Page 1

VALO JA KOKEMUS


SISÄLTÖ Hide-a-lite

6

Kaikki projektisi valot

11

Ravintola

16

Toimisto

20

Myymälä

24

Julkisivu

28

Tietoja

32


HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIVU 4


HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIVU 5

Kaikissa ympäristöissä ja jokaisessa kiinteistössä – itse asiassa aivan kaikkialla, missä ihmiset oleskelevat, työskentelevät ja asuvat, tarvitaan valoa. Valo ruokkii luovuuttamme, lisää turvallisuutta ja antaa voimaa sekä toivoa. Se on aina kokemus. Näemme valon olemassaolon kaikkialla. Mitä tahansa haluatkin valaista, autamme sinua tekemään visioistasi ja ideoistasi loistavia.


TERVETULOA HIDE-A-LITEN MAAILMAAN Olemme työskennelleet LED-valon parissa jo pitkään. Kaikkien näiden vuosien aikana painopisteenämme on ollut sekä kehittää tuotteita käyttäjien näkökulma huomioiden että tuoda markkinoille kokonaan uusia tuotteita ja ideoita. Toteutamme valaistuksia niin yksityisissä kuin julkisissa ympäristöissä ja olemme mielellämme apunasi koko valaistusprojektin ajan alusta loppuun.

HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIVU 6


HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIVU 7


HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIVU 8


HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIVU 9

VALO ON KOKEMUS On olemassa kokemuksia ja sitten on kokemuksia. Liseberg-huvipuiston Barnens Paradis -leikkipaikkaa voi hyvällä syyllä pitää yhtenä hauskimmista elämyksistä. Kun tämä vuodelta 1924 peräisin oleva kuuluisa leikkipaikka kunnostettiin uusia sukupolvia varten, valaistus integroitiin rakennuksiin osaksi leikkimiskokemusta.


HIDE-A-LITE PROJEKTI SIVU 10


HIDE-A-LITE PROJEKTI SIVU 11

Kaikki projektisi valot

Valolla on loputon määrä erilaisia ulkomuotoja. Valo voi muuttaa sekä kaunistaa ympäristöjä ja kokemuksia, luoda turvallisuutta, tunteita ja uusia tiloja. Valo on monella tapaa kiehtova ilmiö. Olipa visiosi ja projektisi millainen tahansa, olet tervetullut hyödyntämään valosuunnittelijoista ja asiantuntevista myyjistä koostuvan projektiryhmämme ohjeita ja neuvoja.

P

rojektiryhmämme tavoite on auttaa asiakkaita luomaan tila ja muokkaamaan sekä parantamaan sitä valolla. Yksinkertaistaen meidän ydinosaamistamme on se, miten valo suhtautuu ihmisiin ja materiaaleihin, ja miten valon avulla voidaan kuvailla ja vahvistaa paikkaa tai tilaa. Valaistuksessa on kyse siitä, miten ihmissilmä näkee valon. Olipa valaistavana myymälä, ravintola, toimisto tai julkisivu, niille kaikille on olemassa yksi yhteinen nimittäjä: ihmiset. Ihminen on yhdistävä tekijä julkisissa tiloissa, rakennuksissa ja ympäristöissä. Ihmiset joko kulkevat pikaisesti ohi tai viihtyvät paikalla pidempään. Usein tehdään jotain tai hoidetaan asioita. Kyseessä voi olla työtehtävä, ostokset, ruokailu tai tapaaminen, ja valaistuksen on aina oltava mukautettu juuri nimenomaista tarkoitusta varten. Valaistus mukautetaan sen mukaan, millainen mieliala halutaan välittää, ja mitä tilassa olevien ihmisten halutaan

kokevan. Valaistussuunnittelussa on pitkälti kyse vaihtelusta ja siitä, miten me ihmiset koemme valon tietyssä tilassa, huoneessa tai ulkotiloissa. Siksi on tärkeää, että valaistus sovitetaan huoneen edellytysten mukaisesti ja huoneessa oleskelevien ihmisten lähtökohdista. Vaihtelemalla valaisintyyppejä, valokeiloja ja valovoimaa, saadaan luotua oikea tunnelma jokaiseen tilaisuuteen. TIIMI PROJEKTIASI VARTEN Olipa projektisi ja suunnitelmasi millaisia tahansa, voimme auttaa tekemään niistä eloisampia valon ja suunnittelun avulla. Projektiryhmässämme työskentelee useita valaistussuunnittelijoita, ja autamme mielellämme sinua projektissasi. Jokainen projekti on ainutlaatuinen, ja olemme apunasi juuri niin paljon kuin haluat. Voimme tarjota kaiken tuotteita ja teknisiä ratkaisuja koskevista vinkeistä ja ideoista lähtien, aina valaistuslaskelmiin ja laajaan valaistussuunnitteluun. Olemme sinun projektisi käytettävissä riippumatta siitä, kuinka paljon apua tarvitset.


HIDE-A-LITE PROJEKTI SIVU 12


HIDE-A-LITE PROJEKTI SIVU 13


HIDE-A-LITE PROJEKTI SIVU 14


HIDE-A-LITE PROJEKTI SIVU 15

ENSILUOKKAISTA VALOA Ensiluokkaisen LED-valaistuksen toteuttamista helpottaa muutama seikka: uusin tekniikka, korkeatasoinen suunnittelu ja toimintalähtöisyys ovat muutamia niistä. Me kuulumme alan ensimmäisiin toimijoihin, jotka ottivat käyttöön LED-tekniikan. Ymmärsimme jo varhain, kuinka tärkeää oli käyttää korkealaatuista LED-sirua. Ulkonäkö ja toimivuus kuuluvat erottamattomasti yhteen, mutta me näemme, että kyse ei ole ainoastaan tyylikkäistä ja toimivista valaisimista, vaan myös asennuksen helppoudesta ja paremmasta tehokkuudesta.


HIDE-A-LITE R AV I N TO L A SIVU 16


HIDE-A-LITE R AV I N TO L A SIVU 17

Ravintola. Makuaistin lisäksi syömme muillakin aisteillamme, erityisesti silmillämme. Käyntikokemukseen ravintolassa vaikuttavat maku, miljöö ja valaistus. Kun kiinteistöön luodaan tila, viihtyisä tunnelma ja oikeanlaiset puitteet, kokonaisvaikutelmasta tulee parempi, viihtyisämpi ja kestävämpi. Seurueen tunnelma ja ruoan maku paranevat, kun kaiken kruunaa oikeanlainen valaistus.


HIDE-A-LITE R AV I N TO L A / E L GO R D O SIVU 18


HIDE-A-LITE R AV I N TO L A / E L GO R D O SIVU 19

RAVINTOLA EL GORDO Ravintola El Gordon tavoitteena oli luoda lämpimällä ja kodikkaalla valaistuksella huonemainen tunnelma muuten karkeaan ja ilmavaan toimitilaan. Ravintola teki tiivistä yhteistyötä Mood Studion sisustustoimiston ja Hide-a-liten kanssa, jolloin iso osa valaistuksesta pystyttiin integroimaan sisustukseen.


HIDE-A-LITE TOIMISTO SIVU 20


HIDE-A-LITE TOIMISTO SIVU 21

Toimisto. Toimistossa keskittymisen, luovuuden ja uusien ideoiden on tultava toimeen rutiinien, kokousten ja ihmisten kanssa. Pysyäksemme pirteinä ja tarkkaavaisina koko työpäivän, tarvitaan valaistus, joka helpottaa keskittymistä ja virkeänä pysymistä sekä samalla toivottaa tervetulleiksi uudet asiakkaat ja yhteistyön. Lisäksi toimistossa on hyvä olla näkökykyä stimuloivia ympäristöjä, joissa on himmennetty valo ja rauhallinen tunnelma, sillä ne tarjoavat tärkeän mahdollisuuden lepoon ja palautumiseen.


KUVA: EMIL FAGANDER

HIDE-A-LITE TOIMISTO / EPIDEMIC SOUND SIVU 22


HIDE-A-LITE TOIMISTO / EPIDEMIC SOUND SIVU 23

EPIDEMIC SOUND Epidemic Soundissa ääni ja valo kulkevat käsi kädessä. Tehtävänä oli luoda ei-perinteinen toimisto ullakosta ja alapuolella sijaitsevasta panimosta. Projektista vastasi White Arkitekter, ja Hide-a-lite antoi neuvoja ja suoritti valaistuslaskelmat.


HIDE-A-LITE MYYMÄLÄ SIVU 24


HIDE-A-LITE MYYMÄLÄ SIVU 25

Myymälä. Päästä yksityiskohdat ja tuotteet oikeuksiinsa valaistuksella, joka korostaa myymälän luonnetta. Johdata asiakas myymälän läpi ja luo inspiroivia valaistuksia, jotka samalla muodostavat selvän opasteen kulkureitistä. Vaihtelevilla valon voimakkuuksilla, muuttuvilla valon väreillä ja erilaisilla valaistusperiaatteilla voidaan luoda mielenkiintoisia ja ilmeikkäitä tiloja, jotka nostavat tuotteet huomion keskipisteeksi.


HIDE-A-LITE MYYMÄLÄ / THE INDUSTRY SIVU 26


HIDE-A-LITE MYYMÄLÄ / THE INDUSTRY SIVU 27

THE INDUSTRY The Industryn sisustuksen tavoitteena oli karkea teollisuusmiljöö huippumoderneissa tiloissa. Laajaan LED-nauhojen ja profiilien valikoimaamme kuuluvien valolinjojen avulla pystyimme luomaan tunnelman, joka on aistittavissa heti ensisilmäyksellä. Projektin valaistussuunnittelusta vastasi Hide-a-lite.


HIDE-A-LITE JULKISIVU SIVU 28


HIDE-A-LITE JULKISIVU SIVU 29

Julkisivu. Toivota asiakkaat ja vierailijat tervetulleiksi inspiroivalla valoympäristöllä. Anna ensivaikutelman jättää pysyvä jälki jo ulkopuolella. Eräs pitkien ja pimeiden vuodenaikojen eduista on se, että valon ja luovien ratkaisujen avulla voi erottua pimeydessä ja vahvistaa imagoaan.


HIDE-A-LITE J U L K I S I V U / VOX H OT E L SIVU 30


HIDE-A-LITE J U L K I S I V U / VOX H OT E L SIVU 31

VOX HOTEL VOX Hotel on ketjuihin kuulumaton hotelli Jönköpingin keskustassa. Täällä mitään ei ole jätetty sattuman varaan, ei varsinkaan aiempaa 70-luvulta peräisin olevaa julkisivua, joka oli valmistettu tummasta tiilestä ja metallilevyistä. Kun rakennus muutettiin toimistosta maailmanluokan tapaamispaikaksi, sen ulkokuorelle tehtiin messingin, julkisivukivien ja erityisesti valaistuksen avulla huomattava muodonmuutos, joka jo ulkopuolella antaa käsityksen hotellin sisätiloista. Valaistussuunnittelun toteutti sähkökonsultti Peo Ottosson.


HIDE-A-LITE TIETOJA SIVU 32


HIDE-A-LITE TIETOJA SIVU 33

PALJON TIETOA JA ISOJA IDEOITA Me Hide-a-litella otimme LED-valaistuksen käyttöön jo varhaisessa vaiheessa. Vuosien saatossa on tapahtunut paljon, ja olemme olleet mukana viemässä kehitystä eteenpäin monella tasolla. Nykyään meillä on laaja tuotevalikoima, paljon osaamista ja suuria ideoita tulevaisuutta varten. Pidämme uusien asioiden kokeilemisesta, ja haluamme kehittyä yhdessä asiakkaidemme kanssa sekä uusien haasteiden että monimutkaisten projektien kautta.

Suomen myyntiorganisaatiomme toimii Turusta käsin, pääkonttorin sijaitessa Ruotsissa. Työskentelemme sekä innovaatioiden että vakiintuneiden tuotteiden parissa, ja kokeilemme mielellämme kiinnostavia valaistusratkaisuja. Se tarjoaa meille – ja sinulle – mahdollisuuden mukauttaa tuotteita ja ideoita jokaista yksittäistä projektia varten. Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme info@hidealite.fi.


Hide-a-lite on tuotemerkki, jota OEM Finland Oy myy ja markkinoi. Tuotteet on valittu sopimaan pohjoismaiseen tyyliin sekä ilmastoja laatuvaatimuksiin.


OEM FINLAND OY / FISKARSINKATU 3, 20750 TURKU / PL 9, 20101 TURKU PUH. 0207 499 499 | INFO@HIDEALITE.FI w w w. h i d e a l i t e . f i

Valo ja kokemus 2017  

Hide-a-lite

Valo ja kokemus 2017  

Hide-a-lite