Oranjevereniging Breukelen

Page 1

2024 KONINGSDAG AG Fijne KONINGSDAG AG Fijne KONINGSDAG AG Fijne 75jaar 75 jaar 75 jaar
Programma
BUSREIZEN AUTORIJSCHOOL I 2

Voorwoord:

Koningsdag Breukelen 2024

Koningsdag belooft in Stichtse Vecht weer een dag te worden met veel gezellige activiteiten voor jong en oud. We vieren met elkaar op 27 april de 57e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

In heel Nederland is het een dag van ontmoeting, verbinding, gemoedelijkheid en blije gezichten. Onze nationale driekleur wordt gehesen en de straten kleuren oranje. Massaal gaan we de straat op om vrijmarktjes te bezoeken en samen te genieten van alle festiviteiten.

Dit jaar wordt het extra feestelijk in Breukelen, want de Oranjevereniging bestaat maar liefst 75 jaar! Naast dat er voor jong en oud weer tal van activiteiten op Koningsdag worden georganiseerd, staat er ook nog eens een 3-daags feestelijk programma op u te wachten. De Oranjevereniging Breukelen nodigt u namelijk uit om op 21, 22 en 23 juni samen het 75-jarig jubileum te vieren.

Het bestuur van Oranjevereniging Breukelen met haar sponsoren en de vele vrijwilligers maken het al 75 jaar mogelijk van Koningsdag een feestelijke dag te maken. Elk jaar zetten zij zich weer met hart en ziel in om een prachtig programma samen te stellen. Door het organiseren van allerlei activiteiten - zoals de rommelmarkt voor kinderen, spelletjes en muzikale optredens - zorgen zij ervoor dat het voor alle leeftijden aantrekkelijk is om er die dag op uit te trekken en samen te komen.

In dit Oranjeboekje vindt u uitgebreide informatie over het programma dat de Oranjevereniging voor u heeft samengesteld.

Namens het gemeentebestuur van Stichtse Vecht wil ik het bestuur, de sponsoren en alle vrijwilligers van Oranjevereniging Breukelen bedanken voor hun tomeloze inzet, hun gedrevenheid en enthousiasme. Hun inspanningen zorgen er ook dit jaar weer voor dat het een geslaagde Koningsdag wordt en dat het 75-jarige jubileum van de Oranjevereniging Breukelen niet onopgemerkt voorbij zal gaan!

Ik wens u en uw dierbaren veel plezier en gezelligheid toe!

drs. Ap Reinders

Burgemeester gemeente Stichtse Vecht

Foto: Norbert Waalboer

3

Agenda 2024

27 April

9.00 - 21.00

4 mei

19.30 - 20.00

17 mei

Koningsdag

Feestviering in het centrum van Breukelen met o.a. Oranje Rommelmarkt, roeiwedstrijd, artiesten en kinderattracties.

Dodenherdenking

Stille tocht van Boom en Bosch naar het graf van Flight Lieutenant Chris Maltby.

Voorstelling “Over Anne”

Voorstelling over het leven van Anne Frank voor alle groepen 8 basisscholen uit Breukelen.

Jubileumweekend in Boom en Bosch

21 juni

20.00 - 01.00

22 juni

10.30 - 17.00

Feestavond

DJ, artiesten en live ‘Nederland – Frankrijk EK 2024’ op grote schermen in de SBB-tent.

Groot kinderfeest

Met o.a. goochelshow, leerorkest, lasergamen, muziek, schminken, stormbaan en lekkernijen.

Jubileum feest

20.00 - 01.00

‘De Bolle Jan Show’ met diverse artiesten. Het gezelligste bruine cafe van Nederland.

23 juni Bingo

13.00 - 17.00

De grootste bingo van Stichtse Vecht met 5 rondes, artiesten en fantastische prijzen.

Tijdens ons Jubileum weekend zullen er Foodtrucks aanwezig zijn voor een lichte versnapering.

Gedurende het hele weekend zijn onze huisregels van kracht die u kunt vinden op onze website en bij ingang van de tent.

4
GET IN SHAPE! +31 6 42563130 david@boekeloo.nl @jyms.nl De alles-in-één-expert BES TE SERVICE Voor, tijdens en na aankoop DESKUNDIG ADVIE S Persoonlijk en objectief TOPKWALITEIT Beste merken en nieuwste modellen. Van experts kun je meer verwachten. EXPERT BREUKELEN, STRAATWEG 51, TELEFOON (0346)251785 alles-in-één-expert aankoop ADVIE S objectief meer verwachten. BREUKELEN, STRAATWEG 51, TELEFOON (0346)251785 De alles-in-één-expert BES TE SERVICE Voor, tijdens en na aankoop DESKUNDIG ADVIE S Persoonlijk en objectief TOPKWALITEIT Beste merken en nieuwste modellen. Van experts kun je meer verwachten. EXPERT BREUKELEN, STRAATWEG 51, TELEFOON (0346)251785 De alles-in-één-expert BES TE SERVICE Voor, tijdens en na aankoop DESKUNDIG ADVIE S Persoonlijk en objectief TOPKWALITEIT Beste merken en nieuwste modellen. Van experts kun je meer verwachten. EXPERT BREUKELEN, STRAATWEG 51, TELEFOON (0346)251785 De alles-in-één-expert BES TE SERVICE Voor, tijdens en na aankoop DESKUNDIG ADVIE S Persoonlijk en objectief TOPKWALITEIT Beste merken en nieuwste modellen. Van experts kun je meer verwachten. EXPERT BREUKELEN, STRAATWEG 51, TELEFOON (0346)251785 5

Als jarenlange trouwe sponsor, feliciteren wij de Oranjevereniging Breukelen met haar 75 jarig jubileum/bestaan.

Jumbo Breukelen Jumbo Peter Bogers, Karel Doormanweg 10-25, 3621 JX Breukelen, 0346-262757
6

Vrijheid vertelt: Opmaat naar 80 jaar vrijheid

Dit is het thema voor 4 en 5 mei 2024. Met dit thema vraagt het Nationaal Comité in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. Heel direct in families die dierbaren hebben verloren die zijn vermoord tijdens de Holocaust of zijn omgekomen door het oorlogsgeweld in Nederland en in Nederlands-Indië / Indonesië.

Maar ook breder werkt de Tweede Wereldoorlog door, zoals in de manier waarop we naar de wereld kijken. Alleen in een land zonder oorlog, waar mensenrechten worden nageleefd en waar geen onderdrukking is, kan een samenleving goed functioneren. Daarom vieren we op 5 mei dat wij in een democratie leven. Een land waar iedereen mag meedenken en meebeslissen, vraagt om ieders verantwoordelijkheid.

Het denken over de collectieve doorwerking van de oorlog is altijd in beweging. Dat was de afgelopen tachtig jaar zo, en zal in de toekomst ook zo zijn. In zijn jaarthematekst ‘De Lange Tweede Wereldoorlog, toen en nu’ bespreekt Peter Romijn deze ontwikkelingen in de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en geeft hij een pleidooi om de diversiteit aan oorlogservaringen en -stemmen te laten klinken. U kunt deze tekst vinden via onze website www.ovbreukelen.nl

7
Vervat & de Jong Keulschevaart 3a1, 3621 MX Breukelen • Tel: 0346 - 261 959 www.vervat-breukelen.nl • info@vervat-breukelen.nl 30 jaar Weru dealer 8

APRI L

AUBAD E

BLAUW

BURGEMEES T ER

D ANS EN

D RAAI MOLEN

D RENT HE

EMMEN

FI ET S T OCHT

GEZ ELLI GHEI D

JARI G

KONI NG

KRAAMPJE

LAMPI ON

OPT RED EN

ORANJEBI T T ER

PI LS JE

ROOD

S HOW BAND

S LI NGERS

S PRI NGKUS S EN

T OMPOUCE

VLAG

VRIJ MARKT

W I MPEL

W I T

N D S P R I N G K U S S E N

D E R E T S E E M E G R U B

K I D E O R D N A B W O H S

A W E E N E G N I N O K R N

L U U H R T I D A N S E N F

E W I
M R A L I P E D N L I T E
J M P D B L O I O M J O T
E P E A E A L M P G A M S
J W M N J S I E V A R P T
S I N A N A L U Z I I O O
L T K R A M IJ R V E G U C
I T H R R R E V L A G C H
P T D O O R K H A R T E T
plossin g 9
E I B A G T H N G S G
E
L
A
M
P
I
O
N
K o n i n g s d a g O

‘Over Anne’

‘Het is voor iemand als ik, een heel eigenaardige gewaarwording om in een dagboek te schrijven. Niet alleen dat ik nog nooit geschreven heb, maar het komt me zo voor dat later noch ik, noch iemand anders in de ontboezemingen van een dertienjarig schoolmeisje belang zal stellen.’ – Anne Frank

Ruim 30 jaar organiseert de Oranjevereniging Breukelen een bezoek aan het Anne Frankhuis voor groep 8 van alle scholen in Breukelen. Voorafgaand aan dit bezoek werden gastlessen gegeven. Door de coronapandemie was een bezoek aan het Anne Frankhuis niet meer mogelijk en is gekozen voor een theatervoorstelling in het Parochiehuis Breukelen. Deze theatervoorstelling is een goed alternatief zo is de afgelopen twee jaar gebleken.

Het verhaal begint niet met ‘Er was eens’ en eindigt ook niet met ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’. Dit verhaal is geen sprookje, dit verhaal is echt. Dit is het verhaal van Anne Frank. Een verhaal over vooroordelen en discriminatie, over dromen najagen en leven in angst, over er niet mogen zijn en je stem willen laten horen. Omdat verhalen verteld moeten blijven worden, omdat wij kunnen en moeten leren van de geschiedenis. In deze voorstelling wordt het verhaal van Anne Frank verteld. Met haar woorden, door middel van theater en dans. Het is een verhaal dat raakt en een voorstelling die het publiek niet onberoerd laat. En dat is de bedoeling. Dat we erover praten en nadenken, dat we zien wat ze heeft meegemaakt daar achter die draaiende boekenkast, bijna 80 jaar geleden.

10

• Restauratie en renovatie

• Nieuwbouw

• Theehuizen, veranda’s en oranjerieën

• Onderhoud en vernieuwing

Klopper Aannemers

Poeldijk 12a, 3621CZ Breukelen 0346-251 639

• www.klopperaannemers.nl

Voor een heerlijk bakje koffie of thee met dagelijks vers gebak, met een smakelijk ontbijt, lunch of borrel met bittergarnituur. Ook hebben we heerlijk ambachtelijk ijs (seizoensgebonden).

13 75
Hét eetcafé van Breukelen! expreszo Kerkbrink 15/17, 3621 AN Breukelen Tel: 0346-262 955 brasserieexpreszo@ziggo.nl Dagelijks: 09.00-19.00 uur
gezelligste brasserie in Breukelen
Straatweg 106, Breukelen Tel. (0346) 26
www.dedanne.nl
De
AUTO BELETTERING KLEDING BEDRUKKEN BINNEN/BUITEN RECLAME INFO@BROOKLYndesigns.nl 06 15211362 11

Onze voorzitter

Na een periode van 24 jaar heeft onze voorzitter, Wim Kragten, aangegeven zijn functie te willen neerleggen. Gezondheid en vernieuwing zijn hiervoor de belangrijkste redenen van deze voor ons zo belangrijke spil van de Oranjevereniging. Uiteraard steunen wij deze beslissing maar gaat het ons erg aan het hart. Gelukkig zal Wim deel uit blijven maken van onze club commissarissen en zal hij zich dus blijven inzetten voor deze mooie vereniging, zij het in een andere rol.

• Wim, hartelijk dank voor alle jaren waarin jij deze vereniging met veel inzet, passie, leiderschap en liefde hebt geleid. Brian

• Wimpie bedankt, Wimpie bedankt, Wimpie Wimpie Wimpie bedankt. Batsie

• Een voorzitter zoals Wim die is onvervangbaar en moet je koesteren maar met alle begrip komt er ook een einde aan zijn tijd. Bedankt Wim om jou als voorzitter te hebben mogen meemaken. Pierre

• Wim bedankt voor je enorme inzet als voorzitter en gezelligheid al die jaren die we hebben mogen meemaken. Stephan R.

• Onze voorzitter stopt! Hoe dan?!?! Een voorzitter uit duizenden, bedankt voor al jouw wijsheid Wim!’ Mike

• Rustig, kalm, vriendelijk, zelfverzekerd, doortastend, oplettend. Tijd nemend voor iedereen. Bedankt Wim. Denny

• Hij wist ons creatief onbereikbaar geachte dingen te laten doen, zo’n voorzitter heb je nodig. Philip

• Wim ik heb jou 24 jaar meegemaakt. Geweldig zoals je dat hebt gedaan! Paul

• Geweldige voorzitter die het cultureel erfgoed van onze vereniging in woord en daad subliem heeft uitgedragen. Ad

• Wim je ben een topper zowel voor de Oranjevereniging, voetbal, politiek heel betrokken bedankt. Jan

• Wim, dank voor de mooie jaren als voorzitter, in alle opzichten was je geweldig. Cees B

• Vele voorzitters meegemaakt in de OVB maar Willem was en is een markante en bevlogen man die alle mensen op een lijn kreeg. Adrie

• Alleen Waardering en respect kan je hebben voor deze man en daarom Wim bedankt dat jij voorzitter was van de OV. Leo

• Wim je was een voortreffelijke voorzitter die deze vereniging groot en vernieuwend maakte onder jouw leiding. We zullen je missen als voorzitter. Gert. W.

• Wim ik ken je vanaf mijn schooltijd en al die tijd als een fijn en open mens bedankt voor het zijn. Gert v. L.

12

• Willem, 23 jaar lang heb ik, tot nu, onder jouw voorzitterschap deel mogen uit maken van de OV. Bedankt voor de fijne samenwerking, de goede resultaten en al het plezier dat wij onder jouw leiding mochten ondervinden. Niek

• Eerlijk, oprecht en duidelijk. Wim bedankt! Stefan V

• Beste Wim, Natuurlijk kan ik zeggen dat we ons geen betere voorzitter hadden kunnen wensen. Wim die zo goed de orde wist te bewaren, serieus bleef maar zeker ook op momenten dat wij als commissarissen het moeilijk hadden hij altijd met zijn humor ons er weer bovenop kreeg. Maar we moeten wel eerlijk zijn want al die jaren mochten wij Wim lenen van zijn liefhebbende vrouw Yvonne. Dus ere wie ere toekomt. Yvonne hartelijk dank dat wij al die jaren jouw Wim mochten lenen. Ralf

• Beste Wim, Ik heb je helaas maar twee jaar mee mogen maken als voorzitter, bedankt voor je tijd, energie en betrokkenheid. Stefan v. M.

• Wim! Als voorzitters onder mekaar. Ik van de ijsclub en jij van de Oranjevereniging, wens ik jou heel veel sterkte met wat de toekomst jou brengt! Stijn

• Beste Wim. Wat fantastisch hoe jij al die jaren het voorzitterschap hebt volgehouden, nooit was je er niet bij. Als vicevoorzitter heb ik je slechts 1 keer hoeven te vervangen. Dus alle lof. Hoop dat je nog vele jaren mag gaan genieten van je lieve vrouw en kids. Cees V.

Manten ubelmakeri
DE CORRIDOR 10C - 3621 ZB BREUKELEN
0346 - 250 820 MANTENMEUBELMAKERIJ.NL
Matthijs Ma nten Meubelmakeri j
j Matthijs Meubelmakeri j Matthijs Manten Meubelmakeri j
TELEFOON
BEN JIJ EEN SALESTIJGER? LAAT JOUW BRUL HOREN! Solliciteer bij Media Scan de QR code voor de vacature! 13

Ook voor Koningsdag 2024 heeft de Oranjevereniging Breukelen weer een spetterend programma samengesteld voor jong en oud. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die op deze feestelijke dag zullen plaatsvinden:

• Vlaggen Uit:

Vanaf 9.00 uur ‘s ochtends kan het feest beginnen! Haal je oranje wimpel tevoorschijn en laat de vlaggen wapperen tot zonsondergang.

Locatie Boom en Bosch:

• Oranje Rommelmarkt voor Kinderen: Om 9.00 uur gaat de rommelmarkt voor kinderen van start. Een leuke gelegenheid voor de kleintjes om hun spulletjes te verkopen en te ruilen. Let op: commerciële activiteiten zijn niet toegestaan, dus laten we het speels en gezellig houden!

• Oranjeterras en Leuke Activiteiten: Ook om 9.00 uur opent het Oranjeterras zijn deuren. Geniet van koffie met gebak, frisdrankjes, Oranjebitter en heerlijke hartige hapjes, verzorgd door de vrijwilligers van Scouting Niftarlake. Daarnaast zijn er leuke attracties zoals luchtkussens, suikerspin, muzikaal karretje en pannenkoeken bij de scouting. Deze activiteiten eindigen om 12.00 uur, dus zorg dat je erbij bent!

• Roeiwedstrijd Gemeenteraad - Oranjevereniging: Om 11.30 uur start de traditionele roeiwedstrijd op de Vecht tussen het gemeentebestuur en de commissarissen van de Oranjevereniging. Een sportieve strijd die niet mag ontbreken op deze feestdag!

• Middagprogramma Boom en Bosch: Vanaf 13.30 uur verandert het park in een speelparadijs voor basisschoolkinderen. Scouting Niftarlake organiseert allerlei leuke en uitdagende spelletjes waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen. Ouders zijn van harte welkom op het Oranjeterras.

Koningsdag, 27 april 2024
14

Locatie Kerkbrink

• Middagprogramma Kerkbrink: Ook op de Kerkbrink is van alles te beleven! Een kinderdraaimolen, treintje, zweefmolen en natuurlijk weer de Bungy Jump voor de avontuurlijke kinderen. Uiteraard zijn al deze attracties vrij toegankelijk. Vergeet niet langs te komen bij de Oranjevereniging voor verse stroopwafels en een unieke Puzzel van Breukelen.

• Optredens en Muziek op de Kerkbrink: Van 13.00 tot 21.00 uur kunnen bezoekers genieten van optredens van verschillende artiesten, waaronder Duo Sidekick, Dave Miller, Richelle Streekstra, Robin Kroek, Samuel Welten en Marciano! Onze huis-DJ Mike Fokker zorgt voor de gezellige muziek tussendoor, allemaal in samenwerking met de lokale horeca.

Tot slot willen we alle leden, sponsoren en de VAR hartelijk bedanken voor hun steun en bijdrage. Mede dankzij jullie is dit fantastische programma mogelijk gemaakt. We kijken uit naar een onvergetelijke Koningsdag en hopen jullie allemaal te zien tijdens de feestelijkheden!

Met feestelijke groeten, Oranjevereniging Breukelen

15
Lever je kleurplaat in voor 15 juni bij de Marskramer om kans te maken op een leuke prijs! 16

Een goed ontwerp is een verzameling van details

Een goed ontwerp is een verzameling van details

Iedere badkamer begint met een goed ontwerp. Kom langs in onze showroom of scan de QR-code en plan een afspraak, wij helpen je met een persoonlijk en uniek badkamerontwerp.

Iedere badkamer begint met een goed ontwerp. Kom langs in onze showroom of scan de QR-code en plan een afspraak, wij helpen je met een persoonlijk en uniek badkamerontwerp.

Baderie Smit

Baderie Smit Savannahweg 3-5 Utrecht baderieutrecht.nl

Savannahweg 3-5 Utrecht baderieutrecht.nl

Gazelle • Koga • Batavus Sparta • Urban Arrow Service en garantie Gratis proefritten Haal- en brengservice Inruilen mogelijk

Marijkestraat 22, 3621 DC Breukelen

Tel. 0346-261475, www.agevanthoff.nl

SUCCESVOL ONDERNEMEN IN WEESP

Uw oogzorg is onze zorg!

SUCCESVOL ONDERNEMEN IN WEESP

SUCCESVOL ONDERNEMEN IN WEESP

Te koop: kantoor- en bedrijfsruimten

ONDERNEMEN IN WEESP

bedrijfsruimten

• Koopsom vanaf € 215.000,v.o.n. excl. btw

• Koopsom vanaf € 215.000,v.o.n. excl. btw

• Koopsom vanaf € 215.000,v.o.n. excl. btw

• Hoogwaardige bouw op eigen grond

• Koopsom vanaf € 215.000,v.o.n. excl. btw

• Hoogwaardige bouw op eigen grond

• Locatie bedrijventerrein Nijverheidslaan nabij NS Station Weesp weesperspoor.nl

Informatie: weesperspoor.nl

• Hoogwaardige bouw op eigen grond

• Ruime parkeergelegenheid

• Locatie bedrijventerrein Nijverheidslaan

nabij NS Station Weesp

• Ruime parkeergelegenheid

• Hoogwaardige bouw op eigen grond

• Ruime parkeergelegenheid

• Locatie bedrijventerrein Nijverheidslaan nabij NS Station Weesp

• Ruime parkeergelegenheid

• Locatie bedrijventerrein Nijverheidslaan nabij NS Station Weesp

Amerlandseweg

Informatie: weesperspoor.nl

Amerlandseweg 2, 3621 ZC BreukelenAmerlandseweg 2, 3621 ZC Breukelen

Informatie: weesperspoor.nl

Kok Optiek Breukelen

Kerkbrink 11, Breukelen

Tel: 0346-264322

www.kokoptiek.nl

Breukelen
2, 3621 ZC
ZC Breukelen
Amerlandseweg 2, 3621
Amerlandseweg 2, 3621 ZC Breukelen
kantoor- en bedrijfsruimten SUCCESVOL ONDERNEMEN IN WEESP
BRILLEN
OOGMETING
ZONNEBRILLEN CONTACTLENZEN
17

Programma

Dodenherdenking 4 mei

Voorafgaand aan de dodenherdenking organiseert de werkgroep Oecumene, om 18.45 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen.

Om 19.30 uur;

Vertrek Stille Tocht, bij Boom en Bosch vooraf gegaan door een trommelslager met omfloerste trom. De stoet gaat via de Dannestraat over de Kerkbrink naar het monument in het Tinus de Witplantsoen Na de kranslegging zullen de namen worden voorgelezen van de 18 slachtoffers voor wie het monument is opgericht. De namen worden voorgelezen door een basisschoolleerling uit Breukelen.

Na afloop van deze plechtigheid gaat de Stille Tocht verder naar de oude begraafplaats, waar de dodenherdenking bij het graf van Flight Lieutenant

Chris Maltby plaatsvindt. In afwachting van de komst van de stoet speelt de `Brassband Breukelen` passende koralen.

19.55 uur: Klokluiden tot 20.00 uur

Na het klokluiden volgen 2 minuten stilte bij het graf van Flight Lieutenant

Christopher James Maltby. Daarna speelt de Brassband Breukelen `de Last Post` en vervolgens het Engelse Volkslied en het Wilhelmus. Kranslegging

Gemeente Stichtse Vecht, Familie Maltby, “124 Baroda” Squadron, Veteranen van Breukelen, Oranjevereniging Breukelen, Heeren Vijf van Nyenrode en publiek. Na afloop van de plechtigheid zal de burgemeester/wethouder een korte toespraak houden.

Vlaggen: Op de avond van de Nationale

Dodenherdenking 4 mei mag de Nederlandse vlag pas om 18.00 uur, halfstok, worden uitgestoken in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en moet de vlag voortaan na de twee minuten stilte halfstok blijven hangen tot zonsondergang.

Op 5 mei vanaf 09.00 uur ‘s morgens mag er de gehele dag worden gevlagd tot zonsondergang.

18
Aluminium service
Voor al uw aluminium knip- en
4 meter Keulschevaart
Tel:
I www.matrassenstad.nl KO Matrassenstad
Kerkbrink 3, 3621 AN Breukelen 06-51179210 / 06-22239186 Verkooppunt Heycoplaan 37 3621 WS Breukelen 0346-262112 www.koken-baden.nl Heycoplaan 37, 3621WS Breukelen 0346-262112 www.koken-baden.nl Voor je thuis. KEUKENS | BADKAMERS INTERIEUR | VERBOUWINGEN Verkooppunt Janzen Heycoplaan 37 3621 WS Breukelen 0346-262112 www.koken-baden.nl 19
Breukelen B.V. Merwedeweg 8a, 3621 LR breukelen Tel. (0346) 261644
zetwerk tot
3a I 3621 MX Breukelen
0346-264010
feliciteert de Oranjevereniging Breukelen met hun jubileum!

Jubileumviering Oranjevereniging Breukelen: 75 Jaar Feestelijkheid

In het jaar 2024 viert de Oranjevereniging Breukelen haar 75-jarig jubileum, een mijlpaal die we groots willen vieren tijdens het weekend van 21 tot en met 23 juni. De festiviteiten vinden plaats in het historische Boom en Bosch waar tevens de SBB-tent staat. De festiviteiten hebben als doel alle inwoners van Breukelen, van jong tot oud, een onvergetelijk programma vol amusement te bieden. Hieronder vindt u een overzicht van het programma:

Vrijdag 21 juni 2024

De avond staat in het teken van het EK-2024!! Vanaf 19.30 uur is de SBB-tent toegankelijk voor bezoekers met een gekocht kaartje.

• 19.30 uur: Warming-up

• 20.45 uur: Voorbeschouwing Nederlands elftal op diverse schermen

• 21.00 uur: Live uitzending Nederland – Frankrijk

• 23.00 uur: Feest met DJ en live muziek

• 01.00 uur: Einde

Zaterdag 22 juni 2024

Dagprogramma

De dag staat volledig in het teken van de jeugd, met activiteiten die om 11.00 uur starten in Boom en Bosch.

Enkele hoogtepunten zijn:

• Spelletjes, bootcamp/stormbaan door JYMS

• Om 13.30 uur de Goochelshow van Roman Sudesh (bekend van “De Magische Winkel” Zapp)

• Springkussens

• Schminken

• Lasergamen

• Jeugdbrandweer

• Muziekoptredens voor kinderen

Vanaf 14.30 uur zal het “Leerorkest Stichtse Vecht” workshops geven en als afsluiting een concert

• Pannenkoeken en andere lekkernijen

Deze activiteiten eindigen rond 17.00 uur.

20

Avondprogramma

• 19.30 uur: Boom en Bosch geopend

• 20.00 uur: Start feestavond

• 20.15 uur: Bolle Jan Show met bekende artiesten

• 01.00 uur: Einde feest

Zondag 23 juni 2024

• 14.00 uur: Grootste bingo van Breukelen

Leden van de Oranjevereniging ontvangen bij de ingang een GRATIS Bingo boekje voor 5 ronden. Er worden minimaal 15 fantastische prijzen uitgereikt. Voorverkoop kaartjes en bingo boekjes start op vrijdag 19 april.

De toegangsprijzen in de voorverkoop zijn als volgt:

• Vrijdagavond: € 15,-

• Zaterdag overdag: Gratis

• Zaterdagavond: € 15,-

• Passe Partout voor beide feestavonden: € 25,-

• (Extra) bingo boekjes: € 15,-

Op de avond zelf is de toegang €17,50 per feestavond, maar pas op! Vol=Vol. Dus wil je deze spetterende avonden niet missen, bestel ze dan snel online via onze site: www.ovbreukelen.nl Kom en vier met ons mee tijdens dit speciale jubileumweekend!

Voor meer informatie en onze huisregels voor dit weekend, verwijzen wij u graag naar de website van de Oranjevereniging Breukelen: www.ovbreukelen.nl

21

DE GREEF coatings

Merwedeweg 13

Merwedeweg 13

3621 LP Breukelen

3621 LP Breukelen

Tel.: 0346 261135

Tel.: 0346 261135

info@degreefcoatings.nl

info@degreefcoatings.nl

DE GREEF coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor

www.degreefcoatings.nl

www.degreefcoatings.nl

betrouwbaar adres voor

•Poedercoating en natlak

•Enkele stuks en (grote) series

• Poedercoating en natlak

•Stralen en transport

• Enkele stuks en (grote) series

• Stralen en transport

Merwedeweg 13

Merwedeweg 13

3621 LP Breukelen

3621 LP Breukelen

DE GREEF coatings

is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor

•Poedercoating en natlak

Tel.: 0346 261135

Tel.: 0346 261135

De Lange Breukelen

De Lange Vleuten

info@degreefcoatings.nl

info@degreefcoatings.nl

Poeldijk 13, 3621 CZ Breukelen

•Enkele stuks en (grote) series

Dorpsstraat 12

3451 BK Vleuten

www.degreefcoatings.nl

www.degreefcoatings.nl

poeldijk

8 breukelen

w w w.argubv.nl

0346-261044

info@argusbv.nl

www.delangebreukelen.nl

•Stralen en transport

www.delangevleuten.nl

Bloem Idee Breukelen

Karel Doormanweg 10a, 3621 JX Breukelen

0346-243704

22
• www.bloemideebreukelen.nl

Historie OV

De Oranjevereniging Breukelen viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Zij is opgericht op 14 februari 1949 en dankt haar bestaan aan het enthousiasme van ondernemers en winkeliers uit Breukelen, te weten de heren C. van Wijngaarden, P.E. Wijers, J. Roeleveld, C. de Haas, J. de Jong en J. Folkerts. Van laatstgenoemde zit momenteel nog zelfs een kleinkind in het bestuur. De vereniging bestaat uit een twintigtal heren ook wel commissarissen genoemd.

Enkele hoogtepunten uit de afgelopen jaren waren de kinderspelen in en om het Bos van Gunterstein, de aubade van schoolkinderen, Gunterstein Ruiters en Muziekvereniging Breukelen en de lampionnenoptocht. Ook de Kinderboerderij in Boom en Bosch, die van 1965 tot 1990 werd georganiseerd, is met veel plezier bezocht.

Het Koninklijk bezoek aan Breukelen, in 1987, was toch wel het ‘super-hoogtepunt’. Het Koninklijk gezelschap beleefde onder meer een korte vaartocht op de Vecht, keek naar tobbedansen bij de Loswal en moedigde twee prinsen aan die deelnamen aan een roeiwedstrijd tussen de roeiploeg van de gemeente en de roeiploeg van de Oranjevereniging. De roeiwedstrijd is gebleven en is nog altijd een terugkerend fenomeen: burgemeester en raadsleden tegen de commissarissen.

Rond de vijver in het sfeervolle bos van Nyenrode werd vroeger schitterend vuurwerk afgestoken als afsluiting van Koninginnedag. Later is dit evenement verplaatst naar de ijsbaan, langs het Amsterdam-Rijnkanaal, en de sporthal. Inmiddels is door hogerhand besloten om deze traditie te beëindigen.

De Oranjevereniging heeft ook vele activiteiten voor jong en oud georganiseerd op 4 en 5 mei. Zo hebben onze schoolkinderen het Anne Frank Huis, Oorlogsmuseum Overloon en de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn kunnen bezoeken.

De vereniging heeft tijdens de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag ook een groot aantal bijzondere buitenlandse gasten mogen verwelkomen; een hele eer. Onvergetelijk is natuurlijk ook de keren dat er een echte Lancaster over ons dorp vloog.

Een van de meest recente avonturen was de plaatsing van een gigantisch Reuzenrad op de Markt (in 2020). De attractie van maar liefst 38 meter hoog is de grootste van Nederland met draaiende gondels. Het rad bleef drie dagen staan en iedereen mocht gratis ‘meedraaien’. Het was een enorm succes en trok mensen van alle leeftijden uit en naar Breukelen.

Wij zijn trots op de activiteiten die onze unieke en hechte Oranjevereniging in het verleden heeft kunnen organiseren en wij hopen u nog vele jaren te mogen verrassen.

23

Gedegen, ruime kennis & ervaring, groot in service door klein te blijven!

Verkoop & aankoop • Taxatie Advies & bemiddeling • Beheer

Dannestraat 7 - 3621 AE Breukelen

tel. 0346 262543 - info@gerwig.nl - www.gerwig.nl

Betrokken

24

Lid worden

Al 75 jaar organiseert de Oranjevereniging Breukelen tal van activiteiten voor jong en oud. Zo organiseren wij op Koningsdag een groot feest in ons dorp met o.a. een vrijmarkt, roeiwedstrijd en artiesten.

Daarnaast jaarlijks een eerbiedige dodenherdenking en eens in de 5 jaar een vreugdevolle bevrijdingsdag. Ook verzorgen wij voor onze jeugd voorlichting over de tweede wereldoorlog.

Dankzij onze sponsoren, maar ook door alle leden van onze mooie vereniging kunnen wij dit soort activiteiten blijven organiseren. Daarom vinden wij het belangrijk dat de Oranjevereniging Breukelen blijft bestaan en u kunt daar uw steentje aan bijdragen.

Wordt nu lid van onze vereniging! Voor een kleine bijdrage kunt u blijven genieten van al de activiteiten die de Oranjevereniging Breukelen jaarlijks organiseert.

Scan de QR-code om u aan te melden of kijk op www.ovbreukelen.nl

Test je skills bij Brandweer Breukelen!

Kun jij een brand blussen? Wat weet jij over brandveiligheid in huis? Test je vaardigheden en kennis! Brandweer Breukelen en Jeugdbrandweer Breukelen zien je graag op:

Zaterdag 27 april - Koningsdag 9.00 tot 12.00 uur - Boom en Bosch

Zaterdag 22 juni - 75-jarig jubileum Oranjevereniging - 13.00 tot 17.00 uur Boom en Bosch

Ook een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid in Breukelen?

We zoeken nog nieuwe brandweervrijwilligers en jeugdleden.

We beantwoorden graag live je vragen of kijk op www.vru.nl/breukelen

25

Altijd duidelijk

Voor uw (online) administraties, jaarrekeningen, belastingzaken en persoonlijk advies.

Straatweg 114, Breukelen

Tel.: 0346-217200

www.gtbunck.nl

Uitvaartcentrum Breukelen

Kerkplein 1, Breukelen

Wij verzorgen samen met u een mooi afscheid voor uw dierbare.

van Dijk sinds 1940

Uitvaartverzorging voor de Vechtstreek

Kantoor en Infohuis:

Kerkplein 3

3621 BA Breukelen

Tel. 0346 - 26 16 36

www.vandijkuitvaart.nl

26

Afgelopen 5 jaar

Samen sterker na corona: Een korte terugblik op bijzondere initiatieven van de Oranjevereniging Breukelen.

Na een periode van uitdagingen en beproevingen zijn we verheugd om terug te kijken op de veerkracht en de creativiteit die onze vereniging heeft getoond. Tijdens, maar ook in de nasleep van de coronatijd heeft de Oranjevereniging Breukelen enkele prachtige initiatieven ontplooid, die onze banden met de inwoners van Breukelen hebben versterkt. Het begon allemaal met een appeltaart.

• Wie herinnert zich niet onze rondritten door het dorp om met muziek en gezelligheid de coronaperiode wat te vergemakkelijken en op te vrolijken. Daarnaast natuurlijk ook de “online” Bingo waarbij er vele prijzen zijn vergeven.

• Uiteraard was het Reuzenrad een van de hoogtepunten, waarbij alle dorpsgenoten zich verenigden voor een spannende en vermakelijke ervaring. Wellicht dat deze attractie in de toekomst nog een vervolg krijgt...

• Het Breukels Neutje, deze heerlijke maar helaas eenmalige traktatie werd niet alleen omarmd door fijnproevers, maar ook door liefhebbers van onze vereniging. Het uitdelen van dit iconische drankje bracht niet alleen smaak in ons leven, maar ook een gevoel van trots en verbondenheid tussen onze vereniging en haar leden.

• En wie kan de opwinding vergeten van de puzzel die ons dorp omarmde? Ruim 1.000 puzzels hebben wij persoonlijk rondgebracht en sommige zijn zelfs verstuurd naar het buitenland!

Uiteraard hadden wij dit alles niet kunnen organiseren zonder de steun van onze leden, sponsoren en vrijwilligers. Onze oprechte dank!

27

SolidQ realiseert IT-oplossingen waarmee jouw organisatie verder komt. Maatwerk, gebaseerd op bewezen IT-oplossingen en afgestemd op jullie situatie en wensen.

Adres Industrieweg 15C,
Support 0297 38 52 55 info@solidq.nl Openingstijden Maandag t/m vrijdag 08:30 uur - 17:00 uur Betrouwbare IT-partner, nu en in de toekomst! 28
www.solidq.nl
3641RK Mijdrecht

Sudoku puzzels

Kunt u dit niet oplossen? Kijk voor de oplossing op https://sudoku.cba.si/

Brooklyn Spares

Keulschevaart 5H

3621 MX Breukelen

info@brooklynspares.com

www.brooklynspares.com

Al meer dan 10 jaar de Land Rover garage van Nederland

Autoservice met kwaliteit

• Gespecialiceerd in Land Rover en Jaguar

• Ondersteuning bij koop of verkoop van uw Land Rover

• Onderhoud, APK, 4 wiel uitlijnen, automaat spoelen

• Vakkundige restauraties van Land Rovers

• Revisiewerk van motoren en versnellingsbakken

9 4 5 8 2 1 #22051 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 2 9 3 4 9 8 4 1 5 3 #40501 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 1 4 3 6 9 7 8 2 6 2 8 4 1 5 9 1 3 5 4 5 9 5 7 #193618 Moeilijkheidsgraad: moeilijk 2 1 4 5 1 8 9 3 5 7 5 8 6 6 4 5 9 3 6 1 6 5 8 7 #139239 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 7 4 2 7 9 4 1 7 6 2 6 8 7 5 #204464 Moeilijkheidsgraad: moeilijk 6 3 4 5 2 5 6 8 7 1 2 9 8 9 8 1 3 3 41 9 5 6 #43718 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 9 4 5 8 2 1 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 2 9 3 4 9 8 4 1 5 3 #40501 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 1 4 3 6 9 7 8 2 6 2 8 4 1 5 9 1 3 5 4 5 9 5 7 #193618 Moeilijkheidsgraad: moeilijk 2 1 4 5 1 8 9 3 5 7 5 8 6 6 4 5 9 3 6 1 6 5 8 7 #139239 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld 7 2 7 9 4 1 4 7 6 2 6 8 7 5 Moeilijkheidsgraad: moeilijk 6 3 4 5 2 5 6 8 7 1 2 9 8 9 8 1 3 3 41 9 5 6 #43718 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
29

Een

Gedreven Projectleider Timmerlieden

Wat dacht je van uitdagende projecten in het centrum van Amsterdam, die vragen om creativiteit, flexibiliteit, snelheid en innovatie? Daarbij ligt onze focus ook voortdurend op jouw ontwikkeling en werkplezier. Als projectleider ga jij het projectteam aansturen, jij bent eindverantwoordelijk voor het project. Vaak word je al vanaf de opdracht/tenderfase betrokken bij diverse afwisselende projecten. Tijdens de realisatie stuur jij op rendement en elimineer je risico’s.

Ben jij die enthousiaste beginnende of ervaren timmerman en ben je op zoek naar een leuke afwisselende zelfstandige baan met veel mogelijkheden tot ontwikkelingen? Wij nodigen je dan van harte uit om bij ons te solliciteren !! Mocht je niet helemaal voldoen aan de eisen dan nodigen we jou alsnog uit te solliciteren.

Poeldijk1,
bouwbedrijfvanschaik.nl/vacatures
wij zoeken
Breukelen 0346 26 23 44 bouwbedrijfvanschaik.nl
Kijk voor meer info op
Ooievaarsbek 18, 3621 TG Breukelen Tel./Fax: 0346-26 65 59 • Auto: 06-512 153 54 www.varnws.nl feliciteert de Oranjevereniging Breukelen met haar 75-jarig jubileum. 30

Dankwoord

Beste Vrienden van de Oranjevereniging,

Met grote dankbaarheid en trots hebben wij dit magazine samengesteld, voor alle inwoners van ons geliefde Breukelen, om een mijlpaal te vieren die ons allen verbindt: 75 jaar van levendige activiteiten, gemeenschapszin en onvergetelijke herinneringen dankzij de Oranjevereniging.

Het is met oprechte dankbaarheid dat we onze sponsoren en leden erkennen. Uw genereuze steun en toewijding hebben het mogelijk gemaakt om onze evenementen te organiseren en onze tradities levend te houden. Zonder uw bijdragen zouden we niet hetzelfde zijn. U bent de kloppende hartslag van onze vereniging en onze gemeenschap, en wij zijn u hiervoor enorm dankbaar.

Al 75 jaar lang hebben we onze prachtige activiteiten georganiseerd, van kleurrijke optochten tot bruisende feesten, van gezellige markten tot sportieve uitdagingen. Elk evenement verrijkte ons dorp en bracht vreugde in de harten van velen. Breukelen is niet alleen ons thuis, maar ook het decor van zoveel onvergetelijke momenten die we koesteren.

Aan onze toegewijde vrijwilligers: jullie zijn de ware helden van onze vereniging. Met onbaatzuchtige inzet, passie en toewijding hebben jullie bijgedragen aan het succes van elk evenement. Jullie zijn de drijvende kracht achter onze vereniging en jullie inzet is werkelijk bewonderenswaardig. Dank jullie wel voor jullie onvermoeibare werk en onvoorwaardelijke liefde voor deze vereniging en voor Breukelen.

Onze oprechte dank gaat ook uit naar de gemeente Stichtse Vecht (voorheen Breukelen) voor hun continue ondersteuning en samenwerking. Hun geloof in onze missie en visie heeft ons geholpen om onze doelen te bereiken en onze evenementen te laten floreren. Samen bouwen we aan een sterke en hechte gemeenschap waar we trots op kunnen zijn.

Als we terugkijken op onze rijke geschiedenis en vooruit kijken naar de toekomst, laten we dat doen met een hart vol dankbaarheid, een geest vol vastberadenheid en een gemeenschap vol liefde. Samen vormen we de Oranjevereniging, en samen zullen we blijven bloeien.

Met vriendelijke groeten, Bestuur, Oranjevereniging Breukelen

31

GELD LENEN OF GELD UITLENEN?

Mogelijk financiert vastgoed voor ondernemend Nederland en brengt hiermee investeerders en ondernemers bij elkaar.

Meer weten? Kijk op mogelijk.nl

Met meer dan 130 bevlogen collega’s staan wij voor onze klanten klaar. Wil jij ons team te komen versterken? Bekijk onze vacatures! Scan de code.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.