Page 1

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ĂŤ r e n


Verrassend anders De Zevenhof. Conferentiecentrum en groepsaccommodatie. Voor zakelijke bijeenkomsten biedt de Zevenhof alle mogelijkheden. Wilt u een dagje op de hei, weg van de dagelijkse beslommeringen, of een meerdaagse cursus met het team of de OR, teambuildingsessies, trainingen of cursussen, een personeelsfeest of een vergadering met een heerlijk diner na afloop? De Zevenhof biedt het allemaal en nog veel meer in een geweldige ambiance. Voor familie bijeenkomsten of reĂźnies, voor grote -of kleine groepen, lees deze brochure en ontdek de mogelijkheden. Drie heerlijke huizen met de sfeer van thuis, ruim van opzet met veel voorzieningen, mooie tuinen en een eigen speelweide centraal gelegen in het fraaie Drentse land. De Zevenhof is een prachtige Saksische boerderij met karakter en geschiedenis Overal in de accommodatie zijn authentieke elementen terug te vinden. Zo vertellen de robuuste eiken gebinten hun eigen verhaal. Wij vertellen u dat graag door. De uitstekende faciliteiten, het gemoedelijke huiskamerconcept en de persoonlijke manier van dienstverlening dragen bij aan het succes van uw bijeenkomst. Wij vinden het fijn die bijdrage te kunnen leveren. Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs om kennis te maken. Zie, ruik en ervaar met uw eigen zintuigen wat in woorden zo moeilijk uit te drukken is. Dan begrijpt u waarom: De Zevenhof, verrassend anders...

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ĂŤ r e n


Vergaderen en trainen Vergaderen en trainen in De Zevenhof betekent werken in rust en in een informele sfeer. Dat kan in De Zevenhof in meerdere zalen, vernoemd naar de authentieke elementen in de constructie: Het Gebint, Het Korbeel en De Onderslagh. Het Gebint, 40 m2 groot, kan door vijftien personen worden gebruikt om te vergaderen, te trainen of te brainstormen. Door de prachtige schouw, de authentieke gebinten en het uitzicht op de mooie binnentuin ontstaat een unieke werksfeer: huiselijk maar ook zakelijk.

Het Korbeel, in De Zevenhof is met 60 m2 de grootste ruimte en uitstekend geschikt voor vergaderingen of trainingen tot vijfentwintig personen. De sfeer in Het Korbeel wordt bepaald door de eiken gebinten en de zware korbelen. In de zithoek kunt u in ontspannen sfeer genieten van een heerlijk kopje koffie.

De Onderslagh, 27 m2 groot met houtkachel en zithoek is een gezellige ruimte geschikt voor tien personen. De Onderslagh wordt gekenmerkt door de prachtige onderslagbalk met fraai bewerkte korbelen. In de drie zalen zijn alle noodzakelijke voorzieningen, als een koffie- en theebar, projectie mogelijkheden, flip-overs en viltstiften, water, een koelkast met frisdranken en draadloos internet aanwezig.

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ĂŤ r e n


Brainstormen Onderuitgezakt op comfortabele banken bij een knappend haardvuur je fantasie de vrije loop laten. Dat kan in het Gebint. Geen tafels, alleen een grote kring van banken en natuurlijk de flip-overs, om de creativiteit te vangen. Groepen tot 20 personen kunnen de ruimte reserveren. Weg van de wereld en de hectiek, even terug naar de bron van de creativiteit.

Werken mag toch ook genieten zijn? Vergaderen en brainstormen in De Zevenhof is ongestoord werken in een inspirerende omgeving. Werken en genieten, inspanning en ontspanning. Een gezonde balans daarin komt het resultaat ten goede. Genieten van de ontspanning van de sauna, een stukje fietsen en op adem komen in de schone Drentse lucht, een rondje wandelen en de zinnen verzetten, een moment van bezinning in het prieel en luisteren naar de vogels, een partijtje voetbal of volleybal met de kollega’s op de eigen speelweide of uitgebreid genieten van een heerlijk diner. Alles is mogelijk en draagt zeker bij aan het succes van uw bijeenkomst.

Receptie, presentatie of personeelsfeest. Feestelijke gelegenheden in de Zevenhof zijn een bijzondere belevenis. Een diner voor 50 personen aan een lange tafel in de boomgaard, een uitgebreide barbecue bij de vuurplaats, een prachtig buffet met veel producten en kruiden uit de tuin, een huis met veel verrassende ruimtes en mooie tuinen met pittoreske hofjes. Een Nieuwjaarsdiner in het korbeel voor 35 personen, lekker borrelen rond de houtkachel in het gebint, samen een diner maken en opdienen onder begeleiding van onze kok of een jambe sessie in de bijzondere ambiance van onze kelder. Zomaar wat mogelijkheden. Kom met ideeĂŤn en wij denken graag met u mee.

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ĂŤ r e n


Prijzen Bij De Zevenhof bieden wij u een compleet arrangement voor een duidelijke prijs. Zo is het gebruik van een beamer, het internet, flip-overs of een extra subruimte bij de arrangementsprijs inbegrepen. Heeft u andere wensen of ideeën? Laat het ons dan weten. 8 uurs- arrangement(2 dagdelen) € 52,50 • onbeperkt koffie, cappuccino en thee uit de koffiebar in de zaal • gebruik van extra subruimte • gebruik van internet (WiFi), laptop en beamer • presentatiematerialen: twee flipovers en stiften • uitgebreide Zevenhoflunch met sandwiches, een hartig hapje, soep, fruit en zuivel. Eventueel uit te breiden met • extra dagdeel • heerlijk driegangendiner • derde dagdeel èn driegangendiner • gezonde en frisse snack • borrelgarnituur

€ € € € €

24-uurs arrangement, volledig verzorgd 32-uurs arrangement, volledig verzorgd 56-uurs arrangement, volledig verzorgd

€ 143,00 € 195,50 € 338,50

18,50 32,50 51,00 8,50 6,50

Aan trouwe klanten en bij grote opdrachten kunnen wij een relatiekorting aanbieden. Vraag naar de voordelen voor uw organisatie. Kijk op www.dezevenhof.nl/zakelijk voor meer informatie of bel 0593-333111. Alle genoemde prijzen zijn per persoon en exclusief btw.

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


Culinair genieten Zowel zakelijke groepen als recreatie groepen kunnen wij verwennen met onze heerlijk en gezonde maaltijden. Tijdens uw verblijf is onze kok bezig met de voorbereiding van uw lunch of diner, waarbij rekening wordt gehouden met vegetariërs en speciale dieetwensen. We gebruiken eerlijke, goede en gezonde ingrediënten voor onze maaltijden en waar mogelijk worden deze gedecoreerd met bloemen en kruiden uit onze eigen moestuin. Het ontbijt bestaat uit een ruim gevulde tafel met brood, warme broodjes, crackers, cruesli met yoghurt, ei, fruit, sap, koffie en thee. De lunch is altijd weer een verrassing! Naar fantasie van de kok vindt u op de gezellig gedekte tafel eigengemaakte soep, sandwiches, hartige hapjes, vers fruit en zuivel.

Het driegangen-diner begint met een amuse, het visitekaartje van de kok. Passende wijnen maken van deze maaltijd een feest. Wij serveren voor de hele groep hetzelfde menu, maar houden rekening met vegetariërs of mensen met een dieet. Natuurlijk staan wij ook open voor al uw culinaire wensen en suggesties. Op verzoek kan er ook maatwerk worden geleverd, denk bijvoorbeeld aan extra luxe gerechten, themadiners en zelf koken als onderdeel van het programma. Ook kunt u met uw collega’s een workshop van onze kok volgen als ondersteuning van een programma waarin de nadruk op teambuilding ligt. Voor grote groepen en feestelijke gelegenheden verzorgen wij graag een buffet in stijl. Voor recreatie groepen gelden speciale afspraken en prijzen. Wij houden daarbij rekenen met de groep, het budget en de wens tot zelfwerkzaamheid. Wij maken graag maatwerk Culinair genieten bij De Zevenhof... niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de maag!

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


Recreëren in Zwiggelte

De Zevenhof is een schitterende authentieke Saksische boerderij die bestaat uit drie groepsaccommodaties: De Zevenhof voor 34/36 personen, Het Gebint, voor 22/24 personen, en De Onderslagh voor 12 personen. De Zevenhof ligt in het oude deel van het zanddorpje Zwiggelte. Een zanddorp, omdat oorspronkelijk de boerderij is gebouwd op een zandkop in de Drentse moeras- en heidevlakte. Dit typisch Drentse boerendorp kwam voor het eerst voor op de landkaart van Drenthe voor omstreeks 1650. Het is moeilijk te zeggen hoe oud onze boerderij zelf is. Vermoed wordt, dat het tot één van de oudste boerderijen van het dorp behoort. In de loop van de eeuwen is er echter veel veranderd aan het gebouw. Bekend is dat aan het eind van de gouden eeuw meer Drenten zich huizen van steen konden permitteren. Daarnaast heeft ook de ontwikkeling van de landbouw en de veeteelt invloed gehad op de grootte en de vorm van de boerderij. In 1972 is door de ruilverkaveling de agrarische bestemming op het pand verdwenen. Vanaf 1991 kunnen groepen genieten van deze mooie en bijzondere boerderij. De Zevenhof staat voor de gehele accommodatie inclusief het korbeel, de vroegere deel, als grote eetkamer. Het Gebint was voorheen het voorhuis van de boerderij. De Onderslagh is een bijgebouw dat vroeger is gebruikt als schapen- en stierenschuur. De genoemde accommodaties zijn voor familie- of vriendengroepen te huur van vrijdag 18.00 tot zondag 18.00 uur. (uitbreiding in overleg.) Het verblijf is op basis van zelfverzorging. In overleg kunnen wij ontbijt, warme maaltijd, diner, barbecue of zo gewenst een buffet voor u verzorgen. Voor feestelijke gelegenheden zijn er speciale mogelijkheden. Wilt u fietsen huren? Geef de aantallen aan ons door en wij zorgen dat bij aankomst de fietsen voor u klaar staan. De Zevenhof staat voor: lekker genieten van de rust, de ruimte en het prachtige Drentse landschap in een mooi en luxe boerenlandhuis. Kijk op www.dezevenhof.nl/recreatief voor meer informatie of bel 0593-333111.

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


Erop uit

De Zevenhof is centraal in Drenthe gelegen en daarom een uitstekend startpunt voor uw uitstapjes. Als u rust zoekt en heerlijk wilt fietsen of wandelen, dan is Zwiggelte een prima vertrekpunt van uw activiteiten. Wat verderop zijn er de mooie beekdalen, die hun oude loop weer hebben teruggekregen. Hierdoor zijn prachtige natuur gebieden ontstaan. Het meest bekend is natuurlijk de Drentse Aa. Maar ook het Oude Diep en de Vledder Aa mogen er zijn. Natuurgebieden worden samengevoegd, waardoor Zwiggelte omgeven wordt door de natuur van plan Goudplevier, het nationaalpark Dwingelerveld in het zuiden en de boswachterijen van Hooghalen en Schoonloo in het noorden. Voor de cultuurliefhebbers zijn er interessante musea in o.a. Assen en Groningen. Een bezoek aan het herinneringscentrum Westerbork is zeer de moeite waard. De serene rust op het voormalige kampterrein roept op tot bezinning. Voor de kinderen zijn er veel uitgaansmogelijkheden zoals o.a. de dierentuin in Emmen, speelstad Oranje, Plopsaland bij Dalen, kabouterland bij Exloo en het boomkroonpad bij Borger. Een bezoek aan Orvelte brengt u even terug in de tijd. Dit mooie museumdorp heeft veel oude Saksische boerderijen. De oudste, een ijzertijd boerderij net u even buiten het dorp, laat u zien hoe de voorloper van de Saksische boerderij er in Drenthe uit heeft gezien. De omgeving biedt nog veel meer, maar komt u zelf kijken en ervaren wat Drenthe u te bieden heeft. Wij ontvangen u graag in onze accommodatie. Voor informatie over de omgeving en activiteiten kunt u terecht op: www.dezevenhof.nl/recreatief

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ĂŤ r e n


De Zevenhof

(34-36 personen) Groot en toch zo knus. Geschikt voor groepen tot 36 personen. Een ruime huiskamer, een grote keuken en een eetkamer voor wel 45 personen vormen het hart van deze accommodatie. De verschillende gezellige en aparte ruimtes maken deze accommodatie groot en toch zo knus. Je kunt je binnen en buiten gemakkelijk even terugtrekken, een boekje lezen, muziek luisteren en genieten van de rust, terwijl de rest van de familie zich vermaakt in de speelkelder, op de grote speelweide buiten, van de sauna geniet of lekker aan het koken is. Het huis is authentiek. De eeuwenoude gebinten zijn kenmerkend voor deze rietgedekte locatie. Opvallend zijn ook de 2 karakteristieke schouwen in de huiskamer en de eetkamer. Het woord “verrassend” is wat wij vaak horen. Zodra u binnenkomt zult u zich thuis voelen. Mooie rustige kleuren, veel daglicht, gezellige inrichting en veel ruimte. Naast de grote professionele keuken, de eetkamer en de huiskamer is er een speelkelder als recreatieruimte. In het gebouw bevinden zich 15 slaapkamers waarvan er 2 op de begane grond. 14 slaapkamers zijn tweepersoons, 1 slaapkamer is zespersoons. In totaal zijn er 8 toiletten en 10 douches, waarvan er 2 op de slaapkamer. Bijna alle slaapkamers hebben een wastafel. De Zevenhof heeft 7 tuinen met veel groen, bloemen en klimmers. De 2 besloten binnentuinen zijn voor de gasten van de Zevenhof. In een van die binnentuinen bevindt zich de sauna in het voormalige stookhok en een koud water dompelbad. De Zevenhof heeft een eigen speelweide met alle mogelijkheden voor sport en spel. Het zal u in deze accommodatie aan niets ontbreken. Zo zorgen wij voor de keukenhanddoeken, de theedoeken, vuilniszakken, lucifers, koffiefilters, tabletten en waspoeder voor de vaatwasser. Voor het stoken van de houtkachel kunt u gebruik maken van de aanwezige houtvoorraad. Wij vragen daar een kleine vergoeding voor. Voor contact met de buitenwereld is er gratis draadloos internet aanwezig. Voor extra informatie en foto’s klikt u op de onderstaande link http://www.dezevenhof.nl/default.asp?page=67

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


Het Gebint

(22 - 24 personen) Het Gebint heeft alles dat nodig is voor een goed familieweekend of reünie voor 22/24 personen. Het huis is gezellig en mooi. De eeuwen oude gebinten zijn kenmerkend voor deze rietgedekte locatie. Opvallend zijn ook de 2 karakteristieke schouwen in de huiskamer en de eetkamer. Het woord “verrassend” is wat wij vaak horen. Zodra u binnenkomt zult u zich thuis voelen. Mooie rustige kleuren, veel daglicht, gezellige inrichting en veel ruimte, een grote keuken en een speelkelder als recreatieruimte. Het huis wordt centraal verwarmd. Gedeeltelijk met vloerverwarming, verder met radiatoren. De houtkachel is er voor de gezelligheid. Er zijn totaal 9 slaapkamers. 8 Slaapkamers bevinden zich op de verdieping. 7 zijn er twee-persoons, 1 slaapkamer heeft 6 bedden. Op de beganegrond bevindt zich de 9e slaapkamer met 2 bedden. Het is mogelijk een extra slaapkamer erbij te huren. De Zevenhof heeft 7 tuinen met veel groen, bloemen en klimmers. De grote besloten binnentuin is voor de gasten van Het Gebint. In deze binnentuinen bevindt zich de sauna in het voormalige stookhok en een koud water dompelbad. De Zevenhof heeft een eigen speelweide met alle mogelijkheden voor sport en spel. Het zal u in deze accommodatie aan niets ontbreken. Zo zorgen wij voor de keukenhanddoeken, de theedoeken, vuilniszakken, lucifers, koffiefilters, tabletten en waspoeder voor de vaatwasser. Voor het stoken van de houtkachel kunt u gebruik maken van de aanwezige houtvoorraad. Wij vragen daar een kleine vergoeding voor. Voor contact met de buitenwereld is er gratis draadloos internet aanwezig. Het verblijf in het Gebint is op basis van zelfverzorging. In overleg kunnen maaltijden worden verzorgd. Voor extra informatie en foto’s klikt u op de onderstaande link http://www.dezevenhof.nl/default.asp?page=18

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


De Onderslagh

(12 personen) Een bijzondere, gezellige en mooie accommodatie ideaal voor kleine families en vriendengroepen tot 12 personen. Kenmerkend van deze accommodatie is het fraaie oude gebint met bewerkte korbelen. De grote L-vormige kamer heeft een ruime open keuken met alle benodigde voorzieningen. Verder is er een bijzondere schouw met houtkachel, grote tafels en een zithoek. De verwarming geschied middels vloerverwarming. De houtkachel is voor de gezelligheid. Op de verdieping bevinden zich 2 tweepersoons slaapkamers met wastafel. Douche en toilet zijn op de beganegrond. In de naastgelegen accommodatie op 1½ m afstand, bevinden zich op de verdieping (gescheiden van de slaapafdeling van het Gebint, met een eigen opgang) 3 ruime tweepersoonsslaapkamers met wastafel, 3 douches en een toilet. 2 stretchbedden zijn standaard aanwezig. Indien gewenst kan een zesde slaapkamer, gelegen op de beganegrond, met douche en toilet, worden gehuurd. De Zevenhof heeft 7 tuinen met veel groen, bloemen en klimmers. De besloten binnentuin is voor de gasten van de Onderslagh. De Zevenhof heeft een eigen speelweide met alle mogelijkheden voor sport en spel. Het zal u in deze accommodatie aan niets ontbreken. Zo zorgen wij voor de keukenhanddoeken, de theedoeken, vuilniszakken, lucifers, koffiefilters, tabletten en waspoeder voor de vaatwasser. Voor het stoken van de houtkachel kunt u gebruik maken van de aanwezige houtvoorraad. Wij vragen daar een kleine vergoeding voor. Voor contact met de buitenwereld is er gratis draadloos internet aanwezig. Het verblijf is op basis van zelfverzorging. In overleg kunnen maaltijden worden verzorgd. Voor extra informatie en foto’s klikt u op de onderstaande link http://www.dezevenhof.nl/default.asp?page=24

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


Prijzen Kosten voor huur van de accommodatie De Zevenhof jan-feb maart april-mei-juni juli-augustus sept-okt nov-dec

weekend € 1.720,00 € 1.770,00 € 1.970,00 € 1.820,00 € 1.970,00 € 1.800,00

langweekend midweek € 1.900,00 € 2.000,00 € 2.195,00 € 1.995,00 € 1.350,00 € 2.120,00 € 1.970,00

week

€ 2.150,00

Het Gebint weekend langweekend midweek week jan-feb € 1.150,00 € 1.250,00 maart € 1.200,00 € 1.350,00 april-mei-juni € 1.300,00 € 1.450,00 juli-augustus € 1.150,00 € 1.250,00 € 1.350,00 € 2.150,00 sept-okt € 1.300,00 € 1.450,00 nov-dec € 1.200,00 € 1.300,00 De Onderslagh weekend langweekend midweek week jan-feb € 495,00 € 575,00 maart € 495,00 € 575,00 april-mei-juni € 595,00 € 670,00 juli-augustus € 595,00 € 670,00 € 750,00 € 1250,00 sept-okt € 595,00 € 670,00 nov-dec € 525,00 € 595,00 Voor bijkomende kosten als: schoonmaak, energie, toeristenbelasting, huur bedlinnen kunt u terecht op www.dezevenhof.nl/recreatief_prijzen of bel 0593-333111. Voor de kosten van het verzorgen van een maaltijd, doen wij u graag een prijsopgave.

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ë r e n


Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs om kennis te maken, de warme sfeer te proeven en van de ambiance te genieten. Zie, ruik en ervaar met uw eigen zintuigen wat in woorden zo moeilijk uit te drukken is. Dan begrijpt u waarom: De Zevenhof, verrassend anders.

De Zevenhof Zwiggelte v e r g a d e r e n

&

r e c r e ĂŤ r e n

Zevenhoeksweg 6 9433 PE Zwiggelte telefoon 0593 333 1 1 1 fax 0593 333499 zwiggelte@dezevenhof.nl www.dezevenhof.nl http://twitter.com/DeZevenhof

Zevenhof brochure  
Zevenhof brochure  

Zevenhof brochure