Page 1

Informer

2012/1

Csatlakozzon okosan! Bevezető árak és teljes rendszervédelem MOLEX csatlakozókkal 4.oldal

Crouzet Millenium3 5.oldal

Töltse ki kérdőivünket és nyerjen! sid. 14

Bemutatkozunk Csapatunk és képviselt gyártóink

3.oldal

Legyen öné a 12.oldal Nokia N8


Koronkai Kiss Sándor Ügyvezetö igazgató, OEM Automatic Kft.

Tisztelt Olvasó! Szeretettel köszöntöm az OEM Automatic Kft. minden dolgozója nevé-

CÉGTÖRTÉNET

Köszöntő

sok hasznos információval szolgál mind jelen, mind jövendőbeli part-

76

1982 Norvég leányvállalat megalapítása

ben igyekszünk átfogó képet nyújtani a vállalat működéséről és termé-

78 79

82 83 84

szetesen a képviselt gyártókról és a termékekről. E kiadványunk nem tud a teljesség igényével minden részletre kiterjedni, de honlapunkon, a

85

www.oemautomatic.hu -n részletesebb információt találhat az általunk

86

forgalmazott termékekről.

88

tizálási piacon. Céljai globálisan - csoport szinten - évi 15% árbevétel Stratégiájának alapja az organikus növekedés, cégfelvásárlás illetve földrajzi terjeszkedés. Ennek részét képezi a Közép-Kelet Európai bővülés melynek idei állomása Magyarország. Az OEM csoport erősségei a ter-

1981 Első leányvállalat megalapítása Finnországban 1983 Svéd tőzsdére bevezetés, dán leányvállalat alapítás az üzleti eredmény eléri a 30 millió svéd koronát

1989 Első vállalat megalapítása Skandinávián kívül, az Egyesült Királyságban

mékválaszték, a széles körű szakmai tudás, a marketing tevékenység, a

89

1988 Árbevétel meghaladja a 100 millió svéd koronát

90 91 92

logisztika, valamint a dolgozók és a vezetőség összhangja. Ezen pillérekre építve érjük el, hogy vevőink elégedettsége kimagasló az iparág-

93

ban.

94

duljon hozzánk bizalommal az info@oemautomatic.hu mail címen, vagy keresse munkatársainkat telefonon a +36 23 880 895 telefonyszámon. Köszönöm megtisztelő figyelmét:

MOLEX - 4.oldal

1996 Árbevétel meghaladja az 500 millió svéd koronát.

96

1998 Lengyel OEM alapítása

98

Képviselt gyártóink bemutatása 6-10. oldal

97 99 00 01 02

Koronkai Kiss Sándor

Vezérlés felsőfokon Crouzet - 5.oldal

1991 Az OEM International, mint holding vállalat megalapítása

95 Amennyiben bármilyen további információra van szüksége, kérem for-

C4-es védelem és bevezető árak

87

Az OEM küldetése, hogy vezető kereskedő cég legyen az ipari automaés profit növekedés, valamint 20% ROE (sajáttőke-arányos nyereség).

A tartalomból

77

81

nerünk számára.

hiszen sosincs második alkalom az első bemutatkozásra. Ennek tükré-

75

1974 OEM Automatic AB megalapítása a Franzeln és Svenberg család által

80

ben. Ezen újságunk, mely évente kétszer jelenik majd meg, remélhetőleg

Mint minden első kiadás, ennek is kicsit ünnepélyesebb a hangvétele,

74

2000 Jörgen Zahlin ügyvezető kinevezése, az Ermström Hydraulik és Indoma cégek felvásárlása

Vezérlés testreszabott szimbólumokkal BACO - 12.oldal

03 04 05 06

2

2. OEM Informer 2012/1 O E M i n f o r me r a r 2 0 1 2 - 2

www.oemautomatic.hu

w w w. oem a u t om at i c . s e

2007 MPX Electra és Klitsö cégek felvásárlása

07

2009 Kínai leányvállalat megalapítása

09

2011 OEM Automatic Kft. megalapítása

11

08 10 12

2006 Cseh köztársaságban az EIG cég felvásárlásával a működés beindítása 2008 Szlovákiai terjeszkedés, akvizíciók által

Töltse ki webes kérdőívünket és nyerhet! Részletek a hátoldalon


Vevők

Gyártók

Bemutatkozik az

OEM Automatic Kft. Az OEM Automatic Kft. - Az OEM International vállalatcsoport hazai tagjaként – az ipari automatizálási piac számára értékesít termékeket Magyarországon. Az OEM csoport vezető márkákat képvisel Észak-, Közép- és Kelet-Európa sok országában.

Az OEM az a láncszem, amely értéket képes hozzáadni a termékek-

”közel 25.000 terméket tartalmaz 300-nál is több gyártótól”

hez és a rendszerekhez a vevők és a gyártók között az ipari automa-

Logisztika és marketing

tizálás piacán. A Vállalat „high-tech” tudást és széles termékpalettát biztosít több, mint 20.000 ügyfele számára világszerte. Ez a paletta közel 25.000 terméket tartalmaz 300-nál is több gyártótól, akik az elektronikai, és az áramlás- és nyomástechnikai üzletágnál használatos alkatrészek specialistái. Az OEM csoport 3 földrajzi területre osztja működését. Az első maga az anyaország, Svédország, a második Finnország és a Baltikum. Dánia, Nagy-Britannia, és Közép-Kelet Európa a harmadik, és egyben legdinamikusabban fejlődő piac. Összesen 24 országban aktív az OEM csoport. Magyarországon 2012-ben kezdte meg működését az OEM Automatic Kft. Magasan képzett mérnökcsapattal, értékesítési és logisztikai munkatársakkal, illetve saját raktárbázissal állunk vevőink rendelkezésére.

+36 20 585 13 36 david.sarai@oemautomatic.hu

Sárai Dávid

Logisztikai és marketing koordinátor

Áramlás-és nyomástechnika

- Folyadékok, gázok nyomását és áramlását mérő, szabályzó eszközök és hidraulikus rendszerek -

Sághi Péter

+36 20 586 48 01 peter.saghi@oemautomatic.hu

Mérnök értékesítő

Elektronika üzletág

Gula László

Mérnök értékesítő

Horti Gábor

Termékmenedzser

üzletág

+36 20 585 21 61 gabor.horti@oemautomatic.hu A képek mellett látható QR kódokat okostelefonnal, vonalkódolvasó program segítségével tudja beolvasni, mely azonnal felkínálja kollégáink névjegyének mentését telefonjába.

- Vezérlő szekrényekbe építhető és gyártósorok működtetéséhez használható elekromos eszközök -

+36 20 273 24 04 laszlo.gula@oemautomatic.hu

Borbély Tamás Termékmenedzser

+36 20 337 12 34 tamas.borbely@oemautomatic.hu

OEM Informer 2012/1 - www.oemautomatic.hu 3.


20%

kedvezmény

Csatlakozzon okosan

mPm® Tények • A mágnesszelepek gyakran drága PLC vezérlésekhez csatlakoznak • Kikapcsoláskor a tápfeszültség többszöröse indukálódik, mely károsítja a vezérlőeszközt • A Molex csatlakozója C4 védelemmel, un. varisztor segítségével elvezeti a káros túlfeszültséget • 100%-os védelmet nyújtanak vezérlõ készüléke számára a tekercseken indukálódó túlfeszültséggel szemben

Webkatalógus/Szelepek/DIN csatlakozók Kontakt: Horti Gábor +36 20 585 21 61, gabor.horti@oemautomatic.hu

4

4. OEM Informer 2012/1 O E M i n f o r me r a r 2 0 1 2 - 2

www.oemautomatic.hu

w w w. oem a u t om at i c . s e

Az ipari automatizálásban a mágnesszelepek elektromos rendszerekhez, PLC vezérlésekhez csatlakoznak. A legtöbb esetben a vezérlő eszköz pénzbeli értéke a vezérelt mágnes tekercs értékének a többszöröse. A tápfeszültség megszűnésekor a szelepet működtető mágnes tekercsben a tekercs által létrehozott mágneses tér összeomlásának következtében a tápfeszültséggel ellentétes irányú és többszörös értékű feszültség indukálódik. Ez károsítja a kapcsoló készüléket (relé, mágneskapcsoló, PLC kimenet). Nagyszámú kapcsolás esetén ez kihat a vezérlés élettartamára, amely rossz esetben akár pár tíz kapcsolás után tönkremehet. A C4 védelemmel rendelkező szelep csatlakozó azonban fel van készítve a probléma megoldására. A csatlakozóba - párhuzamosan a főáramkörrel - egy un. varisztor (a feszültség függvényében változó értékű ellenállás) van beépítve, amely normális működés esetén nagy ellenállású ezért gyakorlatilag nem folyik benne áram. Amikor azonban feszültségcsúcs

keletkezik, a varisztor ellenállása hirtelen lecsökken és rövidre zárja a tekercsen indukálódott feszültséget, mely hő formájában a varisztoron és tekercsen eldisszipálódik, megvédve ezzel a kapcsolóelemet a káros túlfeszültségtől, relé esetén az átíveléstől. Mivel a varisztor típusa függ a tápfeszültség értékétől, ezért a C4 csatlakozó rendelésekor figyelembe kell venni, eltérő típusú csatlakozó szükséges 230V-os illetve 24V-os tápfeszültség esetén. Mivel ez a típusú védelem egyaránt működik egyen- és váltakozófeszültség esetén, ezért a kiválasztáskor a feszültség típusa nem számít. Az általunk kínált csatlakozó a fenti védelem mellett LED-et is tartalmaz, mely segítségével könnyen meg lehet győződni a tápfeszültség jelenlétéről.

Szeretnénk, ha partnereink megismernék a C4-es védelemmel ellátott csatlakozót, ezért bevezető promócióként 20% kedvezménnyel elérhető.


Millenium 3

vezérlés felső fokon Tények • Programozható logikai vezérlő, melynek alkalmazási lehetőségei szinte végtelenek • Kezelése a programozásban egyébként nem jártas szakemberek számára is könnyen elsajátítható • A készülék, kiviteltől függően, digitális és analóg bemenetekkel rendelkezik, 100-230 V váltó, 24 V és 12 V egyenfeszültségről is működik • Speciális változatok: eltávolítható sorkapcsokkal, műgyantával kitöltött (kijelző nélkül)

Figyelmükbe ajánljuk a Crouzet cég egyik, a hasonló termékek mezőnyéből kiemelkedő termékét, a Millenium 3-at. A Millenium 3 egy programozható logikai vezérlő, melynek alkalmazási lehetőségei szinte végtelenek. Használata meglehetősen egyszerű, a hozzá ingyenesen kapható szoftver grafikus felületű, könnyen kezelhető, a programozásban egyébként nem jártas szakemberek számára is könnyen elsajátítható.

A készülék felépítése

Speciális változatok

A termék kiviteltől függően 4-12 db digitális illetve analóg (0-10V) bemenettel, és 4-8 db relé kimenettel rendelkezik. Megtáplálása történhet 100-230V AC-ról, 24V AC/DC-ről és 12V DC-ről.

Eltávolítható sorkapcsokkal: a bekötést könnyíti, hogy a bekötő sorkapcsok eltávolíthatóak a készülékről, majd a bekötés kényelmes elvégzése után visszahelyezhetőek.

A készülék a bemenetekről beérkező információkat képes a felhasználó igényei szerint feldolgozni, illetve a kimeneteket kapcsolni. A kivitelét tekintve kapható kijelzővel, és kijelző nélküli kivitelben.

Gyantával kiöntött változat: ez a változat szennyezet, vagy erős vibrációnak kitett környezetben teszi lehetővé a készülék alkalmazását a körülményekből eredő károsodások nélkül. E változat csak kijelző nélkül érhető el.

Webkatalógus/Programozható egységek Kontakt: Borbély Tamás +36 20 337 12 64, tamas.borbely@oemautomatic.hu

OEM Informer 2012/1 - www.oemautomatic.hu

5.


Képviselt gyártóink

Áramlás- és nyomástechnika

Az ASCO több, mint százéves tapasztalattal rendelkezik a pneumatika és a mágnesszelepek piacain. Termékeik Amerikától Európáig világszerte ismertek kiváló minőségükről és sokoldalú felhasználhatóságukról. A folyamatosan bővülő katalógusok az ipari automatizáláshoz kapcsolódó termékek széles választékát kínálják több, mint 12000 termékkel a pneumatika valamint a mágnesszelepek és a speciális működtetésű szelepek piacán. A termékek kiválóságát több nemzetközi szabvány illetve minőségellenőrzési testület is bizonyítja. A megbízhatóság, tartósság, teljesítmény és könnyű telepíthetőség, mind olyan értékek, amelyek miatt a termékek szerte a világban ismertek és elismertek. A széles körű választék fő elemei: a mágnesszelepek, a pneumatikus munkahengerek és ezen termékcsoportok kiegészítői, amelyek megoldást kínálnak a legegyszerűbb feladattól a legösszetettebb, legmosto-

hább körülmények között működő rendszerekig. Az ASCO termékek között kiemelt helyet foglalnak el a robbanásveszélyes ipari környezetbe fejlesztett megoldások, amelyek kiválóan megfelelnek pl. a vegyipar és a petrolkémia által támasztott követelményeknek.

”Erőt sugározva jelen lenni” - ez a mottója az olasz Aignep-nek, amelyet 1976ban alapítottak a célból, hogy versenyképes, innovatív megoldásokat kínáljon a sűrített levegő piacán. Kezdetben a víz és hidraulika területén dolgozott kivitelezőként. A ’80-as ’90-es évek fordulópontot jelentettek a cég életében. Ekkor nagy forrásokat mozgósított, hogy a fittingek piacvezető gyártójává váljon és ezzel párhuzamosan kivitelezői erőforrásait is a gyártásba fektette. Az új környezet lehetővé tette, hogy a termékválaszték jelentősen megnövekedjen. 1992-ben csatlakozott a Bugatti

csoporthoz, amely után nagy hangsúlyt fektettek a kutatásra és fejlesztésre. Fő termékcsoportjaik a pneumatikai fittingek és azok kiegészítői, a levegőkezelő egységek és munkahengerek. A pneumatika fittingek választéka széles körű megoldást kínál számos feladatra, igényeknek megfelelően többféle anyagból készülnek a sárgaréztől a rozsdamentes acélon át a műanyagig. A csatlakozók egyik leginnovatívabb típusa az univerzális kialakítású, amely egyaránt használható egyenes és párhuzamos menethez. Az INFINITY az Aignep legújabb rendszere a sűrített levegő elosztására. Az alacsony súrlódási ellenállású csövek automatikus fém push-in fittingek segítségével csatlakoztathatóak egymáshoz, így a telepítés leegyszerűsödik és rendkívül időtakarékos.

Tények - Pneumatika fittingek és kiegészítők sárgaréztől rozsdamentes acélon át a műanyagig - Univerzális fittingek egyszerre egyenes és párhuzamos menethez - INFINITY, innovatív megoldás a sűrített levegő elosztására

6. OEM Informer 2012/1 -

www.oemautomatic.hu

Tények - Több, mint 100 év tapasztalat az ipari automatizálás területén világszerte Amerikától Európáig - Több, mint 12000 hivatkozás a mágnesszelepek, speciáis szelepek és pneumatika területén - Robbanásbiztos ipari környezetbe fejlesztett megoldások


Képviselt gyártóink

Áramlás- és nyomástechnika A svájci Trafag 1942-es alapítása óta világszerte több, mint 40 leányvállalaton és kereskedelmi képviseleten keresztül tölt be piacvezető pozíciót az ipari automatizálás területén. A dinamikus fejlesztésnek és a kiváló minőségű gyártásnak köszönhetően termékeik óramű pontossággal és hosszú távon is kiemelkedően megbízhatóan működnek. Fő termékkörök a nyomás-, hőmérséklet- és gáz sűrűség felügyeletére alkalmas termékek. A nyomástávadók, nyomáskapcsolók, hőmérsékletérzékelők, termosztátok a gyári megoldások mellett teljes mértékben a fogyasztói igényekre

szabhatók. A Trafag termékek rendkívül speciális, mostoha körülmények között is megállják a helyüket, mint pl. az erőművi és hidraulikai alkalmazások. Az ATEX szabvány szerinti robbanásvédett verzió mellett rendelkeznek olyan tanúsítványokkal is, amelyek lehetővé teszik a vasúti és tengerészeti felhasználásokat.

Tények - Óramű pontosságú, hosszú távon is kiemelkedően megbízható működés - Fő termékkörök a nyomás, hőmérséklet és gázsűrűség felügyelésére alkalmas termékek. - Robbanásveszélyes ipari környezetbe, vasúti, tengerészeti alkalmazásokra

1947-ben az Egyesült Királyságban alapított Herga hosszú távú kapcsolatra törekszik partnereivel, így a folyamatos fejlesztés következtében innovatív megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt. A vállalat termékei kapcsoló/érzékelő megoldásokat kínálnak, amelyek egy egyedülálló, dinamikusan fejlődő speciális piacot fednek le. A fő termékkörök a levegőkapcsolók, a lábkapcsolók és a nyomás- és vákuumkapcsolók. A levegőkapcsolók legfontosabb újítása, hogy a jelet a nyomógombtól tömlőben, levegő segítségével továbbítja az érzékelőig, amely kapcsol. Így olyan helyeken is alkalmazható, ahol nedves közeg jelenlétében kell elvezetni a kábelt, pl.: fejőgép. A lábkapcsolókból létezik ipari kivitelű, USB-s, számítógéphez csatlakoztatható verzió. A termékek

fő felhasználási területe az egészségügy, ahol a higiéniai követelmények és a könnyű kezelhetőség kifejezetten fontos. A kapcsolók széles körben testreszabhatóak, az egy gombos kiviteltől kezdve a több gombos, vezérlő rendszerekig. pl.: fogorvosi szék állítás, orvosi eszközök vezérlése.

Tények - Egyedülálló, dinamikusan fejlődő, speciális piacot lefedő temékkör - Levegőkapcsolók, lábkapcsolók, nyomás- és vákuumkapcsolók - Testreszabott megoldások: az egy gombos kiviteltől a több gombos vezérlő rendszerekig

OEM Informer 2012/1 - www.oemautomatic.hu 7.


Képviselt gyártóink

Áramlás-és nyomástechnika

Az Olaszországban 1946-ban alapított Sirai napjainkra az egyik fő beszállítóvá vált a mágnesszelepek piacán. Termékeik között megtalálhatóak a legegyszerűbb kialakítású mágnesszelepek, azonban a fő termékkörök a speciális, különleges igényeket kielégítő szelepek. E szelepek között megtalálható kávégépekhez használható orvosi-analitikai alkalmazásokhoz használható és az agresszív közegek használatát lehetővé tevő termékek egyaránt. A teljes elszigetelést biztosító izolált szelepek kombinálják az erőt a megbízhatósággal, ezzel is alkalmassá téve az agresszív /vagy szennyezett/ fertőzött közeg alkalmazására.

A Honsberget 1963-ban alapították Németországban mechanikus nyomáskapcsolók fejlesztésére és gyártására. A ’80-as évek elejére a termékkör kibővült hőmérséklet és szintmérésre használható műszerekkel és az elektronikus áramláskapcsolókkal. 2008-ban csatlakozott a GHM vállalatcsoporthoz, amely lehetőséget adott a beszerzések optimalizálására és a termékkörök kiszélesítésére. A Honsberg termékei kiváló minőségű, innovatív megoldásokat kínálnak áramlás mérésére, kijelzésére és áramlás alapján történő kapcsolásra egyaránt.

Az orvosi-analitikai alkalmazásokhoz használható mikroszelep innovatív válasz a piac egyre növekvő elvárására, a kis méretű és alacsony energiafelhasználású szelepek iránti igényre. Az elcsípő szelepek működési elve teljesen eltér az egyéb szelepekétől, hiszen a közeg egy zárt műanyag csőben turbulencia és holttérmentesen képes nagy keresztmetszetben áramlani olyan módon, hogy nem kerül kapcsolatba a szeleptesttel, megóvva a közeget a szennyeződésektől. Az elcsípő szelep ezen műanyag csövet „csípi el”, amikor zárásra kerül a sor.

- Világszerte jelen lévő értékesítői hálózat - Speciális igényeket kielégítő mágnesszelepek - Szelepek orvosi- analitikai felhasználásra, izolált szelepek, mikroszelepek, elcsípő szelepek

elektronikus elvű, induktív és kalorimetrikus elven működők is megtalálhatóak a kínálatban, amelyek megoldást kínálnak a vizen kívül egyéb viszkózus anyagok, és akár alacsonyabb térfogatáramok kezelésére is. A termékkör részei a szintjelző és szintkapcsoló alkalmazások is. A termékek rendelkeznek a speciális felhasználásokhoz tanúsítványokkal, például a nukleáris felhasználásokhoz, tengerészeti alkalmazásokra. A termékek kifejezetten nagy előnye a nagyfokú testreszabhatóság és a gyors, rugalmas alkalmazkodás a vevői igényekhez.

Az áramláskapcsolók igényeknek megfelelően többféle kivitelben elérhetőek. A mechanikus elven működő áramláskapcsolók mellett az

Tények - Innovatív megoldások áramlás mérésére, kijelzésére, és áramlás alapján történő kapcsolásra, szintjelzésre, szintkapcsolásra - Nagy viszkozitású és alacsony térfogatáramú közegek kezelésére is - Egyedi vevői igények rendkívül gyors teljesítése

8

8. OEM Informer 2012/1 O E M i n f o r me r a r 2 0 1 2 - 2

Tények

www.oemautomatic.hu

w w w. oem a u t om at i c . s e


Képviselt gyártóink Elektronika A francia BACO cég hosszú ideje az ipari jelzőberendezések, bütykös kapcsolók és leválasztó kapcsolók világszerte vezető gyártójaként ismert. A BACO nyomógombok rengeteg innovatív jellemzővel és ergonomikus kialakítással bírnak. A BACO bütykös kapcsolók testre szabható megoldást kínálnak a multipozíciós kapcsolókkal szemben támasztott igényekre. A BACO leválasztó kapcsolók kompakt kialakításúak, és akár mellső akár hátsó rögzítéssel szerelhetők az egyszerűen átfordítható kapcsoknak köszönhetően. A cég lehetőséget biztosít a termé-

keken a vevő saját logójának, valamint a kapcsolóelemeken egyedi feliratok elhelyezésére. Az OEM Automatic választékában megtalálhatók a gyártó kapcsoló és jelzőeszközei (d=22mm furatba szerelhető nyomógombok, jelzőlámpák) vezérlési tokozatok, bütykös kapcsolók, leválasztó kapcsolók.

Tények • Ipari jelzőberendezések, bütykös kapcsolók, leválasztó kapcsolók • A termékek már kis sorozat rendelése esetén is testreszabhatóak • Egyedi feliratozás rendelhető • 10 év garancia

A francia Crouzet az automatikai vezérlési alkatrészek, az ipari kiszolgáló berendezések, a légi – és földi járműgyártó ipar vezető gyártója világszerte. Több, mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik az elektronika, elektromechanika és magnetikus technológiák terén. A Crouzet az automatizálási feladatok minden lépéséhez kínál terméket az érzékeléstől, felügyelettől, beavatkozástól kezdve a vezérlő reléken, mikro motorokon, szilárdtest reléken keresztül a kommunikációig.

gyártani. A Crouzet stratégiájának alapja a folyamatos fejlesztés annak érdekében, hogy mindig a technológia élvonalát képviselje. A cég éves nyereségének 7%-át kutatásra és fejlesztésre fordítja. Cégünk a Crouzet mikro vezérlőit (programozható logikai vezérlők, idő és figyelő relék), kisméretű motorjait és mikrokapcsolóit forgalmazza elsősorban.

A cég az ipari szektor megbízható, rugalmas szolgáltatásokat nyújtó szereplőjeként ismert. A Crouzet berendezésgyártók, disztribútorok és kivitelezők igényei szerint képes akár testre szabott termékeket is

Tények • Automatikai vezérlések, berendezések, a légi- és földi járműgyártó ipar vezető gyártója • Az automatizálási feladatok minden lépéséhez kínál terméket • Nyitott a testre szabott termékek gyártására is • A cég éves nyereségének 7%-át kutatásra és fejlesztésre fordítja

OEM Informer 2012/1 - www.oemautomatic.hu 9. ­­­O E M i n f o r me r a r 2 0 1 2 - 2

w w w. oem a u t om at i c . s e

9


Képviselt gyártóink

Elektronika

Az OEM Automatic választékában az ipari relék, SMS relék, moduláris kontaktorok találhatók meg.

A Comat és a Releco két, évtizedek óta magas szinten elismert márka a saját területén. A Releco elsősorban kiváló minőségű ipari reléket fejleszt és gyárt, melyeknél nagy hangsúlyt fektet a szolgáltatások és funkciók széles választékára a vevői igények minél pontosabb lefedése érdekében.

EC REL O

ears

k

pe

Tények

50 Y rfo r

s

pea

A Comat teljes rendszermegoldásokat kínál az idő és figyelő relék, SMS relék valamint a moduláris kontaktorok és vezérlők területén a szoftvereket és kiegészítő szolgáltatásokat is beleértve.

ay

Két erős márka

badalom is bizonyít. E szállítónk fontos tulajdonsága a vevők igényeinek megfelelően testre szabott termékek gyártása mind az ipari automatizálás, mind a vasúti alkalmazások területén.

r

el

A svájci központú Comat Releco csoport a kiváló minőségű alkatrészek, rendszerek és szolgáltatások szállítója az ipari automatizálás és a vasúti alkalmazások területén. Fő termékköreik az ipari relék, időrelék és figyelő relék. A cég termékeit szerte a világon elismerés övezi.

e m anc

• Teljes rendszermegoldásokat kínál

A cégcsoport szintén nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, melyet számos bejegyzett nemzetközi sza-

Az olasz cég az automatikus adatgyűjtés és az ipari automatizálás világszinten vezető szerepet betöltő gyártója. Az adatgyűjtés mindennapi életünk egyik meghatározó alapeleme. Mikor vásárolunk, utazunk, orvosi vizsgálatnak és terápiának vetjük magunkat alá, jelen van az adatgyűjtés a folyamatok gyorsítása, az adatátvitel minőségének emelése, a nyomon követhetőség biztosításának céljából a folyamatok minden szakaszában. A Datalogic termékek gyakorlatilag kapcsolatot teremtenek a fizikai és a digitális világ között, azaz a tárgyak fizikai jellemzőit digitális adatokká

Tények • Az automatikus adatgyűjtés és az ipari automatizálás világszinten vezető szerepet betöltő gyártója • Kiemelkedő minőségű termékek és megoldások • A Datalogic termékek gyakorlatilag kapcsolatot teremtenek a fizikai és a digitális világ között

10. OEM Informer 2012/1 -

10

O E M i n f o r me r a r 2 0 1 2 - 2

www.oemautomatic.

w w w. oem a u t om at i c . s e

• Kiváló minőségű rendszerek az ipari automatizálás és a vasúti alkalmazások területén

• A vevők igényeinek megfelelően testre szabott termékek gyártása

alakítják, melyek így feldolgozhatóvá válnak az informatikai rendszerek számára. Cégünk a Datalogic fotoérzékelőit, képfeldolgozó eszközeit, biztonsági fényfüggönyeit forgalmazza.


Képviselt gyártóink Elektronika A német Bernstein AG, egyszemélyes vállalkozásként indult, majd családi vállalkozássá fejlődött, később az iparág meghatározó vállalatává vált, melynek jelenleg is a Bernstein család a tulajdonosa. A vállalat a jelátalakító és előfeldolgozó elektromechanikus alkatrészek gyártójaként és disztribútoraként szerzett hírnevet magának.

gépész- és villamosmérnöki tapasztalat, valamint a végfelhasználókkal ápolt szoros kapcsolat. A Bernstein induktív és kapacitív érzékelőit, végálláskapcsolóit, ipari biztonságtechnikai eszközeit, tokozatait és a fentiek ATEX szabványnak megfelelő változatait is forgalmazzuk.

A Bernstein története szorosan kapcsolódik az ipari biztonságtechnika területén folytatott legfontosabb fejlesztésekhez. A cég termékein tükröződik a kiemelkedő

Tények • Jelátalakító és előfeldolgozó elektromechanikus alkatrészek gyártója és disztribútora • A vállalat története szorosan kapcsolódik az ipari biztonságtechnika területén folytatott legfontosabb fejlesztésekhez • Kiemelkedő mérnöki tapasztalattal rendelkező cég

Az amerikai Molex cég a csatlakozástechnikai termékek vezető gyártója. Csapatuk magasan képzett tagjai a legnagyobb figyelmet az innovatív termékeik, megoldásaik gondos tervezésére, fejlesztésére és hatékony disztribúciójára fordítják. A cég választéka több, mint 100.000 féle kiváló minőségű termékből áll, az elektronikai, villamos és üvegszálas optikai csatlakozóktól a kapcsolóeszközökön át az összetettebb alkalmazás specifikus termékekig. Választékunkban elsőorban a szelepekhez és egyes érzékelőkhöz használható

DIN csatlakozók valamint a kerek M8, M12 többpólusú terepi alkatrészeket összekötő csatlakozó, elosztó eszközöket forgalmazza.

mPm®

Tények • A csatlakozástechnikai termékek vezető gyártója • A legnagyobb figyelmet az innovatív termékeik, megoldásaik gondos tervezésére, fejlesztésére és hatékony disztribúciójára fordítják • A cég választéka több, mint 100.000 féle kiváló minőségű termékből áll

OEM Informer 2012/1 - www.oemautomatic.hu 11. ­­­O E M i n f o r me r a r 2 0 1 2 - 2

w w w. oem a u t om at i c . s e

11


Töltse ki

kérdőívünket és nyerjen

A kép illusztráció

Válaszoljon a www.oemautomatic.hu weboldalon, a ”Játék” menüpont alatt található kérdőívünk kérdéseire és a válaszadók között októberben kisorsolunk egy Nokia N8 típusú kártyafüggetlen mobiltelefont. Szeretnénk felmérni partnereink igényeit - tudni, hogy az OEM csoport több, mint 300 képviselt gyártója közül melyek termékeit forgalmazzuk Magyarországon, milyen piaci igényeknek kell megfelelnünk, mit változtassunk - annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szinten elégítsük ki azokat. Ha észrevétele van,

szeretné, ha bizonyos termékeket raktáron tartsunk önnek, szeretne bővebb felvilágosítást kapni egyes termékekről, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. Most ráadásul még nyerhet is azzal, hogy segíti munkánkat, a kérdőívet kitöltők között ugyanis kisorsolunk 1db okostelefont, a Nokia N8-at.

Szabja testre vezérlését feliratok helyett szimbólumokkal

A vezérlődobozok vagy nyomógombok szimbólumokkal való ellátása kiváló módja annak, hogy a berendezések üzemeltetése egyszerűbbé és biztonságosabbá váljon a felhasználó számára.

Tények • A nyomógombok egyedi szimbólumokkal ellátása egyszerűbbé teszi a berendezések kezelését • A szimbólumok nyelvtől függetlenül érthetőek a világ bármely táján • Kis szériák esetén is vállaljuk a gyártását • A gombok és kapcsolók mellett a vezérlési tokozatokat is szállítjuk egyedi színekben, jelölésekkel • Mint minden BACO termékre, 10 év garanciát adunk

Habár a feliratok használata is célravezető lehet, gyakran egyszerűbb megérteni egy nyomógomb funkcióját valamilyen kifejező szimbólum segítségével. Különösen lényeges lehet ez abban az esetben, ha berendezését a világ, különböző részein használják. Nem nehéz belátni, hogy a szimbólumok nyelvtől függetlenül érthetőek a világ bármely táján, a feliratokkal ellentétben. A BACO-val karöltve ajánlunk versenyképes, testre szabott megoldásokat az Ön pontos specifikációja, elképzelése alapján. Kis soro-

zatszám esetén is fogadjuk rendelését, és a mintákat gyorsan le tudjuk gyártani. Továbbá, az egyedi jelölések mellett természetesen az összes ISO és DIN szabvány szerinti felirattal és szimbólummal is tudjuk ajánlani a termékeket. A nyomógombok és kapcsolók mellett, a vezérlési tokozatokat is tudjuk szállítani egyedi színekben, egyedi jelölésekkel, illeszkedve az Ön által megadott specifikációhoz.

Webkatalógus/Nyomógombok és jelzőeszközök Kontakt: Borbély Tamás +36 20 337 12 64, tamas.borbely@oemautomatic.hu

fax

OEM Automatic Kft. Cím 2040 Budaörs. Gyár u. 2. | telefon +36 23 880 895/896 +36 23 880 897 | internet www.oemautomatic.hu | info@oemautomatic.hu

OEM Informer HU 2012/1  

OEM Automatic magazin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you