Page 1

nr. 1 · 2013

Ny motorstyret skråsædeventil fra Asco Numatics UG med kryds og slange Nyt samarbejde med Trelleborg

www.oemklitso.dk

1


Jens Brammer

Indholdsfortegnelse

Business Area Manager Tryk & Flow

side 3 Nye sikkerhedsrelæer fra Crouzet

...har ordet

Comepi sikkerhedsswitche

side 4 Velkommen til første udgave af informerer i 2013.

Hold styr på temperaturen med LAE-regulatorer

Året 2013 tegner på mange måder til at blive et rigtig spændende år hos OEM Automatic Klitsø A/S. Med et afsluttet 2012, hvor der blev investeret mange ressourcer i vores fortsatte vækst, er vi glade for, at vi også kom i mål med et godt resultat. Vi tog i starten af januar måned et nyt skridt i vores kundeservice og indførte et nyt CRM-system, der skal være med til at sikre en solid platform til håndtering af informationer samt målrette vores indsats i den retning udviklingen - og I som kunder - bevæger jer hen. Samtidig har vi styrket vores Support-afdeling med, vores nye kollega Mahmut Kuyulu, der vil være med til at mindske vores svartid og højne vores kundesupport yderligere. Tryk & Flow er det ene af de 4 ben, som vi står på hos OEM Automatic Klitsø A/S. Vores vision er at levere kvalitetsprodukter fra førende producenter primært i Europa, på det danske marked. Vi markedsfører deres hovedprodukter og tilfører en platform af viden, service og logistik. Fælles for mange af vores største leverandører er, at vi har forhandlingen i størstedelen af de 14 lande, vi er repræsenteret i, hvilket gør os til en betydelig partner og samtidig giver os nogle unikke muligheder for at give vores kunder optimale betingelser. I dette blad introducerer vi en ny elektronisk pressostat fra schweiziske Trafag, en kompakt temperaturtransmitter fra Tecsis og et par spændende nyheder fra Asco, der nu lancerer en motorstyret skråsædeventil og har videreudviklet sin serie 539-ISO 01 ventil. Samtidig finder du et nyt og spændende produkt fra engelske ESI, der producerer transmittere med måleceller baseret på SoS (Silicon-on-Sapphire) teknologi, kombineret med en USB-tilslutning, hvilket gør enhver bærbar PC til en mobil testenhed. På bagsiden finder du vores nye Tryk & Flow-katalog der indeholder ca. 440 sider med spændende produkter inden for tryk, flow, temperatur, fugt, pneumatik og ikke mindst vakuum. Hvis du ønsker et eksemplar af kataloget, er det blot at give os et ring eller en mail, så kommer det til dig i posten inden for få dage. På de følgende sider finder du naturligvis også en lang række nyheder og spændende produkter fra mine kollegaer, og skulle din læselyst medføre spørgsmål - eller ønsker du blot at få uddybende information eller produktdemo - er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi er klar! God fornøjelse!

Hold energien oppe med Powerkingdom-batterier

side 5

Datalogic Powerscan 8000 håndscanner

Vi forlænger levetiden på din DC-motor

side 6 Styr trykket med Trafags nye elektroniske pressostater

side 7 Apex Dynamics gear med minimalt slør

side 8 Tecsis PT Compact - Nøjagtig temperaturmåling

side 9 ESI-transmitter til dokumentation af systemtryk

side 10 Ny fleksibel ventilserie fra Asco Numatics

side 11 Luftaktiveret skråsædeventil fra Asco Numatics

side 12 Bestil vores nye, flotte Tryk & Flowkatalog!

2

www.oemklitso.dk

Nyt slange-samarbejde med Trelleborg


Øg sikkerheden med Crouzets nye relæer OEM Automatic Klitsø har endnu en gang udvidet sit sortiment med sikkerhedsrelæer fra franske Crouzet. En helt ny serie, der består af 8 forskellige sikkerhedsrelæer til maskin- og liftapplikationer.

Aktivering: Det er derefter nødvendigt at aktivere sikkerhedskontakter til at stoppe skæring, roterende, brændende genstande, etc. som kan være farlige for brugeren.

Den nye serie omfatter bl.a. versioner med faste og aftagelige skrueklemmer samt med fjederklemmer for nem installation.

En serie, der spænder over maskinapplikationer så som nødstop og mobilvagt, overvågning, nødstop med tidsstyret kontakt, tohåndsbetjening, nulhastighed overvågning, udvidelsesmodul og tilbehør til strømforsyninger.

Beskyttelse, kontrol: Sikkerhedsrelæet beskytter brugeren ved at styre brugerens handlinger, så man sikrer, at brugeren ikke kommer til skade, hverken frivilligt eller ved et uheld.

• Relæ med én eller to kanaler • Sikkerhedskategori 3 og 4 • Performance Level (PL) e og kat. 4 iht. EN ISO 13849-1 • Grænseværdi SIL 3 (SIL CL) iht. IEC/EN 62061

Overvågning, registering: Når en maskine kan være farlig for brugeren er det nødvendigt at overvåge alle farlige operationer og opdage selv den mindste afvigelse.

Kontakt: Niels Weber Telefon: 48 10 64 18 niels.weber@oemklitso.dk

Comepi sikkerhedsswitche Vi udvider samtidig vores sortiment med en serie af sikkerheds-endestop fra italienske Comepi. Serien omfatter nøgle, vippe-/drejearm eller wiretræk og kan derfor løse mange forskellige opgaver. Huset fås enten i polymetic, aluminium eller metal (Zamack) fra 30 til 50mm bredde. Mulighed for manuelt ”reset”, inden forsættelse af cyklus. IP65/66. Kan bryde en belasting op til 10A ved spændinger fra 24 til 400volt AC/DC. Immun over for elektrisk støj

Kontakt: Niels Weber Telefon: 48 10 64 18 niels.weber@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

3


Styr temperaturen med LAE-regulatorer Mangler du en let og overskuelig måde at holde styr på temperaturen i netop din applikation?? Den klarer vi sammen med LAEtemperaturregulator LTR-5TSRE. LTR-5TSRE er en temperatur/PID-regulering med single output on/off eller som PIDregulering, der med sit lille byggemål og store alsidighed egner sig til et utal af forskellige opgaver. LTR-5TSRE tilbydes her som sæt inkl. PTCføler til en uhørt god pris. Så bruger du temperaturregulatorer i din applikation, er LTR-5TSRE bestemt værd at overveje!

Kontakt: Lasse Pedersen Telefon: 48 10 64 81 lasse.pedersen@oemklitso.dk

Hele s kun ættet 245,-

• • • •

Input : PTC Temp.område : -50 - +150°C Nøjagtighed : ± 0,3°C Kapslingsklasse : IP55 ( højere IP-klasse på forespørgsel ) • Mål : 71 x 29 mm • Output : Relæ 16A eller SSR (afhængig af model)

Gældende til 1. august 2013. Herefter kan specialaftaler indgås

Hold energien oppe med PowerKingdom Nu kan vi hos OEM Automatic Klitsø A/S tilbyde jer et udvalg af kvalitetsbatterier til skarpe priser fra vores nye leverandør PowerKingdom. Vi har valgt at tage denne nye leverandør ind for at komplementere vores allerede brede program inden for industribatterier fra Yuasa og Ritar. PowerKingdom er en af markedets største producenter af batterier og lægger vægt på høj kvalitet. Der er tale om batteristørrelser fra 0,8Ah til 9Ah til meget konkurrencedygtige priser, og vi tilbyder leverancer fra vores eget lager i Allerød eller afhentning, hvis dette ønskes.

Kontakt: Lasse Pedersen Telefon: 48 10 64 81 lasse.pedersen@oemklitso.dk

4

www.oemklitso.dk


Datalogic Powerscan 8000 håndscanner Powerscan 8000 er en serie inden for Datalogics håndholdte stregkodelæsere, som er særligt velegnet til industriapplikationer. Den aflæser 1D- og 2D-koder med stor nøjagtigt, selv ved lav scanningsvinkel, og kan derudover læse flere koder på én gang. PM8500 er baseret på Datalogics trådløse STAR-System™, som anvender kortbølget radiokommunikation. Hver basestation kan have op til 32 håndenheder tilsluttet.

Læseren er ergonomisk udformet, let og velbalanceret for at tilfredsstille komforten selv med intensivt brug. PM8500 har en multi-interface brugerflade med RS232, USB samt Keyboard Wedge.

PM8500 har Datalogics 3GL™ (3 Green Lights) som gør, at den er mange andre læsere overlegen. Det patenterede grønne punkt direkte på koden samt de dobbelte lysdioder ovenpå og bagpå giver læseren et tydeligt symbol ved afkodning. Det er enkelt at sigte på koden med dobbelt trigger-systemet gennem de 5 punkter, et punkt i hver af de fire hjørner og ét i midten af feltet.

Læseren kan oven i købet kombineres med Datalogics koblingsboks CBX800, hvilket muliggør tilslutning til de fleste bus-systemer på markedet, bl.a. Profibus, Devicenet, Ethernet IP og CANopen.

Kontakt: Niels Weber Telefon: 48 10 64 18 niels.weber@oemklitso.dk

Vi forlænger levetiden på din DC-motor CMC1 fra Comat er et kontrolrelæ til DC-motorer. Relæet kan kontrollere DC-motorens omløb i begge retninger. Omløbsretningen ændres ved at skifte input-signalet. To motorer kan styres fra et relæ samtidig i en retning.

• Forsyning: DC 12…24 V • Motorbelastningsstrøm: 10 A i nominel drift, 20 A under opstart • Justering af start og bremserampen • Status- og fejl-display med LED • Kortslutningssikker

CMC1-relæet kan også benyttes i installationer til kontrol af elektromagneter, mindre transportbånd, skodder eller lamper. Relæet kontrollerer rampetiden for acceleration og deceleration af belastningen ved at justere på to potentiometer. Ved at kontrollere belastninger i opstarts- og bremsesituationer, undgår installationen at blive udsat for mekaniske påvirkninger og høje strømstød, og derved forlænges installationens levetid.

Kontakt: Peter Bjørkvig Telefon: 48 10 64 97 peter.bjorkvig@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

5


Ikke for højt, ikke for lavt!

NY

HE

D!

– få styr på trykket Vi har den store fornøjelse at præsentere en nyudvikling fra vores schweiziske samarbejdspartner Trafag: en ny elektronisk pressostat, model EPN-S. EPN-S er en robust designet elektronisk pressostat til brug i barske omgivelser. Pressostaten er en videreudvikling af Trafag’s tryktransmitter model EPN, og dermed er teknologien gennemprøvet.

Kernen i instrumentet er den fuldsvejste tyndfilms-målecelle, der gør pakninger overflødige, og de medieberørte dele er i rustfrit stål. Pressostaten har særdeles god langtidsstabilitet, høj vibrationsmodstand såvel som høj nøjagtighed. Tilladt medietemperatur er -40...+125°C.

rat programmeringsmodul: SC Sensor Communicator. Hysteresen er fuldstændig valgfri, dog mindst 1% af måleområdet. De tekniske specifikationer gør pressostaten yderst velegnet i krævende applikationer indenfor marine-, jernbane- og mekanisk industri, maskinbygning, hydraulik og HVAC.

Kontaktpunktet kan forudindstilles fra fabrikken eller programmeres via et sepa-

Fakta • Robust og kompakt design til krævende applikationer • Valgfrit kontaktpunkt og hysterese • Måleområde fra 0…1 til 0…600 bar • Medietemperatur -40…125°C • GL-godkendt

Kontakt: Anne Birgitte Holm Telefon: 48 10 64 25 annebirgitte.holm@oemklitso.dk

6

www.oemklitso.dk


Apex Dynamics

– gear med minimalt slør Apex Dynamics, fra Taiwan, udvikler og producerer højpræcisions planetgear med ekstremt lille slør og høj ydeevne. Gearenes ekstremt høje præcision dokumenteres ved et slør så minimalt som ≤ 1 bueminut, hvilket svarer til 1/60 af en grad. De skråtskårne gearhjul medfører høj virkningsgrad og lavt støjniveau, da kontaktfladen mellem hjulene bliver større. Alle gear (foruden P-serien) er produceret i rustfrit stål og med IP65 som standard. Gearene findes i størrelser fra Ø40 til Ø220 mm, som kan håndtere et moment op til 2000 Nm. Apex patenterede lejeteknologi (6 forskellige patenter) giver gearene mulighed for at håndtere store radiale belastninger.

Apex gear er designet til direkte tilslutning af alle typer motorer. Ved hjælp af deres værktøj, Apex Design Tool, kan man nemt få tegning og 3D-CAD på det ønskede gear sammen med motorflangen.

Leverandøren er kendt for at levere gear af meget høj kvalitet.

Takket være de skråtskårne tænder fordeles belastningen i gearkassen, hvilket giver det højeste drejningsmoment samt øget stabilitet i forhold til gearets størrelse. Andre væsentlige fordele er vedligeholdelsesfrit og kompakt design, velafbalanceret system ved høj hastighed, flere udvekslinger og minimalt slør.

Applikationseksempler • Ismaskiner • Pumper • Løftehjælpemidler • Lasertegnere

Kontakt: Jens Landgren Telefon: 48 10 64 17 jens.landgren@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

7


Nøjagtig og fleksibel temperaturmåling PT Compact serien fra Tecsis bruges til at måle temperatur i medier ved relativt lavt tryk (maks. 40 bar). Typisk måleområde er -50… +200°C, men der er mulighed for måling ned til -200°C og op til +600°C. Følerne kan bl.a. anvendes i applikationer som varmeeller kølekredsløb, airconditioning, bygge/anlæg og miljøteknik.

PT Compact USB er det nyeste skud på stammen, med integreret mini-USB stik på printkortet. Ved hjælp af Tecsis software og et standard USB-kabel med mini-USB stik, er det muligt for brugeren selv at indstille måleområdet til præcis det ønskede span (min. 30K).

PT100 måleelementet er monteret i en lomme, som typisk er Ø6 mm, fremstillet i rustfrit stål AISI 316Ti, med G½ gevind for montering i processen. Indbygningslængden er f.eks. 50, 100 eller 160 mm. Sker der noget med måleelementet, kan dette udskiftes UDEN at åbne ind til processen, idet elementet nemt kan fjernes fra lommen. Den elektriske tilslutning er et vinkelstik DIN EN 175301-803 A.

Ved programmering skal vinkelstikket først afmonteres. Derefter skal måleelementet udtages, og der kan oprettes forbindelse mellem printkortet og din PC via USB kablet. Huset og følerlommen forbliver monteret på processen, og dermed undgås lækage.

PT Compact familien består af 3 medlemmer: •  PT Compact Basis, med PT100 udgangssignal (TES) •  PT Compact Plus, med transmitterudgang (TEP) •  PT Compact USB, justérbar, med transmitterudgang (TEU)

Optioner: •  Klemringsfitting for variabel indbygningslængde •  M12x1 stik •  Udgangssignal 0-10 V •  Følerlomme med formindsket spids for hurtigere reaktion •  Følerlomme Ø8 for maks. 100 bar

PT Compact Basis er den simpleste udgave. Udgangssignalet er bare selve PT100-måleelementets modstandssignal, uden forstærkning. Måleområdet er -50…+200°C. PT Compact Plus er forsynet med en transmitterenhed, således at PT100 signalet omdannes til et 4-20 mA udgangssignal. Måleområdet er indstillet fra fabrikken, f.eks. 0…50°C eller 0…120°C.

Kontakt: Anne Birgitte Holm Telefon: 48 10 64 25 annebirgitte.holm@oemklitso.dk

8

www.oemklitso.dk


Transmitter til dokumentation af systemtryk GS4200 USB-tryktransmitteren er designet til at fungere direkte på computeren - uden behov for dyre I/O interface boards. Transduceren er drevet af computerens USB-port, og data bliver derefter vist på pc'en via ESI-USB © tilslutning og den medfølgende Windows software. Den hurtige opsamlingsfrekvens gør det muligt at måle dynamiske tryk med op til 21 bit opløsning. Ved real-time analyse overføres data til PC'en uden tab af nøjagtighed eller båndbredde. Data bliver vist som grafik eller i tabelform, og softwaren giver dig mulighed for at lave en rapport eller et certifikat indeholdende alle relevante oplysninger i et professionelt layout med din adresse og firmalogo. Data kan naturligvis også gemmes i en fil eller eksporteres til Excel.

GS4200 USB-tryktransmitteren fås i trykområder fra -1 til 2,5 bar til 0 til 3000 bar. Den er perfekt til mange applikationer lige fra dokumentation i forbindelse med maskin- eller anlægsservice til udviklingsopgaver for logning af tryk. ESI benytter den unikke Silicon-onSapphire teknologi i opbygningen af deres sensorer. Teknologien giver enestående ydeevne og fremragende stabilitet over et bredt temperaturområde. SoS teknologi har gode egenskaber i forhold til at modstå høje overtryk, og den titaniumlegerede membran medfører en høj korrosionsbestandighed. En anden fordel ved SoSteknologien er den meget lave hysterese og en flot langtidsstabilitet, der i sidste ende giver en transducer ud over det sædvanlige.

• Trykområde: -1 til 3000 bar • Udgangssignal: USB 1.1 og USB 2.0 • Gentagelsesnøjagtighed: ±0,1% FS • Hysterese: ±0,05% FS • Tilslutning: G1/4", 1/4" NPT eller F250-C (Autoclave) • Vægt: 100 g Kontakt mig på nedenstående info for en præsentation af denne transmitter!

Kontakt: Jens Brammer Telefon: 48 10 64 84 jens.brammer@oemklitso.dk

INTROPRIS FRA 3.600,-

www.oemklitso.dk

9


D!

N

E YH

Ny fleksibel ventilserie fra Asco Numatics

En af verdens førende producenter af ventiler, Asco Numatics introducerer ventilserien 503 – 26mm, som hermed erstatter de to tidligere serier 539 og CL26. Serien findes i to versioner og henvender sig til et bredt spektre af applikationer inden for automatisering i f.eks. fødevareindustrien over packaging-udstyr til generelle maskinapplikationer: • Spool & sleeve versionen for lang levetid (200 mio. cykl.) og hurtige cyklustider • Standardversion med pakket glider for højt flow Til serien hører et stort udvalg af ”sandwich”

M12 Electrical connection

dette kombineret med højt flow og stor fleksibilitet gør serien yderst konkurrencedygtig.

tilbehør som regulatorer, speed controller og afblæsnings- og påluftningsblok. Der er mulighed for manifoldmontering samt individuel base - ISO 15407-1, dobbeltbase samt base - ISO 15407-2 med integreret M12 stik.

Specifikationer • Cv : 1.0-1.4 • Portstørrelse : G1/4”, G3/8”, 8mm el. 10mm push-in • Arbejdstryk : Vakuum til 8 bar • Pilottryk : 2-8 bar • Temperatur : -10° C – 50° C • IP65 tæthedsgrad • Spænding : 1,7 Watt for DC-appl. • Simpel konvertering fra int. til ekst. pilot

Ventilerne kan udstyres med manuel funktion som trykknap med låsbar mulighed, funktionen som er med LED er placeret i samme side som pilot funktionen. Serien er yderst fleksibel. Samtlige ventilfunktioner og de to versioner af glidersystemer kan kombineres og monteres på ét kompakt manifold. 503 serien er endvidere designet til at supplere ASCO Numatics G3 fieldbus platform,

Subbases

Valves technology

Assemblies

Rubber packed all pneumatic functions including double 3/2

Single

Spool & Sleeve Very high life time > 200 M cycles M12 Valve ISO 15407-1

Sandwich Accessories

ISO 15407-1 1200 l/min ANR

Double Joinable

M12 valve on ISO 15407-1 single subbase

page 1

End plates page 1

Plugged between valve and subbase: Speed control

Exhaust block

Shut off Blank station plate

ISO 15407-1 1200 l/min ANR

Side ports

Pressure block

M12 valves on ISO 15407-1 joinable subbases

Subbases

Plug-in Electrical connection

Pressure regulator

Assemblies

Single Page 13

ISO 15407-2 1200 l/min ANR

Double Joinable

End plates

Valve on ISO 15407-2 single subbase M12 electrical interface on the subbase

Multiwire or Fieldbus I/O Modules

Page 21 Multiwire connection

ISO 15407-2 1200 l/min ANR

Plug-in valve

G3 Electronics I/O Module

Fieldbus

or Pneumatic pad mount High flow 1400 l/min ANR

With bottom ports

Valve manifolds

Kontakt: Lars Andersson Telefon: 48 10 64 24 lars.andersson@oemklitso.dk

10

www.oemklitso.dk


Luftaktiveret skråsædeventil? Nej, vi bruger motor! Vi har hermed fornøjelsen af at præsentere den seneste nyudvikling fra Asco Numatics: En motoraktiveret skråsædeventil. Asco Numatics og OEM Automatic Klitsø A/S har igennem mange år været førende inden for magnetventiler, samt sæde- og skråsædeventiler i høj kvalitet, og i dag har vi sædeventiler, der dækker områder fra DN10 til DN100, samt temperatur områder op til 250° C og 40 bar.

230V/50-60 Hz. Strømforbruget er kun 12 watt og kun under operation. Skift fra åben til lukket, eller omvendt, på under 2 sek. nærmere 1 sek. I fremtiden er planen at komme med en proportionalversion, og der er allerede flere optionsmuligheder på forespørgsel.

Fakta • • • • • • • •

Kompakt udførelse Lavt effektforbrug LED-statusvisning, åben eller lukket Lang levetid Ingen kompressor ell. luftinstallationer Nem installation, ingen indkøring Ingen krav om min. tryk over ventilen Også til væsker med høj viskositet - op til 600 cSt

Hvorfor så nu en motorstyret sædeventil? Fordi der kan være åbenlyse fordele ved at kombinere sædeventilens goder som højt flow, mulighed for stor viskositet og partikler, minimering af trykstød og lang levetid, typisk 2 til 4 gange længere end en kugleventil i tilsvarende applikation. Desuden gør motoraktuatoren kompressor til luft samt pneumatikinstallationer overflødige. Motorsædeventilen fås i dag i størrelserne 3/8” (DN10)-1/2”(DN15) og 3/4"(DN20), i rustfri stå 316L med Nitril-pakninger, spændingsmuligheder er 24VDC, 110 til

Kontakt: Per Chrøis Telefon: 48 10 64 19 per.chrois@oemklitso.dk

NY

Nyt samarbejde med Trelleborg OEM Automatic Klitsø har fået forhandling på Trelleborgs levnedsmiddelslanger, og vi ser frem til at kunne servicere vores kunder med et produktprogram, hvor kvalitet og sikker drift er i højsæde.

HE

D!

OEM Automatic Klitsø har sin egen presse og kan levere udvalgte slanger direkte fra eget lager.

Med Trelleborgs slanger i vores sortiment kan vi nu tilbyde silikone-, gummi- & PTFE-slanger, som især henvender sig til levnedsmiddel-, pharma- og kemi-industrien. Naturligvis i henhold til gældende EU-forordninger og pharma-godkendelser.

Fakta • S  langestørrelser fra DN8 til DN150 • • • •

Kontakt: Martin Lykke Telefon: 48 10 64 41 martin.lykke@oemklitso.dk

Trykområde fra 6 til 20 bar Temperatur op til 160° C FDA og 1935.2004 Heat nr. på alle koblinger for fuld sporbar- hed på både slange og kobling • Stærkt program i vandpistoler til f.eks. skummeanlæg. • Tåler 95° C og 24 bar

www.oemklitso.dk

11


OEM Informerer nr. 1 2013  

Kundemagasin, automation

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you