Page 1

numero 3 2012

Esittelemme Tekniikka 2012-messuilla, osastolla B-317

THK:n lineaarijohteita tule tutustumaan laajaan tuotevalikoimaamme!

Releco täyttää 50 vuotta! sivu 4

INDUSTRILÅS

Esittelyssä uuden toimittajamme teollisuuslukko- ja saranavalikoimaa sivu 8


Puheenvuorossa… Jussi Haavisto

Poimintoja:

Osastopäällikkö/KESKUS Keskusosasto on yksi OEM:n suurimmista osastoista, miten olette saavuttaneet tämän aseman? Tämä asema on saavutettu pitkäjänteisellä yhteistyöllä asiakkaiden ja toimittajien kanssa, jatkuvalla tuotevalikoiman kehittämisellä yhdessä toimittajien kanssa sekä kokonaan uusia yhteistyökumppaneita hakemalla. Meillä on erittäin laaja valikoima komponentteja keskuskokoonpanoihin ja täydennämme omalta osaltamme koko OEM:n tuotevalikoimaa. Pyrimme olemaan aktiivisia kentällä tekemällä paljon asiakaskäyntejä ja olemaan lähellä asiakasta. Erityisen ylpeitä olemme omasta varastostamme Suomessa, joka on juuri laajentunut lähes kaksi kertaa aiempaa suuremmaksi. Omasta varastostamme pystymme toimittamaan lähetykset asiakkaalle seuraavaksi päiväksi. Markkinointimateriaalista olemme saaneet mieluista palautetta asiakkailtamme. Suomenkieliset datasivut www-sivuillamme ovat helposti löydettävissä ja selkeä rakenne helpottaa oikean tuotteen valitsemisessa. Työskentelemme sivustomme kanssa jatkuvasti ja pyrimme parantamaan niitä asiakkailtamme saatujen toiveiden mukaisesti. Vuoden vaihteessa julkaisemme jälleen myös uuden perinteisen painetun tuoteluettelon. Suomessa on nyt meneillään paljon keskustelua taantumasta, miten oman osastosi kannalta näet tilanteen? Tällä hetkellä meillä menee hyvin. Toimitukset ovat edelleen kasvussa ja ennuste loppuvuodeksi on hyvä. Olemme toki samassa veneessä asiakkaidemme kanssa. Kun asiakkaillamme menee hyvin, menee meilläkin hyvin. Laajan tuotevalikoiman lisäksi meillä on myös laaja asiakaskunta, edustaen eri teollisuudenaloja. Tämä tasoittaa kuoppia mahdollisen taantuman tullessa. Olette saaneet uuden toimittajan Multifly:n, millaisia tuotteita sillä on ja mitä odotat sen tulevaisuudelta? Multifly on yksinkertainen mutta innovatiivinen tuote rakennusten sisäkattoihin tehtävien sähköasennusten helpottamiseksi. Asennuskiinnike helpottaa ja selkeyttää putkitusten, rasioiden, valaistusmuuntajien yms. asennusta alaslaskettuihin sisäkattoihin. Olemme esitelleet ja koekäyttäneet tuotetta yhdessä muutaman sähköurakoitsijan kanssa ja saaneet siitä erittäin positiivista palautetta. Odotamme mielenkiinnolla miten Multifly-asennuskiinnike otetaan laajemmin vastaan markkinoilla. Tuote on saatavana sähkötukkuliikkeistä.

Virtuaalinäyttö Android-puhelimeen tai PC:lle, Crouzet sivu 4

Merkinantolaitetoimittajamme tuotevalikoima laajenee, Auer sivu 6

Uutuus yleisvalokenno S300 PA, Datalogic sivu 8

Painekytkin integroidulla liittimellä, Suco sivu 9

Toivottavasti viihdyt lehden parissa! Integroituja AC-servo- ja askelmoottoreita, JVL sivu 12

|

|

PTC-tekniikkaan perustuvat lämmittimet, DBK sivu 14

Ympäristömerkitty painotuote, 441 678 / Finepress Oy 2012

2

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i


OEM:n uusi logistiikkakeskus ja laajennusosa otettu käyttöön

Kauan odotettu OEM:n uusi laajennusosa saatiin vihdoinkin kesän loppupuolella käyttöön. Varaston laajennus tuli tosi tarpeeseen ja nyt on tilaa toimia tehokkaammin. Uutta toimistotilaakin tuli lisää ja tiloihin päästiin muuttamaan elokuun aikana. Sisustukset ovat vielä hieman kesken mutta muutoin tilat ovat valmiit. Myös vanha rakennuksemme on saanut uuden ulkokuoren vastaamaan uuden rakennuksen ulkonäköä. Urakka jatkuukin nyt vanhojen tilojen remontoinnilla sisältä osasto kerrallaan.

Tekniikka 2012-messut tulevat olemaan meidän päämessutapahtumamme tänä vuonna. Meillä on siellä 112 m² messuosasto ja esillä paljon uutuuksia, Tule tutustumaan! Esittelemme B-317 osastollamme uusia toimittajia: Koneosasto -laajentaa tuotevalikoimaansa mekaniikkakomponentteihin ja esittelemme uuden ruotsalaisen toimittajan Industrilås Ab:n.

Moottoriosasto -valikoimaan on tullut erinomainen uusi tanskalaistoimittaja JVL, jossa yhdistyvät moottorit ja äly.

Keskusosasto -tuotevalikoima on kasvanut Multifly-nimisellä toimittajalla, jonka innovatiiviset tuotteet helpottavat sisäkattojen sähköasennuksia.

Olimme myös pienellä messuosastolla mukana FinnMetko-messuilla. Siellä meillä oli esillä lähinnä tuotteita seuraavilta tuotealueiltamme: Akku, Anturi, Kaapeli, Laakeri ja Paine & Virtaus. Messuarvonnan Molex-laukun voitti:

Mirva Sandberg Säkylän Aaltek Oy

Käy ennakkorekisteröitymässä kotisivumme linkin kautta: www.oem.fi/messut

Onnea voittajalle!

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

3


Releco täyttää 50 vuotta!

Releco, S.A. on erikoistunut valmistamaan ja kehittämään releitä, kiskokantoja ja moduuleita teollisiin sovelluksiin.

Releco on yksi merkittävimmistä toimittajistamme OEM Automaticilla. Suomessa Releco on markkinajohtaja teollisuusreleissä ja tuotteet tunnetaan innovatiivisista ratkaisuista, erikoisreleistä sekä korkeasta laadusta.

• Tuotekehitys ja suunnittelu

Vuonna 2006 Releco yhdistyi sveitsiläisen relevalmistajan Comat AG:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa vieläkin suuremman ja monipuolisemman tuotevalikoiman asiakkaidemme käyttöön.

Releco perustettiin vuonna 1962 ja yrityksellä on nykyään 4000 m² tuotantolaitokset Madridin läheisyydessä. Releco myy vuosittain yli viisi miljoonaa relettä yli 60 maassa ollen yksi maailman johtavista teollisuusreleiden valmistajista. Releco valvoo tuotteiden valmistusprosesseja tuotannon alusta loppuun saakka.

• Kehityslaboratoriot • Metalliosien valmistus • Muoviosien valmistus • Kelojen käämitys • Loppukokoonpano • Testaus ja laadunvalvonta: kaikki releet testataan ennen toimitusta asiakkaalle

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Asiakaspalvelu puh. 0207 499 499 sähköposti: asiakaspalvelu@oem.fi

AINUTLAATUINEN RELEVALIKOIMA

3-toiminen koestuspainike Mekaaninen indikointi

Erotuslevyt, korkea eristysluokka

LED-indikointi Kelajännitteen merkintä

Lukituspanta vakiona

Koestussuojatut liittimet

Merkintäkyltti releessä ja kannassa

4

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

Kytkentäsillat kelalle ja koskettimille

Tartuntapinta releen turvalliseen irroittamiseen

Aikakuutio


Millenium 3

Virtuaalinäyttö Android-puhelimeen tai PC:lle Millenium 3 -tuoteperheen pienoislogiikoihin on nyt saatavilla virtuaalinen rajapinta näytölle. Sen avulla voidaan katsella tai hallita laitteen asetuksia käyttämällä Android-älypuhelinta, -tablettia tai vaikkapa kannettavaa tietokonetta. Yhteyden muodostamiseen voidaan käyttää Bluetoothia 10 metrin kantomatkalla tai USB-kaapelia. Virtuaalinen näyttö toimii myös CB-sarjan pienoislogiikoissa, joissa ei ole omaa näyttöä.

XXWXXV

PC-ohjelma ja älypuhelinsovellus on suunnitelu erittäin helppokäyttöiseksi. Ohjelmiston voit ladata Android-puhelimeesi Google Play-kaupasta ja PC:lle osoitteesta www.crouzet.com. Ohjelma toimii Windows XP- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä.

Pienoislogiikan näytön sisältö kopioituu virtuaalisesti älypuhelimeen

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Juha Stenvall puh. 0207 499 461 tai sähköposti: juha.stenvall@oem.fi

Tilanteet joissa muovisten moduulikoteloiden ominaisuudet eivät riitä?

Ratkaisuna metalliset seinäkaapit Argenta & Atlantic

IDEn metallista Argenta-seinäkaappisarjaa voit tarvittaessa täydentää moduulikehysrungolla. Tämä ratkaisu soveltuu erittäin hyvin kohteisiin, joissa tarvitset esim. reilusti asennustilaa moduulikomponenttien taakse. Moduulikehysrunkoja on saatavana kaappeihin joiden syvyys on 150-300 mm ja korkeus/leveys on 300x250…800x800 (mm). Moduulien maksimimäärä on kotelosta riippuen 16-190 kpl. Moduulikehyssarja sisältää kaikki tarvittavat osat mitä sen asentamiseen kaappiin tarvitaan.

Tutustu tuotteiden teknisiin ominaisuuksiin sekä IDEn laajaan valikoimaan kotisivuillamme!

IDEn metallinen Atlantic-seinäkaappisarja tarjoaa kestävän vaihtoehdon isoille muovisille moduulikoteloille. Atlantic-moduulikaappeja on saatavana viittä eri kokoa: 48-, 72-, 96-, 120- ja 144-moduulia. Kaikkia Atlantic-sarjan kaappeja on vakiona sekä metallisella- että tyylikkäällä lasiovella. Kaapeissa on läpivientilaipat sekä kaapin ylä- että alaosassa, joten kaapeleiden läpivienneille on reilusti tilaa.

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Mikko Mannila puh. 0207 499 441 tai sähköposti: mikko.mannila@oem.fi

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

5


Uusi perusrele DIN-kiskoasennukseen Lützen reletarjonta on laajentunut uudella matalammalla riviliitinreleellä, joka on oiva vaihtoehto kaikenlaisiin keskussovelluksiin.

XXWXXV

Releessä on yksi vaihtokosketin ja ruuviliittimet. Releen voi ketjuttaa 20-napaisella ketjutusrimalla, joka on myös katkaistavissa.

Fakta • Ohjausjännite 20,4 – 30 V AC/DC • Max. virta 6 A • Max. katkaisujännite 400 VAC ja 125 VDC • LED-indikointi • Mitat (LxPxK) 6,3 x 88,3 x 70,9 mm Til.nro 760842

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Juha Stenvall puh. 0207 499 461 tai sähköposti: juha.stenvall@oem.fi

Suurteholiitin valikoima laajentuu Conta-Clipin HSKG-sarja kattaa suurteholiittimet aina 300 mm² saakka. Kompaktit liittimet on saatavana M10-, M12sekä M16-pulttiliitännällä. Turva-/joustoprikka takaa luotettavan ja tärinää kestävän liitoksen. Uudet saranalliset kosketussuojat takaavat erinomaisen sormi- ja kosketussuojan. Kosketussuojat on helppo asentaa liittimeen. Liittimiin on saatavana 2- ja 3-napaiset rinnanliittimet.

Fakta • • • • •

Nimellisvirta 269-520 A Nimellisjännite 1000 V Kiinnitys TS35-kiskolle tai pohjalevylle 2- ja 3-napaiset rinnanliittimet Paloluokka V0(UL94)

Safe Box suojaa liittimesi Conta-Clipin Safe Box tarjoaa nopean ja helpon tavan suojata riviliittimet ja muut kiskoon tulevat komponentit. Safe Box estää tehokkaasti liittimien luvattoman käytön ja muuntelemisen. Sivuilla olevat johdinaukot helpottavat johdotusta. Kun kirkas suojakansi poistetaan, voidaan koteloa levittää 16 mm esimerkiksi huollon ajaksi. Kannessa on paikat kolmelle sinetille.

Fakta • • • •

6

Helppo ja nopea asennus TS35-kiskolle Paikka kolmelle sinetille Läpinäkyvä kansi Koko 91x101,3x68,5 mm

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Henri Suikkanen puh. 0207 499 459 tai sähköposti: henri.suikkanen@oem.fi


Merkinantolaitetoimittajamme

tuotevalikoima laajenee A

uerin viime syksynä julkaistu kuution muotoinen A/Q-sarja täydentyy nyt suuremmalla (koko 3) LED varoitusvalolla ja äänigeneraattorilla. Varoitusvalo on saatavana LED-valolla (jatkuva/vilkkuva) tai LED-strobolla. Äänigeneraattoreissa on 63 ääntä, joista kolmea voi ohjata ulkoisesti.

Varoitusvalot

Äänigeneraattorit

Jännitealueet 24-48 VAC/DC, 110-240 VAC/DC Kotelointiluokka IP65 (AG-tiivisteellä IP66) Mitat 183.5x183.5 mm, korkeus 169 mm Käyttölämpötila -30ºC…+60ºC Hyväksynnät CE ja UL

Jännitealueet 24-48 VAC/DC, 110/120 VAC, 230/240 VAC Kotelointiluokka IP65 (AG-tiivisteellä IP66) Mitat 183.5x183.5 mm, korkeus 169 mm Käyttölämpötila -30ºC…+60ºC Äänenvoimakkuus max. 120 dB Hyväksynnät CE ja UL

A

uerin 90 mm N-sarja täydentyy uusilla TEHO LED-malleilla. Uudet TEHO LED-mallit takaavat hyvän näkyvyyden jopa kirkkaassa auringonvalossa. Uusia TEHO LED-malleja on saatavana LEDstrobolla sekä kolmivärivalolla. Kolmivärimallissa kolme eri väriä palaa riippuen kytkennästä: värit ovat punainen-keltainen-vihreä.

NMS-HP (3 väriä samassa valossa) Jännitealueet 24-48 VAC/DC, 110-240 VAC/DC Kotelointiluokka IP65 Halkaisija 90 mm Käyttölämpötila -35ºC…+60ºC

NFS-HP (strobovalo TEHO LED:llä) Jännitealueet 24-48 VAC/DC, 110-240 VAC/DC Kotelointiluokka IP67 Halkaisija 90 mm Käyttölämpötila -35ºC…+60ºC

A

uerin paneeliasennettavan I-sarjan uusin tulokas on 3-värinen LED-valo. Uuden 3-värisen valon avulla voi helposti korvata 3 valoa yhdellä ja näin säästää tilaa paneelissa. Sarjasta on saatavana kaksi eri kokoa Ø45 ja Ø60 mm. Valo toimitetaan 1 metrin kaapelilla, saatavana myös asiakassovellettuja malleja. Kiinteän kaapelin vuoksi valossa on korkea kotelointiluokka IP67.

IMM

IML

Jännitealueet 24 VAC/DC Kotelointiluokka IP67 Halkaisija 45 mm Asennus Ø22,5 mm tai 30 mm reikään Käyttölämpötila -25ºC…+60ºC Hyväksynnät CE ja UL

Jännitealueet 24 VAC/DC, 110/120 VAC ja 230/240 VAC Kotelointiluokka IP67 Halkaisija 65 mm Asennus Ø 22,5 mm tai 30 mm reikään Käyttölämpötila -25ºC…+60ºC Hyväksynnät CE ja UL

OEM Automatic/Tuotealue Keskus Lisätietoja: Henri Suikkanen puh. 0207 499 459 tai sähköposti: henri.suikkanen@oem.fi

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

7


INDUSTRILÅS

XXWXXV

Esittelyssä uuden toimittajamme teollisuuslukko- ja saranavalikoimaa

VÄÄNTÖKAHVAJÄRJESTELMÄ VISION™ Vääntökahva- ja tankolukkojärjestelmä. Materiaaleina polyamidipäällysteinen sinkki tai ruostumaton teräs.

VÄÄNTÖKAHVAJÄRJESTELMÄ VISION™ ”KOMPAKT“ Hyvin kompakti vääntökahva, sopii 2- ja 3-piste tankolukoille.

L-KAHVA UUDESTAAN MUOTOILTUNA L-kahva 90° lukkoon eri muodoissa: lukittavissa sylinterilukolla, riippulukolla tai lukkiintumaton sulku.

RST VISION™ VÄÄNTÖKAHVA PROFIILISYLINTERILLE TAI SISÄOSALLE Vääntökahvajärjestelmä VISION ruostumattomasta teräksestä (316). Lukittavissa profiilisylinterillä tai sisäosalla.

VECTOR™ T-KAHVA PAINOTOIMINNOLLA Sisääntaitettu T-kahva painotoiminnolla. Lukittava ja mahdollisuuksia IP65/NEMA4-asennuksiin. Valmistettu polyamidista, sinkistä tai ruostumattomasta teräksestä.

LAAJENNETTU SARANAVALIKOIMA Sarana sopii erilaisiin käyttöohteisiin. Uusi muotoilu; pinta-asenteinen sarana 180° avautumiskulmalla, RST-akseli PUR-rungossa.

SARANAJÄRJESTELMÄ KLIMA-FLEX™ Sarana eristettyihin oviin. Hyvä vaihtoehto sinkkisaranalle. Materiaaleina polyamidi tai ruostumaton teräs.

VAHVA SARANA – RUOSTUMATON TERÄS Sarana ruostumattomasta teräksestä (304) suurille kuormille. Säädettävä sekä vaakaettä pystysuunnassa. Sopii sekä oikean että vasemman kätisiin asennuksiin.

3D-INTELLICLAMP™ – ÄLYKÄS KYTKENTÄYKSIKKÖ Paneelien, moduulien tai profiilien luotettavaan yhdistämiseen. 3D-INTELLICLAMP kohdistuu ruuvin avulla automaattisesti X-, Y- ja Z-suunnassa antaen täydellisen sopivuuden.

KLICK-SARANAJÄRJESTELMÄ VISION™ Pika-asenteinen, irroitettava sarana patentoidulla toiminnolla.

KIRISTETTÄVÄ 90° LUKKO Painotoiminnolla ja 6mm uralla. Materiaaleina sinkki tai ruostumaton teräs.

90° LUKKO LUKKOSYLINTERILLÄ Lukittava 90° lukko erilaisilla pintakäsittelyillä, eri muodoissa ja pituuksissa (18-56mm).

tiivisteet

Ruotsalainen valmistaja lukitus-, sarana- ja tiivistetuotteissa sekä niihin liittyviin komponentteihin. Valmistusohjelmassa yli 30 000 eri komponenttia. • Lukot • Tankolukkojärjestelmät • Saranat • Tiivisteet Sovelluskohteita: • Teollisuuskaapit ja -laitteet • Sairaalatekniikka • Elintarviketeollisuus • Informaatio- ja telekommunikaatiotekniikka

8

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

• Vääntökahvat • Salvat • Kahvat

• Mekaaniset tuotteet • LVI-tekniikka • Ympäristötekniikka • Rautatietekniikka

LASINASENNUSLISTA IKKUNOILLE Lasinasennuslista ikkunoiden yksinkertaiseen ja kestävään asennukseen, materiaalina musta EPDM.

REUNASUOJA PURISTUSASENNUKSELLA Reunasuoja, materiaalina musta PVC sisäänrakennetulla teräspuristusnauhalla. Kysy myös muita värejä!

TIIVISTYSPROFIILI PURISTUSASENNUKSELLA Tiivistysprofiili sisäänrakennetulla teräspuristusnauhalla sekä tiivistenauha tai -kanava, musta EPDM. Kysy myös muita värejä!

OEM Automatic/Tuotealue Mekaniikka Lisätietoja: Juhani Jokinen puh. 0207 499 444 tai sähköposti: juhani.jokinen@oem.fi Tule tutustumaan uusiin tuotteisiin osastollemme B-317, Tekniikka-2012-messuilla!


Datalogic esittelee uudistuneen sarjan

induktiivisia kytkimiä Uudistuneeseen induktiivisten kytkimien sarjaan kuuluvat M4-, M5-, M8-, M12-, M18- ja M30-koot. Perusmallit on saatavana suoraan varastostamme. Perusmallivalikoiman lisäksi valikoimassa on myös lukuisia erikoismalleja kuten:

Fakta • Max. tunnistusetäisyydet M8: 3 mm, M12: 8 mm, M18: 14 mm, M30: 20 mm • M12-liitin tai 2 m:n kaapeli • PNP/NPN, NO/NC • Käyttölämpötila-alue -25ºC…+70ºC • IP67 tai IP69K • Kytkentätaajuus jopa 2000 Hz • UL-hyväksytty

-

PNP/NPN ja NO/NC samassa kytkimessä 2-johdin DC AC Namur Hitsausolosuhteisiin Metallipäällä IP69K, Diversey- ja Ecolab-hyväksynnällä Ruostumattomalla rungolla

XXWXXV

Kaikki varastomallimme ovat lyhytrunkoisia ja varustettu tuplatunnistusetäisyydellä, M12-liittimellä tai 2 m:n kaapelilla, upotettavana tai ei upotettavana. Kysy tarjousta ja muista myös laaja kiinnitystarvikevalikoimamme!

Uutuus yleisvalokenno

S300 PA

XXWXXV

Datalogic esittelee uuden valokennosarjan suosittuun Maxi kokoluokkaan. Uusi S300 PA-sarja tarjoaa hyvässä hinta/laatusuhteessa kaikki tunnistustavat: -

Lähetin/vastaanotin, tunnistusetäisyys 50 m Peilistä tunnistava, polarisoitu, tunnistusetäisyys 10 m Kohteesta tunnistava, tunnistusetäisyys 2 m Taustahäivytetty, tunnistusetäisyys 2 m

Kaikissa malleissa on vaihtoehtona kaksi eri käyttöjännitettä 12…30 Vdc tai 24…240 Vac/24…60 Vdc, ulostulona rele tai PNP/NPN. Kytkentärasia helpottaa kytkentää ja tukeva lasikuituvahvistettu muovikotelo takaa erinomaisen kestävyyden kovissakin olosuhteissa. Lisäksi kaikkiin malleihin on saatavissa ajastin 0-16 s, jossa vaihtoehtona veto- ja päästöviive tai yksi pulssi-toiminto. Toimintasuunnan (dark-on/light-on) voi kääntää helposti kytkimellä. Näkyvä LEDindikointi helpottaa kennon toimintatilan havainnointia.Uutuus korvaa Datalogicin S2-, S2Z- ja S20-sarjat. Kiinnitysreiät ovat yhteensopivat lähes kaikkien kilpailijoiden vastaavien valokennojen kanssa.

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Riku Eerola puh. 0207 499 433 tai sähköposti: riku.eerola@oem.fi

Fakta • Käyttöjännite 12…30 VDC tai 24…240 VAC / 24…60 VDC • Ulostulona rele tai PNP/NPN • Kotelointiluokka IP67 • Käyttölämpötila -25ºC…+55ºC • Ajastin 0-16 s • Mitat (pxlxk) 100x25x70 mm

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

9


Painekytkin

integroidulla liittimellä

XXWXXV

Painekytkinvalikoimamme kasvaa uusilla Sucon malleilla, joissa on kiinteä liitin ja vaihtokosketin. Sähköinen liitäntä on kiinteällä M12-, Deutsch DT- tai AMP Superseal -liittimellä. Runkona käytetään samaa hex 27-pohjaosaa, joka on käytössä nykyisissä kytkimissä AMPlattaliittimillä. Painekytkimiä on saatavana myös avautuvalla tai sulkeutuvalla kontaktilla ja kaksinapaisella kiinteällä DT-liittimellä. Kaikki liitintyypit ovat kotelointiluokaltaan vähintään IP67, jonka ansiosta ne soveltuvat haastavampiinkin kohteisiin.

OEM Automatic/Tuotealue Paine&Virtaus Lisätietoja: Rami Raekangas puh. 0207 499 476 tai sähköposti: rami.raekangas@oem.fi

Fakta • Kotelointiluokka IP67 • Maksimi jännite 42 V

• Vaihtokosketin • Maksimi virta 4 A

Standalone RFID-turvarajakytkin CSMS Bernsteinin CSMS (Contactless Safety Monitoring Sensor) kosketukseton turvarajakytkimen toiminta perustuu RFID-tekniikkaan. CSMS on suunniteltu ovien ja suojien turvarajakytkimeksi. Sitä voidaan käyttää yksinään tai sarjaan kytkettynä. Sarjaan kytkentä on helppoa M12liitinkaapeleilla ja T-haaroittimilla.

CSMS-kytkimen saa yksilöllisellä tai samalla koodauksella. PLe-turvataso saavutetaan myös sarjaan kytkettynä, ilman erillistä valvontayksikköä. Samaan sarjaan voidaan kytkeä myös yksi turvalaite, jossa OSSDturvaulostulot. Huom! Standalone-toiminta täyttää PLen ilman ulkoista valvontaa.

XXWXXV

Helppo sarjaankytkentä

Fakta • • • • • • • •

10

Standalone-turvarajakytkin PLe myös sarjaan kytkettynä (max 32 kpl) Myös yksilöllinen koodaus Oma valvonta + EDM Yksinkertainen ja nopea asennus Ulkoista valvontayksikköä ei välttämättä tarvita Tilan indikointi kolmella LED:llä Kytkentä etäisyys 13 mm, laaja OFFSET-alue

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

Skannaa QR-koodi ja koe uusi CSMS, RFID-turvakytkin BERNSTEIN Youtube-kanavalla.

OEM Automatic/Tuotealue Turva Lisätietoja: Tony Tarr puh. 0207 499 435 tai sähköposti: tony.tarr@oem.fi


Markkinoiden monipuolisimmat ominaisuudet yhdessä tuotteessa:

Uusi turvavaloverho SG4-EXTENDED SG4-Extended on Tyypin 4 (PLe) turvavaloverho sormi- (14 mm) ja käsisuojaukseen (30 mm) sisältäen markkinoiden monipuolisimmat ominaisuudet yhdessä tuotteessa: säädettävät muting-toiminnot, blanking-säteiden pimennys (kiinteä ja kelluva), cascade-sarjaankytkentä, toimintaetäisyyden valinta, koodaus, PNP/NPN-ulostulot valittavissa, kohdistusapu...

Ominaisuuksia: Muting – mykistys - passivointi - T-, X- ja L-muting - muting-aikarajat valittavissa - muting-filter ehkäisee virhetunnistuksia - monipuoliset Override-valinnat - mahdollisuus valita myös osittainen muting-toiminto

XXWXXV

Fakta

Blanking – säteiden pimennys - sekä kiinteä että kelluva säteiden pimennys - kahden synkronointisäteen (ylin ja alin säde) ansioista kelluva pimennys mahdollista läpi koko valoverhon - valittavissa useita blanking-alueita

• Integroidut muting ja blanking -toiminnot • Havaitsemiskyky 14 mm ja 30 mm, valvontakorkeus max. 1800 mm • Kompakti kotelointi ilman kuollutta aluetta Þ tilansäästö • Tyyppi 4 (PLe, SIL3) • 2 synkronointisädettä Þ paremmat blanking-ominaisuudet • Ohjelmointi joko painonapeilla tai PC:llä • Ethernet-liitännällä etäohjelmointi ja -valvonta

Cascade - sarjaankytkentä - sama tuote sekä master- että slave-yksiköissä - max 3 valoverhoa sarjaan - tilan säästö, ei kuollutta aluetta - 90° asennuskiinnikkeet

Ohjelmoinnille on kaksi vaihtoehtoa: 1) Perusohjelmointi nopeasti lähettimen ja vastaanottimen painonapeilla.

2) Monipuolisempi ohjelmointi SG4-Donglen ja PC:n avulla. SG4-Donglen avulla voidaan myös mm. etäohjelmoida SG4-E turvavaloverho sekä valvoa toimintaa ethernetin kautta, lisäksi ohjelman kloonaaminen muihin SG4-E turvavaloverhoihin on mahdollista.

Valvonta-alue - koko valoverhon mitalta, eli ei kuollutta aluetta

OEM Automatic/Tuotealue Turva Lisätietoja: Mikko Niiniö puh. 0207 499 463 tai sähköposti: mikko.niinio@oem.fi

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

11


Maadoitusjohtimen pikakytkentään

Harting-GND

Siirreltävien sähkölaitteiden ja -koneiden maadoittaminen on sähköturvallisuuden takia tärkeä toimenpide mutta ruuvattavalla rengasliittimellä se on hidas ja työläs toimenpide. Harting tarjoaa hyvän ratkaisun siihen ongelmaan sillä Harting-GND on keltavihreän värinen pikaliitin maadoitusjohtimen pikakytkentään. Liittimeen sopii 10…35mm2 maadoitusjohdin joka liitetään aksiaalisella ruuviliitoksella tai puristuskontaktilla. Liitinparin voi asentaa kotelon kanteen läpivientiliittimellä tai sen voi asentaa johtimien väliin. Kotelo on kestävää polykarbonaattia joka kestää pakkasta ja kovaa käsittelyä.

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Petteri Tarvola puh. 0207 499 424 tai sähköposti: petteri.tarvola@oem.fi

Fakta • • • •

Kompakti kelta-vihreä kotelo Johdinala 10-35mm2 Kotelointiluokka IP65 Johtimen liitäntä puristusliittimellä tai aksiaalisella ruuviliitoksella

Molex-anturiliittimet Molex Brad M8- ja M12-liittimien väri vaihtuu keltaisesta mustaksi. Tilausnumerot säilyvät ennallaan. Keltaisia liittimiä toimitetaan niin kauan kuin vanhaa varastoa on ja jatkossa niitä saa tilauksesta. Värimuutos on tehty asiakkaiden toivomuksesta sillä musta väri sulautuu usein paremmin laitteen muuhun väritykseen.

Tiesitkö että...?

M12-liittimiin on saatavana suojahattuja Molexin tarvikevalikoimassa on suojahattuja kytkentäkeskuksiin ja kaapeliliittimiin. Uusia malleja ovat kiinnityslenkillä varustetut suojat jotka asennetaan painamalla M12-liittimen päälle. Naaras ja urosliittimille on kummallekin oma sopivan kokoinen suojahattu. On suositeltavaa aina suojata avoimet liittimet jotta lian ja veden pääsy liittimen sisään estetään.

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Petteri Tarvola puh. 0207 499 424 tai sähköposti: petteri.tarvola@oem.fi

Molex Brad Heavy-Duty M12-anturiliittimet Molex Heavy-Duty M12-liittimet on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä. Niiden ansiosta Ethernet-tiedonsiirtokaapelointi onnistuu laitteissa tai koneissa joissa tavalliset kaapelit ja liittimet eivät kestä. HDM12-liitin kestää vetoa 445N ja HDM12EX kestää vetoa peräti 1335N.

OEM Automatic/Tuotealue Anturi Lisätietoja: Petteri Tarvola puh. 0207 499 424 tai sähköposti: petteri.tarvola@oem.fi

12

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

Fakta • • • •

Täyttää normit J2839 ja IEC 61076-2-101 Kotelointiluokka IP67, IP69K Käyttölämpötila-alue -55°C...+125°C 4 A, 250 Vac/dc


Integroituja AC-servo- ja askelmoottoreita

JVL Industri Elektronik A/S JVL Industri Elektronik A/S on johtava yritys integroitujen AC-servo- ja askelmoottoreiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Servomoottorisarja MAC, perustuu ainutlaatuiseen moduulikonseptiin, joka tekee AC-servot helposti sovitettaviksi hyvin monenlaisiin sovelluksiin. QuickStep-askelmoottorikonsepti tarjoaa myös erittäin laajan valikoiman ratkaisuja mihin tahansa sovellukseen.

Täydentämään ja vahvistamaan JVL:n tuotevalikoimaa, meillä on laaja yhteistyöverkko maailman johtavien oheistuotteiden valmistajien kanssa. Voimme tarjota täydellisiä järjestelmiä sisältäen ohjaimet, moottorit, vaihteet jne. Tarvittaessa voimme myös tarjota räätälöityjä laitteita, jotka sopivat asiakkaan erikoistarpeisiin.

JVL Industri Elektronik A/S lisäksi kehittää ja valmistaa laajan valikoiman monipuolisia/laadukkaita AC, DC, ja askelmoottorien ohjaimia sekä säätimiä, joita käytetään kaikenlaisissa teollisuuden sovelluksissa. JVL:n integroiduissa moottoreissa hyödynnetään ainutlaatuista moduulikonseptia. Plug-in liitäntämoduuli yhdistää moottorin sovellukseen. Voit valita liitännän joko D-Sub-liittimillä, kaapeliläpivienneillä tai M12-liittimillä. Ohjausvaihtoehdot ovat mm. Profibus-, DeviceNet-, CANopen- tai nano-PLC. Saatavana myös High Speed ja langattomat moduulit.

XXWXXV

OEM Automatic/Tuotealue Moottori Lisätietoja: Juhani Lehtinen puh. 0207 499 447 tai sähköposti: juhani.lehtinen@oem.fi

Teollisuuden vaatimuksiin

asiakaskohtaiset näytöt ja kokonaisratkaisut Asiakaskohtaisen LCD- tai LED-näytön valintaan vaikuttaa monta tekijää, kuten muotoilu, lämpötila-alue, käyttöympäristö, käyttökohde, valmistusmäärät jne. Tarjoamme joustavan ratkaisun koskien kokoa, asennus- ja rakennetapaa, taustavaloratkaisua, asennuskehyksiä ja tarvittavaa kaapelia. Asiakkaan toiveet ja tarpeet ovat asiakaskohtaisen näytön peruslähtökohta. Kokonaisratkaisuun pystymme tarjoamaan myös asiakaskohtaisen näppäimistön tai kosketuspaneeliratkaisun.

Fakta • Muotoiluvapaa rakenne • Laaja lämpötila-alue -40°C...+90°C • Asennuskehys tai kotelointiratkaisu • Asennuskaapelit • Näppäimistö tai kosketuspaneeli integroituna kokonaisratkaisuun

OEM Electronics/Tuotealue Keyboards & Displays Lisätietoja: Janne Saarnilehto puh. 0207 499 431 Sähköposti: janne.saarnilehto@oemelectronics.fi

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

13


Laaja valikoima kytkentärimoja Nyt uutena valikoimassamme sisaryrityksemme Svenska Helagin kytkentärimat. Valittavissa on eri pituisia ja korkuisia liitinrimoja usealle eri johdinkoolle. Normaalisti kytkentärimat valmistetaan 12-napaisena, mutta voimme myös toimittaa 1-11 -napaisiksi leikattuina. Svenska Helagilla on myös kattava valikoima lisätarvikkeita, kuten merkintälistoja, liitinsuojia, kiinnitysnastoja jne. Halutessasi merkinnät painetaan myös suoraan rimaan. Mikä ”sokerinpala” teillä on käytössä? Ota yhteyttä ja katsotaan kuinka kilpailukykyinen Svenska Helag onkaan!

Kytkentärimojen rakenne:

Merkintälistat

Johdinpitimet

Vakio Väliseinä Liitinsuojat -

Vedonpoistot

Kytkentäsillat

Kiinnistysnastat

Fakta • Lämpötila-alue -5°C...+150°C • Jännite max. 450V • Virta max. 40A • Johtimen halkaisija max. 16mm2

Johtosuoja Johtosuoja/Väliseinä

OEM Electronics/Tuotealue Elmech & Opto Lisätietoja: Janne Lummejoki puh. 0207 499 437 Sähköposti: janne.lummejoki@oemelectronics.fi

Skynetin uusi open frame-teholähdesarja Skynet Electronic on julkistanut uuden SNP-G12-teholähdesarjan markkinoille 120W:n luokkaan. Teholähteiden tehokkuus, hyötysuhde ja sisäänrakennettu aktiivinen tehonkerroinkorjaus (Active PFC) ovat ainutlaatuisia ominaisuuksia uudessa SNP-G12-teholähdesarjassa. -

XXWXXV

Fakta • AC-sisääntulojännite 90-264V • 2” x 4” (50,8 x 95,3mm) piirilevy • Hyötysuhde ≥90% • Korkea tehokkuus, aina 11,7W / in3 • ITE- ja Medical -hyväksynnät • Sisäänrakennettu aktiivi PFC • Green Power -ominaisuus (ei virtaa, kun ei kuormaa)

OEM Electronics/Tuotealue Thermal & Power Lisätietoja: Janne Saarnilehto puh. 0207 499 431 Sähköposti: janne.saarnilehto@oemelectronics.fi

14

OEM info 2012-3

SNP-G12 -sarja on yksikanavainen open frame -tyyppinen tuoteperhe, joka kattaa seitsemän eri mallia ulostulojännitteistä 12-48V. ITE- ja Medical hyväksytyt -mallit ovat myös saatavilla.

w w w. o e m . f i


Toimitamme Lithium-paristot sekä akku/paristopaketit Olipa kyseessä Lithium-paristo tai piirustustenne mukaan valmistettu akku/paristopaketti, niin kannattaa ottaa yhteyttä meihin. Paketit voidaan varustaa tarvittavalla suojauselektroniikalla, ja sopivin johtimin sekä liittimin. Ilman johtimia käytettäviin malleihin, toimitamme myös pitimet tai pesät. Toimittajamme EVE ja MPD ovat pitkään alalla toimineita valmistajia, joiden korkea laatu ja kilpailukykyiset hinnat ovat yleisesti tunnettuja. -

Fakta Paristot • Lithium Manganese Dioxide (Li-MnO2) • Lithium-Thionyl Chloride (Li-SOCI2) • Lithium Iron Disulfide (Li-FeS2) Akut • Lithium-ion (Lion ) Pesät ja pitimet • Paneeliin tai piirikortille • Myös IP67-malleja

OEM Electronics/Tuotealue Thermal & Power Lisätietoja: Kim Elo puh. 0207 499 428 Sähköposti: kim.elo@oemelectronics.fi

Lämpöä kylmiin olosuhteisiin Toimittajamme DBK tarjoaa kylmiin olosuhteisiin suunniteltaviin laitteisiin kompaktia ja tehokasta lämmitystä. He ovat erikoistuneet varsinkin PTC-tekniikkaan perustuviin lämmittimiin. PTC-lämmitin perustuu keraamiseen aineeseen, jolle saadaan määritettyä asiakkaan haluama maksimilämpötila. Lähellä määriteltyä lämpötilaa, aineen resistiivisyys kasvaa ja näin rajoittaa virran kulkua samalla säätäen lämpötilaa.

-

OEM Electronics/Tuotealue Thermal & Power Lisätietoja: Jukka Karppinen puh. 0207 499 326 Sähköposti: jukka.karppinen@oemelectronics.fi

Fakta • Käyttöjännitteet yleisesti 110-240V ja 12-24V, myös muita jännitteitä saatavissa • Alumiiniin puristetut tai silikoniin valetut • Muotoilu myös asiakkaan piirustusten mukaan • Myös puhaltimella varustetut lämmittimet

OEM info 2012-3

w w w. o e m . f i

15


Osoitetiedot lähtöisin: OEM Finland Oy, OEM Electronics Oy sekä Internordic Bearings asiakasrekisteristä.

Asiakaspalvelu puh. 0207 499 499 - asiakaspalvelu@oem.fi

Saatavana uusi Pro-Spec Deep Cycle -akkumallisto Maailman johtavalta akunvalmistajalta Yuasalta uusi Pro-Spec -syväpurkuakku. Pitkäikäinen akku nostimiin, lastaustasoihin, lattianpuhdistuskoneisiin ja golfautoihin. XXWXXV

OEM Automatic/Tuotealue Akku Lisätietoja: Christian Kulmala puh. 0207 499 432 sähköposti: christian.kulmala@oem.fi

Käytä allaolevaa lomaketta lehden osoitteen tai yhteyshenkilön muutoksille, postita tai faksaa tämä täytettynä numeroon 0207 499 456

Tilaajan tiedot: Uusi tilaaja

Nimen poisto asiakasrekisteristä

Nimen muutos asiakasrekisteriin

Osoitteen muutos

OEM info 3/2012

Yritys

Vastaanottajan nimi

OEM Finland Oy Tunnus 5006018 00003 VASTAUSLÄHETYS

Email

Lähiosoite

Postinumero ja postitoimipaikka

Puhelin

Fax

OEM Finland Oy maksaa postimaksun

OEM info 3/2012  

OEM info, oem automatic

OEM info 3/2012  

OEM info, oem automatic