Page 1

numero 2 2011

PERFECT Fix

-holkkitiivisteess채 ei tarvita vastamutteria sivu 6

Tutustu laajaan Arion Pro-Tect -turva-aita valikoimaamme

sivu 12

MK9-USB

-uutuus tulostimella on helppoa tulostaa johdin- ja kaapelimerkit

sivu 4


Puheenvuorossa… Marko Varjokivi

Poimintoja:

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

OEM on satsaamassa paljon markkinointiviestintäänsä, esimerkiksi osallistumalla taas useisiin messuihin, miksi? Messut ovat edelleenkin erinomainen väylä tuoda asiakkaidemme tietoisuuteen sitä lisäarvoa jota voimme heille tarjota ainutlaatuisen tuotevalikoimamme avulla. Siellä on mahdollisuus nähdä ja saada tietoa koko tarjonnastamme, jota kukaan muu toimija Suomessa ei pysty tarjoamaan. Messut tulevat olemaan yksi tärkeä kommunikointikanava myös tulevaisuudessa joissa voimme tuoda esille uusia tuotteita ja toimittajiamme. Seuraava tärkeä tapahtuma ja tapaamispaikka tulee olemaan tekniikan suurnäyttely Helsingin messukeskuksessa 4.- 6. lokakuuta. Silloin messukeskuksessa on samaan aikaan viisi vahvaa teknologian ammattitapahtumaa: Elkom, Automaatio, Eltek, Hydrauliikka&Pneumatiikka sekä Mecatec.

Uudet tulostimet kaapeli- ja johdinmerkintään USB-yhteydellä Partex, sivu 4

OEM on lanseeraamassa myös uutta kotisivua parhaillaan, miksi? Mielestämme vanhat sivumme eivät enää vastanneet ajan vaatimuksia ja olivat teknisesti vanhanaikaiset. Hakutoiminto ei ollut tarpeeksi hyvä ja asiakkaidemme keskuudessa kaivattu mahdollisuus e-kauppaan puuttui kokonaan. Nyt tuotteet löytyvät helpommin joko käyttämällä hakutoimintoa tai selaamalla tuotteita eri tuotealueiden kautta. Uusien sivujemme tärkein parannus tulee olemaan juuri erittäin toimiva e-katalogi ja siihen liittyvä tuotehaku. Ulkonäkö ei ole vielä muuttunut kovinkaan paljon, sillä satsaamme aluksi siihen, että sivusto saadaan teknisesti toimimaan mutkattomasti. Uusi ulkonäkö tullaan lanseeraamaan lähitulevaisuudessa. Myös lisää ja parannettuja toimintoja tullaan päivittämään sivuille koko ajan.

PERFECT Fix-holkkitiiviste vedonpoistolla nyt ilman vastamutteria Jacob, sivu 6

Tuleeko OEM:n kotisivuilla mahdollisuus myös e-kauppaan? Olemme havainneet asiakkailtamme lisääntyvän tarpeen olla paremmin tavoitettavissa erilaisten kommunikointikanavien kautta ja mahdollistaa kaupankäynnin parhaiten asiakkaalle sopivaan tapaan ja aikaan. E-kauppa on yksinkertainen tapa niin suurille kuin pienillekkin asiakkaille suorittaa hankintojaan toimistotuntien ulkopuolella. E-kauppa tullaan lanseeramaan syksyn aikana kunhan kotisivu on ensin saatu toimimaan teknisesti toivotulla tavalla.

Kamera-anturi DataVS2 Datalogic, sivu 8

E-katalogi ja kotisivu uudistuu vahvasti. Miten käy OEM:n tavaramerkkinä olleille painetuille tuotekatalogeille ja INFO-lehdelle? Painetut katalogit tulevat olemaan mukana kuvassa edelleenkin. Painopiste voi tosin muuttua joidenkin tuotealueiden kohdalla enemmän yleisesitteen suuntaan, joissa on kattavasti tuotu esille kaikki mahdolliset tuotealueen tuotteet. Tarkemmat tekniset sivut mittakuvineen saa sitten printattua e-katalogista, ladattua ne itselleen pdf-muodossa tai voimme tietokannasta tehdä jopa pieniä muutaman tuotteen katalogeja. OEM INFO – lehteä tulemme jatkossa tekemään kolme numeroa vuodessa. Lehteen tuli jo viime numerossa hieman visuaalisia muutoksia ja käsissäsi on nyt toinen lehti uudessa visuaalisessa muodossa.

Turva-aitavalikoiman esittely Arion Pro-Tect, sivu 12

Toivottavasti viihdyt lehden parissa!

Asiakaskohtaisiin sovelluksiin silikonikumi- ja yhdistelmänäppäimistöt Wing Cheong, Hi-Tech, sivu 14

2

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI


CASE: Tampereen Keskustekniikka Oy

Keskustekniikan toimitusjohtaja Jarmo Pulkkinen esittelee Sandvik Mining & Constructionille menevää keskusta, jossa on OEM:n toimittamia komponentteja. Tampereen Keskustekniikka Oy kuuluu Suomen johtaviin sähköjärjestelmätoimittajiin. Keskustekniikan asiakkaita ovat globaalisti toimivat kone- ja laitevalmistajat, joita palvellaan Tampereella, Kauhavalla sekä Puolassa noin 120 ammattilaisen voimin. Visiona on olla haluttu, kansainvälisesti verkottunut ja kehittyvä järjestelmätoimittaja valituille asiakkaille. Keskustekniikan sähköjärjestelmätoimittajuus sisältää: • energiansiirto-, automaatio- ja ohjauskeskukset • johdin- ja kaapelisarjat • suunnittelupalvelut • testausjärjestelmät • serverikaapit Yhteistyösopimuksensa sellaisten loppuasiakkaiden kuin Sandvik Mining and Construction ja Finn-Power Oy (Prima Power), ovat nostaneet Tampereen Keskustekniikan yhdeksi OEM:n suurimmista asiakkaista ja vastaavasti myös OEM:n Tampereen Keskustekniikan tärkeäksi kumppaniksi.

Tuotteiden valmistuksessa Keskustekniikka Oy keskittyy asiakasarvoa lisääviin prosesseihin Lean Management-menetelmän avulla. Tuottamattomat prosessit poistetaan ja arvoa tuottavia prosesseja tehostetaan. Lean Managementmenetelmän avulla on tuotanto vaiheistettu ja materiaalivirrat järjestetty siten, että linjan toiminta on tasaista. Lean-toimintaan sisältyy keskeisesti tinkimätön laatuajattelu, jossa tehdään kaikki mahdollinen tuotteen ja toiminnan laadun varmistamiseksi. Laatuvastuu kuuluu kaikille yrityksen työntekijöille. Keskustekniikan tehokkuuden taustalla on lisäksi E3-sähkösuunnitteluohjelmisto, jossa yhdellä järjestelmällä pystytään hoitamaan koko suunnitteluprosessi. Asiakaskohtaiset tiimit ovat osa asiakkaan tuotantolinjaa. Ne toimivat asiakkaan kumppanina ja tuntevat asiakkaan liiketoiminnan ja tarpeet. Tiimit takaavat tuotteiden korkean laadun ja pitävät toimitusajat. Tässä on apuna kiinteä yhteistyö OEM Automaticin kanssa, jotta varmistutaan komponenttien ja kaapeleiden saannista ja että ne ovat käytössä oikeaan aikaan, oikeassa paikassa. Tampereen Keskustekniikka Oy:n on perustettu vuonna 1978 Tammerkosken rannalle. Nykyiset toimitilat sijaitsevat Kaukajärvellä, Kauhavalla ja Puolassa. Lisätietoja: Harri Lamminen, Myyntijohtaja, Tampereen Keskustekniikka Oy, puh. 0500 638086. OEM on toiminut Suomessa jo 30 vuoden ajan, vuodesta 1981, ja nimenomaan keskuskomponentit ovat olleet yksi OEM:n keskeisimmistä tuotteista heti alusta asti. Tuotevalikoima on vuosien varrella laajentunut niin, että vastaavaa valikoimaa ei muilla alan toimijoilla ole.

Faktat • • • • •

Perustettu Tampereella 1978 Toimipiste Kauhavalla Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto 2010 14 Meur ISO 9001:2000 jo vuodesta 1992

Nykyään esimerkiksi iso osa OEM:n ja Keskustekniikan välisestä kaupasta muodostuu monenlaisista kaapelituotteista.

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

3


Partexin uudet tulostimet kaapeli- ja johdinmerkintään USB-yhteydellä MK9-USB Kolmannen sukupolven MK9-tulostin on ilmestynyt. Voit tulostaa helposti johdin- ja kaapelimerkit suoraan tietokoneelta käyttäen Winsign-ohjelmaa tai tallentaa tiedoston muistitikulle ja tulostaa merkit asennuskohteessa. MK9-USB tulostin toimitetaan tukevassa kantosalkussa.

MK10

Faktat • • • • • • •

Johdinmerkinnät 0,5-4 mm² Rei’itetyt profiilit kaapelimerkintään Kutistesukat Litteät profiilit riviliitinmerkintään Tulostusnopeus 35mm/s Tulostimen mitat 290x300x95 mm Paino 2 kg

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Henri Suikkanen puh. 0207 499 459 henri.suikkanen@oem.fi

MK10 on moderni lämpötulostin USB-yhteydellä, jolla tulostat helposti johdin- ja kaapelimerkinnät. Tulostaminen tapahtuu mukana toimitettavalla Winsign-ohjelmalla suoraan PC:ltä.

Faktat USB

• • • • • • •

Johdinmerkinnät 0,5-10 mm² Rei’itetyt profiilit kaapelimerkintään Kutistesukat Litteät profiilit riviliitinmerkintään Tulostusnopeus 125 mm/s Tulostimen mitat 446x242x275 mm Paino 9 kg

USB

Kampanjahinta

720€ (alv.0%)

Kampanjapaketissa: - Tulostin - Kantosalkku - Winsign-ohjelma - Mustenauha - USB-kaapeli - Rullateline - Profiilipaketti* *Profiilipaketti:

1x PO-03 0,75mm2 johtimille, 1x PO-05 1,50mm2 johtimille, 1x PO-068 profiili PKH-pidikkeeseen (kaapeleille), 1x PPA-09 valkoinen komponenttimerkintäprofiili tarraliimalla

Kampanjahinta

Kampanjapaketissa: - Tulostin - Winsign-ohjelma - Mustenauha - USB-kaapeli

3150€ (alv.0%)

Kampanjat on voimassa 30.6 asti tai niin kauan kuin kampanjapaketteja riittää!

4

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI


eCAL on monipuolinen ja kompakti perussäädin Uusi eCAL on 1/16 DIN-kokoinen lämpötila-/prosessisäädin, jossa on hintaluokassaan erittäin monipuoliset ominaisuudet. Säätimessä on kirkas ja selkeä kaksirivinen LED-näyttö, laajat tulo- ja lähtövaihtoehdot, sekä mahdollisuus tehdä kaksi 16 segmentin ohjelmaa. Säätimen syvyys on vain 70 mm. Tulot • 2/3-johdin Pt100, termopari- tai standardiviestitulot Hälytykset ja diagnostiikka • Kaksi absoluuttista tai asetusarvoon sidottua hälytystä. Yläraja-, alaraja- tai poikkeamahälytys • Hälytyksestä näyttöön viesti ”ALM” • Lähtöreleen käyttökertojen monitorointi • Varoitus korkeasta ympäristön lämpötilasta Lähdöt • 2- tai 3-lähtöä • Vaihtoehtoina 2 A rele, SSR drive ( >10 V 500 ohm) sekä standarviviestilähdöt Ohjelmoitavat profiilit • 2 ohjelmaa (profiilia), joissa maksimissaan 16 segmenttiä • Ramp, dwell (pito), step, event, loop • Funktiopainike ( F ) profiilien ohjaukseen ( run, hold, stop, reset) Säätö • PID- tai ON/OFF-säätö • Lämmitys tai lämmitys/jäähdytys

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Jouni Pulli puh. 0207 499 425 jouni.pulli@oem.fi

Tyypillisiä sovelluksia:

Elintarviketeollisuus

Laboratoriot

Uunit

Muovi- ja pakkausteollisuus

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

5


Uusi PERFECT Fix -holkkitiiviste vedonpoistolla nyt ilman vastamutteria Jacobin uusi holkkitiiviste on suunniteltu asennuskohteisiin, jotka ovat ahtaita ja joihin on hankala päästä käsiksi läpiviennin molemmilta puolilta. PERFECT Fix -holkkitiiviste asennetaan yksinkertaisesti paikalleen ja kiristetään kiinni asennuspuolelta ilman mitään vastakappaletta kiertämällä kannan mutteria vastapäivään. Tämän jälkeen kaapeli vedetään holkista läpi ja käännetään kiristysmutteria myötäpäivään. Holkkitiivisteen voi asentaa paikalleen yhdeltä puolelta ilman erikoistyökaluja ja sen voi myös helposti irrottaa uutta käyttöä varten. Asennus on helppoa, nopeaa ja aikaa säästävää. OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Juha Stenvall puh. 0207 499 461 juha.stenvall@oem.fi

Faktat • Sopii ahtaisiin asennustiloihin • Nopea ja helppo asentaa ilman erikoistyökaluja • Voidaan asentaa ja irrottaa yhdeltä puolelta • Holkin sisäosa ja tiiviste vaihdettavissa • Ei tarvetta vastamutterille • Kokovaihotehtoina M16, M20 ja M25 • Portaaton läpiviennin kiristyksen säätö 1-4 mm • Kotelointiluokka IP68 • Käyttölämpötila-alue -20°C...+100°C

PERFECT Fix -tuotteita löytyy M25-, M20- ja M16- kokoina. Kotelointiluokka on IP68 ja käyttölämpötila-alue -20°C...+100°C.

Stego tarjoaa nyt puhallinlämmittimiä 400 watin teholuokkaan asti CS/CSL028-lämmittimet estävät kondenssiveden muodostumista ja tuottavat tasaisesti jakautuvan ilmankierron sekä lämmityksen kaappiasennuksiin. Esimerkkinä ulkotiloissa olevat laitekaappisovellukset, kuten lippuautomaatit, liikenneopasteet yms. Puhaltimen pintalämpö-

tila on minimoitu ja lämpöelementit ovat suojassa laitteen sisällä (250 W: max. 50°C ja 400 W: max. 65°C). Lämmittimien pieni koko tekevät niistä hyvän vaihtoehdon asennuksiin, joissa tila on hyvin rajallista. Esimerkiksi CS 028: 75 mm x 65 mm x 90 mm.

Faktat • Kompakti suunnittelu • Hiljainen toiminta • Lämmitysteho mukautuu ympäröivään lämpötilaan (PTC-elementti) • DIN-kiskoasennus tai ruuviasennus • Kotelointiluokka IP20 • Käyttölämpötila -45°C...+70°C • Käyttöjännite 230 V AC 50/60 Hz • Tilauksesta myös muita jännitteitä

6

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Juha Stenvall puh. 0207 499 461 juha.stenvall@oem.fi


Joustava sekä öljynkestävä Cabloflex PVC-ketjukaapeli Vuonna 1988 perustettu Cabloswiss on italialainen, tunnettu erikoiskaapeleiden valmistaja. Cablsowiss on tunnettu joustavuudesta ja nopeista ja varmoista toimituksista. He valmistavat ja kehittävät kaapeleita juuri asiakkaan tarpeiden mukaan.

Faktat • Hyvä öljynkestävyys • Pieni taivutussäde • Lämpötila-alue -40°C...+80°C

Cabloflex PVC-ketjukaapelit on suunniteltu jatkuvaan liikkeeseen, missä kaapelilta vaaditaan joustavuutta sekä öljynkestävyyttä. Cabloflex soveltuu parhaiten käytettäväksi liikkuvissa konerakenteissa, teollisuusroboteissa, puunkäsittely- ja pakkauslaitteissa, valmistuslinjoilla ja työstökoneissa sekä lyhyissä energiansiirtoketjuissa. Kysy myös muita Cabloswissin kaapelituotteita!

• Saatavana UL-hyväksyttynä sekä Cu-suojattuna

OEM Automatic/Tuotealue Kaapeli Lisätietoja: Lasse Seppälä puh. 0207 499 448 lasse.seppala@oem.fi

Kosketuksettomat kulma- ja kiihtyvyysanturit Uusi toimittajamme hollantilainen Dewit Industrial Sensors (DIS) valmistaa ja kehittää kosketuksettomia kulma- ja kiihtyvyysantureita. Yritys on toiminut vuodesta 1987. Kulma- ja kiihtyvyysantureiden toimintaperiaate perustuu 3D-MEMS -tekniikkaan, joka soveltuu mainiosti vaikeisiin olosuhteisiin, osoituksena mm. anturin iskukestävyys on 20 000 G:tä. Tekniikka mahdollistaa myös anturin erittäin pienen koon, keveyden ja alhaisen virrankulutuksen ja mikä parasta, mitään vastamagneettia ei tarvita. Antureiden kotelomateriaalina on muovi, alumiini tai ruostumaton teräs. Antureista on saatavana myös asiakassovellettuja malleja, kysy lisää!

Faktat Kulma-anturit • Kulma-antureita on saatavissa 1- tai 2-akselisena • Kulmavaihtoehtona ±15°, ±30°, ±90° ja 0-360° (1-akseli) • Ulostulo 0,5-4,5 V ja 4-20 mA tai CanOpen, saatavana myös transistoriulostulolla • Käyttöjännite 5 Vdc tai 10-30 Vdc • Tarkkuus riippuu mallista ja alueesta, enimmillään 0,1° • Kotelointiluokka IP67

Kiihtyvyysanturit • Kiihtyvyysantureita on saatavissa 1-,2- tai 3-akselisena • Alue ±0,25 ... ±12 G • Ulostulo 0,5-4,5 V ja 4-20 mA tai CanOpen • Käyttöjännite 5 Vdc tai 10-30 Vdc • Kotelointiluokka IP67

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Riku Eerola puh. 0207 499 433 riku.eerola@oem.fi

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

7


Kamera-anturi

DataVS2 DataVS2 sarjan kamera-antureilla joustavia ratkaisuja koneenrakennukseen. DataVS2 –sarjan antureissa yhdistyy optiikka, punainen LEDvalo ja integroitu elektroniikka kompaktiksi kokonaisuudeksi. Anturin parametrit määritetään PC:llä Ethernet-liitännän kautta. Kameran mukana seuraava ohjelma opastaa askeleittain läpi asetusten määrittämisen. DataVS2 on saatavilla kolmena eri versiona, joissa on tarkistustyökalut: - Object Recognition, OBJ Työkalut kohteen tarkastukseen verrokkikuvan avulla.

- Advanced Object Recognition, AOR Kuten edellä + 360° hahmontunnistus.

Ruuvin asennon tunnistus

- Identification, ID Viivakoodin ja datamatriisin luenta sekä OCV.

Fakta • 20 tarkastuksen muisti • 11 eri tarkastustyökalua • 4 x ohjelmoitavia pnp-ulostuloja • Säädettävä fokusetäisyys

O-renkaan asennuksen tarkastus

8

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI


Tunnistustyökalut Työkalu

Toiminta

Sovellusesimerkki

Kuva

Pattern Match

Etsii opetetun muodon määrätyltä alueelta

• Pakkaus: logojen tarkastus • Asennus: kappaleen asennon tarkastus • Postiautomaatio: leimauksen tarkastus

Contour Match

Muodon tarkistus

• Metallityö: muodon tarkastus • Elintarviketeollisuus: pakkausten muodon tarkastus

Position

Mittaa halutun objektin paikan

• Pullotus: pinnan korkeuden tarkastus • Elintarviketeollisuus: etiketin asennon tunnistus

Width

Mittaa kappaleen leveyden

• Asennus: muoviosien tarkastus • Laadun tarkastus

Counting

Laskee kappaleiden lukumäärän opetettua linjaa pitkin

• Elektroniikka: komponenttien laskenta • Lääketeollisuus: blisterpakkausten tarkastus

Contrast

Kontrastin mittaus

• Elintarviketeollisuus: päiväysmerkinnän tulosteen tarkastus • Metallintyöstö: lasermerkinnän tarkastus

Brightness

Kirkkauden mittaus

• Pullotus: korkin paikallaanolon tarkastus • Pakkaus: kohteiden laskenta

360° Pattern Match

Etsii opetetun muodon määrätyltä alueelta

• Pakkaus: logojen tarkistus • Asennus: kappaleiden asennon tarkastus • Postiautomaatio: leimauksen tarkastus

OCV – character check

Kirjainten ja numeroiden tarkistus

• Elintarviketeollisuus: erä- ja pakkausmerkintöjen tarkastus • Lääke: erä- ja pakkausmerkintöjen tarkastus

Barcode & Datamatrix

Lukee viivakoodia ja datamatriisia

• Pakkaus: viivakoodien luettavuuden tarkastus • Asennus: komponenttien tarkastus

Päiväysmerkinnän tulosteen tarkastus

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Juho Komulainen puh. 0207 499 467 juho.komulainen@oem.fi

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

9


DATALOGIC OPTISET ERIKOISANTURIT

Valoverhot Oheiset valoverhot eivät ole turvahyväksyttyjä, joten parhaiten ne soveltuvat esim. kappaleen tunnistukseen isommalta alalta, johon valokennon yksi säde ei riitä.

Sovelluskohteita mittaaville valoverhoille löytyy esim. kappaleen korkeuden tai muodon tunnistuksesta. Mittaavista valoverhoista saadaan analogiaviesti 0-10 V pimenevien säteiden suhteessa.

Käyttökohteita:

AS1

DS1

DS2

Mittaava valoverho - analogia ulostulolla

Valoverho kappaleen tunnistukseen

Mittaava valoverho

- transistori ulostulolla

- analogia ulostulolla

Faktat

Faktat

Faktat

• Tunnistuskorkeus 100 mm, tunnistusetäisyys 3 m

• Tunnistuskorkeus 100, 150 ja 300 mm, tunnistusetäisyys 2,1 m

• Tunnistuskorkeus 150-2550 mm, tunnistusetäisyys 10 m

• Tunnistaa jopa 0,2 x 75 mm paksuisen kohteen

• Resoluutio 4-7 mm

• Resoluutio 6 tai 25 mm

• PNP- ja analogia-ulostulo 0-10 V

• Ulostulo PNP, 0-10 V ja RS485

• PNP-ulostulo

• Ohjelmointi PC:llä tai dip-kytkimillä

• Kaksi erimallia; 6- tai 16-säteinen Toimintavaihtoehdot: -Tieto joka säteen tilasta -Kappale lähestyy .... ylhäältä .... alhaalta .... keskeltä -Yhteenlaskettu peitettyjen säteiden määrä -Vierekkäisten peitettyjen säteiden määrä -Muuttuneiden säteiden määrä

10

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI


DATALOGIC OPTISET ERIKOISANTURIT

Etikettianturit ja haarukkavalokennot SR21

Etikettianturit infrapuna- tai punaisella ledillä soveltuvat etikettien tunnistukseen tai laskentaan. Kidan korkeus on 2 mm. Haarukka-antureita löytyy 30-120 mm kidalla, näissä pienin tunnistettava kohde voi olla jopa 0,3 mm. Sovelluskohteita esim. kappaleen tunnistus ja laskenta tai kuljetinhihnan sivuttaissiirron valvonta.

Faktat (etikettianturi) • 2 mm kita • Kytkentätaajuus 25 kHz • Helppo opetus painonapilla • Erikoismallissa punainen ja vihreä led samassa

Etikettianturi korkealla resoluutiolla

Luminesenssianturit Luminesenssianturi lähettää ultraviolettivaloa ja vastaanottaa heijastuksen fluorisoivasta värimerkistä. Tämä teknologia mahdollistaa mm. värimerkin tunnistuksen kohteesta, jota ihmissilmä ei näe ja tunnistus on varma myös vaikeissa kohteissa esim. lasi. Hyviä käyttökohteita ovat mm. lääke-, kosmetiikka-, puu- ja tekstiiliteollisuus.

LD46

Faktat • Max. 50 mm tunnistusetäisyys • Kytkentätaajuus 2 kHz • PNP/NPN ja analogia ulostulolla • Helppo asetus ja selkeä palkkinäyttö • M12-liittimellä • Myös Ex-tiloihin

Hyviä käyttökohteita ovat mm. lääke-, kosmetiikka-, puu- ja tekstiiliteollisuus.

LUMINESENSSIanturi METALLIRUNGOLLA

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Riku Eerola puh. 0207 499 433 riku.eerola@oem.fi

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

11


ARION Pro-Tect TURVA-AIDAT

Kun on tarve konelinjojen mekaaniselle suojaukselle...

Meillä on tarjota laaja valikoima Arion Pro-Tect -turva-aitoja, jotka takaavat optimaalisen turvallisuuden vaativiin teollisuusolosuhteisiin nykypäivän vaatimukset täyttäen. Arion Pro-Tect -aitajärjestelmien merkittävimpinä etuina ovat nopea asennus yhdessä huolitellun ulkonäön ja kilpailukykyisen hinnan kanssa.

Faktat • Nopea asennus • Laaja valikoima eri korkeuksia, värejä sekä elementtivaihtoehtoja • Nopeat toimitukset • Oviratkaisut turvarajakytkimien kanssa • Kokonaistoimitukset, joihin sisältyy kaikki tarvittavat turvakomponentit • Saatavilla myös sinkittynä sekä ruostumattomasta teräksestä

Arion Pro-Tect -järjestelmän etuna on myös elementtien helppo yhdisteltävyys. Lisäksi saatavilla elementtejä valmiilla aukotuksilla sekä yhdistelmiä, joissa esim. puolet ohutlevyä ja puolet verkkoa. 12

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI


ARION Pro-Tect TURVA-AIDAT

ProSafe™

SmartSafe™

ProSafe T10 on valikoimamme jykevin verkkoelementti

SmartSafe T12 on valikoimamme myydyin verkkoelementti

- 30x30 putkikehys + keskituki ja 3mm teräslangoitus 20x100mm silmäkoolla - Järjestelmäkorkeudet: 1400, 1700, 2100, 2700mm, muut pyynnöstä

- 5/3mm teräslangoitus 20x100mm silmäkoolla ja 20mm kanttaus joka sivulta - Järjestelmäkorkeudet: 1400 ja 2100, muut pyynnöstä

SolidSafe™

OptiSafe™

SolidSafe -ohutlevyelementit

OptiSafe -elementit

- 30x30 putkikehys + keskituki johon hitsattu ohutlevy

- Vaihtoehtoina Polycarbonaatti (kirkas / savu) tai PVC (kirkas) - 20x20 putkikehys + keskituki

AcouSafe™ Uutuutena AcouSafe -äänieristyselementit. Perinteinen aluesuojaus yhdistettynä äänieristykseen.

Tolpat 60x60 tolppia saatavilla korkeussäädettävällä jalalla sekä edullisella hitsatulla jalalla

OEM Automatic/Tuotealue Turva Lisätietoja: Mikko Niiniö puh. 0207 499 463 mikko.niinio@oem.fi

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

13


Asiakaskohtaisiin sovelluksiin silikonikumi- ja yhdistelmänäppäimistöt OEM Electronics Oy:llä on 18 vuoden kokemus asiakaskohtaisista silikonikumi- ja yhdistelmänäppäimistöistä sekä kulutuselektroniikkaettä teollisuussovelluksiin. Toimittajan ja tuotteen tunteminen on erittäin tärkeää tarjottaessa eri vaihtoehtoja asiakkaalle. Silikonikuminäppäimistöt valmistetaan raaka-aineesta, joka on myrkytöntä ja hyvin elastista. Yleisemmin pienissä ja keskisuurissa tuotantomäärissä käytetään puristustekniikkaa, mutta kalliimpi ruiskuvalutekniikka on myös mahdollinen suurissa tuotantoerissä. Käytännössä muotoilu sekä värien valinta on täysin vapaata ja moniväriratkaisut ovat helposti toteuttavissa. Nykyaikainen mallinnus mahdollistaa 3D-tiedostojen käytön työkalujen valmistuksessa ja lopputuloksena on jo ensimmäisistä näytteistä lähtien hyvin toimiva tuote. Silikoninäppäimistön tuntuma ja ulkonäkö sekä toimivuus voidaan toteuttaa monella eri tekniikalla; pelkästään silikonia käyttämällä ja eri pintakäsittelyillä tai yhdistämällä perinteinen muoviosa silikonikumiin. Ohuet ja kompaktit näppäimistöt toteutetaan PC-filmi/muoviyhdistelmätekniikalla. Vielä parempaa tuntumaa haettaessa vaihtoehtona on yhdistelmänäppäimistöt. Näissä näppäimistöissä muotoiltu silikonikuminäppäinosa voidaan yhdistää tasomaiseen kalvonäppäimistöön. Tällöin voidaan parantaa käyttömukavuutta ja näppäintuntumaa sekä muotoilulla että metallijousen täsmällisellä kontaktilla.

Näppäimistön ulkonäkö ja pinnoitteet Yhdistelmänäppäimistöissä painatuskuviot pintakalvoon tehdään perinteisellä silkkipainotekniikalla. Silikonikuminäppäimiin painatuskuviot voidaan tehdä painamalla tai lasertekniikalla. Yksi tapa on käyttää PC-filmiä. Tällöin pinnoitteen merkkien painatuskuvio on mahdollista toteuttaa IMD-tekniikalla (In-Mold Decoration). IMD-painatuskuvio tehdään PC-filmille, joka yhdistetään muoviin. Näin saadaan erittäin hyvin kulutusta kestävä pinnoitekokonaisuus, joka yhdistetään silikonikumipohjaan. Erityyppisillä kiiltävillä ja mattapintaisilla pinnoitteilla voidaan vaikuttaa silikoninäppäinten ulkonäköön ja kosketustuntumaan. Mattapintainen PU-pinnoite antaa näppäimille lähes muovisen puolikovan pinnan. PU-pinta suojaa myös tehokkaasti alla olevaa painatusta kulutukselta. Vielä paremman suojan antaa epoksitippa, joka muodostaa läpinäkyvän ”linssin” näppäimen kärkeen tai muovinen hattu, joka liimataan tai painetaan silikonikuminäppäimen päälle.

WING CHEONG

Toimitusaika on 5-6 viikkoa tuotteen hyväksynnästä Silikonikuminäppäimistöissä tarvittavat työkalut valmistetaan 3D-tiedostojen pohjalta. Asiakkaan toimittaman 3D-tiedoston verifioinnin jälkeen tarvittavat työkalut valmistetaan vaadittava tuntuma, liikematka ja painovoima huomioon ottaen. Tarvittavat painatuskuvat voidaan toimittaa myös esim. CorelDrawtiedostona. Yhden yhdistelmänäppäimistön valmistus vaatii jopa kuusi työkalua, sisältäen aputyökalut kuten elektrodit. Työkalujen valmistusaika, riippuen työkalujen koosta ja määrästä sekä aputyökaluista, on normaalisti 3-6 viikkoa. Ennen sarjatuotannon aloittamista toimitetaan asiakkaalle hyväksyttäväksi normaalisti viiden kappaleen mallisarja. Sarjatuotannon toimitusaika on 5-6 viikkoa.

Faktat • x

OEM Electronics Tuotealue Keyboards & Displays Lisätietoja: Janne Saarnilehto puh. 0207 499 431 janne.saarnilehto@oemelectronics.fi

14

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI


Vaativiin teollisuussovelluksiin 3,5” ja 4,3” TFT-näytöt OEM Electronics pystyy tarjoamaan kattavan tuotevalikoiman TFT-näyttöjä Tianmalta. Tianma on kokonaisvaltainen toimittaja, joka tarjoaa stanardisovellusten lisäksi myös asiakaskohtaisia kokonaisratkaisuja. Tianma pystyy myös takaamaan valmistuksen vuosiksi eteenpäin joten se on myös turvallinen valinta. Shanghain TFT-panelitehtaan tuotanto tarjoaa suurta hyötyä myös toimitusajoissa ja laadun takaamisessa, koska koko tuotantoprosessi on omissa käsissä. Toimitusvarmuutta parantaa vielä Saksassa toimiva Tianman Euroopan konttori, jonka yhteydessä on myös TFT-näyttöjen malli- ja esituotantovarasto. TFT-modulien kokoaminen tehdään sekä Tianman Shanghain että Tianman Shenzhenin tehtailla. Teollisuuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin suunniteltu Tianman tuoteperhe kattaa myös laadukkaat 3,5” ja 4,3” TFT-näytöt. Molemmissa TFT-näytöissä on integroituna resistiivinen kosketusnäyttö.

Faktat Tuotenumero Koko Resoluutio Kirkkaus Kontrasti Rajapinta Taustavalo Kosketusnäyttö

TM035KBH02 3,5” 320x240 QVGA 350 cd/m² 350:1 RGB 24 Bit Led Resistiivinen

TM043NBH02 4,3” 480x272 WQVGA 300 cd/m² 450:1 RGB 24 Bit Led Resistiivinen

• TFT-näytöt vaativiin olosuhteisiin • Tuotantotakuu 3-5 vuotta OEM Electronics Tuotealue Keyboards & Displays Lisätietoja: Janne Saarnilehto puh. 0207 499 431 janne.saarnilehto@oemelectronics.fi

Jos valaistus ledeillä kiinnostaa, etsitään yhdessä sopiva ratkaisu teille! Esittelemme uuden led-stripin ohuella alumiiniprofiililla. Stripin valoteho yltää jopa 520 lm/m. Suojausluokituksen IP68 johdosta sitä voidaan käyttää myös ulkona. Stripissä käytettävät SMDdiodit, 3528 ja 5060, antavat erittäin tasaisen valokeilan, jolloin ledille tyypillistä valon pistemäisyyttä ei ilmene. Pystymme toimittamaan tuotteet halutun mittaisina sekä haluamillasi johdoilla ja liittimillä. Meidän kauttamme saatte myös strippien kanssa yhteensopivat teholähteet sekä yksittäiset teholedit.

Faktat • • • • • • •

Käyttöjännite 12/24 VDC Värit W/R/G/B Tehonkulutus 2,4...14,4 W/m Valoteho 520 lm/m (valkoinen 6300K) Avautumiskulma 120° Koot 6x10mm tai 10x16mm Asennus magneettilla, teipillä tai kiinnikkeillä

OEM Electronics/Tuotealue Elmech & Opto Lisätietoja: Janne Lummejoki puh. 0207 499 437 janne.lummejoki@oemelectronics.fi

OEM info 2011-2

w w w. oem . FI

15


Osoitetiedot lähtöisin: OEM Finland Oy, OEM Electronics Oy sekä Internordic Bearings asiakasrekisteristä.

Asiakaspalvelu puh. 0207 499 499 - asiakaspalvelu@oem.fi

MK9-USB

ProMark - Kolmas sukupolvi

USB

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Henri Suikkanen puh. 0207 499 459 henri.suikkanen@oem.fi

Käytä allaolevaa lomaketta lehden osoitteen tai yhteyshenkilön muutoksille, postita tai faksaa tämä täytettynä numeroon 0207 499 456

Tilaajan tiedot: Uusi tilaaja

Nimen poisto asiakasrekisteristä

Nimen muutos asiakasrekisteriin

Osoitteen muutos

OEM info 2/2011

Yritys

Vastaanottajan nimi

OEM Finland Oy Tunnus 5006018 00003 VASTAUSLÄHETYS

Email

Lähiosoite

Postinumero ja postitoimipaikka

Puhelin

Fax

OEM Finland Oy maksaa postimaksun

/OEMInfo_22011_web  

http://www.oem.fi/pics/News/OEMInfo_22011_web.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you