{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

WI

J BESTA

2

JA

AR!

AN

5

VIER

E ME

!


“ Jouw ogen zijn onze passie ” Beste lezer, Jouw ogen zijn onze passie. Een passie die ons elke dag voldoening schenkt wanneer we onze klanten tevreden zien vertrekken. Wat betekent tevredenheid voor jou als klant? Technische perfectie, dat spreekt vanzelf – je komt tenslotte naar ons om beter te zien – maar ook een vlekkeloze service, deskundig advies, een persoonlijke aanpak, sterke garanties, interessante aanbiedingen, uitgebreide collecties van gerenommeerde merken. En wij hebben het allemaal! Spring eens een keertje binnen, maak kennis met ons team van specialisten… en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

KO O P E E N M O N T U U R M E T M U LT I F O C A L E GLAZEN EN KRIJG JE RESERVEMONTUUR NAAR KEUZE INCLUSIEF G L A Z E N E R G R AT I S B I J ! * *Actie geldig t.e.m. 31/12/2019. Het duurste montuur met glazen wordt in rekening gebracht. Niet cumuleerbaar met andere acties. Zie meer info en voorwaarden in de winkel.

5

VIER MET ONS MEE

- Hoera, feest! Lemaire Optiek bestaat dit jaar

25 jaar. Onze winkel is al sinds 1994 een vaste waarde in het centrum van Torhout.

E R VA R E N S P E C I A L I S T

- Eigenaar en zaakvoerder

Johan Lemaire is opticien-optometrist, contactlensaanpasser voor LensOnline en bovendien erkend door het RIZIV. Dankzij zijn jarenlange

… JE OGEN JE EMOTIES VERRADEN?

ervaring is Johan de persoon om jou te helpen bij visuele problemen.

De uitdrukking dat de ogen de spiegels van de ziel

ONZE TROEVEN

- Wij zijn gespecialiseerd in contactlenzen, sport-

brillen, computerglazen, progressieve glazen en oplossingen voor kinderen.

P E R S O O N L I J K E A A N PA K

- Wij hechten veel belang aan

vertrouwen tussen ons en onze klanten. Wat je ook zoekt, wij nemen met plezier de tijd om elke situatie individueel te bekijken en je de best mogelijke oplossing te bieden. Bedankt voor het vertrouwen de afgelopen jaren, wij kijken uit naar de toekomst!

W I S T J E D AT. . .

ACTIE!

2

zijn, is niet uit de lucht gegrepen. Als je bang of opgewonden bent, worden je pupillen groter. Als je wantrouwig bent, knijp je zonder dat je het weet je oogleden samen. En als je verdriet hebt, worden je ogen vochtig, ook als je niet gaat huilen.


PROGRESSIEVE GLAZEN: VO O R W I E E N WA N N E E R ? Presbyopie is een visusafwijking die gewoonlijk optreedt vanaf 40 jaar. Ze ontstaat doordat de kristallens aan elasticiteit en accommodatievermogen verliest, wat resulteert in een wazig zicht van dichtbij. Het gaat hier in feite om een natuurlijke, visuele evolutie. Wanneer die evolutie optreedt samen met een bestaand gezichtsprobleem heb je progressieve glazen nodig. Progressieve glazen combineren verschillende correcties in één glas, waardoor je voorwerpen op korte, verre en tussenafstanden kunt waarnemen. De overgang tussen de diverse correctiezones verloopt geleidelijk, zodat je perfect en moeiteloos scherpstelt. Wil je graag meer weten over de diverse oplossingen om goed te zien op elke afstand? Wij geven je graag advies!

©2019 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: LEMAIRE OPTIEK // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // FOTOGRAAF KINDEREN: PAUL HYDE // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.


LIU JO

“ De bril wordt meer dan ooit fashion ”

O O G VO O R FA S H I O N

De tijd dat modemakers zich tot textiel beperkten, is lang voorbij. Ook dit najaar presenteren ze een overvloed aan nieuwe brillen, waarbij de nadruk op vernieuwing en creativiteit ligt. De bril wordt meer dan ooit fashion, verfraaid met kristallen en sieraadjes, extravagant en frivool of net heel streng – coole, gitzwarte zonnebrillen in Matrix-stijl zijn heel erg in. Maar kleur is het nieuwe zwart: pastels en bleke schakeringen voor de monturen, veel bruin en geel, naast blauw, rood en paars voor de glazen. Gisteren op de catwalk, vandaag bij je opticien!

W I S T J E D AT. . .

MYKITA

… JE GEMIDDELD 17 KEER PER MINUUT MET JE OGEN KNIPPERT?

We hebben het niet zelf geteld, maar de wetenschappers die het kunnen weten, zeggen dat we ongeveer 17 keer per minuut met onze ogen knipperen. Dat komt overeen met 14.280 keer per dag en zo’n 5,2 miljoen keer per jaar.


“ Alles kan vandaag in de oogmode ”

I N VO R M De monturen van de herfst-wintercollecties hebben de meest uiteenlopende vormen. Heel nieuw zijn de (vaak) oversized modellen met verbonden glazen, geïnspireerd door sportbrillen: de glazen zijn niet langer van elkaar gescheiden maar vormen één geheel.

Voor het overige is variëteit de boodschap: ronde, driehoekige, zeskantige, vierkante glazen, zware of net heel subtiele bruggen, alles kan. Het ‘kattenoog’ is natuurlijk opnieuw van de partij, net als de altijd klassieke aviator. Wil je al dat moois met eigen ogen zien? Slechts één adres… Lemaire Optiek.


NACHTBLINDHEID, HEB JIJ H I E R L A S T VA N ?

DIOR

Zie je niet goed bij weinig licht? Heb je moeite om ´s avonds met de auto te rijden? Is je reactievermogen langzaam bij veranderende lichtomstandigheden? Deze symptomen wijzen op nachtblindheid. Afhankelijk van de oorzaak van nachtblindheid, zijn er wel hulpmiddelen om het zicht te verbeteren. Een speciale nachtbril op sterkte zou een oplossing kunnen bieden; deze bril geeft meer contrast, waardoor je scherper gaat zien. Denk je dat je last hebt van nachtblindheid? Wij, als professionele opticiens, kunnen dit vaststellen, je er advies over geven en je eventueel doorverwijzen naar een oogarts.

TIPS OM BETER TE ZIEN IN HET VERKEER R E G E L M AT I G E O O G C O N T R O L E

- Aangezien ogen geleidelijk

aan achteruit kunnen gaan, is het aangeraden je ogen regelmatig te laten controleren (om de 2 jaar). VRIJ ZICHT

- Zorg ervoor dat je altijd een vrij uitzicht houdt. Ver-

mijd vuile ruiten of spiegels, alsook voorwerpen die je het zicht kunnen belemmeren. ZONNEBRIL

- Zorg ervoor dat je altijd een zonnebril in je wagen

hebt. Een laagstaande winterzon kan hinderlijk en zelfs verblindend zijn. Er zijn ook zonnebrillen met een gepolariseerde filter die de weerkaatsingen op een horizontaal vlak elimineren. Zo worden bijvoorbeeld de oase-effecten die je kunt ervaren op een zonnige dag weggewerkt. R E S E R V E B R I L O F – C O N TA C T L E N Z E N

- Als je een bril of con-

tactlenzen draagt, is het verstandig om altijd een reservebril of extra lenzenpaar bij je te hebben. Want als je bril of contactlenzen onderweg stuk gaan of zoek raken, is het onverantwoord om zonder optisch hulpmiddel verder te rijden. LET OP!

In Spanje, Portugal en Zwitserland is het verplicht een re-

servebril bij te hebben in de auto. Denk eraan als je daar op reis gaat.

NIEUWE LENZEN ELKE DAG

Daglenzen hebben een heleboel voordelen: ze zijn hygiënisch, veilig en erg handig in het gebruik. Onderhoud hebben ze niet nodig, lenzenvloeistof en een lenzenhouder evenmin. En een verloren lens is geen ramp meer… Als je klassieke lenzen gewoon bent, zul je versteld staan van het gemak dat daglenzen je bieden. En als je een bril draagt, is het hoog tijd dat je het experiment waagt! Je ontdekt een nieuwe vrijheid, bijvoorbeeld bij het sporten, een nieuw comfort en een nieuwe look… de kans is groot dat je nooit meer terug wilt!


COMPUTERBRIL : VISUEEL COMFORT EN BESCHERMING

Thuis en op het werk komen computers, tablets en smartphones ons

Reden te meer om een bril voor computerwerk te gebruiken! Die kun

goed van pas. Langdurige blootstelling aan schermen vermoeit onze

je immers voorzien van een filter om jouw ogen te beschermen tegen

ogen, wat tot ongemak kan leiden (wazig zicht, geĂŻrriteerde ogen, pijn

schadelijk blauw licht. Zo’n computerbril is ook ontworpen ter ver-

aan hals en schouders, hoofdpijn, enz.).

betering van het intermediaire zicht dat we gebruiken om schermwerk te doen.

ACTIE!

Blauw licht vormt dan weer een ander risico. Dit hoogenergetische licht

2 E PA A R H OYA @WO R K GLAZEN AAN UITZONDERLIJKE CONDITIES!*

*Actie geldig t.e.m. 31/12/2019. Zie info en voorwaarden in de winkel.

maakt deel uit van het zichtbare lichtspectrum en is in het algemeen

Het resultaat? Ontspannen, goed beschermde ogen en een scherp

weldadig voor onze gezondheid, maar een deel ervan (dat naar violet

zicht.

neigt) beschadigt de ogen blijvend op lange termijn.


CHLOÉ

CHLOÉ

COOL , DIE BRIL!

Kinderen en brillen zijn niet voor elkaar gemaakt. Of toch? Natuurlijk wel, want bij je opticien vind je een hoop knappe brillen op kindermaat. En dan hebben we het niet alleen over het formaat, maar ook over alle andere eigenschappen die een bril moet hebben om geschikt te zijn voor je oogappel. De bril moet natuurlijk afgestemd zijn op de behoeften van je kind – in dat opzicht kun je volledig op ons vakmanschap vertrouwen. Hij moet ook tegen een stootje kunnen en vooral, je kind moet hem graag dragen. Daarom luisteren wij niet alleen naar jou, maar ook naar je kleintje. Zoon- of dochterlief kan kiezen uit een gevarieerd aanbod van kleuren, prints en stijlen, van modern over retro tot klassiek. Natuurlijk zijn ook de trendy cartoons van het moment van de partij. Je kind zal er dol op zijn!

J BESTA

2

JA

AR!

AN

ACTIE!

WI

5

ME VIER

KO O P E E N M O N T U U R M E T M U LT I F O C A L E GLAZEN EN KRIJG JE RESERVEMONTUUR NA AR KEUZE INCLUSIEF GLAZEN ER G R AT I S B I J ! * *Actie geldig t.e.m. 31/12/2019. Het duurste montuur met glazen wordt in rekening gebracht. Niet cumuleerbaar met andere acties. Zie meer info en voorwaarden in de winkel.

E!

Di-za 09:30 – 12:30 & 14:00 – 18:00 Zo-ma Gesloten Na 18:00 op afspraak Oostendestraat 37, 8820 | Torhout T: +32 (0)50 21 70 64 info@optieklemaire.be | optieklemaire.be

Blijf op de hoogte van onze allerlaatste nieuwe trends via onze Instagram en Facebook!

Profile for OBOS opticiens

Krant_Lemaire  

Krant_Lemaire  

Advertisement