Velkommen til Østervrå

Page 1

Østervrå – den store lilleby

Østervrå

Generelt om Østervrå: Østervrå ligger centralt midt i Vendsyssel, med en afstand til Hjørring, Sæby, Frederikshavn, Dronninglund og Brønderslev på 20 minutter i bil. Motorvejen kan også nås på 15 minutter. Til Aalborg by og lufthavn er der ca. 35 minutter. Østervrå er knudepunkt for busruterne Hjørring-Sæby og Frederikshavn-Brønderslev, med afgang hver time fra kl. 6.00 til 21.00. Byen kan tilbyde mange faciliteter, og det har

også betydet fremgang i indbyggertallet fra 2016 til 2018. P.t. er der iflg. Danmarks Statistik ca. 1.300 indbyggere indenfor byskiltet, dertil kommer et stort opland. Boligmassen er af god kvalitet, og i 2018-2019 blev der bygget fem nye huse, samt syv ældreboliger. Der er mulighed for yderligere nybyggeri i en netop anlagt kommunal udstykning. Østervrå har i de sidste fem år været begunstiget af tilflytning. Flere unge børnefamilier har valgt at bosætte sig i byen eller oplandet. Det ses tydeligt ved, at antallet af børn i byens vuggestue og børnehave er steget i de sidste par år. Disse to pasningstilbud er en del af byens institution, Bødkergården, hvor der også er tilknyttet Fritidscenter og Fritidsklub. Byens skole, Torslev Skole, er tosporet med overbygning og har p.t. 350 elever. Skolen og Bødkergården har et tæt sam­arbejde. Der er en velfungerende antenneforening og der etableres pt fibernet i oplandet.

Østervrå Anlæg


Tilbud i byen Østervrå har: – To tøjbutikker – Blomsterbutik – Motor- & cykelcenter – To dagligvarebutikker – Ostebutik med specialiteter – Grillbar – Pizzaria – Apotek – Bageri – Lokal ugeavis / mediegrafik – Genbrugsbutik – To værtshuse – Fire frisører + barber/herrefrisør

• Vuggestue, børnehave, SFO, kommunale dagplejere og private børnepassere, ungdomsklub samt skole med ca. 350 elever, • Stort plejehjem og mange ældreboliger • Nybygget sundhedshus med læge, to tand­ læger, fysioterapeuter og fodterapeut • Kommunalt center for sygeplejere • Zoneterapeut og fodplejer • Dyrlæger • Tre aktive kirker: Folkekirke, Frikirke og Adventist­kirke • Et lokalt museum I foråret 2019 er Østervrå udvalgt af regionen til, at få etableret en 112-akut­hjælper ordning.

Østervrå Idræts- og Kulturcenter

Østervråkalender udgives årligt + en onlineversion, der opdateres ugentligt på: http://østvendsysselfolkeblad.dk/kalender/


Aktiviteter og socialt liv I Østervrå er der et rigt foreningsliv med: • Lokal idrætsforening, ØVI, med fodbold, håndbold, svømning, badminton og E-sport med samlet mere end 700 medlemmer. • Gymnastikforening, GF77, med tilbud for alle aldre, startende med mor/far/barn og sluttende med seniorerne (+65). GF77 har ca. 220 medlemmer inkl. et yogahold, hertil kommer ca. 45 seniorer. • KFUM Spejdere med spejderhytte • Baptistspejdere med spejderhus • Adventistspejdere med spejderhytte • KFUM og KFUK forening • Jagtforening • Lokalhistorisk forening, der mødes en gang om måneden • Forskellige klubber til voksne herunder: løbeklub, cykelklub, MTB klub, petanqueklub, kroketklub samt en lokal læseklub under biblioteket. • PixlArt – et digitalt fotogalleri i den tidligere baptistkirke HJØRRING SINDAL

Østervrå Idræts- og Kulturcenter er et kulturelt samlingspunkt for mange af byens aktiviteter. Her finder du idrætshal, svømmehal, motionscenter, kulturhus, mødelokaler, ungdomsklub, bibliotek, fodboldbaner, ny multibane og skaterbane fra 2016, petanque- og kroketbaner. Derudover er der i 2018 etableret en bynær MTB bane.

FREDERIKSHAVN

SÆBY

ØSTERVRÅ

BRØNDERSLEV DRONNINGLUND

Østervrå MTB Trail

ET BREDT ERHVERVSLIV OG MANGE LOKALE SERVICE­V IRKSOMHEDER: Autoværksteder, tømrere, smede, murere, elektrikere, VVS’ere, maler, entreprenørfirmaer, kloakmester, traktorværksted, multiservicefirma, vognmand, samt herre- og damefrisører, to revisionskontore og en medievirksomhed/lokal ugeavis. Der er også en del større virksomheder: Polyteknik, Præfa, Hedegaard, Entreprenør Svend Åge Christiansen og PJT Vindmølleservice.


Årets gang i Østervrå Januar/februar: ØVI afholder ungdomsfodboldstævne ”Frønse-Cup”. Fastelavnsarrangement i Kulturhuset efter en familiegudstjenste. Marts: GF77 holder gymnastikopvisning samt DGIs forårsopvisning. Bødkergården holder forårsudstilling. April: Baptistspejdernes store loppemarked. Veterantraktorklubben holder pløjestævne. Hvert andet år Østervrå Messe med deltagelse af lokale erhverv, foreninger og kulturaktører. Gør byen Ren-dag. ØVI sender de ældste ungdomshold på tur til udlandet i påsken, Danmark Spiser Sammen. Maj: Dyrskue på Bødkergården til fordel for gårdens dyrehold. Juni: Fælleskirkelig friluftsgudstjeneste i Østervrå Anlæg.

Gymnastikforeningen GF77 arrangerer hvert andet år en tur til ”Turnfest” i Tyskland for juniorgymnasterne, og hvert andet år gå turen til Larvik i Norge. Menighedsrådet arrangerer årligt flere foredragsaftener, sogneudflugt og koncerter i kirken. Derudover afholder menighedsrådet jævnligt aktiviteter for børn. Den lokale Baptistmenighed viser fire-fem gange om året film i deres kirke, Tirsdagstræf, fællesspisning hver torsdag m.m.

Juli: ØVI fodbold deltager i Kattegat Cup i Grenå med en karavane af medrejsende forældre i campingvogne. August: Østervrå Handel- og Erhvervsforening arrangerer ”Open by Night”, hvor bl.a. menighedsrådene arrangerer cykelsponsorløb til fordel for lokal julehjælp. Oktober: I efterårsferien står hele byens foreningsliv sammen om ”Festdage” med aktiviteter alle syv dage blandet andet familiebanko, poolparty i svømmehallen og ”Blomsterløbet” (motions- og cykelløb) November: Sidst i november tænder vi byens julelys med optog gennem byen og fællesspisning med risengrød på menuen. Bødkergården afvikler sin julestue. December: Østervrå Idrætsforenings store julefrokost for byens borgere og erhvervsliv med ca. 600 deltagere og godt 70 frivillige. Byens tre spejderkorps har i løbet af året forskellige weekendture, samt en årlig sommerlejr et sted i Danmark. Lokalhistorisk forening tilbyder bl.a. foredrag, udstillinger, byvandringer m.m. Biblioteket arrangerer læseklubber, samt forskellige aktiviteter både for børn og voksne. Det samlede billede er en by med tilbud for store og små i løbet af året. Det skyldes især et stærkt foreningsliv og den store gruppe frivillige, der er med til at sikre Østervrås gode ry som en aktiv by.

Udarbejdet af Østervrå Borgerforening, januar 2020