{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 18

30. JUNI 2015 l 17 l

Roskilde Festival viser film om dødsulykke for 15 år siden Den 30. juni er det præcis 15 år siden, at ni unge mænd fra fem forskellige lande omkom i en tragisk ulykke under en Pearl Jam koncert på Orange Scene. I den anledning har Roskilde Festival premiere på dokumentarfilmen ’Nine Rocks’ for at mindes de omkomne. Filmen vises i det nye Rising område på 15-årsdagen for tragedien, tirsdag den 30. juni kl. 17.45.

til Roskilde kedsføringsudgifter, herunder at han selv blev ansat i en nyoprettet formidlingsstilling i 2012. ”Vi har brudt 20 års jævnt nedadgående kurve og har nu haft fire år med vækst i antallet af besøgende. Vi bruger simpelthen flere ressourcer på det end tidligere”, siger han.

Ikke et tivoli Roskilde Domkirke har blandt andet fået et større fokus på at udbyde fælles pakker med andre attraktioner, samt at koordinere markedsføring med fx Vikingeskibsmuseet. Udfordringen for Roskilde Domkirke som attraktion er, at den ikke kan udvides eller udvikles,

som en række andre attraktioner typisk bliver. ”Vi har jo en attraktion, som er, hvad den er. Vi har jo ikke fået rutsjebaner, og vi har ikke ændret på noget. I mens kommer attraktioner som Den Blå Planet, og Zoologisk Have udvider i København med videre. Den mulighed har vi jo ikke. Vi kan ikke gøre kirken til et tivoli, men vi kan forsøge at styrke den fortælling, der er omkring Roskilde Domkirke”, siger David Høyer.

Attraktion og kirke Samtidig Roskilde samtidig kirke for

er det afgørende for Domkirke, at den skal fungere som den almindelige kir-

kesøgende. ”Vi skal være bæredygtige. Det skal være muligt for en kirkegænger at komme ind i ro og mag på en onsdag og passe sin tro. Vi er både kirke og attraktion, og det ene må ikke blive på bekostning af det andet. Det er de to søjler, vi skal stå på”, understreger David Høyer, der dog håber, at den positive udvikling i kirkens besøgstal fortsætter.

Skjoldungernes Land Danmarks fjerde nationalpark hedder som bekendt Skjoldungernes Land og dækker fjordlandskabet ved Roskilde Fjord inklusiv holme, øer, skovområder og masser af kulturhistorie. Parken er således det

”Vi har brudt 20 års jævnt nedadgående kurve og har nu haft fire år med vækst i antallet af besøgende. Vi bruger simpelthen flere ressourcer på det end tidligere” David Høyer, Roskilde Domkirke

seneste tilskud til Roskilde og omegns samlede tilbud til lokale såvel som turister. Men ved første øjekast er intet ændret efter ophævelsen til nationalpark, og det bliver der formentlig heller ikke. ”Udviklingen af nationalparken skal gøres bæredygtigt og i balance med naturen. Det har potentiale til at blive et turismeprodukt, men der ligger et arbejde fremefter, så det sker ikke i dag eller i morgen. Nationalparken skal ’pakketeres’ for at gøres relevant for turister. Vi skal have pakket den gode historie omkring parken og fortælle den på en spændende måde”, siger Mette Holmgren fra VisitRoskilde.

Området bruges allerede flittigt af friluftsfolket, men hvis kendskabet og brugen skal udbredes til turister og den bredere befolkning, skal der muligvis tænkes utraditionelt. ”Man kunne tænke i shelterpladser, som adskiller sig fra de klassiske ved fx at være under jorden eller oppe i træerne. Man kan sagtens tænke i en anderledes naturoplevelse. Vi skal nok skrue på nogle ting og tænke lidt anderledes. Det er det arbejde, der ligger foran os”, siger hun.

Profile for Paperboy

Pbro uge 27 2015  

Pbro uge 27 2015  

Profile for paperboy5
Advertisement