Page 1

k mpassen k mpassen

Orsa

Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:18

Sida 1

Annonsorgan för Orsa med omnejd

Nr 3

Vecka 19

Årg.01

Måndagen den 4 maj 2009

7 frågor till Bert Karlbom

✔ Orsamålets ABC ✔ Sudoku ✔ Radisar ✔ Fira – tacka – hälsa! ✔ Kalender

k mpassen k mpassen Födelsedagsfest 16/5

15.00. Orsa Hembygdsgård

Orsakretsen bjuder på tårtkalas. Orsa Ungdomskör, Orsa Spelmanslag, Mellanstadieorkestern, The Macahans, Pringels, skrymthistorier med Bitte Nohrin Jernberg, utställning av textilt återbruk kläder m m. Presentatörer:

Janne Bäckman, Per Ström

18.00. Lindängets fågelområde Korvgrillning och fågelskådning.

Utställning & bildspel på Kulturhuset 12–15 maj Välkommen – även om du inte är medlem!

www.naturskyddsforeningen.se/orsa


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:19

Sida 2

Min kolumn Tel: 0250-55 24 80, www.svenskakyrkan.se/orsa

Ole dole doff SOURCREAM & ONION eller grillchips? Tvätta bilen eller

ORSA KYRKA: Onsdag 6/5

Kl. 08.30. Morgonmässa och frukostsamling.

Lördag 9/5

Kl. 09.00–11.00. Kvinnofrukost: Pilgrimsvandring – en yttre och inre resa. Lena Strömberg. 30:–.

Onsdag 13/5

Kl. 08.30. Morgonmässa och frukostsamling.

Torsdag 14/5

Kl. 18.30–20.30. Samtal om tron och livet, Församlingshemmet.

Söndag 17/5

Kl. 18.00. Gudstjänst, Håkan Tapper. OBS! Tiden.

Torsdagar Kl. 11.00–14.00. Mötesplatsen i Diakonin. 7/5 Kvällsöppet kl. 16.00–19.00.

SKATTUNGE KYRKA: Torsdag 7/5

Kl. 19.00–21.00. Samtal om tron och livet, Skattunge Prästgård.

Söndag 10/5

Kl. 11.00. ”Orange-mässa”, Anders Åkerlund. Psalmer ur orange psalmbok.

Tisdag 12/5

Kl. 12.00–14.00. Trivselträff: ”Mat och motion för seniorer”, Carina Conradsson, Helena Johansson. Skattunge Prästgård.

titta på tipsextra? Boxerkalsonger eller den där läckra stringtangan? Ja, ni kanske känner igen er? Jag är alldeles säkert inte ensam, alla slåss väl dagligen med beslutsångest. Men nu på sista tiden har nästan råttet varit mågat som någon smart hockeyspelare en gång sa. Så efter några tuffa dagar med allt från lite viktigare vägval till lite mer obetydliga beslut som vilken chipssort jag skulle välja, bestämde jag mig för att köra en hel dag utan att göra ett enda val … ehm … Det är i och för sig ett val i sig, men det valet tog jag faktiskt kvällen innan. Så det så! VÄL I GRYNINGEN på dagen D blev jag väckt av min sambo. Hon gnuggade händerna av förtjusning och förkunnade att i dag var det minsann hennes ord som var lag. När jag såg sadisten i henne så avbröt jag hela experimentet. Hellre en dag kantad av svåra beslut än att bli megahunsad av någon som ändå styr de andra sex dagarna i veckan. Skämt å sido så var ju själva grejen att flyta med och göra det som först föll mig in, inte att följa order. Det här måste planeras med omsorg … Val av tid och yttre omständigheter är av yttersta vikt. Ahh, dessa val. Nästa söndag kanske? Vi får se, jag har inte bestämt mig ännu … EN SOM INTE verkar ha svårt att göra sina val i livet är

Orsas nyaste och friskaste fläkt, den amerikanske skådespelaren Gene Hackmans avlägsne släkting Michael Hackman. En störtskön tjomme med minst två, nästan tre fötter på jorden. Läs mer om honom på sidan 4.

Välkomna!

Med reservation för eventuella ändringar. Öppet mån–ons och fre 8–16, tor 13–20

Har din hund/katt tandsten? Kom på årlig kontroll.

Tel: 434 08

Jonas Gustafsson, redaktör och krönikör. Jonas@orsakompassen.se Ansvarig utgivare: Ronny Karlgren Tryck: Intellecta infolog Namn: Orsakompassen Adress: Box 10, 794 21 Orsa Hemsida: www.orsakompassen.se E-post: info@orsakompassen.se

2

Tel: 0250-406 00 Redaktion: Jonas Gustafsson, Annika Borgenstrand och Ronny Karlgren Distribution: Distribueras som gruppförsändelse via posten.

Orsakompassen 2009


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:19

Sida 3

Innehåll

7 8 9 10 11

Sudoku Radisar Fira – tacka – hälsa! 7 frågor till ... Kalender

Omslagsbilden är fotad på promenadbryggan nere vid Lillåvallen. Foto: Jonas Gustafsson. Kanske har du en bild du tycker skulle passa på omslaget, maila oss gärna.

Orsamålets abc Del 3

N

är ni läser denna spalt har det precis varit valborgsmässoafton, eller wölbumess som vi säger i Orsa. Av den anledningen kommer denna spalt att se lite annorlunda ut den här gången. Vi kommer tillfälligt att överge Ubert Jens för att istället uppehålla oss runt Jemt Hans Jonsson, den i orsamålskretsar legendariska poeten, textförfattaren och översättaren. Vi tänkte nämligen göra en samhällsinsats. Många efterfrågar texten till Jemt Hans vackra Wårwajsa, som publicerades första gången på 30-talet i den numera tragiskt nog insomnade Orsa skoltidning. Låten har sedan lång tid tillbaka traditionsenligt sjungits runt majkasarna och på tingshustrappen på valborg. Därför tänker vi presentera den här i sin helhet. Nu hade det förstås varit optimalt om ni hade haft texten innan valborg. Men se det så här; Nu har ni ju faktiskt ett helt år på er att öva in den. Dessutom får man faktiskt sjunga den även efter valborg, om man så önskar. Wårwinder susa, beckär dem brusa. Wittern a feri bört fär i år. Nu slipp´ wi frosa, osta ö njosa, ö kasundjön dro´ wi åv wöss i går. Kenner int du ur wårsoli skåjn, snårt fo wi så bö ärtär ö låjn. Nu ir-e wåri. Sleppum ajt fåri, småfläni wil nu ajt.

Telefon: 0250-404 04 – dygnet runt alla dagar Kyrkogatan 7, 794 30 Orsa Kontoret bemannat vardagar: 10.00–17.00

Up, gåmmelfalla, är ur dem stjalla, sjå jalder luvå up-o wer´t bjar. Ån sö int i ajte, ån i jen klajte, sö int wil ta mot ed wårsoli djar. Slå´nt dåjna armå länger i köss, ö ängslös int fär att du i gammelgöss. Frisk i dåj lunga, en kånn du sjunga, kullur wil nug a di! Fugler dem spilå, ungdomär tjilå, öller a waknå ö wil wa mi. Kullur dem rusa, knippla ö krusa, öllt ska wa fint tast sumårn bi. E spirär ö knuppes rakt öllumstass, ö kelinger bir-o let fråm senn kass. Soli o werker, grenär bi bjerker, öllt a naturn gart! Liten ordlista till låten: Wittern (vintern), kasundjön (vinterpälsen), skåjn (skiner), låjn (lin), småfläni (smådjuren på en gård), stjalla (pinglar – om koskällor), jalder (eldar), luvå (lyser), bjar (berg), klajte (stackare), gammelgöss (ungkarl), tjilå (kela, svärma), krusa (broderar), tast (tills), öllumstass (överallt), kass (barnkorg). I nästa spalt fortsätter vi bena ut orsamålets egenheter tillsammans med Ubert Jens och grannasmor. Sjåssum!


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:19

Sida 4

Våmhus kuljaktstig Klasser: Knatte, junior, öppen veteran oldboys och dam elit. Anmälan på plats: lördagar 08.00–12.00 Maj 1, 16, 30 Juni 13, 27 Vid frågor ring: 070-716 91 65, 070-248 59 57

Allt inom rörmokeri och vvs! Hör gärna av er för offert!

Lars Borgenstrand Tel: 070 - 539 41 43

Orsa lockar till sig ny Michael Hackman, en 52 årig entreprenör från Örebro, blev förtjust i Orsa och Kallmora skola. Nu flyttar han sina verksamheter hit och det skapar minst fem nya jobb. Text och bild: Jonas Gustafsson

Söker du en

kreativ arbetsmiljö för ditt företag? Då kan vårt företagarhus vara något för dig. I dag finns tre företag i huset. Vi har plats för några till. Du erbjuds en mysig atmosfär, datanätverk, internet, olika skrivarlösningar samt tillgång till gym och spa.

Mer info, kontakta Marie 0250-55 20 12 (vard. 8–12)

Stackmora, 3 km väst om Orsa

4

M

ICHAEL HACKMAN hade aldrig satt sin fot i Orsa tidigare när han som leverantör försåg den förra ägaren av Kallmora skola med kakel och badrum. Den historien hade inget lyckligt slut, Michael stod som många andra med skägget i brevlådan när den förra ägaren gick i konkurs. Men trots den ekonomiska smällen på hundratusentals kronor vände Michael det till något positivt. Han hade nämligen blivit stormförtjust i bygden och företagsklimatet. Att sedan en av hans verksamheter ”träffade absolut rätt” var inte heller i vägen. Ett av företagen under Michaels paraply sysslar nämligen med träbåtar – mitt i prick. Hans företag Wooden Boats köper upp gamla träbåtar och restaurerar dem. Men Michael har fler strängar på sin lyra. Förutom Wooden Boats har han företagen OCC (Orsa Construction Company) som är som ett moderskepp och Biork som säljer hotell- och restauranginredning.

OLA GRANHOLM , näringslivschef i Orsa Kommun, berättar att för Orsa kommun är det en relativt stor etablering som dessutom ger jobb för personer som i dag är arbetssökande. – En del av Michael Hackmans verksamheter har också anknytning till trä och kan bidra till vårt arbete med att etablera Orsa som ett träcentrum i Dalarna/Sverige. En del i den strategi för tillväxt och välfärd som Kommun-

Orsakompassen 2009


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:19

Michael köpte Kallmora skola av konkursboet och nu är det projektet i full gång. Den gamla ladan ska bli en lägenhet.

Sida 5

Krämbutiken Nätets mjukaste butik!

Vår i

trädgården! Vi har jord, gödsel, gräsfrön mm.

Låg frakt, snabba leveranser!

g nya företag styrelsen beslutat om handlar om att göra Orsa attraktivt för driftiga människor som vill starta nya verksamheter och Michael verkar ju definitivt tillhöra den skaran, säger Ola. JAN KANS , vd för Orsabostäder, säger att de

redan nu ser att de behöver ha en plan för att utöka industriområdet för att kunna erbjuda företagare lokaler som passar just deras företagande. – Att Michael Hackman vill etablera sin verksamhet här i Orsa är ytterligare ett steg i den strategi vi arbetar efter inom Orsas profilering och etablering av företag. Han har rätt entreprenörskap och framåtanda som gör att flera företag inom träförädling kommer att uppmärksamma Orsa som etableringsort. Det skapar arbetstillfällen och ett bevis på att man, trots lågkonjunktur, kan få ett företag att växa inom träförädlingsområdet. Just Michaels företagsidé är ett bevis på att vi i Sverige inte alltid tänker på hur små vi är i jämförelse med Europa och den marknadsplats det erbjuder, säger Jan.

Handla för 400 kr eller mer, ange kod: RK34 och få 50 kr i rabatt!

www.krambutiken.se

Borns industriområde Tel: 0250-413 30

Hjälp med2bokföringen?

7

1

5 9 8 B A Kontakta Marie Sjölander, tel: 070-629 71 89

4 3 6 MS Ord- & kontorskonsult

Dax för

sommardäck! Köp dina sommardäck och fälgar NU! Vi har däck i olika prislägen till alla bilmärken.

MICHAEL KÖPTE KALLMORA skola av konkursboet och nu

är det projektet i full gång. Den gamla ladan ska bli en lägenhet som Michael kan bo i under veckorna, på långhelger kommer även hustrun och deras två barn hit. Själva skolbyggnaden ska få rustas varsamt och i lugn och ro. – Det finns så mycket snickarglädje i den här kåken, säger Michael medan han klämmer och känner lite på en balk. Michael nämner gång på gång hur väl han har blivit bemött av bland annat näringslivskontoret som har varit väldigt behjälpliga. – Jag kanske flyttar upp hit för gott, säger en glad Michael Hackman. Orsakompassen 2009

Vi utför service, reparationer och krockskador på alla bilmärken.

Lissvägen 4 ORSA • www.orsabil.se 5


Hornberga Hansjö Stackmora Viborg Björken Slättberg Holen Hembygdsgården

NGSTJÄN NI

Sida 6

k mpassen Tävling k Tävla mpassen med k mpassen Orsa

Räddningstjänsten anordnar utbildning för allmänheten. Tidsåtgång ca 1,5 tim.

21:20

EN ST

Brandskyddsutbildning i Orsa bystugor

2009-04-23

RÄD D

Orsa kompassen0903 c:Layout 1

4/5 kl. 18.00 5/5 kl. 18.00 7/5 kl. 18.00 11/5 kl. 18.00 12/5 kl. 18.00 13/5 kl. 18.00 19/5 kl. 18.00 25/5 kl. 18.00

Föde k mpassen Hitta annonsören! räd Mors gården

dag för tidigt

har jord, gödse 00. Orsa Hemäsfrön mm. rsakretsen bjude

1

2

rsa Ungdomskör

RBAREN

maj, kl. 19:0 3

ment av härd årt klimat

us kulja k mpassen 4

tte, junior, öp oys och dam e s

5

6

Vinn presentkort på 200 & 100 kr hos

Upplev Orsa på riktigt!

Ur vilka annonser är de 6 bilderna hämtade? Lösningen ska vara oss tillhanda senast den 15 maj -09. Vinnaren publiceras i nr 5 och på www.orsakompassen.se. Mejla eller klipp ur och posta till: Orsakompassen, Box 10, 794 21 Orsa, e-post: info@orsakompassen.se

12

www.imagotours.se

3 4

Lås, nycklar och larm Välkommen!

5 6 Namn: ............................................................................ Adress: ........................................................................... Postnr: ............................ Ort: ...................................

Tel: 0250-407 19 Järnvägsgatan 19 794 30 Orsa orsa.las@telia.com www.orsalas.se G

G

G

6

Tel: ...................................................................................

Texta tydligt

Orsakompassen 2009


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:20

Sida 7

Sudoku

Medel 6 6

1 7

3

4

1 3

8 1

5 1

7

4

5

7

3

2

5

6

5 7

2

6

9 9

5

1

8

2

Vi hjälper dig att hitta rätt!

5

Lätt 6

7 5

9

1

1

6

3

2

7 2

9

8

1

2

6

4

8

4

2

6

6 3

5

8

2

Utgivningsplan

7

6

Nummer

5

9

3

9

Utgivningsdag

8

8

4

18/5 1/6

Sista bokningsdag

7

6

7

8

15/6 29/6 13/7

k mpassen k mpassen k mpassen

Sista inlämningsdag 4/5

6

5

18/5

1/6

15/6 29/6

30/4 15/5 29/5 12/6 26/6

7 8 2 9 1 3 4 6 5

8 1 5 7 3 4 6 9 2

9 3 4 6 2 1 7 5 8

2 6 7 8 5 9 1 3 4

5 7 8 3 4 2 9 1 6

1 4 9 5 6 7 2 8 3

3 2 6 1 9 8 5 4 7

3 8 4 2 1 5 9 6 7

6 5 9 8 4 7 1 2 3

2 7 1 3 9 6 4 5 8

7 9 6 1 8 4 5 3 2

4 3 5 7 2 9 8 1 6

1 2 8 6 5 3 7 9 4

9 4 3 5 7 2 6 8 1

8 6 7 9 3 1 2 4 5

5 1 2 4 6 8 3 7 9

Orsakompassen 2009

SUDOKU – lätt 4 5 1 2 8 6 3 7 9

Ingen siffra får finnas mer än en gång i varje rad och kolumn.

SUDOKU – medel

6 9 3 4 7 5 8 2 1

Så här löser du sudoku: Fyll i de tomma rutorna så att siffrorna 1–9 finns i varje region (en region består av nio rutor).

Orsa

Se www.orsakompassen.se för komplett utgivningsplan eller ring oss på tel: 0250-406 00.

7


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:20

Sida 8

Radisar SÄLJES Gungställning, plastdunkar och fodervagn Gungställning i timmer, 3 gungor 1 100:–. Plastdunkar för olja eller dylikt 750 liter 1 000:–/st. Fodervagn 300:–. Tel: 070-633 35 99 Bert. Hundbur Hundbur i stål, medium. Endast uppackad och monterad 350:–, Hansjö. Tel: 070-209 32 34. Soffor Tygsoffor med avtagbar klädsel. Inköpta 2004. I förråd sedan maj 2008. Inga skador. Pris: 3 500:–. Tel: 070-560 88 96

,ˆ˜}ÊäÓ䇙äÊÓäÊ™ä œV…ʏB“˜>Ê`ˆÌÌÊLˆ`À>}°

Deckare En kasse deckare ca 20kr/st, Camilla Läckberg, Michael O´conolly med flera. Tel: 070-478 88 19.

*}ʙäÊÓäʙä‡äÊÊÜÜÜ°L>À˜V>˜ViÀvœ˜`i˜°Ãi

Nonijuice Morinda Tahiti nonijuice 2 liter, högstbjudande, bra datum. Tel: 070-315 06 64 Mikael. Barnvagn Emmaljunga sittvagn (Edge Sport -02) + ligginsats/lift i samma tyg (inköpt -05). Den är jättefin, grå och blå. Vagnen har vändbart teleskophandtag, handbroms, myggnät i sufletten, lufthjul. Parasoll, regnskydd, footsack, allround åkpåse medföljer. 1 300 kr. Färnäs, tel: 0250-120 86, 076-114 20 86. Moradockor Nytillverkade Moradockor, 60 cm. 2 500 kr/st. Färnäs, tel: 070-282 13 33. Masdräkt Jag syr din masdräkt, måttbeställd. För mer info, tel: 070-282 13 33.

synas? Rubrik: .................................................................. I Säljes Text: ....................................................................... I Köpes I Övrigt ...........................................................................................................

Vi hjälper dig med: grafisk form och design annonsproduktion broschyrer produktblad bildhantering reklamtidningar tidningsformgivning webblösningar digitala nyhetsbrev och mycket mera

........................................................................................................... ........................................................................................................... Max 15 ord, texta tydligt!

Tel: ....................................................................................................

8Box 10, 794 21 Orsa, tel: 0250-406 00, 0730-91 28 11 www.pathosreklambyra.se info@pathosreklambyra.se

OBS! Radisarna är endast till för privatpersonerAnnonsen kostar 50 kr och ska skickas till Orsakompassen, Box 10, 794 21 Orsa, Skicka din annons i ett kuvert märkt med ”Radisar”. Sänd annonsen tillsammans med pengarna senast 14 dagar före utgivningsdag.


2009-04-23

21:20

Ros till Jan Bäsèn Orsa bostäder. Bra jobbat, stort tack. Nöjd hyresgäst på Brömsen

Grattis Anton på 10-årsdagen den 7 maj. Mamma, pappa Alvin och Axel

Grattis Birgitta Sundling på födelsedagen. Gerda, Uno och Sonja

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.

Grattis till fantastiska Kasper på 10-årsdagen 28/4. Kram från Farmor och Farfar

Grattis Anton, 10 år den 7 maj. Kram från Mormor och Morfar

Källa: Nalle Puh

Text: ................................................................................................... ........................................................................................................... ........................................................................................................... ...........................................................................................................

Max 15 ord, texta tydligt!Tel: .................................................................................................... Annonsen kostar 50 kr och ska skickas till Orsakompassen, Box 10, 794 21 Orsa, Skicka din annons, eventuell bild och 50 kr i ett kuvert märkt med ”Fira – tacka – hälsa!” senast 14 dagar före utgivningsdag. Mejla gärna text och bild om du kan.

www.orsakompassen.se

Fira - tacka- hälsa!

Sida 9

Kolla in hemsidan!

Här hittar du bland annat: ✔ Orsamålets ABC

Missade du starten? Gå in på webben och läs den första delen.

✔ Kalender

Se vad som är på gång i Orsa. Håll dig uppdaterad!

✔ 7 frågor till ...

Läs om intressanta orsingar. Ingen vet vem som blir aktuell nästa gång.

k mpassen k mpassen k mpassen Ring eller mejla oss gärna dina synpunkter, tips och idéer. Tel: 0250-406 00, info@orsakompassen.se

Orsa

Orsa kompassen0903 c:Layout 1

9


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

7 frågor till

2009-04-23

21:20

Sida 10

Bert Karlbom

NAMN: Bert Karlbom. ÅLDER: 71år. SYSSELSÄTTNING: Nedtrappande hantverkare. FAMILJ: Hustru, 2 barn och 5 barnbarn.

I ”7 frågor till ...” ställs man logiskt nog inför sju frågor. I den sista frågan blir man ombedd att lämna över frågeformuläret till någon som man själv väljer, som en sorts stafettpinne. Vi vet inte var pinnen hamnar, det är upp till den som innehar stafettpinnen. Nu har pinnen kommit till Bert Karlbom.

1

Vem är Bert Karlbom? En 70-plussare som motionerar flitigt. Drev Strandvillan i 22 år, det var en härlig tid. Det började med en sommarstuga i Våmhus och för 30 år sedan flyttade vi upp till Orsa och blev kvar.

2

Vad ger dig tuppskinn? När jag mot alla odds lyckats ta mig igenom Vasaloppet. Jag har åkt 10 Vasalopp och 13 halv-Vasor.

10

3 4 5 6 7

Ditt smultronställe i Orsa? På sommaren är det Orsa camping där jag promenerar. På vintern åker jag skidor i Grönklitt och på Koppången. Berätta något om dig själv som väldigt få vet om. Jag är ganska svag för armbandsur och har en hyfsat stor klocksamling. Vilken är den mest onödiga pryl som du har köpt? Jag har gått på ett antal försäljningar av telefonabonnemang – dyrt – så se upp! När mår du som bäst? När jag slänger benen över sängkanten till en ny dag. Jag mår även bra när jag har en pensel i högsta hugg. Nu har du chansen att få reda på mer om en Orsing. Vem bollar du över till? Göran Sundqvist. Orsakompassen 2009


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:21

Kalender

Håll er uppdaterade om vad som händer i Orsa! Tipsa oss gärna om ni vet att något är i görningen. Tel: 0250-406 00, e-post: info@orsakompassen.se

Maj

10 16

09.00. Arbetsdagar på våra ängar. Vi hjälps åt att städa och röja. Brändan, Åberga. Ledare: Roland Öjeskog tel: 416 45, Håkan Rundström tel: 424 02. 15.00. 100-årsdagen firas på Orsa Hembygdsgård. Festligheter med tårtkalas, underhållning av lokala artister, utställning, bildspel, barnlek. 18.00 Lindängets fågelområde. Fågelskådning, korvgrillning. Utställning på kulturhuset under tiden 11–15 maj. Läs mer om firandet på www.naturskyddsforeningen.se/orsa

17

09.00. Arbetsdagar på våra ängar. Vi hjälps åt att städa och röja. Grafskänget, Skattungbyn. Ledare: Roland Öjeskog tel: 416 45, Håkan Rundström tel: 424 02.

18

Invigning av världens största isbjörnsanläggning Polar World, Orsa Grönklitt.

30

Fira Mors Dag på teaterbaren, Orsa 30 maj, kl. 19:00. (Baren öppnar kl. 18:00). Orsapremiär för den nya konstellationen: Helene Lindh & Bength Jonzon. 2-rätters meny, välkomstdrink och underhållning. Pris: 295 kr/person. Vid köp före 15 maj: 2 biljetter för 500 kr.

Föreningsnytt Här kan föreningar sprida sina nyheter om sin verksamhet. Mejla in era uppgifter så tar vi in det i mån av plats. E-post: info@orsakompassen.se Hemsida: www.orsakompassen.se

Orsakompassen 2009

Sida 11

Handla för 1000 kr eller mer före 31/5 -09 så bjuder vi på frakten! Ange rabattkod: ORSA i kassan.

er upp k y d i v g n å g a Näst 18 maj! n e d r ä a d lå v i er bre

Orsakompassen Box 10, 794 21 Orsa

0250-406 00 info@orsakompassen.se www.orsakompassen.se

11


Orsa kompassen0903 c:Layout 1

2009-04-23

21:21

Sida 12

Fira Mors Dag

Härdiga växter

TEATERBAREN ORSA

Vi har störst sortiment av härdiga växter för hårt klimat

(en dag för tidigt):

30 maj, kl. 19:00. (Baren öppnar kl. 18:00)

Orsapremiär för den nya konstellationen:

Helene Lindh & Bength Jonzon 2-rätters meny, välkomstdrink och underhållning Pris: 295 kr/person Mat från Källarcafét, skratt, sång, musik, en trevlig kväll helt enkelt! OBS! Endast förköp hos Orsa Musikkompani. Vid köp före 15 maj: 2 biljetter för 500 kr. Tel: 0250-400 81, 070-675 13 67. I samarbete med: Källarcafeét, Orsa Musikkompani och Bittis Nöjen.

Buskar Träd ● Rosor ● Fruktträd ● Bärbuskar ● Barrväxter ● Perenner ● Kryddor ● ●

Bäst på jorden! Vi har Hasselfors hela sortiment av proffsjordar.

Öppet: Mån–fre 9–18, lör 9–15, sön 11–15

Stackmora Trädgård Tel: 0250-430 95 Turistvägen 481, Orsa

Auktoriserad återförsäljare för:

Teckna nytt eller förläng ert abonnemang hos oss!

Kung Gustavsväg 4, tel: 0250-61 70 77

Förläng ndna u b o t t i d nemang n o b a r boxe köpa en u d r å f så endast r ö f l u CA-mod

1:-

Orsakompassen nr 3 2009  
Orsakompassen nr 3 2009  
Advertisement