Page 1

matreiser i norges matregion smak pü trøndelag 2016 /2017

www.trondelag.com


TRØNDELAG

trøndelag

norges matregion

Innhold FØRJULSTID I TRØNDELAG 2016 SIDE 4-7 PAKKER I 2017 RØROS

SIDE 8-11

INNHERRED

SIDE 12-15

NAMDALEN

SIDE 16-19

KYSTNORGE

SIDE 20-23

SIDE 24-28

OPPDAL

SIDE 29-31

TRONDHEIM

Forsidefoto: Ølsmaking og matopplevelser ved klosterruinene på Tautra i Frosta.

Foto: Magnar Kirknes

Trøndelag er Norges matregion og det er med stolthet og begeistring at vi ønsker velkommen til oss midt i Norge. Trøndelag har et vanvittig mangfold fra hav til fjell. Her finnes store produksjonsmiljø av både storfe, sau, kylling og svin, vi har grønnsaker, bær og vilt, og ikke minst enorm verdiskaping innenfor fisk og sjømat som eksporteres verden over. Mye foredles i Trøndelag, og det er både store og små produsenter. Dette mylderet av ulike råvarer gjør regionen til et unikt område med korte avstander til en stor spennvidde av førsteklasses mat. Trøndelag har mer enn 200 dyktige lokalmatprodusenter i tillegg til kvalitetsbevisste kokker og kort vei til de beste råvarene. Produktene får du kjøpt på markeder, gårdsutsalg og hos enkelte dagligvarebutikker. Våre restauranter har lokalmat på menyen. Ved å besøke regionen står matopplevelsene i kø, sammen med natur og spennende aktiviteter.

2

Denne brosjyren håper vi inspirerer deg til å besøke Trøndelag, og se hvilke produktpakker vi har med matopplevelser kombinert med overnatting og andre spennende aktiviteter.

FORSLAG TIL REISERUTER De foreslåtte pakkene kan gjerne kombineres til en rundreise. Eks 1: Start turen på Røros og få med deg en «lokalmatsafari» før du kjører fylkesvei 705 via Selbu og Stjørdal. Ta en reise på «Route 26» på Stjørdal, kjør så E6 til Innherred og ta av ved Røra til matopplevelser langs Den Gyldne Omvei. Kanskje vil nyheten «Mat og vandring» være ditt valg for matopplevelse på Innherred denne gang? Vil du fortsette rundreisen til Namdalskysten kan en unik båttur i Skjærgården og/eller få en matopplevelse på møtestedet Rørvik. På tilbaketuren vil vi anbefale en avstikker fra E6 til vakre Tautra på Frosta. Eks 2: Start turen på Oppdal med matopplevelser knyttet til en av festivalene, før du vender nesen mot Kysten og kan booke deg inn på overnattinger med «Matkultur og opplevelser på Hitra» og/eller «Opplev Frøya». Vil du fortsette langs kysten kan turen gå videre til Fosen med matopplevelser på «Ørland – midt i norgeshistorien». Skulle du være på Fosen i august bør du absolutt få med deg «Friluftsteateret Den siste viking», som også er verdt en reise i seg selv. Eks 3: Vil du oppleve Trøndelag vinterstid kan du starte på Røros og få med deg “Julemarkedet” tidlig i desember. Videre kan reisen gå til Trondheim der “En smak av jul” i gatene fra 9.desember setter deg i god førjulsstemning. Vil du oppleve enda mer i førjulstida kan en reise videre til Den Gyldne Omvei og en smak av mikrobrygget øl og smaken av lokal akevitt gi en fullkommen pakke. Ta en titt i brosjyren om tips til opplevelser hele året. La deg inspirere! to: Frosta

3


Røros

trondheim

julemarked på røros 1. – 4. desember 2016

en smak av jul i trondheim 9.-18. desember 2016

Spesialtilbud torsdag - fredag. Julemarkedet åpner torsdag 1/12 kl 13.00, og boder og handelsstand har åpent til kl 18.00. Fredag er det åpent kl 10.00-18.00. Torsdag kan du være med på en vandring i Røros sentrum kl 16.00 og høre om de kondisjonertes matkalaser og almuens kamp om det knappe kornet. Bergstadvandringen avsluttes med god historiefortelling og ølsmaking i mikrobryggeriet på Vertshuset Røros. Du får smaksprøver av de lokale bryggede øltypene, meskebrød og lokal spekemat. Om du ønsker flere matopplevelser etterpå, anbefaler vi at du spiser middag ved en av våre lokale restauranter.

4

BESTILLINGSINFORMASJON “JULEMARKED PÅ RØROS 1. - 4. DESEMBER 2016” Tid: 1. – 2. desember 2016 Pris pr person fra kr 750,- pr pers i dobbeltrom / fra kr 995,- i enkeltrom inkl frokost. For andre datoer og priser: se www.julemarkedroros.no Bergstadvandring med ølsmaking: kr 405,- pr pers. Barn kr 200,- (alkoholfri drikke) Webside: roros.no for bestilling / julemarkedroros.no for program Tlf: 72 41 00 00 / E-post: post@rorosinfo.com

Foto: Øyvind Blomstereng

Foto: Thomas Rasmus Skaug

Julemarkedet arrangeres for åttende gang i hjertet av Røros. Her er det julehandel, julkut, gamle og nye juletradisjoner i perfekte omgivelser for et utendørs julemarked. Mye lokalmatprodusenter samt andre kvalitetsutstiller er å treffe på vårt julemarked.

Kjenn på førjulsstemningen og kos deg med julehandelen på julemarkedet i Trondheim. Julemarkedet er en førjulsfestival der du kan handle unike håndverksprodukter og lokalprodusert mat fra Bondens marked. I tillegg til ca. 100 utstillere kan du oppleve kulturaktiviteter hver eneste dag, både konserter, samtaler rundt bålet, konserter og teater. Bli med på en guidet byvandring i det historiske og moderne sentrum av Trondheim. Vi ser blant annet på de gamle middelalder-veitene, koselige Bakklandet og majestetiske Nidarosdomen. Guiden avslutter på Torvet hvor Julemarkedet holder til. Dere avslutter turen med lunch i lavvoen. Trenger du overnatting, ta gjerne kontakt med oss for anbefalinger BESTILLINGSINFORMASJON “EN SMAK AV JUL I TRONDHEIM” Tid: 9.- 18. desember 2016 Pris pr person: 400,- (minimum 2 personer inkl. lunch og byvandring) Web: www.visittrondheim.no Tlf: 73 80 76 60 E-post: guideservice@visittrondheim.no

5


innherred

innherred

JUL IGJEN PÅ STIKLESTAD 3.-4. desember 2016

øl, mat - og akevittopplevelser

Dere bor på Stiklestad hotell og har da gangavstand til arrangementet som finner sted i det koselige folkemuseet og langhuset Stiklastadir. Her er det mye spennende aktivitet i husa og salg av lokale produkter lørdag og søndag. Fyll helga med innhold; lørdag tar dere turen langs Den Gyldne Omvei. Der er det mye spennende kunst å se, samt mange små gårdsbutikker som bugner av julegavetips du ikke finner mange andre steder. Midt i julestria er besøket her overraskende avslappende og deilig.

6

BESTILLINGSINFORMASJON “JUL IGJEN PÅ STIKLESTAD 3.-4. DESEMBER 2016” Tid: 3.-4. desember 2016 Pris pr person: 1060,- i dobbeltrom inkl. frokost, Jul igjen og juletallerken. Pris pr person: 1390,- i enkeltrom inkl. frokost, Jul igjen og juletallerken. Webside: www.visitinnherred.com Tlf: 74 40 17 16 E-post: post@visitinnherred.com

Foto:Pia M Lerseth

Foto: Øyvind Malum

Jul igjen på Stiklestand passer for hele familien. Her har vi satt sammen en fin pakke med overnatting, deltakelse på Jul igjen og jule lunsj.

Ta venner med på tur i desember og opplev Trøndelag en tid på året da kulturlandskapet hviler under snøen. Selv om det er mindre aktivitet ute sammenlignet med vår og høst langs Den Gyldne Omvei i Inderøy, kan du oppleve like mye varme og godt vertskap innomhus. Overnatting på Husfrua Gårdshotell. Om kvelden inntar dere et deilig øl - og matmåltid. Et konsept utviklet i samarbeid mellom Husfrua Gårdshotell og Inderøy Gårdsbryggeri. Det er små retter tilpasset ulike øltyper. Veiledning underveis. På Berg Gård og Inderøy Brenneri produseres det igjen egen akevitt etter 116 år. Akevitten kjøpes på polet, men på Berg Gård kan dere delta på akevittsmaking. I tillegg er det mye deilig julemat av sau og gris, samt morsomme gaveartikler. BESTILLINGSINFORMASJON “ØL OG AKEVITTOPPLEVELSER” (Gruppe fra 10 pers) Pris pr pers i dobbeltrom: kr. 1850,- pr pers i dobbeltrom. Inkluderer: 1 overnatting med frokost, akevittsmaking på Berg Gård, øl - og mat måltid på Inderøy Gårdsbryggeri. E-post: post@visitinnherred.com Webside: www.visitinnherred.com Tlf: 74 40 17 16

7


RØROS

RØROS

lokalmatsafari på røros - aursunden Rundt

lokalmatsafari - Bergstadvandring og ølsmaking

En av våre matguider tar dere med ut på en spennende bussreise i lokal mathistorie for å oppleve den genuine smaken av Røros-traktene. Vi besøker Stensaas Reinsdyrslakteri og Torsvollen Hjorteoppdrett. Lunsjen spiser vi på den ærverdige gamle skysstasjonen og ferdasgården Skottgården, før turen går innom Kalsa Gårdsbakeri der vi får bakst og kaffe i Såmmårstuggu. Grupper på over 14 personer kan bestille lokalmatsafari året rundt. Vi har forskjellige turer som det kan velges mellom. Ta kontakt med Turistkontoret for mer informasjon.

8

BESTILLINGSINFORMASJON “AURSUNDEN RUNDT” Pris: kr. 895,- voksen / kr. 445,- barn Periode: 1. juli – 15. august (mandager og torsdager). Webside: www.roros.no E-post: post@rorosinfo.com Tlf: 72 41 00 00 Turen starter ved turistkontoret på Røros. Med forbehold om prisjustering for 2017.

Foto: Marius Rua

Foto: Marius Rua

Lokalmathovedstaden Røros byr på mange unike matopplevelser. Her kan du bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene, med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet.

Bli med på en vandring i Røros sentrum og hør om de kondisjonertes matkalaser og almuens kamp om det knappe kornet. På onsdager og fredager kan du delta på Bergstadvandring, besøke Bergstadens Ziir og avslutte med god historiefortelling og ølsmaking i microbryggeriet på Vertshuset. Du får smake de lokale bryggede øltypene, meskebrød, spekemat, brød, aioli og poteter. Prisen inkluderer Bergstadsvandring og besøk i kirka, og ølsmaking med smaksprøver. Om du ønsker flere matopplevelser etterpå, anbefaler vi at du spiser middag ved en av våre lokale restauranter. Ølsmaking i Bergstaden er en god start på en fin kveld! BESTILLINGSINFORMASJON “BERGSTADVANDRING OG ØLSMAKING” Pris: kr. 405,- voksen / kr. 200,- barn Periode: 1. juli – 12. august (onsdager og fredager) Webside: www.roros.no Tlf: 72 41 00 00 E-post: post@rorosinfo.com Turen starter ved turistkontoret på Røros. Med forbehold om prisjustering for 2017.

9


RØROS

lokalmatsafari - MEIEri og gårdsbesøk

MATOPPLEVELSER PÅ TO HJUL

Foto: Marius Rua

Foto: Tom Gustavsen

10

RØROS

Lokalmathovedstaden Røros byr på mange unike matopplevelser. Du kan bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene, med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet.

Om sommeren kan du sykle i de kulturhistoriske områdene rundt Røros og bo godt på hotell som også byr på lokalmat og tradisjonelle retter. Ta med egen sykkel eller lei hos en av Bergstadens utleiere.

Her tar lokalmatguiden dere med på et unikt besøk på Røros Meieriet - der du får smake verdens beste smør og tjukkmjølk. Etterpå kjører vi til Galåvolden Gård, hvor vi hører gårdshistorien og spiser lunsj.

Tre områder er merket og tilrettelagt; det er Storwartz, Nordgruvefeltet og Mølmannsdalen. Til sammen nesten tre hundre kilometer med stier som er egnet både for vandring og sykkel.

Det blir også mulighet for å klappe kalver og handle i gårdsbutikken.

På hotellet eller Turistkontoret kan du få kart, løypebeskrivelse med gradering og litt om hva man kan se og oppleve langs løypene – pluss info om lokalmaten som vi er så stolte av, og litt av det andre regionen har å by på. Hvis du ikke har med egen sykkel er det muligheter for utleie.

BESTILLINGSINFORMASJON “MEIERI OG GÅRDSBESØK” Pris: kr. 545,- voksen / kr. 270,- barn Periode: 1. juli – 9. juli (tirsdager). Webside: www.roros.no Tlf: 72 41 00 00 E-post: post@rorosinfo.com Turen starter ved turistkontoret på Røros. Med forbehold om prisjustering for 2017.

BESTILLINGSINFORMASJON “MATOPPLEVELSER PÅ TO HJUL” Priser fra kr 1055,- pr person i dobbeltrom inkl frokost og sommerbord Periode: 1. juli - 24. juli Webside: www.roros.no Tlf: 72 41 00 00 E-post: post@rorosinfo.com

11


INNHERRED

INNHERRED

sPELET om heilag olav OG dEN GYLDNE OMVEI

BORGENFJORDEN RUNDT MED OVERNATTING

Alle spels mor må oppleves. På Stiklestad fortelles historien om Norges viktigste slag og arven etter Olav den Hellige. Hvert år under Olsokdagene framføres Spelet om Heilag Olav med amatører og profesjonelle skuespillere. Nå kan du bestille overnatting på Quality Hotel Grand Steinkjer, og se Spelet om Heilag Olav fra en av de beste plassene. Innherred byr også på god lokalmat og kunstopplevelser. Derfor kan du neste dag ta turen langs Den Gyldne Omvei, kjent for sine mange gårdsmatprodusenter og Nils Aas Kunstverksted. Visit Innherred bistår med planleggingen.

12

BESTILLINGSINFORMASJON “SPELET OG DEN GYLDNE OMVEI” Pris pr person: 2100 pr pers i dobbeltrom Prisen inkluderer 2 overnattinger på Quality Hotel Grand, Steinkjer, billett til Spelet om Heilag Olav, dagsbillett til Stiklestadsommer og 1 stk 3 rettes-middag. Periode: Speldatoer 2017 - 26.,28.,29. og 30. juli Webside: www.visitinnherred.com Tlf: 74 40 17 16 / E-post: post@visitinnherred.com

Foto: Steinkjerfotografen

Foto: Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Historiske Innherred - Opplev “Spelet om Heilag Olav” og Den Gyldne Omvei

Visit Innherred møter dere på Sparbu stasjon med sykkel utstyrt med sykkelvesker, pumpe, hjelm, refleksvest og kart med rutebeskrivelse. Hele rundturen er tilsammen ca 35 km. Den går på delvis asfaltert vei og noe grusvei. Underveis på turen får dere servert lunsj på Gulburet før dere sykler videre til et av de historiske overnattingsstedene Strømnes eller Husfrua Gårdshotell. Der venter det middag og overnatting i rustikke omgivelser. Neste dag kan dere besøke kommunesenteret Straumen i Inderøy med koselige butikker og skulpturparken Muustrøparken. Opplev skulpturer av Nils Aas og gjør et besøk i Nils Aas Kunstverksted som forteller mer om livshistorien til Nils Aas. Her er det skiftende kunstutstillinger året rundt. BESTILLINGSINFORMASJON “BORGENFJORDEN RUNDT MED OVERNATTING” Pris pr person: fra 1950,- i dobbeltrom Prisen inkluderer: sykkelleie, 2 lunsjer, 1 overnatting og 1 middag samt baggasjetransport. Periode: 1. april - 1. oktober Webside: www.visitinnherred.com Tlf: 74 40 17 16 / E-post: post@visitinnherred.com

13


INNHERRED

INNHERRED

vandrevennlig destinasjon innherred

Seterkos(t) - opplev snåsavatnet

Ankomst Stiklestad Hotell med middag på kvelden. Vandring til Munkeby langs pilegrimsleden. Kjøre til Inderøy og overnatting på Strømnes eller Husfrua Gårdshotell. Neste dag er det vandring fra Vangshylla til Straumen langs Kulturstien. Middag på Øyna om kvelden.

Foto:Visit Innherred

FotoVisit Visit Innherred

Pilegrimsvandring, kulturhistorisk vandring og toppturer. Mat kan være et av høydepunktene i en aktiv ferie. Om den er niste, en deilig start på turen eller det er selve feiringen av å ha nådd et mål. Her tilbyr vi en spennende helg med to vandreturer og deilige middager med det beste vi har av lokalmat fra regionen.

Rømmegrøt, gomme, sveler, brunost, prim, hjemmelaget syltetøy og saft. At geitene skulle til seters for å gjøre seg fete er sikkert sant. Reis til de ekte og sunne smakene i mat laget lokalt av budeia på setra. I begynnelsen av juni åpner de første setrene i Snåsa dørene for publikum og de siste stenger ikke før midten av august. Holsingseteren, Eggenseteren, Båsdalvollen og Harøya er noen av de 15 setrene som gir deg muligheten til å oppleve det helt spesielle seterlivet og smake på ekte seterprodukter. Vi tilbyr todagers pakke inkludert overnatting på Holsingseteren. Turen mellom setrene byr på god mat, dyr, gamle tradisjoner i ny form og et flott kulturlandskap.

Hente og bringetjeneste for folk og baggasje hvis ønskelig kommer i tillegg.

14

BESTILLINGSINFORMASJON “VANDREVENNLIG DESTINASJON INNHERRED” Pris pr person: 2500 pr pers i dobbeltrom Prisen inkluderer: 2 overnattinger, matpakke 2 dager, to middager, turbeskrivelse og kart. Periode: 20.6-01.09.2017 Webside: www.visitinnherred.com Tlf: 74 40 17 16 / E-post: post@visitinnherred.com

BESTILLINGSINFORMASJON “SETERKOS(T) - OPPLEV SNÅSAVATNET” Pris pr person: fra kr. 550,- voksen / kr. 400,- barn Overnatting 1 natt og rømmegrøt ved ankomst. Periode: medio juli - medio august Webside: www.visitinnherred.com Tlf: 74 40 17 16 / E-post: post@visitinnherred.com

15


NAMDALEN

NAMDALSKYSTEN

EN SMAK AV LIERNE

UNIK BÅTTUR I SKJÆRGÅRDEN

Du ønskes velkommen på ettermiddagen med velkomstdrikk og godbiter fra Englagaard Sjokolade, sammen med litt informasjon og inspirasjon ved Lierne Nasjonalparksenter. Deretter serverer Li-vert’n 3-retters middag, med lokale råvarer og lokalt drikke. Overnatting på trivelige Lierne Gjestegård. Etter frokost der får du være med Lierne Nasjonalparksenter på en guidet bjørnesafari i et av Norges mest bjørnetette område, Muru. På turen serveres villmarkslunsj rundt bålet. Forleng gjerne oppholdet ditt i Lierne med flere ville natur- og smaksopplevelser. Gruppestørrelse: 4-12 pers.

16

BESTILLINGSINFORMASJON “EN SMAK AV LIERNE” Pris pr person: kr. 2490 (1 overnatting, frokost, 3-retters middag, aktivitet og lokalmatlunsj i villmarken) Periode: Juni-sept 2017 Webside: www.nasjonalparken.no og www.liverten.no Gunn Anita Totland; tlf: 476 42 085 E-post: gunn.anita@naturporten.no

Foto: Teje Rakke

Foto: Kjartan Trana

Lierne er en perle i villmarken, nord-øst i Nord-Trøndelag. Stedet byr på mange spennende natur- og smaksopplevelser. Ønsker du en flott opplevelse i villmarksmiljø kan denne turen anbefales.

Namdalskysten er en matregion med lange tradisjoner som vi tar med oss inn i ny tid og vi inviterer deg til en unik tidsreise i sjømathistorien. Her får du et innblikk i hvordan havets ressurser i århundrer har og fortsatt danner grunnlaget for regionens hovednæringer. På, i overkant av, fem timer får du oppleve fiskeritradisjonene i det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan og dagens havbruk gjennom besøk på et moderne lakseoppdretts-anlegg. I historiske omgivelser får du servert en sjømatlunsj som består av lokale produkter høstet fra havet på Namdalskysten. Båtturen er også en opplevelse i seg selv, der man passerer holmer, skjær og trange sund. Avganger torsdager i juli fra Norveg flytebrygge kl. 10:00 med m/s Sunniva (max 12 pers.). Turene må forhåndsbestilles og det er værforbehold. BESTILLINGSINFORMASJON “UNIK BÅTTUR I SKJÆRGÅRDEN” Pris per person i dobbeltrom fra kr. 1995,- (onsdag-torsdag) Prisen inkluderer: Båttur, sjømatlunsj i den gamle butikken i Sør-Gjæslingan, kafferservering ved lakseanlegget, overnatting og frokost ved Kysthotellet Rørvik Tlf: 48 88 00 24 E-post: post@museetmidt.no Webside: www.kystmuseetnorveg.no / www.visitnamdalen.com

17


NAMDALSKYSTEN

namdalskysten

RØRVIK – MØTESTEDET PÅ NAMDALSKYSTEN

SKREIFESTIVALEN 23.-26. MARS I RØRVIK

En gang i året skjer det et under! Da kommer den elskovssyke skreien fra Barentshavet til Viknaværene på Namdalskysten! Skreifestivalen er en hyllest til en viktig næring i Vikna og på Namdalskysten. Skreien har vært viktig for folket her i årtusener og er fortsatt viktig etter tusenårsskiftet. Sør for Lofoten er det ikke noe annet sted der skreifisket har – og har hatt - slik betydning som i Vikna.

Gjennom utstillinger og historiske vandringer ved Kystmuseet Norveg får du oppleve hvordan de marine ressursene har vært utgangspunkt for at folk har kunnet leve her ved kysten i over 10 000 år.

Festivalen byr på ulike mat- og kulturopplevelser. Det blir ulik underholdning rundt om i Kystbyen Rørvik, samt mulighet for bespisning av lokal sjømat på flere spisesteder. En av festivalens høydepunkter er fiskarbondens marked på lørdag der du kan kjøpe lokale mat- og håndverksprodukter. Programmet oppdateres etter hvert på festivalens hjemmesider.

I Norveg får du se at de samme ressursene fortsatt er av stor betydning for Namdalskysten, og her får du også nyte lokal sjømat i museets restaurant.

18

Foto: Steinar Johansen / Rørvik Fisk

Foto: Nina G. Sæternes

Kystbyen Rørvik var et pulserende lite møtested for reisende langs norskekysten allerede tidlig i forrige århundre. Utgangspunktet for veksten var handelsstedet Berggården og aktiviteten som sprang ut av dette. Den strategiske plasseringen midt i skipsleia samt nærheten til ressursene i havet var grunnlaget for å kunne drive vellykket handelsvirksomhet.

BESTILLINGSINFORMASJON «RØRVIK – MØTESTEDET PÅ NAMDALSKYSTEN» Pris per person i dobbeltrom fra kr. 1250,-. Daglig i juli. Prisen inkluderer: To-dagers sommerbillett ved Norveg, sjømatlunsj ved Restaurant Norveg, overnatting og frokost ved Kysthotellet Rørvik. Tlf: 48 88 00 24 E-post: post@museetmidt.no Webside: www.kystmuseetnorveg.no / www.visitnamdalen.com

BESTILLINGSINFORMASJON «SKREIFESTIVALEN 23.-26. MARS I RØRVIK» Pris per person fra fredag til søndag i dobbeltrom: fra kr. 2490,Prisen inkluderer: Skreibuffet på hotellet fredag el lørdag og billett til utstillingen på Kystmuseet Norveg lørdag. Overnatting og frokost ved Kysthotellet Rørvik. Tlf: 48 88 00 23 E-post: skreifestivalen@skreifestivalen.no Webside: www.skreifestivalen.no /www.visitnamdalen.com

19


kystnorge

kystnorge

OPPLEV FRØYA - EN SMAK AV KYSTEN

Matkultur og opplevelser på Hitra

Foto: Krzysztof Zboralski

Foto: Siw Aina Strømøy

Frøya ligger omkranset av et fantastisk øyrike med mer enn 5400 holmer og skjær. Den særegne naturen gir muligheter for en rekke spennende opplevelser og aktiviteter. Ønsker du å oppleve ekte kystkultur og kortreist mat fra øyriket Frøya og Hitra? Med erfarne sjøfolk bak spakene kan du trygt la deg fascinere av det krystallklare havet, oppleve fiskelykkens velsignelse, dykke ned og se på den fantastiske faunaen, eller oppleve skjærgården på en litt mer spennende måte med vannski på bena? Med Hotell Frøya som base kan du oppleve øyriket på nært hold, og nyte lokal mat og drikke. Be om skreddersydde opplevelsespakker.

20

BESTILLINGSINFORMASJON “OPPLEV FRØYA - EN SMAK AV KYSTEN” Pris per person: fra kr. 1.090,- i dobbeltrom inkl. frokost og 3 retters meny av lokal mat Tlf: 72 46 45 00 E-post: post@hotellfroya.no Webside: www.hotellfroya.no / www.kystnorge.com

Hitra ligger midt mellom Kristiansund og Trondheim. Øyriket med 2500 øyer, holmer og skjær har rik tilgang på delikatesser fra sjø og land. Her finnes flere prisbelønnede lokalmatprodusenter, og lokale ølbryggeri. Hotellene samarbeider tett med lokale leverandører, som gir både kunnskap og tilgang på førsteklasses råvarer. De tilbyr også skreddersydde opplevelsespakker. Alternativ 1: Hjorten Hotell Hitra: overnatting i dobbeltrom, en utsøkt 3 - retters middag og rikholdig frokost av lokale råvarer Alternativ 2: Ansnes Brygger: overnatting i flersengsrom i leilighet, den ultimate skalldyrsopplevelsen «Alt på bordet» og frokost. BESTILLINGSINFORMASJON “MATKULTUR OG OPPLEVELSER PÅ HITRA” Pris per person: Hjorten Hotell Hitra kr. 1.190 i dobbeltrom/enkeltrom kr 1.695 Ansnes Brygger kr 1.390 i flersengsrom. Kr 300 i tillegg for enkeltrom Periode: hele året Tlf Hjorten Hotell Hitra: 404 45 010 /E-post: post@hjortenhotell.no Tlf Ansnes Brygger: 924 23 835/ E-post: post@ansnesbrygger.com Webside: www. hjortenhotell.no / www.ansnesbrygger.no/ www.kystnorge.com

21


kystnorge

kystnorge

FRILUFTSTEATERET «DEN SISTE VIKING» 17.-27.8 2017

Ørland – midt i Norgeshistorien

Foto: Leif Harald Hanssen

Foto: Bernt Brevik

Velkommen til Norges mest spektakulære spel, og bli kjent med fiskerbondens hverdag, blodslitet og den endeløs kampen mot naturkreftene. Med «Den siste viking» skapte Johan Bojer et verdig minnesmerke over de menn som drev Lofotfiske før motoren og snurpenota og fabrikkskipene overtok. Her er den dramatiske historien om slaget i Trollfjorden, der fiskerne gikk til direkte aksjon mot storkara som ville stenge dem ute fra fiskefeltet. Stykket spilles på friluftsscenen til Museet Kystens Arv - ved den idylliske Prestelva - med Trondheimsfjorden som bakteppe. Opplev mer av kystkulturen langs «Perler på en snor» i Rissa. Fra Stadsbygd og Museet Kystens Arv triller små kystperler ut hele veien opp til Råkvåg og bryggerekka med fiskerimuseum, kunstutstilling og flere serveringssteder.

22

BESTILLINGSINFORMASJON “DEN SISTE VIKING” 17. - 27.8 2017 Pris per person: fra kr. 800,-. Prisen inkluderer: Omvisning, middag med lokal mat, billett til «Den siste viking» og overnatting i enkle, autentiske omgivelser på Museet Kystens Arv Periode: 17.-27. august 2017 Tlf: 73 85 55 60/ E-post: aud@densisteviking.no Webside: www.densisteviking.no / www.kystnorge.com

Ørland ligger kun en times båtreise fra Trondheim, og byr på spennende historie og attraksjoner. Ørland er også kalt ”lille Danmark”, da terrenget er flatt, og dermed godt egnet for fine sykkelturer til mange av de historiske attraksjonene. Ørland Kultursenter leier også ut segway, en ny og artig måte og bevege seg rundt på. Med sitt flate landskap og særpregede lysforhold, er Ørland et yndet sted for malere. Flere naturområder er vernet pga av fauna og fugleliv. Ørland Kysthotell ligger på kaikanten. I det frodige landskapet med hav på tre sider, med det vide himmelhvelvet hvor skyene aldri er i ro, er naturen selv mesteren som stadig skaper nye malerier.

BESTILLINGSINFORMASJON “ØRLAND - MIDT I NORGESHISTORIEN” Pris per person i dobbeltrom fra kr. 900,-. Prisen inkluderer: 1 overnatting med frokost og dagens to-retters av lokal mat Periode: hele året Tlf: 72 51 33 00 E-post: post@kysthotell.no Webside: www.kysthotell.no /www.kystnorge.com

23


trondheim

trondheim

unike festivalopplevelser i 3 dager

tautra - en sanselig opplevelse

3.-5.august 2017 arrangeres Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. Samtidig er det Olavsfestdager. Det er 3 festivaler i 3 dager her garanterer vi unike smaksopplevelser. Trøndersk Matfestival er Norges ledende lokalmatfestival med over 100 utstillere og en mengde spennende aktiviteter for store og små. Mange kjente håndverksbryggerier og nasjonale spesialølprodusenter er representert på Bryggerifestivalen. Dette er en kompetansefestival med fokus på formidling av bryggekunnskap og drikketradisjoner.

24

BESTILLINGSINFORMASJON “UNIKE FESTIVALOPPLEVELSER I 3 DAGER” Pris enkeltrom: kr. 1125,- / Pris for to stk i dobbeltrom: kr. 1575,Prisen inkluderer: 1 overnatting på Clarion Hotel & Congress, Bryggerifestivalen sitt glass og 10 bonger (mat og drikke) Periode: 3.- 5.aug 2017 Webside: www.clarion.no (Referanse ved bestilling «Bryggerifestivalen 2017») Mer info og program: www.oimat.no

Foto: Klostergården

Foto: Wil Lee-Wright

Trøndelag er kjent som Norges fremste lokalmatregion.

Ta av på Åsen og kjør gjennom Frostas åkre og kulturlandskap, Trondheims kjøkkenhage! Ved veis ende ligger Klostergården, et spisested med overnatting, bryggeri, destilleri, gårdsbutikk og staudegartneri. Like ved finner du ruinene av cistercienserklosteret fra år 1207. Gangavstand til nytt kloster etablert i 2006 (2 km). Kirken er åpen alle dager. Bryggeriet er flere ganger prisbelønt og har et 20-talls antall øl på fat og flaske på spisestedet. I den rikholdige gårdsbutikken selges øl fra bryggeriet, aroniaprodukter og gårdsmat fra Klostergården, ost, spekemat, krydder, sjokolade og fra småskalaprodusenter i hele Trøndelag. Og selvfølgelig såper og kremer laget av nonnene ved Tautra Mariakloster. Opplev den spesielle atmosfæren på klosterøya i Trondheimsfjorden, kjent for sin historie, vakre natur og sitt rike fugleliv. BESTILLINGSINFORMASJON “TAUTRA - EN SANSELIG OPPLEVELSE” Pris fra kr. 1450,- pr. pers. (overnatting, frokost, lunsj, ølfjøl og 3-retters middag) Webside: www.klostergardentautra.no Periode: 1. april – 1. desember E-post: post@klostergardentautra.no Telefon: 74 80 85 33/91 85 35 85

25


trondheim

Trondheim

stjørdal - På sykkel langs Route 26

selbu - SElbuvottens hjemland

Foto: Selbusjøen Hotell & Gjestegård

Foto: Ersgard

26

To små kilometer fra Trondheim Lufthavn Værnes starter verdens mest sjarmerende og sentrale landevei. På kun 15 km fra Hell til Hegra er vi 11 stoppesteder som tilbyr et mangfold av landlige opplevelser på gårdene våre.

En times avstikker fra Trondheim, langs FV 705, kan du bo ved Selbusjøen på det historiske hotellet Selbusjøen Hotell & Gjestegård og nyte måltider med Selburøye og Selbu Blå.

Ankom med fly, tog eller bil på kvelden til Ersgard gårdshotell. Der blir dere tatt imot av niende generasjon eiere som forteller litt om gårdens lange historie. Dere sover godt i den 200 år gamle trønderske hovedlåna, og får servert en raus bondefrokost i Storstuggu neste morgen. På sykkel besøker dere Øfstigårdene som har flere gårdsbutikker, aktiviteter og et fantastisk gårdsmuseum. Etter et kaffestopp på Øfsti søndre og en herlig sykkeltur på 7 km, ankommer dere den gamle låven på Fantasigården. Som avslutning på turen får der servert en stor varm lunsjtallerken med påfølgende dessert og kaffe. Velkommen til oss!

Mens du er her kan du besøke det idyllisk beliggende Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum, et museum i europeisk toppklasse der du kan lytte til unike opptak fra radioen og fjernsynets barndom, se verdens første radio og fargefjernsyn, samt 30.000 andre gjenstander fra radio- og fjernsynshistorien.

BESTILLINGSINFORMASJON “PÅ SYKKEL LANGS ROUTE 26” Pris pr. person fra: kr. 1490,- i dobbeltrom Prisen inkluderer: Overnatting, bondefrokost, varmlunsj m/ dessert og kaffe, inngang museum/foredrag, kafébesøk, bagasjetransport, kart og leie av sykkel med sykkelhjelm Periode: 1. april – 1. oktober med sykkel (hele året med bil) www.route26.no og www.ersgard.no - grete@ersgard.no eller tlf. 90187220

Anbefaler også Selbu Husflid med sitt utvalg av lokal håndstrikk som Selbu er så kjent for, utvandrermuseet på Granby Gård eller en båttur på Selbusjøen med Jøvra. Strikkemuseet, Selbu Bygdemuseum, er åpent hver dag 18. juni – 28. august. BESTILLINGSINFORMASJON “SELBUVOTTENS HJEMLAND” Pris pr pers i dbl.rom: kr. 1075,- som inkluderer 2-retters middag med fjellfisk fra Selbu og inngang på Norsk Radio og Fjernsynsmuseum Periode: 1. juni – 11. september Webside: www.visittrondheim.no / www.selbusjoenhotell.no Tlf: 73 81 11 00 / E-post: post@selbusjoen.no

27


trondheim

oppdal

Opplev 1500-tallet – et historisk tilbakeblikk

EN SMAK AV OPPDAL

TV serie med fokus på Trondheim på 1500-tallet spilles inn rundt Nidarosdomen høsten 2016 og sendes på TV fra januar 2017. Nå kan du ta del i historien rundt maktkampen mellom konge og kirke, levesett og samfunn på 1500-tallet. Kombiner byvandringen med en moderne «smak av Trøndelag»; en lunsjtallerken spekket med smakfull, fersk, lokal mat fra regionen hos Mathall Trondheim. Økologisk eplejuice er inkludert i prisen. BESTILLINGSINFORMASJON “OPPLEV 1500-TALLET- ET HISTORISK TILBAKEBLIKK” Tid: Helårs Pris pr person: kr. 450,- inkluderer guiding og lokalmat (minimum 4 personer) Web: www.visittrondheim.no Tlf: 73 80 76 60 E-post: guideservice@visittrondheim.no

28

Foto:Oppdalsmuseet

Foto: Mathall Trondheim

Med fokus på 1500-tallets Trondheim kan du bli med oss på en vandring i historiske omgivelser i Trondheim.

Bli med i «fjellvikingens rike»- en vandring på Norges største gravfelt fra Vikingtid. Stedet er et fantastisk område for en 2 timers vandring i et flott kulturlandskap der vi også ser spor etter den gamle pilegrimsleden. Bli med arkeolog Anne Lise Fløttum på en historisk vandring og bli mer kjent med «fjellvikingene» i Oppdalsbygda. Turen går videre til Oppdalsmuseet der dere får servert museets nye signaturrett med lokale råvarer av høykvalitet, nemlig en suppe bestående lammekjøtt, lokale grønnsaker og urter. Varighet: 4 timer BESTILLINGSINFORMASJON “EN SMAK AV OPPDAL” Pris pr. pers. i dobbeltrom kr. 775,(kostnader transport mellom aktivitetssteder tilkommer) Pris inkluderer overnatting i dobbeltrom inkl. frokost, guidet tur på Vangfeltet, lammesuppe. Websider: www.oppdalsmuseet.no, www.luggumt.no, www.skiferhotel.no E-post: post@oppdalsmuseet.no

29


oppdal

oppdal

Fjell og fårikålfestivalen 7.-9.10 2016

matauk og naturopplevelser

Foto: Matauk

Foto: Ove Karlsvik

Velkommen til matfestivalen Matauk; sommer, St. Hans og smaksopplevelser, som arrangeres i Oppdal 23. – 25. juni 2017.

Velkommen til Fjell- og Fårikålfestivalen på Oppdal, 7.-9. oktober 2016 Fjell- og Fårikålfestivalen er den store høstfesten i Oppdal. Festivalen er det største årlige arrangementet målt i antall besøkende, og her kan du kan oppleve stort Fårikålgilde, After-sau, Barnas Bondegård og mange underholdningsinnslag både i Oppdal Kulturhus og i festivalteltet.

Her fokuseres det ene og alene på mat og drikke, først og fremst fjellheimens innholdsrike spiskammers, men også lokal ølproduksjon. Hit kommer folk over fjellet som bringer med seg kraftfulle smaksopplevelser. Du kan også delta på små matkurs, oppdalsfrokosten, historisk matvandring, vinsmaking og andre sosiale aktiviteter der mat og drikke har hovedrollen. Du bor på festivalhotellet Quality Hotel Skifer, med kort vei til alle arenaer. Oppholdet inkluderer middag fredag og lørdag, med meny inspirert av festivalens råvarer. Lyst til å se mer? Besøk mathallen “Smak og Behag” hvor du også får matvarer av god kvalitet.

Dessuten har vi stort salgsområde for småskalamat og ullprodukter. Du bor på Quality Hotel Skifer og nyter opplevelsene i et kompakt Oppdal sentrum. Her anbefaler vi også en tur innom mathallen “Smak og Behag”.

30

BESTILLINGSINFORMASJON “FJELL OG FÅRIKÅLFESTIVALEN” Pris pr. pers i dobbeltrom kr. 1895,- enkeltromstillegg kr. 300,- pr døgn. Overnatting, inngang messe, 3 retters middag begge kvelder. Program: www.facebook.com/fjellogfaarikaalfestivalen Quality Hotel Skifer Tel: 73 60 50 80 E-post: post@skiferhotel.no, www.skiferhotel.no

31

BESTILLINGSINFORMASJON “MATAUK OG NATUROPPLEVELSER” Pris kr. 1895,- pr. pers. i dobbeltrom og med enkeltromstillegg pr. døgn kr. 300,Prisen inkluderer: frokost, 2 middager. Periode: 23.06 – 25.06. 2017 Quality Hotel Skifer Tel: 73 60 50 80 E-post: post@skiferhotel.no, www.skiferhotel.no


VELKOMMEN TIL TRØNDELAG

Med forbehold om trykkfeil.

Matreiser i Norges matregion  

Smak på Trøndelag - 2016/2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you