Page 1

FÖRETAGSPRESENTATION

13/14

www.batteripoolen.se |

1


NYTT BOLAG LÅNG ERFARENHET År 2011 förvärvade OEM-koncernen Svenska Batteripoolen i Borlänge. Bolaget har funnits sedan 1983 och har en bred erfarenhet av framförallt startbatterier. Produktområde Batteri inom OEM-koncernens bolag OEM Automatic AB har vuxit sedan starten 1998 och har sin styrka inom industribatterier.

VI SAMLAR ALL VÅR BATTERIKUNSKAP I BATTERIPOOLEN Från och med 1 september 2013 bildar vi ett nytt bolag - Batteripoolen. Bolaget är en sammanslagning av produktområde Batteri inom OEM Automatic och Svenska Batteripoolen. I det nya bolaget samlar vi all vår spetskompetens inom batterier och i samverkan med våra tillverkare erbjuder vi en unik produktbredd och kom­petens. Vi strävar alltid mot att utveckla service och erbjudande för att kunna växa vidare på den svenska marknaden med alltfler nöjda kunder.

KONKURRENSKRAFTIGT SORTIMENT Vi representerar flera av världens ledande tillverkare inom både start- och industribatterier med tillbehör. Vi fungerar som deras sälj-, marknadsoch logistikfunktion på den svenska marknaden. Vårt långsiktiga och nära samarbete med tillverkarna innebär att vi kontinuerligt utvecklar vårt sortiment

2

| www.batteripoolen.se

genom att ge tillverkarna värdefull återkoppling kring våra kunders behov och önskemål. Utvecklingen inom batterier och strömförsörjning är snabb och vi har därför högt fokus på att lära oss mer om framtidens teknologi och förstärka vårt sortiment med konkurrenskraftiga produkter.

EN DEL AV OEM-KONCERNEN Batteripoolen är en del av börsnoterade OEM-koncernen med 28 rörelsedrivande enheter i 14 länder och en årsomsättning på ca 1,6 miljarder. Genom att samverka med koncernens största bolag OEM Automatic inom centrala stödfunktioner som logistik, kvalitet, reklamationshantering och ekonomi kan vi kombinera det lilla bolagets flexibilitet med det stora bolagets resurser. Vi ser fram emot att få visa dig som kund vilken kraft vi kan tillföra!

“Vi arbetar med ständiga förbättringar för att höja kvaliteten och vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.”


Specialistkompetens och bra produkter tillsammans med snabbhet och leveranssäkerhet gör det tryggt att göra affärer med oss.

SERVICE MED HÖG KVALITET SNABBA OCH SÄKRA LEVERANSER

KVALITET OCH MILJÖ

På vårt lager i Tranås finns ett brett sortiment för omgående leverans. Beställningar på lagerförda produkter inkomna före kl 15.30 levererar vi ut samma dag.

Helhetsintrycket av en affärsrelation är beroende av kvaliteten på de samlade insatserna. Vårt kvalitetsarbete är en viktig del av vår verksamhetsstyrning. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att höja kvaliteten och vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vi garanterar alltid laddning på samtliga batterier genom kontroll vid inleverans och återladdning vid behov. Om något fel skulle uppstå hanteras reklamationer och returer via vårt team för returhantering som säkerställer snabb hantering och dokumenterad återkoppling.

Vårt miljöarbete styrs av en vilja att påverka miljön så lite som möjligt genom att hushålla med resurser. Vi minskar också miljöpåverkan genom krav på på våra tillverkares materialval i produkter och förpackningar samt med ökat miljöfokus på transport­er av varor och personal.

Batteripoolen är anslutna till BlyBatteriRetur och uppfyller därmed kraven i förordningen ( :) om producentansvar för blybatterier.

www.batteripoolen.se |

3


ENDAST STARKA VARUMÄRKEN Batteripoolen samarbetar endast med välkända och kvalitativa tillverkare. Våra tillverkare är specialiserade inom sina produktområden och tillhör de ledande aktörerna på marknaden. Det betyder att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga produkter med det senaste inom modern teknik.

Yuasa är en av världens ledande batteritillverkare. Med ett produktsortiment som säkerställer att kunden alltid får rätt batterival för sin applikation.

Tillsammans med vår svenska samarbetspartner Prime Power kan vi erbjuda ett högkvalitativt sortiment av säker strömförsörjning till rätt pris.

EVE Energy grundades 2001 och är specialiserade på högenergilitiumbatterier. EVE är en av de största tillverkarna av primära litiumbatterier i Kina.

4

| www.batteripoolen.se

Ritar Power är en av Kinas mest expansiva batteritillverkare. Specialiserade på utveckling, tillverkning och forskning. Prisvärda batterier med pålitlig prestanda.

Ett fullständigt sortiment av batterifrånskiljare kan vi erbjuda genom vår spanska tillverkare Electromecánica Cormar.

Specialiserad på fritt ventilerade( OPzS) och ventilreglerade ( OPzV) batterier. All produktion sker i Berlin, Tyskland vilket ger snabba leveranser.


KOMPETENS SOM KOMMER KUNDEN TILLGODO SPECIALISERAD ORGANISATION Våra säljare ägnar huvuddelen av sin tid åt att besöka kunder för att på plats förstå behoven och därmed kunna ge bästa tänkbara lösning. Med kontor i Tranås och Borlänge kan vi snabbt erbjuda support. Produktspecialisterna har kontinuerlig kontakt med tillverkarna och samverkar dagligen med säljorganisationen för att hitta rätt lösning i varje applikation. Tillsammans med vår inköps- och logistikavdelning har vi en effektiv organisation för att kunna leverera rätt produkt i rätt tid till våra kunder. Borlänge

Tranås

OEM-koncernens moderna logistikcenter i Tranås.

BATTERIPOOLEN.SE ELLER PERSONLIG KUNDSUPPORT På vår hemsida hittar du alltid komplett och uppdaterad information om våra produkter. Här kan du även beställa kataloger och broschyrer. Önskar du hjälp eller har en fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kundsupport via telefon, chat eller e-post.

Kunnig personal som alltid finns dig som kund nära till hands.

Hos oss möter du engagerade medarbetare som alltid strävar efter att ge dig bästa möjliga lösning. Det innebär en stor trygghet för dig som kund.

www.batteripoolen.se |

5


INDUSTRI

V채rldsledande batterifabrikat. Support och projektering. Extrem prestanda.


SÅ SÄLJER VI INDUSTRIBATTERIER Kundfokus är ett ledord i hela vår verksamhet. Vi är en marknadsorienterad organisation med säljare och produktspecialister som har tätt samarbete direkt med marknadsledande tillverkare. För oss är det viktigt att bygga långvariga och nära relationer med dig som kund för att snabbt och effektivt erbjuda rätt produkt. Våra säljare tillbringar större delen av sin tid hos kunder, sätter sig in i aktuell verksamhet och behov samt föreslår anpassade lösningar för varje applikation.

Genom vårt breda produktsortiment ges du möjligheten att optimera batterivalet efter kravbild, vilket säkerställer anläggningens drifttid. Med ständig produktutveckling och sökande av nya tillverkare kan du som kund vara trygg i att dina framtida behov uppfylls.

HÖGSTRÖM 20 ÅR STAND BY

Telecom Kommunikation UPS BASSTATION

Larmsystem Säkerhetsutrustning Medicinsk utrustning

Marin TV

Elektronisk testutrustning Portabel televisions& videoutrustning

10 ÅR STAND BY

Hissar

5 ÅR STAND BY

TRUCK/ TRAKTION

Verktyg Solenergi Belysning

Golfbilar

Skylift Truck

Lyftar

CYKLISK

Leksaksbilar Rullstolar Gräsklippare Robotar

www.batteripoolen.se |

7


BATTERIER FÖR INDUSTRI Dagens arbetsplatser blir mer och mer beroende av elektronisk utrustning, vilket skapar ett större behov av en säker strömförsörjning. Våra tillverkare är specialiserade inom sina produktområden, vilket betyder att vi kan erbjuda rätt produkt och den mest kostnadseffektiva lösningen.

STANDBY

5-12 ÅR

YUASA

RITAR

NP- och NPL-serien består av ventilreglerade blybatterier som passar för standbydrift till bl.a. UPS, larm, hiss, nödljus och telekommunikation. Samtliga batterier är av underhållsfri AGM-typ.

Ritars batterier är kända för sin stabila och tillförlitliga prestanda. Med ett sortiment på över 220 olika modeller säkerställs alla olika krav på kapslingsstorlek och Amperetimmar.

• Larm

• Larm

• Nödljus

• Hiss

• Telekom

• Frontterminal

CYKLISKA

8

YUASA

RITAR

NPC- och YPC-serien består av ventilreglerade AGM-batterier speciellt anpassade för applikationer där det ställs höga krav på batteriets cyklingstålighet, d.v.s. ofta återkommande ur- och uppladdningar.

Serie med patenterad gelad elektrolyt vilket ger egenskaper som passar en frekvent ur- och uppladdning utan att minska batteriets livslängd.

| www.batteripoolen.se

• Rullstol

• Rullstol

• Truck

• Solpaneler

• Golfvagn

• Lyftar


HÖGSTRÖM / UPS

STAND BY - LONG LIFE

SWL-serien består av ventilreglerade blybatterier speciellt anpassade för applikationer som kräver högström under kort tid. SWL-batterierna kan lämna upp till 40 % mer effekt än motsvarande NPL-batterier.

BAE’s sortiment av högkvalitativa batterier för främst telecom, UPS och kraftdistribution. Hög livslängd med lågt serviceintervall skapar ett ekonomiskt val för slutförbrukare.

• Sparar mått och vikt

• OPzS / OPzV

• Högströmsegenskap

• OGi / OGiV

• Underhållsfritt

• Pansarpol®

TRUCK

LITIUM

Truckbatterier som kräver lågt underhåll och är konstruerade för en hög cyklisk livslängd med en hög driftsäkerhet. Batterierna beställs enligt specifikation för enkel installation.

• 100 % syratät polbussning • Låg antimon • Hög cyklisk livslängd enligt EN 60 254-1

EVE Energys sortiment består av icke uppladdningsbara och uppladdningsbara litiumbatterier. Batterierna kännetecknas av en låg självurladdning ca 1% / år vilket gör dem utmärkta till backupapplikationer.

• Knappceller • Cylindriska celler • Litium Ion / polymer

www.batteripoolen.se |

9


STARTBATTERIER

Hög service och kvalitet. Snabba och säkra leveranser. Unik bredd utan mellanhänder.

10

| www.batteripoolen.se


SÅ SÄLJER VI STARTBATTERIER Vår ambition är att vara en helhetsleverantör med högt ställda krav på sortiment, kvalitet, logistik och utbildning. Med Yuasa som en av världens största tillverkare på batterier, har vi tillgång till ett sortiment som täcker behovet för bil-, mc-, och lastbilsbruk. Vi har ett tätt samarbete med våra kunder och gör en gemensam plan för utbildningsintervaller för att öka batterikunskapen och hjälpa slutkunderna att välja rätt batteri för varje behov.

PRESTANDA I FOKUS Över 90 % av alla nya motorcyklar är originalutrustade med ett Yuasa-batteri, mycket på grund av Yuasas höga tillförlitlighet och prestanda. Även i många av dagens nya bilar och lastbilar är deras batterier originalmonterade. Exempel på kända fordonstillverkare som har merparten av Yuasa-batterier i sin produktion är: Honda, Subaru, Mitsubishi, Toyota, ISUZU, Suzuki, Hyundai, Mazda och Nissan men även tillverkare som BMW, Ford, Mercedes och GM har modeller med Yuasa-batteri. Under hösten 2013 uppdaterar Yuasa alla modeller av startbatterier till bilar och lastbilar. Sortimentet breddas och alla standardmodeller tillverkas nu med kalcium/ kalcium-teknik för ökad kallstartseffekt (CCA).

Batteritestare gör det enkelt att hålla koll på batteriernas status.

De flesta batterier utrustas också med en laddindikator så att man kan se batteriets status.

ENKELT VAL AV BATTERI Vår nya hemsida kommer att förses med en sökfunktion för registreringsnummer och bilmodell under hösten 2013. Detta innebär att det finns ytterligare förutsättningar för att serva våra kunder.

INSTRUMENT SOM FÖRENKLAR Yuasas batteritestare är ett utmärkt sätt att erbjuda kunder batteristatus vid t.ex. en service. Yuasa har även ett konfigurationsverktyg för batteribyte som behövs i flertalet nya bilar för programmering av att ett nytt batteri installerats.

UTBILDNING FÖR BÄSTA SERVICE Batterier är en färskvara och är beroende av rätt omvårdnad för att prestera maximalt. Vår målsättning är att utbilda verkstäder och återförsäljare så att deras kunder ska få rätt kunskap om sitt batteribehov.

YUASA OCH MOTORSPORT

Batteripoolen använder motorsport och dess höga PRvärde för att marknadsföra Yuasas batterier och som en del i detta sponsrar vi Honda i STCC. För att kunder och intresserade enkelt ska kunna följa föraren Tomas Engström under säsongen, har vi skapat en hemsida där vi uppdaterar med nyheter och intervjuer gällande Tomas och hans team.

Följ Tomas Engström under säsongen på www.yuasastcc.se

www.batteripoolen.se |

11


PERSONBIL

Oöverträffad prestanda. Tillförlitlighet under alla förhållanden. Komplett program.


BATTERIER FÖR PERSONBIL Högre och högre krav ställs på våra startbatterier. Allt från enklare bilmodeller till fullutrustade lyxbilar kräver sin speciella egenskap. Genom en kontinuerlig utveckling av unika egenskaper garanteras att vi erbjuder rätt batteri.

3000 (PRO)

5000 (ELITE)

3000-serien är ett utmärkt alternativ med mycket hög tillförlitlighet för bilar utrustade med standardutrustning. Lång livslängd och med över 25 % bättre prestanda jämfört med konventionella batterier.

5000-serien kombinerar de senaste tekniska framstegen av batteridesign med maximal prestanda och tillförlitlighet. Batterierna har upp till 40 % extra livslängd mot konventionella batterier.

• 30 000 motorstarter

• 50 000 motorstarter

• Underhållsfritt

• Tät- och läckagesäker

• Idealiskt för fordon med standardutrustning

• Idealiskt för fordon med extra utrustning

7000 (EFB)

9000 (AGM)

7000-serien är utvecklad för fordon med lågspecificerad start-/stoppteknik. Hög laddningsacceptans och cyklisk hållbarhet.

• Tät och läckagesäker • Kol-/litiumlegering • Godkänd för start-/stoppteknik

9000-serien med AGM-teknik är nästa steg i utvecklingen av startbatterier. Batteriet har utvecklats mot fordon av den senaste bränslebesparande start-/stopptekniken.

• AGM-teknik • Tät och läckagesäker • Godkänd för start-/stoppteknik plus

www.batteripoolen.se |

13


LASTBIL

V채rldsledande batterier i alla modeller. Utbildning och support. Extrem prestanda.


BATTERIER FÖR LASTBIL Dagens kommersiella fordonsbatterier kräver större kraft och cyklisk förmåga för att klara av de ökade mängder av elektrisk utrustning. Upprepad övernattningsanvändning av denna utrustning, följt av en motorstart på morgonen innebär att batterierna måste vara dimensionerade för att klara extrema förhållanden.

CARGO HD

CARGO SHD

Cargo Heavy Duty är utformad att hantera de ökande behoven från moderna nyttofordon. Tillförlitlig konstruktion för att hantera alla situationer och vårt tuffa nordiska klimat.

• Förbättrade startegenskaper • Kraftig konstruktion för tuffa miljöer

Cargo Super Heavy Duty har en avancerad plattkonstruktion som ger upp till 30 % högre kallstartseffekt (CCA), jämfört med Cargo HD-serien. Tillsammans med en hög djupurladdningsförmåga skapas en säker drift och minimalt underhåll.

• Optimerad starteffekt • Lång livslängd • Hög cyklisk livslängd

• Tål djupurladdning

CARGO GM Cargo Glass Mat är det rätta valet när det gäller de mest krävande kommersiella lösningar, så som fordon med bakgavellyft, jordbruksfordon, passagerar-/ servicefordon samt fordon utrustade med sovhytt som har mycket elektronisk utrustning.

• Idealiskt för fordon med höga krav • Specialbatteri för fordon i tätortstrafik • Glasfiberseparatorer

www.batteripoolen.se |

15


MC / ATV

Marknadsledande. Bekymmersfritt ägande. Överlägsen kapacitet.


BATTERIER FÖR MC OCH ATV Yuasa är världens i särklass största tillverkare av motorcykelbatterier. Majoriteten av motorcykeltillverkarna har valt att använda Yuasas batterier. Yuasa erbjuder ett sortiment av batterier med högsta prestanda, pålitlighet och lång livslängd. Oavsett vilken typ av motorcykel, scooter eller ATV du äger, har Yuasa ett passande batteri.

YUMICRON

YTX

Yumicron passar de flesta fordon. Batteriet har ett extra tunt separatorsystem som ger plats för fler blyplattor vilket ger upp till 30 % högre startström jämfört med konventionella batterier.

• Vibrationstålig • Hög starteffekt • Brett sortiment

YTX har upp till tre gånger så lång livslängd jämfört med konventionella batterier. Den spillfria designen gör att syraläckage i princip är omöjlig. AGM-batterier har även stor motståndskraft mot vibrationer samt självurladdning.

• Upp till tre gånger längre livslängd • Avancerad teknik för högre starteffekt • Vibrationstålig

YTZ Yuasas YTZ är det senaste inom utvecklingen av motorcykelbatterier. Förutom alla egenskaper från YTX, har man 30 % högre kallstart (CCA). YTZ är helt slutet och ger ett underhållsfritt batteri.

• Högsta kvalitet • 30 % mer starteffekt • Underhållsfritt

www.batteripoolen.se |

17


MARIN / FRITID / TRÄDGÅRD

Säkerhet. Djupurladdningstålighet. Maximal livslängd.


BATTERIER FÖR MARIN, FRITID & TRÄDGÅRD Sortiment avsett för alla tänkbara fritidsapplikationer, inklusive husvagnar och marint bruk. De ska förväntas ge maximalt antal cykler och möta unika behov och krav hos användaren. Även batterier för trädgårdsmaskiner ingår i detta segment för konsument.

FRITID

MARIN

Fritidsserien har utvecklats speciellt för den europeiska fritidsmarknaden. Med en god kallstarteffekt, urladdningstid samt djupurladdningskarakteristik är det ett mycket bra batterival för bl.a. husvagnar.

Marinserien är idealiskt för båtar som kräver startström samt levererar tillräcklig effekt till elsystemet. Marin batterierna har en mycket god vibrationstålighet och lång livslängd i extrema miljöer.

• Utmärkt till fritidsanvändning

• Tät och läckagesäker • Vibrationsresistent

• Lång lagringstid

• Dubbla terminaler

• Hög säkerhet

FÖRBRUKNING

TRÄDGÅRD

Ventilreglerade AGM-batterier som ger hög säkerhet och långa urladdningstider. Med kapacitet upp till 260 Ah ges möjlighet att dimensionera efter önskad förbrukning på ett ekonomiskt sätt.

Startbatterier till åkgräsklippare med god djupurladdningstålighet och låg självurladdning vid vinterförvaring. Sortimentet omfattar även NiMh-batterier till robotklippare.

• AGM, underhållsfritt

• AGM, underhållsfritt

• Läckagesäkert

• NiMh 2200 mAh

• Låg självurladdning

• U1

www.batteripoolen.se |

19


TRAKTION

Arbetslyftar. Golfbilar. St채dmaskiner.


BATTERIER FÖR TRAKTION Yuasas Pro Spec-serie består av fritt ventilerade blybatterier designade speciellt för att klara applikationer där det ställs höga krav på batteriets cyklingstålighet och djupurladdningskapacitet, d.v.s. ofta återkommande ur- och uppladdningar. Batteriets konstruktion ger en hög kapacitet i en mindre kapsling och den unika separatortekniken minskar självurladdningen och ökar lagringstiden.

PRO SPEC

CARGO HD

Pro Spec-serien är särskilt utformad för hållbarhet och lång livslängd vid djupurladdning. Maximerat antal laddningcykler, perfekt till arbetslyftar, städmaskiner och golfbilar.

Cargo Heavy Duty är utformad att hantera de ökande behoven från moderna nyttofordon. Tillförlitlig konstruktion för att hantera alla situationer och vårt tuffa nordiska klimat.

• Vibrationstålig

• Bomlyftar

• Underhållsfritt

• Kraftig konstruktion för tuffa miljöer

• Cyklingstålig

• Tål djupurladdning

TRUCK Truckbatterier som kräver lågt underhåll och är konstruerade för en hög cyklisk livslängd med en hög driftsäkerhet. Batterierna beställs enligt specifikation för enkel installation.

• 100 % syratät pol bussning • Låg antimon • Hög cyklisk livslängd enligt EN 60 254-1

www.batteripoolen.se |

21


LADDARE & BATTERIFRÅNSKILJARE

Kvalitetssäkrade. Avancerad teknologi. Kundanpassning.


LADDARE & BATTERIFRÅNSKILJARE Vi erbjuder ett brett sortiment av laddare, omvandlare, batterifrånskiljare och tillbehör, så som förbindningar och batteriställningar. Därmed skapas de bästa förutsättningarna för att säkerställa rätt utrustning till våra olika batterimodeller. Våra säljare har hög applikationskunskap, vilket garanterar val av rätt produkt.

CHAMP-LADDARE

ABC-LADDARE

Champ är en mycket liten och kompakt mikroprocessorstyrd batteriladdare avsedd för alla typer av blybatterier. Laddarna är ingjutna i polyuretan, vilket gör dem mycket vibrationståliga och håller kapslingsklass IP65.

Med sitt kompakta format, låga vikt och flexibla funktion lämpar sig ABC-laddarna för ett brett användningsområde. Laddaren ställs enkelt in till önskad batterityp och storlek med en omkopplare, åtkomlig på fronten.

• Upp till 30 A

• Upp till 200 A

• Tål tuffa miljöer

• Laddningscykeln kontrolleras av inbyggd mikroprocessor

• Vattentät IP65

• Effektiv HF-teknik

OMVANDLARE

BATTERIFRÅNSKILJARE

DC/DC-omvandlare som med switchmode-teknik omvandlar upp till 120 V DC ned till 12 eller 24 V DC. Omvandlarna finns i tre storlekar för kontinuerlig belastning med max 30 A.

• Galvaniskt isolerade mellan in- och utgång • Skyddad mot kortslutning och överbelastning samt felpolarisering

Cormars batterifrånskiljare finns från utföranden i plast till mycket robusta i metall. Produkterna passar i såväl båtar, bilar samt jordbruksmaskiner och entreprenadmaskiner.

• 1- eller 2-poligt utförande • Robust design • Elektromekaniska brytare

• Enkel installation

www.batteripoolen.se |

23


huvudkontor adress Fredriksbergsgatan 2, 573 42 Tran책s tel vxl 075-242 43 00 | fax 075-242 44 49 | e-post kundsupport@batteripoolen.se

borl채nge adress Paketgatan 5A, 784 72 Borl채nge tel 0243-825 01 | fax 0243-682 23 | e-post kundsupport@batteripoolen.se

www.batteripoolen.se

Batteripoolen, företagspresentation 13/14  

Batteripoolen, företagspresentation 13/14

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you