Page 1

nummer 2 2014

Leverandør av komponenter til prosess og industriautomasjon Shanghai

Turku Drammen

Pärnu

Tranås

Riga Allerød Vilnius

Leicester

Warszawa

Prag

Møt oss på Eliaden! Velkommen til vår stand C03:12

Trnava Budapest


Fra innholdet

Hallo der… Finn Halmrast Adm. Direktør, OEM Automatic AS

40 år med stadig utvikling! For 40 år siden, tilbake i 1974, valgte Hans Franzèn og Agne Svenberg fra Stockholm å flytte til Tranås med sine familier. Her startet de opp OEM Automatic AB, for å virkeliggjøre drømmen om å bygge opp et familieforetak med fokus på salg av komponenter til automasjonsbransjen. I 1981 startet de det første utenlandske selskapet i Finland, før OEM Automatic AS ble etablert i Norge i 1982. Siden dette har selskapet ekspandert kraftig, og OEM Automatic finnes nå i 13 land. Totalt innehar OEM International i dag 29 selskaper i 14 land, og omsetter totalt ca 1,6 mrd kroner. Våre suksessfaktorer En av de viktigste fremgangsfaktorene for OEM Automatic har alltid vært oppsøkende og personlig salg. Vårt produktsortiment er bygget opp rundt produsenter hvor OEM Automatic blir en betydningsfull partner. Gjennom dette kan vi påvirke utviklingen ut fra kundenes behov. Vi mener at kunnskap om markedet, samt å bygge gode relasjoner til både kunder og produsenter er nøkkelen til videre fremgang. På neste side kan dere lese mer om OEM Automatic og vår forretningsidé. Spennende produktnyheter I denne utgaven av magasinet vil du som vanlig finne mange spennende nyheter fra flere av våre ledende produsenter. Skulle noen av artiklene pirre nysgjerrigheten, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss via mail eller telefon.

Kraftfull kube på 1 kW, side 4

Manometer i syrefast stål, side 5

Baco - Sikker kvalitet og 10-års garanti, side 6

Eliaden 2-5 juni Vi håper så klart at du har tenkt å ta turen til Lillestrøm og Eliaden 2-5 juni, og vi gleder oss til å ta i mot deg på vår stand C03-12, for en presentasjon. Velkommen skal du være!

ss Møt aoden! på Eli l stand C03-12

Multitone sirene for Ex-miljøer, side 7

ti mmen Velko

nummer 2 2014

Leverandør av komponenter til prosess og industriautomasjon Shanghai

OEM Automatic AS ansvarlig utgiver Finn Halmrast redaktør og grafisk form Therese Holmgren trykk Polinor AS | opplag 6.500 eks adresse Bj. Bjørnsonsgt. 110, 3044 Drammen, Pb. 2144 Strømsø, 3003 Drammen

Møt oss på Eliaden! Velkommen til vår stand C03:12

2

OEM INFORMERER 2014-2

telefon 32 21 05 00 | fax 32 21 05 01 internet www.oem.no | post@oem.no

W W W. O E M . N O

Elektromekaniske ”Start og Stop”-kapslinger, side 8


SPESIALISTER på komponenter til prosess og industriautomasjon OEM Automatic er en av Europas ledende leverandører av komponenter til prosess og industriautomasjon. Et bredt og dypt sortiment, sammensatt av produkter fra ledende produsenter gir kunden en unik mulighet å samle sine innkjøp fra en leverandør. Merverdi for våre kunder Hos OEM Automatic arbeider vi ut ifra et helhetssyn. Vi har som mål å levere optimale løsninger til våre kunder, både når det gjelder produkt, kvalitet og service. Vårt unike tilbud er å levere produkter av høy kvalitet samtidig som vi bidrar med vår kompetanse og hurtige service. Våre produktspesialister og selgere hjelper deg som kunde med å finne den beste tekniske løsningen samtidig som vi kommersielt håndterer salget på en effektiv måte. Raske leveranser, klare beskjeder og tydelig informasjon er en selvfølge for oss. Det skal være trygt og enkelt å handle hos OEM Automatic.

FAKTA - OEM Automatic AS OMSETNING

44 millioner NOK

PRODUSENTER

ca. 100 stk.

KUNDER

1.550 stk./år

ANSATTE

17 stk.

SØSTERSELSKAP

12 stk.

FAKTA - Logistikksenter LAGERFØRTE PRODUKTER 25 000 artikler LAGERPLASS 2

7 000 m

FORSENDELSER 12 000 til Norge/år

Spesialiserte produsenter For våre produsenter innebærer samarbeidet med OEM at de får en sterk og markedsledende partner i det norske markedet.

Kunnskap om det lokale markedet

Sterk lokal tilstedeværelse i markedet

Markedsfører produsentens produkter

Tilbakemelding om kundenes krav på nye produkter

Skaper logistikkløsninger som møter kundenes krav

Kunder For våre kunder innebærer samarbeidet at de får tilgang til et unikt sortiment fra verdensledende produsenter. Dette direkte fra kilden med en sterk lokal partner. • • • • •

Tilgang til et bredt og dypt sortiment Rask og sikker leveringskapasitet Mulighet til å minske antall leverandører Dyp produkt- og applikasjonskunnskap Lavere totalkostnad for kunden

OEM INFORMERER 2014-2

W W W. O E M . N O

3


QS40

Kraftfull kube på 1 kW Vår leverandør Puls har tatt frem en ny og unik strømforsyning med utspenning 24-28 V DC med hele 40 A utstrøm. Trolig den minste i markedet med kun en bredde på 125 mm. Strømforsyningen tar meget liten plass på DIN-skinnen. Den er velegnet i applikasjoner hvor man behøver en kraftig strømforsyning, men har begrenset plass til rådighet. Ellers har den meget høy virkningsgrad over hele lastområdet, noe som gjør at den avgir lite varme i el-tavlen og til komponentene rundt. Den har full lastdelingsfunksjon, noe som gjør at den egner seg godt for paral-

lellkobling til strømkrevende applikasjoner. Som for eksempel motorer, magnetspoler og større styresystem mm.

Nå fås den med såkalt wide range inngang med 90-264 V AC innspenning og har både ATEX og IEC Ex godkjenning.

Strømforsyningen har også 50 % bonuspower® dvs. at den kan gi 50 % overlast (60 A) i ca. 4 sekunder uten reduksjon i utspenningen. Den kan også gi en høy kortsluttningsstrøm ved kortsluttning. Dette forenkler tripping av sekundære sikringer.

2009, QS40 125 mm

Webkatalog/Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Joachim Bjelland 32 21 05 42, joachim.bjelland@oem.no

Fakta • BxHxD 125 x 124 x 127 mm • Full effekt mellom-25…+60 °C • Marine godkjenninger (kommer) • DC-ok releutgang • 50 % bonuspower • Kan benyttes til batterilading • Opp til 94,6 % virkningsgrad • Kan parallellkobles • Minimal innrusningsstrøm

1999, SL40 275 mm

• ATEX og IEC Ex godkjent

Kompakt varmevifte med integrert termostat Vi har gleden av å presentere siste nyhet fra Stego, isolert varmevifte med integrert termostat – CSF028. CSF028 er en meget kompakt varmevifte som sørger for et kondensfritt og riktig miljø i deres tavle/styreskap. Den berøringsbeskyttede varemeviften leveres med påmontert (innebygget) termostat med faste setpunkt.

Faste setpunkt har den fordelen at det ikke blir noe usikkerhet rundt innstilling, og at det ikke kan stilles inn feil. Varmeviften leveres med fjærtilkobling for hurtig og sikker tilkobling, og med to forskjellige monteringsalternativer, DIN-skinne eller skrumontering.

Fakta • Kompakt • Integrert termostat • Fjærtilkobling • Berøringsbeskyttet

4

OEM INFORMERER 2014-2

W W W. O E M . N O

Webkatalog/Produktområde tavlekomponenter, Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43, daniel.gretteberg@oem.no


Manometer, komplett SS316 OEM Automatic kan nå levere manometre i komplett syrefast stål. De kommer i flere forskjellige utforminger og kan også leveres med ATEX-sertifikat. Fås i Ex-utførelse for gass og støv. Gr. II Cat. 2 GD c

Fakta • Diameter 63,100 og 150 mm • Prosesstilkobling bak eller ned • 1/4” eller 1/2” (BSP eller NPT-M) • Medietemperatur opp til +200°C (+100°C glyseroldempet)

Webkatalog/Produktområde Trykk & Flow Kontakt: Kjetil Gulliksrud 32 21 05 72, kjetil.gulliksrud@oem.no

• Måleområde fra vakuum til 0/1600 bar

Bistabil

kontaktor Vi har gleden av å presentere siste tilskudd på den allerede populære modulære serien av kontaktorer fra Comat/Releco. RBC er en bistabil kontaktor som bytter stillig ved puls, og holder seg der til det kommer ny puls. Den kan også bli manuellt styrt i front av kontaktoren. I tillegg så har du muligheten til å skru av impulskontrollen, perfekt ved f.eks feilsøking.

Webkatalog/Produktområde tavlekomponenter Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43 daniel.gretteberg@oem.no

RBC egner seg ypperlig til lysstyring der du har brytere plassert på flere steder, og som “trapperele”. Med RBC har du både kontaktoren og selve trappereleet i samme enhet.

RBC kommer i to størrelser, 20A(2 polt) og 32A (4 polt), i henholdsvis 1 og 2 moduls bredde. Det finnes også hjelpekontakter som kan monteres på siden.

Fakta • Bistabil kontaktor • 20/32 A • 2/4 polt • Kan styres manuellt

Digital regulator med touchdisplay ELCO`s digitale PID regulator kompletterer vårt sortiment fra CAL og kan også benyttes som en on/off- termostat eller som indikator med alarmutgang. Utvendige mål er 35 x 78 mm med kun 64 mm bygge dybde bak panelet, noe som gjør at den får plass i mindre skap/el tavler. Når den benyttes for temperaturregulering kan man velge den med logikk utgang som kan drive et Solid State Rele (SSR). Dette gjør at man kan holde en jevn og stabil temperatur uten å slite ut vanlige releer eller kontaktorer.

Webkatalog/Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Joachim Bjelland 32 21 05 42, joachim.bjelland@oem.no

Touchdisplayet gir et rent og pent inntrykk i panelet på en maskin og er lett å tørke av men IP65 i front. Regulatoren har dessuten mange funksjoner til en meget bra pris!

Fakta • PID regulering eller enkel termostat • 2 utganger, rele eller logikk • PT100, PT1000, NTC eller termoelement J/K • Driftsspenning 12 V DC, 24 VAC/DC eller 100-240 VAC/DC

OEM INFORMERER 2014-2

W W W. O E M . N O

5


Metallfront – Rustfrie induktive givere Induktive givere med metallfront er tatt frem for de mest krevende applikasjonene hvor standard givere ikke holder mål. Takket være den rusfrie fronten og det solide huset er disse giverne i stand til å motstå sjokk og aggressive påvirkning som høytrykksvasking, løsemidler osv. Denne robuste giveren leveres i størrelsen M12 og M18, med standard M12-tilkobling. IS-12-I1-S2 M12 innbyggbar, Sn 2 mm

Fakta • Rustfri AISI 303 • PNP, NO • IP 67 • -25 °C til +70 °C

IS-12-L1-S2 M12 ikke innbyggbar, Sn 4 mm IS-18-I1-S2 M18 innbyggbar, Sn 5 mm IS-18-L1-S2 M18 ikke innbyggbar, Sn 8 mm

Webkatalog/Produktområde Maskin kontakt: Svein Erik Eliassen 32 21 05 62, svein-erik.eliassen@oem.no

Fleksibilitet og nøyaktighet S62 serien fotoceller tilbyr uovertruffen deteksjon i det kompakte 50x50x18 mm huset. Det moderne designet gir god mekanisk beskyttelse, godt synlig status LED og en roterbar M12 4-polt tilkobling. Hovedfunksjonene som er brukt i industrielle applikasjoner er tilgjengelig med rød

synlig LED, infrarød LED og rød laser, med kabeltilkobling eller M12 kontakt. S62 serien har doble utganger, NO og NC, og kan også leveres med OFF-delay tidsfunksjon med 0 til 1 sekund justering. Finnes også tilgjengelig med releutgang og multispenning 24-60 V DC / 24-240 V AC.

Fakta

Webkatalog/Produktområde Maskin kontakt: Svein Erik Eliassen 32 21 05 62, svein-erik.eliassen@oem.no

• IP67 • Mot refleks 10 m LED • Mot refleks 20 m Laser • Dir. bakgrunnsavblendet opp til 15, 30, 35, 60, 120 og 200 cm • Responstid ned til 140 µs (laser) • Ekstremt fokusert laser Ø 0,5 mm ved 500 mm

BACO - sikker kvalitet og 10-års garanti Baco er en av de viktigste leverandørene til OEM Automatic AS, og har vært med helt siden vi startet i Norge i 1982. Baco er en av de største produsentene av betjeningsmateriell i verden, og selges verden over. Baco`s suksess kommer av det ergonomiske og fine designet og kvaliteten på produktene. Baco er så sikre på kvaliteten at de gir 10-års garanti! Baco er også en meget fleksibel leverandør, og vi kan tilby kundetilpassede løsninger, selv i relativt små antall, på en hurtig og effektiv måte. Kom gjerne innom vår stand C03-12 på Eliaden for å ta en prat om Baco, og om vi kan hjelpe dere med en tilpasning til deres applikasjon.

Webkatalog/Produktområde tavlekomponenter Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43 daniel.gretteberg@oem.no

6

OEM INFORMERER 2014-2

W W W. O E M . N O

+ + + +

Marine godkjent 10-års garanti Kundetilpassninger IP66/IK05


Multitone sirene for Ex-miljøer En av markedets mest imponerende varsellampe for Ex-miljøer (dSD) har fått en matchende sirene i dMS. Dette er en sirene i samme robuste, saltvannsbestandige aluminiumsutførelse som lampen og har 32 forskjellige toner som kan velges. Det er mulig å velge to toner som kan kontrolleres eksternt slik at man kan varsle om to forskjellige

Fakta • • • • • •

Sone 1, 21, 2, 22 II 2 G Ex d e IIB + H2 T6 Gb II 2 D Ex tb IIIC T85°C Db IP66, -55 °C to +60 °C 32 toner, 115 dB 24 V DC eller 85-265 V AC

hendelser med samme sirene. dMS har et lydnivå opp til 115dB som også kan justeres i tre trinn og en lydspreder i polyamid som sikrer god dekning. I likhet med lampen dSD er sirenen dMS laget med fokus på kvalitet og holdbarhet. Sirenen er selvfølgelig konstruert for kontinuerlig drift.

Webkatalog/Produktområde Maskin kontakt: Svein Erik Eliassen 32 21 05 62, svein-erik.eliassen@oem.no

Helt ny DT-serie aktive pulsasjonsdempere Den gamle PD-serie pulsasjonsdemper er nå foreldet, og vil ikke bli produsert lenger, men reservedeler er tilgjengelig. Hva er en aktiv pulsasjonsdemper? Aktiv pulsasjonsdemper er den mest effektive måten til å eliminere trykkvariasjon på utløpssiden. Tapflo pulsasjonsdempere jobber aktivt, med trykkluft og en membran, for å minimere pulsering av pumpet medie. Tapflo pulsasjonsdempere er tilgjengelig for alle Tapflo-pumper. Webkatalog/Produktområde Trykk & Flow Kontakt: Mikko Mannermaa 32 21 05 78, mm@oem.no

Hvordan virker den? Pulsasjonsdemperen vil forsyne utløpsiden med ekstra trykk, mellom arbeidstaktene, når væsketrykket faller i rørsystemet.

Fakta DT- serie pulsasjonsdempers dempende egenskaper • Minimerer vibrasjoner og væskeslageffekt • Beskytter alle typer instrumenter i rørsystemet • Optimerer pumpeytelse • Reduserer vedlikeholdskostnader

Segring er erstattet av en plastring

Forsterket trykkluftside for å håndtere høyere trykk

Pinnebolter og muttere er nå bedre beskyttet

Forsterket væskeside for å håndtere høyere trykk

DT-serien

PD-serien OEM INFORMERER 2014-2

W W W. O E M . N O

7


B RETURADRESSE: OEM Automatic AS Postboks 2144 Strømsø 3003 Drammen

Elektromekaniske ”Start og Stopp”-kapslinger Lovato, vår nye leverandør av kontaktorer kan tilby ferdige "Start og Stopp"- løsninger i kapsling. Velg mellom fire modeller avhenging av funksjon og kontaktorstørrelse.

Mon og klatert rt!

Bare å driftss tilkoble pennin gen

Modell M0P0

Inneholder minikontaktor serie BG og motorvern med maks. 5,5 kW 9-15 A

Modell M1P0

Inneholder kontaktor serie BF09-BF18 og motorvern med maks. 7,5 kW 13-18 A

Modell M2P0

Inneholder kontaktor serie BF25-BF32 og motorvern med maks. 15 kW 24-32 A

Modell M3P0

Inneholder kontaktor serie BF38-BF95 og motorvern med maks. 45 kW 70-90 A

Kapslingene kan bestilles med ferdige løsninger som over. Man kan også bestilles med bare kontaktor, eller helt tomme, kun med monterte knapper. Kontakt oss for priser.

TAG - merkin merking g for røffe miljøer! Merking er viktig. Det er spesiellt viktig i olje/gass/kraftbransjen, og det settes høye krav til merkingens synlighet og varighet. Vi tilbyr TAG- og annen merking som lever opp til kravene i disse bransjene. Du kan enkelt sette opp merkene etter ønske med våres nettbaserte løsning PartexMarkOnline. Gå inn på adressen og utforsk mulighetene eller kom gjerne på vår stand på Eliaden C03-12 for en demo. www.oem.no/partexmarkonline

Webkatalog/Produktområde tavlekomponenter, Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43, daniel.gretteberg@oem.no

OEM Automatic AS ADRESSE FAX

Postboks 2144, Strømsø, 3003 Drammen | TELEFON 32 21 05 05 32 21 05 01 | INTERNETT www.oem.no | MAIL post@oem.no

Oem informerer 2 2014 web  

Oem informerer 2 2014 Norge