Page 1

Dé vakbeurs

voor de

recreatiebranche

Hét ontmoetingspunt voor horeca, recreatie, zorginstelling & catering

Evenementen

HAL Gorinchem 26, 27 en 28 november HARDENBERG GORINCHEM VENRAY

13.00-21.00 uur


Cheops combinatie midi Uw recreatieonderneming optimaal presenteren? Met de geavanceerde oplossingen van AICN stemt u het boekingsproces af op de wensen van uw gast. Wilt u dat automatisering echt voor u werkt en werkelijk rendement oplevert? Wij demonstreren u graag onze innovatieve automatiseringsontwikkelingen die bijdragen aan: » » » » »

Meer boekingen met Virtueel Boeken Succesvolle marketingactiviteiten Extra vakantieplezier Efficiënter werken Kostenbesparingen

Tot ziens op stand 307 van AICN Automatisering!

www.aicn.nl

Werkt

in de

recreatiebranche


Wij zijn blij u te mogen verwelkomen op deze editie van Recreatie Vakbeurs 2012 in Evenementenhal Gorinchem. Een unieke totaalvakbeurs waar u een volledig aanbod kunt verwachten voor de gehele recreatiebranche. In deze beursspecial vindt u de beursplattegrond inclusief exposantenlijst en extra informatie over de verschillende exposanten. U kunt deze beursspecial tijdens en na de vakbeurs gebruiken als naslagwerk.

Op de beursvloer Het is goed om te zien dat er ook dit jaar wederom een grotere diversiteit in het aanbod van producten van de verschillende leveranciers uit de recreatie branche. Dit biedt dit u de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken tussen vergelijkbare diensten en/of producten in de groeiende markt van vrijetijdsindustrie. Deze editie van Recreatie Vakbeurs 2012 heeft er een verandering plaatsgevonden. Recreatie Vakbeurs en Horeca Relatie Dagen bundelen de krachten om samen een totaal aanbod te kunnen tonen binnen de vrijetijdsindustrie. Als bezoeker kunt u zowel Recreatie Vakbeurs bezoeken en Horeca Relatie Dagen, hiermee hopen wij u een nog completer beursbezoek aan te kunnen bieden. De beursvloer is opgedeeld voor deze twee vakbeurzen en dit kunt u op de plattegrond terug vinden. Ook deze editie van Recreatie Vakbeurs 2012 is er een gevarieerd aanbod te vinden van exposanten, oude bekenden zoals Gebr. v/d Donk en nieuwe exposanten zoals O’HARA.

Noviteiten Tijdens Recreatie Vakbeurs Hardenberg kon er gestemd worden voor de Pleisureworld Noviteiten Award. De uiteindelijke winnaar is

terug te vinden op de stand van Pleisureworld, standnummer 238.

Workshops Op stand 148 bevindt zich de stand van de RECRON dé vereniging van de Recreatie Ondernemers. Hier kunt u terecht voor informatie over de branchevereniging. Ook zal de RECRON een aantal workshops aanbieden. Hoogstwaarschijnlijk bent u al bekend met onze unieke full-service-formule. Waar anders dan tijdens Recreatie Vakbeurs Gorinchem wordt u behandeld als een echte v.i.p. en hebben de exposanten alle tijd om u te informeren en te inspireren? Kortom Recreatie Vakbeurs Gorinchem is hét moment om in een prettige ambiance contacten te leggen en/of te onderhouden.

voorwoord

Van harte welkom op Recreatie Vakbeurs Gorinchem, hét recreatietrefpunt voor Zuid-West en Midden Nederland!

Als laatste willen wij u graag nog wijzen op de tweede editie van Recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Venray, die wordt georganiseerd op 5, 6 en 7 februari 2013 aanstaande en tegelijkertijd met De Groene Sector. Uiteraard bent u daar ook van harte welkom. Namens Evenementenhal Gorinchem en alle exposanten van Recreatie Vakbeurs Gorinchem 2012 wensen wij u een prettig, informatief en succesvol beursbezoek toe. Met vriendelijke groet,

Herma Bork Beursorganisator: Recreatie Vakbeurs Hardenberg, Recreatie Vakbeurs Gorinchem, Recreatie Vakbeurs Venray,

5, 6 en 7 november 2013 26, 27 en 28 november 2013 5, 6 en 7 februari 2013

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

3


Maak kennis met het speciale RECRON-leden aanbod*

Energie-oplossing op maat Automatische belevering Veilig en betrouwbaar 60 jaar ervaring

De comfortabele energie van propaangas *

Kijk op benegas.nl/recron of bezoek ons op de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem (26 t/m 28 november)

Benegas, Putten | T 0341 - 72 33 50 | info@benegas.com


Van harte welkom op Horeca Relatiedagen Gorinchem 2012 Wij zijn blij u te mogen verwelkomen op alweer de zevende editie van Horeca Relatiedagen Gorinchem. Een unieke totaalvakbeurs waar u een volledig aanbod kunt verwachten voor de gehele horecabranche. Ook dit jaar hebben de exposanten weer alles uit de kast getrokken om u de laatste innovaties en producten op het gebied van voeding en dranken aan te bieden. Ook vindt u apparatuur en uitrusting, betaal- en boekingssystemen, beveiliging, hygiĂŤne, in- en exterieur en dienstverlening zijn terug te vinden in Gorinchem.

samen met de exposanten te blijven ontwikkelen, de schakeling met Recreatie Vakbeurs te optimaliseren en een groei te continueren.

Voor deze editie hebben wij gekozen Horeca Relatiedagen Gorinchem te combineren met Recreatie Vakbeurs. Door deze vakbeurzen te combineren krijgt u alle mogelijkheden om u te oriĂŤnteren op alles in en om de horeca. Naast bovenstaande biedt deze editie dan ook speeltoestellen, entertainment, attracties en vele andere recreatie gerelateerde exposanten.

Zoals u van ons gewend bent, wordt u tijdens uw bezoek als VIP behandeld. U krijgt de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje, in een prettige ambiance, informatie uit te wisselen, contacten te leggen en zaken te doen.

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om mijzelf aan u voor te stellen. Mijn naam is Remko Schnitger. Met veel plezier draag ik de verantwoordelijkheid voor Horeca Relatiedagen Gorinchem. In de toekomst hoop ik deze vakbeurs

In deze beursspecial vindt u de beursplattegrond inclusief exposantenlijst. U kunt deze beursspecial tijdens en na de vakbeurs gebruiken als naslagwerk.

Namens de exposanten en Evenementenhal Gorinchem wens ik u een prettig en informatief beursbezoek toe.

Vooruitblik Persoonlijk in contact komen met klanten en potentiele relaties is nu nog wezenlijker dan in het verleden. Evenementenhal biedt met drie kwalitatieve horecabeurzen een platform waar nieuwe en bestaande contacten uit de (institutionele) horeca en catering elkaar ontmoeten en direct zaken kunnen doen. De vakbeurs is allang niet meer alleen een relatiebeurs. Om die reden is vanaf 2013 de naam van de vakbeurs: Horeca Inspiratie. Tezamen met deze naamswijziging wordt er nog meer ingezet op beleving en het inspireren van bezoekers.

Met vriendelijke groet, Remko Schnitger Beursorganisator Horeca Relatiedagen Gorinchem Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

5


op de beurs standnummer

452 Experience the impact Sidijk BV Jister 11 9001 XX Grou Postbus 65 9000 AB Grou T +31 (0) 566 625 700 info@sidijk.com


Uit de 15 inzendingen voor de Pleisureworld Award gaan vier nominaties door naar de eindronde. De jury was dit jaar aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen. Yalp is met twee nominaties goed vertegenwoordigd; de interactieve disco ‘Fono’ en het Angry Birds concept. Ook de Inflatable Roller; een oplossing voor het eenvoudig oprollen van opblaasattracties, werd op waarde geschat. Na een levendige discussie besloot de jury een wildcard toe te kennen aan de duurzame trekkershut ‘Trek-In’.

Inflatable Roller - De Fono - Trek-in trekkershut - Angry Birds concept

Vier nominaties voor de Pleisureworld Award De Fono

Inflatable Roller

Dit is een ‘Music-hangout’ speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse jeugd. Centraal staat de zeer degelijke DJ-tafel die werkt op zonneenergie. Zelf meegebracht muziek, bijvoorbeeld uit een mobieltje of mp3 speler, wordt opgepikt en versterkt. Via instrumenten op de DJ tafel kan de muziek worden bewerkt en van effecten voorzien. Je kunt tracks opnemen en afspelen. Jury oordeel: “Een goed uitgewerkt product voor een doelgroep die nog onvoldoende aandacht krijgt.”

De Heesbeen Groep verhuurt dagelijks grote opblaasbare attracties. Het opruimen van die attracties is voor veel bedrijven een klusje waar iedereen tegenop ziet. Het is zwaar werk en op natte dagen wordt het echt een (modder)worsteling. Met een eenvoudige oprolconstructie kan de attractie in minder tijd, met minder mensen en met minder fysieke inspanning worden ingepakt. Jury oordeel: “Dit lost écht een probleem op. In de branche wordt al jaren geexperimenteerd met om ‘het geklooi’ met opruimen van opblaasattracties te voorkomen.”

Angry Birds concept Het populaire spel Angry Birds is nu vooral bekend van de mobiele telefoon. Yalp introduceert in Nederland een activiteitenlijn met Angry Birds als centraal thema. In Nederland is het eerste speelpark inmiddels geplaatst in Aquabest DippieDoe. Er zijn al veel spelvormen mogelijk en er blijven continu nieuwe spellen in ontwikkeling. Jury oordeel: “Het concept van Angry Birds is heel consequent doorgevoerd in alle producten van het bedrijf. Het is dus méér dan alleen een stukje thematisering. Een kwaliteitsproduct dat kinderen uitnodigt om meer te gaan bewegen.”

ontstond over de economische haalbaarheid, want het prijskaartje ligt fors boven andere trekkershutten.” (€ 35.000 voor het all-in product.)

Juryberaad De vier nominaties zijn bepaald door een publieksstemming en een deskundige jury. De jury bestond dit jaar uit: • Bert van der Stoep – Vadesto Buitensport activiteiten, voorzitter ToerNed • Reinoud van Assendelft – de Coningh – Van Assendelft & Partners • Max van Leeuwen – Leo Groote Instituut • Erik Hordijk – Borgingonline

Trek-in trekkershut Na een intensief ontwerptraject, waarbij vele partijen zijn betrokken, is de meest duurzame variant van de trekkershut ontstaan. Het is een opvallende verschijning met méér comfort dan in de gemiddelde trekkershut. De accommodatie won inmiddels al de wood-challenge 2011 en trekt wereldwijd de aandacht. Jury oordeel: “Dit product hoort thuis in het rijtje met echte noviteiten in de recreatiesector. Het is een goed doordacht duurzaam concept dat gezien kan worden als de glamping-variant onder de trekkershutten. Discussie

De Pleisureworld Award is al tien jaar lang een begrip met waardering voor innovatieve productontwikkeling in de recreatiesector. Vandaag zal voorzitter van de jury Reinoud van Assendelft – de Coningh, tijdens de Nationale Netwerk Lunch (maandag 26 november) de winnaar bekend maken wie dit jaar de Award mee naar huis mag nemen. Meer informatie: www.pleisureworld.nl/award en www.nationalenetwerklunch.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

7


Pleisureworld Award 2012 De Bedoeïenentent Luxetenten.com gaat met de ontwikkeling

tent en een speciaal zonwerend

van haar eigen Bedoeïenentent terug naar

dak, ontstaat er een brandveilige

de oorsprong van de tent. Al eeuwenlang

gecertificeerde familietent. De

verblijven rondtrekkende nomadenvolken

ruime afmetingen en de indeling

in een tent en daarom geldt het tegen-

bieden een mooi alternatief

woordig als meest authentieke wijze van

voor de huidige stacaravans en

kamperen. Door het origineel als inspiratie

chalets. De Bedoeïenentent heeft

te gebruiken en dit te combineren met

een Sedari (Marokkaanse rond

hedendaagse luxe en comfort halen we een

zit) en een eigen Hammam (luxe badka-

Glamarous Kamperen naar een hoger

stukje Oosterse beleving naar Europa.

mer). De inrichting wordt voor Luxetenten.

niveau tillen.

Door gebruik te maken van high tech

com in Marokko vervaardigd.

TenCate Campshield stof voor de binnen

Met het resultaat wil Luxetenten.com het

Meer informatie: www.luxetenten.com

op de Nederlandse markt. Proludic brengt

Proludic hen met Norwell-JR op weg naar

met Norwell-JR jongeren tezamen in het

meer lichaamsbeweging en een gezonder

park, op het schoolplein, de sportclub

gestel van lichaam en geest. Een Norwell-JR

of op ieder willekeurig recreatieter-

buiten fitnessterrein overwint alle bewe-

rein. De toestellen zijn toepasbaar in

gingsbarrières daar zij altijd beschikbaar

elke omgeving, zij zijn gemakkelijk te

is, gratis is en een combinatie biedt van

integreren. Het reikt jeugdige gebruikers

spelen, uitdaging, competitie, buitenlucht,

de basisfuncties aan die nodig zijn om het

samenzijn en oefening. Het vormt de ideale

lichaam op verantwoorde wijze te bewe-

omgeving voor zowel vrij bewegingsspel

gen, trainen en te onderhouden. In een tijd

als voor begeleide projectactiviteiten.

Norwell-JR

Norwell-JR; modern vormgegeven buiten-

waarin kinderen niet meer voldoen aan de

fitness apparatuur voor “kinderen van 6

norm van gezond bewegen, en obesitas

t/m 14 jaar”. Een nieuw bewegingsconcept

een veel voorkomend probleem is, helpt

Meer informatie www.proludic.nl

De Inflatableroller Als het feestje voorbij is komt, buiten het

probleem; De tent blijkt na het oprollen

zicht van het publiek, de opruimploeg in

vaak te groot voor de opbergzak. De

actie. Bij de Heesbeen Groep, verhuurder

luchtkussens van de Heesbeen Groep

van opblaasbare attracties, begint dan pas

wegen enkele honderden kilo’s, en moeten

echt het zware werk. Om de loodzware

na afloop ook weer netjes mee op vervoer.

attracties netjes op te rollen heeft onder-

Als de attracties nat zijn, dan wordt het

nemer Jeffrey Heesbeen een slim apparaat

hele proces van opzetten en opruimen in

uitgevonden, de Inflatableroller, waardoor

de opslagloods nog eens herhaald.

er minder personeel en kracht nodig is. ‘En dat levert geld op’.

Om een attractie van 300 kilo op te ruimen

het opruimen nu minder kracht en zorgt

zijn er nu zeker 4 mensen nodig. Met de

voor betere arbeidsomstandigheden.

nieuw ontwikkelde Inflatableroller kan dat Wie regelmatig kampeert, herkent het

8

aantal worden gehalveerd. Bovendien kost

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

Meer informatie www.inflatableroller.com


Angry Birds

Boekingskiosk

De virtuele wereld van het snelst groeiend

De Boekingskiosk is een aanvulling op de

PIN of Credit Card heeft voldaan, kan deze

merk ter wereld Angry Birds is nu beschik-

bestaande (online)reserveringsmogelijkhe-

middels kentekenherkenning vervolgens

baar voor de recreatiemarkt; niet alleen

den die de recreatieondernemer te bieden

het recreatiepark oprijden. Dit alles zonder

in de vorm van speeltoestellen maar als

heeft. Met de Boekingskiosk verleent het

enige tussenkomst van de receptie.

totaaloplossing.

recreatiepark extra services aan zijn gasten, creëert deze extra omzet en realiseert

Wereldwijd bouwt Rovio, de bedenker

Meer informatie www.aicn.nl

besparing op vaste (personeels)kosten.

achter Angry Birds, aan activiteitenparken die zich richten op alle leeftijden.

Via een Touch Screen monitor die

Speeltoestellen fabrikant Lappset Group

gekoppeld is aan het reserveringssysteem

Oy, in Nederland door Yalp vertegen-

Eurecrea GX, kunnen gasten zonder

woordigd, is een co-branding aangegaan

reservering, bij aankomst eenvoudig zelf

met Rovio voor de inrichting van deze

een plaats uitzoeken en boeken op de

parken. Inmiddels zijn de eerste parken

Virtuele Plattegrond. Nadat de gast zijn

geopend en is er een scala aan Angy Birds

gegevens heeft ingevuld en de betaling via

speeltoestellen ontwikkeld, waaronder de interactieve buiten speelconcepten Sona, Sutu en Gamenetic. Onderdeel van de succesformule zijn de honderden miljoenen

Fono

consumenten die bekend zijn met Angry

De DJ-tafel, werkend op zonne-energie,

Birds. Dit thema leverde bij de eerste

daagt de jeugd om hun muzikale crea-

parken reeds 20% meer bezoekers op en

tiviteit de vrije loop te laten en muziek

is de merchandise niet aan te slepen. De

te maken, aan te passen en te delen met

blikjes limonade met daarop de karakters

hun telefoon. De techniek in de Fono is

van Angry Birds, de kop koffie waarin

gebaseerd op een geavanceerde, door Yalp

het vogeltje in het schuim van de koffie

gepatenteerde overbrengingstechniek

is verwerkt maken de totaalbeleving

die het geluid versterkt. Het gebruik van

compleet.

de DJ-tafel werkt echter intuïtief. Tracks mixen, scratchen en effecten toevoegen…

Meer informatie www.yalp.nl

De interface en DJ-effecten zijn gebaseerd De Fono is een ‘music-hangout’, speciaal

op een professionele DJ-tafel, waarmee

ontwikkeld voor de hedendaagse jeugd,

de jeugd de vetste gemixte tracks aan hun

met als middelpunt een DJ-tafel. Yalp

vrienden kan showen. Door de doordachte

speelt daarmee in op belangrijke trends

vorm van tafel richt het geluid zich naar de

onder jongeren zoals het veelvuldig ge-

gebruiker en blijft het geluidniveau voor

bruik van mobiele telefoons, het luisteren

de omgeving beperkt.

en delen van muziek en het rondhangen met vrienden.

Meer informatie www.yalp.nl

Het Leukste Dagje Uit – Portal Het Leukste Dagje Uit is dé CMS oplossing

men gezamenlijk een groter consumen-

voor ticketsales, marketing en promotie

tenbereik mét hoger bestedingspatroon

tegen de meest voordelige tarieven. Met

te realiseren. De consument heeft de

dit nieuwe consumentenplatform hebben

keuze uit de Camping DiscoveryCard

ondernemers in recreatie en toerisme de

(cadeaucard), de FamilyCard (gezinskaart)

touwtjes in eigen handen en zijn zelf in

en de MemberCard (abonnement). De

staat om in samenwerking ‘eigen’ arran-

introductie van de kaart zal plaatsvinden

gementen en jointpromotion acties samen

tijdens de Vakantiebeurs en de Caravana in

te stellen. Deze brede verzameling aan

2013. Enkele gebruikers van het eerste uur

commerciële activiteiten is gecombineerd

en kunnen professionele ondersteuning

zijn o.a. Alan Rogers, Camping de Bongerd

in het unieke platform Het Leukste Dagje

verwachten.

(Tuitjenhorn), ToerNed (grootste vereniging

Uit, waarbij de marketeer alles onder één

van dagattractieparken) en Promocard.

dak binnen handbereik heeft. Marke-

Door het grote collectief van Het Leukste

tingafdelingen worden hiermee ontzorgt

Dagje Uit worden kosten bespaard en weet

Meer informatie www.hetleukstedagjeuit.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

9


De duurzame trekkershut Trek-In De Trek-in is een milieuvriendelijke en

Landbouw en Innovatie de opdracht

Ze is vanaf 2013 te vinden op campings,

moderne, duurzame variant op de officiële

met bijbehorende financiële middelen

Natuurkampeerterreinen, jachthavens en

Trekkershutten® van de Stichting Trekkers-

gekregen om een dergelijke duurzame

andere locaties.

hutten Nederland (STN). In samenwerking

Trekkershut te laten ontwikkelen. Meer informatie: www.trek-in.nl

met de STN is de Trek-in geïnitieerd door Stichting Natuurkampeerterreinen

Studenten van de Technische Universiteit

(SNK). De SBIR Innovatie Recreatie en

Eindhoven (TU/e) hebben de duurzame

Ruimte vroeg om innovatieve producten en

Trekkershut met de naam ‘Trek-in’ ontwor-

diensten gericht op de ontwikkeling en het

pen en daarmee inmiddels de WoodChal-

behoud van de landschappelijke kwaliteit,

lenge 2011 gewonnen: de ontwerpwed-

in samenhang met de ontwikkeling van

strijd voor studenten op het gebied van

een duurzaam renderende recreatiesector

innovatief houtgebruik (Centrum Hout). De

in Nederland. SNK heeft uit het Small

Trek-in wordt door 2Life-Art gebouwd van

Business Innovation Research programma

materialen die moederbedrijf A van Liempd

van het ministerie van Economische Zaken,

Sloopbedrijven wint uit sloopprojecten.

Rescue

Omnifield

Rescue is een uniek spelconcept. Rescue

Het Omnifield concept is een nieuwe

multifunctioneel veld waar diverse groepen

is een levensgroot simulatiespel wat zich

aanpak om sportieve recreatievelden in te

tegelijk op kunnen sporten, zonder elkaar

afspeelt in een grote ruimte van 1.200

richten. Door zoveel mogelijk sporten op

in de weg te zitten.

m2 en 10 meter hoog. Rescue wordt met

een locatie te combineren ontstaat het ul-

Een multifunctioneel veld, ingericht via

teams van 4 tot 6 spelers gespeeld. Het

tieme animatieveld. Het Omnifield concept

het Omnifield concept is ideaal voor

spel heeft 7 levels. In Rescue moet de

bestaat uit twee stappen:

locaties met veel kinderen in verschillende

speler er alles aan doen om een ener-

- Bedenk welke sporten en moeten worden

leeftijdsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan

giecentrale operationeel te maken en te houden. Deze centrale is getroffen door de grootste zonnestorm uit de recente

aangeboden - Deel de locatie op in kleine veldjes en combineer hierop zoveel mogelijk sporten

geschiedenis. Strategie en samenwerken is

Opdrachtgevers bepalen zelf welke sporten

de sleutel tot succes in dit spel.

zij op hun locatie willen aanbieden. Hierbij

scholen, of georganiseerde playgrounds als in Schiedam. Maar ook op een camping biedt het uitkomst als animatieplek. Meer informatie: www.velopa-omniplay.com

kunnen ze kiezen uit de meer dan 30 sporDe deelnemer aan het spel is zelf de

ten die VelopA-Omniplay al kan aanbieden..

avatar in deze computer simulatie. Elke

Door een groot veld op te knippen in klei-

deelnemer draagt een polsbandje met

nere veldjes, wordt de aanwezige ruimte

een RFID chip. De deelnemer krijgt in

veel efficiënter gebruikt. Op die mini-veldjes es

ronden van 4 minuten 6 opdrachten. De

worden vervolgens diverse sporten slim ge-

laatste en zevende uitdaging bestaat uit

combineerd worden. Hierdoor ontstaat een n

een hoogteparcours waar de deelnemer doelen op uitdagende plaatsen moet zien te bereiken. De totale duur van het spel is ca. 1,5 uur. De verschillende

White lanes visueel effect; ze zijn namelijk spierwit!

onderdelen zijn zeer gevarieerd. Rescue

Met deze unieke, gepatenteerde “kleur”

vordert fysieke uitdaging, behendigheid, intelligentie en teamwork.

creëer je effecten en sferen als nooit tevo-

Meer informatie: www.superfun.nl /

gebied van bowling! Denk je eens in; pure

ren. Een compleet nieuwe beleving op het kleurschakeringen in alle kleuren van de

www.vcsplay.nl

regenboog, zo fel en helder als alleen wit kan weerkaatsen. Eindelijk een innovatief bowlingproduct wat werkelijk de hele White lanes zijn technisch hoogstaande

bowling een algehele metamorfose geeft

bowlingbanen zoals u die gewend bent,

en een compleet nieuwe beleving creëert.

met alle kenmerken van uw authentieke

Beleving is nog nooit zo helder geweest!

bowlingbanen en goedgekeurd door de USBC! Maar met een compleet nieuw

10

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

Meer informatie: www.bcebowling.com


SimpleCamp

VEGGIEFRIES

Con-Tour heeft in eigen beheer een nieuw

als per trein. Ze zijn ook overal inzetbaar als

kampeerconcept ontwikkeld voor met name

kantoor, receptie, animatieruimte of wacht-

“Thé way to get kids to enjoy eating

campings. Het idee is simpel – bouwkundig

ruimte. Tevens kan het concept op de meest

healthy vegetables”

en logistiek doordacht – seizoenwaardig

lastige locaties geplaatst worden dankzij het

en architectonisch. Het is duurzaam, vergt

innovatieve onderframe met demontabele

When food technologist Marc van Hulst

weinig onderhoud, kent lage schoonmaak-

luchtbandjes. Gericht op klimaatverande-

noticed that his son, Jaro, was happy to

kosten en is snel lever- en verplaatsbaar. Vlak

ring, economische omstandigheden met een

eat French fries but struggled a little with

terrein op 4 of 6 betontegels, Plug-in 220 V,

Dutch Duurzaam design, zijn deze eenvou-

vegetables, he came up with the idea of

picknick tafel ervoor en klaar voor gebruik.

dige minichalets een welkome aanvulling.

making vegetables in the form of fries.

Kortom het is een vorm van recreatie tussen

In de huidige recreatiewereld, zowel voor

After 6 years of research and testing

een tent en mobilehome in. Sanitairvoor-

verhuur alsmede verkoop geschikt.

with children, the time has now come for

zieningen zijn immers op de camping al aanwezig. Het uitgangspunt is een dak

Veggiefries to go into production. VegMeer informatie: www.con-tour.nl

giefries are deliciously healthy fries made

boven je hoofd, slapen, koken en zitten

of mashed carrots, corn and white beans,

voor 2-3 of 4-5 personen. Uitvoeringen naar

seasoned with a balanced mix of herbs.

eigen wensen en kleuren. Met een uniek

They look like ordinary fries, wonderfully

concept op logistiek gebied, namelijk een

crispy and golden-brown on the outside

stalen onderframe met een moduulmaat (af-

and even and smooth on the inside,

meting) van een 20 voet zeecontainer, zijn

but unnoticed they are a lot healthier!

deze minichalets overal transportabel voor

Veggiefries contain less calories and

tijdelijke accommodatie. Zowel over de weg

carbohydrates. Furthermore, they contain high quantities of vitamins, minerals, proteins and fibres. Thé way to get kids to

HeBlad betonnen Picknickset XL

enjoy eating healthy vegetables.

Lekker ontspannen zitten aan een betonnen picknicktafel van HeBlad. Dat kan nu

Meer informatie: www.veggie-fries.com /

ook met een grote groep! Deze nieuwe

www.sceltamushrooms.com

picknickset XL is maar liefst 4,5 meter lang. Hierdoor kunnen er 18 tot 20 personen aan plaatsnemen! HeBlad maakt al jaren picknicksets in oersterk vandaalbestendig beton eventueel gecombineerd met warm bamboe. Nieuw is een picknickset speciaal voor grote groepen. De verhouding tussen

Antraciet XL van HeBlad is leverbaar in

zitbank en tafel is dezelfde gebleven als

antraciet. Vooral veel geplaatst in de open-

bij de andere picknicksets van HeBlad;

bare ruimte door recreatieondernemers en

een comfortabele zit. Beton heeft een

sportverenigingen.

hele hoge constructieve sterkte, daardoor leent zich dit perfect voor picknicktafels

Meer informatie: www.heblad.nl

van dit formaat. De Picknickset Standaard

PlayCycle krijgt u de garantie dat het aangeschafte

zelfde of hernieuwde toestellen zijn, maar

speeltoestel ook na 5 of na 10 jaar nog geld

evenzogoed totaal andere speeltoestellen.

waard is. Op de vastgestelde einddatum

Bijvoorbeeld omdat u wilt inspelen op een

haalt Nijha uw gebruikte speeltoestel weer

veranderende wijk of leeftijdsopbouw. Is

op en garandeert daarbij dat alle materia-

uw keuze eenmaal bepaald, dan begint

len op de juiste wijze worden hergebruikt.

de PlayCycle opnieuw. Beter kunt u niet

Met behoud van kwaliteit.

inspelen op het milieu. Zo geeft u met PlayCycle meteen een concrete invulling

De klant krijgt gegarandeerd 10% of 30%

aan uw maatschappelijk verantwoord

van hun aanschafwaarde retour. Deze

ondernemend (MVO)-beleid. Met PlayCycle

PlayCycle is een unieke formule om invul-

financiele restwaarde wordt vervolgens

blijven uw speeltoestellen geld waard!

ling te geven aan duurzaamheid.

weer ingezet voor de aanschaf van nieuwe

Met het duurzaamheidsconcept PlayCycle

speeltoestellen van Nijha. Dat kunnen de-

Meer informatie: www.nijha.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

11


actueel nieuws

Is uw playground nog hetzelfde als in uw promotiefolder? Het gebeurt regelmatig. Slecht onderhouden en verweerde coating. Met als gevolg: een teleurgestelde gast. De specialisten van Tennis Totaal-Tennis Service Noord zien het (helaas) maar al te vaak.

de prijs is zelfs relatief laag te noemen. De specialisten van Tennis Totaal hebben daarvoor de knowhow en de speciale machines. Met de KroPor+® playground kunt u vrijwel het hele jaar door de playground gebruiken!

Doe er iets mee Wordt een playground weinig gebruikt, overweeg dan een ombouw. Een niet rendabele playground kan vaak een andere functie krijgen. Dat hoeft beslist niet duur te zijn. Sterker nog,

Maak het rendabel Regelmatig onderhoud of een ombouw zijn goed gebleken oplossingen om de playground weer attractief en dus ook weer rendabel te maken. Maak een afspraak met de specialisten.

Torus ‘Quad-Lock’

Het succes van The Pod blijft groeien. Na een succesvolle introductie van The Pod in England in 2007, zijn in 2010 de eerste Pods in Nederland geplaatst bij camping Oranjezon. Nu zijn er meer dan 120 Pod locaties waar ruim 400 Pods staan, verspreid over Europa. Het aantal locaties groeit, en ook het aantal Pods per locatie. Beiden zijn een bevestiging van het succes. Pods worden meestal geboekt voor korte verblijven. De gast van The Pod blijkt zeer divers te

Opsluitband Gras Cementsplit Grind Zand Drainage Ondergrond

Opbouw van de KroPor+ baan met extreem waterdoorlatende eigenschappen.

Abos

Tornado Wire Ltd introduceert in samenwerking met Van Vliet Kastanjehout het meest innovatieve ontwerp op gebied van gaasafrasteringen: Het unieke ‘Quad-Lock’ ontwerp genaamd TORUS. Van Vliet Kastanjehout is de grondlegger van duurzame kastanjehouten afrasteringen in Nederland en totaalleverancier van duurzaam Europees hout en heeft haar pakket al sinds een paar jaar uitgebreid met een compleet programma van Tornado, hét kwaliteitsmerk van gaas- en draadafrasteringen. Met de introductie van het TORUS High Tensile gaas is van Vliet Kastanjehout in staat om een zeer sterke en veilige omheining te leveren bijvoorbeeld langs een sportpark of speelterrein én tegen zeer gereduceerde kosten. Kom kijken op onze stand op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg, standnummer 214. Laat u tevens informeren naar het volledige sortiment duurzaam Europees hout inclusief de eindejaarsaanbieding van het buitenmeubilair en de innovatieve en duurzame houten afvalbakken! Meer informatie: www.kastanjehout.nl

The Pod

Kijk op tennistotaal.nl of bel 0524 - 29 12 22. Tennis Totaal - Tennis Service Noord; Aanleg - Onderhoud - Ombouw - Renovatie.

Wanneer veiligheid van spelen uw zorg is, bent u bij ABOS B.V. aan het juiste adres. ABOS B.V. voert sinds 1994 op onafhankelijke basis inspecties, onderhoudscontroles en reparaties uit op het gebied van speel- en sporttoestellen. Alle inspecteurs van ABOS B.V. zijn gecertificeerde 2-sterren inspecteurs volgens de richtlijnen van Stichting Veilig Spelen. In het online beheersysteem kunnen zowel praktische als financiële zaken snel zichtbaar worden gemaakt en is op verzoek een registratie van urgente zaken op verschillende niveaus opgenomen. ABOS B.V. heeft een uniek puntensysteem ontwikkeld, waarin de functionaliteit van speelmogelijkheden en locaties kan worden geïnventariseerd. Ook beschikt ABOS over een module waarin op basis van beeldkwaliteit locaties kunnen worden beoordeeld. Mocht u meer willen weten over de unieke mogelijkheden die ABOS B.V. U kan aanbieden, kunt U uiteraard geheel vrijblijvend contact met dhr. Dick van Rooy opnemen via telefoon 0164-630122 of via info@abos.nl. Meer informatie: www.abos.nl

zijn; Zij kiest voor een actieve vakantie, wil het echte kampeergevoel beleven zonder een eigen tent op te zetten of zoekt een overnachting, bv. als dag-gast bij bestaande campinggasten. Ondanks of juist dankzij de trend dat consumenten steeds minder vaak eigen tenten / caravans hebben, kan deze consument het echte kamperen blijven ervaren in The Pod. Hiermee heeft The Pod zijn unieke en originele positie in het huidige aanbod. Meer informatie: www.storvatt.com Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

13


Kies duurzaam

standnr. 218

Kies Seijsener

SEIJSENER ECO paviljoen

Nu ook: Oplaadpunten Zonne-energie Windenergie

Alle materialen van Seijsener zijn duurzaam gekozen! Zaandam

T 075 6810 610 0 F 075 612 23 276 6 I www w.se eijsener.c r com

uw adviseur, fabrikant en totaalinstallateur

Gianni Ferrari PG voor het schoonste resultaat De veelzijdige PG-serie houdt uw camping in alle omstandigheden schoon en in topconditie. In de lente en zomer maait hij uw gras, in de herfst zuigt hij blad en in de winter veegt hij uw paden en verspreid het strooizout. Eigenschappen: - 22 tot 30pk Kubota dieselmotor - 2 of 4 wiel aangedreven. - 600 liter vangbak - Optionele hoogkiepinstallatie - Voor maaien, zuigen, vegen en strooien

Probleemloos 5,5 meter hoog knippen Lozeman Tuinmachines is importeur van de gespecialiseerde wijnbouw/tuin & parkwerktuigen van Rinieri. Uniek in dit programma is de veelzijdige heggenschaar waarmee men heggen knipt/ topt, slootkanten uitmaait en wijnranken snoeit. Eigenschappen: - Zowel links als rechts van de tractor te gebruiken - Maaibreedte 150cm - Geschikt voor 3-punt voor en achter - Maximale snoeihoogte 5,5 meter.

Kale plekken ingezaaid zonder omkijken Met een grasdoorzaaimachine van TRER heeft men kale plekken in de grasmat snel weer ingezaaid en mag er daarna direct weer over gelopen worden. De grasdoor-zaaimachine drukt het graszaad in de grond waar het ontkiemt en pas bovenkomt als het sterk genoeg is om over te lopen.

Robuuste Yanmar frontmaaier Met de Yanmar GE350 frontmaaier heeft u een professionele machine waarmee u comfortabel iedere hoek van uw terrein kunt maaien. Door zijn hoge vermogen kunt u ook hoog gras probleemloos maaien.

Eigenschappen: - Geschikt voor 3-punt achter - Werkbreedte 113cm - Tot 6cm diep zaaien

STANDNUMMER 511 Elst (Gld.) Lottum (Limb.) Smilde (Dr.) Aalsmeerderbrug

Bemmelseweg 64 Markt 14 Rijksweg 96 Aalsmeerderdijk 207a

E info@ @se eijsener.n r nl

Tel: 0481-371423 Tel: 077-4632341 Tel: 0592-430041 Tel: 020-6534153

Eigenschappen: - 34pk Yanmar dieselmotor - Automatische 4wd - hydrostatische transmissie - Hydraulische stuurbekrachtiging - 150cm of 180cm breed maaien

WWW.LOZEMAN.NL


actueel nieuws

Recycling-kunststof.nl Recycling-kunststof.nl is een webwinkel welke zich voornamelijk richt op duurzame producten. Het meubilair, zoals zitbanken, bloembakken, vuilnisbakken en picknicktafels, zijn gemaakt van gerecycled kunststof materiaal. “Recycle kunststof producten hebben vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de houten varianten, zo zijn de producten onderhoudsvrij, splintervrij en kleurvast.”, aldus de eigenaar van recycling-

kunststof.nl, Marc Rijk. Door gebruik te maken van deze gerecyclede materialen wordt het milieu minder belast. Op dit moment is het bedrijf voornamelijk actief op de Nederlandse markt, maar er zijn al verregaande plannen om de bedrijfsvoering uit te breiden naar de rest van Europa. Marc Rijk ziet het als volgt:”Een keus voor onze producten is niet alleen een keus voor duurzaam materiaal, maar ook een

keus voor een duurzame toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen”. Meer informatie: www.recycling-kunststof.nl

Aquajogging De Buffel een echt productiebedrijf! Aquajogging de Buffel heeft een uitgebreid assortiment zwembad artikelen. Al sinds 1992 produceren zij voor zowel de Nederlandse markt, als voor de Nederlandse en buitenlandse groothandelsbedrijven. Onlangs is er ook geïnvesteerd in een nieuwe machine, een flashcut snijmachine. De ideale oplossing voor het snijden van foam, pakkingmateriaal, rubber, schuim, leder, zijldoek, textiel, etc. Naast de bestaande producten wil Aquajogging de Buffel graag meedenken in nieuw te ontwerpen producten.

Benegas Veel campings en recreatieparken maken voor verwarmen, warmwatervoorziening en koken gebruik van propaangas. Benegas is met 60 jaar ervaring de energiepartner voor iedere recreatieondernemer met een aanbod op maat; hetzij leidingnetwerk, bulktanks of flessengas. Benegas neemt de recreatieondernemer zorg voor de energievoorziening uit handen.

Het uitsnijden van uw logo of mascotte (voor promotiedoeleinden) of voor decoratie van uw zwembad behoort tot de mogelijkheden. Of het maken van een beloningssysteem om kinderen te stimuleren het gehele ABC te halen in uw ontwerp. Kortom met behulp van deze machine kunnen producten geheel naar uw wens worden gemaakt! Kijk ook op www.aquarunner.nl

voor ons assortiment! Informeer bij ons indien u producten mist op onze site. Bezoek onze stand 208. Bekijk ook ons beeldmateriaal op youtube.nl onder vermelding van aquarunnernl

de tank. Benegas houdt dit voor u op afstand in de gaten en zorgt ervoor dat u altijd gas heeft.

maand. Dit geeft u als ondernemer het voordeel dat uw liquiditeit niet extra onder druk staat bij een leverantie van propaan. Eén keer per jaar wordt de eindafrekening gemaakt.

Gespreide betaling propaangas De mogelijkheid tot maandelijkse betaling middels automatische incasso van een vast bedrag per

Telemetrieset Gratis installatie en huur van een telemetrieset zodat u niet meer hoeft te kijken naar de inhoudsmeter op

Milieutechnische advisering Gratis assistentie bij milieutechnische vragen zoals vergunningen aanvraag en gesprek met bevoegd gezag waarbij het product propaan betrokken is.Onze adviseurs informeren u graag verder over zorgeloos gebruik van propaangas. Meer informatie: www.benegas.com | info@benegas.com

2 nieuwe modules Eurecrea GX AICN Automatisering zal dit jaar nog 2 nieuwe modules lanceren voor het online reserveringssysteem Eurecrea GX. Als eerste de ‘Zoek en Boek XML uitgebreid’. Met deze module biedt de recreatieondernemer de gast in één oogopslag de mogelijkheid om via de website afwijkende periodes te tonen naast de standaard week, midweek en weekend prijzen. Deze perioden worden getoond met op basis van beschikbaarheid en gelijk met juiste totaalprijs. Bijvoorbeeld 2 of 3 weken, week+midweek of weekend+week. Als tweede de ‘ XML dagprijzen module’. De gast kan hier zijn exacte aankomstdag van voorkeur selecteren en de gewenste verblijfsduur. Vervolgens krijgt de gast direct een overzicht van de totaalprijs op basis van de gehanteerde dagprijzen en de beschikbaarheid voor de verschillende typen verblijf. Eerder dit jaar introduceerde AICN succesvol de Boekingskiosk op Camping Schuilenburg. Met deze kiosk biedt de recreatieondernemer extra services aan zijn gasten, kan hij eenvoudig extra omzet creëren en een enorme besparing op de vaste personeelskosten realiseren. AICN heeft deze module voorgedragen voor de Pleisureworld Noviteiten Award 2012. Bezoek stand 307 van AICN en laat u uitgebreid informeren hoe ook u meer boekingen, een betere bezetting en meer efficiency kunt verwezenlijken met doeltreffende automatisering. Meer informatie: www.aicn.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

15


SPEEL OP VEILIG!

Voor de mooiste speeltoestellen en het grootste assortiment afvalbakken in ieder volume en prijscategorie. Bel of mail voor een gratis proefplaatsing. 0800 - 5425055 of poinfo@plasticomnium.com

www.plasticomnium.nl

\^ZWLJPHSPZ[]HU HSSLZ]VVYPULUVT \^a^LTIHK

Waterfly Nederland - Goudstraat 2 - 8211 AP Lelystad 0320 261 833 verkoop@waterflynederland.nl - www.waterflynederland.nl


De consument is steeds vaker op zoek naar een unieke kampeervakantie. Wilt u weten wat de laatste ontwikkelingen zijn en kennis nemen van de verschillende variaties in bijzondere accommodaties? Bezoek dan de inspiratiedag “Avontuurlijk Kamperen” op donderdag 31 januari 2013, welke mede mogelijk wordt gemaakt in samenwerking met de Pleisureworld TOP-Partners en gastheer Luxetenten.com. Deze dag staat in het teken van Glamping, dé trend van dit moment! Slapen onder tentdoek, maar dan wel in een boxspringbed. Luxe overnachtingen in een lodge, een ingerichte tent een safaritent voor unieke vakantie beleving!

Uitnodiging Open Huis:

“Avontuurlijk Kamperen”! Programma Donderdag 31 januari 2013 Aanvang 12.00 uur, einde: 17.00 uur Locatie: Koperweg 2, Emmeloord 12.00 uur 12.15 uur 12.45 uur 13.30 uur

15.00 uur 15.30 uur

16.00 uur

16.30 uur 17.30 uur

Welkom ; gastheer Patrick Damen en Leon Juffermans (luxetenten.com) Bijzondere accommodaties steeds meer de standaard? Trendwatcher Hans van Leeuwen Netwerklunch Start B2B plaza, Pipowagen – The Pod – Outdoor Cooking – Natuurlijk Spelen CampingDiscoveryCard – Adventure Play (klimparken) – Recreatie financiering Koffiepauze 1e workshop: Alles over natuurlijk spelen (door Steven Overmaat) 2e workshop: Laatste trends en ontwikkelingen in klimparken (François Verhoeven) 3e workshop: Recreatie financieringen; wat is er nog mogelijk? (Kees Swank) 4e workshop: www.jaarplaats.nl; nieuw voor chaletparken en seizoensplaatsen (Hans van Leeuwen) Aanvang netwerk borrel met hapje en drankje Einde Open Huis

Opvallend dit jaar is het grote aanbod van ‘bijzondere accommodaties’. Met dit buitengewone aanbod spelen de aanbieders van huisjes en tentvormen in op de trend ‘Glamping’ en het bieden van een bijzondere ervaring. Wilt u meer weten over deze ontwikkeling en de mogelijkheden? Bezoek dan het Open Huis “Avontuurlijk Kamperen” op donderdag 31 januari aan de koperweg 2 te Emmeloord. Voorlopige deelnemers: Luxetenten.com – Storvatt – Pleisureworld – Kompan – AES – Whirlpool – Uw Bed Professional – Ten Cate – Alan Rogers - Refin Nederland – Hakvoort Horeca. Aanmelden via pleisureworld.nl/events

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

17


RECRON Business organiseert in samenwerking met TOP Leveranciers en TOP Adviseurs een aantal workshops tijdens de beursdagen.

Gratis workshops tijdens de Recreatie Vakbeurs Gorinchem Voor wie? recreatieondernemers, -medewerkers, hoofden technische dienst, beheerders recreatieterreinen.

Waar is de workshop? standnummer 148

Inloop workshops “Ruimte voor recreatieondernemers”: door Gert Olbertijn (RoyalHaskoning DHV) “Bedrijfsverbetering”: door Leon Jobse (ZKA Consultants & Planners) “Ontwerp- en adviesconsult: Uitwerking van uw plannen in een schetsontwerp”: door Peter Bergmans (Grontmij) “Energiebesparing in recreatie”: door Eneco (tijdstippen onder voorbehoud)

ma 26 nov

Meer informatie: www.recron.nl/beurzen

di 27 nov

15.00 uur

wo 28 nov 14.00 uur 15.00 uur

16.00 uur

13.00 uur (incl. lunch)

13.00 uur (incl. lunch)

13.00 uur (incl. lunch) Meer informatie: www.recron.nl/beurzen

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

19


Mobiele telefoon verovert de consument Volgens een recente schatting van Google zullen in 2014 meer mobiele telefoons online gaan dan pc’s. Op dit moment er meer mobieltjes in omloop dan het aantal inwoners in ons land.

Mobiele Marketing

Dubbele Opt-Inn

Mobiele landingspagina’s/ websites zijn de volgende grote ontwikkeling. Het gaat er niet meer om of uw bedrijf het gaat inzetten, maar wanneer. Met meer werkende mobiele telefoons dan inwoners in NL kunt u binnen enkele minuten de attentie en aandacht van uw klantenbase krijgen. Met een uitgekiende mobiele strategie die met zorg is vastgesteld en voldoet aan een aantal voorwaarden zal er voor zorgen dat uw conversie (persoonlijke aandacht) gegarandeerd zal groeien.

De kracht van het mobieltje is bij iedereen wel bekend en we kunnen er niet meer buiten. Als we dan ook de toestemming hebben voor een persoonlijke boodschap via een dubbele Opt-Inn dan heeft u van dichtbij mee kunnen maken wat de kracht van deze mobiele marketing. Duidelijk, helder, ‘to the point’ en te combineren met alle nieuwe media. (Social media, Videostream, GEO location, enquêtes etc)

Hoeveel van uw webverkeer gaat via een mobiel? Tien procent, twintig procent? Heeft u eigenlijk wel enig idee? Afgelopen weken hebben meer dan tweeduizend “bezoekers” aan de Recreatie Vakbeurs van Hardenberg via hun mobiel een persoonlijke boodschap van Pleisureworld Award ontvangen. Ook tijdens de Nationale Netwerk Lunch is gebruikt gemaakt van deze mobiele marketing methode om de “stellingen” van de Rabobank via mobiele webpagina’s onder de aandacht te brengen. 20

Innovatie in marketing Pleisureworld heeft onlangs als een van de eerste bedrijven binnen ons land de beschikking gekregen over een eigen CMS van waaruit zij de “mobiele marketing” acties kunnen uitzetten. Dit nieuwe mobiele CMS systeem maakt ieder paginabezoek inzichtelijk en meetbaar. Uniek is de koppeling met alle sociale netwerken! Zelfs de positie van uw mobiele telefoon is na toestemming bekend. Pleisureworld zal mobiele marketing op een gerichte wijze inzetten. Wie meer wilt weten over dit nieuwe fenomeen van “mobiele marketing” bezoekt het succesvolle Twittercafé op dinsdag 11 decem-

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

ber in Hotel Haarhuis vanaf 19.00 uur. Wij hebben op deze wijze de kracht van “mobiele marketing” willen aantonen als trendsetter in de vrijetijd. U heeft toch immers ook een mobiele telefoon? << Maurice Andersen PS: Meer informatie? Stuur uw verzoek aan info@pleisureworld.nl of bezoek het Twittercafé op dinsdag 11 december. Volg op @pleisureworld en @slimmadvies ook via twitter! www.pleisureworld.nl


Wie wordt Het

Leukste Dagje Uit van 2012?

Tijdens de Nationale Netwerk Lunch op 26 november wordt het meest innovatieve, originele, en spraakmakende dagattractiebedrijf van Nederland en omgeving bekendgemaakt. De grootste vereniging van dagrecreatie bedrijven ToerNed kiest uit het complete aanbod aan attractieparken die zich in de aandacht van de Nederlandse consument mogen verheugen. De winnaar wordt gekozen aan de hand van een voorselectie, waarbij innovatie, marketing en aansprekende originaliteit de belangrijkste toetsstenen zijn. ToerNed, de grootste vereniging in dagrecreatie stelt graag de genomineerden aan u voor:

Drouwenerzand Attractiepark Artis Madurodam

fantastische totaalbeleving voor vakbezoekers en sfeerproevers. De jury heeft aan de hand van een aantal strenge criteria de winnaar bepaald. Tijdens de Nationale Netwerk Lunch op 26 november 2012 zal de ToerNed Award 2012 uitgereikt worden door Rob Huppertz van GaiaZOO (winnaar ToerNed Award 2011) in de Evenementenhal te Gorinchem. Naast het winnen van de wisseltrofee zal de winnaar ook meegenomen worden in de marketingcampagnes en zal het een jaar lang aspirant lid zijn van ToerNed, de grootste vereniging van dagattractiebedrijven. Tevens mag de winnaar zich één jaar lang het beste dagattractiebedrijf van Nederland en omgeving noemen.

Pluim voor Floriade! Floriade 2012 ontvangt als eerste in het 40-jarig bestaan van Toerned een gloednieuwe eervolle vermelding, de ToerNed Pluim. De tienjaarlijkse attractie is als wereldtentoonstelling feitelijk een langlopend evenement en is derhalve buiten mededinging beoordeeld. De innovatiekracht en uitstraling van de Floriade in binnen en buitenland is een voorbeeld voor veel attractiebedrijven. ToerNed complimenteert de organisatie van de Floriade met opnieuw een

ToerNed organiseert jaarlijks de verkiezing van Het Leukste Dagje Uit. Dit grootste Nederlandse samenwerkingsverband van dagrecreatiebedrijven wil daarmee de aandacht vestigen op de hoge kwaliteit, innovatiekracht en het bijzondere aanbod van dagrecreatie in Nederland en buurlanden. Meer over ToerNed of lid worden? www.toerned.nl www.hetleukstedagjeuit.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

21


WeDoWow

Het multimediale projectbureau voor nieuwe media en innovatieve technologieën. Belevingscommunicatie vorm geven is onze specialiteit. Met frisse blik en bevlogen instelling ontwikkelen we samen met onze opdrachtgevers innovatieve & interactieve multimediale concepten, applicaties

design en vormgeving, de ontwikkeling van software en hardware op maat, en op gebied van het geven van strategisch advies t.a.v. marketing, commercieel beleid en technische toepassingen.

en installaties. Voor creatieve input, multimediale technologie en/of strategisch advies om uw boodschap om te zetten naar een interactieve beleving is WeDoWow het juiste adres. Onze werkwijze rust op drie pijlers: Creativiteit, Technologie & Strategie. WeDoWow levert een breed scala aan diensten. We hebben veel ervaring met projectmanagement, het aanjagen of ondersteunen van creatieve processen,

MP Game Company Verhuur en Verkoop van Spel, Simulatie en Presentatiesystemen. 2D & 3D multimedia beleving van 32 tot 320 inch. MP Game Company is de specialist in de verhuur van simulatie en presentatie systemen en is official dealer van GP Systems BV. De GP systemen geven een extra dimensie aan het gamen. De MP Game Company arena’s vergroten de totale beleving en uw Virtual Reality krijgt een nog levensechtere sfeer met een uitgekiend scala aan posters met bijbehorende verlichting. Met de GP Systems zoeken wij samen met onze klanten naar de ideale communicatievorm. GP Systems heeft op maat geproduceerde oplossingen ten behoeve van presentatie en simulatie. Door de modulaire opbouw en de mobiliteit van de GP systemen

lenen deze zich bij uitstek om te komen tot de ideale technische en esthetische oplossing van uw multimedia presentaties. De GP Systemen zijn te leveren in diverse configuraties en kunnen worden uitgevoerd in iedere huisstijl en design. www.mpgamecompany.nl www.gpssystems.nl

wilrec

Wilrec is een toonaangevende en innoverende leverancier binnen de recreatiesector. Goede service en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel. In samenspraak met haar klanten zoekt Wilrec altijd naar betaalbare, passende en betrouwbare oplossingen. Wilrec staat met 22

haar gekwalificeerde medewerkers en uitstekende producten, garant voor een langdurige samenwerking met haar klanten. Onder andere het woning –en energiebeheersysteem de ECOgreenBOX, toegangscontrole systemen middels kentekenregistratie en draadloze elektronische meet- en schakelsystemen, zijn reeds met succes bij haar klanten in werking gesteld. Middels onze duurzame energiebesparende systemen leveren zij tevens een bijdrage aan een beter milieu. Alle klanten, groot of klein, kunnen bij Wilrec ten allen tijde rekenen op een professionele levering en uitvoering. Meer informatie: www.wilrec.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

WeDoWow creëert digitale ervaringen voor fysieke omgevingen, ervaringen met een WOW factor! WeDoWow producten voor de recreatiemarkt: 3Dnity 3D Entertainment Systeem, Social Media Foto Tegel, QR Belevingsroutes, Augmented Reality Experiences - en meer! www.wedowow.nl

Sidijk en MAS Zoals u misschien wel weet zijn Sidijk en MAS Friesland gefuseerd. Dit heeft in vele opzichten grote voordelen. Dankzij de gebundelde creativiteit is er een scala aan nieuwe producten ontwikkeld, zowel op het gebied van indoor speeltuinen als springkussens. Onder andere de volgende producten zijn nieuw in ons assortiment: de Crazy Climber, de Sweeper, the Wall, LED-verlichte springkussens etc.. Door de fusie is ook onze ontwerpafdeling uitgebreid. Hierdoor zijn wij uw perfecte partner om uw ideeën uit te werken en deze te visualiseren met behulp van indrukwekkende 3D-impressies. Daarnaast zijn wij uitstekend in staat om uw idee voor een springkussen te ontwerpen en produceren, omdat wij uw full-colour printwerk volledig kunnen personaliseren. Als enige in Europa maken wij gebruik van PU-coating. Dankzij een verdubbeling van onze serviceafdeling zijn wij zeer sterk in het onderhoud en repareren van uw producten en kunt u hiervoor altijd bij ons terecht. Sidijk is door jarenlange ervaring op het gebied van indoor speeltuinen en springkussens de partner bij uitstek om aan al uw wensen te voldoen. Meer informatie: www.sidijk.nl


actueel nieuws

Toegankelijkheid, Zorg en Comfort 3 belangrijke punten als het gaat om het openstellen van uw accommodatie voor minder validen of mensen die tijdelijk iets meer zorg nodig hebben, maar toch graag op vakantie willen. U vergroot uw doelgroep en kansen als u de komende jaren inspeelt op deze groeiende vraag. Iedereen weet inmiddels dat Nederland ‘vergrijst’ en de daarbij toenemende vraag naar kwalitatieve zorg. Hoe fijn is het dan als je met de hele familie of vriendenclub gewoon op vakantie kan en in een gezellig vakantiehuisje of accommodatie ook gedacht is aan hen die

meer zorg behoeven. Uw Bed Professional innoveert al jaren op het gebied van professioneel slaapcomfort. Het toevoegen aan hun assortiment van een mooi, comfortabel, veilig en gemakkelijk te bedienen zorgbed was een logische stap. Het bed heeft een warme uitstraling en het bedieningsgemak en de veiligheid straalt ervan af. Tijdens de Recreatie Vakbeurs te Hardenberg en Gorinchem kunt u kennis maken met dit prachtige product. Meer informatie: www.uwbedpro.nl

Play the KOMPAN way met Moments Combinatie Systeem De Nieuwe klassieker KOMPAN MOMENTS heeft zich de afgelopen 25 jaren bewezen als een duurzame en onderhoudsvriendelijke speeloplossing met uitstekende speelwaarden. Om nog beter aan te sluiten op de wensen en eisen van onze klanten, bieden wij onze ‘klassieker’ nu aan in een nieuw jasje. Het MOMENTS Combinatie Systeem biedt eindeloos veel speelplezier voor alle kinderen, ongeacht hun ontwikkelingsniveau en vaardigheden. De activiteiten omvatten klimmen, glijden, schommelen en tactiel spel en sluiten aan op de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. Verbeterde toegankelijkheid Het MOMENTS Combinatie Systeem is beter toegankelijk voor o.a. rolstoelgebruikers. Door in het ontwerp nadrukkelijk rekening te houden met bijvoorbeeld

diepe treden, voldoende én goede handgrepen, ruime interne zones en een maximum aan speelwaarde aan alle zijden van het speelobject wordt niemand buitengesloten. Play the KOMPAN way Spelen is voor álle kinderen ontzettend belangrijk. Spelen is leren en genieten op hetzelfde moment. Door middel van vrij spel leren kinderen over zichzelf en de wereld om hen heen, ze bouwen hun fysieke, emotionele, sociale, cognitieve en creatieve vaardigheden op. Kinderen spelen puur voor hun plezier. Volwassenen zien het ook als een kans om hen iets te leren. Een goed ingerichte speelruimte heeft het evenwicht tussen deze verschillende functies gevonden en stelt altijd het belang van kinderen voorop. Meer informatie: www.kompan.nl

UwBoeking.com, het nieuwe online reserverings- en boekingssysteem Vanaf 1 september is het nieuwe reserverings- en boekingssysteem van UwBoeking. com online. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor eigenaren en verhuurders van vakantieverblijven. Het systeem neemt u het complete boekingstraject en facturering uit handen. Een groot voordeel van het systeem is dat het geheel online werkt. Op de website van UwBoeking.com kunt u alles beheren, zelf eenvoudig beschikbaarheid en prijzen toevoegen en natuurlijk de bijkomende extra

kosten aangeven. Wanneer u alles heeft ingevoerd is uw systeem klaar voor gebruik. Door het invoegen van een iframecode wordt het boekingssysteem getoond op uw eigen website. Wanneer een boeking via ons systeem loopt wordt de kalender automatisch afgeblokt en ontvang de klant automatisch een mail met factuur en andere gewenste documenten. Ontvangt u een reservering via een andere weg dan kunt u door middel van 1 muisklik deze periode afblokken in

uw boekingskalender. Kortom, gebruikt u UwBoeking.com voor reserveringen en boekingen, 100% garantie voor een goed verloop! Meer informatie: www.uwboeking.com

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

23


actueel nieuws Plastic omnium

BERG Toys, dé marktleider in buitenspeelgoed

Veerbeestjes Plastic Omnium heeft iets nieuws: een mooi assortiment aan kunststof veerbeestjes. Deze 3D beestjes, geven aan uw speeltuin een nog mooiere uitstraling. Daarbij zijn ze geproduceerd van kunststof waardoor kinderen zich niet bezeren en een minimaal onderhoud vragen. Door middel van deze uiterst vrolijk gekleurde beestjes, zullen de kinderen en hun ouders nog meer van uw accommodatie genieten. Door het 3D effect vinden kinderen deze beestjes nog leuker dan de gewone veerbeestjes. Ze zijn makkelijk te onderhouden en zijn zeer degelijk geconstrueerd. Wanneer u er 4 besteld krijgt u de 5e gratis. Elk diertje heeft zijn eigen kleur en er zijn 5 varianten. Meer informatie: www.plasticomnium.nl

Met de producten van BERG Toys biedt u families onvergetelijke activiteiten aan. Ook is het voor u bedrijfseconomisch gezien erg interessant. Tegen een relatief lage investering bent u al in het bezit van bijvoorbeeld een BERG GranTour, Trampolines of een BERG BalanzBike. Bij een gemiddeld verhuur van onze BERG Producten zijn deze binnen een maand alweer terugverdiend. Daarnaast kunt u uw verhuurpunt zo uitgebreid of eenvoudig maken als de ruimte, het budget en de wensen toelaten. BERG Producten trekken veel enthousiaste mensen naar uw locatie! Een kans die u niet kunt laten liggen. Bezoek ons op de beurs stand 186! Meer informatie: www.bergtoys.nl

Ride, slide & glide met Swedice Swedice is sinds 1998 actief op de recreatiemarkt met winterse full service sports & funtoepassingen gebaseerd op innovatieve technieken die het hele jaar door inzetbaar zijn. Swedice Alternativ biedt betaalbare, energievriendelijke en milieubewuste toepassingen gericht op een totaal concept met een winters karakter. In een tijd waarin energie een hot item is, biedt Swedice Alternativ ‘coole’ alternatieven resulterend in een identieke funbeleving voor

alle seizoenen. Voorbeelden zijn de synthetische banen en matten waarop schaatsen, skiën, sleeën, Skiddy en tubing uitstekend tot hun recht komen. Swedice Ice & Snow Technology biedt full service oplossingen voor ijs- en sneeuwgerelateerde zaken zoals de aanleg van tijdelijke en permanente ijsbanen. Onlangs introduceerde Swedice een revolutionair nieuw ijsbaansysteem op basis van aluminium panelen: ICEFLOO®. Swedice is onder

meer actief in Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Brazilië en Rusland waarbij Swedice Nederland zich nadrukkelijk op de sport- en recreatiebranche richt: www.swedice.com.

Houtbouw is weer helemaal terug! alsmede het gezonde leefklimaat in een houten woning zijn hierbij belangrijke aspecten. Er zijn zelfs hele wijken binnen gemeenten waar men alleen nog maar met hout mag bouwen.

In de Middeleeuwen was hout het meest gebruikte bouwmateriaal in Nederland. Alleen grote gebouwen, zoals kerken, kastelen en kloosters, werden van baksteen gemaakt. Na de invoering van de Woningwet in 1901 verdween de houtbouw in vrij korte tijd binnen de woningbouw. Maar hout is weer helemaal terug, hout leeft en de belangstelling voor houtbouw is groeiende! Het bouwen van duurzame woningen met duurzame materialen 24

Houtbouw: natuurlijk geschikt voor duurzame (zelf)bouw En dat merkt het Ridderkerkse bedrijf Eurologs heel goed. De belangstelling voor hun cederhouten huizen en andere toepassingen groeit gestaag. Cederhout staat natuurlijk bekend om de topkwaliteit en duurzame eigenschappen: het is en blijft vrij van rot, schimmel en insecten; het is licht van gewicht; het isoleert van nature uitstekend vanwege de compacte celstructuur, het ruikt lekker en daarbij heeft red ceder een mooie, warme uitstraling. Eurologs doet daar nog een schepje bovenop. Met hun gepatenteerde bouwmethode kan er bijzonder snel worden gebouwd en lenen hun producten zich

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

uitstekend voor zelfbouw. Hiermee wordt enorm op mankracht bespaard. Is innovatie in houtbouw mogelijk? JA!!! Aangezien houtbouw al zo oud is, kun je je afvragen of innovatie dan nog mogelijk is. Maar ook hier komt het Ridderkerkse bedrijf met een noviteit: Thermo lam III, een geïntegreerde isolatie in de cederhouten wanden. Door deze methode hoeft er maar één wand te worden geplaatst, welke kant en klaar wordt aangeleverd en waar de isolatie al in verwerkt zit. Hierdoor bespaar je heel veel bouwtijd en ruimte aan de binnenzijde van een pand. En deze wand voldoet ruimschoots aan het bouwbesluit. Dit levert nogmaals een besparing op bij het bouwen van cederhouten toepassingen. Eurologs staat de komende tijd op diverse beurzen. Meer informatie: www.eurologs.com


Slimme zet Met de Nationale Netwerk Lunch in mijn bagage vertrek ik direct na afloop van de Recreatie Vakbeurs Gorinchem richting Brussel. De Europese Commissie roert zijn staart en presenteert een strategische beleidsnotitie 2020 met als thema “Europe, the world’s No 1 tourist destination – a new political framework for tourism in Europe”. Uiteraard willen ook de Europarlementariërs bijgepraat worden over verschillende visies van experts in recreatie & toerisme om een juiste voedingsbodem te creëren voor hun doelstelling.

#europarlement Een mooie gelegenheid om ook in Brussel het geluid van recreatief en toeristisch Nederland door te laten klinken. Samen met Jakob Wahl, project management IAAPA, Christos Doulkeridis, Staatssecretaris Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Tommy Leclerq, chef de cabinet adjoint du Tourisme wallon, zijn wij uitgenodigd ter gelegenheid van het dertig jarig bestaan Tourisme Wallonie-Brussel onze visie uit te dragen. De tien minuten die mij zijn gegeven gaan wat mij betreft over de cijfers in onze sector, de botsing van Europese belangen in de sector specifiek voor Nederland en natuurlijk willen zij ook van een echte trendwatcher horen wat er zoal speelt in de markt. @VVVNederland @KHN @ CLUBVANELF @ToerNed @NBTC @ ANWB @RECRON

Via Twitter @slimmadvies kunt u rechtstreeks uw vragen richten aan Hans van Leeuwen. Via oproepen hebben wij reeds talrijke reacties ontvangen over de ongebreidelde groei en het graaiwerk van de lokale overheid inzake de toeristenbelasting. Dit zullen wij zeker onder de aandacht brengen.

ambassadeurs van uw organisatie en werven daarmee nieuwe gasten! Wie gelooft er nou niet zijn vriend, partner, familie of buur wanneer hij vertelt dat een verblijf in uw organisatie een echte beleving is? Ambassadeurs brengen u altijd nieuwe gasten; hierop inzetten levert een directe en 100% score! <<

Uiteraard wil ik ook de lezers nog een tip meegeven voor de komende periode waarin het gaat om de juiste inzet van middelen en mogelijkheden om uw doelgroep te bereiken. Een verbetering van bezetting en bedrijfsresultaat is versleuteld in het succes en de integrale aanpak van de kwaliteit van uw marketinginspanningen. Hoe weet u uw gasten te raken? Met een juiste aanpak speelt u in op de mate van loyaliteit van uw gasten. Loyale gasten zijn

Hans van Leeuwen, Trendwatcher en Expert in Leisure Dir. SLIMMadvies / Initiatiefnemer Pleisureworld/ voorzitter TourPRess PS: een positief resultaat is altijd afhankelijk van veel kwetsbare factoren, vraag daarom SLIMMadvies!

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

25


Deelnemerslijst Recreatie Vakbeurs STAND

BEDRIJFSNAAM

BRANCHE

235 237 105 132 158 220 102 168 243 212 159 202 106 114 188 208 236 153 239 186 128 113 226 115 144 216 196 242 154 183 195 219 172 127 167 197 108 215 110 107 163 229 140 162 228 201 214 222 174 224 129 152 203 221 231 150 241 190 122 121 245 142 227

AB Lodges ABOS bv Abrisud Benelux bv Acacia Robinia Nederland bv ACSI Publishing bv Action Equipment & Services Action4Kids Europe ADX - Europe bv AHház kft AICN Automatisering Alan Rogers Marketing Alfa Accountants bv Ameco Playgrounds Aqua Drolics AquaBubble Aquajogging De Buffel Arcabo Stacaravans Benegas bv Beniers bv BERG Toys Boer Speeltoestellen bv Bonenkamp Turf Care Boskaljon RecreAdvies bv Carrus Carts & Parts bv CAT Automatisering bv CAT Control Systems bv Con - Tour bv / Simple Camp De Bergjes Chalets & Caravans bv De Groot Drukkerij bv De Haan bv De Nederlandse Recreatie Groep bv Dem Cleaning Products bv Diversey bv Electrolux Professional bv Eurologs Fetim Professional G2 Energy bv Gebr. v.d. Donk bv Happy-Point Hemsson bv Hinke Schwimmbad Österreich GmbH Holland Lighting Group Huck Torimex bv I.C.Y. bv IJreka / Foreco Dalfsen Instyle Concepts bv Jaap de Vries Produkties JML Wireless K3H Architecten Kompan bv Kühlkamp bv Landuwasco bv LH-Play bv h.o. Proludic Lozeman Tuinmachines Elst M. van Happen Transport bv Maat Stacaravan Mango Mobiliity bv NC-Systems bv North Sea Caravans O’HARA SA OK Gas bv Palmeno Wireless bv Patsports bv

151 200 238 161

Pecocar Holland bv Plastic Omnium bv Pleisureworld POL Heteren bv

Chaletbouw Speeltoestellen Specialist in hout en alu zwembadoverdekkingen Speeltoestellen ACSI Campinggidsen Klim- & adventure parken Speeltoestellen Automatisering Vakantieverblijven Automatisering recreatie branche Marketing & communicatie Accountants en adviseurs Producent binnenspeeltuinen Zwembaden Verkoop en verhuur van wateractiviteiten en meer Productie & handel zwembadartikelen Chaletbouw Propaangas: energieoplossingen op maat Schoonmaakartikelen BERG Toys is de leverancier voor buitenspeelgoed in de recreatieve sector Speeltoestellen Bonenkamp Turf Care bv Enquete systemen, mystery guest Electrische voertuigen Automatisering Toegangsautomatisering Simpele verplaatsbare tijdelijke trekkers - blokhut - chalets Stacaravans en chalets Full service drukkerij, internetdrukwerk, recreatiedrukwerk Afrekensystemen Ontwikkeling, productie, levering, financiering & lease van chalets Groothandel in non-food artikelen Professionele hygiëne- en reinigingsoplossingen Professioneel wassen en drogen Houtbouw Gevelbekleding Zonne-energie Recreatietechniek Verkoop en verhuur van opblaasfiguren, springkussens en attracties Buitenverlichting Zwembadbouw Producent van openbare verlichting van gemeenten, parken en bedrijven Speeltoestellen en sport Meet- & regeltechniek, energie besparende producten Speeltoestellen & parkmeubilair Projectinrichting Houten bewegwijzeringpalen Wireless Internet Hotspot Architectenbureau Sport- en speeltoestellen Buitenspelen Leverancier wasserij-apparatuur Proludic Speel- en Sporttoestellen Lozeman Tuinmachines (ondergrondse) afvalinzameling Chaletbouw Elektriciteits Mobiliteits Producten Internetdiensten Chalets mobile-home Propaangas Palmeno Wireless Solutions Importeur van waterfietsen en pro-ponycycles en fabrikant van trampolineinstallaties Sanitair units Afvalinzamelmiddelen Branche-organisatie Bewegwijzering en terreininrichting

26

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012


223 133 148 240 179 246 135 136 230 A 247 192 139 160 101 138 187 232 209 194 214 213 173 169 148 146 143 155 127 175 248 225 134

Rada Sanitairtechniek bv Ramegon Airtrampolines vof RECRON Recycling - Kunststof.nl Replay Profs in Playgrounds Riethorst bv Seijsener Rekreatietechniek SEM Waterbehandeling bv Skybites bv Sotec Nijverdal Stabu bv Størvatt Tennis Totaal bv TOP-Recreatie Uw Bed Professional V.C.S. Play bv Van Besouw Metaal bv / AVO Speeltuintoestellen Van Gemert Zwembaden & Sauna’s bv Van Keulen Mobielbouw Nijverdal bv Van Vliet Kastanjehout Van Zadelhoff Bouwelementen bv Van Zijl bv VAT Onderhouds- en Reinigingsproducten bv VeBon Veen Design Vote Company Waterfly Nederland Watergames & More bv Wecovi bv Wildkamp bv WilRec Yalp Zandbergen Speeltoestellen

Sanitaire systemen voor openbare ruimten Recreatiebranche / speeltoestellen Brancheorganisatie recreatieondernemers Lounge gras - rubberen tegels - recycling straatmeubilair Speeltoestellen + park- & straatmeubilair Speeltoestellen - midgetgolf - tafeltennis Rekreatietechnieken Zwemwaterbehandeling Telecommunicatie Recreatie techniek Technische groothandel The Pod kamperen, wellness en zwembadverwarming Specialist in sportkooien en multivloeren Recreatie Leverancier bedden en matrassen Kinderhoeken + binnenspeeltuinen Speeltoestellen Zwembadaanleg / zwembadoverkapping / sauna’s / hotwhirlpools Sanitaire units Afrastering & buitenmeubilair Sanitaire inrichting Recreatie, valbeveiliging, zwembadbranche Onderhouds- en reinigingsproducten Vereniging van buitensport ondernemingen Nederland Park en straatmeubilair N.v.t. Alles voor in- en om het zwembad Spray Parks, waterglijbanen, waterspel Service sets, bedtextiel en schoonmaak artikelen Groothandel technische materialen, pvc leidingen Recreatie techniek Sport en spel Speeltoestellen - valondergrond - parkmeubilair

o!

Live dem

0 Stand 16 , scan Kom, kijk

KroPor+® Playground

De gerenomeerde waterdoorlatende betonvloer

Specials Playground O.a.: Pannavoetbal Skateveld Korfbal Veldhockey

Specialisten in aanleg en onderhoud van alle soorten sportvloeren Aanleg • Onderhoud • Ombouw • Renovatie +31(0)524 - 29 09 81

WWW.TENNISTOTAAL.NL

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

27


Dé vakbeurs voor de recreatiebranche

Toiletten

Toiletten

RECEPTIE

GARDEROBE

ENTREE Evenementen

HAL

HARDENBERG GORINCHEM VENRAY


HĂŠt ontmoetingspunt voor horeca, recreatie, zorginstelling & catering

Gorinchem 26, 27 en 28 november 2012

Openingstijden: 13.00 - 21.00 uur

Toiletten

Toiletten

Toiletten

Toiletten

BRANDSLANG NOODUITGANG ALGEHEEL ROOKVERBOD

EN ENTREE

VERBODEN VOOR HUISDIEREN

Ons evenement. UW MOMENT.


Deelnemerslijst Horeca Relatiedagen 352 370 369 372 345 334 335 303 303 330 303 353 354 302 379 312 335 303 364 303 313 301 308 A 347 311 349 307 325 351 325 374 303 335 325 365 305 343 325 304 303 325 330 303 325 303 335 308 335 342 324 344 303 325 307 303 335 336 348 323 328 346 338 339 355 301 350 310 371 369 376 335

68 Degrees ACLO ActiPay Payroll bv Acustica Ad van Geloven Any Tyme Arla Foods bv Backx & Coppen Beaten Wijnen Bebo Beckers Benelux bv Bedmenvjek bv Beukenhorst Koffie bv Biesbroeck Afrekensystemen BK Market Trailers BrightNew Caffè Mondiano & Tea Mondiano & Caffe Mussetti Calice Candol Chaupain CNV Vakmensen CSiPOS bv Dagblad de Telegraaf bv De Arend De Jong Disposables bv De Klok Dranken De Kuiper Horeca De Laarhoeve De Rijk Magazijninrichting bv De Ruurhoeve De Vries Snacks bv De Waal Vleeswaren Desemenzo Den Elshorst Double Energy GmbH Eijsink Afrekensystemen bv Enkco Foodgroup Epos Euro Events Euro Ice Excellent AGF B.V. Fano F.H.C. Formulebeheer First Class Bakkery Frommagerie Europe Froster Handelsonderneming Mopaco bv Hanos-ISPC Hekos Oriental Food bv Hillco Horecabier.nl bv Horeca TOP Horesca Smulders Huijbregts Koeltechniek Huuskes IJsboerke (Belgian Icecream Group nv) IJsje.com bv Innuendo JIV Tailormade Food Solutions JVH Exploitatie bv Küppersbusch LED’s Imagine Levo Luijten VVZ bv Media Tools Multipox Kunststofvloeren Novus Solutions bv Oliehoorn bv Payroll Factory PB Sound bv Postec Nederland bv

Uitzendbureau voor de horeca Machines voor de voedingsindustrie ActiPay Payroll en Payroll Factory Piano’s en vleugels Snacks & maaltijdcomponenten AnyTyme cafetaria’s Zuivelproducten Patisserie Wijnen Fabrikant van margarines, olien en geelvetten Snacks Schoonmaak units voor grootkeukens Koffiebranderij Afrekensystemen - pos - kassa Specialist in verkoopwagens Reinigingsproducten Totaalconcept van koffie, thee, cacao en randproducten Koffiemachines en accessoires Sfeerverlichting Back off producten Dienstverlening Kassa systemen en camerabeveiliging Abonnementenverkoop De Telegraaf Horeca meubilair Disposables Drankengroothandel - wijnimport - gedistilleerd - frisdranken Frituur- en visbakovens Vleeswinkel & Aspergewinkel Groothandel in magazijninrichting Kaas Fabrikant van snackproducten Vleeswaren Desem broden Weidevlees Infrarote massage hammer Kasregisters en Afrekensystemen Vlees- en vleesvervangende producten Kruiden, specerijen, sausen, marinades en totaal oplossingen Polsbandjes & consumptiemunten Divers ijsassortiment Horecagroothandel Fabrikant van salades, quiches en sauzen Formulebeheer Ambachtelijke snackproducten Kaas & Delicatessen Diepvries producten specialiteiten Horeca/party & catering meubilair Horecagroothandel Oosterse diepvries snacks Kipproducten Bierbrouwerij Totaal pakket aan kwaliteitsproducten Horecagroothandel Koeltechniek & airconditioning Totaalpakket aan kwaliteitsproducten IJsboerke Mio & Artic Webshop voor softijs en benodigdheden Horeca lederwaren Fabrikant van stoofvlees, goulash, sauzen en marinades Exploitatie van kansspelautomaten Grootkeuken Verlichte menukaarten Grenada Gold Plantaardige frituurolie PVC Vloeren Muzieksystemen Kunststof vloeren LCD menu Olie, vetten en sauzen Payroll factory specialist in uw branche Muzieksystemen Kassasystemen


Prokx Payrolling Professionals Punto e Pasta QBTEC Rocar Romi Royaan bv Safety Camera Schmidt Zeevis Sinnige Smilde Foods bv Smit’s Uien bv Softmaat Ster in verkoop organisatie Subliem SVH Swinkels Tonit Tovari Ambiance bv Uitgeverij Vizier Van der Zee Slagerijen Van Gelder Van Halen Evenementen Van Olphen Vianden Select Van Osch Vanreusel Snacks Veltins Vergeer kaas VHC Kreko Groep Vito frituurolie filters VION Food Group Vos Horeca Win Equipment bv Wisselaar Ine & Coffee Concepts Xenox Music & Media Your POS

Prokx Payroll Professionals Gevulde en ongevulde en gekookte pasta’s en gerechten Professionele frituur installaties Horecagroothandel Fabrikant van margarines, olien en geelvetten Snackfabrikant Camerabeveiliging Vis Decoratie, textiel, tafelrokken & bedlinnen Margarine, oliën, vetten, sauzen en salades Gesneden uienblokjes en uienringen Software horeca groothandel horeca groothandel Stichting vakbekwaamheid horeca Souflesse, onderscheidende kaassoufflés Kassasystemen Glas, porselein, bestek & tafelverlichting Vakblad Horeca Vizier Horecagroothandel Groente en Fruit Evenementen Vleesgroothandel Van Osch gehak- en vleessnacks Diepvries snacks Duits premium pilsner Kaas Groothandel voor horeca en grootverbruik Frituurolie filters Convenience vleesproducten, hamburgers & fingerfood Grootkeuken apparatuur, porselein, glas, bestek Nissei softijsmachines Ice & Coffe Concepts Muzieksystemen € CASH Afrekensystemen

Wij dagen je uit: ga lekker hangen! Z DH

LER

ON

EN

GE

que Pl ni

I

E

U

CI

Solutio

O

EID

ground ay

S

Leren, gezondheid en sociale integratie zijn essentieel voor een verantwoorde speelplek. Zo hebben opgroeiende kinderen een eigen plek nodig om samen af te spreken, een balletje te trappen of zomaar wat te kletsen. Kompan maakt elke speelplek compleet met uitdaging en FUN!

ns

309 303 333 325 330 362 312 325 363 330 337 375 357 361 314 378 373 312 331 335 377 303 325 325 329 335 303 303 368 335 367 306 303 366 373

ALE

INTEGR

AT

PL AY THE KOMPAN WAY

KOMPAN B.V. | Schimminck 13 | Postbus 2059 | 5300 CB ZALTBOMMEL | T (0418) - 68 14 68

www.kompan.com

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

31


nummer 1 in duurzaam Europees hout

LBTUBOKFIFLXFSLtLBTUBOKFQBMFOtQPPSUFOtCVJUFONFVCJMBJS FJLFOIPVUtEPVHMBTMBSJLTtIFJEFFOXJMHFONBUUFOtEJWFSTFBGSBTUFSJOHFO

XXXLBTUBOKFIPVUOM Van Vliet Kastanjehout | Gooyerdijk 41 | 3947 NB Langbroek | www.kastanjehout.nl t +31 (0)343 454 400 f +31 (0)343 452 004 e info@kastanjehout.nl

Meer-ICT.nl Eiffelstraat 34 8013 RT Zwolle tel: 038-4669999

Online reserveringsâ&#x20AC;&#x201C; en boekingssysteem x

Altijd een actuele boekingskalender

x

Eenvoudig beheer vanaf iedere computer met internet

x

Nooit meer een dubbele boeking

x

Betalingen via overschrijving of iDEAL ontvangen

x

Meertalige ondersteuning (NLâ&#x20AC;&#x201C; ENâ&#x20AC;&#x201D;DU)

x

Kortingsbonnen / vakantieveilingen module

x

Gebruik is voor u GRATIS

x

Goede helpdesk en support

info@uwboeking.com

UwBoeking.com is onderdeel van Meer-ICT.nl Internetdiensten


Horeca Relatiedagen en Recreatie Vakbeurs bundelen hun krachten in Gorinchem Zowel horecaondernemers en cateringbedrijven als attractieparken, recreatiebedrijven en campings kunnen hun hart ophalen in Evenementenhal Gorinchem. De volledige beneden verdieping van Evenementenhal Gorinchem staat in het teken van de vrijetijdssector. Laat u op 26, 27 en 28 november informeren en inspireren over de nieuwste ontwikkelingen en noviteiten in de horeca- en recreatiebranche. Alles op het gebied van inrichting van de horecazaak tot recreatieve ruimte wordt tijdens deze vakbeurs getoond. Van leveranciers van horecameubilair tot speel- en sporttoestellen. Horecaondernemers kunnen inspiratie opdoen bij diverse foodleveranciers, regionale horecagroothandels en versleveranciers. Toe aan een opknapbeurt? Op de beursvloer staan leveranciers die u kunnen informeren over de nieuwste vloeren en mogelijkheden in magazijninrichting. Ontdek ook de nieuwste introducties op het gebied van Halal-, Glutenvrije- en Biologische snacks en de nieuwste grootkeukenapparatuur.

om in contact te komen met onze klanten en relaties. We kunnen op deze dagen, buiten onze vestigingen, de laatste ontwikkelingen en trends delen met de ondernemer. Nog belangrijker is het om op de hoogte te blijven van de wensen van de horecaondernemer. Proberen in de huid te kruipen van onze klant en hun verwachtingen waarmaken. Dat is nu en in de toekomst een absolute voorwaarde voor gezond ondernemerschap.

Horesca Smulders Tijdens de beurs voorzien wij onze klanten graag van nieuwe ontwikkelingen omtrent kwalitatieve producten en diensten. Een bezoek aan onze stand mag u niet missen als een groothandel zoekt met passie en een hoge uitleveringsgraad. Waar men uitgebreid kennis kan maken met onze vers- en streekproducenten, zoals onze versleveranciers: Excellent A.G.F., van Olphen Viande Select en Schmidt Zeevis. Daarnaast hebben we de laatste tijd sterk ingezet op streekproducten en hebben we een nauwe samenwerking met Kempen Goed waarvan vier producenten aanwezig zullen zijn op stand. Streekproducten zijn smaakvolle producten met een verhaal. We hopen ondernemers te inspireren meer streekproducten te gebruiken en gemak te bieden door deze producten via ons aan

Enkele exposanten aan het woord Hanos ISPC Horeca Relatiedagen Gorinchem inspireren de professionele gastronomie. Voor ons als exposant is de vakbeurs een belangrijk moment Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

33


bouw uw droomhuis

Wilt u direct topkwaliteit, professionele service, een betrouwbare partner en een goede service gedurende en na het gehele bouwtraject? Kies dan voor Eurologs! Wij ontwerpen, leveren en/of bouwen cederhouten toepassingen, welke geschikt zijn voor elk klimaat en omgeving. Denk daarbij aan: - Chalets en recreatiewoningen - Woningen en landhuizen - Horecagelegenheden - Hotels en appartementencomplexen - Clubgebouwen Keurmeesterstraat 11D Fax: +31(0)10 482 95 25

met

Eurologs

Wij bieden: - Duurzaamheid - Snelle bouwmethode - 30 jaar garantie op onbehandeld cederhout - Goede investering - Ge誰ntegreerde isolatie (Thermo lam III) - Diverse bouwopties, zoals: ' Levering bouwpakket ' Zelfbouw onder supervisie van Eurologs ' Casco oplevering ' Sleutelklare bouw of ' Compleet gebouwd en ingericht Neem voor onze Open Huisdagen of beursdeelnames geheel vrijblijvend contact met ons op.

2984 BA Ridderkerk Email: info@eurologs.com

Tel.: +31(0)180 466 824 Website: www.eurologs.com

U vindt ons op stand 186!

BERG Toys producten staan voor: t Veiligheid tDuurzaamheid t Lage investering, hoog rendement t1MF[JFSvoor iedereen!

www.bergtoys.nl


te bieden. Ook onze webshop is er volledig op ingericht. De fastservice ondernemers laten we kennis maken met onze formule ‹fast and fresh›. Maak zeker ook kennis met BARRIE, welke de horecaondernemer dagelijks voorziet van SIMPEL bestellen. VHC Kreko VHC Kreko Groep zal tijdens de beursdagen weer ruim vertegenwoordigd zijn. Laat u aan het eind van het jaar nog eens inspireren voor de toekomst. Kom proeven en ervaren! We hebben dit jaar gekozen voor het thema: “Verrassingen en inspiraties vanuit de Japanse en Oosterse smaken”! Het

enorme aanbod voor deze keuken leidt tot steeds meer combinaties en mogelijkheden, welke door koks zeer worden gewaardeerd. Tijdens de beursdagen nodigen wij u van harte uit voor een nosing & tasting van culinaire speciale gerechtjes, bereid uit een groot scala van ingrediënten. Speciale proefsessies op diverse proeftafels: mis het niet! Uiteraard worden ook de VHC Kreko concepten niet vergeten, kortom, genoeg inspiratie voor een bezoek aan de Horeca Relatiedagen, wij zien uit naar uw komst! Uiteraard valt er tijdens de beurs nog veel meer te ontdekken. Bent u

benieuwd naar wat de exposanten voor ú in petto hebben? Voor een compleet overzicht van alle ontwikkelingen in de horeca & recreatiebranche is een bezoek zeker de moeite waard. Gedurende 3 dagen is de beursvloer van 13.00 – 21.00 uur geopend op maandag 26 november, dinsdag 27 november en woensdag 28 november in Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem. Voor meer informatie kunt u terecht op www.evenementenhal.nl/gorinchem

Unieke samenwerking horecagroothandel Horesca Smulders en Kempen Goed producenten

Boer zoekt kok in De Brabantse Kempen Het gebruik van streekproducten in de horeca wordt alsmaar populairder. Steeds meer restaurants onderscheiden zich door het gebruik van lokale producten met een bijzonder verhaal. Daarvoor rijden ze vaak voor dag en dauw langs de boerderijen om hun bestellingen op te halen. Dit kost veel tijd en dus geld. Dankzij een unieke samenwerking tussen Horesca Smulders in Goirle en Kempen Goed producenten kunnen koks vanaf heden, via www.smulders-bv. nl, naast hun reguliere producten ook ‘Erkend Kempen Goed’ streekproducten bestellen. Met één wekelijkse levering en één factuur.

Erkend Kempen Goed – haalt méér uit De Kempen Producten met het ‘Erkend Kempen Goed’ label zijn gemaakt met

minimaal 50% aan grondstoffen uit De Brabantse Kempen en voldoen aan de wettelijk vereiste Europese regelgeving t.a.v. voedselveiligheid. Ook werken de producenten zoveel mogelijk samen met leveranciers uit het gebied en vindt de productie waar mogelijk in De Kempen plaats. ‘Erkend Kempen Goed’ producten zijn dus echte eerlijke streekproducten die letterlijk méér uit de streek halen en het milieu ontlasten. Stichting Kempen Goed, een samenwerkingsverband van ruim 300 plattelandsondernemers in De Kempen, toetst en garandeert de gestelde normen voor het label. Elk product wat gecertificeerd is krijgt een uniek nummer. Zo kan de consument altijd herleiden welk bedrijf met welk product het label mag gebruiken.

Uitgebreid assortiment Horesca Smulders biedt een uitgebreid assortiment ‘Erkend Kempen Goed’ streekproducten aan. Dagverse eieren, boerenkaas, volle grond groente, chutneys, weidevarkensvlees, rundvlees…. En het assortiment wordt nog iedere week uitgebreid. Alle producten zijn eenvoudig via de webshop van Horesca Smulders te bestellen. Wekelijks wordt de bestelling afgeleverd, samen met de eventuele overige bestellingen.

Voor meer informatie: Horesca Smulders BV Stefan Smulders stefan@smulders-bv.nl www.smulders-bv.nl www.kempengoed.nl

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

35


Horeca Inspiratie Venray 2013 Na een 2e succesvolle editie staat Horeca Relatiedagen Venray definitief op de kaart. Met bijna een verdubbeling van de bezoekersaantallen en flinke groei in standhouders is duidelijk dat Venray snel zal uitgroeien tot een grote regionale vakbeurs. De vakbeurs vertegenwoordigd een branche breed aanbod en zal uitgebreid worden tot 5500m2 beursoppervlakte.

Het Duitse grensgebied wordt er meer bij betrokken en het Streek Gastronomie Plein wordt aangevuld met zuivel, vis, bieren en champignons. Enkele nieuwe initiatieven zijn alweer ontpopt, zodat editie 2013 een nog completer en gevarieerder aanbod biedt.

Exposanten Leveranciers, producenten en/of dienstverleners vertegenwoordigd binnen de volgende sectoren: Bieren, gedistilleerd en wijnen; Grootkeukenapparatuur & ijsmachines; Biologische en ecologische producten; Inrichting, decoractie en sfeerverlichting; Dagvers, delicatessen en fine food; Kassasystemen en automatisering; Diepvries, ijs- en softijsproducten; Oliën, sauzen en frituurvetten; Entertainment en muzieksystemen; Payroll en personeelsdiensten; Frisdrank, zuivel en vruchtensappen; Snacks, vlugklaar en maaltijdcomponenten; Hygiëne- en schoonmaakartikelen; Zoetwaren, brood en banket 36

Streek Gastronomie Plein Limburg, Brabant en Gelderland bieden mooie (ambachtelijke) producten waar we als regio trots op mogen zijn. Ondanks een toename in bewustwording, zijn er nog volop horecaondernemers die nog geen gebruik maken van deze pure en eerlijke producten. Horeca Inspiratie Venray biedt producenten graag een platform om zoveel mogelijk horecaondernemers kennis te laten maken met deze lokale lekkernijen. Op een speciaal daarvoor ingericht plein, kunnen streekproducenten zich profileren en afzetmarkt vergroten. Te midden van het plein wordt er live gekookt en tonen diverse chefs toepassingen en verrassende combinaties met de streekproducten.

Fine Gastronomie Plein Dit plein is exclusief voor hoogwaardige fine food producten. Zoals AGF, vis, zeevruchten, wild, gevogelte, delicatessen, likeuren, porselein,

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

linnen, koffie, thee en wijn. Omdat het op dit plein draait om kwaliteit en beleving is er ruimte voor workshops, proeverijen en presentaties gericht op specifiek het midden tot hoogsegment van de hospitality branche.

Bezoekers Eigenaren, chefs, bedrijfsleiders en managers van: • restaurants en eetcafés • hotels en pensions • catering, partyservice en verhuur • ijssalons en lunchrooms • congrescentra en theaters • institutionele sector Venray heeft een centrale ligging, binnen een half uur rijden kunnen bezoekers uit zowel Gelderland, Brabant als Limburg de locatie makkelijk bereiken. www.evenementenhal.nl/venray


Fingerfoodballs De Fingerfoodballs vormen een speciale snack. Het idee ontstond bij VVV-Venlo, de voetbalclub in Venlo. Na de wedstrijd kregen we regelmatig bitterballen en de andere gebruikelijke snacks. Dat kan gezonder, dat kan lekkerder, dachten we. Zeker bij een sportevenement. Het resulteerde in onze Fingerfoodballs: caloriearme, voedzame, knapperige, heerlijke feesthapjes met minder zout en vet. Zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Je ziet wat je eet en proeft wat je ziet. Geschikt voor iedereen, zonder de vegetarisch, kosher en halal consument uit te sluiten. Een perfecte snack voor een geslaagd feest. Verkrijgbaar in diverse smaken: champignons, broccoli met champignons, spinazie met champignons, zuurkool Dijon mosterd, ratatouille en rode kool met appel. Verrassende combinaties, zegt u? Klopt. Maar als u ze eenmaal geproefd heeft, wilt u nooit meer anders. De Fingerfoodballs waren dit jaar in combinatie met de Veggiefries tevens in de race voor de Pleisureworld Award 2012! www.sceltamushrooms.com

Pim Veen wint ‘Young Chef Award’ ‘De Vrienden van Jacob’ in Santpoort, bestuurslid Euro-Toques Gerard Walters en de winnaar 2011, Nick Schuld souschef bij De Librije in Zwolle.

Jonge aanstormende talenten in de Euro-Toques keuken op een aansprekende horeca vakbeurs, Euro-Toques Nederland heef het al achttien jaar georganiseerd en op de ‘Gastronomie 2012’ bleken de ‘neurosen weer te bloeien’ zoals zo vaak bij het opstarten van de wedstrijd om de prestigieuze award waar vele jonge koks, en nu sterrenkoks en succesvolle horeca ondernemers, nog vaak

aan terugdenken. Boris Bassa van het geweldige tv kookprogramma ‘24Kitchen’, Ley Heijman van restaurant BO&RO in Zoetermeer en Pim Veen van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk waren dit keer de finalisten die met elkaar de strijd aangingen om de ‘Young Chef Award 2012’ en werden beoordeeld door een juryvoorzitter Alain Alders Meesterkok bij het sterrenrestaurants

Verrassende smaakopbouw en vondsten bij een mooie cuisson waren de verdiensten van Pim Veen, die daarmee de geliefde Ýoung Chef Award’ kreeg overhandigd van Alain Alders, die wel opmerkte dat Boris Bassa en Ley Heijman hebben aangetoond echt aanstormende talenten te zijn met hun uitstekende kookprestaties. De winnaar kreeg, behalve de Award tevens een prachtige messenzet van Wüsthof in het Duitse Solingen aangeboden plus een week stage bij het sterrenrestaurant ‘De Vrienden van Jacob’op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

37


Mooie kooktechnieken bij wedstrijd om Glazen Kalf De jury, bestaande uit de Meesterkoks Ad Janssen (voorzitter) en Alain Alders en kok en bestuurslid Euro-Toques Gerard Walters, lette vooral op de smaakopbouw en cuisson. Deze aspecten waren het best verzorgd in de gerechten van Nicky van de Beuken souschef bij Hostellerie De Neerhof in het Brabantse Kessel. Hij kreeg dan ook van Juryvoorzitter Ad Janssen het ‘Glazen Kalf 2012’ uitgereikt, waarbij het Peter’s Farm kalfsvlees met het Beter Leven kenmerk centraal stond.

Nicky van de Beuken wint ‘Glazen Kalf 2012’op Gastronomie. Wat een mooie en spannende wedstrijdconcentratie was er weer bij de wedstrijd om het begeerde ‘Glazen Kalf’ tijdens de horeca vakbeurs ‘Gastronomie 2012’. Koken uit de ‘Black Box’, die was gevuld met kalfszwezerik, kalfslonghaas, kalfs French Rack en kalfs dunne lende, hetgeen werd aangevuld met diverse groenten en verse kruiden.

Kalfsvlees heeft door het dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid en hygiëne inmiddels het imago van een gecontroleerd stukje vlees. Bouke vander Veen van restaurant De Leeuw in Lichtenvoorde en Rick Kleiwegt van restaurant De Dijk in Maassluis werden respectievelijk 2e en 3e in deze finale, maar ook bij hen waren de prestaties van hoog niveau. Wel vond de jury dat er bij de kandidaten weinig ‘economisch besef’ was omdat er veel te veel afval was die nog goed te gebruiken bleek.

Profiteer nu van het snelst groeiende consumentenplatform! Meld !

an u nutdeak de vele ...en on elen! voord

De voordelen op een rij!

.h e tl www

euk

eda s te st

jeu g je

it .n l

et or h rt vo lkaa rdee Voo

®

uit agje ste d leuk

‘eigen’ crm diensten rondom e-ticketing ‘eigen’ campagne / actie website’s ‘eigen’ internet kassa ‘eigen’ ticket bureau ‘eigen’ selectie voordeelkaart ‘eigen’ keuze verkoop kanalen ‘eigen’ webshop - cadeaubonnen ‘eigen’ joint promotions landelijke dekking ‘eigen’ on-offline e-mail campagnes ‘eigen’ marketing opleiding en training

Het Leukste Dagje Uit is een initiatief van SLIMMadvies, Pleisureworld en samenwerkingspartner ToerNed Voor meer informatie stuur een e-mail naar info@hetleukstedagjeuit.nl

FamilyCard - MemberCard - DiscoveryCard

38

> > > > > > > > > >

Recreatie Vakbeurs >> Gorinchem >> november 2012

www.hetleukstedagjeuit.nl


Specialist in recreatietechniek

RECREATIETECHNIEK

MARINASERVICE

INSTALLATIETECHNIEK

www.wilrec.nl Waterweg 16a / 8071 RT Nunspeet / T +31 (0) 341 80 10 31 / info@wilrec.nl

DUURZAME SYSTEMEN ENERGIE BESPARENDE SYSTEMEN AUTOMATISERING VAN AL UW NUTSVOORZIENINGEN BETAALSYSTEMEN www.essystems.nl Waterweg 16a / 8071 RT Nunspeet / T +31 (0) 341 80 10 32 // info@essystems.nl


Onderhoudsvrij | Duurzaam | Kleurvast Milieuvriendelijk | Splintervrij | Massief

www.recycling-kunststof.nl | E-mail : info@recycling-kunststof.nl | Tel: +31 85 009 06 15 Recycling-kunststof verkoopt milieuvriendelijke gerecyclede materialen. Het assortiment Recycling-kunststof verkoopt milieuvriendelijke materialen. assortiment bestaat onder andere uit stadsen parkmeubilair,gerecyclede vlonderplanken, mes- enHet groefplanken en bestaat onder andere stadsen parkmeubilair, vlonderplanken, mes- en groefplanken en openbare werken. Vooruit meer informatie kunt u kijken op de website www.recycling-kunststof.nl openbare werken. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.recycling-kunststof.nl

Rubberen-tegel.nl Laagste prijs garantie!

W: www.rubberen-tegel.nl E : info@rubberen-tegel.nl T : +31 85 111 88 38

Recreatief totaal beursspecial, magazine voor trends en innovatie in leisure  

Een magazine voor de recreatie branche, dat 6 keer per jaar verschijnt. In het blad vinden recreatieondernemers informatie over innovatie en...

Recreatief totaal beursspecial, magazine voor trends en innovatie in leisure  

Een magazine voor de recreatie branche, dat 6 keer per jaar verschijnt. In het blad vinden recreatieondernemers informatie over innovatie en...