Page 1

Speciale editie

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

Timo Braeken, Zinin! Events: ‘Proef is van de bezoekers’

Joost den Otter, Lomans: ‘Keihard werken met elkaar, maar ook genieten!’

f Beleef. f. Ontmoet. f Proef. f.


Voskuilen Interieur • H o re c a i n r i c h t i n g • D e s i g n st u d i o

• P ro j e c t st o f fe r i n g • G e b o u wa u t o m a t i s e r i n g

Voskuilen Interieur & Projectstoffering B.V. De Wel 4 3871 MV Hoevelaken 033 253 76 29 info@voskuileninterieur.nl

Bij Voskuilen Interieur bent u aan het juiste adres voor de aanpak van uw project, groot of klein. Vanaf ontwerptekening tot en met de oplevering zijn wij u partner. Bekijk onze website voor een overzicht van onze discipline’s.

voskuileninterieur.nl


Kraan Vlees-Service Onze liefde voor dit ambachtelijke en eeuwenoude vak heeft ons gebracht waar we nu staan. Een assortiment van mooi en eerlijk vlees, wild, gevogelte en vleeswaren. Ruim 2.500 verschillende producten waarop trots het Kraan Vlees predicaat prijkt. Uiteraard puur natuur én vers van het mes. Door uw wensen te combineren met ons vakmanschap zorgen we voor een door u gewenst eindproduct. Onze passie om van goed het beste te maken, ziet u terug in ons eigen Waards Rund. Exclusief, ambachtelijk en oer-Hollandse rundvlees. Mooi en eerlijk vlees is waar wij voor staan.

‘Zo vlees is Kraan Vlees-Service’ Tennesseedreef 21 3565 CK Utrecht • T 030 287 15 44 • F 030 289 55 98

info@kraan-vlees.nl • www,kraan-vlees.nl


Stel je eens voor... dat we samen het wereldvoedselprobleem oplossen. Voedsel is niet vanzelfsprekend. De komende 30 jaar groeit de wereldbevolking explosief en komen er 2 miljard mensen bij. Dat betekent dat we heel veel meer voedsel moeten produceren en dat de impact op het milieu drastisch omlaag moet. Daarom is het zo belangrijk dat we nu iets doen en opstaan. Als de leidende internationale Food & Agri bank komen we prachtige voorbeelden tegen van hoe het beter en duurzamer kan. Door wereldwijd de slimste innovaties van onze klanten en partners te helpen kickstarten en op te schalen, pakken we samen de grootste voedselissues aan op zes continenten.

Growing a better world together

4 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


v

6 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


‘Culinair genieten en ontmoeten blijven de belangrijkste speerpunten’

voorwoord » Et voilà… een heerlijk voorproefje! Woensdag 9 mei is het eindelijk zover: de premièreavond van Proef Amersfoort 2018! Het vernieuwde concept zal dan op de Oliemolenhof van start gaan. Wat zijn we benieuwd, en wat hebben we er zin in! Vijf dagen lang genieten van alles wat Amersfoort op culinair gebied te bieden heeft. Maandenlang heeft de organisatie, met Timo Braeken als kartrekker, zich ingezet om dit fantastische culinaire event voor Amersfoort te behouden. Met meer ruimte, meer zitplekken en een open, eigentijdse uitstraling zal Proef zich opnieuw moeten bewijzen op de nieuwe locatie bij De Nieuwe Stad. En dat gaat lukken. Want de bewezen formule blijft ‘smaakmakend’. Culinair genieten en ontmoeten blijven de belangrijkste speerpunten. En komt dat laatste ons als uitgevers van OnderNamen nu net even goed uit. Het ontmoeten van elkaar, dat zit in ons DNA, en lekker eten, tsja... Daar houden we zo mogelijk nog meer van, als echte Bourgondiërs! Zodoende trokken we de stoute schoenen aan en zijn we om tafel gaan zitten met Timo Braeken. Onze vraag aan hem: ‘Zou het niet fantastisch zijn om Proef te voorzien van een bijpassend

glossy magazine? Zo eentje die in zijn geheel om Proef draait. Als voorproefje zeg maar…?’ En zoals de Fransen zeggen bij het opdienen: Et voilà… Dat voorproefje ligt nu op uw bureau. 60 pagina’s boordevol informatie over hetgeen u tijdens Hemelvaart 2018 te wachten staat. Aangevuld met enkele interviews met partijen die belangrijk zijn voor het behoud van Proef. Op www.proefamersfoort.nl kunt u natuurlijk ook alle informatie vernemen omtrent dit fantastische event. Deze editie is tot stand gekomen dankzij de hulp van enkele Amersfoortse ondernemers. We willen uiteraard Timo Braeken bedanken maar ook Drukmakers in de persoon van Matthijs Luiten, én MSA bv in de personen van Rob Hermkens en Ronald Schimmel. Dank dat jullie je ‘keitje’ hebben bijgedragen aan deze editie. Het is aftellen geblazen. Na het lezen van deze editie zal het water u in de mond lopen. Ook wij nodigen u uit voor een ‘nieuw’ bezoek aan Proef. In De Nieuwe Stad. Beleef. Ontmoet. Proef.

Met culinaire groet,

Nick, Danny en Jorn Uitgevers OnderNamen Amersfoort

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 7


inhoudsopgave » 1996

Artikelen 10 12 20 22 26 52

Historie Proef Amersfoort Hoofdinterview - Timo Braeken Interview - Lomans Interview - Vier communicatiepartners Interview - MBO Amersfoort Interview - Kraan Vleesservice

40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 51

Horeca deelnemers: Bergpaviljoen Jackie Brown Rauw Mercuur’s Sloop Mi-Yao Culinarist Ruud Jansen Café de Kromme Klooser Sushi Time Cascara

10 Historie ‘Zonder verleden geen toekomst!’

‘Na het zuur komt het zoet’ Caroline Eekhart

19 8 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


Colofon

De vier communicatiepartners van Proef Amersfoort

‘Wij doceren niet alleen het vak, maar ook het beroep’

Columns 19 29

Caroline Eekhart Arie Lengkeek

En verder 16 30 32 35 38 54 57 59

Arie 29 Lengkeek

Programma Events & Just Joined Ledenlijst Weetjes... Plattegrond @OnderNamen Speciale dank Nawoord

22

26

Contactpersonen Jorn Janmaat (06 132 828 29) Danny Rietveld (06 190 066 43) Nick van Baaren (06 835 698 98) Hoofdredactie Veerle Huinen Redactie Jitske Kattenberg-Tuk Suzanne van Heerewaarden Harriët Immerzeel Bert van Weert (Addictions) Fotografie Menno Ringnalda Ester Overmars (Cover foto) Vormgeving Rick van de Wolfshaar Wendy van Essen Online redactie Esmé Elbers Binnendienst Suzanne van Heerewaarden Harriët Immerzeel Administratie Balance Administratieve Dienstverlening Druk Drukmakers (www.drukmakers.nl) Verspreiding MSA bv (www.msabv.nl) Oplage 5.500 Frequentie Per kwartaal (lente, zomer, herfst en winter) Contactgegevens Donkere Gaard 28 3421 AT Oudewater 0348 567 459 amersfoort@ondernamen.nl amersfoort.ondernamen.nl Copyright Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, film of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgevers. OnderNamen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave alsmede voor handelingen van derden welke mogelijkerwijs voortvloeien uit het lezen van deze uitgave.

facebook.com/ondernamenamersfoort @ondernamen OnderNamen OnderNamenTV amersfoort.ondernamen.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 9


1996

historie » ‘Zonder verleden geen toekomst!’ ‘Zonder verleden geen toekomst’. Een bekend gezegde

1997

die zeker ook geldt voor Proef Amersfoort. Wat in 1996 begon als leuk proeverijtje is in de 21 daaropvolgende jaren uitgegroeid tot een smaakvol vierdaags event, geliefd in de regio en ver daarbuiten. Genieten van heerlijke gerechten, passende wijnen, verse streekproducten en dat alles in geanimeerd gezelschap. Proef mag zich dan van jaar tot jaar ontwikkelen, de basis van het concept is de reden dat vele steden met jaloerse ogen kijken naar dit culiniare festival in ons geliefde Amersfoort.

1998

Van nieuwe voorzitters tot nieuwe locaties: Proef heeft zich meerdere keren doorontwikkeld. Iets wat telkens weer nodig was door de organische groei van het culinaire event. Was in 1997 nog brouwerij De Drie Ringen gastlocatie van Proef, daar verwelkomen we anno 2018 circa 40.000 mensen op de Oliemolenhof. Onder het mom: ‘gelukkig hebben we de beelden nog’, is het heerlijk terugkijken. Een kijkje in de historie van Proef Amersfoort!

10 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

2000


2006

2003

2005

2009

2010

2011

2014

2012

2015 Voorzitters Proef Amersfoort Door de jaren heen kende Proef Amersfoort vier voorzitters, te weten; • Rene van der Borch tot Verwolde (1996 -2001)

2016

• Fons de Backer (2001-2009) • Peter Ros (2009-2015) • Connie Maathuis (2015-2017)

WinterProef

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 11


12 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


HOOFDINTERVIEW

Timo Braeken telt af naar Proef 2018

‘Proef leeft, geeft energie!’ Het is medio april als we Timo Braeken ontmoeten op de Oliemolenhof. De nieuwe locatie van Proef Amersfoort waar op 9 mei de editie 2018 van start gaat. ‘Best vreemd hè, nu nog zo rustig maar weldra zullen hier in vijf dagen tijd zo’n 40.000 mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dit gaat de plek worden waar we met z’n allen Amersfoort letterlijk op de kaart zullen zetten. Goh, ik heb er zin in. Het is aftellen geblazen.’

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 13


» Timo tijdens een horeca vergadering

Timo Braeken, 44 jaar, eventorganisator in hart en nieren én betrokken Amersfoorter, staat inmiddels anderhalf jaar bekend als de man die de mouwen opstroopte door de figuurlijke ‘Proef-handschoen’ op te pakken. Wist hij dit meteen toen bekend werd dat Proef op hield te bestaan? ‘Eerlijk gezegd: nee. Toen de kogel door de kerk was dat Proef opgeheven werd was ik eerst vooral heel boos. Proef Amersfoort was voor mij een begrip waar ik reikhalzend naar uitkeek. Proef voelde ook altijd als thuiskomen. Dus ja, boosheid. Heel simpel.’ Toen de boosheid eenmaal wegzakte besefte Timo dat er ook een kans lag: ‘Nou ja, kans. Ik zag het meer als een uitdaging. Proef Amersfoort kon en mocht gewoon niet verloren gaan. Tsja, dan ga je nadenken…’ De stilte wordt opgevolgd met een lachende uitspraak: ‘En thuis overleggen! De keuze ervoor te gaan had indirect invloed op alles. De tijd zou me omzet kosten met Zinin! Events, mijn eigen organisatiebureau. En het thuisfront was en is belangrijk voor me qua rugdekking. Vele vergaderingen zouden vanwege de horeca-deelnemers niet tijdens kantooruren kunnen. En het feit dat ik soms ietwat chagrijnig thuis zou komen… Ik ben mijn lieftallige partner Willeke en dochterlief Anna dan ook enorm dankbaar. Dat mag wel eens gezegd worden.’

14 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

Hobby als werk Wanneer we Timo vragen naar zijn hobby’s verklaart het antwoord des te meer dat Timo een echte fijnproever is: ‘Gezelligheid, lekker eten, drinken en tijd besteden aan mijn naasten: vrienden en familie. Dat geeft mij levenslust. Klinkt misschien gek om dat als hobby te benoemen, maar het voelt wel zo.’

‘Proef voelde ook altijd als thuiskomen’ Heeft Timo zodoende van zijn hobby zijn werk gemaakt? ‘Dat kun je gerust stellen. Alleen wel een hobby met grote verantwoording. Zeker als je het over Proef 2018 hebt. En eentje die veel tijd in beslag neemt,’ glimlacht Timo. Als we serieus vragen hoeveel tijd het Timo tot dusverre heeft gekost. ‘Ach, dat is lastig te zeggen. Laten we het zo doen: ander half jaar lang, vier uur per week. Minimaal. Maar echt waar, mij hoor je daar niet over. Ja, ik draai enerzijds minder omzet, en ja ik heb wel eens met de handen in het haar gezeten. Maar hé, over drie weken is het zover. We zijn er! Dan is het al die tijd waard geweest.’


HOOFDINTERVIEW

Ontmoetingen ‘Ik geloof in de kernwaarde van Proef: het creëren van ontmoetingen in een geanimeerde sfeer. Die basis is behouden gebleven. Sterker nog: die is versterkt. De nieuwe locatie en het aangepaste concept zijn vernieuwde elementen waar ik in geloof, zeker richting de toekomst. Ik ben ook hartstikke blij met hoe de Amersfoortse ondernemers mij hebben geholpen. Mede daardoor is het qua organisatie ook een echt Amersfoorts event.

‘Proef is van de bezoekers’ Weet je wat ook leuk is: voor mij werkte Proef vooraf al. Het heeft me zoveel bijzondere ontmoetingen en gesprekken opgeleverd. Proef leeft, en geeft reuring. En energie. Dat merk ik al anderhalf jaar. Ik hoop dat met Proef de bezoekers van het

» Dankzij POP UP pallets zullen de deelnemende horeca voorzien zijn van een fantastische uitvalsbasis

Dan volgt er een cliché vraag richting het organisatietalent, zoals al ruim tien jaar zijn voicemail doet aanhoren: wil hij nog iemand bedanken? ‘Tsja, dan ontkom ik ook niet aan een cliché maar welgemeend antwoord: mijn gezin. Willeke en Anna zijn heel belangrijk voor me geweest. Vergis je niet, mijn dochter is tien jaar oud en miste mij altijd al tijdens de meivakantie. Dat is dit jaar niet anders. Ja, als ik dan nu toch iemand moet bedanken, dan is het mijn thuisfront.’ Na een korte stilte: ‘Er komt nog een gedachte bij me op. Ik wil alle mensen van de afgelopen 21 jaar bedanken. Proef is al sinds 1996 een bizar mooi event en ieder jaar hebben de destijds betrokkenen ook vraagstukken en perikelen gehad die zij door inzet, tijd en energie hebben doorstaan. Ook zij hebben Proef gemaakt tot wat het nu is. En dat is waar het om gaat, om Proef. Niet om mij, niet om de mensen voor mij, het gaat om Proef. Proef is van de bezoekers.’

» Timo in gesprek op de locatie

plein af lopen met dezelfde gevoelens. Dat ze een leuke avond hebben gehad, met fijne ontmoetingen.’ Op de vraag of hij werkelijk 40.000 mensen verwacht: ‘Je bent altijd afhankelijk van het Nederlandse weer maar als dat mee zit, ja dan verwacht ik dat aantal wel...’ Editie 2019 Gekke vraag, maar zijn er nu al dingen die Timo volgend jaar anders zal doen? ‘Tijdsbesteding. Als het klopt hebben we nu heel veel tijd geïnvesteerd in het nieuwe concept. Je zal altijd bijschaven en verbeteren maar in essentie hoeven we volgend jaar het wiel niet meer uit te vinden. Het zal een kwestie zijn van fine tunen.’

Zinin! Events Oude Fabriekstraat 7 3812 NR Amersfoort 06 28 73 79 38 timo@zininevents.nl www.zininevents.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 15


Proef Amersfoort 2018

programma » Uiteraard zal Proef Amersfoort ook in 2018 van muzikale omlijsting worden voorzien. De organisatie is erin geslaagd een smaakvol programma samen te stellen waardoor men elkaar kan ontmoeten in geanimeerde sfeer. Beleef. Ontmoet. Proef.

wo do

9 mei 10 mei

Di-Licious Vocals

Akoestische perfectie! Evelyn Kallansee, Pien Schneider, Mariske Hekkenberg en Herman Onnen zijn samen D-licious Vocals. Drie topzangeressen en een erg fijne gitarist uit de Nederlandse muziekwereld hebben de handen ineengeslagen. Solistisch zijn ze ijzersterk, met elkaar klinken ze ronduit D-licious. Forgotten treasures” van bijvoorbeeld Fleetwood Mac, Toto, Paul Simon, Michael McDonald en Michael Jackson; volop herkenning uit de jaren 70 en 80. Popliedjes pur sang, met hier en daar een jazzy sausje.

www.d-liciousvocals.nl

16 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

The Martin Brothers feat. William Kersten en Pien Schneider

Het concept voor The Martin Brothers werd bijna 22 jaar geleden geboren tijdens een tournee op Ibiza door basgitarist Peter Badenbroek. Hij formeerde een superband met een stel muzikale vrienden in een flexibele samenstelling, waarbij de bezetting als maatwerk wordt afgestemd op het evenement. In de loop der jaren hebben The Martin Brothers met vele nationale en internationale artiesten de bühne gedeeld en een aantal wervelende shows weten neer te zetten zoals de Tribute to Michael Jackson en een echte Motown Special. Op Proef 2018 met o.a William Kersten en Pien Schneider. www.themartinbrothers-nl


vr za zo

11 mei 12 mei 13 mei Maarten Russchen

De band speelt in de traditie van de grote blueshelden, maar met een eigen nieuw repertoire dat geschreven is door Maarten Russchen. Blues & Roots, met een flinke dosis Jazz en Funk. Kenmerkend voor de band is dat de bandleden de lat hoog leggen en een eigen geluid zoeken met veel ruimte voor improvisatie. Na de oprichting in 2016 is de single “Better Pack Your Bags” uitgebracht. De band heeft inmiddels op diverse kleine clubs in het land gestaan en heeft in 2017 de stap gemaakt naar wat grotere podia en festivals. In 2017 zal de EP “A Matter Of Perspective” worden uitgebracht, die is opgenomen in de fameuze Wisseloord Studio’s. www.maartenrusschen.com

West Toast

• W  est Toast Bros vertolkt in een absolute energievolle vibe met sunny feel good grooves. Wereldsongs van o.a. The Eagles, Michael mc Donald en Christoffer Cross. • Herman Onnen - gitaar • George Pelupessie - percussie • Steffen Wolff - vocals/gitaar • Peter Badenbroek - bassplayer.

XITE

Dé Funky Disco Pop & Soul coverband van midden Nederland Xite bestaat uit 6 muzikanten, die de beste soul, disco en popcovers van toen en nu spelen. Met volop hits en veel lekkere oude én nieuwe dans & feest klassiekers, brengen wij een feest van herkenning: dé garantie voor een geslaagd feest voor iedere doelgroep! Een spetterende en knetterende blazerssectie, een strakke vier mans ritmesectie. En met een geweldige zangeres én zanger. Aangevuld met prachtig geluid en spectaculair licht staan garant voor een te gekke show.

www.xite-live.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 17


Proef LOS Voor elke eetbeleving wordt met de grootste zorgvuldigheid en deskundigheid een team samengesteld van professionele vakmensen met passie. Specialisten uit verschillende disciplines die het concept zo bijzonder maken; culinair, wijnen, muziek, sfeer en gastvrijheid. Samen maken zij een eetmoment compleet. Ook wij zorgen graag met onze specialisten voor kwaliteit en de juiste beleving, omdat u van uw accountant meer mag verwachten dan een jaarrekening en een belastingaangifte.

Ook op ieder moment realtime cijfers? Bel direct 033 460 38 38

e Vraag d an demo a l op LOS.n

Benieuwd hoe LOS u vérder kan brengen met uw business op het gebied van accountancy, fiscaliteit en strategie? Neem contact op voor een eerste kennismaking. LOS gaat vérder.

LOS

• • • •

Spacelab 12 3824 MR Amersfoort T 033 460 38 38 E info@los.nl I www.los.nl

Al 14 jaar hét schoonmaakbedrijf van Leusden e.o. Betrokken, Betrouwbaar en Proactief OSB-keurmerkhouder Vrijblijvend en kosteloze scan op de schoonmaak van uw bedrijfspand of bedrijfsruimten

Voor meer informatie en het maken van een vrijblijvende afspraak kijk op www.succlean.nl of neem telefonisch contact met ons op via 033 494 45 34


COLUMN

‘Na het zuur komt het zoet…’ Caroline Eekhart zet zich al jaren met hart en ziel in voor de vitaliteit van Amersfoort door ondernemers en overheid te verbinden en vraaggericht te werken, maar ook als vrijwilligster voor diverse maatschappelijke organisaties.

www.amersfoort.nl www.amersfoortbusiness.com 06 51 09 22 46

Het voorwoord van de OnderNamen editie eind 2016 kopte ‘Hoe PROEFT de gemeente Amersfoort in 2017?’ Een nogal zure inleiding waarin het regionale bedrijfsleven zijn gal spuwde op dé gemeente Amersfoort: ‘De algemene gedachten van de regionale ondernemers is dat dankzij deze gemeente hét event van Amersfoort verloren is. Proef stopt definitief ’. Er zijn maar weinig van de 21 jaargangen van Proef Amersfoort die ik niet heb meegemaakt. Met ‘Amersfoort Prominent op de Kaart’ haakten we jarenlang aan bij Proef om ondernemers, overheid en onderwijs bij elkaar te brengen. En samen met de VAB nodigden we Amersfoortse ondernemers uit om een ondernemer uit het land mee te nemen om te komen proeven van en kennis te maken met de stad. Onze relaties nodigen we trouwens nog steeds graag uit bij evenementen in de stad, zoals Amersfoort Jazz en onlangs nog bij de Johannes Passion.

‘De nieuwe stad, een nieuwe Proef, een plek om te verbinden en te ontmoeten’ Mooi dat Timo Braeken met heel veel energie dit jaar een vernieuwde Proef organiseert. Omdat hij er in gelooft dat het wel kan. Op een nieuwe plek. Waar óók een transformatie plaatsvind. Van industrie naar een plek voor creatieve ondernemers als Frans Ottink, de Danswerkplaats, innovatieve online supermarkt Picnic etc. Waar Twynstra Gudde straks neerstrijkt met een nieuw, meer flexibel werkconcept. De nieuwe stad, een nieuwe Proef, een plek om te verbinden en te ontmoeten. Straks proeven we onder een diversiteit aan bomen, op een plein met meer openheid en bewegingsruimte, waar de energie deels uit de elektrische laadpalen komt maar waar we elkaar als vanouds ontmoeten. Zal de big green egg van Ruud er weer zijn? De tiramisu van Mercuur? Zijn er weer verrassende nieuwkomers zoals destijds Sloop en Rauw? En met welke vis gaat het Bergpaviljoen ons dit jaar verrassen? Eén ding is zeker: we gaan vast en zeker weer culinair genieten! Sommige tradities zijn goed om te behouden en soms is het tijd voor verandering, hoe pijnlijk dat ook kan zijn. ‘Hét event van Amersfoort’ is dankzij een doortastende ondernemer en vele vrijwilligers weer life and kicking. Mensen die denken dat het glas half vol is, ondernemende mensen. Never give up! Voor hen deze extra editie van OnderNamen, aangeboden door OnderNamen. Een terechte ode aan Timo en zijn team. Het zure voorwoord was destijds een goede aanleiding om een kop koffie met Danny te drinken. Het werd een open gesprek, geen blad voor de mond, met respect voor elkaar. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd. Na regen komt zonneschijn, en na zuur komt het zoet... We gaan het beleven, we gaan elkaar ontmoeten, op Proef Amersfoort!

Caroline

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 19


Tekst: Jitske Kattenberg-Tuk | Fotografie: Menno Ringnalda

Proef Amersfoort past in alle opzichten bij hoofdsponsor Lomans

» Joost den Otter

‘Je kunt keihard werken met elkaar, maar je moet ook genieten’

Joost den Otter, mede-eigenaar van Lomans Totaalinstallateur, houdt van lekker eten! ‘Ik kies eigenlijk altijd hetgeen ze buiten de kaart om serveren, omdat ik graag verrast wil worden. Je kunt wel standaard een carpaccio bestellen, maar juist door variatie maak je kennis met verbluffende smaaksensaties.’ Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen organisator Timo Braeken hem vroeg voor de vijfde keer hoofdsponsor te worden van Proef Amersfoort. ‘Proef is een belangrijk klantevent voor Lomans en kwalitatief hoogstaand. Gecombineerd met de ongedwongen sfeer, het maatschappelijke belang én het fantastische eten, past het in alle opzichten goed bij ons familiebedrijf.’

20 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

‘Proef Amersfoort kent een paar grote voordelen voor Lomans. Ten eerste is het een geweldig evenement voor onze relaties, waarbij ook partners van harte welkom zijn. En die willen ook mee! Iedereen is vrij om te gaan en staan waar ze willen, die ongedwongenheid maakt dit event uniek. Onze klanten stonden te trappelen toen ze de uitnodiging kregen, binnen een dag hadden we ruim honderd aanmeldingen’, lacht Joost. ‘Ten tweede is het een kwalitatief goed evenement. Dat sluit aan bij Lomans. Wij staan voor kwalitatief hoogstaande service, advies en installaties. Niet voor niets heerst er een kampioensmentaliteit binnen ons bedrijf en willen we Champions League spelen. Dat matcht met de ‘super keukens’ en het ‘super eten’ van Proef. Maar Lomans is ook een familiebedrijf, waarbij sfeer erg belangrijk is. Je kunt keihard werken met elkaar, maar je moet ook genieten. En genieten staat bovenaan bij Proef Amersfoort.’


INTERVIEW

‘Een win-win situatie voor alle partijen’ Het doel van deze sponsoring is niet om werk te generen. ‘Wij willen, net als Proef, mensen met elkaar verbinden en een netwerk creëren voor onze klanten. Het mooiste is als wij de juiste mensen aan elkaar weten te koppelen en er samenwerkingen ontstaan. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij iemand met een ander in contact kunnen brengen. Tijdens Proef Amersfoort is dat makkelijk geregeld, de laagdrempelige sfeer maakt dat je makkelijk met elkaar in gesprek raakt. Dat is voor ons heel leuk om te zien, een win-win situatie voor alle partijen. Ik ben de hele avond bezig met ontzorgen, met het leggen van de juiste verbindingen. Maar vrijdagmiddag ga ik met vrienden en dan heb ik de rust om te genieten van al het lekkers.’ Daarnaast vindt Joost ook dat bedrijven de verantwoordelijkheid hebben om iets terug te doen voor de directe omgeving. ‘Mijn voorganger en compagnon Paul Lomans was daar fanatiek mee bezig en wij zetten dat voort. Het zit in ons DNA. Zo steunen wij onder andere Matchpoint, voetbalvereniging Hooglanderveen en Leusden Jazz. Niet om daar iets uit te halen, maar om iets te betekenen voor de regio.’

‘Natuurlijk is het spannend’ Er is de afgelopen tijd flink wat reuring geweest rondom Proef Amersfoort, maar Joost hoefde geen moment na te denken toen Timo aanklopte bij Lomans. ‘Je kunt er lang over inzitten, maar het is beter om de situatie te accepteren en vooruit te kijken. De Hof was een prachtige locatie, maar De Nieuwe Stad is ook een gave plek! En natuurlijk is het spannend, je wilt de lat hoger leggen en het succes van de voorgaande edities overtreffen. Proef Amersfoort heeft nu een andere uitstraling, dus ik ben nieuwsgierig om te zien hoe het gaat lopen. Maar het is ook een nieuwe kans en het eten zal weer heerlijk zijn, dus ik kijk er echt naar uit. Proef Amersfoort verbindt mensen met elkaar, zo’n evenement moet gewoon plaatsvinden. Dat Lomans daar een steentje aan kan bijdragen middels sponsoring, vind ik heel belangrijk.’

Glimmen van trots ‘We leven in een boeiende tijd, waarin heel andere vraagstukken spelen. Hoe kom je aan goede mensen? Hoe zorg je dat je de kosten binnen de perken houdt? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft innoveren, ook qua sociale innovaties? Daar sparren we regelmatig over binnen het managementteam’, zegt Joost. ‘Onze medewerkers zijn de kracht van ons bedrijf. Het verloop is nihil en de sfeer is top. Ik vind dat mooi om te zien en daarom probeer ik altijd aanwezig te zijn bij personeelsevenementen. Dan maak ik echt tijd vrij en mogen ze me alles vragen. Zelf ben ik dan ook op de hoogte van wat er leeft op de werkvloer. Laatst was ik bij een diner om de afsluiting van een groot project te vieren met het projectteam. De mannen vertelden vol passie over de werkzaamheden, de grappen en grollen én de kampioensmentaliteit die ze hebben. Het is ongelofelijk hoe loyaal ze zijn naar elkaar en naar Lomans. Dit project moest in drie weken rondom de kerstperiode worden afgerond, terwijl het pand gewoon in gebruik bleef. Een grote uitdaging! Toen de monteurs constateerden dat de uitdaging groter was dan verwacht, heeft de hoofdmonteur zijn maten bij Lomans en vaste partners gebeld om de nodige versterking te regelen om de klus op tijd te klaren. De versterkingen kwamen zelfs op zaterdag in de kerstvakantie werken. Dat vind ik zo gaaf om te horen. Onze mannen hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt. Dan zit ik daar aan tafel te glimmen van trots!’

Lomans Astronaut 32 3824 MJ Amersfoort 030 7505400 amersfoort@lomans.nl www.lomans.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 21


Fotografie: Menno Ringnalda

De vier communicatiepartners van Proef Noeranie Ramdjan, Martijn Hassink, Bert van Weert en Edwin Weijzen! Restaurateurs weten het als geen ander: een beproefd recept bestaat uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. Een geslaagde campagne werkt net zo. Het vernieuwde Proef Amersfoort staat visueel en communicatief uitstekend op de kaart en dat is te danken aan een viertal ondernemers: Bert van Weert (Addictions), Martijn Hassink (Concreet

We ontmoeten de bevlogen Amersfoortse ondernemers in de Eemhaven. Tijdens de voorafgaande fotosessie is al snel duidelijk dat de vier samen ook ontzettend veel lol hebben. ‘Ik ga het je nog sterker vertellen: dat was één van de voorwaarden toen we erin stapten. We wilden ons allen inzetten voor Proef maar wel met dit groepje. We hebben een klik, kennen elkaars kwaliteiten en konden vertrouwen op onze gezamenlijke inzet.’

Geeft Vorm), Noeranie Ramdjan (Vindicta) en Edwin Weijzen (Next Buzz). Hoog tijd voor een nadere beproeving met de communicatiepartners van Proef.

22 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

Introductie Het zijn de woorden van Edwin Weijzen, eigenaar van Next Buzz, een internetbureau gevestigd in De Nieuwe Stad. Binnen dit team is Weijzen verantwoordelijk voor de frisse website van Proef. ‘Qua concept hebben we grotendeels voortgeborduurd op de oude website. De techniek erachter is wel aangepast. Dat was wel nodig.’


INTERVIEW

overgebracht worden. En uiteraard voed ik ook de pers met de nodige informatie. Hartstikke leuk om te doen.’ Heren, allereerst: Hoe is de samenwerking ontstaan? Bert: ‘Toen Timo zijn plannen had, deed hij een rondje binnen zijn netwerk en beoogde samenwerkingspartners. Volgens mij waren drie van deze vier daarin vrij snel gevonden.’ Noeranie: ‘Ik heb mezelf ertussen gewurmd, haha. Vanuit mijn vroegere rol bij AV Brothers kende ik Timo al. Ik vond het echt tof dat hij zijn nek uitstak en wilde graag iets doen. Daar kwam de social media uit voort en ik kon me al snel aansluiten bij deze mannen.’ Martijn: ‘We kennen elkaar allemaal al langer, mede daarom verliep het allemaal goed en effectief, en dat zonder projectleider. Dat vroegen we ons in het begin wel af. Maar dit bleek toch niet zo ingewikkeld als gedacht.’ Edwin: ‘We hebben allemaal weleens in elkaars vakgebied gezeten. Daar ontkom je in de wereld van communicatie niet aan. Daarom weten we precies wat we moeten doen om het voor de ander makkelijker te maken.’ Belangrijke vraag: zijn jullie zelf culinair aangelegd? Oftewel: liefhebbers? Martijn: ‘Zeker weten. Ik ben met name een echte liefhebber van de Indische en Italiaanse keuken.’ Edwin: ‘Ik zal je wat leuks vertellen: mijn maandelijkse kookclub is tijdens Proef ontstaan. Eén keer per maand koken we samen bij Rolf van As in Den Kleinen Hap. Supergezellig! Dus ja, ik ben wel culinair aangelegd.’ Bert: ‘Ik kook thuis vijf dagen per week maar de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik een productiekoker ben. Het moet binnen twintig minuten op tafel staan. Wel leuk om te vermelden: ik ben lid van een CuliClub, waarin we lekker veel wereldkeukens proberen en ik recenseer fanatiek op Trip Advisor. Als ik ergens ben geweest, vind ik het leuk om daar mijn mening achter te laten.’ Noeranie: ‘Ik kook iedere dag! In de keuken staan, is een passie van me, ik hou ervan. Vooral de Surinaamse keuken, dat zal jullie niet verbazen. Helaas vinden we die niet op Proef.’

Noeranie Ramdjan, bekend van ICT-bedrijf Vindicta, is actief op de social mediakanelen, ook voor Proef. ‘Het was voor mij lang wachten voor ik aan de slag kon. Ik was als laatste aan de beurt binnen dit figuurlijke treintje. Sinds enkele weken kon ik eindelijk los. Het is ontzettend leuk om alle reacties op de social media te zien. Volgens mij heeft iedereen er wel zin in!’ Martijn Hassink is al jaren actief met designbureau Concreet geeft Vorm. ‘Noeranie benoemt net dat treintje. Daarin zaten wij vooraan. Het begint met een concept en het design daarvan. Ik ben trots op het resultaat maar ook ontzettend trots om partner van Proef te zijn.’ Last but zeker not least vinden we Bert van Weert. De immer goedlachse communicatie-expert is bekend in Amersfoort namens Addictions. ‘Ik ben verantwoordelijk voor de content. Die moet via de kanalen zoals de nieuwsbrief en de website goed

Proef Amersfoort draait ook om de Amersfoortse horeca deels te leren kennen. Gaan jullie veel in Amersfoort uit eten? Edwin: ‘Zeker weten. In Amersfoort verstaat de horeca haar vak. We zijn denk ik behoorlijk verwend met de vele keuzemogelijkheden en de diversiteit van het aanbod.’ Noeranie: ‘Wat mij opvalt is de creativiteit van de horeca-ondernemers in Amersfoort. Er zijn echt mooie concepten. Denk alleen maar eens aan ‘Rauw’. Supergaaf !’ Martijn: ‘Ik eet veel buiten de deur. Mede daarom is Amersfoort voor mij fantastisch.’ Bert: ‘Ik neem mensen van buitenaf ook graag mee Amersfoort in. Dan zijn ze vaak verrast door het aanbod.’ Jullie zijn dus allen zeer happy met het aanbod in Amersfoort. Maar toch: missen we iets? Of hebben jullie tips? Martijn: ‘Ik hoor wel eens dat het voor de mensen met de kleinere portemonnee soms lastig is.’ Edwin: ‘Een goede Thai. Dat zou fijn zijn!’

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 23


Een nieuwe stroming een ander effect Organisaties in beweging krijgen door een nieuwe, andere energie. Dat is het IJsselvliet-effect. www.ijsselvliet.nl

MIJN FACTUUR WORDT NIET BETAALD, WAT NU?

www.vdshincasso.nl

Stadsring 91 • Amersfoort • Tel. 033 4619412

Supporter van uw succes!

Computerweg 16 • 3821 AB Amersfoort 033 455 18 39 • www.facility.nl


INTERVIEW

Bert: ‘Ik hoop dat de buitenbelevening aan de Eem - het watergevoel - met de horeca verder ingevuld kan worden. En vooral meer samenwerken. Ook met festivals en evenementen!’ Terug naar Proef 2018. Waar kijken jullie het meest naar uit? Martijn: ‘Ik kijk uit naar de diversiteit. Uiteraard ben ik alle vijf dagen te vinden op de Oliemolenhof. De kinderen gaan gezellig mee. Dat maakt Proef ook juist zo leuk. Je kan er met ieder gezelschap heen.’ Edwin: ‘Ik reis op en neer tussen Ameland en Amersfoort. Ik heb dan eigenlijk een week vakantie maar de woensdag kom ik zelf langs en op zaterdag met het gezin. Een iets aangepaste vakantie dus.’ Bert: ‘Tsja, ik ga toch weer even iets diepzinnigs zeggen. Ik kijk er het meest naar uit om Proef terug te geven aan de stad. Proef had een verleden maar heeft nu weer de toekomst. Het lijntje is altijd gebleven, ook al was deze in 2017 iets dunner. Nu gaat Proef weer in vol ornaat en ik ben benieuwd hoe de mensen zullen reageren op de compleet nieuwe dingen die ze gaan zien.’ Noeranie: ‘Ik sluit me bij dat laatste van Bert aan. Hoe zullen de mensen het gaan ontvangen, ik ga dat eens vijf dagen lang goed bekijken. Haha.’ Edwin: ‘Proef Amersfoort is het leukste event van Amersfoort. By far. In de voorbije maanden merkten we dat er een hele community om Proef heen hangt.’ Bert: ‘Het is overigens ook leuk dat de keukens zo divers zijn, en tevens zijn de deelnemende restaurateurs fris, gevarieerd en enthousiast.’ Noeranie: ‘Dat ze zo enthousiast zijn past ook goed bij de nieuwe uitstraling.’

Troste partners van Proef Amersfoort!

» Martijn Hassink - Concreet Geeft Vorm

» Noeranie Ramdjan - Vindicta

Bijna 9 mei. Gaan jullie nog gezamenlijk proosten? Edwin: ‘Weer zo’n retorische vraag! Uiteraard!’ Bert: ‘Wees gerust: dat proosten blijft niet bij één keertje.’ Wanneer is Proef 2018 voor jullie succesvol? Noeranie: ‘Ik zal de reacties op social media goed analyseren. Dat is vandaag de dag een korte weg naar feedback.’ Martijn: ‘De sfeer zal veel bepalen hoe de mensen het zullen ervaren.’ Bert: ‘Als Proef weer het heerlijke gevoel losmaakt dat we kennen. In dat ene regeltje zit het hè: Beleef. Ontmoet. Proef. En vooral ook nieuwe Amersfoorters welkom heten, een visitekaartje zijn voor de stad. Dat is voor mij de ideale scenario voor Proef 2018. Maar laten we ook reëel zijn. We hebben tijd en we bouwen het rustig op, in een nieuwe omgeving.’ Edwin: ‘Ik ga ervan uit dat Proef 2018 dé gelegenheid zal zijn voor nieuwe herinneringen. Iedereen heeft die aan voorgaande edities. Laten we die nu weer maken.’ Tot slot, is er iets niet besproken wat nog wel gezegd moet worden? Martijn: ‘Ik denk dat fotograaf Esther Overmars niet ongenoemd mag blijven. Zij heeft het concept fantastisch in beeld gebracht. Hiermee visualiseerden we de ontmoeting.’ Edwin: ‘Zeker weten, die ‘wuivende’ paksoi is echt top in beeld gebracht.’

» Edwin Weijzen - Next Buzz

» Bert van Weert - Addictions

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 25


Tekst: Jitske Kattenberg-Tuk | Fotografie: Menno Ringnalda

MBO Amersfoort is dé opleidingspartner van Proef Amersfoort

‘Wij doceren niet alleen het vak, maar ook het beroep’ De kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt dichten, dat is de visie van MBO Amersfoort! Door studenten zoveel mogelijk praktijkervaring mee te geven, niet voor niets is de merkbelofte ‘Onderwijs in Bedrijf’, stoomt MBO Amersfoort haar studenten klaar voor het werkende leven. ‘Wij doceren niet alleen het vak, maar ook het beroep’, zeggen Bert van Wede, directeur Onderwijsbedrijven, en Annelies Opstraat, directeur cluster Economie en Ondernemen. ‘Wij willen onze studenten goed voorbereid de arbeidsmarkt op sturen. Dat wij hen als onderwijsinstelling een ervaring als Proef Amersfoort mee kunnen geven, is iets waar wij

» Annelies Opstraat en Bert van Wede

noem’, lacht Bert. ‘Hieronder vallen onze Hotelschool, de sporten de beveiligingsopleiding.’ Annelies valt bij: ‘MBO Amersfoort heeft in de loop der jaren een eigen visie op onderwijs ontwikkeld, waarbij we afstand nemen van het traditionele middelbaar beroepsonderwijs dat voornamelijk bestaat uit theorie en simulatie. Wij willen juist de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkleinen en wij vinden dat je als onderwijsinstelling meer aan vakvorming en beroepsvorming moet doen. Ons antwoord is ‘Onderwijs in Bedrijf ’. Dit betekent dat wij negen eigen onderwijsbedrijven hebben, waaronder bijvoorbeeld Leerhotel het Klooster en Salon De Nieuwe Stad, én veertien partnerships met bedrijven hier in de omgeving, bijvoorbeeld met Drankenhandel Scheerder, waarbij onze studenten het beroep al werkende leren onder begeleiding van een ervaren vakprofessional.’

heel trots op zijn.’ Ruim 8000 studenten volgen middelbaar beroepsonderwijs bij MBO Amersfoort. ‘Die studenten hebben wij verdeeld in zes clusters; Economie en Ondernemen, Zorg en Welzijn, Tec, Entree, de Dutch Health Academy (hieronder vallen gezondheidstechnische beroepsopleidingen tot bijvoorbeeld opticien of orthopedisch schoenmaker) en een cluster dat ik ‘leuke dingen’

26 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

‘Proef staat voor ontmoeten’ ‘MBO Amersfoort probeert continu een link te maken met bedrijven en instellingen in de omgeving. Daarom zijn we niet alleen inhoudelijk, maar ook op organisatieniveau actief ’, verklaart Bert. ‘We bezoeken veel netwerkbijeenkomsten om in contact te komen met ondernemers en zijn onder andere betrokken bij Matchpoint en de Matchbeurs.’ Dus toen organisator Timo


INTERVIEW

Braeken eind vorig jaar vroeg of MBO Amersfoort een bijdrage aan Proef Amersfoort wilde leveren, hoefden ze niet lang na te denken! ‘Proef is een prachtig evenement waar lekker eten en ontmoeten centraal staat. Voorgaande edities waren onze studenten ‘extra handjes’ tijdens het evenement, maar Proef Amersfoort biedt ons een podium om onze visie uit te dragen. Daarom hebben we in de gesprekken met Timo gekeken hoe we met meer onderdelen van onze onderwijsinstelling verbinding kunnen maken met Proef Amersfoort’, aldus Annelies.

‘Wij willen onze studenten goed voorbereid de arbeidsmarkt op sturen’ Zo trots als een pauw Koppel’t, een onderwijsbedrijf van MBO Amersfoort opgezet voor én door studenten die een Marketing & Communicatie-opleiding of de Evenementenopleiding volgen, is aan de voorkant betrokken bij Proef Amersfoort. ‘Zo hebben onze studenten een promotiecampagne ontwikkeld en gerealiseerd voor het evenement, beheren zij de Facebookpagina van Proef Amersfoort en nemen zij de voorlichting van de buurt voor hun rekening’, legt Annelies uit. ‘Het is voor studenten natuurlijk hartstikke leuk om hieraan mee te werken, ze zijn zo trots als een pauw als ze hun posters aan de muur zien hangen.’ Bert valt bij: ‘Daarnaast zijn er studenten van de Hotelschool en de beveiligingsopleiding betrokken bij Proef Amersfoort. Van woensdag 9 mei om 16.00 uur tot zondag 13 mei tot 23.00 uur lopen er op elk moment zes studenten van beide opleidingen rond, die onder begeleiding van ervaren instructeurs hun vak gaan uitoefenen. Ze mogen natuurlijk nog niet alles doen, ze mogen bijvoorbeeld geen alcohol schenken of mensen staande houden, maar ze mogen wel leren! Gaten bij de bar dichtlopen, glazen halen en spoelen, de ruimte-

lijke orde bewaken en de weg wijzen. Eigenlijk ontzorgen wij de organisatie van het evenement. Timo noemt ons niet voor niets de opleidingspartner van Proef Amersfoort.’ ‘Deze ervaring is geweldig!’ ‘Onze onderwijsbelofte ‘Onderwijs in Bedrijf ’ maakt dat wij onze studenten goed voorbereid de arbeidsmarkt op kunnen sturen, want een beroep heeft specifieke kenmerken waar studenten vaak pas tijdens een stage achterkomen. Door vanaf het eerste jaar praktijkgericht te werken, komen zij er veel sneller achter wat het vak precies inhoudt én of het iets voor hen is. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen ze tijdig wisselen van opleiding, waardoor ze geen jaren verspillen. Werken in de horeca, evenementen en beveiliging betekent vaak ook werken met feestdagen, in het weekend en in de avonden. Dat hoort er gewoon bij en leren ze nu al heel snel. En dan is zo’n ervaring als Proef Amersfoort natuurlijk geweldig! Je maakt het niet alleen mee, je wordt bij alles betrokken van het evenement en dat is heel leuk. Het is mooi dat wij hen als onderwijsinstelling zo’n event mee kunnen geven. MBO Amersfoort is onderwijspartner van Proef Amersfoort en daar zijn wij trots op!’

MBO Amersfoort 033 4221400 info@mboamersfoort.nl www.mboamersfoort.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 27


MEER DAN ZOMAAR EEN WIJNBAR WERELDSE WIJNEN. OPRECHTE AANDACHT. MARIËNHOF AMERSFOORT.

Op dit best bewaarde plekje van Amersfoort met groot terras in de kloostertuinen hoef je niks anders te doen dan genieten. Proef de heerlijkste wijnen, de befaamde high-wine of sluit aan bij één van de vele wijnactiviteiten en proeverijen. Zuster Margaux heeft altijd minstens 40 wijnen open en serveert hierbij dagverse streekproducten. Een oase van rust in hartje Amersfoort en al twee jaar op rij genomineerd voor ‘WineBar of the Year’. Kom je het zelf ontdekken?

Zuster Margaux Kleine Haag 2 3811 HE Amersfoort www. zustermargaux.nl don + vrij vanaf 17.00 uur & zat + zon vanaf 15.00 uur

Tijd voor een frisse wind in jouw organisatie...

Anders leiden? Anders communiceren? Anders samenwerken? Voor alle Proef-liefhebbers in de maand mei en juni

500 jaar geschiedenis en gastvrijheid

10% KORTING op een team analyse

Meld je aan via de website met de code Proef 2018

Stadhuisplein 7 Amersfoort 033 4451654 info@observant.nl

www.observant.nl www.windkracht-11.nl


COLUMN

Transformatie

Arie Lengkeek is tijdens Proef Amersfoort 2018 vijf dagen lang spreekstalmeester. In de overige 360 dagen is Arie werkzaam als community banker bij de Rabobank Amersfoort Eemland en houdt zich onder andere bezig met netwerken, ondernemen, herstel detailhandel, transformatie, citymarketing en verduurzaming.

Na 21 edities Proef in Amersfoort is het nieuw gerealiseerde Stadsbosch, zoals de Oliemolenhof tegenwoordig heet, het podium voor Proef 2018. Het oude parkeerterrein is omgetoverd in een aantrekkelijke parkomgeving waar bomen zijn gepland en zelfs een grote palmboom zijn dagen slijt. Ik heb al enkele malen gezien dat bezoekers een selfie maakten met de palm op de achtergrond. Amersfoort is met de palm een mooie attractie rijker. De transformatie van het parkeerterrein bij De Nieuwe Stad naar het Stadsbosch is vrij geruisloos gegaan. Het is in ieder geval geslaagd. Onder het motto ‘Iedere verandering leidt tot weerstand’ mis ik mijn vaste parkeerplekje maar ik weet tegenwoordig prima de weg te vinden naar Parkeergarage Eemplein. Transformatie heeft ook toegeslagen bij Proef Amersfoort. Een andere locatie én een andere manier van organisatie. Ook de pagodetenten zien we niet meer terug. Daarvoor in de plaats unieke houten paviljoens waar ieder restaurant een eigen verblijf heeft. Het concept van restaurants en ontmoeten blijven bestaan. En dat is de kracht van Proef Amersfoort.

‘Het concept van restaurants en ontmoeten blijven bestaan. En dat is de kracht van Proef Amersfoort.’ Onze stad is gezegend met mensen die de handen ineen hebben geslagen en samen Proef willen voortzetten. Ik heb daar enorm veel waardering voor. Al enige tijd mag ik dat van nabij aanschouwen. De mensen achter de organisatie van Proef 2018 zijn al maanden druk en hebben diverse uitdagingen waar zij niet voor uit de weg gaan. Een nieuwe locatie levert nieuwe vraagstukken op zoals de stroomvoorziening én de afhandeling van de vuile vaat achter de schermen. En zo zijn er nog veel meer onderwerpen. Daarnaast is er veel gesproken met kandidaat deelnemende restaurants en is er van gedachten gewisseld over samenwerkingsverbanden met allerlei partijen uit de stad. Gaaf is in dit licht de samenwerking met MBO Amersfoort. Een ondernemende school welke zich heeft verbonden aan Proef en de wens heeft uitgesproken dit de komende jaren te blijven doen. Het tekent wat mij betreft de samenwerkingsgeest die onze stad kenmerkt. Een vorige burgemeester betittelde Amersfoort als een stad met een dorpskarakter. Het zijn warme woorden die nog steeds gelden. Proef Amersfoort wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van veel vrijwilligers uit onze stad. Het was naar mijn mening niet mogelijk geweest zonder de drive én nimmer aflatende inzet van Timo Braeken. Ik vind het een held en gun hem met deze transformatie een magistrale Proef Amersfoort 2018. arie.lengkeek@rabobank.nl

Graag tot ziens op Proef.

Arie ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 29


Pak uw agenda er maar bij om de OnderNamen events van 2018 te noteren! We hebben weer een aantal mooie bijeenkomsten voor u in petto. Deze OnderNamen events zijn speciaal voor leden en deelnemers van het magazine. Nog geen lid, maar wilt u toch graag bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar amersfoort@ondernamen.nl en meld u aan als introducé!

events & » Sloepvaren op de Eem!

Woensdag 4 juli 2018 Aanvang: 13.30 uur Bijzonder: Terug van weg geweest vanwege vele verzoeken: het jaarlijkse sloepvaren op de Eem!

Opening Zakenseizoen 2018/2019

Maandag 3 september 2018 Aanvang: 17.00 uur Bijzonder: Dé netwerkmeeting van het jaar en toegankelijk voor leden van alle OnderNamen regio’s!

Eindejaarsbijeenkomst Amersfoort

Bijzonder Bedrijfsbezoek!

Dinsdag 11 december 2018

Donderdag 11 oktober 2018 Locatie: Snel bekend! Aanvang: 17.00 uur

30 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

Wie wint de Gouden Parel 2018!

Locatie: De Observant, Amersfoort Aanvang: 19.00 uur Bijzonder: Viering 10-jarig jubileum in Amersfoort


Een greep uit de ondernemers die onlangs lid zijn geworden van OnderNamen Amersfoort.

just joined joined Eemnes

4

Baarn

Nijkerk

9 12

11

10

8

Soest

6

Amersfoort

7

2

5

Barneveld

3

13 1

Leusden

1

Wildenberg Interieurarchitectuur BV www.vandenwildenberg.nl Leusden

8

2

Landmark www.landmark.eu Amersfoort

9 ZMGroep

Beeldcommunicatie.nl www.beeldcommunicatie.nl Amersfoort

10 P&O Yield

Kreikamp Projectinrichting www.officeemotion.nl Nijkerk

11 De Beheermakelaar

AtmR Kantoorverandering www.atmr.nl Amersfoort

12 WilroffReitsma

MADONNA www.madonna-amersfoort.nl Amersfoort

13 Lemar Events

3

4

5

6

Bectro Installatietechniek www.bectro.nl Amersfoort

‘Wij verwelkomen 13 nieuwe leden deze lente!’

www.zmgroep.nl Baarn

www.poyield.nl Soest

www.debeheermakelaar.nl Amersfoort

www.wilroffreitsma.nl Amersfoort

www.lemarevents.nl Amersfoort

ONDERNAMEN AMERSFOORT facebook.com/ondernamenamersfoort @ondernamen OnderNamen

7

Onderwijs in bedrijf Amersfoort

OnderNamenTV amersfoort.ondernamen.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 31


Amersfoort

ledenlijst » 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39.

Accord Groep Vanmac B.V. Volvo Buitenweg Baarn Overname-Experts XL Adventure & Events Facility Service B.V. Besseling Vervoert Addictions Drukmakers BV Brayn B.V. Emerpark Actra Amersfoort B.V. dimS eten & drinken Land Rover Specialist Bas van Slooten De Steenfabriek Mercuur’s Catering en Events Mooie Kijkers, Brillen en Lenzen Autotaalglas Amersfoort ADW Accountants Madeko Office Solution B.V. Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders SOMT Holding B.V. XA Adama Business Kleding B.V. Drankengroothandel Scheerder B.V. Het Bergpaviljoen, proeftuin van A’foort B.V. Jongerius Gerechtsdeurwaarders/Juristen/Incasso Hoksbergen Exploitatie Maatschappij B.V. Bowling Overhees B.V. Thijs Tomassen ZM Groep Landmark B.V. Marree en Dijxhoorn Advocaten Mens-Zeist Vastgoedonderhoud B.V. Event Support Holland Pon Dealer Groep Orthodontie Amersfoort Potter Marktonderzoek Smulweb

32 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78.

StudioWA! Wijnkoperij Henri Bloem Emplyz Hotel de Tabaksplant Rohde & Grahl Verhoeve Advies B.V. Van Dusschoten Autoverhuur Handelsbanken Amersfoort Xcellent Volvo Serva AV Brothers De Drie Ringen (Amersfoortse Stadsbrouwerij) Hesselink Techniek B.V. Van Poelgeest Amersfoort B.V. Motex Keistad Advocaten Korndewal IT-workX De Lage Drempel Van Dorp Installaties Amersfoort Hip Jewels & Watches Restaurant Habibi Walenburg Exploitatiemaatschappij B.V. M2 Vloeren ContactCare Arbo Service Wallet Flint Theater, Evenementen en Congressen HellermannTyton B.V. Wonnink Zonwering Thatcher & Aalderink BV Top Secretaries Midden Nederland VDSH Incasso en Gerechtsdeurwaarders Vector Brandveiligheid Windkracht 11 Meet & Discover! MSA bv MVGM Bedrijfshuisvesting Henri & Herman Amersfoort Next Buzz New York Pizza

79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87.

Office 1 Nederland Ontdekjestad.nl Profin RéBM Bedrijfsmakelaardij Rovam Amersfoort Waterlijn rondvaarten Amersfoort Drenth Makelaars Equity Accountants & Adviseurs Govaert Makelaardij, Verhuur & Beheer 88. De Beheermakelaar 89. Intens Communicatie 90. Lomans Amersfoort BV 91. MaatRecht 92. Marxman Advocaten 93. Hegeman Bouw & Infra 94. Accordo Notarissen 95. Alterim Financial Management BV 96. Kunstinzicht.nl 97. AV AT LAST 98. Bakker Bedrijfswagens Amersfoort 99. BolscherBrugDeijl Notarissen 100. Nefkens Midden 101. Bun Crea 102. Claassen, Moolenbeek & Partners 103. AddComm Direct BV 104. Randstad Amersfoort 105. NDA Incasso B.V. 106. Geesa BV 107. Univé Gooi-, Eem- & Flevoland 108. Newasco De Hoop BV 109. JvN Congresmanagement 110. Uitzendburo Doorstroom 111. Van der Valk-A1 Amersfoort 112. VBC Notarissen 113. Veenendaal Horeca Totaal BV 114. Stijl! 115. Q Core Business Solutions B.V. 116. Rabobank Amersfoort Eemland 117. De Kroon Daily Déli BV 118. MBO Amersfoort 119. GT Reclame 120. ASN Autoschade Service Calveen


121. Amfors Groep 122. Accountants + Adviesgroep LOS bv 123. De Observant 124. Beryl Personeel 125. Matchpoint Amersfoort 126. Drukkerij de Gans BV 127. Aan het Roer 128. Petra van Schaik – Met Hart en Ziel bv 129. Fountainheads 130. Ondernemerscentrum De Hoef 131. Transportonderhoud 132. De Alliantie 133. Caffè Zarazzo 134. Voskuilen Interieur 135. Easy Office Online 136. MTH Accountants B.V. 137. Van Deuveren Traffic 138. AssumDelft Advocaten 139. Rienks Arbodienst 140. Finedi 141. RE-tech 142. Sporters United 143. K2-3 Accountants 144. HTR Automatisering 145. Stoutenburgh Adviesgroep 146. Landgoed Leusderend 147. Wildenberg interieurarchitectuur BV 148. DK Accountants & Adviseurs 149. Middenduin Corporate Finance 150. MostWant IT 151. Square Design 152. DIJKHAM bouw bv 153. VDR Druk & Print 154. Patrick Siemons Fotografie 155. Wefulfil 156. Pressto BV 157. Rhinoz Marketing Creations 158. Linden bedrijfskleding 159. Call Info 160. Verhage Orthopedie 161. ABN Amro Amersfoort 162. Mazars Accountants 163. Incassobureau Plaggemars 164. Auping Plaza 165. ABN Amro Mees Pierson Amersfoort 166. Terberg Verenigde Bedrijven 167. Pouw Vervoer 168. ING Bank 169. Molenbeek Makelaars 170. Cushman & Wakefield 171. Stekelenburg Utrecht Glas 172. Unique Uitzendbureau Amersfoort 173. POT Verhuizingen & Logistiek 174. RSM 175. Ricoh Document Center Midden Nederland

176. Midden Holland Evenementen 177. Golfclub De Hoge Kleij 178. Schuiteman Accountants & Adviseurs 179. Meeùs Assurantiën B.V. 180. Pride & Proud PR en Communicatie 181. Connie Maathuis 182. Schoonmaakbedrijf Succlean B.V. 183. Eemland Parket

184. TotalSeat 185. Stichting Citymarketing Amersfoort regio Amersfoort

186. Mariënhof Amersfoort 187. Van Straaten Post 188. Truste Slaapcomfort 189. Krijkamp Den Oude Accountants 190. Kees Smit Tuinmeubelen BV 191. Building Services Amersfoort 192. AFAS Software 193. ARAG Rechtsbijstand 194. Landgoed ISVW 195. NEH Group B.V. 196. Previ Finance Interim Management B.V.

197. Gemeente Amersfoort 198. PavilionRex 199. Grand Café ‘t Filmhuys 200. Peer! 201. Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst

202. Royals Amersfoort 203. Jekel Automotive 204. Vereniging Amersfoortse Bedrijven 205. Rendement2Go 206. Uw Business Online 207. Onyx Cybersecurity 208. Beens Notariaat 209. Projectvloeren Specialist 210. Jacques van Ek Consultancy 211. Kroast Amersfoort BV 212. CoAmGaming 213. Pronk Promotions BV 214. Postcodestroom 215. Vleugel Standbouw B.V. 216. Meijerink Uitvaartzorg 217. Pramis 218. Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. 219. Alfa Accountants B.V. 220. Matthias Zorg 221. Gemeente Baarn 222. Wiegers Ballonvaarten 223. Gemeente Leusden 224. Vindicta B.V. 225. Coachgalerij 226. Den Daas Vastgoed Taxateurs 227. Lean Capability Builders (LCB) 228. Minescape 229. doorendoor ontwerp 230. Sales Architects 231. WilroffReitsma 232. Shark Fit & Vitaal 233. IJs van Vitelli 234. Bectro Installatietechniek 235. P&O yield 236. Onderwijs in Bedrijf BV 237. AtmR Van Munster 238. MADONNA Restaurant 239. Kreikamp Projectinrichting/Office Emotion 240. EYMO Beeldcommunicatie 241. Job in beweging 242. Lemar Events

Lidmaatschap OnderNamen Amersfoort De leden van OnderNamen Amersfoort komen zo’n vijfmaal per jaar samen tijdens georganiseerde bijeenkomsten. Het kenmerk van OnderNamen is verbinden. De organisatie richt zich erop dat onze leden elkaar kunnen ontmoeten in een toegankelijke en laagdrempelige setting. Bent u ondernemer in de regio Amersfoort en wilt u ook onderdeel uitmaken van een spraakmakend en gevarieerd netwerk? Meld u dan nu aan voor OnderNamen Amersfoort! Wilt u meer weten over het lidmaatschap? Neem dan contact met ons op via amersfoort@ondernamen.nl of via 0348 567459.

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 33


WIST JE DAT...

Een event als Proef kent vele feitjes en weetjes. We hebben een aantal daarvan voor u op een rij gezet!

weetjes » Wist je dat...

...er tijdens Proef 20 gastvrouwen en 15 gastheren actief zijn ...op één dag 45 crew-leden ingezet worden

...er 9.500 wijnglazen in 5 dagen worden gewassen ...en maar liefst 8.000 bordjes! ...er ook nog eens meer dan 10.000 vorken, messen en lepels!

...in dit event bijna 1000 uur voorbereiding zit opgesloten ...er in het verleden vier voorzitters van Proef zijn geweest: Rene Verborch tot Verwolde (1996-2001), Fons de Backer (2001-2009), Peter Ros (2009-2015) en Connie Maathuis (2015-2017)

...de benodigde overkapping 360 m2 is ...de nieuwe Paviljoens op maar liefst 45 punten getest moesten worden… Alles voor de veiligheid! ...er geen fossiele brandstof gebruikt wordt voor stroomopwekking

...Proef een eigen water en stroom netwerk neerlegt ...onze Facebookpagina inmiddels meer dan 40.000 volgers heeft!

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 35


O N A F H A N K E L I J K , S L AG VA A R D I G & S O C I A A L koffie en thee

WP koffie en thee, uw totaal leverancier van warme dranken, staat garant voor service en kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat uw klanten en/of medewerkers dagelijks kunnen genieten van een goede kop koffie of thee. Met ons heeft u: • geen investering in apparuur nodig • biologisch en CO2 neutraal gebrand • barista training voor het personeel • verkoop ondersteuning met POS materiaal Bel voor een (proef) afspraak: WP koffie en thee Bierbrouwersweg 27a 3449 HW Woerden 0348-745564

033 247 27 60 verkoop@scheerderbv.nl

www.scheerderbv.nl

Persoonlijke aandacht met precisie

Direct marketing

Direct mail

Direct marketing is het totaalconcept voor het persoonlijk benaderen van een doelgroep waarbij een relatie, klant of potentiële klant persoonlijk wordt aangesproken.

Direct mail stuurt u heel gericht aan de ontvanger van uw reclame uiting. “Direct mail is reclame maken door (potentiële) klanten direct en persoonlijk te benaderen via geadresseerde post.”

Databeheer

Online

Versturen van post

Printen van brieven

Respons & Refund

Incasso & Acceptgiroverkeer

Leveren van drukwerk

Scherpe portotarieven

Webshop fulfilment Direct marketing

Farma Fulfilment

Online bestedingen nemen telkens weer toe. Webshop zijn enorm populair. Bij het ontwerpenDirect en inrichten van een webwinkel komt echter veel kijken. mail

Webshop fulfilment

Webshopbeheer

Farma Fulfilment

Voorraadbeheer

ef o r p Veel zier! ple

Farmacie vraagt een andere vorm van specialistische benadering bij on- en offline acties en communicatie. MSA noemt dit Farma Fulfilment! Webshops voor HCP's, consumers of buitendiensten.

Online Strategie

Werken volgens GDP normen

Webshops zorgconsumenten

Fulfilment

Bouwen & beheren

Fulfilment

Order entry

Verzending & retourneren

Service is onze drijfveer

Euroweg 21 - 3825 HA Amersfoort - Nederland - T. 033 25 88 690 - info@msabv.nl - www.msabv.nl


ADD CONTENT

WIL JIJ OOK OPTIMAAL RENDEMENT ONLINE?

Zien én gezien worden? Dan telt een open houding, maar vooral de inhoud. Onze copy en content laten zich zilt verorberen. Complete communicatietrajecten blussen onze marketeers en creatieven het liefst af met champagne. On- en offline zijn maar middelen. Het gaat uiteindelijk om het verhaal.

Beleef. Ontmoet. Proef.

www.nextbuzz.nl

www.addictions.nl

Maak je niet druk, dat doen wij wel! Drukwerk, reclame & promotie zorgeloos geregeld DRUKWERK

www.drukmakers.nl Basicweg 15b, 3821 BR Amersfoort

RECLAME

PROMOTIE


INGANG KLEINE KOPPEL

plattegrond PRODENT FABRIEK Tijdens het Hemelvaartsweekend, van woensdag 9 t/m zondag 13 mei, presenteren verschillende culinaire ondernemers uit Amersfoort en de regio zich. Op de Oliemolenhof zal ons een culinaire Eembries worden voorgeschoteld. Als voorproefje geven wij u vast inzicht waar een ieder is gesitueerd en de keukengeheimen zal delen.

5

Tevens kunt op de komende pagina’s alvast nader kennis maken met alle deelnemende horeca

ondernemers. Nog belangrijker: hier vermelden zij het menu dat

INGANG OUDE FABRIEKSTRAAT

tijdens deze dagen verkrijgbaar is. Loopt het water u ook al in de mond…?

4

HOOG VUUR

3

FLUOR

38 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

2


HET LOKAAL

7

8

9

10

INGANG EEMPLEIN

11

6

13

€ 12

2

ING AN

1

GE

EM

LA

AN

WC

1

Culinarist Ruud Jansen

2

Grand Café de Kromme

3

Bergpaviljoen

4

Restaurant Klooser

5

Sushi Time

6

Jackie Brown

7

Aziatisch restaurant Mi-Yao

8

Restaurant Sloop

9

Restaurant Rauw

10

& 11

12

Mercuur’s Cascara Coffee

KASSA

WC

TOILETTEN

PODIUM

FIETSENSTALLING

PROEF LOMANS LOUNGE

EHBO

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 39


Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 03

(zie plattegrond pag. 38)

menu De CuliCombi* Tataki van rund • koriander • wasabipesto • tsuyu • 8 keitjes + Grüner Veltliner 2015, Ruttinger, Oostenrijk Allergenen: soja,noten, gluten, vis

Gerechtjes Ceviche van vis • passievrucht • zeekraal • geschaafde cacao • 6 keitjes Allergenen: vis

Argentijnse Gamba • dumpling • saus van schaaldieren • 6 keitjes Allergenen: schaaldieren, lactose

Knolselderij • BBQ knolselderij • hennepzaad • stoomcake • gekarameliseerde olijf • 6 keitjes Allergenen: selderij, gluten, lactose

Oesters • Zeeuwse wilde creuses • 6 keitjes Allergenen: weekdieren

dranken Chardonnay 2017, Château l’Arbre de la Boire, Ventoux, Frankrijk • 4 keitjes

theo slotboom en ED VAN DEn BOR Bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar laten we zien dat lekker uit eten niet duur hoeft te zijn. Een nieuwe bistronomische keuken waar kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties. Feel-good gastronomie zonder opsmuk in

Grenache-Syrah-Mourvedre 2015, Château l’Arbre de la Boire, Rhône, Frankrijk • 4 keitjes

een aangename en ongedwongen sfeer. De perfecte

Albariño 2016, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje • 5 keitjes

Ook tijdens Proef Amersfoort geven we alvast een

Grüner Veltliner 2015, Ruttinger, Niederöstreich, Oostenrijk • 5 keitjes Champagne extra brut, Legras & Haas, Frankrijk • 8 keitjes * combinatie van een gerechtje en een glas wijn

40 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

setting om te lunchen, dineren of te borrelen, de momenten waar we naar uitkijken en van genieten. voorzet van wat je kunt verwachten in het vernieuwde Bergpaviljoen. Restaurant:

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Adres:

Utrechtseweg 180 3818 ES Amersfoort

www.bergpaviljoen.nl


menu De CuliCombi* Zalmtataki met Aziatische pesto en kroepoek • 8 keitjes + Miopasso pinot grigio Gerechtjes Kantonees buikspek met soja- en zwarte bonen • 7 keitjes Zalmtataki met Aziatische pesto en kroepoek • 7 keitjes

Dat is Jackie Brown. Een restaurant met een urban style en goede vibe. Where avant garde meets underground. Je ziet marmer, goud, street art, beton en kleur. Je eet kleine gerechten en drinkt cocktails. Proef smaak en eigenzinnigheid! Taste the urban life!

Restaurant: Adres: Telefoonnr.:

Jackie Brown Hof 23 3811 CK Amersfoort 033 720 08 77

www.jackiebrown.nl

3 soorten biet met hazelnoten en gerookte roomkaas • 6,5 keitje Passie-mangosorbet met ananas en kokosschuim • 6,5 keitje * combinatie van een gerechtje en een glas wijn

Yasemin Bos en Wouter te Loo

taste the urban life

Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 06

(zie plattegrond pag. 38)

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 41


maarten van der Heide

Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 09

(zie plattegrond pag. 38)

menu De CuliCombi*: Tartaar • Salentein portillo • 8 keitjes

Rauw behoeft voor vele Amersfoorters geen nadere uitleg. Een vooruitstrevend idee, een restaurant met een slagerij in huis. Midden op het industrieterrein. Slager Jochem en Chef Maarten serveren op Proef goudeerlijke klassiekers uit de slagerij, met bijbehorend theater!

Gerechtjes Steak Tartare 6 keitjes Allergenen: Ei, Mosterd

Huzarensalade ‘1984’ 6 keitjes Allergenen: Ei, Mosterd

Biefstuk Bammetje Boterjus 8 keitjes Allergenen: Koemelk, Gluten * combinatie van een gerechtje en een glas wijn

42 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

Restaurant: RAUW Adres:

Kaliumweg 8

3812 PT Amersfoort

www.restaurantrauw.nl


menu Gerechtjes mercuur’s Peking een flesjes op klassieke wijze geserveerd Trio van mini kroketjes : oude kaas • Hollandse garnaal • kalfsvlees

Mercuur’s staat voor aandacht en kwaliteit. Ons doel is de gasten te verwennen waarbij zorg, aandacht en kwaliteit van onze catering en evenementenorganisatie centraal staan. Tevens is Restaurant ‘t Bloemendaeltje in de Bloemendalsestraat een onderdeel van Mercuur’s.

Drie soorten blini’s met de specialiteiten van Mercuur’s Scroppino de zoete verleiders van mercuur’s De bekende tiramisu van Mercuur’s choco bol rood fruit Vers gebakken wafels met diverse dippings Diverse dessert bollen van Joey Mercuur patisserie

Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 10&11

(zie plattegrond pag. 38)

Restaurant: Adres:

Mercuur’s Catering & events Leusderweg 149 3818 AC Amersfoort

www.mercuurs.nl www.bloemendaeltje.nl

Stefan Lambrechts chefkok ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 43


Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 08

(zie plattegrond pag. 38)

menu Gerechtjes Eigen gerookte kabeljauw met “remouladesaus”• 6 keitjes Dubbele oester met mousse van basilicum en schuim van passievrucht • 6 keitjes Oosterse bouillon met een rouleau van sukade• 6 keitjes Crème van oude kaas met geroosterde bloemkool en noten• 6 keitjes

Sloop is de ‘gastrobar’ van Amersfoort waar u terecht kunt voor bijzondere gerechtjes met een passend glas wijn. ‘Een verbluffend interieur met de gastvrijheid van nu en een concept wat Amersfoort niet kent!’ Bij Sloop bent u van harte welkom om te genieten van een heerlijk glas wijn in onze bar of een uitgebreid diner in het restaurant. De inrichting is industrieel, de keuken verfijnd en de service van deze tijd. De menukaart bestaat uit kleine gerechten voor één prijs. Sloop kent geen voorgerechten of hoofdgerechten. Wij bieden koude en warme gerechten, lekker bestellen naar behoefte en geniet daarmee van onze culinaire smaaksensaties.

Restaurant: Restaurant Sloop Adres: Krommestraat 60 3811 CD Amersfoort

www.restaurantsloop.nl

44 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


menu

Mi-Yao, de beste culinaire toevoeging in Amersfoort! Sinds april 2017 worden in de Krommestraat de meest

culicombi* Red curry, chicken, lime leave, pineapple, mixed vegetables with Singa beer • 8 keitjes

kleur- en geurrijke curry’s gecreëerd. Het eclectische

Gerechtjes Spicy green curry, chili, thai basil, mixed vegetables (vegetarisch) • 5 keitjes

tegelijkertijd voor een herkenbaar, nostalgisch gevoel

Spicy green curry, chili, thai basil, mixed vegetables, prawns • 6,5 keitje

menu is een fusie van de beste Thaise gerechten, waar vullende salades en smakelijke hapjes elkaar afwisselen. De verfijnde smaken verrassen en zorgen bij Azië-fanaten. Gun jezelf die flashback naar een paradijselijk strand vanuit hartje Amersfoort. Voor Proef zijn de meest hotte items van de kaart gekozen. En niet vergeten: Sharing is caring!

Red curry, chicken, lime leave, pineapple, mixed vegetables • 6 keitjes Sweet pork mango salad, green mango, sweet pork belly, chinese celery, mint, coriander, peanuts • 6 keitjes

* combinatie van een gerechtje en een glas wijn

Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 07

(zie plattegrond pag. 38)

Restaurant: Aziatisch Restaurant Mi-Yao Adres: Krommestraat 14 3811 CB Amersfoort

www.facebook.com/restaurantmiyao

Rianne Sleeuw en Lie van den Bos ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 PROEF AMERSFOORT 2018| |45 45


Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 01

(zie plattegrond pag. 38)

ruud jansen

menu

Ruud Jansen neemt mensen dagelijks mee in een wereld waar culinair genieten vooropstaat. Als een

Gerechtjes Smokey Wood: Meat or Vegan or Fish• 6 keitjes

ware Van Gogh speelt hij met alle kleuren van het

Chicken lolly 6 keitjes CULICOMBI + Dockner Chardonnay 2016• 8 keitjes

Tijdens culinaire events, privé of zakelijk, schenkt

BGE Beefburger or Vegan Burger• 5,5 keitje Chefs Steak Today Chimichurri• 8 keitjes

culinaire palet. Al ruim 25 jaar is Ruud binnen het culinaire wereldje vol passie bezig en sinds 2009 is hij als zelfstandig ondernemer on tour als Culinarist. Ruud Jansen persoonlijke aandacht aan de gasten. Door zijn rijke ervaring in zijn leven op het gebied van food en wijnen gaat hij geen enkele culinaire uitdaging uit de weg. Van kookworkshops met de Big Green Egg tot de lekkerste oliebollen en appelbeignets tijdens Oud & Nieuws: bij de Culinarist bent u aan het goede adres!

Restaurant:

Culinarist Ruud Jansen

Adres:

Drs. W. van Royenstraat 11a 3871 AN Hoevelaken

www.culinarist.nl

46 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


menu culicombi* 2 Coquilles met Dashi-dressing furikake-kruiden, baby-paksoi en een Krokantje van zeewier. Met een glas Domerval Viogener • 8 keitjes

De ongecompliceerde hartelijkheid en gemoedelijke humor van het team werken aanstekelijk. Met de eerste hap of slok proef je de pure, en verrassend goede, culinaire kwaliteit van onze gerechten en producten, voor een oer-Hollandse prijs. Een glimlach is niet te vermijden.

Gerechtjes Gegrilde lende Lauwwarm, tagliatelle van snijbonen, sambai, creme van oregano en salie en een krokantje van knoflook • 7,5 keitje Coquilles met Dashi-dressing furikake-kruiden, baby-paksoi en een Krokantje van zeewier • 7,5 keitje Sateh op Indische wijze, Sateh-saus en kroepoek • 5,5 keitje Cheesecake, Frambozenparels en een gel van Verveine •5 keitjes

Restaurant: Grand cafe de Kromme Adres: Krommestraat 46 3811 CD Amersfoort

www.grandcafedekromme.nl

* combinatie van een gerechtje en een glas wijn

Dick van Stempvoort en Bart Wevers Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 02

(zie plattegrond pag. 38)

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 47


Oliemolenhof Proef Amersfoort

Stefanie van pelt

nr. 04

(zie plattegrond pag. 38)

Servé Dierdorp Chef

Lucas Obbema Manager

menu culicombi* Broodje krokante kippendij met een glas borgo selene wit • 8 keitjes Allergenen: Gluten, ei, mosterd, soja, schaal en schelpdieren

Aan de Stadsring 69 heeft KLOOSER diverse horecaconcepten samengebracht. Lunch, lounge, diner en evenementen vinden een plekje in onze sfeervolle locatie. Het restaurant is open van maandag tot en met zaterdag. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 22.00 uur heerst

gerechtjes Charcuterie plank met 2 soorten gedroogde worst en Serrano ham• 5 keitjes

er een relaxte lounge sfeer met cocktailbar, gin-tonics en op

Broodje met krokante kippendij, hoisin saus en zoetzure groenten• 5,5 keitje

welke het mooiste uitzicht heeft op de open keuken. Onze Chef,

Geschroeide tonijn, gedroogde tomaat, snijbonen gel en rabarber• 7,5 keitje

zaterdag een live dj. Op de vide bevindt zich het à la carte restaurant met Chefs table die van origine uit Frankrijk komt, staat voor een pure keuken met veel dagverse seizoensproducten. Samen met zijn internationale brigade neemt hij je mee op een verrassende culinaire reis. #COMEKLOOSER!

Allergenen: Vis

Eend, lavendel jus, knoflook creme en witte asperge • 8 keitjes Allergenen: sulfiet, lactose (ook vegetarisch)

* combinatie van een gerechtje en een glas wijn

48 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018

Restaurant: Klooser Adres:

Stadsring 69

3811 HN Amersfoort

www.klooser.nl


Wil je genieten van de beste sushi van Nederland? Dit kan bij Sushi Time. Wij staan voor een verse smaaksensatie met producten die van hoge kwaliteit zijn. Daarom wordt de sushi van Sushi Time geproduceerd in de EG gekeurde centrale keuken in Amstelveen. En wordt deze met veel passie bereid en verkocht in Amersfoort. Met meer dan 10 vestigingen is de overheerlijke sushi van Sushi Time in heel Nederland verkrijgbaar. Restaurant: Adres:

Sushi time Amersfoort Leusderweg 222 3817 KG Amersfoort

www.sushitime.nl/amersfoort

Joris Hendrikson

menu culicombi* Heerlijke halve Crunchy roll en een glas Snow Mountain • 8 keitjes Gerechtjes Top Sushi Assortiment: Een spannend assortiment met diverse specials zoals: Dubbel Crispy en Salmon on Fire • 7 keitjes Diverse Pokebowls: Gevarieerde Pokebowls met heerlijke Crispy Chicken, Veggie of Tuna • vanaf 6 keitjes Crunchy rolls: Heerlijke inside-out Crunchy Ebi Roll met japanse mayo en gebakken uitjes halve rol 4st. • 5 keitjes - hele rol 8st.• 9 keitjes Yakitori 3 sate: BBQ gegrilde kipsate met teriyakisaus, bosui en sesam• 5 keitjes Vraag ons welke allergenen er in elk gerechten zitten! * combinatie van een gerechtje en een glas wijn

Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 05

(zie plattegrond pag. 38)

49


Mijn klant betaalt niet..

VERHUIZINGEN / LOGISTIEK

VERHUIZINGEN / LOGISTIEK VERHUIZINGEN / LOGISTIEK K VERHUIZINGEN / LOGISTIEK

/ LOGISTIEK KVERHUIZINGEN PROJECTVERHUIZINGEN VERHUIZINGEN / LOGISTIEK PARTICULIERE VERHUIZINGEN PROJECTVERHUIZINGEN OPSLAG PARTICULIERE VERHUIZINGEN OPSLAG WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL

RHUIZINGEN / LOGISTIEK RHUIZINGEN / LOGISTIEK WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL

PROJECTVERHUIZINGEN PARTICULIERE VERHUIZINGEN PROJECTVERHUIZINGEN PROJECTVERHUIZINGEN OPSLAG PARTICULIERE VERHUIZINGEN PARTICULIERE VERHUIZINGEN PROJECTVERHUIZINGEN OPSLAG WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL PROJECTVERHUIZINGEN OPSLAG

PARTICULIERE VERHUIZINGEN

PARTICULIERE VERHUIZINGEN WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL PROJECTVERHUIZINGEN OPSLAG WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL OPSLAG PARTICULIERE VERHUIZINGEN WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL OPSLAG

PROJECTVERHUIZINGEN WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL PARTICULIERE VERHUIZINGEN PROJECTVERHUIZINGEN WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL

OPSLAG PARTICULIERE VERHUIZINGEN OPSLAG WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL

Ontzorgt! Ontzorgt!

WWW.POT-VERHUIZINGEN.NL

Ontzorgt! Apeldoorn 055 - 360 3736 Ontzorgt! Apeldoorn

Amersfoort 033 - 450 8210 Amersfoort 033 - 450 8210 Hilversum Amersfoort 035 - 685 6300 Hilversum 033 - 450 8210 Amersfoort 035 - 685 6300

033 - 450 8210

Amersfoort 033 - 450 8210 Amersfoort 033 - 450 8210

055 - 360 3736 Utrecht

Apeldoorn 030 - 244 1198 Utrecht 055 - 360 3736 Apeldoorn 030 - 244 1198 055 - 360 3736

Apeldoorn 055 - 360 3736 Apeldoorn 055 - 360 3736

Ontzorgt! Ontzorgt!

Hilversum 035 - 685 6300 Hilversum 035 - 685 6300

Utrecht 030 - 244 1198 Utrecht 030 - 244 1198

Ontzorgt! Ontzorgt!

Hilversum 035 - 685 6300 Hilversum 035 - 685 6300

Hilversum 035 - 685 6300 Hilversum

Dien direct 1 gratis incasso in op: www.plaggemars.nl/kennismaking

Utrecht 030 - 244 1198 Utrecht 030 - 244 1198

Utrecht 030 - 244 1198 Utrecht 030 - 244 1198

Ontzorgt! Ontzorgt!

035 - 685 6300

www.plaggemars.nl

Eemweg 2 - Baarn - Tel. 035-5486530 - info@plaggemars.nl

Ruimte om te ondernemen Pensioen, Inkomens- en 2 0 Schadeverzekeringen, vanaf m2

Hypotheken

20 TOT 260 M 2

Glasvezel 100/100 Mbps

ondernemerscentrum

DE H EFVolledig

verzorgde huisvesting op maat

ondernemerscentrum

DE H EFFlexibele huurcondities Firewall + eigen IP-adres ondernemerscentrum

Standaard in elk kantoor! DE H EFGratis vergaderruimtes ondernemerscentrum

Flexible huurcondities

DE H EFVoldoende ondernemerscentrum

parkeerplaatsen

Voldoende parkeerplaatsen

DE H EFLaadpalen

Laadpalen & Energielabel A

ondernemerscentrum

DE H EFDirect met eigenaar Direct contact contact met eigenaar

ondernemerscentrum

DE H EF (026) 384 47 77

(026) 38 44 777 www.algolweg.nl www.algolweg.nl


Oliemolenhof Proef Amersfoort

nr. 12

(zie plattegrond pag. 38)

Wouter van der Hammen

menu Espresso • 2 keitjes Americano • 2 keitjes Cappuccino* • 2,5 keitje Cortado* • 2,5 keitje Espresso macchiato* • 2,5 keitje Latte macchiato* • 3 keitjes Koffie verkeerd* • 3 keitjes Verse thee bio • 2 keitjes Verse smoothies • 4 keitjes • groot 5 keitjes Irish Coffee* (18+) • 5 keitjes • groot 7 keitjes Mojito (18+) • 5 keitjes • groot 7 keitjes BIO Chocolate fudge brownie** • 3,5 keitje BIO Chocolate chip cookie** • 3,5 keitje BIO Blueberry muffin** • 3,5 keitje * bevat lactose ** lactose, ei, gluten, kan sporen van noten bevatten bij warm weer

Wouter en Frauke van Cascara Events zijn koffie- en smoothie-fanaten van het eerste uur! Ruim zeven jaar geleden begonnen met twee omgebouwde oldtimer mini’s op privé-feestjes, inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van mooie koffie en gezonde smoothies op diverse evenementen. Ons belangrijkste doel? Een bijzondere beleving bieden waarbij we de gasten proberen te vertellen over de producenten en de milieu impact achter onze producten. Enkele concepten: • CAFFACE: een levensecht portret in de cappuccino met de hand getekend door latte artiest Emilie Zoethout. • THEETUIN: zelf met een snoeischaar aan de gang om je favoriete kop thee samen te stellen. • MOBIELE BARREN: mobiele koffie- en smoothiemeubels voor zowel grote als kleine evenementen. Restaurant: Adres:

Cascara Events Algolweg 18-A 3821 BH Amersfoort

www.cascara-events.com

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 51


Fotografie: Menno Ringnalda

Kraan Vleesservice prijst Jackie Brown als relatie

‘Trots hier te mogen leveren!’

Kraan Vleesservice mag dan van origine geen Amersfoorts bedrijf zijn maar is inmiddels wel een vertrouwd gezicht in de horeca-wandelgangen van de Keistad. De samenwerkingen met o.a. Gaudi’s, Brel, Alberts Eten & Drinken en Jackie Brown bewijzen dat. ‘Binnen Kraan snappen ze als geen ander hoe het werkt in de horeca. Met name het proactief meedenken en de continue kwaliteit van de producten steken ver boven anderen uit.’ Het zijn de woorden van Wouter te Loo, 36 jaar en eigenaar van Jackie Brown. Het restaurant op de Hof opende hij 25 april 2017 samen met zijn compagnon Jeroen de Greeff. Samen staan zij ook aan het roer van Alberts Eten & Drinken, gevestigd aan de overzijde van het bekende Amersfoortse plein. De samen-

52 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


werking met Kraan Vleesservice was snel gevonden. ‘Kraan sluit aan bij onze filosofie en bedrijfsvoering. Het is voor een buitenstaander misschien lastig te begrijpen maar je leverancier is onderdeel van hetgeen waar je voor staat als restaurateur. Jackie Brown staat voor heerlijk eten in je eigen tempo. We hebben een heel gevarieerde en internationale kaart. Omdat we snel serveren, je kan kleine gerechtjes bij ons bestellen die binnen vijf minuten op tafel staan, staat er een hoge druk op de keuken en daarom heb je ook een adequate samenwerkingspartner nodig. Dat is Kraan.’ Prachtige zaak én referentie Namens Kraan zit ook Hans Sas (48) aan tafel. ‘Dat is leuk om te horen en geldt andersom net zo. We zoeken het ook in een fijne samenwerking met onze klanten. Persoonlijk kom ik ook graag bij mijn klanten, zeker hier in Amersfoort bij Jackie maar ook elders, hoor.’ Toch is Sas wel fan van Jackie Brown: ‘Kijk eens om je heen. Dit ziet er toch prachtig uit? En ik weet natuurlijk als geen ander dat de kwaliteit op het bord gegarandeerd is. Ja, ik ben er best trots op dat ik mag leveren bij zo’n trendy horeca zaak. De samenwerking loopt soeverein en zodoende zijn zij een mooie referentie voor ons, en wij voor hen.’ In Amersfoort ligt namelijk een prachtige uitdaging voor ons, want wat een fantastische horeca stad is dit!’ Bekend op de Hof De bussen van Kraan zijn inmiddels geen onbekend beeld op de Hof. ‘Dat kan gerust kloppen, ik denk dat men ons hier ondertussen wel kent.’ Met een lach: ‘Toch wil ik graag nog meer Amersfoortse horeca aan me binden, kom maar op!’ Kraan levert alles op het gebied van vlees, wild en gevogelte. In het assortiment bevinden zich ruim 2500 producten, en het eigen exclusieve en bijzonder smaakvolle Waards Rund en Waards Lam mag niet ongenoemd blijven. ‘Ook zijn we gespecialiseerd in sous-vide gegaarde producten. Voor de horeca ondernemers en hun chef-kok niet onbelangrijk.’ De chef-kok is genoemd. Kraan vormt met deze schakel binnen de horeca onderneming vaak een waar verlengstuk van de keuken: ‘Horeca-ondernemers passen hun kaart soms wel vijf, zes keer aan per jaar. Wij denken dan mee, als men dat wil uiteraard. In het logistieke en bereidingsproces valt vaak nog veel te winnen. Daarin nemen we een proactieve houding aan. Als we langskomen bespreken we de kaart door en de verwachtingen. Voor de horeca ondernemer bepalen vele details soms het verschil. Het luistert echt zo nauw. 180 gram of 225 gram op je bord. Zulke kleine details bepalen de marge.’ Veel winst behaalt Kraan in het voortraject. ‘Een goede voorbereiding is het belangrijkste onderdeel bij de start van de samenwerking. De afstemming van maatwerk, hoe en wanneer wil je geleverd hebben, hoe wil je bestellen, et cetera... Als dat goed staat, dan komt het altijd goed!’ Wouter valt Hans nagenoeg in de reden: ‘Klopt allemaal wat Hans zegt, en ook helemaal mee eens. Toch blijft het leveren

van de continuïteit aan de kwaliteit het belangrijkste speerpunt. Je kan nog zo’n goed logistiek proces hebben, en je kan nog zo proactief meedenken, maar als de kwaliteit van hetgeen geleverd wordt niet goed is, dan houdt het op. En weet je wat echt belangrijk is: niet alleen in de eerste weken als we net klant zijn geworden. Partner word je op de lange termijn. Kraan heeft zich daarin wel bewezen.’ Hans: ‘Ik begin me ondertussen een beetje opgelaten te voelen, Wouter. Wederom dankjewel.’ Wouter: ‘Dat zal wel meevallen, haha. Maar het is ook zo. En ik ben vrij pragmatisch: als het niet zo zou zijn zou ik ook niet hier zitten en dit zo zeggen.’

‘Horeca ondernemers passen hun kaart soms wel vijf, zes keer aan per jaar. Wij denken dan mee. In het logistieke en bereidingsproces valt vaak nog veel te winnen’ Kraan en Proef Amersfoort ‘Ja, wij zijn aanwezig, maak je geen zorgen. Ik kijk ernaar uit. De première-avond zullen we er zijn maar de dagen erna zeer zeker ook. In het verleden kwam ik ook al langs. Heerlijk een dag met vrienden, en ook een dag met het gezin. Dat vind ik zo leuk aan Proef: je kan in ieder gezelschap langskomen. Natuurlijk hoop ik dan ook de andere horeca ondernemers even te spreken. Een echte kennismaking begint met een kop koffie maar dat komt daarna vast wel goed.’ Met een lach: ‘Het hoeft niet in één avond beklonken te zijn. Laten we eerst even aan elkaar proeven.’

Kraan Vleesservice 030 287 15 44 info@kraan-vlees.nl www.kraan-vlees.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 53


De mens is nieuwsgierig, het zit in de aard van het beestje. We zijn allemaal nieuwsgierig naar wat anderen doen en hoe anderen te werk gaan. Laten we eerlijk zijn, u gluurt toch ook af en toe bij de buren naar binnen? Dagelijks stroomt het hoofdkantoor van OnderNamen vol met allerlei berichten die ons via verschillende wegen bereiken. Voor u gebeurt dit vaak achter de schermen, vandaar dat we de leukste en meest bijzondere berichten eens per kwartaal met u delen in de @ondernamen rubriek.

@

Wilt u niets missen van de OnderNamen nieuwtjes uit uw regio? Volg ons dan op Twitter, Facebook en LinkedIn! Heeft u zelf nieuws? We like, dus tag ons!

ondernamen Âť 00:46

Woensdag 11 april Eerder vandaag

x

wo 11 april om 00:46 uur

Timo Braeken - Zinin! Events Proef vermelde OnderNamen op Facebook, en daar werd uitgever Danny opgeroepen zeker langs te moeten komen. Wees gerust: hij zal er uiteraard zijn!

Hi Danny, Ook weer een lekker stuk! Nu gaan we slapen... Met vriendelijke groet, Timo Braeken

Het was vaak nachtwerk voor Timo in de week van de deadline!

54 | ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018


Het was knallen, beuken en gas geven voor deze editie. Zelfs op de zondag voor uitgever Danny Rietveld, zagen we via LinkedIn.

« De update van de fotosessie met de communicatie partners werd veel ‘geliked’ op onze Facebook pagina.

« WhatsApp contact tussen uitgever Danny Rietveld en columniste Caroline Eekhart. De korte deadline bleek toch een hele ‘struggle’...

facebook.com/ondernamenamersfoort

De uitgevers hadden veel plezier tijdens de fotosessie voor de inleidingsfoto! Gepromoot via Instagram.

@ondernamen OnderNamen OnderNamenTV amersfoort.ondernamen.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 55


s Ontwerp & realisatie van de paviljoens tijdens Proef Amersfoort 2018

033-4666064 info@popuppallets.nl

merk dat je bent.

Rebranding Proef Amersfoort Proef Amersfoort is terug van weggeweest! In een fris nieuw jasje op een prachtige en passende lokatie op de Oliemolenhof in de Nieuwe Stad. Met veel plezier hebben we de nieuwe stijl ontwikkeld. Het logo, de typografie en sfeer zijn een mix van de industriĂŤle uitstraling van de lokatie en het stijlvolle karakter van het evenement. Wil je meer werk van Concreet geeft vorm zien? Laat je dan verder inspireren en ga naar onze website. www.concreetgeeftvorm.nl of volg ons op:

K an t o o rau t o m at is erin g S y s t e em b e h e e r Ou t s o u rc in g Wifi & netwerken Verh u iz in g S e c u ri t y Vo IP Werken in de c lo u d AVG/GDPR

er Trot se part n NIJ V ERHEIDS WEG - NO O RD 86B - 3 812 P N AMERS FO O RT WW W . V I ND I C T A . N L - I N F O @ V I N D I C T A . N L - 0 8 5 - 2 7 3 3 9 8 0


speciale dank » De organisatie van Proef Amersfoort spreekt speciale dank uit aan; • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

PopUp Pallet Heman Verhuur Homan Elektra MTD water EHBO Hoogland M2 Security Annick Perroti ZPC Amersfoort Dirk Willems & de Technische Dienst Mikel Koeslag De Toilet Koningin De Nieuwe Stad POT verhuizingen Ivento Afdeling vergunningen Amersfoort Skanna Horeca Uitzendbureau Event Pay Card Atlantic Productions OnderNamen Amersfoort en nog vele andere...die ieder op eigen wijze zijn of haar ‘keitje’ heeft bijgedragen!

Volg ons op: Facebook, Instag ram en Twitter

info@proefamersf oort.nl www.proefamersf oort.nl

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 57


volvo, voor echte fijnproevers! Amersfoort Amsterdamseweg 7-9-11 033-4603000

Nijkerk Watergoorweg 57a 033-2472750

BOOST YOUR BUSINESS

Soest Koningsweg 18b 035-6038100

www.servavolvo.nl

BEENS N O T A R I A A T

Alles om jouw ondernemingsdoelstellingen te bereiken. IDENTITEIT

WEBSITE SUPPORT

STORYTELLING

BRANDING

CONTENTSTRATEGIE

SOCIAL MEDIA

DEVELOPMENT

MARKETINGSTRATEGIE

SALES ONDERSTEUNING

030 700 97 63

| WWW.UWBUSINESSONLINE.NL

‘Als notaris, vastgoedspecialist, adviseur voor ondernemers en vertrouwenspersoon voor familiezaken: wij zijn er voor u.’

Koningin Wilhelminalaan 1, 3818 HN Amersfoort W www.beensnotariaat.nl T 033 30 33 000


nawoord »

‘Proef is voorbij en nu even niet mijmeren over wat anders had gekund’

Maandagavond 14 mei 2018

‘Pff, even thuis onderuit op de bank met Willeke en Anna. Hoog tijd voor eventjes quality time met het gezin. Voetjes omhoog, en met z’n drieën diep weggezakt in de kussens van de bank. Proef is voorbij en nu even niet mijmeren over wat anders had gekund. En ach, die korte, hevige regenbui op vrijdagavond... Er ging ongelofelijk veel goed, laat ik daar nu eerst eens van genieten. En van het feit dat er meer dan 40.000 mensen in vijf dagen tijd op Proef zijn geweest! Dat hadden we toch niet durven dromen.’ Het was het waard. Ieder uurtje vergaderen, elk detail dat toch weer werd aangepast, elke onderhandeling, en ga zo maar door.. Stiekem weet ik wel wat anders kan in 2019. Maar ach, dat komt volgende week wel tijdens de eerstvolgende evaluatie vergadering. Even een slok van mijn wijntje, uiteraard een nieuwe die we nog niet kenden maar hebben ontdekt tijdens de voorbije dagen. Proef werkt, zelfs voor mij… Het afbouwen vandaag ging gesmeerd. Gelukkig, daar ben ik blij mee want het blijft toch altijd nog wel een pittig werkje. Dan ben je dagen druk tijdens het event, iedereen is weg maar uiteraard moet alles ook weer afgebouwd en opgeruimd worden. Gelukkig hadden we veel hulp. Nu ik dat zo zeg.. De partners bedanken, dat ga ik deze week

meteen doen. Wat zijn dat er veel! Wacht, ik pak toch even een kladblok, anders vergeet ik het. Natuurlijk: Lomans, MBO en alle andere sponsoren en samenwerkingspartners. De horeca deelnemers uiteraard. Zullen die alweer gewoon keihard aan het werk zijn? Dat gaat natuurlijk gewoon door. Wie dan nog meer? Arie Lengkeek als spreker, wat kan die man praten. POP UP pallets voor de bouw. Ik mag zeker niet Dirk Willems en Marco Schreurs vergeten. Dirk is al 21 jaar actief voor Proef en een belangrijk klankbord. Marco is operationeel verantwoordelijk geweest. Wie nog meer? Oh ja, POT verhuizingen voor de logistiek. De gemeente Amersfoort was uiteraard onmisbaar. Scheerder en Skanna voor de dranken en verzorging. Ben ik nog iemand vergeten? Vast wel. Dan alvast sorry, misschien kom ik er morgen op en dan doe ik dat persoonlijk. Hmm, zullen die mannen morgen weer iets op social media zetten? En de website? Ja, vast wel. Next Buzz, Concreet Geeft Vorm, ADDICTIONS en Noeranie Ramdjan namens Vindicta hebben dat al die maanden goed gedaan. Dat zal ze nu ook wel lukken! Amersfoort stond echt weer eens letterlijk op de kaart. Uiteraard vier dagen lang ter plekke, maar ook online. Chapeau voor die gasten. Ik hoop dat iedereen net zo genoten heeft als ik. Tot volgend jaar, tot Proef 2019! Hè, wat klinkt dat lekker...!

Timo Braeken Zinin! Events

ONDERNAMEN PROEF AMERSFOORT 2018 | 59


Het begint met de juiste voeding

Een gezellige avond met je beste vrienden. Een goed gesprek. Of een geslaagd culinair festival. Veel moois begint met lekker eten. Ook een geรถliede bedrijfsvoering begint met de juiste voeding. Xcellent zorgt ervoor dat jouw IT-omgeving probleemloos draait - zodat je zorgeloos aan de slag kunt. En dankzij onze IT-securitydiensten hoef je jezelf ook buiten werktijd niet bezig te houden met jouw computernetwerken, systemen en je data. Zo kun je ongestoord genieten tijdens Proef Amersfoort.

www.xcellent.nl

Profile for OnderNamen

OnderNamen - Proef Amersfoort 2018  

OnderNamen - Proef Amersfoort 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded