Page 1

LUKEMINEN ON

SUPERVOIMA Hauskimmat kirjasarjat alakouluikäisille


HUUMORI

MAAILMAN PARAS PUUMAJA Andy Griffiths & Terry Denton

6+

Kaverukset Andy ja Terry asuvat maailman hulppeimmassa puumajassa, jossa on kaikkea mitä kuvitella voi. Majan kerrokset sen kuin lisääntyvät kaverusten ideoidessa ja kirjoittaessa kirjoja. Nokkela ja hervottoman hauska lastenromaanisarja, mahtava kuvitus.

Tulossa: MAAILMAN PARAS PUUMAJA, 39 KERROSTA (kesä 2020)


HUUMORI

JELLO

Veera Salmi & Emmi Jormalainen

6+

Alakouluikäisen Jellon arki on kaikkea muuta kuin tylsää: päähenkilön maailmassa mikä tahansa on mahdollista. Kirja täynnä seikkailullista hulluttelua, yllätyksiä ja huumoria. Lyhyt, väljästi taitettu teksti ja runsas kuvitus.

Shaba-daba-duu-daba - ihan mitä hyvänsä voi tapahtua Jellon maailmassa.


HUUMORI

PULUBOI

Veera Salmi & Emmi Jormalainen

7+

Hakaniemen tunnetuin pulu, mainosmiesmainostaja Puluboi ja Mai-tyttö, joka haluaisi kovasti olla poni, ystävystyvät. Puluboin ja Ponin yhteiset kirjat ja seikkailut ovat vertaansa vailla. Sopii loistavasti myös ääneenluettavaksi. Kelta kaikkisen hillittömän hauskaa menoa.


HUUMORI


HUUMORI

ME PONNEKKAAT

Julian Clary & David Roberts

7+

Kikatuksia, hohotuksia ja nauruntyrskähdyksiä! Riemastuttava sarja Lontoossa asuvasta, ihmisperheeksi naamioituneesta hyeenaperheestä. Hyeenan ulkonäköä ja tottumuksia on usein vaikea peitellä, mikä aiheuttaa jännittäviä ja hulvattomia tilanteita.


SEIKKAILU

NEVERMOOR Jessica Townsend

8+

Koukuttava, kekseliäs ja seikkailullinen fantasiasarja sijoittuu maagiseen salaisuuksien kaupunkiin Nevermooriin. Sarja kertoo Morrigan Korpin jännittävästä elämästä Meineikkaan Seuran koulutettavana. Maailmanmenestys, ilmiö kaikkialla!

Tulossa: ONTTOROKKO MORRIGANIN AJOJAHTI (2020)

”Jessica Townsendin Nevermoor-sarja on herättänyt ihastusta ympäri maailmaa. Mystiseen kaupunkiin sijoittuva sarjan toinen osa on niin koukuttava, että sitä ei malta jättää kesken.” - MT


SEIKKAILU

SALMANTERIN TERTTU Noora Kunnas & Teemu Juhani

8+

Vauhdikas pikkukaupungin miljööseen sijoittuva sarja alakouluikäisistä sisaruksista ja naapurin ällistyttävästä mummosta. Mielikuvituksellisia ja hassuja seikkailuja, valloittavia hahmoja sekä upea mustavalkoinen kuvitus.

”Tavanomainen onkin yllättäen täynnä taikaa ja jännitystä.” - Lapin Kansa


SEIKKAILU

VILLITALO

Siri Kolu & Johanna Lumme

8+

Sarjan tapahtumat sijoittuvat mysteerimiljonäärin omistamaan vanhaan hienoon huvilaan, Rapinalinnaan. Paljastuu, että talo osaa liikkua ja vaikuttaa siltä, että sitä jahdataan. Mysteeri vaatii selvittämistä, ja siinä on talon lapsilla puuhaa. Koko sarja on seikkailuja ja salaisuuksia täynnä.

”Loppuratkaisun sijaan romaani päättyy uusiin haasteisiin, sillä kirja aloittaa uuden – oikein lupaavan sarjan.” - SK


SEIKKAILU

ETSIVÄKAKSIKKO Jørn Lier Horst & Hans Jørgen Sandnes

6+

Etsiväkaksikko on juuri sopivan vauhdikas, helppolukuinen lasten salapoliisisarja. Ystävykset Tilda ja Oliver sekä vainukoira Otto ottavat tilanteet haltuun selvittäessään erilaisia kutkuttavan jännittäviä rikoksia. Lukijakin pääsee salapoliisityöhön mukaan!

Tulossa: OPERAATIO TUULENPUUSKA (2020)


SEIKKAILU

ILMESTYY 01/2020

”Tilda ja Oliver ovat yhdessä Etsiväkaksikko, joka jahtaa varkaita ja muita kelmejä.” - SHL


SEIKKAILU

CLUE

Jørn Lier Horst

9+

Huikean vetävä ja koukuttava nuorille suunnattu dekkarisarja sijoittuu pieneen rannikkokaupunkiin. CLUE on rikoksia selvittelevä ja vaaroja uhmaava ryhmä, johon kuuluvat Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira.

Täyttä timanttia kaikille dekkarifaneille!


SEIKKAILU

SEIKKAILUSERKUT Katarina Mazetti

9+

Mukaansatempaavaa jännitystä ja salapoliisitarinoita nuorille lukijoille. Sarja sijoittuu Uikkusaareen, jossa Frida-tätinsä luona vierailee lomillaan neljä serkusta: Julia, Pörri, Jori ja Alex. Serkukset ratkaisevat jännittäviä arvoituksia, ja tyttöjen lemmikki Katinryökäle on aina mukana menossa.

ILMESTYY 03/2020


SEIKKAILU

THE GHOST NETWORK I.I. Davidson

9+

Joukosta teinihakkereita tulee sankareita, kun he uhmaavat vaaroja ja pyrkivät pelastamaan maailman. Heitä yhdistää edistynyt teknologia, jota on käytetty heidän elämänsä pelastaneessa leikkauksessa: heidän aivonsa ovat yhteydessä tietokoneeseen. The Ghost Networkin tarinamaailman on luonut suositun Nörtti-kirjasarjan kirjoittaja Aleksi Delikouras.

ILMESTYY

ILMESTYY

01/2020

06/2020


HARRASTUS

FC WANNAPLAY

Tuula Kallioniemi & Silja-Maria Wihersaari

7+

Urheiluhenkinen helppolukuinen sarja. Eetu tulee uutena oppilaana Rupulan lähiön kouluun Salaman luokalle ja perustaa futisjoukkueen. Hän haluaa haastaa matsiin Hippolan lähiön joukkueen. Hippola on Rupulan vanha perivihollinen. Eetun ansiosta koko Rupulan joukkue saa urheilukärpäsen pureman.

”Vapise Hippola, täältä tullaan!”


HARRASTUS

LUONTOPARTIO

Grethe Rottböll & Anna-Karin Garhamn

7+

Onnia ja Leenaa yhdistää rakkaus luontoon ja eläimiin. He perustavat yhdessä Luontopartion. Helppolukuisessa, hauskassa tietokirjasarjassa on paljon vinkkejä, jotka ohjaavat katsomaan omaa lähiympäristöä uusin silmin ja tekemään pieniä tekoja luonnon hyväksi.

ILMESTYY 04/2020

Mitä kaikkea kivaa voi tehdä metsässä, rannalla tai vaikka saaressa?


HARRASTUS

TASSU-TRIO

Helena Meripaasi

9+

Eläinystävien toivesarja! Eläinrakkaat Allu, Christa ja Erika lemmikkeineen ystävystyvät. Koirien koulutukseen perehtyneen Meripaasin tarinoista ei menoa ja kaikenlaisten kuonolaisten tuomaa iloa puutu.

ILMESTYY 01/2020

Tulossa: 5. OSA (2021)


HARRASTUS

HEVOSTYTTÖ IITU Tiina Tanskanen

9+

Ihana heppakirjasarja! Iitu on hevostyttö henkeen ja vereen. Iitun oma suomenhevonen Talismaani on hellyttävä mutta välillä varsin oikukas. Iitu pääsee ratsastamaan ja kisaamaan muillakin hevosilla, ja tallilla sattuu ja tapahtuu.

Tulossa: 9. OSA (2021)

”Hevostyttö Iitu -sarjassa kuvataan hevosharrastusta, tallin arkea ja nykynuorten elämää.” - AL


HARRASTUS


LASTENKIRJASARJAT HALTUUN

Montakohan osaa Puluboisarjassa on jo ilmestynyt? Mitäköhän voisin suositella eläimistä innostuneelle lukijalle? Entä löytyykö dekkareita myös lapsille? Tämä esite kertoo näppärällä tavalla 6–12-vuotiaille sopivista kirjasarjoista. #otavankirjat @otavankirjat

Profile for Otavan kirjat

Hauskimmat kirjasarjat alakouluikäisille  

Montakohan osaa Puluboi-sarjassa on jo ilmestynyt? Mitäköhän voisin suositella eläimistä innostuneelle lukijalle? Entä löytyykö dekkareita m...

Hauskimmat kirjasarjat alakouluikäisille  

Montakohan osaa Puluboi-sarjassa on jo ilmestynyt? Mitäköhän voisin suositella eläimistä innostuneelle lukijalle? Entä löytyykö dekkareita m...