2 minute read

Stefan Ottens, hoofdgreenkeeper

De Gelpenberg heeft een nieuwe hoofdgreenkeeper. Remko heeft promotie gekregen en zit nu op het ‘hoofdkantoor’ als projectleider. In dit belangrijke jaar voor de golfclub willen wij natuurlijk weten wie dan nu verantwoordelijk is voor de conditie van onze baan.

Geboren en getogen in Ees. 28 jaar jong, ambitieus, vriendelijk en ernstig. Stefan golft vanaf z’n 14e en speelt vanaf handicap 14.6. Enigszins ‘besmet’ door zijn ouders die zo’n 15 jaar geleden ‘Country Golf Ees’ creëerden. Een 18 holes par 3 short-golf baan in je achtertuin, daar word je vanzelf enthousiast van. Als kind altijd al lekker buiten bezig willen zijn, dit in combinatie met interesse in techniek bracht hem naar het Terracollege in Emmen waar hij de hoveniersopleiding volgde. Al gauw werd hem duidelijk dat hij toch ‘iets meer’ wilde en verhuisde voor zijn HBO opleiding tuin- en landschapsmanagement naar Den Bosch. Stefan is een echte noordeling, dus een start bij de HGM op de golfbaan in Appelscha was voor hem bijna thuiskomen. Niet lang daarna kon hij als groundsman bij FC Groningen aan het werk. Hier kon hij echt aan de slag met zijn expertise in grassen, bodem, bemesten en verbeteren. Zo’n 3 ½ jaar geleden werd hem door Vos golf en sport de mogelijkheid geboden om weer terug te komen naar Drenthe. Dit werd met beide handen aangepakt en hier heeft hij geen moment spijt gehad. Door onder Remko als assistent hoofdgreenkeeper te werken, kon hij zijn kennen en kunnen laten zien. Dit betaalde zich dit jaar uit door - na de reshuffle bij Vos- het stokje van Remko over te kunnen nemen. Hier op de Gelpenberg zal hij nu alles wat hij in Den Bosch en in Appelscha en Groningen heeft geleerd in praktijk kunnen brengen.

beperkingen”, is een motto waar hij zich in kan vinden. Juist in een heel divers gezelschap maakt dat de samenwerking zo leuk is. Dit uit zich ook in de wedstrijden die alle greenkeepers van Vos regelmatig tegen elkaar spelen. Het geeft ieder de gelegenheid om ook eens op een andere baan te spelen en te kijken hoe de collega’s het ‘voor elkaar ‘ hebben.

Stefan geeft de indruk goed op z’n plek te zitten. Hij heeft de vaste overtuiging dat hij en z’n team het beste uit ‘de Gelpenberg’ halen, maar hij streeft nog altijd naar perfectie. Wij wensen hem heel veel succes in zijn ambitie.

Jeanette Beltman

In samenspraak met Remko en Albert wordt, nadat er een grondmonster genomen is, een jaarplan opgesteld. De meststoffen worden via de centrale inkoop geregeld en er is een gedeelde planning wat betreft het gebruik van speciale machines, verder besluit Stefan zelf hoe en wanneer en waar het nodig is om de verschillende werkzaamheden uit te voeren. Het fauna- en florabeheer bespreekt hij samen met de baancommissie. Zodat, door op de juiste manier heide af te plaggen of selectief te maaien, er genoeg schuilplaatsen overblijven. Hoewel Stefan kan genieten van de vogels, hagedissen en insecten, zijn er geen speciale diertjes die zijn interesse hebben. Van gras wordt hij toch net iets enthousiaster.

Wat Stefan verder erg belangrijk vindt is de samenwerking met ‘zijn’ team. Dat iedereen zijn werk goed en met plezier doet, is een aspect van zijn baan waar hij vol op inzet. “Gebruik maken van de kwaliteiten en rekening houden met de

Stefan Ottens

This story is from: