Kariston kevät 2022

Page 1


KARISTO KEVÄT | 2022

02

16

Tuhansien lukijoiden toive täyttyy uusi Katajamäki-romaani ilmestyy maaliskuussa

Sisällys 1 12 16 18 35 36 36 37

Kotimainen kaunokirjallisuus Suomennettu kaunokirjallisuus Tietokirjat Lasten- ja nuortenkirjallisuus Pokkarit Kuulumisia Hakemisto

Kansainvälinen hittikirja auttaa pyristelemään irti negatiivisen sisäisen puheen noidankehästä

18

Yhteystiedot

PAINETTU KIRJA

SÄHKÖKIRJA

ÄÄNIKIRJA

KARISTO Käyntiosoite: Kasarmikatu 11 13100 Hämeenlinna

Hyytävä menestysdekkari koukuttaa kaikki true crime -fanit

Postiosoite: PL 102 13101 Hämeenlinna

Puh. (03) 63 151 etunimi.sukunimi@karisto.fi www.karisto.fi

KARISTO | KEVÄT 2022 Ulkoasu ja taitto: Mari Villanen Etukannen kuvassa Ann Cleeves Kuva: David Hirst


Jonne Räsänen/ Karisto 2020

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

1

Tiina Tuppurainen on kirjailija ja sisällöntuotannon ammattilainen, taustaltaan journalisti. Hän käsittelee Tiina The Feminist -blogissaan yhteiskunnallisia aiheita ja suhtautuu intohimoisesti vähemmistöjen oikeuksiin.

Anna-Liisan elämä on ollut tyhjää ja yksinäistä siitä asti, kun hänen puolisonsa Marjatta kuoli. Eräänä päivänä lähikaupan myyjän suositus sysää kuitenkin liikkeelle hämmentävien tutustumisten ketjun. Karjaalta takaisin Helsinkiin muuttanut Tarja miettii, olisiko elämällä vielä jotain tarjottavaa viisikymppiselle eronneelle ja työttömälle lesbolle. Nelikymppinen Jasu asuu vanhempiensa nurkissa, maksaa eksänsä tekemää velkaa eikä usko sitoutuvansa enää koskaan.

Sinä olet perheeni TIINA TUPPURAINEN

Vähitellen yksinäisten ihmisten kohtaamisista muodostuu jotain suurempaa, joka voi kannatella heitä kaikkia.

Koskettava ja viisas romaani itse valituista perheistä, yksinäisyydestä ja kohtaamisista

”Vahva sukupolvi- tai aikalaisromaanin tuntu.” Amman kirjablogi kirjailijan edellisestä teoksesta Hänen valtansa alla

Sinä olet perheeni Koko 130 x 210 mm / Sivuja 300 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-40970-0 Helmikuu

ePub ISBN 978-951-1-43531-0

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43498-6


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

2

Katajamäki kukoistaa ANNELI KIVELÄ Katajamäen kyläkoulu on saanut jälleen uuden opettajan, Sarlotta Suvannon, joka on muuttanut jo kesällä koululle pienen tyttärensä kanssa. Mutta missä piileskelee Sarlotan aviomies? Vai onko kyseessä jokin aviokriisi, kun Katajamäen ikuinen poikamies, Honkahovin kylpylähotellin johtaja Jaro Halmiokin ilmestyy taas kylänraitille? Ja kuka kumma on salaperäinen Joel? Kyläläisillä riittää kannunvalantaa, kun leviää tieto, että Sarlotta on harkitsemassa Ruohosen Minnen idyllisen Pihlaja-nimisen torpan vuokraamista. Tuleeko Sarlotastakin pysyvästi katajamäkeläinen?

Uutta verta Katajamäellä supersuosittu sarja jatkuu!

Katajamäki kukoistaa Koko 133 x 203 mm / Sivuja 260 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-42858-9 Maaliskuu

ePub ISBN 978-951-1-42904-3

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43466-5


Heikki Löflund/ Raatikuva

Suosikkikirjailija haastateltavana ANNELI KIVELÄ ON PITKÄN URAN TEHNYT KIRJAILIJA, JONKA LUOMA KATAJAMÄKI-SARJA SINKOSI HÄNET LUKIJOIDEN SUOSIOON HETI ENSIMMÄISESTÄ OSASTA LÄHTIEN.

Katajamäki-sarjan ensimmäinen kirja oli nimeltään Kotiin Katajamäelle. Miten keksit aiheen kirjaan? Oliko sinulla heti mielessäsi kirjasarja? Halusin kirjoittaa sillä tavalla ”helpon” kirjan, ettei tarvinnut selvitellä paljon taustatietoja. Katajamäki tuli mieleeni lapsuuden mummulasta ja mummun syntymäkodista. Miljöö oli tuttu ja rakas, siitä oli helppo ja innostava kirjoittaa. Mitään sarja-ajatuksia ei alussa ollut; ne tulivat vasta esikoisen saaman hyvän vastaanoton myötä. Katajamäellä on todellinen esikuva. Oletko joutunut paljon muokkaamaan tai täydentämään todellisuutta? Maisema ja kylänraitti ovat aitoja. Tarpeen mukaan olen keksinyt lisää rakennuksia ja tienmutkia. Katajamäellä on paljon vakituista väkeä. Onko joku henkilöistä sinulle erityisen rakas? On, Päivikki, Katajamäen symboli ja sydän. Hänen roolinsa on vahvistunut sarjan edetessä. Hänen myötään voi revitellä ja lyödä leikiksi. Päivikki on mummuni tyyppinen ulkonäköä myöten. Miten keksit aina uuden aiheen kirjaan? Näetkö tai kuuletko jotain kiinnostavaa vain mietitkö vain pääsi puhki? Edellistä kirjaa kirjoittaessa syntyy yleensä jo idea seuraavasta. Päähenkilökin saattaa olla tiedossa, vaikka häntä ei

edellisessä osassa edes mainita. Pyrin myös mahdollisuuksien mukaan liittämään tarinaan jonkin ihmisiä puhuttavan ajan ilmiön. Kyselevätkö lukijat sinulta mitä eri henkilöille kuuluu? Onko heillä ehdotuksia tai toiveita? Kyllä kyselevät. Monet tuntuvat pitävän katajamäkeläisiä lähes todellisena henkilönä. Jotkut haluaisivat muuttaa Katajamäelle. Kerran minulta kysyttiin, onko Henry homo, kun hän ei mene naimisiin. Ja eräs lukija pyysi kirjeessään, että kertoisin edes hänelle etukäteen, kuka Katajamäen lottovoittaja oli, asia nimittäin paljastettiin vasta seuraavassa osassa. Onko suosiolla varjopuolia? Eipä juuri, kaikki huomio on positiivista. Kotona Hattulassa ihan vieraat ihmiset toki saattavat tuijottaa tai tulla ruokakaupassa kysymään, mitä Katajamäelle kuuluu, mutta ei se tunnu erityisen kiusalliselta. Haluaisitko itse asua Katajamäellä? Haluaisin, se oli lapsena todellinen paratiisi!

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

3


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

4

Koukuttavaa romantiikkaa ja jännitystä kauniissa maalaismaisemissa Jylhäsalmella

Uutta elämää, Jylhäsalmi Koko 130 x 210 mm / Sivuja 250 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-42790-2 Huhtikuu

ePub ISBN 978-951-1-42823-7

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43474-0


5

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Uutta elämää, Jylhäsalmi KIRSI PEHKONEN Inkerillä on edessään unelmien kesä eläinlääkärin sijaisena kotiseudullaan Jylhäsalmella. Mikä olisi ihanampaa kuin huristella eläinlääkintäautolla pitkin viehättäviä pikkuteitä ja auttaa vanhoja tuttavia ja heidän eläimiään? Kaiken kruunaa komea opiskelukaveri Eemi kollegana. Kiireinen alkukesä pudottaa Inkerin kuitenkin maanpinnalle. Lisäksi kylillä huhutaan suojelupoliisin liikkuvan Jylhäsalmella.

Suositussa maalaisromanttisessa sarjassa on kaunista luontoa ja aitoja ihmisiä, huumoria, jännitystä ja romantiikkaa. ”Jylhäsalmi-sarjan uusi osa alkaa olla vankkumaton osa jokaista kesääni. Sen miljöö kuvastaa Suomea juuri sellaisena, jollaisena se on minulle kauneimmillaan: aurinkoa, luonnonrauhaa, maalaisidylliä, vettä (järviä, jokia, ulapoita).” Kirjakaapin avain -blogi

Petri Jauhiainen

Kirsi Pehkonen on monipuolinen kirjailija, joka on suositun maalaisromanttisen Jylhäsalmi-sarjan lisäksi julkaissut muita aikuistenromaaneja ja viisiosaisen tyttöjen jääkiekkosarjan. Pehkonen asuu Kuopion Vehmersalmella.


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

6

Nainen suoristi selkänsä ja siristi silmiään. Hänen hiuksensa näyttivät sähköiskun saaneilta. - Tää on friistailia. Vapaata assosiaatioo. Tästä tulee kato seinävaate tai ehkä purje tai aurinkovarjo, nainen sanoi ja nosti kulmiaan pahvisapluunalleni. - Ai, sanoin mitään ymmärtämättä. Piirsin lisää neliöitä seuraavaan kankaaseen. Vallitsi pitkä hiljaisuus. Ulkona puut kasvoivat monta senttiä. -Tai sit tää päätyy keskeneräisten töiden hautausmaalle, siellä on aina tilaa, hän jatkoi. - Mä oon muuten Meri. Hän ojensi kätensä ja tuijotti minua suoraan metallinharmailla silmillään. - Riina. Upeen näkönen. Olin vilpitön. Myttyisten ja revittyjen kankaiden värit soivat ihmeellisesti yhteen. Erotin hopeaa ja kuparia, turkoosin pilkkeen, viirun smaragdinvihreää, laikun syvää indigonsinistä ja jotain väriä, jolle en tiennyt edes nimeä. - Mä oon miettinyt kato tosi paljon vettä, hoo kaks oo. Tää olis läheltä niinku kalan suomut, kun ne vilahtaa lähellä vedenpintaa, ja kaukaa katsottuna aava horisontti, jossa taivas ja vesi yhdistyy. Mulla on visio, että tää hohtais kaukaa katsottuna. - Kuulostaa hienolta, sanoin.

Viihdyttävä esikoisromaani pulppuilee arjen hassuja sattumuksia ja piipahtaa myös elämän varjoisalla puolella Tilkkuterapiaa Koko 130 x 210 mm / Sivuja 250 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-40881-9 Maaliskuu

ePub ISBN 978-951-1-43335-4

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43336-1


7

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Tilkkuterapiaa MINNA HAAPASALO Kansalaisopiston tilkkutyökurssi tarjoaa Riinalle tervetullutta vaihtelua siiderin kittailuun sen jälkeen, kun uraohjusaviomies on eksynyt nuoren alaisensa lakanoiden väliin. Aivan hyvin ei Riinalla mene töissäkään, ja hänen suosittu bloginsakin jää tauolle. Onneksi apua on saatavissa niin terapeutin sohvalta kuin tomerilta siskonpojiltakin, mutta erityistä valoa tunkkaiseen yksiöön tuovat jääkaapin oveen teipatut tähdet: yksi jokaisesta bongatusta miehestä. Mahtaisiko jokin niistä tuikkia muita kirkkaammin?

Elämänmakuisessa tarinassa paikataan säröillyttä sydäntä ja luodaan vanhasta villiä ja uutta!

Minna Haapasalo (s. 1976) on filosofian maisteri ja teatterin ja luovien menetelmien opettaja, joka kirjoittaa, luennoi sekä ohjaa. Hän on kotoisin Juankoskelta, mutta asuu perheineen Turussa. Hänen harrastuksiaan ovat käsityöt, kirjallisuus ja kaikenlaiset luovat projektit arjessa.

Maria Grönroos/ Studio Liikkuva


Mitä ikinä haluat

DETTANII

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

8

MERIT RIIHONEN Aikuistumisen kynnyksellä kipuilevan Karrin suuri haave on päästä musiikkiopiston kitaratunneille, mutta ajatus on taloudellisesti mahdoton. Yksinhuoltajaäiti viihtyy paremmin kapakoissa kuin työpaikalla, ja miesystävätkin vaihtuvat tavan takaa.

Merit Riihonen (s. 1994) on tamperelainen esikoiskirjailija ja filosofian maisteri. Vapaa-ajallaan hän piirtää, pelaa pöytäroolipelejä ja käy joogassa.

Sitten kuvioihin ilmestyy äidin uuden seuralaisen myötä tämän sisar, varakas itsellinen nainen, joka tuntuu ainoana aikuisena ymmärtävän Karrin intohimon musiikkiin. Karrin elämä muuttuu täysin, kun Tuija lupautuu maksamaan hänelle soittotunnit. Kaikella on kuitenkin hintansa.

Nyt kun äidin ja Mikon suhde oli virallisesti Vakava, Miko oli tarttunut isäpuolen saappaisiin ja alkanut innolla tunkea niitä jalkaansa suostumatta uskomaan, että ne olivat noin neljä kokoa liian pienet. Hänellä oli tapana tuppautua seuraan ja yrittää vääntää keskustelua mistä hän nyt ikinä arvelikaan minun olevan kiinnostunut, kuten jalkapallosta, Rolling Stonesista, Transformers-elokuvista tai nuuskasta. Joskus hän yritti kysäistä rennon reteästi, oliko koulussa ketään kuumia gimmoja ja olinko perse- vai tissimiehiä. Kerran hän tuli huoneeseeni ja sujautti minulle paketin Sultan-kondomeita.

Mitä ikinä haluat Koko 130 x 210 mm / Sivuja 280 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-40838-3 Tammikuu

”Jos vaikka tarviit joskus”, hän sanoi ja iski virnistellen silmää. Mikon mentyä tungin paketin vaatekaapin syvimpään perukkaan ja unohdin sen sinne. Onneksi oli musiikki. Siihen saattoi aina luottaa. Mitä tahansa paskaa elämä heitti kasvoille, ei ollut sellaista surua, jota musiikki ei olisi voinut lievittää edes hitusen. Riitti kun pisti kuulokkeet korville tai näppäili muutaman soinnun kitaran kieliltä, ja maailma hiljeni, yksinkertaistui. Aina silloin harvoin kun olin kotona, lukittauduin minun ja Millan huoneeseen ja soitin soittamasta päästyäni.

ePub ISBN 978-951-1-43337-8

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43338-5


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

9

Hätkähdyttävä esikoisromaani ihmismielen kääntöpuolista ja nuoruuden ehdottomista ihanteista


Stéphane Hémard

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

10

Toimittaja ja kirjailija Anneli Vehkoo asuu ja työskentelee Pariisissa, missä hän toimi Ylen kulttuurikirjeenvaihtajana 1991–2000.

Kun kahdenkymmenen vuoden avioliitto hajoaa ja viruspandemia pysäyttää yhteiskunnan, Sini pakenee muutoksia nuoruutensa Pariisiin. Muistot eivät kuitenkaan jätä häntä rauhaan, vaikka kesäinen Pariisi tarjoaakin elämäniloa koronasta huolimatta ja tuttavapiirin kautta löytyy lyhyt, mutta kiihkeä suhde. Miten uusi elämä aloitetaan viisikymppisenä? Herkkä ja aistillinen kuvaus elämänvaiheesta, jossa vanha on jo mennyttä mutta uudesta suunnasta ei ole vielä tietoa.

Se kesä Pariisissa ANNELI VEHKOO

”Tyylikäs ja elämänhaluinen.” Kirjavinkit/Mikko kirjailijan edellisestä teoksesta Kaikki ne hetket kun olet yksin

Haikeankaunis hyvän mielen romaani elämän taitekohdasta

Se kesä Pariisissa Koko 130 x 210 mm / Sivuja 200 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-41064-5 Huhtikuu

ePub ISBN 978-951-1-43560-0

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43561-7


Inari Jomppanen

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

11

Etelässä kasvanut Janne Simonpoika Utriainen (1970–2021) muutti aikuisiällä Lappiin ja eli perheensä kanssa luontaiselinkeinotilalla Inarin Turvejärvellä. Kirjailijana Utriainen tunnettiin mestarillisista pohjoisen elämäntavan kuvauksistaan.

Poromiesten poika haluaa katkaista suvun perinteen ja saa puukosta. Iäkäs ympäristöaktivisti on vetäytynyt isänsä vanhaan piilopirttiin. Armoton luonto näyttää julmat kasvonsa valtion virkamiehelle. Kaiken takana kumisee edelleen kaikuja Lapin sodasta.

Poltettu maa JANNE SIMONPOIKA UTRIAINEN Väkevät eränovellit avaavat poikkeuksellisia näköaloja elämään Lapissa ja pohjoiskalotilla

Poltettu maa vie lukijansa tunturien karunkauniisiin maisemiin, kurkottaen kauas historiaan sekä pitkälle 2000-luvulle. Kertomukset kuvaavat jäljittelemättömästi pohjoisimpia leveyspiirejä, joissa elämää määrittävät usein enemmän luonnon kuin valtioiden rajat.

”Teksti ropisee parhaimmillaan kuin ukkoskuuro Inarin yllä.” Lapin Kansa/Markku Torkko Utriaisen esikoiskokoelmasta Pyhävaara

Poltettu maa Koko 128 x 185 mm / Sivuja 180 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-41061-4 Helmikuu

ePub ISBN 978-951-1-43496-2


Lokin huuto

David Hirst

SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

12

ANN CLEEVES

Matthew Venn jätti lapsuutensa tiukan evankelisen yhteisön vuosia sitten, eikä hän ole enää tervetullut edes isänsä hautajaisiin. Kun Venn tiimeineen alkaa tutkia rannalta löytyneen miehen murhaa, hän joutuu kuitenkin uppoutumaan yhteisön myrkyllisiin salaisuuksiin perusteellisemmin kuin olisi ikinä uskonut.

Lokin huuto aloittaa uuden, englantilaiseen jokisatamakaupunkiin sijoittuvan dekkarisarjan.

Ann Cleeves on palkittu brittikirjailija, jonka kirjoja on julkaistu yli 30 kielellä. Cleeves tunnetaan erityisesti Shetlanti- ja Vera Stanhope-sarjoista, joista molemmista on tehty tv-sovitus. Vuonna 2017 Cleeves sai CWA Diamond Dagger -palkinnon saavutuksistaan rikoskirjallisuuden alalla.

Vera Stanhope- ja

”Älykäs, inhimillinen ja tunnelmallinen, mainio kaarti rakastettavia henkilöhahmoja. Olen Matthew Vennin fani jo nyt.” Elly Griffiths

Shetlanti-sarjojen tekijän kehutussa dekkarissa murha ravistelee uskonyhteisöä

Lokin huuto (The Long Call) Suom. Annukka Kolehmainen Koko 130 x 210 mm / Sivuja 350 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-41572-5 Maaliskuu

ePub ISBN 978-951-1-41624-1

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-41630-2


SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

13


SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

14

Kaksi ystävystä. Kymmenen lomamatkaa. Yksi mahdollisuus rakkauteen.

Lomalla kaikki on toisin (People We Meet on Vacation) Suom. Taina Wallin Koko 130 x 210 mm / Sivuja 430 Luokka 84.2 / Sidottu ISBN 978-951-1-42003-3 Huhtikuu

ePub ISBN 978-951-1-42047-7

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-42038-5


15

SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

Lomalla kaikki on toisin EMILY HENRY Poppylla ja Alexilla ei ole mitään yhteistä, ja kuitenkin he ovat parhaita ystäviä. He asuvat eri puolilla maata, mutta viettävät joka kesä yhden lomaviikon yhdessä. Kunnes kaksi vuotta sitten kaikki meni pilalle, eivätkä he ole vaihtaneet sanaakaan sen jälkeen. Poppy kokee olevansa jumissa. Hän tietää olleensa viimeksi onnellinen kohtalokkaalla matkalla Alexin kanssa. Hän päättääkin pyytää ystäväänsä vielä yhdelle reissulle. Ja nyt Poppylla on viikko aikaa korjata heidän välinsä. Mikä voisi mennä vikaan?

Kupliva ja kesäinen tarina jättää lukijan yhtä hyvälle mielelle kuin onnistunut lomamatka.

”Henryn suurin vahvuus on kuplivassa, usein ääneen naurattavassa dialogissa – – Lopputulos on tarina, joka kunnioittaa klassisia romanttisia komedioita mutta jolla on aivan oma näkökulma.” Kirkus Reviews Devyn Glista St. Blanc Studios

Emily Henry kirjoittaa rakkaudesta ja perheestä nuorille sekä aikuisille. Hän viettää suurimman osan ajastaan Ohion Cincinnatissa ja juuri sen alapuolella olevassa osassa Kentuckya.


TIETOKIRJAT

16

Sisäinen hälinä Miksi ajatukset ylikuumenevat ja miten sitä voi välttää? (Chatter. The Voice in Our Head, Why It Matters, and How to Harness It) Suom. Tero Valkonen / Koko 130 x 210 mm / Sivuja 272 Luokka 17.3/14.4 / Sidottu ISBN 978-951-1-41974-7 Maaliskuu

ePub ISBN 978-951-1-43475-7

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43562-4


17

TIETOKIRJAT

Sisäinen hälinä Miksi ajatukset ylikuumenevat ja miten sitä voi välttää? ETHAN KROSS Itselleen puhuminen voi kuulostaa kummalta, mutta meillä kaikilla on pieni sisäinen ääni. Kun puhumme itsellemme, toivomme löytävämme tsemppaajan, mutta useimmiten löydämmekin kriitikon. Haasteita kohdatessamme sisäinen tsemppaaja nostattaa mielialaa, kriitikko puolestaan tyrmää negatiivisella asenteellaan.

Kirjassa tarkastellaan äänettömiä keskusteluja, joita käymme itsemme kanssa. Aivotutkimusta, käyttäytymispsykologiaa ja kiehtovia anekdootteja yhdistelevä teos näyttää, miten nämä keskustelut muovaavat elämäämme ja kuinka oikeiden työkalujen avulla voimme saada sisäisen kriitikkomme kuriin.

Palkittu psykologi kertoo, miten kesytät kielteiset ajatukset ja valjastat ne hyötykäyttöön Jen Geer Photography

Ethan Kross on palkittu professori ja psykologi. Hänen uraauurtavia tutkimustuloksiaan on esitelty New York Timesissa, New Yorkerissa ja New England Journal of Medicine and Science -lehdessä. Hän suoritti kandidaatin tutkinnon Pennsylvanian yliopistossa ja väitteli tohtoriksi Columbian yliopistossa.


LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

18

Palkittu brittikirjailija Holly Jackson alkoi kirjoittaa nuorena ja sai ensimmäisen romaaninsa valmiiksi jo 15-vuotiaana. Hän valmistui Nottinghamin yliopistosta, jossa hän opiskeli kielitiedettä ja luovaa kirjoittamista. Lontoossa asuva Jackson nauttii videopeleistä ja true crime -dokumenteista.

Viisi vuotta sitten Sal Singh murhasi tyttöystävänsä Andie Bellin. Poliisi tietää, että Sal teki sen. Kaikki kaupungissa tietävät, että Sal teki sen.

Kiltin tytön murhaopas HOLLY JACKSON Kansainvälinen menestysdekkari pitää jännityksessä yllättävään loppuratkaisuun saakka

Kiltin tytön murhaopas (A Good Girl’s Guide to Murder) Suom. Leena Ojalatva / Koko 130 x 210 mm Sivuja 450 / Kuvitettu / Luokka 84.2 Sidottu / 14+ ISBN 978-951-1-42921-0 Huhtikuu

Mutta murhan jälkimaininkien kalvamassa pikkukaupungissa kasvanut Pippa Fitz-Amobi ei ole asiasta niin varma. Kun Pippa valitsee tapauksen kouluprojektinsa aiheeksi, hän pääsee perille salaisuuksista, joita joku on epätoivoisesti yrittänyt pimittää. Jos todellinen tappaja on edelleen vapaalla jalalla, kuinka pitkälle hän on valmis menemään salatakseen tekonsa?

”Loistava, käänteikäs lukukokemus.” Book Riot

ePub ISBN 978-951-1-42956-2

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-43473-3


Laura Vesa

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

19

J. S. Meresmaa on palkittu tamperelainen fantasiakirjailija, joka kirjoittaa niin nuorille kuin aikuisillekin.

E-urheilijan urasta haaveilevan Aleksin jäätelöbaarireissu saa kauhistuttavan käänteen, kun naapuripöydän tyttö houkuttelee hänet syrjäiselle jättömaalle, raskaan metallioven luo. Käsittämättömillä voimilla tyttö kiskaisee Aleksin pimeyteen. Mutta päätyminen bunkkeriin nälkäisen vampyyrin kanssa on vasta alkua…

Vampyyrien kuolematonta lumoa hehkuva notkea fantasiajännäri pitää otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Kenties tapan sinut vielä J. S. MERESMAA Veretseisauttava jännitystarina pojasta, joka tapaa vampyyrin

Kenties tapan sinut vielä Koko 128 x 185 mm / Sivuja 140 Luokka N84.2 / Sidottu / 14+ ISBN 978-951-1-39490-7 Tammikuu

ePub ISBN 978-951-1-40695-2

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-40631-0


20

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

Pimeässä hohtavat tähdet SANNI YLIMARTIMO 14-vuotiaan Miran elämän valopilkku on k-pop. Hän pakenee arkea nettiin musiikin ja ihanien ystävien pariin unohtaakseen kiusaajat, ylihuolehtivan äidin ja epätoivoisen etäihastuksen. Kun Miran suosikkiyhtye ERR0RC ilmoittaa saapuvansa Suomeen keikalle, Mira haluaa mukaan keinolla millä hyvänsä. Ensin on vain kerättävä lippurahat ja saatava äiti uskomaan, ettei keikalla ole mitään vaaroja. Mutta millaista on astua maailmaan ja kohdata netissä eletty elämä vihdoin todellisuudessa?

Herkkä ja valloittava nuortenkirja fanituksesta ja pelkojen voittamisesta

Matias Ahonen

Sanni Ylimartimo on kirjailija ja kahden lapsen äiti. Hän asuu Kangasalla, mutta on kotoisin Jurvasta. Hän rakastaa aurinkoisia syyspäiviä ja kirjoittaa mieluiten aamuisin. Vapaa-aikanaan hän on aktiivisesti mukana kirjagramissa varjokirjatnimimerkillä. Pimeässä hohtavat tähdet Koko 130 x 210 mm / Sivuja 150 Luokka N84.2 / Sidottu / 12+ ISBN 978-951-1-40291-6 Maaliskuu

ePub ISBN 978-951-1-40572-6

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-40667-9


LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

21


22

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

Hännät KIRSTI KURONEN & MARIA LAAKSO

Rento tarina villeistä ideoista ja spontaanien tempausten voimasta

Seiskaluokkalaiset Niko, Heikki ja Joonas ovat olleet parhaita kavereita lapsuudesta saakka. Yhteen sulautunut klimppi, jossa kiteytyy kaikki maailman viisaus, komeus ja hauskuus. Eräänä tylsänä päivänä Niko heittää ilmoille omituisen ajatuksen hännistä, ja sen jälkeen junaa ei enää voi pysäyttää. Alkaa projekti, jolle ei juuri ymmärtäjiä riitä mutta joka vähitellen tekee Nikosta, Heikistä ja Joonaksesta suorastaan maailmankuuluja.

Hännät Koko 130 x 210 mm / Sivuja 120 / Kuvitettu Luokka N84.2 / Sidottu / 12+ ISBN 978-951-1-40440-8 Helmikuu

ePub ISBN 978-951-1-40497-2

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-40677-8

Suvi Roiko

Palkitun kirjailijan hauska ja nopealukuinen tarina on läpeensä nelivärikuvitettu. Maria Laakson sarjakuvatyylinen kuvitus kommentoi tekstiä raikkaalla otteella.

Lempääläinen Topelius-palkittu Kirsti Kuronen (vas.) kirjoittaa monipuolisesti kaikenikäisille. Hänet tunnetaan mm. hauskoista varhaisnuorten kirjoistaan sekä nuorten säeromaaneistaan. Tamperelainen Maria Laakso on kirjoittanut humoristisia tietokirjoja nuorille, mutta debytoi nyt kuvittajana.


Juha Tanhua

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

23

Kalle Veirto on lahtelainen kirjailija, jonka uralle on mahtunut monia vetäviä, usein urheiluaiheisia nuortensarjoja. Hän on myös moneen kertaan palkittu tarinaniskijä.

Syksy lähestyy ja kiekkokausi alkaa. Mutta eipä ala Jonne Sudella, C-poikien SM-sarjan finalistilla ja Rotten Cock -bileklubin reippaalla jäsenellä, kiitos keväisten kaudenlopettajaisten. Kantapää on edelleen arka eikä luistin liu’u, seuran kanssa ei liioin löydy yhteistä näkemystä tilanteesta. Karilla siis ollaan ja tukevasti. Juuri, kun maailma on mustimmillaan, Jonne saa yllättävän tarjouksen. Ja kohta niitä tulee lisää. Sitten verkot ovatkin taas tötteröllä - mutta vähän toisaalla kuin oli suunniteltu.

Kausi karilla

Kausi karilla on hulvaton kertomus nuoren jääkiekkoilijan vuoristoradasta munausten jälkimainingeissa.

Tähtiketju 5 KALLE VEIRTO

Tähtiketju-sarjan viidennessä osassa Jonne Suden kiekkoilijanura on vaakalaudalla

Kausi karilla Tähtiketju 5 Koko 120 x 190 mm / Sivuja 150 Luokka N84.2 / Sidottu / 12+ ISBN 978-951-1-42280-8 Tammikuu

ePub ISBN 978-951-1-42627-1


Toni Härkönen

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

24

Juha-Pekka Koskinen on hämeenlinnalainen kirjailija, joka kirjoittaa monipuolisesti lapsille, nuorille ja aikuisille. Saana Nyqvist on Tampereella asuva kuvittaja ja graafikko.

Nico, Mimosa ja Iivo ovat kiinnostuneet kaikesta kummallisesta. Kun kolmikko kuulee, että Rikhardinkadun kirjastossa kummittelee, he päättävät ryhtyä tutkimaan asiaa ja perustavat Mysteerijengin. Lopulta jengiin liittyy myös Iivon isotäti Elina, joka on todellinen kummitusasiantuntija.

Kirjaston kiusanhenki Mysteerijengi

JUHA-PEKKA KOSKINEN & SAANA NYQVIST

Mutta mitä outoa on tekeillä kirjastossa, jossa kirjat putoilevat öisin hyllystä? Mitä kummitukset haluavat ja pitääkö niitä pelätä? Mysteerijengi ottaa asiasta selvää, vaikka seikkailu saa polvet tutisemaan ja hiukset nousemaan pystyyn! Kirjastossa kukaan ei kuule huutoasi, sillä siellä pitää olla hiljaa.

Mysteerijengi ratkoo oudoimmatkin tapaukset! Alakoululaisten jännityssarja alkaa

Kirjaston kiusanhenki Mysteerijengi Koko 130 x 210 mm / Sivuja 120 / Kuvitettu Luokka N84.2 / Sidottu / 9+ ISBN 978-951-1-38760-2 Helmikuu

ePub ISBN 978-951-1-38771-8


Tillilän liiga - Jalokivikeikka JENS LAPIDUS

Kun keksintöjensä parissa näpertelevän Joonatanin taloon muutti Zasha, syntyi Tillilän liiga – joukko pikkugangstereita hyvällä asialla. Kaksikko sai seurakseen Pallon, joka heittää pidemmälle kuin kukaan muu.

Jens Lapidus on suosittu ruotsalainen dekkarikirjailija. Vuonna 2020 hän debytoi lastenkirjailijana uudella Tillilän liiga -sarjallaan.

Tillilän liiga - Jalokivikeikka (Dillstaligan. Juvelkuppen) Suom. Säde Loponen / Koko 145 x 213 mm Sivuja 100 / Kuvitettu / Luokka L84.2 Sidottu / 8+ ISBN 978-951-1-38441-0 Tammikuu

ePub ISBN 978-951-1-38480-9

mp3-äänikirja (ladattava tiedosto) ISBN 978-951-1-38481-6

Liisi kaipaa hoivaa HOLLY WEBB

Laurenin koira saa pian pentuja. Lauren ei millään malttaisi odottaa, vaikka hän tietää, että pennut joudutaan luovuttamaan uusiin koteihin, kun ne ovat tarpeeksi vanhoja. Kun pennut vihdoin syntyvät, yksi niistä on niin pikkuruinen, etteivät äiti ja isä usko sen selviävän. Lauren antaa pennulle nimeksi Liisi. Se vaatii hoivaa ympäri vuorokauden, mutta Lauren on päättänyt tehdä kaikkensa pelastaakseen suloisen pikku karvaturrin.

Holly Webb (s. 1976) on suosittu brittiläinen kirjailija, jonka laajasta tuotannosta on suomennettu jo kymmeniä suloisista kissan- ja koiranpennuista kertovia kirjoja.

Liisi kaipaa hoivaa (Lucy the Poorly Puppy) Suom. Säde Loponen / Koko 128 x 185 mm Sivuja 127 / Kuvitettu / Luokka L84.2 Sidottu / 7+ ISBN 978-951-1-41854-2 Tammikuu

Anna-Lena Ahlström

Tillilän liiga onnistui estämään museovarkauden, mutta nyt arki on palannut uomiinsa. Hiljaiseloa ei kuitenkaan kestä pitkään: kun Zashalta huijataan tukku rahaa ja hemmoteltu Riku kerskailee kaikista hienoista tavaroistaan, ystävykset alkavat punoa uutta suunnitelmaa!

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

25


26

Seikkailijat Ruusu ja Säde JOHANNA HULKKO & SANNA PELLICCIONI Lämminhenkinen seikkailusatu ystävyydestä ja pikkutyttöjen uskomattomasta rohkeudesta

Seikkailijat Ruusu ja Säde Koko 167 x 237 mm / Sivuja 48 / Kuvitettu Luokka L84.2 / Sidottu / 6+ ISBN 978-951-1-41005-8 Helmikuu

Ruusulla on koti taivastornin ylimmässä kerroksessa ja Säteellä pienessä puutalossa, mutta oikeasti ystävykset asuvat Raksilan talojen katoilla. Sieltä pystyy vakoilemaan muiden touhuja ja tähyilemään tähtiä unta odotellessa. Ja yhdessä ystävän kanssa uskaltaa tehdä myös uhkarohkeita loikkia ja seikkailla sydämen pohjasta! Eräänä kylmänä talviyönä leikistä tulee totisinta totta, kun tytöt huomaavat olevansa hurjan pelastustehtävän edessä.

Tunnelmallinen tarina sopii sekä ääneen että itsenäisesti luettavaksi. Johanna Hulkon hurmaavan tekstin on taiturimaisesti kuvittanut Sanna Pelliccioni.

Jonne Räsänen 2020

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

Laura Vesa

Johanna Hulkko on kirjailija ja luovan kirjallisuuden opettaja, joka on saanut mm. Laivakello- ja Arvid Lydecken -palkinnot. Sanna Pelliccioni on monipuolinen kuvittaja ja lastenkirjailija. Hän on saanut mm. Adventure-palkinnon ja Punnikunniamainintoja. Molemmat tekijät ovat Raksilan kasvatteja.


Ystävä joella REETTA NIEMELÄ & KAROLIINA PERTAMO

Upea kuvakirja ystävyydestä, jokiluonnon ihmeistä ja mielikuvituksen voimasta

Studio Ritva Tuomi

Kun asuu joen rannalla, voi käydä usein sitä tervehtimässä. Rantaa pitkin kulkee eläinten polku ja nokikana pesii ruovikossa. Joki on kaikkina vuodenaikoina yhtä kaunis ja salaperäinen. Mutta missä ihmeessä odotettu ystävä piilottelee? Ystävä joella Koko 167 x 237 mm / Sivuja 40 / Kuvitettu Luokka L85.2 / Sidottu / 3+ ISBN 978-951-1-39496-9 Maaliskuu

Reetta Niemelä (oik.) vietti lapsuutensa joen rannalla. Hän hyppi sillalta veteen ja nukahti kaulushaikaran lauluun. Karoliina Pertamo ihmetteli lapsena vihreitä järvisimpukoita ja näki kuningaskalastajan nappaavan kalan. Hän ihailee veden ylle kaartuvien leppien rytmiä.

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

27


Mila Teräs on Orimattilassa asuva kirjailija, joka kirjoittaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Kuvittaja Hannamari Ruohonen asuu Ahvenanmaalla ja on kuvittanut useita kiitettyjä lastenkirjoja.

Ensilumi MILA TERÄS & HANNAMARI RUOHONEN Raikas kuvakirja kertoo matkasta itseksi ja siitä, kuinka jokaisella on oikeus olla itsestään ylpeä juuri sellaisena kuin on

Tuiskun vaari valmistautuu taitoluistelunäytökseen. Esiintymisasu kimaltelee hänen käsissään ihmeellisenä kuin korennon siivet. Kellään muulla ei varmaan ole yhtä säihkyvää vaaria! Vaarin hame herättää kuitenkin Tuiskussa kysymyksiä, jotka on pakko lausua ääneen.

Mila Teräksen lämminhenkisen tekstin on kuvittanut oivaltavasti Hannamari Ruohonen.

Ensilumi Koko 210 x 255 mm / Sivuja 32 / Kuvitettu Luokka L85.2 / Sidottu / 3+ ISBN 978-951-1-40286-2 Tammikuu

Jonne Räsänen/ Karisto 2020

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

28


Toni Forssell

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

29

Nora Lehtisellä (oik.) on erityisopettajatausta, mutta tällä hetkellä hänen työhönsä kuuluu kirjoittamista ja viestintää. Häneltä on julkaistu kolme lastenkirjaa. Jenni Skyttä-Forssell on opettanut pitkään erityislapsia. Nykyään hän työskentelee sisällöntuotannon parissa. Häneltä on ilmestynyt runokirja.

Taika-aurinko

Piirretään satuja iholle NORA LEHTINEN, JENNI SKYTTÄ-FORSSELL & REETTA NIEMENSIVU Tunnelmallisia satuja läsnäolon ja rauhoittumisen hetkiin

Taika-aurinko Piirretään satuja iholle Koko 145 x 213 mm / Sivuja 32 / Kuvitettu Luokka L85.22 / Sidottu / 3+ ISBN 978-951-1-42274-7 Maaliskuu

Tervetuloa pikkukaupunkiin, jossa paistaa taikaaurinko ja tuoksuu kanelipulla! Kujilla tassuttelee kissa raitapaitainen, kiipeilee satujen sävelet ylle kattojen. Lähde mukaan huvipuistoon ja istahda kirjaston Piian tarinahetkeen. Täällä on paikka kaikille lorujen rakentelijoille, pienille kulkijoille, satuhaitarin soittelijoille.

Lyhyiden tarinoiden rinnalla kulkevat helpot ohjeet, joilla aikuinen voi piirtää sadun lapsen iholle. Yhteisessä lukuhetkessä lapsen on mukava rauhoittua, nauttia sadun maailmasta ja läsnäolosta. Taika-aurinko lämmittää, vie mielikuvitusmatkalle ja herättää sadut eloon eri aistien kautta.


LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

30

Kariston Kirjakärpänen-sarja houkuttelee juuri lukemaan oppineita tarinoiden pariin. Innostus lukemiseen syttyy, kun lukutaidon alkutaipaleella on tarjolla sopivan mittaisia seikkailuja, jotka imaisevat vastustamattomasti mukaansa.

Jenni ja oikutteleva bussi TAPANI BAGGE & HANNAMARI RUOHONEN Jennin äiti on luvannut ottaa Jennin ja Totin mukaan soittokeikalle, mutta auto ei käynnisty. Rock-Ekin vanha keikkabussi pelastaa onneksi tilanteen. Mutta päästäänkö perille ja miten sitten käy? Kuinka alligaattorit liittyvät tarinaan ja mihin laskuvarjoa tarvitaan? Hauska ja jännittävä keikkareissu on käänteitä täynnä! Mikaela Holmberg

Tapani Bagge on hämeenlinnalainen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille kuin aikuisille. Bagge palkittiin Runeberg Junior -palkinnolla 2020 Katoava muumio -kirjasta (kuvittanut Carlos da Cruz). Hannamari Ruohonen on Ahvenanmaalla asuva palkittu kuvittaja.

Jenni ja oikutteleva bussi Koko 145 x 213 mm / Sivuja 48 / Kuvitettu Luokka L84.2 / Sidottu / 6+ ISBN 978-951-1-41576-3 Huhtikuu

ePub ISBN 978-951-1-41623-4


MARKKU KARPIO & ANTON LIPASTI

Kalastuspartio Verkkoviikarit Koko 145 x 213 mm / Sivuja 48 / Kuvitettu Luokka L84.2 / Sidottu / 6+ ISBN 978-951-1-41577-0 Huhtikuu

Leo, Oliver ja hänen isänsä - eli Kalastuspartio Verkkoviikarit - osallistuvat kylän omaan kalastuskisaan. On kisapäivän aamu, ja jännitys huipussaan. Kun verkoille on yhteistuumin päätetty juuri oikea paikka, on vain odotettava kärsivällisesti, tuleeko saalista ja kuinka paljon. Entä jos sitä tulee niin rutkasti, että vene ei pysy pinnalla? Jännittävä saaristoseikkailu on tulvillaan huumoria ja kalajuttuja!

ePub ISBN 978-951-1-42560-1

Lotta Leinonen

Susanna Sjöman

Kalastuspartio Verkkoviikarit

Markku Karpio (vas.) on Utön majakkasaarella asuva kirjailija, jonka lasten- ja nuortenkirjat ovat olleet ehdolla mm. Topelius- ja Lasten LukuVarkaus-palkinnoille. Anton Lipasti on turkulainen kuvittaja.

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

31


LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

32

Eskarilaisen kivat kirjaimet ja numerot

Eskarilaisen kivat kirjaimet ja numerot Suom. Heli Venhola / Koko 210 x 297 mm / Kuvitettu Sivuja 64 / Luokka L79.8 / Nidottu / 5+ ISBN 978-951-1-43386-6 Tammikuu

Harjoittele kirjoittamaan kirjaimia ja numeroita. Mukana myös muita kivoja kynänkäyttöharjoituksia kouluikää lähestyvälle.

Veikeitä tehtäviä eskarilaiselle!


LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

33

Koululaisen kivat tehtävät

Etsi, laske ja päättele! Harjoittele kirjaimia ja numeroita. Mukana myös haastavampia väritystehtäviä ja ristikoita sekä monenlaista hauskaa ajanvietettä pienelle koululaiselle.

Hauskoja tehtäviä koululaiselle! Koululaisen kivat tehtävät Suom. Heli Venhola / Koko 210 x 297 mm / Kuvitettu Sivuja 64 / Luokka L79.8 / Nidottu / 6+ ISBN 978-951-1-43387-3 Tammikuu


LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS

34

Puuhakirja Mukkelis makkelis Etsi kuvista yhdistäviä ja erottavia tekijöitä, laske lukumääriä ja päättele. Hauskassa puuhakirjassa on tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä harjoittavia tehtäviä. Mukana ratkaisut.

Montako kissaa löydät? Mikä perhonen on suurin?

Puuhakirja Mukkelis makkelis (The Topsy Turvy Activity Book) Suom. Heli Venhola / Koko 210 x 297 mm / Kuvitettu Sivuja 48 / Luokka L79.8 / Nidottu / 5+ ISBN 978-951-1-42800-8 Tammikuu

Puuhakirja Hurlumhei Etsi kuvista yhdistäviä ja erottavia tekijöitä, laske lukumääriä ja päättele. Hauskassa puuhakirjassa on tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä harjoittavia tehtäviä. Mukana ratkaisut.

Montako mehiläistä löydät? Mikä norsu on suurin?

Puuhakirja Hurlumhei (The Hide and Seek Puzzle Book) Suom. Heli Venhola / Koko 210 x 297 mm / Kuvitettu Sivuja 48 / Luokka L79.8 / Nidottu / 5+ ISBN 978-951-1-42801-5 Tammikuu


Synkin ilta ANN CLEEVES

Komisario Vera Stanhope joutuu kotimatkallaan ankaraan lumimyrskyyn. Sakean pyryn keskeltä hän erottaa tieltä suistuneen auton, jonka kuljettajanpuoleinen ovi on auki. Viime tipassa Vera huomaa, että autossa on pieni lapsi turvaistuimessa, ketään muita ei näy. Vera päättää etsiä suojan itselleen ja lapselle, ja sattumalta he päätyvät Brockburniin, ränsistyneeseen kartanoon, jossa on käynnissä juhlat. Hylätyn lapsen kohtalon selvittely saa uuden käänteen, kun kartanon takapihalta löytyy nuoren naisen ruumis.

Synkin ilta on suositun Vera Stanhope -sarjan yhdeksäs osa.

Synkin ilta (The Darkest Evening) Suom. Annukka Kolehmainen / Koko 110 x 178 mm Sivuja 345 / Luokka T84.2 / Nidottu ISBN 978-951-1-43449-8 Maaliskuu

Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella KIRSI PEHKONEN

Freetoimittaja Laura myöhästyy Jylhäsalmen lossikahvilan avajaisista. Laura ei niin vain luovuta, maakuntalehteen tulee juttua Jylhäsalmelta vaikka kiven silmästä! Jutunmetsästyksessä Laura tutustuu Sariin, lähiseudun pankin tuoreehkoon toimitusjohtajaan, joka on saanut riesakseen tuntemattoman vainoojan. Onko Jylhäsalmella sittenkään niin leppoisaa kuin päältä katsoen näyttää? Ja vanha suola tuntuu janottavan useampaakin miestä ja naista…

Suositussa maalaisromanttisessa sarjassa on kaunista maalaismaisemaa ja aitoja ihmisiä, huumoria, jännitystä ja romantiikkaa.

Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella Koko 110 x 178 mm / Sivuja 269 Luokka T84.2 / Nidottu ISBN 978-951-1-43451-1 Huhtikuu

POKKARIT

35


KUULUMISIA

36

KUULUMISIA ME R VI HE IKKILÄ N Revonpuro-lastenromaanin oikeudet myytiin tammikuussa Unkariin. Kirja aloittaa Aijalin saaren tarut -trilogian. Oikeudet myi Kumma Literary Agency.

HAKEMISTO

MA R G A R E T R OG E R SONI N Kirjojen tytär voitti elokuussa Tähtifantasia-palkinnon. Raadin perustelujen mukaan ”Kirjojen tytär on mukaansatempaava seikkailufantasia, jonka persoonallisiin henkilöhahmoihin muodostuu tunneside. Kerrontaa kantavat nokkelan humoristinen vuoropuhelu, luonteva romanttinen kipinöinti, kiinnostava maailmanrakennus ja pysähtymätön vauhti.” Teoksen oivallinen suomennos on Mika Kivimäen käsialaa. Tähtifantasia on Helsingin Science Fiction Seuran kirjallisuuspalkinto, joka myönnetään edellisvuoden parhaalle suomeksi ilmestyneelle fantasiakirjalle.

BAGGE, TAPANI & RUOHONEN, HANNAMARI: Jenni ja oikutteleva bussi 30

MERESMAA, J. S.: Kenties tapan sinut vielä

19

CLEEVES, ANN: Lokin huuto 12

NIEMELÄ, REETTA & PERTAMO, KAROLIINA: Ystävä joella 27

Eskarilaisten kivat kirjaimet ja numerot 32

PEHKONEN, KIRSI: Uutta elämää, Jylhäsalmi

HAAPASALO, MINNA: Tilkkuterapiaa 6

Puuhakirja Hurlumhei 34

HENRY, EMILY: Lomalla kaikki on toisin 14

Puuhakirja Mukkelis makkelis 34

HULKKO, JOHANNA & PELLICCIONI, SANNA: Seikkailijat Ruusu ja Säde 26

RIIHONEN, MERIT: Mitä ikinä haluat 8

JACKSON, HOLLY: Kiltin tytön murhaopas

18

KARPIO, MARKKU & LIPASTI, ANTON: Kalastuspartio Verkkoviikarit 31 KIVELÄ, ANNELI: Katajamäki kukoistaa 2 KOSKINEN, JP: MYSTEERIJENGI: Kirjaston kiusanhenki 24

4

TERÄS, MILA & RUOHONEN, HANNAMARI: Ensilumi 28 TUPPURAINEN, TIINA: Sinä olet perheeni

1

UTRIAINEN, JANNE SIMONPOIKA: Poltettu maa 11 WEBB, HOLLY: Liisi kaipaa hoivaa 25 VEHKOO, ANNELI: Se kesä Pariisissa 10

Koululaisen kivat tehtävät 33

VEIRTO, KALLE: Kausi karilla / Tähtiketju 5

KROSS, ETHAN: Sisäinen hälinä 16

YLIMARTIMO, SANNI: Pimeässä hohtavat tähdet 20

23

KURONEN, KIRSTI & LAAKSO, MARIA: Hännät

22

LAPIDUS, JENS: Tillilän liiga – Jalokivikeikka

25

POKKARIT CLEEVES, ANN: Synkin ilta 35

LEHTINEN, NORA & SKYTTÄ-FORSSELL, JENNI: Taika-aurinko – Piirretään satuja iholle 29

PEHKONEN, KIRSI: Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella 35


Liiketoimintapäällikkö MIKA KOTILAINEN Kustannuspäällikkö SIRJA KUNELIUS Kotimainen lasten- ja nuortenkirjallisuus Kotimainen kaunokirjallisuus Kustannuspäällikkö LAURA KURKI Suomennettu kaunokirjallisuus Suomennettu lasten- ja nuortenkirjallisuus Kotimainen kaunokirjallisuus Tietokirjallisuus Kustannustoimittaja MINNA KLAPURI Kotimainen kaunokirjallisuus Suomennettu kaunokirjallisuus Kustannustoimittaja PIRTA SYRJÄNEN Kotimainen kaunokirjallisuus Assistentti TIINA LAAKSONEN Käsikirjoitukset

Viestintäpäälliköt (etunimi.sukunimi@otava.fi) ADÈLE COUAVOUX ANNI GULLICHSEN JENNI HEITI HANNA-LEENA SOISALO Markkinointipäälliköt (etunimi.sukunimi@otava.fi) ANNI GULLICHSEN JENNI LINDVALL MINNA VEPSÄLÄINEN Myyntipäälliköt (etunimi.sukunimi@otava.fi) KIM KOTILAINEN HELI MITRO-MYNTTI ANNE VAINIO TILAUKSET Kirjavälitys Oy Hakakalliontie 10 05460 Hyvinkää Puh. 010 345 1520Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.