6 minute read

Mijn eerste keer ...

Voor alles een eerste keer. Maar de afgelopen maanden hebben we bijna allemaal in de prachtige wijsheid: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’ moeten geloven. Veel ondernemers deden zaken die ze ervoor nog nooit hadden gedaan, zelfs zaken waarvan ze zeiden dat ze het ook nooit zouden doen. Ook bij OpmerKelijk gingen we ineens van één dag naar vijf dagen telewerken en ondertussen hebben Microsoft Teams, Skype for Business, Zoom en WhatsApp geen geheimen meer voor ons. We namen deel aan online netwerkrecepties, creëerden tutorials en webinars … Behalve … een magazine maken … dat deden we al. ☺ Maar daar gingen we vol enthousiasme terug mee aan de slag. De ideale gelegenheid om ook bij andere ondernemers eens te informeren naarhun eerste keerin deze bizarre periode.

… Nathalie en Erwin van All Top Clean Products

Als innovatieve partner in de professionele schoonmaak hebben we de meest hectische periode van de afgelopen jaren achter de rug. De vraag naar onze producten steeg exponentieel, samen met het aantal besmettingen... Het aanbod volgde helaas niet altijd gelijktijdig en voorraden waren al snel uitgeput. Het was dus niet altijd evident om onze klanten verder te kunnen helpen, maar aan de hand van enkele creatieve oplossingen (bijvoorbeeld het met de hand vullen van kleinere verpakkingen handgel) zijn we daar toch grotendeels in geslaagd.

Het was dus een grote uitdaging voor ons familiebedrijf, maar we zijn vooral dankbaar dat we er samen en gezond uitgekomen zijn.

… Marjan en Frans van HOFsite

Als evenementenplanner is mijn missie altijd al geweest om mensen samen te brengen. Om dit eindelijk te kunnen doen op onze eigen locatie leek me fantastisch. Vorig jaar hebben mijn man en ik besloten om dus ook onze eigen plek om te vergaderen, ontmoeten en beleven te openen.

De coronacrisis stak een stokje voor onze initieel geplande merklancering, maar zagen we ook als een opportuniteit om alles extra grondig aan te pakken; de tuin is nu extra mooi aangeplant, de website staat op punt, details zijn tot in de puntjes uitgewerkt… Door de lockdown ben ik ook voor het eerst van start gegaan met digitaal netwerken. Het was eens wat anders, om 7 u ‘s ochtends in mijn tuin gaan zitten om te netwerken. ☺ Mijn tip voor andere ondernemers? Blijf in jezelf geloven, durf jezelf en je business ook wel eens in vraag te stellen en ga voor je beste kwaliteiten!

... Iris van Schatteneiland

Eind 2019 ruilde ik mijn job als directeur bij een medisch communicatiebureau voor die van zaakvoerster van Schatteneiland (een familiebedrijf dat uitdeelspeelgoedjes verdeelt). Het kriebelde om erin te vliegen... en toen was er corona. De bestellingen vielen stil en ik werd (zoals zovelen) onrustig.

Van een OpmerKelijke ondernemende vriendin kreeg ik de tip om onze meest trouwe klanten op te bellen om eens te horen hoe het ermee ging en hen te bedanken voor het vertrouwen. Mijn schoonouders hadden Schatteneiland uitgebouwd door elke dag potentiële klanten te bellen. Ik daarentegen verkoos de online aanpak. Maar nood breekt wet, dus ik begon te bellen...

Hun reactie was zo positief dat het me een enorme boost gaf voor de toekomst. Mijn grootste tip? Durf feedback vragen als het moeilijk gaat en vertrouw op de aanpak die blijkt te werken.

… Werner van Bierolade

Als biersommelier en chocolade-expert heb ik me de laatste jaren vooral toegelegd op het maken van combinaties tussen deze twee Belgische topproducten en het organiseren van bier & chocolade workshops en wandelingen.

De lockdown zorgde ervoor dat bepaalde ideeën, die ik al lang in mijn achterhoofd had, in een stroomversnelling terecht zijn gekomen. Zo organiseerde ik virtuele tastings, ontwierp ik een webshop met geschenkpakketten van bier & chocolade en ontwikkelde ik Tournee Pralinée.

Dit alles heeft me een enorme boost aan energie gegeven en zo ben ik deze crisis dan ook goed doorgekomen. Ik kan andere ondernemers alleen maar aanmoedigen om te focussen op wat belangrijk is in het leven.

… Stijn en Leen van De Koffieliefhebber

Als koffiebranderij en verdeler van kwaliteitsthee is ons aanbod vooral gericht op b2b (horeca en bedrijven). Aangezien vooral de horeca zwaar getroffen werd, werden wij dat dus ook in tweede instantie.

Wel kregen we een nieuw soort aanvragen binnen. Zo was er een bedrijf op zoek naar kleine, gepersonaliseerde koffiezakjes van 60 gr om cadeau te doen aan een honderdtal van hun klanten. Aangezien dit type van aanvragen niet helemaal aansloot bij onze business (meestal verkopen we enkel koffie in grote hoeveelheden), stonden we er eerst nogal twijfelachtig tegenover.

Uiteindelijk zijn we hier toch op ingegaan en met succes. Want het postorderbedrijf dat instond voor de verzending van de koffiezakjes had de zakjes opgemerkt en biedt deze intussen ook zelf aan voor hun klanten (met een veelvoud van de oorspronkelijk verkochte hoeveelheden tot gevolg).

Onze tip? Ook als een opportuniteit op het eerste zicht minder rendabel lijkt, kan deze later misschien wel een katalysator vormen voor een bredere zichtbaarheid. Dus probeer het eens… en evalueer nadien. Misschien komt er wel meer uit dan je oorspronkelijk had gedacht!

… Sylvia van Nijs & Ludwig

Al meer dan tien jaar deel ik mijn passie voor persoonlijke, empathische en vooral constructieve gesprekken. Aan de hand van geoptimaliseerde communicatiestromen zorg ik voor meer productiviteit en een betere werksfeer. Ik geef dus heel vaak trainingen en coachingsessies.

Door de coronaepidemie moest ik al snel de switch maken naar online afspraken. Voor mij was dit een enorme uitdaging… Enerzijds mis ik de nuancering die mogelijk gemaakt wordt door bijvoorbeeld een handdruk of knuffel na een confronterende coaching heel erg. Anderzijds moest ik mijn technische vaardigheden heel snel op punt stellen. Ik had nooit gedacht met een mondmasker voor mijn klanten te moeten staan, maar als ondernemer moet je nu eenmaal flexibel zijn. Mijn tip? Durf om hulp vragen als je het nodig hebt!

… Kim en Jo van Domein Tombos

Domein Tombos is een unieke plek tussen de Haspengouwse velden waar we landbouw combineren met vakantiewoningen. Door de coronacrisis viel de vraag naar onze verwerkte aardappelen volledig stil, waardoor we een groot deel van onze oogst hebben zien verdwijnen als veevoeder.

Zowel klimaat als de marktprijs heb je niet in de hand. Die onzekerheid is natuurlijk ook eigen aan de landbouw. Maar toch doet het pijn wanneer je zo’n mooi product, waar je een jaar hard voor gewerkt hebt, moet afgeven.

Gelukkig konden we door risicospreiding de impact beperken. We verbreedden ons aanbod door zowel aardappelen te telen voor de versmarkt, als voor de industrie. Naast aardappelen telen we ook peren en andere akkerbouwgewassen. En het feit dat veel Vlamingen hun reis dit jaar dichter bij huis gaan zoeken vinden wij niet erg, want ze zijn allemaal welkom in onze vakantiewoningen.

… Joke van AAP vzw

Bij AAP vzw brengen we mens en dier in contact. Mijn doel als directeur is dan ook vooral om hen (de baasjes, plusbaasjes en beestjes) gelukkig te maken.

Ik had al jarenlang de droom om een podcast te maken. Door het verminderde sociale contact, was de lockdown hier de ideale opportuniteit voor. En zo geschiedde; onze allereerste podcastreeks, ‘Recht voor de rAAP’. Hiermee willen we vooral een glimlach teweegbrengen bij onze volgers. Want als er één ding is waar dierenliefhebbers van opfleuren, dan is het wel praten over huisdieren, toch?

Het maken van de podcast ging eigenlijk supervlot, wat ik nooit had durven denken. Ik ben echt trots op het resultaat. Mijn tip? Volg je buikgevoel. Wil je iets doen? Doe het gewoon!