Page 1

nummer 2 2012

Millenium 3 Smart range! SIDE 8

Trenger du

BACKUP? SIDE 3

Ny serie induktive givere! SIDE 6


Hallo der… Rob Knight Inneselger Elektroautomasjon

Du er ny i vårt team på OEM Automatic i Norge. Fortell litt mer om deg og dine erfaringer fra tidligere OEM år? Jeg er oppvokst i Sverige og USA, og har alltid vært en aktiv basketballspiller. De siste seks årene har jeg kombinert basketspillingen med mitt arbeid i OEM-konsernet. Jeg begynte på OEM som lagerarbeider, og har siden det jobbet i fire forskjellige roller for to av våre søsterselskaper, OEM Automatic AB, og OEM Motor AB. Jeg har vært så heldig at jeg har hatt muligheten til å spille basket på høyt nivå i flere land, og det var idretten som førte meg til dette vakre landet forrige høst. Det ble en naturlig løsning at jeg fortsatte mitt spor i OEM i forbindelse med flyttingen til Norge, og siden februar har jeg jobbet på vårt kontor i Drammen.

Liten problemløser! Vi får ofte spørmål om potensiometer til f.eks frekvensomformere, hastighetsstyring e.l. Fra Crouzet har vi en varient for panel montering (88950109). Denne er på 4,7 k ohm, har 3 skrutilkoblinger og i IP65 utførelse.

Fakta • 0- 4,7 k ohm • 3 bens tilkobling • IP65

Du er jo vår første inneselger, kan du beskrive litt hva som er tanken

• Passer i 22,5 mm hull

med denne rollen? Vi har i flere år sett utfordringene med norsk geografi, og det faktum at vi har et stort antall kunder spredt ut over hele landet. Lenge har vi følt at vi ikke har hatt kapasitet til å besøke alle kundene vi behøver, og vi håper at denne rollen skal avhjelpe denne utfordringen. Dette vil gi oss en effektiv kommunikasjon mot et stort antall kunder, og vil også gjøre oss mer tilgjengelige for deg som kunde. Jeg har i tillegg jobbet som inneselger hos OEM Motor AB, og håper at jeg kan bidra med å utvikle rollen.

• Skala 1-10

Hvordan føler du at det går i denne rollen? Det går bra! Jeg trives meget godt med å hjelpe mine kunder til å finne de beste løsningene. Eliaden på Lillestrøm 4.-7. Juni Jeg ser frem mot å treffe våre kunder på Eliaden i Lillestrøm der jeg kommer til å være hele uken. Det er også bare å kontakte meg ved spørsmål om priser, prosjekter, levering, ris og ros. Kontakt meg på: rob.knight@oem.no eller tlf. 32 21 05 14.

Webkatalog/Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Joachim Bjelland 32 21 05 42, joachim.bjelland@oem.no

Bernstein fotpedaler – der pålitelighet er i fokus Fotpedal type F fra Bernstein har i flere år vært synonymt med sikker drift i krevende industrielle miljøer. Den robuste utførelsen i støpt aluminium gjør ikke bare fotpedalen mekanisk sterk, men sikrer også at pedalenheten står stødig uten at den må festes til gulv. Fotbryteren kan fås med 1, 2 eller 3 pedaler og hver pedal kan ha forskjellige funksjoner som for eksempel standard 1NO+1NC, doble kontaktsett, trykk-trykk eller potensiometer. Beskyttelsesdeksel over pedalen for å hindre uforutsett aktivering er også tilgjengelig.

nummer 2 2012

Fakta

Millenium 3 Smart range! SIDE 8

Trenger du

BACKUP?

OEM Automatic AS

• Maks 400 V AC / 10 A

ansvarlig utgiver Geir Solberg

• IP65

redaktør og grafisk form Therese Holmgren

• -30 °C til +80 °C

trykk Polinor AS | opplag 6.500 eks

SIDE 3

adresse Bj. Bjørnsonsgt. 110, 3044 Drammen, Ny serie induktive givere! SIDE 6

• Mekanisk levetid: 10x106

Pb. 2144 Strømsø, 3003 Drammen telefon 32 21 05 00 | fax 32 21 05 01 internet www.oem.no | post@oem.no

Webkatalog/Produktområde Maskin kontakt: Svein Erik Eliassen 32 21 05 62, svein-erik.eliassen@oem.no


Trenger du

Back-up? UBC10.241 er en ny DC-UPS med integrert høyeffektsbatteri (5 Ah) der kun ett 12 V DC batteri er benyttet. I kontrollenheten transformeres spenningen opp til 22,5 V DC. Med dette konseptet oppnår man maksimal levetid, sammenlignet med to seriekoblede batterier der et av dem aldri blir fulladet. Utspenningen følger dessuten ikke batteriets utladingskurve. Tre releutganger indikerer status. • DC UPS klar (batteri > 85 % oppladet) • I back-up funksjon • Bytte av batteri

Skaper korte strømbrudd mye problemer, da har du behov for en liten 24 V DC back-up. Da burde du passe på nå! Vi har kampanje på en komplett pakke. I fronten kan ulike back-up tider stilles inn for å spare batterikapasitet, 10 sek, 1 min, 10 min og uendelig. En giver måler omgivelsestemperaturen og optimerer sluttladingsspenningen. For et komplett DC-UPS system kreves også en strømforsyning med tilpasset effekt som vanligvis driver lasten. UBC10.241 er meget kompakt og passer utmerket i applikasjoner der målet er å oppnå kontrollert prosesstans, samt beskyttelse mot tilfeldige strømbrudd. Fra før har vi UB10.241/242 som er beregnet for eksternt batteri fra 3 til 40 Ah respektive 17-130 Ah som vi anbefaler hvis det er krav om lengre back-up tider.

Komplett pakke DC-ups og 5 A strømforsyning Pakken består av en UBC10.241 DC ups kontrollenhet inkl. batteri og en CS5.241 5A strømforsyning med 230 V AC inn.

Fakta UBC10.241 + CS5.241

Antall:

Kam pan je

Kampanjepris pr stk. ekskl. moms 2 588.-

Kampanjetilbudet er gyldig tom 30/6-2012

• 5 A laststrøm i 15 min, 2 A i 40 min. • Mål komplett (BxHxD) 155x124x119 mm • Enkelt å bytte batteri • Kan bygges ut til 10 A • Får beskjed om batteribytte

Webkatalog/Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Joachim Bjelland 32 21 05 42, joachim.bjelland@oem.no

• Marine godkjenninger

OEM INFORMERER 2012-2

W W W. O E M . N O

3


Millenium 3 Virtual Display Crouzet har sluppet Android App til Millenium 3. Applikasjonen speiler displayet og funksjonaliteten til Millenium 3, og du har også mulighet til å bruke funksjonsknappene. Programmet kommuniserer via Bluetooth (tilbehør til Millenium 3) og settes enkelt opp. Det eneste man trenger å gjøre er å parre Millenium 3 og telefonen/nettbrettet. Løsningen er perfekt for enkelt å kunne overvåke/styre Millenium 3 fra avstand. Applikasjonen kan lastes ned gratis på Google Play butikken.

Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43, daniel.gretteberg@oem.no

Trenger du 24 V DC direkte fra 3-fase 400 V? Da bør du lese mer! Vi ser at etterspørselen av dette øker i markedet. Vår leverandør Puls tilbyr et bredt spekter av strømforsyninger som gjør om spenningen fra 3-fase 380–576 V AC til 24-28 V DC. Man slipper mellomtrafo 400 V til 230 V. Sortimentet strekker seg fra 5 – 40 A. Serien er nå komplett med den nye generasjonen 5 og 10 A som har meget kompakte mål på DIN-skinnen, 40 mm respektive 62 mm bredde. Strømforsyningene kjennetegnes av at de har lang levetid, høy virkningsgrad, avgir lite varme i el-tavlen og til komponentene rundt. Videre har de 20 % effektreserve, full drift mellom -25 °C…+60 °C, marine godkjenninger, aktivt transientfilter på inngangen og lav innrusningsstrøm. Ellers kan de gi høye kortsluttningsstrømmer ved kortsluttning. Dette forenkler tripping av sekundære sikringer. Hele sortimentet finnes på lager.

Fakta • 5 A , 10 A= 40 mm, 60 mm bredde • 20 % effektserve • Full drift -25 °C…+60 °C • Meget lang levetid • Marine godkjenninger

4

OEM INFORMERER 2012-2

W W W. O E M . N O

Webkatalog/Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Joachim Bjelland 32 21 05 42, joachim.bjelland@oem.no


Baco 30 år - Tre tiår med fremgang I 2012 feirer OEM Automatic 30 år i Norge og 30 års samarbeid med Baco! Bli med å feire vårt 30-års samarbeid med Baco! Vi tilbyr alle nye kunder 60 % rabatt på hele Baco`s sortiment til og med 31. august 2012*.

+ + +

1 9 82-2012

Benytt muligheten til å teste ut Baco som er spesialist på trykknapper, kambrytere lastbrytere m.m.

Dette skjedde også 1982:

Hurtig leveranse av kundetilpassede kambrytere og skilter!

• VM-på ski i Oslo

Baco står for høy kvalitet og moderne design!

• Joan Jett, I love Rock’n roll var en hit

• Oddvar Brå brekker staven i Kollen

• Folketallet i Kina passerer 1 milliard

10 års garanti! * Kampanjen gjelder opptil maks 5000,- og frem til 31. August. Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43, daniel.gretteberg@oem.no

Koblinger til de fleste applikasjoner

EKM

MKM

SFC

WDE

SKB

Vi har ulike koblinger som passer de fleste applikasjoner innen kraftoverføringer. Vi har med våres produktutvalg muligheter til å finne løsninger og tilpassninger til de fleste applikasjoner. Koblinger innen høye temperaturer, høy grad av fleksibilitet, høye hastigheter, glappfri, vedlikeholdsfrie koblinger med mer. Noen varianter av koblinger: EKM - koblinger som brukes innen servodrifter med høy grad av presisjon og nøyaktighet. MKM - belgkobling som tåler høye temperaturer og høy fleksibilitet. SFC - koblinger benyttes for fleksible kraftoverføringer med radiell og aksialbelastning WDE - distansekoblinger som benyttes for sammensjøting av akslinger med lange avstander. SKB - sikkerhetskobling med innebygd overlastvern som kobler ut ved et vist vrimoment.

Produktområde Motor kontakt: Kay Hugo Nylund 32 21 05 91, kayhugo.nylund@oem.no

­­­O E M I N F O R M E R E R 2 0 1 2 - 2

W W W. O E M . N O

5


S8-serien for krevende applikasjoner Datalogics S8-serie tilbyr svært høy prestasjon gjennom sine deteksjonsegenskaper hva gjelder hastighet, nøyaktighet og muligheter. Fotocellen finnes både med rød LED og rød laser. Flere varianter har coaxial linse hvor både sending og mottak av lysstrålen skjer gjennom samme linse, noe som gir svært høy presisjon. Man kan også velge om man vil ha en lys- eller mørk-koblet funksjon gjennom et potensiometer. Tilkobling med M8-kontakt eller M12 pig-tail. Huset måler kun 14x42x25 mm. S8 INOX er utvalgte modeller med metallhus, AISI316, for de ekstra krevende applikasjonene. Disse har for øvrig en kapslingsgrad på IP69k og er godkjent av både Ecolab og Diversey, noe som gjør disse til førstevalget i næringsmiddelindustrien.

Induktive givere fra Datalogic Fra Datalogic kan vi tilby en helt ny serie med induktive givere med god kvalitet og en fornuftig pris. For å velge noe i fra sortimentet finnes givere med 2-, 3-, eller 4-ledere, hus i forniklet messing eller rustfritt AISI316, PNP NO eller NC, eller begge deler. 1x eller 2x føleavstand, M12-kabeltilkobling eller innstøpt kabel, IP67 og en front i Vectra LCP plast som er mye brukt i matvareindustrien pga. ekstrem motstandsdyktighet mot kjemikalier og slitasje. Per nå har vi allerede tatt inn til lager et stort antall standard induktive givere størrelsen M8, M12, M18 og M30.

Fakta Vi har på lager: • M8, M12, M18 og M30 • 1x eller 2x føleavstand • PNP NO eller NO+NC • Innbyggbar eller ikke innbyggbar • Kablet eller M12-tilkobling

Webkatalog/Produktområde Maskin kontakt: Svein Erik Eliassen 32 21 05 62, svein-erik.eliassen@oem.no

PIL P49 Ultralydsensor P49-serien er en serie med enkle ultralydssensorer med høy kvalitet og nøyaktighet. Man kan velge mellom digitale modeller hvor man har en utgang som kan programmeres eller analoge modeller hvor man har en 0-10 V utgang med fast vindu. Ultralydssensorene fra PIL leveres i et robust sylindrisk plasthus med IP67 og som tåler et stort temperaturområde.

Fakta • M18-hus

• PNP NO eller 0-10 V

• IP67

• 30-1600 mm sn

• -20 ºC til +70 ºC 6

OEM INFORMERER 2012-2

W W W. O E M . N O

Webkatalog/Produktområde Maskin kontakt: Svein Erik Eliassen 32 21 05 62, svein-erik.eliassen@oem.no


Må du splitte prosessignalet? Vår suksessrike leverandør Lütze lanserer nå en signalsplitter i kun 6,2 mm bredde. Den gjør det mulig å få to frittstående utsignal fra ett innsignal. Innsignalet kan være 0-10 V, 0-20 mA eller 4-20 mA og utsignalet kan være to galvanisk isolerte frittstående signaler som 0-10 V, 0-20 mA eller 4-20 mA. Både inn og utsignal konfigureres ved hjelp av en DIP-switch. Ingen ytterligere justering behøves. Splitteren har 4-veis galvanisk isolasjon (2,5 kV) gir et bra grensesnitt mellom felt- og styreside.

Fakta • Kun 6,2 mm bredde

Webkatalog/Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Joachim Bjelland 32 21 05 42, joachim.bjelland@oem.no

• 4 veis galvanisk isolasjon 2,5 kV • 24 V AC/DC driftsspenning • 1 inn, 2 utsignaler

4-20 mA 4-20 mA

0-10 V

Stort DC-relé

i lite format Vi har gleden av å presentere det nye plassbesparende reléet fra Comat/Releco for kontroll av DC motorer. Det nye reléet kan brukes til dreieretningsvendig av en DC-motor, eller alternativt å styre start-stopp av to motorer. Man kan også sette inn ønskede ramping tider for akselerasjon og deakselerasjon, opptil 4 sek. Reléet er også velegnet for andre induktive laster som elektromagneter, belysning osv. Bredden er kun 14 mm og monteres på enkelt på DIN-skinne.

Fakta • 10 A • Instillbare rampingtider • Styrespenning 12-24 V DC • Kun 14 mm

Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43, daniel.gretteberg@oem.no

­­­O E M I N F O R M E R E R 2 0 1 2 - 2

W W W. O E M . N O

7


B RETURADRESSE: OEM Automatic AS Postboks 2144 Strømsø 3003 Drammen

Millenium 3 - Smart range!

Vi har gleden av å presentere Smart rangen av Millenium 3 mini PLS. Med smartmodellene får du tilgang til hele funksjonsbiblioteket i den kraftige softwaren, og du har blant annet mulighet til å bygge nettverk med flere Millenium 3 enheter for å øke antall I/O og minnekapasitet. Du har også mulighet til å benytte andre smartspesifikke ekspansjonsmoduler og tilbehør som f.eks LUX måler. Rent fysisk skiller smartmodellene seg ut ved blått display (grønt på essential) og DC modellene har en meget god temeraturrange, hele -30 °C - +70 °C

Fakta • Enkel programmering • Analoge I/O som standard • Mulighet til Master-slave funksjon • Integrert årsur med kalender

Produktområde Tavlekomponenter Kontakt: Daniel Gretteberg 32 21 05 43, daniel.gretteberg@oem.no

Eksempel på programblokker som kan benyttes av smartmodellene Twilight: Styres av GPS koordinater. Gir indikasjon på når solen står opp/ går ned i horisonten. Perfekt for lysstyring. Y=F(X): For å lage egen kurver, lineære eller ulineære. Spennende? Kontakt oss for mer informasjon, eler se vår hjemmeside.

OEM Automatic AS adresse fax

Postboks 2144, Strømsø, 3003 Drammen | telefon 32 21 05 05 32 21 05 01 | internett www.oem.no | mail post@oem.no

OEM Informerer nr2-12  

Customer magazine, Kundetidning