__MAIN_TEXT__

Page 1

OTAVAN UUTISIA kesä ja syksy 2018


Onnellinen lukija

Kannessa Joko tunnet kaikkien tuhmuroijien

Aika moni taisi hieraista silmiään, kun YK:n tutkimustulos julkaistiin: Suomi on maailman onnellisin maa. Voitto yllätti. Syvälle iskostunut mielikuvamme murheellisten laulujen maasta joutui kokonaan uuteen valoon.

sankarin? Prinsessa Pikkiriikki ja hänen taikakoiransa Makkara ovat tulleet jäädäkseen. Hannele

Onnellisuuden elementit ovat yksinkertaisia. Ihminen tarvitsee suojaa, ravintoa, rakkautta, turvallisuutta, yhteenkuuluvuuden tunnetta. Onnen resepti ei kuitenkaan ole kaikkien ulottuvilla. Jos jokainen ihminen on oman onnensa seppä, voiko onnellisuuden takomista oppia?

Lampelan hassut tarinat ja Ninka Reitun ilmeikäs kuvitus hurmaavat lapsen ja aikuisen. > Katso sivu 166

Tutkimukset todistavat, että lukeminen lisää onnellisuutta. Se lisää ymmärrystä maailmasta, itsestä ja muista, antaa hyvän elämän pääomaa. ”Ensimmäistä kertaa ymmärrän, että utelias voi kirjainten avulla saada tietoa siitä mitä ei muuten tavoita. Rakkaiden ihmisten ahtaan piirin ulkopuolella houkuttelee pelottavan suuri ja vaarallinen maailma”, kirjoittaa lukemaan oppimisestaan kirjallisuusmies Pekka Tarkka rikkaassa muistelmateoksessaan Onnen Pekka.

kannen kuva: Vesa Tyni

Suurin onnellisuuteen vaikuttava tekijä on rakkaus. Ihminen on onnellisimmillaan saadessaan rakastaa ja tullessaan rakastetuksi. Musertavimman tuskan koemme, kun rakkaus yllättäen loppuu tai yhteistä rakkauden säveltä ei toivosta ja tahdosta huolimatta löydy. Romaanissaan Lasten planeetta Riikka Pulkkinen kuvaa rakkauden haaksirikkoon joutuvan ihmisen tajuntaa häikäisevällä, puhdistavalla kirkkaudella. Täydellisessä maailmassa jokaiselle kuuluisi oikeus onnelliseen lapsuuteen. Lapsilla on ainutlaatuinen kyky olla onnellisia – silloinkin kun olosuhteet ovat sitä vastaan. Onnellisuuden siemenet kylvetään lapsuudessa. Lukemisen merkitys on tässä korvaamaton. Ninka Reitun sydämeenkäyvät kuvakirjat opettavat meitä hyväksymään itsemme ja rakastamaan toisiamme. Hänen kuvittamansa Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikki –kirjat marssittavat esiin uuden ajan riemastuttavan sankarihahmon, vahvan, iloisen ja ilkikurisen tuhmuriprinsessan. Toisen ihmisen kokemuksista voi ammentaa kannustusta ja rohkaisua. Michelle Obaman elämäkerta Becoming on jo ennen ilmestymistään noussut kansainväliseksi tapaukseksi. Michellestä on tullut ikoni, hänen myönteinen vaikutuksensa erityisesti tyttöjen ja naisten käsitykseen omista mahdollisuuksistaan välittyy kirjan myötä ympäri maailman.

Pekka Holmström

Onnellisuuden opiskelijan kannattaa siis tarttua kirjaan. Otavan kesän ja syksyn uutuuksissa on mistä valita.

Minna Castrén

Kustannusjohtaja


OTAVAN UUTISIA kesä ja syksy 2018

Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


kuva: pekka holmström

”Elämä on sarja pieniä ja kiusallisia naurettavuuksia, äitini sanoi lämpimästi. Kuolema on samanlainen, mutta vain eloon jääville, hän lisäsi.” Vuonna 1980 runoilijana debytoinut Jari Tervo (s. 1959) on ollut maamme menestyksekkäimpiä ja uudistumis­ kykyisimpiä kirjailijoita 1990-luvulta lähtien, jolloin hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa Pohjan hovi.

”Matriarkasta ei kuoriudu pelkästään tekijänsä parhaimpia kirjoja, vaan myös inhimillisyyden manifesti.” – Aamulehti ISBN 978-951-1-30694-8

2

400 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32602-1 / SYYSKUU

Jari Tervo

Aamen

Mestarillinen satiiri aikamme Suomesta ja niistä voimista, jotka moukaroivat ihmisiä täällä, tässä ja nyt Leo Maanvilja vaeltaa huhtikuisessa Helsingissä kuljettaen pomppulinnaa vikiseväpyöräisellä lavetilla mielenosoitukseen, isänmaan asialle. Lähes 80-vuotisen taivalluksensa päätteeksi hän aikoo viedä tänään alttarille nuoruudenrakkautensa, autuaan tietämättömänä siitä, että samaan aikaan poliisi etsii häntä rikoksesta epäiltynä. Aivoinfarktin kokeneen Leon jälkeen ääneen pääsevät 29 muuta kertojaa sekä sosiaalisen median kaikkitietävä kuoro. Jari Tervon väkevä yhdenpäivänromaani avaa panoraaman suomalaiseen mielenmaisemaan, joka on arvaamaton kuin päivän sää.


kuva: heli sorjonen

350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32016-6 / ELOKUU

Raija Oranen

Marsalkan ruusu

Verevässä historiallisessa romaanissa vanha marsalkka Mannerheim saa vielä kerran kokea humalluttavan rakkauden. Talvella 1945, kun marsalkka on Suomen presidentti, hän oleskelee terveytensä ja turvallisuutensa vuoksi Portugalissa, piilossa julkisuudelta ja eristettynä, vain adjutantti ja henkilääkäri seuranaan. Marsalkka suunnittelee muistelmiensa kirjoittamista ja käy läpi kokemuksiaan, sekä voittoja että tappioita, ja muistelee sotatantereiden tilanteita, menneitä rakkauksiaan, naisiaan ja hevosiaan. Soturin hallitun olemuksen ytimessä sykkii romantiikannälkäinen sydän.

Suuren sotapäällikön ­rinnassa sykkii romantiikan­ nälkäinen sydän Raija Oranen on Suomen rakastetuimpia ja kiitetyimpiä kertojia. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu niin romaaneja kuin myös novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä sekä musiikkidraamaa ja tv-käsikirjoituksia. Paitsi kirjoistaan, Oranen tunnetaan televisiosarjoista Puhtaat valkeat lakanat ja Ruusun aika. Marsalkan ruusu on vuonna 2010 ilmestyneen Metsästäjän sydän -romaanin itsenäinen jatko-osa.


kuva: jouni harala

”Me olemme heränneet ­viimeiseen päiväämme.” Riikka Pulkkinen (s. 1980) on kirjallisuutemme kiistattomia kärkinimiä. Jo esikoisromaani Raja (2006) herätti laajaa huomiota. Kansainväliseen tietoisuuteen Pulkkinen nousi romaanillaan Totta, joka oli Frankfurtin kirjamessuilla 2010 koko kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteenä.

”Pulkkinen avaa jälleen kerran hyvin ihmiselämän syvien kipujen solmuja – surua ja kuolemaa.” – Aamulehti ISBN 978-951-1-30688-7

4

350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32609-0 / SYYSKUU

Riikka Pulkkinen

Lasten planeetta Kun astuu viimeisen kerran ulos yhteisestä kodista – hellä ja uljas elegia eräälle rakkaudelle ja planeetta Maalle

Perhe on hajoamassa. Onko rakkaus, jossa kuljetaan rinta rinnan ja jaetaan jokainen kokemus toisen kanssa, alun alkaenkin itsepetosta? Entä voiko lapselle kertoa maailman kokonaisuudessaan sitä mukaa kuin hän kasvaa? Toisaalla nuori nainen kulkee pitkin kaupunkia mukanaan muistikirja ja kynä, ja kosminen tehtävä kertoa kaikesta kaikki. Hän haluaa pelastaa maailman. Sisaret koettavat pelastaa hänet. Lasten planeetta on upea, viisas ja haikeankaunis romaani lähelle päästämisen vaikeudesta. Kun kaikki on menetetty, jäljelle jää rakkaus.


kuva: Paula Kukkonen

400 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31875-0 / SYYSKUU

Hannu Väisänen

Leimikot

Rakastettu sarja huipentuu! Antero tutustuu eri maankolkkien ihmeisiin, joutuu Pariisissa siepatuksi ja kokee tunteikkaan paluun pohjoiseen kotikaupunkiin. Kun Antero eräänä iltana palailee pariisilaiseen kotiinsa, kaksi miestä hyökkää hänen kimppuunsa. Antero joutuu päästämään ryöstäjät asuntoonsa, missä nämä sitovat hänet tuoliin ja veitsellä uhaten vaativat häntä paljastamaan pankkikorttinsa tunnusluvun. Aikaa pelatakseen Antero alkaa kertoa ryöstäjille tarinoita kuin Šeherazade ikään. Ihmeellinen kertomus johdattaa lukijan maailman laidalta toiselle ja huumaavien kaunokirjallisten elämysten äärelle – kirjailijaksi kasvamisen avainkokemuksiin.

Hannu Väisänen (s. 1951 Oulussa) on saavuttanut menestystä sekä kuvataiteilijana että kirjailijana. Hän on saanut arvostetuimmat kotimaiset tunnustukset kuva­ taiteilijan työstään sekä kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Väisänen asuu nykyään Ranskassa.

Lue koko rakastettu Antero-sarja

ISBN ISBN ISBN ISBN ISBN 978-951-1-24922-1 978-951-1-22639-0 978-951-1-25237-5 978-951-1-26273-2 978-951-1-29963-9

Kotimainen kaunokirjallisuus

5


kuva: jouni harala 350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-30891-1 / SYYSKUU

Monikulttuurinen Ruotsi näyttää pimeän puolensa Antti Tuuri tunnetaan pohjalaisen Hakalan suvun vaiheista kertovista romaaneistaan ja Äitini suku -romaanisarjasta. Hän on kirjoittanut myös näytelmiä, elokuva- ja tv-käsi­kirjoituksia, oopperalibrettoja sekä kuunnelmia. Tuurin teoksia on käännetty 24 kielelle.

”Antti Tuuri on löytänyt uuden aihepiirin, ja innostus sitä kohtaan näkyy Tangopojatromaanissa.” –HS ISBN 978-951-1-30695-5

6

Antti Tuuri

Aavan meren tuolla puolen Suomalaismaahanmuuttajien jälkeläisten elämää nyky-Ruotsissa, jossa levottomat yhteenotot ovat arkipäivää ja turvallinen kansankoti enää muisto Joulukuussa 2016 Kaija saa tiedon isänsä kuolemasta, ja lähtee kotoaan Tukholmasta äitinsä tueksi Skövdeen, jonne vanhemmat aikoinaan jäivät asumaan. Odottaessaan junaa Centralenissa Kaija kuulee vierustoveriltaan, että paikalliseen suomalaiseen kouluun on heitetty polttopullo. Hänen oman lapsenlapsensa kouluun. Mitä on tapahtunut? Kaijan tyttären ex-puoliso on turkkilainen, ja heidän tyttärensä on alle kymmenvuotias. Avioeron jälkeen mies on yrittänyt kaapata lapsen Turkkiin, vastoin puo­lisonsa tahtoa. Riita lapsesta on suuri järkytys koko suvulle.


kuva: siru danielsson

350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31785-2 / ELOKUU

Pasi Pekkola

Huomenna kevät palaa

Sisar suojelee pientä veljeään pukemalla sodan todellisuuden saduksi. Herkkä ja järkyttävä romaani siitä, mitä vuosi 1918 teki lapsillemme. Eeva ja hänen pikkuveljensä Eino elävät vaatimatonta mutta turvallista elämää Villilähteellä. Kun isä ajautuu sisällissodassa punaisten puolelle, muu perhe pakenee Lahteen. Eeva upottaa Einon keskelle satumaailmaa ja ottaa itse vastaan jokaisen iskun. Vuosikymmeniä myöhemmin järjestelmällisesti torjutut muistot palaavat, ja Einon on kohdattava todelliset juurensa. Voittajien puolella ollut nuorimies, itsekin lapsi vasta, ei selviä vähemmillä vammoilla. Sillä sodan ja vanki­ leirien häpeä merkitsi jokaisen.

Pasi Pekkola (s. 1981) palasi synnyinseuduilleen Lahteen omistauduttuaan kirjailijan uralle. Hän oli työskennellyt ulkomailla, valmistunut valtiotieteiden maisteriksi ja ollut niin toimittaja kuin ammattiurheilijakin. Häneltä on aimmin julkaistu romaanit Unelmansieppaaja (2013) ja Lohikäärmeen värit (2015).

Sisällissodan päätyttyä Eeva ei kykene lukemaan enää ainuttakaan satua

”Lohikäärmeen värit kurkottaa suoraan kansainvälisen lukuromaanin luokkaan.” – Keskisuomalainen ISBN 978-951-1-29218-0

Kotimainen kaunokirjallisuus

7


kuva: arto wiikari 250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32499-7 / ELOKUU

Kirsikka Saari

Yksi yö voi muuttaa kaiken Kirsikka Saari (s. 1973) on palkittu helsinkiläinen käsi­ kirjoittaja ja ohjaaja, jonka kirjoittama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli Oscar-ehdokkaana 2014. Saaren käsikirjoittama ja Selma Vilhusen ohjaama elokuva Hölmö nuori sydän saa ensi-iltansa lokakuussa 2018.

8

Hölmö nuori sydän Palkitun käsikirjoittajan karhean kaunis tarina nuoruuden vimmasta ja hullusta ensirakkaudesta Lenni on rakastunut arvaamattomaan Kiiraan, joka ei ole häntä huomaavinaan. Kiira pyörittää lähiön kaveripiiriä, mutta kerran vielä hän lentää pois. Yksi yö muuttaa kaiken. Kiira tulee raskaaksi ja nuoret päättävät pitää lapsen, lippunsa aikuisuuteen. Mutta mikään ei ole sellaista kuin Kiira kuvitteli, vähiten Lenni. Lenni haluaa olla kunnon isä, vaikkei tiedä miten. Hän löytää isähahmoksi äärioikeistolaisissa piireissä pyörivän Jannen, jonka porukassa hän tuntee vihdoin täyttävänsä miehen mitat. Askel askeleelta Lenni kulkee kohti valintoja, joilla on kauaskantoiset vaikutukset.


kuva: katja lösönen

300 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32086-9 / ELOKUU

Pirjo Hassinen

Parit

Väkevä romaani rakkaudesta, joka tekee meistä heikkoja ja juuri siksi kaikkein vahvimpia Teini-ikäinen Leena päätyy 1930-luvulla todistamaan tätinsä perheen tragediaa vakavaraisten kulissien takana, ja se kietoutuu peruuttamattomasti hänen omaan kohtaloonsa. Lähes viisikymmentä vuotta myöhemmin Leena todistaa poikansa perheen kivuliasta hajoamista. Ravistelevassa sukutarinassa rakkaus saa monia muotoja, se elää sairauden ja onnettomuuden katveessa, kuihtuu pois ja orastaa jälleen. Pirjo Hassinen kuvaa ihmisiä, jotka vuoroin takertuvat toisiinsa ja vuoroin repivät itsensä irti; mitä läheisempi suhde on, sitä kovemmin se koskee.

Pirjo Hassinen (s. 1957) tunnetaan ihmisluonnon vavahduttavana kuvaajana. Hän on saanut romaaneistaan lukuisia kirjallisuuspalkintoja, ja kirjoja on käännetty useille kielille. Parit on hänen kuudestoista romaaninsa. Hassinen asuu Jyväskylässä.

Pirjo Hassinen kohdentaa jälleen armottoman katseensa ihmisten lähimpiin suhteisiin

”Hän taitaa psykologisen kerronnan, osaa pureutua ihmisen mieleen ja muotoilla sen liikkeet niin osuvasti, että on pakko nyökytellä tunnistettaville tuntemuksille.” – Iisalmen Sanomat ISBN 978-951-1-30683-2

Kotimainen kaunokirjallisuus

9


kuva: arto wiikari

KUNINKAAN RAKUUNAT Upseerin miekka Otava

M&U Susimetsä 400 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31916-0 / ELOKUU

M & U Susimetsä

Upseerin miekka

Marko ja Ulla Susimetsä ovat hämeenlinnalainen aviopari. Marko (s. 1973) on koulutukseltaan filosofian tohtori ja työskentelee yliopettajana. Ulla (s. 1975) on filosofian maisteri ja työskentelee freelance-kääntäjänä. Esikois­ romaani avaa 30-vuotiseen sotaan sijoittuvan Kuninkaan rakuunat -sarjan.

Historiallisen seikkailusarjan komea avaus sytyttää myös nuoret lukijat

10

Kuninkaan rakuunat

Kolmen muskettisoturin henkeä uhkuva historiallinen seikkailu vie lukijan hurjille taistelukentille, missä uskollisuus ja rohkeus punnitaan. Kustaa II Aadolfin alaisuudessa palvelee rakuunakomppania, jonka puoleen kuningas kääntyy tarvitessaan miehiä vaarallisimpiin tiedustelutehtäviin 30-vuotisen sodan verisillä kentillä. Seikkailunnälkäinen turkulaisnuorukainen Tomas saa tilaisuuden näyttää kyntensä, kun hänet värvätään jalkaväestä rakuunoihin. Äkkipikainen luonne kuitenkin tuottaa hänelle vaarallisen vihamiehen. Kun rakuunat saavat tehtäväkseen salaisen käskyn toimittamisen, Tomas lähtee matkalle, jolla häntä vaanivat niin vihollisen iskut kuin häijyn kersantin kosto.


kuva: jorma marstio

400 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32497-3 / ELOKUU

Komeita viikinkejä ja kohtalokkaita hyljenaisia, liekkejä ja laavaa

Johanna Valkama

Kaukosaarten Aino Lukijat hurmannut romanttinen seikkailu rautakauden Pohjolassa jatkuu! Itämeren Aurin poika päätyy Färsaarille ja uppoutuu druidien mystiseen taikapiiriin.

Johanna Valkama (s. 1982) on kotoisin Tampereelta ja asuu nykyään perheineen Nokialla. Hän työskentelee markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijatehtävissä. Suositussa Metsän ja meren suku -sarjassa on aiemmin julkaistu romaanit Itämeren Auri (2016) ja Linnavuoren Tuuli (2017).

Kun maailman laidalla purkautuva tulivuori uhkaa pimentää Pohjolan revontulitaivaan, tietäjä ja tutkimusmatkailija Iki-Kuura herää vieraalta rannalta haaksirikon ainoana selviytyjänä. Hänet pelastaa viikinki Erik Tuulihattu, joka on itsekin päätynyt kauas kotoaan Färsaarille. Erik kertoo Iki-Kuuralle luolissa asuvista hyljenaisista, jotka houkuttelevat miehiä aaltojen alle. Kohtalo johdattaa Iki-Kuuran tutkimaan hyljeihmisiin liittyvää salaisuutta. Entä kuka oli se punahiuksinen kaunotar, jonka hän näki rannalla haaksirikon jälkeen?

”Johanna Valkama on koonnut teokseensa kaiken mitä hyvältä tarinalta voi odottaa.” – Normandiani-blogi romaanista Itämeren Auri 978-951-1-30696-2

978-951-1-32307-5 / HEINÄKUU

Kotimainen kaunokirjallisuus

11


kuva: arto wiikari

Mestarillinen esikoisromaani avaa portin suomalaisen miehen sieluun Ilkka Luukkonen (s. 1968 Helsingissä) työskentelee politiikan toimittajana. Hän on asunut myös Brysselissä, Nurmijärvellä ja San Franciscossa ja toiminut mm. kulina turkishuutokaupassa, mittausapulaisena valtakunnan metsien inventoinnissa ja autotsupparina. Kongolainen kampa on hänen esikoisteoksensa.

12

350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32382-2 / ELOKUU

Ilkka Luukkonen

Kongolainen kampa

Insinöörinsieluinen suomalaistoimittaja seuraa afrikkalaismuusikkojen jälkiä ja ajautuu kasvotusten myös oman taustansa kanssa. Antti Kahanpää on talouslehden Brysselin-kirjeenvaihtaja, insinöörinsieluinen mies, jolle Euroopan kiihtyvä pakolaiskriisi on ensin vain turhauttava uutisaihe muiden joukossa. Mutta sitten sisarentytär Kaislan katoaminen heittää Antin keskelle kriisin käytännön seurauksia. Hän tapaa joukon pakolaisleiriltä pelastettuja kongolaisia, jotka etsivät paikkaansa Euroopassa eivätkä suostu numeroiksi tilastoihin. Räväkän ja pelottoman Kaislan kautta Antti joutuu kohtaamaan myös lapsuudenperheensä valta-asetelmat, joita hän tähän mennessä on käsitellyt lähinnä vaikenemalla.


kuva: tommi tuomi

250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32603-8 / ELOKUU

Taina Latvala

Venetsialaiset Kesän viimeisenä yönä jokainen joutuu raottamaan naamiotaan. Menneisyyden haavat aukeavat, kun kolme sisarta kokoontuu perheen mökille. Loppukesän päivä järvenrantamökillä on kaunis, mutta ilmassa väreilee pahaenteinen tunnelma. Kolmen sisaren ajatukset kääntyvät tämän tästä edesmenneeseen isään. Kuinka paljon salaisuuksia levottomuutensa riivaama mies vei mukanaan? Kesäyön tummuessa myös jokainen sisarista paljastuu joksikin muuksi kuin toiset olivat kuvitelleet. Kun he päätyvät tanssilavalle juhlimaan huvilakauden päättäviä venetsialaisia, alkavat jännitteet purkautua uhkaavalla tavalla.

Kesäyön pahaenteisen ­tunnelman lävistää hiljainen huumori Taina Latvala (s. 1982) on kirjoittanut romaaneja, novelleja sekä näytelmiä. Esikoisteoksestaan Arvostelukappale (2007) hän sai Kalevi Jäntin palkinnon. Latvalan edellinen teos oli kiitetty novellikokoelma Ennen kuin kaikki muuttuu (2015). Latvala pitää MinäKertoja-blogia: blogit.image.fi/ minakertoja

”Varsin vähäeleiseltä vaikuttava teksti kihisee katseita, sydämenlyöntejä, kateutta, vastuuttomuutta – nuoruutta laidasta laitaan. ” – Kirja hyllyssä -blogi ISBN 978-951-1-31850-7

Kotimainen kaunokirjallisuus

13


kuva: mirva kakko 250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31564-3 / SYYSKUU

Helsinkiläinen valtiot. maist. ja hum. kand. Meri Kuusisto (s. 1985) on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkea­ koulussa. Hänen teoksensa ovat saaneet kiitosta omalakisesta huumorista ja taidokkaasta kerronnasta. Vuosi tavaratalossa on Kuusiston kolmas romaani.

Ajatusleikkien ja viiston huumorin mestari palkitsee jälleen lukijansa

”Kirja saa miettimään normeja ja elämän arvaamattomuutta.” – Cosmopolitan ISBN 978-951-1-29041-4

14

Meri Kuusisto

Vuosi tavaratalossa Viihdyttävän satiirisessa romaanissa tavaratalosta muodostuu ihmissielun vertauskuva. Franz on joutunut väärin perustein pois työstään autokoulun opettajana ja on nyt tavaratalon työntekijähierarkian alimmalla askelmalla. Kuukaudeksi kerrallaan hänet määrätään aina uudelle osastolle asiakkaiden unelmia toteuttamaan. Vähitellen Franzille valkenee, mitä kaikkea kerran niin loistelias tavaratalo kätkee uumeniinsa: rakkautta ja itsetuhoa, juonittelua ja epätoivoa. Sovituskopin ja kassan välissä tehdään valintoja, jotka määrittävät koko elämää: keitä me haluamme olla ja keitä todellisuudessa olemme? Franz on valmis uhrautumaan, kun tavaratalon sydän on vaarassa – mutta kuinka hänen oman sydämensä käy?


kuva: irmeli jung

250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31969-6 / ELOKUU

Jarkko Tontti

Perintö

Kuolleen äidin päiväkirjoista löytyy salaisuus, joka saa riitaisat sisarukset näkemään koko perheen uusin silmin. Aikuiset sisarukset Henrik ja Anna-Leena eivät vuosiin ole tulleet toimeen. Anna-Leena on ollut äidin uskottu, Henrik taas perheen kapinallinen. Isän varhainen kuolema on jättänyt molempiin omanlaisensa jäljet. Erimielisyys kiteytyy riitaan kesähuvilasta, joka eri perheenjäsenille merkitsi eri asioita. Sitten äitikin kuolee ja jättää jälkeensä päiväkirjat, jotka paljastavat tyrmäävän salaisuuden. Henrik ja Anna-Leena joutuvat miettimään uusiksi käsityksensä koko perheensä tarinasta, myös toisistaan. Puhutteleva romaani tutkii sitä, mikä meidät yhdistää toisiimme.

Perintö voi muuttaa kaiken. Myös käsityksen perheesi tarinasta. Jarkko Tontti (s. 1971) on julkaissut runoja, esseitä, lastenkirjan ja neljä romaania. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori ja toimii mm. kansainvälisen PENjärjestön luottamustehtävissä.

Kotimainen kaunokirjallisuus

15


kuva: jouni harala

Uutuus

Kati Hiekkapelto (s. 1970) on kotoisin Oulusta ja koulutukseltaan erityisluokanopettaja. Anna Fekete -dekkarit ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä, ja sarjan toinen osa Suojattomat palkittiin Vuoden johtolanka -palkinnolla 2015. Sarjan oikeudet on myyty 11 maahan.

Kati Hiekkapelto

Hiillos

300 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-28712-4 / SYYSKUU

”Nostan arvostuksissani hailuotolaisen Kati Hiekkapellon dekkaristien ykkösketjuun. Hänen kirjansa jättävät lukijaan jäljen.” – Annelin kirjoissa -blogi

ISBN 978-951-1-27985-3

16

ISBN 978-951-1-28739-1

ISBN 978-951-1-29948-6


kuva: tommi tuomi

400 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32584-0 / TOUKOKUU

Reijo Mäki

Gekko

Vares saa tehtävän eräältä mahtimieheltä – ja poskeensa tähdenmuotoisen arven. Mutta kuka tai mikä on Gekko? Kaunis ja lahjakas kuvataiteilija on kadonnut kuin maan nielemänä. Hänen vaikutusvaltainen kummisetänsä pyytää Varesta auttamaan. Jussi Vares ottaa itsekin osumaa tutustuessaan neidon taustaan. Vähitellen rakentuu kuva naisesta, jolla oli monta syytä kadota. Mutta löytyykö hänen viimeisestä, kesken jääneestä maisemamaalauksestaan avain hänen kohtaloonsa? Samaan aikaan, marraskuun pimeydessä, vauras pariskunta löytyy murhattuna kylpypaljusta huvilansa terassilta. Miksi heidät on haluttu vaientaa?

Reijo Mäki (s. 1958) on jännityskirjailijoidemme kirkkainta kärkeä. Hänen teoksiaan on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Suosittujen Vares-dekkareiden pohjalta on tehty elokuvia ja näytelmiä, ja kirjoja on käännetty ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi ja viroksi.

”Suomalaisen dekkaritaivaan turkulainen kiintotähti ei petä tälläkään kertaa.” – Kirjat kertovat -blogi ISBN 978-951-1-32297-9 / TOUKOKUU

Kotimainen kaunokirjallisuus

17


kuva: arto wiikari

Jari Salonen (s. 1954) on tehnyt uran mainostoimittajana ja kirjoittanut päivätyönsä ohessa novelleja, pari musikaalia ja kymmeniä sanoituksia Suomen eturivin iskelmätähdille. Kiitetty esikoisromaani Kuokkavieraat (2016) esitteli sympaattisen komisario Zettermanin.

”Salonen nostaa kotimaisen rikoskirjallisuuden tasoa.” – Kauppalehti

”Suomen oma Wallander on täällä! Suosittelen.” – Lillin kirjataivas -blogi ISBN 978-951-1-30689-4

18

ISBN 978-951-1-32619-9 / HEINÄKUU

380 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32498-0 / TOUKOKUU

Jari Salonen

Kätkö

Kun vanhasta kaivosta löytyy ruumiita, selvittämättä jääneen pankkiryöstön tutkimukset avataan uudelleen. Sympaattisen komisario Zettermanin täytyy jälleen jumpata aivonystyröitään. Lauttalan latauksena tunnettu pankkiryöstö järisytti aikoinaan pikkukaupungin arkea. Kun ryöstäjien ruumiit löydetään kymmenen vuotta myöhemmin, saa Oili ”Opettaja” Jaakolan tiimi Keskusrikospoliisissa eteensä visaisen tapauksen. Kuka suunnitteli nerokkaan rikoksen ja miten se toteutettiin? Entä kuka tappoi pankkirosvot? Kun umpikuja uhkaa, työntää lusikkansa soppaan komisario Zetterman. Hän kun on sattumoisin paennut putkiremonttihelvetin keskeltä suoraan Lauttalaan.


kuva: jouni harala

350 S. / 140X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-30786-0 / KESÄKUU

Virpi Hämeen-Anttila

Tiergartenin teurastaja Berliinin hämärillä kaduilla vaanii sarjamurhaaja, joka valikoi uhrikseen koululaisia. Karl Axel Björkillä on edessään uransa vaarallisin tapaus. Helsingissä Björk yrittää kuumeisesti selvittää ministeri Ritavuoren murhaa, jota hän epäilee salaliitoksi. Kun kaikkialla tulee seinä vastaan, turhautunut Björk pestautuu setänsä liikeyritykseen ja lähtee työmatkalle Berliiniin. Berliinin yöt eivät henkäile pelkkää hilpeää kabareeelämää ja moraalista vapautta. Pelottava murhamies vaanii tyttöjä ja poikia, surmaa heidät kauhealla tavalla ja heittää ruumiit kanaaliin kaupungin keskuspuistossa Tiergartenissa. Ehtiikö Björk pysäyttää teurastajan ennen seuraavaa iskua?

Virpi Hämeen-Anttila (s. 1958) on rakastettu tarinan­ kertoja. 1920-luvun kuohuvaan Helsinkiin sijoittuvat Karl Axel Björk -dekkarit ovat keränneet suuren ja innostuneen lukijakunnan. Kirjailija avaa dekkarisarjan taustoja blogissaan Kadonnutta 20-lukua etsimässä.

978-951-1-28530-4

978-951-1-29206-7

978-951-1-30706-8

978-951-1-32300-6 / KESÄKUU

”Kiinnostavaa ja leppoisaa hyvän mielen tekstiä. 1920-luvun Helsinki avautuu lukijan silmien eteen hyvin aidon oloisena.” – Hemulin kirjahylly -blogi Kotimainen kaunokirjallisuus

19


kuva: pekka holmström 350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31044-0 / ELOKUU

Taavi Soininvaara

Darwinin seitti

Taavi Soininvaara (s. 1966) on kirjailija, kolumnisti ja oikeustieteen kandidaatti. Soininvaaran trillerit pureutuvat kansainvälisen politiikan, talouden, teknologian ja rikollisuuden ajankohtaisiin kysymyksiin ja kuuluvat lajin ehdottomaan kärkeen Suomessa. Niitä on käännetty menestyksekkäästi myös saksaksi.

”Taavi Soininvaara on nyt erittäin hyvässä vedossa ja vainoharhainen trilleri kulkee liukkaasti ja jännittävästi.” – Kauppalehti ISBN 978-951-1-32616-8 / HEINÄKUU

20

Hyytävässä trillerissä vuosikymmenien ajan kudottu verkko kiristyy ja uhkaa Suomea ja koko länttä. Suomalaisen huippukirurgin potilaana oleva IMF:n irlantilainen johtaja hourailee venäjäksi toipuessaan aivoleikkauksesta. Hänen puheensa kuulleet osastonhoitaja ja neurokirurgi löydetään pian kuolleina. Supon Arto Ratamo tarttuu toimeen. Tutkinta johdattaa Venäjän ulkomaantiedustelun perustaman Värisuora-ohjelman jäljille. Käy ilmi, ettei lännessä ole aavistustakaan, mikä on tuhoisan ohjelman päämäärä.


kuva: markus pentikäinen

300 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32608-3 / SYYSKUU

Outi Pakkanen

Linna

Suosittu kansanedustaja joutuu vastuuseen tekosistaan – menneisyyttä ei voi enää paeta. Pertti Pekkala, julkisuutta rakastava ”melkein ministeri” on kutsunut tuttaviaan Savonlinnan oopperajuhlille. Casinon terassilla Pekkala törmää vanhoihin luokka­ tovereihinsa ja riemu on suuri. Myöhemmin torilla Pekkala järkyttyy nähdessään poikansa Petrin myymässä vaatteita. Poikansa, jonka kanssa hän ei ole vuosikausiin ollut tekemisissä. Kesän mentyä eletään jo kiihkeää politiikan syksyä, sillä presidentinvaalit lähestyvät. Tilanteiden tiivistyessä menneisyys tunkee väkisin esiin. Kuka teki kenelle mitä? Myös Anna Laineen elämä heilahtaa raiteiltaan, kun on-off-rakkaus Jyri palaa Kenian komennukseltaan.

Outi Pakkanen on jännityskirjallisuutemme valovoimaisimpia tähtiä. Hänen keskeisin hahmonsa on Anna Laine, rikoksia ratkova helsinkiläisgraafikko. Pakkanen sai vuonna 2014 Suomen dekkariseuran Hornanlinna-kunniakirjan pitkäaikaisesta työstään suomalaisen dekkarin hyväksi.

Tyylikäs kaupunkidekkari vie mukanaan

”Outi Pakkasen Peili on Anna Laine -dekkari, jossa ei verellä ja väkivallalla mässäillä ja hyvä niin. Paljon mielenkiintoisempaa on se psykologinen jännitys, joka kertoo ihmismielestä ja sen omituisista jutuista.” – kirjavinkit.fi ISBN 978-951-1-30717-4

Kotimainen kaunokirjallisuus

21


kuva: pekka holmström

Tuija Lehtinen on kotimaisen viihdekirjallisuuden aatelia. Lehtisen vetävät ihmissuhdedraamat palkitsevat lukijansa huumorilla ja lennokkailla juonenkäänteillä.

Kuka voisi vastustaa nykyajan kartano­ romantiikkaa!

”Viihdearvo on tuttuun tapaan paikallaan.” – Kirjojen taika -blogi ISBN 978-951-1-32967-1 / MARRASKUU

22

300 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32604-5 / SYYSKUU

Tuija Lehtinen

Takaisin Sumulaaksoon Siniveriset siskokset palaavat! Aatelisesta asemastaan tietoinen Silja saa Sumulaakson kartanon ohjat käsiinsä ja törmää tylyyn nykytodellisuuteen. Kun kartanon vanha rouva siirtyy terveydellisistä syistä syrjään, uudeksi keulakuvaksi valitaan pojantytär. Silja on aina halunnutkin olla aito aatelisneito. Nykyään vain aatelisneidotkin joutuvat tarttumaan sekalaisiin töihin, eikä apua tarjoavista miehistä tiedä, ovatko he herroja vai narreja. Suorasukainen ja sähäkkä sisko osaisi auttaa, mutta millä maailmalla lentelevän Elsan saisi takaisin Sumulaaksoon, josta hän lähti ovet paukkuen. Silja ja Elsa ovat tuttuja romaanista Sumulaakson kartano (2017).


Väkevä, vastaansanomaton humanismin puolustus

Pekka Tarkka

Onnen Pekka

Vannoutuneen kirjallisuusmiehen elämä ja teot – lahjomatonta muistelmaa kulttuurielämän näköalapaikalta Papin poika Pekka Tarkka innostui painomusteen tuoksusta jo nuorena, ja tie vei sanomalehden toimittajaksi ja yliopistoon. Pitkän uransa aikana hän on kokenut ja myös nostattanut monet kirjalliset myrskyt. Tarkka taustoittaa terävästi modernismin läpimurtoa, kirjasotia, kulttuurin radikalisoitumista – monien uusien aatteiden esiinmarssia. Asemassaan hän on kohdannut kaikki, jotka ”ovat jotain”. Tarkka kuvaa sukutaustaansa ja yliopistossa ja kirjallisuusarvostelijana kohtaamiaan ihmisiä elävästi ja humoristisesti, elämänmittaisen kirjallisuuden rakkauden siivittämänä. 600 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-28811-4 / SYYSKUU

FT Pekka Tarkka on toiminut Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimiehenä ja Helsingin yliopiston dosenttina, keskeisinä tutkimuksen kohteinaan Joel Lehtonen ja Pentti Saarikoski. Laajasta tuotannostaan Tarkka on huomioitu mm. Suomi-palkinnolla ja Taiteen valtion­palkinnolla.

Kotimainen kaunokirjallisuus

23


Kotimainen kaunokirjallisuus 2

Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


kuva: Remco Merbis

Täydellinen rakkaustarina, jonka sydämessä sykkii salaisuus

ROSIE WALSH hän lupasi soitta a

OTAVA

SUOMENTANUT SJÖBLOM, SIRKKA-LIISA / 350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31861-3 / KESÄKUU

Rosie Walsh

Hän lupasi soittaa Kuusi unohtumatonta päivää, ja sitten mies katoaa. Täydellinen rakkaustarina, jonka sydämessä sykkii salaisuus.

Sarah ja Eddie tapaavat Englannin maaseudulla, viettävät ihanan viikon yhdessä ja rakastuvat. Sitten Eddie lähtee lomalle luvaten soittaa Sarahille matkalta lentokentälle. Soittoa ei koskaan kuulu. Sarahin ystävät ovat sitä mieltä, että mies on vain häipynyt kuvioista. Olisiko Eddie todella voinut tehdä hänelle niin?

Bristolissa asuva Rosie Walsh on julkaissut aikaisemmin neljä teosta sekä kirjoittanut rakkausaiheista blogia pseudonyymillä Lucy Robinson. Hän lupasi soittaa on ensimmäinen Rosie Walshin omalla nimellä julkaistava kirja. Sen oikeuksista käytiin kiihkeää kilpailua ympäri maailman, ja se on myyty jo yli 20 maahan ennen ilmestymistään.

Huumaavaa rakkautta ja suurta draamaa

Suomennettu kaunokirjallisuus

25


kuva: justine stoddart SUOMENTAJA: LEVEELAHTI, SATU / 450 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32605-2 / MARRASKUU

Josie Silver

Ole minun

Josie Silver on englantilainen kirjailija, joka elää miehensä, lastensa ja kissansa kanssa. Hänen esikois­ romaaninsa Ole minun on jo ennen ilmestymistään myyty liki 20 maahan.

Tämä rakkaustarina sulattaa sydämesi

26

Yksi katse muutti kaiken. Täydellisen vastustamaton rakkaustarina on talven sydämenlämmittäjä. Laurie ei usko rakkauteen ensisilmäyksellä. Kunnes eräänä joulukuisena päivänä hän näkee bussinikkunasta miehen, jonka silmistä hän ei pysty irrottamaan katsettaan. Laurie ei voi tunteilleen mitään, vaikka hän tietää, ettei ehkä koskaan näkisi miestä uudelleen. Vuotta myöhemmin hänen ystävänsä esittelee joulupirskeissä uuden rakkaansa: saman miehen, jota Laurie ei ole vieläkään saanut mielestään.


kuva: Trina Jones

SUOMENTAJA: REKIARO, ILKKA / 680 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32760-8 / SYYSKUU

Robin Hobb

Narrin salamurhaaja

Narri ja näkijä 1

Hartaasti toivottu suomennos fantasian mestarilta aloittaa uuden ahmittavan sarjan. Lahjakas, yliluonnollisia kykyjä omaava Fitz on kuninkaallisen suvun äpärälapsi. Jo nuorena poikana hän on saanut salamurhaajan koulutuksen ja päässyt palvelemaan kuningasta. Nyt Fitz on viimein jättänyt menneet taakseen ja palannut vaimonsa rinnalle – kunnes saa kutsun auttaa vanhaa tuttavaansa. Maagiseen keskiaikaan sijoittuva Narrin salamurhaaja aloittaa Narri ja näkijä -trilogian. Robin Hobb on George R. R. Martinin ohella maailman myydyin fantasiakirjailija.

Yhdysvaltalainen Robin Hobb (s. 1952) on maailman suosituimpia fantasiakirjailijoita. Hän on saavuttanut laajan ja uskollisen lukijakunnan. Teoksia on käännetty yli 20 kielelle ja myyty miljoonia kappaleita ympäri maailman.

Vuoden toivotuin! Fantasian mestarin uskolliset fanit saavat palkintonsa.

Suomennettu kaunokirjallisuus

27


kuva: Jillian Edelstein SUOMENTAJA: LINDHOLM, JUHANI / 200 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31911-5 / SYYSKUU

Mohsin Hamid Lahoressa syntynyt Mohsin Hamid on kansainvälisesti menestynyt kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli 35 kielelle. Exit West oli Man Booker Prize -ehdokas, samoin kuin hänen aiemmin suomennettu romaaninsa Fundamentalisti vastoin tahtoaan, joka on myös muokattu elokuvaksi.

Kuinka käy nuoren rakkauden maassa, jonka olot muuttuvat yhä sekavammiksi?

28

Exit west

Nuorten rakastavaisten pako sekasortoisesta Lähi-Idästä tuo uutisotsikot iholle – riipaiseva tarina rakkaudesta ja luottamuksesta Nadja ja Saeed kohtaavat iltaluennoilla ja heittäytyvät vähitellen salaiseen suhteeseen maassa, joka on sisällissodan kynnyksellä. Väkivalta yltyy, ja ulkona­ liikkumiskielto on voimassa öisin. Kun tutut kadut muuttuvat pommiräjähdysten ja tarkastusasemien täplittämiksi, he alkavat kuulla huhuja ovista, joista voi livahtaa pois, vaarallisesti ja kovaan hintaan. Nadja ja Saeed tajuavat ettei heillä ole enää muuta mahdollisuutta kuin paeta, ja kotimaa jää taakse. Oudossa ja epävarmassa tilanteessa he yrittävät pitää kiinni toisistaan ja menneisyydestään.

OTAVA N KIRJASTO


David Grossman

Hevonen meni baariin

Stand up -koomikon keikka kääntyy koskettavaksi perhetragedian kuvaukseksi. Nerokas romaani israelilaisen kirjallisuuden ykkösnimeltä! Keski-ikäinen tuomari istuu stand up -klubin hämärässä pienessä israelilaiskaupungissa. Hän on saanut arvoituksellisen kutsun illan esitykseen. Vähitellen käy ilmi, että lavalle noussut koomikko on hänen lapsuudenystävänsä, jota tuomari ei edes muistanut tunteneensa. Oivaltavat vitsit saavat yleisön hirnumaan naurusta, mutta illan edetessä koomikko alkaa myös kertoa tarinaa lapsuudestaan. Näin avautuu kertomus mahdottomasta valinnasta, jonka nuori poika joutui tekemään kahden hänelle rakkaimman ihmisen välillä.

David Grossmanin (s. 1954 Jerusalemissa) teoksia on käännetty yli 30 kielelle. Hänen edellinen suomennettu romaaninsa Sinne missä maa päättyy (2011) oli maailmanlaajuinen arvostelu- ja myyntimenestys. Hevonen meni baariin voitti vuonna 2017 kansainvälisen Bookerpalkinnon. SUOMENTAJA: SCHRODERUS, ARTO / 230 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32097-5 / SYYSKUU

Edward St Aubyn

Toivoa sopii

Patrick Melrosen tarina IV–V Nuori mies taistelee eroon yläluokkaisen perheensä synkästä perinnöstä aikamme omaelämäkerrallisessa kulttiklassikossa.

Patrick Melrose on kasvanut aikuiseksi ja lähestulkoon tuhlannut muhkean perintönsä. Koko englantilainen yläluokka on joutunut uusien haasteiden eteen luokka-aseman tarjotessa yhä vähemmän automaattisia etuoikeuksia. Viisiosaisen romaanisarjan viimeisissä osissa Patrick kokeilee vaihtelevalla menestyksellä perhe-elämää ja tekee tiliä äitinsä suvun raskaasta perinnöstä. Edward St Aubyn suorittaa brittiyhteiskunnan yläkerrokselle julman ruumiinavauksen, jota sävyttää herkullisen pureva huumori.

Englantilainen Edward St Aubyn (s. 1960) varttui romaanisarjansa päähenkilön Patrick Melrosen tapaan yläluokkaisissa mutta onnettomissa oloissa. Palkitusta omaelämäkerrallisesta teossarjasta julkaistaan nyt kaksi viimeistä osaa. Kirjoista on tekeillä tv-sarja, jossa pääosaa näyttelee Benedict Cumberbatch. SUOMENTAJA: PÄKKILÄ, MARKKU / 560 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31384-7 / SYYSKUU

OTAVA N KIRJASTO


kuva: linnéa jonasson bernholm

”Björnstad on kuin vertaus­ kuva elämästä, jossa synnit uusiutuvat suku­polvesta toiseen.” – Aamulehti Fredrik Backman (s. 1981) on suurin kirjallinen sensaatio Ruotsista sitten Stieg Larssonin. Hänen kirjojaan on myyty yli 9 miljoonaa kappaletta, ja niitä on käännetty 44 kielelle. Backmanin kyky kuvata todenmakuisesti henkilö­hahmojensa tunteita ja ajatuksia koskettaa lukijoita ympäri maailman.

SUOMENTAJA: HEIKKILÄ, RIIE / 450 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-30960-4 / SYYSKUU

Fredrik Backman

Me vastaan te

Kun viha on saanut vallan. Uskollisuus, ystävyys ja rakkaus kantavat pikkukaupungin sen synkimpien aikojen läpi. Björnstad on juuri toipumassa edellisestä tragediasta, kun uusi kohu on jo syntymässä. Björnstadin ja naapurikaupunki Hedin jääkiekkojoukkueet kohtaavat jälleen toisensa, ja kaupunkien väliset jännitteet räjähtävät käsiin. Kun tähtipelaaja Benjin tarkoin varjeltu salaisuus joutuu päivänvaloon, paljastuu myös, mitkä asiat oikeasti nähdään puolustamisen arvoisina. Pystyvätkö kaupunkilaiset peittoamaan ennakko­ luulonsa, vai muuttuuko viha väkivallaksi?

”Tähän mukaansatempaavaan romaaniin ei voi olla rakastumatta.” – People ISBN 978-951-1-32299-3

30

Kansainväliseksi bestselleriksi nousseen Kiekko­ kaupungin tarina saa jatkoa.


kuva: Roy Baron

SUOMENTANUT RUUSKA, IRMELI / 360 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31168-3 / ELOKUU

Luke Allnutt

Taivas on meidän Mitä jää jäljelle, kun oma lapsi sairastuu parantumattomasti? Syvästi koskettavassa tarinassa toivo löytyy, kun kaikki on jo menetetty. Robilla on kaikkea: keskusta-asunto Lontoossa, ihana vaimo ja kaikista tärkeimpänä rakas pieni poika Jack. Perheen täydellinen elämä kääntyy päälaelleen, kun Jackilla diagnosoidaan parantumaton aivosyöpä. Jackin sairauden myötä vanhemmat alkavat erkaantua sekä toisistaan että ystävistään. Epätoivoinen isä on valmis turvautumaan mihin tahansa pelastaakseen poikansa, kohtalokkain seurauksin. Rob ajautuu alkoholismin syövereihin, eikä kykene estämään asioiden lipsumista käsistään – pystyykö hän löytämään tien takaisin elämään?

Luke Allnutt on Prahassa asuva kirjailija ja journalisti. Taivas on meidän on hänen esikoisromaaninsa.

Tätä tarinaa et voi lukea liikuttumatta

Suomennettu kaunokirjallisuus

31


kuva: natalie dawkins SUOMENTANUT VILOKKINEN, NATASHA / 310 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31879-8 / KESÄKUU

Libby Page

Pinnalla pysymisen taito

Libby Page on 24-vuotias Lontoossa asuva kirjailija, joka työskentelee The Guardianissa. Pinnalla pysymisen taito on nuoren naisen esikoisteos.

Ystävyys ei katso ikää, 86 ja 26 ovat vain numeroita!

32

Kaksi eri-ikäistä naista yhdistää voimansa maauimalan pelastamiseksi. Sydämeenkäypä romaani sukupolvet ylittävästä ystävyydestä hurmaa aitoudellaan. 86-vuotias Rosemary on asunut Etelä-Lontoossa koko elämänsä, mutta nyt kaikki hänelle tuttu on muuttumassa: kirjasto on suljettu, vihanneskaupasta on tullut trendikäs baari, aviomies on kuollut. Kate, 26, on juuri muuttanut kaupunkiin ja tuntee olonsa yksinäiseksi. Hän on aloittanut toimittajana paikallisessa lehdessä ja on innokas etenemään urallaan. Kun paikallinen maauimala aiotaan sulkea, Kate tarttuu juttuun loistaakseen ammatillisesti. Yhteis­ tuumin naiset päättävät osoittaa, että uimala on enemmän kuin uimapaikka: se on koko yhteisön sydän.


Nyt jätti­pokkarina

Lori Nelson Spielman

Alexander McCall Smith

Voiko nuoruuden haaveet tavoittaa? ”Hurmaava, koskettava tarina, joka muistuttaa täysillä elämisen tärkeydestä.” – Cecelia Ahern

Mma Ramotswe tutkii

Kymmenen unelmaani

Teinityttönä Brett Bohlinger laati listan tavoitteistaan ja unelmistaan. Hupsuja, keskenkasvuisia haaveita – nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin hän haluaa elämältä jotakin aivan muuta. Tai niin hän ainakin on kuvitellut, kunnes äidin testamentti asettaa Brettin kaikki valinnat uuteen valoon.

Lori Nelson Spielman (s. 1961) on koulutukseltaan puheterapeutti. Hän asuu Michiganissa aviomiehensä ja kissansa kanssa. Kymmenen unelmaani on hänen esikoisromaaninsa. SUOMENTANUT JÄRVINEN, OUTI / 381 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32316-7 / HUHTIKUU 2018

Kelpo rouva johtajat

Kuinka käy Naisten etsivätoimiston kun sen johtajien välillä kipinöi riita? Rakastettu hyvänmielen dekkarisarja kuljettaa Botswanan auringon alle. Toimiston johtajattarien Mma Ramotswen ja Mma Makutsin ystävyys joutuu koetukselle, kun nuori kanadalaisnainen pyytää heidän apuaan lapsuudenkotinsa etsinnässä. Erimielisyydet johtavat tutkintaa täysin eri suuntiin – mutta entä jos naisista kumpikin on väärässä? Jotkin salaisuudet on hyvä jättää menneisyyteen.

Alexander McCall Smith (s. 1948) on lukijoiden rakastama kirjailija, jonka teoksia on käännetty 46 kielelle ja myyty yli 14 miljoonaa kappaletta. Hänen hyvänmielen Mma Ramotswe -kirjasarjansa on valloittanut myös suomalaislukijat. SUOMENTANUT JÄRVINEN, OUTI / 350 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32431-7 / KESÄKUU

Suomennettu kaunokirjallisuus

33


Menestyskirjailijan paluu – tätä on odotettu! kuva: annika marklund 350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-33023-3 / SYYSKUU

34

Liza Marklund

Romaani

Annika Bengtzon -jännäreistään tunnetun Liza Mark­lundin teoksia on myyty maailman­ laajuisesti liki 20 miljoonaa kappaletta, ja yksin Suomessakin yli miljoona.


kuva: david burnett

SUOMENTANUT ILKKA REKIARO / 350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32041-8 / KESÄKUU

Bill Clinton – James Patterson

Kadonnut presidentti

Kun entinen presidentti ja maailmanmenestys­ kirjailija yhdistävät voimansa, tuloksena on ainutlaatuinen jännäri, joka kihisee Washington D.C.:n salaisuuksia ja sisäpiirin tietoa. Miten maailman vartioiduin mies voi kadota? Onko hän lähtenyt vapaaehtoisesti? Romaani kuvaa ovaalin työhuoneen kiehuvaa painetta, henkeäsalpaavia päätöksiä ja suunnattoman vallan mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Vuosikymmenen kuumimmassa trillerissä käsitellään synkkiä uhkakuvia, jotka ovat tosielämästäkin tuttuja.

Vuosikymmenen kuumin trilleri imaisee suurvalta­ politiikan polttopisteeseen Bill Clinton oli Yhdysvaltain presidentti vuosina 1993–2001. James Patterson on maailman myydyin trillerikirjailija.

Suomennettu kaunokirjallisuus

35


SUOMENTAJA: BECK, LAURA / 450 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32597-0 / LOKAKUU

Jessica Fellowes

Mitfordin murhat

Brittiläinen Jessica Fellowes on toimittaja-kirjailija, joka tunnetaan muun muassa rakastetun Downton Abbey ­-sarjan kirjaversioiden tekijänä. Hän on Downton Abbeyn luojan Julian Fellowesin veljentytär.

Täydellinen paketti: 20-luvun loisteliasta epookkidraamaa ja brittijännitystä 36

Downton Abbey kohtaa Agatha Christien! Vanhan ajan murhatarina henkii perienglantilaista charmia. Köyhä lontoolaistyttö Louisa Cannon pakenee julmaa setäänsä ja päätyy lastenhoitajaksi Mitfordin perheen maalaiskartanoon. Hänestä tulee 16-vuotiaan Nancy Mitfordin uskottu ja ystävä, ja yhdessä he myös joutuvat keskelle salaperäisen junamurhan tutkintaa. Mitä tapahtui Florence Nightingalen kummityttärelle? Mitfordin aatelisperhe – etenkin sen kuusi kaunista tytärtä – oli tosielämässä monien kohujen ja skandaalien keskiössä 1900-luvun alkupuolella. Mitfordin murhat aloittaa sarjan, joka perustuu tosi­ elämän murhiin ja historiallisiin henkilöihin.


kuva: Harald øren

400 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31939-9 / SYYSKUU

Dekkarisensaatio Norjasta jatkaa voittokulkuaan

Samuel Bjørk

Poika pimeästä Pimeä tie – pahin painajainen. Huippusuosittu norjalaisdekkaristi koukuttaa lukijansa jo ensi sivuilta.

Vanha mies ajaa joulunvietosta kotiinsa, kun jokin ilmestyy ajovaloihin. Äkkijarrutuksesta huolimatta kolari on väistämätön. Kun mies menee katsomaan törmäyksen uhria, hän löytää kylmettyneen pojan, jolla on päässään hirvensarvet. Vuosia myöhemmin raa’asti murhattu nainen löytyy auton peräkontista. Oudointa tapauksessa on taka­ penkillä palava nukkekoti. Dekkareista Minä matkustan yksin ja Yölintu tutut Holger Munch ja Mia Krüger kamppailevat omien vastoinkäymistensä kanssa, kun murhatutkimus tarvitsee kaksikon jakamattoman huomion.

Samuel Bjørk on kirjailijanimi, jonka takana on norjalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko Frode Sander Øien. Hänen trillerinsä Minä matkustan yksin sekä Yölintu ovat olleet kansainvälisiä bestsellereitä ja valloittaneet myös suomalaislukijat.

”Ah, mikä dekkari! Rivakka­ tahtinen, riittävän tuhti, perinteille uskollinen, mutta tuoreen tuntuinen.” – HS kirjasta Minä matkustan yksin ISBN 978-951-1-29946-2

ISBN 978-951-1-31919-1

Suomennettu kaunokirjallisuus

37


S. K. Tremayne

Ennen kuolemaani

Tulikoe

Mitä tehdä kun elämästä on yhtäkkiä kadonnut monta viikkoa? Jääkaksosten tekijän uudessa hyytävässä trillerissä pahimmat pelot ja painajaisunet käyvät toteen.

Isoisän karmea perintö nostaa menneisyyden murhatapauksen uudestaan valokeilaan. Wallanderin manttelinperijän uutuus!

Kate herää koomasta auto-onnettomuuden jälkeen eikä muista mitään viikoista ennen onnettomuutta. Miksi hänen läheisensä käyttäytyvät omituisesti? Mikä aiheutti onnettomuuden? Kate alkaa nähdä painajaisia, joissa joku läheinen satuttaa häntä. Hän tuntee olevansa vaarassa ja vajoaa syvemmälle epätietoisuuteen siitä, mikä on totta ja mikä vain unta.

S. K. Tremayne on Lontoossa asuva bestsellerkirjailija, joka on julkaissut romaaneja ja matkakertomuksia. Hänen Jääkaksoset-trillerinsä oli kansainvälinen

suurmenestys. ”Hän ei mene siitä, mistä aita on matalin, vaan taituroi oikeasti pelottavan, kihisevän kiehtovan tarinan Rachelista ja hänen pienestä poikapuolestaan.” – Rakkaudesta kirjoihin -blogi trilleristä Tulilapsi (2017). SUOMENTANUT AUTIO, ANTTI / 350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32101-9 / HEINÄKUU

38

Jørn Lier Horst

Sofie Lund muuttaa salakuljettajaisoisältään perimäänsä kolkkoon taloon pienen tyttärensä kanssa. Hän tahtoo raivata talosta kaiken isoisästä muistuttavan. Kellarin lattiaan on pultattu kassakaappi, jonka sisältö järkyttää. Se osoittautuu myös ratkaisevaksi todisteeksi murha­ tapauksessa, joka on piinannut rikostutkija William Wistingiä pitkään. Wisting joutuu hakauksiin kollegansa Harald Ryttingenin kanssa, jonka mielestä oikea syyllinen on jo telkien takana ja tapaus lopullisesti ratkaistu.

Jørn Lier Horst (s. 1970) on norjalainen bestsellerkirjailija ja entinen rikostutkija. Hän on voittanut kantaaottavilla dekkareillaan useita palkintoja, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävän Lasiavaimen. Wisting-sarjan oikeudet on myyty yli 20 maahan. SUOMENTANUT KIVELÄ, PÄIVI / 400 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-30917-8 / KESÄKUU


kuva: ollie grove

SUOMENTANUT KUUSISTO, TERHI / 400 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32419-5 / ELOKUU

Ruth Ware

Valhepeli

Luuletko tuntevasi ystäväsi? Ruth Waren maailmanmenestystrilleri vie lukijan synkälle rannikkoseudulle kylään, jonka meri uhkaa nielaista. Mutta merestä nousee myös salaisuuksia… Isa Wilde saa tekstiviestin jota on pelännyt koko elämänsä. Hänen kouluaikaisen ystävänsä tarvitsee kirjoittaa vain kaksi sanaa. Naiset kävivät aikoinaan yhdessä koulua, jossa he pelasivat kahden ystävänsä kanssa Valhepeliä – leikkiä jossa voittaja sai ihmiset uskomaan mitä mutkikkaimpiin valheisiin. Mutta nyt selviää, että yksi heistä on valehdellut kaiken aikaa. Heidän salaisuutensa uhkaa paljastua.

Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija ja psykologisen trillerin mestari. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla jo lähes 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä käännetty yli 40 kielelle. Ennen kirjailijanuraansa Ware työskenteli tarjoilijana, opettajana ja tiedottajana.

Psykologisen trillerin mestari tietää kuinka lukija vietellään

ISBN 978-951-1-30968-0

Suomennettu kaunokirjallisuus

39


Leif GW Persson

Eric van Lustbader

Mitä jos pahuus piileksii poliisien omissa riveissä? Ruotsin tunnetuimman rikostutkijan palkitussa dekkarissa jahdataan säälimätöntä poliisiryhmää.

Ehtiikö Jason Bourne ratkaista salaisen koodin ennen kuin on liian myöhäistä?

Vallanpitäjät

Rapajuoppo Nils Rune Nilsson korjataan kadulta putkaan ja selliyön jälkeen hänet pahoinpidellään. Lopulta Nilsson kuolee vammoihinsa, ja tapauksesta kasvaa kansainvälinen skandaali. Lars Martin Johansson, vakaa ja harkitseva sankaripoliisi, päättää tutkia tapausta itse mutta joutuu mukaan paljon sotkuisempaan juttuun: pahoinpitelyn syyllisiksi epäillään viiden hengen poliisipartiota.

Leif GW Persson (s. 1945) on ruotsalainen kriminologian professori, Ruotsin johtava rikosasiantuntija ja palkittu kirjailija. Romaaneissaan hän avaa poikkeuksellisen näkymän poliisitutkimuksen suljettujen ovien taakse. SUOMENTANUT KOSKI, KARI V. / 350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-29304-0 / KESÄKUU

Robert Ludlumin Medusan salajuoni

Kenraali Boris Karpov on kuollut. Ennen kuolemaansa hän laati pysäyttämättömän kyberoperaation, jonka tähtäimessä on päästä käsiksi Yhdysvaltain presidentin ydinasetietoihin. Kuka on ottanut operaation johtaakseen? Karpovilla oli vain yksi luotettu: Jason Bourne. Mutta voisiko Bourne toimia omaa maataan vastaan? Yhdysvaltain hallitus kintereillään Bournella ei ole muita vaihtoehtoja kuin ratkaista Karpovin jättämä arvoitus: koodi salaiseen aseeseen, joka uhkaa koko maailman turvallisuutta.

Amerikkalainen Robert Ludlum (1928–2001) on kansainvälinen bestsellerkirjailija, jonka teoksia on käännetty 32 kielelle. Vuonna 2004 Ludlumin perikunta valitsi kirjailija Eric van Lustbaderin jatkamaan suosittujen Medusa-trillereiden sarjaa. SUOMENTANUT SAPPINEN, JORMA-VEIKKO / 450 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32135-4 / ELOKUU

40


Michael Hjorth Hans Rosenfeldt

Sebastian Bergman 6 Hyytävää jännitystä tv-sarjojen Silta ja Wallander käsikirjoittajilta Kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista ja Tukholman poliisin henkirikosyksiköstä kertova dekkarisarja on kansainvälinen megamenestys. Edellinen osa Hylätyt päättyi tilanteeseen, jossa Bergman on erotettu henkirikosyksiköstä ja nuoren tutkijan Billyn pimeä puoli on ottanut peruuttamattomalla tavalla vallan. Kuinka Billyn käy? Entä antaako Vanja isälleen anteeksi? ”Huipputrilleri!” – Leena Lumi -blogi Hylätyt-romaanista

Michael Hjorth on käsikirjoittanut televisiolle useita sarjoja, mm. Wallanderia. Hans Rosenfeldt on työskennellyt tv:ssä ja radiossa. Hän on ollut käsikirjoittamassa mm. Silta-televisiosarjaa, Varustamoa ja Wallanderia. 450 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-129890-8 / LOKAKUU

Tess Gerritsen

Mari Jungstedt

Rizzoli & Isles –jännäreistään tunnettu Tess Gerritsen on ollut Suomen bestsellerlistojen kärjessä jo pari vuosikymmentä.

Gotlannin murhakuningattaren uutuudessa purjehduskilpailu saa kammottavan käänteen.

Romaani

Tess Gerritsenin uusin romaani on koukuttava standalone-trilleri.

Yhdysvaltalais-kiinalaisen Tess Gerritsenin teoksia on julkaistu yli 30 kielellä ja niitä on myyty yli 15 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Myös Suomessa Gerritsen on ollut bestseller-listojen kärjessä jo yli kymmenen vuotta. 350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-133092-9 / SYYSKUU

Pimeys keskellämme

Gotlannin kesä on kauneimmillaan, on vuotuisen Gotland runt -purjehdus­ kilpailun aika. Myrsky kuitenkin yllättää kilpailijat, ja yksi suosikki­ veneistä vaurioituu pahoin. Rantaan pelastautuessaan veneen miehistö tekee kammottavan löydön: kalliolla makaa kuollut mies, joka on kohdannut loppunsa hirvittävällä tavalla. Komisario Knutasta tarvitaan jälleen, kun karmea rikosvyyhti alkaa piirtyä näkyviin.

Mari Jungstedt (s. 1962) on Ruotsin rikoskirjallisuuden supertähti ja valovoimainen mediapersoona. Kahden lapsen äiti ehti työskennellä pitkään toimittajana ennen ryhtymistään kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Gotlanti-dekkareiden lisäksi Jungstedt kirjoittaa myös Kanarian saarille sijoittuvaa kirjasarjaa. 380 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-132591-8 / SYYSKUU

Suomennettu kaunokirjallisuus

41


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24

Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


SUOMENTAJA: SONNINEN, LOTTA / 350 S. / 140 X 202 MM / MV-KUVITUS / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32557-4 / IKÄSUOSITUS 12 + / LOKAKUU

Jennifer Mathieu

Näpit irti!

Voimaa! Ylpeyttä! Asennetta! Yhden tytön rohkeus sytyttää kaikki koulun tytöt kapinaan ahdistelua ja syrjintää vastaan. Yhtenä päivänä Viv päättää että nyt riittää. Miksi jalkapallojoukkueen poikien annetaan kouria tyttöjä koulun käytävillä ilman rangaistusta? Miksi heidän ällöttäviin kommentteihinsa ei puututa? Viv on kyllästynyt noudattamaan tyttöjä syrjiviä epäreiluja sääntöjä. Vivin äiti oli 90-luvun punkkari, Riot Grrrl. Viv lainaa hänen asennettaan ja ryhtyy tekemään omaa lehteä, jota hän jakaa salaa tyttöjen vessassa. Hän kutsuu tyttöjä kapinaan, ja muut tytöt vastaavat. Nämä tytöt eivät alistu vaan iskevät takaisin!

Jennifer Mathieu on yhdysvaltalainen kirjailija, joka opettaa englantia texasilaisessa lukiossa. Hän asuu Houstonissa miehensä ja poikansa kanssa. Näpit irti! on hänen neljäs romaaninsa, ensimmäinen joka on suomennettu.

#MeToo

Nuorille aikuisille ja teineille

43


kuva: liisa karling 200 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32574-1 / IKÄSUOSITUS 12 + / LOKAKUU

Satu Kivinen

Pese hampaat ennen kuin pussaat Kunpa olisi poikaystävä ja edes B-kupin tissit! Päiväkirja paljastaa 14-vuotiaan Sofian haaveet ja inhokit. Hulvaton esikoisromaani.

Satu Kivinen (s. 1992) on ammatiltaan kuntoutukseen erikoistunut lähihoitaja. Hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa kuuluu monipuolinen kirjoittaminen. Pese hampaat ennen kuin pussaat on hänen esikoisteoksensa.

44

Kummitäti luonnehtisi Sofiaa rasittavaksi takapenkin teiniksi, paras ystävä Iines taas laiskimukseksi. Omasta mielestään Sofia on varsin mukiinmenevä olemattomia tissejä lukuun ottamatta. Hän rakastaa pizzaa ja listojen laatimista. Hän pystyy kertomaan Salattujen elämien juonenkäänteet kymmenen vuoden ajalta. Hän on perillä muotivillityksistä. Hän saa pierun tulemaan tahdonvoimalla. Hänen tulevaisuuden suunnitelmissaan Hollywood ei ole poissuljettu vaihtoehto. Sofiasta ei ole mitään järkeä himmailla puolivaloilla: elämä on ihanaa!


kuva: dorit salutskij

200 S. / 128 X 185 MM / N 03 / ISBN 978-951-1-32408-9 / TOUKOKUU

Jenni Pääskysaari

Sinä olet...

Voimakirja ihan kaikille! Sinä olet mahtava tyyppi! Ainutlaatuinen! Rohkea!

Jenni Pääskysaari (s. 1975) on tyttö, nainen, ihminen, äiti, tytär, isosisko, ystävä, tv- ja radiotoimittaja, käsikirjoittaja, juontaja, tuottaja, yrittäjä ja vaimo, joka haluaisi olla myös taitava tanssija ja rohkea ajattelija.

Käsissäsi on pieni suuri kirja, jossa sanotaan kaikki ne asiat, jotka jokaisen tulisi saada kuulla. Lue tämä kirja, vaikka et lukisi mitään muuta. Selvitä innostavien tehtävien avulla, kuka olet ja mitä haluat. Olet oman elämäsi päähenkilö. Kuuntele sydäntäsi, älä muiden mielipiteitä. Älä anna kenenkään kohdella sinua huonosti. Naura kun naurattaa, itke kun itkettää. Murra lokeroinnit ja rakennu juuri sellaiseksi kuin olet. Ilmiöksi muodostuneet Tyttö, sinä olet... ja Poika, sinä olet... päivittyvät ja sulautuvat yhdeksi kirjaksi.

Muistikirja Sinä olet... Voimaa antavaan Sinä olet… -kirjaan liittyvä muistikirja. Kirjoita ja piirrä oma tarinasi, omat voimalauseesi – tee oma pieni suuri kirjasi! 200 S. / 128 X 185 MM / / ISBN 978-951-1-32409-6 / TOUKOKUU

Nuorille aikuisille ja teineille

45


Miten hankalaa ja ihanaa ja jännää ja pelottavaa voikaan teinin elämä olla! Jyri Paretskoi OTAVA

OLOR AN-

E NOS EAR-

LUPTAT ET NATUR?

IMUS EICI

QUAS INCI-

ATURIS

JYRI PARETSKOI K15

OREM ETUS

K15 Jyri Paretskoi OTAVA

OLOR AN-

E NOS EAR-

LUPTAT ET

NATUR?

IMUS EICI

QUAS INCI-

ATURIS

JYRI PARETSKOI K15

OREM ETUS

Roni pitää listaa asioista, jotka ovat äidin mukaan K-15 eikä niistä siksi voi vielä puhua. Kahden viikon päästä Roni saavuttaa maagisen iän ja aikoo vaatia äidiltään vastauksia: Mitä äidin lukitussa lipastossa on? Voiko suklaamyrkytykseen oikeasti kuolla? Voiko seksirobotin tilauksen maksaa pienissä erissä viikkorahoista? Kuka isä on? Koulussa Ronin luokalle ilmestyy jumalaisen kaunis Sara, jolle Roni lupaa vahingossa lahjoittaa poikuutensa. Ronista salaa kuvattu video leviää netissä ja aiheuttaa, paitsi kiusaamisaallon, myös kansainvälisen sensaation, jonka jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen. Paitsi Roni. 64 S. / 128 X 185 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32755-4 / IKÄSUOSITUS 12+ / KESÄKUU

K 15

Salaisuuksia Niko ja Sara ovat kavereita, mutta Niko haluaa enemmän. Hän pyytää apua ystävältään Ronilta, jolla onkin mielikuvituksellisia ideoita. Ongelmana on, että vaikutuksen tekeminen Saraan merkitsee bilettämistä, ja Niko on sitoutunut jalkapalloilijan kurinalaiseen elämään. Kun Sara pyytää Nikoa alastonuinnille kuulaana kesäyönä, Niko on riemuissaan. Tässä suunnitelmassa ei ainakaan mikään voi mennä pieleen – vai voiko?

RNATUR

NDIT, UNT.

K 15

Uusi sarja Skamin hengessä! Huumoria, suoraa puhetta, erilaisuutta, ystävyyttä.

RNATUR

NDIT, UNT.

Jyri Paretskoi

sia isuuk sala

Jyri Paretskoi (s. 1979) on iisalmelainen palkittu kirjailija ja yläkoulun äidinkielenopettaja. Hän on saanut muun muassa Laivakello-palkinnon, nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon ja ollut Finlandia Junior -ehdokkaana. K 15 aloitti uuden yläkoululaisille suunnatun sarjan, jonka toinen osa Salaisuuksia on. 46

kuva: anssi viljakainen

K15

64 S. / 128 X 185 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-33073-8 / IKÄSUOSITUS 14+ / LOKAKUU


kuva: niklas sandstrom

SUOMENTAJA: BECK, LAURA / 208 S. / 140 X 202 MM / MV-KUVITUS / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32991-6 / IKÄSUOSITUS 12+ / SYYSKUU

Kaj Korkea-aho ja ted Forsström

Zoo – Sydänkohtauksia

Kaj Korkea-aho (s. 1983) on sukupolvensa tunnetuimpia suomenruotsalaisia kirjailijoita. Hän on julkaissut muun muassa romaanin Paha kirja (2015). Ted Forsström (s. 1983) työskentelee radiossa. Kaksikon yhteinen tuotantoyhtiö Pleppo Toy tekee huumoria ruotsiksi teatterin lavalla, televisiossa, radiossa ja netissä.

Kuvittanut Pentti Otsamo

Atlas huomaa olevansa kolmen tytön kierteessä, josta seurauksena on emojitulitusta ja sydänkohtauksia. Yläkoulun elämästä kertova huumoripläjäys saa lukijan kiemurtelemaan naurusta. ”Zoo iskee tähän aikaan, aivan universaalisti.” – Aamulehti Atlas pääsi koulun johtokuntaan, mutta ilo haihtuu nopeasti, kun selviää, että valtaan sisältyy rasittavan paljon vastuuta. Sarjan ensimmäinen osa Viraalit nerot oli sekä Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas että Tulenkantaja-palkintoehdokas.

Runsaasti kuvitettu huumori­pläjäys saa lukijan kiemurtelemaan naurusta

Nuorille aikuisille ja teineille

47


kuva: toni härkönen 300 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32290-0 IKÄSUOSITUS 16+ / HEINÄKUU

Magdalena Hai

Kolmas sisar

Royaumen aikakirjat Onko uusi suurnoita vihdoin syntynyt? Upea mangahenkinen seikkailu aloittaa sarjan. Magdalena Hai on palkittu suomalainen fantasiakirjailija. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Hai on kirjoittanut lyhytproosaa aikuisille. Kolmas sisar on syntynyt rakkaudesta mangaan ja se on ensimmäinen suomalainen ­mangan maailmasta ammentava romaani.

48

Lune, mustan noidan tytär, valmistautuu juhlimaan ystäväänsä Cieliä, joka on saamassa laulunsa, noitaluontonsa. Ciel paljastuu kuitenkin lauluttomaksi, sanchantiksi, ja kaikki ovat kauhuissaan. Edellinen sanchant oli tuhota valtakunnan. Tyttöjen on paettava kotoa. He päätyvät Maahan, missä heitä odottaa Rehtoriksi kutsutun olennon johtama koulu toismaailmallisine asukkeineen. Varsinkin yksi heistä, Niemann, horjuttaa Lunen tasapainoa. Kuka Niemann on, miksi Lune ei voi vastustaa häntä? Royamessa valkoinen noita tekee kaikkensa löytääkseen tyttärensä Cielin. Valtakunnan kohtalo on jälleen vaakalaudalla.


”Fantasiakirjallisuuden huippua.” – Kirjavinkit.fi Noidat ovat jo tuhansia vuosia tienneet ihmeellisistä rinnakkaismaailmoista. Ja lapsesta, jolla on suuri tehtävä. Se lapsi on tiedemiesten parissa kasvanut vilkas ja itsepäinen Lyra, jonka kohtalona on ratkaista universumin tulevaisuus. SUOMENTANUT BÜTSOW, HELENE / 420, 330 JA 450 S. / 145 X 213 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32654-0; 978-951-1-32655-7; 978-951-1-32656-4 / TOUKOKUU

Philip Pullman

Kultainen kompassi

Salaperäinen veitsi

Maaginen kaukoputki

Universumien tomu 1

Universumien tomu 2

Universumien tomu 3

Lyra joutuu kauas Pohjoiseen jäätiköiden, karhujen ja noitien maahan. Apunaan tytöllä on eläinhahmoinen daimoninsa. Ja aletiometri, joka kertoo vastauksen sille, joka sitä oppii tulkitsemaan.

Lyra saa matkakumppanin oudossa Cittàgazzen autiokaupungissa, josta kaikki aikuiset ovat kadonneet. Hänen uusi ystävänsä Will on perinyt veitsen, jonka kantajalle on sälytetty suuri vastuu…

Lyra lähtee uhkarohkealle matkalle Kuolleiden maahan pelastaakseen ystävänsä Rogerin. Mutta mitä pohjimmiltaan on Tomu, jonka näkemiseen tarvitaan erikoinen kaukoputki?

Menestys myös elokuvana

Philip Pullman (s. 1946) on Ison-Britannian merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita, ja Universumien tomu kaikkien aikojen palkituimpia fantasiasarjoja. Pullmania pidetään Tolkienin, Lewis Carrollin ja C. S. Lewisin veroisena fantasian mestarina. Nuorille aikuisille ja teineille 4 9


kuva: thron ullberg SUOMENTANUT TUULA KOJO / 350 S. / 130 X 210 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-31318-2 / HEINÄKUU

Camilla Sten – Viveca Sten

Sumussa

Viveca ja Camilla Sten ovat äiti ja tytär. Viveca Stenin Sandhamn-dekkarisarjaa on myyty yli 4 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Camilla Sten on kirjoittanut koko ikänsä ja julkaissut poliittisen trillerin. Yhdessä tämä lyömätön äiti & tytär -duo on luonut hyytävän trillerisarjan nuorille.

”Jännitystä, fantasiaa ja romantiikkaa on sopivassa suhteessa.” – Kirjapöllön huhuiluja -blogi ISBN 978-951-1-31317-5

50

Synkät vedet 2 Menestysdekkaristien koukuttavan trillerisarjan toinen osa ”Sinun on aika valita puolesi, meren tytär”, joku sähisee takanamme. Hirvittävän, ikuisuudelta tuntuvan hetken ajan tunnen kuinka joku repii terävästi takkiani, ja tiedän, että ne ovat kynnet jotka minuun tarraavat. Tähän me kuolemme, minä ajattelen, rauhallisesti ja kirkkaasti. Tähän me kuolemme. Tuva on saanut selville salaisuuden: hän on vaihdokas, meren tytär. Hän on karkottanut muinaisen pahuuden meren syvyyksiin, mutta nyt kotisaariston peittää ennen näkemättömän paksu sumu. Ja sumuun kätkeytyy kammottavia olentoja.


kuva: jesse haaja

200 S. / 145 X 213 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32622-9 / IKÄSUOSITUS 16+ /SYYSKUU

Helena Waris

Vedenkehrääjä Nerokkaasti punottu mysteeri maailmasta, jota kaikkitietävät Koneet hallitsevat. Paluu Linnunsitojan jännittävään tarinaan. Saz on päätynyt majakkasaarelta, konevastarinnan tuki­kohdasta meren taakse Ammabariin. Etsiessään ystäväänsä hän joutuu matkalle läpi sekasortoisen mantereen, jonka vesivarannot ovat ehtymässä. Hiekkaan hautautuvien kaupunkien ja pakolaisvirtojen keskellä Sazin täytyy valita tulevaisuus, jonka puolesta taistella. ”Olen aina kuvitellut vapaan taivaan säilyttämisen arvoiseksi. Nyt täällä ollaan menossa samaan ansaan kuin muillakin mantereilla.” Vedenkehrääjä on jatkoa kirjalle Linnunsitoja (2017).

Helena Waris (s. 1970) on virtuoosimainen tarinan­ kertoja, palkittu fantasian suomalainen mestari. Kirjailija asuu Ristiinassa. Hän on aiemmin julkaissut kirjat Uniin piirretty polku (2009), Sudenlapset (2011), Talviverinen (2013) Vuori (2014) sekä Linnunsitoja (2017).

Nuorille aikuisille ja teineille

51


Anu Ojala

Rick Riordan

Eläinaktivisti Miaa piinaavat menneisyyden haamut tulevat todeksi. Ne pakottavat hänet takaisin taistelukentälle.

Apollon 2

Petos

Mia halusi paljastaa eläinten kärsimykset ja tulikin aiheuttaneeksi suunnatonta tuhoa. Enää hän ei halua toimia edes lain puitteissa, vaikka uusi eläintehdasalue tuottaa jatkuvasti haittaa. Kun joesta löytyy mätänevä lehmän ruho ja tallista kuollut maanviljelijä, epäilykset kohdistuvat Miaan. Yrittäessään todistaa syyttömyyttään Mia joutuu pimeälle alueelle, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää, eikä ihmishenki ole minkään arvoinen. Romaani on itsenäistä jatkoa Pommi-ekotrillerille.

Anu Ojalan (s. 1972) edellisessä ekotrillerissä Pommi (2014) käsiteltiin eläinten tehotuotantoa. Hänen tuotantoonsa kuuluvat Emilia-, Julia- ja Aino-eläinkirja­sarjat, joissa painotetaan myös ekohenkisyyttä ja luonnon arvostusta. 250 S. / 128 X 185 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-31635-0 / IKÄSUOSITUS 14+ / LOKAKUU

Synkkä ennustus

Apollon-jumala kohtaa elämänsä suurimman haasteen – tavallisena teinipoikana ja ilman jumalallisia voimiaan. Taattua seikkailua Percy Jackson -faneille! Lepyttääkseen isänsä Zeuksen ja päästäkseen palaamaan jumalten Olympokselle Apollonin on selvitettävä, mitä on tapahtunut vaienneille oraakkeleille. Se johtaa hänet hiuksia nostattavalle retkelle etsimään kummittelevaa luolaa – ja vastakkain roomalaisen keisarin kanssa, jonka rinnalla Nerokin vaikuttaa leppoisalta. Avukseen hän tarvitsee ainakin yhden kuolevaiseksi muuttuneen jumalan, pronssilohikäärmeen ja muutaman tutun sankarin Puoli­ veristen leiriltä.

Rick Riordan on palkittu dekkaristi ja aikuistenkirjailija. Hän on opettanut 15 vuoden ajan äidinkieltä ja historiaa. Hänen mytologiaa ja nykyamerikkalaisten nuorten elämää taitavasti yhteen punovat nuortenkirjansa ovat voittaneet lukuisia palkintoja. SUOMENTAJA: REKIARO, ILKKA / 360 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-31793-7 / SYYSKUU

52


Otto Rönkä

E-urheilun käsikirja Elektroninen urheilu on tulevaisuuden urheilu.

Videopelikilpailuista on tullut lyhyessä ajassa valtavan suosittuja. Kisoissa liikkuu valtavia rahasummia, ja turnauksia katsovat miljoonat ihmiset ympäri maailman. Mistä e-urheilussa oikein on kyse? Urheilutoimittaja Otto Rönkä valottaa tässä kirjassa alan historiaa ja kehitystä, esittelee suurimpia pelejä ja paljastaa myös, miten e-urheilijaksi ryhdytään.

Aleksi Delikouras

Nörtti

New game, Next level, Game over, Pro gamer Nörtti-sarja uudessa asussa! Pelimaailman virtuaalisoturi DragonSlayer666 kasvaa sarjassa yläkoululaisesta ammattilaispelaajaksi tähtääväksi lukiolaiseksi. Youtuben suosittuja Nörtti-dokkareita on katsottu yli miljoona kertaa ja kirjan hahmo DragonSlayer666 on myös Facebookissa, jossa hänellä on yli 20 000 fania.

Otto Rönkä (s. 1987) on ammatiltaan toimittaja ja työskentelee Ylen urheilutoimituksessa. Hän puuhastelee myös Ylen E-urheiluprojektin parissa videopelialan ja kilpapelaamisen asiantuntijana sekä yleisenä jokapaikanhöylänä. 112 S. / 128X 185 MM / N 79.1 / ISBN 978-951-1-32994-7 / IKÄSUOSITUS 6+ / SYYSKUU

173–250 S. / 130 X 210 MM / N 84.2 / ISBN NEW GAME: ISBN 978-951-1-32878-0; NEXT LEVEL: 978-951-1-32879-7; GAME OVER: 978-951-1-32889-6; PRO GAMER: 978-951-1-32890-2 / IKÄSUOSITUS 12+ / TOUKOKUU (NEW GAME JA NEXT LEVEL); ELOKUU (GAME OVER JA PRO GAMER)

Aleksi Delikouras tunnetaan Nörtti-kirjoistaan ja lukuisista Youtube-­ lyhytelokuvistaan. Hänen käsikirjoittamansa ja ohjaamansa Nörtti-tv-sarja sai Kultaisen Venlan: sarja palkittiin vuoden 2017 parhaana lastenja nuorten­ohjelmana. Tv-sarjalle on tulossa jatkoa.

Nuorille aikuisille ja teineille

53


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42

Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


ROAAAAAAAR! Tervetuloa kamalaan luontoon!

Jarkko Vehniäinen Marja Lappalainen

Sunnuntaijengi Kamala luonto

Kamala luonto

Kamala luonto naurattaa myös isompina annoksina!

Juhlakirja

Luonto on ollut kamala jo 10 vuotta.

Loistavaan lukupakettiin on koottu tuore kattaus sarjan sunnuntaisivuja. Koko sivun stripeissä pohditaan ystävyyttä, eläinten suhteita, omaa tilaa sekä onnellisuutta – niin kuin vain Kamala luonto sen osaa tehdä!

Jarkko Vehniäisen luoma Kamala luonto täyttää vuonna 2018 jo 10 vuotta. Juhlan kunniaksi uusin albumi sisältää riemastuttavien uutuussarjojen lisäksi taustatietoa sarjan synnystä sekä harvinaisia kuvituksia vuosien varrelta. Kirjan sisältämät stripit ovat tuoreita kuin havut, niitä ei ole aiemmin albumiin koottu. Ilveksen ja kärpän karkeista edesottamuksista kertova sarjakuvastrippi on tuttu muun muassa Helsingin Sanomista, Ilta-Sanomista, Aamulehdestä ja Keskisuomalaisesta.

Vuosi ei ole lainkaan kamala ilveksen, kärpän, ketun ja kumppaneiden ronskissa mutta hellyttävässä seurassa.

80 S. / 210 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32579-6 / SYYSKUU

26 S. / 285 X 210 MM / 4-VÄRIKUVITUS / EAN 6418428810486 / HEINÄKUU

80 S. / 240 X 167 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32515-4 / KESÄKUU

Kamala luonto 2019

kuva: tero takalo-eskola

Jarkko Vehniäinen (s. 1973) ja Marja Lappalainen (s. 1980) asuvat Jyväskylässä. Sarjakuvantekijäpari tekee yhdessä ­päivittäin ilmestyvää Kamala luonto -sarjakuvaa. Muihin yhteisiin töihin kuuluvat mainos­kuvitukset ja -sarjakuvat. Pari hoitaa käsi­kirjoitukset ­tiimityönä, piirrosjälki on Vehniäisen käsialaa. Huumori ja sarjakuvat

55


Juba

Maasian munatoti

Juba

Elävien luiden laakso

Viivi ja Wagner 21

Minerva

Vuoden ympäri sian ja naisen seurassa

Minervan huimassa vauhdissa ei aika käy pitkäksi. Lasten supersankarin seikkailut ovat täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Viivi haluaisi kesämökin, mutta Wagner ei halua leikata ruohoa. Viiviä myös stressaavat somemaailman paineet. Kun Wagner päättää ryhtyä joulupukiksi, joulumieli on kovilla. 64 S. / 210 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.32 / ISBN 978-951-1-32513-0 / ELOKUU

Saammeko esitellä: Minerva, seikkailijatar Matkustusvälineet: Gekko ja kylpyamme Matkakohde: Elävien luiden laakso Tehtävä tänään: Pelastaa Elävien luiden laakso piinaavalta kuivuudelta. Minerva on seikkaillut aiemmin neljässä albumissa. Elävien luiden laakso on jatkoa albumeille Alajuoksun kelluva pullukka ja Sipulirengassuon vanki, mutta on luettavissa myös itsenäisenä tarinana. 48 S. / 210X 297 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.32 / ISBN 978-951-1-32577-2 / IKÄSUOSITUS 6+ / ELOKUU

56


kuva: toni härkönen

80 S. / 210 X 297 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.32 / ISBN 978-951-1-32576-5 / LOKAKUU

Juba

Essin ja Einarin huusholli Essi ja Einari eivät lannistu, vaikka mitä tapahtuisi!

Seura-lehdestä tutut Essin ja Einarin huusholli -sarjat on nyt koottu albumiksi. Maanmainio strippisarja kertoo ihan tavallisen suomalaisen uusioperheen elämästä, johon kuuluvat nahistelevat lapset, siivousvuorot, selkävaivat ja tuore pulla. Viivin ja Wagnerin tekijä tarkastelee perusperheen arkea hauskasti ja tarkasti.

Sarjakuvataiteilija Jussi ”Juba” Tuomola (s. 1965) on Suomen suosituimpia sarjakuvapiirtäjiä. Hänet tunnetaan erityisesti Viivi ja Wagner -sarjakuvasta. Tuomola on tehnyt piirrostöitä 80-luvulta lähtien, ja hän on saanut Lempija Puupäähattu–sarjakuvapalkinnot.

Seura-lehdestä tuttu huumorisarja sai oman albumin Huumori ja sarjakuvat

57


128 S. / 210 X 297 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.32 / ISBN 978-951-1-32494-2 / IKÄSUOSITUS 9+ / SYYSKUU

Jari Peltonen

Kyläkauppias katoaa

Kylmälän murhat 2

Komeasti kuvitettu kotimainen dekkarisarjakuva Midsomerin murhien hengessä Jari Peltonen on suomalainen sarjakuvantekijä ja graafikko, jolta on aiemmin julkaistu albumi La Table. Peltonen piirtää sarjoja eri lehtiin, muun muassa Journalistiin. Kylmälän murhat -sarjan ensimmäinen osa Sokea hieroja ilmestyi vuonna 2016.

58

Kun kyläkauppias Jontte katoaa, on rikostutkija Väinö Vaitisen jalkauduttava lumimyräkän keskelle. Kaupan lihavarastosta löytyykin jäätynyt ruumis, joka ei tosin ole Jontte. Mitä on tekeillä? Onko leppoisasta kauppamiehestä tullut murhaaja... vai onko hän itsekin joutunut tappajan uhriksi?


Maurice Rosy

Tim ja Tom Non Stop

Timin ja Tomin parhaat seikkailut taas saatavina Yksityisetsivät Tim ja Tom ovat eurooppalaisen seikkailusarjakuvan pitkäikäisimpiä hahmoja. Vuonna 2018 sarja täyttää peräti 80 vuotta! Kaverusten seikkailut ovat täynnä vauhtia, mielikuvituksellisia keksintöjä ja ovelia käänteitä. Tähän komeaan Non Stop -kirjaan on koottu kolme ikimuistoista tarinaa, joista klassinen ”Kumia kantapäissä” on sarjan tunnetuimpia.

Maurice Rosy (1927–2013) oli belgialainen sarjakuvakirjoittaja, joka toimi myös legendaarisen Spirou-lehden kuvatoimittajana. Hän käsikirjoitti mm. Franquinin piirtämiä Piko & Fantasio -tarinoita sekää Deribin piirtämää Attila-sarjaa. SUOMENTANUT KOLEHMAINEN, ANNUKKA / 144 S. / 215 X 296 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32662-5 / ELOKUU

Hergé

Tintti Kongossa Tintti Amerikoissa Lehtimies seikkailee

Klassiset albumit ilmestyvät nyt ensimmäistä kertaa suomeksi alkuperäisasussaan. Aikaansa heijasteleva Tintti Kongossa -albumi kertoo Tintin ja Miloun matkasta Afrikkaan ja esittelee oman tulkintansa Afrikan ihmeistä. Tintti Amerikoissa -albumi seuraa, kuinka urhea lehtimies lähtee seikkailemaan valtameren taakse. Siellä Tintti ja Milou kohtaavat gangstereita, intiaaneja, lännenmiehiä ja vaikka mitä! Klassinen albumi ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi alkuperäisessä asussaan.

Georges Prosper Remi (1907–1983) alias Hergé tunnetaan kautta maailman Tintin luojana, mutta hän piirsi ja kirjoitti myös mm. Veikko, Tette ja Jykke -sarjakuvaa. Tintin seikkailuja on käännetty yli 50 kielelle, ja Tinttialbumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta. SUOMENTANUT KAUKORANTA, HEIKKI / 120 JA 138 S. / 227 X 300 MM / MV-KUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32424-9; ISBN 978-951-1-32425-6 / TOUKOKUU

Huumori ja sarjakuvat

59


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54

Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


Michelle Obama

Becoming

Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen intiimit, vaikuttavat ja inspiroivat muistelmat Vaikutusvaltansa ja saavutustensa johdosta Michelle Obamasta on tullut yksi aikamme ikonisimmista ja kiehtovimmista naisista. Yhdysvaltain presidentin puolisona – ensimmäisenä afroamerikkalaisena – hän kehitti Valkoista taloa aiempaa lämminhenkisemmäksi ja tasapuolisemmaksi. Hän puhui vahvasti myös naisten ja tyttöjen puolesta ja edisti määrätietoisesti perheiden hyvinvointia ja terveyttä. Hän seisoi miehensä rinnalla tämän johtaessa Amerikkaa vaikeina aikoina. Hän jäi monien mieleen Carpool Karaoken eloisana heittäytyjänä ja tanssitaiturina. Hän kasvatti kaksi fiksua, jalat maassa olevaa tytärtä armottoman median valokeilassa. Pohdiskelevissa ja kiehtovissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä ja kertoo kehityksestään: lapsuudesta Chicagon eteläosassa, työskentelystään johtotehtävissä ja tasapainoilusta äitiyden ja työn asettamien vaatimusten välillä sekä vuosista maailman kuuluisimmassa talossa. Hän kuvailee rehellisesti, eloisasti ja älykkäästi voittoja ja pettymyksiä, sekä julkisia että yksityisiä. Hän kertoo tarinansa omilla sanoillaan ja omalla tavallaan. Kirja on lämmin, viisas ja paljastava tilinteko sielukkaalta ja merkittävältä naiselta, joka on vakaasti kulkenut omaa tietään odotusten risti­paineista huolimatta ja joka innostaa kaikkia tekemään samoin.

Kirjavuoden suuri tapaus

450 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-32122-4 / MARRASKUU

Michelle Robinson Obama palveli Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena vuodesta 2009 vuoteen 2017. Hän on valmistunut Princetonin ja Harvardin yliopistoista sekä toiminut asianajajana chicagolaisessa Sidney & Austin -toimistossa, jossa hän tapasi tulevan miehensä Barack Obaman. Hän työskenteli myöhemmin Chicagon pormestarin toimistossa sekä Chicagon yliopistossa ja sen lääketieteellisessä keskuksessa. Rouva Obama on lisäksi perustanut Chicago chapter of Public Allies -hyväntekeväisyysjärjestön, joka valmistaa nuoria ihmisiä julkisiin tehtäviin. Obamat asuvat nykyisin Washingtonissa ja heillä on kaksi tytärtä, Malia ja Sasha.

Tietokirjat

61


kuva: arto wiikari 350 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 93 / ISBN 978-951-131255-0 / LOKAKUU

Mirkka Lappalainen Mirkka Lappalainen (s. 1975) on filosofian tohtori, dosentti ja uuden ajan alun vuosisatoihin erikoistunut historioitsija ja yliopistolehtori. Hänen 1500- ja 1600-luvun historiaa käsittelevät teoksensa ovat olleet myynti- ja arvostelumenestyksiä.

Mistä 1600-luvun noitahysteria oikein syntyi, ja millaisia rangaistuksia vainotuille langetettiin?

62

Pohjoisen noidat

Oikeus ja totuus 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa Vaikuttava kuvaus noitahysteriasta Ruotsin suurvallassa Unia, haamuja ja taikoja. Kirjassa sukelletaan kadonneeseen mielenmaisemaan. Oikeudessa noitien väitettiin matkustavan yöllä tapaamaan paholaista ja aiheuttavan taioilla kaameita sairauksia. Kirja haastaa pohtimaan käsityksiä oikeasta ja väärästä.


kuva: jonne räsänen

450 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-32516-1 / SYYSKUU

Teemu Luukka

New Yorkin uhmatar

Tyyni Kalervon ja ikonisen metropolin tarina Piikatytön nousu laittomasta siirtolaisesta New Yorkin legendaariseksi baarinpitäjäksi Tyyni Kalervo (1900−1993) kotiutui New Yorkiin vuonna 1924. Hän osti ensimmäisen ravintolansa Harlemista 1932 ja omisti ravintoloita ja baareja New Yorkissa kieltolain ajoista 1990-luvulle asti, aina 93-vuotiaaksi. Baarien rautarouvan pitkään ja värikkääseen elämään mahtui tähtiä, miljonäärejä, poliitikkoja, seikkailijoita ja alkoholisteja. Tuttavapiiriin kuuluivat niin Urho Kekkonen, Otto Ville Kuusinen, Lauri Törni kuin Muhammad Ali. Kalervon tarina on samalla kaupunkielämäkerta metropolista, johon Teemu Luukka rakastui 1980-luvulla työskennellessään Tyyni Kalervon baarissa.

Teemu Luukka (s. 1960) on Helsingin Sanomien toimittaja, joka on asunut New Yorkissa useina vuosikymmeninä. Hän on mm. työskennellyt Tyyni Kalervon omistamassa baarissa New Yorkissa ja New Yorkin Uutisissa 1980-luvulla. Hän on harrastanut New Yorkia 1970-luvun lopulta saakka.

Legendaarisen rautarouvan tuttavapiiriin mahtui huippu­poliitikkoja ja taivaan­rannanmaalareita Tietokirjat

63


kuva: tommi tuomi

Mia Kankimäki jätti päivätyönsä ja lähti tutkimusretkelle, jonka tuloksena syntyi esikoisteos Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (2013). Se valittiin Vuoden matka­kirjaksi ja palkittiin HelMet-kirjallisuuspalkinnolla. Naiset joita ajattelen öisin on edeltäjänsä tapaan hurmaava sekoitus matkapäiväkirjaa, historiatietoa ja oivaltavia havaintoja. Mukana mm. näiden inspiroivien naisten tarinat: Karen Blixen * Isabella Bird * Ida Pfeiffer * Mary Kingsley * Alexandra David-Néel * Nellie Bly * Sofonisba Anguissola * Lavinia Fontana * Artemisia Gentileschi * Yayoi Kusama

”Lukiessa riemastuttavinta on löytää odottamattomalta taholta uutta ja arvokasta. Mia Kankimäen teos on tällainen.” – Suvi Ahola, HS ISBN 978-951-1-28338-6

64

500 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITE / 99.1 JA 84.2 / ISBN 978-951-1-30339-8 / SYYSKUU

Mia Kankimäki

Naiset joita ajattelen öisin

Mitä perheetön nelikymppinen nainen voi elämällään tehdä? Lähteä kiihdyttävien yönaisten jäljissä Afrikan savanneille ja renessanssitaiteen Italiaan. Mia Kankimäki istuu lentokoneessa matkalla Kilimanjarolle ja pelkää – mutta savannille on päästävä, sillä sinne meni myös rohkeudestaan kuulu Karen Blixen. Vihtiläisellä vintillä hän löytää 1800-luvun naistutkimusmatkailijat, matkustaa heidän kanssaan maailman ympäri, lähtee masennuksenparannusmatkalle Japaniin ja päätyy Firenzeen kirjoittamaan Uffizin naisista. Historian unohdetuilta lehdiltä löytyy inspiroivia poikkeusnaisia, seikkailijoita ja taiteilijoita, jotka seurasivat omaa intohimoaan aikansa odotuksista piittaamatta. Heidän jalanjäljissään tuntee itsekin uskaltavansa uusille reiteille.


kuva: arto wiikari

300 S. / 145 X 213 MM / 77.49 / ISBN 978-951-1-32581-9 / LOKAKUU

Jussi Ahlroth – Mike Pohjola

Westerosin kirjeenvaihtaja Salaisuuksia & spekulaatiota

Täydellinen kirja GoT-faneille! Game of Thrones on maailman suosituin tv-sarja – sillä on jo yli 100 miljoonaa fania. Sarjan juonenkäänteet ja salaisuudet ovat vieneet mukanaan myös johtavat suomalaiset GoT-tuntijat: he sukeltavat teoksessaan sarjan tarinaan ja henkilöihin, tarjoavat kiehtovia analyyseja, kritiikkiä ja kutkuttavia spekulaatioita.

Jussi Ahlroth on Suomen johtava Game of Thrones -kommentoija. Hän on Helsingin Sanomien toimittaja ja soittaa bassoa death metal -bändissä. Mike Pohjola kirjoittaa romaaneja, televisiota, elokuvia, teatteria ja pelejä. Taiteen maisterilla on 30 vuoden kokemus fantasiamaailmoista.

Game of Thrones -sarjan viimeinen tuotantokausi nähdään 2019 – fiilistele kattavalla fanikirjalla Tietokirjat

65


kuva: nana simelius 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 78.99 / ISBN 978-951-1-31970-2 / LOKAKUU

Mikko Aaltonen on helsinkiläis-tamperelainen tieto­ kirjailija, toimittaja ja popkriitikko. Hänen edellinen teoksensa JHT – Musta lammas oli vuoden 2016 myydyin suomalainen tietokirja.

20 vuotta räppiä ja Rähinää

66

Mikko Aaltonen

7 veljestä

20 vuotta Rähinää Rähinä-jengistä hittitehtaaksi Elastinen, Iso-H, Asa, Uniikki, Tasis, Andu ja Jussi Valuutta. 7 veljestä kertoo Suomen tunnetuimmasta hiphop-jengistä Rähinästä ja sen alkuperäisistä jäsenistä. Kirjassa kerrotaan, kuinka jengin jäsenten yhtyeiden, Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön, avulla vakavasti otettava suomenkielinen räp-musiikki sai alkunsa ja juurtui pysyväksi osaksi suomalaista nuoriso- ja popkulttuuria. Ja kuinka rähinäläisten ponnisteluista syntyi levy-yhtiö Rähinä Records ja sitä myötä suomalaiseen musiikkibisnekseen ennennäkemätön, sissihenkinen hiphop-yrittäjyys.


Tuija Wuori-Tabermann

Vickypedia

Virve Rostin tarina Koko kansan rokkimimmin huikea elämä 15-vuotiaana Virve Rosti voitti Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailut ja tempautui Dannyn mukana kesäkiertueelle. Siitä alkoi upea ura, joka jatkuu yhä. Kirjassa kerrotaan, millaista oli teini-ikäisen iskelmätähden elämä 1970-luvulla ja miten nuori nainen otti paikkansa rokkikukkojen keskellä. Sitten tulivat perheelämä, Euroviisut ja Menneisyyden vangit. Kun Chicago kuoli ja Tuolta saapuu Charlie Brown ovat hittejä, jotka ovat kestäneet näihin päiviin asti.

300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-31951-1 / SYYSKUU

kuva: tommi tuomi

Tuija Wuori-Tabermann on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa elämäkerrat Carolasta ja Laila Kinnusesta. Tietokirjat

67


Lauri Karén

Aatos Erkko

Yksityinen valtiomies Yllättävä ja ainoa Aatos Erkon hyväksymä elämäkerta itsestään Ministeri Aatos Erkko (1932–2012) oli vuosikymmeniä salaperäinen voimahahmo, suuri tuntematon, jonka vaikutusvallasta syntyi myyttejä. Tämä elämäkerta kuvaa millainen oli todellinen Aatos Erkko, mies myytin takana. Aatos Erkko kantoi pienestä pitäen sukuperinnön taakkaa, mutta hän halusi murtautua elämään omana itsenään, ei kohtalon sanelemana perinnönhoitajana. Millainen Erkko hänestä lopulta tuli?

”Valta on minulle vieras sana ja vieras tekijä. Se on ehkä myös vastaus siihen, että olen muka omaksunut ’vetäytyjän’ roolin. Luulen, että se on tullut minulle vain aivan luonnollisesti.” – Aatos Erkko

350 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-32599-4 / HUHTIKUU

Lauri Karén (1927–2006) työskenteli uransa alussa Lontoossa BBC:n toimituksessa, sitten Uuden Suomen toimittajana ja kirjeenvaihtajana Lontoossa. Vuodesta 1965 lähtien Karén toimi Helsingin Sanomien ulkomaan­ toimittajana. 68


Elina Lepomäki

Helena Petäistö

Vahva ja visionäärinen kirja siitä, miten Suomea olisi uudistettava

Mikä ihme ranskalaisia oikein riivaa? Rauhoittuuko tämä Euroopan kauhukakara koskaan?

Vuodesta 2014 kokoomuksen kansanedustajana toiminut Elina Lepomäki vaatii ja ehdottaa Suomen uudistamista siten, että yksittäisellä ihmisellä olisi jatkossa suurempi päätäntävalta niin omiin kuin yhteiskunnan asioihin. Kirjassa käsitellään niin viime vuosien tekemättömyyttä suomalaisessa politiikassa kuin EU:n keskeisiä politiikka­ virheitä. Kaikkiin ongelmiin on olemassa ratkaisu. Kirja toimii vastapainona yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pyritään suojelemaan pikemmin järjestelmää kuin ihmisiä sen takana. Me teemme sen itse – tämän päivän ja tulevan – jos niin haluamme.

Yllätysten aika ei ole ohi! Kuka olisi voinut vielä jokin aika sitten kuvitella, että tuntematon pankkiiri tulee kuin tuulispää ja ottaa vallan Ranskassa? Sellaista ihmesuoritusta ei ollut nähty sitten Napoleon Bonaparten. Tällä hetkellä Ranskan tuore presidentti Emmanuel Macron on läntisten demokratioiden nuorin johtaja, jolta koko Eurooppa odottaa paljon ja jota koko maailma katsoo uteliaana. Mutta Ranska ei olisi Ranska, ellei se olisi jo kaatamassa vasta hurraten valittua nokkamiestään! Tätä kaikkea valottaa kirjassaan maan hyvin tunteva kokenut journalisti, MTV:n entinen Pariisin-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö. Kirjassa kerrotaan myös, kuinka uskomattomat olivat Ranskan historian rajuimmat presidentinvaalit kaikessa raadollisuudessaan, ja miksi Euroopan uppiniskaisen kansan riveissä taas kiehuu ja kuohuu.

Vapauden voitto

Elina Lepomäki on ekonomisti ja tietoturvallisuus­ tekniikan diplomi-insinööri. Hän on ollut kolme vuotta kansanedustaja ja sitä ennen toiminut yli kymmenen vuotta rahoitusalan johto- ja asiantuntijatehtävissä. Lepomäki on osakkaana useassa uuden teknologian kasvuyrityksessä ja toimii ajatuspaja Liberan hallituksen puheen­johtajana. 714 S / 145 X 213 MM / 36 / ISBN 978-951-1-32644-1 / HUHTIKUU

Ranska, Macron ja minä

Helena Petäistö on toimittaja, kolumnisti ja tieto­ kirjailija. Hän on erittäin kokenut journalisti ja MTV:n entinen Pariisin-kirjeenvaihtaja. 236 S. / 145 X 213 MM / 32.18 JA 46.1 / ISBN 978-951-1-32517-8 / JOULUKUU 2017

Tietokirjat

69


kuva: saku soukkaa kuva: hannu lindroos

Pekka Ervasti on työskennellyt politiikan toimittajana ja toimituksellisissa päällikkötehtävissä Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, Nelosen uutisissa, Suomen Kuvalehdessä ja Yleisradiossa. Hän on saanut useita journalistipalkintoja ja hänen tunnetuin teoksensa on vuonna 2004 ilmestynyt Irakgate. Pääministerin nousu ja ero. Seppo Tiitinen (s. 1947) on valtionhallinnon pitkäaikainen virkamies. Hän toimi suojelupoliisin päällikkönä vuosina 1978–1990 ja hoiti eduskunnan pääsihteerin virkaa vuosina 1992–2015.

400 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-32004-3 / LOKAKUU

Pekka Ervasti – Seppo Tiitinen

Poliittista peliä, vasta­ vakoilua, idänkaupan kupruja. Luvassa isoja otsikoita.

70

Tiitinen

Vakoilijoita ja veijareita Suojelupoliisin johtajan ja kansanvallan taustavaikuttajan odotetut muistelmat Seppo Tiitinen johti presidentin ohjauksessa Suomen vastavakoilua 1980-luvulla, jolloin Helsingissä kuhisi idän ja lännen agentteja ja korruptio rehotti idänkaupassa. Hän näki ja koki kuumia tilanteita ja kriisejä, joista ajan tavan mukaan vaiettiin. Tiedustelun rintamavastuussa ei ollut varaa virheisiin. Eduskunnan pääsihteerinä toimiessaan Tiitinen piti tasavallan poliittista eliittiä kurissa ja nuhteessa, ja oli keskeinen vaikuttaja perustuslakiuudistuksissa, joilla Suomea sopeutettiin EU-aikaan.


kuva: pekka sakki

350 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-33072-1 / SYYSKUU

Lasse Lehtinen

Minä ja Kekkonen Henkilökohtainen kertomus sotien jälkeisen historian vahvimmasta vaikuttajasta

Lasse Lehtinen tilittää uudessa kirjassaan suhdettaan Kekkoseen ja hänen varjostamaansa aikakauteen. Kuvausta ei sävytä katkeruus, saihan Lehtinen jopa yhden kiitoskortin Kekkoselta. ”Tämä on minun totuuteni – tutkimalla, lukemalla ja jossain määrin myös kokemalla syntynyt”, Lehtinen kuvaa.

Lasse Lehtinen (s. 1947) on kirjailija, toimittaja ja entinen poliitikko. Hän on toiminut SDP:n kansanedustajana 1972– 1983 ja europarlamentaarikkona 2004–2009 sekä erilaissa viestintätehtävissä. Lehtinen kuvaa itseään kirjoittavaksi ihmiseksi. ”Latinankielisen sanonnan mukaan minunlaisillani on insanabile scribendis cacoethes, kirjoittamisen parantumaton syyhy”, hän luonnehtii.

Kekkosen kaudesta henkilökohtaisella otteella, kritiikkiä kaihtamatta

Tietokirjat

71


Seppo Konttinen – Kari Vitie

Tuomo Yli-Huttula

Vakoilija von Hellensin kohtalo

Ristiriitoja ja yhteistoimintaa tasavallan sisäpiirissä

Sotavuosien merkittävimmän vakoilijan kiehtova elämäntarina

Kokoomus koko kansan presidentin varjossa

Kuolemaantuomittu

Pietarissa 1898 syntynyt vapaaherra Maximilian von Hellens palveli elämänsä aikana montaa isäntää. Tiedustelu-upseeri jäi kiinni luovutettuaan sotasalaisuuksia Yhdysvalloille. Sotaylioikeus tuomitsi hänet sotapetoksesta kuolemaan 1942, mutta tuomiota ei pantu toimeen. Sodan jälkeen von Hellens päätyi valvontakomission palvelukseen. Mikä on totuus tästä monikasvoisesta majurista?

VTM Seppo Konttinen (s. 1950) työskenteli Yleis­ radiossa taloustoimittajana yli 30 vuotta. Hän on tehnyt tuhansia radio-ohjelmia, satoja lehtijuttuja ja useita tv-dokumentteja sekä kirjoittanut teokset Salainen pankkituki, Kansallisomaisuuden ryöstö, Suomalainen ruokalasku, Suora lähetys, Lakien synty ja Kallis ruokakassi. VTM Kari Vitie (s. 1949) on työskennellyt taloustoimittajana ja toimituspäällikkönä Ylessä, sotilasasiamiestehtävissä Jugoslaviassa ja Sveitsissä, teollisuuden tiedottajana ja EU-asioiden projektijohtajana, lähetystöneuvoksena Berliinissä ja Patrian asekaupan asiantuntijana. 300 S. / 145 X 213 MM / 99.1 / ISBN 978-951-1-31520-9 / SYYSKUU

72

Presidentti ja porvarivalta

Kuvaus porvarillisen charmin taakse kätkeytyvästä valta­ pelistä, josta on julkisuuteen välittynyt vain pintavaahtoa. Keskiössä presidentti Sauli Niinistö, jonka varjossa Jyrki Katainen, Alexander Stubb, Petteri Orpo ja Jan Vapaavuori ovat tehneet porvaripolitiikkaa. Teos avaa näkymiä presidenttipeliin 2024, jossa Niinistön perintöä jaetaan.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tuomo Yli-Huttula (s. 1963) on journalisti sekä viestinnän ammattilainen. Hän on toiminut politiikan toimittajana Kalevassa ja päätoimittajana Itä-Savossa. 1990-luvulla hän työskenteli kokoomuksen viestinnässä ja ministerin erityis­ avustajana. Tällä hetkellä Yli-Huttula on Finanssiala ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja. Hänen aiempi teoksensa Puolivallaton puolue ilmestyi vuonna 2006. 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 36 / ISBN 978-951-1-32647-2 / LOKAKUU


Jukka Tarkka

Pekka Hakala – Juha Metso

Lännen tiellä Paasikivestä Niinistöön

Tarinoita Venäjältä

Ajankohtaiskirja Suomen turvallisuuspolitiikan kuumasta ytimestä

Koe valtavan Venäjän kauneus ja rujous Viipurista Vladivostokiin.

Suomen ja lännen turvallisuuspolitiikan kehitys varovaisesta tarkkailusta aktiiviseksi puolustusyhteistyöksi. ”Niinistön oppia” on edeltänyt Paasikivestä lähtien harjoitettu yhteistyö Yhdysvaltain ja lännen kanssa. Tarkoituksena on ollut varmistaa Suomen paikka lännessä, ja tämä ajattelu voi johtaa Nato-jäsenyyteen.

Millainen on Putinin valtakunta, kuinka se muotoutui ja miten sille käy? Venäjän ja Neuvostoliiton kehitystä vuodesta 1981 seuranneen toimittaja Pekka Hakalan matkassa kuljetaan Arkangelista Kaukasus-vuoriston rinteille. Juha Metson ainutlaatuiset kuvat kertovat, miltä elämä maan eri kolkissa näyttää ja tuntuu.

Jukka Tarkka (s. 1942) on valtiotieteiden tohtori ja tunnettu kolumnisti ja tietokirjailija. Hän on erikoistunut turvallisuuspolitiikkaan.

Pekka Hakala on ollut Helsingin Sanomien Moskovankirjeenvaihtajana vuodesta 2014. Hän on seurannut Venäjän ja Neuvostoliiton tapahtumia silminnäkijänä vuodesta 1981 asti. Juha Metso on tunnettu valokuvaaja ja valokuvataiteilija, joka on kuvannut Venäjällä yli 30 vuotta.

300 S. / 145 X 213 MM / 32.52 / ISBN 978-951-1-33130-8 / LOKAKUU

Putinlandia

250 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 47.1 / ISBN 978-951-1-32906-0 / LOKAKUU

Tietokirjat

73


Veikko Erkkilä – Pekka Iivari

Kylmää sotaa Lapissa

Viileää veljeyttä

Hyisiä tosikertomuksia suurvaltojen ja Suomen kovasta pelistä pohjoisessa

Kuningashankkeesta kansallissosialismin aikaan – Saksa oli sotienväliselle Suomelle ongelmallinen mallimaa.

Vaiettujen tapahtumien todistajat

Suomi joutui puhumaan ulkopoliittisista syistä monesti ohi totuuden Neuvostoliiton romahtamiseen asti. Tasavallan kansainvälinen akrobatia oli koetuksella eniten Lapissa. Tämä kirja valaisee monia mielenkiintoisia tositapahtumia, joiden taustatiedot jäivät aikanaan korkeintaan huhujen tasolle. Teos avaa kylmän sodan aikaa toisen maailman­ sodan päättymisestä 2000-luvulle saakka. Lähteinä on käytetty myös venäläisiä arkistoja.

Veikko Erkkilä on toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut mm. Suomen rajakyliin kohdistuneita partisaani-iskuja käsitelleen kirjan Viimeinen aamu (2011) ja yhdessä Pekka Iivarin kanssa teoksen Jätetyt kodit, tuhotut sillat (2015). Pekka Iivari on filosofian tohtori, tietokirjailija ja kansainvälisen turvallisuuden asiantuntija. 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 92.73 / ISBN 978-951-1-31981-8 / LOKAKUU

74

Vesa Vares

Suomi ja Saksa 1918–1939

Puheissa Suomen saksalaismielisestä 1930-luvusta on unohtunut Saksa-sympatioiden pitkä ja hankalakin historia. Viileää veljeyttä -teos nostaa maiden historiallisten suhteiden käsittelyn uudelle tasolle. Polttopisteessä on kansalaisyhteiskunta: puolueet, lehdistö ja erilaiset ammattiryhmät. Millaisena ne kokivat yhteyden Euroopan mahtivaltion kanssa? Miten suomalaiset todellisuudessa suhtautuivat Hitlerin Saksaan? Kirjaan on käytetty runsaasti myös saksalaisia lähteitä.

Vesa Vares (s. 1963) on poliittisen historian professori Turun yliopistosta. Hän on perehtynyt Suomen ja Saksan välisten suhteiden problematiikkaan jo 1980-luvulta alkaen ja toiminut lisäksi yli vuoden Humboldt-yliopistossa Berliinissä. 500 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 92.7 / ISBN 978-951-1-32184-2 / LOKAKUU


Jouni Yrjänä

Tuomas Vimma

Suomalaisen talousjournalismin historia

Startup-Suomen tarina

Ovatko taloustoimittajat rahan ja vallan kirjureita vai vahtikoiria? Tai kenties myös jotain siltä väliltä?

Huima tarina startup-Suomen noususta ja uhosta

Rahan perässä, vallan kintereillä

Talousuutisia oli jo varhaisimmissa sanomalehdissä. Taloustoimitukset ja talouslehdet syntyivät 1900-luvun vaihteessa, mutta omaehtoista talousjournalismia tavoiteltiin vasta 1960-luvun puolivälistä alkaen. Talouden perusteissa ja yhteiskunnassa on tapahtunut sen jälkeen suuria muutoksia. Digitaalinen media on talousjournalismille samanaikaisesti uhka ja mahdollisuus. Kirja kertoo elävästi journalismin kehityksestä, merkittävistä talousjutuista ja niiden tekijöistä sekä Suomen talouselämän muutoksista – ja arvioi myös talousjournalismin katvealueita.

Historiantutkija, FT Jouni Yrjänä on kirjoittanut muun muassa yrityshistorioita, yrittäjäelämäkertoja sekä kunnallishallintoa sivuavia tutkimuksia.

Enkeleitä ja yksisarvisia

Slush, Supercell ja Rovio. Kuhinaa ja vaarallisia tilanteita. Startup-yrittäjät kamppailevat noususta kansainväliseen menestykseen, kampittajista ja vähättelijöistä välittämättä. Monet onnistuvat ja sankarit juhlivat. Kymmenien kasvuyrittäjien kertomuksista kutoutuu räjäyttävä teos, joka on osa Suomen taloushistoriaa.

Kirjailija Tuomas Vimma on käsikirjoittanut kuusi MTV3-kanavalla esitettyä dokumenttielokuvaa kotimaisten suuryritysten Pauligin, Valion, Fazerin, SRV:n, Koskisen Oy:n ja K-kauppiasliiton historiasta sekä julkaissut kuusi romaania. 400 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 69.1 / ISBN 978-951-1-32335-8 / LOKAKUU

250 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 07 / ISBN 978-951-1-32631-1 / SYYSKUU

Tietokirjat

75


Hyviä uutisia! Hans Rosling – Ola Rosling – Anna Rosling Rönnlund

Faktojen maailma

Maailma on parempi paikka kuin luuletkaan! Faktat kertovat. Juuri kun kuvittelit että maailma on mennyt hulluksi, sinun kannattaa lukea tämä kirja. Legendaarinen Hans Rosling osoittaa, että kaikki on paljon paremmin kuin me arvelemme. Maailma on vauraampi, turvallisempi ja terveempi kuin koskaan ennen.

Hans Rosling (1948–2017) oli maailmankuulu ruotsalainen lääkäri ja tilastovelho, joka omisti elämänsä viimeiset vuodet ihmiskunnan hyvinvoinnin kehitystä kuvaavan tilastotiedon havainnollistamiselle. Hän oli erittäin suosittu esiintyjä TED-luentotapahtumissa ja niistä tallennetuilla verkkovideoilla. Kirjan tekoon osallistuivat Hans Roslingin rinnalla hänen poikansa Ola Rosling ja tämän vaimo Anna. SUOMENTAJA: KINNUNEN, MATTI / 256 S. / 145 X 213 MM / 30 / ISBN 978-951-1-30371-8 / ELOKUU

76


kuva: sampo korhonen

SUOMENTAJA: TORKKI, JUHANA / 100 S. / 11.1 / ISBN 978-951-1-32648-9 / TOUKOKUU

Seneca: Elämän lyhyydestä

Suomentanut Juhana Torkki

Ajankohtaista puhetta suoraan nykyajan ihmisen sieluun Juhana Torkin suomentamat roomalaisen Senecan elämäntaidolliset tekstit puhuttelevat vuosituhansien takaa vahvasti nykyihmistä. Miten käyttää aika järkevästi? Miksi kiire on vahingollista? Miksi nautinnon tavoittelu ei johda onneen? Miksi hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita, ja mikä on paras tapa suhtautua epäonneen? Senecan vastaukset piirtävät eloisan kuvan antiikin Rooman elämästä, mutta ovat samalla ajattomia opetuksia kenelle tahansa meistä.

Juhana Torkki (s. 1977) on kirjailija, puhetaidon kouluttaja ja teologian tohtori. Hänet tunnetaan tarkkanäköisenä poliittisen puheen kommentoijana ja maamme eturivin vaikuttajien puhekouluttajana. Torkin teoksia ovat Puhevalta (2006), Sami Miettisen kanssa kirjoitettu Neuvotteluvalta (2008), Tarinan valta (2014) sekä Puhevalta käyttöön (2015).

Nykyihmisellä on paljon opittavaa stoalaiselta ajattelijalta

Tietokirjat

77


Unna Lehtipuu Terhi Majasalmi

Mitä Missä Milloin 2019

Ryder Carroll

Elämäsi fiksuimmat rahapäätökset

Upea tietopaketti tiivistää vuoden tärkeimmät uutiset, ihmiset ja ilmiöt sanoin ja kuvin.

Hitti-ilmiön kehittäjä opastaa bujoilun saloihin!

Rikastamo

Laita raha tekemään töitä puolestasi. Rento ja elämänmakuinen opas vie matkalle kohti taloudellista vapautta ja elämäsi fiksuimpia rahanarvoisia diilejä, oli kyse sitten oman rahasuhteen hoitamisesta, sijoittamisesta, työelämän rahadiileistä tai sinkun, lapsiperheen ja yrittäjän tärkeimmistä rahapäätöksistä. Rikastamo on taloutesi valmentaja ja rahakuiskaaja, joka antaa vinkkejä elämäsi pienten ja suurten rahavirtojen ohjaamiseen.

Unna Lehtipuu on viestintätoimistoyrittäjä, tietokirjailija, sijoittaja ja sijoitusbloggari, talousvalmentaja ja merkitystalouden tekijä. Terhi Majasalmi on sarjayrittäjä, raha- ja sijoitusmaailman mielipidevaikuttaja sekä kiinteistösijoittaja. 230 S. / 145 X 213 MM / 36.22 / ISBN 978-951-1-32815-5 / SYYSKUU

78

MMM 2019 käsittelee maailman­ politikkaa Kiinan mahdista ilmastonmuutokseen ja suomalaisia aiheita sisällissodasta Saimaan kanavan merkitykseen. Teos kertaa kulttuurin ja urheilun vuoden huippuhetkiä ja kokoaa keskeisimmät tulokset. Vastaa palkintokilpailuun: www.otava.fi/mmm 420 S. / 158 X 168 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 03 / ISBN 978-951-1-32488-1 / LOKAKUU

Bullet Journal -käsikirja

Huippusuositussa bujoilussa yhdistyvät luovuus ja elämänhallinta: bullet journalin sivuilla kohtaavat päiväkirja, tehtävälista, tavoitteet ja unelmat. Nyt metodin keksijä Ryder Carroll antaa parhaat vinkit oman bujon hyödyntämiseen sekä paljastaa ilmiön taustat ja syvemmän merkityksen.

Ryder Carroll on digisuunnittelija ja Bullet Journal -metodin luoja. Hän asuu ja työskentelee New Yorkissa. SUOMENTAJA: KELLUMS, JULIA / 200 S. / 145 X 213 MM / 17.3 / ISBN 978-951-1-31843-9 / MARRASKUU


Tuntuuko sinusta, että elämä on pelkkää kaaosta? Priorisoimalla parannat elämänlaatuasi. kuva: arto wiikari

Saku Tuominen

Juu ei

Pieni kirja priorisoinnista

Selkeyttä ja suuntaa työhön ja elämään Jokainen meistä tietää, miltä hyvä elämä näyttää. Mutta miksi emme osaa sanoa ei asioille, jotka vievät meitä yhä kauemmas siitä, mitä haluamme? Tai kyllä asioille, jotka toisivat meille paljon iloa? Juu ei tarjoaa hyvin yksinkertaisen priorisointimallin, jonka avulla jokainen meistä voi parantaa elämäänsä – sekä työssä että työn ulkopuolella. Se on pieni kirja, jonka merkitys voi olla suuri.

Tietokirjailija ja yrittäjä Saku Tuominen on ideoiden tuottamiseen erikoistuneen Idealist Groupin perustaja ja luova johtaja. Hän on myös yksi Suomen suosituimmista puhujista. Lisäksi hän toimii kansainvälisen HundrED-hankkeen luovana johtajana; sen missiona on auttaa maailman kouluja muuttumaan. 200 S. / 128 X 185 MM / 14.13 / ISBN 978-951-1-32757-8 / LOKAKUU

Tietokirjat

79


Timo Soukola

Kati Katajisto

AKT:n historia 1990-2010

Mitä yhteistä on J.K. Paasikivellä, Hedvig Gebhardilla, K.J. Ståhlbergilla, Miina Sillanpäällä ja Väinö Tannerilla? He kaikki vaikuttivat Helsingin kaupunginvaltuustossa joko ennen sisällissotaa tai sen jälkeen.

Itsekkyyttä jäsenistön puolesta Kovaotteinen ammattiliitto on pitänyt linjansa Eurooppaan yhdentyneen Suomen työmarkkinoilla.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on leimattu tuloneuvottelujen iltalypsäjäksi ja suorastaan Suomen kansantalouden tuhoajaksi. Kuljetusliitto on kuitenkin saanut talouden globaalistumisen huolestuttamilta suomalaisilta huomattavaa tukea, kun se on tarttunut voimakeinoihin palkansaajien työsuhdeturvan paran­ tamiseksi.

Dosentti Timo Soukola (s. 1957) on julkaissut useita teoksia ammattiyhdistysliikkeen historiasta sekä suomentanut lukuisia tietokirjoja. 496 S. / 167 X 237 MM / MV-KUVITUS / 36.133 / ISBN 978-951-1-32740-0 / TOUKOKUU

Sodasta sovintoon

Suomessa käytiin julma sisällissota vuonna 1918. Silti maa selvisi hämmästyttävän nopeasti demokratian tielle katkerien kokemusten jälkeen. Demokratiaa ei hylätty, vaan päinvastoin myös kunnallisella tasolla naisten ja miesten yleinen ja yhtäläinen äänioikeus toteutui. Kirjassa tarkastellaan paikallisen demokratian toteutumista punaisten pääpaikkana olleessa Helsingissä. Mitkä olivat sovinnon edellytykset ja esteet?

Historiantutkija, filosofian tohtori Kati Katajisto (s. 1974) on tutkinut 1700-luvun talonpoikia, 1800-luvun alun eliitin suomalais-kansallisen identiteetin muodostumista ja kunnallispolitiikkaa itsenäistymisen ajan alussa. Hänen aiempia julkaisujaan on mm. elämäkerta Verraton Virolainen (2017). 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 92.7 / ISBN 978-951-1-32741-7 / ELOKUU

80


kuva: marjo tynkkynen

300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-32083-8 / SYYSKUU

Jere Nurminen

Jere Nurminen on pitkän linjan toimittaja, joka on työskennellyt Yle Urheilussa tuottajana, uutispäällikkönä ja toimittajana vuodesta 2006 alkaen. Keväällä 2018 hän aloitti Yleisradion viestinnästä vastaavana päällikkönä.

Kiira

Ehjäksi särkynyt Taitoluistelija Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina Valovoimaisen urheilutähden tarinaa värittävät tinkimätön kunnianhimo, kasvavat paineet, ankara harjoittelu ja vaiheet, joissa usko uhkaa loppua – mutta myös rakkaus ja ilo onnistumisen hetkistä. ”Olen saanut itse valtavasti oivalluksia ja voimaa luettuani muiden elämäkertoja, ja nyt voin toivottavasti antaa niitä muille.” – Kiira Korpi

”Toivon, että Kiiran tarina auttaa ymmärtämään paremmin sitä mielenmaisemaa, joka täydellisyyteen pyrkivillä lahjakkuuksilla lajista riippumatta saattaa olla.” – Jere Nurminen

Tietokirjat

81


Antti Heikkilä

Catherine Price

Hoida itseäsi ruokavaliolla ja liikunnalla.

Älypuhelimen käyttäjä, hanki elämä!

Kirja kyseenalaistaa nykymaailman medikalisaation ja ohjaa konkreettisin esimerkein kohti lääkkeetöntä elämää pureutuen sairauksien alkutekijöihin. Heikkilä kertoo kokemusperäisesti mutta vankkaan tieteelliseen faktaan perustuen, miten sairauksia voi hoitaa ja ehkäistä ruokavalion ja liikunnan keinoin. Kirjan ytimessä on insuliiniresistenssi, joka on keskeisin syy kaikissa nykyisissä elintapasairauksissa.

Kännykän liikakäyttö vahingoittaa keskittymiskykyä ja muistia. Kirjan ohjeilla voit saada elämäsi takaisin hallintaasi. Muuttamalla puhelimen asetuksia ja ajattelutapaasi saat arkeesi tilaa ja vapautta. Kännykkään voi olla terve suhde ilman pakkomielteitä ja levottomuutta. Laita puhelin pois, pysähdy ja mieti.

Lääkkeetön elämä

Antti Heikkilä on ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja tietokirjailija. Heikkilä on kirjoittanut erityisesti ravitsemuksesta ja kivunhoidosta ja julkaissut useita kokonaisvaltaisen lääketieteen piiriin kuuluvia teoksia, mm. kirjan Diabeteksen ruokavaliohoito. 250 S. / 145 X 213 MM / 59.3 / ISBN 978-951-1-32312-9 / ELOKUU

82

Kuinka päästää irti puhelimesta

Catherine Price on terveyteen erikoistunut tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Hän asuu Philadephiassa, Yhdysvalloissa. SUOMENTAJA: SONNINEN, LOTTA / 220 S. / 128 X 185 MM / 17.3 / ISBN 978-951-1-32348-8 / TOUKOKUU


Terveellinen elämä on joustavaa, ei kiduttavaa Anu Marin

Laihdutuskoodi

Kolme vaihetta kohti hoikkaa ja vahvaa kehoa Onnistuneen laihdutuksen avaimet ovat nyt käsissäsi. Haluatko laihtua? Koetko painonhallinnan hankalaksi? Kolmivaiheinen ohjelma neuvoo syömään ja treenaamaan fiksusti ja juuri sinulle sopivalla tavalla. Kehosi hoikistuu ja vahvistuu niin, että pääset pysyviin tuloksiin – ja nautit samalla elämästä. Ei herkkulakkoja, aamulenkkejä tai itsensä ruoskimista, vaan ohjeita, jotka oikeasti toimivat!

144 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 59.12 / ISBN 978-951-1-31973-3 / ELOKUU

Anu Marin on aineenvaihdunnan eheyttämiseen erikoistunut ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja sekä yrittäjä. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Aktivoi aineenvaihduntasi (2017). Lisää aiheesta verkkosivuilla www.anumarin.fi.

Tietokirjat

83


Luovuuden riemu

Emily Coxhead

Hurmaannu värien loistosta ja vapauta sisäiset voimasi.

Pieniä tehtäviä päivän piristämiseen Inspiroi itseäsi ja läheisiäsi täytettävällä hyvän mielen kirjalla.

Kuvittanut Jessica Singh

Aktivoi aivosi hurmaavalla täyttökirjalla. Murra lukkosi, päästä irti rajoituksistasi, tallenna ideasi ja toteuta itseäsi. SUOMENTAJA: KELLUMS, JULIA / 192 S. / 165 X 222 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 79.8 / ISBN 978-951-1-32758-5 / ELOKUU

Ilahduta

Hauskat ja luovat tehtävät piristävät arkea ja auttavat ajattelemaan valoisammin pieninä ja suurina hetkinä. Tee maailmasta parempi paikka tehtävä kerrallaan! SUOMENTAJA SONNINEN, LOTTA / 160 S. / 140 X 202 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32502-4 / HEINÄKUU

84


DIGI DEITEILLÄ M AR I KOISTINEN

It's a Match! O TAVA

Mari Koistinen

Pieni pahan mielen kirja

Digideiteillä

Toimittanut Lotta Sonninen

Tositarkoituksella Tinderissä

Kaivele omaa napaa, muistele vanhoja, levitä pahaa mieltä! Täytettävä kirja niille, joita positiivisuusbuumi ällöttää.

Kepeä kirja antaa aloittelijalle rohkeutta sukeltaa digideittailun maailmaan. Kokeneemmalle tarjotaan vinkkejä ja samaistumista kompurointiin. Kirjassa keskitytään erityisesti Tinderin käyttöön. Kirjoittaja kertoo myös omia kokemuksiaan vuosien varrelta. Onnistumisiin nettilemmen äärellä!

Mari Koistinen on viestintäammattilainen, tietokirjailija ja nettideittailun kokemusasiantuntija.

Kirja parodioi hyvän mielen tehtäväkirjoja ja kääntää positiivisuusvaatimuksen ilois−− ei kun siis viheliäisesti nurin päin. Kanavoi katkeruutesi turvallisesti! 100 S. / 128 X 185 MM / MV-KUVITUS / 79.8 / ISBN 978-951-1-32582-6 / KESÄKUU

200 S. / 128 X 185 MM / 14.8 / ISBN 978-951-1-32759-2 / ELOKUU

Tietokirjat

85


Juha Berglund Antti Rinta-Huumo

Viinistä viiniin 2019 Viininystävän vuosikirja

Oivallinen viinin osto-opas ja suosittu lahjakirja Konstailemattomat grilliviinit, hienot kalaviinit ja parhaat aperitiivit – Viinistä viiniin 2019 on korvaamaton tietolähde jokaiselle viininystävälle. Arvostetut suomalaiset viinintuntijat arvioivat Alkon parhaat viinit ja tekevät löytöjä tax-free-valikoimista. Teos tarjoaa myös monipuolisen kat­tauksen viinimaailman perustietoja sekä vinkkejä ruoan ja viinin yhdistämiseen. Vuodesta 1999 ilmestynyttä kirjaa on myyty yli 600 000 kappaletta.

Juha Berglund on Viinilehti Oy:n perustaja, ViiniExpon isäntä ja viininviljelijä Bordeaux´ssa. Antti Rinta-Huumo on Viinilehti Oy:n partneri ja viiniluennoitsija, joka on työskennellyt maailman eri viini­alueilla muun muassa kellarimestarina. 414 S. / 100 X 190 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 68.27 / ISBN 978-951-1-32895-7 / LOKAKUU

86

Kaisa Isotalo – Raija Kuittinen

Kotiruoka

Maineikas perusteos jokaiseen kotiin Kotiruoka erottuu peruskeittokirjojen joukosta arvostettuna klassikkona. Vuodesta 1908 lähtien ilmestyneestä kirjasta on otettu jo lähes sata painosta. Nyt ilmestyy kevyesti uudistettu laitos, joka raikkaan ilmeensä ja luotettavan sisältönsä ansiosta sopii mainiosti vaikkapa lahjakirjaksi ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttavalle nuorelle.

KT Kaisa Isotalo on kotitalousopettaja, rehtori ja tietokirjailija. KM Raija Kuittinen on kotitalousopettaja ja tietokirjailija. He ovat yhdessä toimittaneet Kotiruoka-kirjaa vuoden 1985 uudistuksesta lähtien. 683 S. / 140 X 202 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 68.2 / ISBN 978-951-1-32601-4 / SYYSKUU


kuva: Laura Riihelä

200 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 68.2 / ISBN 978-951-1-32756-1 / TOUKOKUU

Teresa Välimäki – Johanna Lindholm – Laura Riihelä

Parhaita ruokahetkiä

Parhaat ja helpot ruoat elämän eri hetkiin Aamiainen sängyssä, metsäretken eväät, kesäpäivä laiturilla, remonttitalkoot, lasten synttärimenu tai pakkaspäivän ihana illallinen. Kirja tarjoaa kekseliäitä reseptejä ja tunnelmia elämän erilaisiin ruokahetkiin. Mukana on myös päiväkirjamaisia sivuja, joihin voi kirjata omia muistoja ja ruokaohjeita. Veden kielelle saava kuvitus on palkitun, ruokakuvistaan kiitetyn valokuvaaja Laura Riihelän käsialaa.

Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm ovat ruoka-alan monitoimiyrittäjiä, ruokakirjailijoita, ravintoloitsijoita, sisällöntuottajia ja tehonaisia, jotka luotsaavat omaa yritystään Helsinki Food Companya sekä parempaan katuruokaan keskittynyttä Ravintola SuperBowlia. Laura Riihelä on ruokakuvistaan palkittu ja kiitetty valokuvaaja.

Tietokirjat

87


Annemarta Borgen

Ulla Svensk

Historia, viljely, ruokaohjeet

Upeita fantasiakakkuja, taidokkaita täytekakkuja shakkiruutukakusta kesäiseen kirsikkakakkuun, ihania leivoksia, monenlaisia makeisia ja hieman suolaistakin…

Minun yrttini

Intohimoisesta yrttirakkaudesta syntynyt kiehtova viljelyopas ja innoittava ruokakirja on jo klassikko. Tämän ihastuttavan kirjan ohjein opit valmistamaan Henrik VIII:n seitsemän yrtin viiniä, kehäkukkariisiä, sokerilla kuorrutettuja ruusunlehtiä, katajanmarjakananpoikaa, sipulilipstikka­ keittoa ja muita ihania herkkuja. Vanhojen viisaiden yrttitarhurien reseptein syntyvät hajusteet, kauneudenhoitoaineet ja monenlaiset lääkkeet. Annemarta Borgen vie lukijat myös jännittävälle kirjalliselle löytöretkelle yrttien vuosituhantiseen historiaan ja muistelee matkan varrella yrtintuoksuista lapsuuttaan. Lähdemateriaali kattaa niin muinaiset sumerilaiset, antiikin klassikot, Raamatun, Koraanin, keskiajan kirjallisuuden, 1600–1800-luvun kasvitieteilijät kuin kansanperinteen. SUOMENTAJA KURIKKA, SINIKKA / 189 S. / 125 X 202 MM / 68.2 / ISBN 978-951-1-29644-7

88

Unelmakakut

Suositun leipuri-kondiittorin klassikkokirjassa opastetaan vaihe vaiheelta ihanien herkkujen valmistamisessa.

Leipuri-kondiittori Ulla Svensk tuli tunnetuksi ensin blogileipurina, ja hänen esikoiskirjastaan Unelma­ kakut (2007) tuli menestys. Suosittuja ovat olleet myös hänen leivontakirjansa Lempileivonnaiset (2009), Juhlaleivonnaiset (2010) ja Suloiset suolaiset (2017). 216 S. / 200 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 68.24 / ISBN 978-951-1-22234-7 / MAALISKUU

Lars Svensson Killian Mullarney Dan Zetterström

Lintuopas

Euroopan ja Välimeren alueen linnut Lintuharrastajien raamattu on nyt päivitetty! Alan parhain asiantuntijavoimin syntynyt, monen kriitikon mielestä markkinoiden paras lintuopas esittelee kaikki Euroopan, Välimeren alueen ja Pohjois-Afrikan linnut sekä lajit, joita tavataan suuressa osassa Lähi-itää. Helppokäyttöisessä kenttäoppaassa on lähes 900 lintulajia. Kirjan ovat Suomen oloihin soveltaen suomentaneet arvostetut ornitologit Hannu Jännes ja Pekka J. Nikander.

Kirjan kuvittajat, irlantilainen Killian Mullarney ja ruotsalainen Dan Zetterström, ovat johtavia ornitologeja ja ansioituneita taiteilijoita. Tekstistä ja kartoista vastaa tunnettu ruotsalainen lintutieteilijä Lars Svensson. SUOMENTAJAT JÄNNES, HANNU; NIKANDER, PEKKA J. / 4-VÄRIKUVITUS / 58.12 / ISBN 978-951-1-29509-9 / MAALISKUU


Eränkävijä 2018–2019

Kirsi Haapamatti

Parhaita suomalaisia erätarinoita

Kohtaamisia maatilalla

Toimittanut Jussi Soikkanen

Kirjassa kuljetaan kalavesillä ja riistamailla, tavoitellaan harjusta ja haukea sekä ollaan riekonpyytäjän ansapoluilla. Perinteikkään lukemiston tarinat on valittu Eränkävijän ja Metsästys ja Kalastus -lehden kirjoituskilpailun valioista. Kertomusten kuvittajina on tunnettuja erätaiteilijoita, kuten Teemu Järvi ja Sakke Yrjölä.

Jussi Soikkanen on Metsästys ja Kalastus -lehden toimituspäällikkö. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 67.6 / ISBN 978-951-1-32814-8 / SYYSKUU

Kiehtovat kotieläimet

Miten vuohi ilmaisee, että sitä harmittaa? Mitä kukot tekevät eläkkeellä? Miksi Laulu-lehmä halusi appeensa vain punaisesta ämpäristä? Kirjassa kurkistetaan suomalaisten maatilan eläinten arkeen. Hauskat, hämmästyttävät, liikuttavat ja haikeatkin eläintarinat vievät mennessään. Kirjoittaja asuu kotitilallaan pienen eläinlauman kanssa ja kohtaa kirjassaan myös muiden maatilojen viisaita eläimiä. Tarinoista välittyy eläinten ja niiden puuhien seuraamisen hyvää tekevä voima.

FM Kirsi Haapamatti (s. 1975) on toimittaja, joka ammentaa elämänvoimansa luonnosta ja eläinten seurasta. Hänen edellinen kirjansa on Sumu Sireeni – Suomen rakastetuin aasi. 250 S. / 145 X 213 MM / 67.4 / ISBN 978-951-1-32818-6 / SYYSKUU

Tietokirjat

89


Katariina Vuori

Kissan oma kirja Kissan omaan kirjaan voi merkitä oman lemmikkikissan elämänvaiheet, lempiasiat ja rakkaat muistot. Kirja sisältää myös paljon hyödyllistä tietoa ja hyviä vinkkejä kissan omistajalle.

100 S. / 145 X 213 MM / MV-KUVITUS / 04 / ISBN 978-951-1-32507-9 / TOUKOKUU

Mökillä Mitä mökillä tapahtuikaan viime vuonna tähän aikaan? Millainen sää on ollut edellisinä juhannuksina? Kuka mökillä on käynyt ja mitä siellä on tehty? Mökin omaan lokikirjaan kokoat kätevästi mökin tärkeät tapahtumat, säätiedot ja luontohavainnot viiden vuoden ajalta. 192 S. / 145 X 213 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32598-7 / MAALISKUU

90


Bujo-muistikirjat Kaksi kotimaista muistikirjaa kauniilla kangaskansilla. Numeroidut pistesivut ja lukunauha. 192 S. / 145 X 213 MM / ISBN 978-951-1-32854-4 (KELTAINEN); ISBN 978-951-1-32855-1 (TURKOOSI) / MAALISKUU

Muistikirjat Kuusi uutta ihanuutta: Tiikerit, Pilvet, Tukaani, Krysanteemi, Panda ja Jumppakissat 192 S. / 128 X 185 MM / TIIKERIT: ISBN 978-951-1-32776-9; PILVET: ISBNÂ 978-951-1-32778-3; TUKAANI: ISBN 978-951-1-32777-6; KRYSANTEEMI: ISBN 978-951-1-32819-3; PANDA: ISBN 978-951-1-32774-5; JUMPPAKISSAT: ISBN 978-951-1-32775-2 / MAALISKUU

Tietokirjat

91


Uusi täydennetty laitos

Mauri Kunnas

Mauri Kunnas

Suurnaisia, arjen puurtajia, merkkimiehiä ja mustia lampaita. Tähän kirjaan voit koota sukusi historiaa omaksi iloksi ja muistoksi jälkipolville. Kuvituksena hurmaavia Mauri Kunnaksen kuvia.

Toimittanut Lotta Sonninen

Sukuni historia

Muistikirjat Ihastuttavat Ebba Masalin -muistikirjat sinulle ja muistiinpanoillesi! Viivoitetut sivut.

Minä Mauri Kunnas

Sukuni historia auttaa selvittämään oman suvun vaiheita historian käänteissä. Kirjan liitteenä on iso sukuympyräpohja, johon voit täydentää esivanhempiesi tietoja. 63 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 99.3 / ISBN 978-951-1-32828-5 / LOKAKUU

192 S. / 145 X 213 MM / ISBN 978-951-1-33215-2 (ORVOKKI); 978-951-1-33216-9 (PERUNA) / MARRASKUU

Kaikki Mauri Kunnaksesta! Kuinka Koiramäen Suomen historia syntyi? Mitä kaikkea liittyy Piitlessarjakuva-albumin tekovaiheisiin? Kuka on Kesä Koiramäessä -kirjan vaarin esikuva? Kunnaksen elämää ja teoksia valottavaa kirjaa on täydennetty mm. kuvauksilla edellisen kirjan jälkeen syntyneiden suurteosten tekovaiheista.

Mauri Kunnaksen menestyksekäs ura alkoi vuonna 1979 teoksella Suomalainen tonttukirja. Hänen kirjojaan on käännetty kymmenille kielille ja niitä on myyty maailmassa yhteensä liki 10 miljoonaa. 184 S. / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 99.1 / ISBN 978-951-1-33083-7 / LOKAKUU

Joulu on taas! Muistikirja

Lahjalistat, reseptit, askartelut, aikataulut ja muut tärkeät tiedot yksiin kansiin, Kunnaksen klassisella kuvituksella 144 S. / 128 X 185 MM / ISBN 978-951-1-32830-8 / LOKAKUU

92


MM-kisojen virallinen historia

FIFA World Cup

Kaikki mitä olet halunnut tietää jalkapallon MM-kisoista Kattava ja virallinen kuvaus kaikista FIFA World Cup -kisoista. Täynnä huikeita valokuvia, ainutlaatuisia haastatteluja ja harvinaisia artikkeleita FIFA World Museumista. Upea kirja kertoo tapahtuman taustoja ja esittelee mielenpainuvia hetkiä FIFAn historiasta. SUOMENTAJA: ALANEN, ANSSI / 304 S. / 280 X 230 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 79.31 / ISBN 978-951-1-32347-1 / TOUKOKUU

Tietokirjat

93


Lasse Lehtinen – Risto Volanen

Jean-Christophe Brisard – Lana Parshina

Kuinka vallankumous levisi Suomeen

ja neuvostoarkistojen salaisuudet

1918

Vakiintuneita käsityksiä ravisteleva, laajaan lähdeaineistoon perustuva kuvaus vuodesta 1918 – mitä todella tapahtui?

Adolf Hitlerin kuolema kirvoittaa salaliittoteorioita vielä yli 70 vuoden jälkeen. Mitä paljastavat venäläisarkistojen salaiset asiakirjat?

Vuosi 1918 on Suomen historian kipukohta. Tragedian syitä hahmotetaan usein Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian luoman kuvan pohjalta. Näin sodasta piirtyy kuitenkin vino ja suorastaan väärä kuva. Sodat ja vallankumoukset ovat aina saaneet alkunsa suotuisissa oloissa voimakkaiden tai heikkojen johtajien päätöksin. Suomessakin kapinan syttyminen edellytti maailmansodan lopun olosuhteita, Venäjän vallankumouksellisten yllytystä ja oppineita harhaanjohtajia.

Adolf Hitlerin kuolemasta ja tapahtumista sen jälkeen on monia käsityksiä ja teorioita. Kolmannen valtakunnan luhistuessa huhtikuun lopussa 1945 Hitler ja hänen vastavihitty vaimonsa Eva Braun tekivät vallitsevan käsityksen mukaan itsemurhan valtakunnankanslian alla sijainneessa betonibunkkerissa – mutta mitä tapahtui Hitlerin ruumiille? Tämä kirja selvittää Adolf Hitlerin kuolemaa ja sitä ympäröiviä mysteerejä sekä kuvaa mitä puna-armeija teki löytämälleen ruumiille ja miten neuvostotiedustelu käsitteli Hitlerin kuolemaa.

Risto Volanen (s. 1944) on yhteiskuntatieteiden tohtori ja entinen poliittinen valtiosihteeri. Hänen edellinen kirjansa oli Suomen synty ja kuohuva Eurooppa (2017). Lasse Lehtinen (s. 1947) on kirjailija, toimittaja ja entinen poliitikko. Hän toimi SDP:n kansanedustajana (1972–1983) ja europarlamentaarikkona (2004–2009) sekä erilaissa viestintätehtävissä. Lehtisen edellinen kirja oli Väinö Tannerin elämäkerta Tanner (2017). 191 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 92.7 / ISBN 978-951-1-32600-7 / TAMMIKUU 2018

94

Hitlerin kuolema

Jean-Christophe Brisard on ranskalainen toimittaja ja dokumenttielokuvaohjaaja. Lana Parshina on venäläissyntyinen Yhdysvalloissa asuva elokuvaohjaaja. SUOMENTAJA KEYNÄS, VILLE / 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 94.13 JA 97.14 / ISBN 978-951-1-32518-5 / MAALISKUU


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60

Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


Kerrassaan outooppista: jo 20. kirja, jossa Tatu ja Patu seikkailevat! Outolan pojat ovat juhlakirjansa ansainneet. Aino Havukainen – Sami Toivonen

Tatu ja Patu, elämä ja teot

Juhlakirja Tatusta ja Patusta! Kaikki mitä olet aina halunnut tietää Outolan pienistä suurmiehistä. Juhlakirja seuraa veljesten vaiheita lapsuudesta nykypäivään. Se paljastaa, kuinka Tatusta ja Patusta tuli keksijöitä ja millaisia uhrauksia tutkimusmatkat ihmisten maailmaan ovat vaatineet. Ääneen pääsevät Tatun ja Patun lisäksi monet heidät hyvin tuntevat, mm. heidän rakas ystävänsä Veera, jonka leikekirja avaa tilanteita kulissien takaa. Mukana on myös Cassu Linssi-Ludenoffin tekemä syvähaastattelu siitä, mitä menestys Tatulle ja Patulle merkitsee. Kirjasta selviää jopa, miksi Tatu ja Patu rakastavat jäätelöä, kuka heidän äitinsä on ja onko Tatu sittenkään likinäköinen – vai hikinäköinen? Ja kaikkia toki kiinnostaa tietää enemmän Outolasta, tuosta salaperäisestä paikasta, jonka Tatu ja Patu ovat tehneet tunnetuksi.

48 S. / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32615-1 / IKÄSUOSITUS 3–9 / HEINÄKUU

96


Kuva: katja tähjä

Aino Havukainen (s. 1968) ja Sami Toivonen (s. 1971) työskentelevät yhdessä lastenkirjailijoina, kuvittajina ja graafisina suunnittelijoina. Heidän Tatu ja Patu -kirjojaan on käännetty yli 20 kielelle. Outolan pojat ovat kunnostautuneet myös elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

97


Kuva: katja lösönen

Halloween-herkkua hauskimmillaan Mauri Kunnas

Aavemaiset tarinat Pelko pois! Mauri Kunnas marssittaa lukijan eteen hassuja ja herttaisia kummituksia, vampyyrejä, hirviöitä, mörköjä ja luurankoja. Kolmen kirjan tuhti yhteisnide sisältää aiemmin julkaistut kirjat Hui kauhistus!, Vampyyrivaarin tarinoita ja Majatalon väki ja kaappikellon kummitus. Kirjassa on Mauri Kunnaksen esipuhe. NOIN 128 SIVUA / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32490-4 / TOUKOKUU

98

Mauri Kunnas tunnetaan rakastetuista lastenkirjoistaan ja anarkistisista sarjakuvistaan. Hänen kirjojaan on käännetty kym­menille kielille ja niitä on myyty maailmassa yhteensä liki 10 miljoonaa. Syksyllä 2017 ilmestynyttä Koiramän Suomen historiaa myytiin jo ilmestymisvuonnaan yli 160 000 kappaletta.

maurikunnas.net


Herra Hakkarainen Palapelikirja

Lääkäri, puutarhuri, tarjoilija ja kapellimestari – Hakkarainen on monena. Kirja sisältää neljä hauskaa neljän palan palapeliä Mauri Kunnaksen verrattomista kuvista. 8 SIVUA / 170 X 170 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32556-7 / IKÄSUOSITUS 2+ / HEINÄKUU

Kesä Koiramäessä -muistikirja Tallenna kesäisen muistikirjan viivoitetuille sivuille tärkeät asiat, tapahtumat ja muistot. 192 SIVUA / 128 X 185 MM / ISBN 978-951-1-32822-3 / TOUKOKUU

Santa Claus Menestyskirjailijan Joulupukki-klassikon englanninkielinen laitos sai uuden joulunpunaisen kannen. KÄÄNTÄNYT TIM STEFFA / 50 SIVUA / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.25 / ISBN 978-951-1-32813-1 / TOUKOKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

99


Kautta isoäitini silmälapun! Mauri Kunnas

Merirosvotarinat Hiiohoi, merta päin! Merirosvojen matkassa on tarjolla myrskyä, ruudinkäryä ja aarteenetsintää.

96 SIVUA / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-33217-6 / SYYSKUU

100

Kuva: niclas mäkelä

Mauri Kunnaksen merirosvotarinoiden yhteisnide sisältää aiemmin julkaistut kirjat Apua, merirosvoja! ja Aarresaari. Kirjassa on Mauri Kunnaksen esipuhe.

Mauri Kunnas tunnetaan rakastetuista lastenkirjois­taan ja anarkistisista sarja­ kuvistaan. Hänen kirjojaan on käännetty kymmenille kielille ja niitä on myyty maailmassa yhteensä liki 10 miljoonaa. Koiramän Suomen historiaa myytiin jo ilmestymisvuonnaan 2017 yli 160 000 kappaletta.


Herra Hakkarainen kyläilee Etsi ja löydä

Herra Hakkarainen harhailee yllätysvisiitille muun muassa merirosvolaivaan, kummitustaloon ja Koiramäen tupaan. Herra Hakkarainen on taas liikkeellä, umpiunessa, kuinkas muuten. Löytääkö hän kummitustalon hillokellarin, merirosvo­laivan aarteen tai viikinkitalon avaimet? Eipä tietenkään, ja siksi sinulta kysytään valppautta ja hyviä hoksottimia, jotta löydät kaiken mitä Herra Hakkarainen ei huomaa. Hilpeän ja jännittävän Etsi ja löydä -kirjan parissa tarkkasilmäinen lukija viettää monta hauskaa hetkeä. 32 SIVUA / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32825-4 / IKÄSUOSITUS 4+ / SYYSKUU

Koiramäen Suomen historia Puuhakirja

Huippusuosittuun Koiramäen Suomen historiaan perustuva puuhakirja, mukana myös tarroja Sokkeloita, sanaristikoita, piilokuvia, tarroja – puuhakirja täynnä monenmoista hauskaa tehtävää ja tietoa Suomen historiasta. 24 SIVUA / 210 X 297 MM / 4-VÄRI- JA MV-KUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-33218-3 / LOKAKUU

Kirjajoulukalenteri Mahtavaa joulunodotusta! Isokokoisen kalenterin jokaisessa luukussa oma pieni satukirja. 355 X 505 MM / 4-VÄRIKUVITUS / EAN 6418428810462 / ELOKUU

Joulukalenteri 2018 Perinteinen kalenteri täynnä Mauri Kunnaksen jouluisia kuvia 320 X 240 MM / 4-VÄRIKUVITUS / EAN 6418428809862 / LOKAKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

101


Steve Antony

Kiitos, herra Panda

Tunne hedelmät & vihannekset

Herra Panda jakaa lahjoja!

Kurkista luukkuihin ja katso, mitä kuoren alta löytyy.

Herra Panda on päättänyt jakaa ystävilleen hienoja lahjoja. Mutta ovatko lahjat mieleisiä? Tärkeintä on kuitenkin kaunis ajatus. Uusi hieno Panda-kirja muistuttaa, että sanaa ”kiitos” ei pidä unohtaa.

Innostutaan yhdessä vihanneksista ja hedelmistä! Kasvit esitellään kuvin ja sanoin, ja luukkujen takaa löydät niiden oikeat nimet. Kirjassa on 20 vihannesta ja 20 hedelmää ja 40 luukkua, jotka avaavat lautaselle herkut ananaksesta retiisiin.

Steve Antony on englantilainen kirjailija ja kuvittaja, jonka ensiteos The Queen’s Hat sai vuonna 2014 arvostetun Oscar’s First Book Prize -palkinnon. SUOMENTAJA: RUOKOSENMÄKI, JOUKO / 32 S. / 265 X 260 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.22 / ISBN 978-951-1-32102-6 / IKÄSUOSITUS 2+ / KESÄKUU

102

Iveta Pari – Véra Matys

SUOMENTAJA: KALLIOLA, IIRIS / 16 S. / 245 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32067-8 / IKÄSUOSITUS 3+ / HEINÄKUU


Pipsa Possu puuhapuistossa

eric hill

Uusi hauska luukkukirja!

Ääninappikirja

Kikattava Kakkiainen ja Neiti Siilin avaruuskivi

Pipsa ja Yrjö kutsutaan puuhapuistoon juhlimaan. Puuhapuistossa on paljon hauskaa tekemistä. Mutta sitten Äiti Possu juuttuu liukumäkeen...

Läppiä ja ääniä – näistä pikkuväki riemastuu! Pahviläppien taakse kätkeytyvien yllätysten lisäksi lapsi tutustuu viiteen erilaiseen ääneen.

Havunhelmassa osataan heittäytyä mielikuvitusleikkeihin. Ihana iltasatu!

SUOMENTAJA: KARHU, SATU / 12 S. / 210 X 210 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32752-3 / IKÄSUOSITUS 3+ / SYYSKUU

SUOMENTAJA: LUUKKANEN, ANNE / 10 S. / 215 X 280 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L. 85.22 / ISBN 978-951-1-27647-0 / 1. PAINOS 2013 / IKÄSUOSITUS 1+ / SYYSKUU

Neiti Siili löytää kiven, jonka kuuli pikivarmasti puhuvan. Kikattava Kakkiainen riemastuu: ”Mitä jos se onkin avaruuskivi! Jos se on pudonnut ulkoavaruudesta.” Havunhelman väki suhtautuu epäillen Neiti Siilin tarinaan. Miten mukamas tuiki tavalliselta näyttävässä kivenmurikassa voisi olla eloa? Mutta Kakkiainen ja Neiti Siili eivät epäilyistä piittaa. Avaruuskivi tarvitsee vain hellää hoivaa ollakseen valmis pitkää kotimatkaa varten. Kohta lennetään tähtiin!

PEPPA PIG © ASTLEY BAKER DAVIES LTD/ ENTERTAINMENT ONE UK LTD 2003.

Kukkuluuruu, Puppe

anttu Harlin Joonas utti

Anttu Harlinin (s. 1980) ja Joonas Utin (s. 1982) kuvakirjasarjan edellinen osa on Kikattava Kakkiainen ja City-Kanin skeittilauta. Pikku Kakkosesta tuttu Kakkiainen on esiintynyt myös kolmessa ääninappikirjassa. 24 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32573-4 / IKÄSUOSITUS 3+ / LOKAKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

103


Uutuus

Pipsa Possu ja hassu piiloleikki Pipsa Possu ja kaverit ovat piilosilla. Minne kaikki katosivat? Kurkista luukkujen alle ja auta Pipsaa löytämään ystävänsä Rebekka Kanin puutarhasta.

Eric Hill

peppapig.com

Puppe eläintarhassa

PEPPA PIG © ASTLEY BAKER DAVIES LTD/ ENTERTAINMENT ONE UK LTD 2003.

Missä Puppe on? Avaa luukut ja etsi.

SUOMENTAJA KARHU, SATU / 12 S. / 210 X 210 MM 4-VÄRIKUVITUS / / ISBN 978-951-1-31749-4 / IKÄSUOSITUS 3+ / ELOKUU

Puppe perheineen tapaa eläintarhassa monta eksoottista eläintä. Mutta kuka vei Pupen hienon hatun? Luukkujen takaa löytyy jännittäviä eläin­ystäviä. SUOMENTAJA: LUUKKANEN, ANNE / 18 S. / 176 X 176 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.2 / ISBN 978-951-1-32763-9 / IKÄSUOSITUS 3+ / ELOKUU

Puppe huristelee Hauska äänikirja pienille autokuskeille Puppe esittelee erilaisia menopelejä kuvien ja äänien avulla. Paina nappia niin kuulet, millainen ääni autosta lähtee. SUOMENTAJA RUOKOSENMÄKI, JOUKO / 10 S. / 280 X 215 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.2 / ISBN 978-951-1-30657-3 / IKÄSUOSITUS 3+ / KESÄKUU

Eric Hill (1927–2014) keksi aikanaan kertoa pojalleen iltasatuja Puppenimisestä koiranpennusta. Tästä alkoi hänen pitkä uransa kuvakirjan­ tekijänä. Puppe ilahduttaa edelleen lapsia kymmenissä maissa. 104


Jännää! Ja kivaa! Lähde mukaan Ruun ensimmäiselle lentomatkalle ja ensimmäiseen tukanleikkuuseen.

Anna-Karin Garhamn

Ruu lentomatkalla Ruu ja uusi tukka

Uusi sympaattinen kuvakirjasarja Ruun arkisista mutta sitäkin ihmeellisemmistä puuhista Ruu ja äiti lähtevät matkalle. Kentällä on tungosta, paljon odottamista ja tarkastettavaa. Mutta missä ovat kaikki lentokoneet? Onneksi Ruu lopulta pääsee näkemään, kuinka pieneltä maailma näyttää, kun hän nousee lento­koneen kyydissä ilmaan. Ruu ei näe oikein hyvin. Silmien edessä on jotakin. Ne ovat Ruun hiukset, jotka ovat kasvaneet tosi pitkiksi. Äiti varaa ajan parturi-kampaajalle. Jännittävää, Ruu tuumii, ja kivaa! Nyt hän pääsee valitsemaan millaisen tukan haluaa.

Anna-Karin Garhamn (s. 1980) on ruotsalainen lastenkirjakuvittaja ja tekstiilisuunnittelija. Ruu-sarjassa on ilmestynyt Ruotsissa jo viisi kirjaa. Garhamn asuu Belgiassa perheensä kanssa. Vapaa-ajallaan hän pelaa Roller Derby -jouk­kueessa. SUOMENTAJA: LUUKKANEN, ANNE / 32 S. / 210 X 210 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32460-7; ISBN 978-951-1-32471-3 / IKÄSUOSITUS 3+ / KESÄKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

105


kuva: pekka nieminen 32 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-31930-6 / IKÄSUOSITUS 3+ / TOUKOKUU

Inka Nousiainen (s. 1976) on mm. Topelius- ja Savoniapalkinnoilla palkittu kirjailija ja sanoittaja. Satu Kettunen (s. 1979) on kuvittaja ja taidekasvattaja, joka on saanut Rudolf Koivu -palkinnon kuvakirjastaan Otso Aarnisen salaperäinen seikkailu. Nousiaisen ja Kettusen edellinen yhteistyö Yökirja valittiin Pohjoismaiden neuvoston lastenkirjapalkinnon ehdokkaaksi.

Jokainen haluaa tulla nähdyksi vaikka olisi kuinka pieni

106

Inka Nousiainen – Satu Kettunen

Olematon Olga

Hurmaavan kekseliäs kuvakirja siitä, kuinka jokainen meistä on tärkeä ja merkityksellinen. Olga on tyttö, jota kukaan ei oikein huomaa tai muista. Olgan keltainen sadetakki sekoittuu tuulen nostamiin syksyisiin lehtiin tai hän on pukeutunut kukkahaalariin sattumoisin juuri silloin kun istahtaa kukalliseen nojatuoliin. Mutta kukaan meistä ei ole kuka tahansa, vaan jokainen on omanlaisensa ja haluaa tulla nähdyksi, vaikka olisi kuinka pieni. Ihan niin kuin Olga. Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen kuvakirja on loistava esimerkki kirjailijan ja kuvittajan saumattomasta ja toisiaan täydentävästä yhteistyöstä.


kuva: vesa tyni

32 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32578-9 / IKÄSUOSITUS 3+ / SYYSKUU

Ninka Reittu

Oma rakas supernapa Kirja isosta ja pienestä, uimarannasta ja maailman parhaasta navasta

”Minulla on hienot jalat, joilla voin juosta. Kädet, jotka osaavat tehdä monia juttuja. Korvat, nenä, suu ja silmät, ihan minun omiani. Masuni keskellä on pieni nappula, hienoista hienoin napa! Olen joka kohdasta ihan sopivan kokoinen ja hyvä.” Ihana kuvakirja kaikenikäisille. Auttaa ymmärtämään, että jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on.

Ninka Reittu (s. 1982) on Liperissä asuva kuvataiteilija ja artesaani. Reittu on kirjoittanut ja kuvittanut Messi ja Mysteeri -sarjan kuvakirjat Kaikki järjestyy!, Käpälät kohti seikkailua! ja Kattiralli, jotka on Suomen lisäksi julkaistu muun muassa Saksassa, Ranskassa, Tanskassa ja Koreassa.

Sarjan edellinen osa oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. ISBN 978-951-1-30999-4

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

107


kuva: vesa tyni 60 S. / 167 X 200 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32590-1 / IKÄSUOSITUS 5+ / SYYSKUU

Hannele Lampela (s. 1982) on espoolainen toimittaja ja kirjailija. Muun kirjoitustyön ohessa Lampela kirjoittaa Rakkaudella, Hannele -blogia. Ninka Reittu (s. 1982) on kuvittaja ja kirjailija, joka tunnettaan ennen muuta Messi ja Mysteeri -kirjoistaan.

Kaikkien tuhmuroijien esikuva, sankari prinsessavaatteissaan, tuulettaa perinteiset sadut

108

Hannele Lampela – ninka reittu

Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut

Prinsessa Pikkiriikin käsittelyssä mm. Tuhkimo, Pieni Punahilkka, Hannu ja Kerttu saavat astetta hervottomamman tulkinnan. Kaikkien tuhmuroijien sankari, Prinsessa Pikkiriikki rakastaa satuja, vaikka jotkut niistä ovatkin hänen mielestään melko kummallisia. Miksi esimerkiksi prinssi saa pussata Ruususta ilman lupaa? Ja mihin prinssinpälikkää edes tarvitaan, kun on keksitty herätyskellot?


Hannele Lampela – Ninka Reittu

Prinsessa Pikkiriikin kootut tuhmuroinnit

Veera Salmi

Puluboin ja Ponin kirja

Kuvittanut Emmi Jormalainen

Kaikkien tuhmuroijien sankari, vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki pistää tuulemaan!

Suosittuun kirjaan perustuva Puluboin ja Ponin elokuva -leffa tulee teattereihin elokuussa.

Joko tunnet Prinsessa Pikkiriikin? Etkö? No, pian tulet tuntemaan, sillä Pikkiriikki ja hänen taikakoiransa Makkara ovat täällä jäädäkseen. Hurmaavan hassu yhteisnide kirjoista Prinsessa Pikkiriikki ja Prinsessa Pikkiriikin talvi sisältää kuusi iltasaduksi sopivaa tarinaa ihanan tuhman ja kiltin Prinsessa Pikkiriikin elämästä täynnä arjen taikaa.

Hakaniementorin Pulun ja poniksi haluavan tytön yhteinen kirja kertoo ystävyydestä ja karkaamisista. Tämän kirjan luettuasi näet pulut ja R-kirjaimet ihan uusin silmin. ”Tämä on tällainen pelinteellinen kilja, jossa kellotaan monen monta kalkaamistapausta. Aika moni tässä kiljassa myös munii.”

Hannele Lampela (s. 1982) on espoolainen toimittaja ja kirjailija. Muun kirjoitustyön ohessa hän kirjoittaa Rakkaudella, Hannele -blogia. Ninka Reittu (s. 1982) on kuvittaja ja kirjailija, joka tunnettaan ennen muuta Messi ja Mysteeri -kirjoistaan. 140 S. / 167 X 200 MM / L 84.2 / 4-VÄRIKUVITUS / ISBN 978-951-1-32806-3 / IKÄSUOSITUS 5+ / ELOKUU

Veera Salmi (s. 1976) on Helsingin Kalliossa asuva lastentarhanopettaja. Salmi on julkaissut lastenkirjoja Puluboista ja Ponista, pasilalaisesta Maurista ja Päiväkoti Heippakamusta. Hän sai Kaarina Helakisa -palkinnon vuonna 2014. Emmi Jormalainen (s. 1979) on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän on kuvittanut kaikki Puluboi-kirjat ja mm. Suomen lasten iltasadut sekä tehnyt omia kirjoja, esimerkiksi palkitun sanattoman kuvakirjan Puu. 176 S. / 145 X 213 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32313-6 / IKÄSUOSITUS 5+ / ELOKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

109


kuva: dorit salutskij 96 S. / 158 X 168 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-9511-31966-5 / IKÄSUOSITUS 5 + / SYYSKUU

veera Salmi – emmi Jormalainen Veera Salmi (s. 1976) on Helsingin Kalliossa asuva lastentarhanopettaja. Salmi on julkaissut lastenkirjoja Puluboista ja Ponista, pasilalaisesta Maurista ja Päiväkoti Heippa­ kamusta. Hän sai Kaarina Helakisa -palkinnon vuonna 2014. Emmi Jormalainen (s. 1979) on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän on kuvittanut kaikki Puluboi-kirjat ja mm. Suomen lasten iltasadut sekä tehnyt omia kirjoja, esimerkiksi palkitun sanattoman kuvakirjan Puu.

Puluboi seikkailee myös elokuvissa!

110

Puluboi, Agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat

”Jos kotikulmillasi sattuu ihmeellistä ihmisiin liittyvää kiemulointia, älä epälöi olla yhteydessä agentti Nollabullanollaan. Puhelimeni on: Pulufon T3000.” Puluboin agenttitoimisto saa selvitettäväkseen hankalia kamukiemuroita: Mitä jos toinen aina määrää? Pitääkö kaikki kutsua synttäreille? Entä jos on niin ujo, ettei saa ystäviä? Apulaisensa Iki-vauvan ja Pulufon T3000:n avulla Puluboi ratkoo mutkaisimmatkin tapaukset. Uudenlainen Puluboi-kirja: kokonaan Puluboin kertoma, runsaasti kuvitettu ja kauttaaltaan nelivärinen.


kuva: dorit salutskij

96 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32448-5 / IKÄSUOSITUS 5+ / HEINÄKUU

Linda Liukas

Hello Ruby

Robotti koulussa: Miten tekoäly toimii? Ovatko ihmiset ja tietokoneet samanlaisia vai erilaisia? Onko robotilla tunteita? Sukella Rubyn matkassa tekoälyn maailmaan. Julialla on maailman paras lelu, fiksu ja söpö pikku robotti. Tyttöjen mielestä robotinkin pitäisi päästä kouluun, mutta kuinka robotilta sujuu oppiminen? Luokkahuoneessa ei vältytä kommelluksilta eikä robotti pysty osallistumaan kaikkiin lasten puuhiin. Mutta lopulta opettajankin on pakko myöntää, että robotti on tosi taitava. Hauskat tehtävät johdattavat tutkimaan koneen ja ihmisen eroja ja tekoälyn toimintaa.

Kirjailija-kuvittaja Linda Liukas on Suomen tunnetuin koodauslähettiläs. Hän on mm. ollut perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita ympäri maailmaa. Vuonna 2014 Liukas sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon digitaalisen teknologian ymmärrettäväksi tekemisestä lapsille.

Tekoäly hoi! www.lindaliukas.com

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

1 11


Ihan jokaisessa on supervoimia, usko pois! Mervi Juusola – Anni Nykänen

Kuinka minusta tuli rohkea

Miten saa uusia ystäviä? Entä mitä tehdä, jos tulee kiusatuksi? Lämmin ja oivaltava kirja tunnetaidoista lapsille. Tilda muuttaa pikkuveljensä Sisun kanssa maalta kaupunkiin ja aloittaa uuden koulun. Kaikki ei suju parhain päin ensi yrittämällä, mutta Tilda ei luovuta. Samastuttavan tarinan ja tehtävien kautta kirjassa pohditaan erilaisuutta ja hyvää ystävyyttä, etsitään jokaisen omia supervoimia ja opetellaan puolensa pitämistä. Niin kuin Tilda, sinäkin voit tulla rohkeaksi!

Mervi Juusola on tietokirjailija, neuropsykiatrinen valmentaja ja kuvataideterapeutti. Hän on kirjoittanut muun muassa sosiaalisten taitojen harjoituskirjasarjan lapsille ja nuorille. Anni Nykänen on sarjakuvapiirtäjä, graafikko ja kuvittaja, joka tunnetaan erityisesti Mummo-sarjakuvastaan. 60 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 10 / ISBN 978-951-1-32226-9 / IKÄSUOSITUS 5+ / HEINÄKUU

112


Lasse Anrell - Anna-Karin Garhamn

Juhana salakari – Jii Roikonen

Futisjunnut 3

Reuhurinne

Messi on mahtava

Futis yhdistää isoja ja pieniä! Helppolukuinen sarja koukuttaa lukemaan. Ystävykset Ali, Bruno ja Emma ovat harjoitelleet joukkueensa kanssa ahkerasti koko kevään. Valmentajalla on heille jymy-yllätys: joukkue pääsee kesälomalla Barcelonaan turnaukseen, joka on nimetty supertähti Messin mukaan. Lasten riemulla ei ole rajoja. Millainen kaupunki Barcelona oikein on? Entä jos joukkue tapaa turnauksessa itsensä Messin!

Futiksen intohimoisena harrastajana Lasse Anrell jos kuka tietää, miksi jalkapallo yhdistää niin pieniä kuin isoja kaikkialla maailmassa. SUOMENTAJA: MANNINEN, SANNA / 96 S. / 128 X 185 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-31280-2 / IKÄSUOSITUS 6+ / KESÄKUU

Urheilukirja

Löydä oma suosikkilajisi! Reuhurinteen Urheilukirja on täynnä hauskaa lukemista ja tekemistä, tietoa ja puuhattavaa pitkäksi aikaa. Tutustu eri lajeihin koripallosta skeittaukseen, jalkapallosta yleisurheiluun, taitoluistelusta lumilautailuun ja salibandysta pesäpalloon. Lue suomalaisista urheilun tähtihetkistä ja olympialaisten mitalisateesta. Testaa tietosi palkintopokaaleista ja erilaisista palloista hauskoissa urheiluvisoissa. Tee oma keppihevonen ja pullopujottelurata, opi suunnistuksen salat ja kokeile erilaisia maalituuletuksia. Lue sarjakuva Leijonien maailmanmestaruudesta ja huuda Susijengin kannustushuuto!

Juhana Salakari on kirjoittaja, kuvittaja ja graafikko. Jii Roikonen on kuvittaja ja graafikko. 128 S. / 140 X 202 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 03 JA L 79.8 / ISBN 978-951-1-31788-3 / IKÄSUOSITUS 7+ / HEINÄKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

113


kuva: marius batman viken

Norjan suosituimmasta lastenkirjasarjasta on tulossa myös elokuva Jørn Lier Horst on Norjan parhaita rikoskirjailijoita. Aikaisemmin hän työskenteli poliisietsivänä. Hän on kirjoittanut useita kirjoja sekä aikuisille että lapsille. Hans Jørgen Sandnes piirtää kuvituksia sekä kirjoihin että elokuviin. Hän myös pitää lapsille animaatiokursseja. http://www.detektivene.no/

SUOMENTAJA: MANNINEN, SANNA / 100 S. / 140 X 202 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-30938-3 / IKÄSUOSITUS 6+ / TOUKOKUU

Jørn Lier Horst Hans Jørgen Sandnes

Operaatio Varjomies Etsiväkaksikko 2

Valmiina salapoliisitehtävään – ratko rikokset yhdessä Etsiväkaksikon kanssa! Joku on kaivanut kuoppia keskelle niityn halki kulkevaa polkua, ja Oliver kaatuu pyörällä ajaessaan. Miksi kuopat on kaivettu? Tilda ja Oliver alkavat tutkia asiaa ja näkevät niityn laidalla salaperäisen miehen. Kun he vielä löytävät aarrekartan, on Etsiväkaksikolla käsissään jännittävä arvoitus! TILDA on rohkea, kekseliäs ja uskaltaa toimia, kun muut empivät. OLIVER on huippufiksu ja näkee asioita, joita muut eivät huomaa. Yhdessä he ovat Etsivä­ kaksikko – neuvokkaita ja valmiina seikkailuun! Apuna heillä on OTTO, vainukoira, joka haistaa salaisuudet.

Lue myös Operaatio Myrskypilvi! ISBN 978-951-1-31021-1

114


Tuula Kallioniemi – Jii Roikonen

Kirjoja ja kummituksia

Reuhurinne

Reuhurinteellä riittää lukutoukkia ja huimapäitä – ja jännitystä joka lähtöön. Tintti käy monta kertaa viikossa kirjastossa ja osaa sepittää kauhutarinoita. Vernerin lukemista kirjoista on peräisin sekin idea, että metsikköön kyhätään reuhiskirveskulttuuri. Ramona rakastaa kummitusjuttuja. Pulla tarvitsee päänsä päälle isoa kirjaa harjoitellessaan huippumallin kävelyä, ja Fisu käyttää kirjaa ovenpidikkeenä. Möly taas ei ole lainkaan lukumiehiä. Hänen silmissään kaikki kirjat näyttävät samanlaisilta, ja kirjaimet ovat hyppeleviä vänkkyröitä. Mölystä lukeminen on kertakaikkisen kamalaa. Kunnes kuvaan astuu lukumummo.

Murjottava muurahaiskarhu

Koululaisen parhaat naurut 2018–2019 Toimittanut Pirkko-Liisa Perttula Kuvittanut Timo Huhtala

400 hupaisaa vitsiä ja hillittömiä piirroksia sisältävä naurupommi tarjoaa koululaisille taas kerran takuuvarman huumoripläjäyksen. Miljoonamyynnin saavuttaneen vitsinikkarin PirkkoLiisa Perttulan ja Timo Huhtalan hupipaketti on naurattanut suomalaisia koululaisia jo yli 20 vuoden ajan. 158 S. / 125 X 202 MM / MV-KUVITUS / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32512-3 / IKÄSUOSITUS 7+ / KESÄKUU

Tuula Kallioniemi on armoitettu humoristi, joka tietää mikä alakoululaisia naurattaa. Myös kuvittaja Jii Roikosen huiman energinen kuvitus villitsee lapset lukemaan. 80 S. / 140 X 202 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32420-1 / IKÄSUOSITUS 7+ / HEINÄKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

115


Riikka Ala-Harja

Tiina Tanskanen

Ebban kaksi perhettä kohtaavat, kun isä tulee käymään Saksasta uuden perheensä kanssa. Vierailu on yllätyksiä täynnä.

Hevostyttö Iitu

Kahden perheen Ebba

Viidesluokkalaisen Ebban ei tarvitse tänä keväänä lentää Berliiniin, sillä isä matkustaa Helsinkiin. Mukana tulevat isän uusi puoliso Jolanka ja Jolankan tytär Anna, joka roikkuu koko ajan Ebban kimpussa. Korkeasaaren-retkellä Jolanka auttaa, kun Ebba kaipaa neuvoja hankalassa tilanteessa. ”Ihan kuin Jolanka tajuais mua. Ekaa kertaa kunnolla”, Ebba ajattelee. Lisää yllättäviä asioita on luvassa, kun Ebban kaksi perhettä kokoontuu yhteiselle aterialle.

Kahden perheen Ebba on Riikka Ala-Harjan (s. 1967) toinen lastenromaani. Kahden maan Ebba (2017) oli Las-

ten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaana 2017. Ala-Harjan tuotantoon kuuluu

myös romaaneja, kuunnelmia, näytelmiä ja sarjakuva­ käsikirjoituksia.

100 S. / 128 X 185 MM / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32458-4 / IKÄSUOSITUS / 8+ / KESÄKUU

116

Painajainen tallilla

Miksi joku tallilla haluaa mustata Iitun maineen? Iitu saa ratsastaa kisoissa Samuelin Creme-ponilla ja alkaa viettää yhä enemmän aikaa Niemen tallilla Samuelin kanssa. Poika saa Iitun sydämen sykkimään villisti. Yhtäkkiä Samuelin Marmaduke-hevosen uusi riimu häviää juuri ennen kisakoitosta, ja kohta Niemen tallin ratsastajalta varastetaan tavaroita. Sitten Marmaduke on vähällä kuolla päästyään karsinastaan yöllä vapaaksi, vaikka Iitu vannoo panneensa illalla oven säppiin. Kuka yrittää lavastaa Iitun syylliseksi? Rikkoutuvatko Iitun ja Samuelin välit epäilysten varjossa?

Kirjailija-käsikirjoittaja Tiina Tanskanen (s. 1984) aloitti ratsastuksen kuusivuotiaana ja ratsastaa edelleen. Hevostyttö Iitu -sarjan edelliset osat ovat Talttumaton Talismaani, Ihana tallipoika, Legendaarinen leirikesä, Erikoisia esteitä, Kovan onnen ori ja Talven salaisuus. 160 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32401-0 / IKÄSUOSITUS 9+ / HEINÄKUU


kuva: jorma marstio

150 S. / 140 X 202 MM / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32526-0 / IKÄSUOSITUS 8+ / ELOKUU

Mari Kujanpää

102 askelta mummilaan Kuvittanut Paula Mela

Akselin mummi on kiva, maailman paras. Lämmin tarina pojan ja mummin ystävyydestä. Akselilla on lyhyt matka mummin luo: hänen pitää vain juosta pihan poikki. Mummi jaksaa aina kertoa ja lukea. Mummi tietää kaiken. Hän osaa keittää enemmän puuroa niinä aamuina, joina Akseli tulee mummilaan. Hän osaa kutoa oikeankokoiset villasukat kaikille, myös Akselin isoveljille ja -siskoille. Mutta sitten mummi alkaa unohdella asioita, pieniä ja isoja.

Ihana, ihana tarina pojan ja mummin ystävyydestä – valloittava mustavalko­ kuvitus Mari Kujanpäällä on ainutlaatuinen kyky katsoa maailmaa tarkkanäköisesti lapsen silmin. Hänen romaaninsa Minä ja Muro (2009) voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian ja sovitettiin näytelmäksi Kansallisteatteriin. Kehuttu Emman salainen toive ilmestyi vuonna 2016.

Kujanpään kirjan jälkeen on herkempi huomaamaan, että meitä on täällä erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia. Ja että kaikki olemme arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme. – Värikäs päivä -lastenkirjablogi kirjasta Emman salainen toive

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

1 17


kuva: mirva kakko 176 S. / 128 X 190 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32891-9 / IKÄSUOSITUS 9+ / SYYSKUU

Siri Kolu

Tarinataistelu Me Rosvolat

Kuka kertoo rönteimmän rosvotarinan? Kenestä tulee tarinataistelun voittaja? Siri Kolu (s. 1972) on kirjailija ja Vantaan sanataidekoulun rehtori. Hän on julkaissut sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Kolu tunnetaan ennen muuta huippusuositusta Me Rosvolat -sarjastaan, josta on tehty kirjojen lisäksi muun muassa näytelmiä ja elokuva.

118

Leirinuotiolla parasta ovat rosvoystävät, rosvoherkut ja rosvotarinat. Tarinataistelussa jokainen rosvo saa vuorollaan kertoa omakohtaisen tarinan. Lopuksi kymmenestä huikeasta ja hurjasta rosvotarinasta valitaan se kaikkein paras. Onko se Hurja-Kaarlon tosirosvon tarina? Tai Helen kertomus identiteettivarkaudesta? Tai tarina siitä, miten Kulta-Pete sai kultahampaansa?


Mukana 1000 supersöpöä tarraa!

Esmèe Rotmans

Anja Takacs

Miten iloinen olit tänään? Mikä oli viikon mahtavin päivä, mikä kuukauden kohokohta?

Ilo irti askarteluhelmistä! Supersuosittu helmibloggari jakaa ihanimmat eläinohjeensa.

Merkitse tarrojen avulla päivyriin, mistä milloinkin iloitsit. Kirjan vinkkien avulla osaat seurata mielialojasi ja näet, mikä saa sinut onnelliseksi.

Mitä kaikkea voikaan saada aikaan purkillisella askarteluhelmiä ja muutamalla alustalla. Kirjassa on yli 20 suloista eläinhahmoa ja helppoa ohjetta, joista jokainen löytää omat suosikkinsa. Askartele vaikka kettu tai muuta lastenhuoneen seinä valtamereksi erilaisilla merenelävillä. Hauskaa puuhaa riittää tuntikausiksi.

Iloa jokaiseen päivään

SUOMENTAJA: ALANEN, ASKO / 160 S. / 227 X 170 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32764-6 / IKÄSUOSITUS 9+ / HEINÄKUU

Hauskat helmieläimet

SUOMENTAJA: VAINIKAINEN, TUULA / 125 S. / 195 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 65 / ISBN 978-951-1-32459-1 / ELOKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

119


FIFA World Cup Russia 2018

Katarina Mazetti

Jalkapallofanin unelmakirja! 64 MM-ottelua, 32 maata, 11 kaupunkia maailman suurimmassa valtiossa, 12 komeaa stadionia – ja ainakin 5760 minuuttia mahtavaa futista.

Seikkailuserkut

Tietoa ja puuhaa

World Cup 2018 on vuoden urheilutapahtuma! Tämä kirja tarjoaa tiivistä tietoa turnauksen parhaista pelaajista ja tähtijoukkueista. Mukana myös täytettävät listat, tehtäviä ja tarroja. SUOMENTAJA: ALANEN, ANSSI / 48 S. / 246 X 189 MM / L 79.31 / ISBN 978-951-1-32346-4 / IKÄSUOSITUS 9+ / TOUKOKUU

Haamuja ja hirviöitä

Serkkujen seikkailut jatkuvat! Saaressa vietetään hyytävän jännää halloweenia. Serkut pääsevät syyslomalle Fridan-tädin luo Uikkusaareen. Heistä saaressa on syyspimeälläkin ihanaa. Lapset kuulevat, että läheistä Suurvallan kaupunkia pyyhkii mystinen murtovarkausaalto. Kaupungilla on nähty hiippailevan kummallisiin, tummiin asuihin naamioitunutta väkeä. Jollakulla hiipparilla on verihampaisen villisian pää, jollakulla toisella paholaisen. Kohta Uikkusaaren hylätystä majakasta kajastaa hämärissä salaperäistä valoa, eikä Pörri tietenkään voi vastustaa kiusausta lähteä tutkimaan omin päin asiaa. Kaikki eivät pidä siitä, mitä Pörri majakasta löytää...

Ruotsalaisen Katarina Mazettin (s. 1944) Seikkailu­ serkut on kunnianosoitus Enid Blytonin Viisikko-kirjoille, joita hän itse ahmimisikäisenä rakasti. Sarjan aiemmat osat ovat Varjoja ja vakoojia (2017), Voroja ja vompatteja (2017) ja Viikinkejä ja vampyyreja (2018). SUOMENTAJA: LEMPINEN, ULLA / 140 S. / 128X 185MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32017-3 / IKÄSUOSITUS 9+ / ELOKUU

120


kuva: pekka holmström

110 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32219-1 / IKÄSUOSITUS 9+ / SYYSKUU

Tuula kallioniemi

Kaksoisolennot

Miten käy, kun kuudesluokkalaisen Stefanin ja kerjäläispojan osat vaihtuvat mystisesti? Stefanin ja Mihain elämä mullistuu silmänräpäyksessä. Kotimaastaan Suomeen kerjäläiseksi lähetetty Mihai huomaa hämmästyksekseen elävänsä yltäkylläistä kuudesluokkalaisen elämää. Hänen kaksoisolentonsa, koululuokkansa kinginä paistattelemaan tottunut Stefan puolestaan saa totutella kovaotteiseen kohteluun kerjäläisten leirissä. Kummankin pojan oikeustaju on koetuksella. Onko omaatuntoa pakko kuunnella? Millaista on käyttää itse valtaa tai tulla nujerretuksi maanrakoon?

Tuula Kallioniemi kuvaa oivaltavasti monenlaisten nuorten arkea. Hän osaa pureutua taitavasti kipeisiin aiheisiin, kuten koulukiusaamiseen ja eriarvoisuuteen.

Ajankohtainen ja puhutteleva romaani eriarvoisuudesta ja koulukiusaamisesta Lasten ja varhaisnuorten kirjat

1 21


”Magisterium-sarja voi olla vastaus kysymykseen, mitä lukea Pottereiden jälkeen.” –Helsingin Sanomat

Holly Black – Cassandra Clare

Hopeanaamio

Magisterium

Pahuus on soluttautunut taikakouluun, mutta onko se lähempänä kuin kukaan osaa aavistaa? Callista on tullut Magisteriumin taikakoulun pelätyin ja vihatuin oppilas: Kuoleman vihollisen sielu elää hänen ruumiissaan. Mutta voiko kukaan olla paha tietämättään? Se selviää Callille, kun hän joutuu elämänsä vaikeimman valinnan eteen. SUOMENTAJA: PARPOLA, INKA / 200 S. / 145 X 213 MM / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32027-2 / IKÄSUOSITUS 9+ / ELOKUU

Bestselleristit Holly Black (Spiderwickin kronikat) ja Cassandra Clare (Varjojen kaupunki) ovat yhdistäneet voimansa sarjassa Magisterium. Huippusuositun Claren kirjoja on myyty maailmalla yli 30 miljoonaa ja niitä on käännetty yli 35 kielelle. ISBN 978-951-1-27195-6

122

ISBN 978-951-1-29693-5

ISBN 978-951-1-30861-4


Kissakivaa

Toimittanut Pirkko-Liisa Perttula Kuvittanut Juba Tuomola Kaikille, joiden sydämeen kissa on jättänyt ikuisen tassunjäljen Tämä runsas tietopaketti kertoo kaiken oleellisen kissoista, noista leikkisiltä lemmikeiltä näyttävistä pedoista. Tiesitkö, että kissa osaa ennustaa sään, opettaa omistajalleen moni­ mutkaisia temppuja sekä antaa päteviä elämänohjeita kuten: jos kissa ei ole perheessä onnellinen, ei ole kukaan muukaan.

Pirkko-Liisa Perttula on julkaissut useita kymmeniä teoksia: koululaisvitsi- ja kauhujuttukokoelmia, sananlasku-, aforismi- ja vitsikirjoja.

Superluontokirja Upea, suurikokoinen kuvateos paljastaa lukijalle luonnon ihmeet. Kaloista kameleihin ja karhuihin, soluista metsiin ja vuoristoihin. Superluontokirja kertoo kiehtovia faktoja kaikesta maapalloon ja luontoon liittyvästä. Kiiltävä kansi ja suuret värikkäät kuvat houkuttelevat lukemaan. Oivallinen kirja kaikenikäisille luonnosta ja eläimistä kiinnostuneille. SUOMENTAJAT: KALLIOLA, IIRIS; KONTRO, TARJA / 360 S. / 301 X 252 MM / 4-VÄRIKUVITUS / N 50 / ISBN 978-951-1-32418-8 / IKÄSUOSITUS 6+ / MARRASKUU

128 S. / 125 X 202 MM / MV-KUVITUS / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32447-8 / IKÄSUOSITUS 6+ / SYYSKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

1 23


Moreenin kesän ja syksyn kirjat 2018


kuva: lumi karmitsa

kuv ar a: M jukk a lo oris a Vu 160 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32117-0 / ELOKUU

Pirjo Iivonen – Tiina Kaarela – Lumi Karmitsa – Niina Laitinen – Merja Ojanperä – Mervi Pasanen – Piia Maria Pekkanen – anna-Karoliina Tetri – Saara Toikka – Marjukka Vuorisalo

Suuri suomalainen toivesukkakirja Miesten sukat

Yleisön pyynnöstä: vihdoinkin kokonainen kirja miesten villasukkamalleja! 30 erilaista sukkamallia miehille Moreenin suosituilta suunnittelijoilta. Kukin kymmenestä tekijästä on suunnitellut kaksi uutta sukkamallia ja valinnut lisäksi yhden vanhan toivemallin.

Pirjo Iivonen, Tiina Kaarela, Lumi Karmitsa, Niina Laitinen, Merja Ojanperä, Mervi Pasanen, Piia Maria Pekkanen, Anna-Karoliina Tetri, Saara Toikka ja Marjukka Vuorisalo ovat Moreenin suosittujen neulekirjojen tekijöitä, jotka ovat nyt yhdistäneet voimansa.

Klassikko jo syntyessään!

Moreeni

12 5


Lumi Karmitsa

Viimeistele tyylisi neuleasusteilla!

Sukkataiturin uusi aluevaltaus

Taidokkaista pitsineulesukistaan ja –huiveistaan tunnetun suunnittelijan uudessa kirjassa neulotaan myssyjä, lapasia, kaulaliinoja ja muita asusteita syksyyn, talveen ja kevääseen. Malliston kymmenen settiä koostuvat toisiinsa sopivista 2–3 asusteesta, jotka kruunaavat käyttäjänsä asukokonaisuuden.

Supersuositun kirjoneulemestarin uudessa kirjassa neulotaan vaihteeksi rouheita palmikoita ja muita pintaneuleita yhdellä langalla kerrallaan. Lämpimät sukat syntyvät nopeasti paksuista langoista.

Unelmien neuleasusteet

Pirjo Iivonen on suosittujen Unelmien silmukat - ja Unelmien huivit -kirjojen tekijä. Neulomaan ja virkkaamaan Pirjo oppi jo pikkutyttönä, ja siitä asti harrastus on ollut mukana arjessa. Hänen neuleilleen ominaista ovat eri tekniikoiden yhdistely ja yllättävät yksityiskohdat. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32105-7 / LOKAKUU

126

kuva: viola virtamo

kuva: ritva tuomi

Pirjo Iivonen

Muhkeat sukat

Lumi Karmitsa on huippusuosittujen Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjojen tekijä. Suunnittelijana hän luonnehtii itseään perfektionistiksi, joka tykkää kokeilla uusia juttuja mutta ei anna kikkailun mennä mukavuuden edelle. Lumin neulemallit tunnistaa usein humoristisista aiheista. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32113-2 / LOKAKUU


kuva: Novita Oy

160 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-31550-6 / SYYSKUU

Kaikkien aikojen villasukat

90-vuotiaan Novitan juhlakirja

Neulo ihania sukkia koko perheelle Suomen suosituimmista langoista! Novita on lämmittänyt suomalaisten jalkoja jo 90 vuotta, ja sen kunniaksi julkaistaan kokonaisen kirjan verran upeita uusia villasukkamalleja naisille, miehille ja lapsille. Sukkamalleja on yhteensä 28 yhdeksältä eri suunnittelijalta. Lisäksi kirjassa on neljä erilaista perussukka­ ohjetta, neulesanasto ja sukkiin liittyviä tarinoita. Suurin osa sukista neulotaan tutuista 7 veljestä- ja Nalle-langoista, mutta mukana on malleja Venla- ja Isoveli-langoillekin.

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja.

Moreeni

12 7


kuva: ritva tuomi

Merja Ojanperä

Sydämellinen sukkakirja Kirjoneuletta ja pitsiunelmia

Huippusuositun suunnittelijan uudessa kirjassa neulotaan vaihteeksi värikkäitä kirjoneulesukkia ja pitsisiä ylipolvensukkia. Merja Ojanperän aikaisemmat kirjat Kauneimmat villa­ sukat ja Näyttävimmät villasukat ovat olleet myyntimenestyksiä, ja niiden käännösoikeudet on myyty useaan maahan.

Merja Ojanperä on Suomen suosituimpia neulekirjantekijöitä. Ojanperälle tärkeitä asioita ovat hyväntekeväisyys ja eläintensuojelu, ja hän on antanut luvan myydä suunnittelemiaan sukkia hyväntekeväisyystarkoituksessa. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32115-6 / KESÄKUU

Laura Farson

Tossuja ja sukkia pohjolasta Uutta twistiä kirjoneuleeseen: kokeile kiehtovaa kierreneuletta! Tämän kirjan ihastuttavissa neuleissa hyödynnetään molempia tekniikoita. Kierreneuleessa eli kahden langan tekniikassa langat kiertyvät toistensa ympäri. Tuloksena on lämmin, kulutusta kestävä neulos. Kirjan 11 tossuohjetta ja 7 sukkaohjetta aikuisten kokoihin sisältävät perinteisiä pohjoismaisia kuvioita ja moderneja muunnelmia. Erinomaisesti istuvat tossut neulotaan kohti kärkeä, kun silmukat on ensin luotu kantapäässä. Sukat neulotaan varresta kärkeen. Mukana on myös ohje miellyttäviin huovutettuihin irtopohjallisiin.

Laura Farson on opettanut kierreneulontaa eri puolilla Yhdysvaltoja. Hän on kirjoittanut suositun kierreneulekirjan New Twists on Twined Knitting sekä useita ohje­ kirjoja tilkkutöihin. SUOMENTAJA: IMMANEN, SANNA / 80 S. / 210 X 273 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-31505-6 / KESÄKUU

128


kuva: Susa Junnola

kuva: ritva tuomi

Anna-Karoliina Tetri

Tiina Kaarela

Entisaikojen charmia arkistojen kätköistä

Puikkomaisteri palaa juurilleen.

Käsityökirjojen konkari on jälleen kolunnut arkistoja ja päivittänyt valikoiman neule- ja virkkuumalleja nykyaikaisille langoille ja mitoille. Tänä syksynä herrasmies hurmaa neulekravatissa ja villaisissa urheilusukissa. Lapset puetaan suloisiin pörröhuiveihin ja -lapasiin, ja naisellinen keväteleganssi luodaan virkatulla lierihatulla ja niinilaukulla. Ylellisyyttä elämään tuovat silkinpehmeät unisukat ja lukunutut. Osa malleista on helppoja ja aloittelijallekin sopivia, jotkut työt haastavat tekijänsä. Malleissa on käytetty kirjoneuletta, kuvioneuletta, turkisneuletta, koristenyppyjä, virkkausta eri tekniikoilla sekä muuta jännittävää.

Puikkomaisterin neljännessä kirjassa neulotaan jälleen villasukkia, joiden teemana on tällä kertaa sirkus. Varaudu värien ja kuvioiden ilotulitukseen! Luvassa on pitsi-, palmikko- ja tietenkin kirjoneulesukkia. Sormiakrobatiaa voi treenata esimerkiksi kolmen langan kirjoneuleella. Sukkiin liittyvien tarinoiden ja Susa Junnolan upeiden kuvien parissa viihtyy, vaikkei tarttuisikaan neuleeseen.

Perinteiset neule- ja virkkuutyöt

Anna-Karoliina ”Karo” Tetri on pitkän linjan käsityöläinen ja kirjantekijä, joka on kirjoittanut useita neule-, huovutus- ja värjäyskirjoja. Karon monivuotinen tutkimuskohde ovat perinteiset neulemallit, joita hän etsii museoista ja arkistoista ja päivittää nykypäivän mate­ riaaleille sopiviksi.

Puikkomaisterin sukkasirkus

Puikkomaisteri Tiina Kaarela tunnetaan räväkästä blogistaan ja värikkäistä neulekirjoistaan. Puikkomaisterin sukkakirja ilmestyi vuonna 2015, ­Puikkomaisterin lapaskirja 2016 ja Puikkomaisterin pipokirja 2017. 144 S. / 210 X 263 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32106-4 / SYYSKUU

144 S. / 210 X 263 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-31515-5 / SYYSKUU

Moreeni

129


Stephanie van der linden

Andrea Rangel

Sukkamatka odottaa!

200 modernia kirjoneulemallia

Kaiken maailman villasukkia

Tässä kirjassa on 26 sukkamallia. Valikoimaan on koottu perinteisiä, omalle alueelleen tyypillisiä villasukkamalleja maailmalta. Mukana ovat esimerkiksi turkkilaiset kärjestä aloitetut kirjoneulesukat, klassiset norjalaissukat, pitsisukat Brysselin malliin, japanilaisella sashikokirjonnalla koristellut sukat ja Britteinsaarille tyypillisiä kuvioneulesukkia. Sukkiin on selkeät ohjeet ja ruutupiirrokset. Lopun tekniikkaosassa opastetaan tarkemmin sukan perus­ rakenne ja kirjan mallien toteuttamisessa tarvittavia työ­tapoja.

Stephanie van der Linden on saksalainen neulesuunnittelija, joka on opiskellut kemiaa ja rakennustekniikkaa. Hän tavoittelee malleissaan värien, muotojen ja symmetrian tasapainoa. SUOMENTAJA: VUORJOKI, VARPU / 132 S. / 200 X 240 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.4 / ISBN 978-951-1-31509-4 / SYYSKUU

130

Kirjoneuleen uudet kuviot

Sukella modernien kirjoneuleiden maailmaan! Kirja esittelee 200 ennennäkemätöntä kirjoneulemallia, jotka vievät kirjoneulonnan aivan uudelle tasolle. Neulemallien lisäksi mukana on ohjeet ruutupiirrosten lukemiseen, kahdella eri värillä neulomiseen, monen lankakerän kanssa selviytymiseen ja langanjuoksuihin. Vinkkejä annetaan siihenkin, miten neulepinnasta saa tasaisen ja miten mallikertoja voi käyttää oman vaatteen suunnit­ telussa. Kirjan viisi neuleohjetta – neulepaita, neuletakki, pipo, tuubihuivi ja lapaset – antavat aavistuksen niistä kaikista mahdollisuuksista, jotka kirjoneuleet tarjoavat.

Andrea Rangel on kanadalainen neulesuunnittelija. SUOMENTAJA: IMMANEN, SANNA / 164 S. / 203 X 254 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-31517-9 / SYYSKUU


kuva: Kati Länsikylä

128 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.92 / ISBN 978-951-1-32807-0 / LOKAKUU

Pirkko Kuusela

Uusi himmelikirja

Tällaisia himmeleitä et ole vielä nähnyt! Suositun Himmelikirjan tekijä vie perinteisen himmelin uusiin ulottuvuuksiin hyödyntämällä rohkeasti uusia materiaaleja ja eri värejä. Mukana on muun muassa ledeillä valaistuja himmeleitä, jotka hohtavat upeasti talven pimeässä, ja moderneja värikkäitä himmeleitä, jotka kruunaavat sisustuksen.

Pirkko Kuusela teki elämäntyönsä kuvataideopettajana ja on eläkkeelle jäätyään kirjoittanut useita käsityökirjoja. Hänen erikoisalaansa ovat himmelit, joita hän rakentaa eri materiaaleista.

Moreeni

131


Kuva: Sami Repo

Sanna Vatanen

Kristiina Töyli

Väriä neuleisiin!

Paperi + sakset = taikuutta!

Sanna Vatasen toisessa BÄÄ!-kirjassa herkutellaan ihanilla väreillä ja kotimaisilla langoilla. Neuleohjeet painottuvat pieniin töihin, kuten sukkiin, lapasiin, myssyihin ja kaulureihin. Mukana on myös huovuttamalla viimeisteltäviä tuotteita. Voit neuloa kirjoneuleita selkeään ja moderniin skandinaaviseen tyyliin tai viimeistellä yksiväriset neuleet kuviokirjonnalla ja ristipistoilla.

Paperista syntyy uskomattoman hienoja kuvioita – ei ainoastaan lumihiutaleita, vaan mitä tahansa muotoja, kun arkin taittelee sopivasti ja tietää, mitä leikata pois. Kristiina Töylin ohjeilla voit leikata paperista henkeä­ salpaavan hienoja viisi-, kuusi- ja kahdeksansakaraisia tähtiä ja muita muotoja. Opit myös suunnittelemaan omia tähtimalleja, taittelemaan paperin ja valitsemaan oikeat leikkauslinjat, joilla kuviot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Sanna Vatanen tunnetaan suosituista neulekirjoistaan, lukuisista neule- ja virkkausohjeistaan sekä näyttely- ja työpajaprojekteista, joissa aihetta raapaistaan aina pintaa syvemmältä. Taiteilijana ja muotoilijana Sannalle keskeinen teema on ekologisuus, ja hän toimii myös mehiläistarhaajana.

Kristiina Töylin innostus lumitähtiin juontaa juurensa lapsuuteen. Kotitalon, eteläpohjalaisen pappilan, ikkunat piti saada koristeltua kylänraitin puolelta joka jouluksi lumihiutaleilla. Kristiinan äidillä on yhä tallella lumi­hiutaleet, jotka tytär on kolmevuotiaana leikannut hänelle joululahjaksi.

160 S. / 210 X 260 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-33068-4 / LOKAKUU

128 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.5 / ISBN 978-951-1-32118-7 / LOKAKUU

BÄÄ! Neulo & kirjo kuvioita

132

Leikkaa paperitähtiä


Kaunista, ajatonta, ihanan ylellistä

Janina Kallio

Lumoavat neulehuivit

Woolenberryn ihanat huiviohjeet vihdoin kirjana suomeksi! Kansainvälisesti tunnetun suomalaisen neulemerkin huiveissa heijastuu pohjoinen luonto ja vuodenaikojen vaihtelu. Kirjan 15 hienostunutta, minimalistisen kaunista huivimallia neulotaan ylellisistä, laadukkaista langoista. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32120-0 / LOKAKUU

Janina Kallio on kansainvälisesti tunnetun Woolenberryneulemerkin perustaja ja suunnittelija.

Moreeni

133


kuva: Satu Latvatalo

Maria Gullberg

Satu Latvatalo

Isöäidinneliöt, joita et ennen ole nähnyt!

Muovipusseista syntyy kosteudenkestäviä käyttöja koriste-esineitä kotiin ja kesämökille.

Maagiset mummonruudut Kirja on täynnä raikkaita ideoita isoäidinneliöiden virkkaamiseen. Mallit perustuvat perinteisiin isoäidinneliöihin, mutta niitä hyödynnetään ennennäkemättömällä tavalla. Värejä eri tavoin yhdistämällä syntyy uudenlaisia, kiehtovia kuvioita, ja useissa ohjeissa mallikerta muodostuu useammasta neliöstä. Inspiraationa ovat olleet vahvat graafiset muodot ja runsas käsityöperinne. Kirjassa on sekä helppoja että haastavampia kuvioita, yhteensä 19 maagista ruutumallia ja 7 virkkuutyötä. Alussa johdatellaan virkkauksen perustekniikoihin ja kerrotaan muun muassa, miten väriä vaihdetaan ja miten suuremmat työt kootaan yksittäisistä neliöistä. Ruotsalainen Maria Gullberg on leikitellyt rohkeasti vanhoilla malleilla ja kuvioilla. SUOMENTAJA: SALO, PIA / 112 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.433 / ISBN 978-951-1-31506-3 / TOUKOKUU

134

Plastiikkia, plastiikkia!

Virkkaustöiden materiaalina ovat myrkyttömästi palava polyeteeni-rullapussi ja kaupan muovikassit. Uudista ja kierrätä tarpeettomaksi jääneet purkit, narut ja muut muoviesineet!

Satu Latvatalo on lahtelainen vaatesuunnittelija, jolle käsityöt ovat myös harrastus. Hän kokeilee mielellään uusia materiaaleja ja ideoita. Muovipusseista virkkaaminen sai alkunsa, kun leikkimökkiin tarvittiin kosteutta kestävä matto eikä sopivaa löytynyt kaupoista. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.433 / ISBN 978-951-1-32121-7 / KESÄKUU


Susanna Uusitalo

Elisa Makkonen

Tee itse koreja joka tarkoitukseen.

Tutustu karvaturreihin turkkia syvemmältä ja kirjaa ylös jokaisen tärkeät tiedot ja lempijutut.

Koreja käsin

Monikäyttöiset korit syntyvät vanhoilla tutuilla tekniikoilla luovasti soveltaen. Materiaaleina ovat mm. huopa, matonkuteet, polkupyörän sisäkumi, rautalanka, tuohi ja muut luonnonmateriaalit.

Susanna Uusitalo on mäntyharjulainen freelance-toimittaja ja kirjailija, jonka alaa ovat lifestyle, sisustus ja kädentaidot. Hän on kirjoittanut Moreenille lukuisia kirjoja eri aiheista. 128 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.92 / ISBN 978-951-1-32116-3 / KESÄKUU

Makkosen poikien kaverikirja

Itse täytettävä kirja ilahduttaa kaikkia koirien ystäviä ja sopii myös koirattomille – eikä kaverienkaan ole pakko olla koiria!

Elisa Makkonen on nummelalainen perheenäiti, joka alkoi vuonna 2014 julkaista Facebookissa omaksi ilokseen hauskoja päivityksiä ja valokuvia koiriensa edesottamuksista. Makkosen pojista kasvoi nopeasti huikea someilmiö, jota seuraavat Facebookissa ja Instagramissa jo kymmenet tuhannet fanit. 48 S. / 200 X 240 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 84.2 / ISBN 978-951-1-31512-4 / TOUKOKUU

Moreeni

135


Noin 130 sävelmän sanat ja pianosovitukset

280 S. / 210 X 290 MM / MV-KUVITUS / 78.312 / ISBN 978-951-1-32422-5 / ELOKUU

Suuri Toivelaulukirja 24

Toimittanut Ari Leskelä

Legendaarinen Suuri Toivelaulukirja -sarja kasvaa uudella osalla! Paljon toivottu uusin osa sisältää n. 130 sävelmän sanat ja pianosovitukset, jotka noudattavat tutuksi tulleiden levytysten sointia ja tunnelmaa. Suuren Toivelaulukirjan suosion selittää laaja ja taidokkaasti valittu ohjelmisto. Tyylilajit kattavat laulumusiikin koko kirjon klassisesta hartaisiin ja evergreeneistä uusimpiin iskelmiin – näin sarja sopii sekä musiikin ammattilaisille että harrastajille. Myös jokaiseen kappaleeseen liittyvät lyhyet taustaesittelyt ovat tärkeä osa sarjan menestystä. Uusi toivelaulukirja sisältää vain sarjassa ennen julkaisemattomia lauluja.

Toivelaulukirjoja on julkaistu jo yli 40 vuotta, ja kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta. Kirjasarjan suosio jatkuu vakaana, ja yhä uudet sukupolvet löytävät sen omakseen. Vuosi 2016 oli juhlavuosi, jonka kunniaksi julkaistiin Toivotuimmat-kirja. Se kokosi eri osien parhaat laulut yksien kansien väliin.

F-Kustannus

13 7


kuva: Mikko Harma 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 78.891 / ISBN 978-951-1-32652-6 / KESÄKUU

Maarit Hurmerinta

Sanoin ja sävelin

Muistan jäätelökesää... Maarit Hurmerinta on tehnyt komean uran pop- ja jazzlaulajana ja saavuttanut arvostusta niin suuren yleisön kuin ammattilaisten keskuudessa. Uusi nuottikirja sisältää Maaritin valitsemia kappaleita, joiden syntyä taustoittavat toimittaja Liisa Talvitien laatimat esittelytekstit. Mukana on myös runsaasti kuvia uran varrelta. Jäätelökesä, Jos tahdot tietää, Hymypoika, Hiekka ja meri, Neito ja ylioppilas… 138

Ole aina nuori, rohkea ja katso valoon päin Sanoit, hymypoika, ystäväin Sä maailmaa paranna, mut’ muista että ihmiselämään riittää, kun selviydytään


kuva: kari santala

Juice – Parhaat

Suomirockin legendan kovimmat klassikot uudessa nuottikokoelmassa

Syksyllä leffateattereihin saapuvan elokuvan myötä Juicen biisit heräävät uudelleen henkiin. Tämä suomirockin isähahmon nuottikokoelma kuuluu jokaisen soittajan perusvalikoimiin. Musta aurinko nousee, Syksyn sävel, Kaksoiselämää, Marilyn, Risainen elämä, Outoon valoon, Luonas kai olla saan ... N. 144 S. / 210 X 255 MM / 78.891 / ISBN 978-951-132685-4 / SYYSKUU

F-Kustannus

139


HITS 2017

8 1 0 2 S HIT

40 hitin sanat, melodiat ja soinnut

HITS 2018

Vuoden koti- ja ulkomaiset megahitit upouudessa HITS-kokoelmassa! Vuoden 40 suosituinta koti- ja ulkomaista hittiä – mukana sanat, melodiat ja soinnut. Mukana myös valokuvia artisteista ja yhtyeistä sekä kitaran ote­ taulukko. Artisteja mm. 5 Seconds of Summer, Saara Aalto, Aleksanteri Hakaniemi, P!nk, Kasmir, Dua Lipa, Sunrise Avenue, Marshmello & Anne-Marie, Vesala, Sofia Reyes feat. Jason Derulo & De La Ghetto

7

112 S. / 167 X 237 MM / MV-KUVITUS / 78.891 / ISBN 978-951-1-32812-4 / ELOKUU

140


Kultainen iskelmälaulukirja Suosittu kultainen laulukirjasarja saa kauan odotetun iskelmäosan. Laulustoltaan laaja, mutta helposti mukana kulkeva kirja sisältää kaikki must-iskelmät niin kotimaasta kuin ulkomailta 60-luvulta tähän päivään. Mukana mm. Suklaasydän, Hopeinen kuu, Ranskalaiset korot, Kuuleeko yö?, Lupaan, Sinä ansaitset kultaa. 280 S. / 167 X 220MM / 78.891 / ISBN 978-951-1-32686-1 / LOKAKUU

Rakkaus

– kiihkeä, haikea, ikuinen mysteeri – on aina kiehtonut laulun tekijöitä enemmän kuin mikään muu. Kauneimmat rakkauslaulut -kirjaan on koottu sata herkkää, hellää ja ikuista rakkauslaulua. Tästä kokoelmasta löydät laulun jokaiseen tunnelmaan ja jokaiseen hetkeen: kun onni pakahduttaa sydämen, odotus täyttää mielen tai ikävä yllättää… Laula yhdessä hänen kanssaan, hänelle – yksin tai ystävien seurassa. Kirjassa ovat laulujen melodiat sointumerkkeineen sekä sanat – usein myös alkukielellä. Romanttinen kuvitus ja ajatuksia herättävät aforismit elävöittävät kirjan sivuja.

f-kustannus.fi KL 78.312

ISBN 978-951-1-32337-2

9 789511 323372

ISBN 978-951-1-31599-5

ISBN 978-951-1-32992-3

ISBN 978-951-1-32805-6

ISBN 978-951-1-32337-2

F-Kustannus

141


Kesän ja syksyn 2018 uutuudet


Käsityöguru Molla Mills on luonut ilmiön, jota fanitetaan Japanista Espanjaan Molla Mills

Virkkurin kuosikirja Kaikki koukuttavimmat virkkuukuosit Kymmenelle kielelle käännetty kurikkalainen käsityö­ kirjailija on koonnut 40 parasta virkkuukuosiaan kirjaksi. Ohjeita seuraamalla syntyy ruutua, pilkkua, raitaa tai vaikka kirsikoita. Kauniista pinnoista voi lisävinkkien avulla tehdä laukkuja, huiveja, tyynyjä tai mattoja.

Molla Mills eli Mari Leppälä (s. 1979) on suomalainen suunnittelija ja muotoilija, joka on valloittanut käsityömaailman uudenlaisilla, tyylikkäillä ja käytännöllisillä virkkuumalleillaan. Hän pitää suosittuja käsityöpajoja, joissa lanka taipuu aloittelijankin käsissä matoiksi ja koreiksi. 128 S. / 210 X 285 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.433 / ISBN 978-951-1-32911-4 / SYYSKUU

ISBN 978-951-1-31465-3

ISBN 978-951-1-31466-0

ISBN 978-951-1-31493-6

ISBN 978-951-1-31477-6

Nemo

143


Laura Talvitie – Pauliina Ahonen

Nykymutsin imetyskirja

Tietoa ja tukea vanhemmille Kirja käy läpi imetystaipaleen aina mielikuvista maitobaariarkeen, mahdollisiin hankaluuksiin ja lopulta imetyksen päättymiseen. Asiantuntevan tekstin rinnalla kulkee vertaistukena äideiltä kerättyjä tarinoita ja kokemuksia. Tehtäväsivut auttavat pohtimaan omia tunteita.

Laura Talvitie (s. 1987) on tamperelainen yhteiskunta­tieteilijä, lehtikuvaaja ja puolitoistavuo­ tiaan lapsen äiti. Hän löysi äitiyslomalla itsensä ihmettelemästä, miksi imetysoppaat jäivät lukematta ja miksi imetyksestä puhuttiin etukäteen niin vähän. Pauliina Ahonen (s. 1987) on kuopiolainen graafinen suunnittelija ja yksivuotiaan lapsen äiti, joka törmäsi totuuteen siitä, ettei imetys olekaan aivan läpihuutojuttu eikä tietoa saati vertaistukea voi olla liikaa. 192 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 59.6 / ISBN 978-951-1-32808-7 / SYYSKUU

144


Sieniretkistä tuli tärkeä osa surutyötä

Long Litt Woon

Minun sienipolkuni

Sienestyksen parantava vaikutus Sienistä ja surusta Vieraan pohjoisen kulttuurin keskelle äkillisesti yksin jäänyt nainen päätyi kuin sattumalta sienikurssille. Siitä alkoi hänen tiensä takaisin elämään. Ensimmäiset omat sienilöydöt ovat onnen välähdyksiä elämässä, jossa kaikki tuntuu turhalta. Hengähdystaukoja musertavasta surusta. Koskettava kirja on käännetty yhdelletoista kielelle. SUOMENTAJA: TALVIO-JAATINEN, PIRKKO / 300 S. / 140 X 220 MM / 59.4 / ISBN 978-951-1-32745-5 / ELOKUU

Nemo

145


Tarmo Kunnas

Mauri Karvonen

Hyvää kotiseutua etsimässä

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita, osa 2

Mitä voisimme oppia italialaisten elämänilosta?

Hyytävä tutkimusmatka Suomen kiehtovimpiin aavetaloihin jatkuu.

Eurooppalainen matkakirja

Ruotsiin sotalapseksi lähetetty professori on potenut juurettomuutta koko elämänsä ajan. Hän on kulkenut ympäri maailmaa ja etsinyt henkistä kotiseutua niin Berliinistä, Bordeaux’sta kuin Pohjanmaalta. Kirjassa Kunnas liikkuu Keski-Euroopassa polkupyöräilijän rauhalliseen tahtiin ja tekee havaintoja hyvän elämän aineksista. Hyvän kotikaupungin tulee rakentua taiteesta, huumorista, ystävyydestä ja rakkaudesta. 380 S. / 130 X 210 MM / 41 / ISBN 978-951-1-31990-0 / TOUKOKUU

Hyytävä matka Suomen historiaan jatkuu

Kuka juoksentelee Herttoniemen kartanoravintolan suljetulla ullakolla? Onko hotelli Seurahuoneella poltergeist? Miksi Joensuun kaupunginteatterin pimeältä lavalta kuuluu tavaroiden siirtelyn ääniä? Historioitsija Mauri Karvonen kertoo kartanoiden, linnojen, teattereiden ja muiden tunnettujen rakennusten ja niiden asukkaiden tarinat. Karvosta kiinnostavat lisäksi talojen kummitukset. 272 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 92 / ISBN 978-951-1-32021-0 / TOUKOKUU

146


Sakke YrjölÄ – Hannu Lehtonen – Kari Nyberg

Suomen kalalajien tunnistusopas

Teos jokaisen kalastajan, mökkiläisen, ruoanlaittajan ja luonnonystävän kirjahyllyyn

Janne Rautio

Suomalaista villikalaa

Uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista Opi hyödyntämään koko saalis! Kun verkkoon tarttuu simppu, villikalojen ystävä ilahtuu, sillä siitä saa herkullisen keiton. Särjen maku on hyvin lähellä arvokasta graavisiikaa, kun taas säynävä kannattaa paistaa thaimaalaisittain inkiväärin kera. Kirja esittelee yli 20 villikalaa, opettaa niiden oikean käsittelyn ja antaa herkullisia valmistusvinkkejä keittiöön. 160 S. / 145 X 213 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 67.62 / ISBN 978-951-1-31968-9 / TOUKOKUU

Kirjan neuvoilla tunnistaa kaikki vesistöjemme 71 vakituista kalalajia ja tärkeimmät vierailijat. Jokaisesta kalasta esitellään tuntomerkit eri variaatioineen, levinneisyys, tyypilliset elinympäristöt ja kuinka kala kannattaa valmistaa ruoaksi. Moni herkullinen kala jää keittiössä hyödyntämättä, koska mökkiverkosta löydetty vimpa, pasuri tai toutain jää tunnistamatta. Sakke Yrjölän piirtämät yksityiskohtaiset kalakuvat tekevät lajintunnistuksesta nautinnon. Tunnistus­opas myös neuvoo, kannattaako kalasta tehdä keitto, kalapullia vai savukala. 223 S. / 145 X 215 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 58.14 / ISBN 978-951-1-31502-5

Nemo

147


Linnea Larsson

Jake Spicer

Paidasta pöksyt

Tämä kirja opettaa sinut piirtämään

Ompele isosta pienelle

Vanhat vaatteet saavat uuden elämän suloisina lastenvaatteina. Kauluspaidasta syntyy mekko, villatakista lapaset ja t-paidasta myssy. Kirjassa on 35 helposti ja nopeasti toteutettavaa ohjetta vaatteiden uudelleenkäyttöön. Oikaise ompelussa ja hyödynnä valmiit napit, kaulukset ja resorit. SUOMENTAJA: OKSANEN, SANNA / 143 S. / 210 X 280 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.42 / ISBN 978-951-1-32833-9 / SYYSKUU

ngen bebis ligga och suga

an med snören.

aning om.

17

148

Käytännön opas houkuttelee piilevät taiteilijanlahjat esiin. Täydellinen harjoituspaketti jokaiselle, joka haluaa oppia piirtämään tai syventää taitojaan. Ammattilaisen opit rajauksesta, perspektiivistä, varjostuksista ja pintojen luomisesta tulevat käyttöön saman tien, sillä kirja toimii samalla luonnoslehtiönä. SUOMENTAJA: GRÖNDAHL, JUHO / 159 S. / 248 X 190 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 74.11 / ISBN 978-951-1-32809-4 / SYYSKUU


Bethan Janine

Talven suloisimmat siirtokuvat Kauniit kuvat luovat talven taikaa ja innostavat kaikenikäisiä.

Yōko Tanaka

Mestarietsivä Peppunen

Kuvittanut Masahide Fukasawa

Mikä on salapoliisin salainen ase?

Täytä luistinrata riemukkailla lapsilla, tee taivaalle kimmeltäviä lumihiutaleita, koristele piparkakkutalo ja suunnittele omia kuusenkoristeita. Siirtokuvien raaputus onnistuu kuula- tai lyijykynällä – kirjan sivujen lisäksi vaikka joulukorttiin. Mukana myös värityssivuja. SUOMENTAJA: TARVAINEN, NINA / 24 S. / 240 X 185 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32698-4 / LOKAKUU

Mestarietsivä Peppunen auttaa rouva Purppuraa aarteen metsästyksessä. ”Purppura” paljastuu kuitenkin huijariksi. Mestarietsivä ahdistaa roiston nurkkaan ja tainnuttaa hänet tavaramerkillään, jättiläismäisellä pierulla. SUOMENTAJA: SAARITSA, MAYU / 88 S. / 150 X 215 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32873-5 / IKÄSUOSITUS 6+ / SYYSKUU

Nemo

149


Emily Hawkins

Dinoatlas

Kuvittanut Lucy Letherland Tutkimusmatka dinosaurusten kadonneeseen maailmaan Kohtaa hirmuliskot arkipuuhissaan piileskelemässä, saalistamassa, tappelemassa ja ruokailemassa. Upeasti kuvitetut maisemat ovat karttoineen ja yksityiskohtaisine lajitietoineen uskomaton aarreaitta kaikille dinofaneille! SUOMENTAJA: LINTERI, SINI / 96 S. / 282 X 379 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 55.4 / ISBN 978-951-1-32868-1 / IKÄSUOSITUS 6+ / SYYSKUU

Muista myös saman sarjan Eläinatlas, josta löydät eläinkunnan mielenkiintoisimmat ilmiöt seitsemällä mantereella. ISBN 978-951-1-31530-8

150


Sam Taplin

Fiona Watt

Tätä äänikirjaa aikuisetkin rakastavat.

Paina ja kuuntele!

Nyt soitetaan rumpuja!

Virveli rämisee ja bassorumpu paukkuu. Paina nappia ja rumpu soi! Valitse taustamusiikki ja aloita harjoitukset. Ohjeita seuraamalla kehityt mestariksi. Rumpaliksi oppimisella ei ole ikärajaa. SUOMENTAJA: JAATINEN, ARI / 18 S. / 347 X 160 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 78.871 / ISBN 978-951-1-32695-3 / IKÄSUOSITUS 1+ / LOKAKUU

Metsän eläinten konsertti

Lastenkirja opettaa kuuntelemaan soittimia yhdessä ja erikseen. Metsässä pidetään illalla konsertti! Painamalla ääninappeja voit kuunnella, kuinka eläimet harjoittelevat kukin osaansa, kettu soittaa viulua, kontiainen kellopeliä, orava huilua, mäyrä pianoa ja näätä kitaraa. Lopussa eläimet soittavat yhdessä, ja syntyy kaunista musiikkia. SUOMENTAJA: SIIMES, MIKA / 22 S. / 295 X 233 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32916-9 / IKÄSUOSITUS 1+ / SYYSKUU

Nemo

1 51


Nokkahuilu sai haastajan Phil Capone

Opi soittaman ukulelea

Jo päivässä opit soittamaan kokonaisen kappaleen! Ukulele on hauska ja edullinen pieni soitin. Se kuulostaa hyvältä ja sen avulla pääset nopeasti kiinni soittamisen riemuun. Monien vanhempien iloksi ukulele on syrjäyttämässä nokkahuilun koulujen musiikinopetuksessa.

SUOMENTAJA: JAATINEN, ARI / 192 S. / 145 X 195 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 78 / ISBN 978-951-1-32081-4 / TOUKOKUU

152

ISBN 978-951-1-31497-4

ISBN 978-951-1-31498-1


Henry Cap – Raphaël Martin – Renaud Vigourt

Arvaa kenen luut

Nosta läppä ja katso mikä eläin alta paljastuu! Hauskasti ja yksityiskohtaisesti kuvitettu lasten tietokirja kertoo paitsi ihmisen luustosta, myös eläinkunnan erikoisuuksista: esimerkiksi hummerin luuranko on kehon ulkopuolella ja hevosen kavio on oikeastaan keskisormi. Lintujen luissa on ilmaa, ja kalojen ranka on rustoa. Kirjan läpistä on jännä arvuutella, minkä eläimen luut ovat kyseessä. Ihmisen, viherliskon ja makiapinan erottaminen toisistaan ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella…

Lorena Pajalunga

Joogaleikki

Rohkea leijona ja kepeä perhonen Liiku leikkien ja kehitä hauskalla tavalla itsetuntoa sekä keskittymiskykyä. Lapsella on luontainen kyky heittäytyä joogaan ennakkoluulottomasti ja muuttua arkailematta asanoiden delfiineiksi, krokotiileiksi tai norsuiksi. Kirjassa esitellään kaksikymmentä eläintä, joiden asentojen matkiminen tuo liikkumiseen iloa. SUOMENTAJA: TARVAINEN, NINA / 40 S. / 205 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 59.331 / ISBN 978-951-1-32746-2 / IKÄSUOSITUS 4+ / KESÄKUU

SUOMENTAJA: TARVAINEN, NINA / 36 S. / 253 X 337 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 58.8 / ISBN 978-951-1-32743-1 / IKÄSUOSITUS 7+ / ELOKUU

Nemo

153


Kerrostalon korkuisia jätti­liskoja, ilmassa liihottavia lentoliskoja, tarunomaisia meri­ hirviöitä

Chris Wormell – Lily Murray

Dinosaurukset

Loisteliaasti kuvitettu kirja dinosauruksista Upeat Eläinkunta- ja Kasvikunta-kirjat saavat jatkoa. Uusi kirja tutustuttaa hirmuliskojen kiehtovaan menneisyyteen ja kunnioitusta herättäviin lajeihin. Miten dinosaurukset kehittyivät? Miksi osalla niistä oli höyhenet ja toisilla suomut? Mistä tyrannosauruksen nimi tulee? SUOMENTAJA: LINTERI, SINI / 96 S. / 277 X 375 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 55.4 / ISBN 978-951-1-32747-9 / IKÄSUOSITUS 8+ / HEINÄKUU

ISBN 978-951-1-31500-1

154

ISBN 978-951-1-32095-1

ISBN 978-951-1-32525-3

ISBN 978-951-1-32136-1


SUOMENTAJA: KÄRKKÄINEN, TAPANI / 152 S. / 280 X 376 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 40.02 / ISBN 978-951-1-32692-2 / IKÄSUOSITUS 5+ / ELOKUU

Aleksandra Mizielinsky Daniel Mizielinsky

Suuri karttakirja

Taidokkaasti piirretyt kartat vievät matkalle maailman ympäri. Koko maailman hurmanneeseen Suureen karttakirjaan on lisätty 20 uutta karttaa, muun muassa Iran, Etiopia ja Kuuba. Tutki yksityiskohtia eri maiden korkeimmista vuorista pienimpiin hyönteisiin ja merkkihenkilöistä suosikkiharrastuksiin. ”Jättikokoinen Suuri karttakirja innostaa aikuisetkin mukaan tutkimaan runsain yksityiskohdin kuvitettuja karttoja.” – Deko

Puolalaisen kuvittajakaksikon taidonnäyte nyt juhlalaitoksena

Nemo

155


SUOMENTAJA: JUUTINEN, OONA / 58 S. / 230 X 280 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32744-8 / IKÄSUOSITUS 3+ / HEINÄKUU

Karina Schaapman

Hiiritalon Sam ja Julia Kurkista hiiritalon elämää kuhiseviin huoneisiin.

Sam ja Julia ovat parhaat kaverukset. He asuvat suuressa ja sokkeloisessa talossa, jossa he rakentavat salaisen majan, paistavat lettuja, juhlivat ja keppostelevat. Hiiritalo on täynnä pieniä yksityiskohtia, joten katsottavaa ja koettavaa riittää! Kirjan tekijä, pankkiiri Karina Schaapman halusi elämänmuutoksen. Hän lopetti työnsä ja ryhtyi rakentamaan valtavaa nukkekotia, josta tuli Samin ja Julian koti.

156


Sam Taplin

Missä olet pikku kettu? Missä olet pikku norsu?

Kurkista koloon – pilkistääkö sieltä ketun kuono? Näkyvätkö siellä norsun varpaat? Pienten kirjojen paksuilta, värikkäiltä sivuilta etsitään kettua ja norsua. Mistä ne lopulta löytyvät? Jos luulet löytäneesi ketun, saat jatkaa etsintää. Punainen kuononpää paljastuukin leppäkertuksi! Ja lehtikasan takaa sojottavat tutut korvat kuuluvatkin lepakolle. Jos luulet löytäneesi norsun, saat jatkaa etsintää. Valkeat varpaat paljastuvatkin kotiloiksi! Ja banaanipuun takaa kuikuileva silmä kuuluukin gorillalle! Pienen kirjan paksuilta, värikkäiltä sivuilta etsitään norsua. Mistä se lopulta löytyy? SUOMENTAJA: SIIMES, MIKA / 12 S. / 140 X 155 MM / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32693-9; ISBN 978-951-1-32694-6 / IKÄSUOSITUS 1+ / HEINÄKUU

Nemo

157


Thierry Laval – Yann Couvin

Missä on mastodontti?

Löydätkö luolakarhun, neandertalilaisen ja dodon? Missä on -sarjan suosituissa kirjoissa etsitään yksityiskohtia vilisevistä maisemista monenlaisia mukavia ihmisiä, eläimiä ja esineitä. Tässä kirjassa tutustutaan esihistorialliseen maailmaan. Missä on -kirjat ovat myyneet Suomessa kymmeniä­ tuhansia ja maailmalla satojatuhansia kappaleita.

ISBN 978-951-1-31468-4 SUOMENTAJA: SIIMES, MIKA / 10 S. / 160 X 370 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32871-1 / IKÄSUOSITUS 2+ / SYYSKUU

158

ISBN 978-951-1-31475-2


O L E T PA R A S T A , MITÄ SINULLE ON T A PA H T U N U T HIDASTA . LUE. Ota hetki itselle.


kuva: arto wiikari 144 S. / 167 X 220 MM / N 79.8 / ISBN 978-951-1-32614-4 / LOKAKUU

Sanna Wikström

Minun unelmakarttakirjani

Hidasta elämää

Lasten oma voimakirja! Sanna Wikström on Hidasta elämää -hyvinvointimedian perustaja ja päätoimittaja. Hän on tehnyt aiemmin aikuisille suunnatun, suosituksi nousseen Unelmakarttakirjan. Sannalla on 4- ja 9-vuotiaat lapset.

Kirjan Unski-hahmo johdattaa tarinoiden ja kivojen tehtävien kautta lapsen tutkimaan omaa erityisyyttään. Omasta ainutlaatuisuudesta kumpuaa elämänpolku, jossa unelmien löytäminen ja toteuttaminen on mahdollista. Kirja on suunnattu noin 6-12-vuotiaille.

Jokainen lapsi tarvitsee hyvää itsetuntoa

160


Miten minästä rakentuu me? Rakastetuksi antautuminen vaatii roh­keutta. kuva: arto wiikari

Keiju Vihreäsalo

Jotta voisin rakastaa Rakkauden anatomia Hidasta elämää

Kohtaamisen pelosta rakkauden valitsemiseen Jokainen haluaa rakastaa ja olla rakastettu, mutta miksi toisen kohtaaminen on toisinaan elämän suurin haaste? Kirjassa tarkastellaan lämpimällä analyyttisella otteella rakkautta ja pelkoamme rakastaa. Tuntemalla pelkomme voimme valita rakkauden.

Keiju Vihreäsalo on valtiotieteiden tohtori, kouluttaja ja kirjoittaja, joka kiinnostui rakkaudesta, kun kaikki ei omassa elämässä sujunut ihan odotusten mukaisesti. 256 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32565-9 / LOKAKUU

Hidasta elämää

161


FM Katri Syvärinen on henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja joogaohjaaja, jonka verkkokursseille on osallistunut tuhansia ihmisiä. Häneltä on aiemmin ilmestynyt menestysteos Löydä elämän taika sekä siihen liittyvä samanniminen tehtäväkirja.

256 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32039-5 / ELOKUU

Katri Syvärinen

Vuoden paras päivä

Pieniä (suuria) taikahetkiä arkeen

Jokainen päivä voi olla vuoden paras! Joskus arki pyörii vain velvollisuuksien ympärillä ja hyvä olo tuntuu kaukaiselta. Elämän pienten ja suurten pyörteiden läpi voi kulkea lempeästi ja henkisen kasvun vaiheita ymmärtäen. Helpot jooga-, meditaatio- ja kirjoitusharjoitukset hoitavat, inspiroivat ja opettavat vaalimaan elämän taikaa jokaisessa hetkessä.

Vuoden paras päivä 2019 Hurmaavassa Hidasta elämää -kalenterissa on viikkonäkymä ja paljon tilaa omille muistiinpanoille. Mukana myös itsetuntoon liittyviä pohdintatehtäviä. EAN 6418428810615 / SYYSKUU

162


Marika Rosenborg

Sinä selviät kyllä Erovuoden matkaopas

Ero ei ole vain yhden aikakauden loppu, se on samalla uuden ajan alku. Kun suhde loppuu, tärkeintä on tarkastella mennyttä rehellisesti, käydä läpi tunteet hyväksyvästi sekä välttää katkeroituminen. Opas tarjoaa vahvistavia työkaluja tilanteeseen, jossa elämästä on kadonnut tarkoitus.

Marika Rosenborg on helsinkiläinen eroasiantuntija ja muutosvalmentaja, joka on työskennellyt eronneiden parissa viidentoista vuoden ajan. Hän järjestää ero­seminaareja ja itsetuntemuskursseja sekä pitää yksityis­vastaanottoa Helsingissä ja Tampereella.

Uusi alku Muistikirja Uuden alussa on hyvä kirjata ajatukset ja tunteet ylös rehellisesti. Tunnelmallinen muistikirja toimii parina Sinä selviät kyllä -kirjalle. Tyhjille sivuille voit kirjoittaa tai piirtää havaintoja oman kasvun polun varrelta ja käyttää myös muihin merkintöihin. 192 S. / 128X 185MM / ISBN 978-951-1-31563-6 / TOUKOKUU

Ken Mogi

Löydä oma ikigai

Japanilaisten pitkäikäisyyden, herkkyyden ja mielenrauhan takana on ajattelutapa nimeltä ikigai. Viisas ja myötätuntoinen opas vie olemassaolon kiehtovalle polulle, jonka määränpäänä on merkityksellinen ja terveellinen elämä. Ikigain opit voi ottaa käyttöön työssä ja vapaaajalla.

Tokiolainen Ken Mogi on hermotutkija, tietokirjailija ja radio- ja tvpersoona. Hänen kirjojaan on myyty lähes miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. SUOMENTAJA: MÄKINEN, KATRI / 200 S. / 128X 185MM / 17.3 / ISBN 978-951-1-32383-9 / ELOKUU

200 S. / 128 X 185 MM / 17.3 / ISBN 978-951-131538-4 / TOUKOKUU

Hidasta elämää

163


kuva: arto wiikari 250 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32505-5 / ELOKUU

Suvi Bowellan

Ihana herkkyys

Kouluttaja, luontaishoitaja ja kirjoittaja Suvi Bowellan on auttanut vuosittain satoja ihmisiä voimaan henkisesti ja fyysisesti paremmin.

Näin kehität rakastavan ja myötätuntoisen suhteen itseesi

164

Rikasta elämää kaikilla aisteilla Erityisherkkyys voi olla supervoima! Erityisherkkä ihminen kokee ja aistii maailman voimakkaasti. Kirja valottaa erityisherkän ihmisen ominaispiirteitä ja haasteita ja osoittaa kasvun mahdollisuudet. Se osoittaa, kuinka piirteen voi valjastaa parhaalla mahdollisella tavalla käyttöönsä, jotta elämä on rikasta ja tasapainoista.


kuva: arto wiikari

256 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32575-8 / ELOKUU

Karita Palomäki

Elämää voi aina parantaa

Sairastumiseen ei aina voi vaikuttaa, mutta elämään suhtautumistaan voi muuttaa. Sairaus on samaan aikaan sekä jonkin elämänvaiheen loppu että paranemisen alku. Se on aina myös elämänkriisi. Kirja opastaa katsomaan koko elämää paranemisprosessina. Näin voi irtautua taistelijan tai uhrin roolista ja kääntyä kohti turvan tunnetta omassa kehossa.

Karita Palomäki on fysioterapeuttina ja kouluttajana kokonaisvaltaisen hoidon ja aidon kohtaamisen puolestapuhuja. Vuosien työkokemus ja oman elämän oivallukset ovat auttaneet häntä näkemään toivon joka hetkessä.

Hidasta elämää

16 5


kuva: arto wiikari 250 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32006-7 / TOUKOKUU

Miia Moisio

TM, pappi, sielunhoidon asiantuntija ja skeematerapeutti Miia Moisio toimii hyvinvointialan yrittäjänä. Hän on kirjoittanut Hidasta elämää -sivustolle vuodesta 2011 ja Rakkauden roihu -sivustolle vuodesta 2016.

Miltä masennus tuntuu? Mitä masentunut kaipaa?

166

Toivon kirja masennuksesta Kohti rakkautta, iloa ja vapautta Kirja näkee masentuneen ja katsoo hyväksyvästi, tietää, miltä masennus tuntuu ja houkuttelee masennuspeiton alta pois. Matkakertomus itsestä etääntymisestä ja häpeästä sekä takaisinpaluusta oman ydinolemuksen äärelle.


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159

Kalenterit 167 Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


Mauri Kunnas

Mauri Kunnas

Historia ei ole ollut koskaan näin hauskaa! Merkittävät tapahtumat, hupaisat tarinat ja tavalliset koiramäkeläiset kertovat maamme värikkäistä vaiheista.

Koko perheen kätevä kalenteri, jossa on oma sarake viidelle perheenjäsenelle. Mukana häärää uuttera unissakävelijä Herra Hakkarainen.

Koiramäen Suomen historia 2019

26 S. / 285 X 210 MM / EAN 6418428810585 / HEINÄKUU

168

Herra Hakkaraisen perhekalenteri 2019

14 S. / 290 X 420 MM / EAN 6418428810592 / HEINÄKUU


Ninka Reittu

Aino Havukainen – Sami Toivonen

Perhekalenteri 2018–2019

Tatun ja Patun vuosi 2019

Valloittavien kissakaverusten Messin ja Mysteerin värikkäät seikkailut tuovat iloa koko perheelle. Lukuvuosikalenteri sisältää ajanjakson elokuusta 2018 elokuuhun 2019. Valitse itse: 1, 2, 3, 4, 5 tai 6 täytettävää saraketta!

Urheat tähtipilotit Tatu ja Patu suuntaavat valon nopeudella kohti kaukaisia planeettoja. Universumin hienoimmassa perhekalenterissa on oma sarake neljälle perheenjäsenelle.

14 S. / 290 X 420 MM / / EAN 6418428810547 / TOUKOKUU

14 S. / 290 X 420 MM / EAN 6418428810530 / HEINÄKUU

Kalenterit

169


Ebba Masalin 2019

Rudolf Koivu 2019

Taiteilija Ebba Masalinin suosituimmat kasvitaulut tuovat kesäisen luonnon tunnelmaa kotiin koko vuodeksi.

Lumoava klassikko: taidemaalari Rudolf Koivun herkkiä lapsikuvia ja Kotilieden nostalgisia kansikuvia 1930-luvulta.

26 S. / 220 X 270 MM / EAN 6418428810561 / KESÄKUU

26 S. / 220 X 270 MM / EAN 6418428820577 / HEINÄKUU

Lasse J. Laine

Suomen linnut 2019 Nauti ympäri vuoden suomalaisesta lintuelämästä: talvisen lintulaudan vierailijoista, kevään ensimmäisistä paluumuuttajista ja kesäisten lehtojen asukkaista. 26 S. / 220 X 270 MM / EAN 6418428810554 / ELOKUU

170


Jarkko Vehniäinen

Juba

Kamala luonto 2019

Viivi ja Wagner 2019

Vuosi ei ole lainkaan kamala ilveksen, kärpän, ketun ja kumppaneiden ronskissa mutta hellyttävässä seurassa.

Sikamainen – mutta aina yhtä vastustamaton! Wagneriaanista filosofiaa koko vuoden tarpeisiin.

26 S. / 285 X 210 MM / EAN 6418428810486 / ELOKUU

26 S. / 230 X 230 MM / EAN 6418428810479 / KESÄKUU

Pertti Jarla

Fingerpori 2019

Lemmikkikalenteri

Mikään ei ole söpömpää kuin fingerporilainen lemmikki. Tai ainakaan yllättävämpää. 26 S. / 230 X 230 MM / EAN 6418428810608 / HEINÄKUU

Kalenterit

171


Suomen kansan kalenteri 2019 Perinnetiedon ystävälle: sääenteitä, tähtien liikkeitä, kalaonnea, vanhan kansan viisautta sekä tapahtumakalenteri vuodelle 2019 80 S. / 140 X 202 MM / 05.3 / EAN 6418428810493 / ELOKUU

Yliopiston almanakka 2019 Universitetsalmanackan 2019 Sääpäiväkirja 2019

172

Aidot ja alkuperäiset almanakat – perinteitä vuodesta 1705 alkaen! Suomalaisten suosikkialmanakat sisältävät muun muassa aakkosellisen nimipäiväluettelon, auringon ja kuun nousu- ja laskuajat usealla paikkakunnalla sekä muita tähtitieteellisiä tietoja, säätaulukoita, kirkolliset juhlapäivät sekä markkina- ja toripäivät.

Milloin jäät lähtivät? Satoiko vappuna? Oliko syksy poikkeuksellisen myrskyinen? Muistikirja omia havaintoja varten ja runsaasti tietoa vuodenkierrosta Suomessa.

Tuttu taskuallakka ilmestyy suomeksi ja ruotsiksi. Suurempi, lukemista helpottava A4-kokoinen versio ilmestyy suomeksi.

96 S. / 140 X 202 MM / ISBN 978-951-1-32568-0 / ELOKUU

UNIVERSITETSALMANACKAN : 80 S. / 105 X 148 MM / EAN 6418428810523 / ELOKUU

PIENI ALMANAKKA: 80 S. / 105 X 148 MM / EAN 6418428810509 / ELOKUU ISO ALMANAKKA: 80 S. / 210 X 297 MM / EAN 6418428810516 / ELOKUU


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 24 Nuorille aikuisille ja teineille 42 Huumori ja sarjakuvat 54 Tietokirjat 60 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 95 Moreeni 124 F-Kustannus 136 Nemo 142 Hidasta elämää 159 Kalenterit 167

Seven-pokkarit 173 Sähkökirjat, äänikirjat 182 Hakemisto 184


lden conn iggu

Ruusujen sota Korpin kannu

s

T 84.2 479 SIVUA / ÄE HINTARYHM 32296-2 N 978-951-1-

ISB

ian mcew an

Pähkinänk

uori

206 SIVUA / T 84.2 / HINTARYH ISBN 978MÄ E 951-1-3229 4-8

reijo mäki

ea Kakolan k/aHIlp AR NT YHMÄ E 84.2 422 SIVUA / T 32297-9 ISBN 978-951-1-

juha itkonen

Minun Amerikkani

TARYHMÄ E 350 SIVUA / T 84.2 / HIN ISBN 978-951-1-32295-5

174

nen enni musto

tytär Ruokarouv/ HIaNTnARYHMÄ E 84.2 496 SIVUA / T 32293-1 ISBN 978-951-1-


leif g.w. persso n

Voiko kuolla kahdesti

431 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 291-7

alexande

smith r mccall

käveli Nainen jokaa auringoss / HINTARYHMÄ E T 84.2 335 SIVUA / 1-1-32292-4 95 897 BN IS

n-an virpi hämee

ttila

Koston kukaNTtARYHMÄ E 84.2 / HI 351 SIVUA / T 32300-6 -151 8-9 97 N ISB

anna-leena härkönen fredrik ba ckman

Kiekkokaupu

nki

461 SIVUA / T 84.2 / HINT ARYHMÄ E ISBN 978-951 -1-32299-3

Valomerkki

252 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32303-7

joel ha ahte

la

Mistä m alkavat aailmat

301 SIVU A / T 84.2 /H ISBN 978951-1-3229 INTARYHMÄ E 8-6

175


s.k. tremayne

leeni peltonen

Valvomo

Tulilapsi

TARYHMÄ E 240 SIVUA / T 59.33 / HIN ISBN 978-951-1-32634-2

367 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 618-2

lkama johanna va

n Tuuli Linnavuore ÄE / HINTARYHM T 84.2 363 SIVUA / -1-32307-5 ISBN 978-951

taavi soininva ara

Neljäs valtakunta

396 SIVUA / T 84 .2 / HINTARYHM ÄE ISBN 978-951-132616-8

cassand

ra clar e

Keskiyön

valtiatar

751 SIVUA / T N 84.2 /T HINTARYH MÄ E / ISBN 84.2 978-951-1-

32620-5

176

lon jari sa

Jahti

en HMÄ E

TARY 4.2 / HIN UA / T 8 619-9 382 SIV 2 -3 8-951-1 ISBN 97


eric van lustbader

Robert Ludlumin Medusan arvoitus

MÄ E 445 SIVUA / T 84.2 / HINTARYH ISBN 978-951-1-32635-9

kati

terv

Iltalau

o

laja

204 S IVU HINTA A / T 84.2 RYHM ÄE ISBN 978-9 51-1-3 2632-8

patricia cornw ell

Kaaos

377 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 633-5

tess gerritsen

Tappava salaisuus

320 SIVUA / T 84.2 / HIN TARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32636-6

t jørn lier hors

mikko aalt onen

erho anna p

äjä Antisäät17.3 / HINTARYHMÄ E A/T 218 SIVU 754-7 951-1-32 897 N B IS

JHT. Musta lam

mas

496 SIVUA / T 99.1 / HINTAR YHMÄ G ISBN 978-951-132753-0

Luolamies

/ HINTARYHMÄ E 383 SIVUA / T 84.2 -2 308 -32 1-1 -95 978 ISBN

177


antti tuuri

Tammikuu 18

/ HINTARYHMÄ E 220 SIVUA / T 84.2 951-0 ISBN 978-951-1-32

la-kivim petteri a

äki

Yrjövuori The Finn

j p delaney

Edellinen asukas

/ T 79.1 240 SIVUA MÄ E H RY TA IN H 9 1-1-32961ISBN 978-95

TARYHMÄ E 412 SIVUA / T 84.2 / HIN ISBN 978-951-1-32946-6

heidi köng äs

Luvattu

mari jungstedt

188 SIVUA / T 84.2 / HINTAR YHMÄ E ISBN 978-951-132949-7

Luvattu maa 380 SIVUA / T 84.2 HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-30707-5

obb robin h

ajan Salamurhaa oppipoik Näkijän ta

ru

ian mcewan

Lapsen oikeus

ÄE

M HINTARYH / T 84.2 / 446 SIVUA 6 182 32 1951ISBN 978-

178

217 SIVUA / T 84.2 / HIN TARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32947-3

ian mce wa n

Rannalla

185 SIVUA / T 84.2 / HINTARYH ISBN 978MÄ E 951-1-3269 0-8


p.d. james

Mistelimurha ja muita kertomuksia TARYHMÄ E 124 SIVUA / T 84.2 / HIN ISBN 978-951-1-32958-9

mari jungstedt

Toiset kasvot 365 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32966-4

lori nelson spielman

Kymmenen unelmaani

381 SIVUA / T 84.2 HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32310-5

heikki harma

H

i ector. Asfalttihipp

alexander stub b

Alex

312 SIVUA / T 99.1 HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 963

-3

/ HINTARYHMÄ E 285 SIVUA / T 99.1 -8 028 -33 1-1 ISBN 978-95

robin hobb

Kuninkaan salamurhaaja

lorna byrne

Enkelten kosketus 302 SIVUA / T 99.1 JA T 17.3 HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-33029-5

Näkijän taru

kjell westö

Rikinkeltainen ta

ivas

461 SIVUA / T 84 .2 / HINTARYHM ÄE ISBN 978-951-132309-9

768 SIVUA / T 84.2 HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32922-0

holly black

Pronssiavain

Magisterium

236 SIVUA / TL 84.2 HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32962-6

179


tuija lehtinen

Sumulaakson kartano TARYHMÄ E 235 SIVUA / T 84.2 / HIN ISBN 978-951-1-32967-1

robin hobb

Salamurhaajan taival Näkijän taru

975 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32921-3

carlos

ruiz za fon

Henkien

labyrintt

i

959 SIVU A/ ISBN 978- T 84.2 / HINTAR YHMÄ E 951-1-32 311-2

mas angie tho

lvät Viha jonka jakTy84.2 TN 84.2 398 SIVUA / ÄE HINTARYHM -1-32965-7 ISBN 978-951

arundh

wayne

gretzky

99

äkiekosta Tarinoita jä HMÄ E / HINTARY / T 79.37 399 SIVUA 7 1-1-3312495 897 ISBN

180

Äärimmä

ati roy

isen onn ministereiön

478 SIVU A / T 84.2 / HINTAR YHMÄ E ISBN 978951-1-32 964-0


onen ja leeni pelt otilainen minna hu

si Tunne aivo MÄ E 5 / HINTARYH T 59.5 254 SIVUA / 1-1-33127-8 95 897 BN IS

wilbur smith

Faarao

361 SIVUA / T 84.2 / HIN TARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32985-5

asare david c

tt

lehdon Tiikkipusu arvoitu 84.2 / HINTARYHMÄ E A/T 429 SIVU 953-4 951-1-32 897 N B IS

nes sadie jo

ieraat attomat v

Kutsum84.2 / HINTARYHMÄ E A/T 300 SIVU 2-4 951-1-3298 ISBN 978-

tuija l ehtine

Nappeja n nettirakk ja autta XXX SIV

UA / T 84 .2 / HINTA ISBN 978RYHMÄ 951-1-32 E 990-9

181


NÄMÄ TOUKO–ELOKUUN KIRJAT SAAT MYÖS SÄHKÖKIRJOINA

NÄMÄ TOUKO–ELOKUUN KIRJAT SAAT MYÖS LADATTAVINA ÄÄNIKIRJOINA

Ala-Harja, Riikka: Kahden perheen Ebba Allnutt, Luke: Taivas on meidän Black, Holly. C.: Hopeanaamio Clinton, Bill – Patterson, James: Kadonnut presidentti Hai, Magdalena: Kolmas sisar Hassinen, Pirjo: Parit Horst, Jørn Lier: Tulikoe Hämeen-Anttila, Virpi: Tiergartenin teurastaja Kuusisto, Meri: Vuosi tavaratalossa Latvala, Taina: Venetsialaiset Lustbader, Eric van: Robert Ludlumin Medusan salajuoni Luukkonen, Ilkka: Kongolainen kampa McCall Smith, Alexander: Kelpo rouva johtajat Mäki, Reijo: Gekko Oranen, Raija: Marsalkan ruusu  Page, Libby: Pinnalla pysymisen taito Pekkola, Pasi: Huomenna kevät palaa  Persson, Leif GW: Vallanpitäjät Rosling, Hans – Rosling, Ola – Rosling Rönnlund, Anna: Faktojen maailma  Saari, Kirsikka: Hölmö nuori sydän Salonen, Jari: Kätkö Soininvaara, Taavi: Darwinin seitti  Sten, Camilla – Sten, Viveca: Sumussa Susimetsä, M&U: Kuninkaan rakuunat Tontti, Jarkko: Perintö Tremayne, S. K.: Ennen kuolemaani Valkama, Johanna: Kaukosaarten Aino  Walsh, Rosie: Hän lupasi soittaa  Ware, Ruth: Valhepeli 

Allnutt, Luke: Taivas on meidän Hai, Magdalena: Kolmas sisar Horst, Jørn Lier: Tulikoe Hämeen-Anttila, Virpi: Tiergartenin teurastaja Mäki, Reijo: Gekko Oranen, Raija: Marsalkan ruusu Page, Libby: Pinnalla pysymisen taito Salonen, Jari: Kätkö Soininvaara, Taavi: Darwinin seitti Sten, Camilla – Sten, Viveca: Sumussa Susimetsä, M&U: Kuninkaan rakuunat Tremayne, S. K.: Ennen kuolemaani Valkama, Johanna: Kaukosaarten Aino  Walsh, Rosie: Hän lupasi soittaa  Ware, Ruth: Valhepeli 

182 Sähkökirjat


NÄMÄ SYYS–JOULUKUUN KIRJAT SAAT MYÖS SÄHKÖKIRJOINA

NÄMÄ SYYS–JOULUKUUN KIRJAT SAAT MYÖS LADATTAVINA ÄÄNIKIRJOINA

Backman, Fredrik: Me vastaan te Bjørk, Samuel: Poika pimeästä Ervasti, Pekka – Tiitinen, Seppo: Tiitinen Fellowes, Jessica: Mitfordin murhat Gerritsen, Tess: Romaani Grossman, David: Hevonen meni baariin Hamid, Moshin: Exit west Hiekkapelto, Kati: Hiillos Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hans: Sebastian Bergman 6 Hobb, Robin: Narrin salamurhaaja Jungstedt, Mari: Pimeys keskellämme Kankimäki, Mia: Naiset joita ajattelen öisin Kivinen, Satu: Pese hampaat ennen kuin pussaat Lappalainen, Mirkka: Pohjoisen noidat Lehtinen, Lasse: Minä ja Kekkonen Lehtinen, Tuija: Takaisin Sumulaaksoon Luukka, Teemu: New Yorkin uhmatar Obama, Michelle: Becoming Pakkanen, Outi: Linna Paretskoi, Jyri: K 15 – Salaisuuksia Pulkkinen, Riikka: Lasten planeetta Riordan, Rick: Synkkä ennustus Rönkä, Otto: E-Urheilun käsikirja Silver, Josie: Ole minun St Aubyn, Edward: Toivoa sopii Tarkka, Jukka: Lännen tiellä Paasikivestä Niinistöön Tarkka, Pekka: Onnen Pekka Tervo, Jari: Aamen Tuominen, Satu: Juu ei Tuuri, Antti: Aavan meren tuolla puolen Waris, Helena: Vedenkehrääjä Vimma, Tuomas: Enkeleitä ja yksisarvisia Väisänen, Hannu: Leimikot Yli-Huttula, Tuomo: Presidentti ja porvarivalta

Bjørk, Samuel: Poika pimeästä Fellowes, Jessica: Mitfordin murhat Hiekkapelto, Kati: Hiillos Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hans: Sebastian Bergman 6 Jungstedt, Mari: Pimeys keskellämme Kankimäki, Mia: Naiset joita ajattelen öisin Lampela, Hannele: Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut Lappalainen, Mirkka: Pohjoisen noidat Marklund, Liza: Romaani Mathieu, Jennifer: Näpit irti! Nurminen, Jere: Kiira Obama, Michelle: Becoming Pakkanen, Outi: Linna Pulkkinen, Riikka: Lasten planeetta Silver, Josie: Ole minun Tuuri, Antti: Aavan meren tuolla puolen Wuori-Tabermann, Tuija: Vickypedia

Sähkökirjat

183


HAKEMISTO ABCD

Dinoatlas.............................................150

Herra Hakkarainen kyläilee.............100

Dinosaurukset....................................154

Herra Hakkarainen -palapelikirja 98 Herra Hakkaraisen

7 veljestä – 20 vuotta Rähinää...........66

EFGH

102 askelta mummilaan...................117

Ebba Masalin 2019.............................170

Hevonen meni baariin........................29

1918.......................................................94

Elohopea.................................................5

Hiekkapelto, Kati.................................16

Aaltonen, Mikko...................................66

Eläinatlas............................................150

Hiillos....................................................16

Aatos Erkko..........................................68

Eläinkunta..........................................154

Hiiritalon Sam ja Julia.......................156

Aavan meren tuolla puolen.................6

Elämän lyhyydestä..............................77

Hill, Emma............................................84

Aavemaiset tarinat..............................98

Elämää voi aina parantaa.................165

Hill, Eric.......................................103, 104

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita,

Elävien luiden laakso..........................56

Hitlerin kuolema..................................94

osa 2.................................................146

Enkeleitä ja yksisarvisia.....................75

HITS 2018............................................140

Ahlroth, Jussi........................................65

Ennen kuin kaikki muuttuu...............13

Hjorth, Michael....................................41

Ahonen, Pauliina...............................144

Ennen kuolemaani..............................38

Hobb, Robin..........................................27

Ala-Harja, Riikka................................116

Erkkilä, Veikko......................................74

Hopeanaamio.....................................122

Allnutt, Luke.........................................31

Ervasti, Pekka.......................................70

Horst, Jørn Lier.............................38, 114

Amen.......................................................2

Eränkävijä 2018–2019..........................89

Huhtala, Timo.....................................115

Amerikkalainen...................................14

Essin ja Einarin huusholli...................57

Huomenna kevät palaa.........................7

Anrell, Lasse.......................................113

E-urheilun käsikirja.............................53

Hyvää kotiseutua etsimässä............146

Antony, Steve......................................102

Exit West...............................................28

Hämeen-Anttila, Virpi.........................19

Apollon..................................................52

Faktojen maailma................................76

Hän lupasi soittaa................................25

Arvaa kenen luut...............................153

Farson, Laura......................................128

Hölmö nuori sydän................................8

Asioita jotka saavat sydämen

Fellowes, Jessica...................................36

lyömään nopeammin......................64

FIFA World Cup............................93, 120

IJK

Backman, Fredrik.................................30

Fingerpori 2019..................................171

Ihana herkkyys..................................164

Becoming..............................................61

Forsström, Ted......................................47

Iivari, Pekka..........................................74

Berglund, Juha......................................86

Fukasawa, Masahide.........................149

Iivonen, Pirjo..............................125, 126

Bjørk, Samuel.......................................37

Game over.............................................53

Ilahduta.................................................84

Black, Holly.........................................122

Garhamn, Anna-Karin..............105, 113

Iloa jokaiseen päivään......................119

Borgen, Annemarta.............................88

Gekko.....................................................17

Isotalo, Kaisa........................................86

Bowellan, Suvi....................................164

Gerritsen, Tess......................................41

Itsekkyyttä jäsenistön puolesta.........80

Broom, Jenny......................................154

Grossman, David..................................29

Itämeren Auri.......................................11

Bullet journal........................................78

Gullberg, Maria...................................134

Jahti.......................................................18

Bää! Neulo ja kirjo villasta

Haamuja ja hirviöitä.........................120

Janine, Bethan....................................149

ylle...................................................132

Haapamatti, Kirsi.................................89

Jarla, Pertti..........................................171

Cap, Henry..........................................153

Hai, Magdalena....................................48

Javanainen, Tiia....................................45

Capone, Phil........................................152

Hakala, Pekka.......................................73

Joogaleikki..........................................153

perhekalenteri 2019.......................168

Carroll, Ryder.......................................78

Hamid, Mohsin.....................................28

Jormalainen, Emmi....................109, 110

Christophe, Jean...................................94

Harlin, Anttu.......................................103

Jotta voisin rakastaa..........................161

Clare, Cassandra................................122

Hassinen, Pirjo.......................................9

Joulukalenteri.....................................101

Clinton, Bill...........................................35

Hauskat helmieläimet......................119

Joulu on taas!.......................................92

Couvin, Yann......................................158

Havukainen, Aino........................96, 169

Juice – Parhaat....................................139

Coxhead, Emily....................................84

Hawkins, Emily..................................150

Jungstedt, Mari.....................................41

Darwinin seitti.....................................20

Heikkilä, Antti......................................82

Juu ei......................................................79

Delikouras, Aleksi................................53

Hello Ruby...........................................111

Juusola, Mervi.....................................112

Digideiteillä..........................................85

Hergé.....................................................59

K 15........................................................46

184


K 15: Salaisuuksia................................46

Kotiruoka..............................................86

Kaarela, Tiina......................................129

Kuinka minusta tuli rohkea.............112

Lindholm, Johanna..............................87

Kadonnut presidentti..........................35

Kuinka päästää irti puhelimesta.......82

Linna......................................................21

Kahden perheen Ebba.......................116

Kuittinen, Raija....................................86

Linnavuoren Tuuli................................11

Kaiken maailman villasukkia..........130

Kujanpää, Mari...................................117

Lintuopas..............................................88

Kaikkien aikojen villasukat..............127

Kuka kuolleista palaa..........................19

Liukas, Linda......................................111

Kakolan kalpea....................................17

Kukkuluuruu, Puppe!........................103

Lohikäärmeen värit...............................7

Kaksoisolennot..................................121

Kultainen iskelmälaulukirja............141

Lumoavat neulehuivit.......................133

Kallio, Janina......................................133

Kultainen joululaulukirja.................141

Luovuuden riemu................................84

Kallioniemi, Tuula......................115, 121

Kultainen kompassi............................49

Lustbader, Eric van..............................40

Kalmari...................................................9

Kultainen lastenlaulukirja...............141

Luukka, Teemu.....................................63

Kamala luonto......................................55

Kultainen laulukirja..........................141

Luukkonen, Ilkka.................................12

Kamala luonto 2019.....................55, 171

Kuninkaan rakuunat...........................10

Lännen tiellä Paasikivestä

Kamala luonto: Juhlakirja...................55

Kunnas, Mauri................ 92, 98–101, 168

Niinistöön.........................................73

Kankimäki, Mia....................................64

Kunnas, Tarmo...................................146

Lääkkeetön elämä...............................82

Karén, Lauri..........................................68

Kunnas-puuhakirja...........................101

Löydä oma ikigai................................163

Karmitsa, Lumi..................................126

Kuokkavieraat......................................18

Maaginen kaukoputki.........................49

Karvonen, Mauri................................146

Kuolemaantuomittu............................72

Maagiset mummonruudut...............134

Katajisto, Kati.......................................80

Kuparikoura........................................122

Maarit Hurmerinta............................138

Kaukosaarten Aino..............................11

Kuperat ja koverat.................................5

Maasian munatoti...............................56

Kauneimmat rakkauslaulut.............141

Kuusela, Pirkko..................................131

Magisterium.......................................122

Kelpo rouva johtajat............................33

Kuusisto, Meri......................................14

Majasalmi, Terhi..................................78

Kettunen, Satu...................................106

Kylmälän murhat 2.............................58

Makkonen, Elisa.................................135

Kiehtovat kotieläimet.........................89

Kylmää sotaa Lapissa..........................74

Makkosen poikien kaverikirja..........135

Kiekkokaupunki...................................30

Kyläkauppias katoaa...........................58

Marin, Anu............................................83

Kiira.......................................................81

Kymmenen unelmaani.......................33

Marklund, Liza.....................................34

Kiitos, herra Panda............................102

Kätkö.....................................................18

Marsalkan ruusu....................................3

Kikattava Kakkiainen ja

Käärmeitten kesä................................19

Martin, Raphaël..................................153

Neiti Siilin avaruuskivi..................103

Leskelä, Ari.........................................140

Mathieu, Jennifer.................................43

Kirjajoulukalenteri............................101

LMN

Matys, Vera.........................................102

Kirjoja ja kummituksia.....................115

Laihdutuskoodi....................................83

Mazetti, Katarina...............................120

Kirjoneuleen uudet kuviot...............130

Laine, Lasse J.......................................170

McCall Smith, Alexander....................33

Kissakivaa...........................................123

Lampela, Hannele......................108, 109

Me Rosvolat........................................118

Kissan oma kirja..................................90

Lappalainen, Marja..............................55

Me vastaan te.......................................30

Kitaranäppäilyn aakkoset................152

Lappalainen, Mirkka............................62

Mela, Paula..........................................117

Kivinen, Satu........................................44

Larsson, Linnea..................................148

Merirosvotarinat................................100

Koiramäen Suomen

Lasten planeetta....................................4

Messi on mahtava.............................113

historia 2019...................................168

Latvala, Taina.......................................13

Mestarietsivä Peppunen...................149

Koistinen, Mari.....................................85

Latvatalo, Satu....................................134

Metso, Juha...........................................73

Kolibri....................................................16

Laval, Thierry......................................158

Metsän eläinten konsertti................151

Kolmas sisar.........................................48

Lehtinen, Lasse..............................71, 94

Mills, Molla.........................................143

Kolu, Siri..............................................118

Lehtinen, Tuija......................................22

Minerva.................................................56

Kongolainen kampa............................12

Lehtipuu, Unna....................................78

Minun sienipolkuni...........................145

Konttinen, Seppo.................................72

Lehtonen, Hannu...............................147

Minun unelmakarttakirjani.............160

Koreja käsin........................................135

Leikkaa paperitähtiä.........................132

Minun yrttini........................................88

Korkea-aho, Kaj....................................47

Leimikot..................................................5

Minä ja Kekkonen................................71

Koston kukat........................................19

Lepomäki, Elina....................................69

Minä matkustan yksin........................37

185


Minä Mauri Kunnas.............................92

Opi soittamaan kitaraa....................152

Pulkkinen, Riikka...................................4

Missä olet pikku kettu?.....................157

Opi soittamaan ukulelea..................152

Pullman, Philip.....................................49

Missä olet pikku norsu?....................157

Oranen, Raija..........................................3

Puluboi, Agentti NollaBullaNolla

Missä on kaivinkone?.......................158

Page, Libby............................................32

ja kamukiemurat...........................110

Missä on maatila?..............................158

Paidasta pöksyt..................................148

Puluboin ja Ponin kirja......................109

Missä on mastodontti?.....................158

Painajainen tallilla.............................116

Puppe eläintarhassa..........................104

Mitfordin murhat.................................36

Pajalunga, Lorena..............................153

Puppe huristelee................................104

Mizielinska, Aleksandra....................155

Pakkanen, Outi.....................................21

Putinlandia...........................................73

Mizienliski, Daniel.............................155

Palomäki, Karita.................................165

Pääskysaari, Jenni................................45

Mma Ramotswe tutkii.........................33

Paras mahdollinen maailma................4

MM-kisojen virallinen

Paretskoi, Jyri........................................46

RST

historia..............................................93

Parhaita ruokahetkiä...........................87

Rahan perässä, vallan

MMM 2019.............................................78

Pari, Iveta............................................102

kintereillä..........................................75

Mogi, Ken............................................163

Parit.........................................................9

Rangel, Andrea...................................130

Moisio, Mila........................................166

Parshina, Lana......................................94

Ranska, Macron ja minä.....................69

Muhkeat sukat...................................126

Patterson, James..................................35

Rautakoe.............................................122

Muistikirjat.....................................91, 92

Peili........................................................21

Rautio, Janne......................................147

Mullarney, Killian.................................88

Pekkola, Pasi...........................................7

Reittu, Ninka.............. 107, 108, 109, 169

Murjottava muurahaiskarhu............115

Peltonen, Jari........................................58

Reuhurinne – Urheilukirja................113

Murray, Lily.........................................154

Perhekalenteri 2018–2019.................169

Riihelä, Laura........................................87

Mäki, Reijo............................................17

Perinteiset neule- ja virkkuutyöt... 129

Rikastamo.............................................78

Mökillä..................................................90

Perintö...................................................15

Rinta-Huumo, Antti.............................86

Nainen hytissä 10................................39

Persson, Leif GW..................................40

Riordan, Rick........................................52

Naiset joita ajattelen öisin.................64

Perttula, Pirkko-Liisa.................115, 123

Robert Ludlumin Medusan

Narrin salamurhaaja...........................27

Pese hampaat ennen

salajuoni...........................................40

Neljäs valtakunta.................................20

kuin pussaat.....................................44

Roikonen, Jii........................................113

New Game............................................53

Petos......................................................52

Rosenborg, Marika.............................163

New Yorkin uhmatar...........................63

Petäistö, Helena...................................69

Rosenfedt, Hans...................................41

Next Level.............................................53

Pieni pahan mielen kirja....................85

Rosling, Hans........................................76

Nousiainen, Inka................................106

Pimeys keskellämme..........................41

Rosling, Ola...........................................76

Nurminen, Jere.....................................81

Pinnalla pysymisen taito....................32

Rosling Rönnlund, Anna.....................76

Nyberg, Kari........................................147

Pipsa Possu ja hassu

Rosy, Maurice.......................................59

Nykymutsin imetyskirja...................144

piiloleikki........................................104

Rotmans, Esmèe................................119

Nykänen, Anni...................................112

Pipsa Possu puuhapuistossa............103

Rudolf Koivu 2019..............................170

Nyt soitetaan rumpuja!....................151

Plastiikkia, plastiikkia!......................134

Ruu ja uusi tukka...............................105

Näpit irti!..............................................43

Pohjoisen noidat..................................62

Ruu lentomatkalla.............................105

Pohjola, Mike........................................65

Rönkä, Otto...........................................53

OP

Poika pimeästä.....................................37

Saari, Kirsikka........................................8

Obama, Michelle..................................61

Presidentti ja porvarivalta..................72

Salakari, Juhana.................................113

Ojala, Anu.............................................52

Price, Catherine....................................82

Salaperäinen veitsi..............................49

Ojanperä, Merja.................................128

Prinsessa Pikkiriikin astetta

Salmi, Veera................................109, 110

Ole minun.............................................26

paremmat iltasadut.......................108

Salonen, Jari..........................................18

Olematon Olga...................................106

Prinsessa Pikkiriikin kootut

Sandnes, Hans Jørgen.......................114

Oma rakas supernapa.......................107

tuhmuroinnit..................................109

Santa Claus...........................................98

Onnen Pekka........................................23

Pro Gamer.............................................53

Schaapman, Karina...........................156

Operaatio Myrskypilvi.......................114

Pronssiavain.......................................122

Scott, Katie..........................................154

Operaatio varjomies..........................114

Puikkomaisterin sukkasirkus..........129

Sebastian Bergman 6...........................41

186


Seneca...................................................77

Tanaka, Yōko......................................149

Valkama, Johanna................................11

Seven-pokkarit...................................173

Tangopojat..............................................6

Vallanpitäjät.........................................40

Silver, Josie............................................26

Tanskanen, Tiina................................116

van der Linden, Stephanie...............130

Sinä olet….............................................45

Taplin, Sam.................................151, 157

Vanikan palat.........................................5

Sinä selviät kyllä................................163

Tarinataistelu.....................................118

Vapauden voitto...................................69

Sodasta sovintoon...............................80

Tarkka, Jukka........................................73

Vares, Vesa............................................74

Soikkanen, Jussi...................................89

Tarkka, Pekka.......................................23

Vatanen, Sanna..................................132

Soininvaara, Taavi................................20

Tatu ja Patu, elämä ja teot..................96

Vedenkehrääjä.....................................51

Sonninen, Lotta..............................85, 92

Tatun ja Patun avaruus-

Vehniäinen, Jaakko......................55, 171

Soukola, Timo.......................................80

seikkailu 2019.................................169

Venetsialaiset.......................................13

Spicer, Jake..........................................148

Tervo, Jari................................................2

Vickypedia............................................67

Spielman, Lori Nelson.........................33

Tetri, Anna-Karoliina.........................129

Vigourt, Renaud.................................153

St Aubyn, Edward.................................29

Tiergartenin teurastaja.......................19

Vihreäsalo, Keiju................................161

Sukuni historia....................................92

Tiitinen..................................................70

Viileää veljeyttä...................................74

Sumulaakson kartano.........................22

Tiitinen, Seppo.....................................70

Viinistä viiniin 2019.............................86

Sumussa...............................................50

Tim ja Tom............................................59

Viivi ja Wagner 21................................56

Suojattomat..........................................16

Tintti Amerikoissa...............................59

Viivi ja Wagner 2019..........................171

Suomalaista villikalaa.......................147

Tintti Kongossa....................................59

Vimma, Tuomas...................................75

Suomen kalalajien tunnistusopas 147

Toiset kengät..........................................5

Virkkuri...............................................143

Suomen linnut 2019..........................170

Toivoa sopii...........................................29

Virkkurin kuosikirja..........................143

Susimetsä, Marko................................10

Toivon kirja masennuksesta............166

Vitie, Kari..............................................72

Susimetsä, Ulla....................................10

Toivonen, Sami.............................96, 169

Volanen, Risto......................................94

Sten, Camilla........................................50

Tontti, Jarkko........................................15

Vuoden paras päivä...........................162

Sten, Viveca..........................................50

Torkki, Juhana......................................77

Vuoden paras päivä 2019..........162, 170

Sunnuntaijengi....................................55

Tossuja ja sukkia pohjolasta............128

Vuori, Katariina....................................90

Suomen kansan kalenteri 2019.......172

Tremayne, S. K......................................38

Vuosi tavaratalossa.............................14

Superluontokirja................................123

Tulikoe...................................................38

Väisänen, Hannu...................................5

Suuri karttakirja................................155

Tumma..................................................16

Välimäki, Teresa...................................87

Suuri suomalainen

Tunne hedelmät ja

Yön sydän on jäätä..............................19

toivesukkakirja...............................126

vihannekset....................................102

Walsh, Rosie.........................................25

Suuri toivelaulukirja 24....................137

Tuominen, Saku...................................79

Ware, Ruth............................................39

Svensk, Ulla..........................................88

Tuomola, Juba................. 56, 57, 123, 171

Waris, Helena.......................................51

Svensson, Lars......................................88

Tuuri, Antti..............................................6

Watt, Fiona..........................................151

Sydämellinen sukkakirja..................128

Tämä kirja opettaa sinut

Westerosin kirjeenvaihtaja................65

Sydänkohtauksia.................................47

piirtämään......................................148

Wikström, Sanna...............................160

Synkkä ennustus.................................52

Töyli, Kristiina....................................132

Williams, Rachel................................150

Synkät vedet.........................................50

Woon, Long Litt..................................145

Syvärinen, Katri.........................162, 170

UVWYZÄ

Sähkö- ja äänikirjat...........................182

Unelmakakut........................................88

Wuori-Tabermann, Tuija.....................67

Sääpäiväkirja 2019.............................172

Unelmien neuleasusteet..................126

Yli-Huttula, Tuomo..............................72

Taivaanvartijat.......................................5

Universitetsalmanackan 2019.........172

Yliopiston almanakka.......................172

Taivas on meidän................................31

Upseerin miekka..................................10

Yrjänä, Jouni.........................................75

Takacs, Anja........................................119

Utti, Joonas.........................................103

Yrjölä, Sakke.......................................147

Wormell, Chris...................................154

Takaisin Sumulaaksoon.....................22

Uusi alku -muistikirja.......................163

Yölintu...................................................37

Talven suloisimmat

Uusi himmelikirja..............................131

Zoo.........................................................47

siirtokuvat.......................................149

Uusitalo, Susanna..............................135

Talvitie, Laura.....................................144

Valhepeli...............................................39

187


188 Muistiinpanot


OTAVA

Hannele Tavi 044 531 2225

PÄÄTOIMITTAJA

lasten- ja nuortenkirjojen

Ulla Luukkonen

SÄHKÖPOSTI

viestintä

etunimi.sukunimi@otava.fi

TOIMITUSJOHTAJA

Markkinointipäällikkö Jojo Uimonen 040 703 1213

Pasi Vainio 0500 329 591

MYYNTIJOHTAJA Nona Ratia

KUSTANNUSJOHTAJA

050 5319 542

Minna Castrén Kaunokirjallisuus,

Myyntipäälliköt

lasten- ja nuortenkirjallisuus

Noora Al-Ani 050 5392 870

050 5286 718

Kari Laakkonen 050 5569 961

KUSTANNUSJOHTAJA

ULKOASU JA TAITTO Ville Lukkarinen / Aste Kirjat Oy

KIRJATILAUKSET Kirjavälitys Oy 010 345 1520 faksi 010 345 1454 sähköposti kvtilaus@kirjavalitys.fi

PAINOPAIKKA

Anne Vainio 040 575 5277

Eva Reenpää

LEHDISTÖ- JA

Tietokirjallisuus

ARVOSTELUKAPPALEET

Otavan Kirjapaino Oy,

050 3649 702

arvostelukappale@otava.fi

Keuruu 2018 Sertifioitu

KAUNOKIRJALLISUUSPÄÄLLIKKÖ

ympäristöjärjestelmä ISO 14001:2004

Antti Kasper

ja laatujärjestelmä ISO 9001:2000

050 3132 414

LASTEN- JA

RIGHTS & BRANDS HELSINKI

NUORTENKIRJAPÄÄLLIKKÖ

Otava building,

Kaisu-Maria Toiskallio

Uudenmaankatu 10,

050 3103 024

00120 Helsinki, Finland info@rightsandbrands.com

MARKKINOINTI- JA

www.rightsandbrands.com

VIESTINTÄJOHTAJA Kirsi Tähjänjoki

OSOITEPALVELU

040 7255 374

Katja Kaulio 050 3399 717 katja.kaulio@otava.fi

Viestintäpäälliköt Adèle Couavoux 045 1425 272 Kirsi Sievänen 050 5329 201 Piia Väisänen 050 5204 699

Uutuuskirjojen esittelyt löytyvät myös nettisivuiltamme www.otava.fi Verkkokaupassa ovat lisäksi kirjojen ohjevähittäishinnat. Hinnat kaupoissa vaihtelevat jälleenmyyjittäin.


julkaisija Kustannusosakeyhtiรถ Otava | Uudenmaankatu 10 | 00120 Helsinki | 09 15661 | otava@otava.fi | otava.fi

Profile for Otavan kirjat

Otavan uutisia syksy 2018  

Otavan uutisia syksy 2018