FietsvierdaagseKrant_2023_Opmaak

Page 1

Wij heten u van harte welkom!

Tijdens de Fietsvierdaagse De Achterhoek kun je genieten van de mooie natuur en de pittoreske dorpjes en stadjes die deze regio zo bijzonder maken. Er zijn verschillende routes uitgestippeld, variërend van korte en eenvoudige tochten tot langere en uitdagende routes voor de meer ervaren fietsers.

Toeristengidsje!

Heeft u het gratis toeristengidsje van Laren Gelderland al? Hierin vind je onder andere informatie over de lokale horeca en overnachtingsmogelijkheden, waaronder campings, hotels en bed & breakfasts.

Routes

7 11

We fietsen vier dagen door de prachtige Achterhoek en Salland. Alvast een sneak preview van de routes?

Speciale kinderroute!

Op woensdag hebben we een speciale route voor de kleinste beentjes. Deze route is slechts 15 kilometer lang en heeft onderweg leuke activiteiten. Meer hierover op pagina 5.

Muzikaal programma

Er is ook dit jaar geen openingsavond meer. Dat willen we ruimschoots goedmaken met een muzikaal gevarieerd middagprogramma. Meer hierover op pagina 7.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 1
fietsvierdaagsedeachterhoek.nl

Beste fietsliefhebbers,

Het is alweer vijf jaar geleden dat Henk Braakman afscheid nam als voorzitter. De eerste jaren stond achter mijn voorzitterschap: (a.i.). Inderdaad ik zou tijdelijk de kar trekken. Nu ben ik verknocht geraakt aan de Achterhoek en fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’. Een vaste kern van enthousiaste vrijwilligers is ook dit jaar weer van de partij om een geslaagd fietsevenement te organiseren. We bestaan 30 jaar. Dat is een feestje waard.

Veel deelnemers waarderen onze fietsvierdaagse om de prachtige routes door de Achterhoek. Ieder jaar lukt het de routecommissie ons te verrassen met nieuwe routes langs beekjes, houtwallen en mooie vergezichten. Het coulisselandschap is bekend tot ver in het buitenland. Daarnaast wordt onze goede service en de vriendelijkheid van onze vrijwilligers vaak genoemd. Inderdaad, we hebben een fietsreparatieploeg die zelfs onderweg naar je toekomt. Dit geldt ook voor de aanwezige EHBO groep uit Laren.

De jeugdige deelnemers zetten we in het zonnetje met opdrachten onderweg. De kinderfietstocht zit dit jaar vol verrassingen. Onderweg gaan ze langs de pluktuin van Erve Vennekotte en Oosterbrook Zuivel. Bij terugkomst op het evenemententerrein wachten nog meer verrassingen. Jammer genoeg mag ik niet alles verklappen. Natuurlijk mogen de ouders, opa en oma ook mee op speurtocht. Het muzikale middagprogramma biedt een gevarieerd aanbod van muziekgroepen. Iedere middag verwelkomt een koor of muziekgroep de ‘vermoeide’ deelnemers met hun gezang of muziek. Het feestterrein gaan we dit jaar extra gezellig maken zodat jullie na afloop ontspannen een drankje kunnen nemen.

Op het terrein hebben we een groots Achterhoek decor en nemen we foto’s van deelnemers tegen de achtergrond van dit decor. U ontvangt van ons gratis uw jubileumfoto.

We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inbreng en inzet. Ook bedanken we de gemeente Lochem en lokale ondernemers, zonder hun ondersteuning en sponsoring is de fietsvierdaagse niet mogelijk.

Dankzij hun bijdrage zijn er twee fietsherstelbussen, een koelwagen voor de gekoelde dranken en een dagelijkse versnapering bij aanvang van een fietstocht. Ook dit jaar fleurt Tuincentrum Haneveld het terrein op met struiken en boompjes.

We wensen jullie veel leesplezier en natuurlijk tot ziens op de eerste dinsdag in augustus.

Jaap de Boer Voorzitter fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ namens het bestuur en alle vrijwilligers

Colofon: Deze bijlage is een uitgave van Artzet Media in samenwerking met Ovii en in opdracht van Stichting Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ • Acquisitie: Artzet Media

Eindredactie: Stichting Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ • Fotografie: eigen materiaal stichting • Vormgeving: Ovii • Voor informatie over advertenties, klachten over bezorging en alle andere vragen kunt u contact opnemen met Artzet Media, Ovii of rechtstreeks met de verspreiding. De uitgever kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel geleden schade door foutieve vermelding in het blad. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of welke andere wijze dan ook zonder vooraf schriftelijke toestemming van de uitgever.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 3
5 Handige informatie Kinderroute 7 Muzikaal programma 11 Routes dinsdag 13 Routes woensdag 15 Routes donderdag 17 Routes vrijdag 19 Klompenpad Lochem: wandelgemeente 21 Puzzel 23 Toeristische tips van de VVV
Inhoudsopgave

Alvast “opwarmen” voor de Fietsvierdaagse?

Pannenkoekenrit Laren

zondag 30 juli

Een mooie tocht met de fiets of auto en na afloop de gelegenheid om te smullen van een pannenkoek!

40km fietstocht

11km fietstocht voor kinderen

60km autorit

Wat staat er niet op ons kindermenu?!

www.toeristenbelanglaren.nl

VOOR AL UW LASWERK

ALUMINIUM - R.V.S. - STAAL CNC KANTEN EN KNIPPEN CNC AUTOMATISCH ZAGEN DRAAI - EN FREESWERK

Ooldselaan 5B, Laren (Gld) Tel. : (0573) 40 15 00 info@lasbedrijfdijkerman.nl

WWW.LASBEDRIJFDIJKERMAN.NL

Installatiebedrijf

• Elektrische huishoudelijke artikelen

• Radio – T.V. en Witgoed

• Elektra – Waterinstallatie

• Materialen voor de doe het zelver

• Propaan en camping GAZ (ook na sluitingstijd)

Zutphenseweg 6, 7245 BL Laren (GLD) Tel.0573 - 40 14 21

Recreatiepark Feest- en Sfeerlocatie

Het restaurant/zalencentrum is het hele jaar geopend, behalve op maandag.

• AED - BHV - EHBO - Reanimatie

• Kinder EHBO en kinder reanimatie

• Brand- en ontruimingsoefeningen

• Veiligheidsplattegronden

Huurne 6 • 7245 VP Laren (Gld) t. 06 504 16 338 info@mynbhv.nl • mynbhv.nl

Parasol-shop.nl

Kerkendijk 92A

5712EW Someren-Heide

klantenservice@parasol-shop.nl

Camping de Poppe is een heerlijke familiecamping in Twente op de grens van Markelo en Holten. Alles is aanwezig om jouw vakantie onvergetelijk te maken. We zijn open van 1 april tot 1 oktober
GEVAL VAN NOOD?
WITTENBERG V.O.F. WEET U EIGENLIJK WAT U MOET DOEN IN

Handige informatie

De Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ 2023 is een evenement vol met feestelijke verrassingen. Op het terrein staan pagodetenten waar de deelnemers zich kunnen inschrijven en hun stempelkaart, versnapering en routekaart kunnen halen. Tussen de tenten staan sta- en zittafels waar de deelnemers na afloop een drankje kunnen drinken en ondertussen kunnen genieten van het muzikaal middagprogramma.

Heeft u zich nog niet ingeschreven?

Geen probleem!

Inschrijven kan via de website fietsvierdaagsedeachterhoek.nl

Vergeet niet uw inschrijvingsbewijs mee te nemen. Dit scheelt u veel tijd als u uw stempelkaart wilt halen.

Inschrijven kan ook op locatie:

Zondag 30 juli van 10.00 – 16.00 uur

Maandag 31 juli van 10.00 – 16.00 uur

Op deze dagen kunt u terecht in het centrum van Laren Gld. bij de inschrijfstand op het terras van Grand-Cafe Bistrorant ’t Langenbaergh Deventerweg 1.

Deelnemers die zich online al hebben ingeschreven kunnen op deze dagen hun stempelkaart al ophalen. Denk aan uw inschrijvingsbewijs!

Inschrijven tijdens de vierdaagse? Dat kan natuurlijk ook gewoon!

Dagelijks van 08.00 tot 12.00 uur in de tent op het start- en finishterrein aan de Verwoldseweg.

Woensdagochtend 2 augustus:

Wat zijn de kosten eigenlijk?

Deelnamekosten per persoon (ongeacht afstand)

Volwassenen/kinderen (vanaf 13 jaar) € 17,50

Kinderen van 7 t/m 12 jaar € 5,00

Kinderen tot 7 jaar

Dagdeelname, prijzen per persoon

Gratis

Volwassenen/kinderen (vanaf 13 jaar) € 6,00

Kinderen van 7 t/m 12 jaar € 5,00

Kinderen tot 7 jaar

Gratis

U kunt dagelijks starten tussen 08.00 en 12.00 uur. De vrijwilligers zijn tot 17.00 uur op het terrein aanwezig, dat is ook de uiterlijke tijd om te finishen!

Bewaakte fietsenstalling

Reguliere fietsen € 1,50 per fiets per dag. Elektrische fietsen en scootmobielen kunnen hier ook terecht en worden ’s nachts opgeladen. Kosten € 3,00 per fiets per dag. De stalling is open vanaf maandag 31 juli om 15.00 uur.

Gratis parkeren

Op het evenemententerrein Verwoldseweg, achter het start- en finishterrein kunt u gratis parkeren. Bij aankomst staan parkeerregelaars die u naar de juiste plaats wijzen.

Kinderroute van 15 kilometer

Net als voorgaande jaren is er op woensdag speciale aandacht voor onze jongste deelnemers. Dus papa en mama, opa en oma of oppas: stap op de fiets met de kinderen en fiets mee met de route van 15 kilometer!

Allereerst mogen alle kinderen hun fiets versieren, want niets is zo leuk om met een vrolijke fiets op pad te gaan. Wij zullen ervoor zorgen dat er genoeg materiaal aanwezig is, zoals ballonnen en slingers.

Vanaf het terrein fietsen jullie naar Exel en vandaar gaat de route naar Zuivel- en melkveebedrijf Oosterbrook. Je mag kijken bij de koeien en kalfjes en ook mag je van de daar gemaakte zuivelproducten proeven. Hierna fiets je weer verder via landgoed Kranegoor naar Erve Vennekötte. Zij hebben niet alleen een hele mooie tuin waar je misschien wel bloemen mag plukken, maar ze hebben daar ook bijzondere rassen honden, kippen, varkens en schapen. Na deze leuke stop stap je weer op je fiets om weer terug te gaan naar het start- en finishterrein. Daar hebben we nog een paar verrassingen voor de deelnemers maar die gaan we nog niet allemaal verklappen!

Fietsnavigatie

Ook dit jaar stellen wij de routes digitaal beschikbaar als een GPX-bestand. Deze kunt u dan downloaden en op uw fietscomputer zetten. Deze optie is beschikbaar voor deelnemers, die zich vooraf hebben aangemeld (en betaald) om mee te doen aan de fietsvierdaagse: info@fietsvierdaagsedeachterhoek.nl.

Let op: GPX-bestanden worden uiterlijk in de week voorafgaand aan de vierdaagse verstuurd. Na 29 juli kunnen we helaas géén bestanden meer versturen!

Bij inschrijving via de website kunt u dit kenbaar maken bij het invullen van het formulier. Bent u dit vergeten stuur dan tijdig een email. In deze mail vermeldt u de volgende gegevens:

1. Route afstand/ km,

2. Uw voor- achternaam bij inschrijving

3. E-mailadres waar de route naartoe gestuurd moet worden.

Natuurlijk ontvangt u ’s morgens bij de start ook de papieren route met de toeristische informatie.

Noteer dus alvast in je agenda: woensdagochtend 2 augustus. Inschrijven kan vanaf 09.00 uur en starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 5

Wij maken er werk van!

Zit jij nog lekker? Of zoek jij...

...een (nieuwe) baan?

...vakantiewerk?

Door Achterhoekers, voor Achterhoekers!

...een tijdelijke (bij)baan?

...een baan om alvast werkervaring op te doen?

Stap op de fiets naar: Aalten | Doetinchem | ‘s-Heerenberg | Lichtenvoorde | Lochem | Wehl | Zutphen

Muziek & Sfeer

Het muzikale middagprogramma bestaat deze editie niet alleen uit oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Iedere middag hebben wij andere artiesten geboekt; de optredens starten rond 13.30 uur en eindigen rond 15.30 uur.

Dinsdagmiddag 1 augustus

Shantykoor Op Koers - Gorssel – Eefde

'Op Koers’ is een koor van ca. 30 mannen die met veel plezier liedjes zingen over de zee, het ruige leven op de schepen, woeste stormen, schepen die in de golven ten onder gaan, afscheid nemen in de haven, heimwee naar huis en haard, de liefde voor de zee, drank, de vrouwen die thuis wachten op hun mannen en het vermaak in de havens.

Ze vullen dit aan met andere liedjes die passen in de klankkleur en sfeer van het koor. En dat allemaal meestal 2- en soms 3-stemmig. Het koor wordt daarbij begeleid door twee muzikanten met een accordeon en twee gitaristen.

Woensdagmiddag 2 augustus

Efkes Anders Barchem

Het koor bestaat 15 jaar, is een gemengd koor en zingt voornamelijk Nederlandse liedjes, maar ook Duits-, Engels- en Franstalige liedjes. Ze treden vaak op bij feesten en partijen en voor verzorgingshuizen. Zij oefenen elke maandagavond bij de Heksenlaak in Barchem. De oefenavond begint om om19.30 uur tot 21.30 uur. Het koor is nog op zoek naar heren die een gezellig deuntje kunnen of willen zingen.

Donderdagmiddag

3 augustus

The Neighboursisters - Gorssel

Het duo, bestaande uit Gerda en Pauline, treedt al jaren achtereen met veel succes op. Waar zij worden uitgenodigd, brengen zij warmte en gezelligheid en zij zorgen ervoor dat iedereen zingend, swingend en ook nog een paar jaar jonger weer naar huis gaat. Het duo houdt van interactie met het publiek! Zij beleven zelf enorm veel plezier aan hun optredens en dat stralen zij ook uit. Het belooft een feest van herkenning te worden.

Vrijdagmiddag 4 augustus

Matrozenkoor Apeldoorn

Het koor treedt regelmatig op tijdens verschillende festiviteiten zoals: oranje- feesten, jaarmarkten, braderieën en in diverse instellingen b.v. verpleeghuizen en woon-zorgcentra. Ook op familiefeesten kan het koor voor u optreden. Het doel is om door middel van zang en muziek gelden bijeen te brengen voor goede doelen, die lokaal gebonden zijn (regio Apeldoorn), sociaal/maatschappelijk van karakter zijn, kleinschalig en behoeftig.

Gratis toeristengidsje

Het tweede toeristengidsje van Laren is uit. En ook deze editie is gratis verkrijgbaar. Het toeristengidsje bevat onder meer informatie over diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving, waaronder de Larense en Verwoldse bossen en het coulisselandschap van de Achterhoek. Ook worden er tips gegeven voor leuke uitjes.

Daarnaast bevat het gidsje informatie over de lokale horeca en overnachtingsmogelijkheden, waaronder campings, hotels en bed & breakfasts. Ook worden er enkele lokale evenementen uitgelicht.

Het toeristengidsje is verkrijgbaar bij diverse ondernemers in Laren. Fietsvierdaagse is deze ook (in beperkte oplage) verkrijgbaar op het terrein.

toeristengidsje van Laren (Gelderland) biedt een handig overzicht van wat er allemaal te beleven is in deze mooie streek en is zeker de moeite waard om te raadplegen als je een bezoek brengt aan Laren en omgeving.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 7
Deventerweg 6, Laren (Gld) • Tel. 0573 - 40 14 98 info@leoslook.nl • www.leoslook.nl LEO’S LOOK: KNIPABONNEMENT Altijd en onbeperkt knippen?! Sluit dan nu bij ons een knipabonnement af. De prijzen per maand staan op onze website. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. • Agrarische activiteiten uitvoerbaar met een schranklader • 3D inmeten, tekenen, uitzetten en egaliseren • Aanbrengen half verhardingen • Leverancier Achterhoeks Padvast Oude Deventerweg 6 7245 PX Laren Tel +31573 401571 info@benniebrummelman.nl www.benniebrummelman.nl TRADITIEGETROUW LUNCH DINER AFHAAL CATERING BORRELEN MEETINGS Tel. 0573 - 40 12 10 www.witkamp.com Schoolstraat 70, Eefde | www.restaurantdesluis.nl | 0575-547773 MAAK HET COMPLEET EN KOM DAN OOK GENIETEN VAN EEN VERS KOPJE KOFFIE, THEE OF IETS VAN DE KAART, DIT IS HET MOMENT ... ... OM TE SMULLEN AAN DE BAR, AAN TAFEL OF BIJ LEKKER WEER OP ONS HEERLIJKE TERRAS. GENIET JE VAN HET FIETSEN?

Openstelling en zangavond in de Dorpskerk tijdens de Fietsvierdaagse 'De Achterhoek'

De deuren van de Dorpskerk en het Kulturhus staan van 31 juli tot met vrijdag 4 augustus iedere middag open. Tijdens de openstelling zijn er gastvrouwen en -heren aanwezig om de bezoekers te verwelkomen en rond te leiden.

Onder meer is het prachtige houtsnijwerk van de Schepping en het liturgisch meubilair, dat is gemaakt uit een oude beuk van landgoed Verwolde, de moeite van het bekijken waard. In de Stilteruimte is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. In deze week, zijn er in de kerk prachtige bloemarrangementen, foto’s en een expositie van de Ruurlose kunstenares Hilda Haselhof te bezichtigen.

Voor Hilda zijn mensen een onuitputtelijke inspiratiebron en ze schildert hen zoals ze echt zijn. Begonnen met gedetailleerd aquarelleren en portretteren heeft ze zich verder als autodidact ontwikkeld en geeft ze workshops in verschillende technieken.

Zomer-zangavond woensdag 2 augustus

Midden in de week van de Fietsvierdaagse is op woensdagavond een Zomer-zangavond in de Dorpskerk van Laren. Onder begeleiding van orgel en trompet worden bekende, goed in het gehoor liggende liederen gezongen uit een breed repertoire. De samenzang wordt afgewisseld met korte verhalen en een optreden van een ensemble uit Laren met accordeonmuziek. Het geheel heeft een vrolijk en sfeervol karakter en na

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 9
Wij zijn te vinden op route.nl en er starten diverse fietsroutes vanaf onze locatie! Veel fietsplezier gewenst Zwiepseweg 157 7241 PT Lochem +31 573 745 002 t.blaauw@hotmail.nl www.dewittewieven.nl Facebook RestaurantenSpelerijDeWitteWieven Van 10.00 uur tot 21.00 uur is de keuken geopend! Op donderdag zijn wij gesloten.
Welkom in de Kerk en het Kulturhus van 13.30 tot 17.30 uur.

• Glas- en schilderwerken

• Wand- en plafondafwerking

• Spuitwerk

• Planmatig onderhoud

• Kleuradvies

• 24 uur glasservice

Molenveld 14

7245 CA Laren (gld) tel. 0573 - 40 16 59 info@hekkelmanschilders.nl www.hekkelmanschilders.nl

Routes dinsdag 1

Fietsvierdaagse De Achterhoek trapt af met prachtige routes op de eerste dag. Kies uit drie afstanden: 30 km naar Zwiep, 45 km naar Diepenheim en 60 km naar Linde bij Schalkhaar. Geniet van mooie bezienswaardigheden en stempelposten onderweg en eindig in het gezellige Laren.

30 km: Rood Zwiep

De eerste dag van de 30e editie van de fietsvierdaagse gaan we met de 30 km route naar Zwiep. We fietsen door Laren naar Groot Dochteren, langs het mooie kasteel ’t Ross; steken het Twentekanaal over en gaan via Klein Dochteren naar Lochem. Onderlangs de berg en over de Hoge Enk komen we in Zwiep bij “De Witte Wieven” waar onze stempelpost voor deze route is. De terugweg gaat via Nettelhorst en we komen van die kant Lochem weer binnen en fietsen een stukje langs het Twentekanaal om via de Lochemse brug weer richting Laren te gaan.

45 km: Geel Diepenheim

Op de eerste dag van de fietsvierdaagse gaat de 45 km route naar Diepenheim. We gaan over het landgoed Ampsen naar de Armhoede. Nadat we het Twentekanaal en de Goorseweg overgestoken zijn, fietsen we binnendoor richting de watermolen van Diepenheim. Onze stempelpost voor deze route is restaurant “’t Holt”. We vervolgen de route naar kasteel het Nijenhuis en fietsen door het mooie stadje Diepenheim richting Stokkum en Markelo. Over de Bergweg met het mooie uitzicht over Markelo en door het Markelosebroek gaan we via landgoed het Kranegoor weer naar Laren.

60 km: Groen SchalkhaarHolten

De lange route gaat vandaag naar Linde bij Schalkhaar. De route gaat richting Loo en de Oude Molen bij Bathmen. In het buurtschap Linde, dicht tegen de stad Deventer aan, staat sindskort een biologische stadsboerderij, “De Heerlijkheid”, waar je kunt zien hoe hier koeien gehouden worden en er is een boerderijwinkel. Dit is tevens de eerste stempelpost van de route. We vervolgen de route en fietsen langs een deel van het Kanaal Deventer-Raalte. Bij Heeten gaan we door het dorp om in het mooie weidegebied richting Sallandse Heuvelrug te fietsen. We pakken een heel mooi stuk van de Holterberg mee om in Holten bij de tweede stempelpost, “Grand Café De Biester”, aan te komen. Van hieruit gaan we via de Beuseberg, het Larense Broek en Verwolde weer naar Laren.

30, 45 of 60 kilometer fietsen? Het is allemaal mogelijk!

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 11
augustus

Werken als careGiver

Vindt u het ook belangrijk dat senioren zo lang en zo veilig mogelijk thuis kunnen blijven wonen? Om een persoonlijke band, een vertrouwensband op te bouwen? En zou u hier graag een steentje aan bijdragen? Dan is het echt iets voor u om CAREGiver te worden bij Home Instead. Bij ons gaat het om u. En dit geldt niet alleen voor onze klanten, maar zeker ook voor onze medewerkers.

Locaties

Met onze vestigingen in Laren Gld, (werkgebied Deventer -LochemZutphen- Voorst - Brummen) en Zelhem (werkgebied Achterhoek) maken wij het mogelijk dat u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en oplossingen. Wij geloven dat ieder mens zijn keuzes mag maken, juist ook als ondersteuning nodig is.

Thuiszorg maar dan anders!

Home Instead Thuisservice is thuiszorg, maar dan anders. Bij ons ligt het accent op persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Met aandacht én tijd voor senioren die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen.

Onze diensten

- Metgezelschap en individuele begeleiding voor ouderen.

- Persoonlijke Verzorging.

- Specialist in dementiezorg.

de
voor meer
Vestiging Deventer Lochem Zutphen Deventerweg 4b, Laren 0573 45 95 47 info.dlz@homeinstead.nl Vestiging Achterhoek Burgemeester Rijpstrastraat 14a, Zelhem Tel. 0544 70 02 21 info.achterhoek@homeinstead.nl Volg ons!
Scan
QR code
informatie

Routes woensdag 2 augustus

Op woensdag biedt

Fietsvierdaagse De Achterhoek weer prachtige routes voor alle deelnemers. De kleintjes kunnen een speciale route van 15 km naar Exel fietsen, terwijl de 30 km route ons naar Markelo leidt. Bij Warnsveld is er een stempelpost voor de 45 km route en de langste route van 60 km gaat via Beltrum en Haarlo. Geniet van een mooie dag fietsen in De Achterhoek!

15 km: Wit

Exel

Deze dag hebben we een speciale route voor de kleintjes, deze is slechts 15 km lang. We fietsen naar Exel en vandaar naar zuivel- en melkveebedrijf Oosterbrook om daar ook naar de koetjes en kalfjes te kijken en van de daar gemaakte zuivelproducten te proeven. Vandaaruit fietsen we via landgoed Kranegoor naar Erve Vennekötte waar we ook leuke dingen voor jullie in petto hebben. Van hieruit gaan we weer naar het start- en finishterrein.

30 km: Rood

Markelo

Deze route gaat vandaag door het landgoed Verwolde en het Markelosebroek richting Markelo. We fietsen langs de Domelaar, een groot “meer” veroorzaakt door de zandwinning die daar plaatsvindt. De stempelpost is café “De Poppe” en na het stempelen fietsen we richting de waterzuiveringsinstallatie en over de Schipbeek naar Roowinkel en terug naar Laren.

45 km: Geel Warnsveld

Vanaf het startpunt gaan we richting Oolde binnendoor naar Harfsen en naar Gorssel. Van hieruit fietsen we door een bosrijk gebied naar Eefde en steken daar het Twentekanaal over.

We rijden langs Zutphen naar Warnsveld, waar de stempelpost bij Restaurant “De Pauw” is. We verlaten Warnsveld weer in de richting van Huize De Voorst en komen Almen binnen. Vervolgens steken we weer het Twentekanaal over en gaan langs kasteel ’t Ross, waarna we weer richting Laren gaan.

60 km: Groen

Beltrum - Haarlo

Vandaag gaat de lange route via Groot Dochteren naar Lochem om door de fraaie wijk Berkeloord naar Zwiep te fietsen. We gaan richting Borculo en fietsen een stukje langs de Slinge en langs museumboerderij “De Lebbenbrugge”. Dan komen we bij de eerste stempelpost Café Kerkemeijer aan. Na het stempelen gaan we weer naar het mooie riviertje de Slinge met een prachtig fietspad er langs. Zo fietsen we naar Beltrum. Van hieruit gaan we door het gebied Lintvelde naar Haarlo, waar de tweede stempelpost is bij Camping Veldzicht. Door het lager gelegen gebied bij de Berkel en ’t Giffeler fietsen we richting Geesteren en Nettelhorst. Via de Armhoede en kasteel Ampsen komen we weer in Laren.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 13
Tijdens de week van fiets4daagse ‘de Achterhoek’ zijn onze gewone doppers voor € 10,te koop Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 4 augustus zolang de voorraad strekt walderstraat 17 7241 BH Lochem Tel. 0573 25 39 21 www.wereldwinkel-lochem.nl Meer info over Hotel - Restaurant Diepenheim? Neem dan geheel vrijblijvend contact op! 0547 351844 www.hoteldiepenheim.nl info@hoteltholt.nl m K k HOTEL - RESTAURANT DIEPENHEIM 100% genieten in de Hof van Twente Hengevelderweg 1a 7478 PE Diepenheim STEMPELPOST Bij ons kunt u terecht voor gezellig partijtjes en verjaardagfeestjes. Er zijn diverse soorten buffetten en stampotten mogelijk. Wippert 6, 7216 PN Kring van Dorth | Tel. 0573 221 213 | www.cafedewippert.nl Schilderwerk // Advies Wand- en plafondafwerking Spuiten // Glas Holterweg 44 • 7245 SC Laren gld info@schildersbedrijfvanderwal.nl T. 0573 - 401370 • www.schildersbedrijfvanderwal.nl Schildersbedrijf van der Wal Tuin Dier Kleding Breed assortiment Deskundig Rengersweg 4 | 7245 AC Laren | 0573 - 401544 | www.welkoop.nl verstand van tuin & dier Alles onder één dak. maandag t/m vrijdag 08:00 – 19:00 zaterdag 08:00 – 18:00 zondag 10:00 – 17:00 Supermarkt DA Drogist Post NL-punt Marskramer Toys2Play Online bestellen & bezorgservice

Routes donderdag 3 augustus

Op donderdag biedt Fietsvierdaagse De Achterhoek weer mooie routes voor alle deelnemers.

De 30 km route gaat naar Eefde, de 45 km route naar

Lettele en de langste route van 60 km gaat via Enter en Goor. Voor degenen die voor de 80 km route kiezen, zijn er verlengingen. Geniet van een mooie dag fietsen in De Achterhoek!

45 km: Geel

Lettele

30 km: Rood Eefde

De 30 km route gaat vandaag naar Eefde. We verlaten Laren via de wijk ’t Schoneveld richting Almen. We fietsen door Almen en gaan via de Binnenweg en de Kapperallee naar onze stempelpost, café “De Sluis” in Eefde. De terugweg gaat vóór de sluizen een stukje langs het Twentekanaal om al snel af te buigen richting De Gorsselse Heide. Door het Harfsense Broek gaan we weer naar Laren.

De 45 km route gaat vandaag naar Lettele. We fietsen richting Oolde en gaan het Lendenpad op en buigen af naar Zuidloo. We komen aan bij Bathmen om daar langs de Schipbeek te fietsen. We steken de Holterweg tussen Bathmen en Colmschate over om bij stempelpost “Bras Koer” in Lettele aan te komen. Vanaf hier gaat de route richting Dijkerhoek. We fietsen richting De Wippert om langs Roowinkel en de Oude Holterweg weer bij de finish uit te komen.

60 km: Groen

Enter - Goor

De langste route gaat vandaag door het Markelosebroek naar Markelo. Via de Schoolbuurt en Elsenerbroek komen we in Enter waar de eerste stempelpost is bij de Enterse Waarf. We vervolgen de route richting Goor, waarbij we heel mooie fietspaden langs de Regge gebruiken.

In Goor is de tweede stempelpost bij Café “De Zon”. Vanaf hier gaan we binnendoor naar Diepenheim en daarna nog over het kanaalpad van het Twentekanaal naar de Armhoede. Vervolgens gaat de route langs kasteel Ampsen en de Aardappeldijk naar de finish.

Voor de fietsers die voor de 80 km route kiezen is deze route verlengd, maar komen wel bij dezelfde stempelposten aan. De extra lussen aan deze route zijn niet bepijld. De routebeschrijving van deze 80 km route geeft duidelijk aan waar de route heen gaat. Het is nog makkelijker als u een GPX-bestand aanvraagt om op uw fietsnavigatiecomputer te zetten.

Vandaag is het ook mogelijk om maar liefst 80 km te fietsen!

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 15

OPRUIMING

Nog in verkoopde

Tot wel 50% korting

3 gangen keuze-menu

voor € 35,-

Gezellig en knus bruin café en restaurant. 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur voor lunch & diner.

Wij verzorgen graag uw diner, receptie, bruiloft, jubileum en andere bijeenkomsten. Groot of klein wordt geheel naar uw wens ingevuld. Er is ook de mogelijkheid om ons grand café af te huren.

Voor meer informatie neem contact met ons op. Deventerweg 1

7245 AW Laren (Gld.)

Tel. 0573 - 401209 info@langenbaergh.nl

www.langenbaergh.nl

Lochemseweg 37 7244 RR Barchem

Tel. 0573 298 900 info@hotelbonaparte.nl www.hotelbonaparte.nl

Hotel | Restaurant | Conferenties | Wellness

Routes vrijdag 4 augustus

30 km: Rood Bathmen

De korte route van vandaag gaat via het Lendenpad en een mooi fietspad langs de Schipbeek naar Apenhuizerenk en richting Oude Molen. Dan komen we aan bij Camping “De Flierweide”, dit is de stempelpost van deze route. We vervolgen de route naar en door Bathmen. We gaan langs kasteel Dorth naar Harfsen en halverwege Laren buigen we links af richting Wijngoed Gelders Laren aan de Sekmaatsteeg om terug te gaan naar het finishterrein.

45 km: Geel Borculo

De 45 km route van vandaag brengt ons naar Borculo. We fietsen via de Exelse Tol naar Lochem. De route gaat onderlangs de Paasberg verder richting Barchem, waarna we richting het Galgenveld fietsen waar museumboerderij “De Lebbenbrugge” is. Hierna zijn we al bijna bij onze stempelpost IJsboerderij “’t Dommerholt”. Na het stempelen fietsen we verder richting buurtschap Waterhoek en recreatiegebied

Hambroekplas. Vervolgens komen we aan in Geesteren waarna we via Nettelhorst verder fietsen richting het Twentekanaal. Via het fietspad langs het kanaal en buurtschap de Armhoede gaan we richting kasteel Ampsen en via de Beuzelshoek komen we weer aan op het terrein.

60 km: Groen Vierakker - Vorden

Op de laatste dag gaat de lange route richting Katgershoek naar Almen. We fietsen door het centrum van Almen richting de Berkel. Daar gaan we via het Besselinkvonder, een houten bruggetje, richting buurtschap Warken, ten

oosten van Warnsveld. Hierna vervolgen we onze route om via Hackfort aan te komen bij onze eerste stempelpost: Grand Café “Bij Ludger”. Na het halen van de eerste stempel vervolgen we onze route door Wichmond en gaan we richting buurtschap Linde, ten zuidoosten van Vorden en passeren we het riviertje Veengoot. Hierna gaat de route via Kranenburg naar de tweede stempelpost “De Wildenborcherhof” in Vorden. Vanaf dit punt fietsen we verder richting Klein Dochteren waarna we via de Dochterensebrug het Twentekanaal oversteken. Het laatste gedeelte van de route gaat via De Exelse Tol richting het Zomerpad om weer bij de finish te komen.

Op de laatste dag van Fietsvierdaagse De Achterhoek bieden we mooie routes voor alle deelnemers. De 30 km route gaat naar Camping "De Flierweide", de 45 km route naar Borculo en de langste route van 60 km gaat via Almen en Vorden. Geniet van een mooie laatste dag fietsen in De Achterhoek!

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 17

Camping Hietkamp

Kom gezellig langs van woensdag tot zondag en geniet bij ons van een heerlijke kop koffie, een smakelijke lunch, een verrukkelijk diner of een gezellige borrel!

Openingstijden: woensdag tot zondag 11:00 tot 22:00 uur

Fam. Woestenenk | Markeloseweg 7 | 7245 TJ Laren GLD Tel. 0573 402363 | info@campinghietkamp.nl | www.campinghietkamp.nl
• • • • •
Mooie ruime begroeide plekken Luxe schoon sanitair Veel fiets- en wandelplezier Dichtbij dorp en bos Dichtbij start fietsvierdaagse Kerkstraat 20, Goor Tel. 0547 27 20 25 info@grandcafedezon.nl GRANDCAFEDEZON.NL

Klompenpad Laren

Vorig jaar vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Klompenpad in Laren. Het Laorns Enkenpad is een rondwandeling van 15 kilometer door het prachtige buitengebied van Laren.

Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Het Laorns Enkenpad vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route loopt via akkers en weilanden, over en langs eeuwenoude enken, langs beken en via landgoederen.

Brochure en app

Het Laorns Enkenpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij Grand Café Bistro-rant ’t Langenbaergh, Postagentschap Plus Beuzel en bij de VVV’s in de regio. Wandelaars van

Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van particuliere grondeigenaren waarop honden vaak verboden zijn of moeten worden aangelijnd. Dit is aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van de terreinen. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

De wandelroutes kunt u ook vinden op www.larengelderland.nl onder het kopje “Erop uit”. Kom een keer wandelen in de gemeente Lochem. Geniet van de echte Achterhoekse gemoedelijkheid en gastvrijheid, geniet en laat je inspireren.

Gemeente Lochem Wandelgemeente

De gemeente Lochem mocht zich in 2022 ‘Wandelgemeente van het jaar’ noemen. De gemeente draagt de titel, een initiatief van wandelplatform tevoetonline.nl en wandelkrant Te Voet, met trots. Dat het in de hele gemeente fantastisch wandelen is staat buiten kijf. De afwisselende landelijke omgeving en vele onverharde wandelpaden lenen zich meer dan uitstekend voor het maken van korte, maar ook lange wandelingen. Vanuit vrijwel alle kernen, van Almen tot Zwiep zijn het er in totaal 12, zijn er wandelroutes beschikbaar. Bewegwijzerd en opgenomen in het Achterhoekse wandelnetwerk, op papier of in apps. Voor ieder type wandelaar is er wel wat wils in de gemeente Lochem.

Zo doorkruizen de lange afstandsroute het Pieterpad en het 126 kilometer tellende Graafschapspad de gemeente. Ook worden er regelmatig incidentele wandeltochten en wandelevenementen georganiseerd. De bekendste daarvan is misschien wel de Barchemse Wandel4Daagse.

VVV Inspiratiepunt

Voor wie inspiratie zoekt voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Lochem en omgeving is een bezoekje aan het VVV Inspiratiepunt Lochem in het markante Oude Stadhuis een échte aanrader. Met veel beelden, verhalen en interactieve elementen word je verleid om er op uit te gaan in de omgeving

Lochem

Voor wie inspiratie zoekt voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Lochem en omgeving is een bezoekje aan het VVV Inspiratiepunt Lochem in het markante Oude Stadhuis een echte aanrader. Met veel beelden, verhalen en interactieve elementen word je verleid om er op uit te gaan in de omgeving.

In dit VVV Inspiratiepunt staat beleving centraal van al het moois wat Lochem te bieden heeft. Op een bijzondere manier worden de kernen, kastelen en landgoederen, de Berkel en de musea in beeld gebracht. Interactief via een projectietafel krijg je informatie over de bezienswaardigheden in Lochem. Op een speciale verhalenwand kun je boeken aanraken die vervolgens een streekverhaal vertellen. Ook kun je je eigen fiets- of wandelroute samenstellen met een speciale routemixer. Het winkelgedeelte heeft een eigentijdse frisse uitstraling gekregen. Bos en water komen terug in gebruikte materialen en kleuren en authentieke delen van het pand zijn behouden.

Op een speciale verhalenwand kun je boeken aanraken die vervolgens een streekverhaal vertellen. Ook kun je je eigen fiets- of wandelroute samenstellen met een speciale routemixer.

Bij dit VVV Inspiratiepunt kun je terecht voor inspiratie en informatie. Je vindt er wandel- en fietsroutes, souvenirs, arrangementen, kaartjes voor evenementen en excursies. De VVV-medewerkers geven je graag advies en de leukste tips!

VVV Lochem | Markt 2, Lochem | T 0573 - 25 18 98 | E info@vvvlochem.nl www.vvvlochem.nl | vvvlochem | vvvlochem

Naast een uitgebreid assortiment aan wandelen fietskaarten zijn ook allerlei streekproducten te koop.

Waar: Markt 2, tegenover de Gudulakerk.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 19
Bezoek ons nieuwe VVV Inspiratiepunt
Naast fietsen kan je in de gemeente Lochem ook uitstekend wandelen!

FIETS JIJ NAAR JE NIEUWE BAAN?

PLANNER / ADMINISTRATIEF

MEDEWERKER SERVICEAFDELING

Ben jij een organisatietalent en vind jij het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt?

VERTEGENWOORDIGER PROFESSIONELE GROENTECHNIEK

Ben jij dé groene schakel tussen ons bedrijf en onze professionele klanten?

ALLROUND MONTEUR MOBIELE WERKTUIGEN

Zorg jij voor de perfecte mix van technische expertise en praktisch denken?

MEER WETEN OVER DEZE VACATURES OF ONS BEDRIJF? SCAN DE QR-CODE.

Stoomdijk 13 - 15

7245 PN Laren Gld.

T. 0573 - 44 80 80 info@almatlaren.nl

ALMATLAREN.NL

jij nog lekker? Of zoek jij...

(nieuwe) baan? ...vakantiewerk?

Wij maken er werk van!

Bij ons kunt u terecht voor gezellig partijtjes en verjaardagfeestjes. Er zijn diverse soorten buffetten en stampotten mogelijk.

zondag

...een tijdelijke (bij)baan?

Noteer de naam van de adverteerder. De letters in de blokjes maken een zin. Lever de puzzel in en maak kans op een, twee of vier gratis fietsvierdaagse kaart(en) voor volgend jaar!

Wippert 6, 7216 PN Kring van Dorth | Tel. 0573 221 213 | www.cafedewippert.nl

...een baan om alvast werkervaring op te doen?

Deventerweg 6, Laren (Gld) • Tel. 0573 - 40 14 98 info@leoslook.nl • www.leoslook.nl

Vul hier je gegevens in:

Naam:

Adres:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Woonplaats:

Inleveren in de tent voor donderdag 3 augustus 2023 - 12.00 uur / uitslag om 15.30 uur

fietsvierdaagsedeachterhoek.nl

1 t/m 4 augustus 2023
21
Stap op de fiets naar: Aalten | Doetinchem | ‘s-Heerenberg | Lichtenvoorde | Lochem | Wehl | Zutphen Achterhoekers, voor Achterhoekers!
OPRUIMING
Zelfgemaakt Italiaans ijs!
Tot wel 50% korting
www.arisfrieterie.nl
info@arisfrieterie.nl Heerlijker kan 1. 2. 3. 4. 5. 6. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 7. Oplossing: _____ __ __ _____
Holterweg 1, Laren (Gld) | Tel: 0573
|
1 _______ ________ 2 __ _______ 3 _____ _______ _______ 4 ____ ______ _ ______ 5 _______ _____ 6 _____ ____ 7 ______________ 8 _______ _______ 9 __ ______ 10 _______ ____ 11__ _______ 12 ______ 13 _____ 14 ____ _________
onafhankelijke krantendrukkerij .... thuis in huis-aan-huis weekbladen .... thuis in huis-aan-huis l Eefde Eefde Nieuw Heeten GORSSEL BATHMEN Lar Almen HOLTEN Colmschate/Deventer Joppe Okkenbroek Dijkerhoek Epse Har fsen Lettele Loo Kring van Dorth Bathmense i Krant De G ds Holtenextra ovii.nl
wensen jullie veel
Nederlands grootste
fietsplezier!

Inn ovati e, d e sign en f unctionali teit ko men o p indru kwek kend e w i j ze s amen bi j rela xsto el G racia. D e gel in d e rug zo rgt vo o r n o g me e r onder ste uning op die ple k ken waar je lichaam h e t nodig hee f t

Italiaans ijs!
(Gld)
info@arisfrieterie.nl
kan het niet! Banisweg 3 · 7462 HW Rijssen · Tel: 0548 - 51 22 17 · info@biketotaalbloemendal.nl Smidsbelt 9 · 7451 BL Holten · Tel: 0548 - 65 73 47 · holten@biketotaalbloemendal.nl www.biketotaalbloemendal.nl
& E-BIKE VERHUUR
de MTB-routes en andere
OOK VOOR DE BESTE SERVICE EN ONDERHOUD STAAN WIJ VOOR JE KLAAR! Al vanaf € 25,- per dag! ✔ Online reserveren ✔ Bezorgen op locatie mogelijk G ra c i a € 959,va n a f in sto f N IEUW E COLLECT I E !
.
Zelfgemaakt
Holterweg 1, Laren
| Tel: 0573 402 427 www.arisfrieterie.nl |
Heerlijker
MTB
Ontdek
prachtige fietsroutes in de omgeving van Rijssen en Holten!
Inn ova ti ef re l a xe n
Deventerweg 3 Laren (Gld.) Tel. 0573 - 40 12 77 info@dekorteswoonsfeer.nl www.dekorteswoonsfeer.nl jaar

Torenbeklimming Gudulakerk

Op 56 meter hoogte genieten van het uitzicht over Lochem en omgeving? Dat kan! Het enige wat je hiervoor moet doen is de 172 treden van de Gudulakerk beklimmen. Te gek toch! De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw en is vernoemd naar de heilige Gudula, de beschermheilige van de stad. Het is een gotische kruiskerk met een opvallende toren en een prachtig interieur.

Gudulakerk, Markt 1, Lochem.

Data: 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus, 30 augustus

Tijd: 11.00 tot 14.00 uur

Prijs: Volwassenen € 2,50 en kinderen € 1,50. (let op: bij de toren alleen contant betalen mogelijk)

Info en reservering: VVV Lochem, Markt 2 Lochem (0573) 25 18 98, info@vvvlochem.nl

Toeristische tips van de VVV Lochem

Silo Art tour Achterhoek

De Haarbroekse

Vijvertuin

De Haarbroekse Vijvertuin is een hele mooie maar vooral ook een hele leuke tuin! De overkant bereik je met een bruggetje of pontje. De tuin is een wonderlijke combinatie van waterpartijen, fantasiebouwsels van oud boerenmaterieel en toepasselijke spreuken. In de theeschenkerij of buiten op het terras is er koffie of thee met krentenwegge.

Harfsensesteeg 40, 7217 MH Harfsen Telefoon 0573 40 16 23 info@haarbroek.com www.haarbroek.com

Varen met de Berkelzomp

De Berkelzomp is een historische platbodemboot die vroeger gebruikt werd voor transport over de Berkel. Tegenwoordig wordt het voornamelijk ingezet voor toeristische vaartochten over de rivier. Tijdens een tocht op de Berkelzomp kun je genieten van het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek en historische bezienswaardigheden. Je kunt een vaartocht reserveren bij de Berkelzomp-stations in Borculo, Lochem en Eibergen.

Geniet een uur lang van de prachtige omgeving en luister naar de mooie verhalen en anekdotes van de schippers.

Wanneer: april t/m oktober

Prijs: Volwassenen € 6,00 & Kinderen € 3,50

Tijd: 11:00 uur (minimaal 5 personen), 13:30 uur (minimaal 2 personen) of 15:30 uur (minimaal 5 personen)

Reserveren verplicht bij: VVV Lochem, Markt 2, (0573) 25 18 98, info@vvvlochem.nl

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Ga mee op reis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek! Silo Art Tour Achterhoek is een route langs diverse kunstwerken in de buitenruimte, openbaar toegankelijk voor publiek. Met dit concept worden bijzondere plekken en unieke verhalen tot leven gebracht met behulp van street art op gebouwen die een link hebben met de agrarische sector.

Een van de locaties van de Silo Art Tour Achterhoek is te bewonderen in Lochem. De zijwanden van de opslagsilo’s van Op- & Overslag Coöperatie Oost Nederland (OOCON) zijn voorzien van een indrukwekkende muurschildering van kunstenaarsduo TelmoMiel. Met een oppervlakte van maar liefst 1300 m2 heeft Miel Krutzmann op deze plek één van Nederlands grootste street art kunstwerken gerealiseerd. Het kunstwerk rijst uit boven het landschap en is vanuit de wijde omtrek van Lochem te zien.

1 t/m 4 augustus 2023 fietsvierdaagsedeachterhoek.nl 23
Foto: VVV Lochem Foto: VVV Lochem
Foto: Ellis Middelkamp

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.