Page 1

Fรถretagspresentation


En långsiktig OEM Automatic marknadsför komponenter för industriautomation. I mer än 30 år har vi utvecklat ett nära samarbete med specialiserade tillverkare från hela världen där vi fungerar som deras säljorganisation på den svenska marknaden. Unik bredd utan mellanhänder Vi erbjuder ett sortiment från över 65 ledande tillverkare. Genom att vara deras lokala organisation, med fullt ansvar för all försäljning, kan vi erbjuda ett, till både bredd och djup, unikt produktsortiment av ledande varumärken. Tack vare vår bredd kan vi hjälpa dig att minimera antalet leverantörer, samtidigt som du köper direkt från källan utan fördyrande mellanhänder.

Specialiserade tillverkare

Kunder

Kunskap genom specialisering Vår uppdelning i produktområden gör att vi kan erbjuda hög produkt- och applikationskunskap. Vår specialiserade personal tillför kunskap för att välja rätt komponenter till varje applikation.

Effektiv logistik Vi kan leverera över 23 000 artiklar direkt från lager. Alla ordrar inkomna före kl. 15.30 levererar vi ut samma dag (via vår e-handelstjänst gäller kl. 16.30). Vår lagerpersonal ansvarar för att över 100 000 sändningar årligen kommer fram till våra kunder i rätt tid. Värdeskapande kedja – lönsam partner OEM Automatic utvecklar långvariga och nära relationer med mål att erbjuda värdeskapande samarbeten. Som partner erbjuder vi: • Kvalitetskomponenter direkt från ledande tillverkare • Kunskap genom specialisering • Hög tillgänglighet • Snabba och säkra leveranser • Kundunika lösningar och förädling Vi vill bidra till kostnadseffektiva lösningar som stärker din konkurrenskraft. Välkommen till oss! Mikael Thörnkvist, VD

2


Nära dig för bästa service Vårt huvudkontor och lager finns i Tranås. Från säljkontor på fem platser i Sverige kan vi snabbt nå dig som kund, analysera dina behov och diskutera lösningar. Våra systerbolag finns i Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Polen, Tjeckien, Slovakien och Baltikum. Tillsammans är vi den ledande aktören på automationskomponenter i norra Europa.

n Huvudkontor och lager l Huvudkontor

u Säljkontor

partner

Umeå

Åbo

Drammen

Stockholm

Tallinn

Tranås Göteborg Riga

Jyllinge

Panev ez ˙ ˇ ys

Malmö

Leicester Warszawa

Prag

Trnava 3


Vårt mål är att erbjuda våra kunder marknadens bredaste och djupaste sortiment av automationskomponenter. Genom att omsorgsfullt välja ut specialiserade tillverkare inom varje produktområde, säkerställer vi en hög kvalitet och prestanda på hela vårt sortiment.

Brett och djupt Brett standardsortiment Vi samarbetar med ledande tillverkare som är specialiserade inom respektive produktområde. Det betyder att vi kan erbjuda ett av marknadens bredaste produktsortiment med det senaste inom modern teknik.

Ledande varumärken OEM Automatic marknadsför samtliga produkter under tillverkarnas egna varumärken, vilket utgör en garanti för hög kvalitet och prestanda. Montering och förädling Vi kan anpassa, förädla och montera produkter för dina behov. Baserat på ditt underlag bygger vi ihop olika komponenter till en färdig lösning som sedan beställs på ett särskilt beställningsnummer. Enkla inköp och korta ledtider frigör resurser och blir mer kostnadseffektivt. Kundunika komponenter För större volymer hjälper vi gärna till att tillsammans med våra tillverkare ta fram komponenter som är specialanpassade för att optimera kostnad eller funktion.

Genom våra kontakter med världsledande tillverkare kan vi ständigt utveckla sortimentet med det senaste inom modern teknik.

Aktiv sortimentsutveckling Ett nära samarbete med våra kunder gör det möjligt att fånga upp de behov och krav som

»Utöver vårt standardsortiment erbjuder vi även kundunika lösningar.« 4

På vår tekniska avdelning kan vi ta fram specialprodukter genom montering och förädling.

ställs på nya produkter. Tillsammans med våra tillverkare diskuterar vi hur vi på bästa sätt kan möta framtidens krav på funktion och teknik. Vi arbetar också kontinuerligt med att bredda vårt sortiment med nya produktområden.


sortiment

5


Med flera specialistfunktioner, personligt engagemang och en hög tillgänglighet vill vi göra det enkelt för våra kunder att få snabb service och komplett produktinformation.

Alltid tillgängliga Kunniga säljare Genom vår uppdelning i produktområden möter du säljare som är specialiserade. Med hög produkt- och applikationskunskap, tillsammans med en behovsanalys, kan de snabbt och enkelt hjälpa dig att välja rätt komponenter. Våra säljare gör över 7 000 kundbesök varje år och bygger på så sätt långsiktiga relationer med våra kunder. Produktspecialister Våra produktansvariga har djup specialistkunskap inom ett smalt produktgruppsområde från en eller ett fåtal tillverkare. De ansvarar för sortimentsutveckling, kontakt med tillverkaren liksom utbildning och support till säljare och kunder.

Kundsupport/Orderbehandling Med produktutbildad kundsupport ger vi snabb och effektiv service per telefon, tar emot order och svarar på frågor. Inköp och leveransbevakning Inköpare ansvarar för lagerplanering i ett nära samarbete med våra tillverkare. Leveransbevakare följer upp att leveranserna sker i tid och meddelar eventuella förändringar till våra kunder. Webbkatalog och e-handel På vår hemsida hittar du alltid komplett och uppdaterad information om samtliga våra produkter. Från webbkatalogens fullmatade produktsidor går det även att förstora bilder och ritningar för utskrifter eller skapa egna,

dagsfärska produktdokument. För att förenkla dina inköp har vi även en e-handelstjänst som du kan använda dygnet runt. Där får du direkt veta om produkten finns i lager, hur lång leveranstiden är samt prisinformation. Produktkatalog och kundtidning I våra produktkataloger finns varje produkt tydligt beskriven med tekniska specifikationer, ritningar och beställningsnummer. Som kund hos oss får du också kvartalsvis vår kundtidning OEM Automatic Informerar som innehåller de senaste produktnyheterna.

»På www.oemautomatic.se hittar du alltid komplett och uppdaterad information om samtliga våra produkter.« Vår orderavdelning ger snabba svar och effektiv service.

6


7


8


För att garantera en hög servicenivå lägger vi stor vikt vid att ha effektiva processer och hög leveranssäkerhet. Alla ordrar inkomna före klockan 15.30 levereras ut samma dag.

Hög kapacitet Kvalitet i minsta detalj Helhetsintrycket av en affärsrelation är beroende av kvaliteten på de samlade insatserna. Vårt kvalitetsarbete är en viktig del av vår verksamhetsstyrning. Vi utvecklar löpande

Över 100 000 sändningar skickas ut till våra kunder varje år.

företagets processer för att förbättra vår kundservice och är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Snabba och säkra leveranser Vi kan leverera över 23 000 artiklar direkt från lager. Alla ordrar inkomna före klockan 15.30 levererar vi ut samma dag (via vår e-handelstjänst gäller klockan 16.30). Vår lagerpersonal ansvarar för att över 100 000 sändningar årligen kommer fram till våra kunder i rätt tid. Vår leveranssäkerhet ligger idag nära vårt mål på 97 procent. Enkel returhantering Om fel skulle uppstå är vårt mål att minimera eventuella störningar som kan uppstå för dig som kund. 90 procent av alla reklamationer och returer åtgärdas idag inom tre arbetsdagar.

Order inkomna före kl. 15.30 levereras ut samma dag.

Miljöhänsyn Vårt miljöarbete styrs av en vilja att påverka miljön så lite som möjligt genom att hushålla med resurser. Vi minskar också miljöpåverkan genom krav på våra leverantörers produktframtagning och materialval i produkter och förpackningar samt med ökat miljöfokus på transporter av varor och personal.

»Med våra lagerautomater tar vi ytterligare ett steg mot en effektivare lagerhantering.«

9


Specialiserad För att kunna vara en kunnig och effektiv partner till våra kunder har vi delat upp sortimentet i specialiserade produktområden. På detta sätt vill vi kombinera specialistens fördelar med det stora bolagets helhetsmöjligheter.

Hög kompetens Genom att dela upp vår verksamhet i åtta produktområden kan vi erbjuda hög produktkunskap och service. Detta innebär att du möter specialiserade säljare med hög produktoch applikationskunskap – en garanti för att erbjuda våra kunder bästa lösning för varje enskilt behov. Som tillverkarnas lokala organisation, med fullt ansvar för försäljning och marknadsföring av respektive varumärke, får våra anställda kontinuerligt utbildning och uppdaterade kunskaper om nyheter i produktsortimentet.

Brett sortiment Hög kompetens Snabb service

10

1 partner – 8 produktområden Med oss som partner ger vi dig tillgång till ett unikt brett sortiment från en specialiserad organisation, vilket gör det möjligt för dig som kund att minska antalet leverantörer. Med helhetssyn och totalekonomi vill vi bidra till att öka våra kunders konkurrenskraft och lönsamhet. Vår ambition är att göra det enkelt att hitta de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna.

Rätt lösning till lägre totalkostnad

Våra produktansvariga är specialister med djup kunskap inom respektive område.

»Våra specialiserade säljare, med spetskompetens inom respektive område, säkerställer att du får tillgång till de bästa produkterna för varje enskilt behov.«


organisation 8 produktområden

El-Maskin

El-Skåp

Säkerhet

Tryck & Flöde

Pneumatik

Bildanalys & Vision

Temperatur

Batteri

11


Produktområde El–Maskin Marknadsför komponenter för maskinbyggnation. Exempel på produkter • Fotoceller och givare • Vinkelgivare • Mekaniska gränslägen och fotpedaler • Anslutningscentraler och kontakter • Maskinkabel • Energikedjor, skyddsslang och kopplingar • Kontaktdon • Kapslingar • Varningsprodukter • Räknare

montage och förädling Urval: Montering av kabelkedjor, bearbetning och bestyckning av kapslingar, kontaktering samt kablage i rörliga applikationer.

Andreas Andersson Produktområdeschef El-Maskin

Våra tillverkare

12


Produktområde El–Skåp Marknadsför komponenter för skåpsbyggnation. Exempel på produkter • Radplint • Reläer • Kontaktorer • Mätvärdesomvandlare • Strömställare • Spänningsaggregat • Års- och veckour • Drifttidsmätare • Kabelkanaler • Märksystem • EMC nätfilter

montage och förädling Urval: Plintbyggnation och plintmärkning, lednings- och kabelmärkning, montering av kamströmställare samt gravyr och specialmärkning av skyltar.

Våra tillverkare

Johan Cernvall, Produktområdeschef El-Skåp

13


Produktområde Säkerhet Marknadsför komponenter och system för personsäkerhet till produktionsmaskiner. Exempel på produkter • Förreglingsbrytare • Säkerhetsreläer • Säkerhets-PLC • Manöverdon • Klämlister • Säkerhetsmattor • Linnödstopp • Ljusstråleskydd • Staketsystem • Laserscanner

montage och förädling Urval: Montering av klämlister, kablering och kontaktering av linnödstopp och förreglingsbrytare.

Stefan Thörn, Produktområdeschef Säkerhet

Våra tillverkare

R

14


Produktområde Tryck & Flöde Marknadsför komponenter för styrning och reglering av vätskor och gasers flöden. Exempel på produkter • Flödeskontroll • Tryckövervakning • Kraft • Nivåövervakning • Kontaktdon • Fotpedaler

montage och förädling Urval: Montering av ventiler och kopplingar, inställning av tryckvakter samt kontaktering.

Våra tillverkare Magnus Ahlgren, Produktområdeschef Tryck & Flöde

15


Produktområde Pneumatik Marknadsför komponenter inom pneumatik, industristötdämpare och vakuum. Exempel på produkter • Elstyrda tryckregulatorer • Precisionsregulatorer • Hydrauliska stötdämpare • Vakuumejektorer • Sugkoppar • Ventiler och ventilterminaler • Luftbehandling • Cylindrar • Kopplingar • Slang • Rörsystem för luftdistribution • Avluftningsventiler

montage och förädling Urval: Montering av ventiler och kopplingar, sammansättning av luftbehandlingsenheter samt kontaktering.

Stefan Åslund, Produktområdeschef Pneumatik

Våra tillverkare

16


Produktområde Bildanalys & Vision Marknadsför komponenter för alla typer av visionapplikationer, från kameror och framegrabbers till filter och specialkablage. Exempel på produkter • Framegrabbers • Vision processorer • Mjukvaror • Standalone systems • Kameror • Belysning • Optik • Filter • Kablage

Våra tillverkare

Torbjörn Fjorde, Produktområdeschef Bildanalys & Vision

17


Produktområde Temperatur Marknadsför komponenter för mätning, reglering och övervakning av temperatur. Exempel på produkter • Regulatorer • Termostater • Panelinstrument • Statiska reläer • Temperaturgivare

• Termometrar • Temperaturomvandlare • Tyristorstyrningar

Patrik Thunell, Produktchef Temperatur

Våra tillverkare

18


Produktområde Batteri Marknadsför industribatterier, laddare samt tillbehör. Exempel på produkter • Industribatterier • Laddare • Frontterminalbatterier • UPS-batterier

• Spänningsomvandlare • Batterikablage • Batteriställ • Tillbehör

Linus Jacker, Produktområdeschef Batteri

Våra tillverkare

19


C C J Kom m unik at ion

huvudkontor och lager

Försäljningskontor

OEM Automatic AB Box 1011, Dalagatan 4 573 28 TRANÅS Tel: 075-242 41 00 Fax: 075-242 41 19 info@aut.oem.se

Stockholm Box 8256, Fagerstagatan 4 163 53 SPÅNGA Fax: 075-242 42 39

Malmö Krossverksgatan 7F 216 16 LIMHAMN Fax: 075-242 42 29

Göteborg August Barks Gata 6A 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA Fax: 075-242 42 09

Umeå Storgatan 87 903 33 UMEÅ Fax: 075-242 41 99

OEM Automatic OY Box 9, FI-20101 ÅBO, Finland Fiskarsinkatu 3 FI-20750 ÅBO, Finland Tel: +358-207-499 499 Fax: +358-207-499 456 info@oem.fi www.oem.fi

OEM Automatic Sp. z o. o. ul. Postepu 2 PL-02-676 WARSZAWA, Polen Tel: +48-22-863 27 22 Fax: +48-22-863 27 24 info@pl.oem.se www.oemautomatic.com.pl

OEM Automatic spol. s r.o. Baarova 3a CZ-140 00, PRAG 4, Tjeckien Tel: +420-241-484 940 Fax: +420-241-484 941 info@oem-automatic.cz www.oem-automatic.cz

OEM Automatic AS Postboks 2144, STRØMSØ Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 110 NO-3003 DRAMMEN, Norge Tel: +47-32-21 05 00 Fax: +47-32-21 05 01 info@no.oem.se www.oem.no

OEM Automatic OÜ Kanali tee 1-328 EST-10112 TALLINN, Estland Tel: +372-6550 871 Fax: + 372-6550 873 info.ee@oem.fi www.oem.ee

OEM Automatic, s.r.o. Tamaskovi ˇ cova ˇ 17 SK-917 01 TRNAVA, Slovakien Tel: +421-911-122 009 Fax: +421-335-331 567 info@oem-automatic.sk www.oem.sk

OEM Automatic A/S Møllehaven 8 DK- 4040 JYLLINGE, Danmark Tel: +45-70-27 05 27 Fax: +45-70-27 06 27 info@dk.oem.se www.oem-automatic.dk

OEM Automatic UAB Paliuniskio ˇ g. 1 ˙ ˇ YS, Litauen LT-35113 PANEVEZ Tel: +370-6550 0323 Fax: +370-4557 7987 info@oem.lt www.oem.lt

OEM Automatic Ltd Whiteacres, Cambridge Road Whetstone, LEICESTER LE8 6ZG, England Tel: +44-116-284 99 00 Fax: +44-116-284 17 21 information@uk.oem.se www.oem.co.uk

OEM Automatic SIA Ganibu dambis 24a-620 LV-1005 RIGA, Lettland Tel: +371-6738 2926 Fax: +371-6738 2927 info.lv@oem.fi www.oemautomatic.lv

www.oemautomatic.se

ÖVRIGA MARKNADER

20

OEM Automatic  

Företagspresentation

OEM Automatic  

Företagspresentation