2 minute read

Boganmeldelse: Vandreture i Danmark

VANDRERUNDTURE I DANMARK

ANMELDT AF THOMAS VAABEN SØGAARD, 30. APRIL 2021

‘VANDRERUNDTURE I DANMARK’ ER HELT KLART DEN BOG, DU SKAL HAVE MED, HVIS DU KUN VIL HAVE ÉN GUIDEBOG MED PÅ TUR. DEN ER OPLAGT SOM STARTHJÆLP FOR DEM, DER VIL I GANG MED VANDRING. ELLER FOR DEM, DER BARE VIL INSPIRERES.

Torben Gang Rasmussen rammer plet med sin nye guidebog. Rigtigt mange nyvandrere søger i disse Corona-år inspiration til korte(re) ture, og det er, hvad bogen byder på. Hele 102 velbeskrevne ture er der blevet plads til på de i alt 240 sider. De er på mellem 2 og 15 km, og en del er blandt de ture, som over 1200 vandrere omtalte som deres favorittur, da Outsite i marts 2021 havde en konkurrence i en facebook-gruppe. Torben Gang Rasmussen har med ‘Vandrerundture i Danmark’ hævet det ellers høje niveau i ‘Vandreture i Danmark’ fra 2019. Han har selv gået alle ture, og det mærker man af de levende beskrivelser. Man bliver ikke overladt til sig selv. Vi lever i et land med smuk og meget varieret natur, og det ses af de mange billeder, som i øvrigt er forfatterens egne. Smart er det, at det ved hver eneste tur er vist, hvor man skal parkere. Bogens målgruppe er altså cyklister og bilister. I modsætning til 2019-bogen er det i denne vist med en tydelig adresse; den skal bare plottes ind i ens kortapp, og så er det afsted. Forlaget Legind har med de frit tilgængelige kort åbnet for en service, som vi på Outsite ikke kender fra andre forlag. Kortene er en nøjagtig gengivelse af dem fra bogen og kan frit hentes fra hjemmesiden. Kortene har dog den ulempe, at turlængden ikke fremgår af kortene - kun af bogen. Der er heller ikke noget målestoksforhold, som man kan ikke uden videre regne den ud. Er det ok? JA, helt klart. Ellers giver det ikke mening at købe bogen.

ANBEFALING

Køb bogen for pokker. Bogen er en guldgrube. Et must i dit handskerum.

VIL DU INSPIRERES YDERLIGERE

Læs Outsites anmeldelse af Vandreture i Danmark (april 2019)

https://outsite.dk/tips-og-tricks/anmeldelser/943-den-store-bog-om-vandreture-i-danmark

FAKTA

Vandrerundture i Danmark 102 små vandreture med samme start- og slutpunk Torben Gang Rasmussen 1. udgave, 1. oplag (24.03.2021) Forlaget Legind ISBN: 978-87-7155-699-5 240 sider Pris: Alt lige fra ca. 100 kr.

Download kort fra bogen

Nordisk og Yeti produkter matcher hinanden perfekt. Nu fusionerer de to officielt under navnet Nordisk og dermed udvider Danmarks største outdoor-virksomhed sortimentet ved at tilføje både dunjakker og dunsoveposer. Det ikoniske røde Y bruger vi selvfølgelig fortsat.

NORDISK PRÆSENTERER THE 2 KILO CAMP

Telt, liggeunderlag, soveposer, jakke, vest og Hygge® til 2 personer: under 2 kg

Lofoten 2 ULW - 2 personers telt ....... 500 g Fever Ultra, dunsovepose ......................245 g Oscar fibersovepose................................. 280 g Strato, dunjakke ..........................................155 g Argon, dunvest.............................................100 g

1280 g

Tilføj ekstra komfort og Hygge® Ven 2.5 liggeunderlag, 2 stk..................560 g Brewers Cup, kaffe ....................................... 42 g Nordisk titanium krus.................................. 78 g Nordisk isbjørn..................................................32g

Total................................................1992 g

This article is from: