Page 1

FB FB -- FBP FBP

Vastekamer Rondebalenpersen 2135 en BalePack perswikkelcombinaties

PERSENTECHNIEK OP Z’N BEST!


FB / FBP KUHN RONDEBALEN PERSEN

be strong, be KUHN KUHN levert een compleet programma aan innovatieve agrarische machines. Een hoge kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en goede hanteerbaarheid zijn zeer belangrijke aspecten in de ontwikkeling van de KUHN machines. Capaciteit, baalvorm en persdichtheid geven u de zekerheid tijdens het persen, elke baal weer. Zeker als iedere minuut telt en de weersomstandigheden onzeker zijn. Innovatieve technische toepassingen op de KUHN pers geven het verschil in machinecapaciteit. De Research & Development afdeling van KUHN is constant bezig met het verbeteren van de Rondebalen persen met innovatieve oplossingen als: Integral rotor technologie, DROP-FLOOR en IntelliWrap. KUHN biedt de meest efficiĂŤnte en de breedst inzetbare serie persen op de markt aan. KUHN persen zijn niet alleen ontwikkeld om perfecte balen te persen maar zijn ook gebouwd met een niet te evenaren duurzaamheid.

KUHN biedt gerichte oplossingen met betrekking tot:

Kosten besparing

Praktijkgerichtheid


www.kuhn.com

Comfort

Goede adviezen en ondersteuning

Betrouwbaarheid en Service


FB VASTEKAMER RONDEBALENPERSEN Onderscheidend vermogen

3

•D  e rotor met grote diameter heeft aan beide zijden zware stuwende vijzels. Dit integraal rotorsysteem biedt een ongeëvenaarde stuwkracht ongeacht de omstandigheden. • Perfect geperste balen worden ingebonden door touw of netbinding. De netbinding is aan de voorzijde van de machine geplaatst voor de beste controle over de invoer van het net. Het net wordt voorgestrekt om de baal getrokken voor extra stevigheid en vormbehoud van de baal, ook bij langdurige opslag. • Het degelijke en duurzame concept van de KUHN FB en FBP persen biedt met, een beperkt aantal draaiende componenten en een grote gewasdoorvoer van Pick-Up tot perskamer, een bijzonder hoge capaciteit.


www.kuhn.com

Belangrijke eigenschappen Nieuw Integral rotor design - De agressieve rotorvorm biedt een maximale gewas opname met een extreem hoge doorvoersnelheid in de machine bij diverse gewassen. OPTICUT - De Integral rotor is standaard gecombineerd met 14 messen en optioneel gecombineerd met 23 messen, voor een maximale snij effectiviteit. PowerTrack - Rolprofiel voor gegarandeerde rotatie van de baal en grote persdichtheid van de baal. DROP-FLOOR - In geval van een blokkade kan de bodem met de snij-unit hydraulisch omlaag geklapt worden. Aandrijving - Een duurzaamheid aandrijving met 1¼” kettingen en standaard automatische smering. De ketting zijn berekend op een zware belasting en minimaal onderhoud. Bind systeem - Of u nu kiest voor touw of net binding, onze bindsystemen garanderen een perfecte baal. AutoPlus - Totale controle met de handige en overzichtelijke AutoPlus terminal. (Alleen voor de FB modellen) BalePack - 2 technologieën in 1 machine gecombineerd biedt een grotere efficiëntie en beter financieel rendement als persen en wikkelen afzonderlijk. (Alleen voor de FBP modellen) IntelliWrap™ - Dit systeem gebruikt geavanceerde elektronica en hydraulica om het wikkelproces te bewaken en de folie overlap wordt constant gecontroleerd, voor totale flexibiliteit. (Alleen voor de FBP modellen) ISOBUS - De KUHN FB/FBP persen zijn ISOBUS gecertificeerd, ISOBUS gecertificeerde tractors hebben hierdoor geen aparte terminal nodig. Als alternatief biedt KUHN de VT 50 en CCI 100 terminals.

FB 2135

FBP 2135

4


FB INVOERSYSTEEM Verschillende invoersystemen Pick-Up De nieuw ontworpen Pick-Up is in staat de zwaarste zwaden op te rapen zelfs met hoge rijsnelheden. Het PENDULUM systeem met hoogte instelbare wielen en de 2.30 m brede invoer dragen de Pick-Up over iedere grond oneffenheid. De Pick-Up rol zorgt dat al het materiaal gelijkmatig naar de integral rotor getransporteerd wordt, ongeacht de variaties in het gewas.

PENDULUM

+ −

Integral Rotor Technology De rotor met grote diameter heeft aan beide zijden direct naast de rotor zware stuwende vijzels. Dit systeem wordt Intergral Rotor Techniek genoemd. Dit onderhoudsvrije invoersysteem vormt in combinatie met de Pick-Up een ultra kort invoerkanaal. Met dit systeem worden zelfs de zwaarste gewassen geforceerd opgenomen en ingevoerd met het resultaat dat opname en rijsnelheid hoger is dan bij conventionele systemen.

5

OPTIFEED Rotor De OPTIFEED rotor met enkelvoudige invoertanden en aan beide zijden de geïntegreerde vijzels, zorgen voor een goed verdeelde en constante invoer van het gewas richting de perskamer. Door de vorm van de rotor worden ook zwaden die ongelijkmatig opgebouwd zijn, gemakkelijk verwerkt tot goed gevormde balen. OPTICUT 14 De Integral Rotor met 14-messen OPTICUT systeem is gemaakt voor een snelle invoer van gesneden materiaal met een hoge pers capaciteit. Met een complete bezetting van 14 messen is de theoretische snijlengte 70 mm. Elk mes is individueel beveiligd tegen overbelasting en schade. De messen en afstrijkers bestrijken de volledige breedte van de invoer om de hoogste doorvoersnelheid te waarborgen. OPTICUT 23 KUHN biedt met het OPTICUT 23 Integral Rotor systeem de keuze voor intensief snijden met een mechanisch beveiligd systeem. Met alle 23 messen in werking, komt de theoretische snijlengte op 45 mm. Ieder mes is individueel beveiligd tegen overbelasting en schade. Met de groepselectie kan een keuze gemaakt worden tussen 0, 7, 11, 12 of 23 messen in werking. Het OPTICUT systeem van KUHN is door eindgebruikers erkend als één van de beste snijsystemen op de markt.

Het gewas wordt in een vroeg stadium van invoer opgenomen en naar de messen geleid voor een gelijkmatige gewasdoorvoer zonder verstopping en een perfecte snij-capaciteit. Het resultaat van de nieuwe invoer is een lagere vermogensbehoefte en sterk verbeterde capaciteit van de pers.


www.kuhn.com

DROP-FLOOR De intake unit wordt beschermd door de aftakas met nokkenkoppeling. Als toevoeging hierop kan de complete bodem met messen unit omlaag geklapt worden. Eerst zal de bodem wegklappen automatisch gevolgd door de messen. Als de blokkade opgelost is kan de bodem en messen unit weer in snij-positie terug gebracht worden. In extreme gevallen biedt KUHN een dubbele beveiliging door middel van rotor ontkoppeling waardoor de baal afgeladen kan worden zonder dat de rotor aangedreven wordt.

Bale chamber Om in ieder seizoen, onder wisselende zware omstandigheden verschillende soorten silage, als gras, hooi en stro te kunnen persen wordt een goed doordacht concept geboden. Om balen met een hoge persdichtheid en vormvastheid te persen moet het hele proces van persen zo effectief mogelijk zijn, terwijl de kwaliteit van de silage niet uit het oog wordt verloren. Met 14 PowerTrack rollen, uitgerust met speciaal Trackprofiel voor optimale tractie en verdichting. In combinatie met PowerLock blijft controle over de persdichtheid en belasting van de KUHN FB en FBP persen en blijft de beoogde kwaliteit en continu誰teit van persen behouden.

PowerTrack De 14 stalen rollen met een asymmetrisch profiel verzekeren een constante baalrotatie in de perskamer zonder onderbreking. De rollen zijn geproduceerd van hoogwaardig staal en bestaan uit 2 gedeelten die naadloos gelast worden voor maximale stijfheid. Inwendig gemonteerde segmenten geven extra stijfheid aan de rollen van de perskamer. De flenzen en assen aan de uiteinden van de rollen zijn volledig gelast tot een duurzaam geheel.

6


FB AANDRIJVING Hoge capaciteit en lage onderhoudskosten

7

Aandrijving Ieder van de 14 rollen is ondersteund door een speciaal lager in een gietstalen lagerhuis, aan de buitenzijde van de perskamer gemonteerd in een speciale passing van de perskamer. De kogellagers zijn smeerbaar met vet en goed bereikbaar op 4 verschillende centrale smeerpunten. Iedere rol kan afzonderlijk gedemonteerd worden voor reparatie of onderhoud zonder demontage van andere hoofdcomponenten. De gedeelde aandrijving naar de perskamer en invoer biedt een gelijkmatige verdeling in machinebelasting, vermogen en koppel op de transmissie. De aandrijving wordt overgebracht door Heavy Duty 1Âź rollenketting in combinatie met grote diameter kettingwielen om slijtage te minimaliseren. De kettingen worden constant gesmeerd door een eigen systeem.

PowerLock De hydraulische achterklepcilinders van de achterdeur werken in combinatie met een hydraulisch overdrukventiel voor het produceren van maximale persdichtheid. De gemonteerde accumulator vlakt piekdrukken af in het systeem en beveiligd automatisch tegen overbelasting. Voor de gebruiker die balen met verschillende persdichtheid wenst kan de druk handmatig ingesteld worden tot maximaal 170 bar.


www.kuhn.com

Comfortabel in bediening

AutoPlus De AutoPlus terminal heeft eenvoudige en overzichtelijke bediening en geeft alle controle tijdens het persproces. De terminal geeft de mogelijkheid om te kiezen tussen net of touwbinding, aantal touw wikkelingen, bediening van de messenunit of het aantal gemaakte balen. De functies worden in de terminal opgeslagen in het geheugen en is naar wens te schakelen tussen handmatig of automatische bediening van de machine d.m.v. een druk op de knop.

AutoPlus activeert de Pick-Up en de messenunit

8


FB NON-STOP PERSEN Het beste bindsysteem

9


www.kuhn.com

De start van het bindproces is een kritisch punt in het baalproces. Een goed bindsysteem verkort de totale tijd van het persen. De instellingen om dit proces snel en goed te laten verlopen kunnen op de terminal gemaakt worden. Het aantal wikkelingen van touw en of net wordt afzonderlijk ingevoerd. Op de KUHN persen zit het net bindsysteem goed toegankelijk aan de voorzijde van de machine en biedt een perfect zicht op de machine en het bindproces. De rol met net kan eenvoudig en snel gewisseld worden aan de voorzijde van de machine. Touwbinding systeem Doordat gebruikt gemaakt wordt van een dubbel bind systeem wordt de bindcyclus tot een minimum beperkt. Bij activering van de bindcyclus worden de twee touwen in het midden van de baal ingevoerd. Geleidelijk bewegen de touwen naar de buiten kanten van de baal om vervolgens te overlappen. Vervolgens bewegen de touwen weer naar het midden van de baal en overlappen. Dit voorkomt losse touweindjes.

Netbinding systeem Het netbinding syteem spreid het net volledig tot de randen van de baal. Door deze toepassing is de baal volledig gedekt en zeker van een blijvend strak net om de baal. Een tweede netrol opslag garandeerd genoeg voorraad voor een lange werkdag. Voor diegenen die persen in verschillende omstandigheden en gewassen is een combinatie van net en touwbinding mogelijk. Het wisselen tussen beide systemen kan eenvoudig via de terminal gedaan worden.

10


FBP

PERSEN EN WIKKELEN IN EEN = BALE

De one-man combinatie Met de KUHN FBP Balepack worden twee systemen gecombineerd in ĂŠĂŠn machine. De basis van dit unieke concept is een standaard FB 2135 vaste rondebalenpers met OPTICUT Integral Rotor, deze wordt gecombineerd met een innovatieve wikkelunit met IntelliWrap. Door de compactheid van deze combinatie en slimme toepassingen is het mogelijk om met de FBP ook op hellende percelen snel en goed te persen en wikkelen. Door het snelle baaltransport tussen pers en wikkelaar met de High-Speed TwinSatellite wordt de baal met een minimale tussentijd gewikkeld. Met een capaciteit tot 55 balen per uur biedt KUHN een machine met bijzonder veel mogelijkheden en een uitzonderlijk hoog rendement.

11

ISOBUS Alle KUHN FBP persen zijn ISOBUS gecertificeerd. ISOBUS voorbereide tractoren hoeven geen externe terminal te gebruiken voor bediening van de machine. Als alternatief kan de VT 50 of de CCI 100 terminal gebruikt worden op tractoren die niet ISOBUS zijn voorbereid. Instellingen als net- of touwbinding en het aantal net- en of folielagen kunnen via de terminal gedaan worden. Informatie over o.a. het aantal geperste balen en de links/rechtsindicator zijn zichtbaar op de monitor naast tal van andere mogelijkheden in bediening. CCI 100 De ISOBUS compatible CCI monitor heeft een groot kleurenscherm (21,6 cm) met duidelijke informatie. De bediening van de machine is eenvoudig door middel van het touch screen en de grote soft-touch knoppen. De CCI 100 terminal is ook te gebruiken in combinatie met andere ISOBUS machines. VT 50 De KUHN ISOBUS VT 50 terminal heft een kleurenscherm van 14,5 cm met duidelijke informatie. Aanpassing kunnen eenvoudig ingevoerd worden door middel van het touch screen en de grote softtouch knoppen. De VT 50 terminal kan specifiek voor de KUHN ISOBUS machines gebruikt worden.


EPACK

www.kuhn.com

Baaltransport Twee laadvorken voor snel en betrouwbaar baaltransport Om een hoge capaciteit te halen is snel baaltransport vereist. KUHN weet dat niet altijd onder de meest ideale veldomstandigheden geperst kan worden, de FBP BalePack is speciaal ontwikkeld om ook op hellende percelen snel een baal door te laden. De eerste laadvork (rood) vangt de baal op als deze de perskamer verlaat. De wikkeltafel kantelt naar voren, klaar om de baal te ontvangen. Groot voordeel: de baal kan niet achter van de wikkeltafel afrollen, ook niet wanneer tegen een steile helling op gereden wordt. De tweede laadvork (blauw) legt de baal op de wikkeltafel. De achterklep sluit automatisch met de tweede vork nog in de hoogste positie. Groot voordeel: tijdbesparing en dit voorkomt de kans dat de baal naar voren en onder de achterklep rolt wanneer op een steile helling naar beneden wordt gereden. De wikkeltafel keert terug naar de horizontale positie en de tweede laadvork gaat omlaag. De baal ligt laag op de tafel, ondersteund door vier brede riemen en vier verticale geleidingsrollen. Groot voordeel: ongeacht de vorm van de baal, wordt deze goed ondersteund en kan volledig worden gewikkeld. Het IntelliWrap™ wikkelsysteem met twee satellieten en dicht bij elkaar gemonteerde voorstrekkers wikkelt de baal snel, in conventionele of in 3-D uitvoering. Groot voordeel: de verticaal gemonteerde voorstrekkers/foliehouders zorgen er voor dat tijdens het wikkelen geen gras tussen de folielagen komt, voor een effectieve afdichting tussen de folielagen, en een hoge silagekwaliteit. De laag gemonteerde wikkeltafel zorgt ervoor dat de gewikkelde baal voorzichtig tijdens het rijden kan worden gelost, automatisch, of op het moment dat het de bestuurder uitkomt op elk moment tijdens het vormen van de volgende baal. Groot voordeel: bij werken op hellingen kan de gewikkelde baal worden gelost terwijl het touw of net om de volgende baal wordt aangebracht, wat tijd bespaart en de capaciteit verhoogt.

12


FBP

WIKKELEN

IntelliWrap™, het intelligente wikkelsysteem KUHN is een pionier op het gebied van persen en wikkelsystemen en is al 25 jaar markleider met innovatieve ontwikkelingen als balenwikkelaars, pers-wikkelcombinaties en 3-D wikkelen. Constant wordt gewerkt aan nieuwe technieken, met als nieuwste ontwikkeling het revolutionaire IntelliWrap™ wikkelsysteem! 1

Selecteren van het aantal lagen (5)

3

2

De baal wordt bedekt door drie lagen met 67% overlap

4

13 De draaisnelheid van de baal wordt verhoogd

De baal wordt afgewikkeld door 2 lagen met 50% overlap

IntelliWrap™ is een uniek, intelligent en innovatief wikkelsysteem van folie om de baal. Een van de grote voordelen is het voorprogrammeren van het aantal lagen folie om de baal, zonder moeilijke berekeningen wordt het programma gestart en tot uitvoering gebracht. Afhankelijk van de wensen kan het aantal lagen op 4, 5, 6, 7, 8 of meer worden ingevoerd. Bijvoorbeeld, bij het invoeren van 5 lagen zal over ieder deel van de baal minimaal 5 lagen folie gewikkeld worden. Een andere optie van IntelliWrap™ is het 3-D wikkelen, een revolutionaire manier van wikkelen. Het 3-D systeem biedt de mogelijkheid om de folie beter te benutten over het oppervlak van de baal. Eerst wordt de zijkant, de cilinder van de baal gewikkeld waardoor de lucht ontsnapt uit het product en de baal al beter in vorm blijft. De kwetsbare randen worden extra beschermd door het wikkelen over de rand en de baalvorm zal behouden blijven, zelf na een lange opslag periode.

Het “schaar-type” foliemes snijdt de folie snel en recht af

Met de foliehouder in de horizontale positie draait de baal op de wikkeltafel. Als de cylindrische van de baal volledig is gewikkeld keert de foliehouder naar de verticale stand. Dan vervolgt het wikkelproces en wordt de baal luchtdicht afgesloten.


www.kuhn.com

Machine uitvoeringen en opties

14

IntelliWrap™ is een uniek, innovatief en onovertroffen systeem van wikkelen*

Net- en/of touwbinding biedt flexibiliteit in het werk

ISOBUS geeft volledige controle en maximaal bedieningscomfort*

Baalbuffer voor beter transport van de baal**

Integral Rotor Technologie voor maximale invoer

Omkeerbare boven of onder aanspanning aan de tractor

Goede toegankelijkheid door grote machinebeplating

De standaard hydraulische rotorontkoppeling wordt vanaf de tractor bediend

Een korte aandrijflijn met Heavy-Duty 1¾“ ketting zorgt voor minimaal onderhoud, ook onder de zwaarste omstandigheden

Standaard automatische kettingsmering met de juiste hoeveelheid olie op iedere ketting in de aandrijving

* Alleen leverbaar op FBP BalePack ** Niet leverbaar op FBP BalePack


Specificaties

FB 2135 OptiFeed

FB/FBP 2135 OptiCut 14

FB/FBP 2135 OptiCut 23

Afmetingen Lengte (m)

4.60 / 6.44

Breedte (m) (16.0/70-20)

2.54 / 2.80

Breedte (m) (400/60-22.5)

2.70 / 2.99

Breedte (m) (500/45-22.5)

2.70 / 2.99

Breedte (m) (600/40-22.5)

2.95 /

Hoogte (m)

2.45 / 2.73

Gewicht leeg (kg)

-

2995

3075 / 5300

3295 / 5400 230

Pick-Up Pick-Up breedte (cm)

230

230

Aantal tandbalken

4

4

5

Pick-Up rol met gewasgeleider

n

n

n

Pick-Up wielen met luchtbanden

n

n

n

Pick-Up wielen, pendelend

m

m

m

Invoerrotor Integral rotor

n

n

n

Mesbeveiliging

-

Veer per mes

Veer per mes 0-7-11-12-23

Groepenschakeling

-

-

Hydr. rotorontkoppeling

n

n

n

PowerPush

m

m

m

Perskamer Aantal rollen

14

14

14

Diameter (m)

1.25

1.25

1.25

Breedte (m)

1.22

1.22

1.22

PowerLock

n

n

n

1¼” rollenketting

n

n

n

Groothoekaftakas

n

n

n

Nokkenslipkoppeling

n

n

n

Bediening Terminal FB 2135

AutoPlus

Terminal FBP 2135

VT 50 / CCI

Bindmateriaal Touwbinding

n

n

-

n

-

Netbinding

m

m

n

m

n

Net- en touwbinding

m

m

m

3-D wikkelsysteem

-

m

m

Folie eind/breuk sensor

-

n

n

Wikkelsysteem

Banden en assen 16.0/70-20 AW

n

n

-

n

-

400/60-22.5 AW

m

m

n

m

n

500/45-22.5 AW

m

600/40-22.5 AS

m

-

m

n = standaarduitrusting

m = optioneel

m m

m -

- = niet leverbaar

In de landen van de Europese Unie voldoen onze machines aan de EU-machinerichtlijn. Om specifieke machineonderdelen beter te kunnen laten zien, zijn in de afbeeldingen op onze folders, bepaalde beschermingsdelen weggelaten. Deze delen moeten volgens de voorschriften in de montage- en gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. Alle machines worden volgens de in het desbetreffende land geldende voorschriften van de vereiste veiligheidsvoorzieningen voorzien. Wij behouden ons het recht voor om veranderingen ter verbetering van de machines door te voeren. De in deze folder afgebeelde machines en toebehoren kunnen door minimaal één patent en / of als gedeponeerd model beschermd zijn. Geregistreerd(e) merk(en).

UW DEALER:

KUHN - GELDROP B.V. - The Netherlands www.kuhn.com

PACKO Agri 8210 Zedelgem Tel. : (050) 25 00 10 5590 Ciney Tel. : (083) 61 14 74 www.packo.be BELGIE

Reesink Technische Handel B.V. Woudhuizermark 79 7325 AC Apeldoorn Postbus 200 7300 AE Apeldoorn Telefoon : 0575 - 59 94 69 www.kuhn.rth.nl

Om het milieu te beschermen is deze folder op chloorvrij papier gedrukt. / Printed the Netherlands - ZPAF22NL A 12-11 - Copyright KUHN 2011

Aandrijving

Zpaf22 fb fbp 2135 nl  
Zpaf22 fb fbp 2135 nl