Page 1

HRB

GRONDBEWERKING OP MAAT!


HRB

ROTORKOPEGGEN HRB 102 D - HRB 103 D

KUHN rotorkopeggen zorgen voor een perfecte zaaibedbereiding • U krijgt een zaaibedstructuur, die het ontkiemen van het zaaizaad en de verdere ontwikkeling van de jonge planten optimaal stimuleert - en daarvan hangt uiteindelijk het oogstresultaat af, • Een veelzijdig inzetbare rotorkopeg: zaaibedbereiding op geploegd of ongeploegd land, grote capaciteit per uur, groot bedieningscomfort en daardoor een verlaging van de bedrijfskosten, • Door de nauwe contacten met de landbouw krijgen de constructeurs van KUHN ideeën en wensen uit de praktijk voor zinvolle verdere ontwikkelingen en verbeteringen. Lange levensduur en minimalisering van de onderhoudskosten staan daarbij op de voorgrond.

KUHN biedt u oplossingen voor de grondbewerking, die aan uw wensen voldoen:

Kosten Kos tenbes bespar p ing par g

Praktijk Prakti j jk g ich ger ichtt


www.kuhn-seedliner.com www.kuhn.com

Comfor Com fortab tabel el / Gebruiksv Gebrui ksvrie riende ndelij lijjk

Advies Adv ies en ondersteu onders teunin ning g

Betrou Bet rouwba wbaarh arheid eid en ser servic vice e

SEEDLINER


HRB 252 - 302 D

ROTORKOPEGGEN

Duurzaam en efficiënt De HRB 102 rotorkopeggen hebben zich in de praktijk bij duizenden eindgebruikers reeds bewezen. De gebruikers zijn met de betrouwbaarheid, capaciteit, kwaliteit en stabiliteit van deze rotorkopeggen zeer tevreden. Al deze prestatiekenmerken zijn het resultaat van jarenlange ervaring, welke KUHN op het gebied van de aangedreven grondbewerking heeft opgedaan. De gebruiker wordt een rotorkopeg geleverd, welke normaal alleen wordt aangetroffen bij modellen van de allerhoogste prestatieklasse. Daartoe behoort: • Geen compromissen in de gebruikskwaliteit; • Gemakkelijke instelling voor de aanpassing aan de verschillende gebruiksmogelijkheden; • Minimale onderhoudskosten; • Grote bedrijfszekerheid en lange levensduur voor een jarenlang zorgeloos gebruik.

Duplex aandrijving om de zwaarste bodemomstandigheden de baas te kunnen - Door omsteek - en verwisselbare tandwielen kunt u de rotorsnelheid snel aan de betreffende gebruikssituatie aanpassen: harde of vochtige grondsoort - de kruimelstructuur is altijd ideaal. - De gehele aandrijving is standaard door een slipkoppeling of op verzoek door middel van een nokkenslipkoppeling (a) beveiligd. Een doorlopende aanfdrijfas behoort bij alle KUHN rotorkopeggen tot de standaard uitvoering.

3


www.kuhn.com

Hoog draagvermogen onder alle omstandigheden De aanbouwbok is van gegoten en gelast staal: het hoogste belastbaar vermogen voor een perfecte grondbewerking.

4

Voor een perfecte bewerking - Door de speciaal gevormde zijplaten wordt de grondstroom goed begeleid en wordt damvorming voorkomen. - De zijplaten zijn bevestigd aan de steunarmen van de achterrol en daardoor volgen deze platen alle bewegingen van de achterrol.


HRB 303 D - 353 DN - 403 D Geen probleem om capaciteit te halen

5

Tijdens de ontwikkeling van de KUHN HR 103 rotorkopegserie is bijzondere aandacht geschonken aan 4 criteria‘s: • Perfecte zaaibedbereiding; • Eenvoudige instelmogelijkheden en toebehoren voor een snelle en moeiteloze aanpassing aan de verschillende omstandigheden; • Minimale onderhoudskosten; • Grote bedrijfszekerheid en lange levensduur voor een jarenlang en probleemloos gebruik.

Stabiel en hoge weerstand tegen vervorming - De aankoppeling aan de voorzijde bestaat uit een rechthoekige buis - De ophanging en de 3-punt aanbouwbok van veredelt staal, met geborgde assen. Bij het model HRB 403 is de aanbouwbok met een brede grondplaat en 2 extra verstevigingsprofielen op de rotorkopeg bevestigd.

ROTORKOPEGGEN


www.kuhn.com

In overeenstemming met de grondsoort en de trekker De tandwielen zijn verwisselbaar, zodat een snelle aanpassing van het rotortoerental mogelijk is. Of de grond nu hard of vochtig is, de verkruimeling is altijd perfect. Door het naar achteren plaatsen van de Duplex aandrijving, kan de rotorkopeg probleemloos achter verschillende trekkers gebouwd worden. De aandrijving is door een nokkenslipkoppeling beveiligd.

Eerste klas concept De lagering van de HRB 103 rotorkopeg bevindt zich in een rechthoekig lagerhuis, die gelijktijdig de tandwielbak aan de onderzijde beschermen en extra versterken.

Rotorkopeg HR 303 D en HR 403 D

6


HRB 102 D - 103 D

ROTORKOPEGGEN

Bewezen sterktes

a

1 2

3

b c

4

5 6

7

7

1 Kwalitatief hoogwaardig, onderhoudsvrije, stalen aandrijfbak: 8 mm dikke wanden van hoogwaardig staal geven de rotorkopeg een uitstekende vormvastheid. De tandwielen draaien in vloeibaar vet en zijn daardoor absoluut onderhoudsvrij.

2 Geen hefboomwerking op de lagers: de tandwielen zijn van gegoten staal, van onderen afgerond en zo worden de bij de aandrijving optredende krachten direct en zonder hefboomwerking door de lagers (a) opgenomen. De grote doorsnede van de tandwielen en de verbinding tussen tandwiel en aandrijfas met een lang en fijn profiel (b) staan een probleemloze overdracht van de zwaarste draaimomenten toe.

3 Onderhoudsvrije kegelrollenlagers: grote kegelrollenlagers, die door een afstandsring (c) voorgespannen zijn en perfect in de ééndelige, vormvaste lagerhuizen uitgericht zijn, zorgen voor een gelijkmatig contact van de kegelrollagers. Nastellen is niet nodig!

4 Perfecte lagerzitting, beschermd door de aandrijfbak: lagerschalen van dikwandig gietstaal (18 mm rondprofiel bij de HRB 102 en 22 mm rechthoekig profiel bij de HRB 103) zorgen voor een perfecte zitting van de lagers en beschermen het frame tegen slijtage en vervorming.

5 Geen speling op de assen: het steekasprofiel van de rotoraandrijfas wordt koud opgewalst (en niet gefreesd). Er ontstaat een perfecte verbinding met de aandrijfas, omdat de tandhouder conisch op de as is bevestigd (KUHN-PATENT). Met dit profiel treedt er geen speling op.

6 Ovale tandhouders: er kunnen geen stenen tussen tandhouders vastklemmen. De stenen en ook oogstresten worden probleemloos verder getransporteerd.

7 Stoot- en slijtvaste tanden door gebruik van hoogwaardig materiaal: 14 mm sterke en 280 mm lange, met bouten bevestigde tanden bij de HRB 102 evenals tanden met het FAST-FIT-snelwisselsysteem, 16 mm dik, 310 mm lang en gehard bij de HRB 103. Ook als geharde tanden in de DURAKUHN uitvoering verkrijgbaar.


www.kuhn.com

Meer efficiëntie Met snelwisselbare tanden FAST FIT: een aanzienlijke tijdwinst

Tandensnelwisselsysteem FAST-FIT

Perfecte vormgeving tot in het kleinste detail

De rotorkopeggen uit de serie 103 zijn standaard uitgevoerd met dit tandensnelwisselsysteem. In enkele minuten is een complete set tanden verwisseld.

De tanden worden in een conisch gevormde houder gestoken. In combinatie met de rechthoekige vlakke doorsnede van de tanden ontstaat een elastische verbinding volgens het bladveerprincipe: een garantie voor de hoogst mogelijke en langdurigste belasting.

Absoluut betrouwbare bevestiging van de tanden De tanden worden door een verbindingsdeel van gesmeed staal in de tandhouder vastgehouden.

Montage van de tanden: snel en betrouwbaar De tanden worden vastgezet met speciale borgveren, die gemakkelijk bereikbaar, onder de tandhouders zijn aangebracht. Afscherming op de tandhouder voorkomt dat de klapstekker door vreemde voorwerpen wordt beschadigd en haar functie verliest.

Het behalen van rendement begint bij de grondbewerking

De tandwielkast is voor grondbewerking ontworpen

Een optimaal zaaibed geeft uw planten een goede start

De aandrijfbak, lagerhuizen en tandhouders vormen een zeer compacte en robuuste eenheid. De kleine afstand tussen de aandrijfbak en de tandhouders zorgt ervoor: - Dat zich hier geen stenen vastklemmen - Dat de totale grondstroom door de tanden bewerkt wordt

Een optimaal bereid zaaibed met een fijne kruimelstructuur, dankzij de speciale gedraaide en gebogen vorm van de HR tanden. Ze zorgen voor een grovere verkruimeling aan de oppervlakte en fijnere gronddeeltjes rondom de zaadkorrel. Gelijkmatige bewerking garandeerd een gelijkmatige opkomst van het gewas.

8


HRB 102 D - HRB 103 D

ROTORKOPEGGEN

Een rol voor uw omstandigheden In droge, niet kleverige gronden zonder zaaimachine

Kooirollen

Maxi-kooirollen

- 2,00 tot 3,00 m - diameter 390 mm - ter vermindering van het verstoppingsgevaar kunnen de uitneembare stangen verwijderd worden - gering onderhoud

- diameter 520 mm - bijzonder geringe rolweerstand - door de grote diameter is er weinig kans op vollopen. - gering onderhoud

In siltige of kleverige kleigronden

Pakkerrol PK 2 - diameter 485 mm pakkerrol, diameter 515 mm PK2 - perfect aangedrukt zaaibed met een bovenlaag die voldoende los en ďŹ jn wordt gehouden

In lichte of lemige klei gronden

Maxi-pakkerrol - diameter 535 mm - bijzonder lage rolweerstand en minderde vermogensbehoefte - hoge prestaties - standaard met geharde afstrijkers

9

Voor een nauwkeurige verdichting van iedere zaairij - De zaairijen hebben een gelijkmatige diepte die zorgen voor een gelijkmatige gewasopkomst. - Het aandrukken van de zaairijen ondersteunen de kapilaire werking van de bodem.

Steelliner rol - Verbeterd verkruimelend vermogen op droge en harde grond. - Goede bodemstructuur zelfs onder moeilijke en natte omstandigheden.

- De aangedrukte bodem bevordert het contact tussen de bodem en het zaad, zodat de ontwikkeling van planten essentieel verbeterd is.

Packliner rol - Zeer grote diameter: 592 mm. - Goede toedekking van het zaad mogelijk, zelfs onder zware omstandigheden. - Zeer geschikt voor gebruik op lichte en kleigronden


www.kuhn.com

COMBILINER: zaaicombinaties voor iedere situatie Door het grote aanbod van KUHN-zaaicombinaties is er voor iedere situatie een oplossing. De bijzondere pluspunten: efficiĂŤnt en effectief flexibel in gebruik Standaard aankoppeling van een zaaimachine

betrouwbaar compacte bouwwijze

5

regels om nauwkeurig te zaaien

Hydraulische hefinrichting voor een zaaimachine

10 Zaaidi Zaa idi d ept eptee

Manage Man agemen age mentt men van ge gewas wasres was resstenn

Zaa idiicht Zaa htthei heidd en veer erdel rdel elling

Zaaigo Zaa igoed/ igo ed/ bboddemc em ont ontact act

Zaaicombinatie met mechanische zaaimachine (INTEGRA / SITERA)

Bew ew wort rteli rt tel eling eeli lilinngg

Zaaicombinatie met fronttank en kouterbalk (TF 1500 / BTF / BTFR)

Informeer bij u dealer naar de mogelijkheden van bodembewerking en zaaimachines. KUHN ondersteunt met Seedliner voor meer tijdens het zaaien en hogere opbrengsten. Voor meer informatie gaat u naar: www.kuhn-seedliner.com

Zaaicombinatie met pneumatische zaaimachine (VENTA EC/LC)


HRB 252 D

HRB 302 D

HRB 303 D

HRB 353 DN

HRB 403 D

Werkbreedte (m)

2,50

3,00

3,00

3,44

4,00

Transportbreedte (m)

2,60

3,08

3,08

3,50

4,11

37/50

44/60

44/60

51/70

59/80

TECHNISCHE GEGEVENS

Min. benodigd vermogen (kW/pk) Max. toelaatbaar trekkervermogen bij: 1000 min-1 (kW/pk) 540 min-1 (kW/pk) Aftakastoerental (min-1)

103/140 73/100

118/160 73/100

540* / 750 / 1000

540 / 750 / 1000*

Aandrijving Beveiliging van de aandrijving

DUPLEX standaard: platenslipkoppeling op verzoek: nokkenslipkoppeling

Doorgaande aandrijfas Aantal rotoren

standaard 8

Tandenbevestiging

10

10

met bouten

12

13

FAST-FIT snelwisselsysteem

Werkdiepte (cm)

2 - 20

Aanbouw Gewicht (kg) met kooirol Maxi-kooirol pakkerrol PK 2 Maxi-pakkerrol STEELLINER rol PACKLINER rol

standaard: nokkenslipkoppeling

cat. 2 en 3, met beweeglijke aanbouwgaffels 835 845 1035 -

965 975 1170 1200 1325 -

1075 1085 1280 1310 1435 1475

1300 1290 1525 1575 1725 1775

1405 1380 1650 1700 1860 1910

* af fabriek

Extra toebehoren: nokkenslipkoppeling (HRB 252 en HRB 302 D) - extra sets wisseltandwielen - halfautomatische aankoppling - egalisatieborden voor en achter te monteren - spoorwoelers met veerbeveiliging of breekboutbeveiliging - aanbouwdelen voor zaaimachine (mechanisch of hydraulisch met 2 hefcilinders) - hefbegrenzers voor hydraulische hefinrichting - verlichting en waarschuwingsborden (HRB 252 - 302 - 303).

Met innovatieve KUHN servicepunten* kunt u voordelen en rentabiliteit van uw KUHN machines verder optimaliseren.

Het verschil met KUHN service… - Compleet advies door regelmatig geschoolde en goed geïnformeerde dealers. - Het doel, met u aan uw behoefte de best passende machine uit te kiezen. - Omvangrijke begrijpbare technische documentatie zodat u uw machine het beste leert kennen en het best mogelijke gebruik ervan kan maken. - Een 24 uurs onderdelenservice op 7 dagen inde week en faire onderdelenprijzen. . - Omvangrijke veiligheid met de KUHN garantieverlenging de Online techniek – diagnose en informatie ingang van uw KUHN delers voor snelle hulp bij alle storingen. - KUHN een breed spectrum passende financieringsoplossingen voor ieders behoefte .

* Sommige service mogelijkheden zijn nog niet in alle landen beschikbaar Er zijn machines met een hoog eigen gewicht. Let daarom op het totale gewicht van de combinatie, het hefvermogen van de trekker en de maximale aslast. De belasting van de vooras moet altijd minimaal 20% van het gewicht van de trekker bedragen. In de landen van de Europese Unie voldoen onze machines aan de EU-machinerichtlijn. Om specifieke machineonderdelen beter te kunnen laten zien, zijn in de afbeeldingen op onze folders, bepaalde beschermingsdelen weggelaten. Deze delen moeten volgens de voorschriften in de montage- en gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. Alle machines worden volgens de in het desbetreffende land geldende voorschriften van de vereiste veiligheidsvoorzieningen voorzien. Wij behouden ons het recht voor om veranderingen ter verbetering van de machines door te voeren. De in deze folder afgebeelde machines en toebehoren kunnen door minimaal één patent en / of als gedeponeerd model beschermd zijn. Geregistreerd(e) merk(en) in een of meerdere landen.

UW DEALER:

KUHN S.A. - F 67706 Saverne Cedex www.kuhn.com

8210 Zedelgem Tel.: (050) 25 00 10 5590 Ciney Tel.: (083) 61 14 74 www.packo.be BELGIE

Reesink Technische Handel bv Woudhuizermark 79 Postbus 200, NL - 7300 AE APELDOORN Telefoon : 0575 - 599469 Telefax : 0575 - 599451 E-mail : info@rth.reesink.nl - www.rth.nl

920 500 hrb 102d hrb 103 d nl  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you