? Smert Tør Tør vinterhud? Rygestop? Smerte lindr Tør vinterhud? Rygestop? Sm vinterhud? Tør vinterhud? Rygestop? Rygestop? Smerte l

Det var første gang, Simone Nørrgaard skulle føde, og det overgik på flere måder forventningerne. ”Smerten levede op til mine forventninger – og lidt til”, siger hun dagen efter fødslen, der udspillede sig mandag den 27. november. Kl. 13:44 resulterede anstrengelserne omsider i, at datteren Silvia kom ud i verden på fødegangen på Universitetshospital Sjælland, Roskilde.

os ve bI frostvejr ve Iufrostvejr en eksbliver ø luften og sam va ekstra onMotivation e aatør ende o Motivation ykkes eatvalykkes På apo eke v apoteket h ækan pe På dviet me Iafrostvejr bliver ekstra luften ekstra tør samMotivation era afgørende er for afgørende for med lykkes etende med kan ap bliver luften ekstra tør I frostvejr og sambliver luften og samer afgørende formed at Motivation lykkes med afgørende På for apoteket at lykkes med hjæ ostør veog bsamveMo u og en eks øgø og sam Mo on er eet aat gø o kan aetPå ykkes med eg men med kan det få din at oftemed i kombination med som en passer beds b æsmed kanblæst, de blæst, åmen d n det hud a men yges oå din komb en- ofte omed m passe beds dbedst gform d s men med men med kan det få din hudop til rygestop at rygestop i kombination ennasom form som kan fåblæst, din hud med tilhud at blæst, kan det få hud - ofte tilna at kombination rygestop en form -en ofte i med kombination passer med tilndp men med btil æs kan de de nrygestop hud a -i on yges op o form esom komb on med en oogm er det en god ide med nikotinerstatning. apoteket hjælper vi hjælper ud ø e De o eudtørre. de enDerfor god de god oer ndet ko nefor s nikotinerstatning. a ide nfor På god apo æPå pefor Derfor ermed en god med foreke nikotinerstatning. apoteket udtørre. Derfor erudtørre. det enmed god ide udtørre. Derfor en god Påhapoteket vi På ud ødet e god De ogod eide de en god dengmed med god ov nikotinerstatning. nhjælper koPå ne s a n ng På apoteket apo vimoren, eke hjælper h æ pe vi v deligvis ikke”, siger dig med etop effektivt rygestop. d g gang dig med e ei gang ek v et yges dig i gang med effektivt rygestop. hudpleje. hudpleje. hudp e e hudpleje. i gang med effektivt rygestop. dig i gang et d get gang med med e effektivt e ek v rygestop. yges op hudpleje. hudp e e der var gået en uge over tid.® ® Voltaren Vo a en Ge Voltar Voltaren Gel Gel Effektiv E ek v oka behand nglokalbeha mod Effekt Effektiv lokalbehandlin smerter i muskle sme e musk e og ed Vo a le e smerter i musklersmert og behandler infl behand e behandler n amma onen deamo behan infl ammation Bortset fraå sagen smerterne forsme årsagen e til 150 gtil smerte årsage årsagen smerte. 150

Sammen i smerten

løb selve fødslen uden drakr. 149,9 P s k 149,95 Pris *kr Pris kr.Pris 149,95 ma, men Silvia måtte have maske på umiddelbart efter fødslen, da hun havde svært ved at optage ilt. ”Hun har nu været uden er Forkølelse e se ei en v usern ek Forkø Fo kø onend en virusin slanger siden kl. 3Forkølelse nat”, så skal ska bekæmpes a kbekæmpes oppens ege skal b skal bekæmpes af kro alt ser ud tilmmun at være i orden, immunforsvar, m o sva men du kan gødu e immun immunforsvar, men for atnoget lindre anoget nd efar symp ome ne siger Mads noge Birk,oder ernoget for at til lindre sym den førstefødte. ® ® ® ® ® Menthol O vsnmundspray Men hoOtrivin næsesp ay Otrivin Danatekt Danatekt Nicorette QuickMist Dana ek Danatekt N co e e Nicorette Qu ckM s® QuickMist mundsp ay Nicorette mundspray QuickMist Otrivin Menthol næse Danatekt mundspray Nicorette Dana ek N co e mundspray e® QuickMist Qu ckM mundsp ay Mod forkølelse Faren sig også Mod o60 kø e se efter s oppe Modtilm f Mod forkølelse med Creme medCreme til med tør og70% 60 C eme med 70% ed ndho d70%øfedtindhold og 70% Hutilfedtindhold g og nd ngdatilHurtig yge angen eaf erygetrangen 60 efter med fedtindhold tør lindring af rygetrangen Creme med 70% fedtindhold til Creme og Hurtig lindring tør af Hurtig rygetrangen Hurtig 60 lindring rygetrangen 60 Ctør eme med 70% ed ndho ø og oglindring Hu gefter ndgjorde ng af a efter yge angen emed esine 60 næse og ved bih næse og ved ved byge hu ænde se næse næse ogebe ved bihulebe hud. et ende aktivt ekstrakt sekunder. 1sekunder. pust ved skæ endeskællende hud skællende ndeho deIndeholder e akIndeholder v eks akIndeholder sekunde 1 eet 2 pus ved yge2ved ang skællende hud. et aktivt 1erfaringer eller 2rygetrang. pust 1ved hud. et skællende aktivt ekstrakt hud. Indeholder sekunder. eller 2eller pust rygetrang. sekunder. 22 pust rygetrang. skæ hud ndehoekstrakt de e eaktivt ak v 1ekstrakt eks ak sekunde 1 eller e udi erygetrang. pus ved ang smerten unGaf næsen å mi nu luft næse Giver luftpå i næsen påef fra havrekerner. Dæmper rødme ogog kløe og ogskkløe Med frisk af 2 mint. 2 stk. a hav ekefrane Dæmpe ødme og rødme k øefra og Med smag a og m nkløe 2 smag saf kmint. fra havrekerner. rødme ogfrisk Med frisk smag af frisk mint. 2 stk. havrekerner. Dæmper og havrekerner. Dæmper Med rødme smag og stk. Med stk. aDæmper havkløe eke ne Dæmpe ødme og k øe og Med sk smag smag avemint. m un 22Giver s k Giver der fødslen.og v ke og og virker op tilvir1 op virker 12 ogm virker anti-irriterende. 250 i me op tili10 12 time v ke an virker e ende 250 m virker250 anti-irriterende. anti-irriterende. ml. virker v ml. ke anti-irriterende. an250 ml. e ende 250 250 ml. m ”Ja, jeg fi k ret ondt i læn* * * * * * kr. 49,95 kr. 249,95 P s k * 49,95 kø 249,95 Pris k Pris *kr. 249,95 Pris kr.Pris 49,95 249,95 Pris kr.Pris Pris 100,(før 125,-) økr.125 P s k 100,P s kr. k 249,95 100,125,-)P *s (før Pris 100,(førkr.125,-) 125,-) Pris kr.Pris Pris P s kr. k(før100,125 den undervejs, da jeg stod bøjet ind over sengen”, afslører han, mens han møder et overbærende blik fra Silvias mor.

Forkølet? Forkø Fo Forkølet

Ikke så lille Datteren var af jordemødrene skønnet til 3300 gram på fødedagen, så det kom som en overraskelse, at Silvia brød ud af sin mor med en kampvægt på 4010 gram og en længde på 54 centimeter. ”Jeg troede, hun var en lille én – men det var hun ty-

Spar

20% Før 127 95 180 stk Nu Frit valg

102,36 Paperboy udkommer hver tirsdag/onsdag til samtlige husstande i Roskilde Kommune. Tryk: OTM Avistryk. Trykoplag: 38.000 eks. Udgiver: Paperboy ApS Det er ikke tilladt at gengive artikler uden tilladelse fra Paperboy.

20% 20% Spar Spar Spar 20% Spar 20% Spar 20% påudvalgte udvalgte påpå udvalgte på udvalgte på udvalgte produkter produkter produkter produkter produkter

Gæ de

fra den 27.fra februar tils19. den 19. til marts 2017 a denGælder 27fraeb ua den 19den ma 2017 Gælder 27. februar den 2017 den 27. februar til Gælder den fraamarts den 27. 2017 februar til den 19. Gæ de den 27 eb19. uamarts den 19 marts ma s 2017 2017 Gælder

Trekroner Jyllinge Apoteke Trekroner Jyllinge Apoteket Roskilde Roskilde Trekroner Jyllinge Ap Roskilde Trekroner Trekroner Jyllinge Jyllinge Apoteket Roskilde Roskilde Svane Apotek Svane Svane Apotek Svane Apotek ApotekApotek RO’s Tor Løve Apotek Apotek SvaneApotek Apotek Apotek RO s Apotek Torv Løve Apotek RO Løve Apotek Apotek RO’s Torv Løve Apotek Løve

Skomagergade SkomageSkomagergade gade 12 Trekroner Centervej 59 oneJyllinge Cen eCentret veCentervej 59 Skomagergade Skomage gade 12Cen torv 21 Jyllinge 31Centret RO o vRO’s 210 nge e 31 12 12 Jy Skomagergade 12 Centret 59 Skomage gade Jyllinge 31 Trekroner Trekroner Centervej 59 RO torv T eksone CenRO’s e ve210 Jyllinge Centret 31T ek 31 59 Centervej Jy nge Cen e Trekroner Roskilde Roskilde 4000 Rosk de4000 4000 Rosk de4000 4000 Roskilde Roskild 4000 Roskilde 4040 Jyllinge 4040 nge de 4000 Roskilde 4000 Roskilde 4000 Roskilde 4000JyRoskilde 40 Rosk de4000 4040 Jyllinge Rosk 4000 Roskilde 4040 Jyllinge 4040 Jyllinge Jy nge Tlf. 23 46 00 32 23Tlf. T00 32 46 23 32 2346 00 Tlf.3246233200 23 46 00 32 23 Tlf. T 46 32Tlf. 2346 00 Tlf.3246233200 23 46 3246 2332 00 23 00 46 32 32Tlf. 2346 00 Tlf. T Tlf. 23 46 TTlf. 46 23 00 T 0046 4632 32 23 00 Tlf. Tlf. 00 T 00 Tlf. 46 3246233200 Tlf. 32 23 00 TTlf.

® ®m ®1 m ® ® til behandling Nicorette (nicotin) QuickMist, mundhulespray 1 mg QuickMist, nikotin/spray til nikotin/spray behandling afgennem gennem lindring af nikotintrang abstinenssymptomer. Må ikkem bruges ved ovi ® (nicotin) N Q M æaf tobaksafhængighed m lindring m abstinenssymptomer. mog M Nicorette® (nicotin) QuickMist, mundhulespray mg nikotin/spray tobaksafhængighed nikotintrang ognikotintrang Må ikke ved overfølsomhed over for Nicorette (nicotin) mundhulespray 1 mg tiltobaksafhængighed behandling af af tobaksafhængighed gennem lindring af gennem nikotintrang ogMå abstinenssymptomer. Må ikk Nicorette QuickMist, mundhulespray Nicorette 1 mg (nicotin) nikotin/spray tilM behandling mundhulespray 1 mg nikotin/spray gennem til behandling lindring af afabstinenssymptomer. tobaksafhængighed og lindring afikke nikotintrang bruges ved og overfølsom abstinens NQuickMist, Q af m m æ mbruges gelse ved rygeafvænning. Nikotindoser, som en ryger voksen ryger tolererer, kan give forgiftningssymptomer/være dødelig hos små børn. Ram ikke øjnene, når dersmå sprayes. Mundhulesprayen æ ved N mved mtolererer, æ mdødelig m M møjnene, mæ gelse ved rygeafvænning. Nikotindoser, som en rygeafvænning. voksen ryger kan æ give forgiftningssymptomer/være dødelig små børn. Ram ikke øjnene, når der sprayes. Mundhulesprayen indeholder små mæng gelse ved rygeafvænning. gelse Nikotindoser, som entolererer, voksen Nikotindoser, ryger tolererer, som en kan voksen givem ryger forgiftningssymptomer/være kan ryger givehos forgiftningssymptomer/være dødelig hos små børn. Ram dødelig ikke hos øjnene, små når der Ram sprayes. ikke øjnene, Mundhulesprayen når der sprayes. indehold Mun gelse ved rygeafvænning. Nikotindoser, som voksen tolererer, kanhos give forgiftningssymptomer/være dødelig hos børn. Ram N m en m m æ børn. m m ikke gelse rygeafvænning. Nikotindoser, som en voksen tolererer, kan give forgiftningssymptomer/være små børn. Ram ikke øjnene, når der sprayes. Mundhulesprayen indehold dog altid over afvejes over for fortsat rygning. Evt. skal produktet bruges umiddelbart efter amningen. Bivirkninger: Ved rygeophør generelt abstinenssymptomer som nedtrykthed, søvn mrygning. m B mBivirkninger: mkansom m dog altid afvejes over fortsat rygning. Evt. skal produktet bruges umiddelbart amningen. Bivirkninger: Ved rygeophør kan abstinenssymptomer nedtrykthed, søvnforstyrrelser, uro og irr altid afvejes over for fortsat Evt. skal produktet bruges umiddelbart efter amningen. Bivirkninger: Ved rygeophør generelt kan abstinenssymptomer som ne dog altidfor afvejes fordog fortsat rygning. Evt. dog skal altid produktet afvejes over bruges forefter fortsat umiddelbart rygning. efter Evt. amningen. skal produktet Bivirkninger: bruges umiddelbart Ved rygeophør efter generelt amningen. kan abstinenssymptomer Ved rygeophør som nedtrykthed, generelt kan søvnforstyrre abstinenss mgenerelt m B mundhule/hals, mundsår, samt hoste og hikke ihoste denfase tidlige fase af hoste behandlingen. hovedpine, irritation halsen, lokale såfølelse, som en brændend m m mtandkødsblødning H m m en brændende æ æ så mundhule/hals, mundsår, tandkødsblødning samt hoste ogsamt hikke i den tidlige fase af behandlingen. Hikke, hovedpine, kvalme, i halsen, lokale virkninger såhovedpine, som mundhule/hals, mundsår, tandkødsblødning samt og af hikke im den tidlige fase afhovedpine, behandlingen. Hikke, hovedpine, kvalme, irritation ivirkninger halsen, virkninger som mundhule/hals, mundsår, tandkødsblødning mundhule/hals, hoste og mundsår, i den tandkødsblødning tidlige behandlingen. samt og Hikke, hikke iHikke, denirritation tidlige kvalme, fase afkvalme, irritation behandlingen. i halsen, Hikke, virkninger kvalme, så som irritation en brændende i betændelse halsen, følelse loka m mhikke Hi lokale m lokale smerter eller ubehag i opkastning, maven, opkastning, luftafgang fra eller diarré, træthedsfølelse, overfølsomhed (allergi), snurrende, prikkende Dosering: Spis og drik ikke, men m m æeller m mm D m smerter eller ubehag maven, opkastning, luftafgang fra tarmen eller diarré, træthedsfølelse, overfølsomhed (allergi), snurrende, prikkende Dosering: Spis og drik ikke, mens mundhulesprayen an smerter eller ubehag i maven, opkastning, fra tarmen eller overfølsomhed diarré, træthedsfølelse, overfølsomhed (allergi), snurrende, prikkende fornemmelse. Dosering: Spis o smerteri m eller ubehag i maven, luftafgang smerter eller fra ubehag tarmen itarmen maven, diarré, opkastning, træthedsfølelse, luftafgang fra tarmen (allergi), diarré, snurrende, træthedsfølelse, prikkende overfølsomhed fornemmelse. (allergi), Dosering: snurrende, Spism og prikkende drik ikke, fornemmelse mens mund m mluftafgang m eller æ fornemmelse. mfornemmelse. mm pust/t, men max. 2 pust pr.pust/døgn. dosering og max. 64 pust/døgn. Uge 7-12: Nedsæt antal pust dag, så7-12: der iikke uge 12 ikke bruges mere 4der pust/dag. Anv. af mundhulespray bør ophøre, nå m U æ m m pust/t, m men m max. 2 pust pr.max. dosering og max. 64 Uge 7-12: Nedsæt antal pust pr. dag, så der i uge 12pr. ikke bruges mere end pust/dag. Anv. afend mundhulespray bør4 bruges ophøre, når forbruget er nedsat ti pust/t, men max. 2 pust/t, pust pr. dosering og max. 64 pust/døgn. Uge 7-12: Nedsæt antal pust pr. så der i uge 124dag, ikke bruges mere pust/dag. Anv. af 4mundhulespray pust/t, men 2 pust pr. dosering og max. 64 pust/døgn. men max. 2 Uge pust 7-12: pr. dosering Nedsæt antal og max. pust 64 pr. pust/døgn. dag, så der Uge 12 Nedsæt bruges antal mere pust end pr. pust/dag. så Anv. i uge af 12end mundhulespray ikke mere bør end ophøre, pust/dag. når forbrug Anv m mN m Ui uge N dag, æ4 m (150 og a (2 13,2 ml(150 (2 xpust) 150 pust). Ikke erapoteksforbeholdt. børnesikret. Læs indlægssedlen for yderligere oplysninger. McNeil Denmark ApS, m D æ æ M NLæs m www (150 pust) og 2(150 dispensere ml2(2dispensere x 150 pust). Ikke apoteksforbeholdt. Dispenseren er børnesikret. Læs indlægssedlen for yderligere oplysninger. McNeil Denmark tlf. 70for 20 52 12,tlf. www.nicorette (150 pust) og 2 xdispensere a 13,2 (2 xapoteksforbeholdt. 150 pust). Ikke Dispenseren er børnesikret. Læs forindlægssedlen yderligere oplysninger. McNeil Denma pust) ogapust) 213,2 dispensere a 13,2 ml 150 pust). Ikke ogapoteksforbeholdt. 2ml dispensere a 13,2 Dispenseren ml (2 x Dispenseren 150 pust). er børnesikret. Ikke Læs indlægssedlen Dispenseren for yderligere erindlægssedlen børnesikret. oplysninger. McNeil yderligere ApS, 70 oplysning 20tlf. 5270 12,20w m apoteksforbeholdt. D æD æ ApS,Denmark its.jnj.com. April 2016. Otrivin Menthol Ukonserveret. Otrivin Ukonserveret, Otrivin Junior Ukonserveret og Otrivin Menthol Ukonserveret indeholder xylometazolin. Virkning: Anvend m O M U O U O U O M U m m its.jnj.com. April 2016. Otrivin Menthol Ukonserveret. Otrivin Ukonserveret, Otrivin Junior og Otrivin Menthol Ukonserveret Virkning: forkølelse med its.jnj.com. April 2016. Otrivin Menthol Otrivin Ukonserveret, Ukonserveret og Otrivin Menthol og Ukonserveret indeholder xylometazolin. Vir its.jnj.com. April 2016. Otrivin Menthol Ukonserveret. its.jnj.com. Otrivin 2016. Ukonserveret. Ukonserveret, Otrivin Menthol Otrivin Ukonserveret. Ukonserveret Otrivin og Ukonserveret, Otrivin Menthol Otrivin Ukonserveret Junior Ukonserveret indeholder xylometazolin. Otrivin Menthol Virkning: Ukonserveret Anvendes indeholde ved f m April O M Ukonserveret U Junior O Otrivin U Junior O indeholder Uxylometazolin. O M Anvendes U ved år:Junior OtrivinUkonserveret: Juniorår: Ukonserveret: Under opsyn af Under ennæsebor voksen. 11pust ivoksen. hvert næsebor til8-10 2dagligt gange dagligt 8-10 time)1(hver er normalt tilstrækkeligt. Må højst i 10 etOi U m1 ænormalt O m mikke mi 10 år: O Otrivin Junior Ukonserveret: Under opsyn afUnder en voksen. pust i hvert til en 2næsebor gange dagligt time) er tilstrækkeligt. Må højsttime) bruges i(hver 10 dage. Overskrid ikke etdage. maksimum på 3ikke pust Otrivin Junior Ukonserveret: opsyn af hvert næsebor 1normalt tili m 2(hver gange dagligt 8-10 erMå normalt tilstrækkeligt. Må højst bruges dage. år:U Otrivin opsyn år:1afOtrivin en voksen. Junior 1æ Ukonserveret: pust i hvert Under opsyn 11tilpust 2 (hver gange afi 1en voksen. (hver pust 8-10 hvert time) næsebor tilM tilstrækkeligt. 2 gange dagligt højst 8-10 bruges time) 10 er dage. normalt Overskrid tilstrækkeligt. etMå højst O U U æer m i bruges m æOverskrid Mmaksim i hvert næsebor til 310 gange 10 et på 3maksimum pust i hvert næsebor dagligt. Bør anvendes tilikke børn under årbørn pga. risiko for med æ O m mikke m mov i hvert næsebor 2 til 3næsebor gange dagligt i højst dage.i dagligt Overskrid ikke etdage. maksimum på 3ikke pust i maksimum hvert dagligt. Børpå ikke anvendes tilnæsebor under år pga. risiko med centralnervesystemsi 2hvert næsebor 2 tili10 3i højst gange dagligt højst 10 Overskrid ikke et 3 et pust hvert dagligt. Bør anvendes til 2 åroverdosering pga. risiko for i hvert 2 til 3 gange dagligt højst hvert dage. næsebor Overskrid 2iOverskrid til 3m gange et dage. maksimum dagligt i højst pånæsebor 3æ 10 pust dage. i hvert Overskrid ikke dagligt. maksimum på anvendes 3ikke pust i2til hvert børn næsebor under 2for dagligt. år overdosering pga.2 risiko Bør ikke forunder anvendes overdosering til børn med under central 2 æ O næsebor m i Bør mikke mbørn æ dagligt efter behov, i højst 10 dage. Overskrid ikke et maksimum på 3 pust i hvert næsebor dagligt. Bivirkninger: Afhængigt af behandlingsvarighed kan det forventes at 3-8 % af behand O m m m æ B æ % dagligt efter behov, i højst 10 dage. Overskrid ikke et maksimum på 3 pust i hvert næsebor dagligt. Bivirkninger: Afhængigt af behandlingsvarighed kan det forventes at 3-8 af behandlede, oplever en eller fl dagligt efterOverskrid behov,dagligt i højst dage. Overskrid ikke et maksimum på 3 et pust hvert dagligt. Afhængigt af behandlingsvarighed kan forventes atop dagligt efter behov, i højst 10 dage. ikke10 efter et maksimum behov, i højst på 310 pust dage. i hvert Overskrid ikke dagligt. maksimum Afhængigt i hvertBivirkninger: næsebor afæbehandlingsvarighed dagligt. Bivirkninger: kan det Afhængigt forventes ataf3-8 behandlingsvarighed % afdet behandlede, ka3 O næsebor m i Bivirkninger: m næsebor m på 3 pust B æ brænden, nasal-sekretion, hovedpine, kvalme samt fornemmelse på applikationsstedet. Ikke-almindeligt: Tilstoppet næse især efter hyppig eller langvarig anvendelse. æ m samt m æ brænden, mm brændende æ Tilstoppet æapplikationsstedet. æhyppig brænden, nasal-sekretion, hovedpine, kvalme brændende fornemmelse på applikationsstedet. Ikke-almindeligt: næse især efter hyppig eller langvarig brænden, nasal-sekretion, hovedpine, kvalme samt brændende fornemmelse påTilstoppet applikationsstedet. Ikke-almindeligt: Tilstoppet især efter eller an brænden, nasal-sekretion, hovedpine, kvalme brændende nasal-sekretion, fornemmelse hovedpine, på kvalme applikationsstedet. samt fornemmelse på næse især efter Ikke-almindeligt: hyppig eller langvarig Tilstoppet anvendelse. næse især Sjælden: efter Sjæld hyppi Gas æsamt m mmbrændende æ Ikke-almindeligt: mm mnæse æG ælangvarig løshed, træthed, synsforstyrrelser, takykardi eller uregelmæssig puls. Forsigtighedsregler: Behandling af længere varighed mere end 10 medføre af næseslimhinden æ løshed, træthed, mæ æ mæ m m10 æ dage æ m hævelse løshed, træthed, synsforstyrrelser, takykardi uregelmæssig puls.uregelmæssig Forsigtighedsregler: Behandling af længere varighed mere end 10 dage medføre afm synsforstyrrelser, takykardi løshed, eller uregelmæssig træthed, synsforstyrrelser, puls.eller Forsigtighedsregler: takykardi eller Behandling afpuls. længere Forsigtighedsregler: varighed mere end Behandling dage kan afmedføre længere hævelse varighed afkan mere næseslimhinden end 10 hævelse dageog kan hyp æ ækan m m ferne, efter næsen eller glaukom med snæver eller ved kronisk inflammation imed næsen med meget tør næseslimhinde (rhinitis sicca eller an m operationer æ igennem migennem mmunden, m æved mmsnæver mm æammation m m æeller m tør ferne, efter operationer igennem næsen eller munden, glaukom medeller snæver kammervinkel ved kronisk infl ammation inæseslimhinde næsen med tør næseslimhinde (rhin ferne, efter operationer næsen eller ferne, munden, efter operationer ved glaukom igennem med eller munden, vedved glaukom kronisk med snæver kammervinkel i mm næsen meget ved kronisk inflammation (rhinitis i næsen med meget sk tør rh m næsen ævedkammervinkel mkammervinkel m minfl æeller mmmeget æ sicca meller matrofi efter anvisning lægens anvisning diabetes forhøjet blodtryk, hjerte-karsygdomme, forstørret prostata, samt til pati æ m ved hyperthyreoidisme, m mm m vandladningsproblemer maf forstørret efterhyperthyreoidisme, lægens anvisning diabetes mellitus, blodtryk, hjerte-karsygdomme, vandladningsproblemer på grund prostata, depress efter lægens ved efterved diabetes lægens anvisning mellitus,mellitus, forhøjet ved hyperthyreoidisme, blodtryk, hjerte-karsygdomme, diabetes mellitus, vandladningsproblemer forhøjet blodtryk, hjerte-karsygdomme, på grundpåafgrund forstørret vandladningsproblemer prostata, depression på samt grund til patienter, af forstørre de æ hyperthyreoidisme, m forhøjet m mm af mdepression 1 Ukonserveret mg/ml, Otrivin1Menthol Ukonserveret mg/ml, 10Menthol Otrivin Junior Ukonserveret 0,5 mg/ml, 10Junior ml. Inden af Inden produktet, bør vejledningen ipakningen og på pakningen U m m Ukonserveret O 1 mg/ml, M U mUkonserveret m1Menthol O m ml;m m Junior Gv mg/ml, Ukonserveret mg/ml, 10 Otrivin Ukonserveret 0,5 mg/ml, 10 ml. af ml. produktet, bør vejledningen i og Ukonserveret Otrivin Menthol Ukonserveret mg/ml, 1 mg/ml, 10 Otrivin ml; Otrivin Junior Ukonserveret 1 mg/ml, 0,5 mg/ml, ml; 10 Otrivin ml. brug Ukonserveret produktet, 0,5 mg/ml, bør vejledningen 10 Indeni og brug påæ af produktet, læses bør U mOtrivin m 1m O U Mml;1 U Ukonserveret m m 10 m O Inden U afbrug m brug m m Voltaren gel Voltaren gel indeholder diclofenac. Virkning: Er indeholder betændelsesnedsættende (anti-infl ammatorisk) ogammatorisk) smertestillende ogammatorisk) anvendes lokale smerter muskler, æ gel Voltaren æ mEr betændelsesnedsættende m mimod lokale mimod Dsener Voltaren gel Voltaren gelVirkning: indeholder diclofenac. Virkning: Ermm betændelsesnedsættende og smertestillende anvendes imodi og lokale smert 08/2016.08/2016. Voltaren gel 08/2016. Voltaren gel indeholder 08/2016. diclofenac. Voltaren Er betændelsesnedsættende gel diclofenac. (anti-infl Virkning: ammatorisk) smertestillende og (anti-infl anvendes ogsmerter smertestillende i muskler, anvende ogsele æog (anti-infl æ mm m uddage overbør 7 dage bør kun efter aftale med lægen. Bivirkninger: forbigående hudreaktioner på det hudområde. tilæ 10opleve % kan opleve udslæt, eksem, e mover æ7ske Bmed Om m m Ohudområde. % mudslæt, dage bør kun ske7efter medske lægen. Bivirkninger: Omfatter milde og forbigående hudreaktioner på det behandlede hudområde. Op tilm10 % kan opleve ud ud over 7 kun ud ske efter aftale ud lægen. over Bivirkninger: dageaftale bør kun Omfatter efterOmfatter aftale milde med ogmilde forbigående lægen. Bivirkninger: Omfatter behandlede og behandlede forbigående hudreaktioner Op til 10Op %på kan det behandlede hudområde. eksem, Op m æ og B hudreaktioner Ompå detmilde m m merytmen, O til astma, tørhed, udslæt, nældefeber ellernældefeber lyssensibilitet. Forsigtighedsregler: Bør ikke anvendes personer, hvor eller andre NSAIDer fremprov m af bronkierne, æ æ pustuløst D andre m personer, macetylsalicy æ NS af bronkierne, astma, tørhed, pustuløst elleræ lyssensibilitet. Forsigtighedsregler: Børaf ikke anvendes af acetylsalicylsyre personer, hvor acetylsalicylsyre eller andre af bronkierne, astma, tørhed, pustuløst udslæt, af bronkierne, nældefeber astma, eller lyssensibilitet. tørhed, pustuløst Forsigtighedsregler: udslæt, nældefeber eller Bør ikke lyssensibilitet. anvendes Forsigtighedsregler: af personer, hvor acetylsalicylsyre Bør ikkeNanvendes eller af NSAIDer fremprovokerer hvor a m udslæt, æ med eller slimhinder. overdreven udsættelse foroverdreven atmforhindre lysoverfølsomhedsreaktioner. Er ikke beregnet tilikke brugtætsluttende under tætsluttende forbinding. S mm m iikomme m øjne Uøjne æ æbrug N komme kontakt med komme eller islimhinder. kontakt med Undgå øjne overdreven eller slimhinder. Undgå for overdreven sollys for udsættelse at for lysoverfølsomhedsreaktioner. sollys foræat forhindre lysoverfølsomhedsreaktioner. beregnet til under beregnet til æ brug under tætslutten Særlig for komme iUndgå kontakt med øjne eller slimhinder. Undgå udsættelse for sollys forEr at ikke forhindre lysoverfølsomhedsreaktioner. Erforbinding. ikke beregnet til bru mm mudsættelse m U m komme kontakti kontakt med øjne eller slimhinder. Undgå overdreven udsættelse for sollysfor forsollys at forhindre forhindre lysoverfølsomhedsreaktioner. Er ikke beregnet til brugEr under tætsluttende forbinding. Særlig for bivirkninger. ikke af bruges af og gravide og ammende. Kan påvirke chancen for at blive gravid. Pakninger: Voltaren 11,6 mg/g, 50 100 gVoltaren ogInden 150 Inden brug af produktet, bør mm m bivirkninger. Bør ikke bruges afKan gravide og ammende. påvirke chancen forpåvirke at blive gravid. Voltaren gel 11,6 mg/g, 50 g,g. 100 gaf og 150 50 g. Inden brug af pg bivirkninger. Bør ikkeBør bruges gravide bivirkninger. ammende. Børpåvirke ikke bruges chancen af gravide forKan at blive og ammende. gravid. Pakninger: Kan Voltaren chancen gelPakninger: for 11,6 at gel mg/g, blive gravid. 50 g, 100 Pakninger: gg, og 150 g. gel brug 11,6 mg/g, produktet, g, 100 bør g vejledn og 150 mm m ® ® ® A med Forkølelse tilstoppet næse eller ved M 03/2014. Læs påmwww.voltaren.dk. Zymelin ® ukonserveret æ mere m ® næsespray m (xylometazolinhydrochlorid). æ tilstoppet æ M bihulebetændelse. ætilstoppet æ æ 03/2014. m www ukonserveret næsespray (xylometazolinhydrochlorid). Anvendelse: med næse ved bihule 03/2014. Læs mere på www.voltaren.dk. næsespray (xylometazolinhydrochlorid). ukonserveret Anvendelse: næsespray Forkølelse med næse Anvendelse: vedtilstoppet bihulebetændelse. Forkølelse med Mindsker næ Læs mere påmere www.voltaren.dk. Zymelin 03/2014. Læs påZymelin www.voltaren.dk. Zymelin æ Anvendelse: m Forkølelse A eller meller æ m® ukonserveret www m(xylometazolinhydrochlorid). ® ® ukonserveret ® ® ® 2-1 0,5m mg/ml: børn over 10 år:iibørn 1 pust i hvert næsebor 3næsebor gange daglig i3højst 10 dage. børn under 10Bør uden lægens anvisning. Zymelin ® æ 10 m æanvendes m ukonserveret ukonserveret 0,5 Børn næsesp børn 10 1 hvert over næsebor 10 år: højst 1 pust 3 i højst hvert daglig højst højst dage. gange Bør daglig ikke iBør anvendes højst 10 anvendes dage. til børn Børunder 10 år uden tilår lægens børn anvisning. 10 år uden Zymelin anvisning. Zymelin uk børn over 10 år: 1ii pust i 10 hvert næsebor højst 3ikke gange itilikke højst 10 dage. ikkeunder anvendes til børnlægens under år udennæsespray lægens anvisning. Zymelin æ æ m næsespray ukonserveret næsespray 0,5 mg/ml: mg/ml: Børn 2-1 børn over over 10 år: år: 1æpust pust hvert næsebor højst 3 gange gange daglig højst 10 dage. Bør ikke anvendes tildaglig børn under 10 år uden lægens anvisning. Zymelin anvisning. ikke anvendes: Ved overfølsomhed overfor xylometazolin øvrige ved stær med snæver kammervinkel, har fået fjernet M anvisning. m m overfor æ m æstær mm m anvisning. Måoverfølsomhed ikke anvendes: overfølsomhed overfor xylometazolin eller indholdsstoffer, et afm deved øvrige indholdsstoffer, vedindholdsstoffer, grøn stær medved snæver kammervinkel, eller hvis man hy h Må ikkeMå anvendes: Ved anvisning. Må ikke xylometazolin anvendes: eller Ved et overfølsomhed afeller de et øvrige overfor xylometazolin grøn eller etgrøn af med de øvrige snæver kammervinkel, eller grøn hviseller stær man med har fået snæver fjernet kammervink hypofysen MVed maf deindholdsstoffer, æhvis m man æ mm anvendes til børn 2 år, dafåde kan få alvorlige selv doser. ikke ived mere end 10 dage. Hyppig ogdage. langvarig kan hævelse af næseslimhind m Bør Hend m æ brug æmedføre m anvendes tilkan børn under 2 år, da de bivirkninger kan alvorlige bivirkninger - selv ved lave anvendes doser. Bør ikke anvendes iBør mere end 10 Hyppig og10 langvarig brug hævelse anvendes til børn under 2 under år, da de alvorlige anvendes bivirkninger til børn under -fåselv 2ved år,- da lave deved doser. kanlave fåBør alvorlige ikke anvendes bivirkninger i mere - selv 10lave dage. doser. Hyppig og ikke langvarig anvendes brug i mere end medføre dage. hævelse Hyppig afkan næseslimhinden og medføre langvarig brugog kan ø mkan H rysten,mforstyrrelse i hjerterytmen eller forhøjet ved andre Anvendes med forsigtighed og forsigtighed kun efter anvisning lægens anvisning ved og forhøjet stofskifte (hyperthyroidisme), sukker æ blodtryk m meller æog mved rysten, ii hjerterytmen rysten, forstyrrelse eller i hjerterytmen blodtryk ved eller andre lægemidler. blodtryk Anvendes ved andre med lægemidler. forsigtighed kun efter lægens ogmed ved efterforhøjet lægens stofskifte anvisning (hyperthyroidisme), stofskifte sukkersyge, fo rysten, forstyrrelse iforhøjet hjerterytmen forhøjet blodtryk ved Anvendes andre Anvendes forsigtighed kun efter lægens anvisning ved(hyperthyro forhøjet m lægemidler. æ m mkun æ forhøjet rysten, forstyrrelse forstyrrelse hjerterytmen eller forhøjet forhøjet blodtryk ved andre lægemidler. Anvendes med forsigtighed oglægemidler. kunmed efter lægens anvisning ved forhøjet stofskifte (hyperthyroidisme), sukkersyge, fos medbehandling MAO-hæmmere og andre lægemidler, derlægemidler, kanblodtrykket forhøje blodtrykket ved svulst i binyrerne (fæokromocytom). behandling med medicin mod m behandling Mved O behandling æmm æ og mmed m æder m forhøje mved m mSamtidig mi binyrerne m ved MAO-hæmmere ogkan andre kanlægemidler, forhøje blodtrykket samt svulst i binyrerne (fæokromocytom). Samtidig med medicin mem ved med MAO-hæmmere andre ved behandling lægemidler, med der MAO-hæmmere forhøje og der andre samt vedsamt i binyrerne kan (fæokromocytom). blodtrykket samt Samtidig ved svulst behandling med (fæokromocytom). mod m depression Samtidig eller behandl Park m M O æmm æ msvulst m æmedicin mbehandling m depression ® ® ® fald i kropstemperatur, . Tegn på overdosering: Markant svedudbrud, døsighed, hovedpine, hurtig og uregelmæssig puls, forhøjet blodtryk og evt. især hos børn. Disse M Zymelin m mæ og m æog Dkoma, m . Tegn på Zymelin overdosering: Markant fald i kropstemperatur, svedudbrud, døsighed, hovedpine, hurtig og uregelmæssig puls, forhøjet blodtryk ogforhøjet evt. koma, især h . Tegn ®på overdosering: Markant fald . Tegn på overdosering: svedudbrud, Markant fald hovedpine, i kropstemperatur, svedudbrud, uregelmæssig døsighed, puls, forhøjet hovedpine, blodtryk hurtig og evt. uregelmæssig koma, især hos puls, børn. Disse blodtryk tilstande ot Zymelin®®Zymelin M døsighed, m hurtig mæ m i kropstemperatur, anvendes. Amning: anvendes efter lægens Bivirkninger: Svie i næse svælg, tørmogog irriteret næseslimhinde, nysen, fornemmelse isamt næsen Amanvendes. æ kun B anvisning. mkun æ Almindelige: æanvisning. æ m mm æ nysen, Amning: Bør kun anvendes Amning: efter Bør lægens kun anvendes Bivirkninger: efter lægens anvisning. Almindelige: Bivirkninger: ii næse Almindelige: og svælg, Svie og næse næseslimhinde, svælg, tør og nysen, brændende næseslimhinde, fornemmelse ii næsen fornem øg anvendes. Amning: Bør anvendes efter lægens Bivirkninger: Almindelige: Svie iænæse og svælg, tør brændende og irriteret næseslimhinde, nysen, Am anvisning. æ Svie B ogtør æ irriteret æ æmbrændende m anvendes. Amning: Børanvendes. kun Bør anvendes efter lægens anvisning. Bivirkninger: Almindelige: Svie næse og svælg, tør og iirriteret irriteret næseslimhinde, nysen, brændende fornemmelse næsen samt øgæ ligeHallergiske hurtig/uregelmæssig eller hævelse afog ansigt og hals. Pakninger: Næsespray mg/ml 2 xNæsespray 10 ml. Næsespray 0,5 m æ reaktioner: æ Hududslæt, æ ligeåndedrætsbesvær, mæ ææpuls Næ m mæ mPakninger: mNæsespray Næ m mml æ lige allergiske reaktioner: Hududslæt, åndedrætsbesvær, hurtig/uregelmæssig puls eller hævelse af ansigt og hals. 1ml. mg/ml 10 ogm 21xmg/ml 10 ml. N lige allergiske reaktioner: Hududslæt, åndedrætsbesvær, allergiske reaktioner: hurtig/uregelmæssig Hududslæt, åndedrætsbesvær, ellerpuls hævelse af ansigt hurtig/uregelmæssig hals. Pakninger: puls eller Næsespray hævelse 1afmg/ml ansigt110 og ml hals. og10 Pakninger: 2 xml10og Næsespray 0,5 mg/ml 10 H æ æ mæ Næ m m 10 Tlf.: 11 m 11,Tlf.: www.takeda.dk, email: Oktober O 46info@takeda.dk. 46@77 11 11, info@takeda.dk. www.takeda.dk, email: info@takeda.dk. Tlf.:www 46 77 1146 11,77www.takeda.dk, email: Tlf.: 77 11 11, Oktober www.takeda.dk, 2016 2016 email: info@takeda.dk. Oktober 2016 www m Oktober @ 2016 O

Læsebriller inkl. styrke

Fra

598,-

ROS TORV 30 · TLF. 46361188 SKOMAGERGADE 3 · TLF. 46361824

Borchsgade 6 C, 1. sal 4000 Roskilde Åbent: mandag-fredag 9-16

So de S v a b ev ød med smer e ra begge oræ dre

P

februar –27. 19. marts 2017, tilbu n gæ d *Priserne 27 b gælder ufra 19fra m27. bud p d tilbudspris gfe *Priserne gælder –und 19.27. mar *Priserne gælder 27. februar –2017 19. *Priserne marts 2017, gælder fra Pfra n februar gæ 27


5. DECEMBER 2017 l 43 l

Fra øverste hylde

Af bibliotekar Morten Langkilde, Roskilde Bibliotekerne

Greg og Hermann Red Kelly 1973-75

-

de d.dk

Andet samlebind i genudgivelsen af westernserien Red Kelly. Sammen med Charlier, Van Hamme og Goscinny, mü han regnes blandt fransk guldalders allerbedste tegneserieforfattere. Resultatet er en hürd og spÌndende serie, med mageløse tegninger. DesvÌrre er reproduktionen ikke superskarp. Papiret er tyndt og alt for blankt

Genudgivelser som samlebind Der udkommer mÌngder af tegneserie-samlebind i disse ür. Udgivelserne samler to-tre albums, der typisk oprindeligt er udgivet i 70’erne eller 80’erne og krydrer med baggrundsmateriale. Som erklÌret tegneserienørd oplever jeg büde glÌde og skuffelse, nür jeg für dem i hÌnderne. Her er to eksempler.

og baggrundsmaterialet kort og uinteressant. Ærgerligt, nür alternativet kunne vÌre +20 sider, med skitser og bag-om-serien. Det Ìndrer ikke ved, at Red Kelly er en klassisk western, skabt af en tegner og forfatter pü toppen af deres karrierer. I Vestens vilde og brutale Wyoming er der ingen til at hündhÌve loven. Lejemordere og tyranner für frit spil. De fordrevne indianere sulter, og

Frankas samlede eventyr: Dragens tÌnder/Tordendragens død af Henk Kuijpers

Franka var blandt de første europÌiske kvindelige tegneseriehelte. Nu bliver de samlede historier genudgivet i lÌkre dobbeltbind, nyfarvelagt og restaureret under skaberens kontrol. FarvelÌgningen er sÌrdeles stemningsfuld, bl.a. i nogle grafisk lÌkre nattescener og under-

støtter fint Kuijpers dynamiske streg. Ekstramaterialet er en godbid af de sjÌldne. Det hele illustreret af lÌkre skitser og fÌrdige tegninger. Historien er büde spÌndende og energisk, og Kuijpers tegninger rummer utrolige detaljer. Gennemført! Franka køber en flot krokodillekÌbe i en lille marskandiserbutik. Men det viser det, at kÌben er noget helt andet, end hun troede og bliver nu forfulgt af en kvindelig kinesisk snigmorder. Franka mü drage til London, Venedig og det filippinske øhav pü et fantastisk eventyr.

Roskilde i billeder

Bennies Pletskud

SupermĂĽnen i selskab med julestjernen pĂĽ StĂŚndertorvets juletrĂŚ :-) Foto: Michael BĂźlck

Vind et 10 turs ølkort til KlosterkĂŚlderen Paperboy sender hver uge fotograf Bennie Hansen   R   TIL fra Billedbutikken pĂĽ gaden for at  ďŹ nde ugens pletskud. GE  LĂ… E  NY  

 EN, BA EROBE D KKafhente et&10GARD EFTER MĂ…L Er du den heldige pĂĽ fotoet, sĂĽ kan KĂ˜du turs rabatkort til velskĂŚnket specialøl pĂĽ byens ølbar. Design selv dine lĂĽger. VĂŚrdi 495,Priseksempel: 10 alm. lĂĽger Rabatkortet kan afhentes hos 5 skuffefronter 15 greb KlosterkĂŚlderen, St. GrĂĽbrøderstrĂŚde 23, 4000 Roskilde. 20 indv. 120 graders hĂŚngsler Montering-levering-moms-garanti Ă…bent man.-fre. kl. 14-24 - Fredag kl. 12-02 - lørdag kl. 10-02 - Søndag: Lukket

S JULERING DANSK

�

banditter hÌrger. Red Kelly er manden, der tager pü sin kappe at skabe retfÌrdighed i det lovløse samfund.

Facebookgruppen Roskilde i billeder er oprettet af Kasper Jørgensen, der selv har en passion for fotos fra Roskilde. FotograďŹ erne er en skøn blanding af fotos fra det historiske Roskilde og smukke landskaber til det hurtige snapshot af en Roskildebegivenhed. Er du selv interesseret i foto, sĂĽ kan du sende en forespørgsel for at blive medlem af gruppen. Skal dit foto i Paperboy, sĂĽ send en besked til Kasper og giv dit foto et par linjer...

Kr. 10.850,-

RUBRIK GIV DIT VISITKORT TIL HELE ROSKILDE KOMMUNE - HVER UGE Vores showroom er ĂĽben lørdag kl. 10.00-14.00. Ă˜vrige tidspunkter efter aftale.

DANSK KĂ˜KKENRENOVERING

Hos os fĂĽr du personlig betjening fra start til slut

Store Valbyvej 217, Store Valby, 4000 Roskilde *&(#.,! *&(#. &)" #

Tlf. 46 78 26 30 • Fax 46 78 62 30 #   /-    email: info@danskkoekkenrenovering.dk

$ # %&%)""&""%(%&,( %" • www.danskkoekkenrenovering.dk

KĂ˜KKEN

EL-INSTALLATĂ˜R

R TIL NYE LĂ…GER OBE GE LĂ…EN, BATIDL& GARDER NY KĂ˜EKK EFTER MĂ…L E OB ER RD KĂ˜KKEN, BAD & GA EFTER MĂ…L

ROS K I L DE V I N DU E S POL E R I NG

- LOKAL ELEKTRIKER - ERHVERV / PRIVAT - KVALITET TIL TIDEN - DĂ˜GNVAGT

DANSK KĂ˜KKENRENOVERING

Hos os fĂĽr du personlig betjening fra start til slut

TLF. 4636 8446

Store Valbyvej 217, Store Valby, 4000 Roskilde

Tlf. 40 41 35 36

www.amsbo.dk - Skovbogade 2B, 4000 Roskilde

GULDSMED

GULD & SĂ˜LV KĂ˜BES

Skomagergade 9 ¡ 4000 Roskilde ¡ Tlf. 46 35 36 50 ¡ a-v@guldsmed.dk

Se mere klart i hverdagen www.roskildevinduespolering.dk

24 24 15 46

– en del af

BEHANDLING

PASFOTO

Tag hĂĽnd om dit velvĂŚre

BYENS BILLIGSTE

â—?

â—?

GULDSMEDENE I ROSKILDE

Roskilde, HolbĂŚk, Lejre Private og Erhverv

AUTORISERET EL-INSTALLATĂ˜R

Vores Showroom er ĂĽbent lørdag kl. 10.00-13.00 Ă˜vrige tidspunkter efter aftale.

email: info@danskkoekkenrenovering.dk • www.danskkoekkenrenovering.dk

VINDUESPOLERING

Kranio-sakral behandling Smertebehandling med laser

Onlinebooking www.gitteb.dk Nyvej 3, 4621 Gadstrup . 22115049 . gitte@gitteb.dk

PASFOTO e... De helt rigtig

4 STK.

50,-

BILLEDBUTIKKEN V/BENNIE HANSEN

KĂ˜GEVEJ 60, 4000 ROSKILDE, TLF. 40 25 15 92 Ă…BENT MANDAG OG TORSDAG KL. 13-16


l 44 l 5. DECEMBER 2017

ALT SAMLET UNDER ET TAG

Vi er specialister i ski, løb, cykling, såler og ortopædi - og vi brænder for det! Se vores nye hjemmeside:

www.snowfun.dk

SÆRLIGE TILBUD

Udvidede åbningstider i weekenden fra d. 2/12 -11/2 har vi åbnet hver lørdag og søndag

LØRDAG 10-15 • SØNDAG 11-15

GAVE:

GAVE:

+ gratis skitaske

+ gratis skitaske

Nordica NRGY 85 NU 2.999,- AllmounInkl. binding tain-ski Inkl. binFischer My Turn 68 ding og Dameski Inkl. binskitaske ding og skitaske

PRIS 3.800,-

PRIS 4.000,-

+

PRIS 1.750,-

VÆRDI 2.400,Salomon Icon Skihjelm + Salomon XMAX Skibrille

FOREDRAG HOS SNOW FUN Henover de næste 4 måneder kan du komme til spændende foredrag hos Snow Fun med eksperterne fra Cycling Power, som er et af Danmarks førende testcentre inden for fysiologisk test af cykelryttere og løbere. Foredragene består af 4 moduler og omhandler emner som vintertræning, intervaltræning, kostens indvirkning på træningen, vægttab, konkurrenceforberedelse og meget andet. Læs mere om eventene på vores Facebookside, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

GAVE: + gratis skitaske

PRIS 5.800,-

NU 3.499,Inkl. binding

+

NU 2.999,Inkl. binding Fischer Progressor F17 Herreski Inkl. binding og skitaske

PRIS 1.750,VÆRDI 2.400,-

+

PRIS 2.450,-

VÆRDI 3.070,Salomon Ranger2 M Skihjelm Sweet Protection Igniter Skihjelm + Salomon XMAX Skibrille + Oakley Line Miner Skibrille

VI ER DANMARKS STØRSTE SKIBUTIK OG HAR ET KÆMPE UDVALG AF SKI, SKISTØVLER, SKIUDSTYR OG BEKLÆDNING KOM IND OG SE HELE UDVALGET I BUTIKKEN ELLER PÅ SNOWFUN.DK

SKISERVICE PÅ EGET VÆRKSTED Vi reparerer og servicerer alle ski og snowboards på eget skiværksted uanset hvor de er købt. Vi har Nordens mest avancerede udstyr, så dine ski bliver som nye! Kom ind i butikken eller ring for nærmere info.

ARMADA Vision stretch bib kr. 2.400,-

ARMADA ARMADA ARMADA Cassie Carson insulated Helena overall jacket insulated jacket kr. 2.000,kr. 2.000,kr. 2.000,-

BURTON Covert jacket kr. 1.600,-

BURTON Covert pants kr. 1.300,-

Disse tilbud gælder kun hos FABIN Sport Hedegade 32 - 4000 Roskilde

Schwalbe Durano Plus foldedæk. 700cx23 eller 700cx25. Inkl 2stk Schwalbe slanger, Vejl. kr. 798,- tilbud kr.

599,-

MTB, Cross og vinterracer klargøring Northwave Raptor Arctic GTX mtb vinter støvler, Vejl. kr. 1900,-

÷15%

Endura Pro SL Thermal Windproof jacket, vejl. kr. 1550,-

÷15%

Endura Road2 sko overtræk, Vejl. kr. 300,-

÷15%

Endura Strike2 Vinterhandsker, vind og vandtætte, vejl. kr. 400,-

÷15%

kr. 400,-

÷15%

på reservedele i forbindelse med service

ROCKSHOX gaffel service Før kr. 1000,Vinter pris kr.

800,-

Industrivej 1E · 4000 Roskilde · tel. 46 35 40 86 · www.snowfun.dk · butik@snowfun.dk · Åbent: mandag - fredag kl.10-18 · lørdag kl. 10-15 · søndag kl. 11-15

Pbro uge 49 2017  
Pbro uge 49 2017  
Advertisement