MEMÒRIA D'ACTIVITAT 2011

Page 1

Memòria Obra Social Sant Joan de DÊu 2011

www.obrasocialsantjoandedeu.org


Gràcies als donants, l’Obra Social Sant Joan de Déu ha pogut finançar més de 50 programes solidaris durant l’any 2011, unes aportacions que permeten mantenir el compromís de la institució amb les persones més vulnerables. Des de l’Obra Social Sant Joan de Déu, agraïm el gest solidari de totes aquelles persones que, malgrat el mal moment econòmic que vivim, aporten temps, diners o coneixements i els convidem a fer xarxa al seu entorn, per seguir fent créixer Sant Joan de Déu. Sant Joan de Déu, en els dinou centres de la Província d’Aragó - San Rafael, destina recursos a projectes de recerca i assistència en els àmbits de la infància, la malaltia crònica, la gent gran, la salut mental, la discapacitat intel·lectual, les persones en situació de sense llar, la docència i la cooperació internacional.

Pamplona / Zaragoza / Almacelles / Manresa / Sant Antoni de Vilamajor / Barcelona / Esplugues de Llobregat / Sant Vicenç dels Horts / Sant Boi de Llobregat / Madrid / Palma de Mallorca / València / Murcia

Germà Joaquim Erra, Director de Cúria Provincial:

“A Sant Joan de Déu entenem les persones des d’un punt de vista integral i, gràcies a tu, l’Obra Social pot finançar programes globals, que donen resposta a tots els factors que poden influir en la superació de les situacions de vulnerabilitat”

www.obrasocialsantjoandedeu.org


Memòria 2011

Obra Social Sant Joan de Déu

Implica’t en un projecte solidari

Creant ponts amb la societat L’Obra Social ha treballat aquest 2011 per fer créixer la complicitat al voltant de les diferents realitats socials. La sensibilització a les escoles ha estat una de les prioritats per tal de donar a conèixer als més joves la situació de les persones més vulnerables i despertar-los la vocació solidària. Escola Amiga promou la reflexió activa i el compromís social dels joves, a través de xerrades i debats amb professionals i usuaris, i l’organització d’activitats per recollir fons. El programa es complementa amb una aplicació en línia: Batecs, que aglutina centenars de testimonis vinculats a la institució. www.365batecs.org • •

16 centres implicats Més de 1.600 alumnes

L’Obra Social ha iniciat el voluntariat per tal de donar una millor resposta a les necessitats que generen els diferents àmbits d’actuació de Sant Joan de Déu. •

Més de 1.000 voluntaris als centres de Sant Joan de Déu

Kate Mulet, voluntària de l’Obra Social: “El voluntariat ha estat per mi un vehicle per créixer com a persona. M’ha permès treballar amb gent diferent, de diferents edats i camins a la vida. M’ha permès conèixer a grans persones i fer noves amistats en un marc sense prejudicis i amb un objectiu en comú: ser útil pel bé dels demés.”


Programes

Sense llar

Infància hospitalitzada

Les persones en situació de sense llar troben als centres de Sant Joan de Déu un espai d’acollida i d’acompanyament en el procés de reinserció socio-laboral.

Salut mental

A través de teràpies amb animals, horts terapèutics, sales d’estimulació dels sentits, tallers o activitats esportives, les persones amb problemes de salut mental milloren la seva qualitat de vida.

Gent gran i malaltia crònica Sant Joan de Déu ofereix assistència integral a les persones en situació de dependència deguda a una pèrdua psíquica, física o intel·lectual amb programes de musicoteràpia, d’exercicis aquàtics o amb beques per material.

Millorar l’experiència dels infants hospitalitzats és una de les prioritats de Sant Joan de Déu. La infermera-psicòloga que treballa per reduir la por i l’ansietat abans d’una operació, els pallassos d’hospital, el mobiliari adaptat i les activitats amb música o gossos, són programes que finança l’Obra Social.

Ajuts socials L’Obra Social ajuda i facilita allotjament a famílies amb dificultats econòmiques d’infants hospitalitzats.


Obra Social en xifres

Recerca

L’Obra Social Sant Joan de Déu, cada dia més solidaris gràcies a tu! 3.758.957€ de pressupost per a més de 50 programes solidaris gràcies a 28.000 donants

Ingressos

La Fundació Sant Joan de Déu té obertes sis línies de recerca, quatre destinades a les patologies infantils i dues als trastorns mentals greus. Invertir en recerca és invertir en el futur, és donar un bri d’esperança als qui pateixen malalties i als qui les patiran en un futur.

donacions d’entitats i convocatòries

esdeveniments i productes

7%

51%

donacions particulars

42%

Despeses

comunicació i esdeveniments

4%

Cooperació internacional

gestió

13% programes solidaris*

82%

*Programes solidaris Els centres de Sant Joan de Déu tenen vincles amb països en desenvolupament, als quals se’ls ofereix material, assessorament i formació. Destaca el programa Apadrina un tractament a Sierra Leone i el programa Cuidam. www.apadrinauntractament.org www.cuidam.org

sense llar, salut mental i gent gran cooperació

18%

18%

infància

29%

recerca

35%


2011: més de 50 esdeveniments

Informa’t dels esdeveniments actuals al web www.obrasocialsantjoandeu.org

Tapa’t

Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona va convidar als barcelonins a donar sacs de dormir per fer més lleuger l’hivern a les persones en situació dels sense llar. Art solidari L’exposició solidària va treure a la venda totes aquelles donacions de quadres que artistes i col·laboradors han donat a l’Obra Social al llarg dels anys. Bombers amb causa

Nit solidària El sopar solidari Ajuda’ns a créixer uneix investigadors, malalts, famílies, donants i Sant Joan de Déu en un sopar per conèixer més a fons la recerca i les possibilitats de col·laboració en el diagnòstic i tractament del càncer infantil. Cistella solidària A iniciativa d’un grup d’amics es va organitzar un any més el torneig de bàsquet popular, amb participació d’equips escolars, equips d’adults i el partit de veterans del FCB i el DKVJuventut. Dibuixos solidaris de la Roca Village El centre comercial va promoure estands per tal que els nens dibuixéssin i va destinar 1€ per cada dibuix a favor de la recerca pediàtrica a Sant Joan de Déu.

La iniciativa de dos bombers va acabar implicant tot el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya amb un calendari que els unia amb els infants hospitalitzats a Sant Joan de Déu a favor de la recerca. Sopar solidari dels Clubs Rotaris

Teaming Infojobs

Els clubs rotaris de Barcelona van organitzar un sopar solidari a l’Hotel Juan Carlos I per la recerca en malalties pediàtriques.

Les empreses que treballen amb el portal de recerca de feina online Infojobs destinen 1€ a la recerca en malalties infantils.


Les activitats solidàries apropen els més vulnerables a la societat i permeten recaptar fons per mantenir l’esperança. Tu també en pots organitzar o participar-hi!

Guardioles per a les persones en situació de sense llar “Més pa que un dia sense llar” Els forns Reykjavik de Barcelona van recaptar fons per les persones en situació de sense llar mitjançant guardioles als seus establiments.

I Cursa solidària de Gelida El centre excursionista de Gelida dedica part de la inscripció a la cursa als programes de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Cursa solidària de La Maquinista

I Festa del Vi solidari Set cellers de Masroig van fer una festa per donar el tret de sortida a la venda d’un vi solidari per la recerca en càncer infantil.

Yo también empujo el carro Josele Ferré va participar a proves esportives per sensibilitzar i recollir fons per la recerca en síndrome de Rett, empenyent el carret de la seva filla i junt als seus amics, els CazaRETTos.

Polseres pel càncer infantil El grup de mares de nens i nenes afectats de càncer infantil va vendre més de 15.000 polseres que van permetre finançar el sou d’una investigadora.

La Maquinista dedica part dels fons recaptats amb la inscripció a la Cursa Solidària a la investigació en síndrome de Rett, apadrinant la tasca de Josele Ferré. Sorteig de la guitarra de Sopa de Cabra Una guitarra dels concerts de retorn del grup Sopa de Cabra es va sortejar via missatge de text per recaptar fons per a la recerca en càncer infantil i síndrome de Rett. Cursa popular d’Esplugues L’Ajuntament d’Esplugues va destinar tota la recaptació de la I Cursa Popular Ciutat d’Esplugues als programes pels infants hospitalitzats.


empreses productes donants fundacions actes art curses

Obra Social Sant Joan de Déu

COMPTE SOLIDARI: 2100-0148-59-0200360676 Pg Sant Joan de Déu, 2 I 08950 Esplugues de Llobregat T: 93 253 21 36 I obrasocial@ohsjd.es I www.obrasocialsantjoandedeu.org

Imprès amb la col·laboració de TECFA GROUP

Gràcies voluntaris