Page 1

hij : bril

Hugo Boss • zij : bril

Gucci

JAN VERERFVEN opticien • optometrist • contactlensspecialist


Filippa K

REDACTIE: OBOS NV, LAMORINIÈRESTRAAT 33-37 B8, 2018 ANTWERPEN // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: PHILIPPE VERBRUGGEN // VORMGEVING: JAN-BART DE BOCK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN OBOS.

jurk

bril

GUCCI


SEE BRAZIL

1 APRIL - 15 MEI 2014

Beste klant, Ook wij zullen dit voorjaar met veel plezier deelnemen aan de voetbalgekte. Daarom staat onze winkel volledig in het teken van het WK in Brazilië. Kom van 1 april tot 15 mei bij ons langs en neem deel aan onze grote See Brazil-wedstrijd. Bij aankoop van een bril of lenzen ontvang je een deelnemingsformulier en kan je je kans wagen. Win twee tickets voor de match België-Rusland en een reis voor twee naar Rio, van 19 tot en met 23 juni 2014, met 4 overnachtingen en vluchten inbegrepen. Indien je de hoofdprijs niet wint, maak je nog altijd kans op een nieuwe Samsung-tv! Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen!

HOU ONZE FACEBOOK ACTIES IN DE GATEN EN MISSCHIEN MAAK JIJ KANS OP EEN GRATIS STRANDLAKEN OF OP DEZE GOUDEN BAL *

ACT I E See Brazil!

WIN EEN REIS VOOR 2 naar BRAZILIë + 2 tickets voor de match België - RUSLAND See on TV!

win EEN Samsung 4 0" FULL HD T V *info en voorwaarden in de winkel


bes c h erm oo k je o g en t e g en d e zon!

Carrera

Je ogen zijn een kostbaar bezit, bescherm ze dus goed! In onderstaande quiz kan je testen hoeveel je weet over de gevaren van de zon voor je ogen.

Zon is schadelijk voor de huid, maar niet voor de ogen.

Carrera

FOUT De onzichtbare UV- eninfraroodstraling van de zon is schadelijk voor je ogen. Hoewel onbeschermde blootstelling aan zonnestralen geen directe reactie oproept in je oog, kan dit op lange termijn onherstelbare schade toebrengen door verbranding van het netvlies. Een zonnebril met UV- en infraroodfilter conform de Europese normen (CE) is een noodzaak.

Donker glas staat niet altijd gelijk aan goede bescherming. JUIST De donkerte van de brilleglazen alleen zegt lang niet alles over hun beschermende kwaliteit. Donkere glazen van slechte kwaliteit zijn zelfs extra schadelijk omdat ze de pupillen van je ogen vergroten en er dan juist meer UV- en infraroodstraling het oog kan binnendringen. Daarom is het essentieel je te wenden tot een professional als het gaat over de bescherming van je ogen.

tommy hilfiger

Op het strand blijven mijn kinderen altijd onder de parassol; ze hebben dus geen zonnebril nodig. FOUT Tot de leeftijd van 10 tot 12 jaar laten kinderogen extra veel schadelijke UV-stralen binnendringen. Het is dus essentieel dat kinderen een zonnebril dragen in de zomer!

Calvin Klein

Mijn gewone correctiebril beschermt me ook tegen UV-straling. JUIST Alles hangt hier wel af van de materie waaruit de glazen zijn gemaakt. Maar de meeste optische kunststofglazen filteren UVstralen, ook al zijn ze niet gekleurd.

Mijn zonnebril is voorzien van het CEteken en is dus in Europa gemaakt. Hij beschermt me voldoende, wat de zon ook doet. FOUT Het CE-label is verplicht maar betekent niet dat het product in de Europese Unie is gemaakt. Wel duidt het aan dat het product conform is aan de Europese normen die de filterkwaliteit vastleggen. Maar dit garandeert niets over de graad van de bescherming: het zijn de verschillende categoriĂŤn (van 0 tot 4) die de kleurintensiteit en dus de bescherming aanduiden. Koop alleen een zonnebril die een CE-kenteken draagt, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4.

adidas

marc jacobs


hij : hemd

Hugo Boss // zij : jurk

Filippa K

serengeti

brillen


blouse

Just in Case

Michael kors

bril


hij : hemd

Filippa K • zij: jurk Magdalena

calvin klein

brillen


d i t ma g je nie t missen

zomera c t ie

ontvang een gratis paar zonneglazen van Hoyalux iD topkwaliteit bij aankoop van een multifocale bril met Hoyalux iD glazen*

* actie geldig van 21/03/2014 t.e.m. 31/05/2014, meer info en voorwaarden in de winkel.


hij : blazer

Hugo Boss • t - shir t Filippa K // zij : jurk

Christian Wijnants

prodesign denmark

brillen


hemd

Ben Sherman

hugo boss

bril


De zon kan tijdens het sporten soms een extra tegenstander zijn… Als beoefenaar van een buitensport maakte je het zeker al mee dat de stand van de zon of de intensiteit van haar licht je ogen enorm irriteerden. Dampt je zonnebril tijdens het fietsen en lopen vaak aan? Zijn je ogen vermoeid na het skiën? Heb je het gevoel dat je goedkope zonnebril niet de juiste bescherming biedt? Welnu, een oplossing voor deze problemen biedt een kwaliteitszonnebril die je kan aanschaffen bij je kwaliteitsopticien. Uiteraard kan je je keuze aanpassen naargelang de sport die je beoefent. De vorm van het montuur is een belangrijke factor: voor extra comfort opteer je het best voor een licht montuur dat dicht aansluit bij je gezicht. Wat de glazen betreft, moet je weten dat een zonnebril op sterkte met aangepaste coatings geen overbodige luxe is: bij het skiën bijvoorbeeld heb je mist-contrastglazen nodig en bij felle zon in het hooggebergte een extra uv-beschermend glas. De kleurintensiteit van je brillenglazen moet groter zijn in de bergen (tot zelfs 85 %!), waar de zon het felst schijnt en door de ijzige oppervlakken nog gereflecteerd wordt. Tijdens het fietsen en lopen, wanneer de wind je parten kan spelen, is een anti-fogsysteem onmisbaar.

SEE SPORT BETTER.

TAILWIND 12

NI.JR30313_FW13_ALL_Benelux_Admats.indd 4

NIKEVISION.COM

9/3/13 4:27 PM

adidas

Weg met goedkope zonnebrilletjes die niet op maat gemaakt zijn! De kleuring van hun glazen zegt niets: ze hebben niet noodzakelijk een UV-filter en infraroodfilter naar Europese normen. Daarnaast moet je weten dat het glasoppervlak van dergelijke brillen niet overal even dik is. Hier is geen gesofisticeerd montagewerk aan te pas gekomen. De glazen hebben geen optisch centrum in functie van de plaatsing van je pupillen. Hierdoor kan sferische aberratie ontstaan, wat een vervorming van oppervlakken als gevolg heeft. Je kijkt als het ware door een oneffen raam. En waar het bij een bril in hoofdzaak om gaat, is scherpte… Dus: overwin de zon en breng ons een bezoekje voor je zonnebril op maat!

nike

MO FARAH Double Olympic Champion 5.000m, 10.000m

see better. be better.

Silhouette International Schmied AG, adidas Global Licensee, adidas, the 3-Bars logo, and the 3-Stripes mark are registered trademarks of the adidas Group Silhouette International Schmied AG, adidas Global Licensee. Le nom adidas, le logo 3-Barres et la marque aux 3 Bandes sont des marques deposées par le Groupe adidas.

( zonne ) brillen for the win!

evil eye halfrim pro Now available in 3 sizes Optical correction with RXOTM Alejandro Valverde (ESP) wearing evil eye halfrim pro support your vision — adidas.com/eyewear

adidas_CYCLING2013_Ad_A4.indd 1

09.11.12 11:18


een nieuwe kijk op de wereld. times per day

NIEUW Biotrue® ONEday contactlenzen werken net zoals je ogen voor comfortabel zicht gedurende de gehele dag. Vraag ernaar bij ons in de winkel! HL-6303 © 2014 Bausch & Lomb Incorporated. ®/TM are trademarks of Bausch & Lomb Incorporated or its affiliates.


bril

ROLF


Tommy Hilfiger

fotograaf: Zeb Daemen // styling: LIESBETH DIELS // haar & make-up: Sigrid Volders voor Chanel, VERA DIERCKX // modellen: corazon de raeymaecker, stephanie l. (dominique models), chloĂŠ zoelle c., daniel d. (network model agency)

jurk

bril

tommy hilfiger


g oe d e raa d sla je be t er nie t in d e win d, voorzie een zonnebril voor je k in d ! Bij zonnig weer heeft u automatisch de reflex uw kind in te smeren met zonnecrème en het een zonnehoedje op te zetten. Maar ook een zonnebril opzetten zou zo’n reflex moeten zijn! Kinderogen zijn immers nog gevoeliger dan je eigen ogen voor de gevaarlijke UV-stralen! De ooglens van kinderen onder 12 jaar biedt immers nog geen natuurlijke bescherming tegen UV-straling. De pupil is groter en de kristaline, die doorzichtig is, laat bijgevolg meer licht en UV-stralen door. Zo dringen bij baby’s tot 1 jaar 90 % van de UV-stralen door tot het netvlies, bij kinderen onder de 10 jaar bedraagt dat percentage nog altijd 75 % (bij volwassenen is dit maar iets meer dan 10 %). Het is dus absoluut noodzakelijk om baby’s uit de zon te houden en kinderen met een hoofddeksel, oogscherm en zonnebril te beschermen.


Optiek Vererfven staat steeds voor je klaar met zijn gespecialiseerd advies inzake optiek, contactlenzen en gehoor. Wij staan garant voor exclusieve brillenmode, de laatste nieuwe producten, een voortreffelijke service en garanties en dit tegen de meest aantrekkelijke prijzen.

Optiek Jan Vererfven Stormestraat 113 • 8790 Waregem T 056 60 60 16 • E info@goedgezien.be

r a a n f r u s .be n e i z e edg o g . w e z ww n o k e en ontd gloednieuwe t e! websi

Openingsuren: ma-vrij: 9u - 12u en 13u30 - 18u30 do: 13u30 -18u30 zat : 9u -18u zo: gesloten www . g o e d g e z i e n . b e

Jan Vererfven  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you