{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

NAJAAR 2019

V.U. OPTIEK VAN EYCKEN

O PT I C I E N I O PT O M E T R I S T I C O N TA C T L E N S S P E C I A L I S T

neubau

©2019 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK VAN EYCKEN // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA FOTOGRAAF KINDEREN: PAUL HYDE // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

Beste lezer,

Je ogen verdienen de beste zorgen. Dat wil zeggen: die van een echte specialist. Je opticien volgt alle ontwikkelingen op het vlak van brillen, glazen, meettechnieken en monturen op de voet en biedt je de perfecte oplossing voor elk probleem. Maar dat is niet alles. Naast de technische kant houdt je opticien ook rekening met je smaak, je manier van leven, je bijzondere behoeften. Zo krijg je altijd een echt persoonlijke oplossing. Vakwerk is maatwerk! Ontdek het zelf. Breng ons een bezoekje, je bent altijd welkom! Maar neem eerst een kijkje in ons herfstmagazine, het zal je vast en zeker inspireren!

THEO

Gratis cava* *

Zie p. 3

-50% korting* *

Zie p. 4

Optiek Van Eycken Ravottersbril aan € 99* *

Zie p. 7


Progressieve glazen Voor wie en wanneer? Presbyopie is een visusafwijking die gewoonlijk optreedt vanaf 40 jaar. Ze ontstaat doordat de kristallens aan elasticiteit en accommodatievermogen verliest, wat resulteert in een wazig zicht van dichtbij. Het gaat hier in feite om een natuurlijke, visuele evolutie. Wanneer die evolutie optreedt samen met een bestaand gezichtsprobleem heb je progressieve glazen nodig. Progressieve glazen combineren verschillende correcties in één glas, waardoor je voorwerpen op korte, verre en tussenafstanden kunt waarnemen. De overgang tussen de diverse correctiezones verloopt geleidelijk, zodat je perfect en moeiteloos scherpstelt. Wil je graag meer weten over de diverse oplossingen om goed te zien op elke afstand?Wij geven je graag advies!

RAY-BAN

EYES WILL NOT TIRE *

Eyezen Leven online Digitale schermen zijn tegenwoordig aanwezig in bijna elk aspect van ons leven: smartphones, laptops en computers thuis, op school en op het werk, etc. Langdurig schermgebruik vraagt heel wat van je ogen en kan leiden tot droge en/of vermoeide ogen, hoofdpijn en/of schouder- en nekpijn.

Blijf onvermoeibaar kijken De Eyezen brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor mensen die vaak langdurig naar een scherm kijken. Hoe lang je ook online bent, dankzij de Eyezen glazen kan je volop genieten van een digitale levensstijl. Wil je graag meer informatie? Kom langs bij ons in de winkel voor professioneel advies.

Varilux Varilux X Essilor blijft investeren in de innovatie van alle producten. Zo ontwierp het team van Varilux bijvoorbeeld de Varilux X-series op basis van de baanbrekende Xtend™-technologie die zorgt voor een uitgebreid kijkvolume. Zo kan je met de Varilux multifocale brillenglazen elk detail, dichtbij of veraf, haarscherp zien.

Producten op maat

BRILLENGLAZEN VOOR EEN DIGITAAL LEVEN

© Essilor International - mei 2018 - Essilor® en Eyezen™ zijn handelsmerken van Essilor International. *Met Eyezen 0.4 brillenglazen worden ogen niet moe, door de accommodatie bij gebruik op de korte afstond gedurende 20 minuten te compenseren.

Tijdens het ontwikkelingsproces plaatst Varilux de brillendrager steeds centraal. Het geavanceerde ‘Live Optics®’-proces combineert bijvoorbeeld de nieuwste optische onderzoekstechnieken met resultaten en observaties van brillendragers tijdens dagdagelijkse taken. Om tevredenheid te garanderen werd de X-series uitvoerig getest bij brillendragers over de hele wereld. De resultaten waren positief.


RAY-BAN

RAY-BAN

Gratis fles cava

bij aankoop van een nieuwe bril.* *Zolang de voorraad strekt.

PRODESIGN DENMARK


Tips om beter te zien in het verkeer Regelmatige oogcontrole

Aangezien ogen geleidelijk aan achteruit kunnen gaan, is het aangeraden je ogen regelmatig te laten controleren (om de 2 jaar).

Vrij zicht

Zorg ervoor dat je altijd een vrij uitzicht houdt. Vermijd vuile ruiten of spiegels, alsook voorwerpen die je het zicht kunnen belemmeren.

Zonnebril

Zorg ervoor dat je altijd een zonnebril in je wagen hebt. Een laagstaande winterzon kan hinderlijk en zelfs verblindend zijn. Er zijn ook zonnebrillen met een gepolariseerde filter die de weerkaatsingen op een horizontaal vlak elimineren. Zo worden bijvoorbeeld de oase-effecten die je kunt ervaren op een zonnige dag weggewerkt.

Reservebril of –contactlenzen

Als je een bril of contactlenzen draagt, is het verstandig om altijd een reservebril of extra lenzenpaar bij je te hebben. Want als je bril of contactlenzen onderweg stuk gaan of zoek raken, is het onverantwoord om zonder optisch hulpmiddel verder te rijden. Let op! In Spanje, Portugal en Zwitserland is het verplicht een reservebril bij te hebben in de auto. Denk eraan als je daar op reis gaat.

Wist je dat... ... je ogen je emoties verraden? De uitdrukking dat de ogen de spiegels van de ziel zijn, is niet uit de lucht gegrepen. Als je bang of opgewonden bent, worden je pupillen groter. Als je wantrouwig bent, knijp je zonder dat je het weet je oogleden samen. En als je verdriet hebt, worden je ogen vochtig, ook als je niet gaat huilen. ... eieren goed zijn voor je ogen? Zink, luteïne en omega 3 zijn slechts enkele van de voedingsstoffen in eieren die gezond zijn voor de ogen. Bladgroenten zoals spinazie bevatten er meer van, maar ons lichaam kan de antioxidanten uit een ei beter opnemen. ... je intelligentie uit je ogen af te lezen is? Een studie in Psychology Science legt een verband tussen de dikte van de bloedvaatjes in het netvlies en de gezondheid van de hersenen en zelfs de intelligentie. Hoe dikker de bloedvaatjes, hoe lager het IQ...

... de kleur van je ogen iets over je persoonlijkheid vertelt? Volgens sommige onderzoekers bestaat er een verband tussen de kleur en het patroon van de iris en bepaalde karaktertrekken. Mensen met blauwe ogen zouden idealistisch zijn en goed in strategisch denken, terwijl bruine ogen op een hoge sociale intelligentie en een trouw karakter zouden wijzen. Groene ogen zouden dan weer een teken van geduld, zelfbeheersing en stressbestendigheid zijn. Mensen met grijze ogen zouden veeleer rustig en conventioneel zijn. Geloven wie geloven wil... ... je oogkleur nooit verandert? Of toch niet echt! De kleur blijft altijd dezelfde, maar ze kan wel soms anders lijken onder invloed van de kleding die je draagt, van make-up, of gewoon omdat het pigment van de iris op zonlicht reageert. ... je hoornvlies ademt? Anders dan de rest van je lichaam haalt het hoornvlies zijn zuurstof en voedingsstoffen niet uit het bloed. Het kan zelf zuurstof uit de lucht onttrekken en vindt zijn voedingsstoffen in de vloeistof in de oogkamer. ... een honingbij vijf ogen heeft? De bij heeft twee grote ogen opzij en drie kleintjes bovenaan de kop. De grote kijken alle kanten uit en de kleintjes meten het licht. ... je ogen kunnen verbranden? Ultraviolet licht is erg schadelijk voor het netvlies en kan het letterlijk verschroeien. Het gevaar komt niet alleen van de zon, maar ook van kunstmatige lichtbronnen zoals zonnelampen of de vlam van een lasbrander. Een gewaarschuwd man... ... je ongeveer 10 miljoen kleuren kunt zien? Je ogen kunnen meer dan je denkt. Ze zijn in staat om 10 miljoen verschillende kleuren te onderscheiden, ook al hebben die (gelukkig maar) niet allemaal een naam. Nog sterker: een handvol mensen, de zogenaamde ‘tetrachromaten’, kunnen maar liefst 100 miljoen kleuren zien!


Waarom een zonnebril in de winter? Een goede zonnebril is zowel in de zomer als in de winter een garantie voor comfort en bescherming van je ogen. Schadelijke uv-stralen zijn er immers het hele jaar door, ook in de winter. Denk ook aan de veiligheid in het verkeer: in de donkere seizoenen is verblinding door een lage zon een reëel risico. Twee heel interessante opties maken een goede zonnebril nog beter: meekleurende en gepolariseerde glazen. Meekleurend – of fotochromatisch – betekent dat de kleur van de glazen zich snel aanpast aan de intensiteit van het licht. Als je bijvoorbeeld een tunnel binnenrijdt, hoef je je zonnebril dus niet af te zetten. Da’s handig! Gepolariseerde glazen hebben een chemische behandeling ondergaan die de schittering van de zon filtert, zodat je in alle omstandigheden veel scherper ziet, ook wanneer glas, sneeuw of water het licht weerkaatsen. Ook goed om te weten: zowel meekleurende als gepolariseerde glazen zijn op sterkte verkrijgbaar. Wij kunnen er je er alles over vertellen!

SERENGETI

SERENGETI

50% korting

op je tweede paar glazen.*

*Zie info en voorwaarden in de winkel.


Scherp en comfortabel zien op elke afstand Vanaf veertig jaar ongeveer wordt de kristallens minder elastisch en verslapt ze. Accommoderen gaat moeizaam en je ziet wazig op korte afstand. Dit noemt men presbyopie of verziendheid. Je hebt dan niet alleen een correctie nodig om ver te zien, maar misschien ook een correctie om nabije voorwerpen te onderscheiden. Je wilt liever geen bril omdat die jouw comfort, look of bewegingsvrijheid (bij het sporten bijvoorbeeld) in het gedrang brengt? Dan vormen progressieve lenzen een interessant alternatief. Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder de minste storende vervorming te veroorzaken. Bovendien bieden lenzen, of ze nu progressief zijn of niet, het voordeel van een ruimer gezichtsveld. Wil je graag meer weten? Aarzel niet om ons te contacteren!


Heeft mijn kind een bril nodig? Zeker in de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Slecht zien is vaak een bron van leer- en leesproblemen. Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je snel naar de oogarts. Maar wat zijn de symptomen? Als je kind veel met zijn ogen knippert, zijn wenkbrauwen fronst, rode of tranende ogen heeft, over hoofdpijn of rugpijn klaagt, dicht bij het blad zit bij het lezen, schrijven of tekenen, letters met elkaar verwart of gevoelig is voor fel licht, is het tijd voor een onderzoek. En daarna... zo snel mogelijk naar de opticien, voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen!

KINTO

KINTO

Bij aankoop van een nieuwe bril,

ravottersbril aan â‚Ź 99, inclusief glazen.*

*Zie info en voorwaarden in de winkel. Voor kinderen tot 12 jaar.

RAY-BAN


FACE À FACE

Dorpplaats 19 3190 Boortmeerbeek +32 (0) 15 51 48 52 optiek.van.eycken.bvba@telenet.be www.optiekvaneycken.be

DI-VR: 09u00 - 12u00 & 14u00 - 18u30 ZA: 09u00 - 12u00 & 14u00 - 17u00 ZO & MA: gesloten

Serengeti • Ray-Ban • theo • ProDesign Denmark • Kinto Silhouette • Monoqool • FACE À FACE • Nanovista • ... Ontdek de volledige collectie in onze winkel!

Profile for OBOS opticiens

Najaarskrant Optiek Van Eycken  

Najaarskrant Optiek Van Eycken  

Advertisement