Page 1

Fronttank - kouterbalk

TF 1500 / BTF / BTFR www.kuhn.com

be strong, be KUHN


TF 1500

BTF

BTFR

NOG MEER HECTARES! EEN VEELZIJDIGE EN FLEXIBELE ZAAIMACHINE De TF 1500 is een hoge capaciteitsmachine voor het doseren van kunstmest of zaaizaad in combinatie met de diverse machines van KUHN.

DE OPLOSSING OM ZAAIEN EN BEMESTEN TE KUNNEN COMBINEREN Of u nu akkerbouwer, werktuigencoรถperatie of loonwerker bent: uw belangrijkste doel is het verhogen van de productiviteit. Een eerste kunstmestgift aan een gewas verhoogt de opbrengst.

HOOGWAARDIGE ZAAIRESULTATEN Een uniforme gewas opkomst wordt onder andere bereikt door zaaiomstandigheden. Uniforme zaaidiepte en goed contact van het zaad met de bodem zijn de belangrijkste vereisten voor een egale en krachtige ontwikkeling van het gewas. Met de kouterbalk BTF/BTFR, voorziet KUHN in een oplossing voor snel en perfect zaaien.

KUHN fronttank en kouterbalk: Transportbreedte (m) TF 1500

2,50

Aankoppelframe (l)

1500 (2000 met opzetrand)

Aankoppelframe aankoppelframe met gewichten of aankoppelframe met bandenpakker

Werkbreedte (m)

Aantal rijen

Type kouter

BTF 302-452

3,00 - 4,50

20 - 36

Schaarkouter

BTFR 402-502

4,00 - 5,00

27 - 40

Schaarkouter

BTF 3000-4000

3,00 - 4,00

20 - 32

SEEDFLEX

BTFR 4000-5000

4,00 - 5,00

27 - 40

SEEDFLEX

3


1

BESPARING

EEN FRONTTANK…

VELE MOGELIJKHEDEN! De veelzijdigheid van de KUHN fronttank TF 1500, maakt deze bijzonder geschikt voor grote landbouwbedrijven, werktuigcoöperaties en loonbedrijven. De fronttank TF 1500 kan gebruikt worden voor het zaaien in combinatie met BTF/BTFR kouterbalk, daarnaast voor de toediening van kunstmest met de precisiezaaimachines of in combinatie met de KUHN strokenbewerkingsmachine STRIGER.

DE FRONTTANK VOOR ZAAD

DE FRONTTANK VOOR KUNSTMEST

In combinatie met de KUHN kouterbalk BTF en BTFR maakt de TF 1500 het mogelijk een maximaal aantal hectares te zaaien (maximaal 2000l incl. opzetrand).

Als kunstmesttank zorgt de TF 1500 voor gelijktijdige bemesting samen met de MAXIMA 2 of PLANTER 3 precisie zaaimachine. Door middel van de kunstmest wordt de groei van het gewas gestimuleerd. In combinatie met de KUHN strip-till strokenbewerkingsmachine STRIGER wordt ook een werkgang bespaart.

4


KUNSTMEST EN ZAAD

EEN COMPLETE OPLOSSING Gewassen, zoals met name mais, profiteren van een startgift van kunstmest aan het begin van de groei. Mogelijk wordt een extra opbrengst van 1 ton droge stof per hectare behaald. Het combineren van zaaien en bemesten biedt nog meer voordelen.

+ BESPARING

= WERKKWALITEIT

U BESPAART KUNSTMEST EN BRANDSTOF Door het combineren van zaaien en kunstmestgift reduceert u het aantal bewerkingen en daarmee het brandstof verbruik. Door nauwkeurig toedienen van kunstmest wordt deze beter benut en gelijktijdig het kunstmestverbruik verlaagt.

GOEDE BEMESTING VAN DE KIEMPLANT HEEFT ALS GEVOLG:

- Een uniforme ontwikkeling van het gewas, waardoor de gewasbescherming gemakkelijker uit te voeren is. - Minder onkruiddruk, door snellere ontwikkeling van het gewas - Snelle groeistart.

Startmeststof = Verhoging van de Opbrengst droge stof tot 1 ton / ha of 600 kg / ha bij mais Bron: Les Culturales (2011)

5


TF 1500

FRONT FRONTTANK HOPPER

VERHOOG UW PRESTATIES

Perfect uitgebalanceerde combinatie. Met de inhoud van 1500 liter voor het basismodel en een breedte van slechts 2,50 m is deze compacte fronttank zeer productief en eenvoudig te bedienen. De verbeterde balans tussen de voor en achter as maakt met manoeuvreren eenvoudiger en verlaagt de bodemdruk.

Een compacte tank met een grote inhoud. De TF 1500 is geschikt tot 2000 liter zaaigoed of kunstmest. U bespaart tijd omdat u met een volle tank tot wel 10 hectare tarwe kunt zaaien. De lage vulhoogte (1,35 m) zorgt voor het eenvoudig en gemakkelijk vullen van de tank.

6

MODULAIRE AANBOUW MET VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN: een aankoppelframe met gewichten of met een ge誰ntegreerde bandenpakker, zodat u onder verschillende omstandigheden uit de voeten kunt. Er is nog een extra set gewichten bij te leveren, zich goed aan de werkomstandigheden kunt aanpassen.


COMFORT

EEN INTELLIGENT SYSTEEM Met de Quantron-S wordt het zaaien compleet elektronisch bewaakt en precies aangestuurd. De bediening bevat de volgende functies: - Elektronische controle van de hoeveelheid, - Automatische hoeveelheidsverstelling, handmatig of automatisch via GPS, - Voordosering voor het vermijden van zaaifouten op de kopakker, - Opslag mogelijkheden van 200 percelen met zaai instellingen, - hectareteller, - symmetrische en asymmetrische rijspoorschakeling met 2 tot 12 rijsporen bij vooropkomst markering of bij markeurs.

EENVOUDIG AANKOPPELFRAME Er kan een eenvoudig aankoppelframe gebruikt worden (zonder bandenpakker) voor het aankoppelen van de fronttank. Standaard uitgevoerd met 200 kg frontgewichten. Voor dit aankoppelframe wordt gekozen als de grond niet aangedrukt moet worden tussen de trekkerwielen. Voor meer efficiëntie, kunnen extra gewichten tot 1200 kg aan het aankoppelframe aangebracht worden.

COMFORT

VOORTREFFELIJKE PRECISIE VAN DE DOSERING De Fronttank TF 1500 is uitgevoerd met een VENTA-doseersysteem, die bekent staat om zijn eenvoud en precisie. Met het schuifradsysteem kunnen zaaihoeveelheden van 1 tot 430 kg/ha onafhankelijk van de bodemomstandigheden gezaaid worden - instelbaar zonder gebruik van gereedschap of demontage van onderdelen. De elektrische aandrijving van de dosering is betrouwbaar en werkt zeer nauwkeurig ook bij hoge rijsnelheden.

AANKOPPELFRAME MET GEÏNTEGREERDE BANDENPAKKER In dit frame zijn 4 meesturende wielen Ø 700 mm geïntegreerd, die als volgt werken: - De grond tussen de trekkerwielen wordt aangedrukt, dit is gunstig voor het contact tussen het zaad en de grond. - Voor ontlasting van de vooras van de trekker Omdat de wielen onder de fronttank gemonteerd zijn heeft de fronttank compacte afmetingen. Voor extra balans, kunnen extra gewichten tot 800 kg aan het frame aangebracht worden. 7


BTF / BTFR

STARRE EN OPKLAPBARE KOUTERBALK

EN SLAGVAARDIGE COMBINATIE

COMFORT

SEEDFLEX- COMFORTABELER BESTAAT NIET! Door de centrale verstelling van de zaaidiepte kan de machine snel en eenvoudig aan ieder zaadsoort aangepast worden. WERKKWALITEIT

PRECIES EN SNEL ZAAIEN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN - Afstand tussen de scharen is 35 cm. - De hoge schaardruk zorgt voor een buitengewone stabiliteit van de zaaielementen. - De aandrukrollen zorgen voor een constante zaaidiepte in iedere rij en drukken het zaaizaad in de grond aan, waardoor een snelle en sterke plant ontwikkeling gegarandeerd is. - De minimale hoek van de zaaischijven zorgt voor minimale grondverplaatsing en een perfecte sluiting van de zaairijen, zelfs bij hoge rijsnelheden. BESPARING

NAGENOEG ONDERHOUDSVRIJ, ZELFS BIJ INTENSIEF GEBRUIK - Door de in verstek geplaatste zaaischijven, wordt de zaairij goed geopend. Zelfs na vele zaaiuren is de overlapping van de zaaischijven nog steeds perfect. - Door het ingenieuze ontwerp en gebruik van kwaliteitsstaal zijn de draaipunten en het parallellogram volledig onderhoudsvrij.

8


De nieuwe starre kouterbalk BTF en de opklapbare kouterbalk BTFR kunnen zowel bij minimale grondbewerking als bij geploegde grond ingezet worden. EEN SLAGVAARDIGE COMBINATIE In combinatie met de fronttank wordt de belasting op de achteras van de trekker verminderd en zorgt voor een gunstige verdeling van het gewicht. De SEEDFLEX-zaaischijven of schaarkouters zorgen voor een uitstekende zaaikwaliteit

1

2

VEEL RUIMTE TUSSEN DE ELEMENTEN De kouterbalk is aan de rotorkopeg verbonden met 2 dubbelwerkende cilinders, voor het uitheffen. - Vereenvoudigd het draaien op de kopakker. - Grondbewerking zonder zaaimachine. - Zaaikouterbalk is eenvoudig te demonteren om vervangen te worden door bijv. een precisiezaaimachine.

EENVOUDIGE INSTELLING VAN DE SCHAARDRUK EN DE ZAAIDIEPTE

1 De schaardruk instelling is eenvoudig te wijzigen door de hefinrichting verder of minder ver te laten zakken door instelling van het afslagventiel op de hefcilinders (SEEDFLEX kouterbalk). 2 De gewenste zaaidiepte wordt ingesteld door de topstang tussen de hefinrichting en de kouterbalk te verstellen.

9


TF 1500 BTF BTFR

MEERVOORDELEN 1

COMPACT TIJDENS TRANSPORT

SNELSLUITING AAN DE MACHINE

De fronttank TF 1500 heeft een transportbreedte van 2,50 m. Dit is gunstig tijdens transport op de weg.

Tijd is geld, de fronttank kan eenvoudig af- en aangekoppeld worden. De fronttank kan eenvoudig weggezet worden op de steunpoten.

STRIGER

STRIP-TILL

STROKENBEWERKING IS DE TOEKOMST! STRIGER, het strip-till concept van KUHN: bij deze nieuwe strokenbewerkingsmachine, wordt alleen de zaairij bewerkt. Het bodemleven wordt behouden en minder bodemerosie omdat tot 80% minder oppervlak bewerkt wordt. In combinatie met de TF 1500 kan gelijktijdig met de grondbewerking kunstmest toegediend worden.

MAXIMA 2

PRECISIE ZAAIMACHINE

GROTE PRESICIE!

10

Inzet van de Fronttank TF 1500 bij een precisiezaaimachine MAXIMA 2 voor gelijktijdige bemesting en een hoogwaardige zaaikwaliteit. Deze combinatie voldoet aan al uw wensen: - Nauwkeurige plaatsing van het zaad in de rij en de zaaidiepte onder alle omstandigheden. - Maximaal bedieningscomfort voor het gebruik van de combinatie, - Ruime keus aan toebehoren om de combinatie aan te passen aan de diverse omstandigheden.


Technische gegevens TF 1500 Transportbreedte (m)

2,50

Inhoud van de voorraadtank (l)

1500 / 2000 met opzetrand Aankoppelframe (met 200 kg gewichten) Aankoppelframe met geĂŻntegreerde bandenpakker

Aanbouw van de tank Gewicht van het aankoppelframe (kg) Aankoppelframe

300

Aankoppelframe met bandenpakker Vulhoogte gemeten vanaf de bodem / vanaf de trap p (m)

340 1,25 - 1,35 Quantron-S: rijspoorschakeling 2 x 2 rijen, zaaddosering, opslag mogelijkheden voor zaadsoorten, hoeveelheidsverstelling, bewaking minimale hoeveelheid in de voorraadtank, aandrijving van de dosering en ventilatoraandrijving, dag- en hectareteller

Bediening

Technische gegevens BTF 302 - 402 - 452

BTFR 402 - 452 - 502

BTF 3000 - 3500 - 4000

BTFR 4000 - 4500 - 5000

Werkbreedte (m)

3,00 - 4,00 - 4,50

4,00 - 4,50 - 5,00

3,00 - 3,50 - 4,00

4,00 - 4,50 - 5,00

Transportbreedte (m)

3,00 - 4,00 - 4,50

3,00

3,00 - 3,50 - 4,00

3,00

Aantal rijen

24 - 28 of 32 - 36

32 - 36 - 40

24 - 27 - 28 of 32

27/32 - 31 of 36 - 33/40

Rijenafstand (cm)

12,5 - 14,3/12,5 - 12,5

12,5

Hydraulische kouterbalkheffing voor de zaaikouters

Standaard

Zaaielementen

Schaarkouters

SEEDFLEX: afstand tussen de 2 rijen zaaischijven bedraagt 35 cm, in verstek geplaatst

-

Standaard

Dieptevoeringsen aandrukrollen Zaadeg* Markeurs met obstakelbeveiliging

14,3/12,5

Standaard Standaard, verticaal opklappen

Standaard,opklappen naar achter, met obstakelbeveiliging en geveerde schijven

Standaard, verticaal opklappen

Standaard, opklappen naar achter, met obstakelbeveiliging en geveerde schijven

*De uitvoering van de serie – en extra uitvoering kan van land tot land verschillend zijn.

SEEDLINER

REGELS OM NAUWKEURIG TE ZAAIEN SEEDLINER

Middels SEEDLINER, helpt KUHN u bij de keuze naar een winstgevende en succesvolle zaai oplossing. Ontdek alle zaaioplossingen op:

www.kuhn-seedliner.com

11


TF 1500

EEN FRONTTANK MEERDERE COMBINATIES! Fronttank

TE COMBINEREN MET TF 1500

BTF/BTFR 302 tot 502 (indien uitgevoerd met QUANTRON-S)

(schaarkouters) BTF/BTFR 3000 tot 5000 (SEEDFLEX) STRIGER MAXIMA 2 PLANTER 3

1

2

3

4

5

6

7

8

1. Mechanisch 2. Met fronttank 3. Gedragen 4. Getrokken pneumatisch 5. Gedragen minimale grondbewerking 6. Getrokken minimale grondbewerking 7. Getrokken geen grondbewerking 8. Precisie

Door de volgende website te bezoeken kunt u onder andere de meest dichtbij zijnde geautoriseerde KUHN-dealer vinden:

www.rth.nl / www.packo.be Uw dealer:

www.kuhn.com

KUHN S.A. 4 Impasse des Fabriques - BP 50060 F-67706 Saverne CEDEX - FRANCE PACKO AGRI 8210 Zedelgem - Tel.: (050) 25 00 10 5590 Ciney - Tel.: (083) 61 14 74 www.packo.be - BELGIE REESINK TECHNISCHE HANDEL bv Woudhuizermark 79 - Postbus 200, NL - 7300 AE APELDOORN Telefoon:0575 - 599469 - Telefax: 0575 - 599451 E-mail: info@rth.reesink.nl - www.rth.nl Er zijn machines met een hoog eigen gewicht. Let daarom op het totale gewicht van de combinatie, het hefvermogen van de trekker en de maximale aslast. De belasting van de vooras moet altijd minimaal 20% van het gewicht van de trekker bedragen. In de landen van de Europese Unie voldoen onze machines aan de EU-machinerichtlijn. Om specifieke machineonderdelen beter te kunnen laten zien, zijn in de afbeeldingen op onze folders, bepaalde beschermingsdelen weggelaten. Deze delen moeten volgens de voorschriften in de montage- en gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. Alle machines worden volgens de in het desbetreffende land geldende voorschriften van de vereiste veiligheidsvoorzieningen voorzien. Wij behouden ons het recht voor om veranderingen ter verbetering van de machines door te voeren. De in deze folder afgebeelde machines en toebehoren kunnen door minimaal ĂŠĂŠn patent en / of als gedeponeerd model beschermd zijn. Geregistreerd(e) merk(en) in een of meerdere landen.

U vindt KUHN ook op

Om het milieu te sparen, gebruiken wij uitsluitend chloorvrij papier / Printed in France - 920 525 NL - 04.13 - Copyright 2013 KUHN

Bekijk het meest complete zaaimachine programma

920 525 tf 1500 btf btfr nl  
920 525 tf 1500 btf btfr nl