Page 1

Dé vakbeurs

voor de

recreatiebranche

e pd u o atie n m ov Ste e inn 12! t 0 bes van 2

>>

Norwell-JR | De Inflatableroller | Angry Birds | Boekingskiosk | Fono | Het Leukste Dagje Uit – Portal | De duurzame trekkershut Trek-In | Rescue | Omnifield | SimpleCamp | HeBlad betonnen Picknickset XL | White lanes | VEGGIEFRIES | PlayCycle | De Bedoeïenentent

Hardenberg 6, 7 en 8 november 2012 13.00-21.00 uur


Sanitaire units, privé-sanitair (eventueel ook) onder de grond Sanitaire units zijn de manier om uw campinggast het comfort van thuis te kunnen bieden. Op basis van ons ruime kelderassortiment bestaan er welhaast onbeperkt mogelijkheden om deze voorzieningen naar uw specifieke wensen in te richten. Tevens kunt u kiezen voor een cascolevering (zonder afwerking) of voor een ‘sleutelklare’ levering, waarbij de unit volledig gebruiksklaar is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze website en bel voor een afspraak. Postbus 81 - 8100 AB Raalte - Kanaaldijk OZ 1 - 8102 HL Raalte - T: 0572-346789 - F: 0572-346788 I: www.campingsanitair.nl - E: info@vandenbergbetonkelders.nl

Uw recreatieonderneming optimaal presenteren? Met de geavanceerde oplossingen van AICN stemt u het boekingsproces af op de wensen van uw gast. Wilt u dat automatisering echt voor u werkt en werkelijk rendement oplevert? Wij demonstreren u graag onze innovatieve automatiseringsontwikkelingen die bijdragen aan: » » » » »

Meer boekingen met Virtueel Boeken Succesvolle marketingactiviteiten Extra vakantieplezier Efficiënter werken Kostenbesparingen

Tot ziens op stand 307 van AICN Automatisering!

www.aicn.nl

Werkt

in de

recreatiebranche


Wij zijn blij u te mogen verwelkomen op deze editie van Recreatie Vakbeurs 2012 in Evenementenhal Hardenberg. Een unieke totaalvakbeurs waar u een volledig aanbod kunt verwachten voor de gehele recreatiebranche. In deze beursspecial vindt u de beursplattegrond inclusief exposantenlijst en extra informatie over de verschillende exposanten. U kunt deze beursspecial tijdens en na de vakbeurs gebruiken als naslagwerk.

Op de beursvloer Ook dit jaar zijn alle verschillende takken binnen de recreatiebranche weer te vinden op Recreatie Vakbeurs 2012. Een kleine verschuiving heeft er wel plaatsgevonden. Voor deze hebben we gekozen voor hal 2 tot en met hal 5. Wat inhoudt dat alleen in hal 5 de chalets en stacaravans staan, waarbij zelf internationaal gekozen wordt voor deze beurs. O’Hara mogen wij verwelkomen vanuit Frankrijk. Ook staat Aqua Bubble weer met een zwembad op de beursvloer in Hal 5. In de hal 2, hal 3 en hal 4 kunt u zeer gevarieerd aanbod vinden van allerlei exposanten.

Recreatie Ondernemers. Hier kunt u terecht voor informatie over de branchevereniging. Ook zal de RECRON een aantal workshops aanbieden. Hoogstwaarschijnlijk bent u al bekend met onze unieke full-service-formule. Waar anders dan tijdens Recreatie Vakbeurs Hardenberg wordt u behandeld als een echte VIP en hebben de exposanten alle tijd om u te informeren en te inspireren? Kortom Recreatie Vakbeurs Hardenberg is hét moment om in een prettige ambiance contacten te leggen en/of te onderhouden.

voorwoord

Van harte welkom op Recreatie Vakbeurs Hardenberg, hét recreatietrefpunt voor Noord en Oost Nederland!

Als laatste willen wij u graag nog wijzen op de achtste editie van Recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem, die wordt georganiseerd op 26, 27 en 28 november aanstaande en tegelijkertijd met Horeca Relatie Dagen. Recreatie Vakbeurs Gorinchem richt zich voornamelijk op het Midden, Zuiden en Westen van Nederland. Uiteraard bent u daar ook van harte welkom. Namens Evenementenhal Hardenberg en alle exposanten van Recreatie Vakbeurs Hardenberg 2012 wensen wij u een prettig, informatief en succesvol beursbezoek toe.

Noviteiten In Hal 2, om precies te zijn op standnummer 211, treft u de stand van de Pleisureworld met de Pleisureworld Noviteiten Award waar alle noviteiten van dit jaar tentoongesteld staan.

Workshops In hal 4, stand 401, bevindt zich de stand van de RECRON dé vereniging van de

Met vriendelijke groet,

Herma Bork Beursorganisator: Recreatie Vakbeurs Hardenberg Recreatie Vakbeurs Gorinchem Recreatie Vakbeurs Venray

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

3


Tijdens de tweede editie van de Nationale Netwerk Lunch op 29 november 2011 werd de prijs voor de beste noviteit in de recreatie uitgereikt aan Signgrass – Van Zijl. De jury waardeerde hiermee de verbeterde techniek om prints en logo’s in kunstgras te verwerken. De techniek werd door Van Zijl in eigen huis ontwikkeld en trekt inmiddels al wereldwijd belangstelling.

Signgrass

wint Pleisureworld Award Leon van Zijl nam tijdens De Nationale Netwerk Lunch, op 29 november in Gorinchem, de prijs in ontvangst en reageerde aangenaam verrast: “De afgelopen jaren ging de Award vaak naar speeltoestellen. Dat is een product dat voor veel meer mensen zichtbaar is. We zijn heel blij met de waardering die we van de jury hebben gekregen.” Tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg 2011 konden bezoekers voor het eerst hun stem uitbrengen per sms. Hieruit werden de volgende vijf producten genomineerd voor

de eindronde in Gorinchem: het uitdagende ballenspel Drebally, de rolstoelvriendelijke picknicktafel Heblad, de PWM ecomodule van Wilrec, Son-X Octavia van Velopa-Omniplay en Signgrass van Van Zijl. Een deskundige jury, onder leiding van Reinoud van Assendelft de Coningh liet weten dat de keuze voor de winnaar, Signgrass, unaniem was. In de jury zaten verder: Bert van der Stoep (ToerNed), Max van Leeuwen (Syntens) en Erik Hordijk (Borgingonline). Voorheen waren er voor het aanbrengen van een logo op een kunstgrasveld

twee opties; De kleuren werden gesneden en gelijmd, of de kleuren werden op het veld geschilderd. Van Zijl ontwikkelde met Signgrass een techniek waarmee verschillende gekleurde vezels in de weverij al in de grasmat worden ingeweven. Hierdoor ontstaat een sterke en duurzame basismat en kan vrijwel elk ontwerp gemakkelijk en snel op een grasmat worden aangebracht. De techniek kan worden gebruikt voor diverse soorten kunstgras; er hoeven dus geen concessies te worden gedaan aan de kwaliteit van het eindproduct. Meer informatie is te vinden op www.signgrass.nl. <<

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

5


Sms gratis uw stem en/of bekijk de noviteiten in het Pleisureworld Paviljoen op standnummer 211!

Pleisureworld Award Tijdens de Recreatie Vakbeurs Hardenberg worden alle noviteiten getoond in het noviteitenpaviljoen van Pleisureworld. Bezoekers van de beurs mogen drie producten voorselecteren, die doorgaan naar de eindronde op de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem. Daarnaast heeft de jury de mogelijkheid om eventuele wildcard(s) toe te delen. Uit de genomineerden bepaalt de deskundige jury de uiteindelijke winnaar van de Pleisureworld Award.

Norwell-JR op de Nederlandse markt. Proludic brengt

Proludic hen met Norwell-JR op weg naar

met Norwell-JR jongeren tezamen in het

meer lichaamsbeweging en een gezonder

park, op het schoolplein, de sportclub

gestel van lichaam en geest. Een Norwell-JR

of op ieder willekeurig recreatieter-

buiten fitnessterrein overwint alle bewe-

rein. De toestellen zijn toepasbaar in

gingsbarrières daar zij altijd beschikbaar

elke omgeving, zij zijn gemakkelijk te

is, gratis is en een combinatie biedt van

integreren. Het reikt jeugdige gebruikers

spelen, uitdaging, competitie, buitenlucht,

de basisfuncties aan die nodig zijn om het

samenzijn en oefening. Het vormt de ideale

lichaam op verantwoorde wijze te bewe-

omgeving voor zowel vrij bewegingsspel

gen, trainen en te onderhouden. In een tijd

als voor begeleide projectactiviteiten.

Norwell-JR; modern vormgegeven buiten-

waarin kinderen niet meer voldoen aan de

fitness apparatuur voor “kinderen van 6

norm van gezond bewegen, en obesitas

t/m 14 jaar”. Een nieuw bewegingsconcept

een veel voorkomend probleem is, helpt

Meer informatie www.proludic.nl

De Inflatableroller Als het feestje voorbij is komt, buiten het

probleem; De tent blijkt na het oprollen

zicht van het publiek, de opruimploeg in

vaak te groot voor de opbergzak. De

actie. Bij de Heesbeen Groep, verhuurder

luchtkussens van de Heesbeen Groep

van opblaasbare attracties, begint dan pas

wegen enkele honderden kilo’s, en moeten

echt het zware werk. Om de loodzware

na afloop ook weer netjes mee op vervoer.

attracties netjes op te rollen heeft onder-

Als de attracties nat zijn, dan wordt het

nemer Jeffrey Heesbeen een slim apparaat

hele proces van opzetten en opruimen in

uitgevonden, de Inflatableroller, waardoor

de opslagloods nog eens herhaald.

er minder personeel en kracht nodig is. ‘En dat levert geld op’.

Om een attractie van 300 kilo op te ruimen

het opruimen nu minder kracht en zorgt

zijn er nu zeker 4 mensen nodig. Met de

voor betere arbeidsomstandigheden.

nieuw ontwikkelde Inflatableroller kan dat Wie regelmatig kampeert, herkent het

6

aantal worden gehalveerd. Bovendien kost

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

Meer informatie www.inflatableroller.com


Angry Birds

Boekingskiosk

De virtuele wereld van het snelst groeiend

De Boekingskiosk is een aanvulling op de

PIN of Credit Card heeft voldaan, kan deze

merk ter wereld Angry Birds is nu beschik-

bestaande (online)reserveringsmogelijkhe-

middels kentekenherkenning vervolgens

baar voor de recreatiemarkt; niet alleen

den die de recreatieondernemer te bieden

het recreatiepark oprijden. Dit alles zonder

in de vorm van speeltoestellen maar als

heeft. Met de Boekingskiosk verleent het

enige tussenkomst van de receptie.

totaaloplossing.

recreatiepark extra services aan zijn gasten, creëert deze extra omzet en realiseert

Wereldwijd bouwt Rovio, de bedenker

Meer informatie www.aicn.nl

besparing op vaste (personeels)kosten.

achter Angry Birds, aan activiteitenparken die zich richten op alle leeftijden.

Via een Touch Screen monitor die

Speeltoestellen fabrikant Lappset Group

gekoppeld is aan het reserveringssysteem

Oy, in Nederland door Yalp vertegen-

Eurecrea GX, kunnen gasten zonder

woordigd, is een co-branding aangegaan

reservering, bij aankomst eenvoudig zelf

met Rovio voor de inrichting van deze

een plaats uitzoeken en boeken op de

parken. Inmiddels zijn de eerste parken

Virtuele Plattegrond. Nadat de gast zijn

geopend en is er een scala aan Angy Birds

gegevens heeft ingevuld en de betaling via

speeltoestellen ontwikkeld, waaronder de interactieve buiten speelconcepten Sona, Sutu en Gamenetic. Onderdeel van de succesformule zijn de honderden miljoenen

Fono

consumenten die bekend zijn met Angry

De DJ-tafel, werkend op zonne-energie,

Birds. Dit thema leverde bij de eerste

daagt de jeugd om hun muzikale crea-

parken reeds 20% meer bezoekers op en

tiviteit de vrije loop te laten en muziek

is de merchandise niet aan te slepen. De

te maken, aan te passen en te delen met

blikjes limonade met daarop de karakters

hun telefoon. De techniek in de Fono is

van Angry Birds, de kop koffie waarin

gebaseerd op een geavanceerde, door Yalp

het vogeltje in het schuim van de koffie

gepatenteerde overbrengingstechniek

is verwerkt maken de totaalbeleving

die het geluid versterkt. Het gebruik van

compleet.

de DJ-tafel werkt echter intuïtief. Tracks mixen, scratchen en effecten toevoegen…

Meer informatie www.yalp.nl

De interface en DJ-effecten zijn gebaseerd De Fono is een ‘music-hangout’, speciaal

op een professionele DJ-tafel, waarmee

ontwikkeld voor de hedendaagse jeugd,

de jeugd de vetste gemixte tracks aan hun

met als middelpunt een DJ-tafel. Yalp

vrienden kan showen. Door de doordachte

speelt daarmee in op belangrijke trends

vorm van tafel richt het geluid zich naar de

onder jongeren zoals het veelvuldig ge-

gebruiker en blijft het geluidniveau voor

bruik van mobiele telefoons, het luisteren

de omgeving beperkt.

en delen van muziek en het rondhangen met vrienden.

Meer informatie www.yalp.nl

Het Leukste Dagje Uit – Portal Het Leukste Dagje Uit is dé CMS oplossing

men gezamenlijk een groter consumen-

voor ticketsales, marketing en promotie

tenbereik mét hoger bestedingspatroon

tegen de meest voordelige tarieven. Met

te realiseren. De consument heeft de

dit nieuwe consumentenplatform hebben

keuze uit de Camping DiscoveryCard

ondernemers in recreatie en toerisme de

(cadeaucard), de FamilyCard (gezinskaart)

touwtjes in eigen handen en zijn zelf in

en de MemberCard (abonnement). De

staat om in samenwerking ‘eigen’ arran-

introductie van de kaart zal plaatsvinden

gementen en jointpromotion acties samen

tijdens de Vakantiebeurs en de Caravana in

te stellen. Deze brede verzameling aan

2013. Enkele gebruikers van het eerste uur

commerciële activiteiten is gecombineerd

en kunnen professionele ondersteuning

zijn o.a. Alan Rogers, Camping de Bongerd

in het unieke platform Het Leukste Dagje

verwachten.

(Tuitjenhorn), ToerNed (grootste vereniging

Uit, waarbij de marketeer alles onder één

van dagattractieparken) en Promocard.

dak binnen handbereik heeft. Marke-

Door het grote collectief van Het Leukste

tingafdelingen worden hiermee ontzorgt

Dagje Uit worden kosten bespaard en weet

Meer informatie www.hetleukstedagjeuit.nl

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

7


De duurzame trekkershut Trek-In De Trek-in is een milieuvriendelijke en

Landbouw en Innovatie de opdracht

Ze is vanaf 2013 te vinden op campings,

moderne, duurzame variant op de officiële

met bijbehorende financiële middelen

Natuurkampeerterreinen, jachthavens en

Trekkershutten® van de Stichting Trekkers-

gekregen om een dergelijke duurzame

andere locaties.

hutten Nederland (STN). In samenwerking

Trekkershut te laten ontwikkelen.

met de STN is de Trek-in geïnitieerd

Meer informatie: www.trek-in.nl

door Stichting Natuurkampeerterreinen

Studenten van de Technische Universiteit

(SNK). De SBIR Innovatie Recreatie en

Eindhoven (TU/e) hebben de duurzame

Ruimte vroeg om innovatieve producten en

Trekkershut met de naam ‘Trek-in’ ontwor-

diensten gericht op de ontwikkeling en het

pen en daarmee inmiddels de WoodChal-

behoud van de landschappelijke kwaliteit,

lenge 2011 gewonnen: de ontwerpwed-

in samenhang met de ontwikkeling van

strijd voor studenten op het gebied van

een duurzaam renderende recreatiesector

innovatief houtgebruik (Centrum Hout). De

in Nederland. SNK heeft uit het Small

Trek-in wordt door 2Life-Art gebouwd van

Business Innovation Research programma

materialen die moederbedrijf A van Liempd

van het ministerie van Economische Zaken,

Sloopbedrijven wint uit sloopprojecten.

Rescue

Omnifield

Rescue is een uniek spelconcept. Rescue

Het Omnifield concept is een nieuwe

ten slim gecombineerd worden. Hierdoor

is een levensgroot simulatiespel wat zich

aanpak om sportieve recreatievelden in

ontstaat een multifunctioneel veld waar di-

afspeelt in een grote ruimte van 1.200

te richten. Door zoveel mogelijk sporten

verse groepen tegelijk op kunnen sporten,

m2 en 10 meter hoog. Rescue wordt met

op een locatie te combineren ontstaat

zonder elkaar in de weg te zitten.

teams van 4 tot 6 spelers gespeeld. Het

het ultieme animatieveld. Het Omnifield

spel heeft 7 levels. In Rescue moet de

concept bestaat uit twee stappen:

speler er alles aan doen om een energiecentrale operationeel te maken en te houden. Deze centrale is getroffen door de grootste zonnestorm uit de recente

Een multifunctioneel veld, ingericht via het Omnifield concept is ideaal voor

- Bedenk welke sporten en moeten worden aangeboden - Deel de locatie op in kleine veldjes

locaties met veel kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan scholen, of georganiseerde playgrounds

geschiedenis. Strategie en samenwerken is

en combineer hierop zoveel mogelijk

als in Schiedam. Maar ook op een camping

de sleutel tot succes in dit spel.

sporten

biedt het uitkomst als animatieplek.

De deelnemer aan het spel is zelf de

Opdrachtgevers bepalen zelf welke spor-

avatar in deze computer simulatie. Elke

ten zij op hun locatie willen aanbieden.

deelnemer draagt een polsbandje met

Hierbij kunnen ze kiezen uit de meer

een RFID chip. De deelnemer krijgt in

dan 30 sporten die VelopA-Omniplay

ronden van 4 minuten 6 opdrachten. De

al kan aanbieden. Door een

laatste en zevende uitdaging bestaat uit

groot veld op te knippen in

een hoogteparcours waar de deelnemer

kleinere veldjes, wordt de

doelen op uitdagende plaatsen moet

aanwezige ruimte veel

zien te bereiken. De totale duur van

efficiënter gebruikt.

het spel is ca. 1,5 uur. De verschillende

Op die mini-veldjes

onderdelen zijn zeer gevarieerd. Rescue

worden vervolgens diverse spor-

vordert fysieke uitdaging, behendigheid, intelligentie en teamwork. Meer informatie: www.superfun.nl / www.vcsplay.nl

>>

Breng uw stem uit! 8

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

Meer informatie: www.velopa-omniplay.com


<<

SimpleCamp Con-Tour heeft in eigen beheer een

baar als kantoor, receptie, animatieruimte

nieuw kampeerconcept ontwikkeld voor

of wachtruimte. Tevens kan het concept op

met name campings. Het idee is simpel

de meest lastige locaties geplaatst worden

– bouwkundig en logistiek doordacht –

dankzij het innovatieve onderframe

seizoenwaardig en architectonisch. Het is

met demontabele luchtbandjes. Gericht

duurzaam, vergt weinig onderhoud, kent

op klimaatverandering, economische

lage schoonmaakkosten en is snel lever-

omstandigheden met een Dutch Duurzaam

en verplaatsbaar. Vlak terrein op 4 of 6

design, zijn deze eenvoudige minichalets

betontegels, Plug-in 220 V, picknick tafel

een welkome aanvulling. In de huidige re-

ervoor en klaar voor gebruik. Kortom het

creatiewereld, zowel voor verhuur alsmede

is een vorm van recreatie tussen een tent

verkoop geschikt.

en mobilehome in. Sanitairvoorzieningen zijn immers op de camping al aanwezig.

Meer informatie: www.con-tour.nl

Het uitgangspunt is een dak boven je hoofd, slapen, koken en zitten voor 2-3 of 4-5 personen. Uitvoeringen naar eigen wensen en kleuren. Met een uniek concept op logistiek gebied, namelijk een stalen onderframe met een moduulmaat (afmeting) van een 20 voet zeecontainer, zijn deze minichalets overal transportabel voor tijdelijke accommodatie. Zowel over de weg als per trein. Ze zijn ook overal inzet-

Sms gratis uw stem en/of bekijk de noviteiten in het Pleisureworld Paviljoen op standnummer 211!

HeBlad betonnen Picknickset XL Lekker ontspannen zitten aan een beton-

bij de andere picknicksets van HeBlad;

nen picknicktafel van HeBlad. Dat kan nu

een comfortabele zit. Beton heeft een

ook met een grote groep! Deze nieuwe

hele hoge constructieve sterkte, daardoor

picknickset XL is maar liefst 4,5 meter lang.

leent zich dit perfect voor picknicktafels

Hierdoor kunnen er 18 tot 20 personen

van dit formaat. De Picknickset Standaard

aan plaatsnemen! HeBlad maakt al jaren

Antraciet XL van HeBlad is leverbaar in

picknicksets in oersterk vandaalbestendig

antraciet. Vooral veel geplaatst in de open-

beton eventueel gecombineerd met warm

bare ruimte door recreatieondernemers en

bamboe. Nieuw is een picknickset speciaal

sportverenigingen.

voor grote groepen. De verhouding tussen zitbank en tafel is dezelfde gebleven als

Meer informatie: www.heblad.nl

White lanes White lanes zijn technisch hoogstaande bowlingbanen zoals u die gewend bent, met alle kenmerken van uw authentieke bowlingbanen en goedgekeurd door de USBC! Maar met een compleet nieuw visueel effect; ze zijn namelijk spierwit! Met deze unieke, gepatenteerde “kleur” creëer je effecten en sferen als nooit tevoren. Een compleet nieuwe beleving op het gebied van bowling! Denk je eens in; pure kleurschakeringen in alle kleuren van de regenboog, zo fel en helder als alleen wit kan weerkaatsen. Eindelijk een innovatief bowlingproduct wat werkelijk de hele bowling een algehele metamorfose geeft en een compleet nieuwe beleving creëert. Beleving is nog nooit zo helder geweest! Meer informatie: www.bcebowling.com

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

9


Kies duurzaam

standnr. 218

Kies Seijsener

SEIJSENER ECO paviljoen

Nu ook: Oplaadpunten Zonne-energie Windenergie

Alle materialen van Seijsener zijn duurzaam gekozen! Zaandam

T 075 6810 610 F 075 6123 276 I www.seijsener.com

uw adviseur, fabrikant en totaalinstallateur

Gianni Ferrari PG voor het schoonste resultaat De veelzijdige PG-serie houdt uw camping in alle omstandigheden schoon en in topconditie. In de lente en zomer maait hij uw gras, in de herfst zuigt hij blad en in de winter veegt hij uw paden en verspreid het strooizout. Eigenschappen: - 22 tot 30pk Kubota dieselmotor - 2 of 4 wiel aangedreven. - 600 liter vangbak - Optionele hoogkiepinstallatie - Voor maaien, zuigen, vegen en strooien

Probleemloos 5,5 meter hoog knippen Lozeman Tuinmachines is importeur van de gespecialiseerde wijnbouw/tuin & parkwerktuigen van Rinieri. Uniek in dit programma is de veelzijdige heggenschaar waarmee men heggen knipt/ topt, slootkanten uitmaait en wijnranken snoeit. Eigenschappen: - Zowel links als rechts van de tractor te gebruiken - Maaibreedte 150cm - Geschikt voor 3-punt voor en achter - Maximale snoeihoogte 5,5 meter.

Kale plekken ingezaaid zonder omkijken Met een grasdoorzaaimachine van TRER heeft men kale plekken in de grasmat snel weer ingezaaid en mag er daarna direct weer over gelopen worden. De grasdoor-zaaimachine drukt het graszaad in de grond waar het ontkiemt en pas bovenkomt als het sterk genoeg is om over te lopen.

Robuuste Yanmar frontmaaier Met de Yanmar GE350 frontmaaier heeft u een professionele machine waarmee u comfortabel iedere hoek van uw terrein kunt maaien. Door zijn hoge vermogen kunt u ook hoog gras probleemloos maaien.

Eigenschappen: - Geschikt voor 3-punt achter - Werkbreedte 113cm - Tot 6cm diep zaaien

STANDNUMMER 511 Elst (Gld.) Lottum (Limb.) Smilde (Dr.) Aalsmeerderbrug

Bemmelseweg 64 Markt 14 Rijksweg 96 Aalsmeerderdijk 207a

E info@seijsener.nl

Tel: 0481-371423 Tel: 077-4632341 Tel: 0592-430041 Tel: 020-6534153

Eigenschappen: - 34pk Yanmar dieselmotor - Automatische 4wd - hydrostatische transmissie - Hydraulische stuurbekrachtiging - 150cm of 180cm breed maaien

WWW.LOZEMAN.NL


VEGGIEFRIES

PlayCycle

“Thé way to get kids to enjoy eating

PlayCycle is een unieke formule om invul-

healthy vegetables”

ling te geven aan duurzaamheid. Met het duurzaamheidsconcept PlayCycle

When food technologist Marc van Hulst

krijgt u de garantie dat het aangeschafte

noticed that his son, Jaro, was happy to

speeltoestel ook na 5 of na 10 jaar nog

eat French fries but struggled a little with

geld waard is. Op de vastgestelde eindda-

vegetables, he came up with the idea of

tum haalt Nijha uw gebruikte speeltoestel

making vegetables in the form of fries.

weer op en garandeert daarbij dat alle

After 6 years of research and testing

materialen op de juiste wijze worden

with children, the time has now come for

hergebruikt. Met behoud van kwaliteit.

Veggiefries to go into production. Veg-

De klant krijgt gegarandeerd 10% of 30%

giefries are deliciously healthy fries made

van hun aanschafwaarde retour. Deze

of mashed carrots, corn and white beans,

financiele restwaarde wordt vervolgens

de PlayCycle opnieuw. Beter kunt u niet

seasoned with a balanced mix of herbs.

weer ingezet voor de aanschaf van nieuwe

inspelen op het milieu. Zo geeft u met

They look like ordinary fries, wonderfully

speeltoestellen van Nijha. Dat kunnen de-

PlayCycle meteen een concrete invulling

crispy and golden-brown on the outside

zelfde of hernieuwde toestellen zijn, maar

aan uw maatschappelijk verantwoord

and even and smooth on the inside,

evenzogoed totaal andere speeltoestellen.

ondernemend (MVO)-beleid. Met PlayCycle

but unnoticed they are a lot healthier!

Bijvoorbeeld omdat u wilt inspelen op een

blijven uw speeltoestellen geld waard!

Veggiefries contain less calories and

veranderende wijk of leeftijdsopbouw. Is

carbohydrates. Furthermore, they contain

uw keuze eenmaal bepaald, dan begint

Meer informatie: www.nijha.nl

high quantities of vitamins, minerals, proteins and fibres. Thé way to get kids to enjoy eating healthy vegetables. Meer informatie: www.veggie-fries.com / www.sceltamushrooms.com

De Bedoeïenentent Luxetenten.com gaat met de ontwikkeling van haar eigen Bedoeïenentent terug naar de oorsprong van de tent. Al eeuwenlang verblijven rondtrekkende nomadenvolken in een tent en daarom geldt het tegenwoordig als meest authentieke wijze van kamperen. Door het origineel als inspiratie

de huidige stacaravans en chalets. De

te gebruiken en dit te combineren met

Bedoeïenentent heeft een Sedari (Marok-

hedendaagse luxe en comfort halen we

kaanse rond zit) en een eigen Hammam

een stukje Oosterse beleving naar Europa.

(luxe badkamer). De inrichting wordt voor Luxetenten.com in Marokko vervaardigd.

Door gebruik te maken van high tech TenCate Campshield stof voor de binnen

Met het resultaat wil Luxetenten.com het

tent en een speciaal zonwerend dak, ont-

Glamarous Kamperen naar een hoger

staat er een brandveilige gecertificeerde

niveau tillen.

familietent. De ruime afmetingen en de indeling bieden een mooi alternatief voor

Meer informatie: www.luxetenten.com

Genomineerden Twitter Pleisureworld Award mee #innovatie2012 Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

11


Coating

Kropor

o! Live dem

Hal 4 1 Stand 41 can s , k ij k Kom,

Cementsplit Grind Zand Drainage Ondergrond

Opsluitband Gras Cementsplit Grind

Kropor+

Zand Drainage

Playground

KroPor+®

De gerenomeerde waterdoorlatende betonvloer

Ondergrond

Playground Opsluitband Gras Geovlies Lava

Kunstgras

Zand Drainage Ondergrond

Specials O.a.: Pannavoetbal Skateveld Korfbal Veldhockey

Specialisten in aanleg en onderhoud van alle soorten sportvloeren Aanleg • Onderhoud • Ombouw • Renovatie +31(0)524 - 29 09 81

WWW.TENNISTOTAAL.NL

Bezoek ons in hal 4 standnummer 434!

BERG Toys producten staan voor: • Veiligheid • Duurzaamheid • Lage investering, hoog rendement • Plezier voor iedereen!

www.bergtoys.nl


Wat brengt ons de toekomst voor de

bungalowmarkt? Drie jaar geleden verscheen het praktische Bungalowhandboek; inmiddels zijn er al weer zo veel zaken veranderd, dat het tijd werd voor een update. Aan het bungalowhandboek worden een aantal nieuwe onderwerpen toegevoegd die inspelen op actuele trends en ontwikkelingen, waaronder: - Vernieuwende bungalowconcepten - Nieuwe marketing - Focus op rendement en benchmarken - Toegankelijkheidsaspecten

- Samenwerken in de regio - Duurzaamheid en Greenkey - Profit centers binnen het bungalowpark

of investeerder is, maar ook voor toeleveranciers en overheidsinstanties is het een uiterst praktisch naslagwerk.

Voor wie?

Bestellen

De Update “Bungalowmarktrevolutie” is een handig naslagwerk dat onmisbaar is op het bureau van elke ondernemer die zich bezig houdt op het snijvlak van ontwikkelen of exploiteren van bungalowparken. Het boek heeft een meerwaarde voor kopers en/

De “Bungalowmarkt-revolutie” Update is een fullcolour uitgave met aansprekende voorbeelden. Deze Update wordt uitgegeven door SLIMMadvies, Pleisureworld en Recreatief Totaal en is te bestellen via pleisureworld.nl of in het Pleisureworld Paviljoen - standnummer 211. <<

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

13


Voor de mooiste speeltoestellen en het grootste assortiment afvalbakken in ieder volume en prijscategorie. Bel of mail voor een gratis proefplaatsing. 0800 - 5425055 of poinfo@plasticomnium.com

www.plasticomnium.nl

uw specialist van  alles voor in en om  uw zwembad 

Waterfly Nederland - Goudstraat 2 - 8211 AP Lelystad 0320 261 833 verkoop@waterflynederland.nl - www.waterflynederland.nl


2daagse studiereis: Het beste van Nederland & België

8 Pretparken in 2 dagen! Na wederom een succesvolle editie in 2012, organiseert Pleisureworld in 2013 alweer de negende 2daagse netwerk studiereis, dit jaar met het thema ‘Het beste van Nederland & België!’. Ook in 2013 staan inspiratie, passie voor het vak en netwerkontmoetingen met toonaangevende hoofdrolspelers uit de leisure industrie centraal. Het begint al heel vroeg met een ontbijt in ‘winterse sferen’ bij Sneeuwattractiepark Skidôme. Aansluitend brengen wij een bezoek aan het eerste en enige indoor skydivecentrum van de Bene-

lux Indoor Skydive Roosendaal. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er allemaal staat te gebeuren. Een hoogtepunt is ongetwijfeld het bezoek aan Plopsaland de Panne, waar ook de feestavond in het land van Maja de Bij plaatsvindt. De volgende dag gaan we onder andere op bezoek bij 5 sterren Recreatiepark en SuperPlatz TerSpegelt, waar John en Harry Keijzer ons een uniek kijkje achter de schermen geven. Ook een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen behoort tot het programma. Parkmanager Sjors van den Boogaart

vertelt ons alles over het nieuw te realiseren Safari Resort, waarbij gasten tussen de dieren in het park overnachten! Natuurlijk laten wij nog niet het achterste van onze tong zien en mag u ook nog een aantal bijzondere mystery visits in het programma verwachten. Ook voor dit jaar verwachten wij dat deze reis snel volgeboekt zal zijn, dus wacht niet te lang met uw aanmelding! << Gaat u ook mee? Aanmelden kan op www.pleisureworld.nl/events

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

15


bouw uw droomhuis

Wilt u direct topkwaliteit, professionele service, een betrouwbare partner en een goede service gedurende en na het gehele bouwtraject? Kies dan voor Eurologs! Wij ontwerpen, leveren en/of bouwen cederhouten toepassingen, welke geschikt zijn voor elk klimaat en omgeving. Denk daarbij aan: - Chalets en recreatiewoningen - Woningen en landhuizen - Horecagelegenheden - Hotels en appartementencomplexen - Clubgebouwen Keurmeesterstraat 11D Fax: +31(0)10 482 95 25

Eurologs advertentie NL 149x109mm.indd 1

met

Eurologs

Wij bieden: - Duurzaamheid - Snelle bouwmethode - 30 jaar garantie op onbehandeld cederhout - Goede investering - Geïntegreerde isolatie (Thermo lam III) - Diverse bouwopties, zoals: ᐤ Levering bouwpakket ᐤ Zelfbouw onder supervisie van Eurologs ᐤ Casco oplevering ᐤ Sleutelklare bouw of ᐤ Compleet gebouwd en ingericht Neem voor onze Open Huisdagen of beursdeelnames geheel vrijblijvend contact met ons op.

2984 BA Ridderkerk Email: info@eurologs.com

Tel.: +31(0)180 466 824 Website: www.eurologs.com

10-10-12 14:14


RECRON Business organiseert in samenwerking met TOP Leveranciers en TOP Adviseurs een aantal workshops tijdens de beursdagen. Deze inloop workshops duren circa een uur en zijn gratis.

Gratis inloop workshops tijdens de Recreatie Vakbeurs Hardenberg Inloop workshops

di 6 nov “Ruimte voor recreatieondernemers”: 14.00 uur 16.00 uur door Gert Olbertijn (RoyalHaskoning DHV) “Bedrijfsverbetering”: 15.00 uur door Leon Jobse (ZKA Consultants & Planners) “Ontwerp- en adviesconsult: Uitwerking van uw plannen in een schetsontwerp”: door Peter Bergmans (Grontmij) “Energiebesparing in recreatie”: door Eneco

(tijdstippen onder voorbehoud)

do 8 nov

15.00 uur 14.00 uur

16.00 uur

Meer informatie: www.recron.nl/beurzen Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

17


Recycling-kunststof.nl Recycling-kunststof.nl is een webwinkel welke zich voornamelijk richt op duurzame producten. Het meubilair, zoals zitbanken, bloembakken, vuilnisbakken en picknicktafels, zijn gemaakt van gerecycled kunststof materiaal. “Recycle kunststof producten hebben vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de houten varianten, zo zijn de producten onderhoudsvrij, splintervrij en kleurvast.”, aldus de eigenaar van recycling-kunststof.nl, Marc Rijk. Door gebruik te maken van deze gerecyclede materialen wordt het milieu minder belast. Op dit moment is het bedrijf voornamelijk actief op de Nederlandse markt, maar er zijn al verregaande plannen om de bedrijfsvoering uit te breiden naar de rest van Europa. Marc Rijk ziet het als volgt:”Een keus voor onze producten is niet alleen een keus voor duurzaam materiaal, maar ook een keus voor een duurzame toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen”. Meer informatie: www.recycling-kunststof.nl

2 nieuwe modules Eurecrea GX AICN Automatisering zal dit jaar nog 2 nieuwe modules lanceren voor het online reserveringssysteem Eurecrea GX. Als eerste de ‘Zoek en Boek XML uitgebreid’. Met deze module biedt de recreatieondernemer de gast in één oogopslag de mogelijkheid om via de website afwijkende periodes te tonen naast de standaard week, midweek en weekend prijzen. Deze perioden worden getoond met op basis van beschikbaarheid en gelijk met juiste totaalprijs. Bijvoorbeeld 2 of 3 weken, week+midweek of weekend+week. Als tweede de ‘ XML dagprijzen module’. De gast kan hier zijn exacte aankomstdag van voorkeur selecteren en de gewenste verblijfsduur. Vervolgens krijgt de gast direct een overzicht van de totaalprijs op basis van de gehanteerde dagprijzen en de beschikbaarheid voor de verschillende typen verblijf. Eerder dit jaar introduceerde AICN succesvol de Boekingskiosk op Camping Schuilenburg. Met deze kiosk biedt de recreatieondernemer extra services aan zijn gasten, kan hij eenvoudig extra omzet creëren en een enorme besparing op de vaste personeelskosten realiseren. AICN heeft deze module voorgedragen voor de Pleisureworld Noviteiten Award 2012. Bezoek stand 307 van AICN in Hal 3 en laat u uitgebreid informeren hoe ook u meer boekingen, een betere bezetting en meer efficiency kunt verwezenlijken met doeltreffende automatisering. Meer informatie: www.aicn.nl

18

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012


Toegankelijkheid, Zorg en Comfort 3 belangrijke punten als het gaat om het openstellen van uw accommodatie voor minder validen of mensen die tijdelijk iets meer zorg nodig hebben, maar toch graag op vakantie willen. U vergroot uw doelgroep en kansen als u de komende jaren inspeelt op deze groeiende vraag. Iedereen weet inmiddels dat Nederland ‘vergrijst’ en de daarbij toenemende vraag naar kwalitatieve zorg. Hoe fijn is het dan als je met de hele familie of vriendenclub gewoon op vakantie kan en in een gezellig vakantiehuisje of accommodatie ook gedacht is aan hen die meer zorg behoeven. Uw Bed Professional innoveert al jaren op het gebied van professioneel slaapcomfort. Het toevoegen aan hun assortiment van een mooi, comfortabel, veilig en gemakkelijk te bedienen zorgbed was een logische stap. Het bed heeft een warme uitstraling en het bedieningsgemak en de veiligheid straalt ervan af. Tijdens de Recreatie Vakbeurs te Hardenberg en Gorinchem kunt u kennis maken met dit prachtige product. Meer informatie: www.uwbedpro.nl

Betonnen sanitaire units Van den Berg Beton Kelders is producent van prefab betonnen sanitaire units. De indeling van de unit kan volledig op uw wens gemaakt worden. De meest complete uitvoering is een volledige luxe afgemonteerde unit voorzien van alle leidingwerk, elektra, ventilatie, boilers, wastafels, toiletten, wand en vloertegels van uw eigen keuze. Ook het andere uiterste, oplevering ‘’casco’’ en afwerking door U is mogelijk. Een ruime variatie in standaard buitenmaten biedt u alle mogelijkheden. Denkt u daarbij in lengtematen tussen 2,20 en 7,80 meter, breedtes tussen de 2,40 en 3,60 meter en hoogtes die variëren van 2,30 tot 2,50 meter.

Ook voor wat betreft de afwerking aan de buitenkant hebt u alle vrijheid. En kiest u ervoor om de unit in het landschap weg te werken, dan is plaatsing in een begroeid talud geen enkel probleem. De unit kan zelfs een bedekking van het dak met grond aan. Meer informatie: www. www.vandenbergbeton.nl

Play the KOMPAN way met Moments Combinatie Systeem De Nieuwe klassieker KOMPAN MOMENTS heeft zich de afgelopen 25 jaren bewezen als een duurzame en onderhoudsvriendelijke speeloplossing met uitstekende speelwaarden. Om nog beter aan te sluiten op de wensen en eisen van onze klanten, bieden wij onze ‘klassieker’ nu aan in een nieuw jasje. Het MOMENTS Combinatie Systeem biedt eindeloos veel speelplezier voor alle kinderen, ongeacht hun ontwikkelingsniveau en vaardigheden. De activiteiten omvatten klimmen, glijden, schommelen en tactiel spel en sluiten aan op de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. Verbeterde toegankelijkheid Het MOMENTS Combinatie Systeem is beter toegankelijk voor o.a. rolstoelgebruikers. Door in het ontwerp nadrukkelijk rekening te houden met

bijvoorbeeld diepe treden, voldoende én goede handgrepen, ruime interne zones en een maximum aan speelwaarde aan alle zijden van het speelobject wordt niemand buitengesloten. Play the KOMPAN way Spelen is voor álle kinderen ontzettend belangrijk. Spelen is leren en genieten op hetzelfde moment. Door middel van vrij spel leren kinderen over zichzelf en de wereld om hen heen, ze bouwen hun fysieke, emotionele, sociale, cognitieve en creatieve vaardigheden op. Kinderen spelen puur voor hun plezier. Volwassenen zien het ook als een kans om hen iets te leren. Een goed ingerichte speelruimte heeft het evenwicht tussen deze verschillende functies gevonden en stelt altijd het belang van kinderen voorop. Meer informatie: www.kompan.nl

UwBoeking.com, het nieuwe online reserverings- en boekingssysteem Vanaf 1 september is het nieuwe reserverings- en boekingssysteem van UwBoeking. com online. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor eigenaren en verhuurders van vakantieverblijven. Het systeem neemt u het complete boekingstraject en facturering uit handen. Een groot voordeel van het systeem is dat het geheel online werkt. Op de website van UwBoeking.com kunt u alles beheren, zelf eenvoudig beschikbaarheid en prijzen toevoegen en natuurlijk de bijkomende extra

kosten aangeven. Wanneer u alles heeft ingevoerd is uw systeem klaar voor gebruik. Door het invoegen van een iframecode wordt het boekingssysteem getoond op uw eigen website. Wanneer een boeking via ons systeem loopt wordt de kalender automatisch afgeblokt en ontvang de klant automatisch een mail met factuur en andere gewenste documenten. Ontvangt u een reservering via een andere weg dan kunt u door middel van 1 muisklik deze periode afblokken in

uw boekingskalender. Kortom, gebruikt u UwBoeking.com voor reserveringen en boekingen, 100% garantie voor een goed verloop! Meer informatie: www.uwboeking.com

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

19


RECREATIE VAKBEURS Dé vak beurs voor de recreatiebranche Dé vak beurs voor de recreatiebranche

BRANDSLANG brandslang brandslang BRANDSLANG brandslang brandslang ROOKRUIMTE

nooduitgang NOODUITGANG nooduitgang nooduitgang NOODUITGANG nooduitgang

ROOKRUIMTE

algeheel rookverbod rookverbod algeheel algeheel rookverbod m.u.v. de rokersruimte algeheel m.u.v. derookverbod rokersruimte m.u.v. de rokersruimte m.u.v. de rokersruimte verboden voor honden honden verboden voor verboden voor honden verboden voor honden

Evenementen Evenementen

HAL

HARDENBERG HARDENBERG GORINCHEM GORINCHEM VENRAY VENRAY

Evenementenhal Hardenberg Evenementenhal Hardenberg Energieweg 2 Energieweg 2 7772 TV Hardenberg 7772 TV (0)523 Hardenberg T +31 - 28 98 98 TF +31 (0)523 +31 (0)523 - 28 28 98 98 98 00 FI +31 (0)523 28 98 00 www.evenementenhal.nl IE www.evenementenhal.nl hardenberg@evenementenhal.nl E hardenberg@evenementenhal.nl


Hardenberg 6, 7 en 8 november 2012

brandslang brandslang nooduitgang nooduitgang ALGEHEEL algeheel rookverbod algeheel rookverbod ROOKVERBOD m.u.v. de rokersruimte m.u.v. de rokersruimte verboden voor honden VERBODEN VOOR verboden voor honden HUISDIEREN

nn

RECEPGARDEROBE TIE

ENTREE 1

kaartcontr.

IN- / UITGANG

Ons evenement. Uw moment.


Deelnemerslijst Hardenberg STAND BEDRIJFSNAAM

BRANCHE

522 332 411 448 444 442 320 431 523 307 425 509 209 456 217 224 238

AB Lodges Chaletbouw ABOS bv Speeltoestellen Abrisud Benelux bv Specialist in hout en alu zwembadoverdekkingen Acacia Robinia Nederland bv Speeltoestellen Accent Masten en lichtmasten ACSI Publishing bv ACSI Campinggidsen Action4Kids Europe Speeltoestellen ADX - Europe bv Automatisering AHhĂĄz kft Vakantieverblijven AICN Automatisering Automatisering recreatie branche Alan Rogers Marketing Marketing & communicatie Alfa Accountants bv Accountants en adviseurs AndersVeilig Preventie training criminaliteit en veiligheidsadvies Animatie Compagnie Recreatie Animatiewerk.nl Animatie & entertainment ANWB bv Recreatie, media API Water Fun GmbH Play & Spray, Wave Generators for bathing and surfing, Torrent Rivers; water attractions for swimming pools & waterparks 517 Aqua Bubble Groothandel inrichting en bouw zwembaden 301 Aqua Drolics Zwembaden 526 Arcabo Stacaravans Chaletbouw 310 Art Attack Europe bv Leisure 314 Badim Groothandel inrichting en bouw zwembaden 314 Barth Fidder Total Wellness Total wellness 202 BCE Bowtech Capital Equipment bv Bowling equipment 229 BCM Music Systems bv Muziek systemen 407 Beniers bv Schoonmaakartikelen 434 BERG Toys BERG Toys is de leverancier voor buitenspeelgoed in de recreatieve sector 404 BLM Bilderbeek Linen Management Linnenverhuur, bedrijfskleding, verkoop van linnen plus toebehoren 412 Blozoen Europe nv Solar zwembadverwarming 303 Boer Speeltoestellen bv Speeltoestellen 501 Bruynzeel Keukens Keukens 465 Buijsen Recreatie Recreatie techniek 426 Buitenhuis Recreatie Techniek bv Recreatie techniek 209 Bureau Puur Advies en opleiding in de recreatiebranche 524 Campingwifi.nl (RV Trading) Automatisering en wifi-verbindingen 524 Caravanbedrijf Twente-Salland Stacaravans & chalets voor verkoop & verhuur 226 Carebo bv Bedrukken + borduren van textiel + relatiegeschenken 505 Carrus Carts & Parts bv Electrische voertuigen 435 CAT Automatisering bv Automatisering 405 CAT Control Systems bv Toegangsautomatisering 539 Co en Co bv Stapelbouw recreatiewoningen 324 ConnectAndPlay Active gaming 437 Countus accountants & adviseurs FinanciĂŤle dienstverlening 466 CSM Solutions Speelplaatsbeheer 230 Dagblad de Telegraaf bv Abonnementenverkoop De Telegraaf 458 De Beijer Bouwgrondstoffen bv Leverancier van grondstoffen voor de bouw 457 De Haan bv Afrekensystemen 537 De Nederlandse Recreatie Groep bv Ontwikkeling, productie, levering, financiering & lease van chalets 327 De Vries Kartografie bv Cartografie 210 Designstudio van Ginneken Ontwerp speelruimtes met thema / natuur 538 Double Energy GmbH Infarote Massage Hammer 406 Duo Totaal Project bv Projectinrichting 329 Elcee Holland bv Technische groothandel 220 Electrolux Professional bv Professioneel wassen en drogen 326 EMCO Benelux bv Zwembadroosters / entreematten / schoonloopzones 415 Eneco Retail MKB Duurzame energieoplossingen 209 ENVOZ Opleidingen 335 Eurologs Houtbouw 410 EVA Optic bv Compleet assortiment LED verlichting voor zwembaden 519 Fetim Professional Vinyl vloeren 104 Fit-Drive bv Bewegingstoestellen

22

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012


461 G2 energy bv 005 G2 Guide & Guard 438 Gebr. v.d. Donk bv 102 Gert Eussen Visuele Projecten 524 Groendaktotaal 302 Handelsonderneming Bergen bv 402 Happy-Point 309 HeBlad - Bladel 318 Hekman Products bv 208 HekonValentijn bv 209 Helicon Bedrijfsopleidingen 315 Hemsson bv 422 Hermans Blokhuizen 454 Hinke Schwimmbad Österreich GmbH 453 Holiday Media 231 Holland Lighting Group 319 Huisman Hoveniers bv 418 HvR Speeltotaal 308 I.C.Y. bv 502 IJreka / Foreco Dalfsen 007 IJsje.com bv 427 Infra Trading bv 436 Instyle Concepts bv 441 Jaap de Vries Produkties 524 Jan Ligtenberg Kunstgras 521 Jannes Chaletbouw 413 JB Inflatables 209 Jelloo bv 212 Jora Vision bv 328 Juniper en de schilpad 334 K3H Architecten 432 KBBL Wijhe bv 102 Kinderland Speeltoestellen 215 Kompan bv 468 KR8 architecten 450 Krambamboul 416 KSP-Kunstgras bv 214 Kühlkamp bv 520 Kupan bv 445 KWB Boxtel 316 Landuwasco bv 209 Let Us Train You 228 Lotec bv 511 Lozeman Tuinmachines Elst 515 M. van Happen Transport bv 516 Maat Stacaravan 203 Marenco bv 417 Marindex bv 001 Meer - ict.nl 311 Meijerman Recreatietechniek bv 314 Mercurius reinigingssystemen bv 216 Miele Professional 312 MN-Welness bv 459 NarrowXpres 236 Natuurkampeerterreinen 535 NC-Systems bv 429 Nijha 323 Noordelijke John Deere Dealers 506 O’HARA SA 428 OK Gas bv 455 Overdevest Audio bv 423 PAMplay 306 Patsports bv 225 PB International bv 513 Pecocar Holland bv

Zonne - energie Arboveiligheid Recreatietechniek Recreatie ontwerp Groendaken Energie besparing Verkoop en verhuur van opblaasfiguren, springkussens en attracties Fabrikant betonnen pingpongtafels & picknicksets Bouw- en transporttechniek / kunststof recycling Bedrijfskleding - relatiegeschenken Onderwijs / bedrijfsopleidingen Buitenverlichting Import en verkoop recreatiewoningen Zwembadbouw Website ontwikkeling, internet marketing en promotie Producent van openbare verlichting van gemeenten, parken en bedrijven Speeltoestellen en valondergronden Montage speeltoestellen Meet & regeltechniek, energiebesparende producten Speeltoestellen & parkmeubilair Soft- en schepijs GWW Projectinrichting Tuin (kunstgras) interieur (pvc vloeren en laminaat) Chaletbouw Attracties en springkussens SFR erkende opleider m.b.t. sfeer & vrijetijd Thembouw en ontwerp Veerkoop Yurts (Mongoolse Nomadentent) nooit meer haast Architectenbureau Waterkwaliteit en legionella beheersing Speeltoestellen Speeltoestellen en speelconcepten Architectuur - interieur - recreatie Speeltoestellen Gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras Buitenspelen Inrichting van sanitaire- en omkleedruimte Leverancier wasserij-apparatuur Onderwijs / bedrijfsopleidingen Waterbehandeling Lozeman Tuinmachines (ondergrondse) afvalinzameling Chaletbouw Beveilging - toegangstechniek Levering van huishoudelijke + tuinartikelen Internet / automatisering Recreatietechniek Groothandel in professionele reinigingsproducten Was-, droog- en afwasautomaten Infrarood sauna’s en pelletkachels Narrowcasting Kamperen in de natuur Internetdiensten Speeltoestellen voor alle leeftijden Tuin- en parkmachines Chalet Propaangas Audiovisueel Leverancier van speeltoestellen Importeur van waterfietsen en pro-ponycycles en fabrikant van trampoline-installaties Legionella preventie Sanitair units

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

23


speeltoestellen

@pamplay_nl www.pamplay.nl

voor

kinderen

&

volwassenen

met en zonder beperking(en)

geproduceerd door mensen met een beperking Laat u informeren over ons unieke concept en bepaal de toekomst voor mensen die nu aan de zijlijn staan

Wij dagen je uit: ga lekker hangen! Z DH

LER

ON

EN

GE

que Pl ni

ns

I

E

U

CI

Solutio

O

EID

ground ay

S

Leren, gezondheid en sociale integratie zijn essentieel voor een verantwoorde speelplek. Zo hebben opgroeiende kinderen een eigen plek nodig om samen af te spreken, een balletje te trappen of zomaar wat te kletsen. Kompan maakt elke speelplek compleet met uitdaging en FUN!

ALE

INTEGR

AT

PL AY THE KOMPAN WAY KOMPAN B.V. | Schimminck 13 | Postbus 2059 | 5300 CB ZALTBOMMEL | T (0418) - 68 14 68

www.kompan.com


414 Plastic Omnium bv 211 Pleisureworld 507 POL Heteren bv 524 Portacon Toegangsautomatisering 227 Rada Sanitairtechniek bv 420 Ramegon Airtrampolines vof 449 RBOI Middelburg bv 207 Recrateam 401 RECRON 222 Recycling - Kunststof.nl 467 Refac Recreatietechniek 469 Reimink Technieken bv 219 Renselaar Horeca 204 Replay Profs in Playgrounds 331 Riethorst bv 317 Scheltinga Verpakkingen bv 218 Seijsener Rekreatietechniek 408 SEM Waterbehandeling bv 452 Sidijk 503 Skybites 237 Slingerland Kampeerbungalows 319 SofSurfaces Europe 206 Soldij Payrolling bv 313 Sotec Nijverdal 533 B Spiel-bau 451 Stamp Furniture 430 Størvatt 223 Stratech 463 Suomen Log House 418 Sustainable Playgrounds 006 Swipe & Aloë Vera 462 TCS Entertainment bv 447 Tennis Totaal bv 403 TOP-Recreatie 322 Trendy Trading 305 Triple A Playgrounds 504 Uw Bed Professional 446 V.C.S. Play bv 440 Van Arragon bv 439 Van Besouw Metaal bv / AVO Speeltuintoestellen 528 Van den Berg Beton Kelders bv 213 Van den Heuvel Watertechnologie bv 412 Van Dorp Zwembaden 330 Van Ee Speeltoestellen bv 336 Van Egdom bv 424 Van Gemert Zwembaden & Sauna’s bv 532 Van Keulen Mobielbouw Nijverdal bv 441 Van Vliet Kastanjehout 333 Van Zadelhoff Bouwelementen bv 508 Van Zijl bv 234 Vario Grass bv 421 VOIS bv 527 Waterfly Nederland 464 Watergames & More bv 220 Wecovi bv 003 Weedlover Products bv 524 WellCamp Vakantiesanitair 460 Wesseling Waterbehandeling Technieken bv 501 Whirlpool Nederland 443 Wifitenne 540 Wildkamp bv 512 WilRec 205 Win Equipment bv 209 www.AltijdRecreatie.nl 221 Yalp 433 Zephir Objects bv

Afvalinzamelmiddelen Branche-organisatie Bewegwijzering en terreininrichting Toegangsautomatisering Sanitaire systemen voor openbare ruimten Recreatiebranche / speeltoestellen Adviesbureau ruimtelijke ordening en ontwerp recreatie terreinen Recreatiewerk op campings en bungalowparken Brancheorganisatie recreatieondernemers Lounge gras - rubberen tegels - recycling straatmeubilair Recreatietechniek Zwembaden, wellness en waterfun Grootkeukentechniek Speeltoestellen + park- & straatmeubilair Speeltoestellen - midgetgolf - tafeltennis Toilethygiëne - disposables Rekreatietechnieken Zwemwaterbehandeling Producent van attracties, speelstructuren en inflatables Telecommunicatie Demontabele kampeerhuisjes SofSurface Europe - valondergronden Personeelsdiensten Recreatie techniek Speeltoestellen Brandenburg Terras & zwembad meubilair The Pod kamperen, wellness en zwembadverwarming Recreatie software Finse loghuizen en recreatiewoningen Spelen met energie Reiniging + huidverzorging Entertainment Specialist in sportkooienn en multivloeren Recreatie Leverancier van bamboe composiet, tuinmaterialen Speeltoestellen & outdoor fitness Leverancier bedden en matrassen Binnenspeeltuinen + kinderhoeken Chaletbouw Speeltoestellen Betonnen sanitair units Waterbehandeling Zwembadtechniek Totaalleverancier speeltoestellen Zwembad branche Zwembadaanleg / zwembadoverkapping / sauna’s / hotwhirlpools Sanitaire units Afrastering & buitenmeubilair Sanitaire inrichting Recreatie, valbeveiliging, zwembadbranche Kunstgras voor speelruimtes Bewegwijzering - plattegronden Alles voor in- en om het zwembad Spray Parks, waterglijbanen, waterspel Service sets, bedtextiel en schoonmaak artikelen Tuin & park Sanitaire oplossingen Zwembad aanleg Keuken- en witgoed apparatuur Draadloos internet recreatiegebieden Groothandel technische materialen, pvc leidingen Recreatie techniek Nissei softijsmachines Opleidingen in de recreatiebranche Sport en spel Waterspeeltoestellen / Geth. kinderbadjes

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

25


12 DECEMBER 2012

www.slimm.nl

TOEGANKELIJKHEID & ZORG ME

IN RECREATIE & TOERIS SUCCESVOL ONDERNEMEN IN VRIJE TIJD MET TOEGANKELIJKHEID & ZORG

g met

www.slimm.nl

DIT TRENDDOCUMENT

IS EEN UITGAVE VAN

24-01-12 14:50

dit trenddocument is een uitGAVe VAn

Ondernemend aan de slag in recreatie- & tOerisme, met tOegankelijkheid en zOrg? Vraag nu dit trenddocument aan op pleisureworld.nl


niveau voor de leisurebranche met als specialisatie management, sales en hospitalty functies. Dit zijn de functies

die meestal moeilijk te vervullen zijn, maar bepalen wel voor een groot deel het succes van uw bedrijf.

Wie zijn wij Het aanspreekpunt en tevens verantwoordelijke man voor Pleisureworld Jobs is Jack van Hoof, oprichter en eigenaar van FitSelect Werving & Selectie. Jack is sinds 1995 werkzaam in de fitness, wellness & leisurebranche. Hier heeft hij in verschillende sales, management en HR functies gewerkt. Daarvoor is hij 10 jaar in de uitzend- en werving & selectiebranche werkzaam geweest. In 2005 heeft hij zijn beide ervaringsgebieden samengebracht in FitSelect, een gespecialiseerd werving & selectie bureau dat bemiddelt in kandidaten op MBO/HBO niveau voor management, sales & hospitality functies binnen de fitness, wellness & leisurebranche. FitSelect is het enige werving & selectiebureau binnen de leisure, wellness & fitnessbranche met meer dan 15 jaar praktijkervaring. Jack kent deze branche daardoor als geen ander. Door zijn passie voor zowel het recruitmentvak als voor de leisure, wellness & fitnessbranche brengt hij “vraag en aanbod” op een serieuze en professionele manier bij elkaar. Voor Pleisureworld dus een weloverwogen beslissing om een samenwerking met FitSelect aan te gaan.

Mogelijkheden Pleisureworld Jobs Vacature online plaatsen U wilt uw vacature adverteren? Dan kunt u via Pleisureworld Jobs zorgen voor de juiste exposure. U plaatst uw vacature en bedrijfsgegevens en wij zorgen ervoor dat uw vacature op de Pleisureworld website verschijnt. Het tarief voor deze plaatsing is € 100,00 (excl. btw). Vacature crossmediaal plaatsen Wilt u dat uw vacature niet alleen 60 dagen op de website van Pleisureworld Jobs verschijnt, maar ook in de vakbladen zoals Recreatief Totaal en TRIP magazine. Dat kan! Het tarief voor dit totale pakket is € 295,00 (excl. btw). Stage aanvraag plaatsen U wilt uw stageplaats aanmelden? Dan kunt u via Pleisureworld Jobs zorgen voor de juiste exposure. U plaatst uw stage aanvraag en bedrijfsgegevens en wij zorgen ervoor dat uw aanvraag op de Pleisureworld website verschijnt. Het tarief voor deze plaatsing is € 50,00 (excl.btw).

>> Pleisureworld Jobs

Pleisureworld Jobs richt zich op de werving & selectie en detachering van kandidaten en vacatures op MBO/HBO

Werving & Selectie Wij kunnen voor u de werving & selectie verzorgen van uw nieuwe medewerker. Dit houdt in dat wij het gehele traject van werven en selecteren voor u uit handen nemen. Voor meer informatie zie Werving & Selectie.

Voordelen uitbesteden werving & selectie via Pleisureworld Jobs

Elke kandidaat die wij voorstellen wordt vooraf uitgebreid gescreend. Niet alleen op cv, maar juist op vaardigheden en persoonlijkheid. En referenties. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar juist door onze persoonlijke aanpak weten we professionals aan ons te binden. Niet onbelangrijk wanneer er keuzes voor meerdere werkgevers gemaakt kunnen worden. Kandidaten kiezen daardoor vaak juist voor onze opdrachtgevers omdat wij ons vooraf uitgebreid verdiepen in de cultuur en visie van uw bedrijf. Het inschakelen van Pleisureworld Jobs bij het werven en selecteren van een nieuwe medewerker levert u de volgende voordelen op: • een transparante en betrokken aanpak • wij nemen het hele selectieproces voor u uit handen zodat u zich op uw eigen werk kunt richten • wij kunnen snel schakelen vanuit onze database en / of via Social Media (Linkedin, Twitter) • u krijgt alleen die kandidaten voorgesteld die ook daadwerkelijk passen in het functieprofiel • wij blijven gedurende het hele proces nauw betrokken en ondersteunen u daar waar nodig • wij maken gebruik van de laatste selectietechnieken zoals de mogelijkheid van video solliciteren • door onze werkwijze kunnen wij onze bemiddelingsvergoeding concurrerend houden en tegen scherpe tarieven aanbieden (met mogelijkheid termijnbetaling). Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Jack van Hoof: +31 (0) 6 27 02 00 37 of jobs@pleisureworld.nl.

Kijk voor alle informatie op pleisureworld.nl/jobs Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

27


Meer-ICT.nl Eiffelstraat 34 8013 RT Zwolle tel: 038-4669999

Online reserverings– en boekingssysteem 

Altijd een actuele boekingskalender

Eenvoudig beheer vanaf iedere computer met internet

Nooit meer een dubbele boeking

Betalingen via overschrijving of iDEAL ontvangen

Meertalige ondersteuning (NL– EN—DU)

Kortingsbonnen / vakantieveilingen module

Gebruik is voor u GRATIS

Goede helpdesk en support

info@uwboeking.com

UwBoeking.com is onderdeel van Meer-ICT.nl Internetdiensten

nummer 1 in duurzaam Europees hout

kastanje hekwerk • kastanje palen • poorten • buitenmeubilair eikenhout • douglas & lariks • heide- en wilgenmatten • diverse afrasteringen

www.kastanjehout.nl Van Vliet Kastanjehout | Gooyerdijk 41 | 3947 NB Langbroek | www.kastanjehout.nl t +31 (0)343 454 400 f +31 (0)343 452 004 e info@kastanjehout.nl

VanVliet_210mmx148mm.indd 1

02-02-2012 15:23:11


The Pod Het succes van The Pod blijft groeien. Na een succesvolle introductie van The Pod in England in 2007, zijn in 2010 de eerste Pods in Nederland geplaatst bij camping Oranjezon. Nu zijn er meer dan 120 Pod locaties waar ruim 400 Pods staan, verspreid over Europa. Het aantal locaties groeit, en ook het aantal Pods per locatie. Beiden zijn een bevestiging van het succes. Pods worden meestal geboekt voor korte verblijven. De gast van The Pod blijkt zeer divers te

zijn; Zij kiest voor een actieve vakantie, wil het echte kampeergevoel beleven zonder een eigen tent op te zetten of zoekt een overnachting, bv. als dag-gast bij bestaande campinggasten. Ondanks of juist dankzij de trend dat consumenten steeds minder vaak eigen tenten / caravans hebben, kan deze consument het echte kamperen blijven ervaren in The Pod. Hiermee heeft The Pod zijn unieke en originele positie in het huidige aanbod. Meer informatie: www.storvatt.com

Torus ‘Quad-Lock’ Tornado Wire Ltd introduceert in samenwerking met Van Vliet Kastanjehout het meest innovatieve ontwerp op gebied van gaasafrasteringen: Het unieke ‘Quad-Lock’ ontwerp genaamd TORUS. Van Vliet Kastanjehout is de grondlegger van duurzame kastanjehouten afrasteringen in Nederland en totaalleverancier van duurzaam Europees hout en heeft haar pakket al sinds een paar jaar uitgebreid met een compleet programma van Tornado, hét kwaliteitsmerk van gaas- en draadafrasteringen. Met de introductie van het TORUS High Tensile gaas is van Vliet Kastanjehout in staat om een zeer sterke en veilige omheining te leveren bijvoorbeeld langs een sportpark of speelterrein én tegen zeer gereduceerde kosten. Kom kijken op onze

stand op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg, standnummer 441. Laat u tevens informeren naar het volledige sortiment duurzaam Europees hout inclusief de eindejaarsaanbieding van het buitenmeubilair en de innovatieve en duurzame houten afvalbakken! Meer informatie: www.kastanjehout.nl

Abos Wanneer veiligheid van spelen uw zorg is, bent u bij ABOS B.V. aan het juiste adres. ABOS B.V. voert sinds 1994 op onafhankelijke basis inspecties, onderhoudscontroles en reparaties uit op het gebied van speel- en sporttoestellen. Alle inspecteurs van ABOS B.V. zijn gecertificeerde 2-sterren inspecteurs volgens de richtlijnen van Stichting Veilig Spelen. In het online beheersysteem kunnen zowel praktische als financiële zaken snel zichtbaar worden gemaakt en is op verzoek een registratie van urgente zaken op verschillende niveaus opgeno-

men. ABOS B.V. heeft een uniek puntensysteem ontwikkeld, waarin de functionaliteit van speelmogelijkheden en locaties kan worden geïnventariseerd. Ook beschikt ABOS over een module waarin op basis van beeldkwaliteit locaties kunnen worden beoordeeld. Mocht u meer willen weten over de unieke mogelijkheden die ABOS B.V. U kan aanbieden, kunt U uiteraard geheel vrijblijvend contact met dhr. Dick van Rooy opnemen via telefoon 0164-630122 of via info@abos.nl. Meer informatie: www.abos.nl

Is uw playground nog hetzelfde als in uw promotiefolder? Het gebeurt regelmatig. Slecht onderhouden, verweerde coating en dikwijls veel rommel op de baan met als gevolg een teleurgestelde gast. De specialisten van Tennis Totaal-Tennis Service Noord zien het (helaas) maar al te vaak. Doe er iets mee Wordt een playground weinig gebruikt, overweeg dan een ombouw. Een niet rendabele playground kan vaak een andere functie krijgen. Dat hoeft, zoals vaak gedacht, beslist niet duur te zijn. Sterker nog, de prijs is zelfs relatief laag te noemen. De specialisten van Tennis Totaal hebben daarvoor de knowhow en de speciale machines. Met de KroPor+® playground met extreem waterdoorlatende eigenschappen kunt u bij voorbeeld vrijwel het hele jaar door de playground gebruiken! Niets doen is duurder, maak het rendabel Regelmatig onderhoud of een ombouw zijn goed gebleken oplossingen voor u als parkbeheerder om de playground weer attractief en dus ook weer rendabel te maken. Maak een afspraak met de specialisten. Kijk op tennistotaal.nl of bel naar 0524 - 29 12 22. Meer informatie: www.tennistotaal.nl

Stand: 458 de Beijer Bouwgrondstoffen levert al ruim vijftig jaar een breed assortiment grondstoffen voor weg- en waterbouw, de betonindustrie, de recreatiemarkt, de park- en land-

schapsarchitecten en de grof keramische industrie. Door de intensieve samenwerking met andere ondernemingen binnen de Beijer groep kunnen we efficiënt leveren. Onze klanten ontvangen een totaalpakket van advisering bij de keuze en toepassing van grondstoffen tot aan de tijdige levering op

plaats van bestemming. de Beijer uw Partner in grondstoffen en logistiek! Kekerdomse Ward 3, 6579 JG Kekerdom 0481-439111, verkoop@debeijerbv.com Meer informatie: www.debeijerbv.com

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

29


Bezoek de 3e Nationale Netwerk Lunch*

26 MAANDAG

Ontmoet de TOP van de internationale leisure industrie, vergroot uw kennis en maak nieuwe vrienden! Volg de laatste ontwikkelingen op de voet en laat u verrassen. Het grootste netwerk event in vrijetijdsbelevenissen. Laat u inspireren en bezoek ook de Experience Plaza! Heeft u al van Angry Birds gehoord?

NOVEMBER 201 2 Paul Beck, directeur Floriade, opent de Nationale Netwerklunch 2011

Huub van Mierlo, Managing Director Vakantieveilingen.nl, vertelt over het succes van Vakantieveilingen.nl

foto 2011

foto 2011

Robert Visser, Director Netherlands, Germany and Belgium at Pierre et Vacances Center Parcs Group, vertelt alles over het ‘opvakantie-met-het-comfortvan-thuis’-gevoel

Ville Aarresuo, Park Development Manager Angry Birds Land, en Tero Ylinenpää, Executive Vice President van Lappset over het eerste Angry Birds attractiepark ter wereld

Bas Hoogland, Commercieel Directeur Landal GreenParks, over het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland

foto 2011

Nicky Broos, eigenaar van Sneeuwattractiepark Skidome en Indoor Skydive Roosendaal, vertelt over zijn laatste innovatie

foto 2011

Koos Hendriks, directeur SnowWorld, over ‘s werelds grootste overdekte wintersportdorp

Annemarie de Groot, Sectormanager Horeca en Recreatie RaboBank Nederland: hoe wordt je in een tijd van verbredende markten en toenemende concurrentie succesvol ondernemer?

DIT JAAR RUIM 500 DEELNEMERS? Meer dan vijfhonderd ondernemers actief in de vrijetijdsbranche zijn nieuwsgierig naar de winnaar van het meest innovatie product de Pleisureworld Award! En wie wordt dit jaar door de vakjury verkozen tot Het Leukste Dagje Uit van 2012? Bent u ook nieuwsgierig naar de resultaten van uw collega’s of welke plannen zij hebben voor de toekomst? Dit alles kunt u beleven tijdens de grootste Netwerk Lunch in de vrijetijdsindustrie. Na afloop kunt u nog enkele symposia bezoeken waaronder Best Marketeer en ontvangt u een VIP-Relatiekaart voor een bezoek aan de Recreatie Vakbeurs- en Horeca Relatiedagen te Gorinchem. U bent maandag 26 november 2012 van harte welkom!

* de Nationale Netwerk Lunch is een initiatief van www.pleisureworld.nl


26

NOVEMBER 201 2

Programma Nationale Netwerk Lunch

MAANDAG 26 NOVEMBER 2012 EVENEMENTENHAL GORINCHEM Tijd

Activiteit

09.30 uur

Ontvangst speciale gasten CenterParcs/Pierre et Vacances – Snowworld – RaboBank Nederland – Angry Birds Land, Särkänniemi Finland – ToerNed – TourPRess – TOP-Partners Pleisureworld (meet and great friend) Pre Show – ontvangst deelnemers Nationale Netwerk Lunch (zaal open – houdt u rekening met de drukte) Bezoek exclusief Gaming Experience Plaza Kick – Off ! Welkom door Hans van Leeuwen, Trendwatcher & Expert in Leisure Robert Visser, Director Netherlands, Germany and Belgium at Pierre et Vacances Center Parcs Group Annemarie de Groot, Sectormanager Horeca en Recreatie RaboBank Nederland Koos Hendriks, directeur SnowWorld Ville Aarresuo, Park Development Manager Angry Birds Land – Särkänniemi Finland Tero Ylinenpää, Executive Vice President Lappset Finland Start Netwerk Lunch 2012 – deel I Start Netwerk Lunch 2012 – deel II Uitreiking ToerNed Award “Het Leukste Dagje Uit” 2012 Bert van der Stoep, Vadesto i.s.m. Rob Huppertz, Gaia Zoo Uitreiking van de Pleisureworld Award 2012 Reinoud van Assendelft de Coningh

09.45 uur 10.15 uur 10.45 uur 11.00 uur 11.30 uur 11.50 uur 12.10 uur 12.30 uur 13.00 uur 13.25 uur 13.30 uur

MIDDAGPROGRAMMA MAANDAG 26 NOVEMBER 2012 (O.V.) Tijd

Activiteit

13.35 uur

Bezoek aan de Gaming Experience Plaza en de beursvloer van de Recreatie Vakbeurs en de Horeca Relatiedagen. (alle deelnemers ontvangen een gratis entree kaart voor een bezoek aan de beide vakbeurzen) Receptie ToerNed: Bert van der Stoep ruim vijftien jaar voorzitter van de grootste vereniging van dagrecreatiebedrijven ToerNed zal de voorzittershamer neerleggen en afscheid nemen. Gezien zijn staat van dienst lijkt ons de Nationale Netwerk Lunch het moment om Bert voor zijn jarenlange inzet te bedanken. Vandaar dat wij deze receptie aan Bert willen aanbieden en wij hopen dat velen van u die al die jaren op een prettige wijze met Bert van de Stoep hebben samengewerkt, er ook zullen zijn. “Gratis” Power Session “verover de concument” door online specialist van o.a. Best Marketeer, D-Reizen en Micazu, Martin van Kranenburg (Pleisureworld Academy). Exclusief voor marketeers aanmelden via info@pleisureworld.nl Netwerk bijeenkomst in het Pleisureworld Paviljoen op de beursvloer!

13.35 uur

14.00 uur

16.00 uur

Meld u aan op www.nationalenetwerklunch.nl


Onderhoudsvrij || Duurzaam Duurzaam || Onderhoudsvrij Milieuvriendelijk || Splintervrij Splintervrij Milieuvriendelijk

Kleurvast Kleurvast Massief || Massief

www.recycling-kunststof.nl | E-mail : info@recycling-kunststof.nl | Tel: +31 85 009 06 15 www.recycling-kunststof.nl | E-mail : info@recycling-kunststof.nl | Tel: +31 85 009 06 15 Recycling-kunststof verkoopt milieuvriendelijke gerecyclede materialen. Het assortiment Recycling-kunststof verkoopt milieuvriendelijke materialen. assortiment bestaat onder andere uit stadsen parkmeubilair,gerecyclede vlonderplanken, mes- enHet groefplanken en bestaat onder andere stadsen parkmeubilair, vlonderplanken, mes- en groefplanken en openbare werken. Vooruit meer informatie kunt u kijken op de website www.recycling-kunststof.nl openbare werken. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.recycling-kunststof.nl

Rubberen-tegel.nl Rubberen-tegel.nl Laagste prijs prijs garantie! garantie! Laagste

W: www.rubberen-tegel.nl W: www.rubberen-tegel.nl E : info@rubberen-tegel.nl E : info@rubberen-tegel.nl T : +31 85 111 88 38 T : +31 85 111 88 38


Door Horeca Relatiedagen en Recreatie Vakbeurs Gorinchem te combineren wordt er een compleet aanbod gecreëerd voor de bezoeker.

Horeca Relatiedagen en Recreatie Vakbeurs bundelen hun krachten in Gorinchem Zowel horecaondernemers en cateringbedrijven als recreatieondernemers van bijvoorbeeld attractieparken en campings, gemeenten en verenigingen kunnen hun hart ophalen in Evenementenhal Gorinchem. De volledige beneden verdieping van Evenementenhal Gorinchem staat in het teken van de vrijetijdssector. Laat u op 26, 27 en 28 november 2012 informeren en inspireren over de nieuwste ontwikkelingen en noviteiten in de horeca- en recreatiebranche. Alles op het gebied van inrichting van de horecazaak tot recreatieve en openbare ruimte wordt tijdens deze vakbeurs getoond. Horecaondernemers kunnen inspiratie opdoen bij

diverse foodleveranciers, regionale horecagroothandels en versleveranciers. Toe aan een opknapbeurt? Op de beursvloer staan leveranciers die u kunnen informeren over de nieuwste vloeren en mogelijkheden in magazijninrichting. Ontdek ook de nieuwste introducties op het gebied van Halal-, Glutenvrije- en Biologische snacks en de nieuwste grootkeukenapparatuur. Voor de bezoekers uit de recreatiebranche zijn er exposanten op het gebied van leveranciers speel en sporttoestellen, automatisering, zwembaden, bewegwijzering, chaletbouw en projectinrichting. Iedere bezoeker heeft de mogelijkheid om binnen deze vakbeurs de exposant

te ontmoeten die aansluit bij de specifieke wensen. Ook wordt op Recreatie Vakbeurs Gorinchem de noviteiten award van Pleisure Wold uitgereikt. Enkele exposanten die zich al in geschreven hebben zijn voor Recreatie Vakbeurs: Pleisure World, RECRON, Arcabo, Gebr. vd Donk, Action4Kids, Seijsener, van Zadelhof, Pol Heteren, Alfa Accountants, Abrisud, Lozeman, van Besouw, Top-recreatie. Op de Horecabeurs vindt u oa: Horesca Smulders, Hanos ISPC, VHC Kreko, Ad van Geloven, De Arend Meubilair, De Jong Disposables, LCD Menu, Smilde Foods, PBSound, Biesbroeck Afrekensystemen, Prokx Payrolling en JVH Exploitatie. <<

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

33


op de beurs standnummer

452 Experience the impact

Sidijk BV Jister 11 9001 XX Grou Postbus 65 9000 AB Grou T +31 (0) 566 625 700 info@sidijk.com

sidijk.indd 1

25-10-12 09:42

allround in polyester

Voltastraat 3b 4004 KA Tiel Tel. 0344 - 631 253 info@zephir-objects.nl

www.zephir-objects.eu


WeDoWow

WeDoWow: het multimediale projectbureau voor nieuwe media en innovatieve technologieën biedt uitgebreide diensten op het gebied van digitale communicatie. Met frisse blik en bevlogen instelling ontwikkelen we samen met onze opdrachtgevers, interactieve concepten, applicaties en installaties. WeDoWow biedt creatieve input, multimediale technologie en strategisch advies om uw boodschap om te zetten naar een al dan niet interactieve beleving. Hiervoor zetten we creatieve, spannende en uitdagende multimediale technische toepassingen in. We

creeren zo “immersive experiences”: onderdompelende digitale ervaringen voor fysieke omgevingen. WeDoWow verzorgt het volledige traject: van overleg, ontwerp, usability testing, grafisch ontwerp tot de technische realisatie en implementatie van nieuwe media oplossingen. Onze werkwijze rust op drie pijlers: Creativiteit, Technologie & Strategie. WeDoWow heeft de relevante kennis van hardware en software in huis om maatwerk installaties te bouwen, de creatieve touch die nodig is om de juiste vorm te kiezen en de strategische kennis om het juiste advies te geven welke richting en welke vorm voor welke doelgroep geschikt is. Door

Alan Rogers overgenomen door de Caravan Club

Op 5 oktober jongstleden Alan Rogers verkocht aan The Caravan Club. Onder de nieuwe eigenaar wordt de naam gewijzigd in The Alan Rogers Travel Group. Nick Lomas, Director General van de Caravan Club, heeft op 5 oktober de functie van Managing Director van de Alan Rogers Travel Group op zich genomen. De Caravan Club is de grootste reisorganisatie van Europa en behartigt de belangen van meer dan 1 miljoen bezitters

van – vooral Britse – caravans, campers en vouwwagens. De Club, die al 106 jaar bestaat, is eigenaar en beheerder van 200 kampeerterreinen in Groot-Brittannië en werkt samen met 2500 kleine particuliere locaties. De Club verzorgt verzekeringen voor haar leden, heeft een Overseas Travel Service met kampeervakanties naar 200 campings in Europa en geeft een maandelijks clubmagazine uit. De Alan Rogers Travel Group is marktleider in Groot-Brittannië als uitgever van de Alan Rogers Campinggidsen, die ook in een Nederlandse editie verkrijgbaar zijn en waarvan de eerste in 1968 verscheen, en als aanbieder van uitgebreide online-informatie over campings. Meer informatie: www.alanrogers.com

wilrec

Wilrec is een toonaangevende en innoverende leverancier binnen de recreatiesector. Goede service en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel. In samenspraak met haar klanten zoekt Wilrec altijd naar betaalbare, passende en betrouwbare oplossingen. Wilrec staat met

haar gekwalificeerde medewerkers en uitstekende producten, garant voor een langdurige samenwerking met haar klanten. Onder andere het woning –en energiebeheersysteem de ECOgreenBOX, toegangscontrole systemen middels kentekenregistratie en draadloze elektronische meet- en schakelsystemen, zijn reeds met succes bij haar klanten in werking gesteld. Middels onze duurzame energiebesparende systemen leveren zij tevens een bijdrage aan een beter milieu. Alle klanten, groot of klein, kunnen bij Wilrec ten allen tijde rekenen op een professionele levering en uitvoering. Meer informatie: www.wilrec.nl

iedere boodschap te voorzien van de juiste beleving bereiken we voor onze opdrachtgevers het optimale resultaat. Dat maakt WeDoWow de ideale partner voor de uitvoering van belevingscommunicatie nieuwe stijl! Bij WeDoWow zit veel ervaring op gebied van technologie, creativiteit, internet, marketing en communicatie. We werken met een vast team van multimedia professionals en een vast netwerk van partnerbedrijven; elk van hen specialisten in hun vakgebied. Samen op weg naar een dynamische en interactieve toekomst! Meer informatie: www.wedowow.nl

Sidijk en MAS Zoals u misschien wel weet zijn Sidijk en MAS Friesland gefuseerd. Dit heeft in vele opzichten grote voordelen. Dankzij de gebundelde creativiteit is er een scala aan nieuwe producten ontwikkeld, zowel op het gebied van indoor speeltuinen als springkussens. Onder andere de volgende producten zijn nieuw in ons assortiment: de Crazy Climber, de Sweeper, the Wall, LED-verlichte springkussens etc.. Door de fusie is ook onze ontwerpafdeling uitgebreid. Hierdoor zijn wij uw perfecte partner om uw ideeën uit te werken en deze te visualiseren met behulp van indrukwekkende 3D-impressies. Daarnaast zijn wij uitstekend in staat om uw idee voor een springkussen te ontwerpen en produceren, omdat wij uw full-colour printwerk volledig kunnen personaliseren. Als enige in Europa maken wij gebruik van PU-coating. Dankzij een verdubbeling van onze serviceafdeling zijn wij zeer sterk in het onderhoud en repareren van uw producten en kunt u hiervoor altijd bij ons terecht. Sidijk is door jarenlange ervaring op het gebied van indoor speeltuinen en springkussens de partner bij uitstek om aan al uw wensen te voldoen. Meer informatie: www.sidijk.nl

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

35


BERG Toys, dé marktleider in buitenspeelgoed

Plastic omnium

Veerbeestjes Plastic Omnium heeft iets nieuws: een mooi assortiment aan kunststof veerbeestjes. Deze 3D beestjes, geven aan uw speeltuin een nog mooiere uitstraling. Daarbij zijn ze geproduceerd van kunststof waardoor kinderen zich niet bezeren en een minimaal onderhoud vragen. Door middel van deze uiterst vrolijk gekleurde beestjes, zullen de kinderen en hun ouders nog meer van uw accommodatie genieten. Door het 3D effect vinden kinderen deze beestjes nog leuker dan de gewone veerbeestjes. Ze zijn makkelijk te onderhouden en zijn zeer degelijk geconstrueerd. Wanneer u er 4 besteld krijgt u de 5e gratis. Elk diertje heeft zijn eigen kleur en er zijn 5 varianten. Meer informatie: www.plasticomnium.nl

Met de producten van BERG Toys biedt u families onvergetelijke activiteiten aan. Ook is het voor u bedrijfseconomisch gezien erg interessant. Tegen een relatief lage investering bent u al in het bezit van bijvoorbeeld een BERG GranTour of een BERG BalanzBike. Bij een gemiddeld verhuur van onze BERG Producten zijn deze binnen een maand alweer terugverdiend. Daarnaast kunt u uw verhuurpunt zo uitgebreid of eenvoudig maken als de ruimte, het budget en de wensen toelaten. BERG Producten trekken veel enthousiaste mensen naar uw locatie! Een kans die u niet kunt laten liggen. Bezoek ons in hal 4 standnummer 434! Meer informatie: www.bergtoys.nl

Pamplay Houtbouw is weer helemaal terug! In de Middeleeuwen was hout het meest gebruikte bouwmateriaal in Nederland. Alleen grote gebouwen, zoals kerken, kastelen en kloosters, werden van baksteen gemaakt. Na de invoering van de Woningwet in 1901 verdween de houtbouw in vrij korte tijd binnen de woningbouw. Maar hout is weer helemaal terug, hout leeft en de belangstelling voor houtbouw is groeiende! Het bouwen van duurzame woningen met duurzame materialen alsmede het gezonde leefklimaat in een houten woning zijn hierbij belangrijke aspecten. Er zijn zelfs hele wijken binnen gemeenten waar men alleen nog maar met hout mag bouwen. Houtbouw: natuurlijk geschikt voor duurzame (zelf)bouw En dat merkt het Ridderkerkse bedrijf Eurologs heel goed. De belangstelling voor hun cederhouten huizen en andere toepassingen groeit gestaag. Cederhout staat natuurlijk bekend om de topkwaliteit en duurzame eigenschappen: het is en blijft vrij van rot, schimmel en insecten; het is licht van gewicht; het isoleert van nature uitstekend vanwege de compacte celstructuur, het ruikt lekker en daarbij heeft red ceder een mooie, warme uitstraling. Eurologs doet daar nog een schepje bovenop. Met hun gepatenteerde bouwmethode kan er bijzonder snel worden gebouwd en lenen hun producten zich uitstekend voor zelfbouw. Hiermee wordt enorm op mankracht bespaard. Is innovatie in houtbouw mogelijk? JA!!! Aangezien houtbouw al zo oud is, kun je je afvragen of innovatie dan nog mogelijk is. Maar ook hier komt het Ridderkerkse bedrijf met een noviteit: Thermo lam III, een geïntegreerde isolatie in de cederhouten wanden. Door deze methode hoeft er maar één wand te worden geplaatst, welke kant en klaar wordt aangeleverd en waar de isolatie al in verwerkt zit. Hierdoor bespaar je heel veel bouwtijd en ruimte aan de binnenzijde van een pand. En deze wand voldoet ruimschoots aan het bouwbesluit. Dit levert nogmaals een besparing op bij het bouwen van cederhouten toepassingen. Eurologs staat de komende tijd op diverse beurzen. Kijk op www.eurologs.com voor de juiste data en tijden. Meer informatie: www.eurologs.com

PAMplay is een bijzonder bedrijf wat recht tegen de stroom in gaat. Het staat voor: betaalbaarheid, duurzaamheid, veiligheid maar bovenal voor betrokkenheid. PAMplay is een uniek concept met speeltoestellen voor een toekomst; een toekomst voor mensen die nu aan de zijlijn staan. Het concept is een commerciële bedrijfsvoering zonder structurele subsidies en met een duidelijke sociale gedachte. Er worden bij PAMplay speeltoestellen ontwikkeld en geproduceerd, maar dan wel door er zo veel mogelijk mensen met een beperking aan mee te laten werken. Tevens ontwikkeld PAMplay unieke sport- en speeltoestellen voor mensen met een beperking. Hoe meer speeltoestellen er van PAMplay in de markt komen hoe minder mensen met een beperking er aan de zijlijn van onze maatschappij blijven staan en dat is het doel. PAMplay kan het niet alleen daarom het motto: ‘ SAMEN maken WIJ het verschil ’ m.a.w. koopt U speeltoestellen van PAMplay dan helpt u mee aan de toekomst van mensen die nu aan de zijlijn staan. Meer informatie: www.pamplay.nl

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

37


Slimme zet De onstuimige economische groei is al enkele jaren terug tot stilstand gekomen. Ook de consument zal voorlopig nog de hand op de knip houden. De concurrentie is moordend gezien de “verbreding” bij alle soorten bedrijven in de vrijetijd.

Prognose voor horeca en recreatie weinig optimistisch? Investeringen komen moeilijker tot stand doordat banken nog nauwelijks willen financieren. De recreatieondernemer zal alles uit de kast moeten halen om in de gunst te blijven van diezelfde consument. Het gevecht in de vrijetijd is begonnen. Wie succesvol wil zijn in de recreatiesector zal een uniek belevingsaanbod moeten presenteren. Daarbij zal dit waar mogelijk gecombineerd moeten worden met slimme marketing tools en/of ‘low budget’ prijzen. De consument zal nog meer op zoek gaan naar kortingsacties en voordeeltjes. Mijn advies is om door samenwerking te gaan voor een gezamenlijke promotie van “hetzelfde” toeristische product, een regio, stad of recreatiegebied. Nog meer dan

38

voorheen zullen branche nieuwkomers zich op uw markt storten en prijsdumping is niet te voorkomen. BE DIFFERENT, zorg dat je opvalt voor collega bedrijven en de consument, wees uniek in je aanbod, stel uw klant centraal en zorg voor een optimale gastbelevenis. De grondlegger van de Evenementenhallen - Hennie van der Most - weet precies hoe dat in zijn werk gaat! Ook dit jaar weer staan er tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg weer tal van unieke producten en diensten die u kunnen helpen om de juiste keuzes te maken. Bezoek daarvoor ook het Pleisureworld Paviljoen (stand 211) met meer dan tien inzendingen die willen dingen naar het beste recreatieve product van 2012! <<

Recreatie Vakbeurs >> Hardenberg >> november 2012

Hans van Leeuwen, Trendwatcher en Expert in Leisure Dir. SLIMMadvies / Initiatiefnemer Pleisureworld PS: de uitreiking van de Pleisureworld Award is maandag 26 november a.s. tijdens de Recreatie Vakbeurs en de Horeca Relatiedagen te Gorinchem.


Specialist in recreatietechniek

RECREATIETECHNIEK

MARINASERVICE

INSTALLATIETECHNIEK

www.wilrec.nl Waterweg 16a / 8071 RT Nunspeet / T +31 (0) 341 80 10 31 / info@wilrec.nl

DUURZAME SYSTEMEN ENERgIE bESpARENDE SYSTEMEN AUToMATISERINg VAN AL Uw NUTSVooRZIENINgEN bETAALSYSTEMEN www.essystems.nl Waterweg 16a / 8071 RT Nunspeet / T +31 (0) 341 80 10 32 // info@essystems.nl


Depot Kekerdom

Depot Kekerdom Depot Kekerdom

de beijer bouwgrondstoffen bv de beijer bouwgrondstoffen bv

Depot Kekerdom Depot Kekerdom

het het grootste depot depot van van nederland PRODUCTIE EN LEVERANTIE VAN PRODUCTIE EN LEVERANTIE VAN RECREATIEVE STEENACHTIGE RECREATIEVE STEENACHTIGE GRONDSTOFFEN GRONDSTOFFEN TOEPASSINGSGEbIEDEN: TOEPASSINGSGEbIEDEN: HALFVERHARDINGEN VOOR: HALFVERHARDINGEN VOOR:  Wandel- en fietspaden  Wandel- en fietspaden  Parkeerplaatsen   

Parkeerplaatsen Zandwegen Zandwegen

Parkeerplaatsen

Zwerfkeien voor dierenverblijven

Parkeerplaatsen

Zwerfkeien voor dierenverblijven

ZWERFKEIEN (FINDLINGE) VOOR: ZWERFKEIEN (FINDLINGE) VOOR:  Natuurlijk spelen       

Natuurlijk spelen Zitelementen Zitelementen Verkeersafzettingen

          

Siergrind & (Edel)splitten Grauwacke Grauwacke Breuksteen

Bezoek o ns tijden Bsezo deeR ke ne s atie Vtiajd kdeangsedne ocr inRe Hcr ard eaetineVabkedrg agoep n st inaH na drd nr.enberg op standnr.

4 45 58 8

Verkeersafzettingen Thematisering Thematisering

 VERDER O.A.: VERDER O.A.:  Siergrind & (Edel)splitten

Breuksteen Fundatiematerialen Fundatiematerialen Slijtlagen

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, dan kunt u contact Wilt u meer informatie of een afspraak dan kunt u 0481-439111. contact opnemen met onze verkoopafdeling opmaken, telefoonnummer opnemen met onze verkoopafdeling op telefoonnummer 0481-439111. Onze accountmanager voor de recreatiemarkt Sander Maassen, komt Onze accountmanager voor de recreatiemarkt Sander Maassen, komt graag bij u aan tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. graag bij u aan tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. Meer informatie vindt u op onze website www.debeijerbv.com. Meer informatie vindt u op onze website www.debeijerbv.com.

Slijtlagen Schanskorven Schanskorven

Schanskorven

Wandel- en fietspaden

Natuurlijk spelen

Schanskorven

Wandel- en fietspaden

Natuurlijk spelen

Recreatief totaal beaursspecial, magazine voor trends en innovatie in leisure  

Een magazine voor de recreatie branche, dat 6 keer per jaar verschijnt. In het blad vinden recreatieondernemers informatie over innovatie en...

Recreatief totaal beaursspecial, magazine voor trends en innovatie in leisure  

Een magazine voor de recreatie branche, dat 6 keer per jaar verschijnt. In het blad vinden recreatieondernemers informatie over innovatie en...