Kiinnostavimmat kirjasarjat alakouluikäisille

Page 1

LUKEMINEN ON

SUPERVOIMA Kiinnostavimmat kirjasarjat alakouluikäisille


HUUMORI

6+

KIRJAKÄRPÄNEN Useita tekijöitä

Kirjakärpänen houkuttelee juuri lukemaan oppineita tarinoiden pariin. Innostus lukemiseen syttyy, kun lukutaidon alkutaipaleella on tarjolla sopivan mittaisia seikkailuja, jotka imaisevat vastustamattomasti mukaansa.


HUUMORI

HUUMORI

TULOSSA


HUUMORI

OLAFIN PENTUPÄIVÄKIRJAT

6+

Helena Waris & Mirjami Manninen Hauska, valloittavasti kuvitettu sarja lukemaan oppineille! Koiranpentu Olafin silmissä joka ikinen päivä sattuu ja tapahtuu jotakin jännittävää. Monien eri eläinten lisäksi tilalla asuvat myös poika ja tyttö sekä emäntä ja isäntä, joiden touhut toisinaan ihmetyttävät Olafia. Eiväthän ihmiset pärjäisi ilman hänen apuaan!

TULOSSA


HUUMORI

HUUMORI

MAAILMAN PARAS PUUMAJA Andy Griffiths & Terry Denton SUOMENTANUT ANSSI ALANEN

Kaverukset Andy ja Terry asuvat maailman hulppeimmassa puumajassa, jossa on kaikkea mitä kuvitella voi. Majan kerrokset sen kuin lisääntyvät kaverusten ideoidessa ja kirjoittaessa kirjoja.

TULOSSA

7+


HUUMORI

6+

YRMEÄ YKSISARVINEN Pip Bird

SUOMENTANUT SUSANNA SJÖMAN

Yksisarviskoulun ensimmäisenä koulupäivänä kaikille oppilaille määrätään oma yksisarvisystävä. Ne ovat toinen toistaan uljaampia ja ylväämpiä – paitsi Teppo. Teppo ei ole tavallinen taianomainen yksisarvinen. Hän on ennemmin yrmeä kuin kimmeltävä ja kiinnostuneempi lounaasta kuin huikeista löytöretkistä. Mira ei silti lannistu. Tepon kanssa hän aikoo selättää jokaisen eteen tulevan haasteen!

TULOSSA


HUUMORI

HUUMORI

PULUBOI

Veera Salmi & Emmi Jormalainen

7+

Hakaniemen tunnetuin pulu, mainosmies-mainostaja Puluboi ja Mai-tyttö, joka haluaisi kovasti olla poni, ystävystyvät. Puluboin ja Ponin yhteiset kirjat ja seikkailut ovat vertaansa vailla. Sopii loistavasti myös ääneen luettavaksi. Kelta kaikkisen hillittömän hauskaa menoa.


HUUMORI

7+

ISÄMIES

Arttu Unkari & Kai Vaalio Varokaa, Isämies on irti! Supersuosittu alakoululaisten huumorisarja tarjoaa vauhdikasta menoa kaupungin kaheleimman poliisin seurassa. TULOSSA


HUUMORI

HUUMORI

9+

JASU

Markus Ikola

Markus Ikola

Markus

Millaisia kommelluksia voikaan Ikola tavallisen koulupojan elämään mahtua? Jasu-sarjan vitsikkäät kömmähdykset ja lyhyet, napakat luvut houkuttelevat tottumatontakin lukijaa tarttumaan kirjaan.


SEIKKAILU

6+

ETSIVÄKAKSIKKO Jørn Lier Horst & Hans Jørgen Sandnes

SUOMENTANUT SANNA MANNINEN

Etsiväkaksikko on juuri sopivan vauhdikas ja helppolukuinen lasten salapoliisisarja. Ystävykset Tilda ja Oliver sekä vainukoira Otto ottavat tilanteet haltuun selvittäessään erilaisia kutkuttavan jännittäviä rikoksia. Hyppää mukaan salapoliisityöhön!

TULOSSA


HUUMORI

SEIKKAILU


SEIKKAILU

6+

MESTARIETSIVÄ PEPPUNEN Troll

SUOMENTANUT MAYU SAARITSA

Uljaasta ulkomuodostaan ja briljantista päättelykyvystään tunnettu Mestarietsivä Peppunen ratkaisee tapauksen kuin tapauksen yhdessä pöräyksessä.

TULOSSA


HUUMORI

SEIKKAILU

6+

PUUNAAMIOIDEN KIROUS & JADEMIEKAN ARVOITUS Joonas Tolvanen & Janne Kukkonen

Veljeskaksikolla on tapana päätyä melkoisiin seikkailuihin, kun he matkaavat kaukomaille tapaamaan mummia. Monenlaista osaamista tarvitaan; niin kung-fu-taitoja kuin salapoliisin vainuakin. Loistavaa luettavaa niille, joille Seikkailuserkut tai Viisikot ovat vielä liian tuhtia lukemista.


SEIKKAILU

7+

ELSAN JA ELMERIN ETSIVÄTOIMISTO Tapani Bagge

Oletko jo tavannut etsivätoimiston avanneen Elsan? Entäs hänen mukaansa lyöttäytyneen ujon Elmerin? Heidän seikkailunsa on vauhdikasta luettavaa alakouluikäiseen makuun. Rempseä Elsa ja harkitsevainen Elmeri ratkovat kiperiä arvoituksia juuri sellaisella palolla kuin vain aloittelevat etsivät osaavat.


HUUMORI

SEIKKAILU

8+

NEVERMOOR Jessica Townsend

SUOMENTANUT JAANA KAPARI-JATTA

Astu maailmaan, jonka kaltaista ei ole. Nevermoor-fantasiakirjasarja kertoo Morrigan Korpista, joka on syntynyt kirottuna. Hänen on määrä kuolla yhdentenätoista syntymäpäivänään, mutta merkillinen mies, Jupiter Pohjoinen, kiidättää hänet taianomaiseen kaupunkiin nimeltä Nevermoor. Nevermoorissa hän saa tietää ihmeellisistä kyvyistään ja samalla löytää maailman, jossa mielikuvitus ja toivo heräävät eloon.


SEIKKAILU

8+

TILLILÄN LIIGA Jens Lapidus

SUOMENTANUT SÄDE LOPONEN

Kun keksintöjensä parissa näpertelevän Joonatanin taloon muutti Zasha, syntyi Tillilän liiga – joukko pikkugangstereita hyvällä asialla. Liittyykö liigaan muita jäseniä? Onnistuuko Tillilän liiga estämään vorojen keljut aikeet? TULOSSA


HUUMORI

8+

SALMANTERIN TERTTU Noora Kunnas & Teemu Juhani

Vauhdikas pikkukaupunkimiljööseen sijoittuva, kaheli lastendekkarisarja alakouluikäisistä sisaruksista ja naapurin ällistyttävästä mummosta. Mielikuvituksellisia ja hassuja seikkailuja, valloittavia hahmoja sekä upea mustavalkoinen kuvitus.

SEIKKAILU


SEIKKAILU

8+

APASSIT

Tapani Bagge & Carlos da Cruz Hyppää Apassien mukana hurjiin seikkailuihin 1910-luvun Suomeen. Apassit on helsinkiläisnuorten salaseura, joka tutkii kaikenlaisia salaperäisiä tapauksia. Apasseihin kuuluvat Heikki, Otto, Erik ja Samuli sekä Heikin kaksossisaret Elli ja Nelli.


HUUMORI

SEIKKAILU

8+

SUPERLUOKKA Pilke Salo

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kaikilla Sohvin luokkakavereilla on superkyky. Sohvilla ei ole. Hän on maailman tavallisin lapsi maailman epätavallisimmalla luokalla. Mutta kun Sohvi ystävineen perustaa Setvijäkerhon, hänet valitaan johtajaksi! Millaisten arvoitusten keskelle Setvijäkerho joutuukaan?


SEIKKAILU

8+

VILLITALO

Siri Kolu & Johanna Lumme Mysteerimiljonäärin omistama vanha hieno huvila, Rapinalinna, osaa liikkua. Vaikuttaa siltä, että sitä jahdataan. Mysteeri vaatii selvittämistä, ja siinä on talon lapsilla puuhaa. Koko sarja on seikkailuja ja salaisuuksia täynnä.


HUUMORI

SEIKKAILU

TULOSSA

CLUE

Jørn Lier Horst

9+

SUOMENTANUT SANNA MANNINEN JA PÄIVI KIVELÄ

Huikean vetävä ja koukuttava nuorille suunnattu dekkarisarja sijoittuu pieneen rannikkokaupunkiin. CLUE on rikoksia selvittelevä ja vaaroja uhmaava ryhmä, johon kuuluvat Cecilia, Leo, Une ja Egonkoira. Täyttä timanttia kaikille dekkarifaneille!


SEIKKAILU

9+

ARIANAN AIKAMATKAT

Jussi Lehmusvesi & Christer Nuutinen Kaverukset kohtaavat pelimaailman pahiskoplan, ja kaikki menee päin pempulaa! Supernolon iskän työhuoneessa lojunut outo esine heitti Arianan johonkin keskiaikaiseen hevontuuttulaan, Sherwoodin metsään. Jousimiesjoukko jahtaa, vankityrmässä viruu tuttuja ja tietä kotiin ei meinaa löytyä. Miten tästä pulasta selvitään?


HUUMORI

SEIKKAILU

9+

ETSIVÄTOIMISTO HENKKA & KIVIMUTKA Kalle Veirto

Henkka Virtanen on 10 vuotta, ihailee Sherlock Holmesia ja pitää kaverinsa J.K. Kivimutkan kanssa etsivätoimiston haarakonttoria. Henkka on Etsivätoimisto Henkka & Kivimutkan Aivot, Kivimutka sen tylympi jäsen. Rennon letkeä etsiväsarja täynnä tiukkoja tilanteita ja kimurantteja käänteitä.


SEIKKAILU

9+

GEOETSIVÄT Johanna Hulkko

Lähde Geoetsivien kanssa kiperien arvoitusten äärelle! Geoetsivät selvittävät jännittäviä tapauksia ja seikkailevat geokätköillen ympäri Suomea. Sarja tarjoaa rautaisannoksen jännitystä, huumoria ja tietysti geokätköilyä eli luontoon piilotettujen kätköjen etsimistä.


HUUMORI

SEIKKAILU

Raparperin luokka kerää rahaa leirikouluun järjestämällä kirpputorin. Luokkaan kasatuista tavaroista osa katoaa, ja näyttää kuin luokassa olisi muutenkin käyty viikonlopun aikana. Kuka kumma tarvitsee kirpparikamoja ja pääsee kulkemaan lukituista ovista? Kirpparipäivänä Geoetsivät pääsevät salaperäisen kulkijan jäljille ja jahtaavat häntä läpi koulun pimeimpien käytävien, karttavarastojen ja vinttien. Kukapa olisi uskonut! Mahtavan suosittu sarja on ehtinyt jo kymmenenteen osaansa. Geokätköily ja lähiluonnon tutkiminen ovat olleet alusta asti sarjan seikkailujen lähde, eikä kymmenes osa tee poikkeusta!

Kansi: Jari Paananen

ISBN 978-951-23-6666-8

L84.2 www.karisto.fi

9

789512

366668


SEIKKAILU

9+

IMPERIUMIN PERILLISET Oskar Källner & Karl Johnsson

SUOMENTANUT: JUKKA NYMAN JA LEENA PELTOMAA

Vauhdikas, sarjakuvamaisesti kuvitettu tieteisjännäri Star Warsin ja Star Trekin hengessä. Alicen ja Eliaksen rauhallinen elämä Uppsalan laitamilla muuttuu kertaheitolla. Heidän silmänsä avautuvat näkemään, että kaikkeus on täynnä mitä kummallisimpia asioita: palkkionmetsästäjiä, galaktisia imperiumeja, hirviöitä, laseraseita. Kun Alice ja Elias tempautuvat avaruuden syövereihin, paljastuu totuus myös heidän omasta taustastaan.

TULOSSA


HUUMORI

9+

ME ROSVOLAT

Siri Kolu & Tuuli Juusela 10-vuotiaan Vilja Vainiston elämä muuttuu, kun Rosvolat ryöstävät hänet keskellä kaunista kesäpäivää. Alkujärkytyksen jälkeen Vilja tutustuu Rosvolan perheeseen ja oppii nauttimaan rosvoelämän vapaudesta.

SEIKKAILU


SEIKKAILU

9+

MYSTEERIJENGI Juha-Pekka Koskinen

Onko kummituksia olemassa? Mitä ne haluavat ja pitääkö niitä pelätä? Mysteerijengi ratkoo oudoimmatkin tapaukset, vaikka seikkailu saa polvet tutisemaan ja hiukset nousemaan pystyyn!

TULOSSA


HUUMORI

SEIKKAILU

9+

SEIKKAILUSERKUT Katarina Mazetti

SUOMENTANUT ULLA LEMPINEN

Mukaansatempaavaa jännitystä ja salapoliisitarinoita nuorille lukijoille. Sarja sijoittuu Uikkusaareen, jossa Frida-tätinsä luona vierailee lomillaan neljä serkusta. He ratkaisevat jännittäviä arvoituksia, ja tyttöjen lemmikki Katinryökäle on aina mukana menossa.


SEIKKAILU

9+

TAIKUUDEN AIKA Cressida Cowell

SUOMENTANUT PEIKKO PITKÄNEN

Velhot ja soturit ovat vanhastaan perivihollisia, mutta Xar ja Toive sattuvat tutustumaan toisiinsa. Heidän on pakko yhdistää voimansa, kun ilmenee että julma Noitakuningas kätyreineen uhkaa sekä velhojen että sotureiden heimoa.

TULOSSA


HUUMORI

SEIKKAILU

10+

BENJAMIN HAWK Juha-Pekka Koskinen

Lähde Benjaminin mukana hurjaan seikkailuun Port Royalin vesille, jossa jokainen etsii onneaan keinoja kaihtamatta. Uusien ystäviensä avulla Benjamin ei aio jäädä toiseksi. Jos tahtoo rikastua, pitää katsoa ahterin sijaan kokkaa kohti!


SEIKKAILU

12+

AMARI

B.B. Alston SUOMENTANUT ILKKA REKIARO

Sukella maailmaan, jonka et tiennyt olevan olemassa. Amari löytää kadonneen veljensä huoneesta tikittävän salkun, joka johtaa hänet yliluonnollisten asiain virastoon. Veli paljastuu viraston salaiseksi agentiksi, joka on kadonnut kesken vaarallisen tehtävän. Kohtaamistaan vaikeuksista huolimatta Amarin on saatava tietää, mitä hänen veljelleen tapahtui.

Alrik

EStrid

V

mA


HUUMORI

SEIKKAILU

12+

PAX

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson SUOMENTANUT SIRPA ALKUNEN

Kun veljekset Alrik ja Viggo muuttavat pieneen Mariefredin kaupunkiin, he tempautuvat ikiaikaisen hyvän ja pahan kamppailuun. Vastaansa he saavat muinaisia olentoja, joista harva tämän päivän ihminen on kuullutkaan.

Alrik

lAylAh

Viggo

TULOSSA

Alrik

Sim EStrid

mAgnAr

EStrid


HARRASTUS

5+

BEX

Kimmo Laiho, Jaakko Manninen & Timo Snellman Kaverukset Leksi ja Lili tylsistyvät kesäloman viimeisenä päivänä. Kun ei tapahdu mitään, voi tapahtua mitä vain! Mielikuvituskaveri Bex auttaa keksimään tekemistä: luovuuden lähde löytyy sanoista, tavuista ja riimeistä. Bexin seurassa kaikki pääsevät sukeltamaan hip hop -kulttuurin moniulotteiseen maailmaan. Inspiroidu ja päästä sisäinen sana-akrobaattisi irti!


HUUMORI

6+

TIKKUMÄKI

Reetta Niemelä & Emmi Jormalainen Tikkumäen tallilla majaileva Uljas on Iiriksen lempiponi. Millaisiin koitoksiin he yhdessä joutuvatkaan? Kirjasarjassa rakkaus hevosia kohtaan on suurta, ja eläinten hyvinvointi on jokaiselle tärkeää.

HARRASTUS


HARRASTUS

9+

FC WANNAPLAY Tuula Kallioniemi & Silja-Maria Wihersaari

Urheiluhenkinen helppolukuinen sarja. Eetu tulee uutena oppilaana Rupulan lähiön kouluun Salaman luokalle ja perustaa futisjoukkueen. Hän haluaa haastaa matsiin Hippolan lähiön joukkueen. Hippola on Rupulan vanha perivihollinen. Eetun ansiosta Rupulan joukkue saa urheilukärpäsen pureman.


HUUMORI

HARRASTUS

9+

TASSU-TRIO

Helena Meripaasi Eläinystävien toivesarja! Eläinrakkaat Allu, Christina ja Erika lemmikkeineen ystävystyvät. Koirien koulutukseen perehtyneen Meripaasin tarinoista ei menoa ja kaikenlaisten kuonolaisten tuomaa iloa puutu. TULOSSA


HARRASTUS

9+

HEVOSTYTTÖ IITU Tiina Tanskanen

Ihana heppakirjasarja! Iitu on hevostyttö henkeen ja vereen. Iitun oma suomenhevonen Talismaani on hellyttävä mutta välillä varsin oikukas. Iitu pääsee ratsastamaan ja kisaamaan muillakin hevosilla, ja tallilla sattuu ja tapahtuu.


TALLIPOIKA HUUMORI

HARRASTUS

OT

A AV


Millaisia kirjoja löytyy lukemisen aloittaneille? Mitä luettavaa nuorille salapoliiseille on tarjolla? Entäs eläinten ystäville? Onko uusia jännityskirjasarjoja alkamassa? Tämä esite tuo tutuksi 5–12-vuotiaille sopivia hauskoja ja jännittäviä kirjasarjoja. Nämä sarjat imevät mukaansa uusiin maailmoihin ja koukuttavat lukemaan. Lukeminen on supervoima! #otavankirjat @otavankirjat @karistonkirjat @otavankirjatok


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.