OEM informerer nr. 3 2011

Page 1

nr. 3 · 2011

Ny, omfattende serie af lys og horn fra Auer Opfølgning på hi[11] OEM Automatic Klitsø lancerer ny hjemmeside

www.oemklitso.dk

1


Finn Alsing

Indholdsfortegnelse

Adm. direktør side 3 Ny hjemmeside – samme adresse!

OEM Automatic Klitsø lancerer ny hjemmeside! side 4 Velkommen til 3. udgave i 2011 af vort nyhedsblad - Informerer.

Intelligent beskyttelse af din styrekreds

Det er med stor glæde, at vi i denne udgave af vort nyhedsmagasin kan præsentere vor nye hjemmeside, som nu står klar efter længere tids intensivt arbejde. Med dette nye tiltag intensiverer vi vor markedsføring af nyheder fra vore leverandører og kan nu tilbyde vore kunder et langt stærkere produktkatalog med mulighed for at indhente detaljeret produktinformation enklere og hurtigere end tidligere. Blandt andet via en særdeles effektiv søgefunktion, der let guider brugeren frem til det ønskede produkt. Vore produktchefer arbejder løbende med at udbygge produktkataloget med flere produkter, og parallelt hermed kommer vi til at arbejde med opbygning af en webshop, som vi forventer at kunne præsentere i løbet af 2012, hvor der vil være mulighed for på egen hånd at bestille varer online fra vort produktkatalog. Den 6.– 9. september blev der afholdt HI-messe i Herning. Vi udstillede på 2 stande – en stand, hvor vi viste produkter fra vor El-, Flow- og Procesafdeling og en stand hvor vi præsenterede Electronics produkter. Det var første gang siden fusionen i 2009, at vi fik lejlighed til udstille vort samlede sortiment på HI, samt demonstrere og forklare de muligheder, der ligger for vore kunder i at anvende OEM Automatic Klitsø som totalleverandør.

side 5 Se verden i nyt lys... med horn

side 6 - 7 Tak til alle gæster på vores stande på hi[11]

side 8 Ny niveautrans­ mitter med enestående kemikalieresistens og robust design

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle besøgende på vore stande, og ønske de heldige vindere tillykke med gavekortene på Comwell hotelophold, der blev udtrukket 4 gange i løbet af messen. Af spændende nyt i denne udgave, sætter vi blandt andet fokus på vor kvalitetsleverandør af signaludstyr, Auer, der i år fylder 100 år og har lanceret en ny og omfattende serie af lys og horn i kubisk design.

side 9 Lütze skaber forbindelsen

Vi præsenterer kommunikationsløsninger samt elektroniske sikringer fra Lütze samt gas-flow kontrolventiler fra Asco Numatics blandt andet til brug indenfor analytisk og medicinsk industri, og meget mere. Jeg håber, at vi med indholdet i denne udgivelse har vækket din interesse. Vore dygtige produktchefer er klar til at fortælle mere om nyhederne samt assistere, såfremt vort sortiment kan dække dit behov for komponenter til din applikation.

Fleksibel ventilmanifold med stor holdbarhed

side 10 Børsteløse DC-motorer

God fornøjelse. Finn Alsing Adm. Direktør side 11 DC-motorer med børster

nr. 3 · 2011

"High Flow" proportionalventil med lavt effektforbrug og "flatspring" teknologi

Ny, omfattende serie af lys og horn fra Auer Opfølgning på hi[11] OEM Automatic Klitsø lancerer ny hjemmeside

side 12 Norgesekspedition - ombord på Essex Girl

2

www.oemklitso.dk


Ny hjemmeside – samme adresse! Efter længere tids intensivt arbejde har vi nu lanceret vores nye hjemmeside. Vi er glade for at kunne præsentere nye og forbedrede funktionaliteter – herunder en meget kraftfuld og effektiv søge­funktion – et mere tidssvarende design samt ikke mindst opdaterede informationer om vores produktsortiment og leverandører. Vi håber meget, at du som kunde, leverandør eller anden relation til OEM Automatic Klitsø vil opleve vores nye hjemmeside som en forbedring af vores kommunikation, og vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag til yderligere forbedringer eller tilføjelser til det nuværende indhold. Kontakt venligst Iben Falk Andersen på nedenstående kontaktinfo. Alle produktrelaterede henvendelser skal ske via vores sædvanlige kontaktkanaler.

Kontakt: Iben Falk Andersen Telefon: 48 10 64 47 iben.andersen@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

3


LOCC-BOX Med LOCC-BOX præsenterer Lütze en banebrydende elektronisk sikring med mulighed for at indstille mærkestrømmen 1-10A og 10 forskellige udløsningskarakteristikker. Lützes LOCC-BOX sætter standarden for enkeltkanals beskyttelsesudstyr og giver samtidig brugeren mulighed for at finjustere beskyttelsen af 24Vdc kredsen, så den passer perfekt til installationen. Lütze overstrømsbeskyttelseudstyr giver en pålidelig beskyttelse af 24Vdc med mulighed for at kommunikere med PC. Udstyret signalerer, når belastningen er på 90% af den indstillede strømværdi og giver dermed brugeren mulighed for at reagere før en eventuel udkobling. Udstyrets konstruktion giver mulighed for reset, sluk og tænd via eksterne tryk. LOCC-BOX's intelligente elektroniske sikringer er et godt alternativ til installationer, hvor størrelsen og fremkommeligheden spiller en stor rolle. Det er muligt for brugeren at afgøre om udstyret skal forsynes enkeltvis eller via den tidsbesparende fælles obberskinnemontering. Med en nyskabende bredde på kun 8,1 mm gør LOCC-BOX de fleste plads- og udvidelsesbekymringer overflødige.

Intelligent beskyttelse af din styrekreds LOCC-pads til LOCC-BOX-net. Med LOCC-BOX-pads har brugeren ikke kun mulighed for at analysere beskyttelsesudstyret i den eksisterende 24V kreds, men også de komponenter, der er

tilsluttet. Kommunikationsforbindelsen etableres gennem ledningsforbindelser på modulet eller direkte fra USB-porten.

LOCC-BOX gateway Lütze har udvidet mulighederne med deres innovative og intelligente elektroniske sikring, LOCC-box. Dette nye gateway-modul giver brugeren mulighed for at håndtere op til 254 LOCC-BOX enheder og samtidig overvåge installationen via gateway-kommunikationen. Ved at benytte Lütze's gratis LOCC-pads Windows-software er det muligt at analysere og udskrive dokumentation fra LOCCBOX-installationen.

4

www.oemklitso.dk

Kontakt: Peter Bjørkvig Telefon: 48 10 64 97 peter.bjorkvig@oemklitso.dk


Se verden i nyt lys... med horn Auer har lanceret en meget omfattende serie af lys og horn i kubisk design. Fra standard til meget højt lyd- og lysniveau. •F ra 8–63 toner eksternt omstillelig til applikationer i industrien, proceskontrol, brandalarm, marine osv.

•T onetabel omfatter internationale og standardiserede signaltoner til brand- og gasalarm og andre applikationer

• L ED-lys, op til 400 Cd med levetid op til 100.000 timer

• L andespecifikke samt brugerdefinerede tonekonfigurationer og alarmfrekvenser til rådighed på anmodning

•F ås i farverne: rav, rød, hvid, blå, grøn og gul •F ås i 4 størrelser fra 108–228,4 mm • Alsidige installations- og monterings­ muligheder

•A utomatisk synkronisering i multiekkolodinstallationer •E gnet til PLC-applikationer (lækage, startstrøm)

• Komplet udbud af lyd-/lyskombinationer

Kontakt: Niels Weber Telefon: 48 10 64 18 niels.weber@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

5


Søren Agerbæk trækker dagens vinder af vores standkonkurrence

Det var en fornøjelse at se jer på vores stande i hhv. Automation og Electronics hallerne. Gamle kunder, potentielle kunder, velkendte produkter, nye produkter, specifikke forespørgsler og almen interesse for vores områder: Alt dette var at finde på vores stande og gjorde dagene interessante for såvel vores interne stand­ personale som de mange besøgende. I løbet af messedagene fik vi mange nye kundeemner og projekter med hjem og har allerede fået den første, store ordre fra en helt ny kunde på Suco pressostater og Honsberg flowswitche.

Vores tankrenser fra AWH i aktion

Tak til alle gæster på vores stande på hi[11] Af produktnyheder kan bl.a. nævnes: •T rafag ECL-niveautransmitter, der udmærker sig ved at dække et bredt temperaturområde, høj mediekompatibilitet samt en robust og økonomisk keramisk sensor •A sco Preciflow IPC i kompakt design med bl.a. højt flow, kompenseret indgangstryk, lav hysterese samt lavt effektforbrug

samt udlodning af eksempelvis 0201- og 0402-komponenter •W acker silikone 613, RTV-2 med meget lav viskositet, hurtigt størkende ved stuetemperatur, meget blød silicone-gel Herudover krydrede vi messedagene med daglige lodtrækninger om gavekort til Comwells hoteller, og vi ønsker endnu en gang tillykke til de 4 heldige vindere. Gavekortene er afsendt!

• J BC Nanostation, som er en komplet station specielt designet til mikrolodning

Et udsnit af vores store udvalg af Tryk & Flow produkter 6

www.oemklitso.dk


I El-afdelingen var der stor interesse for vores Datalogic lysgitre og fotoceller

Et spændende udvalg af produkter fra Auer, som i år fejrer 100-års jubilæum

Der lægges sidste hånd på vores Electronics-stand

www.oemklitso.dk

7


Ny niveautransmitter med enestående kemikalieresistens og robust design

Fakta • Sensor: Tykfilm på keramik AL2O3 (96%) • Måleområde: 0...0,1 til 0...25 bar • Output: 4-20 mA • Materiale på hus: 1.4404/1.4435(AISI 316L) • Kabelmateriale: PUR, PE eller PTFE • O-ringspakning: FKM 70 sh, CR eller EPDM • Drifttemperatur: –25 til 80° C • Medietemperatur: –25 til 80° C • Beskyttelse 6g (25...2000Hz) • Chokbeskyttelse 50g/8msek

På grund af sin attraktive pris og enestående kemikalieresistens er den nye Trafag niveautransmitter, ECL 8438, velegnet til en bred vifte af applikationer, hvor pålidelig måling af væskeniveau er påkrævet. Måleområder fra 0–0,1 bar og op til 0–25 bar er lanceret. Transmitterens elektronik er Trafags velkendte egenudviklede ASIC, der tilbyder den bedste tilgængelige teknologi og giver mulighed for kompentation over for forskellige drifttemperaturer. Nøjagtighedsklassen på Trafag's ECL niveautransmitter er +/- 0,2%. Hvis bedre klasse ønskes kan alternativt vælges Trafag NAL niveautransmitter med en nøjagtighedsklasse på +/- 0,1%. ECL-niveautransmitterens slanke krop er lavet af rustfrit stål og kan nemt indsættes i en 1” rørføring. Den keramiske sensorcelle

er beskyttet af et cover, så cellen ikke sidder udsat for slag o.lign. Det er muligt at vælge mellem PUR-, PE- eller PTFE-kabel afhængig af mediet. Ventileret kabel gør det muligt for sensoren at referere mod atmosfærisk tryk (overtryk eller relativ trykreference). Udgangssignalet på 4-20mA har integreret overbelastningsbeskyttelse.

Takket være den fremragende kemiske modstand er Trafags ECL-niveautransmitter egnet til brug i dieseltanke, drikke- og spildevandapplikationer, reservoirer, søer og floder til beskyttelse mod oversvømmelse, pumpekontrol, vandkraftanlæg samt i fødevare-og kemiindustrien.

Trafag's ECL-niveautransmitter er IP68beskyttet og har EMC-beskyttelse iht. IEC61000 med immunitet mod lynnedslag.

Kontakt: Per Chrøis Telefon: 48 10 64 19 per.chrois@oemklitso.dk

Fleksibel ventilmanifold med stor holdbarhed Asco Numatics serie 2000 manifolder er tilgængelig i 4 forskellige størrelser, fra et flow på ca. 200 l/min til ca. 3500 l/min hos hhv. serie 2002 og serie 2035. Samtlige 4 størrelser er udstyret med Asco Numatics anerkendte spool-and-sleeve konstruktion i hårdhærdet rustfri stål. Dette glidersystem er kendetegnet ved at glideren er uden pakninger og i stedet arbejder i et hus/kammer af samme materiale. Ved denne konstruktion gør de fine tolerancer, at der opnås en luftpudeeffekt og herved opnås en holdbarhed på over 200 millioner cyklusser. Endvidere medfører denne konstruktion, at ventilerne kan arbejde selv med ringe luftkvalitet pga. af f.eks. partikler eller fugt, 8

www.oemklitso.dk

da systemet har en selvrensende funktion. Manifolderne er modulopbyggede med ”plug and play”-system. Ved de 3 største serier 2005, 2012 samt 2035 kan hver enkelt ventil hastighedsreguleres. Samtidig er det muligt at arbejde med forskelligt tryk på de enkelte ventiler. Derudover kan lufttilførslen til hver enkelt ventil afbrydes – dette betyder, at en ventil kan udskiftes,

mens resten af ventilmanifoldet fortsat arbejder. Hvert manifold kan rumme op til 32 stk. ventiler. Ventil-øerne er til rådighed med parallelle el-tilslutninger i form af SUB-D stik, M23/27 stik samt terminalblok, endvidere serielt som fieldbus-kommunikation f.eks. Ethernet, Profibus, CAN-bus og Devicenet.

Kontakt: Lars Andersson Telefon: 48 10 64 24 lars.andersson@oemklitso.dk


Lütze skaber forbindelsen Ensartet kommunikation er nøglen til mange løsninger, dette gælder også for temperaturmålinger på industriapplikationer. Mange styresystemer kommunikerer med flere forskellige analogsignaler. De forskellige analogsignaler gør drift og vedligeholdelse af installationen omfattende og tidskrævende. Lütze har den perfekte løsning til denne problematik og lancerer den næste generation af programmerbare temperaturkonvertere med mulighed for at konvertere flere forskellige signaler med samme modul.

Enheden programmeres gennem en mikro USB-port med et gratis software fra Lütze. Blandt de mange fordele ved den nye konverter kan bl.a. nævnes drift­omgivelsestemperaturer fra -40° C til +80° C. Den nye fleksible konverter kan håndtere forskellige indgangssignaler, PT100, PT1000 og potentiometer. De indbyggede kontakter kan håndtere +/-30V, +/-50mA og +/-5A. Den nye LCON signalkonverter har samtidig en høj immunitet overfor EMC-støj.

Programmerbare konvertermoduler gør signalkonvertering til en formssag med mulighed for at skabe en fleksibel og special­ tilpasset løsning til installationen. Kontakt: Peter Bjørkvig Telefon: 48 10 64 97 peter.bjorkvig@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

9


Børsteløse DC-motorer Størrelser fra Ø12 – Ø120 mm med effekt op til 1 kw. Produktprogrammet omfatter alt fra enkle drivmotorer til motorer med servoegenskaber. Motorerne findes som 2-, 4- eller 8-polet. Børsteløse motorer er ofte tilpasset en bestemt applikation, og vi kan derfor levere skræddersyede løsninger til netop din applikation.

Børsteløse motorer er gode erstatninger for almindelige DC-motorer, hvor der kræves høje omdrejninger og lang levetid. De kan også erstatte stepmotorer for at få en bedre dynamik. Komplet program af gear, encodere, bremser og motorstyringer har vi også. Børsteløse motorer har ikke den elektro­ mekaniske indmad som en traditionel DC-motor, hvor viklingerne roterer. Gevinsten ved dette er længere levetid, mindre gnistudledning, med deraf resulterende støj, og højere energiintensitet. I en børsteløs motor sidder viklingerne statisk monteret, ofte uden for en roterende magnet, men der findes også motorer, hvor det er selve huset, der roterer, og de statiske viklinger sidder monteret indenfor.

Da den elektromekaniske opbygning ikke eksisterer i en børsteløs motor, skal man altid bruge en styring. En børsteløs motor kan aldrig rotere med en konstant tilsluttet spænding. For at styringen skal kunne fungere, skal den have information om, hvordan motoren roterer. Dette gøres normalt ved hjælp af hall-sensorer monteret rundt om en separat magnet på motorakslen. Sensorerne giver et faseforskudt signal, som gør at styringen både kan detektere rotorens position samt rotationsretningen. OEM Automatic Klitsø A/S tilbyder et stort program af børsteløse motorer og motorstyringer. Ring og lad os finde en motor til netop dit behov.

Kontakt: Lasse Pedersen Telefon: 48 10 64 81 lasse.pedersen@oemklitso.dk

10

www.oemklitso.dk


DC-motorer med børster Verdens mest producerede motortype. Den sidder i næsten alle forbrugerprodukter såsom legetøj, spillemaskiner, CD/ DVD-maskiner, husholdningsapparater osv. Samme type motor bruges også i f.eks. kontormaskiner, medicinaludstyr, biler og håndværktøj. Denne motortype kaldes en jernkernemotor med permanentmagnet eftersom rotoren består af lamineret jern rundt om en viklet kobberkerne.

En jernløs DC-motor giver en lang række fordele såsom: • • • • •

Betydelig længere levetid Jævn gang Lav EMC-stråling Høj dynamik Højt effekt/vægt forhold

OEM Automatic Klitsø A/S har et bredt program af DC-motorer, og netop denne motor tilbyder størst mulighed for kundetilpasning. Alle motorer kan udstyres med gear, bremse, encoder eller fuldt ud kundetilpasses. DC-motoren er enkel at omdrejningsregulere eftersom omdrejningstallet er proportionelt med spændingen.

Kontakt: Lasse Pedersen Telefon: 48 10 64 81 lasse.pedersen@oemklitso.dk

"High Flow" proportionalventil med lavt effektforbrug og "flatspring" teknologi For at møde de stigende krav på markedet for high-flow proportionalventiler, har ASCO Numatics designet den nye serie 202 direkte virkende proportionalventiler af typen Preciflow IPC til gas-flow kontrol. Efterspørgslen på pålidelige, højtydende proportionalventiler er steget, især på området for analytisk og medicinsk teknologi. Ventilerne er specielt velegnet til brug inden for åndedrætssystemer, anæstesi og masseflow controllere. Disse anvendelsesområder kræver ventiler med et højt flow, stort trykområde og lavt strømforbrug (f.eks. batteridrift). Ved hjælp af en ventil med indgangstrykkompensation (IPC) opfylder ASCO Numatics disse krav. Preciflow IPC er en normalt lukket 2/2-vejsventil – dvs. den lukker ved spændingsfald. Lysningen i ventilen er 3 mm og dens tryk område er fra 0 til 7 bar og et maks ind

Fakta • Kompakt design • Højt flow • Ingen krav om trykfald over ventilen • Direkte virkende • Kompenseret indgangstryk • Lav hysterese (under 5%) • Lavt effektforbrug (2,5 watt) • Variabelt flow, proportionalt til indgangsstrøm

Preciflow, gør det muligt for Preciflow IPC at have en hysterese <5% af span.

gangstryk på 10 bar. Ventilen er designet til at opnå et flow på 190 l/min. ved et indgangstryk på 2,6 bar. På dette flow har ventilen et strømforbrug på kun 2,5 watt. Dens medieberørte dele består af rustfrit stål (kroppen) og FPM (pakninger). Preciflow IPC er fremstillet af materialer af høj kvalitet for at opfylde kravene i de forskellige typer applikationer. Den gennemprøvede ”flat spring” teknologi, kendt fra vores velkendte proportionalventil

Preciflow IPC tilbydes i en plug-in version eller en version monteret på base med G1/8” gevind til integrerede system­ løsninger. Ventilen kan fungere ved enten 6 VDC, 12 VDC eller 24 VDC. Det kan valgfrit styres via et PWM-signal eller en konstant strømindgang. Elektrisk tilslutning er med 23 centimeter lange ledningsendere (PTFE coatede). Kontakt: Per Chrøis Telefon: 48 10 64 19 per.chrois@oemklitso.dk

www.oemklitso.dk

11


ID-nr.: 42846

Norgesekspedition - ombord på Essex Girl

I juni måned fik Niels, vores produktchef for Sensor & Sikkerhed, mulighed for at være med på en transportsejlads af Essex Girl, som skulle sejles fra København til Oslo for at deltage i Færdern Race. Ombord på Essex Girl var der, udover Niels, 5 andre erfarne sejlere. Essex Girl er en fart­ maskine, som har en tophastighed på over 20 knob, og hvor sejlene trimmes med grinders fuldstændig som på en America’s Cup båd.

Niels stod ved roret ved over 15 kn, hvilket svarer til næsten 28 km/t. Turen tog 34 timer, og en del af turen var præget hård vind op til kulingstyrke samt bølger på op til 6 meter. Niels er en meget aktiv sejler og bådejer, der bl.a. i år har sejlet DM i CB 66 som gast og fik en flot 13. plads ud af 23 både. Han planlægger i midten af november en sejlads over Atlanten fra Cap Verde til Caribien sammen med 2 andre sejlere.

OEM Automatic Klitsø A/S Engholm Parkvej 4 | 3450 Allerød | Telefon 70 10 64 00 Fax 70 10 64 10 | info@oemklitso.dk | www.oemklitso.dk