Page 1

Omar Vasquez Jesus

Abri

Iittala Visual merchandising book Iittala is een Finse glasfabriek opgericht in 1881. Dit designmerk is gespecialiseerd in designobjecten, serviesgoed, kookgerei en interieurobjecten. Iittala richt zich sinds het begin al op tijdloos design. Design wat levenslang mee gaat maar toch altijd qua design bij de tijd is. Een garantie en kwaliteit die veel waarde toevoegd aan de producten die Iittala levert. Deze waarde van kwaliteit en tijdloos design wil ik meenemen naar de toekomst van Iittala.

Maar ook de manier van ontwerpen, adverteren en verkopen zal hier invloed op hebben. Nu wil ik deze gedachtes als uitgangspunt nemen voor mijn concept “timeless”. Tijdloos ontwerp maar ook tijdloze materialen. Het idee achter het concept is dat je, je defecte of oudere producten (als je wilt) in kan leveren bij een Iittala store. De store zou je product innemen en deze recyclen. Dit kan ook met andere voorwerpen die voldoen aan de juiste materialen, ook deze kan je inleveren. Om vervolgens te laten recyclen.

Vervolgens kan je in de tussentijd en nieuw ontwerp uitkiezen via de Iittala app (Iittalapp), website, brochure of de winkel zelf. Je gerecyclede materialen kan je weer gebruiken om een nieuw ontwerp te realiseren. Hierdoor worden er geen materialen verspilt, máár wordt het materiaal van je huidige product gerecycled en ingegoten in de mal van een nieuw ontwerp. Hierdoor blijft je product tijdloos en de kwaliteit blijft altijd behouden.

Concept gebruikt product

inleveren gebruikte

recyclen van

en/of recycle materiaal

producten of

materialen

kiezen uit nieuw ontwerp

nieuw gerecycled product

recycle materiaal

Etalages

Iittalapp ‘Iittalapp’’ is een applicatie voor alle mobiele toestellen. Zoals: smartphones, tablets en laptops. Deze app geeft de mogelijkheid de gebruiker kennis te laten maken met het bedrijf (Iittala). Waar ze voor staan, actuele veranderingen die zich plaatsvinden en kennis te laten maken met de verschillende winkels. Ook kan de je de collectie bekijken en aankopen doen.

Iittalapp is op een simpele en klant vriendelijke manier ontworpen. De verschillende menu’s en opties worden duidelijk en helder uitgelegd.

Iittalapp kan je onderverdelen in 6 verschillende opties.

Iittala Present Iittala Camera Ittala Store

De verschillende opties bieden de mogelijk de klant gebruikte of defecte producten en recycle materialen in te leveren bij Iittala.

Iittala Present geeft je de mogelijkeheid tot het personaliseren van je aankopen. Doormiddel van verpakking en kaarten.

Ook kan je doormiddel van een QR code je product of recycle materialen track and tracen via de optie ‘‘Recycle’’ ‘in de Iittalapp. Deze optie komt weer voort uit het concept ‘‘timeless’’.

Via Iittalapp wordt ook door middel van Iittala Present en Myiittala de klant gestimuleerd zich betrokken te voelen tot Iittala zelf.

De andere opties zijn bedoeld om de collectie te kunnen bekijken, actueel nieuws van Iittala te krijgen en de openingstijden van de winkels te zien.

Iittala Shop Myiittala Recycle

Zeilpaviljoen Cyclus het concept voor het zeilpaviljoen. Het komen en gaan van de seizoenen het komen en gaan van water eb en vloed. Het basis concept wordt teuggekoppeld naar de natuur naar de zee naar een natuurlijke cyclus zoals wind,water of levens cyclus. Dit concept vertaalt zich ook weer in de vormtaal denk bijvoorbeeld aan; ritmish, herhaling, hoogtes en patronen. Hiervan uitgaand is het idee voor het logo ontstaan een natuurlijk vorm wat een cyclus symboliseert.

100%

100%

75%

75%

50%

50%

25%

25%

Konings dag

VORMGEVER RUIMTELIJKE PRESENTATIE & COMMUNICATIE ( VRPC) MEDIACOLLEGE AMSTERDAM 2014

Expodocumentatie  

Omar Vasquez Jesus

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you