Page 1

OPTIEK PEETERS ZIE ONZE VOORJAARSACTIES BINNENIN

Voorjaar 2018


Een inspirerende zomer! Zowel voor gewone brillen als voor zonnebrillen zien we voor dit voorjaar ontwerpen die tegelijk kleurrijk en uitdagend zijn. Het combineren van verschillende materialen is de meest in het oog springende trend, gevolgd door flashy kleuren en nudes. Tegelijkertijd behoren de tijdloze cat eye-brillen, XXL-monturen en brillen met schildpadmotief en dubbele brug nog altijd tot de zomertrends voor 2018.

Ook dit voorjaar ontbreekt zeker niet de brillencollectie van de Britse fashiondesigner Jimmy Choo. De collectie heeft een provocerende look: elegante en verfijnde ontwerpen met een tikje glamour en glitters. Jimmy Choo richt zich vooral op vrouwen (en mannen) met een moderne levensstijl, die kiezen voor een casual look, met accessoires die passen bij elke gelegenheid.

REDACTIE: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK PEETERS // VORMGEVING: ELENA VICENTE - CINDY KESTERS// FOTOGRAAF: ANDREA BIELSA // STYLING: SOFIA MARINO // HAAR & MAKE-UP: ALICIA MORENO CARA // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN YELLOW AND THE UNICORNS.

TRENDS VOOR DIT VOORJAAR


SILICONE HYDROGEL: LAAT JE OGEN ADEMEN! Zorgt de airco vaak voor droge ogen of heb je last van rode, geĂŻrriteerde ogen na een hele dag computerwerk? Dan zijn silicone hydrogel lenzen jouw ideale oplossing! De nieuwste generatie contactlenzen laat beduidend meer zuurstof door dan de traditionele, zachte hydrogel lenzen. Een grotere hoeveelheid zuurstof bereikt via de lens het hoornvlies, wat zorgt voor een comfortabeler gevoel en een langere uithouding. Gedaan met dat ongemakkelijk gevoel! GeĂŻnteresseerd in deze technologische innovatie? Kom langs en wij leggen je er alles over uit.


RAY-BAN

MARC JACOBS


TOMMY HILFIGER


Bij het kiezen van de ideale bril voor zoon- of dochterlief let je

Er is ook niets vervelender dan een bril die niet fijn aanvoelt. Kies

best op de stevigheid van het montuur. Tijdens het spelen moet

daarom voor een bril met antislip- en anti-allergielaag zodat hij

hun bril tegen een stootje kunnen, want kinderen durven die bril

niet irriteert en goed blijft zitten. Dunne en lichte glazen dragen

op hun neus wel eens vergeten. Flexibele veren zorgen voor wat

eveneens bij tot een aangenaam gevoel.

extra buigzaamheid, waardoor de bril minder snel stukgaat. Voor

Kies sรกmen met je kind een leuke bril uit. Hoe mooier je kleine spruit

de veiligheid moeten de glazen kras- en schokbestendig zijn en

het montuur en de kleur vindt, hoe liever hij of zij de bril zal dragen.

voorzien zijn van uv-bescherming.


MUZIEKFESTIVAL GEPLAND? OORDOPJES BIJ DE HAND!

Wist je dat één jongere op vijf aan gehoorschade lijdt als gevolg

of meer het aantal decibels van de muziek. Aangezien wij een

van te luide muziek of een te lange blootstelling eraan? Minder

gehoorcentrum in onze zaak hebben, kan je hiervoor ook bij ons

leuk, toch? Nochtans is het niet moeilijk om je oren te beschermen

terecht.

en je tegelijk te kunnen uitleven voor het podium. Muziekfestival gepland? Vergeet je oordopjes niet!

Er bestaan verschillende soorten oordopjes: zowel voorgevormd of kneedbaar als in wegwerpexemplaar of herbruikbaar als

Gelukkig zijn de meeste festivalorganisatoren zich vandaag de

universeel of op maat. Het aanbod is zo uitgebreid dat iedereen

dag bewust van de risico’s voor het gehoor en beperken ze min

wel een geschikte oplossing vindt.


LOW VISION: ALS EEN BRIL NIET MEER HELPT... Wat is Low Vision? Low Vision is een ander woord voor slechtziendheid. Iedereen die met een bril of contactlenzen van optimale sterkte geen gezichtsscherpte van 30% haalt, is slechtziend. Vaak is de slechtziendheid veroorzaakt door een verminderde functie van het netvlies. Slechtzienden kunnen geholpen worden met hulpmiddelen die bepaalde activiteiten terug mogelijk maken (vb. lezen, hobby’s uitoefenen, televisiekijken,‌). Die specifieke hulpmiddelen vergroten het beeld om de prestaties van de ogen te verbeteren. Dit kan gaan van een eenvoudige handloep tot speciaal aangepaste brillen of elektronische apparatuur.

Wil je graag persoonlijk advies? Dankzij onze jarenlange ervaring met Low Vision ben je bij ons aan het juiste adres.


Wij wensen je een

zonnige kijk G R ATI S 2 de PAAR

multifocale (zonne)glaze * n * Actie geldig van 31/03 t.e.m. 21/06/2018 bij aankoop van een bril of zonnebril met HOYA iD MyStyle V+ of LifeStyle 3i multifocale brillenglazen, behandeld met beschermende Hi-Vision LongLife coating. Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar de actievoorwaarden in onze optiekzaak. Actie in samenwerking met

Het voorjaar is begonnen. Tijd om opnieuw voluit te genieten van de zon en je vitamine D weer aan te vullen. Met een kristalhelder zicht en 100% UV-bescherming zie je de wereld in al haar schoonheid ĂŠn draag je zorg voor je ogen. Kom nu bij ons langs en geniet van uiterst zonnige actievoorwaarden op ons aanbod HOYA kwaliteitsglazen!

Optiek Incognito Optiekstraat 12 - 1234 Optiekstad - T +32 00 00 00 00 - www.optiekincognito.be


4 FABELS OVER OGEN DIE JE ZEKER MOET WETEN

“Contactlenzen kunnen achter je oog verdwijnen” Het is fysiek onmogelijk dat een contactlens ‘achter’ je oog komt te zitten. Je oog wordt namelijk bedekt door een dun vliesje dat in verbinding staat met de binnenzijde van je oogleden. Dit zorgt ervoor dat de contactlens niet van het voorste oppervlak van je oog kan schuiven.

“Donkere glazen beschermen je ogen volledig tegen uvstralen” Brillen met donkere glazen verhelpen de schittering en verblinding die wordt veroorzaakt door de zon, maar beschermen daarom niet automatisch tegen de schadelijke uv- en infraroodstralen. Het is de materie van het glas die voor de bescherming zorgt en niet de intensiteit. Integendeel, donkere glazen van slechte kwaliteit kunnen zelfs meer schade veroorzaken dan geen glazen!


“Mijn ogen zijn goed beschermd, want ik heb een zonnebril met een CE-markering op de veer” Het CE-kenteken verzekert je dat de bril voldoet aan de Europese normen (let op: zelfs namaakproducten kopiëren het CE-label!), maar daarom biedt deze zonnebril niet altijd de gepaste bescherming in elke situatie. Zonnebrillen met pastelglazen - en dus weinig getint - zullen bijvoorbeeld niet voldoen indien je in de bergen of op zee bent. Vraag dus zeker advies aan je opticien.

“Je ogen verslechteren bij intensief tv-kijken en langdurig computergebruik” Intensief gebruik van een beeldscherm zal de ogen niet verslechteren, hoewel het de ogen wel kan vermoeien. Let dus steeds op je houding en zorg voor voldoende afstand tussen je ogen en het scherm. Zorg er bovendien voor dat je de juiste bril gebruikt. Een bril met het juiste brillenglas geeft via de ogen het correcte beeld door naar de hersenen, waar vervolgens alle visuele info wordt geanalyseerd.

MARC JACOBS


GENIET VAN ONZE VOORJAARSACTIES

Wij wensen je een

zonnige kijk

tie geldig van 31/03 t.e.m. 21/06/2018 aankoop van een bril of zonnebril met OYA iD MyStyle V+ of LifeStyle 3i multifocale illenglazen, behandeld met beschermende -Vision LongLife coating. Niet cumuleerbaar et andere acties. Vraag naar de actievooraarden in onze optiekzaak. tie in samenwerking met

RAY-BAN

G R ATI S 2 de PAAR

multifocale (zonne)glaze * n

Het voorjaar is begonnen. Tijd om opnieuw voluit te genieten van de zon en je vitamine D weer aan te vullen. Met een kristalhelder zicht en 100% UV-bescherming zie je de wereld in al haar schoonheid én draag je zorg voor je ogen. Kom nu bij ons langs en geniet van uiterst zonnige actievoorwaarden op ons aanbod HOYA kwaliteitsglazen!

*Zie info en voorwaarden in de winkel. Actie geldig t.e.m. 21/06/2018.

ZONNEGLAZEN OP STERKTE VANAF

€ 29,50

*

*Zie info en voorwaarden in de winkel.

Optiek Incognito Optiekstraat 12 - 1234 Optiekstad - T +32 00 00 00 00 - www.optiekincognito.be

Oude Vaartstraat 23 • 2300 Turnhout • T.: 014 43 87 88 www.optiekpeeters.be

NIEUWE OPENINGSUREN: Ma – Vr: 09u00 – 12u30 & 13u15 – 18u00 • Za: 09u00 – 16u00 Zo: gesloten • Donderdagavond na afspraak open tot 20u00

Voorjaarsmagazine 2018 - Optiek Peeters  
Voorjaarsmagazine 2018 - Optiek Peeters