KUHN PRO LONGER GII NL

Page 1

80 pk Armklepelmaaiers

PRO-LONGER GII www.kuhn.com

be strong, be KUHN


2


PRO-LONGER GII

5183 P

5683 P

5683 SP

5783 SPA

6183 SPA

5783 LPA

6183 TP

7483 TP

PROFESSIONELE MACHINES De PRO‑LONGER GII armklepelmaaier modellen zijn speciaal ontwikkeld voor professioneel landschapsonderhoud: loonbedrijven, gemeentes, overheidsdiensten, etc. Door de kwaliteit van de constructie en het hoge prestatievermogen staat de PRO-LONGER GII garant voor kwaliteit, ook al worden er meer dan 1.500 bedrijfsuren per jaar gedraaid! Met een horizontaal bereik van 5.10 tot 7.40 m en 80 pk rotorvermogen kunnen bedrijven voor landschapsonderhoud kiezen uit diverse modellen van de PRO-LONGER GII serie die aan al hun wensen tegemoet komt. De PRO-LONGER GII serie bestaat uit 5 verschillende modellen, ontwikkeld met bedieningscomfort voor de bestuurder:

PRO-LONGER GII modellen

Horizontaal Vermogen bereik (kW/Hp) (m)

Type arm

EP 5183 P

5.10

59/80

Rechte arm

EP 5683 P

5.60

59/80

Rechte arm

EP 5683 SP

5.60

59/80

OPTIview licht naar voren gebogen arm

EP 5783 SPA

5.70

59/80

OPTIview licht naar voren gebogen arm met parallellogram

EP 6183 SPA

6.10

59/80

OPTIview licht naar voren gebogen arm met parallellogram

EP 5783 LPA

5.70

59/80

MAXIview naar voren gebogen arm met parallellogram

EP 6183 TP

6.10

59/80

Rechte telescopische arm

EP 7483 TP

7.40

59/80

Rechte telescopische arm

3


EP BEDIENING:

4-FUNCTIE ELEKTRISCHE PROPORTIONELE BEDIENING! De PRO-LONGER GII armklepelmaaiers zijn uitgevoerd met een 4-functie elektrische proportionele joystick bediening: zwenken, arm en maaikopbediening. Als de joystick langer in een bepaalde richting geduwd wordt, hoe sneller de machine beweegt. Het bedieningssysteem is flexibel en precies, hierdoor een hoog bedieningscomfort. Voor grote veiligheid en rijcomfort, het proportionele effect werkt in beide richtingen: op en neer. Het maakt niet uit waar je werkt, (hellingen, sloten, hagen, etc.), nauwkeurig werken blijft gegarandeerd. Bij de PRO-LONGER GII modellen is de arm voorzien van dempers voor meer comfort: de ongemakken voor de bestuurder die worden veroorzaakt door de machine worden hierdoor gereduceerd. Zeer efficiĂŤnt, de functies van de hoofd- en buitenste arm, de draairichting van de rotor, zwenkbereik van de maaikop, kunnen tegelijk geactiveerd worden middels de ergonomische joystick. De EP joystick heeft een hoog gebruiksgemak. De EP joystick is eenvoudig in een cabine te installeren. De joystick en armklepelmaaier zijn eenvoudig met een elektrische kabel met elkaar verbonden. 4

De bedieningsconsole en de joystick zijn te scheiden. Het is mogelijk om de console op iedere positie in de trekkercabine te plaatsen.


TEL UW WERKDAG

IN KILOMETERS… PROBLEEMLOOS!

T15 BEDIENINGSUNIT Deze unit kan naast standaard bediening gebruikt worden, functies: - Urenteller en temperatuuralarm display, - Bediening uitheffen, de automatische armuitbreekbeveiliging en draairichting van de rotor (“gras” of “struiken” rotor bediening) met omkeerbeveiliging, - A utomatische obstakelbeveiliging, optie bedieningssnelheid van de unit. - Indicatie lampjes, koeler, zweefstand en temperatuur alarm, zweefstand maaikop. De unit is uitgevoerd met een diagnose en probleem oplossende modus om de machine in perfecte staat te houden.

5


"MECADRIVE" GEPATENTEERDE MECHANISCH AANDRIJVING KUHN KNOW-HOW!

De maaikop van de PRO-LONGER GII serie is ontwikkeld voor hoge prestaties in de professionele markt. De 80 pk gepatenteerde maaikop van KUHN is standaard op alle PRO-LONGER GII modellen gemonteerd. Aandrijving door 4 opeenvolgende tandwielen liggend in een oliebad. Deze exclusieve MECADRIVE aandrijving heeft diverse voordelen: • De aandrijfkast heeft weinig ruimte nodig. Hierdoor is het werken in smalle sloten eenvoudiger en wordt de hoeveelheid ongemaaid tot een minimum beperkt. • De behuizing is volledig waterdicht, hierdoor is het mogelijk om met deze maaikop in drassige en modderige sloten te werken. In tegenstelling tot V-snaar aandrijving, het exclusieve MECADRIVE systeem is niet onderworpen aan vroegtijdige slijtage door zware werkomstandigheden. Weinig onderhoud aan MECADRIVE, alleen eenvoudig olie verversen. Wanneer de rotor een groot obstakel raakt, zal door een beveiliging de olie terugkeren in het circuit van de armklepelmaaier.

6


MAAIKOP:

EFFICIËNTIE IS HET DOEL!

SEMI-AUTOMATISCHE AANKOPPELING  Om tijd te besparen voor het wisselen van verschillende maaikoppen (rotor, takkenschaar, cirkelzaag, etc.) zijn de PRO-LONGER GII modellen uitgevoerd met een semi-automatisch aankoppelsysteem. Het aankoppelframe zorgt voor een perfecte positionering van de maaikop aan de arm.

XTREM SENSOR LOOPROL  De standaard 140 mm looprol of optioneel 168 mm diameter XTREM sensor looprol zijn perfect waterdicht onder alle omstandigheden. Beide uiteinden zijn uitgevoerd met dubbele kogellagers, een 100% afdichting: • Bij asstomp met labyrinthdichtingen en oliekeerringen, • Looprolzijde met een stop.

VORM VAN DE MAAIKOP  De binnenzijde van de maaikop is speciaal ontworpen om het materiaal goed te verwerken, met een hoge versnipperkwaliteit. Door de beperkte afmeting van de bak kan er gegarandeerd in alle situaties ononderbroken gewerkt worden. Frictie platen zijn van gehard staal voor een lange levensduur. Door de ronde vorm maait de klepelbak soepel. De rotorlagering ligt volledig beschermd in de behuizing. Voor onderhoud kan de slijtplaat eenvoudig vervangen worden. De rotoren van de KUHN armklepelmaaiers hebben 2 draairichtingen, hierdoor gelijkmatige slijtage aan de klepels en bussen.

7


ZEER BETROUWBAAR! De armklepelmaaiers en de toebehoren zijn van zeer hoge kwaliteit en ontworpen voor een lange levensduur. De PRO-LONGER GII modellen hebben standaard zeer veel extra toebehoren beschikbaar. Aan het design van PRO-LONGER GII model is de prestigieuze ZWEEDSE STAALPRIJS toegekend. Deze internationale prijs wordt toegekend door de SSAB, aan machinefabrikanten voor landbouw, gemeentes en de industrie, die gebruik maken van hoogwaardig staal voor hun producten. ELASTICITEIT en STERKTE Sterkte Mechanisch (WD) 1.200 Mpa

2

Sterk te 1

X

* De sterkte vergeleken met buisstructuur van standaard staal.

Breekpunt

A

............................................................

*

B

Breekpunt 400 Mpa

.................

2

VHYS Staal

Standaard staal

De arm is opgebouw uit een samengestelde structuur. Deze constructie heeft vele voordelen; minder dik staal noodzakelijk en extra verstevigingen in delen van de arm waar veel krachten op komen . Zeer hoogwaardig en sterk staal (VHYS) voorziet de PRO-LONGER GII armen met 2 keer de sterkte  en flexibiliteit als de standaard buisstructie. VHYS is geheugenstaal. Afhankelijk van de mate van spanning, keert het staal weer in de oorspronkelijke positie terug, zo is er minder kans dat het staal naar herhaaldelijk gebruik breekt A . Bij veroudering wordt het breekpunt vertraagt B . Alle scharnierpunten zijn uitgevoerd met gesmeerde bi-metaal bussen. As rotatie wordt beperkt en voorkomt vroegtijdige slijtage.

GROTE OLIEKOELER: CONSTANT VERMOGEN De PRO-LONGER GII is uitgevoerd met een grote oliekoeler met een grote capaciteit, zo kan er probleemloos de hele dag gewerkt worden. • Dubbele warmtewisselaar: de eerste koelt het hydraulisch systeem van de 2 pompen en de tweede koelt de hydromotor. • Uitgevoerd met een omkering van de draairichting om de radiator stofvrij te maken, • 21 kW vermogen, 30%* meer koelcapaciteit t.o.v. andere merken. • Inschakeldrempel van de ventilator bij lage temperaturen om te voorkomen dat de temperatuur te laag wordt. • De radiator is aan de linkerzijde geplaatst, zo minder last van stof veroorzaakt door de trekkerwielen.

8

* Grootste oliekoeler op de markt beschikbaar.

30%

Koelcapaciteit

+

*


HYDRAULIKEBESCHERMING EN -GELEIDING De hydrauliekleidingen "100% slangen" zeer flexibel . Door gebruik van slangen minder gevoelig voor beschadiging door vallend materiaal. Een goedkope en snelle oplossing als het op onderhoud en reparaties aankomt. De armen zijn tot de maaikop uitgevoerd met beschermkappen en -kokers. Een pendelende plaat  bij de scharnierpunten geleiden de slangen automatisch wanneer de arm bediend wordt dit vermindert frictie op de slangen.

COMPLETE BESCHERMING De PRO‑LONGER GII machine is volledig uitgevoerd met beschermkappen en alle hydraulische componenten zijn volledig afgeschermd. Vervuiling wordt tot een minimum beperkt. De speciale vorm van het frame zorgt voor een grote bodemvrijheid . Bij alle modellen is de bumper standaard voorzien van verlichting.

 TRANSPORTSTAND • De machine is uitgevoerd met een automatische vergrendeling van de hydraulische cilinders, voor een maximale veiligheid tijdens transport over de weg. • Arm wordt tussen de 1e en 2e arm afgesteund op een rubberen demper, voor extra veiligheid.

HYDRAULISCH CIRCUIT: PRECISIE EN VERMOGEN •E en gesloten hydraulisch systeem voor de rotor, plunjerpomp en motor met gietijzeren behuizing. Vermogen 80 pk. • Bewegingscircuit, open circuit met tandwielpomp en gietijzeren behuizing voor een lange levensduur. • De hydraulische unit is uitgevoerd met speciale ventielen die voor een constante hoogte van de maaikop boven de haag zorgen , • Eind demper op het roteren en de hoofdarm cilinder, • Valbeveiling op beide armen, voor extra veiligheid wanneer er schade aan een van de hydrauliekslangen is. • Drukfilter op de pers- en retourleiding van beide systemen (rotor en arm) .

9


PRO-LONGER GII Serie PRO-LONGER GII

5183 P

5683 P

PRESTATIES IN STANDAARD UITVOERING De PRO-LONGER GII 5183 P en 5683 P modellen zijn uitgevoerd met een rechte enkelvoudig scharnierende arm (Compass bewegingen). Met een horizontaalbereik van 5.10 m en 5.60 m, zijn deze 2 armklepelmaaiers zeer geschikt voor gebruik in de landbouw en bij professioneel bermenonderhoud, naast de modellen met een telescopische arm of licht naar voren gebogen arm. Deze 2 modellen van de PRO-LONGER GII serie zijn uitgevoerd met: EP bediening (4-functie elektr./proportionele bediening), zwenkbereik 116°, mechanische aandrijving van de rotor door het gepatenteerde systeem met 4 opeenvolgende tandwielen liggend in een oliebad.

PRO-LONGER GII

5683 SP

OPTIview: "BETER ZICHT" ZEER VOORDELIG PRO-LONGER GII 5683 SP heeft dezelfde technische kenmerken als het 5683 P model, een extra kenmerk is de OPTIview licht naar voren gebogen arm. De arm is 1,058 mm naar voren gebogen (afstand aankoppelpennen trekker en rotor) hierdoor beter zicht op de machine en meer werkcomfort. De bestuurder kan zo beter anticiperen als hij een obstakel nadert.

10


PRO-LONGER GII 5783 SPA

6183 SPA

SUPERIEUR COMFORT! De 2 PRO-LONGER GII modellen zijn beschikbaar met een horizontaalbereik van 5.70 en 6.10 m en een rotorvemogen van 80 pk, uitgevoerd met een OPTIview licht naar voren gebogen arm met parallellogram aansturing. "Parallellogram" aansturing een enkele bediening beweegt tegelijkertijd de hoofd- en de 2e arm. De bestuurder kan alle bewegingen van de arm aansturen met de joystick. Met een functie op de joystick komt de hoofd- en de 2e arm in beweging. Flexibeler manoeuvreren door het parallellogram op de PRO-LONGER GII 5783 SPA en 6183 SPA modellen. Minder vermoeiend voor de bestuurder, waardoor een hogere productiviteit verkregen wordt.

PARALLELLOGRAM

PARALLELLOGRAM: "COMFORTABEL" DESIGN PASCAL GAUTRON

"Landschapsonderhoud" projectmanager op de ontwikkelingsafdeling Tijdens het ontwikkelen van de PRO-LONGER GII modellen, vonden wij het van belang om voor de bestuurder een toegevoegde waarde aan de machine te ontwikkelen. Daarom zijn voor bepaalde modellen de parallellogram armsturing ontwikkeld. Een pluspunt van dit systeem, mechanisch worden de hoofdarm en 2e arm tegelijk bediend. Tijdens prototype fase, waren alle gebruikers zeer tevreden over het comfort van deze parallellogram armsturing. Met bijna 10 jaar ervaring, kunnen we de volgende voordelen aangeven: • Meer flexibel tijdens het manoeuvreren, • Beter zicht bij het naderen van een obstakel, • Minder vermoeiend voor de gebruiker, • Meer bodemvrijheid bij de 2e arm om obstakels te passeren (borden langs de weg, vangrail, etc.), • Lagere onderhoudskosten. Door lagere bodemdruk en minder wrijving tijdens het bedienen van de arm.

11


PRO-LONGER GII 5783 LPA

ONTWORPEN VOOR HET WERKEN LANGS DE WEG! De PRO-LONGER GII 5783 LPA MAXIview armklepelmaaier met naar voren gebogen arm. Met deze armvoering, kan er met de maaikop ter hoogte van de trekkerdeur gewerkt worden (veel zicht). Technische kenmerken van deze machine met MAXIview naar voren gebogen arm: • Parallellogram aansturing . Door dit unieke ontwerp kan de bestuurder alle armbewegingen met de EP 4-functie joystick uitvoeren. • Dubbele hydraulische armbeveilging . De 1e zit dichtbij het draaipunt en de 2e zit aan de buitenste arm. De beveilging van de buitenste arm treed in werking wanneer er een obstakel geraakt wordt. De volledige machine structuur wordt zo beschermd. • Compact tijdens transport . Transportbreedte minder dan 2.30 m. De transportpositie wordt elektrisch geblokkeerd wanneer de bedieningsunit in de trekker wordt uitgeschakeld. De hoofdarm is afgesteund op een rubberen demper.

OLIVIER RAQUIN

Ergonomist for the ERGONALLIANCE - FRANCE cabinet

Landschapsonderhoud en onderhoud langs de wegbermen is de afgelopen jaren erg veranderd. Overheidsdiensten en loonbedrijven zijn zich bewust van de moeilijkheden tijdens het werken langs de wegbermen en het verkeer. Nieuwe normen en milieuvraagstuken laten de gebruikers anders naar het werk kijken. Onlangs is er een onderzoek gedaan onder 187 bestuurders van armklepelmaaiers die langs de wergbermen werken. Er is gebleken dat 85.4% van de werktijd gespendeerd wordt aan het in de gaten houden van de weg in plaats van de armklepelmaaier! Hieruit blijkt dat het een eenvoudig te bedienen machine met optimaal zicht op de maaikop een must is.

12

1 2

Operating control 229 occurrences 85.4% of the time Trajectory control 169 occurrences 10.3% of the time

3 4

Safety control 68 occurrences 2.3% of the time Safety control 28 occurrences 1.1% of the time

5 6

Quality control 21 occurrences 0.6% of the time Quality control 8 occurrences 0.3% of the time


PARALLELLOGRAM

MAXIview: MAXIMAAL ZICHT PRO-LONGER GII 5783 LPA MAXIview biedt het beste zicht op de klepelbak van de PRO-LONGER GII serie. De "naar voren gebogen" arm zorgt voor het beste zicht op de maaikop (maaikop naar voren geplaatst), de arm is 2,517 mm naar voren gebogen (afstand aankoppelpennen trekker en rotor) (standaard afmetingen volgens NF EN 15436-1). De klepelbak is in het zicht van de bestuurder geplaatst, zo kan de bestuurder beter anticiperen als hij een obstakel nadert: • Verbeterde rijcomfort, • Eenvoudiger obstakels passeren: langere levensduur machine, • Verbeterde werkprestaties en productiviteit, • Meer rijcomfort in combinatie met zicht op de klepelbak, etc. De MAXIview naar voren gebogen arm heeft een speciale structuur. Samengestelde uit hoogwaardig staal, zeer flexibel, stress gebieden zijn uitgevoerd met verdikkingen of interne versterkingen. Deze structuur is sterker en meer flexibel dan de buisstructuur.

13


PRO-LONGER GII 6183 TP

7483 TP

Extra hoogte!

TP:

TELESCOPISCHE MACHINES Professionele bedrijven hebben voor bepaalde werkzaamheden armklepelmaaiers met een groot bereik nodig. Zij zullen tevreden zijn met de hoge prestaties die de PRO-LONGER GII TP modellen leveren. Voor speciale omstandigheden zijn twee modellen beschikbaar: •P RO-LONGER GII 6183 TP: deze machine heeft een horizontaalbereik van 6.10 m en is zeer compact: tijdens het werken op smalle paden en naast dikke hagen, etc. De 1.00 m telescopische arm is uitschuifbaar en heeft een verticaalbereik van 7.13 m. •P RO-LONGER GII 7483 TP: dit model heeft een horizontaalbereik van 7.40 m. Dit wordt zeer gewaardeerd tijdens het snoeien en bij het gebruik van een takkenschaar. De 1.50 m telescopische arm is uitschuifbaar en heeft een verticaalbereik van 8.40 m. Dit model is in staat heggen te knippen tot 6.15 m. Alle PRO-LONGER GII modellen zijn uitgevoerd met een rotorvermogen van 80 pk hierdoor genoeg vermogen voor het werken met een cirkelzaag met 5 zaagbladen of een takkenschaar. Volledige bescherming van de gehele frame is een belangrijk kenmerk van alle PRO-LONGER GII modellen en is verplicht voor de telescopische versies. Alle hydraulische en elektrische componenten van de machine worden beschermd tegen vallende takken tijdens de werkzaamheden.

14

PROGRAMMEREN VAN BEWEGINGEN: VERBETERDE PRECISIE! Voor moeilijke werkzaamheden met de PRO-LONGER GII armklepelmaaier is maximale precisie vereist (voor werken langs hoogspanningskabels, etc), de T15 terminal heeft de mogelijkheid om de bewegingssnelheid te programmeren. Het percentage van de snelheid is geprogrammeerd voor alle cilinders gecombineerd of individueel voor alle cilinders.


KUHN DESIGN,

GEGARANDEERD DUURZAAM De armklepelmaaiers met telescopische arm worden vooral gebruik in moeilijk toegankelijke gebieden vanwege het zwenkbereik van de 2e arm, toegang tot smalle paden, bereik over en klepelen van hagen/heggen. Afmetingen van de arm . De constructie van de hoofdarm is op lange termijn

zeer bestand tegen grote weerstand en afmeting arm 175 x 150 mm. De 2e arm (vrouwlijk deel van de telescoop) afmeting 150 x 150 mm, 6 mm dik. Het mannelijk deel van de telescoop heeft een afmeting van 120 x 120 mm met een dikte van 6 mm. Telescopisch geleiding . Het 6183 TP model en het 7483 TP model zijn respectievelijk uitgevoerd met een 1.00 en 1.50 m telescoop. De koker wordt geleid door 16 ERTALON geleidingsplaten die aan de binnenkant van de 2e arm zijn gemonteerd. Acht van deze platen zijn verstelbaar en acht zijn vast gemonteerd. Verloop van tijd is het eenvoudiger om de positie van de bodemvrijheid te

compenseren. Deze uitvoering is voor de lange termijn het meest eenvoudige en duurzame ontwerp. Volledige bescherming van de arm . Eenvoudig onderhoud, de positie van de telescoop wordt middels een cilinder aan de bovenzijde van de arm versteld. Volledig beschermd in de arm. Voor de hydrauliekleidingen "100% slangen" zeer flexibel. Hierdoor is de armklepelmaaier beter beschermd tegen vallende delen dan wanneer er leidingen worden gebruikt en snel vervangbaar. De slangen worden in de telescopische arm geleid. Berschermd door 4 rollen om slijtage te voorkomen.

OPTIMALE VORMGEVING VOOR EXTRA VEILIGHEID! Om het werk langs de openbare weg te waarborgen, is het belangrijk om binnen de trekkerbreedte te werken. De verbinding van de hoofd- en 2e arm mogen niet buiten de linkerzijde van de trekker komen. De bewegingen van de PRO-LONGER GII TP hebben standaard dit voordeel . Zodra de telescoop is ingetrokken wordt de PRO-LONGER GII TP een compacte machine. Groot bereik voor heggen knippen en maaien van slootkanten , het grote bereik van de arm garandeerd veilige werkomstandigheden. Het is niet noodzakelijk om zeer dicht langs slootkanten te rijden.

COMPACTE TRANSPORT POSITIE De PRO-LONGER GII TP in transportpositie heeft een hoogte van 3.80 m en heeft een totale breedte van minder dan 2.30 m: zeer geruststellend bij een transport van 40 km/u! Automatische blokkering van de arm als de bedieningsunit in de trekkercabine uitgeschakeld wordt. De buitenste arm wordt afgesteund op het frame en de hoofdarm wordt afgesteund op 4 rubberen dempers.

15


UITGEBREIDE SERIE AANKOPPELOPLOSSINGEN

P EN SP MODELLEN: Aan- en afkoppelen is vaak een moeilijke taak. Onze ontwikkelingsafdeling heeft veilige en ergonomische systemen ontwikkeld om deze taak te vereenvoudigen. De PRO-LONGER GII 5183 P, 5683 P en 5683 SP OPTIview modellen kunnen uitgevoerd worden met 3 soorten aankoppelingen:

STABILISATIESTANGEN SET

AANKOPPELPLAAT SET

Set van 2 stabilisatie

De aankoppelplaat te monteren aan de trekker met stabilisatiestangen. Door de afstand tussen de aankoppelpunten van de stabilisatiestangen te vergroten, wordt er een grotere trekker/machine stabiliteit verkregen.

stangen met universele aankoppeling wordt standaard meegeleverd op de P en SP modellen. Geïnstalleerd aan de topstang, dit zorgt voor een stabiele combinatie.

AANKOPPELFRAME SET Het aankoppelframe is gebaseerd op een 3-punt aankoppeling. De horizontale steunbalk is uitgevoerd met 2 stabilisatiestangen. Hiermee wordt de afstand van de stabibisatiestangen bij de topstang vergroot, dit verbeterd de stabiliteit van de machines met een grote reikwijdte.

KUHN "+" PUNTEN

5 mn 5min mn

STABI-LINK AAN- EN AFKOPPELEN VAN UW TREKKER IN 5 MINUTEN! Alle PRO-LONGER GII 5783 SPA, 6183 SPA, 5783 LPA, 6183 TP en 7483 TP modellen zijn standaard uitgevoerd met het exclusieve KUHN STABI-LINK aankoppelframe! STABI-LINK is voor gebruikers die maximale stabiliteit willen maar die de trekker ook weer snel beschikbaar willen hebben voor andere werkzaamheden. Bij andere frames zijn wijzigingen aan de aankoppeling van de trekker nodig; STABI-LINK kan in korte tijd aan- of afgekoppeld worden. STABI-LINK kan aan diverse trekkers geïnstalleerd worden, als eerste eenvoudig te monteren aan de hefarmen, daarna de kettingen ter hoogte van de topstang vast maken waarna het frame automatisch aan de achteras van de trekker aangekoppeld wordt. De aankoppelpunten onder de achteras blijven zitten, zelfs wanneer er een andere machine aangekoppeld wordt. Het proces is snel, veilig en moeiteloos! Om risico’s bij specifieke werkzaamheden te voorkomen (max. bereik, etc.), zijn de PRO-LONGER GII 5783 LPA, 6183 TP en 7483 TP modellen eveneens uitgevoerd met 2 extra schoren naar de ladder van de trekker.

1

2

3

EXTRA INFORMATIE OVER HET THE STABI-LINK SYSTEEM, Scan deze QR Code met uw smartphone of bezoek de website www.kuhn.com

16

4

5


UITGEBREIDE SERIE KLEPELS

PAS UW MACHINE AAN Voor alle werkzaamheden heeft KUHN de juiste klepel! Voor het maaien van gras, struiken en onderhoud van bomen, de klepels van de PRO-LONGER GII armklepelmaaiers zijn ontworpen voor hoge prestaties onder diverse omstandigheden.

BREDE KUHN KLEPEL: ALLEEN ORIGINEEL… +10%

Geschikt voor alle werkzaamheden, de universele rotor is beschikbaar in de werkbreedtes van 1.20 m  en eveneens in MAXI BREEDTE 1.60 m. De eerste rotor is uitgevoerd met 60 KUHN brede Y-klepels aan 14 mm schakels en is ontwikkeld voor het maaien van gras, struiken en takken tot 3 cm dik. De MAXI BREEDTE 1.60 m is ontworpen voor het maaien van gras en is uitgevoerd met 42 lepelvormige messen aan 14 mm schakels . Met deze rotor en met een verstelbare frontbeschermkap is het ook mogelijk om struiken zoals bramen de maaien. Brede hagen kunnen in een keer gemaaid worden.

235 G

UNIVERSELE ROTOR: BESCHIKBAAR IN 2 WERKBREEDTES

Klepels van een ander merk

KUHN brede klepels

"EXTRA GEWICHT" GEEN PROBLEEM! U krijgt geen spijt van de KUHN klepels! De exclusieve KUHN BREDE KLEPELS zijn 10% zwaarder dan klepels van andere merken .

HOUTROTOR De 16 T-klepels van de KUHN houtrotor zijn 360° draaibaar in de rotor . De rotor is geschikt voor struiken en hout tot een diameter van 10 cm .

Met deze vorm, het 10% extra gewicht zit vooral aan het eind van de klepel: • Langere levensduur, • Minder oponthoud tijdens werkzaamheden.

TAKKENSCHAAR EN CIRKELZAAG Cirkelzaag met 4 of 5 zaagbladen, geschikt voor hout tot een diameter van 18 cm . De cirkelzaag kan ingezet worden voor landschapsonderhoud en kan uitgevoerd worden met standaard of geharde zaagbladen. De 29 pk aandrijving van de zaag door 3 Kevlar riemen. Toerental van de zaagbladen is 2,000 min-1. Afhankelijk van de werkzaamheden is de rijsnelheid 4 tot 5 km/u. De takkenschaar  van 2.20 m kunnen takken verwerken tot een diameter van 10 cm. Door rustig de takkenschaar te bewegen wordt het raken van obstakels voorkomen.

De KUHN brede klepels zijn beter bestand tegen schokken. Door de speciale vorm worden onder zware omstandigheden hoge prestatie gegarandeerd: •V ersterkte schakels (10 mm) vergroot het contact oppervlak tussen de klepel en schakel. •D e kromming van de klepel (10 mm) is dikker dan het snijgedeeldte van de klepel (7 mm) om weerstand te bieden na het raken van een obstakel. •D e klepel is uitgevoerd met een 50 HRC hardheid, dit is sterker dan andere klepels op de markt.

17


EXTRA TOEBEHOREN LINK FLOAT: TRANSPORT SCHOKDEMPER. Deze hydraulische topstang is voorzien van een regelklep en een accumulator . Voor de bestuurder worden zo oncomfortabele schokkerige bewegingen voorkomen. Demping zorgt voor een veilig transport. Middels de LINK FLOAT kan ook de positie van de machine ingesteld worden. Het is tijdens het

werk mogelijk de hoek van de maaikop te verstellen om de machine aan te passen aan het te maaien gewas. AUTOMATISCHE UITBREEKBEVEILIGING EN DEMPER Automatische terugkeer van de arm naar voren met demper . Automatische terugkeer van de arm naar achteren . Het systeem werkt met een positiesensor die op het machineframe en het draaipunt gemonteerd is. Afhankelijk van de hoek zorgt de cilinder ervoor dat de arm weer in de werkpositie terugkeert. De

demper naar achteren zorgt ervoor dat schade aan het frame wordt voorkomen. PAUSE FUNCTIE In bepaalde situaties zoals bijvoorbeeld tijdens het werken op de bodem van de sloot, kan middels de joystick de accumulator in een pause modus worden gezet. Zo kunt u sneller handmatig obstakels passeren. PARALLELLOGRAM ARM De SPA en LPA modellen zijn uitgevoerd met bedieningsvriendelijke parallellogram arm. Met een

bediening op de joystick worden 2 bewegingen tegelijk uitgevoerd. PROGRAMMEERBARE BEWEGINGSSNELHEID De bedieningsunit zit standaard op alle PRO-LONGER GII armklepelmaaiers, de bewegingssnelheid van de cilinders kan geprogrammeerd worden. De snelheid van alle cilinders kan gecombineerd of individueel vanuit de trekkercabine ingesteld worden. Deze functie is ideaal bij precisiewerk zoals heggentrimmen met takkenschaar.

WE ZIJN ECOLISCH VERANTWOORD! Ons hoofddoel is om een milieuvriendelijk bedrijf te zijn. Door onze industriële keuzes en technische oplossingen die we ontwikkeld hebben, hebben we milieugerichte maatregelen genomen. Bij KUHN worden alle ontwikkelde en geproduceerde armklepelmaaiers gepoedercoated, hierdoor wordt het gebruik van oplosmiddelen verminderd. KUHN heeft geïnvesteerd in een waterzuiveringsinstallatiesysteem. Al het gebruikte water wordt verzameld, gezuiverd en weer hergebruikt.

U OOK! Onze producten voldoen aan de eisen ter bescherming van het milieu. Bijvoorbeeld het ECOPILOT systeem hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van een aftakastoerental 750 en 1,000 min-1: met een lager motortoerental dit zorgt voor reducering van het brandstofgebruik. Voor het behoud van het milieu! De looprol van de maaikop is in hoogte verstelbaar, met dit ontwerp kan de aanbevolen maaihoogte juist ingesteld worden voor "duurzaam maaien".

18

respecteer

uw omgeving

PARALLELLOGRAM


KUHN-LANDSCAPE PRO

LANDSCAPE

WERELDWIJDE OPLOSSINGEN voor professionele wegbermenonderhoud Wanneer een professioneel bedrijf in een nieuwe machine investeerd, is het belangrijk dat aan alle verwachtingen wordt voldaan. KUHN heeft LANDSCAPE PRO ontwikkeld, een breedscala aan services voor uw investering.

KUHN i tech is een on-line database met technische gegevens over de KUHN machines, 24 uur per dag beschikbaar. Met KUHN i tech kan uw KUHN dealer u snel en efficiënt ondersteunen. De KUHN dealers worden regelmatig getraind.

KUHN équilibrage

Om stilstand te voorkomen na het raken van een obstakel en onbalans in de rotor, te corrigeren KUHN heeft "KUHN rotor balancerings" service ontwikkeld. Deze service houd in dat de technische expertise aan de rotor en uitbalancering met een werksnelheid van 3,000 min-1 in het veld plaats vindt. Deze service is voor alle rotors van de armklepelmaaiers beschikbaar.

KUHN Protect + is een extra garantie om extra onverwachte uitgaven te voorkomen. Profiteer van 24 maanden extra bescherming en garantie, zo hoeft u zich alleen maar op uw werk en de mogelijkheden van de machine te concentreren. Het KUHN Protect+ contract moet getekend zijn voordat de machine in bedrijf wordt gesteld. KUHN Protect + gaat automatisch in na de wettelijke garantie van 12 maanden.

- ondersteuning en optimaal werken Alle KUHN armklepelmaaiers worden in bedrijfgesteld door een erkende KUHN dealer. Dit houdt in dat de machine achter de trekker gemonteerd wordt, in bedrijfgesteld en uitleg aan de machine gegeven wordt over de diverse functies, mogelijkheden en onderhoud. De OPTI-CONDUITE ondersteuning gaat nog een stap verder en bevat één op één activiteiten (dealer monteur en KUHN fabrieksspecialist). Er wordt voor 100st draaiuren een bezoek gebracht aan de machine en heeft verschillende doelen: • Bepalen van de status van de machine, • Optimaliseren van het werk van de bestuurder(s), • Voorzien van een 1st niveau training voor de bestuurder(s). Zoals met een training, OPTI-CONDUITE laten alle aspecten van de werking, de motor en de bestuurder aanbod komen. De teamleiders zijn er zeker van dat de KUHN armklepelmaaiers door de bestuurders optimaal en veilig bediend worden.

KUHN PACKS, omgaan met het onverwachte! Voor het onderhoud van de hydraulische componenten zijn speciale pakketten samengesteld een met olie en filters, een pakket met essentiële onderdelen die blootgesteld worden aan veel stress of een pakket waar u de machine weer zo goed als nieuw mee kunt maken. De KUHN PERFORMANCE, SERENITY en PROACTIVE PACKS zijn speciaal ontwikkeld om aan uw verwachtingen te voldoen. * Niet alle LANDSCAPE PRO services zijn in alle landen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw KUHN dealer.

19


Technische gegevens BEWEGINGEN Horizontaal bereik (m) - A Verticaalbereik (m) - B Max. maaihoogte (m) - C Reikwijdte 45° (talud) (m) – D Reikwijdte (m) – E Min. zijdelingsbereik (m) – I Bodemvrijheid onder de hoofdarm (m) – H Zwenkbereik (°) Hoek van de klepelbak (°) Transporthoogte (m) Rotor positie: afstand aankoppelpennen/rotor (mm) - X Afstand hoofdarm/voorzijde klepelbak (mm) Y

PRO-LONGER GII armklepelmaaiers EP 5183 P

EP 5683 P

EP 5683 SP

EP 5783 SPA

5.10 6.33 4.59 3.04 5.19 1.66 1.45 116 240 3.57 -

5.60 6.82 5.03 3.45 5.68 1.62 1.47 116 240 3.87 -

5.60 6.82 5.03 3.45 5.68 1.62 1.47 116 240 3.87 1,058 1,513

5.70 6.74 5.21 3.53 5.83 1.77 1.63 116 240 3.78 1,058 1,513

GEWICHT / VERMOGEN / SNELHEID Machinegewicht (Kg) 1,550 1,575 1,625 1,765 Rotorvermogen (min-1) 1,000 standaard en ECOPILOT 540 min-1 optie Min. trekkervermogen (pk) 100 100 100 100 Min. trekkergewicht (t) 4.5 4.5 4.5 5 TRANSPORTAANKOPPELSYSTEEM Automatische aankoppelstang + 2 stabilisatiestangen met universele aankoppelpennen    Aankoppelplaat    Aankoppelframe    STABI-LINK snelkoppelframe     STABI-LINK snelkoppelframe met montage aan ladder BEDIENING 4-functie joystick met elektr. proportionele bediening     Elektr. bediening zweefstand maaikop     Elektr. bediening hydropneumatische Lift Float     Elektr. bediening twee-draairichtingen van de rotor (gras en hout)     Noodstop     Automatische arm terugslagbeveiliging     Armsteun voor bediening     HYDRAULIEK Luchtgekoelde oliekoeler     Oliekoeler (kW) 21 21 21 21 Oliefilter pers / retour / druk Tankinhoud (l) 80 80 80 80 ROTOR CIRCUIT Rotor pomp type plunjerpomp en motor - gietijzeren behuizing Hydraulisch debiet / druk 112 liter bij 345 bar BEWEGINGSCIRCUIT Bewegingscircuit tandwielpomp - gietijzeren behuizing Hydraulisch debiet / druk 50 liter bij 230 bar MAAIKOP gepatenteerde mechanische aandrijving met 4 opeenvolgende tandwielen in een oliebad Aandrijving maaikop Werkbreedte (m) 1.20 1.20 1.20 1.20 Type en aantal messen op standaard rotor 60 BREDE KUHN Y-klepels aan 14 mm schakels Rotor snelheid (min-1) 2,850 2,850 2,850 2,850 XTREM sensor looprol met afneembare lagers - diameter 140 mm     XTREM sensor looprol met afneembare lagers - diameter 168 mm     EXTRA TOEBEHOREN Frontbescherming klepelbak      Werktuigkoffer (gereedschapskoffer, zeeppompje en box voor logboek, etc.)      Verstelbare beschermkap (voor gebruik in gras)      Houtrotor met 16 T-klepels 360° draaibaar     Takkenschaar 2.20 m      Cirkelzaag     LINK FLOAT hydraulische topstang     Frame gewichten (gewicht: 234 Kg)     Houder voor 2 gevarendriehoeken      Standaard uitvoering

20

 Optie

- Niet beschikbaar


Technische gegevens BEWEGINGEN Horizontaal bereik (m) - A Verticaalbereik (m) - B Max. maaihoogte (m) - C Reikwijdte 45° (talud) (m) – D Reikwijdte (m) – E Min. zijdelingsbereik (m) – I Bodemvrijheid onder de hoofdarm (m) – H Zwenkbereik (°) Hoek van de klepelbak (°) Transporthoogte (m) Rotor positie: afstand aankoppelpennen/rotor (mm) - X Afstand hoofdarm/voorzijde klepelbak (mm) Y

PRO-LONGER GII armklepelmaaiers EP 6183 SPA

EP 5783 LPA

EP 6183 TP

EP 7483 TP

6.10 7.06 5.61 4.03 6.29 1.80 1.71 116 240 3.95 1,058 1,513

5.70 6.82 5.61 3.77 6.02 1.70 1.71 116 240 3.95 2,062 2,517

6.10 7.13 5.48 3.68 6.12 1.31 1.31 116 240 3.78 -

7.40 8.40 6.15 5.09 7.40 1.96 1.41 116 240 3.78 -

GEWICHT / VERMOGEN / SNELHEID Machinegewicht (Kg) 1,795 1,925 1,900 1,950 Rotorvermogen (min-1) 1,000 standaard en ECOPILOT 540 min-1 optie Min. trekkervermogen (pk) 100 100 100 100 Min. trekkergewicht (t) 5 5 5.5 6.5 TRANSPORTAANKOPPELSYSTEEM Automatische aankoppelstang + 2 stabilisatiestangen met universele aankoppelpennen Aankoppelplaat Aankoppelframe STABI-LINK snelkoppelframe  STABI-LINK snelkoppelframe met montage aan ladder    BEDIENING 4-functie joystick met elektr. proportionele bediening     Elektr. bediening zweefstand maaikop     Elektr. bediening hydropneumatische Lift Float     Elektr. bediening twee-draairichtingen van de rotor (gras en hout)     Noodstop     Automatische arm terugslagbeveiliging     Armsteun voor bediening     HYDRAULIEK Luchtgekoelde oliekoeler     Oliekoeler (kW) 21 21 21 21 Oliefilter pers / retour / druk Tankinhoud (l) 80 80 80 80 ROTOR CIRCUIT Rotor pomp type plunjerpomp en motor - gietijzeren behuizing Hydraulisch debiet / druk 112 liter bij 345 bar BEWEGINGSCIRCUIT Bewegingscircuit tandwielpomp - gietijzeren behuizing Hydraulisch debiet / druk 50 liter bij 230 bar 30 liter bij 230 bar 50 liter bij 230 bar MAAIKOP gepatenteerde mechanische aandrijving met 4 opeenvolgende tandwielen in een oliebad Aandrijving maaikop Werkbreedte (m) 1.20 1.20 1.20 1.20 Type en aantal messen op standaard rotor 60 BREDE KUHN Y-klepels aan 14 mm schakels Rotor snelheid (min-1) 2,850 2,850 2,850 2,850 XTREM sensor looprol met afneembare lagers - diameter 140 mm     XTREM sensor looprol met afneembare lagers - diameter 168 mm     EXTRA TOEBEHOREN Frontbescherming klepelbak      Werktuigkoffer (gereedschapskoffer, zeeppompje en box voor logboek, etc)     Verstelbare beschermkap (voor gebruik in gras)      Houtrotor met 16 T-klepels 360° draaibaar     Takkenschaar 2.20 m      Cirkelzaag     LINK FLOAT hydraulische topstang     Frame gewichten (gewicht: 234 Kg)     Houder voor 2 gevarendriehoeken      Standaard uitvoering

 Optie

- Niet beschikbaar

21


KUHN

GROTE SERIE

ALLE KUHN ARMKLEPELMAAIERS! Horizontaal bereik

Hout- en graslandversnipperen

Rotorvermogen

Aanbevolen gebruik

Min. trekker gewicht en vermogen

30 kW (41 pk)

tot 100 uur/jaar

3 ton 70 pk

AGRI-LONGER GII

33 kW (45 pk)

tot 250 uur/jaar

3.5 ton 70 pk

AGRI-LONGER GII

37 kW (51 pk)

tot 500 uur/jaar

4 tot 4.5 ton 80 pk

POLY-LONGER

41 kW (57 pk)

tot 800 uur/jaar

4 tot 5 ton 80 tot 90 pk

MULTI-LONGER GII

59 kW (80 pk)

tot 1500 uur/jaar

4.5 tot 6.5 ton 100 tot 120 pk

PRO-LONGER GII

Universele rotor voor Gemengede rotor Houtrotor voor hout Ø hout Ø < 3 cm voor hout Ø < 5 cm < 10 cm

Model

4.20 m 4.70 m 4.70 m

5.00 m 6.00 m

5.00 m

5.00 m 5.50 m 5.70 m

5.10 m 5.60 m 5.70 m 6.10 m 7.40 m

22


Modellen Bediening

Zwenkbereik

Enkelvoudig scharnierend (Compass)

Parallelogram

OPTIview licht naar voren gebogen arm

Recht arm

OPTIview licht naar voren gebogen arm

EP 5050 PA

EP 5050 SPA

Rechte arm

Teleflex bediening (T)

T 4245 M

Teleflex bediening (T)

T 4745 M

Electr. joystick bediening (E)

E 4745 M

Teleflex bediening (T)

Elektr./hydr. joystick (HE)

T 5045 P HE 5045 P T 6045 P HE 6045 P

4-functie elektr. proportionele joystick (EP)

EP 5050 P

Elektr./hydr. joystick (HE) Teleflex bediening (T)

Telescopische arm

EP 5050 SP

Gebogen arm

EP 5057 P 4-functie elektr. proportionele joystick (EP)

EP 5557 P

EP 5557 SP EP 5757 SPA

EP 5183 P EP 5683 P

EP 5683 SP

4-functie elektr. proportionele joystick (EP)

EP 5783 SPA EP 6183 TP

EP 5783 LPA

EP 6183 SPA

EP 7483 TP

VOOR MEER INFORMATIE: Website

www.kuhn.com

23


KUHN

LANDSCHAPSONDERHOUD

COMPLETE SERIE VOOR

1

2

3

4

5

6

1. Klepelmaaiers van 1.61 tot 2.49 m - 2. Professionele klepelmaaiers voor in de wegbermen van 1.60 tot 2.30 m achter- of frontaanbouw 3. Weidebloter speciaal voor kleine trekkers - 4. Versnipperaars voor compact trekkers van 1.75 to 2.10 m 5. Zout/zand strooiers - 6. Serie spuiten voor groenonderhoud.

KUHN PARTI ONDERDELEN DIE DE TAND DES TIJDS DOORSTAAN De gieterijen, de smederij en ultramoderne productie-installaties van KUHN staan borg voor de vervaardiging van reserveonderdelen die de tand des tijds doorstaan. U kunt echt vertrouwen op onze knowhow en originele onderdelen. Als klant van KUHN bent u verzekerd van snelle en betrouwbare oplossingen als reparaties nodig zijn, dankzij de technische ondersteuning en logistieke dienstverlening van KUHN PARTS in samenwerking met de erkende KUHN-dealer het dichtst bij u in de buurt.

Door volgende website te bezoeken kunt u onder andere de meest dichtbij zijnde geautoriseerde KUHN-dealer vinden:

www.kuhn.com

Uw KUHN dealer

BELGIË - PACKO NV 8210 Zedelgem (050/25 00 10) - 5590 Ciney (083/61 14 74) www.packo.be – info@packo.be NEDERLAND - REESINK TECHNISCHE HANDEL BV Woudhuizermark 79 - Postbus 200, NL - 7300 AE APELDOORN Telefoon: 0575 - 599469 - Telefax: 0575 - 599451 www.rth.nl - info@rth.reesink.nl In de landen van de Europese Unie voldoen onze machines aan de EU-machinerichtlijn. Om specifieke machineonderdelen beter te kunnen laten zien, zijn in de afbeeldingen op onze folders, bepaalde beschermingsdelen weggelaten. Deze delen moeten volgens de voorschriften in de montage- en gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. Alle machines worden volgens de in het desbetreffende land geldende voorschriften van de vereiste veiligheidsvoorzieningen voorzien. Wij behouden ons het recht voor om veranderingen ter verbetering van de machines door te voeren. De in deze folder afgebeelde machines en toebehoren kunnen door minimaal één patent en / of als gedeponeerd model beschermd zijn. Geregistreerd(e) merk(en).

www.kuhn.com

U vindt KUHN ook op

To protect the environment, this brochure is printed on chlorine-free paper / Printed in France - A72724 NL - 04/19

GROEN- EN LANDSCHAPSONDERHOUD: