Page 1

Helsingissä KustannusosakeyhtiÜ Otava


Tassulan suurin tavaratalo Jumpura järjesti seitsenvuotisjuhlansa kunniaksi suuret arpajaiset. Jaossa oli seitsemän upeaa palkintoa: jokainen voittaja saisi valita matkan ihan minne tahansa maapallolla. Näin kaikki palkitut yhdessä pääsisivät näkemään seitsemän ihmeellistä matkakohdetta.

Viimein koitti suuri arvontapäivä. – Ensimmäinen voittaja on: HERRA HAKKARAINEN! kailotti Jumpuran johtaja Sakari Pukari. – Jukranpujut, ihmetteli Hakkarainen. – Minä kun en muista edes osallistuneeni koko kilpailuun. 4


Pian kaikki seitsemän voittajaa olivat selvillä. – Onnittelut, neiti Sipsu! kauppias Pukari elämöi. – Minne haluaisitte matkustaa? – Olen aina unelmoinut pääseväni Brasiliaan, Rio de Janeiron sambakarnevaaleille, hihkui neiti Sipsu. – Ja nyt se tapahtuu! hekotteli Pukari. – Entä te, systeemisuunnittelija Virtanen? – Olisi kiva käydä Kiinan muurilla.

Kaupunginarkkitehti Elina Hulina halusi matkustaa Egyptiin pyramideja katsomaan.

Tuomari Toropaisen valinta oli Taj Mahal Intiassa.

– Tahtoisin nähdä Niagaran putoukset, putkimies Rööri innostui. – Minä valitsen Venetsian! kiljui lukion lehtori Laina Lanttu. – Entäpä te, herra Hakkarainen, minne te haluaisitte matkustaa? – Ööö… Joulusaarella olisi ihan mukava käydä, mutta kun pelkään joulupukkia, pohti herra Hakkarainen. – No, kävisikö Pääsiäissaari? ehdotti Pukari. – Nii-in, mikä ettei, änkytti Hakkarainen. Ja niin oli myös herra Hakkaraisen matkakohde valittu.

5


Lähtöä edeltävänä iltana herra Hakkaraista jännitti niin, ettei hän olisi malttanut millään mennä nukkumaan. – Ota sitten paljon valokuvia, äiti sanoi. – Ja muista mennä joka ilta ajoissa nukkumaan!

Seuraavana aamuna ryhmä kokoontui lentokentällä. – Tervetuloa kaikki! toivotti matkanjohtaja Irmeli Brunssi. – Tästä tulee varmasti kaikkien aikojen matka. – Ihan takuulla! huokasi Masa Marsu.

6


Hakkarainen ehti tuskin torkahtaa, kun oltiin jo perillä Egyptissä. – Katsokaa, tuolla ne ovat, kuuluisat Gizan pyramidit, Elina Hulina huudahti. – Ja toisella puolella konetta näkyy Kairon miljoonakaupunki, Irmeli Brunssi selvitti. – Krooh, pyyh, äänteli herra Hakkarainen.

7


Egyptin pyramidit – Pyramidit ovat tiettävästi muinaisten faraoitten eli Egyptin kuninkaiden hautoja, esitelmöi Irmeli Brunssi. – Farao Kheopsin 146 metriä korkea pyramidi on koko Egyptin suurin. Khefrenin pyramidi on pari metriä matalampi.

8


– Faraon varpaankynsi! parahti professori Tötterman. Hän oli arkeologi ja etsi maahan hautautuneita muinaisia esineitä. – Eilen löytyi pätkä sandaalinnauhaa ja kuninkaallinen hammastikku. Miksi minä en koskaan löydä mitään suurta niin kuin muut suuret arkeologit?

Hakkarainen seurueineen vieraili myös museossa. – Tuo on faraon muumio. Muinaisessa Egyptissä vainajat palsamoitiin ja käärittiin liinoihin. Siksi ne ovat säilyneet tuhansia vuosia, selitti Elina Hulina. Hakkaraisen niskavillat nousivat pystyyn. – Taitaa tulla rankka yö, Masa arveli.

Professori Töttermanin kaivauksilla oli vastoinkäymisiä. – Auton takakumi on taas puhki, työmiehet sanoivat levottomina. – Se puhkeaa joka ikinen päivä. Leiriämme riivaa varmaan faraon kirous… 9

00vl hh seitseman ihmetta 004 009 120dpi u  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you