2 minute read

JONGE LEEUWEN

Door middel van wekelijkse wedstrijdverslagen kon iedereen op onze website het seizoen van onze Jonge Leeuwen op de voet volgen. Na elke wedstrijd liet Coach Gunter Vandebroeck zijn licht schijnen op de prestaties van zijn team. In deze round-up zetten we alle resultaten van de afgelopen weken nog eens op een rijtje.

In het vorige magazine kon u lezen dat onze Jonge Leeuwen na 13 speeldagen met 19 punten de vijfde plek in het klassement bezetten.

De afgelopen maanden waren zeker niet de makkelijkste voor onze beloften. Week na week zag coach Gunter Vandebroeck zijn ziekenboeg groter worden. Toch bleef het team wekelijks het beste van zichzelf geven.

Op de 14de speeldag nam geel-blauw het thuis op tegen Kortrijk. Hoewel onze Jonge Leeuwen via Soumahoro op voorsprong kwamen, slaagden ze er niet in de drie punten thuis te houden. Op het uur kwam Kortrijk via een strafschop op gelijke hoogte. In het slot gingen beide teams op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die aan het langste eind trokken. Eindstand: 1-2.

Een week later trokken onze Jonge Leeuwen naar Deinze. Geel-blauw was de dominante ploeg en voetbalde meer dan voldoende kansen bij elkaar om op voorsprong te komen. Helaas verzuimden onze youngsters te scoren.

In de slotfase probeerden ze nog alles op alles te zetten om de zege alsnog binnen te halen, maar een zeldzame counter van Deinze besliste over de partij. Ondanks een goede prestatie keerde SKB helaas opnieuw met lege handen huiswaarts.

Na deze twee opeenvolgende nederlagen slaagde het team van coach Vandebroeck erin de ban te breken. Tegen Westerlo en Sint-Truiden sprokkelden onze beloften twee weken op rij een puntje.

In de wedstrijd tegen Westerlo toonde geel-blauw veerkracht. SKB kwam tweemaal op achterstand, maar knokte zich alsnog naar een gelijkspel. Belhadj en De Weerdt waren de doelpuntenmakers van dienst. Eindstand: 2-2.

Een week later eindigde de wedstrijd tegen Sint-Truiden zoals hij begonnen was. Coach Gunter Vandebroeck kon leven met dit resultaat. Naar zijn aanvoelen hadden de spelers alles gegeven en de gevraagde taken goed uitgevoerd. Enkel het doelpuntje ontbrak jammer genoeg.

Na twee verliespartijen en twee gelijke spelen was het op de 18de speeldag eindelijk nog eens raak voor onze Jonge Leeuwen. Hoewel ze misschien één van hun mindere wedstrijden van de afgelopen weken speelden, werd dit keer de driepunter wél over de streep getrokken. Met een spectaculaire remonte, geel-blauw moest opkijken tegen een dubbele achterstand, slaagden onze beloften erin RWDM te verslaan. Soumahoro, El Haddaoui en Van Osselaer deden de netten trillen. Eindstand: 3-2.

Op speeldag 19 namen onze Jonge Leeuwen het thuis op tegen KV Oostende. Geel-blauw voetbalde zich naar een 2-0 voorsprong via Soumahoro en El Majdoub. Na rust knokte KVO zich terug op gelijke hoogte. In het slot had SKB nog de ultieme kans om de partij alsnog winnend af te sluiten, maar

Trari miste op een haar na. Een billijke puntendeling was het eindresultaat.

Na een knappe reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag moesten onze beloften op de 20ste speeldag hun meerdere erkennen in Virton. Een zwakke eerste helft leidde tot een dubbele achterstand. El Majdoub kon na de pauze snel milderen, maar verder dan deze aansluitingstreffer geraakte geel-blauw niet meer. Eindstand: 2-1.

Op de 21ste speeldag ontving geelblauw Lommel op de Freethiel. Bij de rust stond het 2-0 na doelpunten van Nadrani en Reyners. De Limburgers zetten na de pauze de scheve situatie recht en konden net als SKB in de eerste helft de netten nog twee keer doen trillen. Na 90 minuten voetballen eindigde de wedstrijd op 2-2.

Maandag 24 april staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Geel-blauw neemt het op speeldag 22 op tegen Lierse.

Samengevat, in hun laatste acht wedstrijden sprokkelden onze Jonge Leeuwen zeven punten. Maar liefst vier keer werd er gelijkgespeeld. Er werd één keer gewonnen en drie keer verloren. Met nog één speeldag voor de boeg staan onze beloften momenteel op de zesde plek in de stand, de hoogst geklasseerde ploeg uit 1B.

Eerder dit seizoen deed het team van Gunter Vandebroeck het prima in de beker. In de kwartfinale wacht nu een partij tegen Gent. Wanneer deze wedstrijd exact plaatsvindt, is voorlopig nog niet geweten. ⦁