Caenen Optiek · Najaar

Page 1

1 3620 LANAKEN - NAJAAR 2022BRILLEN I CONTACTLENZEN I HOORTOESTELLEN
ISABEL MARANT

Welkom bij Optiek Caenen

Beste lezer,

Het was weer een ouderwets prachtige zomer. Wat had den we er met z’n allen naar uitgekeken: vrijheid, blijheid!

Na een best heftige periode met de hoofdletter C kunnen we opnieuw volop genieten van ontmoetingen, sporten, reizen,… En dan spreekt het voor zich dat we het leven weer door een roze bril zien.

Je hebt vast ook zin in de nieuwste collecties, en die vind je natuurlijk bij ons in de winkel. Voor elke mood en elke stijl is er nu een bril die bij je past. En dus ook voor elk nieuw seizoen.

Als er nog een najaarsreisje naar de zon in zit, heb je natuurlijk ook een bijpassende zonnebril nodig. Dat treft, want de herfst- en wintercollec ties met de zonnefilters die aan jouw behoeften beantwoorden, liggen al op je te wachten.

We zien je dus graag komen in onze winkel, waar je zoals altijd geholpen wordt door professionals met oog voor kwaliteit en stijl.

We wensen je alvast veel lees- en kijkplezier met dit gloednieuwe najaarsmagazine! Optiek Caenen

2
DAVID BECKHAM

ISABEL MARANT

ZONNEBRILLEN IN DE WINTER

HET OOG WIL ’S WINTERS OOK WAT

Op het eerste gezicht lijken zonnebrillen misschien een zomeraccessoire, maar niets is minder waar. Want ook in de winter schijnt de zon, en vangen je ogen dus uv-straling op. Een te veel daarvan is schadelijk en kan leiden tot netvliesslijtage. Ook vermoeide, droge ogen en verblindheid door de laagstaande zon zijn tijdens de wintermaanden vaak voorkomende klachten. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing: je zet gewoon je zonnebril op.

Een zonnebril tempert de lichtintensiteit, waardoor je beter kan zien wanneer de zon schijnt. Maar dan nog zijn felle zonnestralen soms hinderlijk. Fotochromatische (of meekleurende ) glazen, die zich aan de intensiteit van het licht aanpassen, zijn hierbij een

absolute meerwaarde. Ook gepolariseerde glazen zijn interes sant. Zij verminderen niet alleen de lichtintensiteit maar ook de lichtschittering op oppervlakken zoals asfalt, water en sneeuw. Gepolariseerde glazen zijn voorzien van een speciale filter die ervoor zorgt dat de horizontale weerkaatsing wordt geabsorbeerd, waardoor je minder hinder van de lichtschittering ondervindt.

Alleen zonnebrillen met glazen van hoge kwaliteit bieden de ogen effectieve bescherming tegen oogontstekingen en ernstigere schade. Een degelijke zonnebril is dus een verstandige investering.

3

MULTIFOCALE GLAZEN:

VOOR WIE EN WANNEER?

Multifocale glazen zijn een verbetering van bi- en trifocale glazen en vormen een handige oplossing voor refractieafwij kingen zoals presbyopie, een kijkprobleem dat vaak ontstaat tussen 40 en 45 jaar.

De eerste tekenen van presbyopie of ouderdomsverziendheid worden meestal merkbaar tijdens het lezen of als er weinig licht is. Je moet je dan extra inspannen om kleine lettertjes te lezen of om scherp te stellen op objecten.

Je kan dit ongemak eenvoudig oplossen met multifocale gla zen. Die combineren verschillende sterktes in één glas, zodat je voorwerpen op korte, verre en alle tussenliggende afstanden probleemloos scherp kan waarnemen. Je kijkt recht vooruit om objecten in de verte te zien, wat lager om op tussenafstand te kijken en door het onderste deel om te lezen.

De glazen bieden bovendien twee grote voordelen:

• Ze worden volledig op maat gemaakt volgens jouw behoeften.

De overgang tussen de diverse correctiezones verloopt geleidelijk, zodat je altijd moeiteloos scherp ziet.

©2022 MEYE CLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK CAENEN // FOTOGRAAF VOLWASSENEN EN KIDS: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN EN KIDS: JORGE ZUNICA // STYLING VOLWASSENEN EN KIDS: ÁNGEL CABEZUELO // PACKSHOTS: LAURA LOSAPIO IN OPDRACHT VAN YELLOW AND THE UNICORNS // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV. HOYA Multifocaal: 1+1 multifocale glazen* Uitzonderlijke voorwaarden voor je 2e paar indoor, outdoor of allround progressieve glazen.* HOYA Unifocaal Kies voor Sync III-brillenglazen tegen uitzonderlijke voorwaarden.* *Zie info en voorwaarden in de winkel. ETNIA BARCELONA

ONVERWOEST BAAR KLASSIEK

Meer ingetogen brillendragers kunnen dit najaar hun geluk niet op. Of we het een trend mogen noemen, valt natuurlijk te betwis ten, want blijvers zijn blijvers. Maar toch valt er heel wat nieuws te rapen in de klassiekere collecties. Subtiele toetsen maken van je bescheiden montuur voor alle gelegenheden toch iets bijzonders.

Rustige chic

Voor de dagen dat je op kantoor moet verschijnen of een voudigweg in een meer klassieke bui bent. Maar vergis je niet: understated is absoluut niet synoniem met saai. Want de monturen zijn erg verfijnd en het materiaal is gesofisticeerd. Kan niet missen: je straalt instant klasse uit!

Volg de schildpad

Deze absolute klassieker is terug van nooit weggeweest - na tuurlijk in een duurzame en ecologisch verantwoorde versie uit (gerecycleerde) kunststof. Dit jaar is er trouwens weinig klassieks aan de schildpadprint: we dragen hem in een opvallend montuur, eventueel gecombineerd met effen zwart, zoals Bella Hadid. Niet voor ingetogen types, maar voor wie het ietsje meer mag zijn.

Een ogenblikje voor de natuur

En wat dragen we onder al dat fraais? De laatste trends in oog make-up, natuurlijk! Dit najaar komt het allemaal aan op de juiste mascara. De trend van kilometerslange, dikke wimpers is even voorbij. De natuurlijke look is terug, in de vorm van donker aangezette wimpers met een mascara die niet vanop afstand te zien is maar je wimpers zachtjes aanzet, voor een ‘I woke up like this’-effect. Niemand hoeft te weten dat je de natuur een handje geholpen hebt, toch?

5
SILHOUETTE

ONBELEMMERD SPORTEN

Tijdens het sporten wil je scherp zien én je vrij kunnen bewegen. Een bril die van je neus afglijdt, beslaat of knelt, kan hinderlijk zijn. Gelukkig bestaat er een oplossing: een sportbril op sterkte.

Een sportbril op sterkte is speciaal afgestemd op jouw unieke behoeften tijdens fysieke inspanningen. Zo’n bril sluit naadloos aan dankzij het aangepaste en extra stevige design, dat toch uiterst licht aanvoelt. Bij intensief sporten houdt een elastische band de bril zelfs nog beter op zijn plaats. Eindelijk gedaan met dat afzakken en weer op de neus duwen! Dankzij de duidelijke contrasten, ontspiegeling en gepolariseer de glazen zie je scherper dan ooit. En ook hevige schokken of slecht weer kan een sportbril op sterkte perfect aan. Meer nog: er bestaan glazen die zich automatisch aan de buitenomstandighe den aanpassen. Je mist geen enkel detail meer.

Beleef je sport ten volle Een sportbril op sterkte is geschikt voor nagenoeg alle vormen van lichaamsbeweging. Toch zijn er naargelang de specifieke sport een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is, door de rondvlie gende ballen bij voetbal en tennis, stevigheid zeker van belang. Voor fietsers moet een sportbril dan weer vooral ergonomisch zijn, een optimaal zicht bieden én eenvoudig te reinigen zijn. Fietsbrillen op sterkte bestaan trouwens in verschillende varian ten. Zo kunnen de lenzen zelf op sterkte geslepen zijn, of je krijgt een clip die je achter de glazen van je fietsbril kan bevestigen.

6
OAKLEY

MYOPIE BIJ JONGE KINDEREN

De laatste decennia is myopie bij (zeer) jonge kinderen fors toegenomen. Ze kijken vaak urenlang, en meestal met weinig licht, naar dingen op korte afstand, zoals boeken, tijdschriften, maar vooal smartphones, tablets en computers. Aangezien kinderogen nog in volle groei zijn, kan myopie zich sneller ontwikkelen. Hun ogen worden langer, waar door het beeld niet juist op het netvlies valt.

Myopie kan je gemakkelijk corrigeren met een bril of lenzen met een minsterkte (dioptrie), maar toch mag je de gevolgen op lange termijn niet onderschatten. Hoe jonger de leeftijd en hoe groter de bijziendheid, hoe groter het risico dat je kind later last krijgt van netvliesproblemen, slechtziendheid en in het ergste geval zelfs blindheid.

STEEDS ONBEZORGD GENIETEN IN BEIDE WERELDEN ON/OFFLINE.

Het is dus aangewezen om alert te zijn voor de symptomen bij je oogappel: veel in de ogen wrijven dichter bij mensen of voorwerpen gaan staan hoofdpijn

Probeer je kind ook te stimuleren om meer buiten te spelen. Dit kan het risico op bijziendheid namelijk verkleinen. Het is ook aangetoond dat veel daglicht en kijken naar verre afstanden een positieve invloed heeft op de sterkteverandering van de ogen.

Kom gerust vrijblijvend langs voor een screening van de sterkte van de ogen. Wij kunnen ook wat tips ge ven om de ogen van je oogappel meer rust te geven.

7
KIDS 50% korting op je offline bril * *Zie info en voorwaarden in de winkel.
Stationstraat 29, 3620 Lanaken T: +32(0)89 71 42 10 · www.optiekcaenen.be Zo & Ma: gesloten · Di-Vrij 9u30 - 12u30 & 13u30 - 18u00 Za: 09u30 - 17u00 · GRATIS parking op het Europaplein en het Molenweideplein. SERENGETI